23 Haziran - 27 Haziran 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "23 Haziran - 27 Haziran 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara bu hafta yön veren iki önemli gündem maddesi vardı. Bunlardan ilki iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı sonuçları olurken bir diğeri de Irak Krizi fiyatlamaları oldu. FOMC toplantı sonuçları beklentilerin çok dışında gelmezken, 45 Milyar Dolar seviyesinde olan Tahvil Alım Programının 10 Milyar Dolarlık bir kesinti daha yapılarak 35 Milyar Dolara düşürüldüğü açıklandı. Ayrıca 16 FOMC üyesinden 1 üyenin 2014 yılında, 12 üyenin 2015 yılında, 3 üyenin ise 2016 yılında faiz oranının artırılmasını talep ettiği bildirildi. Toplantı bitiminde basın açıklaması yapan Jannet Yellen ise ABD Tüketici Enflasyonunun %2'lik hedefine kademeli olarak yaklaşmakta olduğuna değinirken, FED'in değişik çıkış stratejileri üzerinde çalıştığını, zamanı geldiğinde faiz artırımına yardımcı olacak para politikası planlarını devreye sokacaklarını söyledi. Hafta boyunca açıklanan ABD verilerine baktığımızda New York İmalat Endeksi ve Philadelphia Fed endeksi beklenti üzerinde gelirken, sanayi üretiminin de aylık bazda beklentileri aştığı açıklandı. Konut Başlangıçları ve Yapı Ruhsatları verilerinde zayıflama devam ederken, ABD Cari İşlemler açığının da beklentileri aştı ortaya kondu. Avrupa tarafından açıklanan enflasyon verilerinde ise yukarı yönlü kıpırdanma olmadığı ortaya konmuş oldu. Hem Euro Bölgesi, hem de Almanya enflasyon verileri beklentilerin altında kalarak Avrupa için deflasyon tehlikesinin hala atlatılamamış olduğunu kanıtlar nitelikte oldu. Hafta içinde açıklanan İngiltere enflasyon oranı da bu ay bölge enflasyonuna uyum sağlayarak beklentilerin altında kaldı. İngiltere perakende satışlar, Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın yarattığı olumlu havanın gıda mağazalarındaki talep düşüşünü bastırmakta yetersiz kalmasıyla Mayıs ayında son dört ayda ilk defa geriledi. İngiltere Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu son faiz kararına ait toplantı tutanaklarında ise erken yapılacak bir faiz artırımının üretim kayıpları yaşatabileceğine değinilerek tutanaklarda ilk faiz artırımının tersine döndürülmesinin zor olacağı belirtildi. Asya tarafında ise Yeni Zelanda tüketici güveni beklentilerden iyi açıklanırken ülkenin GSYİH verisinde beklentilerin altında büyüme olduğu açıklandı. Ayrıca Avustralya Merkez Bankası RBA nın toplantı tutanaklarında ekonominin desteklenmesi için rekor düşük faiz oranlarına bir süre daha devam edileceğine değinildi. Japonya ticaret dengesinde ise geçtiğimiz dönem beklentilerin altında açık olduğu ortaya kondu. Hafta boyunca Irak krizi ve FED açıklamalarının gölgesinde hareket eden yurtiçi piyasalarda İşsizlik ve Bütçe verileri beklentilerden iyi açıklanırken, TCMB toplam rezervlerinde bir miktar gerileme olduğu açıklandı.

