GÖZ KASLARININ ESNETİLMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÖZ KASLARININ ESNETİLMESİ"

Transkript

1 GÖZ KASLARININ ESNETİLMESİ Bu alıştırmada, öncelikle sayfaya bütünsel bir bakış açısı ile fotoğrafa bakar gibi bakın. Daha sonra numaralan tarif edildiği şekilde; metronomun hızına uygun olarak takip edin. Sonra rakamlarını da çalışmaya ilave edin. Kendi ritminizle çalışmaya devam edin. Dikkat edilecek husus: rakamları resme bakar gibi görülüp hızla geçin. Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde egzersizi uygulayın.

2 GÖZ KASLARININ ESNETİLMESİ Bu alıştırmada öncelikle sayfaya bütünsel bir bakış açısı ile fotoğrafa bakar gibi bakın. Daha sonra köşelerde yazılı kelimeleri bir önceki uygulamada yapıldığı şekilde önce metronomun hızına uygun olarak takip edin. Sonra kendi ritminiz ve hızınızla devam edin. Dikkat edilecek husus: kelimeleri resme bakar gibi görülüp hızla geçin. Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde egzersizi uygulayın.

3 GÖZ KASLARININ ESNETİLMESİ Bu alıştırmada öncelikle sayfaya bütünsel bir bakış açısı ile bir resime bakar gibi bakın. Daha sonra köşelerdeki resimlere daha önceki uygulamalarda yapıldığı şekilde önce metronomun hızına uygun olarak takip edin. Sonra kendi ritminiz ve hızınızla devam edin. Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde egzersizi uygulayın.

4 GÖZE RİTİM KAZANDIRMA ÇALIŞMASI I Bu çalışma; gözün kontrollü sıçrama yeteneğini artırma, görme çabukluğunu geliştirme, okurken satır karıştırmalarını önlemek ve satır takibini kolaylaştırmak amacıyla verilmiştir. Alıştırma metnini oluşturan satırların, ilk ve son kelimeleri koyu olarak verilmiştir. Satırın başında ve sonunda koyu olarak verilen kelimeleri hızlı görerek, göz esnetme ve görme çalışması yapınız. Lütfen aradaki kelimeleri okumayın. Alıştırma başlangıcında satırları kalemle ya da parmakla takip edebilirsiniz.

5 GÖZE RİTİM KAZANDIRMA ÇALIŞMASI II Bu çalışma; gözün kontrollü sıçrama yeteneğini artırma, görme çabukluğunu geliştirme, okurken satır karıştırmalarını önlemek ve satır takibini kolaylaştırmak amacıyla verilmiştir. Alıştırma metnini oluşturan satırların, ilk, ora ve son kelimeleri koyu olarak verilmiştir. Satırların başında, ortasında ve sonunda koyu olarak verilen kelimeleri hızlı görerek, göz esnetme ve görme çalışması yapınız. Lütfen aradaki kelimeleri okumayın. Alıştırma başlangıcında satırları kalemle ya da parmakla takip edebilirsiniz.

6 GÖRME ALANINI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI -1 Kutular içerisine alman kelime gruplarını bir bakışta görmeye çalışın, ilk uygulamalarda okumadan ziyade verilen kelime gruplarını düz ve tersten kelime gruplarının orta noktalarına ve ya resme bakar gibi bakarak bütün olarak görün. Bu uygulamayı her yapışınızda gözlerinizin sırçam ritmini artırın. Gözlerinizi zorlamadan düz ve ters olarak yapın. Benzer çalışmaları farklı metinlerde uygulayın.

7 GÖRME AÇISINI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI - II Kutular içerisine alınan kelime gruplarını bir bakışta görmeye çalışın. İlk uygulamalarda okumadan ziyade verilen kelime gruplarını diiz ve tersten kelime gruplarının orta noktalarına ve ya resme bakar gibi bakarak bütün olarak görün. Bu uygulamayı her yapışınızda gözlerinizin sırçam ritmini artırın. Gözlerinizi zorlamadan düz ve ters olarak yapın. Benzer çalışmaları farklı metinlerde uygulayın.

8 GÖRME ALANI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI - III Bu çalışma gözün yatay görme alanım geliştirme ve gözün kontrollü sıçrama yeteneğini geliştirme çalışmalarına çeşitlik kazandırmak için hazırlanmıştır. Gözünüzü her satırı en iyi görecek noktasına odaklayarak metni yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya doğru iki, üç dakika boyunca tarayın.

9 GÖRME ALANI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI - IV Bu çalışma gözün yatay ve fotoğrafik görme alanım geliştirmek için hazırlanmıştır. Gözünüzü her satın en iyi görecek noktasına odaklayarak metni yukarıdan aşağıya, aşağıdan yukarıya doğru iki, üç dakika boyunca tarayın. Her satırda kaç kelimeyi bir bakışta görebildiğinizi belirleyin.

10

11 ÜÇ ODAKLANMADA OKUMA ALIŞTIRMASI Bu çalışmalarda da birden fazla amaç belirlenmiştir. a) Gözün görme çabukluğunu geliştirmek, b) Gözün kontrollü sıçrama yeteneğini artırmak c) Yatay aktif görme alanını geliştirmek. Bir satırdaki kelimeler üç gruba ayrılarak verilmiştir. Kelime gruplarını resme bakar gibi ve bir odaklanmada görerek, soldan sağa, yukarıdan aşağıya doğru, düz ve ters olarak hızlı bir şekilde görerek ilerleyin

12 İKİ ODAKLANMADA OKUMA ALIŞTIRMASI -1 Bu çalışmalarda da birden fazla amaç belirlenmiştir. a) Gözün görme çabukluğunu geliştirmek, b) Gözün kontrollü sıçrama yeteneğini artırmak c) Yatay aktif görme alanını geliştirmek. Bir satırdaki kelimeler iki gruba ayrılarak verilmiştir. Kelime gruplarını resme bakar gibi ve bir odaklanmada görerek, soldan sağa, yukarıdan aşağıya doğru, düz ve ters olarak hızlı bir şekilde görerek ilerleyin.

