3 KOLLU TRİPOD TURNİKE BAKIM ve KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3 KOLLU TRİPOD TURNİKE BAKIM ve KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ARALIK/ KOLLU TRİPOD TURNİKE BAKIM ve KULLANIM KILAVUZU MAKİM MAKİNE TEKNOLOJİLERİ SAN TİC A.Ş Sincan OSB Erkunt Caddesi No: Ankara/TURKEY T: +90 (312) F: +90 (312)

2 1. UYARILAR TEKNİK ÖZELLİKLER GENEL ÖZELLİKLER FİZİKSEL ÖZELLİKLER TRİPOD TURNİKE OPSİYONEL VE STANDART ÖZELLİKLER KURULUM-MONTAJ TURNİKE ZEMİN SABİTLEME T 250 YER MONTAJ T 345 YER MONTAJ TRİPOD TURNİKE YER BAĞLANTI ÖLÇÜLERİ TRİPOD TURNİKE KOL MONTAJ BAKIM-ONARIM TAŞIMA ve DEPOLAMA ELEKTRONİK BAĞLANTILAR BM 32 KONTROL KARTI BM32 KONTROL KARTI MOD PROGRAMLANMASI: GÜÇ KAYNAĞI GARANTİ BELGESİ ISO 9001: EK-A BAKIM TALİMATI...13

3 1 UYARILAR Cihazınızı kullanmadan önce kullanım kılavuzundaki tüm bilgileri okuyun.ve uygulayınız. Talimatları ileri tarihlerdeki kullanımlar için saklayın. Cihazı hareketli yüzeylere yerleştirmeyin. Herhangi bir maddenin cihazın enerji kablosuna dayanmasına müsaade etmeyin. Enerji kablosunu insanların üzerinde yürüyeceği şekilde yerleştirmeyin. Bakım isini kendiniz yapmayın.servis ihtiyacınızda yetkili servisi arayın. Cihazınızı mutlaka güçlü bir toprak hattı ile koruma altına alın. Turnike üzerinden yada kol yanındaki boşluktan geçmeye çalışmayın. Turnike üzerine hortum yada benzeri aletlerle direkt olarak su püskürtmeyiniz. 2 TEKNİK ÖZELLİKLER 2.1 GENEL özellikler. Çalışma Yönü : Her iki yanda da ayarlanabilir. Giriş ve Çıkış İmkanı. Hareket : El ile hareket. Kasa Malzeme : 1,5 mm AISI 304 Paslanmaz sac. Tripod göbek : CNC Alüminyum işleme Kol : Ø32 paslanmaz boru. Mekanizma : Mekanizma mono blok haldedir. ST37 çelik malzemeden üretilip üzerinde çeşitli kaplamalar mevcuttur. Enerji Tüketimi : 220V 50Hz / 50 W Çalışma Voltajı : 24 V DC +- %20 Çalışma Sıcaklığı : - 20 C C Geç/Dur İkazı : Her iki yönde birer adet (yeşil OK ( ) / Kırmızı çarpı (X) ışıklı gösterge mevcuttur. Koruma Sınıfı : IP 54 koruma. Boy en yükseklik : Bakınız Resim 1.

4 2.2 FİZİKSEL ÖZELLİKLER RESİM 1 Aşağıdaki tabloda MAKİM turnikelerin ölçüleri ve ağırlıkları verilmiştir. YÜKSEKLİK GENİŞLİK EN KOL + EN AĞIRLIK T Kg. T 250 A Kg. T250 A Kg. T 250 S Kg. T Kg. T Kg. T Kg. T Kg. T300 MI Kg. T Kg. Turnikeler için belirtilen ölçüler 'mm' cinsindendir. Turnikeler için standart kol boyu ''420 mm olup isteğe göre uzatılıp kısaltılabilir. Müşteri isteğine göre, tabloda yer alan bütün turnike modellerine, düşlen kol mekanizması opsiyonel olarak uygulanabilmektedir. TABLO 1

5 2.3. TRİPOD TURNİKE OPSİYONEL VE STANDART ÖZELLİKLER. Makim Tripod Turnikeler gerek bünyesinde bulundurduğu, gerekse müşteri isteği doğrultusunda eklenebilecek opsiyonel donanım ve aksesuarlarla kolayca uyum sağlayarak kullanıcılara güvenli bir geçiş kontrol sistemi sağlar. Aşağıdaki tabloda Tripod turnike üzerindeki standart ve sonradan takılabilecek opsiyonel aksesuarları görebilirsiniz. STANDART OPSİYONEL DONANIM DONANIM GEÇİŞ GÖSTERGESİ GİRİŞ ÇIKIŞ KART OKUYUCU FOTOSEL SAYAÇ ISITICI JETON KASASI T 250 Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Yok T 250 A Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Yok T250 A2 Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Yok T 250 S Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Yok T 345 Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel T 450 Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel T 200 Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel T 281 Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel T300 MI Var. Var. Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Yok T 240 Var. Var Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Opsiyonel Yok Bütün Makim Tripod Turnikeler' de Geçiş Göstergeleri standart olarak bulunmaktadır. Müşteri tarafından temin edilen kart okuyuculara turnike üzerine ve içine belirlenen şekilde monte eder ancak elektronik bağlantıları yapmakla yükümlü değildir. 3 KURULUM-MONTAJ. 3.1 TURNİKE ZEMİN SABİTLEME Makim Tripod turnikelerde zemin sabitleme iki değişik şekilde olmaktadır. Bir tanesi İki bacaklı olarak adlandırılan ( T serileri.bknz. Resim 3 ) diğeri ise gövdesi tüm olan ( T 345. Bknz Resim 4 ) serilerdir. Turnike Montaj Kiti, çelik dübel ve somundan olusmaktadır. Turnikeyi sabitleneceği yere koyarak montaj yerlerini işaretleyiniz. Matkap veya hilti kullanarak 12 mm lik uçla, isaretler üzerinden 8 cm derinliğinde delikler açınız. Delikleri açarken matkap veya hiltinin dik pozisyonda olmasına dikkat ediniz. Çelik dübeller delinen deliklerin içerisine çakarak yerleştirilir. Eğer zemin sağlam değilse delinen montaj deliklerinin içerisine kimyasal harç (ÖNERİLEN KİMYASAL HARÇ:Hilti HIT HY 150 karışım yapıştırıcı) sıkıldıktan sonra çelik dübeller çakılmalıdır.(kimyasal harcın donması için yaklaşık 20 dk beklenmelidir.) çıkmayacağından emin olduktan sonra turnikeyi zemine yerleştiriniz. Son kez kontrol ettikten sonra cıvata ve somunları turnike ile zemin arasında boşluk kalmayacak şekilde sıkınız. Enerji kablosunu 6A sigorta ile 220 VAC hattınıza bağlayınız.

6 T 250 YER MONTAJ (TÜM BAZALI TURNİKELER) RESİM 3 İlk olarak yere çakılan M10 çelik dübellerin üzerine ''5' numara ile gösterilen iki adet bazayı ''3'' numaralı M10 pul ve ''2'' numaralı M10 somun vasıtası bağlayınız. Daha sonra Turnikeyi Bu bazaların üzerine baza bacakların içerisinde kalacak şekilde üstten yerleştiriniz. Ve ''6'' numaralı pul, ''7'' numaralı rondela ve ''8'' numaralı M10 x 30 alyan başlı civata ile sıkınız T 345 YER MONTAJ (TÜM BAZASIZ TİPLER) RESİM 4 İlk olarak turnikenin ''4'' numara ile gösterilen ön kapağını sökünüz. Daha sonra '' 1'' numara ile gösterilen Turnike gövdesini Zeminin üzerindeki yere çakılmış olan çelik dübellerin üzerine oturtunuz. Daha sonra ''3'' numara ile gösterilen pul ve ''2'' numara ile gösterilen somun vasıtası ile turnikeyi sabitleyeniz.

7 3.1.3 TRİPOD TURNİKE YER BAĞLANTI ÖLÇÜLERİ.Aşağıda ki resim de 3 kollu tripod turnikelerin yer bağlantısı için yere çakılacak dübellerin delik mesafeleri verilmiştir. RESİM 5

8 3.3 TRİPOD TURNİKE KOL MONTAJ RESİM 6 1 Turnike Gövde 2 Tripod Ayna Flanş Sacı A00B Tripod Ayna Flanşı A00B M5x 20 Impus Paslanmaz Civata A00B M12 Yaylı Rondela C00A M12 x 25 Inbus Inox Civata C00A TMEKA Turnike Aynası A00B Paslanmaz kol x 3 F00A4268 Turnikeyi açtığınızda önce 5, 4, 3, 2 nolu parçaları resimdeki sıra ise sökünüz. daha sonra ''8'' numaralı 3 adet kolu yuvalarına tam oturulacak şekilde takınız.daha sonra 2, 3, 4, 5,6 numaralı parçaları sırası ile yerine takıp sıkınız. 4 BAKIM-ONARIM Turnike Bakım talimatı kullanım kılavuzunun sonunda EK-A da verilmiştir.. 5 TAŞIMA VE DEPOLAMA Ürünler taşınacağı zaman orijinal ambalajı içinde olmalıdır. Yükleme, tasıma ve istifleme için ambalaj üzerindeki uyarılara dikkat edilmeli, üst üste 3 adetten fazla ürün konulmamalıdır.

9 6 ELEKTRONİK BAĞLANTILAR 6.1 BM 32 KONTROL KARTI Tripod turnikeler 220 VAC şebeke voltajı ile çalışmaktadır. Turnikede kullanılacak olan enerji kablosu Min. 3 x 1.5 TTR kablo olmalıdır. Enerji kablosu ve toprak bağlantıları noktalarını sıkıca vidalamanız gerekmektedir. Aşağıda Tripod turnikelerde kullanılan BM 32 kartın fotoğraflarını ve Switchlerin ne işe yaradığına dair açıklamaları görebilirsiniz. J1 J6 J2 J7 J3 J8 J4 J9 J10 J5 J11 J12 SW1 SW2 SW3 FOTOĞRAF1 J1-Power : Güç kaynağının DC çıkışından gelen enerji J1 takılır. Kontrol kartının enerji beslemesidir. J2-Jeton SIN : 12 V ile çalışan jeton mekanizması bağlantı soketidir. J3-JSA: Jeton mekanizmasına jeton atıldığında bu soketten +24V sinyal üretilir. J4-Ses: Opsiyonel buzzer bağlantı noktasıdır. J4-Say: Bu soketten turnike giriş-çıkışlarında +24 V üretilir.isteğe bağlı olarak sayaç bağlanabilir. J5-Ser(Serbest): Bu bağlantı noktasına buton veya role çıkışı bağlanmalıdır. Bu soketten sinyal geldiğinde Turnike serbest moda geçer. Kırılan kol mekanizmalarında bu soketten sinyal turnike kolu aşağı düşer.kırılan kol mekanizmalı turnikelerde sinyal geldiğinde bağlantı noktasına max. 1,5-2,5 Sn arası sinyal gönderilmelidir. Çünkü kırılan kol selonoid için 2,4 A gerekmektedir.

10 J5-Gir :Bu bağlantı noktası buton veya role çıkışı ile çalıştırılmalıdır.gelen sinyalin max. 1 Sn olması önerilir.j5'den sinyal geldiği zaman turnike giriş yönünde açılır.(ayarlanan mod Giriş yönü kontrolllü geçişe ayarlandı ise) J5-Çık: Bu bağlantı noktası buton veya role çıkışı ile çalıştırılmalıdır.gelen sinyalin max. 1 Sn olması önerilir.j5'den sinyal geldiği zaman turnike çıkış yönünde açılır..(ayarlanan mod çıkış yönü kontrollü geçişe ayarlandı ise) J6-K.Kır (Kırılan kol Selonoid) :J5'Ser bağlantı noktasından gelen sinyal ile bu sokete bağlı olan selonoid çalışır.kırılan kol düşer. J7-Sel.Gir (Giriş selonoid):turnike giriş yönünde tetiklendiği zaman bu sokete bağlı olan giriş selonoidi konum değiştirir. J8-Sel Çık(Çıkış Selonoid): Turnike çıkış yönünde tetiklendiği zaman bu sokete bağlı olan çıkış selonoidi konum değiştirir. NOT: Sel.Gir ve Sel-Çık selonoidleri turnikenin kilitli veya açık kalmasını belirleyen selonoidlerdir. J9-Çıkış Gos( Çıkış göstergesi) : Turnike çıkış yönü ikaz lambasıdır.turnike giriş veya çıkış yönünde tetiklendiği zaman geçiş yönüne göre lambaların rengi değişir. J10-Giriş Gös(Giriş Göstergesi) : Turnike giriş yönü ikaz lambasıdır.turnike giriş veya çıkış yönünde tetiklendiği zaman geçiş yönüne göre lambaların rengi değişir. J11-Donus Ms : Dönüş mikroswitchidir. Dönüş esnasında kontrol kartına sinyal gönderir. J12-Home Ms : Bekleme mikroswitchidir.dönüş esnasında kontrol kartına sinyal gönderir. 6.2 BM32 KONTROL KARTI MOD PROGRAMLANMASI: SW-3(Mode ) : Mode tuşuna dokunulduğunda LED 5 yanar.kartın Program moduna girdiği anlaşılır.program yapmak istnilen yönün tuşuna basılır ; SW-1(Giriş ) :Kart mod düğmesine basıldıktan sonra bu Switche her dokunulduğunda sıra sı ile ''KİLİTLİ'' ''KONTROLLÜ'' ''SERBEST'' modlarına geçecektir. İstenilen mod seçildikten sonra mode (SW3) tuşuna tekrar basılır. LED 5'in söndüğü gözlemlenir.böylece Turnike istenilen moda programlanmış olur. SW-2( Çıkış) : Kart mod düğmesine basıldıktan sonra bu Switche her dokunulduğunda sıra sı ile ''KİLİTLİ'' ''KONTROLLÜ'' ''SERBEST'' modlarına geçecektir. İstenilen mod seçildikten sonra mode (SW-3) tuşuna tekrar basılır. LED 5'in söndüğü gözlemlenir.böylece Turnike istenilen moda programlanmış olur. 6.3 GÜÇ KAYNAĞI Turnikede tercih edilen Güç Kaynağı (Power Supply), 25 W'lık 24 V 1.1 Amperlik bir güç kaynağıdır. Bu değerlerin altında bir güç kaynağı kullanılmamalıdır. Not: Kırılan kollu mekanizma kullanıldığı zaman min 2,5 A' lik güç kaynağı kullanılmalıdır. Güç kaynağı bağlantı noktaları : L N BAĞLANTI : 220AC V uygulanır.toprak simgesinin olduğu yerden turnike gövdesine topraklama hattı çekilir. -V +V bağlantı noktası : BM32 kotrol kartının J1 soketine doğru V+ (+)'ya V- (-)'ye olacak şekilde bağlantı yapılır. FOTOĞRAF 2

11 7 SERTİFİKALAR

12 8 EK -A TURNİKE BAKIM TALIMATI Bu bölümde verilen bakım önerileri ve süreleri genel bir bilgi olarak örnek olması amacıyla tanımlanmıştır. Kullanım şartlarına, iklim şartlarına, çevre şartlarına bağlı olarak bakım talimatları kullanıcının tarafından belirlenmesi tavsiye edilir. Turnikelerin periyodik bakımları yetkili bakım personeli tarafından yapılmalıdır. İhtiyaç duyulması halinde üretici firmayla iletişime geçilip periyodik bakımlar hakkında bilgi alınabilir. SÜRE İŞLEM AÇIKLAMA Genel Turnike Dış Gövdesi 1-4 Hafta Toz alma Nemli bir bez ile tozu alınır. Turnike yüzeyine yapışan yabancı maddeler Würth marka paslanmaz bakım spreyi ile temizlenir.(turnike paslanmaz ise) Turnike Kolu Kapama Tıpası 6 ay Kontrol Yıpranmış veya düşmüş tıpaların yerine yenisi takılır. Zemine Bağlantı Civataları, Dübeller 12 ay Kontrol Yer bağlantı dübel ve cıvataları kontrol edilir. Bozulan zemin bağlantıları yenilenir. Turnike Mekanizması Selenoid 12 ay Kontrol Temizlik Turnike kilitlemesinde sorun olmaması için selenoidler mekanizma üzerinden gözlemlenir. Çalışmada yada kilitlemede sorun olması halinde yedek parça listesinden yenisi sipariş edilerek değiştirilir. Lineer Hidrolik Damper (Sönümleyici) 12 ay Kontrol Bu parçanın kontrolü için turnike kolu bir tur döndürülür. Kol turunu tamamlarken yavaşlayarak duruyor ve herhangi bir çarpma olmuyorsa damper ayarı normal olup çalışır durumdadır. Eğer dönüş tamamlanamıyorsa veya çarparak tamamlanıyorsa önce damper ayarı kontrol edilir, gene görev yapmıyor ise yenisi ile değiştirilir. Ayrıca bu parçanın yazın ve kışın mevsimlik sıcaklık farklılıkları dolayısıyla ayarlanması gerekmektedir. Damper arkasındaki vida yazın 1,5-2 konumuna alınır, kışın ise 2-3 konumuna alınarak turnike kolunun yumuşak ve çarpmaksızın durması sağlanır. Damper ayarı iyi yapılmadığı durumda ilgili mekanizma parçaları (Kilit mandalları, masuralar vb.)daha çabuk yıpranır ve değiştirme ihtiyacı doğar. Mekanizma Bağlantı Kabloları 12 ay Kontrol Mekanizma üzerindeki Selenoid ve mikro switchlerden çıkan kablolar gözle kontrol edilir. Mega radar 10 lu klemens vidaları sıkılığını ve bağlantıları kontrol edilir. Merkezi Kontrol Elemanıve Döner Aksamları 12 ay Kontrol Yağlama Mekanizma bir tur çevrilerek düzgün çalışıp çalışmadığı açısından dönen aksamları (Merkezi Kontrol Elamanı Masuraları) ve çalışma yüzeyleri gözlemlenir. Problemli parçalar kontrol edilerek gerekirse yenisi ile değiştirilir. Çalışmada herhangi bir sıkıntı yok ise masuralar ve çalışan yüzeyler WD40 sprey ile yağlanarak bakım tamamlanır. (Fabrikadan sevk edilirken bu aksamlar WD40 sprey ile yağlanarak sevk edilir.) Elektronik Donanım ve Kablaj Elektronik Kartlar ve Kablaj 12 ay Kontrol Temizlik Kartlar arası geçiş kabloların ve kartlardan turnike aksamına giden kabloların fişleri (konnektörler) kontrol edilir. Turnikeye geçiş verilerek turnikenin çalışması gözlemlenir. Turnike çalışmasında herhangi bir problem yoksa sistem çalışır durumdadır. Eğer çalışmada bir problem gözlemlenirse problemli kartlar tespit edilerek yenisi ile değiştirilir. Not: Temizlik için Würth marka oksit temizleyici kullanılması tavsiye edilir. Sistem işleyişi, kontrol ve bakımı Turnikenin Validatör ve elektronik aksamının çalışma, işleyiş ve ayrıntılı kontrol ve bakım bilgilerini Validatör ve turnike elektronik donanımı dokümanından bakınız.

BR2500 D ELEKTROMEKANİK TAM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

BR2500 D ELEKTROMEKANİK TAM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU BR2500 D ELEKTROMEKANİK TAM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 1.TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI... 4 2.TURNİKE KULLANIM TALİMATI... 5 3. BR2500 D TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ... 6

Detaylı

BR1400 YARIM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

BR1400 YARIM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU BR1400 YARIM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 1.TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI... 3 2.TURNİKE KULLANIM TALİMATI... 3 3. BR1400 TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ... 4 4. TURNİKE MONTAJ

Detaylı

GKM T2500 DD 3 KOLLU ELEKTROMEKANİK TAM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

GKM T2500 DD 3 KOLLU ELEKTROMEKANİK TAM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU MAKİNA TEKNOLOJİLERİ GKM T2500 DD 3 KOLLU ELEKTROMEKANİK TAM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU Sürüm V1.00 ŞUBAT 2013 - ANKARA 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 1.TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI... 3 2.TURNİKE KULLANIM

Detaylı

SERBEST GEÇİŞ TURNİKE BAKIM ve KULLANIM KILAVUZU

SERBEST GEÇİŞ TURNİKE BAKIM ve KULLANIM KILAVUZU EKİM/2015_R1 SERBEST GEÇİŞ TURNİKE BAKIM ve KULLANIM KILAVUZU T 150 MOTORLU SWING GATE TURNİKE MAKİM MAKİNE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. A.Ş. Sincan OSB Erkunt Caddesi No:20 06930 Ankara/TURKEY T: +90 (312)

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

TRIO TURNİKE KULLANIM VE TEKNİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER. Uyarılar 2. Teknik Özellikler 3. Ebatlar 3. Montaj 4. Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

TRIO TURNİKE KULLANIM VE TEKNİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER. Uyarılar 2. Teknik Özellikler 3. Ebatlar 3. Montaj 4. Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? İÇİNDEKİLER TRIO TURNİKE Uyarılar 2 Teknik Özellikler 3 Ebatlar 3 Montaj 4 Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? 4 Bakım-Onarım 5 Taşıma, Depolama 5 Dikkat Edilecekler 5 Fiziksel Özellikler 6 Mekanik Aksam

Detaylı

BR230 MOTORLU 3K BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

BR230 MOTORLU 3K BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU BR230 MOTORLU 3K BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 3 TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI 4 TURNİKE KULLANIM TALİMATI 5 BR230 MOTORLU 3K TURNİKE TEK. ÖZELLİLERİ 6 BR230 MOTORLU 3K TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

BOY TURNİKESİ KULLANIM VE TEKNİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER. Uyarılar 2. Teknik Özellikler 3. Ebatlar 3. Montaj 7. Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

BOY TURNİKESİ KULLANIM VE TEKNİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER. Uyarılar 2. Teknik Özellikler 3. Ebatlar 3. Montaj 7. Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? İÇİNDEKİLER BOY TURNİKESİ Uyarılar 2 Teknik Özellikler 3 Ebatlar 3 Montaj 7 Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? 7 Bakım-Onarım 8 Taşıma, Depolama 8 Dikkat Edilecekler 8 Fiziksel Özellikler 9 Mekanik Aksam

Detaylı

BR1250 YARIM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

BR1250 YARIM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU BR1250 YARIM BOY TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI BR1250 TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ BR1250 TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ BM 32 TURNİKE

Detaylı

Avax Turnike Montaj Kullanım Kılavuzu

Avax Turnike Montaj Kullanım Kılavuzu Avax Turnike Montaj Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Avax Turnike Montaj ve Kurulum yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com bulabilirsiniz.

Detaylı

BR300 MI TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

BR300 MI TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU BR300 MI TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ...3 TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI...4 TURNİKE KULLANIM TALİMATI...5 BR300 MI Turnike Sistemi Teknik özellikler;...6 Modüller:...8 BR300 MI turnike blok şeması:...8

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

Online-Offline Kayak Geçiş Sistemi

Online-Offline Kayak Geçiş Sistemi Online-Offline Kayak Geçiş Sistemi Kolay ve hızlı kullanım. YAZILIM GENEL ÖZELLİKLERİ Hızlı, esnek ve detaylı raporlama motoru. Personel kart, VIP kart, Günlük kart, Otel Müşterisi Kartı gibi kartları

Detaylı

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu

Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Strike SC 702 Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 702 ve bilgisayar bağlantısı ile cihaz tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

T230 MOTORLU 3K BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T230 MOTORLU 3K BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T230 MOTORLU 3K BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 3 TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI 3 TURNİKE KULLANIM TALİMATI 3 T230 MOTORLU 3K TURNİKE TEK. ÖZELLİKLERİ 4 T 230 MOTORLU 3K TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

PARMAK İZİ - MIFARE KART OKUYUCU/YAZICI

PARMAK İZİ - MIFARE KART OKUYUCU/YAZICI PARMAK İZİ - MIFARE KART OKUYUCU/YAZICI KULLANIM KLAVUZU İÇİNDEKİLER UYARILAR... 3 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 1. TANIM... 5 2. FİZİKSEL ÖZELLİKLER... 5 2.1. Elektriksel Özellikler... 5 2.2. Boyutlar... 5 3.

Detaylı

RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU

RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU TSH Teknik Servis Hizmetleri A.Ş Rising Bollard - 2010 İÇİNDEKİLER Teknik Özellikler 3 Tanım 4 Elektronik Kontrol Panosu 4 Faz Koruma Rölesi 4 Termik Röle 4 Kontaktör 4 Elektronik

Detaylı

Teknik Özellikler. Teknik Çizim. Açısal Kanatlı Optik Turnike

Teknik Özellikler. Teknik Çizim. Açısal Kanatlı Optik Turnike SB 100 Butterfly Açısal Kanatlı Optik Turnike Kasa : AISI 304 kalite paslanmaz çelik ve dekoratif paslanmaz seçenekleri yapılabilmektedir. (BKZ. Sayfa 15-16) Kanatlar : 10 mm temperli & rodajlı cam Üst

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

MONTAJ KLAVUZU

MONTAJ KLAVUZU Türkiye nin İLK ve TEK Çift Motorlu Dişlisiz Otomatik Kapı Sistemi MONTAJ KLAVUZU www.schmelz.com.tr ĐÇĐNDEKĐLER 1. TEKNĐK ÖZELLĐKLER... Sayfa 03 2. MONTAJ TALĐMATLARI... Sayfa 04 2.1 MEKANĐZMA VE AKSESUARLARI...

Detaylı

GKM-T250 ELEKTROMEKANİK TRİPOD TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

GKM-T250 ELEKTROMEKANİK TRİPOD TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU GKM-T250 ELEKTROMEKANİK TRİPOD TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 3 TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI 3 TURNİKE KULLANIM TALİMATI 3 T-250 TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ 4 T-250 TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO www.biges.com 444 09 18 Açıklama Cihaz standalone yapıda olup, wiegand okuyucu ile de kullanılabilir. Bu cihaz 4 hane pin girişli 2000 kullanıcı destekler.

Detaylı

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar.

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR SECURITY Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR RBK Road Blocker Metaxdoor RBK Road Blocker

Detaylı

GENEL AKSESUARLAR 196

GENEL AKSESUARLAR 196 GENEL AKSESUARLAR 196 AYDINLATMA AKSESUARLARI LED IŞIKLI PANO LAMBASI (VİDALI TİP ) 230V AC 6W 2 prizli + anahtar çıkışlı Refarans Numarası : 901.110 LED IŞIKLI PANO LAMBASI (MIKNATISLI TİP) 230V AC 6W

Detaylı

SAC MODELLERİ CAM MODELLERİ

SAC MODELLERİ CAM MODELLERİ 2-4 5-9 10-11 12-13 14 14 SAC MODELLERİ 15-16 CAM MODELLERİ 17 SB 100 Butterfly Açısal Kanatlı Optik Turnike Teknik Özellikler Kasa : AISI 304 kalite paslanmaz çelik ve dekoratif paslanmaz seçenekleri

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı Ürün no.: 544027 MLC510R30-1200-IP Set güvenlik sensörü alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

M6000 / M6300 TRIOMAT TURNIKE (MOTORLU / DÜŞEN KOLLU MOTORLU) TEKNİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER

M6000 / M6300 TRIOMAT TURNIKE (MOTORLU / DÜŞEN KOLLU MOTORLU) TEKNİK KLAVUZU İÇİNDEKİLER M000 / M00 TRIOMAT TURNIKE (MOTORLU / DÜŞEN KOLLU MOTORLU) İÇİNDEKİLER Teknik Özellikler Tanım Fiziksel Özellikler Elektriksel Özellikler Boyutlar Sistem Özellikleri Mekanik Aksam Üst Kapak Gövde Tripod

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ 96 GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde hava taşıtları için tehlikeli olabilecek yüksek noktalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilen sistemlerdir. GUIS-03a

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T IP Set güvenlik sensörü verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T IP Set güvenlik sensörü verici Ürün no.: 544006 MLC500T14-1200-IP Set güvenlik sensörü verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ IŞIKLI 91 IŞIKLI 92 GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde hava taşıtları için tehlikeli olabilecek yüksek noktalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilen sistemlerdir.

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL TANIMLARI. 3 4. CİHAZIN PROGRAMLANMASI. 4 4.1. Skala Değerinin Girilmesi (S_Lo /

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı Ürün no.: 544007 MLC510R14-300-IP Set güvenlik sensörü alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

BR300 HG40 ELEKTROMEKANİK TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU. Sürüm V2.00. Temmuz 2014 İstanbul

BR300 HG40 ELEKTROMEKANİK TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU. Sürüm V2.00. Temmuz 2014 İstanbul BR300 HG40 ELEKTROMEKANİK TURNİKE BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU Sürüm V2.00 Temmuz 2014 İstanbul 2 Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 1.TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI... 3 2.TURNİKE KULLANIM TALİMATI...

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 10metre ÇİFTLİ DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ Direk Ana Gövde : Direk gövdesi kullanılan Ø114*3mm Ø139*4mm, Ø168*4mm çelik (S 235 JR) kalite borulardan imal edilecektir.

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

İDA ASANSÖR OTOMATİK ASANSÖR KAPISI MONTAJ KLAVUZU

İDA ASANSÖR OTOMATİK ASANSÖR KAPISI MONTAJ KLAVUZU İDA ASANSÖR OTOMATİK ASANSÖR KAPISI MONTAJ KLAVUZU İDA ASANSÖR SAN. TİC. LTD.ŞTİ. Fabrika: 1. Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde No: 13 Malatya Tel: +90 (422) 237 63 20 Fax: +90 (422) 237 63 24 Email: info@idaasansor.com.tr

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K2/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K2/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50121917 SLE46C-40.K2/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ IŞIKLI GUIS-02M İkaz Lambası+Kontrol Kutusu) 128 MADE IN TURKEY IŞIKLI GUIS-02M (AC-DC Beslemeli, Çiftli İkaz Lambası+Kontrol Kutusu) GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde

Detaylı

MLC 420 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU

MLC 420 MANYETİK LİNEER CETVELLER KULLANMA KILAVUZU MLC 420 TAŞINABİLİR REFERANS NOKTASI MANYETİK LİNEER CETVELLER ENTEGRE EDİLMİŞ TEMASSIZ RULMANLI SİSTEM 0,005 MM DEN BAŞLAYAN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK TAŞINABİLİR REFERANS NOKTASI TİTREŞİMLERE KARŞI YÜKSEK KORUMA

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T EX2 Güvenlik ışık perdesi verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T EX2 Güvenlik ışık perdesi verici Ürün no.: 68040312 MLC500T30-1200-EX2 Güvenlik ışık perdesi verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ

HAVA TAŞITLARI IŞIKLI İKAZ SİSTEMLERİ IŞIKLI 96 MADE IN TURKEY IŞIKLI GENEL ÖZELLİKLER: GEMTA Hava Taşıtları Işıklı İkaz Sistemleri, yeryüzünde hava taşıtları için tehlikeli olabilecek yüksek noktalarda kullanılmak üzere tasarlanmış ve üretilen

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI

KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI KART OKUYUCU BAĞLANTI ŞEMASI Önsöz TT-FSM SA Offline çalışma yapabilen üzerinde microdatabase bulunduran cihazlardır. Access PDKS uygulamaları tasarlanabilir. Offline çalışmada yetkili personel bilgileri

Detaylı

VIP TURNİKE TEKNİK KLAVUZ. İçindekiler

VIP TURNİKE TEKNİK KLAVUZ. İçindekiler İçindekiler VIP TURNİKE Uyarılar Teknik Özellikler Montaj Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? Bakım - Onarım Taşıma ve Depolama Dikkat Edilecekler Tanım Fiziksel Özellikler Elektriksel Özellikler Boyutlar

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System CS1000. Otomatik Kayar Kapı

Automatic Entrance & Acccess System CS1000. Otomatik Kayar Kapı TM Automatic Entrance & Acccess System CS1000 Otomatik Kayar Kapı TM Automatic Entrance & Acccess System MODEL Kapasite Manuel Açma Gücü (Enerji olmadığı durumlarda) Operasyon Sıklığı Aktarma Kasnak -

Detaylı

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU PRESMAK MAKİNA SAN. İTH. İHC. LTD. ŞTİ Rami Kışla Cad. Gündoğar 1 İş Mrk no:279 Topçular- Eyüp/İSTANBUL TEL.0212 501 77 76-0212 612 81 21 FAX. 0212 612 21

Detaylı

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler :

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler : ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultraviyole fotoseller ile alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı

Detaylı

ABS-20 BIÇAK STERİLİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABS-20 BIÇAK STERİLİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABS-20 BIÇAK STERİLİZATÖRÜ KULLANMA KILAVUZU 1 ĠÇERĠK I.ÖNSÖZ 3 II. TANITIM 4 5 III. GÜVENLĠK UYARILARI 5 IV. KURULUM 5 6 V. ÇALIġTIRMA 6 VI. KULLANIM 6 VII. MAKĠNANIN TEMĠZLENMESĠ 7 VIII. TEKNĠK BĠLGĠLERĠ

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici

İçerik. Ürün no.: SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Ürün no.: 50121911 SLS46CI-70.K28-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

2-4 5-9 10-11 12-13 SAC MODELLERİ 15-16 CAM MODELLERİ

2-4 5-9 10-11 12-13 SAC MODELLERİ 15-16 CAM MODELLERİ 2-4 5-9 10-11 12-13 14 14 SAC MODELLERİ 15-16 CAM MODELLERİ 17 SB 100 Butterfly Açısal Kanatlı Optik Turnike Kasa : AISI 304 kalite paslanmaz çelik ve dekoratif paslanmaz seçenekleri yapılabilmektedir.

Detaylı

İçerik. Ürün no.: Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu

İçerik. Ürün no.: Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Ürün no.: 50133946 Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Set bundan oluşur Boyutlandırılmış çizimler Elektrik

Detaylı

Bobin Gövdesi. Flanşı Tork Ayar Vidası. Balata. Dişli. Montaj Vidası

Bobin Gövdesi. Flanşı Tork Ayar Vidası. Balata. Dişli. Montaj Vidası Kompakt bir yapıya sahip olan serisi frenler kontrollü veya kontrolsüz elektrik kesilmelerinde devreye giren kolay montajlı sistemlerdir. Vinç ve otomasyon sistemlerinde, asansörlerde, tekstil, tarım,

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı

Ürün no.: MLC510R IP Set güvenlik sensörü alıcı Teknik veriler Temel veriler Seri MLC 500 Cihaz türü Alıcı içeriği 2 adet çevirme yuvası BT-IP Uygulama Eldiven İşlevler İşlev paketi İşlevler Temel Transfer kanalı değişimi Otomatik start/restart Karakteristik

Detaylı

M6061 ROTARY VANA MOTORLARI. Özellikler. Teknik Bilgiler. Uygulama ÜRÜN SPESİFİKASYONU

M6061 ROTARY VANA MOTORLARI. Özellikler. Teknik Bilgiler. Uygulama ÜRÜN SPESİFİKASYONU M6061 ROTARY VANA MOTORLARI ÜRÜN SPESİFİKASYONU Özellikler Aşırı yüklenme ve sıkışmaya karşı korumalı Rotary vanalar için bakım gerektirmeden kullanılır Pozisyon göstergesi Rotary vanalara ara parça gerekmeksizin

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 401. Yarım Boy Turnikeler

Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece Kapılar METAXDOOR WHT 401. Yarım Boy Turnikeler Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR WHT 401 Yarım Boy Turnikeler METAXDOOR WHT 401 METAXDOOR WHT 401 S METAXDOOR WHT 401 D METAXDOOR WHT 401

Detaylı

Çağdaş aydınlatma tarzı

Çağdaş aydınlatma tarzı Çağdaş aydınlatma tarzı www.fiberli.com CromaFloor CFU100 Montaj Talimatları - TR Teknik Özellikler Elektromekanik Özellikler Eloksal alüminyum gövde. Polimer kaplama ile yükseltilmiş IP sınıfı. Beyaz

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

ELB ELB SEVİYE ŞALTERİ (YANDAN MONTAJLI) ELB 10, ELB 10x, ELB 11, ELB 12 ELB 21, ELB 22 ELB 31, ELB 41

ELB ELB SEVİYE ŞALTERİ (YANDAN MONTAJLI) ELB 10, ELB 10x, ELB 11, ELB 12 ELB 21, ELB 22 ELB 31, ELB 41 EB seviye şalterleri tank seviye ölçüm ve kontrolü için kullanılır. Yüksek sıcaklığa dayanım, er yönde çalışabilen uzun ömürlü kontak yapısı, ıslak kısımlarının paslanmaz çelik olması, dikey veya yatay

Detaylı

TEKSAN M-BUS CONVERTER

TEKSAN M-BUS CONVERTER TEKSAN M-BUS CONVERTER KULLANMA KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Öncelikle ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzundaki tüm talimat ve uyarıları dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz

Detaylı

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Ürün no.: 50127902 ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

PW1100. Kullanım ve Bakım Kılavuzu

PW1100. Kullanım ve Bakım Kılavuzu PW1100 Kullanım ve Bakım Kılavuzu 0 1 Değerli müşterimiz; Büyük titizlikle hazırladığımız ve en kaliteli malzemeler kullanarak ürettiğimiz cihazımızı, uzun süre ve en iyi verimlilikle kullanmanızı istiyoruz.

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6 KURULUM KILAVUZU İçindekiler Sayfa Uyarılar 1 Talimatlar 2 Açıklamalar 3 Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4 Dübel Özellikleri 5 Dübel ve Post Montajı 6 Bariyer Montajı 7-8 Montajın Resimli Anlatımı 9-10 Bariyer

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46CI-40.K4/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46CI-40.K4/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50126332 SLE46CI-40.K4/4P-M12 Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için)

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/fl1-floresan-acil-kitleri Ürün Özellikleri 4-pinli floresan lambalar

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

AIRTIES WOB-100 Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) Bu döküman AirTies Kablosuz İletişim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Kılavuza Genel Bakış

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 610. Elektronik Termostat.

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 610. Elektronik Termostat. Kurulum Kılavuzu DEVIreg 610 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50121916 SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

Ek kılavuz. Aşırı gerilim güvenlik modülü B Document ID: 50708

Ek kılavuz. Aşırı gerilim güvenlik modülü B Document ID: 50708 Ek kılavuz Aşırı gerilim güvenlik modülü B81-35 Document ID: 50708 İçindekiler İçindekiler 1 Kendi emniyetiniz için 1.1 Amaca uygun kullanım... 3 1.2 Genel güvenlik uyarıları... 3 1.3 Ex alanlar için güvenlik

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/V Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/V Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68001136 MLC510R14-600/V Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50126327 SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU

ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU 1 GÜVENLİK TALİMATLARI 1. Çalışmaya başlamadan önce bu el kitabını iyice okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 2. Bir egzersiz programına başlamadan önce sağlığınızı

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

Eklentiler. Çeyrek dönüşlü durdurucular ve konum anahtarları. Manuel çalıştırmadan sonra çok kanatlı damperlerin kanatlarını kilitlemek için

Eklentiler. Çeyrek dönüşlü durdurucular ve konum anahtarları. Manuel çalıştırmadan sonra çok kanatlı damperlerin kanatlarını kilitlemek için Çeyrek dönüşlü durdurucular ve konum anahtarları,3 X XÇeyrek dönüşlü durdurucular ve konum anahtarları testregistrierung Eklentiler Çeyrek dönüşlü durdurucular ve konum anahtarları JZ-LL-AL için iki konum

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı