Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 PERSONEL BİLGİLERİ Adı Soyadı Ünvanı Şahin GİZLENCİ Ziraat Mühendisi Telefon / sahin_gizlenci@yahoo.com sahin.gizlenci@tarim.gov.tr Doğum Tarihi / Yeri 1966 /Samsun EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı Bölüm / Mezuniyet Yılı Yüksek Lisans Üniversite Adı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bölüm / Mezuniyet Yılı Fen Bilimleri Enstitüsü -Tarla Bitkileri /devam ediyor. Lisans Üniversite Adı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölüm / Mezuniyet Yılı Tarla Bitkileri /1989 LANGUAGE PROFICIENCY Language / Levels KPDS ÜDS TOEFL IELTS - - GÖREV YERLERİ (Tarih / Ünvan / Kurum) Samsun Orman İşletme Müdürlüğü Ziraat mühendisi Teknik Personel-Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun) Araştırma Yayım Koordinatörü- Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun) Kolza Türkiye Koordinatörü- Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun) Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı- Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun) Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı- Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun) Enstitü Müdür Yardımcısı- Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Samsun)

2 YAYINLAR 1. GİZLENCİ, Ş., A. ÜSTÜN ve M.TORUN, Alternatif Bir Yağ Bitkisi Kanola ve Önemi. Türk Tarım Dergisi Sayı: 147; sayfa no: GİZLENCİ,Ş. M.DOK ve M.ACAR,2003. Orta Karadeniz Sahil Kuşağında Kolza İçin En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi. Ekin Dergisi. Sayı: 25. sayfa no: GİZLENCİ,Ş.M.DOK,2003. Ham Yağ açığına Çözüm Kanola. Ekin Dergisi. Sayı: 23 sayfa no : DOK,M. Ş. GİZLENCİ ve M.ACAR,2003. Orta Karadeniz Geçit Bölgesinde Kolza İçin En Uygun Azot Dozu ve Tohum Miktarının Belirlenmesi Belirlenmesi Ekim 2003 Türkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresi Diyarbakır. Sunulu bildiri.sayfa no : ŞAHİN,M. M. DOK, Ş.GİZLENCİ ve A. YULAFÇI Karadeniz Bölgesinde Çeltikte Su Kesme ve Hasat Zamanının Öne Alınması Ekim 2003 Türkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresi Diyarbakır. Sunulu bildiri. Sayfa: DOK, M. Ş.GİZLENCİ ve M. ACAR Karadeniz Bölgesinde Yağ Bitkileri Araştırmaları -) Mayıs 2003 Türkiye I. Yağlı Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Teknolojileri Sempozyumu. poster bildiri. İstanbul.sayfa no: ÜSTÜN, A. Ş.GİZLENCİ ve H. OLGUN Araştırmacı Gözü ile Soya ve Kolzanın Mevcut Durumu ve Geleceği Mayıs 2003 Türkiye I. Yağlı Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Teknolojileri Sempozyumu. sunulu bildiri. İstanbul. Sayfa no: ACAR,M. Ve Ş. GİZLENCİ Yeni Organik Tarım Yönetmeliği Bitkisel Üretime Neler Getirmektedir? Hasad dergisi Sayı:223. sayfa no: GİZLENCİ, Ş. Ve M. DOK Kolza tarımı (Broşür) 10. ÜSTÜN, A., Ş.GİZLENCİ ve H.OLGUN Soya Tarımı (Broşür) 11. GİZLENCİ, Ş., Dr. ÜSTÜN, A., ACAR, M.2004 Mucize Bitki Soya ve Türkiye İçin Önemi Hasad dergisi Sayı:231. sayfa no: GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. 2004Yağ ve İnsan Sağlığı İçin Önemi, SAMTİM Dergisi Temmuz- Ağustos 2004, sayfa no: GİZLENCİ, Ş., DOK, M., ve ACAR, M Karadeniz Bölgesi Kolza Araştırmaları ve Kolzanın Bölgedeki Potansiyeli. Hasad Dergisi, Ocak 2005, Sayı:236, Sayfa: İstanbul. 14. ACAR, M., GİZLENCİ, Ş., DOK, M., Orta Karadeniz Geçit Bölgesinde Kolza İçin En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 19 (36): (2005) GİZLENCİ, Ş,. ACAR, M, DOK, M., Karadeniz Bölgesi Kolza Araştırmaları ve Kolzanın Bölgedeki Potansiyeli. SAMTİM, Ocak Sayı:8, Sayfa:4-8, Samsun 16. GİZLENCİ, Ş., DOK, M., ve ACAR, M Orta Karadeniz Sahil Kuşağında Kolza İçin En Uygun Sıra Aralığının Belirlenmesi. Hasad Dergisi, Eylül Sayı:244, Sayfa:88-94, İstanbul 17. GİZLENCİ, Ş,. ve ACAR, M, Alternatif Bir Yakıt Biyodizel. SAMTİM, Temmuz 2005.

3 Sayfa:17-19, Samsun 18. GİZLENCİ, Ş., ACAR, M., KORKMAZ, A. ve SEYİS, F., Kolza (Kanola) Tarımı Kitabı. 2005, Samsun 19. DOK, M. Ş.GİZLENCİ ve A. YULAFÇI Karadeniz Geçit Kuşağı Sulu Şartlarında Ekmeklik Buğdayda En Uygun Tohum Miktarının Tespiti. Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi 5-9 Eylül 2005 Antalya (Sunulu Bildiri) 20. GİZLENCİ, Ş., ÜSTÜN, A., ACAR, M., DOK, M., ve AYGÜN, Y., Orta Karadeniz Bölgesi Sahil Kuşağında Orta Erkenci ve Erkenci Soya İçin En Uygun Sıra Aralığı ve Tohum Miktarının Belirlenmesi. Hasad Dergisi, Kasım Sayı:246, Sayfa:80-95, İstanbul 21. GİZLENCİ,Ş:,A. ÜSTÜN, M. ACAR, M.DOK ve Y.AYGÜN, Orta Karadeniz Sahil Bölgesi Kuşağında Orta Erkenci ve Erkenci Soya İçin En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi. Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi Cilt I Sayfa: Eylül 2005 Antalya 22. GIZLENCI,Ş.; M. ACAR, ve M.DOK Karadeniz Bölgesi Kolza Araştırmaları Ve Kolzanın Bölgedeki Potansiyeli Samtim Ocak 2005.sayı:8 sayfa no:4-samsun 23. DOK, M., GİZLENCİ, Ş. ve ACAR, M.,2006. Orta Karadeniz Sahil Bölgesinde Kolza İçin En Uygun Azot Dozu Tohum Miktarının Belirlenmesi. Hasad Dergisi, Şubat, Sayı:249, Sayfa:84-89, İstanbul 24. GİZLENCİ, Ş, M.ACAR ve Y.AYGÜN, Alternatif Bir Yakıt Biyodizel ve Ülkemiz Açısından Önemi. Hasad Dergisi, Ocak Sayı:248, Sayfa:75-82, İstanbul 25. ACAR, M. Ve GİZLENCİ, Ş., Tarımsal Araştırmacılar İçin JMP Kullanımı. Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Samsun, GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. Ve ŞAHİN, M., Alternatif Yakıt Biyodizel. Ekoloji Magazin, Sayı:11, Sayfa:28-30.Temmuz-Eylül GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. Ve DOK, M., Kolza (Kanola) da Görülen Başlıca Zararlılardan Olan Yaprak Biti, Çiçek Zınnı Tanımı ve Mücadelesi. SAMTİM, Temmuz Sayfa:12-15, Samsun 28. AYTAÇ, S., GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. Ve ÜSTÜN, A., Changes in Erusic Acid Concentration of Rape Seeds in Advanced Generations. Online Jornal of Biological Sciences 6 (2): 60-60, GİZLENCİ, Ş., DOK, M., ve ACAR, M Kanola (Kolza) Broşürü 30. GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. Ve DOK, M., Orta Karadeniz Sahil Kuşağında Bazı Kolza Çeşitlerinin Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi. Hasad Dergisi, Nisan Sayı:263, Sayfa:83-90, İstanbul 31. KARAASLAN, D., HAKAN, M., GİZLENCİ, Ş., DOK, M. VE ACAR, M., Bazı Kolza Çeşitlerinin Diyarbakır Koşullarında Verim Potansiyellerinin Belirlenmesi. 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa:22-26, SAMSUN 32. GİZLENCİ, Ş., ACAR, M., DOK, M., VE AYGÜN, Y., Orta Karadeniz Bölgesi Geçit Kuşağında Bazı Kolza Çeşitlerinin Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi. 1. Ulusal Yağlı

4 Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 33. DOK, M., GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. VE ÖZÇELİK, H., Karadeniz Sahil ve İç Geçit Bölgelerde Kolza Üretiminin Geliştirilme İmkanları. 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 34. GİZLENCİ, Ş., ACAR. M. VE KAYAOĞLU, Y., Türkiye de Kolza Gerçeği. 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 35. ÖZÇELİK, H., DOK, M., GİZLENCİ, Ş. VE ACAR. M., 2007.Karadeniz Sahil Ve İç Geçit Bölgelerde Ayçiçeği Üretiminin Geliştirilme İmkanları. 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 36. ACAR, M., DOK, M., GİZLENCİ, Ş. VE ÖZÇELİK, H., Karadeniz Sahil Ve İç Geçit Bölgelerde Soya Üretiminin Geliştirilme İmkanları. 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 37. GİZLENCİ, Ş. VE ACAR, M., Orta Karadeniz Bölgesi Sahil Ve Geçit Kuşağında Bazı Kolza Çeşitlerinin Verim Ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi. Türkiye VII: Tarla Bitkileri Kongresi Haziran 2007, ERZURUM. 38. AZCAN, N., DANIŞMAN,A,GİZLENCİ,Ş., Mikrodalga Isıtma Ünitesi Kullanılarak Kolza yağından Farklı Alkali Katalizörler Eşliğinde Biyodizel Eldesi. 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 39. OLGUN,H., ERDOĞMUŞ, M., ARSLAN, D., GİZLENCİ, Ş., 2007 Soyada Dünyanın Neresindeyiz? 1. Ulusal Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Biyodizel Sempozyumu, Mayıs Sayfa: , SAMSUN 40. DOK,M., TORUN,M., GİZLENCİ, Ş., VE YULAFÇI, A., 2007 Karadeniz Sahil bölgesinde İkinci ürün Olarak Ekimi Yapılan Bazı Silajlık Mısır Çeşitlerinde En Uygun Hasat Zamanının Belirlenmesi. GAP V. Tarım Kongresi Ekim 2007 (poster ) s.no: Urfa. 41. DOK,M., TORUN,M., GİZLENCİ, Ş., VE YULAFÇI, Karadeniz Sahil bölgesinde Ana ürün Silajlık Mısır Yetiştiriciliğinde En Uygun En Uygun Azot Dozu ve Tohum Miktarının Belirlenmesi. Ülkesel Tahıl Sempozyumu 2-5 Haziran 2008 (poster ) s.no: Konya. 42. GİZLENCİ. Ş., ACAR, M. Ve ÖZÇELİK, H.Biyokütle ve Enerji Ormancılığı. 1. Uluslararası Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası Mayıs 2010, DİYARBAKIR. 43. ACAR, M., GİZLENCİ, Ş. Biyoyakıtlara Genel Bir Bakış. 1. Uluslararası Kamu-Üniversite- Sanayi İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası Mayıs 2010, DİYARBAKIR. 44. GİZLENCİ, Ş., Mustafa ACAR. Kolza Tarımı YAYÇEP KİTAP ACAR, M., GİZLENCİ, Ş., ÖNER, E.K., Sunflower Breeding Studies In Middle Black Sea Region. International Sunflower Association Symposium October 17, 2011, Kuşadası, Izmir, Turkey 46. GİZLENCİ. Ş., ACAR, M. Ve ŞAHİN, M., 2011.Türkiye de Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının (Biyodizel, Biyoetanol Ve Biyokütle) Projeksiyonu. Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar Çalıştayı. 25-

5 27 Mayıs 2011, Konya. 47. ACAR, M., ÖZÇELİK, H. ve GİZLENCİ. Ş., Samsun Kavak İlçesi Koşullarında Zülbiye Kuru Fasulye Çeşidi İçin En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi. Türkiye 9. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül Bursa. 48. GİZLENCİ. Ş., ACAR, M. Ve ÖZÇELİK, H., ÖNER, E.K.,2011.Karadeniz Bölgesi Sahil Kuşağında Bazı Kolza Çeşit Ve Hatlarının Verim Ve Verim Unsurlarının Saptanması. Türkiye 9. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül Bursa. 49. GİZLENCİ. Ş., ACAR, M, DURAN, H., ŞAHİN, M., DURSUN, İ., Kolza Hasadında Biçerdöverde Dolap Devri Ve Konumunun Tane Kayıplarına Etkileri. Türkiye 9. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül Bursa. 50. ACAR, M. ve GİZLENCİ, Ş., Enerji Bitkileri Araştırma Merkezi. Biyokütle Çalıştayı. 7-8 Ekim 2011, Bursa. 51. GİZLENCİ, Ş. Ve ACAR, M., Ülkemizde Biyoyakıtlar Ve Geleceği. Biyokütle Çalıştayı. 7-8 Ekim 2011, Bursa. 52. ACAR, M., GİZLENCİ, Ş., ÖNER, E.K., Sunflower Breeding Studies In Middle Black Sea Region. International Sunflower Association Symposium October 17, 2011, Kuşadası, Izmir, Turkey. 53. ACAR, M., GİZLENCİ, Ş. Ve ŞAHİN, M., Türkiye de Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Projeksiyonu ve Samsun Açısından Değerlendirilmesi. SAMTİM, Nisan Sayfa:5-7, Samsun 54. ACAR, M., ÖZÇELİK, H., GİZLENCİ, Ş. Ve ÖZYAZICI, M. A., Samsun İli Sahil Kuşağında Kuru Fasulye İçin En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi. TABAD(Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi) Tarım Sempozyumu Özel Sayısı (Prof. Dr. Selahattin İPTAŞ Anısına). Cilt:5, Sayı:1, Bahar 2012, Sayfa: Ankara. 55. GİZLENCİ, Ş., ACAR, M., DURAN, H., ŞAHİN, M. VE DURSUN, İ., Biçerdöver ile Kolza Hasat Harmanında İlerleme Hızı ve Vantilatör Devir Sayısının Tane Kaybı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi. 27. Tarımsal Mekanizasyon Ulusal Kongresi Eylül.2012 Samsun. 56. ACAR, M., GİZLENCİ, Ş. Ve KARACA ÖNER, E., Tokat Koşullarına Uygun Ayçiçeği Hatlarının Belirlenmesi. Tokat Sempozyumu, 1-3 Kasım 2012, Tokat. 57. EFENDİOĞLU ÇELİK, A. AKSOY, M., ACAR, M. ve GİZLENCİ, Ş Transesterifikasyon ile Aspir Yağı Metil Esteri Sentezinin Optimizasyonu ve Önemli Yakıt Özelliklerinin Belirlenmesi.3. Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar Çalıştayı Mayıs 2013, Tekirdağ. 58. ÖNER, E. K., GİZLENCİ, Ş. Ve ACAR, M Kolza Tarımında Son Gelişmeler. Tarım Türk Dergisi, Temmuz Ağustos 2013, Sayı:42, Syf: İzmir. 59. ACAR, M., ÖZÇELİK, H., GİZLENCİ, Ş. Ve ÖZYAZICI, M.A Samsun İli Sahil Kuşağında Kuru Fasulye İçin En Uygun Ekim Sıklığının Belirlenmesi. Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül 2013, Konya. 60. GİZLENCİ, Ş., ACAR, M. Ve KARACA ÖNER, E., Bazı Kolza (Brassica napus ssp. oleifera L.) Hat Ve Çeşitlerinin Amasya Koşullarında Performanslarının Belirlenmesi. Türkiye

6 10. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül 2013, Konya. 61. GİZLENCİ, Ş., ACAR, M., DURAN, H., ŞAHİN, M. Ve DURSUN, İ., Biçerdöverle Kolza Hasat Harmanında Batör Devir Sayısı Ve Batör-Kontrbatör Arası Aralık Miktarının Tane Kayıplarına Etkilerinin Belirlenmesi. Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül 2013, Konya. 62. KARAYEL, R., GİZLENCİ, Ş. Ve ACAR, M., Ketencik. BİSAB, Uluslar arası Bitki Islah Kongresi Kasım 2013, Antalya. 63. ŞAHİN, M., AYDIN, K., GİZLENCİ, Ş. Ve ACAR, M., İşlenmi,ş Çay Atıklarının Biyoetanol Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması. Enerji Tarımı ve Biyoyakıtlar 4. Ulusal Çalıştayı. Syf: Mayıs 2014, Samsun. 64. ACAR, M. Ve GİZLENCİ, Ş., 2014.Kolza Üretim ve Pazarlaması. Çiftçi ve Köy Dünyası. Syf:60-63.Eylül 2014, Ankara. 65. YAYÇEP, YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER, Kolza (Kanola). Syf: GTHB, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı. Yayın No: 12.TDG-YDB.1a.F.F ACAR, M. Ve GİZLENCİ, Ş., Mısır dan Benzin Üretilir mi? Tarım Türk Dergisi, Mart- Nisan 2015, Sayı:52, Sayfa: İZMİR ACAR, M., GİZLENCİ, Ş., ÖNER, E., K. Ve GÖKALP, S., Amasya İli Koşullarında Bazı Ayçiçeği Genotiplerinin Performanslarının Belirlenmesi. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi. 7-9 Mayıs 2015, TEKİRDAĞ. 68. Karayel R., Acar M., Gizlenci Ş., Çelik A., Ketencik (Camelina sativa (L.) Crantz) Populasyonunun Bazı Agronomik Özellikleri. YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi 7-9 Mayıs 2015 Tekirdağ, ACAR, M., ÖZÇELİK, H. Ve GİZLENCİ, Ş., Orta Karadeniz Bölgesi Geçit Kuşağında Şeker Fasulye İçin En Uygun Ekim Zamanının Belirlenmesi. 11. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül ÇANAKKALE. 70. ACAR, M. ve GİZLENCİ, Ş., Enerji Tarımı Araştırma Merkezi Biyoyakıt Çalışmaları. Biyoyakıt Dünyası. Mayıs 2016, Sayı:17 Syf: ISSN: PROJELER 1. Karadeniz Geçit Kuşağı Sulu Şartlarında Ekmeklik Buğdayda En Uygun Tohum Miktarının Tespiti (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 2. Samsun Şartlarında Su Kesme Ve Hasat Zamanının Çeltik Verimi Ve Randımanı Üzerine Etkilerinin Araştırılması (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 3. Orta Karadeniz Geçit Bölgesinde Kolza İçin En Uygun Azot Dozu Tohum Miktarı ve ekim Zamanının Belirlenmesi (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 4. Samsun Şartlarında Silajlık Mısır Yetiştirme İmkanları Üzerine Araştırma (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 5. Orta Karadeniz Bölgesinde Kanola İçin En Uygun Ekim Zamanı Gübre, Sıklık ve Tohum Miktarının Belirlenmesi (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 6. Karadeniz Bölgesinde Kolza Ve Soyanın, Buğday ve Mısır İle Ekim Nöbeti İçerisinde Araştırılması

7 (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 7. Karadeniz Bölgesinde Yetiştirilen Kolzalarda Kendileme Ve Floradaki Yakın Akraba Türlerle Melezleme Sonucu Oluşabilecek Erüsik Asit Ve Glikosünalat Miktarlarının Araştırılması (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 8. Karadeniz Bölgesi Kolza Islahı Araştırmaları (Proje:TAGEM ( devam ediyor) (Proje Lideri) 9. İç Anadolu Ve Geçit Bölgelerinde Yağlı Tohumlu Bitkiler Üretiminin Geliştirilmesi Olanakları (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı araştırmacı) 10. Orta Karadeniz Bölgesinde (Sahil Kuşağı Ve Geçit Bölgesinde) Soya Yetiştirme Tekniklerinin Araştırılması (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 11. Ülkesel Kanola Adaptasyon ve Yetiştirme Tekniği Çalışmaları (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 12. Orta Karadeniz Geçit Bölgesi nde Adi Fiğ (Vicia Sativa L.), Macar Fiği (Vicia Pannonica Crantz.)Ve Korunganın (Onobrychis Sativa) Yetiştirme Tekniklerinin Belirlenmesi (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı araştırmacı) 13. Karadeniz Bölgesi Kuru Fasulye Yetiştirme Tekniği Çalışmaları (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı araştırmacı) 14. Kolzada Hasat Esnasında Meydana Gelen Tane Kayıplarının Belirlenmesi(Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 15. Tarla bitkileri altyapı geliştirme projesi (DPT projesi) (Proje:DPT( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 16. Karadeniz Bölgesi Ayçiçeği Adaptasyon Projesi(Proje:TAGEM ( Devam ediyor) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 17. Üreticilerimiz ve Fabrikalarımız İçin Sorun Teşkil Eden Bazı Tarımsal Atıkların Alternatif Enerji Kaynağı Olarak Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması(Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 18. Orta Karadeniz Geçit Bölgesinde Aspir (Carthamus tinctorius L.) Ekim Zamanının ve Ekim Sıklığının Belirlenmesi (Proje:TAGEM ( Sonuçlandı) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 19. Ketencik in (Camelina sativa L. (Crantz)) Adaptasyonu ve Biyoyakıt Kalitesinin Belirlenmesi (Proje:TAGEM ( devam ediyor) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 20. Genel ve Özel Kombinasyon Yeteneği Yüksek Kendilenmiş Kolza Hatlarında Yüksek Verimli Çeşit/Çeşitlerinin Geliştirilerek Ülke Ekonomisine Kazandırılması(Proje:TÜBİTAK 1003( Sonuçlandı) (Proje Lideri) 21. Karadeniz Bölgesi Keten Islah Araştırmaları (Proje:TAGEM ( devam ediyor) (Proje Yardımcı Araştırmacı) 22. Ülkemizde Tütün Bitkisi Tarla Atıklarının Bioenerji ve Hayvan Yemi Amaçlı Kullanım İmkanlarının Araştırılması (Proje:Kamu Özel Sektör ( devam ediyor) (Proje Danışman)