2 ABD Haftanın ilk günü ABD tarafından açıklanan iki önemli veri vardı. Bunlardan ilk olan New York bölgesinin önemli imalatçılarının ekonomik güven ölçütü konumundaki New York Empire State İmalat Endeksi beklenti seviyesi olan 15'in üzerinde olarak açıklandı. Bir önceki endeks değeri ise düzeyindeydi. İkinci veri ise endüstrinin tüm kollarındaki aylık üretim artış/azalış düzeyini gösteren "Endüstriyel Üretim" verisiydi. Sanayi üretimi %0,5 artış beklentisi üzerinde %0,6 artış gösterdi. Geçen ay ise %0,6 oranında azalış görülmüştü. Açıklanan konut verilerine baktığımızda ise yine beklentilerin altında veriler üretilmeye devam edildiğini gördük. Konut Başlangıçlarında beklenti Milyonken gerçekleşme beklenti altında Milyon düzeyinde geldi. Yapı Ruhsatlarında ise beklenti Milyon düzeyindeyken 991 Binlik artış meydana geldi. S&P %1, ,87 DOW %1, ,08 NASDAQ %1, ,04 Hafta ortasında açıklanan cari işlemler dengesinde ise 96.9 Milyar Dolar açık beklentisine karşın 111 Milyar Dolarlık açık olduğu açıklandı. Bir önceki açıklama ise 81,1 Milyar dolardan 87 Milyar Dolar'lık açığa revize edildi. Finansal Piyasaların merakla beklediği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı sonuçları çarşamba günü açıklandı. Açıklamalarda; Son toplantıda 45 Milyar Dolar seviyesine düşürülen aylık tahvil alım programında 10 Milyar Dolar'lık daha azaltıma gidildiği belirtildi. Buna göre her ay 15 Milyar Dolar'lık mortgage destekli menkul kıymet ve 20 Milyar Dolar tutarında Hazine kağıdı alımına bir sonraki toplantıya kadar devam edilmesi kararlaştırıldı. Enflasyon oranının FED hedeflemesinin hala altında seyrettiğinden bahsedilen bildiride, 16 FOMC üyesinden 1 üyenin 2014 yılında, 12 üyenin 2015 yılında, 3 üyenin ise 2016 yılında faiz oranının artırılmasını talep ettiğine değinildi. Ayrıca 2014 ilk çeyreğinde mevsimsel etkenlere dayanan ABD ekonomisinde görülen düşüşün bir daha tekrar etmeyeceğine inanıldığından bahsedilerek 2014 yılı büyüme beklentisinin %2,3'den %2,1'e, 2015 yılı büyüme beklentisinin %2,8'den %3,2'ye, 2016 yılı büyüme beklentisinin ise %2,5'dan %3,0'e revize edildiğine değinildi. Ayrıca %6,3 seviyesindeki işsizlik oranın 2014 yılı sonunda %6,0'ya, 2015 yılı sonunda %5,4'e, 2016 yılı sonunda ise %5,1'e düşeceğinin beklendiği vurgusu yapıldı.

3 ABD FED Başkanı Janet Yellen tüm bu kararlara ilaveten yaptığı açıklamalarda ise işgücüne katılımla ilgili sıkıntılar olduğunu, bunun da işsizlerin bir kısmının artık iş aramaktan vazgeçmelerinden kaynaklandığını söyledi. ABD Tüketici Enflasyonunun ise %2'lik hedefine kademeli olarak yaklaşmakta olduğuna değinen Yellen, FED'in değişik çıkış stratejileri üzerinde çalıştığını zamanı geldiğinde faiz artırımına yardımcı olacak para politikası planlarını devreye sokacaklarını söyledi. Bu hafta açıklanan İşsizlik Maaşı Başvuruları beklentilerin altında arttı. Beklenti 316 bin kişilik artış olması yönündeyken, 312 bin kişinin işsizlik maaşı almak için başvurduğu açıklandı. Geçtiğimiz hafta 317 bin kişi olarak açıklanan başvurular ise 318 bin kişiye revize edildi. Haftanın son önemli verisi olan Philadelphia Fed endeksi Mayıs'ta 17,8'e yükseldi. Veride beklenti 14,3 düzeyindeyken geçtiğimiz ay 15,4 seviyesinde açıklanmıştı.

