Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Parametreler Hırsızlığa karşı koruma. Giriş"

Transkript

1 Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen yetkili Scania servisiyle temasa geçin. Parametreler araçtaki farklı kontrol ünitelerinde saklanırlar ve SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) kullanılarak ayarlanabilirler. Giriş Bu belge kapsamlı bir listedir. Belirli araçta bulunan parametreler ve ayarlar aracın teknik özelliklerine göre değişir. Scania CV AB 2016, Sweden 1 (38)

2 SDP3 SDP3'ün değişik erişim seviyeleri vardır. Tam erişim seviyesi normalde sorun giderme, onarım ve parametreleri ayarlamak için Scania servisi tarafından kullanılır. Giriş Üstyapı imalatçısı için SDP3 daha az işlevsellikli sınırlı erişim seviyesine sahiptir, örneğin, üstyapı imalatçısının parametreleri ayarlamasına, arıza kodlarını okumasına ve daha basit sorunları gidermesine olanak sağlar. Hırsızlığa karşı koruma ile ilişkili parametreler bu belgede açıklanmıştır. Scania CV AB 2016, Sweden 2 (38)

3 LAS'taki parametreleri alarmla birlikte ayarlamak için kontrol ünitesi ayarlama moduna ayarlanmalıdır. Bunu yapmak için, aracın PIN kodlarına erişim gereklidir. Uzaktan kumanda edilen işlevler Kilit açma Kapıların kilitlerinin aynı anda mı yoksa ayrı ayrı mı açılacağını buradan seçin. Her iki kapı. Bireysel kilit açma. Varsayılan ayar: Bireysel kilit açma. Parametrelerin ayarlanması Her iki kapı Bireysel kilitleme Kilit açma Uzaktan kumanda kilit açma düğmesine bir kez bastıktan sonra sürücü ve yolcu kapılarının kilitleri aynı anda açılır. Sürücü kapısının kilidi uzaktan kumandadaki kilit açma düğmesine bir basışla açılır. Yolcu kapısı ve kargo bölgesi kapısı kilitleri uzaktan kumanda üzerindeki kilit açma düğmesine iki kez basarak açılır. Uzaktan kumanda Uzaktan kumandanın bir çift basma saptaması için, ikinci basış birinci basıştan 0.4 saniyeden daha erken gelmemeli ancak belli bir maksimum zaman içinde olmalıdır. Aksi takdirde kontrol ünitesi bunu 2 ayrı basış olarak algılar. Buradan maksimum süreyi ayarlayabilirsiniz, örn. ikinci basışın gerçekleşmesi gereken süreyi. Kısa = 1 saniye içinde. Orta = 2 saniye içinde. Scania CV AB 2016, Sweden 3 (38)

4 Uzun = 3 saniye içinde. Varsayılan ayar: Orta Scania CV AB 2016, Sweden 4 (38)

5 Kilit ayarları Otomatik yeniden kilitleme ve güçlendirme Burada aracın Otomatik yeniden kilitlenmesi ve alarmın devreye alınmasını seçebilirsiniz. Fonksiyon, kilit açmadan sonra önceden belirlenen süre içerisinde hiçbir kapı açılmaz ve anahtar sürüş konumuna çevrilmezse, kapıların yeniden kilitlenmesi ve alarmın yeniden devreye girmesi demektir. Fonksiyon aynı zamanda sadece merkezi kilitleme bulunan araçlar için de seçilebilir. Bu durumda, sadece yeniden kilitleme yer alır. Mesela kilit açma sonrası yeniden kilitleme aktive edilmeden önce ne kadar süre geçmelidir, Otomatik yeniden kilitleme ve alarmı devreye alma vasıtasıyla bu süreyi ayarlarsınız. Mevcut olduğunda hangi kapıların kilitleneceğini ve devreye alınacağını seçebilirsiniz. Etkin değil Kabin Kargo alanı Kabin ve kargo alanı Varsayılan ayar: Etkin değil Scania CV AB 2016, Sweden 5 (38)

6 Otomatik yeniden kilitlenme ve güçlendirme zaman ayarı Otomatik yeniden kilitleme ve hazır hale getirme, kapıların kilidi açıldıktan sonra bir kapının açılmaması kaydıyla kapıların belirlenen saniye sonra yeniden kilitlenmesi ve alarmın devreye girmesi anlamına gelir. Buradan, kapıların otomatik olarak kilitlenmesinin ve alarmın hazır hale getirilmesinin kaç saniye sonra gerçekleşmesi gerektiğini ayarlarsınız. Kısa = 10 san. Orta = 20 san. Uzun = 30 san. Varsayılan ayar: Uzun Zaman ayarının uygulanması için Otomatik yeniden kilitleme ve hazır hale getirme parametresi etkinleştirilmelidir. Otomatik kilitleme Burada otomatik kilitlemeyi ve alarm işlevini ayarlarsınız. Araç seçilen kapıları anahtar kontaktan çıkarıldıktan ve kapı açılıp kapandıktan saniye sonra kilitler ve alarmı kurar. Zaman gecikmesinin süresi Zaman ayarı otomatik kilitleme, parametresi ile ayarlanır. Etkin değil Cab = Zaman ayarı mümkündür Kargo alanı = Zaman ayarı mümkündür Kabin ve kargo alanı = Zaman ayarı mümkündür Varsayılan ayar: Etkin değil Scania CV AB 2016, Sweden 6 (38)

7 Zaman ayarlama, otomatik kilitleme Buradan, otomatik kilitleme için etkinleştirilecek olan kapıyı açmanız ve kapatmanız size müsade edilen süreyi ayarlarsınız. Bu zaman Otomatik kilitleme parametresini kumanda eder. Alternatifler: 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 30 san. Manuel kilitleme Burada anahtar ile manuel olarak kilitlerken hangi kapıların kilitlenmesi gerektiğini seçersiniz. Alternatifler: Yok = Sadece mevcut kapı Kabin ile = Kabin kapıları Kabin ve kargo alanı ile = Hem kabin hem de kargo alanı kapıları Varsayılan ayar: Kabin ile Güvenlik merkezi kilidi Parametre Güvenlik merkezi kilidini etkinleştirir. Fonksiyon, kısa duraklamalarda ve düşük hızda dışardan yetkisi olmayan birinin kapıları açmasını önlemektedir. Daha fazla bilgi için, Kapı kilitleri ve alarm fonksiyonları kullanıcı işlevine bakınız. Var Yok Scania CV AB 2016, Sweden 7 (38)

8 Açıklama: Etkinleştirme yalnızca araç fabrikada fonksiyon ile donatıldığında mümkündür. Fonksiyon mevcut değilse,güvenlik merkezi kilidini etkinleştirmek için fabrika destekli dönüştürme gereklidir. Scania CV AB 2016, Sweden 8 (38)

9 Lamba göstergesi Sinyal göstergeleriyle onaylama Kilitleme ve kilidi açmayı etkinleştirirken sinyal lambaları ile onaylamanın etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini buradan seçersiniz. Fonksiyon etkinleştirilmişse, sinyal lambaları tarafından aşağıdaki onaylama flaşları verilir: kilitleme = 2 onay flaşı Kilit açma = 1 onay flaşı Kilitleme sırasında arıza = 5 onay flaşı Alternatifler: Var Yok Zaman ayarı, yön göstergeleri tetiklendiğinde sinyal lambaları yanıp sönebilir ve açık olabilir. tetiklenmişse, sinyal lambalarının yanıp sönmesi gerektiği veya kalması gerektiği toplam saniye süresini buradan ayarlayabilirsiniz. Bu parametre Zaman ayarı yön göstergesi, etkin ve Zaman ayarı yön göstergesi, duraklat için üst değerdedir. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 30 san. Scania CV AB 2016, Sweden 9 (38)

10 Zaman ayarı, yön göstergeleri etkin tetiklendiğinde sinyal lambaları açık olabilir. Sinyal lambaları açık ve kapalı arasında dönüşümlü olarak gider gelir ve bu, kaç saniye açık olmaları gerektiğini ayarlama yerinizdir. Bunun anlamı, bu parametreyi ayarlamak için Süre ayarı sinyal lambasının 0 saniyenin üzerinde bir değere ayarlanması gerektiğidir. Bu parametre Zaman ayarlama sinyal lambasının alt parametresidir. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 29 san. Zaman ayarı, yön göstergeleri duraklat tetiklendiğinde sinyal lambaları kapalı olabilir. Sinyal lambaları açık ve kapalı arasında dönüşümlü olarak gider gelir ve bu, kaç saniye kapalı olmaları gerektiğini ayarlama yerinizdir. Bu parametre Zaman ayarlama sinyal lambasının alt parametresidir. Bunun anlamı, bu parametreyi ayarlamak için Süre ayarı sinyal lambasının 0 saniyenin üzerinde bir değere ayarlanması gerektiğidir. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 1 san. Scania CV AB 2016, Sweden 10 (38)

11 Sesli gösterge Sirenden onay sinyali Kısa sesli sinyalli sirenin uzaktan kumanda ile kilitlemeyi ve kilidi açmayı onaylayıp onaylamayacağını buradan seçebilirsiniz. Bir kilidin yapılandırıldığı her an veya bir alarm kurulduğunda onay için sesli sinyal duyulur. Ancak, bu fonksiyon eylemin başarısız olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmaz. Var Yok Varsayılan ayar: Yok Tetikli alarm için akustik sinyal tetiklendiğinde çalan sesli sinyalin tipini buradan ayarlayabilirsiniz. Sesli sinyali ayarlarken yerel kurallar uygulanır. Sessiz Sabit Titreşme Siren Taranıyor Varsayılan ayar: Taranıyor Tetikli alarm için akustik sinyal zaman ayarı Buradan tetiklenen alarmın ne kadar süreceğini ayarlarsınız. Bu parametre Sesli sinyal zaman ayarı, etkin ve Sesli sinyal zaman ayarı, duraklat için ana parametredir. 1 saniyelik artışlarla saniye. Scania CV AB 2016, Sweden 11 (38)

12 Varsayılan ayar: 300 san. Akustik sinyal zamanı ayarı, etkin Burada sirenin ne kadar süre aralıklı olarak duyulacağını ayarlayabilirsiniz. Parametre, tetiklenen alarm için sesli sinyal zaman ayarı alt parametresidir. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 29 san. Akustik sinyal zamanı ayarı, duraklat Burada alarm verilirse sirenin hangi aralıklarda, ne kadar süre sessiz kalacağını ayarlarsınız. Bu parametre, Sesli sinyal zamanı ayarı, etkin ve tetiklenen alarm için sesli sinyal zamanı ayarı alt parametresidir. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 1 san. Panik alarmı Uzaktan kumanda, panik alarmının etkinleştirilmesi Burada panik alarmının uzaktan kumanda ile uyarılıp uyarılmayacağını ayarlarsınız. Bu parametreyi "İle" olarak ayarlarsanız, uzaktan kumandadaki tüm düğmeler etkin olur ve panik alarmı tetiklenir. ı başlatmak için düğmeye basılması gereken süre Uzaktan kumanda, panik alarmı için süre ayarı parametresi ile kontrol edilmektedir. İle = Panik alarmı uzaktan kumanda ile tetiklenebilir. Olmadan = Panik alarmı uzaktan kumanda ile tetiklenemez. Scania CV AB 2016, Sweden 12 (38)

13 Panik alarmı Buradan, kontrol ünitesinden panik alarmı anahtarına (S139) giden çıkışın bağlanıp bağlanmayacağını seçersiniz. İle = Panik alarmı anahtardan tetiklenebilir. Olmadan = Panik alarmı anahtardan tetiklenemez. Panik alarmı etkinleşme süresi ayarı Buradan, alarm tetiklenmeden önce panik alarmını tetikleyen düğmenin ne kadar süre ile basılı tutulması gerektiğini ayarlayabilirsiniz. Bu ayar hem uzaktan kumanda üzerindeki düğmeye, hem de kabin içindeki anahtara uygulanır. Bu ayar ayrıca panik alarmını kapatmak için düğmeye kaç saniye basılması gerektiğine de uygulanır. Min = 1 san. Maks = 3 san. Varsayılan ayar: 2 san. Tetikli panik alarmı için akustik sinyal Panik alarmı tetiklendiğinde çalan sesli sinyalin tipini buradan ayarlarsınız. Sesli sinyali ayarlarken yerel kurallar uygulanır. Sessiz Titreşme Sabit Taranıyor Siren Scania CV AB 2016, Sweden 13 (38)