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Mustafa ACAR Ziraat Mühendisi Telefon 0 362 256 05 14 / 3000 E-mail Doğum Tarihi - Yeri mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com 1972 - Gümüşhacıköy / Amasya EĞİTİM

Detaylı

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvan Arzu KÖSE Doktor Telefon 222-32403-00 E-mail Doğum Tarihi - Yeri arzu.kose @gthb.gov.tr Ankara-1972 EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek Lisans Akademik Birim/ Mezuniyet Yılı Lisans

Detaylı

BİYOYAKITLAR ve ENERJİ TARIMI. Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Yrd. Doç. Dr. Özden ÖZTÜRK S.Ü. Ziraat Fakültesi

BİYOYAKITLAR ve ENERJİ TARIMI. Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Yrd. Doç. Dr. Özden ÖZTÜRK S.Ü. Ziraat Fakültesi BİYOYAKITLAR ve ENERJİ TARIMI Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Yrd. Doç. Dr. Özden ÖZTÜRK S.Ü. Ziraat Fakültesi ENERJİ TARIMI VE ÜLKE GERÇEĞİ Canlılığın vazgeçilmezleri; enerji ve tarım: Devletin-varlığın, Bağımsızlığın,

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. 15.07.1970-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ YABANCI DİL BİLGİSİ

KİŞİSEL BİLGİLER. 15.07.1970-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ YABANCI DİL BİLGİSİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Yasemin VURARAK Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3340055/113 E-mail yvurarak@hotmail.com Doğum Tarihi-Yeri 15.07.1970-Ankara Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Kolza

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

Kanola Bitkisi, Yağı ve Özelikleri

Kanola Bitkisi, Yağı ve Özelikleri Kanola Bitkisi, Yağı ve Özelikleri Kanola, kolza bitkisinden geliştirilen ve şifalı özellik gösteren yağa verilen isimdi. Daha sonra, kolza bitkisinin istenmeyen özelliklerini elemeye yönelik bazı bitki

Detaylı

Ziraat Mühendisi. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2004. Tarım Ekonomisi - 1999

Ziraat Mühendisi. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme - 2004. Tarım Ekonomisi - 1999 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Erdinç Uysal Unvan Ziraat Mühendisi Telefon 226 8142520 (1267) E-mail euysal@yalovabahce.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 22.05.1974 - Merzifon Doktora Üniversite Adı Akademik Birim/

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Nesrin AKTEPE TANGU. ntangu@yalovabahce.gov.tr. Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı 2012

Nesrin AKTEPE TANGU. ntangu@yalovabahce.gov.tr. Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı 2012 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Nesrin AKTEPE TANGU Unvan Mühendis (Dr.) Telefon 02268142520/1210 E-mail ntangu@yalovabahce.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 22.08.1970/Kalecik Fotoğraf Doktora Yüksek Lisans Lisans

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü nden alınan yazıda; Türkiye de kiraz-vişne

Detaylı

soner.yuksel@gthb.gov.tr

soner.yuksel@gthb.gov.tr KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Soner YÜKSEL Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0505 2226678 E-mail Doğum Tarihi - Yeri soner.yuksel@gthb.gov.tr 04.04.1973 - ESKİŞEHİR EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite

Detaylı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Personel Bilgileri Adı Soyadı Ünvanı Görev Ünvanı Eğitim Durumu En Son Bitirdiği Okul Yüksek Lisans : Önder ERALP : Mühendis : Ziraat Yüksek Mühendisi : Y.Lisans Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi Y. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1998

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi Y. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1998 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kağan KÖKTEN Doğum Tarihi: 01 Ekim 1974 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1995 Y. Lisans

Detaylı

ıda olarak tüketilen tarım ürünlerinden biyoyakıt üretilebilir mi?

ıda olarak tüketilen tarım ürünlerinden biyoyakıt üretilebilir mi? TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, 5-7 EKİM 2016 EDİRNE ıda olarak tüketilen tarım ürünlerinden biyoyakıt üretilebilir mi? Ayşe Avcı arya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 54187, Serdivan

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 2013. Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 1999

EĞİTİM BİLGİLERİ. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 2013. Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi / 1999 KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı Osman Sedat SUBAŞI Unvan Dr. Telefon (0324) 518 00 52 İç hat: 128 E-posta sedatsbs@gmail.com Doğum Yeri- Gölbaşı - 1972 Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ Çukurova

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com EĞİTİM BİLGİLERİ. Bitki Koruma Yabancı Ot 2011

KİŞİSEL BİLGİLER. serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com EĞİTİM BİLGİLERİ. Bitki Koruma Yabancı Ot 2011 Adı Soyadı Ünvan KİŞİSEL BİLGİLER Dr. Serdar EYMİRLİ Ziraat Mühendisi Telefon (322) 344 17 84 E-mail serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com Doğum Tarihi - Yeri 1973-Merzifon Doktora Üniversite Adı

Detaylı

TOHUMCULUKTAKİ GELİŞMELER

TOHUMCULUKTAKİ GELİŞMELER TOHUMCULUKTAKİ GELİŞMELER Dilaver ARSLAN Koordinatör TAGEM 23-24 Mart 2016 Kahramanmaraş sunu içeriği Dünyada Tohumculuk Sektörü Uluslararası Ticaret Ülkemizde Tohumculuk Sektörü Önemli Tarihler, Mevzuatlar,

Detaylı

Biçerdöver ile Kolza Hasat Harmanında İlerleme Hızı ve Vantilatör Devir Sayısının Tane Kaybı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

Biçerdöver ile Kolza Hasat Harmanında İlerleme Hızı ve Vantilatör Devir Sayısının Tane Kaybı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi Tarım Makinaları Bilimi Dergisi (Journal of Agricultural Machinery Science) 2012, 8 (1), 55-59 Biçerdöver ile Kolza Hasat Harmanında İlerleme Hızı ve Vantilatör Devir Sayısının Tane Kaybı Üzerine Etkilerinin

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. EĞİTİM BİLGİLERİ YABANCI DİL BİLGİSİ

KİŞİSEL BİLGİLER. EĞİTİM BİLGİLERİ YABANCI DİL BİLGİSİ Adı Soyadı Unvan KİŞİSEL BİLGİLER Sait AYKANAT Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3884066/109 E-mail Doğum Tarihi-Yeri saitaykanat@hotmail.com saitaykanat@gmail.com 19-10-1975/Ceyhan-ADANA Doktora Üniversite

