FAALİYET BÜLTENİ. Ağustos 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FAALİYET BÜLTENİ. Ağustos 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ"

Transkript

1 FAALİYET BÜLTENİ Ağustos 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ

2 FAALİYETLER İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLARI İSTANBUL DA TOPLANDI MAVİ DALGA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR 2016 MİDEST YAN SANAYİ FUARI İÇİN DUYURU YAPILDI DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ YAN ETKİNLİĞİ HAKKINDA DUYURU YAPILDI FETHİYE BÖLGESİNDE AMATÖR DENİZCİLİK VE SU SPORLARI KONULU YAZIMIZ DENİZ TİCARETİ DERGİSİNDE YAYINLANDI EGE İLLERİ TANITIM HAZIRLIK TOPLANTISI MUĞLA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ FETHİYE KENT KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞ YAYINLANDI KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI 2 SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ YAYINLANDI MUĞLA B.B. DENİZ ARAÇLARI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ YAYINLANDI SEKTÖRÜMÜZÜ İLGİLENDİREN BAZI MESLEKİ YETERLİLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRDİ ORFOZ BALIĞI AVLAYANLARA CEZA KESİLECEK TOBB EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLER YARIŞMASI (TÜRKİYE 100) İHRACATÇIYA YEŞİL PASAPORT UYGULAMASI BAŞLIYOR İMEAK DENİZ TİCARET ODASI AYLIK OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

3 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLARI İSTANBUL DA TOPLANDI İMEAK Deniz Ticaret Odasında gerçekleştirilen toplantıya tüm şube ve temsilcilik başkanları katılmış, gerçekleştirilen toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminin denizcilik ekonomisi yönündeki etkileri değerlendirilmiştir. MAVİ DALGA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi, IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesi, D-Marin Göcek Marina ve Seyahat Vakfı (the Travel Foundation) işbirliğiyle başlatılarak geçtiğimiz yılda protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda 9 Ağustos 2016 tarihinde odamız toplantı salonunda, Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesinin aylık toplantısı gerçekleştirilmiştir. Seyahat Vakfı Koordinatörü Sayın Şemsi Toprak teknelere dağıtılmak üzere hazırlıkları yapılan Amerikan servis ve yapışkanlı logoların son halini Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi ekibine sunarak bilgi aktarımında bulunmuştur. Teneke içecek kutularının daha az yer kaplamasının sağlanmasına destek amacıyla satın alınan 18 adet kutu baskı makinesinin tanıtımını gerçekleştiren Toprak, proje ekibinin fikirlerini dikkate almıştır. Bu kapsamda İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Sayın Bülent Telli, kutu baskı makinelerinin Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi tanıtımının yapılacağı bir etkinlikte katılım sağlayan marina ve tekne işletmelerine hediye edilmesini önermiştir. Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi ekibi önümüzdeki aylarda da mevcut durumun daha çok geliştirilebilmesi maksadıyla toplantılar düzenleyecektir MİDEST YAN SANAYİ FUARI İÇİN DUYURU YAPILDI Fransa'nın Paris şehrinde 6-9 Aralık 2016 tarihinde düzenlenecek olan "Midest 2016 Yan Sanayi Fuarı" Türkiye Mili Katılım organizasyonunun İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından gerçekleştirileceği, dövme, döküm ısıl işlem, yapıştırıcılar, kazan yapımı, kompozit malzeme, elektrik/elektronik, yüzey işleme, son işleme endüstriyel bakım ve hizmetler, hammadde, yarı mamül ürünler, metal sanayi, bağlama parçaları, metal işleme, metal kesme, şekillendirme, plastik ve kauçuk işleme, vida kesiciler özel makineler, teknik tekstil, ahşap gibi birçok sektörü içerisinde barındıran Avrupa'nın en büyük Yan Sanayi Fuarı olan Midest 2016'ya katılmak isteyen üyelerimize yönelik bilgilendirme yapılmıştır. Gerçekleştirilecek olan Midest 2016 Yan Sanayi Fuarına devlet desteğinin olduğu bildirilmiş ve belirtilen paket fiyatlar üzerinden %50 oranında devlet desteği imkânı olduğu ifade edilmiştir. Fuara ilişkin detaylı bilgi aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

4 DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ YAN ETKİNLİĞİ HAKKINDA DUYURU YAPILDI Uluslararası Denizcilik Örgütü nün (IMO) 172 üye ülkenin katılımları ile denizcilik konularında teknik mevzuatlar, sözleşmeler ve uygulama prensipleri geliştirdiği, bu kapsamda, IMO sözleşmelerinin uygulama etkinliklerini arttırmak üzere her yıl bir üye ülkede Dünya Denizcilik Günü nün yan etkinlikleri düzenlenmektedir. Geçen yıl Japonya da gerçekleştirilen etkinlikler bu yıl ülkemizde 4-6 Kasım tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Düzenlenecek etkinlikler için hazırlıklarını Denizcilik Vazgeçilmezdir teması üzerinde sürdürmüş ve büyük ölçüde tamamlamıştır. Uluslararası arenada birçok önemli üst düzey ülke temsilcisinin katılım sağlayacağı etkinliğin ilk iki gününde denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin katılımı ile Uluslararası Sempozyum gerçekleştirilecek, son gün ise Türk Denizcilik Tarihinin Tanıtılması amacıyla etkinlikler düzenlenmesi planlanmıştır. Bu doğrultuda kurum/kuruluş/firma temsilcilerinin stant açma imkânı oluşturulmuştur. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi söz konusu etkinliklerde stant açmak isteyen üyelerimize gerekli bilgilendirmeyi yapmıştır. 4 FETHİYE BÖLGESİNDE AMATÖR DENİZCİLİK VE SU SPORLARI KONULU YAZIMIZ DENİZ TİCARETİ DERGİSİNDE YAYINLANDI Şubemiz tarafından hazırlanan Fethiye bölgesinde amatör denizcilik ve su sporları konulu yazı Deniz Ticareti Dergisinin Amatör Denizcilik ve Su sporları ekinde yayınlanmıştır. İlgili yazıda;

5 Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Turizm Amaçlı Su Üstü Faaliyet Araçları Su Üstü Spor Çeşitleri konuları hakkında bölgemizin tanıtımı yapılmakla birlikte, bölgemiz açısından çözüme kavuşturulması maksadıyla 2 adet sorun ve çözüm önerileri de dergide yayınlanmıştır. Bu kapsamda belirtilen sorun ve çözüm önerileri; 1. Sorun: Bölgemizde tekne faaliyetinin yoğun olduğu koylarda özellikle özel teknelerce izinsiz su sporu yapılması risk oluşturmaktadır. Denetimler 2016 yılında daha sık yapılmaya başlanmıştır. Ancak yapılan denetimlerde bu kaçak faaliyetlerin tespiti zor olmaktadır. Öneri: Bu nedenle duyarlı tekne sahiplerinin tespit etikleri bu tür kaçak faaliyetleri fotoğraf veya film olarak kaydedip ilgili makamlara bildirmeleri çözüme katkı sağlayacaktır. 2. Sorun: Göcek ve Dalaman Koylarının doğal yapısı sayesinde fırtınalı havalarda dahi korunaklı olması kış mevsimlerinde de rahatlıkla dalış turizmi yapılabilmesine imkân tanımaktadır. Ancak koyları sit alan ilan edilmesi sebebiyle su altı sportif faaliyet-dalış faaliyetleri yasaklanmıştır. Öneri: Konunun uzmanlarınca Göcek ve Dalaman Koylarında yapılacak incelemelere göre belirlenecek birkaç noktanın dalış parkuru olarak ilan edilebileceği değerlendirilmektedir. Bu durumda kışın tamamen hareketsiz olan bölgemizde kısmen de olsa bir turizm hareketliliği sağlanabilecektir. Şeklinde belirtilmiştir. İlgili haberin detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. EGE İLLERİ TANITIM HAZIRLIK TOPLANTISI MUĞLA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ 5 Ege illerinin kültürlerini Türkiye ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 9 uncusu düzenlenecek olan Ege İlleri Tanıtım Günleri fuarı kapsamında Muğla Valisi Sayın Amir Çiçek önderliğinde Muğla da 26 Ağustos tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Muğla nın ev sahipliği yapması ve Muğla nın çeşitli yönleriyle ve yöreye özgü etkinliklerle tanıtılması düşünülen fuarın organizasyonuna ilişkin işlemler değerlendirilmiştir. Ege İlleri tanıtım günleri etkinlikleri; Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak İllerinin katılımları ile 8-14 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde gerçekleşecektir.

