T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET İCRA VE İFLAS DAİRELERİ KALEM HİZMETLERİ 380H00058

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET İCRA VE İFLAS DAİRELERİ KALEM HİZMETLERİ 380H00058"

Transkript

1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET İCRA VE İFLAS DAİRELERİ KALEM HİZMETLERİ 380H00058 Ankara, 2011

2 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya yönelik olarak öğrencilere rehberlik etmek amacıyla hazırlanmış bireysel öğrenme materyalidir. Millî Eğitim Bakanlığınca ücretsiz olarak verilmiştir. PARA İLE SATILMAZ.

3 İÇİNDEKİLER AÇIKLAMALAR...iii GİRİŞ...1 ÖĞRENME FAALİYETİ İCRA VE İFLAS DAİRELERİ DEFTERLERİ Esas Defteri Talimat defteri Kasa Defteri (Kasa ve Yol Giderleri ve Tazminatı Kayıt Defteri) Tahsilat Makbuzu Reddiyat Makbuzu Ceza İnfaz Kurumu Yapı Pulları Yevmiye Defteri İcra Dairesince Alınan Kıymetli Evrak ve Değerli Şeylerin Kaydına İlişkin Defter Posta Mutemet Defteri Muhabere Defteri Zimmet Defteri Disiplin Soruşturması Defteri Haciz Takip Defteri Aciz Defteri Hayvan Rehni Sicil Defteri...47 UYGULAMA FAALİYETİ...48 ÖGRENME FAALİYETİ İCRA VE İFLAS DAİRELERİ KARTON VE BASILI KÂĞITLARI İcra ve İflas Daireleri Basılı Kâğıtları Basılı Kâğıtların Düzenlenme Amacı ve Kullanma Biçimi İcra emirleri Ödeme emirleri Tutanak ve talepler İhbarnameler İlanlar Makbuzlar İcra ve iflas dairelerinde zarflar...70 UYGULAMA FAALİYETİ...71 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME...73 MÖDÜL DEĞERLENDİRME...74 CEVAP ANAHTARI...75 KAYNAKÇA...76

4 AÇIKLAMALAR KOD AÇIKLAMALAR 380H00058 ALAN DAL/MESLEK MODÜLÜN ADI Adalet Alanı Zabıt Kâtipliği İcra ve İflas Daireleri Kalem Hizmetleri MODÜLÜN TANIMI SÜRE 40/24 ÖN KOŞUL İcra ve iflas dairelerinde kalem hizmetlerine ait bilgilerin verildiği öğrenme materyalidir. Takip Hukuku Uygulamaları modülünü almış olmak YETERLİK MODÜLÜN AMACI EĞİTİM ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İcra ve iflas dairelerinde kalem hizmetlerini yürütmek Genel Amaç Mevzuata uygun olarak Takip Hukuku ile icra ve iflas dairelerinde kalem hizmetlerini yürütebileceksiniz. Amaçlar 1. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, İcra ve İflas Kanunu ve ilgili yönetmeliğe göre, icra ve iflas dairelerinde, icra ve iflas dairesi defterlerini tutabileceksiniz. 2. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu, İcra ve İflas Kanunu ve ilgili yönetmeliğe göre, icra ve iflas dairelerinde, icra ve iflas dairesi kartonlarını ve basılı kâğıtlarına ilişkin kayıtları yapabileceksiniz. Ortam ve Donanım: Konuyla ilgili ders kitapları, yardımcı kaynaklar, bilgisayar ve internet ağ bağlantısı, kırtasiye malzemesi Modül içinde yer alan her öğrenme faaliyetinden sonra verilen ölçme araçları ile kendinizi değerlendireceksiniz. Öğretmen modül sonunda ölçme aracı (çoktan seçmeli test, doğru-yanlış testi, boşluk doldurma, eşleştirme vb.) kullanarak modül uygulamaları ile kazandığınız bilgi ve becerileri ölçerek sizi değerlendirecektir.

5 GİRİŞ GİRİŞ Sevgili Öğrenci, İcra işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için İcra ve İflas Kanunu ile yönetmeliğe göre bazı defterlerin ve basılı kâğıtların tutulması gerekir. Bu amaçla kurulan icra ve iflas dairelerinde; icra ve iflas dairesi defterlerini, icra ve iflas dairesi kartonlarını ve basılı kâğıtlarına ilişkin yaptıkları işlemleri bu modülde bulabileceksiniz. İcra ve İflas Dairelerinde yapılan UYAP programındaki uygulamaları da öğrenmiş olacaksınız.

6

7 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ - 1 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile kazanılacak bilgi ve beceriler doğrultusunda, icra ve iflas dairelerinde kullanılan defterleri tutabileceksiniz. ARAŞTIRMA İcra ve iflas dairesi defterlerini kaynak kitap, dergi, kütüphane ve tr sitesinden araştırarak inceleyiniz. Adliyedeki icra ve iflas dairelerine giderek defterlerin tutulması esnasında dikkat edilecek hususlar hakkında araştırma yapınız. 1. İCRA VE İFLAS DAİRELERİ DEFTERLERİ İcra ve iflas dairelerinde kullanılacak defterleri İcra ve İflas Kanunu belirler. Bu Kanun a göre her icra ve iflas dairesinde tutulması gereken defterler vardır. Her icra ve iflas dairesi kendi ihtiyacına göre tutacağı defteri kendisi belirler. Bu defterler aşağıda ayrıntılarıyla ve UYAP uygulamalarıyla incelenmiştir. 1.1.Esas Defteri Esas defteri; takip talepleri, ihtiyati haciz ve tedbire yönelik isteklerin kaydedildiği defterdir. Bu defterde sıra numarası, başvurma tarihi, alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin adı, soyadı, vergi kimlik numarası ve yerleşim yerindeki adresi (yabancı ülkede oturuyorsa Türkiye de göstereceği yerleşim yerindeki adresi); borçlunun (bir terekeye karşı söz konusu olan takiplerde kendilerine tebligat yapılacak mirasçıların adı ve soyadı, yerleşim yerindeki adresleri) ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı, alacaklı tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası ve yerleşim yerindeki adresi; takibin şekli ve niteliği, alacağın veya teminatın Türk parasıyla tutarı ve faiz miktarı ile faizin işlemeye başladığı gün, alacak veya teminat yabancı para ise alacağın hangi tarihteki kur üzerinden talep edildiği ve faizi; takibin dayanağı olan belgenin niteliği, tarihi, varsa sayısı; alacaklının ve varsa vekilinin uygulamaya elverişli imza veya mührü; alacaklının takip talebinde bulunduğuna ve ibraz ettiği belgelerin talep ve takip giderinin alındığına ilişkin verilen makbuzun tarih ve numarası, İcra ve İflas Kanunu nun 62 ve 176/a maddelerinin son

8 fıkraları gereğince borçluya verilmesi zorunlu olan belgenin tarih ve numarası, işlem sonuçlandığında bu sonucun neden ibaret olduğunu belirten sütunlar yer alır. Yılsonunda sonuçlanmayan takip dosyaları, yeni yıl esas defterine devir suretiyle kaydedilmez. Yılsonunda o yıla ait esas defterinin sonuna; gelen işlerden ne kadarının icra edildiği, ne kadarının takipsiz bırakıldığı ve ne kadarının yeni yıla devredilmiş olduğu yazılarak devredilen dosyaların sıra numaraları, bir cetvel hâlinde gösterilir veya bir liste hâlinde deftere eklenir. UYAP uygulama ekranları Resim 1.1: Raporlar menü seçenekleri İlgili ekranda Raporlar bölümünden Esas Defteri bölümü tıklanır.

9 Resim 1.2: Esas Defteri ekranı İlgili ekranda tarih seçilerek Rapor Hazırla düğmesi tıklanır.

10 Resim 1.3: Esas Defteri ekranı İlgili ekranda Yazdır Kapat butonları tıklanarak çıktısı alınabilir. 1.2.Talimat defteri Talimat defteri; başka yer icra ve iflas dairelerinin talimat evrakının kaydedildiği defterdir. Bu deftere, sıra numarası, talimat evrakının geldiği tarih ve gönderen icra dairesi; talimat evrakının tarih ve numarası; alacaklı ve varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin adı ve soyadı, yerleşim yerindeki adresi; borçlu ve varsa kanuni temsilcisinin adı ve soyadı, yerleşim yerindeki adresi; talimat evrakıyla yapılması istenilen işlem ve sonucunun neden ibaret olduğu kaydedilir. Bu defterde de İcra İflas Kanunu nun dördüncü maddenin son fıkrası hükmü gereğince yıl sonunda devir işlemi yapılır.

11 UYAP uygulama ekranları Resim 1.4: İcra Talimat Defteri seçeneği İlgili ekranda Raporlar bölümünden İcra Talimat Defteri bölümü tıklanır.

12 Resim 1.5: Talimat Defteri ekranı İlgili ekranda tarih aralığı girilerek Rapor Hazırla bölümü tıklanır.

13 Resim 1.6: İcra Talimat Defteri ekranı İlgili ekranda Yazdır Kapat butonları tıklanır.

14 1.3.Kasa Defteri (Kasa ve Yol Giderleri ve Tazminatı Kayıt Defteri) Kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defteri; tahsilât ve reddiyat makbuzları karşılığında kasaya giren ve çıkan para miktarının günü gününe olarak kaydedildiği defterdir. Kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterinde, tahsilât ve reddiyata ait iki ayrı sayfa açılır. Tahsilât sayfasında sırasıyla genel toplam, günlük alınan para (lira-kuruş), tahsilât makbuzunun tarih ve numarası, dosya numarası, paranın kimin tarafından ve ne için yatırıldığı, reddolunan paranın miktarı (lira-kuruş), tarih ve numarası ve toplam naklini gösteren sütunlar bulunur. Reddiyat sayfasında genel toplam, günlük reddolunan para (lirakuruş), reddiyat makbuzunun tarih ve numarası, dosya numarası, tahsilât makbuzunun numarası, kime verildiği, toplam naklini gösteren sütunlar bulunur. Kasaya giren ve çıkan paraların mutlaka bir tahsilât veya reddiyat makbuzuna dayanması gerekir. UYAP uygulama ekranları Resim 1.7: Harç Kasa ekranı

15 UYAP ekranı ana menüden Harç ve Kasa menüsüne girilir ve Harç Raporları na tıklanır. Gelen pencereden Tahsilât Defteri seçilerek Rapor Hazırla düğmesine tıklanır. Resim 1.8: İcra Talimat Defteri ekranı Hazırlanan rapor Belge Göster düğmesi ile ekrana getirilir. Yapılması istenen değişiklikler yapılarak kaydedilir tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanunu nun 34 üncü maddesi uyarınca alınacak yol giderleri ve tazminatları da bu deftere işlenir. Günlük tahsilât ve reddiyat toplamları, tahsilât ve reddiyat makbuzları ile karşılaştırılarak mevcut kontrol edilir. Sayfadaki günlük tahsilât ve reddiyat tutarı, sayfa sonunda genel toplama eklenir, diğer sayfadaki Toplam Nakil in karşısına her gün mesai saati sonunda aktarılır.

16 UYAP uygulama ekranları Resim 1.9: Kasa Raporları ekranı UYAP ekranı ana menüden Harç ve Kasa menüsüne girilir, Harç Raporları na tıklanır. Gelen pencereden Reddiyat Defteri seçilerek Rapor Hazırla düğmesine tıklanır.

17 Resim 1.10: Reddiyat Defteri ekranı Hazırlanan rapor Belge Göster düğmesi ile ekrana getirilir. Yapılması istenen değişiklikler yapılarak kaydedilir. Takvim yılı sonuna kadar bu şekilde işlem yapılır. Yılsonunda bir önceki yılın devri de dâhil olmak üzere, yıllık tahsilât toplamından yıllık reddiyat çıkarılır. Yıl içinde reddedilmeyen ve ertesi yıla kalan paralar, Devlet Muhasebesi Muamelât Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, yeni yıl kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine ayrıntılı olarak yeni tahsil edilmiş bir para gibi eski tahsilât makbuzu, tarih ve numaraları da gösterilmek suretiyle geçirilir. Bir önceki yıla ait kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine de bu paranın devir işlemine tâbi tutulduğu açıklaması yazılır. Hak sahipleri tarafından on yıl geçmiş olmasına rağmen başvurulup alınmayan paralar, Hazineye intikal ettirilip defterdeki kayıtlarının karşısına açıklama yazılır. Yılbaşında bankaya yatırılan paraların faizleri çekilip Hazineye intikal ettirilir ve alınan makbuz, ayrı bir kartonda saklanarak yılsonu cetvelinde bu husus gösterilir.

18 Resim 1.11: Kasa Devir ekranı UYAP ekranı ana menüden Harç ve Kasa menüsüne girilir, Harç Raporları na tıklanır. Gelen pencereden devir seçilerek kasa mevcudu dökümü alınır. Rapor Hazırla düğmesine tıklanır Tahsilât Makbuzu Tahsilât makbuzu, kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine işlenecek paralar için düzenlenen makbuzdur. Bu makbuzda dosya, cilt ve sıra numarası, alınan paraların rakam ve yazı ile belirtilecek tutarı, yatırılma sebebi, kim tarafından yatırıldığı sütunları bulunur. Tahsilât makbuzu memur tarafından imzalanır ve mühürlenir. Bu makbuz, biri asıl ikisi nüsha olmak üzere üç adet düzenlenir. Aslı parayı yatırana verilir, kopyalarından biri dosyasında saklanır, diğeri makbuz cildinde bırakılır. İcra ve iflas dairelerine listeye bağlı olarak topluca gelen paralar on ve daha fazla dosyayı ilgilendirdiği takdirde, toplam miktar için tek tahsilât makbuzu kesilebilir. Bu makbuz, biri asıl ikisi kopya olmak üzere üç adet düzenlenir. Aslı, parayı yatıran kurum veya daireye verilir, bir kopyası söz konusu listelere eklenerek tarih sırasına göre bir dosyada

19 saklanır, diğer kopya makbuz cildinde bırakılır. Makbuz muhteviyatı para, listeler esas alınarak kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine ayrıntılı olarak geçirilir ve ait olduğu dosyalara da işlenir. UYAP uygulama ekranları Resim 1.12: Harç ve Kasa menüsü Harç ve Kasa işlemlerinden Tahsilât Yapılması ve Tahsilât Makbuzunun Hazırlanması bölümü tıklanır.

20 Resim 1.13: Tahsilât ekranı İlgili ekranda * lı alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonu tıklanır.

21 Resim 1.14: Tahsilât ekranı İşlem gerçekleştirildikten sonra Tamam butonuna tıklanır.

22 Resim 1.15: Tahsilât Makbuzu Hazırla ekranı İlgili ekranda Tahsilât Makbuzu Hazırla butonu tıklanır.

23 Resim 1.16: Tahsilât Makbuzu ekranı İlgili ekranda Tahsilât Makbuzu Hazırlandı, Yazdır ve Kapat butonu tıklanır.

24 Reddiyat Makbuzu Reddiyat makbuzu, kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine işlenen paraların reddinde doldurulan bir makbuzdur. Bu makbuzda cilt, sıra ve dosya numarası, alacaklının ve borçlunun ad ve soyadı, tahsilat makbuzundaki numara, tarih ve miktar ile reddedilen paraların miktarı, bundan kesilecek tahsil ve cezaevi harcı, verilmesi gereken paranın rakam ve yazı ile belirtilecek miktarı, tarih, müdürün imza ve mühürü, sözü edilen parayı icra veznesinden tamamen aldığına dair şerhle beraber alanın adı, soyadı ve imzası bulunur. Bu makbuz, biri asıl diğeri kopya olmak üzere iki adet düzenlenir, aslı dosyasına konur, kopyası makbuz cildinde bırakılır. İcra ve iflas dairelerinden, başka bir icra ve iflas dairesine posta ve telgraf teşkilatı aracılığı ile gönderilmesi gereken toplu para, on ve daha fazla dosyayı ilgilendirdiği takdirde bu paraların toplamı için tek bir reddiyat makbuzu kesilebilir. Bu makbuz, biri asıl diğeri kopya olmak üzere iki adet düzenlenir. Aslı, taşraya gidecek paraların postaya verilmesine ilişkin örnek nu.: 78 sayılı cetvele eklenerek bir dosyada saklanır, kopyası ise makbuz cildinde bırakılır. Reddiyat makbuzu ve cetvelde yer alan paraların çıkışı, usulünce kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterinde gösterilir ve ait olduğu dosyalara işlenir.

25 UYAP uygulama ekranları Resim 1.17: Harç ve Kasa menüsü Harç ve Kasa işlemlerinden Reddiyat Yapılması ve Reddiyat Makbuzunun Hazırlanması bölümü tıklanır.

26 Resim 1.18: Reddiyat Yapılması ve Reddiyat Makbuzunun Hazırlanması ekranı İlgili ekranda * lı alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonu tıklanır.

27 Resim 1.19: Reddiyat Ekranı Ekle butonu İlgili ekranda * lı alanlar doldurulduktan sonra Ekle butonu tıklanır.

28 Resim 1.20: Reddiyat Ekranı Kaydet butonu İlgili ekranda Kaydet butonu tıklanır.

29 Resim 1.21: Reddiyat ekranı İşlem gerçekleştirildikten sonra Tamam butonuna tıklanır.

30 Resim 1.22: Reddiyat ekranı İlgili ekranda Makbuz Hazırla butonu tıklanır.

31 Resim 1.23: Reddiyat Makbuzu ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır.

32 Resim 1.24: Reddiyat Makbuzu ekranı Reddiyat makbuzu, Reddiyat Beyanı kapatılınca gelir. Borç reddiyatı alacaklıya ödenmiş ise Reddiyat Makbuzu kapatılınca Cezaevi Harcı, Cezaevi Harcı ekranı yazdırılıp kapatılınca ise Tahsil Harcı ekranı gelir, reddiyat tamamlanmış olur. İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır.

33 1.4. Ceza İnfaz Kurumu Yapı Pulları Yevmiye Defteri Ceza İnfaz Kurumu yapı pulları yevmiye defteri; icra ve iflas dairesi tarafından kullanılan ceza infaz kurumu yapı pullarının günü gününe olarak kaydedildiği defterdir. Bu defter; yevmiye numarası, tarihi, ceza infaz kurumu yapı pulunun genel toplamı ve günlük satışı (lira-kuruş), dosya numarası, ilgilinin adı ve soyadı sütunlarını içerir. Makbuz karşılığı tahsil edilen cezaevi yapı pulu bedeli her gün bu deftere işlenir. Mesai saati sonunda ceza infaz kurumu yapı pullarının günlük toplamları alınır. Her sayfanın sonunda günlük toplam, genel toplama eklenir. Ceza infaz kurumu yapı pulu genel toplamı, sonraki sayfanın ilgili sütununa geçirilir. Takvim yılı sonuna kadar bu şekilde işlem yapılır. Yılsonunda, o yıl içinde kullanılan ceza infaz kurumu yapı pulları toplam olarak gösterilir. Ceza infaz kurumu yapı pulları karşılığı olan paralar, en geç ertesi günü mesai saati sonuna kadar 93 üncü madde uyarınca Adalet Bakanlığınca uygun görülen bankalardaki hesaplara yatırılır.

34 UYAP uygulama ekranları Resim 1.25: Cezaevi Harcı Kasa Mevcudu (bankaya yatırılmadan önce) ekranı İlgili ekranda Rapor Hazırla butonu tıklanır.

35 Resim 1.26: Harç ve Kasa ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır.

36 Resim 1.27: Cezaevi Harcı Kasa Mevcudu (bankaya yatırılmadan sonra) ekranı İlgili ekranda Rapor Hazırla butonu tıklanır.

37 Resim 1.28: Cezaevi Yapı Pulu Harcı Defteri ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır.

38 1.5. İcra Dairesince Alınan Kıymetli Evrak ve Değerli Şeylerin Kaydına İlişkin Defter İcra dairesince alınan kıymetli evrak ve değerli şeylerin kaydına ilişkin defter; kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine geçirilmeyen, kıymetli evrak, altın, gümüş ve diğer değerli şeylerin 38 inci maddedeki örneğine uygun makbuz kullanılmak suretiyle kaydedildiği defterdir. Bu defter; sıra ve dosya numarası, verilen makbuzun tarih ve numarası, kıymetli evrakın ve değerli şeyin cinsi ve niteliği, sahibinin adı ve soyadı, değerli şeyin takdir edilen kıymeti, satılmış veya paraya çevrilmişse bedeli, kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defteri tahsilat tarih ve numarası, aynen iade olunmuşsa iade tarihi; alanın adı, soyadı ve imzası, nerede saklandığı sütunlarını içerir. İcra ve İflas Kanunu nun 88 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca icra dairesinde muhafazası gereken haczedilen kıymetli evrak ve değerli şeylerin de bu deftere kaydedilmesi zorunludur. UYAP uygulama ekranları Resim 1.29: Genel İşlemler ekranı

39 İlgili ekranda Genel İşlemler (İcra) menüsünden Zimmet Kıymetli Evrak bölümü tıklanır. Resim 1.30: Kıymetli Evrak ve Değerli Şeylerin Alındı Makbuzu ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır.

40 1.6. Posta Mutemet Defteri Posta mutemet defteri, icra ve iflas dairesine posta ile gelen havale veya kolilerin kaydedildiği defterdir. Bu defter, havale veya kolinin çıkış yeri, numarası, tarihi, değeri, cinsi, miktar veya ağırlığı, gönderenin adı ve soyadı ve açık adresi, dosya numarası ve posta memurunun imza ve mühürü, kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterinin kayıt tarihi ve numarası, tahsilat makbuzunun tarih ve numarası sütunlarını içerir. Posta ve telgraf teşkilatından mutemetlerce havale veya kıymetli koli alındığında, posta memurunun imza ve mühürü sütununa kadar olan sütunlar, mutemet tarafından doldurulur ve ilgili posta memurunun imza ve mührü alınır. Daireye gelinir gelinmez tahsilat makbuzu kesilerek kasa defteri ve ilgili defterlere işlenmesi ve gerek makbuz gerek defterlerdeki tarih ve numaranın da son iki sütuna geçirilmesi gerekir. Cumhuriyet Savcıları, posta merkezinden havale ve kolileri almaya yetkili mutemetlerin adı, soyadı ve memuriyetleri ile uygulamaya elverişli imzalarını, bu kişilerden başkasına ödeme ve teslimat yapılmamasını o yer posta ve telgraf teşkilatı müdürlüklerine bir yazı ile bildirir. UYAP uygulama ekranları Resim 1.31: Genel İşlemler ekranı

41 İlgili ekranda Genel İşlemler (İcra) menüsünden Posta Mutemet İşlemleri tıklanır. Posta Mutemet Güncelleme ve Sorgu Ekranı gelir. Resim 1.32: Posta Mutemet Bilgisi Güncelleme ve Sorgulama ekranı İlgili ekranda Sorgula butonu tıklanır.

42 Resim 1.33: Posta Mutemet Defteri ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır Muhabere Defteri Muhabere defteri, icra dairesinden yazılan veya icra dairesine gelen ve yukarıdaki maddelerde isimleri yazılı defterlere kaydı gerekmeyen evrakın kaydedildiği defterdir. Bu defter; sıra numarası, evrakın tarih ve numarası, gönderilen veya gönderen daire, geliş veya sevk tarihi, evrakın özeti ve düşünceler sütunlarını içerir. Bir takip dolayısıyla çeşitli mercilere gönderilen yazılarla, onlara verilen cevaplar ve icra talimat defterine kayıtlı işlere ait yazışmalar ayrıca muhabere defterine geçirilmez. Muhabere defterine kaydı gereken yazıya gelen cevap, ayrı muhabere numarası verilmek suretiyle ayrıca deftere kaydedilmez. Böyle bir yazı, cevap teşkil ettiği icra ve iflas dairesinin ilk yazısının defterde aldığı numaranın sırasındaki sütuna işaretlenir.

43 UYAP uygulama ekranları Resim 1.34: Evrak Menüsü Muhabere Defteri İşlemleri seçeneği İlgili ekranda önce Evrak butonuna sonra Muhabere defteri butonuna tıklanır.

44 Resim 1.35: Muhabere Defteri İşlemleri ekranı İlgili ekranda Sorgula butonu tıklanır.

45 Resim 1.36: Muhabere Defteri ekranı İlgili ekranda Evrakı Göster butonu tıklanır.

46 2. İCRA DAİRESİ NE Resim 1.37: Muhabere Defteri ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır Zimmet Defteri Zimmet defteri, icra ve iflas dairesinden çeşitli mercilere gönderilen evrakın kaydedildiği defterdir. Bu defter; sıra ve evrak numarası, gönderildiği yer, alındığı tarih, imza yeri, evrakı alanın adı ve soyadı sütunlarını içerir Disiplin Soruşturması Defteri Disiplin soruşturması defteri, icra ve iflas daireleri görevlileri hakkında yürütülen disiplin soruşturması ile ilgili tutulan defterdir. Bu defterde; sıra numarası, müşteki veya varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin adı, soyadı, adresi, başvurma tarihi, hakkında şikâyette bulunulanın adı, soyadı, unvan ve sicil numarası, karar tarih ve numarası yer alır.

47 1.10.Haciz Takip Defteri Haciz takip defteri, haciz talebinde bulunma ve hacze gitme tarihlerinin başvuru sırasına göre kaydedildiği defterdir. Bu defterde; sıra numarası, dosya numarası (ihtiyati hacizde kararı veren mahkeme adı ve dosya numarası), alacaklının, varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin adı, soyadı; borçlunun, varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı, gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası; haciz talebinde bulunma tarihi ve saati; haciz masraflarının miktarı ve alınma tarihi; ihtiyati hacizde mahkemesine verilen teminat miktarı; hacze gidilecek adres (istinabe yolu ile hacizde istinabe edilen icra dairesi); hacze gidilecek gün ve saat sütunları yer alır Aciz Defteri Aciz vesikası alacaklı alacağının tamamını alamamışsa kalan miktar için kendisine verilen belgedir. Bu defteri tutmak üzere, her ilde Adalet Bakanlığının uygun gördüğü bir icra ve iflas dairesi görevlendirilir. Bu defterde; sıra no, aciz vesikasının düzenlenme tarihi, ilgili icra dairesi, dosya numarası, borçlunun adı, soyadı yerleşim yeri, gerçek kişilerde, T.C. Kimlik numarası; alacaklının adı, soyadı, yerleşim yeri, gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası; aciz vesikasının hangi tutarda alacak için verildiği; aciz vesikasının sicilden terkin nedeni ve açıklamalar sütunları yer alır.

48 UYAP uygulama ekranları Resim 1.38: Dosya İşlem ekranı İlgili ekranda Dosya İşlem menüsünden Aciz Belgesi İle İlgili İşlemler bölümü tıklanır.

49 Resim 1.39: Aciz Belgesi İşlemleri ekranı İlgili ekranda Sorgula butonu tıklanır.

50 Resim 1.40: Aciz Belgesi Sicil Defteri ekranı İlgili ekranda önce Yazdır butonuna sonra Kapat butonuna tıklanır.

51 1.12. Hayvan Rehni Sicil Defteri Hayvan rehninin kaydı için üç bölümlü bir sicil defteri tutulur. Birinci bölüme hayvan rehinleri tarih sırası ile kaydedilir. İkinci ve üçüncü bölümler fihrist bölümleridir. İkinci bölüm, rehin veren gerçek kişi ise soyadının, tüzel kişi ise unvanının; üçüncü bölüm, rehin alacaklısının unvanının ilk harfine göre tutulur. Sicil defterinin örneğini Adalet Bakanlığı bir yönetmelikle tespit eder.

52 UYGULAMA FAALİYETİ UYGULAMA FAALİYETİ İcra iflas dairelerinde kullanılan defterleri tutunuz. İşlem Basamakları Esas defterini tutunuz. Talimat defterini tutunuz. Kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterini tutunuz. Ceza infaz kurumu yapı pulları yevmiye defterini tutunuz. İcra dairesince alınan kıymetli evrak ve değerli şeylerin kaydı defterini tutunuz. Öneriler İcra ve iflas müdürlüklerinden esas defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak esas defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas müdürlüklerinden talimat defteri hakkında bilgi alınız. İletişim ve teknoloji araçlarını takip ederek talimat defteri hakkında bilgi alınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden cezaevi yapı pulları yevmiye defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak cezaevi yapı pulları yevmiye defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden icra dairesince alınan kıymetli evrak ve değerli şeylerin kaydına ilişkin defter hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak

53 icra dairesince alınan kıymetli evrak ve değerli şeylerin kaydına ilişkin defter hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. Posta mutemet defterini tutunuz. Muhabere defterini tutunuz. Zimmet defterini tutunuz. Disiplin soruşturması defterini tutunuz. Haciz takip defterini tutunuz. İcra ve iflas dairelerinden posta mutemet defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak posta mutemet defteri hakkında bilgi toplayınız. İcra ve iflas dairelerinden muhabere defteri hakkında bilgi alınız. İletişim ve teknoloji araçlarını takip ederek muhabere defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak muhabere defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden zimmet defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak zimmet defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden disiplin soruşturması defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak disiplin soruşturması defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden haciz takip defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak haciz takip defteri hakkında bilgi toplayınız.

54 UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. Aciz defterini tutunuz. Hayvan rehni sicil defterini tutunuz. İcra ve iflas dairelerinden aciz defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak aciz defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız. İcra ve iflas dairelerinden hayvan rehni sicil defteri hakkında bilgi alınız. İcra İflas Kanunu ndan yararlanarak hayvan rehni sicil defteri hakkında bilgi toplayınız. UYAP uygulama ekranlarını kullanınız.

55 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Aşağıdaki cümleleri doğru ve yanlış şeklinde karşılarındaki kutucuklara (X) işareti koyarak değerlendiriniz. Değerlendirme Kriterleri Doğru Yanlış 1. Esas defteri; takip talepleri, ihtiyati haciz ve tedbire yönelik isteklerin kaydedildiği defterdir. 2. Yılsonunda sonuçlanmayan takip dosyaları, yeni yıl esas defterine devir suretiyle kaydedilmez. 3. Talimat defteri, tahsilat ve reddiyat makbuzları karşılığında kasaya giren ve çıkan para miktarının günü gününe kaydedildiği defterdir. 4. Tahsilat makbuzu, kasa ve yol giderleri ve tazminatı kayıt defterine işlenen paraların reddinde doldurulan bir makbuzdur. 5. Cezaevi yapı pulları yevmiye defteri, icra ve iflas dairesi tarafından kullanılan cezaevi yapı pullarının günü gününe kaydedildiği defterdir. 6. Posta mutemet defteri, icra ve iflas dairesine posta ile gelen havale veya kolilerin kaydedildiği defterdir. 7. Disiplin soruşturması defteri, icra ve iflas daireleri görevlileri hakkında yürütülen disiplin soruşturması ile ilgili tutulan defterdir. 8. Zimmet defteri, haciz talebinde bulunma ve hacze gitme tarihlerinin başvuru sırasına göre kaydedildiği defterdir. 9. Haciz takip defteri, haciz talebinde bulunma ve hacze gitme tarihlerinin başvuru sırasına göre kaydedildiği defterdir. 10. Aciz defterini tutmak için her ilde bakanlığın uygun gördüğü icra ve iflas dairesi görevlendirilir. DEĞERLENDİRME Cevaplarınızı cevap anahtarıyla karşılaştırınız. Yanlış cevap verdiğiniz ya da cevap verirken tereddüt ettiğiniz sorularla ilgili konuları faaliyete geri dönerek tekrarlayınız. Cevaplarınızın tümü doğru ise bir sonraki öğrenme faaliyetine geçiniz.

56 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖGRENME FAALİYETİ - 2 AMAÇ Tüm sorulara doğru cevap verdiyseniz diğer öğrenme faaliyetine geçiniz. ARAŞTIRMA Bu öğrenme faaliyeti ile kazanılacak bilgi ve beceriler doğrultusunda, icra ve iflas dairelerinde kullanılan kartonları ve basılı kâğıtları tutabileceksiniz. İcra ve iflas daireleri kartonları hakkında İcra ve İflas Kanunu ndan bilgi toplayınız. İcra ve iflas dairelerine giderek icra ve iflas daireleri basılı kâğıtları hakkında araştırma yapınız. 2. İCRA VE İFLAS DAİRELERİ KARTON VE BASILI KÂĞITLARI İcra ve İflas dairelerinde icra iflas kanununun öngördüğü kartonlar ve basılı kâğıtlar kullanılır. Bu kartonlar ve basılı kâğıtlar ile kullanılış biçimleri kanunda açıkça belirtilmiştir. İcra ve İflas Daireleri Kartonları Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca icra ve iflas dairelerinde aşağıda yazılı kartonlar bulundurulur. Faizlerin çekilip maliyeye yatırıldığına ilişkin makbuz kartonu Yılbaşında bankaya yatırılan paraların faizleri çekilip Hazineye intikal ettirilir ve alınan makbuz, bu kartonda saklanarak yılsonu cetvelinde bu husus gösterilir. Zaman aşımına uğrayan paraların maliyeye teslim edildiğine ilişkin makbuz kartonu Hak sahipleri tarafından on yıl geçmiş olmasına rağmen başvurulup alınmayan paralar, Hazineye intikal ettirilir ve alınan makbuz, bu kartonda saklanarak yıl sonu cetvelinde bu husus gösterilir.

57 Disiplin soruşturması sonucunda verilen kararlara ilişkin karton İcra ve iflas daireleri görevlileri hakkında yürütülen disiplin soruşturması ile ilgili verilen kararların bir suretinin saklandığı kartondur. Adalet müfettişlerince yapılan denetimlere ilişkin öneriler kartonu Adalet müfettişleri tarafından yapılan genel denetim sonrası, icra dairesi ile ilgili öneriler varsa bu öneriler listesinin bir sureti bu kartonda saklanır. Cumhuriyet Savcılığı teftiş kartonu Cumhuriyet Savcılarınca İcra İflas Kanunu Yönetmeliği'nin 102 nci maddesi gereğince, ilk teftişin geçen bir yıllık işlemleri kapsamak üzere her yıl ocak ayı içinde yaptıkları teftiş ile ilgili raporun birer örneği, icra ve iflas dairesinde bulunan bu kartonda muhafaza edilir. Aciz vesikası kartonu Aciz vesikası sicilini tutan icra dairesi, kendisine gönderilen aciz vesikalarını geliş tarihine göre aciz vesikası kartonunda saklar İcra ve İflas Daireleri Basılı Kâğıtları İcra ve iflas işleri için aşağıda gösterilen basılı kâğıtların kullanılması zorunludur. İcra tutanağı ve takip talebi (Örnek Nu. 1) Taşınır teslimine veya taşınmaz tahliye ve teslimine ilişkin icra emri (Örnek Nu. 2) Çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin icra emri (Örnek Nu. 3) Bir işin yapılmasına veya yapılmamasına, bir irtifak hakkının kaldırılmasına veya gemi üzerindeki intifa hakkının kaldırılmasına veya yükletilmesine ilişkin ilamların yerine getirilmesinde icra emri (Örnek Nu. 4) Para borcuna veya teminat verilmesine ilişkin ilam veya ilam niteliğindeki belgelere dayanan takiplerde icra emri (Örnek Nu. 5) İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takipte icra emri (Örnek Nu. 6) İlamsız takipte ödeme emri (Örnek Nu. 7) Taşınır rehinin paraya çevrilmesi yolu ile takipte ödeme emri (Örnek Nu. 8) İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takipte ödeme emri (Örnek Nu. 9) Kambiyo senetlerine (çek, poliçe ve emre muharrer senet) özgü haciz yolu ile takipte ödeme emri (Örnek Nu. 10) İflas yolu ile adi takipte ödeme emri (Örnek Nu. 11) Kambiyo senetlerine (çek, poliçe ve emre muharrer senet) özgü iflas yolu ile takipte ödeme emri (Örnek Nu. 12)

58 Adî kira ve hasılat kiralarına ait takipte ödeme emri (Örnek Nu. 13) Yazılı sözleşme ile kiralanan taşınmazın kira süresinin bitmesi durumunda tahliye emri (Örnek Nu. 14) Taşınır rehinin paraya çevrilmesinde borçlunun mal beyanında bulunmasına davet kâğıdı (Örnek Nu. 15) Kıymetli evrak ve değerli şeylerin alındı makbuzu (md.38 ) (Örnek Nu. 16) Takip talebinde bulunulduğuna, verilen belgelere ve ödenen giderlere ilişkin verilecek makbuz (Örnek Nu. 17) İtiraz belgesi (Örnek Nu. 18) Haciz tutanağı (Örnek Nu. 19) Birinci haciz ihbarnamesi (Örnek Nu. 20) İkinci haciz ihbarnamesi (Örnek Nu. 21) Üçüncü haciz ihbarnamesi (Bildirim) (Örnek Nu. 21a) Davet kâğıdı (Örnek Nu. 22) İstihkak iddiasının bildirilmesine ilişkin belge (Örnek Nu. 23) Taşınırın açık artırma şartnamesi ve tutanağı (Örnek Nu. 24) Taşınırın açık artırma ilanı (md. 48) (Örnek Nu. 25) Taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağı (Örnek Nu. 26) Taşınmazın açık artırma ilanı (Örnek Nu. 27) Borç ödemeden aciz vesikası (Örnek Nu. 28) İlamın icrası belgesi (Örnek Nu. 29) Muvakkat rehin açığı belgesi (Örnek Nu. 30) Rehin açığı belgesi (Örnek Nu. 31) İflâsın açılmasına, kapanmasına, kaldırılmasına ilişkin ilan (Örnek Nu. 32) Tasfiyenin tatili ilanı (Örnek Nu. 33) Basit tasfiyede alacaklıları davet ilanı (Örnek Nu. 34) Adi tasfiye ve iflasın açılmasının ilanı (Örnek Nu. 35) İcra ve İflas Kanunu nun 206 ve 207. maddeleri gereğince düzenlenen sıra cetveli (Örnek Nu. 36) Sıra cetvelinin ve ikinci alacaklar toplantısının ilanı (Örnek Nu. 37) Tahsilât makbuzu (Örnek Nu. 38) Reddiyat makbuzu (Örnek Nu. 39) Harç tahsil müzekkeresi (Örnek Nu. 40) Tebliğ mazbatalı zarf (Örnek Nu. 41) Telgrafla tebliğ zarfı (Örnek Nu. 42) Postaya verilen taahhütlü maddelerle telgraflara ait tevdi listesi (Örnek Nu. 43) Taşınır rehinin paraya çevrilmesi yolu ile ilamlı takipte icra emri (Örnek Nu. 44)

59 2.3. Basılı Kâğıtların Düzenlenme Amacı ve Kullanma Biçimi İcra ve İflas dairelerinde kullanılan basılı kâğıtların düzenlenme amacı ve kullanma biçimi her basılı kâğıt için belli standartlara bağlanmıştır. Bu standartlar kanunla belirlenmiş ve aşağıda açıklanmıştır İcra emirleri İcra iflas dairelerinde aşağıdaki basılı kâğıtlar düzenlenir. İcra tutanağı ve takip talebi İlamların ve ilam niteliğindeki belgelerin icrasına ilişkin işlemler, icra tutanağına tarih sırası ile düzenli olarak geçirilir. Bu tutanağın ilk sayfası takip talebini içerir. Bu sayfaya ilamın veya belgenin tarih ve numarası; hangi mahkeme veya makamdan verildiği; alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı; yerleşim yerindeki adresi, vergi kimlik numarası; borçlu ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı; alacaklı tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası ve yerleşim yerindeki adresi; alacaklı yabancı ülkede oturuyorsa Türkiye'de göstereceği yerleşim yerindeki adresi (Yerleşim yeri göstermezse icra dairesinin bulunduğu yer yerleşim yeri sayılır.) ve hükmün veya belgenin özeti; bir terekeye karşı açılan takiplerde kendilerine tebligat yapılacak olan mirasçıların adı ve soyadı; yerleşim yerindeki adresleri; alacağın veya talep olunan teminatın cins ve Türk parası ile tutarı, faizli alacaklarda faizin miktarı ile işlemeye başladığı gün; alacak veya teminat yabancı para ise alacağın hangi tarihteki kur üzerinden talep edildiği ve faizi; alacaklının takip yollarından hangisini seçtiği geçirilir. İlamsız takibe ilişkin bütün işlemler, icra tutanağına tarih sırası ile kaydedilir. Bu tutanağın ilk sayfasını teşkil eden takip talebinde birinci fıkrada yazılı hususlara ek olarak talep senede dayanıyorsa senedin tarih ve özeti ve senet yoksa borcun sebebi de gösterilir (madde 20). Taşınır teslimine veya taşınmaz tahliye ve teslimine ilişkin icra emri İcra emrine; 20. maddenin ikinci fıkrasındaki kayıtlar, o o o o Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı, vergi kimlik numarası ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı yabancı ülkede oturuyorsa Türkiye de göstereceği yerleşim yerindeki adresi, Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası, İlamı veren mahkeme ve ilamın tarih ve numarası, Takibin neden ibaret olduğu,

60 o o o Yedi gün içinde taşınmazı tahliye veya taşınırı teslim etmesi, 26. maddenin birinci fıkrasının (c) bendindeki kayda ek olarak İcra ve İflas Kanunu nun 24 ve 26. maddeleri gereğince ilam hükmünün zorla yerine getirileceği, Teslimi emredilen mal yerinde bulunmazsa ilamda yazılı değerin; taşınır malın değeri ilamda yazılı olmadığı hâlde veya ihtilaf hâlinde, icra müdürü tarafından haczin yapıldığı tarihteki rayice göre takdir olunan değerin alınacağı; bu değer de ödenmediği takdirde ayrıca icra emri tebliğine gerek kalmaksızın haciz yolu ile icra olunacağı ihtarı, yazılır (madde 23). Çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin icra emri İcra emrine; 20. maddenin ikinci fıkrasındaki kayıtlar, Çocuğun yedi gün içinde teslim edilmesi, (b) bendindeki süre içinde çocuk teslim edilmediği takdirde İcra ve İflas Kanunu nun 341. maddesi uyarınca cezalandırılacağı ve ilamın 25. maddeye göre zorla yerine getirileceği ihtarı, Çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin takipte ise lehine hüküm verilen taraf ile çocuğun ilam hükümleri çerçevesinde kişisel ilişki kurulmasına engel olunmaması; aksi hâlin İcra ve İflas Kanunu nun 341 inci maddesindeki cezayı gerektireceği ve ilamın İcra ve İflas Kanunu nun 25/a maddesine göre zorla yerine getirileceği ihtarı da yazılır (madde 24). Bir işin yapılmasına veya yapılmamasına, bir irtifak hakkının veya gemi üzerindeki intifa hakkının kaldırılmasına veya yükletilmesine ilişkin ilamların yerine getirilmesinde icra emri İcra emrine; 20. maddenin ikinci fıkrasındaki kayıtlar, Yapılacak veya yapılmayacak işin, kaldırılacak veya yükletilecek irtifak hakkının ve gemi üzerindeki irtifak hakkının veya gemi üzerindeki intifa hakkının neden ibaret olduğu, Yapılacak işin ilamda gösterilen veya ilamda tayin edilmemişse icra müdürünce belirtilen süre içinde yapılması; aksi hâlde İcra ve İflas Kanunu nun 30 uncu maddesi gereğince zorla yerine getirileceği, Yalnız borçlu tarafından yapılacak bir iş ise ilamda gösterilen veya ilamda tayin edilmemişse icra müdürünce belirtilen süre içinde işin yapılmaması hâlinin İcra ve İflas Kanunu nun 343 üncü maddesindeki cezayı gerektireceği, İlam bir işin yapılmamasına ilişkin ise ilamda gösterilen veya ilamda tayin edilmemişse icra müdürünce belirtilen süre içinde ilam hükmüne

61 uyulması, aksi hâlin İcra ve İflas Kanunu nun 343 üncü maddesindeki cezayı gerektireceği, Bir işin yapılmasına veya yapılmamasına ilişkin olan ilam hükmü yerine getirildikten sonra borçlu, ilam hükmünü ortadan kaldıracak bir eylemde bulunursa mahkemeden ayrıca hüküm almaya gerek kalmadan önceki ilam hükmünün tekrar zorla yerine getirileceği, İlam, bir irtifak hakkının veya gemi üzerindeki intifa hakkının kaldırılmasına veya yükletilmesine ilişkin ise yedi gün içinde ilam hükmünün yerine getirilmesi, aksi hâlde ilam hükmünün zorla icra olunacağı; ilam hükmüne muhalefetin ayrıca İcra ve İflas Kanunu nun 343 üncü maddesindeki cezayı gerektireceği yazılır (madde 25). Para borcuna veya teminat verilmesine ilişkin ilam veya ilam niteliğindeki belgelere dayanan takiplerde icra emri İcra emrine; 20. maddenin ikinci fıkrasındaki kayıtlar, Yedi gün içinde borcun ödenmesi veya teminatın verilmesi gereği, (b) bendindeki süre içinde borç ödenmez veya teminat verilmezse İcra Mahkemesinden, Yargıtay dan veya yargılanmanın yenilenmesi yolu ile ait olduğu mahkemeden icranın geri bırakılması hakkında bir karar getirilmedikçe cebri icra yapılacağı, Yine (b) bendindeki süre içinde mal beyanında bulunulması, bulunulmazsa hapisle tazyik olunacağı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunulursa hapisle cezalandırılacağı ihtarı yazılır (madde 26). İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takipte icra emri İcra emrine; 20. maddenin ikinci fıkrasındaki kayıtlar, İpotek üçüncü kişi tarafından verilmiş veya ipotekli taşınmazın mülkiyeti üçüncü kişiye geçmişse bu kişinin adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, Borcun otuz gün içinde ödenmesi gerektiği, (c) bendindeki süre içinde borç ödenmez ve İcra Mahkemesinden icranın geri bırakılmasına ilişkin bir karar getirilmezse alacaklının taşınmazın satışını isteyebileceği ihtarı yazılır (madde 27). Taşınır rehinin paraya çevrilmesi yolu ile ilamlı takipte icra emri İcra emrine; 20. maddenin ikinci fıkrasındaki kayıtlar,

62 Rehin üçüncü kişi tarafından verilmiş veya mülkiyeti üçüncü kişiye geçmişse adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, Borç yedi gün içinde ödenmez veya İcra Mahkemesinden veya Yargıtay dan yahut yargılamanın yenilenmesi yolu ile ait olduğu mahkemeden icranın geri bırakılmasına ilişkin bir karar getirilmezse alacaklının rehnedilmiş malın satışını isteyebileceği yazılır (madde 28) Ödeme emirleri İcra iflas dairelerinde düzenlenen ödeme emirleri ilgili kanuna göre aşağıdaki şekillerde düzenlenmiştir. İlamsız takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar, Borcun ve takip giderlerinin yedi gün içinde ödenmesi, teminat verilmesi yükümlülüğüne ilişkin borçlarda teminatın bu süre içinde gösterilmesi, Takibin dayandığı senet altındaki imza kendisine ait değilse (b) bendindeki süre içinde bu durumun ayrıca ve açıkça bildirilmesi; aksi hâlde icra takibinde bu senedin kendisinden sadır olmuş sayılacağı; imzayı reddettiği takdirde icra mahkemesi önünde yapılacak duruşmada hazır bulunması; buna uymazsa itirazın geçici kaldırılmasına karar verileceği, (b) bendindeki süre içinde borcun tamamına veya bir kısmına yahut alacaklının icra takibi yapma hakkına ilişkin bir itirazı varsa bunu da bildirmesi; borcun bir kısmına itiraz eden borçlunun, itiraz ettiği kısmı ve miktarını açıkça göstermesi; aksi takdirde itiraz etmemiş sayılacağı, Senet veya borca itirazını bildirmediği takdirde (b) bendindeki süre içinde İcra ve İflas Kanunu nun 74 üncü maddesine göre mal beyanında bulunması, bulunmazsa hapisle tazyik olunacağı, hiç mal beyanında bulunmaz veya gerçeğe aykırı beyanda bulunursa ayrıca hapisle cezalandırılacağı, Borçlunun, dava ve takip işlemlerine esas olmak üzere kendisine ait yurt içinde bir adresi itirazla birlikte bildirmek zorunda olduğu; adresini değiştiren borçlunun yurt içinde yeni bir adres bildirmediği ve yeni adresinin de tespit edilemediği durumda, takip talebinde gösterilen adrese çıkarılacak tebligatın kendisine yapılmış sayılacağı, Borç ödenmez ve itiraz olunmazsa cebri icraya devam edileceği ihtarları yazılır. Ödeme emri iki nüsha olarak düzenlenir. Bir nüshası borçluya gönderilir, diğeri icra dosyasına konulur. Alacaklı isterse kendisine ayrıca hiç bir vergi veya harç alınmaksızın onaylı bir nüsha verilir.

63 Taşınır rehinin paraya çevrilmesi yolu ile takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar ile 21 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendindeki hususlar, Rehin üçüncü kişi tarafından verilmiş veya rehinli malın mülkiyeti üçüncü kişiye geçmiş ise bu kişinin adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, Ödeme süresinin on beş gün olduğu, Yedi gün içinde itiraz olunmaz ve on beş gün içinde borç ödenmezse rehinli malın satılacağı, Yedi gün içinde rehin hakkına açıkça itiraz edilmezse alacaklının rehin hakkının bu takipte artık tartışma konusu olamayacağı ihtarı, Sırf rehin hakkına itiraz edildiği takdirde, alacaklının rehnin paraya çevrilmesi yolu ile takipten vazgeçerek takibin haciz yolu ile devamını isteyebileceği yazılır (madde 30). İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar ile 21 inci maddenin birinci fıkrasının (e) bendindeki hususlar, Ödeme süresinin otuz gün olduğu, Yedi gün içinde borca itiraz edilmez ve (b) bendinde yazılı süre içinde borç ödenmezse alacaklının taşınmazın satışını isteyebileceği ihtarı, İpotek hakkına itiraz edilemeyeceği yazılır (madde 31). Kambiyo senetlerine (çek, poliçe ve emre muharrer senet) özgü haciz yolu ile takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar, Borcun ve takip giderlerinin on gün içinde ödenmesi, Takibin dayanağı olan senet, kambiyo senedi niteliğini taşımıyorsa beş gün içinde icra mahkemesine şikâyet edilmesi gereği, Borçlunun, takip dayanağı kambiyo senedindeki imzanın kendisine ait olmadığı iddiasında ise bunu beş gün içinde ayrıca ve açıkça bir dilekçe ile icra mahkemesine bildirmesi; aksi takdirde kambiyo senedindeki imzanın İcra ve İflas Kanunu nun kambiyo senetleri (çek, poliçe ve emre muharrer senet) hakkındaki özel usuller kısmındaki hükümler gereğince yapılacak icra takibinde kendisinden sadır sayılacağı ve imzasını haksız yere inkâr ederse sözü edilen senede dayanan takip konusu alacağın yüzde onu oranında para cezası ile mahkûm edileceği,

64 Borçlu olmadığı veya borcun itfa veya imhal edildiği veya alacağın zaman aşımına uğradığı hakkında veya yetki itirazı varsa bunu sebepleriyle birlikte beş gün içinde icra mahkemesine bir dilekçe ile bildirerek icra mahkemesinden itirazın kabulüne dair bir karar getirmedikçe cebri icraya devam olunacağı, İtiraz edilmediği ve borç ödenmediği takdirde on gün içinde İcra ve İflas Kanunu nun 74 üncü maddesine göre mal beyanında bulunması, bulunmazsa hapisle tazyik edileceği, hiç mal beyanında bulunmaz veya gerçeğe aykırı beyanda bulunursa hapisle cezalandırılacağı ihtarları yazılır. 29 uncu maddenin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü burada da uygulanır (madde 32). İflas yolu ile adi takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar, Borcun ve takip giderlerinin yedi gün içinde ödenmesi, Bu süre içinde gerek borcu olmadığına ve gerek kendisinin iflasa tabi kimselerden bulunmadığına ilişkin itirazı varsa icra dairesine dilekçe ile bildirmesi gereği ve konkordato teklif edebileceği, Aynı süre içinde borcu ödemediği takdirde, alacaklının Ticaret Mahkemesinden iflas kararı isteyebileceği ihtarı yazılır (madde 33). Kambiyo senetlerine (çek, poliçe ve emre muharrer senet) özgü iflas yolu ile takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar, Borcun ve takip giderlerinin beş gün içinde ödenmesi, Kambiyo senedi ve borca ait her türlü itiraz ve şikâyeti sebepleri ile birlikte, diğer tarafa tebliğ edilecek nüshadan bir fazla dilekçe ile beş gün içinde icra dairesine bildirilmesi, Beş gün içinde borç ödenmediği, itiraz ve şikâyet edilmediği takdirde, alacaklının ticaret mahkemesinden iflas isteyebileceği; itiraz ve şikâyet edildiği takdirde alacaklının itiraz ve şikâyetin kaldırılmasını ve iflas kararı verilmesini ticaret mahkemesinden isteyebileceği ihtarı yazılır (madde 34).

65 Adi kira ve hasılat kiralarına ilişkin takipte ödeme emri Ödeme emrine; 20. maddedeki kayıtlar, Alacaklı ayrıca talep ettiğinde tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanunu nun 260 ve 288 inci maddelerinde yazılı ihtar, Ödeme emrine yedi gün içinde itiraz edilebileceği ancak 818 sayılı Kanun un 260. maddesinin kiralayana altı günlük mühlet sonunda fesih hakkı tanıdığı durumda itiraz müddetinin üç gün olduğu, Kira sözleşmesini veya varsa sözleşmedeki imzasını açık ve kesin olarak reddetmezse sözleşmeyi kabul etmiş sayılacağı, (c) bendindeki süreler içinde İcra ve İflas Kanunu nun 62. maddesi hükmü çerçevesinde borca itiraz edilmez ve 818 sayılı Kanun un 260 ve 288. maddelerinde yazılı süre içinde borç ödenmezse kesinleşen kira alacağı için alacaklının haciz talep edebileceği ve icra mahkemesinden borçlunun kiralanan şeyden çıkarılmasını isteyebileceği yazılır (madde 35). Yazılı sözleşme ile kiralanan taşınmazın kira süresinin bitmesi durumunda tahliye emri Tahliye emrine; Kiralayanın ve kiracının varsa temsilcilerinin adları, soyadları ve yerleşim yerindeki adresleri, Tahliyesi istenen taşınmazın türü ve adresi, Sözleşme tarihine, kiranın yenilendiğine veya uzatıldığına ilişkin bir itiraz varsa yedi gün içinde bildirilmesi, (c) bendindeki süre içinde itirazda bulunulmaz veya taşınmaz tahliye edilmezse tahliye emrinin tebliği tarihinden itibaren on beş gün içinde tahliye ve teslimi, aksi hâlde taşınmazdan zorla çıkarılacağı ihtarı yazılır (madde 36). Taşınır rehinin paraya bulunmasına davet kâğıdı çevrilmesinde borçlunun mal beyanında Bu davet kâğıdı, 30 uncu maddenin birinci fıkrasının (f) bendi gereğince alacaklı takibin haciz yolu ile devamını istediği takdirde, borçluya mal beyanında bulunması için gönderilen bir kâğıt olup buna dosya numarası, alacaklı ve borçlunun varsa vekili veya kanuni temsilcilerinin adı, soyadı ve yerleşim yerleri; borçlunun yedi gün içinde, İcra ve İflas Kanunu nun 74 üncü maddesine ve 147 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendine göre mal beyanında bulunması; bulunmazsa hapisle tazyik edileceği; hiç mal beyanında bulunmazsa hapisle cezalandırılacağı ihtarı yazılır (madde 37).

66 İtiraz belgesi Ödeme emrine karşı yapılacak her türlü itiraz hâlinde borçluya dosya numarası; borçlunun adı ve soyadı; itirazın niteliği ve tarihini içeren bedava ve pulsuz bir belge verilir. Bu belge icra müdürü veya yardımcısı tarafından imzalanıp onaylandıktan sonra diğer nüshası dosyasına konulur. Ayrıca dosyada saklanacak nüshaya ilgilinin imzası alınır. İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka yer icra dairesine yapıldığı takdirde, bu daire gereken gideri itirazla birlikte alır. Yukarıdaki fıkraya göre düzenlenen belgede bu husus belirtir ve itirazı derhâl yetkili icra dairesine gönderir (madde 40) Tutanak ve talepler İcra iflas dairelerindeki basılı kâğıtların bir bölümünü oluşturan tutanak ve talepler aşağıdaki gibi düzenlenir. Haciz tutanağı Haciz tutanağında, alacaklı ve borçlunun adı ve soyadı; alacağın miktarı; haciz tarihi ve saati; haczin nerede ve kimin huzurunda yapıldığı; haczedilen mallar ve takdir edilen kıymetleri; yediemine teslim edilmişse yedieminin adı ve soyadı, sıfatı ve yerleşim yeri adresi, kendisine takdir edilen ücret miktarı, ücret takdir edilmemişse sebebi; varsa borçlunun ve üçüncü kişilerin iddiaları; başvurulmuşsa kıymeti takdir eden bilirkişinin adı, soyadı, mesleği, adresi, kendisine takdir edilen ücret miktarı; başka alacaklıların iştiraki ve bu sebeple yapılan ilave hacizler; haciz taşınmaza ilişkin ise cinsi, niteliği, sınırları, kıymeti ve gerekli diğer hususlar yazılır (madde 41). Tutanağın altı, haczi yapan memur; hazır bulunan alacaklı, varsa temsilcisi veya vekili; borçlu, varsa temsilcisi, vekili veya haciz sırasında hazır bulunan diğer kişiler; yediemin ve bilirkişi tarafından imzalanır. Ayrıca, haczedilen mal daha önce ihtiyaten haczedilmişse ihtiyati haciz sahibinin iştirak hakkı ile haczedilebilen malların değeri alacağı karşılamazsa veya borçlunun haczedilebilir malı bulunmazsa bu durum tutanağa yazılır. Taşınırın açık artırma şartnamesi ve tutanağı Taşınırın açık artırma şartnamesi ve tutanağına, dosya numarası; alacaklının ve borçlunun adları ve soyadları; ilanın şekli; artırmanın yapılacağı yer, gün ve saat; birinci ve ikinci artırma tarihleri; artırma şartları; taşınırın cinsi; takdir edilen kıymeti yazılır ve icra müdürü tarafından imzalanır ve mühürlenir (madde 47).

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET İCRA MAHKEMELERİ DEFTER VE BASILI KÂĞITLARI 380H00057

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET İCRA MAHKEMELERİ DEFTER VE BASILI KÂĞITLARI 380H00057 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET İCRA MAHKEMELERİ DEFTER VE BASILI KÂĞITLARI 380H00057 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam ve Dayanak İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu uyarınca icra ve iflâs daireleri

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ

İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 11.04.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25783 İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 9/6/1932 tarihli ve 2004

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ İKİNCİ KISIM

İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ İKİNCİ KISIM İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu uyarınca icra ve iflâs daireleri

Detaylı

YÖNETMELİK İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 16 Nisan 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28620 Adalet Bakanlığından: YÖNETMELİK İCRA VE İFLÂS KANUNU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 11/4/2005 tarihli ve 25783 sayılı Resmî

Detaylı

İCRA NOTER VE AVUKAT KATİPLİĞİ HİZMETLERİ

İCRA NOTER VE AVUKAT KATİPLİĞİ HİZMETLERİ İCRA NOTER VE AVUKAT KATİPLİĞİ HİZMETLERİ 1.Modül İcra Katipliği Dosya Evrak İşlemleri Öğrenme Faaliyeti 1 ve 2 Modül Ders özeti (1.sınav konuları) 1.İcra mahkemesi adalet komisyonuna bağlı değildir. 2.İcra

Detaylı

TAKİP HUKUKU EL KİTABI

TAKİP HUKUKU EL KİTABI İsmail ERCAN Avukatlar ve Hâkimler için TAKİP HUKUKU EL KİTABI İcra Hukuku İflas Hukuku İyi leştiṙme (Konkordato ve Yeniden Yapılandırma) Hukuku Alacaklıları Koruyucu Diğer Önlemler İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna

Detaylı

2-Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı,... soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı... tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası :...

2-Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı,... soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı... tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası :... Örnek No:1* (Değişik:RG-16/4/2013-28620) 1-Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve... vekilinin adı, soyadı, vergi kimlik numarası,... T.C. kimlik numarası, alacaklı veya vekili... adına ödemenin

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna Giriş I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna Giriş I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER TAKIP HUKUKUNA GIRIŞ I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU

İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İsmail ERCAN THEMIS İCRA VE İFLAS HUKUKU TAKİP HUKUKU İÇİNDEKİLER TAKIP HUKUKUNA GIRIŞ I. KAVRAM...3 II. TAKİP HUKUKUNDA TARAFLAR...4 A. Taraf Ehliyeti...4 B. Takip Ehliyeti...5 C. Sıfat (Husumet)...6

Detaylı

TİCARİ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜ

TİCARİ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜ 2105 TİCARİ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 25/7/1972, No : 7/4776 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/7/1971, No : 1447 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi : 21/8/1972, No : 14283

Detaylı

TEFTİŞE BAŞLAMA VE TESBİT TUTANAĞI. Düzenlenen bu tutanak birlikte imzalanıp bir nüshası noter görevlisine verildi.../.../2015

TEFTİŞE BAŞLAMA VE TESBİT TUTANAĞI. Düzenlenen bu tutanak birlikte imzalanıp bir nüshası noter görevlisine verildi.../.../2015 TEFTİŞE BAŞLAMA VE TESBİT TUTANAĞI Bu gün Noterliğine teftiş yapılmak üzere gelindi. Noter (veya vekili) hazır bulunmakla teftişe başlandı. Kasaya ve maliye makbuzlarının sayımına geçildi. Kasada toplam

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Sayı : 26660611-640-[15189]-4721 16/03/2015 Konu : Yazışma Usul ve Esasları ve Dosyalama İşlemleri İÇ GENELGE (2015/2) I - YAZIŞMALARDA

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 07.10.2011/ 114-1 MİRASÇILIK BELGESİ VERİLMESİ VE TERK EDEN EŞİN ORTAK KONUTA DAVET EDİLMESİ İŞLEMLERİNİN NOTERLER TARAFINDAN YAPILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Detaylı

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İCRA VE

Detaylı

İcraTeK Kullanım Kılavuzu

İcraTeK Kullanım Kılavuzu Türkiye Barolar Birliği İcraTeK Kullanım Kılavuzu Genel Olarak İcraTeK Nedir? İcraTeK Kullanım Kılavuzu İcraTeK KULLANIM KILAVUZU I. GENEL OLARAK A. İcraTeK Nedir? İcraTeK online icra otomasyonudur. İcraTeK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET EMANET İŞLEMLERİ EKRANLARI 861KMK017

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET EMANET İŞLEMLERİ EKRANLARI 861KMK017 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET EMANET İŞLEMLERİ EKRANLARI 861KMK017 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ÜÇÜNCÜ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ Şubat 2008 de

Detaylı

2-Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı,... soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı... tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası :...

2-Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı,... soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı... tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası :... Örnek No:1* 1-Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve... vekilinin adı, soyadı, vergi kimlik numarası... ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı yabancı... ülkede oturuyorsa Türkiye de göstereceği...

Detaylı

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR 10.04.2006 / 75 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR 5479 Gelir Vergisi Kanunu,Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, Özel Tüketim

Detaylı

İCRA ve İFLÂS KANUNU

İCRA ve İFLÂS KANUNU İçindekiler İÇİNDEKİLER Sahife Önsöz...VII Onikinci Basının Önsözü...IX İçindekiler...XI Kısaltmalar...XVII 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanunu nda Değişiklik Yapan Kanunlar...1 2004 sayılı İCRA VE İFLÂS

Detaylı

TM/6762E.012 R. Gazete No R.G. Tarihi: TİCARÎ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜNÜN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

TM/6762E.012 R. Gazete No R.G. Tarihi: TİCARÎ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜNÜN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK TM/6762E.012 R. Gazete No. 14326 R.G. Tarihi: 4.10.1972 Ticaret Bakanlığından: ---------------------- TİCARÎ İŞLETME REHNİ SİCİLİ TÜZÜĞÜNÜN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM TUTULACAK DEFTERLER

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Eylül 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29824 Sermaye Piyasası Kurulundan: YÖNETMELİK 6362 SAYILI SERMAYE PİYASASI KANUNUNUN 13 ÜNCÜ MADDESİNİN DÖRDÜNCÜ FIKRASININ KISMEN İPTALİ ÜZERİNE YATIRIMCI TAZMİN

Detaylı

I. GENEL OLARAK hukuki çaredir dava değildir şikayete konu işlemi yapan icra dairesinin bağlı bulunduğu icra mahkemesince

I. GENEL OLARAK hukuki çaredir dava değildir şikayete konu işlemi yapan icra dairesinin bağlı bulunduğu icra mahkemesince I. GENEL OLARAK -Şikâyet (m. 16-18,22), icra takibinin taraflarına veya hukuki yararı bulunan diğer kişilere tanınmış ve bu yolla icra ve iflas dairelerinin ( veya diğer icra organlarının) Kanun a veya

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ...

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

İlgili-Sorumlu. İlgili; Kendisine yersiz veya fazla ödeme yapılan gerçek ve/veya tüzel kişi ya da kişileri,

İlgili-Sorumlu. İlgili; Kendisine yersiz veya fazla ödeme yapılan gerçek ve/veya tüzel kişi ya da kişileri, KAMU ZARARI İlgili-Sorumlu İlgili; Kendisine yersiz veya fazla ödeme yapılan gerçek ve/veya tüzel kişi ya da kişileri, Sorumlu; Kamu zararının oluşmasına sebep olan kamu görevlisini Kamu Kaynağı Kamuya

Detaylı

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ

AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ AVUKAT PORTAL ÜZERİNDEN ONLİNE TAKİP AÇILIŞ SÜRECİ 1-Portal üzerinden sadece Vakıfbank hesabı bulunan icra dairelerinde takip açılabilecektir. (Ankara Adliyesi pilot bölge olarak seçilmekle ilk aşamada

Detaylı

İstihkak prosedürü sonunda, üçüncü kişinin bu hakkı kabul edilir, lehine sonuçlanırsa, o mal üzerindeki haciz kalkar veya mal o hakla birlikte

İstihkak prosedürü sonunda, üçüncü kişinin bu hakkı kabul edilir, lehine sonuçlanırsa, o mal üzerindeki haciz kalkar veya mal o hakla birlikte Borçlunun borcu için, borçluya yakınlığı ne olursa olsun 3. kişinin malvarlığına dahil unsurlar,haczedilemez. Bununla birlikte 3. kişilere ait bazı malların borçlunun olduğu kabul edilerek haczedilmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU GENEL HÜKÜMLER...1 I. İCRA VE İFLÂS HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI, MENFAAT DENGESİ VE CEBRÎ İCRA HUKUKUNA HAKİM OLAN İLKELER... 1 A. İCRA VE İFLÂS HUKUKUNUN TANIMI...

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE V İCRA TEŞKİLATI İCRA TEŞKİLATI İcra Teşkilatı Cebrî icra, bir hakkın devlet eliyle zorla uygulanması, yerine

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 MADDE 1.- 9.6.1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanununun 10/a maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki

Detaylı

REHİNLİ ALACAKLARDA EŞYA VE GAYRİMENKULÜN AYNINDAN DOĞAN VERGİLERİN TAHSİL SIRALAMASI DEĞİŞTİ

REHİNLİ ALACAKLARDA EŞYA VE GAYRİMENKULÜN AYNINDAN DOĞAN VERGİLERİN TAHSİL SIRALAMASI DEĞİŞTİ 16.03.2018/49-1 REHİNLİ ALACAKLARDA EŞYA VE GAYRİMENKULÜN AYNINDAN DOĞAN VERGİLERİN TAHSİL SIRALAMASI DEĞİŞTİ ÖZET : 7101 sayılı İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla

Detaylı

: Tahsilat Genel Tebliği (Seri: A Sıra No: 1) Nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: A Sıra No: 7) yayımlandı.

: Tahsilat Genel Tebliği (Seri: A Sıra No: 1) Nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: A Sıra No: 7) yayımlandı. SİRKÜLER TARİH : 28.04.2016 SAYI : 2016-04-4 KONU ÖZETİ : Tahsilat Genel Tebliği (Seri: A Sıra No: 1) Nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: A Sıra No: 7) yayımlandı. : Mükellefler; borç durumunu

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: (1) SAYILI TARİFE

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: (1) SAYILI TARİFE Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP

Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP 150 253-255 Taşınır İşlem Fişi Düzenleme Kılavuzu BAP FİRMA Faturayı keser ve faturayı malzemeyle birlikte ya BAP Birimi Satınalma Ofisine ya da ilgili Proje Yürütücüsüne Teslim eder. BAP Birimi Satınalma

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve Öncelikle Uygulanacak Hüküm

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve Öncelikle Uygulanacak Hüküm GAYRİKABİL-İ RÜCÜ SİCİLDEN TERKİN VE İHRAÇ TALEBİ YETKİ FORMU NUN (IDERA) KAYDA ALINMASINA, İPTAL EDİLMESİNE VE İCRASINA İLİŞKİN TALİMAT(SHT-IDERA Rev.01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

yüksel önder tarafından yazıldı. Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:15 - Son Güncelleme Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:23

yüksel önder tarafından yazıldı. Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:15 - Son Güncelleme Cumartesi, 07 Nisan 2012 16:23 AmaçMADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, adli yargı ilk derece hukuk mahkemeleri ve bölge adliye mahkemeleri hukuk dairelerinin yargılama ve yazı işleri hizmetlerinin yürütülmesine dair usul ve esasları

Detaylı

KAMBİYO SENETLERİNE MAHSUS HACİZ YOLU İLE TAKİPLERDE ÖDEME EMRİNİN İÇERİĞİ (İİK

KAMBİYO SENETLERİNE MAHSUS HACİZ YOLU İLE TAKİPLERDE ÖDEME EMRİNİN İÇERİĞİ (İİK KAMBİYO SENETLERİNE MAHSUS HACİZ YOLU İLE TAKİPLERDE ÖDEME EMRİNİN İÇERİĞİ (İİK. 168) CONTENT OF ORDER OF PAYMENT IN EXECUTION FOR DEBT PERTAINING TO COMMERCIAL PAPERS AND BILLS Talih UYAR* İcra müdürünün,

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2014 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BANKACILIK VE FİNANS UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BANKACILIK İŞLEMLERİ VE TEKNİKLERİ DERS NOTU ISPARTA 2014 1 ÜÇÜNCÜ BÖLÜM HAVALE VE KİRALIK KASALAR

Detaylı

SAYMANLIK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

SAYMANLIK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/6 1.POZİSYON ADI: Saymanlık Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Maliye Bakanlığı 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: Saymanlık Müdür Yardımcısı, Muhasebe memuru, Veznedar. 4.GÖREV : Bu Yönetmelik,

Detaylı

BİRİNCİ KISIM Amaç ve Kapsam

BİRİNCİ KISIM Amaç ve Kapsam Resmi Gazete Tarihi: 23.09.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25592 TÜRK MEDENÎ KANUNUNUN VELÂYET, VESAYET VE MİRAS HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TÜZÜK KAPSAMINDA TUTULACAK DEFTERLER, ÖZEL KÜTÜK, DOSYALAR,

Detaylı

Resmi senetler için bu şekilde itiraz mümkün değildir. (menfi tespit davası m.72; HMK m. 208/IV).

Resmi senetler için bu şekilde itiraz mümkün değildir. (menfi tespit davası m.72; HMK m. 208/IV). II. ÖDEME EMRİNE İTİRAZ EDİLMESİ A. Ödeme Emrine İtiraz Sebepleri 1. İMZAYA İTİRAZ Alacaklının bir adi senede dayanarak takip yapması durumunda, borçlu bu senet altındaki imzanın kendisine ait olmadığı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ YAZARIN ÖNSÖZÜ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR KAYNAKÇA vii xi xv xxv xxix GİRİŞ 1 Birinci Bölüm KREDİ, KREDİ TEMİNATI OLARAK TAŞINMAZ REHNİ VE İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİN TEMELİ

Detaylı

Herkes İçin Hukuk: 15 İHTİYATİ HACİZ

Herkes İçin Hukuk: 15 İHTİYATİ HACİZ Herkes İçin Hukuk: 15 İHTİYATİ HACİZ Av. Osman OY Av. Teoman ULUSOY Yay n No : 2358 Hukuk Dizisi : 1113 1. Bas Haziran 2010 - STANBUL ISBN 978-605 - 377-279 - 8 Copyright Bu kitab n bu bas s n n Türkiye

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.01.2018 Sayı : 2018/4 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 7061 Sayılı Kanunla, 6183 Sayılı Tahsilat

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA BİRİMİ ÖDEMELERE İLİŞKİN İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin ilgili Proje Koordinatörlüğünden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Eksikliği görülebilecek ve ya iç kontrol

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1 DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: A SIRA NO: 11) BAŞLIK.

BAKIŞ MEVZUAT TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1 DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: A SIRA NO: 11) BAŞLIK. BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1 DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: A SIRA NO: 11) Sayı 2018/64 ÖZET Tebliğde 7072, 7101 ve 7103 sayılı Kanunlarla yapılan değişikliklere

Detaylı

Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI.. Sayı : Konu :Ek Tahakkuk Kararı EK TAHAKKUK KARARI KARAR NO : KARAR TARİHİ : GÜMRÜĞÜN ADI : YÜKÜMLÜNÜN ADI SOYADI/UNVANI/ADRESİ : T.C. KİMLİK NO/ VERGİ NUMARASI

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 22/9/2008 No : 2008/14174

Detaylı

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm

İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm İÇİNDEKİLER KAMBİYO HUKUKUNDA UYGULAMALAR l.bölüm Kambiyo Senetlerine ilişkin Genel Hükümler BONO'NUN ZORUNLU ŞEKİL ŞARTLARINDAKİ EKSİKLİK Sayfa No BONO VE ÇEKTE TARAFLAR Keşideci 16 Lehtar 16 Ciranta

Detaylı

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri

Taşınmaz sahibi ile ipotek alacaklısının veya yetkili temsilcilerin kimlik belgeleri İPOTEK; doğmuş veya ilerde doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. İpotek tesisinden sonraki bir zamanda ipotekle ilgili değişiklikler yapılabilir. Bu örnek işlem bedel

Detaylı

II 6183 SAYILI KANUNUN 79 UNCU MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

II 6183 SAYILI KANUNUN 79 UNCU MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK I GENEL AÇIKLAMALAR Bilindiği gibi, 5479 sayılı Gelir Vergisi Kanunu, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, Özel Tüketim Vergisi Kanunu ve Vergi Usul Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET CEZA MAHKEMELERİ DEFTERLERİ 380H00040

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET CEZA MAHKEMELERİ DEFTERLERİ 380H00040 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADALET CEZA MAHKEMELERİ DEFTERLERİ 380H00040 Ankara, 2011 i Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : sayılı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : sayılı T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : 1-6183 sayılı Kanun'un 79 uncu maddesi gereğince, amme borçlusunun

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR Madde 1- Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete: 27

Detaylı

İŞVERENİN PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞTEN MAHSUBU VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI

İŞVERENİN PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞTEN MAHSUBU VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI İŞVERENİN PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞTEN MAHSUBU VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI 5510 S.K. MD. 90 İşverenlerin hakedişleri, Kuruma idari para cezası, prim ve prime ilişkin borçlarının

Detaylı

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.

KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ. Kefil ve Rehin Veren (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır. KEFALET VE HESAP REHNİ ŞÖZLEŞMESİ Kefil ve Rehin Veren :. (Bundan böyle Kefil ve Rehin Veren veya Kefil veya Rehin Veren olarak anılacaktır.) Alacaklı Müşteri Kefalet ve Rehin Miktarı : TÜRKİYE FİNANS

Detaylı

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu,

KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, KAT MÜLKİYETİ TESİSİ, tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmazın maliki

Detaylı

ÜCRET GARANTİ FONU YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÜCRET GARANTİ FONU YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÜCRET GARANTİ FONU YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:18.10.2004-25617 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Ücret Garanti Fonunun oluşum ve uygulanmasına ilişkin usul

Detaylı

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun

TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış İŞ AKIŞ SÜRECİ. Uygun Değil. Uygun SÜREÇ NO 1 TAŞINIR SAYIM VE YILSONU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ FORMU İŞLEM ( Süreç Akış Şeması ) İŞ AKIŞ SÜRECİ Kamu idarelerine ait taşınırların, taşınır kayıt kontrol yetkililerinin görevlerinden ayrılmalarında,

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA

T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA T.C. ADALET BAKANLIĞI Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı : B.03.0.BİD.0.00.00.02.708.01/2608/6617 Konu : İcra Dairelerinde Online Takip Açılması 29/09/2011... CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞINA Anayasanın 141'nci

Detaylı

2016 Yılı Mali Takvim Uygulamaları

2016 Yılı Mali Takvim Uygulamaları 2016 Yılı Mali Takvim Uygulamaları Duyuru No: 2016/52 İstanbul, 01.07.2016 1. Mali tatilin uygulanacağı tarihler 5604 sayılı Kanunun 1. maddesinin (1) numaralı fıkrasında, Her yıl temmuz ayının birinden

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM YILI KIRTASİYE MALZEMELERİ ALIM İŞİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; İDARE İSTEKLİ

Detaylı

TÜM YÖNLERİYLE ÖDEME EMRİ

TÜM YÖNLERİYLE ÖDEME EMRİ 1 / 270 VERGİ HUKUKUNDA ÖDEME EMRİ 2 / 270 1. Ödeme emrinin hukuki niteliği 3 / 270 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 4 / 270 54 üncü maddesinde, ödeme müddet 5 / 270 Ödeme emri

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29218 Resmi Gazete Tarihi: 27.12.2014 Resmi Gazete Sayısı: 29218 YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN YETKİ BELGESİ NUMARALARININ İPTAL EDİLMESİ İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ HAKKINDA YAPILACAK İŞLEMLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLARA DAİR

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 03/2013 İstanbul, KONU: Maktu Harçlar Yeniden Değerleme Oranında Artırıldı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 03/2013 İstanbul, KONU: Maktu Harçlar Yeniden Değerleme Oranında Artırıldı MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 03/2013 İstanbul, 02.01.2013 KONU: Maktu Harçlar Yeniden Değerleme Oranında Artırıldı ÖZET: Maktu harçlar, (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen

Detaylı

Sayfa No 1/6 1.AMAÇ : Personel Şube (Sicil Servisi) İşlemlerinin ÇKYS-İKYS den yapılmasını sağlamak 2.UYGULAMA SORUMLUSU : Personel Şube Sicil Servisi Çalışanları 3.1.UYGULAMA ŞEKLİ : 3.1-Çalışanlara ait

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ 1- Ankara İli Çubuk ilçesinde bulunan gayrimenkuller (imarlı ve sanayi arsaları) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale

Detaylı

2015 Yılı Yargı Harçları

2015 Yılı Yargı Harçları 2015 Yılı Yargı Harçları A- Mahkeme Harçları Hukuk (EKLENMİŞ İBARE RGT: 14.04.2011 RG NO: 27905 KANUN NO: 6217/13), ceza ve ticaret davalarıyla, idari davalarda ihtilafsız yargı konularında (EKLENMİŞ İBARE

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Üçüncü Daire Esas No : 2010/5785. Karar No : 2012/3582

T.C. D A N I Ş T A Y Üçüncü Daire Esas No : 2010/5785. Karar No : 2012/3582 T.C D A N I Ş T A Y Üçüncü Daire Esas No : 2010/5785 Karar No : 2012/3582 Anahtar Kelimeler : Haciz İşlemi, İhtiyati Haciz, Şirket Ortağı, Teminat, Kişiye Özgü Ev Eşyaları Özeti: Teşebbüsün muvazaalı olduğu

Detaylı

İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA

İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA Bu doküman Prof. Dr. M. Özekes tarafından eğitim amacıyla hazırlanmış ve öğrenciye verilmiştir. İzinsiz çoğaltılması ve satılması halinde gerekli cezaî ve hukukî yollara

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGK. /88

İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGK. /88 T.C YARGITAY 10. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/6153 Karar No. 2017/5875 Tarihi: 19.09.2017 İlgili Kanun / Madde 5510 S. SGK. /88 ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN PRİM BORÇ- LARINDAN SORUMLULUĞU İÇİN HAKLI NEDEN OLMADAN

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 26.11.2013/201-1 SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelikte sendika ve konfederasyonların

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler 11 Temmuz 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29413 Adalet Bakanlığından: YÖNETMELİK BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ, İDARE MAHKEMELERİ VE VERGİ MAHKEMELERİNİN İDARİ İŞLER İLE YAZI İŞLERİ HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ

Detaylı

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ( İİK m ) Stj. Av. Şeyma ÇELİK

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ( İİK m ) Stj. Av. Şeyma ÇELİK REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ( İİK m. 145-153) Stj. Av. Şeyma ÇELİK Rehin, maddi hukuk bakımından birtakım özellikleri olan aynî bir teminattır. Bu özelliklerine uygun olarak, rehinli alacağın

Detaylı

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri

2017 Eylül & Ekim Yenilikleri 2017 Eylül & Ekim Yenilikleri Uyap Sorgulama 1- Uyap Sorgu Safahat ve Duruşma sekmelerine Daralt/Genişlet butonu eklenmiştir. Listedeki kayıtlar durumuna göre gruplandığında butonlar görünecek ve liste

Detaylı

İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE. Stj. Av. Belce BARIŞ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA

İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE. Stj. Av. Belce BARIŞ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE Stj. Av. Belce BARIŞ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA 24.05.2017 belce@eryigithukuk.com İtirazın iptali davası; takip konusu yapılmış olan alacağa karşılık borçlu

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ ( tarih, 350 sayı ve 07 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ ( tarih, 350 sayı ve 07 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE DOSYALAMA YÖNERGESİ (22.07.2010 tarih, 350 sayı ve 07 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Sakarya

Detaylı

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir.

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir. KOMANDİT ŞİRKETLER ADİ KOMANDİT ŞİRKET Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir veya birkaçının sorumluluğu sınırlandırılmamış

Detaylı

İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA VEYA İŞYERLERİNİN KAPATILMASINA DAİR YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA VEYA İŞYERLERİNİN KAPATILMASINA DAİR YÖNETMELİK 28 Ekim 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27743 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA VEYA İŞYERLERİNİN KAPATILMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İcra Md. ve Md. Yard. / 2008 54. Gecikmiş cironun hükmüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A ALAN BİLGİSİ TESTİ İcra Md. ve Md. Yard. / 2008 54. Gecikmiş cironun hükmüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 51. Aşağıdakilerden hangisi kambiyo senetlerinden biridir? A ALAN BİLGİSİ TESTİ 54. Gecikmiş cironun hükmüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Makbuz senedi B) Hisse senedi C) İntifa senedi

Detaylı

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ

MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE, KESİN HESAP VE R. BİRİMİ İŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE GİDERLERİ ÖDEMELERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Üniversitenin Harcama Birimlerinden gelen Ödeme Emri Belgesi teslim alınır. Yetkililerin İmzası tam mı? Mevzuatta

Detaylı

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ

ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ ATAMA TALEP FORMLARININ GÖNDERİLMESİ YÖNTEMİ 1- Kırtasiyeciliği engellemek ve taleplerin Genel Sekreterliğimize daha çabuk ulaşabilmesi amacıyla, atama talep formlarının ekli cetvelde belirtilen tarihe

Detaylı

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI

ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI ARAÇ REHİN SÖZLEŞMESİ NDE GENEL İŞLEM KOŞULLARI KULLANILMASINI KABUL BEYANI MÜŞTERİ/TC Kimlik No: MUHATAP : Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:10 Ümraniye / İstanbul KONU

Detaylı

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir.

TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. TÜZEL KİŞİLERDE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ; tüzel kişiliğin sicilde tescilli unvanının ibraz edilen yetki belgesine göre değiştirilmesi işlemidir. GEREKLİ BELGELER AÇIKLAMALAR 1-)Kimlik Belgesi Firma temsilcisi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BOTAŞ BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA ANONİM ŞİRKETİNİN DOĞALGAZ İLE İLGİLİ ALACAKLARININ TAKİP VE TAHSİLİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNERGE

BOTAŞ BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA ANONİM ŞİRKETİNİN DOĞALGAZ İLE İLGİLİ ALACAKLARININ TAKİP VE TAHSİLİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNERGE BOTAŞ BORU HATLARI İLE PETROL TAŞIMA ANONİM ŞİRKETİNİN DOĞALGAZ İLE İLGİLİ ALACAKLARININ TAKİP VE TAHSİLİNE İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Yenilikler. İcra Modülü

Yenilikler. İcra Modülü Yenilikler İcra Modülü İş Emri ile birlikte iş emrine bağlı otomatik görev tanımı oluşturulabilmesi sağlanmıştır. İş Emri oluşturulurken Görev Oluşturulacak işaretlendiğinde Görev ile ilgili seçenekler

Detaylı

YATIRIMCI TAZMİN MERKEZİ TARAFINDAN YATIRIMCILARA YAPILACAK ÖDEMELERDE DAMGA VERGİSİ İSTİSNASI

YATIRIMCI TAZMİN MERKEZİ TARAFINDAN YATIRIMCILARA YAPILACAK ÖDEMELERDE DAMGA VERGİSİ İSTİSNASI Sirküler Rapor Mevzuat 19.09.2016/110-1 YATIRIMCI TAZMİN MERKEZİ TARAFINDAN YATIRIMCILARA YAPILACAK ÖDEMELERDE DAMGA VERGİSİ İSTİSNASI ÖZET : 7/9/2016 tarihli ve 2016/9153 sayılı BKK ile konutlara ilişkin

Detaylı

TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN

TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN 6405 TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 3002 Kabul Tarihi : 8/5/1984

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /31-1

Sirküler Rapor Mevzuat /31-1 Sirküler Rapor Mevzuat 11.01.2016/31-1 MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞ (TEMLİK VE VERGİ BORÇLARINA TAKAS) (SIRA NO: 12) NİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 49) YAYIMLANDI ÖZET :

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ÖĞRENCİ KIYAFET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ TEDARİKÇİ

Detaylı