TURNA, ECAS, Mobility Tool, OLS Elektronik Platformları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 06 Eylül 2016 Işık Üniversitesi Şile/İstanbul

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURNA, ECAS, Mobility Tool, OLS Elektronik Platformları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 06 Eylül 2016 Işık Üniversitesi Şile/İstanbul"

Transkript

1 TURNA, ECAS, Mobility Tool, OLS Elektronik Platformları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 06 Eylül 2016 Işık Üniversitesi Şile/İstanbul Neriman KANBUR Sakarya Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürü

2 TURNA Nedir? Türkiye Ulusal Ajansı Proje Başvuru Takip Sistemidir. Elektronik Proje Yönetim Sistemi olarak bildiğimiz platformda Erasmus+ kapsamında gerçekleştirilecek tüm projelerin başvuru formları ve eklerine TURNA sistemi üzerinden erişim sağlanmaktadır. Bu nedenle tüm yararlanıcı kuruluşların sistemde bir kullanıcı tanımı bulunmalıdır. Sisteme linki üzerinden giriş yapıldıktan sonra; Yeni Kullanıcı Ekranına sekmesine erişeceksiniz.

3 İşaretli sekmeyi tıkladığınızda Üyelik türünüzü seçmeniz beklenir. Kurumsal kayıt için Kurum Vergi Kimlik Numaranıza ihtiyaç duyulmaktadır.

4 Kurumun vergi numarası ile daha önceden sistemde tanımlanmış bir kullanıcı hesabı var ise sistem tarafından kontrol edilerek vergi numarası sonuna otomatik olarak verilen sıra numarası ile farklı bir hesap oluşturulacak ve bunun için onayınız istenilecektir.

5 TURNA üzerinden sistem kaydınız gerçekleştirildikten sonra Türkiye Ulusal Ajansı Proje çağrılarına başvuru için, sisteme giriş yaparak; ulaşacağınız ekranda başvuru formlarını toplu halde görüntüleyebilirsiniz.

6 Çağrı döneminde bulunan projelere ait; rehber, başvuru formu ve dökümanlara bu ekrandan ulaşılacaktır. Başvurusunu gerçekleştirmek istediğiniz proje çağrısına ait Başvuru Formunu İndir butonuna tıkladığınızda forma erişebilir, kullandığınız sisteme yükleyebilir ve offline olarak düzenleyebilirsiniz. Doldurulan formun kaydedildikten sonra Avrupa Komisyonu veritabanına submit edilmesi ve sonrasında kaydedilerek TURNA Elektronik Proje Yönetim Sistemi ne yüklenilmesi gerekmektedir.

7 Sisteme yüklemiş olduğunuz başvurular Başvurularım kısmından takip edilir, Başvurularım; Kabul edilen başvurularınıza ait başvuru formu, proje yetkilisi gibi verilere dilendiği zaman ulaşılabildiği gibi Sözleşme Bilgi Formu na da TURNA sistemi üzerinden erişim gerçekleşmektedir.

8 Sözleşme aşamasına ulaşan başvurulara dair bilgi formları TURNA sistemi üzerinden düzenlenerek yine sisteme geri yüklenecektir.

9 Türkiye Ulusal Ajansı ve kurumunuz arasında imzalanacak olan Proje Sözleşmeleri sisteme yükleyeceğiniz Sözleşme Bilgi Formu n da mevcut veriler çerçevesinde düzenlenmektedir.

10 ECAS (The European Commission Authentication System) Nedir? Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemi olarak Türkçeleştirilmiştir. Kullanıcıların Avrupa Kuruluşları tarafından kullanılan ya da geliştirilen dijital sistemlerin büyük bir kısmına erişimini sağlayan bir sistemdir. ECAS a üyelik ve Avrupa Komisyonu Katılımcı Portalının Tek Kayıt Sistemine (Unique Registration Facility: URF) kayıt yaptırmak ve 9 (dokuz) haneli PIC kodu (Kullanıcı Tanımlama Kodu) almak zorundadır. Sisteme Kayıt olmak için; Yaklaşık 5 dakikanızı alacak bu basit Kurum Tanımlama işleminde önemli hususların başında kullanıcı kimliği erişimi sağlayacak e posta adresinin ulaşılabilirliği gelmektedir. Bu nedenle tanımlayıcı e postanın kişi değil birim e postalarından seçilmesi sağlıklı olacaktır. (erasmus@...edu.tr/international@...edu.tr gb) Sistem kaydınız esnasında kurumunuzun yasal bir kuruluş olduğunu beyan etmeniz ve bunu onaylı bir evrakı sisteme yüklemeniz istenecek bu nedenle sistem kaydına başlamadan önce söz konusu evrakı düzenleyerek pdf olarak bilgisayarınızda kayıtlı olması işleminizi daha hızlı ve kolaylıkla tamamlamanızı sağlayacaktır.

11 eriştiğiniz de «CREATE AN ACCOUNT«sekmesinden ilerleyerek;

12 Kullanıcı tanımlama sürecinde * ile işaretli alanlar zorunludur, görüldüğü üzere kullanıcı adı seçeceğiniz kısmı zorunlu değildir. Sistem bu ismi otomatik olarak atayabileceği için boş bırakınız. GİZLİLİK BİLDİRİMİ (Privacy Statement) Ekranındaki bildirimi okuyarak sayfa sonuna vardığınızda kabul ettiğinize dair onay sekmesine erişeceksiniz. Onayınızı verdikten sonra Sign up butonuna tıkladığınızda, vermiş olduğunuz e posta adresine üyelik onayınız için kullanıcı adı ve şifre iletildiğine dair bir ileti alacaksınız.

13 *** Kayıt için kullandığınız E-postanıza iletilecek olan şifresinin geçerliliği 90 dakikadır. Eğer kayıt için verilen e posta hesabının şifresine erişemez ve kullanım süresi olarak verilen 90 dakikayı aşar iseniz, yeni bir kullanıcı tanımlamaya değil sistemde size tanımlanan isim ile Unutulan Şifre prosedürünü kullanım yoluna gidiniz.

14 Alacağınız e postada işlemi devam ettireceğiniz link mevcut olacaktır lütfen linkten devam ediniz. Şifre tanımlama için belirtilen kurallara hassasiyet gösterilmelidir. Sisteme tanımlandınız artık bir kullanıcısınız. Kullanıcı adı ve şifreniz ile

15 Giriş yaptığınızda Domain alanınızın Harici (External) olarak kurulduğundan emin olunuz. Görüleceği üzere her simgenin sağ alt köşesinde işaretleme kutucuğu mevcuttur. Lütfen kontrol ediniz. External seçeneği işaretli değil ise, Değiştir ve Kuruluş değil- Avrupa organı da değil kısmını seçiniz.

16 Erişimini gerçekleştirdiğiniz bu sayfa kurumunuza ait hesap bilgilerini düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

17 OLUŞTURULAN PIC NUMARASINA SAHİP KURUM VERİLERİNİN GİRİŞİ Kurum Bilgilerinin düzenleneceği (modify) bu ekranda görüleceği gibi kurumunuzun; - Vergi Kimlik Numarası - Kuruluş Kanun Sayısı - Kuruluş Kanun Sayısı Tarihi - Yasal Temsilcisi tam adı Gibi bilgiler sıklıkla sizlerden talep edilecektir. Bu nedenle ofisinizde erişilebilir bir yerde söz konusu bilgileri kayıtlı bulundurmanız sizler için yararlı olacaktır. LEGAL ENTITY forma ilgili web sayfasının dökümanlar kısmından ulaşabileceğiniz gibi web üzerinden arama yaparakta kolaylıkla erişebilirsiniz. Ent_privComp_en.pdf

18

19 Mobility Tool Nedir? Mobility Tool+, Avrupa Komisyonu nun Hayatboyu Öğrenme Programı ve Erasmus+ Programı kapsamındaki hareketlilik projelerine yönelik işbirliği, yönetim ve raporlama işlemleri için oluşturulmuş web platformudur. Mobility Tool+, Avrupa Komisyonu tarafından, Erasmus + Ulusal Ajanslarınca yönetilen Erasmus+ Projeleri nin yararlanıcılarının kullanımı için geliştirilmiştir. Mobility Tool+ kullanıcıları, bu arayüzde (Ulusal Ajans ile imzalanan Delegasyonu Anlaşması dahil) yönettikleri projelere ait bilgiler bulabilecek ve kullanıcıların geriye kalan bilgileri kodlamaları mümkün olacaktır. Kullanıcılar katılımcıları belirleyebilir; hareketlilikler, çıktılar vb. ve bütçe bilgilerini güncelleyip tamamlayabilirler. Araç aynı zamanda katılımcı ve yararlanıcı raporlarını, Mobility Tool + kullanıcıları tarafından girilen haraketlilik verilerini baz alarak oluşturmaktadır.

20 ECAS kullanıcı adı ve şifreniz ile girişinizi gerçekleştiriniz. Ekranda göreceğiniz PROCEED butonuna tıklayınız.

21 Ulaştığınız ekranda aktif faaliyet döneminde Hibe Anlaşması mevcut projelerinizi liste halinde göreceksiniz. İşlem yapacağınız anlaşmanın üzerine tıklayınız. Ekranda mevcut menüde işlemler menü halinde sıralanmaktadır. Hızlı ve sağlıklı veri girişi için öncelikle menüde yer alan Kurumlar sekmesinden işleme başlamanız sağlıklı olacaktır.

22 Eriştiğiniz bu sekmenin sağ üst köşesinde yer alan +Create butonuna tıkladığınızda, faaliyetiniz süresince hareketlilik gerçekleştirilecek kurumların verilerini girmeniz gerekmektedir. Kurum tanımlamalarını gerçekleştirdikten sonra, hareketliliğe katılan her bir yararlanıcının sistem üzerinden menüde yer alan Hareketlilikler sekmesi seçilerek verilerinin girilmesi gerekmektedir. Hareketliliğin gerçekleşmesi kesinleştikten sonra hareketlilik yararlanıcısı hareketlilik türüne göre sisteme işlenir. Hareketlilik bitiş tarihini takiben sistem otomatik olarak Nihai Rapor için yararlanıcının sisteme tanımladığınız e posta hesabına bildirimde bulunur. Burada yararlanıcının e posta hesabının aktif olmasına ve yararlanıcılara sistemin bildirimleri konusunda bilgilendirme yapılmasına dikkat edilmelidir.

23 *Yararlanıcının faaliyet bitiş tarihinde bir değişiklik söz konusu olması halinde sisteme girilen verinin güncellenmesi gerekmektedir. *Yararlanıcın Nihai Raporu faaliyet bitimini takip eden 15 gün içinde tarafınıza ulaşmamış ise yararlanıcı ile irtibata geçilerek teyid edilmelidir. Her bir yararlanıcı için sisteme işlenen veriler, yararlanıcın faaliyetini tamamladıktan sonra tarafınıza teslim edeceği evraklar üzerinden kontrol edilerek nihai düzeltmeler yapılmalıdır. Sisteme girilen her bir yararlanıcı verisi sayesinde bütçesel takibinde sağlandığı Mobility Tool sistemi faaliyet dönemi bitiminde raporlamalarında otomatik olarak düzenlenmesini sağlamaktadır.

24 OLS Nedir? (Online Linguistic Support) Çevrimiçi dil desteği, Yükseköğretimde öğrenci hareketliliği faaliyetlerinden yararlanacak öğrenciler için Avrupa Komisyonu tarafından ücretsiz bir uygulamadır. Başlangıçta Almanca, Fransızca, Hollandaca, İtalyanca, İngilizce ve İspanyolca dillerine ilaveten 2016 yılından itibaren Çekçe, Danca (Danimarka dili), Yunanca, Lehçe (Polonya dili), Portekizce ve İsveççe dillerinde de öğrencilere Çevrimiçi Dil Desteği sunulmaya başlanmıştır. Çevrimiçi dil desteği öğrencilerin girmekle yükümlü olduğu sınavlar ve isteğe bağlı çevrimiçi dil kursu desteğini içermektedir. Öğrenim veya staj hareketliliği gerçekleştirmek için seçilmiş öğrenciler, faaliyetlerine başlamadan önce ve faaliyetlerini tamamladıktan sonra ayrı ayrı olmak üzere, Çevrimiçi Dil Desteği sistemi üzerinden öğrenim/staj faaliyetinin gerçekleştirildiği dilden zorunlu sınav olurlar. Sınavlar öğrencilerin seçilmiş olma durumlarını etkilememekle birlikte uygulamaya seçilen öğrencilerin bu sınavlara girmesi zorunludur ve girmemeleri durumunda hibelerinde kesinti yapılır. Faaliyet öncesi ve sonrası yapılan sınavlar öğrencinin faaliyetleri süresince dil yeterliliklerinde meydana gelen değişimi gözlemlemek amacıyla yapılan bu sınavlar hareketliğe seçim aracı olarak kullanılamaz. Sınav sonuçları yalnızca öğrenci ve öğrenciyi gönderen yükseköğretim kurumu tarafından görülebilir.

25 Sınava girilen dil ile kurs alınan dil aynı olmalıdır. Zorunlu dil sınavı sonuçları B2 ve üzerinde olan öğrenciler, isteklerine bağlı olarak, gittikleri ülkenin dilinde çevirimiçi dil kursundan yararlanabilirler. B1 ve altı sonuç alanlara otomatik dil kursu tanımlanır, fakat B2 ve üzeri sonuç alanlara dil kursunu sizler tanımlamalısınız. Dil kursu süresi faaliyet süresine göre belirlenir. Öğrencinin hareketlilik süresi kadar kurs süresi imkanı tanınır. Dil kursuna katılım zorunlu değildir. Dil sınavı tanımlanacak öğrenciler faaliyete seçildikleri dönemde belirlenmeli ve koşulları ile kullanımı hakkında bilgilendirilmelidir. Hibe dönemi için kurumunuza tahsis edilen OLS Lisansı tüm katılımcı öğrencilerinizi kapsayacak sayıdadır. Bu sistemde de tanımlamalar hareketliliğe katılacak öğrencilerin e posta hesapları üzerinden gerçekleştirileceğinden kayıtlara alınacak e-posta hesaplarının aktif olmasına özen gösterilmelidir. Dönem dönem sistem üzerinden öğrencilere yapılan bildirim e-postalarının gereksiz (junk/spam) posta kutularına düştüğüne dair bildirimler aldığımız için yararlanıcılara bu konuda hatırlatma yapılması önemlidir.

26 Sisteme Giriş OLS Sistemi için biz kurumların sistem kaydı gerçekleştirmesine gerekmemektedir. Sistem faaliyetine başvurduğunuz projede İletişim Kişisi olarak belirleyeceğiniz kişinin e posta hesabına otomatik olarak tanımlanmakta ve kişiye proje onayı takibinde e posta ile iletilen şifre ile aktif edilmektedir. Bu nedenle proje başvurularında belirlenecek iletişim kişilerinin sistemi aktif kullanabilecek pozisyonda olmalarına dikkat edilmesi sağlıklı olacaktır. Örnek e postada görüleceği üzere sistem iletişim kişisine şifreyi ve bu şifre ile giriş yapacağını linki iletmektedir. (

27 İletişim kişisine ait e posta ve iletilen şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra;

28 Bu ekranda sistem kullanıcısı kendine yeni bir şifre belirler. Şifre güncellemesini gerçekleştirdikten sonra menüden ana sayfaya dönerek işlemlere başlanır. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan kullanıcı e postasına tıklayarak; yeni şifre oluşturulacak ekrana ulaşılır.

29 . Çevrim içi Sınav ve Kurs Tanımlanması Toplu halde her dil için bir seferde yapılabilir. Yararlanıcı eklendikçe sayı sistem tarafından güncellenir. Böylece kullanıcı sistemde kullanabileceği lisans sayısını takip edebilir

30 Menüde yer alan License Usage per participant sekmesinden tüm yararlanıcıların süreci takip edilebilmektedir. Bu yolla I. Sınav sonrasında başarı durumlarına göre öğrencilere kurs tanımlaması yapılabilmektedir.

31 TEŞEKKÜRLER

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI

T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI T.C AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TURNA Elektronik Proje Yönetim Sistemi Online Başvuru Kılavuzu Yayın tarihi: 03.02.2014 İçindekiler

Detaylı

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R.

2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. 2018 Proje ve 2019 Proje KA103/KA107 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE ST OĞRENCİLERİ HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMINA (ORYANTASYON) HOŞGELDİNİZ 24 MART 2019 R. TUĞÇE KARAZ ERASMUS+ Giden Öğrenci OLS (Online Linguistic

Detaylı

1.1.1. Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemi (ECAS) ile Kayıt İşlemi 2. 1.1.2. Unutulan şifre 6. 1.1.3. Ad-soyad veya e-posta adresi değiştirme 8

1.1.1. Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemi (ECAS) ile Kayıt İşlemi 2. 1.1.2. Unutulan şifre 6. 1.1.3. Ad-soyad veya e-posta adresi değiştirme 8 AVRUPA KOMİSYONU Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Politikaları ve Programı Hayat Boyu Öğrenme Programı Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemi Kullanıcı Kılavuzu Avrupa

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ YERİ BULMA Öğrenciler, Easmus+ Erasmus Programı Staj Hareketliliği kapsamında Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi Staj hareketliliğinde

Detaylı

Online Linguistic Support (OLS)

Online Linguistic Support (OLS) Online Linguistic Support (OLS) (Çevrimiçi Dil Desteği) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı 26 Kasım 2014, Konya LLP döneminde dil desteği (1) Yararlanıcılara verilen dil desteği büyük oranda maddi destek

Detaylı

Proje Başvuru Formları ve Kurumlararası Anlaşma Formu

Proje Başvuru Formları ve Kurumlararası Anlaşma Formu Proje Başvuru Formları ve Kurumlararası Anlaşma Formu Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 12 Haziran 2015, Adrasan Başvuru süreci Bu başvuru sadece çevrimiçi olarak yapılmaktadır! İlk

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2019 2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğine hak kazandıktan sonra neler yapmalıyım ve süreci nasıl takip edeceğim?

Detaylı

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO

ERASMUS + PROGRAMI Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu. Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO ERASMUS + PROGRAMI 2017-18 Erasmus + Programı ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Sunumu Dr. Sıla Turaç BAYKARA İYTE-UİO 11.04.2017 Erasmus Değişim Programı nedir? Erasmus Değişim Programı, Avrupalı

Detaylı

Mobility Tool AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI

Mobility Tool AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ne & kim? Avrupa Komisyonu Mobility Tool Hareketlilik Projelerinin yönetilmesi ve raporlanması için Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilmiş

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Bu hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ERASMUS+ Nasıl Başvurulur? Erasmus+ Programı na başvuru

Detaylı

Mobility Tool (Hareketlilik Aracı)

Mobility Tool (Hareketlilik Aracı) Mobility Tool (Hareketlilik Aracı) Dr. Selen TOKGÖZ Yükseköğretim Uzmanı 27 Kasım 2014, Konya Mobility Tool nedir? Hareketlilik projelerinin yönetilmesi ve raporlanması için Avrupa Komisyonu tarafından

Detaylı

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir.

Diplomatik temsilciliklerimizin hiçbir birimi staj faaliyeti için uygun değildir. Staj Hareketliliği Nedir? Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Yükseköğretim Koordinatörlüğü Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 11.06.2015, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme

Detaylı

Değerli Öğrencilerimiz,

Değerli Öğrencilerimiz, Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim, Staj ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyum (EPO) Hareketliliklerinden ve Mevlana Değişim Programından yararlanmak üzere başvuruda bulunmayı planlayan

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

EK III. Hayatboyu Öğrenme Programı. Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014

EK III. Hayatboyu Öğrenme Programı. Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014 EK III Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014 *Bu Rehber Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI ÜYELİK KILAVUZU 2011 İçerik Bilgileri 1. İhraççı Şirket Portal Katılım Süreci... 3 2.Şirket Kullanıcısı Portal Kayıt İşlemleri... 5 2 / 11 1. İHRAÇÇI

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü 1 Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü Eczanem Otomasyon Sistemi Sms Modülü, değişik gönderim seçeneklerine ile her ihtiyaca göre mesaj gönderim

Detaylı

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ!

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! İçindekiler ÖZEL YETENEK ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ... 1 1. Sisteme Giriş... 1 2. Kimlik Bilgileri, Eğitim Bilgileri

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

ERASMUS TOPLANTISI 2017

ERASMUS TOPLANTISI 2017 ERASMUS TOPLANTISI 2017 Erasmus+ Nedir? Erasmus programı üniversite öğrencilerinin Avrupa ülkelerinde eğitim almasını sağlayan bir değişim programıdır. Erasmus+ Nedir? Daha önceki dönemde Türkiye sadece

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

TURNA SİSTEMİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU

TURNA SİSTEMİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU TURNA SİSTEMİ EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ARACI KULLANICI KILAVUZU 2016 Sayın Yararlanıcı, Bu kılavuz, Europass Hareketlilik Belgelerinin hazırlanmasında size yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Erasmus+ Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Rehberi

Erasmus+ Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Rehberi Erasmus+ Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Rehberi https://app.erasmus.akdeniz.edu.tr AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Programı Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Kaliteye Yönelik Tedbirler

Kaliteye Yönelik Tedbirler Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Kaliteye Yönelik Tedbirler 28 Kasım 2017 Ankara Hareketlilik Başvuru-Kabul Başvuru Kabul Yedek 2296 1944 1944 1482 767 221 209 324 105 114 526 213 2014 2015 2016 2017

Detaylı

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU DynEd KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Okulun MEB Kodu : Mebbis Kurum Kodu Okulun Yönetici Şifresi : Yönetici Şifresini okul müdürleri MEBBİS sistemi üzerinden kurum bilgi sayfasına girdiklerinde

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği İçerik Hareketlilik Projeleri ve Amaçlar Kuruluşlar Katılımcılar Hibe Ölçütleri Bütçe Başvuru Ana

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi YENİ HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI YETKİLENDİRME KLAVUZU Çankırı Karatekin Üniversitesi Ocak 2018 Kamu idarelerince yapılan ödemelere ilişkin Ödeme Emri Belgeleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Dr. Selen TOKGÖZ Uzman 22.06.2014, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme ve hibe tahsisatı süreci 3. Sözleşme süreci 4. Uygulama

Detaylı

MyEnglishLab. Öğrenci Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab. Öğrenci Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab Öğrenci Kullanım Kılavuzu 1 MyEnglishLab: Giriş Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab öğrenci kullanımını inceleyeceğiz. MyEnglishLab platformunda henüz bir hesap oluşturmadıysanız, MyEnglishLab

Detaylı

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİ (İETTS) UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamaları aşağıda belirtilmiştir:

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ Başvuru Tarihleri 14 Nisan 26 Mayıs 2017 Üniversitemizin Açıköğretim Sistemine bağlı Batı

Detaylı

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ!

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! İçindekiler ÖZEL YETENEK ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ... 1 1. Sisteme Giriş... 1 2. Kimlik Bilgileri, Eğitim Bilgileri

Detaylı

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır.

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır. 1 Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmektedir. İlgili linki kullanarak portal

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI ODD İLETİŞİM UYGULAMASI Çalışmanın amacı, Derneğimizin üyeleri ile gerçekleştireceği duyuru, toplantı ve benzeri faaliyetler kapsamında tüm iletişim platformlarında doğru üye temsilcisine ulaşabilmektir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr internet sayfasında ÖĞRENCİ

Detaylı

EUROPASS HARKETLİLİK BELGESİ BAŞVURU KLAVUZU

EUROPASS HARKETLİLİK BELGESİ BAŞVURU KLAVUZU T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı EUROPASS HARKETLİLİK BELGESİ BAŞVURU KLAVUZU Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

Detaylı

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8. TEBEOS Eczane İşletme Yazılımı İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.7 TEBEOS U NASIL KURARIM? TEBEOS: Windows XP, Vista 32 ve 64, Windows 7 İşletim Sistemleri için

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI

AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİBAŞVURULARI Bu faaliyete sadece YTÜ deki akademik programlara tam zamanlı kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir. İlgili programın Yabancı Dil Hazırlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, EĞİTİM BİLGİLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİN SİSTEME

Detaylı

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu için geliştirilen

Detaylı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu 2017-2018 Akademik Yılı Başvurunuzu www.eu.yildiz.edu.tr adresimizden Başvuru-Application kısmından yapabilirsiniz. Sisteme Eğitim Alma ve Ders Verme olarak

Detaylı

S 1.1. Öğrenim Hareketliliği

S 1.1. Öğrenim Hareketliliği S 1.1 Öğrenim Hareketliliği Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus hareketlilik sürecinizde hazırlamak durumunda olduğunuz belgelere ilişkin işlemleri kolaylaştırmak amacıyla, Koordinatörlüğümüzün çevrimiçi başvuru

Detaylı

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0

ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 ELEKTRONİK BAŞVURU REHBERİ V 1.0 Ağustos 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/23 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/23 İçindekiler 1 Giriş. 4 2 E-Fatura Uygulamasına

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ VE KULLANICI BİLGİLERİNİN

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr -1- Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ SAYFASINA GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU DESTEK TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU 1 I. İçindekiler 1. DESTEK BAŞVURU SİSTEMİ WEB ADRESİ... 3 2. GİRİŞ EKRANI... 3 3. KAYIT VE

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI PORTAL ÜYELİK İŞLEMLERİ KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI PORTAL ÜYELİK İŞLEMLERİ KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI İHRAÇÇI PORTAL ÜYELİK İŞLEMLERİ KILAVUZU İçerik Bilgileri 1. İHRAÇÇI ŞİRKET PORTAL KATILIM SÜRECİ... 3 2. ŞİRKET KULLANICISI PORTAL KAYIT İŞLEMLERİ... 6

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu ASELSAN Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon: 2 Tarih : 24.07.2017 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 2 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 6 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

LLL, LEONARDO DA VINCI, İnovasyon Transferi KOBİ'lerin I-CIA Proje No TR1-LEO Kullanıcı Rehberi

LLL, LEONARDO DA VINCI, İnovasyon Transferi KOBİ'lerin I-CIA Proje No TR1-LEO Kullanıcı Rehberi Kullanıcı Rehberi PROJE: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Rekabetçi İstihbarat Kapasitelerinin Geliştirilmesi (2013-1-TR1-LEO05-) İçindekiler Giriş... 2 Genel Bilgiler... 2 Kayıt... 2 İçindekiler...

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ YARDIM DÖKÜMANI

KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ YARDIM DÖKÜMANI KURSİYER İSMEK ONLİNE KAYIT MODÜLÜ; İSMEK kursiyerlerinin internet üzerinden kurslara ön kayıt yapmalarına olanak sağlayan modüldür. Bu modül ile ilçedeki kurs merkezleri, kurs merkezlerindeki branşları,

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL

SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL SEÇİLEN ÖĞRENCİ İÇİN İZLENECEK YOL Birim/bölüm koordinatörünüz ve Uluslararası Ofis le sürekli irtibat halinde olmanız gereken bu süreçte çeşitli yükümlülükleriniz olduğunu bilmeli, aşağıda belirtilen

Detaylı

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon: 1 Tarih : 27.11.2016 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 1 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 5 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim de 2016 Yılının Değerlendirmesi / Soru - Cevap

Erasmus+ Yükseköğretim de 2016 Yılının Değerlendirmesi / Soru - Cevap Erasmus+ Yükseköğretim de 2016 Yılının Değerlendirmesi / Soru - Cevap Yükseköğretim Birimi Uzmanları 13 Aralık 2016 Uludağ Üniversitesi, Bursa İçerik 2016 Takvim Yılı Özeti Yıl Boyunca Sık Aldığımız Sorular

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci 2017/2. Dönem Takvimi ve Süreci BAŞURU ve ÖDEME DÖNEMİ Başlangıç : 21 Ağustos 2017 Bitiş : 11 Eylül 2017 www.turmob.org.tr sitesine Teorik Eğitim için katılım ücreti ödenmesi ve http://etik.turmob.org.tr

Detaylı