6 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun 19 Ağustos 2016 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de, uygulama genel tebliği ise (SERİ NO:1) " tarih ve (mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda 25 Ağustos 2016 tarihinde Muğla Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası konferans salonunda, Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. 30/6/2016 Tarihinden (Bu Tarih Dâhil) Önce Yapılan Tespitlere İlişkin olmak üzere Kanun ve tebliğ kapsamına giren önemli hususlar şunlardır: Maliye Bakanlığına Bağlı Tahsil Dairelerince Takip Edilen Amme Alacakları 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu Kapsamına Giren Alacaklar Kapsama Giren İdari Para Cezaları 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu Kapsamına Giren Alacaklar İl Özel İdarelerince Takip Edilen Amme Alacakları Belediyelerce Takip Edilen Alacaklar 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu Kapsamına Giren Alacaklar 6183 Sayılı Amme Alacakları Kanunu Kapsamına Giren Alacaklar Belediyelerin Ücret Alacakları Belediyelerin Su Alacakları Büyükşehir Belediyelerinin Katı Atık Ücreti Alacakları Büyükşehir Belediyeleri Su Ve Kanalizasyon İdarelerinin Su Ve Atık Su Alacakları Borcunu kanun kapsamında ödemek isteyen borçluların 31 Ekim 2016 tarihine (bu tarih dâhil) kadar borçlu bulundukları tahsil dairelerine yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. 6 tm&main= FETHİYE KENT KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 11 Ağustos 2016 tarihinde Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısına İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. Sayın Yılmaz Yalçın katılmıştır. Toplantının öncelikli gündem maddesi Engelliler Meclisinin kurulması olmakla birlikte çeşitli konular hakkında da görüşmeler yapılmıştır. Önceki yıllarda belediye meclisinde kadın meclisi ve gençlik meclisinin kurulduğunu, buna ek olarak da engelliler meclisinin kurulması Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında görüşülerek onaylanmıştır. Önümüzdeki dönemlerde ise uygun görülen engelliler meclisinin kurulması için çalışmalar başlatılmıştır. Bölgemiz sorunlarının da konuşulduğu Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında Fethiye nin marka değerini arttırma açısından toplantıya katılanlara görüşleri sorulmuştur. Belirtilen sorunlar hakkında bir sonraki toplantıda çözüm önerilerinin dinlenmesi kararlaştırılmıştır. Oda yönetimi olarak ilgili kurula denizcilik ile alakalı sorunlar dile getirilmiştir.

7 MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞ YAYINLANDI Milli Emlak Genel Tebliğ 30 Temmuz 2016 Tarih ve Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olup, bahse konu Tebliğ ile; Kültür ve Turizm Bakanlığı ndan Belgeli Konaklama tesislerinde Hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı aynı dönemde tahakkuk ettirilerek tahsil edilmesi gereken ecri misillerin ödeme sürelerinin bir yıl ertelenmesi ve ertelenen bu alacakların tahsiline ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Konaklama tesislerinin; golf tesisi, günübirlik alan, spor alanı, güneşlenme amaçlı iskele, vb. yapılmak üzere başlangıçta birlikte veya daha sonra ayrı ayrı ancak aynı yatırımcı veya işletmeciye kesin tahsis yapılan/irtifak hakkı tesis edilen/kullanma izni verilen/kiralanan, aynı yerde olan veya birlikte kullanılan kamu taşınmazları üzerinde yer alan bu tesisler hakkında tek bir belge ya da ayrı ayrı belge düzenlenip düzenlenmediğine bakılmaksızın bu tesislerde bulunan asli konaklama tesisinin dışında kalan tesisler de asli konaklama tesisinin tamamlayıcı ve/veya bütünleyici parçası olarak kabul edilir ve bu tesislere ilişkin bedeller de ertelenmiştir. Bahse konu Tebliği Deniz Turizmi açısından değerlendirdiğimizde özetle; Kültür ve Turizm Bakanlığı ndan Belgeli Konaklama tesisi kapsamında yer alan ve ayrıca belgelendirilen tesisin bütününü sağlayan İskele, su sporları alanları için bu borç ertelemesinden yararlanmak üzere İl Defterdarlıklarına müracaat edebileceklerdir. 7 Konaklama Tesisi dışında, kendi özel alanında değerlendirilen Deniz Turizmi Tesis ve Araçları bu Tebliğ kapsamı dışındadır. İfadeleriyle belirtilmiş olup gerekli duyuru üyelerimize e-posta, web ve sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur. KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYINLANDI tarihli Resmi Gazetede; Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)'nın Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:10) yayınlanmıştır. Söz konusu Tebliğ'de Madde 1-3/4/2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:1)'nin " Sermaye artırımının tescili ve artırılan tutarın şirketin banka hesabına yatırılması" başlıklı bölümünden sonra gelmek üzere, " Sermaye avanslarının Durumu", Madde 2- Anılan Tebliğin "32.Kurumlar Vergisi Oranı ve Geçici Vergi" başlığı "32.Kurumlar Vergisi Oranı, Geçici Vergi ve İndirimli Kurumlar Vergisi" olarak değiştirilmiş, bu başlıktan sonra gelmek üzere "32.2. Kurumlar vergisi oranı ve geçici vergi" ve "32.2. İndirimli kurumlar vergisi" bölümleri eklenmiştir. İlgili duyuru tüm üyelerimize e-posta, web ve sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur.

8 SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEKLEME TEBLİĞİ YAYINLANDI Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 3 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan (Resmi Gazete No:29790) su ürünleri yetiştiriciliği destekleme tebliği kapsamında 25/4/2016 tarihli ve 2016/8791 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan 2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar kapsamında, su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara verilecek su ürünleri desteği ile ilgili usul ve esasları düzenlenmiştir. Bu kapsamda ilgili duyuru odamız web sayfasından veya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 8 DENİZ ARAÇLARI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Muğla İl Sınırları içerisinde Muğla Büyükşehir Belediyesinden ruhsatlı olarak ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan deniz araçlarının ruhsatlandırma esasları ve uyacakları kurallarla ilgili "Deniz Araçları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge" kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

9 İlgili yönergede yolcu taşımacılığı yapacak deniz araçlarında haiz olması gereken nitelikler ve yolcu taşımacılığı yapan deniz araçlarının ruhsatlarının yenilenmesi yapılırken uyulması gereken şartlar belirlenmiştir. Bu kapsamda denize elverişlilik belgesi olmayan hiçbir deniz aracı yolcu taşıyamaz, Akyaka Kadın azmağında çalışan tekneler Gökova Özel Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı Koruma ve Kullanma Usul ve Esaslarında belirtilen tam boyları geçemez, yolcu motorlarının makineleri içten takma olmak zorundadır gibi şartların arandığı Yönerge odamız web sayfasında duyurular kısmında yer almaktadır. SEKTÖRÜMÜZÜ İLGİLENDİREN BAZI MESLEKİ YETERLİLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi; ulusal meslek standartlarının oluşturulduğu, mesleki ve teknik eğitim ve öğretim programlarının bu standartlara göre hazırlandığı, işgücünün mesleki yeterliliğinin akredite olmuş ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca ölçme ve değerlendirme merkezlerinde yapılan teorik ve uygulamalı sınavlar sonucunda belgelendirildiği, alınan belgelerin ulusal ve uluslararası düzeyde kıyaslana bilirliğinin sağlandığı, hayat boyu öğrenmenin desteklendiği, örgün eğitim almadan mesleği öğrenen kişilere bilgi ve becerilerini belgelendirme imkânının verildiği ve iş dünyası temsilcilerinin sürece ilişkin tüm kararlara aktif olarak katıldığı, kalite güvencesinin sağlandığı, adil, şeffaf ve güvenilir bir sistemdir. Bu kapsamda sektörümüzü ilgilendiren iki adet mesleki zorunluluk belgesi 04 Ağustos 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile belirtilmiştir. Bunlar; 1.Yat Üst Yüzey İşlemcisi (Seviye-3) Ulusal Meslek Standardı-Referans Kodu / 16ums Yat Donatımcısı (Seviye-3) Ulusal Meslek Standardı-Referans Kodu / 16ums Konu ile ilgili olarak detaylı bilgi aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır. ORFOZ BALIĞI AVLAYANLARA CEZA KESİLECEK Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde durumu tehlikede olarak belirtilen orfoz balığının artık iç sular dâhil olmak üzere avlanması, toplanması, gemilerde bulundurulması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılması yasaklandı. Nesli yok olma tehlikesi altındaki orfoz balığının avlanması, bulundurulması ve karaya çıkarılması 2020 yılına kadar yasaklandı. Sayıları azalan orfoz stoklarının iyileştirilmesini amaçlayan düzenlemeye uymayanlara 1113 lira para cezası uygulanacağı bildirildi.