13 İKİ ODAKLANMADA OKUMA ALIŞTIRMASI - II Bu çalışmalarda da birden fazla amaç belirlenmiştir. a) Gözün görme çabukluğunu geliştirmek, b) Gözün kontrollü sıçrama yeteneğini artırmak, c) Yatay aktif görme alanını geliştirmek. Bir satırdaki kelimeler iki gruba ayrılarak verilmiştir. Kelime gruplarını resme bakar gibi ve bir odaklanmada görerek, soldan sağa, yukarıdan aşağıya doğru, düz ve ters olarak hızlı bir şekilde görerek ilerleyin.

14 GÖZE RİTİM KAZANDIRMA VE GÖRME ÇABUKLUĞUNU GELİŞTİRME ÇALIŞMASI Bu çalışma; göze ritim kazandırmak, görme netliğini artırarak, görme çabukluğunu geliştirmek ve göz kaslarını güçlendirmek amacıyla verilmiştir. Aynı satır düzleminde verilen sembolleri hızlı bir şekilde görerek soldan sağa doğru ritmik ve gözlerinizi zorlamadan ilerleyin.

15 YATAY AKTİF GÖRME ALANINI GENİŞLETME VE GÖRME ÇABUKLUĞUNU GELİŞTİRME ÇALIŞMASI Bu çalışma; aktif görme alanını genişletmek, görme netliğini artırarak ve görme çabukluğunu geliştirmek amacıyla verilmiştir. Aşağıda verilen yazı, aynı satır içerisinde gruplara ayrılarak verilmiştir. Bir satırda kaç grup varsa o satırı o grup sayısı kadar göz sıçramalarıyla okuyun. Çalışmayı yaparken kendinizi ve gözlerinizi zorlamadan yapın ritmik olarak uygulayın.

16 FOTOĞRAFİK GÖRME VE GÖRME ÇABUKLUĞUNU GELİŞTİRME ÇALIŞMASI-I Bu çalışmanın amacı; gözümüzün kelime grupları üzerindeki hareket kabiliyetini ve fotoğrafik göreme çabukluğunu artırma, görme kabiliyetini geliştirme ve tanımayı kolaylaştırarak anlamayı artırmaktır. Bu çalışmada dağınık, farklı karakterlerde, konularda ve konumlarda verilmiş olan kelime, sayı ve resimlere hızlı bir şekilde göz atın. Anlama fazla yoğunlaşmadan her bir resim ve kelime gruplarını bir bakışta ritmik olarak görün.

17 FOTOĞRAFİK GÖRME VE GÖRME ÇABUKLUĞUNU GELİŞTİRME ÇALIŞMASI-II Bu çalışmanın amacı; gözümüzün kelime grupları üzerindeki hareket kabiliyetini ve fotoğrafik göreme çabukluğunu artırma, görme kabiliyetini geliştirme ve tanımayı kolaylaştırarak anlamayı artırmaktır. Bu çalışmada dağınık, farklı karakterlerde, konularda ve konumlarda verilmiş olan kelime, sayı ve resimlere hızlı bir şekilde göz atın. Anlama fazla yoğunlaşmadan her bir resim ve kelime gruplarını bir bakışta ritmik olarak görün.

18 YATAY AKTİF GÖRME ALANINI GENİŞLETME VE GÖRME ÇABUKLUĞUNU GELİŞTİRME ÇALIŞMASI Bu çalışma; aktif görme alanını genişletmek, görme netliğini artırarak ve görme çabukluğunu geliştirmek amacıyla verilmiştir. Aşağıda verilen yazıda her bir satır farklı yazı büyüklüğü ve karakterleriyle verilmiştir. Her satırı (gözünüzü sağa ve sola kaydırmadan) bütün olarak görün. Her satırı bütün olarak görerek yukarıdan aşağıya doğru sırasıyla satır satır ilerleyin. Burada dikkat edeceğimiz en önemli nokta gözümüz satırları bütün olarak görecek. Satır içinde kaymayacak.

19 SÜTUN OKUMA ÇALIŞMASINA GEÇİŞ -1 Aşağıdaki çalışmalardaki metinler gazete ve dergi sütunundaki satır genişliğinde verilmiştir. Sütunun üst kısmı Y şeklinde yazılarak, başlangıçta göze belli bir sıçrama imkanı verilmiştir. Önce Y nin üst kısımlarını soldan sağa doğru ilerleyerek her bir grubu bütün olarak görerek ilerleyin. Y nin alt kısmını bir gazete ve dergi sütununda yukardan aşağıya doğru satır satır ilerliyormuş gibi uygulayın. Aynı uygulamayı daha sonra gazete ve dergilerde uygulayın.

20 SÜTUN OKUMA ÇALIŞMASINA GEÇİŞ -II Aşağıdaki çalışmalardaki metinler gazete ve dergi sütunundaki satır genişliğinde verilmiştir. Sütunun üst kısmı Y şeklinde yazılarak, başlangıçta göze belli bir sıçrama imkanı verilmiştir. Önce Y nin üst kısımlarını soldan sağa doğru ilerleyerek her bir grubu bütün olarak görerek ilerleyin. Y nin alt kısmını bir gazete ve dergi sütununda yukardan aşağıya doğru satır satır ilerliyormuş gibi uygulayın. Aynı uygulamayı daha sonra gazete ve dergilerde uygulayın.

21 SÜTUN OKUMA ALIŞTIRMASI Aşağıdaki yazıyı dört sütuna ayrılarak verilmiştir.. Her bir sütunu oluşturan satırları bütün olarak görün ve yukardan aşağıya doğru okuyun. Okurken kesinlikle hece hece veya kelime kelime okumayınız. Kelime gruplarını bir bütün olarak görünüz. Bu çalışmayı değişik yazılarda önce gruplara ayırarak daha sonra ayırmadan sık sık uygulayınız.

