Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği STAJ ve PROJE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği STAJ ve PROJE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"

Transkript

1 Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği STAJ ve PROJE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 STAJ NEDİR VE NEDEN YAPILIR? Staj, öğrencilerin öğrenimleri sırasında kazandıkları bilgi ve becerileri geliştirmek, mesleki görgülerini artırmak ve pratik beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla, yurtiçinde veya yurtdışında özel veya resmi kurum ve kuruluşlarda belirli sürelerde yapılan uygulamalı çalışmalardır.

3 STAJ NE KADAR SÜREDE TAMAMLANIR? Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri, Staj I 25 iş günü Staj II 25 iş günü olmak üzere toplam 50 işgünü olmak üzere iki ayrı staj yapmak durumdadır.

4 2.SINIFI BİTİRENLER İÇİN, (IV.YARIYILDAN SONRA) Staj I Konu Planlama Organizasyon İmalat Montaj Kalite Kontrol Staj Projesi I Süre 5 işgünü 10 işgünü 5 işgünü 5 işgünü 1 adet

5 3.SINIFI BİTİRENLER İÇİN, (VI.YARIYILDAN SONRA) Staj II Konu Süre Tasarım İmalat Araştırma-Geliştirme Enerji Staj Projesi II 5 işgünü 10 işgünü 5 işgünü 5 işgünü 1 adet

6 STAJ BAŞVURUMU NASIL YAPACAĞIM? 1. Adım: Öğrenci otomasyon sayfasından Zorunlu Staj Formu, iki adet temin edilir. 2. Adım: Zorunlu staj formunun iki nüshası da Arş. Gör. Türker AKKOYUNLU ya veya Arş. Gör. Yasin GÜZELTAŞ a onaylatılır. 3. Adım: Zorunlu staj formunun iki nüshası da Bölüm Sekreteri Saime USTAOĞLU na mühürletilir. 4. Adım: Zorunlu staj formunun iki nüshası da Staj yapacağınız kuruma imza ve kaşeli olacak şekilde onaylatılır. 5. Adım: Zorunlu staj formunun bir nüshası Bölüm Sekreterliğine imza karşılığında bırakılır. Diğer nüshası da staj yapılacak kuruma bırakılır.

7 Staj başlangıç ve bitiş tarihleri Staj tarihleri: 1. GRUP: GRUP: Staj yapacak olan öğrenciler yukarıdaki gruplardan kendilerine uygun olanı seçebilirler. Yaz döneminde Staj I ve Staj II yi yapmak isteyen öğrenciler için, okulumuzun akademik takvimi henüz açıklanmadığından mevcut koşullarda son bir haftalarının geçersiz olma ihtimali bulunmaktadır.

8 Staj Takvimi Kabül Belgelerinin Bölüm Başkanlıklarına Ulaştırılması Mazeretli Son Staj Başvurusu Staj Başvuru İşlemlerinin Son Günü Staj Dosyalarının Teslimi Staj Değerlendirmeleri 06.May May May Eyl Kas.16

9 STAJ DOSYASI NASIL HAZIRLANIR? 1. adresinden bölümümüze ait staj dosyası örneği indirlir. 2. İndirilen dosyada bulunan evraklar staj dosyanızın giriş kısmını oluşturmaktadır. 3. Staj dosyanıza yazdığınız her konu başlığı için numara atanmalı ve staj dosyasının başlangıcında ayrıntılı olarak içindekiler kısmında belirtilmedir. 4. İndirilen evraklarda GİZLİ ibaresi bulunanlar staj sonunda stajyerin görmeyeceği şekilde işveren tarafından doldurulup mühürlü ve kapalı şekilde staj dosyası ile öğrenci tarafından staj komisyonuna teslim edilmelidir.

10 Staj dosyası için örnek sayfa ÇALIŞILAN KISIM CNC İŞLEM BÖLÜMÜ STAJ ALANI İMALATHANE YAPILAN İŞ CNC DİK İŞLEM SAYFA NO 1 Bilgisayarda yazım şekli: Yazı tipi: Times New Roman, Yazı boyutu: Bölüm başlıklarında 14, büyük harf ve koyu; alt başlıklarda 12, büyük harf ve koyu; metin içinde 12, küçük harf ve normal. Satır aralığı: 1,5. KISIM SORUMLUSUNUN ADI, SOYADI.././... (ONAY)

11 SORUMLULUKLARIM NEDİR? Staj yapan öğrenciler, Stajyer öğrenciler, staj yaptıkları kuruluşların çalışma koşulları ve iş emniyetine ilişkin kurallarına uymak zorundadır. Stajyer öğrenciler çalıştıkları kuruluştaki tüm kurallara uymak zorundadırlar. Aksi taktirde Üniversite Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ne göre Dekanlık tarafından işlem yapılır. Stajyerler kusurları nedeni ile verdikleri herhangi bir zarar için kuruluşun vereceği yaptırımlara uymak zorundadırlar. Stajyerler staj süresi boyunca firma tarafından belirlenmiş olan sorumlu mühendisin gözetimi altında bulunur. İzinsiz olarak hiçbir faaliyette bulunamaz veya stajını terk edemez.

12 STAJ DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK? Staj uygulaması sonunda Bölüm Staj Komisyonun belirleyeceği bir tarihte, stajyer öğrenciler sözlü mülakata alınır. Stajyer öğrencilerin hazırlamış oldukları staj dosyası ve ilgili sorulara verilen cevapların neticesinde, değerlendirme yapılarak stajın kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir. Stajın değerlendirilmesine ilişkin kurallar kesin olup, bunlara itiraz edilemez. Staj çalışması tamamen veya kısmen kabul edilmeyen stajyer öğrenciler geçersiz kısmı yeniden yapmak zorundadır.

13 İMALAT STAJI: Öğrencilerin İmalat Yöntemleri, teknik resim ve makine resmi konularında edindikleri teorik ve pratik bilgileri pekiştirmeleri ve işletmedeki gözlemleriyle geliştirmeleri amaçlanmıştır.

14 İmalat Stajı İçeriği: Ö 1. İşletmedeki mevcut İmalat Yöntemlerinin (metal üretimi; döküm, talaşlı imalat; dövme, ekstrüzyon, haddeleme, çekme vb. plastik şekil verme yöntemleri; pres işleri, kaynak, ısıl işlem, alışılmamış imalat yöntemleri vb.) tespiti, ne gibi işler için uygulandığının belirtilmesi. 2. Her üretim birimindeki yapılan işlerden örnekler alınarak yapım resimlerinin, teknik resim ve makine resmi derslerinde gösterilen bilgilere uygun olarak çizilmesi.

15 MONTAJ STAJI: Öğrencilerin bir ürünün veya parçaların montajı için yapılan çalışmaların tespiti amaçlanmıştır..

16 Montaj Stajı İçeriği: 1. Ayrı ayrı yerlerde imalatı yapılan parçaların bir araya nasıl getirilip birleştirildiğinin tespiti ve anlatılması. 2. Birleştirme yöntemlerinin ne olduğu, hangi tezgahlarda ve hangi birleştirme elemanları kullanılarak gerçekleştirildiğinin incelenmesi ve anlatılması. 3. Parçaların montajı esnasında karşılaşılan sorunların alternatifleriyle birlikte çözümleri ve bu çözümlere ulaşırken yapılan çalışmaların anlatılması. 4. Montaj işlemlerinin uygunluğunun hangi kriterlere göre yapıldığı ve en çok nelere neden dikkat edildiğinin öğrenilmesi ve anlatılması.

17 KALİTE KONTROL STAJI: İmalatı yapılan parçaların teknik resme uygun olarak imal edilip edilmediğinin kontrolüne dair yapılan çalışmalar, Kalite Kontrol için kullanılan araç ve gereçlerin (kumpas, mikrometre, komparatör, mastar, vb) tanıtımı ve nasıl kullanıldığı, Tahribatlı ve tahribatsız muayene yöntemleri, Kalite Kontrol sistemleri (TSE, ISO 9000, ISO 9001 vb.) incelenip, anlatılacaktır.

18 PLANLAMA VE ORGANİZASYON STAJI: 1. Organizasyon ve yönetim birimleri (Muhasebe, Ticaret, Teknik Müdürlük vb.) 2. İşyerinin seçiminde göz önüne alınmış faktörler (iş gücü, altyapı ve enerji, hammadde, pazarlama, teşvik, vb.) 3. İşyerinin özelliğine göre öğrencinin yapacağı çalışmalarla ilgili bilgiler.

19 TASARIM STAJI: 1. Bir makinenin ya da parçanın tasarımı için izlenen yolun ve yapılan hesaplamaların ayrıntılı bir şekilde anlatılması. 2. Bilgisayar Destekli Tasarım için kullanılan programların tanıtılması ve yapılan işlerden örneklerin sunulması. 3. İmalat, montaj ve tasarım esnasında karşılaşılan sorunların alternatifleriyle birlikte çözümleri ve bu çözümlere ulaşırken nelerin tasarlandığının anlatılması

20 ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME STAJI: 1. Fabrikada kullanılan yeni teknolojilerin ve yeni teknolojiye gereksinim sebeplerinin tespiti ve anlatılması. 2. Yeni teknolojilere geçiş için yapılan çalışmalar varsa tespiti ve ayrıntılarıyla anlatılması. 3. Ürünlerin iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların tespiti ve anlatılması. 4. Üretimde karşılaşılan problemlere getirilen çözümlerin incelenmesi ve anlatılması.

21 ENERJİ STAJI: 1. Kuruluştaki enerji üretiminde kullanılan buhar makinalarının, türbinlerin, kazanların, içten yanmalı motorların, gaz türbinlerinin vb. incelenmesi 2. Fabrikadaki ısıtma ve havalandırma ile ilgili hangi birimler varsa o birimlerde inceleme ve gözlemlerin yapılması.

22 Staj Projesi Öğrenciler her bir staj sonunda proje yapmak durumundadırlar. Staj projeleri, staj notlarının 30 puanını oluşturmaktadır. Staj projesi sunmayan öğrencilerin stajları, 70 puan üzerinden değerlendirilir. Staj projesinin içeriği aşağıda sıralanmıştır. Staj Projesi Staj Not %30 %70 =100 Puan 1. Staj projesi, öncelikle makine mühendisliği alanına uygun ve özgün olmalıdır. 2. Staj projesi, staj yapılan işyerinde görülen eksiklikleri giderici veya iyileştirmeye yönelik olmalıdır. 3. Staj projesi, proje yazım kurallarına uygun olmalıdır. 4. Tübitak, Sanayi Bakanlığı, Kosgeb vb. proje programlarına başvuranlara ek puan verilecektir.

23 Staj Projenizin Formatı Nasıl Olmalıdır? 1. Kapak Sayfası Proje başlığı, ilgili olan tematik alan, eğitim kurum(u/ları), öğrenci/grup mensuplarının isimleri, proje çıktılarını kullanmaya talip olan kuruluşun adı, danışmanların isimleri. 2. Özet Proje fikrini, bu fikrin hayata geçirilmesi için izlenen yöntem ve metodları, prototip üretimi vb. doğrulama yöntemlerini ve elde edilen/edilmesi beklenen sonuçları anlatmalıdır. 3. Problem Tanımı, Çalışmanın Amacı, Araştırma Sorusu ve/veya Hipotez 4. Projede Kullanılan Yöntem ve Metodlar Proje fikrinde kurgulanan çözüm, izlenen yol, kullanılan araç, teknik ve metodlar açıklanmalıdır. Bu bölümün, proje çıktılarının doğrulanması veya geçerli kılınması için yürütülen faaliyetleri de içermesi beklenilir. 5. Proje İş-Zaman Planı Gantt Şeması veya MS Office Excel vb. ile bir proje süresince uygulanmış olan plan ile projenin içerdiği iş paketleri ve faaliyetlerini, zaman ve sorumluluklarla ilgili planlamaları içermelidir. 6. Sonuç Bu bölümde projeden elde edilen/edilmesi beklenilen sonuçlar değerlendirilmeli ve yorumlanmalıdır. Eğer proje çıktıları bir endüstri kuruluşunda uygulanmış ise bugüne kadar elde edilen sonuçlar bu bölümde sunulmalıdır. 7. Kaynaklar Bu bölümde yararlanılan kaynaklar verilmelidir.

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin en az iki yerde 9 ayrı konuda toplam 8 hafta staj yapma

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ NEDİR VE NEDEN YAPILIR? Staj, öğrencilerin öğrenimleri sırasında kazandıkları bilgi ve becerileri geliştirmek, mesleki görgülerini artırmak ve

Detaylı

NOT: Proje ile ilgili belirtilen Drive dosyasında yer almaktadır.

NOT: Proje ile ilgili belirtilen Drive dosyasında yer almaktadır. TASARIM TEKNİĞİ DERSİ PROJE YAZIM KILAVUZU GENEL KURALLAR 1. Tasarım tekniği projeleri Tubitak 2209-A Proje destek kuralları kapsamında yazılacak ve değerlendirilecektir. ( https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/bursprogramlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-yurt-ici-arastirma-projeleri-destek-p

Detaylı

DOÇ. DR. RECEP ÇALIN

DOÇ. DR. RECEP ÇALIN DOÇ. DR. RECEP ÇALIN Staj, öğrencilerin öğrenimleri sırasında kazandıkları bilgi ve becerileri geliştirmek, mesleki görgülerini artırmak ve pratik beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla, yurtiçinde veya

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin 9 ayrı konuda toplam 50 işgünü staj yapma zorunlulukları

Detaylı

2013-2014 BAHAR DÖNEMİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2013-2014 BAHAR DÖNEMİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. İBRAHİM UZUN Yrd. Doç Dr. Barış KALAYCIOĞLU Arş. Gör. Ahmet Alper YONTAR Arş. Gör. Ömer RESULOĞULLARI Arş. Gör. Alemdar ONGUN STAJ NEDİR VE

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2017/1. Dönem) 08 Mart 2017 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2016/2. Dönem) 24 Ekim 2016

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209 Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri 26 Ekim 2018 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri 12 Mart 2018 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri 28 Şubat 2018 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Hazırlayan Arş. Gör. Emre SÖNMEZ Nisan 2017, BİLECİK Stajın Amacı Öğrencilerin, öğrenim

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KLAVUZU

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KLAVUZU ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KLAVUZU 1.Staj Süresi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde en az 40 (kırk) iş günü staj yapma zorunluluğu vardır. Staj, esas olarak eğitim öğretimin fiilen

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ-I VE STAJ-II BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016/2017

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ-I VE STAJ-II BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016/2017 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ-I VE STAJ-II BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016/2017 STAJ NEDİR? STAJ ÇEŞİTLERİ? Staj: Derslerde öğrendiğiniz ya da öğreneceğiniz konuların pratikte nasıl uygulandığını görmeniz

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1 ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 2 AMAÇ: Staj uygulaması, öğrencilerin öğrenimleri

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ 18/02/2010 Fen Edebiyat Fakültesi YÖNERGE FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Stajın Amacı MADDE 1 - Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin pratik bilgi, mesleki görgü ve deneyimlerini artırmak

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Makine Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

İŞ YERİNDE UYGULAMA KURALLARI

İŞ YERİNDE UYGULAMA KURALLARI T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ A. İŞ YERİNDE UYGULAMA KURALLARI ve ESASLARI Genel Hususlar, T.C. İstanbul AREL Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler

OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler MADDE 1 - (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLERİ

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLERİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLERİ Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri, mesleki bilgi, beceri ve tecrübelerini arttırmak amacı ile İşletme Stajı ve/veya Laboratuar olmak üzere toplam iki staj yapmak zorundadır.

Detaylı

T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-I (İMALAT) BİLGİLENDİRME SUNUMU

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-I (İMALAT) BİLGİLENDİRME SUNUMU KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-I (İMALAT) BİLGİLENDİRME SUNUMU Stajla ilgili bilgi edinmek için başvurulabilecek adresler Öğrenciler

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı 1 (EK-1) T.C. ABANT

Detaylı

TÜBİTAK öğrenci projelerine başvuru (2209 nolu proje) TÜBİTAK sanayi projelerine başvuru (2241 nolu proje)

TÜBİTAK öğrenci projelerine başvuru (2209 nolu proje) TÜBİTAK sanayi projelerine başvuru (2241 nolu proje) 1 BİTİRME TEZİ 3. sınıf öğrencileri, bahar döneminin ilk haftasında konularını bölüm öğretim elemanları ile görüşerek 2209 ve 2241 TÜBİTAK projelerine proje teklifinde bulunurlar. Projeler en fazla iki

Detaylı

ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL

ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL STAJ REHBERİ 1 2 İÇİNDEKİLER ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL... 3 STAJ DOSYASI HAZIRLANIRKEN İZLENECEK SIRA... 4 Raporu Yazarken Uygulanacak Standartlar... 4 Staj Dosyasında Bulunacak Bilgi/Belgeler

Detaylı

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ

ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi. Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ ME299 & ME 399 Bilgilendirilmesi Doç.Dr. Ahmet ERKLİĞ YAZ STAJLARI Staj Süreleri: Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (Pratik Çalışma) süresi 60 (altmış)

Detaylı

TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ

TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ TÜBİTAK SANAYİ ODAKLI LİSANS BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI REHBERİ ÖNSÖZ Bu rehber, TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması na katılacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEKOKULU TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ STAJ YÖNERGESİ AMAÇ: Madde 1: Stajın amacı, öğrencilerin öğrenim gördükleri program ile ilgili iş

Detaylı

STAJ ESASI VE USULLERİ

STAJ ESASI VE USULLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ STAJ ESASI VE USULLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu esas Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : NUMARASI : E-MAIL ADRESİ : TELEFON NUMARASI: STAJ YAPILAN

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Staj Raporu Öğrencinin Adı-Soyadı T.C. Numarası : Bölümü : : (Times New Roman Kalın 16 Font) ESKİŞEHİR T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü Yaz Stajı Yönergesi

Makine Mühendisliği Bölümü Yaz Stajı Yönergesi 1. STAJ BAŞVURU ADIMLARI Makine Mühendisliği Bölümü Yaz Stajı Yönergesi 1) İşyeri Staj Bilgi Formu fotokopiden alınır. 2) İşyeri Staj Bilgi Formu firmanın yetkili mühendis/müdürü ne onaylatılıp, staj konularının

Detaylı

Staj yaptığı iş günü sayısı

Staj yaptığı iş günü sayısı Bölümü ÖĞRENCİNİN Numarası Adı, Soyadı Staj Devresi Staj Baş. Tar. FOTOĞRAF Staj Bitiş Tar. Staj yaptığı iş günü sayısı STAJIN ADI VEYA KONUSU: STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi: Mühendisin Adı Soyadı

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI DOSYASI DÜZCE

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI DOSYASI DÜZCE DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI DOSYASI DÜZCE Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Düzce Tel: 0380 542 11 33 Faks: 0380 542 11 34 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü FOTOĞRAF STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Staj Bilgilendirme Sunumu

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Staj Bilgilendirme Sunumu KARABÜK ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Staj Bilgilendirme Sunumu Resim: paramedikturkiye.com 1 Staj ile İlgili Genel Easlar Bölümümüz müfredatında üretim stajı, 3.sınıf 5. Dönem dersi olarak

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU. Öğrencinin Adı SOYADI

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU. Öğrencinin Adı SOYADI ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU Öğrencinin Adı SOYADI Öğrenci Numarası :. : /. Staj Tipi : ME 300 ME 400 STAJ DEĞERLENDİRME

Detaylı

ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL

ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL STAJ REHBERİ 1 2 İÇİNDEKİLER ÖĞRENCİNİN STAJA BAŞLAMASI İÇİN İZLEYECEĞİ YOL... 3 STAJ DOSYASI HAZIRLANIRKEN İZLENECEK SIRA... 5 Raporu Yazarken Uygulanacak Standartlar... 5 Staj Dosyasında Bulunacak Bilgi/Belgeler

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI A-GENEL HUSUSLAR: 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri programlar ile ilgili iş alanlarını tanımalarını

Detaylı

YAZ STAJI KILAVUZU Stajyer Öğrencinin Görev ve Sorumlulukları

YAZ STAJI KILAVUZU Stajyer Öğrencinin Görev ve Sorumlulukları YAZ STAJI KILAVUZU Yaz stajının amacı; öğrencilerin kendi yetişme alanları ile ilgili gerçek iş ortamlarında üretime azami derecede katılarak; a) Yüksekokuldaki öğrenim süreleri içinde kazandıkları teorik

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Yazılım Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü Staj İlke ve Esasları

Makine Mühendisliği Bölümü Staj İlke ve Esasları Makine Mühendisliği Bölümü Staj İlke ve Esasları Amaç Madde 1. Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin, akademik ders programı dışında, pratik, idari bilgi

Detaylı

Staj Bilgilendirme Toplantısı 2019

Staj Bilgilendirme Toplantısı 2019 Staj Bilgilendirme Toplantısı 2019 Başlarken! Bölüm Web Sayfası Staj Sayfası Click on the button under the presentation preview that says "Use as Google Slides Theme". You will get a copy of this document

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KAYSERİ 2014 1 GENEL BİLGİLER VE İLK İŞLEMLER 1. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri,

Detaylı

Doç. Dr. Sedat ONDARAL Staj Komisyonu Başkanı. Arş. Gör. Emir ERİŞİR Staj Komisyonu Üyesi

Doç. Dr. Sedat ONDARAL Staj Komisyonu Başkanı. Arş. Gör. Emir ERİŞİR Staj Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Sedat ONDARAL Staj Komisyonu Başkanı Arş. Gör. Bilge YILMAZ Staj Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Emir ERİŞİR Staj Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Gaye KÖSE Staj Komisyonu Üyesi KTÜ Orman Fakültesi, Orman

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Ek 2. İş Yeri Eğitimi Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ EĞİTİMİ RAPOR DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : Fotoğraf (Zorunlu) ADI

Detaylı

Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Esasları

Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Esasları Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Esasları TANIM: Staj, akademik öğrenim süresi boyunca edinilen teorik ve uygulamaya yönelik bilgilerin ışığında, uygun görülen birimlerde (laboratuvar, büro, işletme, arıtma

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ 1- Staj Başlangıcı: Fırat Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, zorunlu

Detaylı

AMT/FMT/İMT 420 Çeviri Stajı Kılavuzu

AMT/FMT/İMT 420 Çeviri Stajı Kılavuzu AMT/FMT/İMT 420 Çeviri Stajı Kılavuzu I. Genel İlkeler 1- Mütercim-Tercümanlık Bölümü lisans programı öğrencileri mezun olabilmek için 2 kredilik AMT/FMT/İMT 420 Çeviri Stajı dersini başarıyla tamamlamak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 23. Maddesi gereğince

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Ad - Soyad :... Okul No :........ Program :...... STAJ DOSYASI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 STAJ TAKVİMİ 12 HAZİRAN - 28 TEMMUZ 2017 13-17

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Ad - Soyad :... Okul No :........ Program :...... STAJ DOSYASI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 STAJ TAKVİMİ 25 HAZİRAN - 04 AĞUSTOS 2018 12-16 Mart

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BAŞVURU AŞAMALARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BAŞVURU AŞAMALARI İÇERİK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BAŞVURU AŞAMALARI I. AMAÇ II. STAJ KONULARI III. BAŞVURU AŞAMALARI III. STAJDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR IV.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU.

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU. T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ KILAVUZU Staj Süreci 1. Staj eğitimi akademik tatillerde, 2 farklı staj alanında, her birisi

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 2. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 2.1 Gıda Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönerge Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu staj uygulama

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

BAÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ STAJ YÖNETMELİĞİ

BAÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ STAJ YÖNETMELİĞİ BAÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ STAJ YÖNETMELİĞİ Endüstri Mühendisliği Staj Komisyonu Staj Komisyon Başkanı Serbest Staj Sorumluları Atölye Staj Sorumluları İşletme Staj Sorumluları : Öğr. Gör. Emine Uçmuş :

Detaylı

SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ

SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ TANIM: Staj, akademik öğretim periyodu süresince edinilen teorik bilgilerin ışığında, uygun görülen birimlerde (arıtma

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI MESLEKİ UYGULAMA RAPORU HAZIRLAMA KILAVUZU I- Yapılacak Çalışmalarla İlgili Bilgiler A) Talaşlı Şekillendirme a-takım tezgahları hakkında

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 1. GENEL HÜKÜMLER 1.1. Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi hükümleri gereğince

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ STAJ DOSYASI Ad Soyad Numara Sınıf Öğretim Yılı Bölüm Staj Başlama ve Bitiş Tarihi Tel Faks Adres 0332 236 21 48-49 0332 236 21 50 Necmettin Erbakan Üniversitesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ Madde 1. Bu uygulama esaslarının amacı; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

Endüstri Stajı I-II Dersi Uygulama Esasları

Endüstri Stajı I-II Dersi Uygulama Esasları Endüstri Stajı I-II Dersi Uygulama Esasları Bu sunum Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Endüstri Stajı I ve II derslerinin uygulanmasında yardımcı olması

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1-Bu yönerge, Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Sakarya Uygulamalı Bilimler

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUSU

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUSU TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME SUNUSU Konu Başlıkları Staj Nedir? Staj Çeşitleri? Staj Konu İçerikleri Staj Öncesi Yapılacaklar Stajda Yapılacaklar Staj Sonrası Yapılacaklar

Detaylı

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!! STAJ BAŞVURU SÜREÇLERİ

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!! STAJ BAŞVURU SÜREÇLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!! STAJ BAŞVURU SÜREÇLERİ 1- Staj Yapacağın Kurum ile Konuşup Sözlü Onay Al. 2- Staj Başvuru Formundan Üç Adet Çıktı Al. 3- Staj Başvuru Formundaki Kendin ile İlgili

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOÇ. DR. FATİH ÇALIŞKAN STAJ KOMİSONU BAŞKANI

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOÇ. DR. FATİH ÇALIŞKAN STAJ KOMİSONU BAŞKANI T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOÇ. DR. FATİH ÇALIŞKAN STAJ KOMİSONU BAŞKANI Stajın Amacı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin;

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ HARĠTA MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ ĠLKELERĠ/UYGULAMA ESASLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE HEDEFLER

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ HARĠTA MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ ĠLKELERĠ/UYGULAMA ESASLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE HEDEFLER T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ HARĠTA MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ ĠLKELERĠ/UYGULAMA ESASLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE HEDEFLER Amaç MADDE 1 Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ. Cumayeri Meslek Yüksekokulu ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ. Cumayeri Meslek Yüksekokulu ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Cumayeri Meslek Yüksekokulu ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 201-201 ÖĞRETİM YILI FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI:. BÖLÜMÜ:.. PROGRAMI:.. SINIFI: NUMARASI:.. İŞ YERİNİN ADI:. ADRESİ:. EĞİTİM

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ŞAPHANE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ŞAPHANE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI 1. BÖLÜMÜ... PROGRAMI STAJ DOSYASI YENİ ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFINIZI YAPIŞTIRINIZ FOTOĞRAF ÜZERİ İŞYERİ KAŞESİ İLE ONAYLANACAKTIR. STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI :.......................... PROGRAMI :..........................

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OTOMOTİV PROGRAMI STAJ İÇTÜZÜĞÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OTOMOTİV PROGRAMI STAJ İÇTÜZÜĞÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OTOMOTİV PROGRAMI STAJ İÇTÜZÜĞÜ 1. AMAÇ Makina Mühendisliği Bölümü Otomotiv Programı öğrencilerinin akademik kuruluşlar dışında eğitimlerine katkıda bulunacak

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler Amaç MADDE 1- (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Staj Bilgilendirme Toplantısı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Staj Bilgilendirme Toplantısı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Staj Bilgilendirme Toplantısı Staj Nedir? Staj Öncesi Yapılacaklar 1. ANAHATLAR Stajda Yapılacaklar Staj Sonrası Yapılacaklar Staj Değerlendirmesi

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Madde 1- Amaç: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu yönergenin amacı, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Ad - Soyad :... Okul No :........ Program :...... STAJ DOSYASI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ F-1 RAPOR DOSYASI HAZIRLAMADA UYULACAK KURALLAR A. Rapor

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-II (ORGANİZASYON )STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU Stajla ilgili bilgi edinmek için başvurulabilecek

Detaylı

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Bu yönerge, PRÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri için staj esaslarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. 1. GENEL HUSUSLAR: Madde 1.1. PRÜ

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Form No: 5. Zorunlu Staj Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : ADI : ADRESİ : TELEFON : STAJ YAPILAN İŞ YERİNİN ( )

Detaylı

STAJIN AMACI, ESASLARI, UYGULANMASI, KURALLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ

STAJIN AMACI, ESASLARI, UYGULANMASI, KURALLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ STAJIN AMACI, ESASLARI, UYGULANMASI, KURALLARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ Stajın Amacı Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin, lisans öğrenimleri boyunca teorik olarak aldıkları mühendislik bilgilerini,

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ BAYBURT SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LĠSANS EĞĠTĠM, UYGULAMA ve STAJ YÖNERGESĠ

T.C. BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ BAYBURT SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LĠSANS EĞĠTĠM, UYGULAMA ve STAJ YÖNERGESĠ T.C. BAYBURT ÜNĠVERSĠTESĠ BAYBURT SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LĠSANS EĞĠTĠM, UYGULAMA ve STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Bayburt

Detaylı