Detaylı

Araştırma Makalesi (Research Article)

Araştırma Makalesi (Research Article) Araştırma Makalesi (Research Article) Yaşar Tuncer KAVUT Hikmet SOYA Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, 35100 İzmir/Türkiye e-posta: tunver.kavut@ege.edu.tr Alınış (Received):26.03.2013

Detaylı

Prof.Dr.İlkay DELLAL

Prof.Dr.İlkay DELLAL TUSAF 2013 Buğday, Un, İklim Değişikliği ve Yeni Trendler Kongresi İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve ENERJİ KISKACINDA TARIM ve GIDA SEKTÖRÜ Prof.Dr.İlkay DELLAL 9 Mart 2013, Antalya GÜNDEM 9 Mart 2013 1. GÜNEŞ (%40)

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

GENEL BİLGİLER 1. Tarihçe - Tanıtım:

GENEL BİLGİLER 1. Tarihçe - Tanıtım: GENEL BİLGİLER 1. Tarihçe - Tanıtım: Tokat ta Ziraat Fakültesi düzeyinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine 1982 yılında Cumhuriyet Üniversitesine bağlı olarak başlanmıştır. Tarla Bitkileri Bölümü,

Detaylı

S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 19 (36): (2005)

S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 19 (36): (2005) S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 19 (36): (2005) 110-115 ORTA KARADENİZ GEÇİT BÖLGESİNDE KOLZA İÇİN EN UYGUN ZAMANININ BELİRLENMESİ Mustafa ACAR 1 ŞahinGİZLENCİ 1 Mahmut DOK 1 1 Karadeniz Tarımsal Araştırma

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, - Önce Toprak Analizi - Usulüne Uygun Toprak Örneği Alma

GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, - Önce Toprak Analizi - Usulüne Uygun Toprak Örneği Alma GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, Toprakta eksikliği tespit edilen bitki besin maddelerini toprağa ilave etmek suretiyle, mümkün olduğu kadar yüksek bir bitkisel üretim ve kaliteli ürün elde etmektir.

Detaylı

Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı

Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı Ege Sahil Kuşağına Uygun Kavuzsuz Yulaf Çeşidinin Geliştirilmesi Beslenme Yaklaşımı 07.10.2016 Özge YILDIZ Gıda Yük. Müh. Aydın İMAMOĞLU, Seda PELİT Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü İzmir Proje:

Detaylı

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANDAN BİO ENERJİ ELDE EDİLMESİ YIL SONU RAPORU

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANDAN BİO ENERJİ ELDE EDİLMESİ YIL SONU RAPORU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANDAN BİO ENERJİ ELDE EDİLMESİ YIL SONU RAPORU AYLAR HAFTALAR EYLEM VE ETKİNLİKLER 2 Okullarda Orman projesini

Detaylı

atak@yalovabahce.gov.tr /atakarif@gmail.com Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı / 2010

atak@yalovabahce.gov.tr /atakarif@gmail.com Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı / 2010 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Arif ATAK Unvan Dr.Mühendis Telefon 0226 814 25 20 (1220) E-mail atak@yalovabahce.gov.tr /atakarif@gmail.com Doğum Tarihi - Yeri 15.11.1972 Aksaray Fotoğraf Doktora Üniversite

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Berrin ŞAHİN Ünvanı Mühendis Telefon 2565811123 E-mail berrin.sahin@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 19.05.1962-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı - Akademik Birim/Mezuniyet

Detaylı

BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜNDE İTHALATA BAĞIMLILIK SÜRÜYOR

BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜNDE İTHALATA BAĞIMLILIK SÜRÜYOR BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜNDE İTHALATA BAĞIMLILIK SÜRÜYOR Gözde SEVİLMİŞ Giderek artan nüfusa paralel olarak gıda maddeleri tüketimi ve dolayısıyla bitkisel yağ tüketimi artmaktadır. Diğer yandan artan gıda

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ. Biyosistem Mühendisliği-Devam ediyor. Tarım Makinaları -1989

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ. Biyosistem Mühendisliği-Devam ediyor. Tarım Makinaları -1989 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı M. Emin BİLGİLİ Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3340055/123 E-mail eminbilgili@gmail.com Doğum Tarihi - Yeri 1965-Diyadin Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

unalkarik@gmail.com YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi KPDS ÜDS TOEFL IELTS

unalkarik@gmail.com YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi KPDS ÜDS TOEFL IELTS KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Dr. Ünal KARIK Mühendis Dahili 451 E-mail Doğum Tarihi - Yeri unalkarik@gmail.com 16.07.1973-ERZİNCAN EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü-Tarla

Detaylı

Aydın KARAKUŞ. Ziraat Mühendisi. EĞİTİM BİLGİLERİ. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü-2009

Aydın KARAKUŞ. Ziraat Mühendisi. EĞİTİM BİLGİLERİ. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü-2009 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Ziraat Mühendisi Telefon 3157623/1415 E-mail akarakus@tagem.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 01.05.1971-Araklı Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ Selçuk Üniversitesi

Detaylı

06.06.2012-Devam Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü 18.07.2011-05.06.2012 Daire Başkan Vekili

06.06.2012-Devam Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü 18.07.2011-05.06.2012 Daire Başkan Vekili KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Nejdet KAPLAN Ünvan Daire Başkanı Telefon (0312) 3271795 E-mail nkaplan@tagem.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 1958-Akçaabat (Trabzon) Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

Biyoenerji, bitkilerden veya biyolojik her türlü atıktan elde edilebilecek olan enerjiye verilen genel ad dır.

Biyoenerji, bitkilerden veya biyolojik her türlü atıktan elde edilebilecek olan enerjiye verilen genel ad dır. Biyoenerji, bitkilerden veya biyolojik her türlü atıktan elde edilebilecek olan enerjiye verilen genel ad dır. Yüzyıllarca evlerde biyoenerji,odun ve organik atıklardan gelen biyo kütle şeklinde kullanılmıştır.

Detaylı

Bitkisel Yağ Sektöründe Yağlı Tohum Kırım Sanayisi ve Türkiye Güney Bölgesi Yağlı Tohum Üretim Durumu. Hüseyin Nuri ÇOMU

Bitkisel Yağ Sektöründe Yağlı Tohum Kırım Sanayisi ve Türkiye Güney Bölgesi Yağlı Tohum Üretim Durumu. Hüseyin Nuri ÇOMU Bitkisel Yağ Sektöründe Yağlı Tohum Kırım Sanayisi ve Türkiye Güney Bölgesi Yağlı Tohum Üretim Durumu Hüseyin Nuri ÇOMU Güney ve Güneydoğu Anadolu Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (GÜNYAĞDER) Yönetim

Detaylı

Şeyda İPEKCİOĞLU.

Şeyda İPEKCİOĞLU. KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Şeyda İPEKCİOĞLU Ünvan Ziraat Mühendiss Telefon 0414-313 28 83-84/ Dâhili 223 E-mail seyda.ipekcioglu@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri 1977- Diyarbakır EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı Doğum Yeri : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT : ParwanAfganistan Doğum Tarihi : 29.01.1971 Telefon : (456) 511 86 69/126

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü. Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü. Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları Doç. Dr. Masum BURAK Genel Müdür Buğday, Lisanslı Depoculuk ve Vadeli İşlemler Kongresi, 12 Mart 2011, Antalya Tohum, Çeşit ve Islah

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş

Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER Özgeçmiş 1962 yılında Samsun/Çarşamba da doğan. İlkokulu Hacılı çay köyünde, orta ve lise tahsilini Çarşamba da ve Üniversite öğrenimini de 1985 yılında Samsun Ondokuz Mayıs

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı Çalışma Grubu Koordinatörü (2011-)

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı Çalışma Grubu Koordinatörü (2011-) Adı Soyadı Ünvan Telefon E-mail Doğum Tarihi - Yeri KİŞİSEL BİLGİLER Şule KÜÇÜKCOŞKUN Tarımsal Sulama ve Arazi Islahı Çalışma Grup Koordinatörü 0 312 3157623/1312 Direkt Hat: 0312 307 60 22 suysal@tagem.gov.tr

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

MISIR DOSYASI. Türkiye`de mısır; yem, nişasta, glikoz, yağ ve son yıllarda biyoetanol üretiminde kullanılmaktadır.

MISIR DOSYASI. Türkiye`de mısır; yem, nişasta, glikoz, yağ ve son yıllarda biyoetanol üretiminde kullanılmaktadır. MISIR DOSYASI Mısır, genellikle çok nemli iklim bölgelerinde yetiştirilebilen, tek yıllık Buğdaygiller familyasından, özellikle yağı doymamış yağ grubunda olan bir tarım bitkisidir. Mısır bitkisi, insan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov.

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov. ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri İletişim Bilgileri : Ayşe Serpil KAYA : 1968 / Antalya : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67

Detaylı

kosoglumustafa@gthb.gov.tr mustafakosoglu@gmail.com

kosoglumustafa@gthb.gov.tr mustafakosoglu@gmail.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Uzm. Mustafa KÖSOĞLU Mühendis Dahili 281 E-mail Doğum Tarihi - Yeri kosoglumustafa@gthb.gov.tr mustafakosoglu@gmail.com 17.05.1970- İstanbul EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite

Detaylı

2015 Ayçiçeği Raporu

2015 Ayçiçeği Raporu 2015 Ayçiçeği Raporu İçindekiler 1.AYÇİÇEĞİ EKİM ALANI... 2 1.1. Türkiye de Ayçiçeği Ekim Alanı... 2 1.2. TR83 Bölgesinde Ayçiçeği Ekim Alanı... 5 1.3. Samsun da Ayçiçeği Ekim Alanı... 6 1.3.1. Samsun

Detaylı

TÜRKİYE DE ENERJİ BİTKİLERİ TARIMI. Prof. Dr. Hakan GEREN Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

TÜRKİYE DE ENERJİ BİTKİLERİ TARIMI. Prof. Dr. Hakan GEREN Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü TÜRKİYE DE ENERJİ BİTKİLERİ TARIMI Prof. Dr. Hakan GEREN Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Küresel iklim değişiminin durağanlaştırılmasında (sera gazı salınımının azaltılması) yenilenebilir

Detaylı

ENERJİ TARIMI ANTALYA 2013 MUSTAFA ACAR KTAE-SAMSUN

ENERJİ TARIMI ANTALYA 2013 MUSTAFA ACAR KTAE-SAMSUN ENERJİ TARIMI ANTALYA 2013 MUSTAFA ACAR KTAE-SAMSUN Enerji Tarımı Nedir? Dünyada üretilmekte olan yağlı tohumlu bitkilerin (kolza, soya, aspir, ayçiçeği vb.) ham yağından biyodizel, karbonhidrat bitkilerinin

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi

Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Türk Tarım Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 1(1): 17-22, 2013 Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi www.agrifoodscience.com Türk Bilim ve Teknolojisi İç Anadolu Bölgesinde Yağ Bitkilerinin Mevcut

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü AR-GE ve Tarla Bitkileri Islahı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü AR-GE ve Tarla Bitkileri Islahı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü AR-GE ve Tarla Bitkileri Islahı 01.04.2017 Türkiye de Tarımsal Araştırma Sistemi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar

Detaylı

Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı Mart 2016-Kahramanmaraş

Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı Mart 2016-Kahramanmaraş Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı 23-24 Mart 2016-Kahramanmaraş Dünya nın ve Ülkemizin önde gelen ürünlerinden olan pamuk: çiftçi, tohum firmaları,

Detaylı

FİĞ TARIMI Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM

FİĞ TARIMI Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM FİĞ TARIMI Prof. Dr. Mustafa TAN Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ERZURUM Önemli Fiğ Türleri Dünya üzerinde serin ve ılıman eklim kuşağına yayılmış çok sayıda fiğ türü vardır.

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. Ziraat Yüksek Mühendisi EĞİTİM BİLGİLERİ. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi

KİŞİSEL BİLGİLER. Ziraat Yüksek Mühendisi EĞİTİM BİLGİLERİ. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ahmet ÇIKMAN Ünvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0414-313 28 83-84/ Dâhili 207 E-mail ahmet.cikman@gthb.gov.tr ahmetcikman@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri 1972-Siverek Yüksek

Detaylı

DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS. Yüksek Lisans

DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS. Yüksek Lisans DÖNEM ATAMASI 2016 MÜHENDİS ENSTİTÜ/İSTASYON ADI BÖLÜMÜ ENSTİTÜ/İSTASYON ADI UNVANI BÖLÜMÜ EĞİTİM Y. DİL ANKARA TARLA BİTKİLERİ MERKEZ 1 Yüksek Lisans Çayır Mera İslahı ve Yem Bitkileri Alanı ve Baklagil

Detaylı

Grup:İcat Çıkartma Mahmut KARADAĞ Adem DOĞU Kemalettin ARVAS

Grup:İcat Çıkartma Mahmut KARADAĞ Adem DOĞU Kemalettin ARVAS KIZARTILMIŞ ATIK YAĞ, YEMEKLİK KATI YAĞDAN ve ZEYTİNYAĞINDAN BİYDİZEL YAPIMI Grup:İcat Çıkartma Mahmut KARADAĞ Adem DĞU Kemalettin ARVAS Bilim, gerçeği bilmektir. BİYDİZEL NEDİR? Biyodizel, yağlı tohum

Detaylı

ENERJİ TARIMI ve GIDA ARZI , EMO-Konya

ENERJİ TARIMI ve GIDA ARZI , EMO-Konya ENERJİ TARIMI ve GIDA ARZI 07.02.2009, EMO-Konya Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Ziraat Fakültesi fakiner@selcuk.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN S.Ü. M.M. Fakültesi epehlivan183@hotmail.com TARIM ve ENERJİ

Detaylı

Son Yıllarda Ülkemiz Aspir ve Kolza Üretimindeki Gelişmeler

Son Yıllarda Ülkemiz Aspir ve Kolza Üretimindeki Gelişmeler Tarla Bitkileri Merkez Tarla Araştırma Bitkileri Merkez Enstitüsü Araştırma Dergisi, Enstitüsü 2009, Cilt: Dergisi, 18 Sayı: 2009, 1-2 18 (1-2):43-47 Derleme (Review) Son da Ülkemiz Aspir ve Kolza Üretimindeki

Detaylı

AYÇİÇEĞİ VE YAĞLI TOHUMLAR POLİTİKASI

AYÇİÇEĞİ VE YAĞLI TOHUMLAR POLİTİKASI AYÇİÇEĞİ VE YAĞLI TOHUMLAR POLİTİKASI Türkiye de tarımı yapılan yağlı tohumlar; ayçiçeği, çiğit, susam, kolza, soya, yerfıstığı ve haşhaştır. Ancak bu yağ bitkileri içerisinde tohumundan ortalama % 38-50

Detaylı

SUNUM PLANI. 1. Konya Tarımının Yapısı. 2. Desteklemeler

SUNUM PLANI. 1. Konya Tarımının Yapısı. 2. Desteklemeler Şubat 2017 SUNUM PLANI 1. Konya Tarımının Yapısı 2. Desteklemeler Kaynak: TÜİK, 2015-2016 Tarla Bitkileri Ürün adı Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün) Ekilen alan (da) 2015 2016 Üretim (ton)

Detaylı

EKMEKLİK BUĞDAY ISLAH KURSU UYGULAMALI EĞİTİM Program sorumlusu: Dr. İrfan ÖZTÜRK Tel:

EKMEKLİK BUĞDAY ISLAH KURSU UYGULAMALI EĞİTİM Program sorumlusu: Dr. İrfan ÖZTÜRK Tel: EKMEKLİK BUĞDAY ISLAH KURSU UYGULAMALI EĞİTİM Program sorumlusu: Dr. İrfan ÖZTÜRK Tel: 058108167 1 MELEZLEME 8 0/05/015 1/05/015 Trakya TAE Edirne Ebeveyn seçimi TARLA ÖZLEMLERİ 10 18/05/015 9/05/015 Trakya

Detaylı

yasarkaraduman@hotmail.com

yasarkaraduman@hotmail.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Yaşar KARADUMAN Mühendis, Yüksek Lisans Telefon 0535 2775319 E-mail yasarkaraduman@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri 15.06.1973 EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı Akademik

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Hanife AKÇA, Araştırma Görevlisi hmert@ankara.edu.tr +90312 596 15 84 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Eğitim ve Akademik Deneyim Lisans:

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

Çizelge-1. Türkiye de Yağlık ve Çerezlik Ayçiçeği Ekim Alanı-Üretim-Verim

Çizelge-1. Türkiye de Yağlık ve Çerezlik Ayçiçeği Ekim Alanı-Üretim-Verim AYÇİÇEĞİ RAPOR-2018 Ülkemizde ekimi ve üretimi en fazla yapılan yağlı tohum bitkisi ayçiçeğidir. Adaptasyon kabiliyetinin yüksek olması, kuru ve sulu koşullarda yetiştirilebilmesi, ekiminden hasadına kadar

Detaylı

TÜRKİYE DE MISIR TARIMINDA SON GELİŞMELER VE ÇEŞİDİN ETKİSİ. Burhan KARA

TÜRKİYE DE MISIR TARIMINDA SON GELİŞMELER VE ÇEŞİDİN ETKİSİ. Burhan KARA TÜRKİYE DE MISIR TARIMINDA SON GELİŞMELER VE ÇEŞİDİN ETKİSİ Burhan KARA Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü-Isparta Giriş İletişim: burhankara@sdu.edu.tr, Tel: 0246 211

Detaylı

TOHUMCULUK ÜRETİM. Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

TOHUMCULUK ÜRETİM. Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, TOHUMCULUK ÜRETİM Bilindiği üzere, tohumluklar tarımsal üretimin temel girdilerinin başında gelmekte olup, kaliteli tohum kullanımı, verimi ve üretimi artırmasının yanı sıra daha dayanıklı, daha az maliyetli

Detaylı

Türkiye de Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının (Biyodizel, Biyoetanol ve Biyokütle) Projeksiyonu

Türkiye de Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının (Biyodizel, Biyoetanol ve Biyokütle) Projeksiyonu Tarım Makinaları Bilimi Dergisi (Journal of Agricultural Machinery Science) 2012, 8 (3), 337-344 Türkiye de Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının (Biyodizel, Biyoetanol ve Biyokütle) Projeksiyonu Şahin GİZLENCİ,

Detaylı

2000 Yılı Sonrası Reformu - I

2000 Yılı Sonrası Reformu - I 2000 Yılı Sonrası Reformu - I 2000 yılı sonrasında reform niteliğinde atılan adımlar: DGD desteklemede ana araç oldu DGD uygulamasına tüm yurtta geçilmesini öngören 2000/2172 sayılı BKK Oluşturulan Çiftçi

Detaylı

Biyoenerjide Güncel ve Öncelikli Teknoloji Alanları ve TTGV Destekleri

Biyoenerjide Güncel ve Öncelikli Teknoloji Alanları ve TTGV Destekleri Biyoenerjide Güncel ve Öncelikli Teknoloji Alanları ve TTGV Destekleri Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı TIREC 2010 Türkiye Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kongresi Türkiye Biyoenerji Piyasası

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı 2014. Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü 1992

EĞİTİM BİLGİLERİ. Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı 2014. Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü 1992 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Şeref CINBIRTOĞLU Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 452-2562341 / 130 e-mail scinbirtoglu@gmail.com Doğum Tarihi-Yeri 1971- Almanya DOKTORA YÜKSEK LİSANS LİSANS EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları BİLECİK TARIM, TARIMA DAYALI SANAYİ VE ORMANCILIK BİLGİ NOTU

TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları BİLECİK TARIM, TARIMA DAYALI SANAYİ VE ORMANCILIK BİLGİ NOTU TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları BİLECİK TARIM, TARIMA DAYALI SANAYİ VE ORMANCILIK BİLGİ NOTU TR41 BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK BÖLGE PLANI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BİLECİK TARIM, TARIMA

Detaylı

MISIR SEKTÖR RAPORU 2016

MISIR SEKTÖR RAPORU 2016 26.08. DÜNYA DA MISIR Buğdaygiller familyası içerisinde yer alan mısır, tek yıllık bir sıcak iklim tahıl bitkisidir. Tropik ve subtropik ılıman iklim kuşağında yetiştirilebildiği gibi, dünyanın hemen her

Detaylı

YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6

YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 2015 OKUL ADI SORU SAYISI TEMEL SOSYAL YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 1 40 26,62 10,91 27,58 22,46 325,218 310,003 355,402 349,084 357,564 344,551 2 40 17,46 10,35 25,77 16,44 275,100 268,374 307,336

Detaylı

YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI OLARAK BİTKİLER

YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI OLARAK BİTKİLER YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAĞI OLARAK BİTKİLER Candan ÇOKADAR --Nazlı Gülşah YILDIRIM Sakarya Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü ÖZET Fosil enerji kaynaklarının yenilenemeyen, sınırlı kaynak olması, küresel

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM BİLGİLERİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Nil KORKMAZ Ünvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon (232) 832 10 02 E-mail nil.korkmaz@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 1962-İzmir Doktora Üniversite Adı EĞİTİM BİLGİLERİ Ege

Detaylı

TÜM ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYRU BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

TÜM ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYRU BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU TÜM ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYRU BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU - Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri 251312007 kodlu Tarımsal Ekoloji

Detaylı

ÇELTİK DOSYASI TÜRKİYE ÇELTİK EKİLİŞ ÜRETİM TÜKETİM VERİM

ÇELTİK DOSYASI TÜRKİYE ÇELTİK EKİLİŞ ÜRETİM TÜKETİM VERİM ÇELTİK DOSYASI Bileşiminde az miktarda protein bulundurmasına karşın beslenme için gerekli amino asitlerce zengin olması nedeniyle çeltik, insan beslenmesinde buğdaydan sonra en çok kullanılan tahıl ürünüdür.

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü -1997

KİŞİSEL BİLGİLER. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü - 2012. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü -1997 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Hatun BARUT Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3340055/165 E-mail baruthatun@yahoo.com Doğum Tarihi - Yeri 1972-ADANA EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Yüksek Lisans Lisans

Detaylı

ANKARA TİCARET BORSASI AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ SEKTÖR ARAŞTIRMALARI RAPOR NO:2 ANKARA NIN AYÇİÇEĞİ (ÇEREZLİK-YAĞLIK) PROFİLİ

ANKARA TİCARET BORSASI AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ SEKTÖR ARAŞTIRMALARI RAPOR NO:2 ANKARA NIN AYÇİÇEĞİ (ÇEREZLİK-YAĞLIK) PROFİLİ ANKARA TİCARET BORSASI AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ SEKTÖR ARAŞTIRMALARI RAPOR NO:2 ANKARA NIN AYÇİÇEĞİ (ÇEREZLİK-YAĞLIK) PROFİLİ Hazırlayan Handan KAVAKOĞLU (ATB AR-GE, Gıda Yüksek Mühendisi) Yasemin OKUR (ATB AR-GE,

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

1.ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU)

1.ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU) 1.ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU) 20-21 ŞUBAT 2016 ANTALYA 1. ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU) TÜBİTAK tarafından 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen dört

Detaylı

BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ

BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ HAZIRLAYAN YALÇIN YILMAZ ZİRAAT MÜHENDİSİ UZMAN TARIM DANIŞMANI Ülkemizde buğday yaklaşık 9.5 milyon hektar alanda ekilmekte, üretimde yıldan yıla değişmekle birlikte 20 milyon ton

Detaylı

ELİT BİR ÇEŞİT YÜKSEK KALİTELİ TOHUM VE PROFESYONEL HİZMETLER KATALOG 2014

ELİT BİR ÇEŞİT YÜKSEK KALİTELİ TOHUM VE PROFESYONEL HİZMETLER KATALOG 2014 ELİT BİR ÇEŞİT YÜKSEK KALİTELİ TOHUM VE PROFESYONEL HİZMETLER KATALOG 2014 François Olivier CAILLEAU Merkez ve Doğu Avrupa Direktörü Değerli Müşterimiz, Maisadour Semences Avrupa kıtası seviyesinde lider

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarım Makinaları Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarım Makinaları Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2001 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Ömer EREN Kimlik No: 21632450148 Doğum Yeri ve Tarihi: Çatalağzı/ZONGULDAK - 31.05.1977 Öğrenim Durumu: Doktora Çalışma Konuları: Tarımda Enerji Kullanımı, Enerji ve Çevre, Yaşam Döngüsü

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Zehra AYTAÇ

Yrd. Doç. Dr. Zehra AYTAÇ Yrd. Doç. Dr. Zehra AYTAÇ Öğretim Üyesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0 222

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN EN İYİ TOHUM...TÜM ŞARTLARDA!

ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN EN İYİ TOHUM...TÜM ŞARTLARDA! ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN EN İYİ TOHUM...TÜM ŞARTLARDA! Elit genetik, kaliteli tohum, yenilikçi servisler 2015 MAÏSADOUR Tohumculuk farklı uyarlanmış yenilikçi hizmet ve çeşitleri Elit genetik çalışmalar

Detaylı

YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER & BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜ TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL - BYSD BAŞKANI

YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER & BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜ TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL - BYSD BAŞKANI YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER & BİTKİSEL YAĞ SEKTÖRÜ TAHİR BÜYÜKHELVACIGİL - BYSD BAŞKANI ULRKNEGAĞO.83DSYB rm71032at A NR K Dünyada Yağlı Tohum Üretimi (Milyon ton) 600 500 EN BÜYÜK YAĞLI TOHUM ÜRETİCİLERİ 0

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarımsal Mekanizasyon Atatürk Üniversitesi 1988 Y. Lisans Tarım Makinaları Bölümü Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarımsal Mekanizasyon Atatürk Üniversitesi 1988 Y. Lisans Tarım Makinaları Bölümü Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Yahya ULUSOY 2. Doğum Tarihi : 10 Kasım 1964 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarımsal Mekanizasyon Atatürk Üniversitesi 1988 Y. Lisans

Detaylı

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/07/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. SAMSUN TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Tarih: Sayı: - 31/07/ Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2012 Sayfa: 1-9 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.5 0.530 2,119,95.00 KG 1,125,08.33 1 ARPA YEMLİK TTS 0.53 0.62 0.5486 1,891,138.00 KG 1,03,42.55 56 ARPA YEMLİK ı: 2,162,559.88 3

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI 2017 YILI SOYA VE AYÇİÇEĞİ DURUMU ŞAHİN MAHALLESİ 3294 SOKAK NO:1 / TARSUS

TARSUS TİCARET BORSASI 2017 YILI SOYA VE AYÇİÇEĞİ DURUMU ŞAHİN MAHALLESİ 3294 SOKAK NO:1 / TARSUS 2017 TARSUS TİCARET BORSASI 2017 YILI SOYA VE AYÇİÇEĞİ DURUMU ŞAHİN MAHALLESİ 3294 SOKAK NO:1 / TARSUS GİRİŞ Amerikan Tarım Bakanlığı Dış Tarım Servisi nin (USDA FAS) 2016 sezonu verilerine göre; dünyada

Detaylı

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ Yağ Hammaddeleri İklim ve toprak koşullarının uygun olması nedeni ile ülkemizde ayçiçeği, pamuk tohumu (çiğit), susam, haşhaş, kanola (kolza), keten,

Detaylı

TARIMSAL DEĞERLERİ ÖLÇME DENEMELERİ TEKNİK TALİMATI

TARIMSAL DEĞERLERİ ÖLÇME DENEMELERİ TEKNİK TALİMATI T.. TRIM VE KÖYİŞLERİ KNLIĞI KORUM VE KONTROL GENEL MÜÜRLÜĞÜ TOHUMLUK TESİL VE SERTİFİKSYON MERKEZİ MÜÜRLÜĞÜ TRIMSL EĞERLERİ ÖLÇME ENEMELERİ TEKNİK TLİMTI KOLZ (rassica napus oleifera L.) 2001 TRIMSL EĞERLERİ

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MERKEZE BAĞLI TAŞRA TEŞKİLATI BİRİMLERİNİN İDARİ BAĞLILIKLARININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1)

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MERKEZE BAĞLI TAŞRA TEŞKİLATI BİRİMLERİNİN İDARİ BAĞLILIKLARININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI MERKEZE BAĞLI TAŞRA TEŞKİLATI BİRİMLERİNİN İDARİ BAĞLILIKLARININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Detaylı