22 AKTİF GÖRME ALANINI DİKEY GELİŞTİRME ALIŞTIRMALARI: I Aşağıdaki alıştırma dikey aktif görme alanınızı geliştirmek için hazırlanmıştır. Alt alta verilmiş olan üçlü kelime gruplarını tek odaklanmada, fotoğrafa bakar gibi bakarak göz duruş noktalarınızı aşağı, yukarı veya sağa, sola kaydırmadan okuyunuz. Önce gözlerinizi kapatıp açarak fotoğrafını çekiyormuş gibi bakarak görme çalışması yapın. Görme netliğinin sağlanabilmesi için ilk uygulamalarda odaklanma sürelerini biraz artırabilirsiniz. Benzeri uygulamaları gazete ve dergi yazılarında yapınız. Bu çalışmayı sık sık soldan sağa, yukarıdan aşağıya düz ve ters olarak uygulayınız.

23 AKTİF GÖRME ALANINI DİKEY GELİŞTİRME ALIŞTIRMALARI: II Aşağıdaki alıştırma dikey aktif görme alanınızı geliştirmek için hazırlanmıştır. Alt alta verilmiş olan beşli kelime gruplarını tek odaklanmada, fotoğrafa bakar gibi bakarak göz duruş noktalarınızı aşağı, yukarı veya sağa, sola kaydırmadan okuyunuz. Önce gözlerinizi kapatıp açarak fotoğrafını çekiyormuş gibi bakarak görme çalışması yapın. Görme netliğinin sağlanabilmesi için ilk uygulamalarda odaklanma sürelerini biraz artırabilirsiniz. Benzeri uygulamaları gazete ve dergi yazılarında yapınız. Bu çalışmayı sık sık soldan sağa, yukarıdan aşağıya düz ve ters olarak uygulayınız.

24 AKTİF GÖRME ALANINI DİKEY GELİŞTİRME ALIŞTIRMALARI: III Aşağıdaki alıştırma dikey aktif görme alanınızı geliştirmek için hazırlanmıştır. Alt alta verilmiş olan yedili kelime gruplarını tek odaklanmada, fotoğrafa bakar gibi bakarak göz duruş noktalarınızı aşağı, yukarı veya sağa, sola kaydırmadan okuyunuz. Önce gözlerinizi kapatıp açarak fotoğrafını çekiyormuş gibi bakarak görme çalışması yapın. Görme netliğinin sağlanabilmesi için ilk uygulamalarda odaklanma sürelerini biraz artırabilirsiniz. Benzeri uygulamaları gazete ve dergi yazılarında yapınız. Bu çalışmayı sık sık soldan sağa, yukarıdan aşağıya düz ve ters olarak uygulayınız

25 FOTOĞRAFİK GÖRME ÇALIŞMASI Bu çalışma, görme çabukluğunu, gözün kontrollü sıçrama yeteneğini, yatay ve dikey görme alanını geliştirmek, fotoğrafik olarak görmeyi geliştirmek amacıyla verilmiştir. Aşağıdaki şiirin satırları iki gruba ayrılmıştır iki satır şeklinde verilmiş olan her bir grubu bütün olarak ve fotoraf gibi görün. Bu çalışmayı önce sayfayı ters tutarak, sonra da düz tutarak soldan sağa ve yukardan aşağı doğru gözlerinizi ilerleterek uygulayın İlk etapta satırlar tam olarak görülmese de, kelimelerin anlamları tam olarak anlaşılmasa da hızınızı sürekli olarak artırarak bütün olarak ve fotoğrafik olarak görmeye çalışın. Aynı uygulamayı gazete ve dergilerin küçük ve orta boy sütunlarında, satırları ikili olarak görerek uygulayın.

26 RAKAMLARI ŞEKİLLERİ YOLUYLA TANIMA ÇALIŞMALARI: I Aşağıdaki alıştırmada üç, beş, yedi ve dokuzlu sayı grupları verilmiştir. Birinci sütundan başlayarak dört sütunu kademe kademe çalışınız. Verilen rakam gruplarını iyi görebilmemiz ve gözümüzün görme alanını genişletmede yardımcı olması için her bir grubu tek odaklanmada görmeye çalışınız. Her birini tek odaklanmada ve satır üzerinde sıçrama yapmadan defalarca düz ve ters olarak yukarıdan aşağıya, hızlı okuyun.

27 RAKAMLARI ŞEKİLLERİ YOLUYLA TANIMA ÇALIŞMALARI: III Aşağıdaki alıştırmada iki, üç, dört ve beşli sayılar üçerli ve dörderli gruplar şeklinde verilmiştir. Birinci sütundan başlayarak dört sütunu kademe kademe çalışınız. Verilen rakam gruplarını iyi görebilmemiz ve gözümüzün görme alanını genişletmede yardımcı olması için her bir grubu tek odaklanmada görmeye çalışınız. Her birini tek odaklanmada ve satır üzerinde sıçrama yapmadan defalarca düz ve ters olarak yukarıdan aşağıya, hızlı okuyun.

28 RAKAMLARI ŞEKİLLERİ YOLUYLA TANIMA ÇALIŞMALARI: IV Aşağıdaki alıştırmada yedi, sekiz ve dokuzlu sayı grupları verilmiştir. Birinci sütundan başlayarak üç sütunu kademe kademe çalışınız. Verilen rakam gruplarını iyi görebilmemiz ve gözümüzün görme alanını genişletmede yardımcı olması için her bir grubu tek odaklanmada görmeye çalışınız. Her birini tek odaklanmada ve satır üzerinde sıçrama yapmadan defalarca düz ve ters olarak yukarıdan aşağıya, hızlı görerek ilerleyin. Sayıların anlamlarını seslendirmeden zihninizde anlamlandırın.

29 ŞEKİLLERİ FOTOĞRAFİK OLARAK TANIMA ÇALIŞMALARI-I Hızlı ve etkin bir okuma için; fotoğrafik görmeyi sağlamak, bunun İçinse gözün aktif alanını yatay ve düşey düzlemde genişletmek gerekmektedir. Bu genişliği artırabilmek için farklı uygulamalar yapmalıyız. Aşağıda karışık olarak verilen formül, şekil ve şema, tablo vb. grupların her birini tek odaklanmada görmeye, tanımaya ve kavramaya çalışın.

30 ŞEKİLLERİ FOTOĞRAFİK OLARAK TANIMA ÇALIŞMALARI: II Hızlı ve etkin bir okuma için; fotoğrafik görmeyi sağlamak, bunun içinse gözün aktif alanını yatay ve düşey düzlemde genişletmek gerekmektedir. Bu genişliği artırabilmek için farklı uygulamalar yapmalıyız. Aşağıda karışık olarak verilen formül, şekil ve şema, tablo vb. grupların her birini tek odaklanmada görmeye, tanımaya ve kavramaya çalışın.

31 PARAGRAF GÖRME ÇALIŞMASI-I Bu çalışma görme netliğini artırmak ve fotoğrafik olarak görmeyi geliştirmek için verilmiştir. Aşağıda verilen ikili satır gruplarını eğitmenin tarif ettiği şekilde, bütün olarak görmeye çalışın. Bu alıştırmaları gazete ve dergi türünden farklı metinlerde paragraf görme çalışması olarak uygulayın.

32 SATIR GÖRME VE GÖRME NETLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Bu çalışma; görme netliğini sağlamak, görme çabukluğunu geliştirmek, gözle beyin arasındaki bilgi akışını hızlandırmak ve algıyı geliştirmek için verilmiştir. Çalışmaları eğitmenin tarif ettiği şekilde, gözlerinizi zorlamadan ters ve düz olarak en az 5-10 dakika sürelerle 3-4 defa yapın. Daha sonra benzer çalışmaları farklı metinlerde uygulayın.

33

34

35

36 FOTOĞRAFİK PARAGRAF GÖRME ÇALIŞMASI Gözün aktif görüş alanını yatay ve düşey düzlemde genişletmek için fotoğrafik görmenin geliştirilmesi gerekmektedir. Görme netliğini artırabilmek için farklı uygulamalar yapmalıyız. Fotoğrafik görmeyi geliştirmek için ikili paragraf guruplarından başlayarak üçlü, dörtlü, beşli ve altılı satırlara, daha sonra daha geniş paragraflarla çalışmaları sürdürmek gerekir. Aşağıda verilen satırları ve şiir kıtalarını, ikili, üçlü, dörtlü, beşli, altılı satırların tamamını fotoğrafik olarak görün. Bu alıştırmaları lütfen farklı metinler üzerinde uygulayınız

BĠLĠNÇLĠ OLMAK ÖNEMLĠDĠR ÜLKEMİ SEVİYORUM BAŞARMAK VE...

BĠLĠNÇLĠ OLMAK ÖNEMLĠDĠR ÜLKEMİ SEVİYORUM BAŞARMAK VE... BĠLĠNÇLĠ OLMAK ÖNEMLĠDĠR ÜLKEMİ SEVİYORUM BAŞARMAK VE... HIZLI OKUMA KONUSUNDA BAZI BĠLGĠLER Sevgili Öğrencilerimiz: Hayatın her alanında karģınıza çıkabilecek Bir konuya, HIZLI OKUMA. konusuna değinmek

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ve 1.SINIF EĞİTİM PROGRAMI

OKUL ÖNCESİ ve 1.SINIF EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTAP SAYFA ÇALIŞMA OKUL ÖNCESİ ve 1.SINIF EĞİTİM PROGRAMI 1 Çalışma Kitabı 1 6-7 Mental aritmetik derslerine başlamak için 1 'den 100'e kadar, sayı okur yazarlığı gereklidir. Öncelikle çocuğunuza

Detaylı

Okumak,öğrenmenin en pratik yolu. Bilgi çok, zaman ise kısıtlıdır. Herşeyi okuyabilmek bu durumda olanaksızdır. Bu durumda ne yapmalıyız?

Okumak,öğrenmenin en pratik yolu. Bilgi çok, zaman ise kısıtlıdır. Herşeyi okuyabilmek bu durumda olanaksızdır. Bu durumda ne yapmalıyız? HIZLI OKUMA nedir? BELLEME nedir? HIZLI OKUMANIN YOLLARI nelerdir? Nevcihan Oktar Okumak,öğrenmenin en pratik yolu. Bilgi çok, zaman ise kısıtlıdır. Herşeyi okuyabilmek bu durumda olanaksızdır. Bu durumda

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU PROGRAMIN ADI : ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLER DESTEK EĞİTİM PROGRAMI BEP BAŞLAMA TARİHİ: ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI : BEP BİTİŞ TARİHİ : ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) KISA DÖNEMLİ HEDEFLER 1. Sesleri tanır. 1. sesleri verilişlerine göre tanıyarak çıkartır. 2.Sesleri birbirinden ayırt eder. 3.Sesleri tanımada

Detaylı

Office 2007 Sütun İşlemleri. Office 2007 'de Sütun oluşturmak için Sayfa Düzen ' inden Sütunlar'a tıklayarak oluşturabiliriz.

Office 2007 Sütun İşlemleri. Office 2007 'de Sütun oluşturmak için Sayfa Düzen ' inden Sütunlar'a tıklayarak oluşturabiliriz. Office 2007 'de Sütun oluşturmak için Sayfa Düzen ' inden Sütunlar'a tıklayarak oluşturabiliriz. Sütunlar 'da Bir,İki,Üç Sütun, Sağa veya Sola ve Diğer Sütunlar seçenekleri vardır. Bir : Bu seçenek sayfayı

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 1 Öğrenci Adı Soyadı... Resim Köşesi Kontrol Edenin Adı... İmzası. Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ ŞİFRELİ ALFABE ÇALIŞMASI Aşağıda verilen her bir sayı alfabemizde

Detaylı

Sütun Oluşturma (Cetvel üzerindeki sütun araçları, Bölümler ve sütun ilişkileri)

Sütun Oluşturma (Cetvel üzerindeki sütun araçları, Bölümler ve sütun ilişkileri) Cetvel üzerindeki sütun araçları, bölümler ve sütun ilişkileri (Cetvel üzerindeki sütun araçları, Bölümler ve sütun ilişkileri) Sütun oluşturmak için Sayfa Düzeni menüsünün Sayfa Yapısı grubundan Sütunlar

Detaylı

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI

KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ MİCROSOFT OFFİCE ŞEKİL EKLEMEK Sayfaya menüdeki şekilleri ekleyebiliriz. 1 ŞEKİL EKLEME UYGULAMASI Sayfaya yukarıdaki şekilleri ekleyin. WORDART EKLEMEK Sayfaya 3 boyutlu yazı ekleyebiliriz.

Detaylı

ROBOT GELİŞİM ATÖLYESİ ZİHİNSEL GELİŞİM AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ ATÖLYESİ BİLİM ATÖLYESİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU MATEMETİK İNGİLİZCE ATÖLYESİ

ROBOT GELİŞİM ATÖLYESİ ZİHİNSEL GELİŞİM AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ ATÖLYESİ BİLİM ATÖLYESİ ÖĞRENCİ KOÇLUĞU MATEMETİK İNGİLİZCE ATÖLYESİ GELİŞİM ATÖLYESİ 1 AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ ROBOT ATÖLYESİ ZİHİNSEL GELİŞİM GELİŞİM ATÖLYESİ BİLİM ATÖLYESİ MATEMETİK ATÖLYESİ İNGİLİZCE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU 2 DİKKAT NEDİR? DİKKAT en hayati konulardan biridir,

Detaylı

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE Excel, Microsoft Office paketinde yer alan ve iş hayatında en sık kullanılan programlardandır. Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri)

Detaylı

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm Word 2003 açtığımızda ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÖRÜNÜM açılır. anlatılcaktır. karşımıza bu ekran çıkar burdaki komutlar altda İlk Görev Bölmesi Word'ü ilk başlattığınızda Başlarken görev bölmesini görüntüler.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU 2017 ÇANAKKALE YAZ STAJ RAPORU YAZIM KLAVUZU 1. Giriş Bu yazım kuralları, Çanakkale

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Öğretim Materyalleri Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Yazılı materyaller (Kitaplar) Ders Kitapları Öğretmen Kitapları Alıştırma Kitapları Kaynak Kitaplar (?????) Hikaye, masal ve romanlar Yazılı Materyaller

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

FORMÜL ADI (FONKSİYON) FORMÜLÜN YAZILIŞI YAPTIĞI İŞLEMİN AÇIKLAMASI

FORMÜL ADI (FONKSİYON) FORMÜLÜN YAZILIŞI YAPTIĞI İŞLEMİN AÇIKLAMASI 1 SIKÇA KULLANILAN EXCEL FORMÜLLERİ 1 AŞAĞI YUVARLAMA =aşağıyuvarla(c7;2) 2 YUKARI YUVARLAMA =yukarıyuvarla(c7;2) 3 YUVARLAMA =yuvarla(c7;2) 4 TAVANA YUVARLAMA =tavanayuvarla(c7;5) 5 TABANA YUVARLAMA =TABANAYUVARLA(E2;5)

Detaylı

Hızlı Beyin Egzersizleri ile birlikte, Maya Kitap ta yayımlanmış olan Beyin Egzersizleri adlı kitap da Dr Gareth Moore un kitapları arasındadır.

Hızlı Beyin Egzersizleri ile birlikte, Maya Kitap ta yayımlanmış olan Beyin Egzersizleri adlı kitap da Dr Gareth Moore un kitapları arasındadır. Dr Gareth Moore, günlük beyin egzersizleri sitesi BrainedUp.com un yaratıcısı ve hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik çeşitli beyin egzersizleri ve bulmaca kitaplarının yazarıdır. Otomatik ses tanıma

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Adı: Soyadı: Doğum Tarihi: Yaşı: Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: ADI- SOYADI BABA ANNE MESLEĞİ ADRES

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

14 NİSAN KELİME OYUNLARI-

14 NİSAN KELİME OYUNLARI- EYÜP AYGAR FEN LİSESİ ZEKÂ OYUNLARI YARIŞMASI 14 NİSAN 2018 SORU 1 -KELİME OYUNLARI- Aşağıda verilen kelimelerde, her harf 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,,,, sembollerinde biriyle eşleştirilmiştir. Buna

Detaylı

ETKİNLİK ÖRNEKLERİ İLE

ETKİNLİK ÖRNEKLERİ İLE ETKİNLİK ÖRNEKLERİ İLE MİCROSOFT EXCEL 2010 HASAN CİVAN BİLGİSAYAR FORMATÖR ÖĞRETMEN 2 Geleceğin savaşı beyin savaşı olacaktır. Bu savaşın zaferi eğitim yoluyla kazanılacaktır. 3 4 Kitaptaki örnekleri

Detaylı

Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik

Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik 16A 250V 2017 2002 yılında elektrik malzemeleri sektöründe faaliyetine başlayan Almera Elektrik 2009 yılından itibaren Fiş ve Kablo üretimini de bünyesine katarak yoluna devam etmektedir. Kalitesine güvenerek

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık

Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Erken (Filizlenen) Okuryazarlık Hazırlayan: Berrin Baydık Hazırlayan: Berrin Baydık 1 Okul ve okul sonrası başarı için gerekli. 0-8 yaş Doğumdan okul yaşına kadar geçen sürede yalnızca okuma değil, yazma

Detaylı

Uzaktangörü (Remote Viewing) Basitleştirilmiş Çizim Taslağı Düzenleme V01.01 2010/02/28

Uzaktangörü (Remote Viewing) Basitleştirilmiş Çizim Taslağı Düzenleme V01.01 2010/02/28 Uzaktangörü (Remote Viewing) Basitleştirilmiş Çizim Taslağı Düzenleme V01.01 2010/02/28 Beş önemli kritik nokta 1. Bir kez, hedef çizim NUMARASINI yazdığınızda, hemen ardından, AŞAMA 1 deki, sağ üst köşedeki

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 23 EYLÜL 27 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL - 22 EYLÜL (1. Hafta) ARA DİSİPLİNLER VE DERS İÇİ 1. Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder. T.1.2.1. Kelimeleri anlamlarına uygun

Detaylı

Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik

Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik Almera Elektrik 16A 250V 2016 2002 yılında elektrik malzemeleri sektöründe faaliyetine başlayan Almera Elektrik 2009 yılından itibaren Fiş ve Kablo üretimini de bünyesine katarak yoluna devam etmektedir. Kalitesine güvenerek

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır;

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; TEZ BÖLÜMLERİNİN SUNUŞ SIRASI Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; 1. Dış kapak 2. İçindekiler 3. Kısaltmalar 4. Çizelge listesi 5. Şekil listesi 6. Özet 7. Giriş 8. Diğer

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

5. ÜNİTE İZDÜŞÜMÜ VE GÖRÜNÜŞ ÇIKARMA

5. ÜNİTE İZDÜŞÜMÜ VE GÖRÜNÜŞ ÇIKARMA 5. ÜNİTE İZDÜŞÜMÜ VE GÖRÜNÜŞ ÇIKARMA KONULAR 1. İzdüşüm Metodları 2. Temel İzdüşüm Düzlemleri 3. Cisimlerin İzdüşümleri 4. Görünüş Çıkarma BU ÜNİTEYE NEDEN ÇALIŞMALIYIZ? İz düşümü yöntemlerini, Görünüş

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM PROGRAMI Uzun Dönemli Amaç : İLK OKUMA-YAZMA Tümceyi sözcüklere ayırır. 1. Tümcenin kaç sözcüklü olduğunu söyler. 2. Tümcenin sözcüklerinin altlarını çizerek gösterir. 3. Tümce kartını sözcüklerinden keserek ayırır.

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

Yıldız ULUCAN ARTAR. Milli Prodüktivite Merkezi Eğitim Bölüm Başkanı

Yıldız ULUCAN ARTAR. Milli Prodüktivite Merkezi Eğitim Bölüm Başkanı ETKİLİ VE HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ Yıldız ULUCAN ARTAR Milli Prodüktivite Merkezi Eğitim Bölüm Başkanı Etkili ve Hızlı Okuma Teknikleri 1. EHOT Tanımı ve Genel Bilgiler 2. Uygulamalar Toplam süre 3 saat

Detaylı

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin: Satır/Sütun/Hücre Ekleme Paket Programlar Not_04 Oluşturduğunuz tabloya satır, sütun ve hücre ekleyebilirsiniz. Bunun için ekleme yapacağınız hücreye tıklayın ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Detaylı

MAKALE BAŞLIĞI (18 pt Bold)

MAKALE BAŞLIĞI (18 pt Bold) MAKALE BAŞLIĞI (18 pt Bold) Yazar Adı/Adları (14 pt Bold) Kurum Adı/Adları (12 pt Normal) Özet. 150-250 kelime uzunluğundaki tek bir paragraftan oluşmalıdır. Girintili olmamalıdır. Yukarıdaki Özet başlığında

Detaylı

ALIŞTIRMA-UYGULAMA YAZILIMLARI

ALIŞTIRMA-UYGULAMA YAZILIMLARI ALIŞTIRMA-UYGULAMA YAZILIMLARI Öğretim Aşamaları Bilginin Sunulması Öğrencinin Yönlendirilmesi Öğretici Programlar Uygulama Alıştırma- Uygulama Yazılımları Değerlendirme 2 Alıştırma-Uygulama Yazılımları

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

EXCEL 2013 ELEKTRONI K TABLOLAMA MUSTAFA DÜZENLİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ÖĞRETMENİ

EXCEL 2013 ELEKTRONI K TABLOLAMA MUSTAFA DÜZENLİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ÖĞRETMENİ EXCEL 2013 ELEKTRONI K TABLOLAMA MUSTAFA DÜZENLİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ÖĞRETMENİ Excel, Microsoft Office paketinde yer alan ve iş hayatında en sık kullanılan programlardandır. Bir hesap tablosu

Detaylı

INTERSTENO. Kullanılan Kelime Đşlem Yazılımı

INTERSTENO. Kullanılan Kelime Đşlem Yazılımı INTERSTENO International Federation for Information Processing Internationale Föderation für Informationsverarbeitung Fédération internationale pour le traitement de l information Professional Word Processing

Detaylı

Çizelge ve şekiller nasıl hazırlanır?

Çizelge ve şekiller nasıl hazırlanır? Çizelge ve şekiller nasıl hazırlanır? Prof Dr Fatih Ağalar Genel Departman Cerrahi Tarih Verileri tablo halinde sunmak, bilimsel makalenin kalbi, daha da ötesi beynidir Peter Morgan 21.01.2013 1 Çizelge-Şekil

Detaylı

Yazım Kuralları KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. Sayfa Yapısı. Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol)

Yazım Kuralları KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ. Sayfa Yapısı. Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ Yazım Kuralları Sayfa Yapısı Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) Kenar Boşlukları: Üst-Alt-Sağ-Sol: 2 cm Kağıt: A4 Genişlik 21.5 cm, Yükseklik 28 cm Düzen:

Detaylı

Genel Yetenek Değerlendirmesi GIA TESTLERĐ ÖNEMLĐ. Test oturumundan önce lütfen dikkatlice okuyunuz

Genel Yetenek Değerlendirmesi GIA TESTLERĐ ÖNEMLĐ. Test oturumundan önce lütfen dikkatlice okuyunuz ΑΒ Genel Yetenek Değerlendirmesi GIA TESTLERĐ ÖNEMLĐ Test oturumundan önce lütfen dikkatlice okuyunuz ΑΒ İÇİNDEKİLER GENEL GİRİŞ Test 1 MANTIK YÜRÜTME Test 2 GÖRSEL ALGILAMA HIZI Test 3 NÜMERİK HIZ VE

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

Üst bilgi alanı / www.olcaybuyukcapar.com

Üst bilgi alanı / www.olcaybuyukcapar.com ETKİNLİK 004 MERDİVEN Bu etkinlikte merdiven modeli tasarlayacağız. Öğrencilerimizin görünümler araç çubuğunu açmalarını ve diğer yardım pencerelerini (eğitmen, eğitim merkezi) kapatmalarını sağladıktan

Detaylı

(pi) GÜNÜ 1. MATEMATİK ve AKIL OYUNLARI YARIŞMASI TOBB ETÜ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÇALIŞMA DOSYASI

(pi) GÜNÜ 1. MATEMATİK ve AKIL OYUNLARI YARIŞMASI TOBB ETÜ MATEMATİK BÖLÜMÜ ÇALIŞMA DOSYASI (pi) GÜNÜ. MTEMTİK ve KIL OYUNLRI YRIŞMSI TO ETÜ MTEMTİK ÖLÜMÜ ÇLIŞM DOSYSI www.akiloyunlari.com KIL OYUNLRI TÜRLERİ 0 Hazine vı miral attı Sihirli Piramit ağlamaca Patika Patika Oluşturma Farklı Komşular

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 4 Resim Köşesi Öğrenci Adı Soyadı.. Kontrol Edenin Adı... İmzası Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ PROBLEMLER BULMACASI PROBLEMLER BULMACASI 1 O T U Z 1 K I R K Ü

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY SINAV ÖNCESİ SON 1 AY Sık sık deneme sınavlarına katılın. Son 5 yılda çıkmış soruları çözün. Hatırlamakta güçlük çektiğiniz konuları tekrar edin. Ders aralarında düzenli olarak 10-15 dk. bedensel egzersizlere

Detaylı

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir.

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Voleybolda smaç vurma, smaç nasıl atılır nasıl vurulur. Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Çok etkili bir hücum tekniği olup, direk sayı almada çok etkilidir. Smaç için

Detaylı

ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma

ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma ARCHİTECTO HEDEF -1. Architecto oyununu kavrama kurallarını tanıma 1-1 Architecto oyunun adını söyler anlamını belirtir. 1-2 Oyunu oluşturan parçaların sayısını belirtir. 1-3 Oyun içeriğinde uygulanan

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI.

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. BİRİNCİ MATRİSE GİRİŞ MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. Yukarıdaki 4x4 tablo dinleyiciye çeşitli cümleler kurmakta

Detaylı

INTERSTENO 2011 Paris World championship professional word processing

INTERSTENO 2011 Paris World championship professional word processing KULLANILAN IŞLETIM SISTEMI KULLANILAN KELIME IŞLEM YAZILIMI YARIŞMA NO A 1 Katılımcılar için talimatlar WINDENERGY.DOC adlı taslak belgesini açınız, XXX sizin yarışma kimlik numaranız olacak şekilde WINDENERGYXXX.DOC

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ EĞİTİM PLANI Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlanan Öğrencinin; Öğrencinin Ailesine Ait Bilgiler: ADI- SOYADI BABA ANNE MESLEĞİ ADRES TELEFON EV İŞ EV --------------------------

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLGİSAYARDA BELGE AÇMAK VE TEMEL İŞLEMLER YAPMAK 1. BELGE İŞLEMLERİ... 1 1.1. Arayüz ve Görünüm Ayarları... 1 1.1.1. Genel Görünüm... 1 1.1.2. Belge Görünümleri... 2 1.1.3. Yakınlaştırma...

Detaylı

Doğru ve eğri şeklinde, kesik veya sürekli herhangi bir şekildeki bir başlangıç noktasını bir bitiş (son)

Doğru ve eğri şeklinde, kesik veya sürekli herhangi bir şekildeki bir başlangıç noktasını bir bitiş (son) Çizgiler Çizgi Tipleri ve Uygulamaları Doğru ve eğri şeklinde, kesik veya sürekli herhangi bir şekildeki bir başlangıç noktasını bir bitiş (son) noktası ile birleştiren, uzunluğu ise genişliğinin yarısından

Detaylı

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2)

7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 74 B) 47 C) 34 2) MATEMATİK 2. SINIF 1. 7 onluk + 4 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir? 74 47 34 2) 3. 48 sayısının onluk ve birliklerine ayrılışı hangi seçenekte doğru verilmiştir? 4 onluk + 8 birlik 8 onluk

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama

KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama CÜMLE YÖNTEMİ KKTC de ilkokulda zihin engelli öğrencilere okuma öğretiminde uygulanan yöntem cümle çözümleme yöntemidir. Bu yöntem Türkiye deki Eğitim Uygulama Okulları için de kullanılmaktadır. Bu yöntemde

Detaylı

MAT 101, MATEMATİK I, ARA SINAV 13 KASIM (10+10 p.) 2. (10+10 p.) 3. ( p.) 4. (6x5 p.) TOPLAM

MAT 101, MATEMATİK I, ARA SINAV 13 KASIM (10+10 p.) 2. (10+10 p.) 3. ( p.) 4. (6x5 p.) TOPLAM TOBB-ETÜ, MATEMATİK BÖLÜMÜ, GÜZ DÖNEMİ 2014-2015 MAT 101, MATEMATİK I, ARA SINAV 13 KASIM 2014 Adı Soyadı: No: İMZA: 1. (10+10 p.) 2. (10+10 p.) 3. (10+10+10 p.) 4. (65 p.) TOPLAM NOT: Tam puan almak için

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 5

EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 5 BENİM ÇALIŞMAM EĞLENCELİ EV ÇALIŞMALARI FASİKÜLÜ 5 Resim Köşesi Öğrenci Adı Soyadı.. Kontrol Edenin Adı... İmzası Hazırlayan: Yunus KÜLCÜ KAÇ TANE VAR? KAÇ TANE VAR? p......... &... p p p x p K & & & v

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

MATEMATİK TESTİ. 1. Esin, dört arkadaşına saatin kaç olduğunu sorduğunda aşağıdaki yanıtları almıştır. : 2 yi 10 geçiyor.

MATEMATİK TESTİ. 1. Esin, dört arkadaşına saatin kaç olduğunu sorduğunda aşağıdaki yanıtları almıştır. : 2 yi 10 geçiyor. 1. Bu testte toplam soru vardır. MAEMAİK ESİ. Cevaplarınızı cevap kâğıdının Matematik esti için ayrılan bölümüne işaretleyiniz. 1. Esin, dört arkadaşına saatin kaç olduğunu sorduğunda aşağıdaki yanıtları

Detaylı

Firma Adı - Ürün Adı. 300 dpi. 21 cm. 300 dpi. 14 cm. 300 dpi. 7 cm. (jpg, tiff veya eps)

Firma Adı - Ürün Adı. 300 dpi. 21 cm. 300 dpi. 14 cm. 300 dpi. 7 cm. (jpg, tiff veya eps) max. 13 mm max. alan:800 mm 2 max.70 mm (jpg, tiff veya eps) Görsel Malzemeler Yayınlamak istenen ürünün fotoğrafları minimum 300dpi (dot per inch) çözünürlükte ve eni minimum 140 mm olacak şekilde dijital

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRK İŞARET DİLİ ZAMİRLER GÜNLÜK KONUŞMA DİLİ İBRAHİM DEMİRDÖĞEN BEN SEN Sağ el parmaklar açık düz, avuç içi göğse değdirilir. Sağ el göğüs hizasında

Detaylı

KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ

KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ KADIN VE TOPLUMSAL CİNSİYET ARAŞTIRMALARI DERGİSİ YAZIM KURALLARI SAYFA YAPISI Cilt Payı: Cilt payı: 0 cm (Sol) Kenar Boşlukları: Üst-Alt-Sağ-Sol: 2 cm Kağıt: Letter, Genişlik 21.5 cm, Yükseklik 28 cm

Detaylı

HIZLI OKUMA VE ETKİLİ ÖĞRENME

HIZLI OKUMA VE ETKİLİ ÖĞRENME HIZLI OKUMA VE ETKİLİ ÖĞRENME Giriş Tüm eğitim süreçlerinde üzerinden geçmek zorunda olduğumuz dört aşama vardır. Bu aşamaları iyi kavramak ve gelişmemizin seyrini bu aşamalara göre takip etmek zorundayız.

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SORULARI 1. 1999 ÖSS a, b, c pozitif gerçel (reel) sayılar olmak üzere a+ b ifadesindeki her sayı 3 ile çarpılırsa aşağıdakilerden hangisi elde c edilir? 3 a+ b A) B) c a+ 3b C)

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm A4 2,5cm YAZI KARAKTERİ: TIMES NEW ROMAN EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT İLK PENCERE: Proje adı 12 punto ile en fazla 38 Karakter

Detaylı

PROGRAMIN DAYANIĞI : 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Bağlı Yönetmelikler

PROGRAMIN DAYANIĞI : 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Bağlı Yönetmelikler KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI : Mega Hızlı Okuma Kurs Programı PROGRAMIN DAYANIĞI : 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Bağlı Yönetmelikler PROGRAMIN SEVİYESİ :

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ EKİM 5. SINIF TÜRKÇE İ KURS I VE LERİ 3 4 5 Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Çok anlamlılık (temel, yan, mecaz ve terim Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin

Detaylı

ZoomText 10 Ekran Büyütücü Program

ZoomText 10 Ekran Büyütücü Program ZoomText 10 Ekran Büyütücü Program ZoomText programı, az görenlerin bilgisayar kullanırken ekranı rahatlıkla görebilmeleri için kullanılan bir ekran büyütme programıdır.ve Artık bilgisayar kullanmak ZoomText

Detaylı

BİRİNCİ ADIYAMAN ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI BİRİNCİ SEVİYE SORU KİTAPÇIĞI ADI SOYADI: SINIFI: 5 6 7 OKULUNUN ADI: 20 SAYFANIN 1.

BİRİNCİ ADIYAMAN ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI BİRİNCİ SEVİYE SORU KİTAPÇIĞI ADI SOYADI: SINIFI: 5 6 7 OKULUNUN ADI: 20 SAYFANIN 1. ADI SOYADI: OKULUNUN ADI: SINIFI: 5 6 7 20 SAYFANIN 1. SAYFASI Sevgili öğrenciler... Bu sınavda toplam 24 soru vardır ama sizin tüm soruları çözmeniz şart değildir. 90 dakika süreniz vardır ve bu süreyi

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ TÜRK HALK MÜZİĞİ ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ TÜRK HALK MÜZİĞİ ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ TÜRK HALK MÜZİĞİ ANASANAT DALI DERS İÇERİKLERİ LİSANS I Türk Müziği Nazariyatı I-II (2+0) Kredi: 2 Genel müzik bilgileri. Türk ve Batı Müziği

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ TIRNAKLI YAPRAK -2 ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu

Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu 15.04.2014 1 Dinleyici kitlenizi belirleyin. Sunumun ana mesajını belirleyin. Sunumun 1. ve 2. slaytında olması gerekenler.

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ Dünyada Hızlı okuma 1945 te savaş sırasında Hızla geçen uçakların kimliğini tespit için.. Fransa da okullarda ders olarak okutuluyor Almanya da günlük kitap okuma oranı 24 dk Türkiye

Detaylı

DİK KOORDİNAT SİSTEMİ VE

DİK KOORDİNAT SİSTEMİ VE Ölçme Bilgisi DERS 6 DİK KOORDİNAT SİSTEMİ VE TEMEL ÖDEVLER Kaynak: İ.ASRİ (Gümüşhane Ü) M. Zeki COŞKUN ( İTÜ ) TEODOLİT Teodolitler, yatay ve düşey açıları yeteri incelikte ölçmeye yarayan optik aletlerdir.

Detaylı

Dinleme Kuralları. 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur?

Dinleme Kuralları. 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur? 1. SINIF Dinleme Kuralları TEST-1 1. Aşağıda verilen cümlelerden hangisi doğrudur? A) Dinleme sırasında müzik dinleyebiliriz. Dinleme için hazırlık yapmalıyız. C) Dinleme sırasında resim yapabiliriz. 2.

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI Etkili olduğu görülmüş çalışma formülleri vardır. Bunlara formül diyoruz çünkü izlenecek belirli işlemleri kapsar. Değişik çalışma işlemlerinin

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU 1 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN... 4 UYGULAMA SIRASINDA OKUNACAK YÖNERGE... 9 UYGULAMADA

Detaylı

OCTAL (SEKİZLİ) SAYI SİSTEMİ:

OCTAL (SEKİZLİ) SAYI SİSTEMİ: 5.HAFTA OCTAL (SEKİZLİ) SAYI SİSTEMİ: Sayısal Sistemler ikilik sayı sistemini kullansalar da bir tasarımcı için Binary (İkilik) sayılarla işlem yapmak zahmetli bir işlem olması nedeniyle ve hafızada daha

Detaylı