4 AVRUPA Avrupa'da haftalık veri akışı açıklanan enflasyon verileri ile başladı. Euro bölgesi TÜFE verisi aylık bazda beklenti seviyesi olan %0,1 oranında azalış gösterirken, yıllık bazda ise yine beklenti ile aynı oranda %0,5 seviyesinde açıklandı. Gıda ve enerji sektöründeki artış oranlarını kapsamayan Çekirdek TÜFE verisi aylık bazda %0,3 oranında artış beklentisine karşın %0,1 oranında azalış gösterirken, yıllık bazda ise beklenti ile aynı oranda %0,7 oranında artış kaydetti. Avrupa nın en büyük ekonomilerinden Almanya da açıklanan üretici fiyatlarında %0,2 lik artış olduğu tahmin edilirken, %0,2 lik azalış meydana geldi. Veride bir önceki ay da %0,1 düzeyinde azalış olduğu açıklanmıştı. Almanya'da artış beklenen ZEW Yatırımcı Güveni, üst üste altıncı ayda da geriledi. Beklenti olan 35,2 ve geçtiğimiz ay açıklanan 33,1 seviyesinin altında 29,8 seviyesinde açıklanan DAX %0, ,24 FTSE %0, ,20 CAC40 %0, ,34 yatırımcı güveninin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) deflasyonu önlemek ve yavaşlayan büyümeyi toparlamak için ek teşvikler açıklamasına rağmen düşmüş olması yatırımcıları şaşırttı. Euro Bölgesi Cari İşlemlerinde ise beklenti üzeri fazla verildiği açıklandı. 01/03/ /05/2014 tarihlerini kapsayan, Euro Bölgesi'nin bölge dışındaki ülkeler ile yapmış olduğu tüm ekonomik faaliyetlerin parasal değerini ortaya koyan Euro Bölgesi Cari İşlemler Dengesinin 19 Milyar Euro fazlalık vereceği tahmin edilirken, gerçekleşme 21.5 Milyar Euro düzeyinde oldu.

5 AVRUPA İngiltere tarafından açıklanan verilere baktığımızda ise, Londra'daki Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, tüketici fiyatları Mayıs'ta %1,5 artarak Ekim 2009'dan bu yana en düşük artışı kaydetti ve Nisan ayındaki %1,8'lik oranın da altında gerçekleşti. Beklentiler TÜFE'de %1,7 oranında artış olması yönündeydi. İngiltere'de enflasyon 6 aydır BOE'nin yüzde 2'lik hedefi altında seyrediyor. İngiltere'de perakende satışlar, Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın yarattığı olumlu havanın gıda mağazalarındaki talep düşüşünü bastırmakta yetersiz kalmasıyla Mayıs ayında son dört ayda ilk defa geriledi. Otomobil yakıtları hariç perakende satışlar, Mayıs ayında beklentiler düzeyinde %0.5 gerilerken, bir yıl önceye oranla % 4.7 yukarıda kaydedildi. 5 Haziran'da İngiltere Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu son faiz kararına ait toplantı tutanakları da bu hafta açıklandı. Toplantı tutanaklarına göre faizi ve varlık alımlarını sabit bırakma kararının oy birliği ile alındığı açıklandı. Erken yapılacak bir faiz artırımının üretim kayıpları yaşatabileceğine değinilen tutanaklarda ilk faiz artırımının tersine döndürülmesinin zor olacağı belirtildi.

6 ASYA Haftanın açıklanan ilk verisi olan "Yeni Zelanda Westpac Tüketici Güven Endeksi" Mart ayında açıklanan 121.7'lik son veriye yakın bir şekilde seviyesinde geldi. Böylelikle veri son 6 yıllık ölçümlerde 2014 Mart ayından sonra en iyi ikinci güven endeksi konumunda oldu. Avustralya'da açıklanan 3 Haziran'daki Avustralya Merkez Bankası(RBA) Para Politikası Kurulu toplantısına ait tutanaklarda; Bankanın, ülke ekonomisindeki bu yılki büyümeyi yetersiz bulduğundan bahsedilirken, ekonominin desteklenmesi için rekor düşük faiz oranlarına bir süre daha ihtiyaç olacağı değerlendirmesinde bulunuldu. Tutanaklarda, "Cari genişlemeci politika duruşu büyük olasılıkla bir süre için daha uygun olacak" ifadelerine yer verildi. Asya'da açıklanan diğer önemli veri olan Japonya mevsimsellikten arındırılmış ticaret dengesinde ise 860 Milyar Yen açık olduğu açıklandı. İhracat'ın %1,2'lik düşüş beklentisinin Nikkei %1, Hang Seng %0, ,06 Shangai %2, ,67 üzerinde %2,7 düzeyinde düşmesine karşın, İthalat'ın %3,6 ile ihracattan daha fazla daralma göstermiş olması bu açığın azalmasının nedeniydi. Açıklanan 2014 ilk çeyrek Yeni Zelanda GSYİH'nın %1,0 seviyesinde büyüdüğü açıklandı. Beklentinin %1,2'lik büyüme olduğu veride, bir önceki çeyrekte de yine %0,9'luk büyüme gerçekleştirmişti son çeyreğine ait bu %0,9'luk büyüme rakamı da %1,0 olarak revize edildi.

7 TÜRKİYE Hafta boyunca Irak krizi ve FED açıklamalarının gölgesinde hareket eden yurtiçi piyasalarda açıklanan üç önemli veri vardı. Hafta başında açıklanan Türkiye İşsizlik ve Bütçe verileri beklentilerden iyi açıklandı. İşsizlik Oranı %10 seviyesinde olan beklentinin altında %9,7 seviyesinde açıklanırken, bütçe verilerinde 1,5 Milyar TL'lik fazla verildiği açıklandı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 13 Haziran ile biten haftada 247 milyon dolar azalarak 130 milyar 535 milyon dolara geriledi. Altın rezervleri ise 13 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre herhangi bir değişim göstermeyerek 20 milyar 359 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

8 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe Çin den gelecek HSBC Flaş İmalat PMI verisiyle başlayacağız. Bunun ardından 09:00 da Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda nın açıklamaları ve 10:30 da gelecek Almanya Flaş İmalat PMI ile güne devam edeceğiz. 11:00 de açıklanacak olan Euro Bölgesi Flaş PMI verisinin ardından 16:45 te ABD Flaş İmalat PMI ve 17:00 de ABD 2. El Konut Satışları verileri izlenebilir. Salı günü 11:00 de ise imalat, inşaat, toptan ve perakende sektöründeki yöneticilerle yapılan anketlerin sonucu olan iş dünyasının güvenini ölçen Almanya IFO Endeksi takip edilecek. Verinin ardından ise 11:30 da açılanacak olan İngiltere BBA Mortgage Onayları ve BOE Başkanı Carney nin açıklamaları takip edilecek. 14:00 da yurtiçi piyasalar tarafından yakından takip edilen TCMB Faiz Oranı Kararını izliyor olacağız. Gecelik Faiz Oranında yapılabilecek indirim iç piyasada oynaklığı arttırabilir. Bunun ardından 14:30 da açıklanacak Türkiye İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı da ekonomik büyüme ile doğrudan ilişkili olduğu için yakından takip edilebilir. 15:05 te ise FOMC üyesi Plosser in konuşmaları izlenebilir. 17:00 da açıklanacak olan ABD Tüketici Güven Endeksi verileriyle aynı saatte açıklanacak Yeni Konut Satışları verisinin ise günün son önemli verisi olması bekleniyor. Çarşamba günü Asya bölgesinden açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmazken, güne 09:00 da açıklanacak Euro Bölgesi GFK Tüketici Güven Endeksi ile başlayacağız. Yurtiçinde açıklanacak haftanın nadir verilerinden olan Konut Satış İstatistikleri ise 10:00 da açıklanacak. 15:30 da gelecek Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri verisiyle aynı saatte açıklanacak olan ABD 1. Çeyrek Final GSYİH verisi de piyasalarda volatiliteyi arttırabilir. Perşembe gününün ilk önemli verisi 12:30 da açıklanacak İngiltere Finansal İstikrar Raporu ve aynı saatte basın konferansı düzenleyecek olan BOE Başkanı Carney nin konuşması olacak. Carney nin para politikasına dair verebileceği ipuçları yakından takip edilebilir. 15:30 da ise her hafta piyasaların yakından izlediği ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ve aynı saatte açıklanacak Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi Fiyat Listesiyle beraber Kişisel Gelir ve Harcama istatistikleri verileri takip edilecek. Cuma günü ise Yeni Zelanda Ticaret Dengesi verileriyle güne başlayacağız. 02:30 da açıklanacak Japonya Hanehalkı Harcamaları, Tokyo Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi ve Ulusal Tüketici Fiyat Endeksini takiben 02:50 de açıklanacak Japonya Perakende Satışlar verisi Asya piyasalarını hareketlendirebilir. 10:00 da açıklanacak Türkiye Tüketici Güven Endeksi ise yurtiçi piyasalarda açıklanması beklenen haftanın son önemli verisi. 11:30 da gelecek İngiltere 2014 İlk Çeyrek Final GSYİH verisiyle beraber aynı saatte açıklanacak İngiltere Cari Dengesi de izlenebilir. 15:00 de gelecek Almanya aylık ve yıllık Tüketici Fiyat Endeksinin ardından, 16:55 te gelecek ABD Michigan Tüketici Güven Endeksinin haftanın açıklanacak son önemli verisi olması bekleniyor.

9 EURUSD Pazartesi günü açıklanacak olan Almanya ve Euro Bölgesi PMI verilerinde beklentiler genel olarak olumlu. Salı günü açıklanacak olan ABD verilerinde de genel olarak olumlu tablo söz konusu. Çarşamba günü ABD'de açıklanacak olan perakende satışlar verisindeki olumlu beklentiler doları destekleyebilir. Teknik açıdan bakarsak; Parite haftayı destek seviyesi üzerinde tamamladı. Alıcılı seyrin devamı halinde öncelikle ve dirençleri takip edilebilir destek seviyesinin zayıflaması durumundaysa ve izlenebilecek ilk destekler ana destek seviyesi üzerinde kalındığı sürece pozitif algının devam etmesi beklenebilir. 200 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde kalıcılığın sağlanamaması durumunda satış baskısı oluşabilir.

10 GBPUSD Sterlinde geçtiğimiz hafta faiz artırımı tartışmalarının gölgesinde hareketler izlendi. Çarşamba günü açıklanan toplantı tutanaklarında MPC(Para Politikası Kurulu) üyelerinin önemli bir çoğunluğunun faiz artırımından yana olduğu ortaya çıktı. Tutanakların etkisiyle sterlin güçlenmeye devam etti. Bu hafta açıklanacak verilere bakarsak; Cuma günü açıklanacak olan büyüme rakamlarına dikkat etmekte yarar var. % 3.1'lik büyüme beklentisinin gerçeğe dönüşmesi beklenebilir. Teknik açıdan bakarsak; Boğaların güçlü olduğu bir hafta geçiren parite direnci üzerinde zorlandı. Ancak kapanışın psikolojik desteğinin üzerinde olması yükselen trend için olumlu olarak değerlendirilebilir. Momentumun artması ve direncinin zayıflaması durumunda direnci takip edilebilir. Olası geri çekilişlerde ise desteği ve destekleri takip edilebilir. RSI ve stochastic göstergeleri aşırı alım bölgesinde seyrediyor.

11 USDJPY Orta vadeli yatay trend izlenmeye devam ediyor direncini geçme denemeleri görüldü. Çarşamba akşamı açıklanan FED kararları sonrası geri çekilmeler yaşansa da hafta sonuna doğru tekrar 102 seviyesi üzeri hareketlilik vardı. Paritede altı kalıcılıkta yaşanacak geri çekilmelerde ve desteklerini izleyeceğiz 'un paritede pozitif algının devamı adına kritik öneme sahip destek seviyesi olduğunu hatırlatalım. Pozitif algının güçlenmesini beklediğimiz seviyesi üzeri kalıcılık halinde ise ve ilk izleyeceğimiz direnç seviyeleri olacak. Parabolic SAR indikatörü satış baskısının artabileceği şeklinde yorumlanabilir.

12 S&P500 FUTURES Geçen hafta 1954 direncinin çalışmasıyla 1933 seviyesinin altına sarkma yaşayan kontratta bu seviye üzerine geçme çabası vardı. Yeni haftada 1933 direnci üzerinde kalıcılık sağlayarak her gün yükselişini istikrarla devam ettiren kontratta 1954 seviyesi üzeri hedeflendi. Yükselişin devam etmesinde çarşamba günü açıklanan FED kararlarının da oluşturduğu olumlu hava etkiliydi. Yeni haftaya yine 1954 seviyesi odaklı başlayacağımız kontratta bu seviye üzeri kalıcılık sağlanması halinde 1980 ve 2001 dirençlerini izleyeceğiz. 2000'li seviyelere doğru yükselişlerde psikolojik direnç etkisi de göz ardı edilmemeli seviyesi altı kalıcılık halinde ise yine geri çekilmelerin görülebileceğini belirtelim ve 1916 ilk izleyeceğimiz destekler. 1907'nin ise kontratta alış iştahının devamı adına kritik destek seviyesi konumunda olduğunu hatırlatalım. Bollinger üst bandında oluşan ters çekiç formasyonu, satış baskısının oluşabileceği şeklinde yorumlanabilir.

13 ALTIN Geçtiğimiz haftanın ilk iki iş gününde 1286 direnci ile 1255 desteği arasında dalgalı seyir izleyen emtia Çarşamba günü ise FOMC bildirisi sonrası 1277 seviyesinde günü noktaladı. Perşembe günü Irak a hava harekatı düzenlenebileceğine yönelik ABD den gelen haberler ile 1322 direncine kadar sert alımlar gördük. Haftanın son işgününde ise bu dirençten gelen satışlarla 1313 desteği üzerinde kalıcılık aranan emtiada seviyesinden kapanış görüldü. Yeni haftada ise, yine Irak konusu ilk gündem maddesi olarak yerini koruyacak. ABD den gelecek olan ev satışları ve mal siparişleri gibi önemli datalar da fiyatlama üzerinde etkili olacaktır. Teknik olarak bakacak olursak; 1313 üzeri altı fiyatlanmada ilk olarak 1303/1300 kritik destek bandı takip edilebilir. Bu seviye emtiada toparlanmanın devamlılığı için önemli. Daha aşağıdaki desteklerimiz ise 1294,1286 ve Emtiada 1313 üzeri kalıcılıkta görülebilecek alımlarda ise izlenebilecek ilk dirençler 1322 ve 1333 seviyelerinde bulunuyor. Özellikle 1333 seviyesi pozitif algıya geçiş için emtiada üzerinde kalıcılık aradığımız referans noktamız konumunda. Bu seviye üzerinde kalıcı fiyatlanmalar halinde alımlarda artış bekleyebiliriz. Bu durumda ilk olarak 1342 ve 1355 dirençleri takip edilebilir. Fiyatın Ichimoku bulutuna geri dönmesi alıcıların güçlenebileceği şeklinde yorumlanabilir.

14 BRENT Önceki haftanın son iki işlem gününde Irak'taki istikrarsızlığın da etkisiyle direncini kırıp seviyesi üzeri denemelerde bulununan Brent'te haftalık kapanış önemli seviyesinin üzerinde oldu. Sözkonusu gerginliğin devamıyla tetiklenen emtia haftaya yine yükselişle başladı desteğinin korunmasıyla güçlü duruş devam etti ve her gün üzerine koyarak haftanın son işlem gününü direncini geçme çabasıyla geçirdi. Irak'taki terör faaliyetlerinin devam etmesi emtiada fiyatları yukarı taşıyan en önemli gelişmeler arasında. Dünyanın en önemli petrol ihracatçılarından olan Irak'ta petrol kuyularının risk altında olması ve ABD'nin hava müdahalesi ihtimali yeni haftada petrol fiyatları üzerinde en etkili madde olmaya devam edecek. Çatışma ve gerginliklerin azalması halinde fiyatlarda gevşeme olabileceğini, aksi halde devam eden tedirgin havanın fiyatları yukarıda tutmaya devam edebileceğini belirtelim seviyesi altı kalıcılık halinde olası geri çekilmelerde ve ilk izleyeceğimiz destekler ise güçlü pozitif algının devamı adına kritik destek konumunda üzeri kalıcılık durumunda ise ve ilk dirençlerimiz 'ın ise ilk kritik direnç seviyesi olduğunu belirtelim. Soluksuz yükseliş nedeniyle kısa vadeli osilatörler aşırı alım bölgesinde seyrediyor.

15 VIOP 30 Irak'ta yaşanan terör sorunu nedeniyle satıcılı bir hafta geçiren kontratta kapanış direnci altında gerçekleşti. Pazartesi günü açılışta bu direncin zayıflaması durumunda kritik desteği takip edilebilir kritik desteği üzerinde kalıcılığın alım iştahının devamı adına önemli olduğu söylenebilir. Olası tepki alımlarında ise öncelikli olarak direnci ve daha sonra ise ve direnç seviyeleri takip edilebilir.

16 USDTRY Geçtiğimiz haftaya seviyesinin hemen altında ; ABD de yapılacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi(FOMC) toplantıları ve Irak sorunun gölgesinde giren kur, haftanın ilk iş gününde ana direncini test etti. Salı günü bu hareketin devamıyla direnç seviyesine doğru hareketlilik görsek de bu seviyelerden bir miktar satış gördük. Çarşamba günü kısmı alımlarla başlayan günde akşam saatlerinde açıklanan FOMC bildirisinde ABD faiz oranlarında 2015 yılına kadar faiz artırımına gidilmeyeceği ve ABD büyüme tahminlerinin düşürüldüğü yönündeki açıklamalar ile görülen satışlar ile desteğinin biraz üzerinde kapanış gördük. Perşembe günü ise bu kayıpların büyük kısmının geri alındığını gördük ve kur kritik direncinin altında seviyesinden kapandı. Yeni haftada ise kur açısından en önemli gündem maddeleri devam eden Irak meselesi ve Salı günü TCMB nin yapacağı Haziran ayı Para Piyasası Kurulu Toplantısı olacak. Geçen ayki kısmi faiz indirimi sonrası hükümet tarafından adeta topa tutulan TCMB nin bu ayki faiz toplantısında tatmin edici oranda faiz indirimine gitmesine kesin gözle bakılır oldu. Bu durum; Türkiye gibi henüz gelişmesini tamamlayamamış bir ekonominin döviz tutamama sorunu ile karşı karşıya kalma ihtimalini doğuracağından karar açıklanana kadar TL üzerinde olumsuz etki görülebilir. Teknik olarak kura bakacak olursak: Orta vadeli yatay trend içerisinde hareket devam ediyor. Üzerinde kalıcılıkta alımları artırabileceğini düşündüğümüz üzeri hareketlilikte ilk olarak , , ve dirençleri izlenebilir altı kalıcılıklarda görülebilecek satıcılı işlemlerde ise takip edilebilecek ilk destekler , , ve seviyelerinde bulunuyor.

17 EURTRY Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü desteği üzerinden başlangıç sonrası sert alımlarla direncinin test edildiğini gördük. Salı günü bu seviye üzerinde geçici fiyatlanma görsek da kapanış direncinin hemen altındaydı. FOMC Bildirisinin açıklandığı Çarşamba günü FED açıklamaları sonrası görülen satıcılı işlemler ile desteği ile direnci arasında kapanış gördük. Perşembe günü ise yine direncini test eden kur, haftayı seviyesinden kapattı. Yeni haftada ise kur açısından en önemli gündem maddeleri devam eden Irak meselesi ve Salı günü TCMB nin yapacağı Haziran ayı Para Politikası Kurulu Toplantısı olacak. Toplantıya ilişkin faiz indirimi beklentisini dikkate almakta yarar var. Irak'a ilişkin operasyon veya operasyon sinyallerinin fiyatlanmasında Amerikan dolarının euroya göre daha düşük risk primi içermesi nedeniyle TL aleyhine hareketlerde EURTRY'nin USDTRY'e göre daha mütevazi bir performans sergilemesi beklenebilir. Teknik olarak kura bakacak olursak: Toparlanmanın devamı için üzerinde kalıcılığı önemsediğimiz üzeri hareketlilikte izleyeceğimiz ilk dirençler , , ve seviyelerinde bulunuyor altına çekilmelerde ise ilk olarak , , ve destekleri takip edilebilir.

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

16 Haziran - 20 Haziran 2014

16 Haziran - 20 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed başkanı Janet Yellen, Washington'da düzenlenen kongrenin ikinci gününde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin Fed'in hedeflerine çok yakın seyrettiğini kaydetti ve işgücü piyasası hedeflerine

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz 22 Eylül 2017 22 Eylül 2017 Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan aylık bültende, Euro Bölgesi nde büyüme rakamlarında

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe Güne Başlarken ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham Petrol stoklarının geçen hafta 1,8 milyon varil (yüzde 0,3) azalışla 520,8 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda öne çıkanlar FED toplantı tutanakları, Öncü PMI lar ve Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek.

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. 20 Temmuz 2017 20 Temmuz 2017 Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Haziran ayı İnşaat izinleri verisi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDJPY USDTRY EURTRY GBPUSD ABD den son çeyrek büyüme rakamının 3.revizesini takip ettik. Beklentilerin üzerinde gelen

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

FOMC KARARLARI SONRASINDA DOLARIN KAZANÇLARINI GENİŞLETTİĞİ GÖRÜLDÜ

FOMC KARARLARI SONRASINDA DOLARIN KAZANÇLARINI GENİŞLETTİĞİ GÖRÜLDÜ 9 21 Eylül 2017 FOMC KARARLARI SONRASINDA DOLARIN KAZANÇLARINI GENİŞLETTİĞİ GÖRÜLDÜ Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Ağustos ayı ÜFE verisi aylık bazda yüzde 0,2 ve bir önceki

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

Teknik Bülten 13 Mart 2017 Pazartesi

Teknik Bülten 13 Mart 2017 Pazartesi Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Şubat'ta 235 bin arttı, işsizlik oranı %4.7'ye geriledi. İmalat ve inşaat sektörleri istihdam artışına öncülük etti. Beklenti

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz Günlük Bülten 14 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Küresel piyasaların uzun zamandır gündemini oluşturan Günlük Bülten Yunanistan belirsizliğinin yarattığı endişeler dün Euro liderleriyle anlaşmanın sağlandığına

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

02 Haziran - 06 Haziran 2014

02 Haziran - 06 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta gündem oluşturacak bir veri trafiği yoktu. ABD tarafından açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri beklenti üzerinde gelirken,

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

22 Aralık - 26 Aralık 2014

22 Aralık - 26 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasaları en çok etkileyen ekonomik veri kuşkusuz ABD Merkez Bankası FED in para politikasına yön veren FOMC toplantı

Detaylı

28 Temmuz 01 Ağustos 2014

28 Temmuz 01 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta ABD den açıklanan verilere göz attığımızda Tüketici Fiyat Endeksinin beklenti üzerinde ve son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

21 Temmuz - 25 Temmuz 2014

21 Temmuz - 25 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda açıklanan verilere baktığımızda ABD perakende satışlar verisi beklenti altında kaldı. ABD üretici fiyatları ise beklentilerin üzerinde

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış

Detaylı

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - GSYİH *10:00 Türkiye - İşsizlik Oranı *12:00 Euro Bölgesi - Ticaret Dengesi *17:00 ABD - Empire State İmalat Endeksi Salı; *04:30 Avustralya

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY EURUSD Piyasalarda gözler Fed toplantısında Geride bıraktığımız yılın son ayında faiz artırımına

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL Geçtiğimiz günlerde açıklamlarda bulunan Fed üyeleri piyasalardaki faiz artışı

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Japonya Merkez Bankası (BOJ), bugünkü politika toplantısında, exchange traded fonları (ETF) alımlarını 6 trilyon yene yükseltirken, devlet tahvili alımları için hedefini değiştirmedi ve

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe Güne Başlarken ABD Merkez Bankası FED, gösterge faiz olan federal fon oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0.25-yüzde 0.50'den yüzde 0.50-yüzde 0.75'e yükseltti. Fed yetkililerinin tahminlerinden oluşan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 17 Aralık 2018 Pazartesi. 17 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 17 Aralık Pazartesi Türkiye Sanayi Üretimi, Merkezi Yönetim Borç Stoku 18 Aralık Salı Konut Verileri 19 Aralık Çarşamba Fed Faiz Kararı, Powell ın basın toplantısı 20 Aralık

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı