KUE DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ FORMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KUE DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ FORMU"

Transkript

1 Sayfa No 1/5 No: 1 BÖLÜM 1. TANIMLAR VE YORUMLAMA Madde 1.1 KUE nin madde 1.1 de yer alan tanımlarına göre Teslim ve Kabul Noktası, Depolama Tesisindeki Ölçüm İstasyonunun izole flanşı çıkışı anlamına gelmektedir. Söz konusu nokta, depolama lisansı kapsamında TPAO nun mülkiyet ve işletmesinde bulunan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisinin çıkış flanşını tanımlamaktadır. TPAO tarafından yürütülen Değirmenöy Kapasite Artım Projesi neticesinde Değirmenköy de yeni bir yüzey tesisi kurulduğu ve bu tesisin ayrı bir ölçüm istasyonu ve ayrı bir boru hattı ile Ulusal İletim Şebekesine bağlı olduğu gaz sektöründe faaliyet gösteren tüm tarafların malumudur. Bu nedenle, tek bir depolama lisansı çerçevesinde iki ayrı tesisten hizmet verileceği için Teslim ve Kabul Noktası tanımının yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. ŞİD kapsamında Giriş 7 noktasına ilave olarak Değirmenköy Yüzey Tesisleri için ayrı (yeni) bir Giriş Noktası tanımlanması yapılması teorik olarak mümkün olmasına karşın bu giriş noktasının pratikte işletilemeyeceği değerlendirilmektedir. Şöyle ki tanımlanan bu giriş noktası için BOTAŞ İletimden kapasite rezervasyonu yaptıran bir Hizmet Alan, Depolama Şirketi tarafından bu noktaya gaz teslim edilip edilmeyeceğini bilebilme şansı bulunmamaktadır. Giriş 7 ve yeni tanımlanacak giriş noktasının aslında birleşik olarak ele alınması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. BOTAŞ İletim açısından İletim Şebekesinin dengesi daha öncelikli ve önemli bir konu olduğu ve iletim/kapasite bedellerinde BOTAŞ İletimin bir kaybı olmayacağı için bu iki giriş noktasının birleşik olarak ele alınmasında bir sakınca olmayacağı düşünülmektedir. Bu bağlamda, ŞİD de tanımlanacak yeni giriş noktası ile Giriş 7 noktasının depolama faaliyeti açısından birlikte alınması ve KUE de yer alan Teslim ve Kabul Noktası tanımının yeniden düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Mümkün olan en kısa sürede Teslim ve Kabul Noktası, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi ile Değirmenköy Yüzey Tesisindeki Ölçüm İstasyonunun izole flanşı çıkışı anlamına gelir. Depolama sistemini en etkin ve verimli olarak kullanabilmek ve arz-talep dengesine yardımcı olabilmek adına Depolama Şirketi enjeksiyon ve geri üretim için hangi Teslim ve Kabul Noktası nı kullanacağına kendisi karar verir.

2 Sayfa No 2/5 No: 2 BÖLÜM 14. ÜCRETLENDİRME VE ÖDEMELER Madde Depolama Tesisine üçüncü tarafların erişiminin sağlanmasından bugüne kadar geçen süre içinde hiçbir zaman mevcut kapasitenin tümü için bir kapasite rezervasyon talebi oluşmamıştır. Gerek atıl kapasiteden faydalanmak isteyeceği halde maliyeti nedeniyle atıl kapasite başvurusunda bulunmayan firmaların bu hizmete daha düşük maliyetle erişim sağlaması gerekse de enjeksiyon dönemi sonunda depoların tam olarak doldurularak arz güvenliğine katkı sağlanması amacıyla Depolama Yılı içerisinde yapılacak atıl kapasite başvurularında uygulanan kapasite ücreti uygulamasında acil değişikliğe gidilmesi önerilmektedir Kapasite ücreti aylık bazda 12 taksit halinde ödenir. Aylık kapasite ücreti, ilgili ay için geçerli olan Kapasite Bedeli ile DHS de yer alan SDK nın çarpımıyla bulunan tutarın 1/12 sidir ve Hizmet Alanın, SDK yı kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın her ayın başında peşin ödenir. Aylık kapasite ücreti ilgili ayın ilk 5 (beş) İş Günü içerisinde fatura edilir. Depolama yılı başlamadan öncesinde, ilgili Depolama Yılının tümü için tahsis edilen atıl kapasite kapsamında yapılacak kapasite ücreti ödemeleri için bu bendin birinci paragrafındaki hükümler geçerlidir. Lisansın verildiği tarihten itibaren beş yıllık süreyi dolduran ithalat şirketlerinin ilgili kanun ve yönetmelikler uyarınca veya lisansın verildiği tarihten itibaren beş yıllık süreyi doldurmayan ithalat veya toptan satış faaliyeti gösteren şirketlerin kendilerinin belirleyeceği bir miktar üzerinden Depolama Yılı öncesinde bir kapasite rezervasyonu yaptırmış olmaları şartıyla; bu Hizmet Alanların yaptırmış oldukları kapasite rezervasyonlarına kadar bir miktar için Depolama Yılı içerisinde Atıl Kapasite rezervasyon talebinde bulunması ve bu talebin kabul görmesi halinde bu Hizmet Alanlar, kapasite ücretini Atıl Kapasite taleplerinin kabul edilerek DHS ye zeyilname yapıldığı aydan itibaren kalan aylar için aylık taksitler halinde öder. Ancak, Depolama Yılı içerisinde Atıl Kapasite talebi kabul edilen Hizmet Alanlar, başlamadan önce bu şekilde DHS imzalamayan veya Depolama Yılı başlamadan önce yaptırdığı kapasite rezervasyonunun üzerinde talepte bulunan (sadece aşan kısım için) ve talepleri kabul gören Hizmet Alanlar, Depolama Dönemi başından itibaren birikmiş olan kapasite ücretini DHS imzalanan ayda geçerli olan Kapasite Bedeli üzerinden defaten öder, kalan kapasite ücretini ise aylık taksitlerle ödemeye devam eder.

3 Sayfa No 3/5 No: 3 BÖLÜM 13. İNTERNET SİTESİ Madde 13.4 Tesislerin performansının Hizmet Alanlar tarafından takip edilmesini sağlamak amacıyla günlük ilan edilen kapasitedeki gerçekleşmelerin yayınlanması talep edilmektedir. i. Hizmet Alan Bazında Rezerve edilen Depolama Kapasitesi ii. Günlük kapasiteler (Enjeksiyon veya Geri Üretim), iii. Günlük Atıl Enjeksiyon veya Geri Üretim Kapasite Miktarı iv. G-1 Günü için depolarda her bir Hizmet Alan a ait Depolanan Doğal Gaz Miktarı, v. G-1 Günü için gerçekleşen tahsisatlar, vi. G-2 günü için depolardaki toplam envanter. vii. G-1 Günü için gaz kalorifik değeri, viii. OAE ler, ix. Bakım Programı bilgileri x. Kısıtlama ve Kesinti Bildirimleri xi. Hizmet Alanlar için gerekli diğer bilgiler. xii. G-1 Günü için gerçekleşen enjeksiyon ve geri üretim miktarları.

4 Sayfa No 4/5 No: 4 BÖLÜM 6 NOMİNASYON VE PROGRAMLAR Madde Günlük Nominasyonunu G-1 saat 10:30 öncesinde bildirerek program onayı alan bir Hizmet Alan, yine G-1 de program arttırma yönünde bir revize Nominasyon ibraz ettiğinde paylaşım mekanizması, revize Nominasyon yapan Hizmet Alana halihazırda onaylı bulunan programının altında bir onay verebilmektedir. Bu durumda revize Nominasyon yapan bir Hizmet Alan, önceden kazanmış olduğu program onayının bir kısmını kaybedebilmektedir. Revize Nominasyon sonucunda gelen onayın, önceki onaylanmış programa eklenmesi talep edilmektedir Gün Öncesi Revize: Hizmet Alan, bir sonraki Gün (G) için yapılacak olan günlük revize Nominasyonlarını G-l' de saat 14:15 e kadar Depolama Şirketi'ne ibraz eder. Gün öncesi revize Nominasyon sürecinde günlük atıl kapasitede artış olması durumunda revize Nominasyonlar Depolama Şirketi'nin onayına bağlı olmak kaydıyla saat 14:30 a kadar iletilebilir. Depolama Şirketi tüm Hizmet Alanların günlük revize Nominasyonlarını mevcut kapasite elverişliliği dâhilinde KUE' de belirtilen esaslar çerçevesinde değerlendirir ve onayladığı günlük revize Programları saat 14:45'e kadar İletim Şirketi'ne ve Hizmet Alanlara bildirir. Depolama Şirketi, Gün içi revize için günlük atıl enjeksiyon ve günlük atıl geri üretim kapasitesini tüm Hizmet Alanlara saat 15:00 e kadar ilan eder ve tüm hizmet Alanları elektronik posta yoluyla da bilgilendirir. Revize işlemlerinde Hizmet Alan onaylı programını arttırma yönünde Nominasyon verdiğinde mevcut onaylı miktarın üzerindeki miktar değerlendirmeye alınır ve onaylı programa eklenir. Kuşkuya mahal vermemek için onaylı program arttırma yönlü revize Nominasyon yapıldığında, onaylı program düşürülemez. Hizmet Alan onaylı programını azaltma yönünde Nominasyon verdiğinde Nominasyon değeri yeni onaylı Program olarak kabul edilir.

5 Sayfa No 5/5 No: 5 BÖLÜM 14. ÜCRETLENDİRME VE ÖDEMELER Madde 14.2 Hizmet kesinti ücretinin hesaplanmasında kullanılan ait onaylanmış son Program ile gün sonu tahsisat arasındaki farkın onaylanmış son Program a olan oranının Depolama Tesisi ile yapılan Depolama Hizmet Sözleşmesinde belirtildiği gibi %8 olmasını talep etmekteyiz. Mümkün olan en kısa sürede 14.2 Hizmet Kesintisi Ücreti Depolama Şirketinin KUE uyarınca vermesi gereken hizmetlerin aksatılması veya verilmemesi durumunda, hizmetin aksayan veya verilmeyen kısmı için depolama şirketi tarafından ilgili Hizmet Alanlara Hizmet Kesintisi Ücreti ödenir. Hizmet Kesintisi Ücreti, ilgili ayda hizmet kesintisine tabi miktar ile ilgili ay için geçerli olan Hizmet kesintisi bedelinin çarpımıyla takip eden ayın ilk gününde hesaplanır. Hizmet Kesintisi Ücreti ne tabi miktarın hesaplanmasında, Hizmet Alan a ait onaylanmış son Program ile gün sonu tahsisat arasındaki farkın onaylanmış son Program a olan oranının %3 ten %8 ten fazla olan kısmı göz önüne alınır. Ancak enjeksiyon dönemlerinde Doğal Gazın Teslim ve Kabul Noktasındaki basıncının gün içerisinde verilecek hizmetin aksamasına sebep olacak şekilde 50 bar (g) ın altında kalması durumunda Depolama Şirketi'nin enjeksiyona devam edip etmeme hakkı saklı kalmak kaydıyla, gün sonu tahsisatların düşük kalması halinde Depolama Şirketi, Hizmet Alanlara Hizmet Kesinti Ücreti ödemez.

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4139 Karar Tarihi: 26/11/2012

K U R U L K A R A R I. Karar No: 4139 Karar Tarihi: 26/11/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: K U R U L K A R A R I Karar No: 4139 Karar Tarihi: 26/11/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 26/11/2012 tarihli toplantısında; Yer Altı Depolama Tesisleri Kullanım

Detaylı

YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE

YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE Resmî Gazete:4.06.2011 Tarih ve 27954 Sayı Yönetmelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

TPAO SİLİVRİ YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE ESASLARI (KUE)

TPAO SİLİVRİ YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE ESASLARI (KUE) TPAO SİLİVRİ YER ALTI DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ TEMEL KULLANIM USUL VE ESASLARI (KUE) 1 İÇİNDEKİLER 1. TANIMLAR VE YORUMLAMA 2. TEMEL UYGULAMALAR 3. KAPASİTE ve BAŞVURU 4. KAPASİTE DEVRİ 5. ENVANTER DEVRİ

Detaylı

Türkiye Doğalgaz Şebekesi ve İşleyişi. Yunus Emre İCİK

Türkiye Doğalgaz Şebekesi ve İşleyişi. Yunus Emre İCİK Türkiye Doğalgaz Şebekesi ve İşleyişi Yunus Emre İCİK Sunum Planı ŞİD e Giriş ve Genel Kavramlar Detaylı ŞİD Analizi Çay Molası Uygulama Örneği Sınav & Soru & Cevap 2 ŞİD e Giriş ve Genel Kavramlar 3 Doğal

Detaylı

Toptan Satış Şirketleri Açısından Doğal Gaz Depolama. Mehmet Fatih Bulut, EWE Enerji TUGS 2014, 30 Ekim 2014 Ankara

Toptan Satış Şirketleri Açısından Doğal Gaz Depolama. Mehmet Fatih Bulut, EWE Enerji TUGS 2014, 30 Ekim 2014 Ankara Toptan Satış Şirketleri Açısından Doğal Gaz Depolama Mehmet Fatih Bulut, EWE Enerji TUGS 2014, 30 Ekim 2014 Ankara İçerik G- EWE Grubu 1- Neden Doğalgaz Deposuna İhtiyaç Var? 2- Avrupa ve Dünyada Tüketime

Detaylı

Doğal Gaz Piyasası İletim Şebekesi İşleyiş Yönetmeliği

Doğal Gaz Piyasası İletim Şebekesi İşleyiş Yönetmeliği Resmi Gazete:26.10.2002 Tarih ve 24918 Sayı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Doğal Gaz Piyasası İletim Şebekesi İşleyiş Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

DOĞAL GAZ DEPOLAMA MEVZUATI. Bağdagül KAYA CANER, LL.M Enerji Uzmanı Doğal Gaz Piyasası Dairesi

DOĞAL GAZ DEPOLAMA MEVZUATI. Bağdagül KAYA CANER, LL.M Enerji Uzmanı Doğal Gaz Piyasası Dairesi DOĞAL GAZ DEPOLAMA MEVZUATI Bağdagül KAYA CANER, LL.M Enerji Uzmanı Doğal Gaz Piyasası Dairesi Doğal Tekeller, Rekabet ve Zorunlu Unsur Doktrini Doğal tekel kavramı; belirli endüstrilerde teknoloji ve

Detaylı

SİLİVRİ DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ ve GÜNCEL DURUM

SİLİVRİ DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ ve GÜNCEL DURUM TÜRKİYE PETROLLERİ SİLİVRİ DOĞAL GAZ DEPOLAMA TESİSİ ve GÜNCEL DURUM SÜLEYMAN ABRAVCI DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI TPAO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TUGS2014 Ankara, 30 Ekim 2014 Doğal Gaz Piyasası Kanunu (4646) İthalat

Detaylı

4646 SAYILI DOĞAL GAZ PİYASASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI TASLAĞI İLE ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMELER

4646 SAYILI DOĞAL GAZ PİYASASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI TASLAĞI İLE ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMELER 4646 SAYILI DOĞAL GAZ PİYASASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI TASLAĞI İLE ÖNGÖRÜLEN DÜZENLEMELER 1 4646 SAYILI DOĞAL GAZ PİYASASI KANUNUNDAKİ YENİLİKLER Lisans sahibi şirketler aralarında

Detaylı

DOĞAL GAZ PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

DOĞAL GAZ PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar DOĞAL GAZ PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; doğal gaz piyasası

Detaylı

DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI KARŞILAŞTIRMA CETVELİ

DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI KARŞILAŞTIRMA CETVELİ DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI KARŞILAŞTIRMA CETVELİ Madde No Mevcut Hüküm Yeni Hali 1 Tanımlar başlıklı 3 üncü maddeye yeni bent eklenmesi Sıkıştırılmış

Detaylı

Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği Uygulamaları Reaktif Güç Kontrolü Hizmetine İlişkin Ticari Esaslar

Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği Uygulamaları Reaktif Güç Kontrolü Hizmetine İlişkin Ticari Esaslar Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği Uygulamaları Reaktif Güç Kontrolü Hizmetine İlişkin Ticari Esaslar Ankara, 13 Aralık 2010 Gündem Reaktif Güç Kontrol Hizmeti Tedarik Süreci Reaktif Güç Kontrol

Detaylı

Yük. Müh. Fatih ÜNLÜUYSAL İGDAŞ Etüd Proje Md. Proje Şefi 29 Mayıs 2013

Yük. Müh. Fatih ÜNLÜUYSAL İGDAŞ Etüd Proje Md. Proje Şefi 29 Mayıs 2013 Slide 1 title Başlıklar özet Bullet 2 point Bullet 3 point İstanbul Avrupa Yakası Doğalgaz Dağıtım Şebekesinin En Yüksek Debide Çekişlerde TPAO Silivri Doğalgaz Depolarından Beslenmesinin İncelenmesi Yük.

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında arz güvenliğinin temini için gerekli yedek

Detaylı

Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum

Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum E P D K Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum Rıza GÜNGÖR Grup Başkanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EİE Toplantı Salonu 21 Mart 2007 E P D K Kojenerasyon Nedir? Isı ve elektrik

Detaylı

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ MADDE 1- Bu yönetmelik; Demiryolu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardımlaşma Sandığı

Detaylı

Dr. Ahmet YAYLA. İdarenin Doğal Gaz Piyasasını Düzenleme Faaliyeti

Dr. Ahmet YAYLA. İdarenin Doğal Gaz Piyasasını Düzenleme Faaliyeti Dr. Ahmet YAYLA İdarenin Doğal Gaz Piyasasını Düzenleme Faaliyeti İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XIII GİRİŞ...1 Birinci Bölüm DÜZENLEME I. DÜZENLEMELERİN İDARE HUKUKU BAKIMINDAN

Detaylı

TÜRKİYE DOĞAL GAZ MECLİSİ 2013-2014 KIŞ DÖNEMİ DOĞAL GAZ GÜNLÜK PUANT TÜKETİM TAHMİNİ VE GELECEK YILLARA İLİŞKİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

TÜRKİYE DOĞAL GAZ MECLİSİ 2013-2014 KIŞ DÖNEMİ DOĞAL GAZ GÜNLÜK PUANT TÜKETİM TAHMİNİ VE GELECEK YILLARA İLİŞKİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER 2013-2014 KIŞ DÖNEMİ DOĞAL GAZ GÜNLÜK PUANT TÜKETİM TAHMİNİ VE GELECEK YILLARA İLİŞKİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER 2014 İÇİNDEKİLER 1. Talebe İlişkin Baz Senaryolar 2. Doğal Gaz Şebekesi Arz İmkânlarına

Detaylı

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi TÜRKİYE 10. ENERJİ KONGRESİ BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİNE ÜÇÜNCÜ TARAF ERİŞİMİ

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi TÜRKİYE 10. ENERJİ KONGRESİ BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİNE ÜÇÜNCÜ TARAF ERİŞİMİ Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi TÜRKİYE 10. ENERJİ KONGRESİ BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİNE ÜÇÜNCÜ TARAF ERİŞİMİ Erdinç ÖZEN BOTAŞ Doğal Gaz İşletmeler Direktör Yrd. erdinc.ozen@botas.gov.tr ÖZET Avrupa

Detaylı

TÜRKİYE PETROLLERİ. TPAO Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Pazarlama Faaliyetlerinin Gelişimi ve Global Örnekleri TRAKYA

TÜRKİYE PETROLLERİ. TPAO Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Pazarlama Faaliyetlerinin Gelişimi ve Global Örnekleri TRAKYA TÜRKİYE PETROLLERİ TRAKYA TPAO Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Pazarlama Faaliyetlerinin Gelişimi ve Global Örnekleri RAMAZAN EREN TPAO TRAKYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TUGS 2014 Doğal Gaz Depolama Tesisleri Depolama

Detaylı

YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ 20 Ocak 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30307 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: YÖNETMELİK ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

1) Limanın ve liman yöneticisinin adı, adresi, telefon ve faks numaraları. 3) Hizmet sunduğu gemilerin tipleri, büyüklükleri ve diğer özellikleri

1) Limanın ve liman yöneticisinin adı, adresi, telefon ve faks numaraları. 3) Hizmet sunduğu gemilerin tipleri, büyüklükleri ve diğer özellikleri EK 1 ATIK KABULTESİSİ PROJE RAPORU VE ATIK YÖNETİM PLANI FORMATI A) GENEL BİLGİLER 1) Limanın ve liman yöneticisinin adı, adresi, telefon ve faks numaraları 2) Raporu hazırlayanların tanıtımı B) LİMAN

Detaylı

EPDK, PETROL PİYASASINDA YENİ LİSANS İLE MEVCUT LİSANSLARIN TADİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN KURUL KARARLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI

EPDK, PETROL PİYASASINDA YENİ LİSANS İLE MEVCUT LİSANSLARIN TADİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN KURUL KARARLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI EPDK, PETROL PİYASASINDA YENİ LİSANS İLE MEVCUT LİSANSLARIN TADİL BAŞVURULARINA İLİŞKİN KURUL KARARLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTI Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun petrol piyasasında lisans başvurularında

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI EKİM 13 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI GİRİŞ Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beden Eğitimi

Detaylı

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler

Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi. Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler Türkiye de Fotovoltaik Sistemlerin Projelendirmesi Projelendirme ve Şebeke Bağlantısı Pratikte Yaşanan Tecrübeler New Energy, Renewable Energy Mustafa HERDEM Genel Müdür Else Enerji 19.11.2013 Sunum İçeriği

Detaylı

Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006.

Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006. Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006. Sayın Laszlo Palvolgyi Macaristan Kırsal Kalkınma Bakanlığı laszlo.palvolgyi@vm.gov.hu 1. Komisyon Tüzüğü (AT) No. 884/2006. - müdahale depoculuğu operasyonlarının AB

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER

BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER KISIM I TEMEL UYGULAMALAR BÖLÜM A GİRİŞ BÖLÜM B TEMEL İLKELER BÖLÜM C TAŞIYICININ YÜKÜMLÜLÜKLERİ BÖLÜM D TAŞITANLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Detaylı

Fazla Ve Yersiz Ödenen Kdv'nin İadesi i

Fazla Ve Yersiz Ödenen Kdv'nin İadesi i Fırat MUMCU (Vergi Müfettişi) (E. Maliye Müfettişi) Fazla Ve Yersiz Ödenen Kdv'nin İadesi i Giriş Katma Değer Vergisi Kanunu nun ii (KDVK) 8/2. maddesinde, vergiye tabi bir işlem söz konusu olmadığı veya

Detaylı

OSB lerin Elektrik ve Doğalgaz Piyasasındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri

OSB lerin Elektrik ve Doğalgaz Piyasasındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri KAYSERİ 23.11.2012 OSB lerin Elektrik ve Doğalgaz Piyasasındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri www.kos.org.tr Vahit TÜRKYILMAZ Konya OSB Müdürü OSBÜK Doğalgaz Kom. Bşk. Dağıtım Şirketi OSB ler arası belirsizlikler:

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmıştır

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmıştır Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmıştır Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Detaylı

(9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Kurul Kararı. Karar No:3242/2 Karar Tarihi: 31/5/2011

(9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Kurul Kararı. Karar No:3242/2 Karar Tarihi: 31/5/2011 (9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Kurul Kararı Karar No:3242/2 Karar Tarihi: 31/5/2011 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 31/5/2011

Detaylı

Türkiye Doğal Gaz Piyasası

Türkiye Doğal Gaz Piyasası Türkiye Doğal Gaz Piyasası 17 Temmuz 2018, Ankara Bağdagül KAYA CANER,LL.M Grup Başkanı Doğal Gaz Piyasası Dairesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Doğal Gaz Piyasasında Serbestleşme Doğal Gaz Piyasası

Detaylı

BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER

BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER 31.12.2011 tarih ve 28159 sayılı Resmi Gazete'de 28.12.2011 tarih ve 3617 sayılı Kurul Kararı ile ŞİD Değişiklikleri yayımlanmıştır. BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

EÜAŞ BURSA DOĞAL GAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALI SERA GAZI EMİSYONU IRD SÜRECİ

EÜAŞ BURSA DOĞAL GAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALI SERA GAZI EMİSYONU IRD SÜRECİ EÜAŞ BURSA DOĞAL GAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALI SERA GAZI EMİSYONU IRD SÜRECİ 19.02.2016 SELEN KILIÇ- ÇEVRE MÜH. ÖMER ÖZEN- KİMYA MÜH. 1-SÜREÇ 1- Kanuni Yükümlülük 2-Ön Hazırlık 3- İzleme Planı Sunulması

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

Sayfa 1 / 5 29 Ocak 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28543 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BUTİL AKRİLAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No : 3727 Karar Tarihi : 08/03/2012

KURUL KARARI. Karar No : 3727 Karar Tarihi : 08/03/2012 18/3/2012 TARİHLİ VE 28237 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 3727 Karar Tarihi : 08/03/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 08/03/2012

Detaylı

4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU KAPSAMINDAKİ YAPIM İŞLERİNDE BEKLENMEYEN FİYAT ARTIŞLARI NEDENİYLE UYGULANACAK İLAVE FİYAT FARKI ESASLARI

4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU KAPSAMINDAKİ YAPIM İŞLERİNDE BEKLENMEYEN FİYAT ARTIŞLARI NEDENİYLE UYGULANACAK İLAVE FİYAT FARKI ESASLARI 4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU KAPSAMINDAKİ YAPIM İŞLERİNDE BEKLENMEYEN FİYAT ARTIŞLARI NEDENİYLE UYGULANACAK İLAVE FİYAT FARKI ESASLARI Mustafa BAŞARAN Sayıştay Denetçisi GİRİŞ: 26.12.2008

Detaylı

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-1/1/2017 tarihli ve

Detaylı

SİRKÜLER NO: 2015 / 18

SİRKÜLER NO: 2015 / 18 DİPNOT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. SİRKÜLER NO: 2015 / 18 08.01.2015 KONU: Çalışanlarla ilgili 2015 yılına ilişkin bazı vergi ve sigorta bilgileri Hk. Çocuk zammı, aile yardımı, yemek yardımı ve özel

Detaylı

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/132 Ref : 6/132 Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 Konu: AKRİLONİTRİL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Mevzuat ve Uygulamalar Cemal ÇELİK Enerji Uzmanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı OSBÜK - MAYIS- 2014 / ANKARA

Detaylı

İcadiye Mah. Arifbey Sok. No:23 Da: 5 Üsküdar/İstanbul adresinde mukim

İcadiye Mah. Arifbey Sok. No:23 Da: 5 Üsküdar/İstanbul adresinde mukim HİZMET SÖZLEŞMESİ Altay Bilgisayar İcadiye mah. Arifbey sok No: 23 Da: 5 Üsküdar İstanbul Telefon: 0850 800 13 75 E-Posta: info@altaybilgisayar.com Sayfa 1 I. SÖZLEŞME TARAFLARI: İşbu sözleşme... adresinde

Detaylı

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/12/2014 Sayı: 2014/135 Ref : 6/135 Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği

Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği 7 Eylül 2005 tarihli ve 25929 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TMO dan Üretici, Kooperatif, Tüccar ve Sanayicilere Duyuru

TMO dan Üretici, Kooperatif, Tüccar ve Sanayicilere Duyuru TMO dan Üretici, Kooperatif, Tüccar ve Sanayicilere Duyuru 2015 Döneminde Buğday ve Arpa Makbuz Senedine Dayalı Krediler 2015/2016 döneminde, TMO Genel Müdürlüğü ile çerçeve sözleşme imzalayan bankalar

Detaylı

EPDK ONAYLI DEPOLAMA TARİFESİ OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. MARMARA EREĞLİSİ TESİSİ

EPDK ONAYLI DEPOLAMA TARİFESİ OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. MARMARA EREĞLİSİ TESİSİ EPDK ONAYLI DEPOLAMA TARİFESİ OPET PETROLCÜLÜK A.Ş. MARMARA EREĞLİSİ TESİSİ Lisansın Tarih ve Sayısı Tesisin Adresi : 26.05.2006 DEP/767-17/17138 : Marmara Ereğlisi Sultanköy Beldesi, Tilkiçatağı mevkii

Detaylı

EPDK Depolama Tarifesi

EPDK Depolama Tarifesi EPDK Depolama Tarifesi ÇEKİŞ AN DEPOLAMA HİZMETLERİ LTD.ŞTİ ÇEKMECE AKARYAKIT TERMİNALİ Lisansın Tarih ve Sayısı Tarifenin Yürürlük tarihi Tesisin Adresi : 21/04/2005 ve DEP/476-155/10875 : / /2013 : ÇEKİŞ

Detaylı

TFRS YORUM - 18 MÜŞTERİLERDEN VARLIK TRANSFERLERİ

TFRS YORUM - 18 MÜŞTERİLERDEN VARLIK TRANSFERLERİ MÜŞTERİLERDEN VARLIK TRANSFERLERİ GÜNCELLEMELER ve YÜRÜRLÜK TARİHLERİ TFRS Yorum 18 Müşterilerden Varlık Transferleri Yorumu 30/06/2009 tarihinden sonra başlayan hesap dönemlerinde uygulanmak üzere 25/06/2009

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

DUYURU EK: SHELL & TURCAS PETROL ANONİM ŞİRKETİ ANTALYA TERMİNALİ DEPOLAMA TARİFESİ DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU

DUYURU EK: SHELL & TURCAS PETROL ANONİM ŞİRKETİ ANTALYA TERMİNALİ DEPOLAMA TARİFESİ DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU DUYURU Shell & Turcas Petrol Anonim Şirketi nin Petrol Piyasası Fiyatlandırma Sistemi Yönetmeliği kapsamında Antalya İli, Yeniliman Beldesi Akdeniz Bulvarı, 733 numara ANTALYA adresinde faaliyette bulunan

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No : 3727 Karar Tarihi : 08/03/2012

KURUL KARARI. Karar No : 3727 Karar Tarihi : 08/03/2012 18/3/2012 TARİHLİ VE 28237 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 3727 Karar Tarihi : 08/03/2012 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 08/03/2012

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 Konu: TİTANYUM OKSİT VE TUNGSTEN TRİOKSIT İÇEREN KATALİZÖR İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖREN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖREN YÖNETMELİK YAYIMLANDI LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖREN YÖNETMELİK YAYIMLANDI 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu nun 14 üncü maddesi kapsamında, lisans alma yükümlülüğü olmaksızın, elektrik enerjisi

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği Hakkında

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği Hakkında Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği Hakkında Bilindiği üzere, 17 Haziran 2016 Tarihli, 29745 Sayılı Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren 6719 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu İle Bazı

Detaylı

BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER

BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazete'de 20.03.2013 tarih ve 4319 sayılı Kurul Kararı ile ŞİD Değişiklikleri yayımlanmıştır. BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

Rekabete Açık Fiyat. Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar. Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar farklılık arz etmektedir. 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0%

Rekabete Açık Fiyat. Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar. Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar farklılık arz etmektedir. 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 90,0% 80,0% Rekabete Açık Fiyat 70,0% 60,0% 50,0% 40,0% 30,0% 20,0% Rekabete Açık Olmayan Fiyatlar D. Gaz Sistem Kul. ÖTV KDV 10,0% 0,0% Doğalgaz Sistem Kul. ÖTV KDV Her bir dağıtım bölgesinde bu oranlar

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalışanların işverenleri aracılığıyla

Detaylı

İBB KATI ATIK TARİFELERİNİN UYGULAMASI. Türker EROĞLU İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Müdürü

İBB KATI ATIK TARİFELERİNİN UYGULAMASI. Türker EROĞLU İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Müdürü İBB KATI ATIK TARİFELERİNİN UYGULAMASI Türker EROĞLU İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Müdürü Antalya Nisan, 2012 SUNUMUN İÇERİĞİ 1. Mevzuat Özeti 2. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Katı Atık

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. 3 Haziran 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29019 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU POSTA SEKTÖRÜNDE İDARİ YAPTIRIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar ELEKTRĐK PĐYASASI SERBEST TÜKETĐCĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında gerçek ve tüzel kişilerin

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KUPASI KONAKLAMA KOŞULLARI UYGULAMA YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KUPASI KONAKLAMA KOŞULLARI UYGULAMA YÖNERGESİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU 2013-2014 ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KUPASI KONAKLAMA KOŞULLARI UYGULAMA YÖNERGESİ 2013-2014 etkinlik dönemi Türkiye Kupası 31 Ocak - 08 Şubat 2014 tarihleri arasında Antalya-Kemer

Detaylı

Plastik Sektörüne Profesyonel Bakış Açısı

Plastik Sektörüne Profesyonel Bakış Açısı Plastik Sektörüne Profesyonel Bakış Açısı HİZMETLERİMİZ ve Hızlı Çözümler Gümrük Müşavirliği İthalat İşlemleri, İhracat İşlemleri, Transit İşlemleri, Antrepo İşlemleri, Devir İşlemleri, Serbest Bölge İşlemleri

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat Hulusi KARA Grup Başkanı Sunum Planı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyelimiz ve Mevcut Durum İzmir ve Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin

Detaylı

E P D K ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASALAR (ŞİD) ÖZET

E P D K ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASALAR (ŞİD) ÖZET BOTAŞ İLETİM ŞEBEKESİ İŞLEYİŞ DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN ESASALAR (ŞİD) ÖZET 1 Kapsam 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu ile bu Kanuna dayanan mevzuat çerçevesinde, eşit taraflar arasında ayrım yapılmadan,

Detaylı

Hukuki dayanak Madde 3- Bu Yönetmelik, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

Hukuki dayanak Madde 3- Bu Yönetmelik, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. Resmi Gazete:26.09.2002 Tarih ve 24888 Sayı DOĞAL GAZ PĠYASASI TARĠFELER YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Genel Hükümler BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

13 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

13 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 13 Ekim 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29856 YÖNETMELİK Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: DOĞAL GAZ PİYASASI TARİFELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç

Detaylı

Gayrimenkul Sertifikaları SPK Tebliğ Taslağı, Görüş ve Öneriler Nisan 2013

Gayrimenkul Sertifikaları SPK Tebliğ Taslağı, Görüş ve Öneriler Nisan 2013 Gayrimenkul Sertifikaları SPK Tebliğ Taslağı, Görüş ve Öneriler Nisan 2013 SPK Tarafından Öngörülen Modelin Ana Hatları Gayrimenkul sertifikası ihraç edilir, elde edilen hasılat bir bankada bloke edilir,

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÜRETİLEN ELEKTRİĞE YENİLENEBİLİR KAYNAKTAN ELEKTRİK ÜRETİM BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar ve Yenilenebilir Kaynaktan Elektrik

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 28/08/2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 28/08/2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 28/08/2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/33) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI EĞİTİM VE SORUMLU MÜDÜR YÖNETMELİĞİ VE 2018 YILI UYGULAMA ESASLARI 23.01.2018 SORUMLU MÜDÜR BELGELERİ MEVCUT DURUM, BELGE BAŞVURULARI, SÖZLEŞMELER VE YETKİLENDİRME

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 12 Aralık 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29203 Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/6) DE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

Sözleşme Yılı Kontrolde Kullanılacak Oran Sözleşme Yılı Kontrolde Kullanılacak Oran 6 %60 9 %90 7 %70 10+ %100 8 %80

Sözleşme Yılı Kontrolde Kullanılacak Oran Sözleşme Yılı Kontrolde Kullanılacak Oran 6 %60 9 %90 7 %70 10+ %100 8 %80 25 Mayıs 2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazete de yayınlanıp yürürlüğe giren Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Taslak Yönetmelik ve sonrasında muhtelif tarihlerde

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAK ALANLARI YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAK ALANLARI YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAK ALANLARI YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının (Bakanlık); kamu ve hazine taşınmazları ile özel mülkiyete konu taşınmazlarda büyük ölçekli yenilenebilir

Detaylı

MESAFELİ TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ

MESAFELİ TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ MESAFELİ TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ BAŞVURU VE İLETİŞİM BİLGİLERİ Başvuru No: Ad: TCKN Soyad: Ev Adresi: İş Adresi: Cep Telefonu: İş Telefonu: Ev Telefonu: İletişim Adresi: İletişim Telefonu: İletişim

Detaylı

2007 YILI ELEKTRİK ÜRETİMİ KAYNAKLARA GÖRE DAĞILIMI

2007 YILI ELEKTRİK ÜRETİMİ KAYNAKLARA GÖRE DAĞILIMI YENİLENEBİLİR ENERJİ MEVZUATI Elekon ve Otomasyon 2008 Fuarı ANKARA Kapsam 1. Elektrik Kurulu Güç ve Enerji Üretiminin Kaynaklara Göre Dağılımı 2. Yenilenebilir Enerji Mevzuatı ve Sağlanan Teşvikler 3.

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008

Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008 Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE YER ALAN BAZI HUSUSLARIN AÇIKLANMASINA İLİŞKİN SEKTÖR DUYURUSU (2008/23) Bu sektör duyurusu, 09.04.2008 tarih ve 26842

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm YATIRIM KAVRAMI VE YAPILABİLİRLİK ETÜDLERİ

İçindekiler. Birinci Bölüm YATIRIM KAVRAMI VE YAPILABİLİRLİK ETÜDLERİ İçindekiler Birinci Bölüm YATIRIM KAVRAMI VE YAPILABİLİRLİK ETÜDLERİ I. YATIRIM VE YATIRIM PLANLAMASI... 1 A. YATIRIM KAVRAMI VE TANIMLAR... 2 1. Halk Dilinde Yatırım... 3 2. Ekonomi Biliminde (Makro Açıdan)

Detaylı

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI OTOGAZ İSTASYONU SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ

SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI OTOGAZ İSTASYONU SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASI OTOGAZ İSTASYONU SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ MADDE 1- AMAÇ VE KONU Bu sözleşme, bir taraftan...(işveren olarak anılacaktır) ile diğer taraftan...(sorumlu

Detaylı

ARI TEKNOKENT TOPLANTI VE KONFERANS SALONLARI GENEL BİLGİ VE KULLANIM KOŞULLARI

ARI TEKNOKENT TOPLANTI VE KONFERANS SALONLARI GENEL BİLGİ VE KULLANIM KOŞULLARI ARI TEKNOKENT TOPLANTI VE KONFERANS SALONLARI GENEL BİLGİ VE KULLANIM KOŞULLARI 1- ARI Teknokent Salonlarının Kullanım Amacı ARI Teknokent binalarında bulunan Toplantı ve Konferans Salonlarının varlığının

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

2.2.1 Yolcu Sayısı Kriteri İstasyon tesislerini kullanan yolcu sayısına göre sınıflandırmaya esas puanlama şu şekilde yapılmıştır.

2.2.1 Yolcu Sayısı Kriteri İstasyon tesislerini kullanan yolcu sayısına göre sınıflandırmaya esas puanlama şu şekilde yapılmıştır. Ek-6.3.2 Hizmet Tesislerinden Yararlanma Tarifesi 1 Genel Bilgi Demiryolu Altyapı Erişim ve Kapasite Tahsis Yönetmeliği Ek-2.2 de belirtilen ve kendisinin kullanımında olan hizmet tesislerindeki hizmetler,

Detaylı

PROTOKOL. 2. Lisanslı Depoculuk Şirketi: a) Ticaret Unvanı: Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

PROTOKOL. 2. Lisanslı Depoculuk Şirketi: a) Ticaret Unvanı: Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi PROTOKOL TARAFLAR: İşbu Protokol, Milli Müdafaa Caddesi No:18 06420 Bakanlıklar-Çankaya/ANKARA adresinde mukim Toprak Mahsulleri Ofisi AŞ Genel Müdürlüğü (TMO) ile adresinde mukim.. Tarım Ürünleri Lisanslı

Detaylı

SORU: Satış noktaları ambalaj atıklarını belediyenin sistemine vermek zorunda mıdır? Getirme merkezlerinin teknik ve idari detayları nelerdir?

SORU: Satış noktaları ambalaj atıklarını belediyenin sistemine vermek zorunda mıdır? Getirme merkezlerinin teknik ve idari detayları nelerdir? 24.08.2011 TARĐH ve 28035 SAYILI AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELĐĞĐNE ĐLĐŞKĐN SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI SORU: Satış noktaları ambalaj atıklarını belediyenin sistemine vermek zorunda Getirme

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi

TÜKETİCİ KREDİSİ EK SÖZLEŞMESİ. Kredi Tipi Başvuru Bilgileri Başvuru No Ad TCKN İletişim Bilgileri Ev Adresi İş Adresi Cep Telefonu İş Telefonu Ev Telefonu İletişim Telefonu İletişim Adresi İletişim Eposta Adresi KEP Adresi TÜKETİCİ KREDİSİ EK

Detaylı

ÜRETİM YERİ İZİN SAHİPLERİNİN BİLDİRMESİ GEREKEN DEĞİŞİKLİKLERE AİT KILAVUZU

ÜRETİM YERİ İZİN SAHİPLERİNİN BİLDİRMESİ GEREKEN DEĞİŞİKLİKLERE AİT KILAVUZU ÜRETİM YERİ İZİN SAHİPLERİNİN BİLDİRMESİ GEREKEN DEĞİŞİKLİKLERE AİT KILAVUZU 2017 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ... 3 2.KAPSAM... 3 3.GİRİŞ... 3 4. ÜRETİM YERİ İZİN SAHİPLERİNİN BİLDİRMESİ GEREKEN DEĞİŞİKLİKLER...

Detaylı

Yatırımcı İlişkileri Direktörü Finans Direktörü 26.07.2001, 18:45 26.07.2001, 18:45

Yatırımcı İlişkileri Direktörü Finans Direktörü 26.07.2001, 18:45 26.07.2001, 18:45 ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Turkcell Plaza Meşrutiyet Cad. No:153 Tepebaşı 80050 İstanbul Tel: (212) 313 1000 Fax: (212) 292 5390 Konu: Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri

Detaylı

YILDIZ TEKNOPARK 2017 YILI KİRA İNDİRİM YÖNERGESİ BAŞARI KRİTERLERİ

YILDIZ TEKNOPARK 2017 YILI KİRA İNDİRİM YÖNERGESİ BAŞARI KRİTERLERİ YILDIZ TEKNOPARK 2017 YILI KİRA İNDİRİM YÖNERGESİ Firmalar aşağıda detayları belirtilen kriterlerde gösterdikleri faaliyetler neticesinde kira indiriminden yararlanabileceklerdir. BAŞARI KRİTERLERİ 1-

Detaylı

ENERJİ PİYASALARI İŞLETME ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ

ENERJİ PİYASALARI İŞLETME ANONİM ŞİRKETİ ESAS SÖZLEŞME TADİL METNİ AMAÇ VE KONU MADDE 3- (1) Şirket in başlıca amacı ve faaliyet konusu; (a) Piyasa işletim lisansında yer alan enerji piyasalarının etkin, şeffaf ve güvenilir ve enerji piyasasının ihtiyaçlarını karşılayacak

Detaylı

ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT

ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT HOŞ GELDİNİZ ÜLKEMİZDE ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİNİN PROJELENDİRİLMESİ, TESİSİ VE İŞLETMEYE ALINMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT Tahsin Y. ARMAĞAN 63/65 YTÜ Elektrik Yüksek Mühendisi GİRİŞ (1984 ÖNCESİ) Ülkemizde

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu

4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu Madde 0003: Tanımlar Bu Kanunun uygulanmasında; 4646 Doğal Gaz Piyasası Kanunu BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Yetki Bakanlık : Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını,

Detaylı

EPDK Onaylı Depolama Tarifesi

EPDK Onaylı Depolama Tarifesi EPDK Onaylı Depolama Tarifesi TP Petrol Dağıtım A. Ş. TPPD Kırıkkale Dolum ve İşletme Şefliği Lisansın Tarih ve Sayısı Tesis Adresi : 21/02/2008 DEP/1503-2/23872 : Tüpraş Yolu Üzeri Yazı Mevkii Bahşılı-Kırıkkale

Detaylı

Serbest Tüketici Kimdir

Serbest Tüketici Kimdir Kısaca Eren Enerji Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Zonguldak ın Çatalağzı termik santrali toplam 1,6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip 3 üniteden oluşmaktadır. Temmuz 2010 dan bugüne faaliyette olan

Detaylı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı

T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı Sayı : 22131205-110.99 Konu : Lisanssız Elektrik Üretimi Hakkında-7 nci maddenin yedinci fıkrası kapsamında yer alan başvurular AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ Göksu Mahallesi Aspendos Bulvarı

Detaylı