10 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın yayınladığı tebliğlerle hayata geçirilen orfoz yasağı, 1 Eylül 2016'dan 31 Ağustos 2020 ye kadar uygulanacak. Sayıları azalan orfoz stoklarının iyileştirilmesini amaçlayan düzenlemeye uymayanlara bin 113 lira para cezası uygulanacak. WWF-Türkiye 2000 yılından beri Akdeniz kıyılarında araştırmalar yapıyor yılından beri ise Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi nde yürüttüğü sürdürülebilir turizm projesiyle yerel ve merkezi yönetimler, balıkçılar, dalış kulüpleri ve tur tekne sahipleriyle bir araya gelerek bölgedeki orfoz, deniz çayırları gibi türlerin korunması ve sürdürülebilir bir turizm anlayışının yerleştirilmesi için çalışıyor. TOBB EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKETLER YARIŞMASI (TÜRKİYE 100) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ABD merkezli AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde, Türkiye nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere, 2011 yılında Türkiye 25, 2013 ve 2015 yıllarında ise Türkiye 100 yarışmaları düzenlenmiştir yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye 100 yarışmasını bu yıl yeniden düzenliyoruz. Başvuran şirketler, dönemi satış gelirleri büyüme hızına göre değerlendirilecekler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye 100 ile hızlı büyüyen şirketlerin görünürlükleri artacak. Başvurularınız için: 1 İHRACATÇIYA YEŞİL PASAPORT UYGULAMASI BAŞLIYOR Resmi Gazete de yayımlanan 6728 sayılı kanunda yapılan değişiklik, ihracatçıya yeşil pasaporta yeşil ışık yaktı. Yıllık ortalama ihracat değerine göre yapılan sınıflandırmada; son üç yılda yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulu nun belirleyeceği değerin üzerinde olan firma yetkililerine 2 yıl süreyle yeşil pasaport verilebilecek. Yeşil pasaport, Türk vatandaşlarına dünyanın pek çok ülkesine vizesiz seyahat imkânı sunuyor.

11 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI AĞUSTOS 2016 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. İMEAK Deniz Ticaret Odası Ağustos 2016 olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. İMEAK DTO Meclis toplantısına YK üyesi Faruk Ürkmez başkanlık etti. DTO aylık mizanı Hüseyin Yangın tarafından okundu. İMEAK DTO faaliyet sunumu YK üyesi Koray Deniz tarafından yapıldı. Mart 2017'de yapılacak denizcilik fuarının ihalesini kazanan UBM fuarcılık yetkilisi Orhan Çağlayan fuar hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. EXPOSHIPPING'in Mart 2017 tarihleri arasında Pendik'te yapılması planlanıyor. İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ülkede içinde bulunduğumuz durumun mana ve ehemmiyetini belirtme başlığında konuşmak üzere kürsüye geldi. Nalbantoğlu ayrıca turizmde doluluk oranının yüzde 35 lere gerilediğini söyledi. Meclis üyesi Mete Özen Norveç bankalarının OHAL'i ileri sürerek Türkiye'yi güvenli bulmadıklarını bunun ise en çok gemi inşayı etkileyeceğini belirtti. İMEAK DTO İzmir şube başkanı Yusuf Öztürk yaşadığımız günlerin mana ve ehemmiyeti bağlamında konuşmak üzere kürsüye geldi. Öztürk İzmir Limanında eski günlere geri dönüldüğünü belirtti ve bekleme sorunu yine başladı dedi. 1 Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak günün mana ve ehemmiyeti konusunda konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Bayrak bir önceki gün TİM Meclisi olarak Ankara'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yaptıkları ziyaretlerden söz etti. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan Üniversitenin kontenjanları ve yeni yapılan tercihlerle ilgili bilgi verdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan toplantı sonunda kürsüye geldi. Kalkavan ülke olarak çok güzel bir milli beraberlik ortamı oluştuğundan söz etti. Torunlarımıza anlatacağımız olayları yaşadığımız günlerdeyiz. Bu beraberlik bozulmasın, bu dönemde kar zarar gözetilmez aslolan vatandır. dedi.

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Kasım 2016 EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ STAND AFİŞİMİZ FAALİYETLER EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ ANKARA DA YAPILDI YILLIK MALİ DENETİMİMİZ

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Ekim 2016 FAALİYETLER Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Tamamlandı Fethiye Vergi Dairesi Müdürlüğü Odamızı Ziyaret Etti Bazı Alacakların

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017 FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI GÖCEK TE ÜYELERLERLE BİR ARAYA GELİNDİ İNGİLİZ TUR OPERATÖR FİRMASI FETHİYE Yİ ZİYARET ETTİ YUNANİSTAN

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mayıs 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi TÜRK P&I BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FAALİYETLERİMİZ DENİZ TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ATIK SU OTOMASYON SİSTEMLERİ YENİLEREK HİZMETE

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 6.9.16 16 Eylül Ayı Faaliyet Raporu TRATEJİK FAALİYETLER 6 Ağustos 3 Eylül 16 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017 FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ 6 AY ERTELENDİ TİCARİ YATLARIN YUNAN ADALARINDA TUTULMASINA YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MAVİ DALGA SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI Faaliyet Bülteni Nisan 2016 FAALİYETLER YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET S. ESKİCİ GÖREVİNDEN AYRILDI. ÜYELERİMİZİ İLGİLENDİREN MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLEİNİN DUYURULARI YAPILDI. TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR

RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR Rize nin başta Turizm olmak üzere yetiştirdiği, ürettiği ürünlerin kamuoyuyla paylaşılması amacıyla düzenlenecek olan Rize Tanıtım ve Çay Günleri, Rize nin tanıtımı açısından büyük

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 372) BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 372) BİRİNCİ BÖLÜM 30 Temmuz 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29786 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 372) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Genel Tebliğin

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Sayı :21558579-010.06.02 Konu :Limanlarda Doğrulanmış Brüt Ağırlık (VGM) Uygulamasına İlişkin Genelge GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 11 Bülten Tarihi : 1 ARALIK 2016 TAB E-BÜLTEN KASIM 2016 Türk Armatörler Birliği TAB EĞİTİM Bilgilendirme Seminerleri TAB KOMİTE Çalışmalarımız TAB VERİ- ARAŞTIRMA Çalışmamız TAB EĞİTİM in

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.09.2014 27.10.2014 PARİS SİAL GIDA FUARINDA ALTSO STANDI İLE YERİMİZİ ALDIK-19-23 EKİM 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK (2)

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK (2) DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAKTIR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

I. DÖVİZ CİNSİNDEN VE DÖVİZE ENDEKSLİ YAPILMASI YASAKLANAN SÖZLEŞMELER

I. DÖVİZ CİNSİNDEN VE DÖVİZE ENDEKSLİ YAPILMASI YASAKLANAN SÖZLEŞMELER TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞ DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR (SÖZLEŞMELERİN DÖVİZ CİNSİNDEN VEYA DÖVİZE ENDEKSLİ OLARAK DÜZENLENMESİ KONUSUNDA) TEBLİĞ 16.11.2018

Detaylı

İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER

İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER İŞLETME İZİNLERİ / DENETİMLER 1-KIYI TESİSLERİ İşletme İzni Yönetmeliği değişikliği İşletme İzni taleplerinin gecikmeksizin yapılmasının sağlanması Liman tesisi Program Dışı denetim sonuçları Liman tesisi

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (95/16/AT) Asansör Yönetmeliğinin yürü

tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tarih sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (95/16/AT) Asansör Yönetmeliğinin yürü ASANSÖR KONTROLLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Çankaya Belediyesi TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi TMMOB Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında 11.01.2002 tarihinde imzalanan protokol gereği

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 21.04-18.05.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 18.05.2009 Sayı: 06/06 BÖLGE TURİZMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ YILLARA GÖRE TURİST GİRİŞİ (OCAK-ŞUBAT-M ART-NİSAN 4 AYLIK )

Detaylı

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim Ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim Ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 13.06.2008 Seri B, Sıra No:2 Tahsilat Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/60 06.06.2008 tarihli ve mükerrer 26898 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 26.08.2014 30.09.2014 TORBA YASA 11 EYLÜL 2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ-11 EYLÜL 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

Detaylı

Turkuaz Kart Yönetmeliği Yayımlandı

Turkuaz Kart Yönetmeliği Yayımlandı BÜLTEN NO:102 Turkuaz Kart Yönetmeliği Yayımlandı Eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye'deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine, istihdama etkisi doğrultusunda,

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004341 24/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 469 Sayın Üyemiz, 1. Gabon, Senegal Ticaret

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI KOORDİNATÖR KURULUŞ : Başbakanlığın 20.04.1963 tarih ve DPT Müst.nıın 3031-3-63/1972, Sayılı Genelgeleri. 18.10.2008 gün ve 27028 Sayılı Resmi

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Yasal düzenlemeler tamamlanmadığı için bir süredir aksayan Bodrum ile Datça arasındaki Feribot seferleri karşılıklı olarak başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum-Datça

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 10 Bülten Tarihi : 1 KASIM 2016 TAB E-BÜLTEN EKİM 2016 Türk Armatörler Birliği Çebi Denizcilik ve Kaptan Grup Ziyaret Edildi Üye Bilgisi Çalışmalarımız TAB FORUM Toplantımız Deniz Çalışanlarının

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

T.C. BODRUM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. BODRUM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü BODRUM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 99691855-400-E.6052259 12.06.2015 Konu: İzinsiz Eğitim ve Öğrenci Barındırma Faaliyeti Gösteren Yerler... MÜDÜRLÜĞÜNE BODRUM İ l g i: Muğla Valiliği

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

Döviz Cinsinden Sözleşme Sınırlamasında Son Durum

Döviz Cinsinden Sözleşme Sınırlamasında Son Durum Döviz Cinsinden Sözleşme Sınırlamasında Son Durum Bilindiği üzere 13/9/2018 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan 85 No.lu Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye de yerleşik kişiler arasında yapılan sözleşmelerde

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001)

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) Adı ve Soyadı : Gökhan TENİKLER Doğum Tarihi : 11/10/1974 Medeni Durumu : Evli Uyruğu : T.C. Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) EĞİTİM DURUMU İlk ve Ortaöğrenimini İzmir de Tamamlamıştır.

Detaylı

SİRKÜLER ( )

SİRKÜLER ( ) 21.11.2018 SİRKÜLER (2018 86) Konu: Türk Parasını Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara, Cumhurbaşkanın 85 Sayılı Kararıyla Eklenen Geçici 8 nci Maddedeki Dövizli/Dövize Endeksli Sözleşmelerin Türk

Detaylı

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SÜRDÜRDÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÖRNEKLERİ

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SÜRDÜRDÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÖRNEKLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SÜRDÜRDÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÖRNEKLERİ Dr. Ali Koray KENZİMAN Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Çalışan Sağlığı Şube Müdürü 01-02 Haziran 2016 Ankara 1 01-02 Haziran

Detaylı

SİRKÜLER 2018/94. Türk Lirası cinsinden düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlendi.

SİRKÜLER 2018/94. Türk Lirası cinsinden düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlendi. SİRKÜLER 2018/94 19/11/2018 Türk Lirası cinsinden düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlendi. 16.11.2018 tarihli ve 30597 sayılı Resmi Gazete de Türk Parası Kıymetini

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

TÜRKĠYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL EĞĠTĠM TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL EĞĠTĠM TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL EĞĠTĠM TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Dans Sporları branşı ile ilgili eğitim içerikli her türlü özel faaliyet,yarışma,

Detaylı

Yukarıdaki düzenlemenin usul ve esasları sirkülerimiz ekinde yer alan 2017/9962 No.lı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

Yukarıdaki düzenlemenin usul ve esasları sirkülerimiz ekinde yer alan 2017/9962 No.lı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. DUYURU Sayı: 2017/059 BURSA, 06.04.2017 Konu: İHRACAT YAPAN FİRMALARIN YETKİLİLERİNE HUSUSİ DAMGALI PASAPORT (YEŞİL PASAPORT) VERİLMESİNE İLİŞKİN UYGULAMANIN USUL VE ESALARINA DAİR BAKANLAR KURULU KARARI

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2015

BACADER e-bülten OCAK 2015 BACADER e-bülten OCAK 2015 ENERJİ VE TESİSAT HABER PORTALI NDA VE TERMO KLİMA DERGİSİ NDE "DOĞRU BACALAR İLE ZEHİRLENMELER ÖNLENEBİLİR" BAŞLIKLI YAZIMIZ YAYINLANDI.. 05 Ocak 2015 tarihinde Enerji ve Tesisat

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

Türk Karasularında Sportif Amaçlarla Yapılacak Aletli Dalışlara İlişkin Yönetmelik

Türk Karasularında Sportif Amaçlarla Yapılacak Aletli Dalışlara İlişkin Yönetmelik Türk Karasularında Sportif Amaçlarla Yapılacak Aletli Dalışlara İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BOLUM Genel Hükümler Amaç Madde l - Bu Yönetmeliğin amacı Türk karasularında sportif amaçlarla yapılacak aletli

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/57 TARİH: 09/10/2018

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/57 TARİH: 09/10/2018 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/57 TARİH: 09/10/2018 KONU Bedeli Döviz Cinsinden veya Dövize Endeksli Olarak Belirlenen Sözleşmelerin Sınırlandırılması ve Bu Sınırlama Kapsamında İstisna Tutulacak Sözleşmelere

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI ODAMIZDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI GÜNLERİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI Odamızda 12 Ağustos 2016 Cuma günü zeytin ve zeytinyağı ile iştigal eden üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.toplantıda

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr http://www.sayistay.gov.

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr http://www.sayistay.gov. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII TÜRKİİYE YATIIRIIM DESTEK VE TANIITIIM AJANSII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295

Detaylı

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz

Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz TEMMUZ 2014 SAYI 27 FETHİYE MESLEK KURULUŞLARI GÜÇBİRLİĞİ KRUVAZİYER LİMANI İÇİN BİRARAYA GELDİ Her ayın ilk Perşembe günü düzenli olarak yapılan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, temmuz ayı toplantısında

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi GENELGE (2011/9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı; Türkiye nin yargılama yetkisine

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/19

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/19 Değerli Müşterimiz, Ö z e t B ü l t e n Tarih : 28.03.2017 Sayı : 2017/19 Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 2017 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Desteği

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup;

6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup; MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ 6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup; 5544sayılı Kanuna aşağıdaki Ek Madde eklenmiştir. EK

Detaylı

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR

TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR ARALIK 2013 SAYI 48 TARIM TİCARETİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerinin sorunlarının öğrenilip çözümü için çaba sarf edilmesi amacıyla düzenlenen 2013 yılı bölgesel

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106 19 Kasım 2018/Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/106 KONU: TÜRK LİRASI DÜZENLEME ZORUNLULUĞU OLAN VE OLMAYAN SÖZLEŞMELER İÇİN YENİ TEBLİĞ YAYINLANDI. Bilindiği gibi,

Detaylı

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.)

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) Gelirin Türü(Vergi, resim, harç, ücret) Gelirin Dayanağı T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelirin Adı Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) GEÇİCİ ÇALIŞMA

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında Bodrum Pazar Yeri ve çevresi yıkanıp

Detaylı