14 Varsayılan ayar: Taranıyor Tetiklenmiş panik alarmı için sesli sinyal süresi ayarı Buradan tetiklenen panik alarmının ne kadar süreceğini ayarlarsınız. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 300 san. Uyarılan panik alarmı için ışık ayarı Panik alarmı tetiklendiğinde sinyal lambalarının ne kadar süre ile yanacağını buradan ayarlayabilirsiniz. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 300 san. Sessiz alarm Sessiz alarm Buradan, alarmın sessiz olup olmayacağını seçersiniz. Sessiz alarm, bir alarm tetiklendiğinde hiçbir ses sinyalinin devreye girmeyeceği anlamına gelir. Sessiz alarm tetiklendiğinde, araç sinyalleri vasıtasıyla bir ışık sinyali etkinleştirilecekse, bu Işık ayarı, sessiz alam ile ayarlanır. Panik alarmı veya kayıp besleme gerilimi durumunda ayrıca iletişim arızası tespit edildiğinde daima siren duyulacaktır. Ancak ek alarm çıkışları normal çalışır. Yok = İşlev devre dışı Var = İşlev etkinleştirildi Scania CV AB 2016, Sweden 14 (38)

15 Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 15 (38)

16 Işık ayarı, sessiz alarm Sessiz alarm tetiklendiğinde, sinyal lambalarının ne kadar süre etkin olacağını buradan ayarlayabilirsiniz. 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 300 san. Çalışma Periyodu modu Çalışma Periyodu modu fonksiyonunun etkinleştirilmesi Çalışma Periyodu modu fonksiyonunun kullanılıp kullanılmaması gerektiğini buradan seçebilirsiniz. Çalışma Periyodu modu aracın kontak anahtarı açık veya sürüş konumundayken ve alarmı devreye aldığında kilitlenebileceği anlamına gelir. Parametre, bu parametre grubundaki ayrı ayarlar ile ayarlanabilen çeşitli işlevleri kontrol eden ana parametredir, örn. işlev seçildiğinde hangi sensörler etkin olmalı ve hangi kapılar kilitlenmelidir. Bu fonksiyonla ilgili daha fazla bilgi için, Kullanıcı Fonksiyonu Kamyon ı başlığına bakınız. İle = İşlev etkin Olmadan = İşlev engelli Varsayılan ayar: Yok Kilit ayarları, kapılar Çalışma Periyodu işlevi etkin durumda iken, hangi kapıların kilitleneceğini seçmek için bu parametre kullanılır. Etkin değil = Hiçbir kapı kilitli değil Cab = Kabin kapıları kilitli Kargo alanı = Kargo alanı kapıları kilitli Scania CV AB 2016, Sweden 16 (38)

17 Cab ve kargo alanı = Kabin ve kargo alanı kapıları kilitli Varsayılan ayar: Kabin ayarı, ekstra sensör 1 Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Ekstra sensör 1 (B76)'ya giden kumanda ünitesi çıkışının etkin olup olmadığını seçmek için parametre kullanılır. İle = Çıkış etkin Olmadan = Çıkış engelli Varsayılan ayar: Yok ayarı, ekstra sensör 2 Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Ekstra sensör 2 (B77)'ye giden kumanda ünitesi çıkışının etkin olup olmadığını seçmek için parametre kullanılır. İle = Çıkış etkin Olmadan = Çıkış engelli Varsayılan ayar: Yok ayarı, ekstra sensör 3 Bu parametre ile, fonksiyon Çalışma modu seçildiğinde akü kutusu sensörünün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Scania CV AB 2016, Sweden 17 (38)

18 Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 18 (38)

19 ayarı, ön ızgara paneli Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile ön ızgara paneli (B24) için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli ayarı, tavan kapağı Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile tavan kapağı (B38) için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli ayarı, sürücü tarafı saklama bölmesi kapağı Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile sürücü bölgesindeki harici eşya gözü için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Scania CV AB 2016, Sweden 19 (38)

20 ayarı, yolcu tarafı saklama bölmesi kapağı Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile yolcu bölgesindeki harici eşya gözü için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli ayarı, sürücü kapısı Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile sürücü kapısı için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli ayarı, yolcu kapısı Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile yolcu kapısı için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Scania CV AB 2016, Sweden 20 (38)

21 ayarı, kargo bölgesi kapısı Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile kargo bölgesi kapısı için sensörün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Varsayılan ayar: Yok ayarı, sürücü kapısı kilidi Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile sürücü kapısı kilidini gösteren sensörün etkilenmesinin etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli ayarı, yolcu kapısı kilidi Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile yolcu kapısı kilidini gösteren sensörün etkilenmesinin etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Scania CV AB 2016, Sweden 21 (38)

22 ayarı, kargo bölgesi kapı kilidi Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile kargo bölgesi kapısı kilidini gösteren sensörün etkilenmesinin etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Varsayılan ayar: Yok ayarı, hareket sensörü kabin Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile kabini için hareket sensörünün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Varsayılan ayar: Yok ayarı, hareket sensörü kargo bölgesi Bu Çalışma Periyodu modu işlevinin bir alt parametresidir ve etkin durumda olması gerekir. Bu parametre ile kargo bölgesi için hareket sensörünün etkin olup olmayacağını seçebilirsiniz. Var = sensör etkin Yok= sensör engelli Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 22 (38)

23 Sensörlerin ayarlanması Ekstra sensör 1 Ekstra sensör 1, entegre direnç olmadan bir frenleme anahtarı olmalı ve kontrol ünitesi pimleri B2 ve B9'a bağlanmalıdır. Buradan, kontrol ünitesinden Ekstra sensör 1'e giden çıkışın bağlanıp bağlanmayacağını seçersiniz. İle = Kontrol ünitesi çıkışı etkin Olmadan = Kontrol ünitesi çıkışı etkin değil Varsayılan ayar: Yok Ekstra sensör 2 Ekstra sensör 2, entegre direnç olmadan bir frenleme anahtarı olmalı ve kontrol ünitesi pimleri B7 ve B15'e bağlı olmalıdır. Buradan, kontrol ünitesinden Ekstra sensör 2'ye giden çıkışın bağlanıp bağlanmayacağını seçersiniz. İle = Kontrol ünitesi çıkışı etkin Olmadan = Kontrol ünitesi çıkışı etkin değil Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 23 (38)

24 Ekstra sensör 3 Ekstra sensör 3, ön ızgara paneli alarm sensörü ile aynı tipte olmalıdır. Bu tip sensör kullanılmamışsa, devreye ayrı bir ohm rezistörü bağlanmalıdır. Ekstra sensör 3, kontrol ünitesi pimleri B12 ve B18'e bağlanmalıdır. Burada ekstra sensör 3 (akü kutusu) sensörünün etkin olup olmayacağını ve izinsiz girişe ve alarm verilmesini gösterip göstermeyeceğini ayarlarsınız. İle = Sensör alarmı tetikleyebilir. Yok = Sensör alarmı tetikleyemez. Varsayılan ayar: Yok sensörü, ön ızgara paneli Burada ön ızgara panel sensörünün bağlı olup olmayacağını ve izinsiz girişe ve alarm verilmesini gösterip göstermeyeceğini ayarlarsınız. İle = Sensör etkin Yok = Sensör devre dışı sensörü, tavan kapağı Burada tavan kapağı sensörünün bağlı olup olmayacağını ve izinsiz girişe ve alarm verilmesini gösterip göstermeyeceğini ayarlarsınız. İle = Sensör etkin Yok = Sensör devre dışı Scania CV AB 2016, Sweden 24 (38)

25 sensörü, sürücü tarafı saklama bölmesi kapağı Burada sürücü tarafı saklama bölümü sensörünün bağlı olup olmayacağını ve izinsiz girişe ve alarm verilmesini gösterip göstermeyeceğini ayarlarsınız. İle = Sensör etkin Yok = Sensör devre dışı sensörü, yolcu tarafı saklama bölmesi kapağı Burada yolcu tarafı saklama bölmesi sensörünün bağlı olup olmayacağını ve izinsiz girişe ve alarm verilmesini gösterip göstermeyeceğini ayarlarsınız. İle = Sensör etkin Yok = Sensör devre dışı Sürücü kapısı sensörü Parametre, sürücü kapısının açık olduğunu belirten ve alarmı tetikleyen sensörü etkinleştirir. İle = Sensör etkin Olmadan = Sensör engelli Scania CV AB 2016, Sweden 25 (38)

26 Yolcu kapısı sensörü Parametre, yolcu kapısının açık olduğunu belirten ve alarmı tetikleyen sensörü etkinleştirir. İle = Sensör etkin Olmadan = Sensör engelli Kargo bölgesi kapı sensörü Kargo bölgesi kapı sensörü, sürücü ve yolcu kapısı sensörlerine muadil bir topraklama sensörü olmalıdır. Sensör kontrol pimi A15'e ve şasiye bağlıdır. Parametre, yük kapısının açık olduğunu belirten ve alarmı tetikleyen sensörü etkinleştirir. İle = Sensör etkin Olmadan = Sensör engelli Varsayılan ayar: Yok Kargo bölgesi kapı kilitleme Buradan, kontrol ünitesinden Kargo bölgesi kapısı kilitlemeye giden çıkışın bağlanıp bağlanmayacağını seçersiniz. Parametre kargo bölgesi kapısını kilitlemeyi ve devreye almayı etkinleştirir. İle = Kilitleme etkin Olmadan = Kilitleme etkin değil Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 26 (38)

27 Kabin hareket sensörü, etkinleştirme Burada kabin hareket sensörünü etkinleştirebilirsiniz. Etkin modda iken, izinsiz girişi gösterebilir ve alarmı tetikleyebilir. Hareket sensörü hassaslığı Kabin hareket sensörü ayar parametresi ile ayarlanabilir. İle = Etkin Olmadan = Etkin değil Üstyapı hareket sensörü, etkinleştirme Burada üstyapı hareket sensörünü etkinleştirebilirsiniz. Etkin modda iken, izinsiz girişi gösterebilir ve alarmı tetikleyebilir. Hareket sensörü hassaslığı Üstyapı hareket sensörü ayar parametresi ile ayarlanabilir. İle = Etkin Olmadan = Etkin değil Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 27 (38)

28 Kabin hareket sensörü, ayarlama Kabindeki hareket sensörünün hassaslığını buradan ayarlarsınız. Sensör Üstyapı hareket detektörü, aktivasyon parametresi ile etkinleştirilir. Hareket sensörü hassaslığını 6 ve 63 arasındaki bir değere ayarlayabilirsiniz. 6 = Düşük hassasiyet 63 = Azami hassaslık 1'lik artışlarla Varsayılan ayar: 45, ancaj kabin tipine bağlı olarak değişebilir Üstyapı hareket sensörü, ayarlama Üstyapıdaki hareket sensörünün hassaslığını buradan ayarlarsınız. Sensör, Üstyapı hareket sensörü parametresi etkinleştirme ile etkinleştirilir. Bir değer seçerek (10, 20, 30 vs. 100'e kadar) hareket sensörü hassaslığı % olarak ayarlanır. 10 = Düşük hassasiyet. 100 = Azami hassaslık 10'luk artışlarla Varsayılan ayar: 50 Scania CV AB 2016, Sweden 28 (38)

29 Marş kilidi alarm sensörü Burada marş kilidinin algılanmasının etkin olup olmayacağını ayarlarsınız. Araç alarmı devrede iken marş kilidi sürüş konumuna getirilirse, bu gösterilir ve alarm verilir. İle = İşlev etkin Yok = İşlev devre dışı Eğim sensörü Parametre sensörü etkinleştirir, bu da kabinin eğik olduğunu gösterir ve alarmı uyarır. İle = Sensör etkin Olmadan = Sensör engelli Eğme sensörü, hassasiyet Eğim sensörü kabinin eğik olduğunu gösterir ve alarmı tetikler. Sensörün alarmı tetikleyeceği açıyı buradan ayarlayabilirsiniz. 1 'lik artışlarla 1-20 Varsayılan ayar: 12 Scania CV AB 2016, Sweden 29 (38)

30 Ekstra ayarlar GSM Parametre etkinleştirmesi GSM modülü bağlantısını mümkün hale getirir. Kontrol ünitesi pimi C11'de ekstra bağlantı, alarm tetiklendiğinde +24 V voltaj beslemesi (GSM modulü Scania Communicator C200). Kontrol ünitesi pimi C15'te ekstra bağlantı, tetiklenen alarm için dijital sinyal düşük (Scania Interactor). İle = GSM modülü bağlantısı mümkündür. Olmadan = GSM modülü bağlantısı mümkün değildir. Varsayılan ayar: Yok tetiklendiğinde ECU'dan gelen çıkış sinyali Kaporta üreticisinin alarm durumunu okuması için ayar. tetiklenirse, çıkışı topraklayan kontrol ünitesi pim B13'e bağlıdır. Her zaman etkin. Maksimum yük 500 ma. etkinleştirildiğinde ECU'dan gelen çıkış sinyali Kaporta üreticisinin alarm durumunu okuması için ayar. tetiklenirse, çıkışı topraklayan kontrol ünitesi pim B10'a bağlıdır. Her zaman etkin. Maksimum yük 500 ma. Scania CV AB 2016, Sweden 30 (38)

31 Merkezi kilit Merkezi kilit LAS'taki parametreleri alarmla birlikte ayarlamak için kontrol ünitesi ayarlama moduna ayarlanmalıdır. Bunu yapmak için, aracın uzatılmış hırsızlığa karşı koruması varsa aracın pim kodlarına erişim gereklidir. Uzaktan kumanda edilen işlevler Kilit açma Kapıların eş zamanlı mı, ayrı ayrı mı kilitleneceğini kontrol eder. Her iki kapı. Bireysel kilit açma. Varsayılan ayar: Bireysel kilit açma. Parametrelerin ayarlanması Her iki kapı Bireysel kilitleme Kilit açma Uzaktan kumanda kilit açma düğmesine bir kez bastıktan sonra sürücü ve yolcu kapılarının kilitleri aynı anda açılır. Sürücü kapısının kilidi uzaktan kumandadaki kilit açma düğmesine bir basışla açılır. Yolcu kapısı ve kargo bölgesi kapısı kilitleri uzaktan kumanda üzerindeki kilit açma düğmesine iki kez basarak açılır. Uzaktan kumanda Uzaktan kumandanın çift basışı algılayabilmesi için, ikinci basışın ilkinden en erken 0,4 saniye sonra, fakat belli bir süre içinde gerçekleşmesi gerekir; aksi halde kontrol ünitesi bunları 2 ayrı basış olarak algılayacaktır. Buradan maksimum süreyi ayarlayabilirsiniz, örn. ikinci basışın gerçekleşmesi gereken süreyi. Kısa = 1 saniye içinde. Scania CV AB 2016, Sweden 31 (38)

32 Merkezi kilit Orta = 2 saniye içinde. Uzun = 3 saniye içinde. Varsayılan ayar: Orta Scania CV AB 2016, Sweden 32 (38)

33 Kilit ayarları Merkezi kilit Otomatik yeniden kilitleme ve güçlendirme Burada aracın Otomatik yeniden kilitlenmesi ve alarmın devreye alınmasını seçebilirsiniz. Fonksiyon, kilit açmadan sonra önceden belirlenen süre içerisinde hiçbir kapı açılmaz ve anahtar sürüş konumuna çevrilmezse, kapıların yeniden kilitlenmesi ve alarmın yeniden devreye girmesi demektir. Fonksiyon aynı zamanda sadece merkezi kilitleme bulunan araçlar için de seçilebilir. Bu durumda, sadece yeniden kilitleme yer alır. Mesela kilit açma sonrası yeniden kilitleme aktive edilmeden önce ne kadar süre geçmelidir, Otomatik yeniden kilitleme ve alarmı devreye alma vasıtasıyla bu süreyi ayarlarsınız. Mevcut olduğunda hangi kapıların kilitleneceğini ve devreye alınacağını seçebilirsiniz. Etkin değil Kabin Kargo alanı Kabin ve kargo alanı Varsayılan ayar: Etkin değil Scania CV AB 2016, Sweden 33 (38)

34 Merkezi kilit Otomatik yeniden kilitlenme ve güçlendirme zaman ayarı Otomatik yeniden kilitleme ve hazır hale getirme, kapıların kilidi açıldıktan sonra bir kapının açılmaması kaydıyla kapıların belirlenen saniye sonra yeniden kilitlenmesi ve alarmın devreye girmesi anlamına gelir. Buradan, kapıların otomatik olarak kilitlenmesinin ve alarmın hazır hale getirilmesinin kaç saniye sonra gerçekleşmesi gerektiğini ayarlarsınız. Kısa = 10 san. Orta = 20 san. Uzun = 30 san. Varsayılan ayar: Uzun Açıklama: Zaman ayarının uygulanması için Otomatik yeniden kilitleme ve hazır hale getirme parametresi etkinleştirilmelidir. Otomatik kilitleme Burada otomatik kilitlemeyi ve alarm işlevini ayarlayabilirsiniz. Araç seçilen kapıları anahtar kontaktan çıkarıldıktan ve kapı açılıp kapandıktan saniye sonra kilitler ve alarmı kurar. Zaman gecikmesinin süresi Zaman ayarı otomatik kilitleme, parametresi ile ayarlanır. Etkin değil Cab = Zaman ayarı mümkündür Kargo alanı = Zaman ayarı mümkündür Kabin ve kargo alanı = Zaman ayarı mümkündür Varsayılan ayar: Etkin değil Scania CV AB 2016, Sweden 34 (38)

35 Merkezi kilit Zaman ayarlama, otomatik kilitleme Buradan, otomatik kilitleme için etkinleştirilecek olan kapıyı açmanız ve kapatmanız size müsade edilen süreyi ayarlarsınız. Bu zaman Otomatik kilitleme parametresini kumanda eder. Alternatifler: 1 saniyelik artışlarla saniye. Varsayılan ayar: 30 san. Manuel kilitleme Burada anahtar ile manuel olarak kilitlerken hangi kapıların kilitlenmesi gerektiğini seçersiniz. Alternatifler: Yok = Sadece mevcut kapı Kabin ile = Kabin kapıları Kabin ve kargo alanı ile = Hem kabin hem de kargo alanı kapıları Varsayılan ayar: Kabin ile Scania CV AB 2016, Sweden 35 (38)

36 Lamba göstergesi Merkezi kilit Sinyal göstergeleriyle onaylama Kilitleme ve kilidi açmayı etkinleştirirken sinyal lambaları ile onaylamanın etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini buradan seçersiniz. Fonksiyon etkinleştirilmişse, sinyal lambaları tarafından aşağıdaki onaylama flaşları verilir: kilitleme = 2 onay flaşı Kilit açma = 1 onay flaşı Kilitleme sırasında arıza = 5 onay flaşı Alternatifler: Var Yok Scania CV AB 2016, Sweden 36 (38)

37 Çalışma Periyodu modu Merkezi kilit Çalışma Periyodu modu fonksiyonunun etkinleştirilmesi Çalışma Periyodu modu fonksiyonunun kullanılıp kullanılmaması gerektiğini buradan seçebilirsiniz. Çalışma Periyodu modu, alarm devreye sokulmadan aracın kontak anahtarı açık veya sürüş konumundayken kilitlenebileceği anlamına gelir. Parametre, ayrı ayarlar ile ayarlanabilen birkaç işlevi kontrol eden ana parametredir, örn. işlev seçildiğinde hangi sensörler etkin olmalı ve hangi kapılar kilitlenmelidir. Bu fonksiyonla ilgili daha fazla bilgi için, Kullanıcı Fonksiyonu Kamyon ı başlığına bakınız. İle = İşlev etkin Olmadan = İşlev engelli Varsayılan ayar: Yok Kilit ayarları, kapılar Çalışma Periyodu işlevi etkin durumda iken, hangi kapıların kilitleneceğini seçmek için bu parametre kullanılır. Etkin değil = Hiçbir kapı kilitli değil Cab = Kabin kapıları kilitli Kargo alanı = Kargo alanı kapıları kilitli Cab ve kargo alanı = Kabin ve kargo alanı kapıları kilitli Varsayılan ayar: Kabin Scania CV AB 2016, Sweden 37 (38)

38 Sensörlerin ayarlanması Merkezi kilit Kargo bölgesi kapı kilitleme Buradan, kontrol ünitesinden Kargo bölgesi kapısı kilitlemeye giden çıkışın bağlanıp bağlanmayacağını seçersiniz. Parametre kargo bölgesi kapısını kilitlemeyi ve devreye almayı etkinleştirir. İle = Kilitleme etkin Olmadan = Kilitleme etkin değil Varsayılan ayar: Yok Scania CV AB 2016, Sweden 38 (38)

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı

Parametreler Hırsızlık koruma aygıtı Giriş Giriş Bu belge hırsızlığa karşı korumaya ilişkin parametreleri açıklamaktadır. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli bir araç için mevcut

Detaylı

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama

Hazırlanmış kablolama için alarm bağlantısı. Açıklama Alarm kontrol ünitesinin, aşağıdaki fonksiyonları bağlayabilmek için fabrikadan hazırlanmış olarak elde edebileceği bağlantıları vardır: Kapı kilidi ile birlikte çalışması için kargo bölgesinin merkezi

Detaylı

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş

Parametreler Üstyapı uyarlaması. Giriş Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Alarm sensörlerini bağlama. Genel

Alarm sensörlerini bağlama. Genel Genel ALM kontrol ünitesi (Alarm sistemi) harici alarm sensörlerinin bağlantısı için fabrika hazırlığıyla sipariş edilebilir. Hazırlık konnektör C8112'den oluşmaktadır. Konnektör sarı renkli olup gösterge

Detaylı

Parametreler Görünürlük

Parametreler Görünürlük Giriş Giriş Bu belge görünürlüğe ilişkin parametreleri açıklar. Yalnızca, üstyapı imalatçısı için kullanışlı olduğu düşünülen parametreler listelenir. Belirli araca yönelik parametreler ve ayarlar aracın

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Parametreler Şasi. Giriş

Parametreler Şasi. Giriş Giriş Bu belgedeki parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, lütfen

Detaylı

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar:

BWS üzerinden bir EK PTO'sunun etkinleştirilmesi. Genel bilgiler. Güvenlik koşulları. Değişmez güvenlik koşulları. Seçilebilir güvenlik koşullar: Genel bilgiler Genel bilgiler EK PTO Etkinleştirme işlevinin amacı; volan tahrikli PTO'yu sürücü alanından ve/ veya kabinin dışından, tercihen motorun uzaktan çalıştırılması ve kapatılması işlevleriyle

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri

Ayarlanabilir parametreler Sinyal ve görüş alanı sistemleri Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi Arka Plan Arka Plan Görünürlüğün ve aydınlatmanın uzaktan etkinleştirilme fonksiyonları BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Fonksiyonlar ya analog sinyallerle ya

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şanzıman. Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları için, yetkili

Detaylı

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT

Çalışma lambasının etkinleştirilmesi. Açıklama. Genel. İtme düğmesi parça eklemesi. Bağlantı seçenekleri PGRT Açıklama Açıklama Genel Çalışma lambasını etkinleştirme fonksiyonu çalışma lambalarını açmak ve kapatmak için kullanılır. Bunlar kabinin arka duvarında, şaside, üstyapının farklı parçaları üzerinde veya

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi

Otomatik bir şanzımandaki PTO'nun etkinleştirilmesi İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Otomatik vites kutusundaki (Allison) PTO etkinleştirmesi işlevi sürücü alanı ve kabinin dışından PTO etkinleştirmesi için tasarlanmıştır. Bu

Detaylı

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması

Motorun kapatılmasının izlenen uzaktan devreye sokulması Açıklama Açıklama Motorun kapatılmasının izlemeli uzaktan etkinleştirmesi işlevi (motor durdurma 2) motoru kabinin dışından kapatmak için kullanılır. Bu motorun uzaktan etkinleştirilmesinden daha güvenli

Detaylı

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Otomatik boş vites fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Otomatik boş vites dahili araç sinyalleri, analog sinyaller ve Harici CAN (Controller

Detaylı

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme

Sabit yükseltilmiş rölanti hızı (UF 221) Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel. Etkinleştirme. Etkisizleştirme Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri ile ilgili genel bilgiler Sabit yükseltilmiş rölanti devri işlevi, bazı durumlarda motor rölanti devrini kontrol

Detaylı

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası.

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Scania hız sınırlama için üç fonksiyon sunar. Bu fonksiyonlar, örneğin çöp kamyonları, itfaiye araçları ve ağır mallar taşıyan

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev ED PTO etkinleştirmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. Bir ED PTO'su diğer PTO'lar

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi İşlev İşlev Aşağıdaki görünürlük ve aydınlatma işlevleri uzaktan etkinleştirilebilir: Aydınlatmaya ilişkin ayrıntılı bilgiye Sürüş lambalarının devre dışı bırakılması ve Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. İşlev İşlev Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Davranış Sİnyal lambaları, başlatma denemesinin başarılı olup olmadığına yönelik bir görsel onay olarak

Detaylı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı Arka Plan Arka Plan Sürekli motor devri sınırlayıcısı fonksiyonunun nasıl etkinleştirileceğine yönelik üç seçenek vardır. Aracın BCI işlevselliğiyle donatılması (Üstyapı İletişim Arabirimi): Analog sinyaller

Detaylı

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon

Gösterge. Açıklama. Genel. Takometre. Kalibrasyon Açıklama Açıklama Genel Motor devri ve yağ basıncı için C49 soketine ekran göstergeleri bağlamak mümkündür. Bu bölüm bu bağlantıların nasıl yapılacağını anlatır. Pim 7 bir takometre bağlamak ve pim 8-12

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Araç orijinal uzaktan sistemi Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication Interface). PTO'nun ne zaman

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarm sistemi uzaktan kumandası Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması Arkaplan Arkaplan Harici ekran göstergeleri BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Harici ekran göstergelerinin hangi araç verilerini görüntüleyeceği koşullar BICT (Bodywork

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri

Yükseltilmiş rölanti devri Arka Plan Arka Plan Yükseltilmiş rölanti devri fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area

Detaylı

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması

Uzun far veya spot lambalarının yanıp sönmesinin uzaktan devreye alınması Açıklama Açıklama Genel Gövde imalatçısı bu fonksiyonu uzun farların veya spot lambalarının nasıl aydınlanacağını seçmek için kullanabilir. Koşullar Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar karşılanmalıdır:

Detaylı

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Tork sınırlayıcı fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area Network)

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur:

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler. Farklı tür PTO ların kontrolü hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki belgelerde bulunur: Genel bilgiler Araçları fabrikada PTO takılı şekilde sipariş etmek mümkündür. Araçları fabrikada takılı PTO için elektrik tesisatı ile sipariş etmek de mümkündür. PTO lar mesela üstyapı imalatçısı tarafından

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Ön cam sileceklerinin uzaktan etkinleştirilmesi ön cam sileceklerini kabinin dışından çalıştırmak için kullanılır. Ön cam sileceği hızı Scania Diagnoz Programlayıcısındaki (SDP3) ayarlanabilir

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Üstyapıcının farklı üstyapı fonksiyonlarını ve cihazlarını kontrol etmek için kullanabildiği 3 şartlı çıkış sinyali bulunmaktadır. Davranış Bu 3 şartlı çıkış sinyalleri birbirlerinin birebir

Detaylı

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme

Spot lambalar. Genel bilgiler. Etkinleştirme Genel bilgiler Bu belge spot lambalar için sipariş etme seçeneklerini belirtir ve tavandaki ya da tampondaki ilave spot lambaların bağlantısını da açıklar Aşağıdaki sipariş seçenekleri mevcuttur: A Genel

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları

COO üzerinden EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Etkinleştirme koşulları İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler nı içeren bu işlev açıklaması, koordinatörün şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO nun

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Otomatik boş vites. Genel PGRT

Otomatik boş vites. Genel PGRT Genel Genel Bu fonksiyon aşağıdaki fonksiyonlara sahip araçlarda bulunur: Otomatik şanzıman Tam otomatik Opticruise (debriyaj pedalsız araçlar) Sürücü konforunu arttırmak amacıyla, el freni uygulandıktan

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece gövde imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araç için mevcut parametrelerin tüm detayları için,

Detaylı

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar

Arka lift hazırlığı. Hazırlıkla ilgili genel bilgiler. Eylül 2015'ten bu yana üretilen araçlar. Kasım 2007'den bu yana üretilen araçlar Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Hazırlıkla ilgili genel bilgiler Arka liftin elektrik bağlantısını kolaylaştırmak için arka lift kablo tesisatı için bağlantı hazırlık paketi fabrikadan sipariş edilebilir.

Detaylı

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri

İlave spot lambaları. Açıklama. Bağlantı seçenekleri Açıklama Açıklama Aracın görüş ve görünürlük işlevleri düzenlemesi için hangi kontrol ünitesi ile donatıldığına bağlı olarak iki farklı bağlantı seçeneği bulunmaktadır. Bunların en yenisine belgede CUV2,

Detaylı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı

Uzaktan motor devri kontrolü. Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler. Araç hızı Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kumandası ile ilgili genel bilgiler Motor devrinin uzaktan kontrol edilmesi işlevi 2 değişik şekilde mevcuttur: Motor Hızı

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev İşlev EG PTO'ların etkinleştirilmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir.

ED PTO etkinleştirmesi. Genel bilgiler. PTO'ların nasıl birleştirilebileceği ile ilgili bilgiler PTO kombinasyonları belgesinde bulunabilir. Genel bilgiler ED PTO motor tarafından mekanik olarak çalıştırılır ve motor çalışırken daima çalışır. PTO devreden çıkarıldığında bağlantısı çalıştırması niyetlenen fonksiyondan kesilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT İşlev İşlev Sürücü alanından farklı bir yerde konumlanan ekran göstergeleri araç verilerinin görüntülenmesi ve okunması için kullanılır. Not: İşlev, Harici CAN ile kullanılamaz. :0-005 Yayım 4 tr-tr (4)

Detaylı

Gösterge grubundaki, ICL, üstyapı bilgileri. Fonksiyonlar

Gösterge grubundaki, ICL, üstyapı bilgileri. Fonksiyonlar Gösterge grubu, ICL (Gösterge Grubu) araçtaki çeşitli fonksiyonların durum göstergesi için hazırlanır. 3 tip gösterge vardır: Gösterge lambalarını ve sembolleri kullanarak sunulan lamba göstergeleri. Ekrandaki

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kana kaldıraçlı kamyonu veya damperli gövdeyi kullanırken aracın manevra yapmasını kolaylaştırmak için, motor devrini geçici olarak arttırmak olumlu olabilir. Sürüş modu boş vites haricindeki

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır:

Merkezi elektrik üniteleri. Genel. Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Araçta dört merkezi elektrik ünitesi vardır: Genel Açıklama Tanımlama Konum Merkezi elektrik ünitesi P2 Kabinde, yolcu koltuğunun Üstyapı merkezi elektrik P9 önünde, koruyucu mahfazanın ünitesi arkasındaki

Detaylı

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör C494 C494 C494, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak üstyapı imalatçısına bir takım sinyallere ve işlevlere erişim sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca sinyalleri üstyapı konsolundaki

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Motor. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler göz önünde bulundurulmuştur. Belli bir araçta mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Marş anahtarı sürüş konumunda Kabindeki

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

TÜRKÇE GÖRÜNTÜLÜ DÂHİLİ KONUŞMA SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ST-ENG-AT16-V1 10S1206

TÜRKÇE GÖRÜNTÜLÜ DÂHİLİ KONUŞMA SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ST-ENG-AT16-V1 10S1206 TÜRKÇE GÖRÜNTÜLÜ DÂHİLİ KONUŞMA SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ST-ENG-AT16-V1 10S1206 Tedbirler Monitörün arkasındaki delik ve açıklıklar havalandırma amaçlı sağlanmış olup video monitörü veya ekipmanını güvenilir

Detaylı

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

OPEN ADVANCE V.1.1 FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU OPEN ADVANCE V.. FOTOSELLİ OTOMATİK KAPI SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Adres : SAKARYA. ORG.SAN.BÖL. 964 ADA PARSEL NO: HENDEK/SAKARYA Tel No : 009 064 64 8 0 Fax No : 009 064 64 8 3 www.alkur.com.tr info@alkur.com.tr

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Motor rölanti hızının artırılması motorun ısıtılması veya örneğin aracın pnömatik sisteminin doldurulması için uygundur. Bu fonksiyon motorun normal rölanti devrinde gücün ya da motor devrinin

Detaylı

C489 Standart işlevler için konnektörler C489

C489 Standart işlevler için konnektörler C489 , aracın genel işlevlerine erişim sağlayan 21 pimli bir konnektördür. Konnektör kahverengidir ve üstyapı tutucusunun iç kısmında bulunur. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Detaylı

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte

Detaylı

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma

BWS yoluyla ayrık mil PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlevle ilgili genel bilgiler. Araç hareket halinde ve sabitken çalışma İşlevle ilgili genel bilgiler İşlevle ilgili genel bilgiler Ayrık mil PTO'su çoğunlukla çok büyük güç çıkışları gerektiğinde kullanılır. Avantajı yarı millerin devreden çıkarılması ve tüm gücün PTO'yu

Detaylı

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon P, G, R ve S serisi. Yayım 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon P, G, R ve S serisi. Yayım 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Yayım 1 tr-tr Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi Kamyon P, G, R ve S serisi Scania CV AB 2016, Sweden Okumaya başlamadan önce... 3 Araçta bulunan hidrolikler... 4 Elektrik sistemi... 5 Akü...

Detaylı

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal

Seçime bağlı çıkış sinyalleri (UF 356) Seçime bağlı çıkış sinyalleri. Ters sinyal Seçime bağlı çıkış sinyalleri Seçime bağlı çıkış sinyalleri Bu belge C493 konektörü pim 8-12 için opsiyonel çıkış sinyallerini açıklamaktadır (uzatılmış fonksiyonelliğe sahip konektör). Bu sinyaller SDP3

Detaylı

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ GENEL ÖZELLİKLERİ CANBus tabanlı kat, kabin ve grup haberleşme sistemi Kat bilgisini sayıcı, monostabil sayıcı, gray kod, kuyu

Detaylı

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri

Üst farlar. Üst farlar hakkında genel bilgi. Bağlantı seçenekleri Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar hakkında genel bilgi Üst farlar, normal farların ve sinyal lambalarının yerine geçer, örneğin önde kar küreyici takılıysa. Anahtar kullanarak, normal farlarla

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Pimlerin, sinyallerin ve

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinci çalıştırırken veya boşaltırken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılmalıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Merkezi elektrik ünitesi ile çalışma

Merkezi elektrik ünitesi ile çalışma Merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Not: Üstyapıcılar birincil olarak üstyapı işlevlerini aracın elektrik sistemine bağlamak için üstyapı merkezi

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 MIG Tabanca Bağlantısı 2 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Kırmızı) Torçtan su soğutma ünitesine dönen su için. 3 Su Soğutma Ünitesi Bağlantısı(Mavi) Su soğutma ünitesinden torca giden

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti ünitesi. IP sınıflandırması PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Genel Genel Şasi ve üstyapı arasındaki iletişim, C259 konnektöründeki yapılandırılabilir giriş ve çıkışlar aracılığıyla yürütülür.

Detaylı

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO www.biges.com 444 09 18 Açıklama Cihaz standalone yapıda olup, wiegand okuyucu ile de kullanılabilir. Bu cihaz 4 hane pin girişli 2000 kullanıcı destekler.

Detaylı

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri

Eklenti ünitelerinin montajı. Genel. BCI eklenti üniteleri Genel 493 2 190 281 2 204 973 Genel BWE sistemi (ÜStyapı Elektrik Sistemi) BI (Üstyapı İletişim Arabirimi) kontrol ünitesinin ilk olarak sunduklarından daha fazla giriş ve çıkışa ihtiyaç duyulması durumunda

Detaylı

Model BLW-210PI

Model BLW-210PI Model BLW-210PI www.biges.com 444 09 18 Teknik özellikler Voltaj Sıcaklık Nem Kart Kapasitesi Genel PIN 1 DC 12V Özel PIN 1000 Frekans Okuma Mesafesi Sinyal Çıkışı Çıkış Butonu 1 Kapı Zili 1 Harici Okuyucu

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

4.Komut İptali Komut iptal etmek için [*] a basınız. 5. Fonksiyon ve Ayarları Program Moduna Giriş: [*]+[6 haneli PIN], (geçerli pin )

4.Komut İptali Komut iptal etmek için [*] a basınız. 5. Fonksiyon ve Ayarları Program Moduna Giriş: [*]+[6 haneli PIN], (geçerli pin ) 3. The LED ve Buzzer 3.1. Normal Mod: 3.1.1.Geçerli Komut: Kısa Bip 3.1.2.Geçersiz Komut: Uzun Bip 3.2. Programlama Modu: 3.2.1. Yeşil LED açık 3.2.2 Geçerli Komut: 2 kısa bip 3.2.3.Geçersiz Komut: 3 bip

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V50 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V50 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO V50 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel

BWS üzerinden bir EG PTO'sunun etkinleştirilmesi. İşlevler, genel İşlevler, genel İşlevler, genel nı içeren bu işlev açıklaması Üstyapı Çalışma Sisteminin (BWS) bir veya iki şanzıman tahrikli PTO'nun etkinleştirilmesini kontrol ettiği araçlar için geçerlidir. EG PTO'nun

Detaylı

Üstyapı merkezi elektrik ünitesi üzerinde çalışma, P9. Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler. Konum

Üstyapı merkezi elektrik ünitesi üzerinde çalışma, P9. Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler. Konum Üstyapı merkezi elektrik ünitesi hakkında genel bilgiler Üstyapı merkezi elektrik ünitesi, üstyapı fonksiyonlarını aracın elektrik sistemine bağlamak amacıyla kullanılmalıdır. Üstyapı merkezi elektrik

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Ürün Kodu 201.018.001-12V 201.018.002-24V Terminal Yapısı & Boyutlar & Diyagram Aksesuarlar 207.150.251 Soket 5 Terminalli, 5 Kablolu - Siyah (Standart kablo boyu 20

Detaylı

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN

AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN ICP-AMAX-P / ICP-AMAX-P-EN tr Kullanıcı Kılavuzu AMAX panel 2000 / AMAX panel 2000 EN İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Sistemi Devreye Alma ve Devre Dışı Bırakma

Detaylı

SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU

SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU SEIKO 5T82 KULLANMA KILAVUZU Özellikler Zaman/Tarih Farklı zaman dilimlerindeki 24 şehir 2 küçük ibre ile 24 saat formatında gösterilir. Alarm Bulunulan zamandan 12 saat sonrasına kadar ayarlanabilen ve

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı