Basın Bülteni. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü. 8 Eylül Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Basın Bülteni. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü. 8 Eylül Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası"

Transkript

1 8 Eylül Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası Cumhurbaşkanı Gül, 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası"nın açılışında yaptığı konuşmada, salonda bulunan konukları kara, deniz, hava, demir yolları ile enerji nakil ve haberleşme hatlarının kesişme noktası olan Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. İletişim, bilişim ve ulaşım çağının hayli gelişmiş bir safhasını yaşadıklarını, bu çağda ulaştırma ve haberleşmenin herkesin hayat kalitesini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Gül, gündelik hayatın her safhasında ulaşım vasıtalarını kullandıklarını ve haberleşme araçlarından yararlandıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, pek çok kişinin artık tabletler, akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlarla haberleştiklerini kaydederek, internet ve kitle iletişim araçlarından çok yoğun bir şekilde faydalandıklarını, kendisinin de salonda bulunanlardan farklı olmadığını, sosyal medyaya dair teknolojinin bütün olanaklarını kullanmaya gayret sarfettiğini vurguladı. Hangi sektörde, kurumda veya alanda bulunulursa bulunulsun ulaştırma ve haberleşmenin herkesin hayatını etkilediğini ve vazgeçilmez işleri yerine getirdiğini aktaran Gül, salona baktığında bu çeşitliliğin muşahhas tezahürünü de gördüğünü anlattı. Şurada Ortaya Çıkacak Netice Ortak Aklın Ürünü Olacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, salonda özel sektörden de kamudan da temsilcilerin bulunduğunu, 16 ülkeden devlet adamları ve bürokratlar kadar, bilim insanları, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin toplantıya davetli olduğunu bildirerek, "Bu durumu çok önemsiyorum. Büyük bir katılım söz konusu. Hedefimiz, salondaki katılımcı zenginliğinden istifade eden Türkiye'nin 2023 hedeflerini gözden geçirmesi, böylelikle 2035 stratejisini oluşturacak ulaştırma ve haberleşme vizyonuna, katkı sağlamaktır. Aramızda bulunanlar bu kadar farklı donanım ve ihtisasa sahip olunca hiç şüphe yok ki ortaya konacak netice de ortak aklın ürünü olacak ve geleceğe gerçek anlamda yön verecektir" diye konuştu.

2 Küresel köy olarak tanımlanan bir dünyada ve postmodern bir zaman diliminde, teknolojinin ilerleme ve yeniliklerinin zamanın akışını hızlandırdığı bilgi çağında yaşadıklarını kaydeden Gül, şöyle devam etti: "Geçen asrın sonunda gerçekleşen teknoloji, iletişim ve bilişim devrimiyle insanoğlunun zaman ve mekana olan bağımlılığı büyük ölçüde kırıldı. Uzak-yakın, bilinen-bilinmeyen, tanıdık-yabancı gibi kavramlar anlamsızlaştı. Sınırlar şeffaflaştı, karşılıklı etkileşimin önündeki engeller büyük ölçüde kalktı. Bilişim ve iletişim teknolojisinde meydana gelen yenilikler artık toplumların kimyasını değiştirdi. Toplumlar sadece kendilerine sunulanı değil her alanda dünyada en iyi olanı talep eder hale geldiler. Neticede şeffaflık, özgürlük, adalet, hesap verebilirlik ve iyi yönetişim artık sadece dünyanın imtiyazlı bir bölümü için değil tamamı için geçerli değerler haline dönüştü. Nitekim yakın bölgemizde cereyan eden gelişmeler bu sürecin tüm iniş ve çıkışlarına rağmen geri döndürülemez bir mecra olduğunu herkese göstermiştir. Bunu anlamayanların gelişmeleri yönlendiren değil olayların ve zamanların arkasında koşanlar olacakları da açıktır." Ülkelerini Yönetenler Teknolojinin Gelişimini İyi İzlemeli "Teknolojiye gem vurmak mümkün olmadığına göre bugün hayal etmediğimiz birçok yeniliklerle ilerde karşılaşılacağız" diyen Gül, bunun dünyayı bugünkünden çok daha şeffaf hale getireceğini, hiçbir şeyi dar bölgeler içerisinde bırakmayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bu gidişatı en iyi değerlendirmesi ve anlaması gerekenlerin, ülkelerini yönetenler olduğuna dikkati çekti. Küresel dünyada haberleşme ve ulaştırmanın ekonominin temel sütunları arasında olduğunu, küresel dünyaya açık modern bir ekonominin, sağlıklı iletişim ve ulaşım altyapısına sahip olmadan rekabet etmesinin mümkün olmadığını aktaran Gül, bu nedenle her ülkenin entegre bir ulaştırma stratejisi dahilinde kara, deniz, hava ve demir yollarına yatırım yapmasının şart olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, esasen yük taşımacılığında daha ucuz yolların deniz ve demir yolları olduğunu kaydederek, yolcu taşımacılığında hızlı tren taşımacılığının her geçen gün önemini artırdığına işaret etti. Gül, kara yollarının tüm dünyada ulaştırma alanında ağırlığını sürdürdüğünü, sürat ve konforun sembolü hava yollarının, modern çağın vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.

3 Birçok Ülke, Havacılık Alanında Türkiye'yi Örnek Alabilir Türkiye'nin son dönemde ulaştırma ve iletişim alanında dev hamleler gerçekleştirdiğinin herkesin malumu olduğunu ve bundan büyük bir gurur duyduklarını vurgulayan Gül, Türkiye'de özellikle havayolu sektöründe başlatılan liberalizasyon çalışmalarının meyvelerini verdiğini, iç hatların milli havayolu dışındaki havayolu şirketlerine açılmasıyla büyük bir pazar genişlemesi yaşandığını, ortaya çıkan rekabet ortamının Türk Hava Yolları (THY) dahil tüm şirketlerin atılım yapmasını sağladığını bildirdi. Gül, rekabetin aynı zamanda kaliteyi, fiyatları ve yolcu sayısındaki artışları da beraberinde getirdiğini kaydederek, bu kararlar alınırken ilk yıllarda çok büyük tedirginlikler yaşandığını, bugün gelinen noktanın herkesi gururlandırdığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "İnanıyorum ki bunu birçok ülke ele alabilir ve Türkiye'deki özellikle havacılık alanındaki gelişmeleri güzelce çalışabilir. Bundan alınabilecek çok dersler olduğunu kanaatindeyim. Bugün THY, 5 kıtada 220 noktaya doğrudan sefer düzenleyen dünyada en fazla ülkeye uçan gerçek anlamda bir düya şirketi haline gelmiştir. Her geçen gün gelişip güçlenen özel havayolu şirketlerimizin başarıları ise her türlü takdirin üzerindedir. Ayrıca Türkiye bugün Avrupa'nın en modern havalimanı terminallerine sahip ülkesidir. Ülkemizin neredeyse her şehrine havayoluyla ulaşmak mümkün hale gelmiştir Bütün bunlar doğru stratejilerin baştan ortaya konmasıyla sağlanmıştır. Hepsi birbirine adeta imkan hazırlamıştır. Eğer biz başındaki kapalı ekonomiyle havayollarına devam etmiş olsaydık ne THY bugünkü bu duruma gelirdi ne de dünyada artık isim sahibi olmuş büyük özel hava yolları şirketlerimiz olurdu ne de her ilde bu terminaller ve havaalanları açılabilirdi." Türkiye nin Her Yerine Ulaşım ve Erişim Kolaylaştı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise hükümetin getirdiği güven ve istikrarın yeni hedefler koyma fırsatı sunduğunu anlattı. Yıldırım, ülkenin her yerine iletişim ve ulaşımın mümkün hale geldiğini vurgulayarak, ulaşan ve erişen bir Türkiye nin var olduğunu söyledi. Kuzeyden güneye, doğudan batıya aynı kalite, hız ve standartta, ekonomik ve güvenli ulaşım sağlama zamanı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: Herkesi kapsamayan bir ulaşım ve iletişim stratejisi vatandaş memnuniyetini karşılamaktan uzak olacaktır. Bu şurada ulaşım ve

4 iletişimde, hedef ve vizyonumuz temasını herkes için çözüm üretmesini esas aldık. Bu nedenle temayı herkes için ulaşım ve hızlı erişim olarak belirledik. Bu şurada gelecek 10 yılın hedeflerini yeniden belirleyeceğiz. Türkiye jeopolitik konumu nedeniyle büyüyen ekonomisi ve sosyo-kültürel yapısıyla dünyanın en stratejik bölgelerinden birinde yer almaktadır. Güzel Projeler Geçmişte Hep Hayal Edilirdi Biz Yaptık Dünyanın merkezi konumunda sayılabilecek Türkiye nin son 10 yılda büyük bir mesafe kat ettiğine işaret eden Yıldırım, "2002 de yola çıkarken, hükümet olarak Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmayı hedeflemiştik. Katettiğimiz mesafe ve aldığımız yol bu iddiamızın bugünde ne kadar geçerli olduğunu bir kez daha teyit etmektedir" dedi. Yıldırım, geçmişte güzel projelerin hep hayal edildiğini ancak siyasi istikrar olamadığı için bu projelerin gerçekleştirilemediğini ifade ederek, "Biz hayal ettik ve bir gerçekleştirdik. Bunu siyasi istikrara borçluyuz. Yapılamaz denilenleri yaptık. Düşten gerçeğe doğru yol aldık. Son 10 yılda tüm yurdu demir ağlarla örme hedefine hız verdik. Yüksek hızlı terenle seyahat dönemini başlattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Hava yolunu halkın yolu yaptık" diye konuştu. Havacılık ve uzay teknolojilerinde yerli sanayiyi geliştirmek için adımlar attıklarını aktaran Yıldırım, sözde değil özde denizci olma yolunda önemli mesafeler kat ettiklerini ve bilişim konusunda Fatih Projesi'ni başlattıklarını anımsattı. Yıldırım, Marmaray ile 153 yıllık rüyayı gerekçeleştirmek üzere olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Marmaray ile bir yandan İstanbullularının büyük bir hizmete kavuşmasını sağlayacağız, diğer yandan tarihi İpek Yolu'nun Pekin den Londra ya bağlantısını gerçekleştireceğiz. Marmaray ın kardeşi Avrasya karayolu tüp geçişi tüm hızıyla devem ediyor te açılışını yapacağız. Hızlı tren ağlarını Ankara merkez olmak üzere doğu-batı, kuzey-güney istikametine yayıyoruz. Hedefimiz gelecek 10 yıl içinde 15 büyük ilimizi birbiriyle bağlamak. Son 10 yılda normal ve hızlı demiryolu hatları olarak 1050 kilometreyi tamamladık. 2 bin kilometre üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor."

5 Demiryolları ve Bölünmüş Yollar Büyük Tasarruf Sağlıyor Yıldırım, demiryollarının yüzde 70'ini yenilediklerini, yerli demiryolu sanayini geliştirdiklerini belirterek, kombine taşımacılıkta lojistik merkez kurma çalışmalarına hız verdiklerini, demiryolu verimlilik ve entegrasyonunu sağladıklarını anlattı. Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerinde yer alan demiryolu projeleri tamamen bittiğinde bir yılda ülkenin 1 milyar liranın üzerinde tasarruf gerçekleştireceğini söyledi. Bölünmüş yolda 16 bin 350 kilometreyi tamamladıklarına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu: "10 yıl önce 6 ilimiz birbiriyle bölünmüş yol ile bağlı iken bugün bu sayı 74 e çıktı. Bölünmüş yol hedefimizin yüzde 60 ı, köprü hedefinin yüzde 72 si, tünel hedefimizin ise yüzde 51 ini tamamladık. Boğazın yeni incisi Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunun temelini attık in sonuna kadar bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. İstanbul İzmir Otoyolu ile dünyanın en uzun 3. köprüsü İzmit Körfez geçiş köprüsünün yapım çalışmalarına başladık sonunda hizmete girmiş olacak." Büyük projelerin büyük düşünmekle gerçekleştirilebileceğini dile getiren Yıldırım, "İstanbul'un gözbebeği boğazın korunması can ve mal güvenliğinin sağlanması için Marmara ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak mega proje Kanal İstanbul'un çalışmalarını da başlatmış bulunuyoruz. Bugüne kadar yapılan bölünmüş yol ve yol çalışmalarını bitmesi ile birlikte yollardaki zaman kayıplarının azaltılması, yakılan fazla yakıttan dolayı yıllık tasarrufumuz 15,5 milyar Türk Lirası'dır. Trafikteki araç sayısı ve seyahat miktarı 10 yıl öncesine göre iki kat artmasına rağmen bölünmüş yolların devreye girmesiyle ölümlü kazalar yüzde 50 oranında azalmıştır" dedi. Hava yollarının halkın yolu haline getirildiğini vurgulayan Yıldırım, "Atıl duran havaalanlarını en modern binalar ve pistlerle donatarak aktif hale getirdik. Çalışan havalimanı sayımızı 26'dan 52'ye yükselttik. Son olarak Zafer Havaliamanı, Kastamonu, Şırnak, Iğdır ve Bingöl havalimanlarını da havacılık sektörümüze dahil ettik. Önümüzdeki yıllar içerisinde de, Ordu- Giresun arasında denizde yapılacak havalimanımızı ve Çukurova bölgesel havalimanımızı da hizmete alacağız" diye konuştu.

6 "10. Ulaştırma Şurası'nda havalimanları için ortaya koyduğumuz 350 milyon yolcu yük kapasiteli hedefimizin bugün yüzde 60'ını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Havacılıkta yaşanan hızlı büyüme sonucu İstanbul'u kıtalara arası transit merkez yapacak, batıdan doğuya köprü olacak yeni İstanbul havalimanı projesini başlatmış bulunuyoruz. Tamamlandığında bütün etapları bitirildiğinde yıllık 150 milyon yıllık kapasiteye ulaşacak ve dünyanın en büyük havalimanları arasında yerini alacaktır. Havayolu işletmeciliğinde model ülke Türkiye olurken yurt içi yurt dışı taşımacılığında da büyük mesafeler kaydettik. 140 ülkede 238 ayrı noktaya uçuş gerçekleştirir hale geldik. Bayrak taşıyıcımız ulusal havayolumuzu, bir marka haline getirerek dünyanın büyük oyuncuları arasına soktuk." Milli Gelirin Yüzde 1'i Oranında Altyapıya Kaynak Ayırır Ülke Haline Geldik Yıldırım, 6 milyon olan geniş bant internet abonesinin bugün 20 milyona, internet kullanıcı sayısının da 50 milyona yaklaştığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu konuda hedeflerimizi aştığımız için bir düzeltme ihtiyacı duyduk için 30 milyon olan geniş bant erişimi hedefimizi 45 milyona yükselttik. 3G abonelerimiz 44 milyona ulaşmış, mobil kapsama oranında yüzde 99 ile dünyanın en iyi konumuna gelmiş ülke konumundayız. 10 yıl önce Türkiye OECD ülkeleri arasında kalkınmanın ve büyümenin lokomotifi ulaşım ve iletişim sektörüne gelişmiş ülkelerin milli gelirden aldığı payın ancak yarısını ayırabiliyordu. Yani mili gelirin sadece yüzde yarımı kadar yatırım yapabiliyorduk." Yıldrım, son 10 yılda başlatıkları kalkınma hamlesiyle birlikte milli gelirin yüzde 1'i oranında altyapıya kaynak ayırır bir ülke haline gelindiğini ifade ederek, "Dolayısıyla makro açıdan 10 büyük ekonomiden biri olma vizyonuna uygun olarak sektörümüze her türlü altyapı yatırımını tamamlamış bir ülke olarak bu oranı gelecek on yıl içerisinde de 2023'e kadar yüzde 1'in üzerinde tutma mecburiyetimiz açıktı" dedi. Konuşmaların ardından sahnede aile fotoğrafı çektiren protokol üyeleri daha sonra hep birlikte stantları gezdi. Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyen ile uzmanların katılımıyla başlayan 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurasında 24 ülke temsilcisinin katılımıyla Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı nda düzenlendi.

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı

Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı 29.10.2013 Türkiye, Boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı İstanbul (dpa) Türkiye bugün boğazın altındaki demiryolu tünelini açtı. 29.10.2013-02:20 Uhr dpa İstanbul (dpa) Türkiye bugün boğazın altındaki

Detaylı

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER

YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI AR-GE VE EĞİTİM BAŞKANLIĞI KURUMSAL YAYINLAR SERİSİ 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR VE ESERLER OCAK 2017 I ANKARA 2016 YILINDAKİ DEV YATIRIMLAR

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

Avrasya Tüneli Yeni İsmi Ne olsun

Avrasya Tüneli Yeni İsmi Ne olsun Avrasya Tüneli Yeni İsmi Ne olsun Avrasya Tüneli Yeni İsmi Ne olsun yazımızda açılışına günler kala İstanbul ve Türkiye için yeni bir yol olacak olan tünel ile, Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından

Detaylı

Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette

Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette Şubat 19, 2013-2:34:27 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı'na ilişkin, ''Buradan çıkan vagonlar Anadolu'ya,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Gemlik-Bursa Kesimi Açılış Töreni nde konuştu Mart 12, 2017-7:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa kesimi açılış

Detaylı

http://m.iha.com.tr/istanbul-haberleri/gunaydin-grouptan-demiryolu-atagi-1757210/ Lojistik sektörünün güçlü kuruluşu Günaydın Group, Balıkesir Lojistik Köyü nde üçüncü demiryolu lojistik merkezini açtı.

Detaylı

Türkiye, e-ticarette yüzde 5 e ulaştı

Türkiye, e-ticarette yüzde 5 e ulaştı Türkiye, e-ticarette yüzde 5 e ulaştı Mart 30, 2012-1:01:27 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Türkiye'de geçen yıl e-ticaret rakamı 20 milyar lira, 10 milyar doların üzerine

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay: Yeni Havalimanı Markamız Olacak

Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay: Yeni Havalimanı Markamız Olacak www.mevzuattakip.com.tr Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay: Yeni Havalimanı Markamız Olacak Cumhurbaşkanı Vekili Oktay, Yeni Havalimanı'nın ek olarak 225 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam yaratacağı

Detaylı

Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti Başbakan Yıldırım Kütahya Tavşanlı da halka hitap etti Haziran 15, 2016-1:10:00 Başbakan Binali Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden

Detaylı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ: -YENİ BİR BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ VE EYLEM PLANINI TAMAMLAMIŞ DURUMDAYIZ, BU EYLEM PLANIMIZ BÜYÜME VE İSTİHDAM ODAKLI -EYLEM PLANINDA

Detaylı

ULAŞIM. AFYONKARAHİSAR 2015 www.zafer.org.tr

ULAŞIM. AFYONKARAHİSAR 2015 www.zafer.org.tr ULAŞIM 2023 kara taşımacılığı hedeflerinde, büyük merkezlerin otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir ve Afyonkarahisar

Detaylı

Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi nde konuştu

Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi nde konuştu Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi nde konuştu Mayıs 22, 2016-2:52:00 AK Parti Genel Başkan adayı Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşın siyasi sorumluluğunu

Detaylı

Kaynak: KGM, Tesisler ve Bakım Dairesi, 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi. Harita 16 - Türkiye 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi

Kaynak: KGM, Tesisler ve Bakım Dairesi, 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi. Harita 16 - Türkiye 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi ULAŞIM Kara taşımacılığı 2023 hedeflerinde büyük merkezler otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir. Harita 16 ve Harita

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

Doğudan Batıya...Batıdan Doğuya...İPEK YOLU 2 İPEK YOLU

Doğudan Batıya...Batıdan Doğuya...İPEK YOLU 2 İPEK YOLU Avrasya için Yeni Bir Fırsat: Tarihi İpek Yolu nun Yeniden Canlandırılması Hüseyin Erdem Avrasya Ticaret ve Sanayi Odaları 2. Zirve Toplantısı 28 Mayıs 2006 Doğudan Batıya...Batıdan Doğuya...İPEK YOLU

Detaylı

8. Kamu Yönetimi Sempozyumu

8. Kamu Yönetimi Sempozyumu 8. Kamu Yönetimi Sempozyumu Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Türkiye Belediyeler Birliği nin işbirliği ile Yönet imi Sempoz yumu Antakya Ottoman Palace ta çok sayıda davetlinin katılımı

Detaylı

LOJİSTİK SEKTÖRÜ BÜYÜME ORANLARI

LOJİSTİK SEKTÖRÜ BÜYÜME ORANLARI RAPOR: TÜRKİYE NİN LOJİSTİK GÖRÜNÜMÜ Giriş: Malumları olduğu üzere, bir ülkenin kalkınması için üretimin olması ve bu üretimin hedefe ulaşması bir zorunluluktur. Lojistik, ilk olarak coğrafyanın bir ürünüdür,

Detaylı

3. Havalimanı için ihale 3 Mayıs ta

3. Havalimanı için ihale 3 Mayıs ta 3. Havalimanı için ihale 3 Mayıs ta Ocak 23, 2013-12:06:29 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihale tarihini açıkladı. Yıldırım, İstanbul'a

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI 2 0 1 8 PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI UKRAYNA ALTYAPISI: YATIRIMCILAR için AÇIK Forumumuz: - Ukrayna'nın altyapı projelerinde yatırımların oluşumu ve artışını; - altyapı projelerinin çekiciliğini

Detaylı

Türkiye'de Duble Yollar Kaç Km'ye Çıktı?

Türkiye'de Duble Yollar Kaç Km'ye Çıktı? On5yirmi5.com Türkiye'de Duble Yollar Kaç Km'ye Çıktı? AK Parti hükümetinin en çok övündüğü icraatlerinden biri olan duble yollarda son durum ne? Yayın Tarihi : 3 Ocak 2012 Salı (oluşturma : 10/21/2015)

Detaylı

Strateji Belirleme Toplantısı

Strateji Belirleme Toplantısı Strateji Belirleme Toplantısı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ESKİ VE RUTİN ÇALIŞMA ANLAYIŞIYLA BİR YERE VARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL - AVUKATLARIMIZIN ÇALIŞMA ORTAMI ÇOK İYİ OLMALI - BİZ BİR AİLEYİZ,

Detaylı

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin Türkiye Enerji Piyasasına Etkileri i 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin son kullanıcılara yararları somutları çeşitli sektörlerde kanıtlanmıştır Telekom Havayolu Liberalleşme öncesi > Genellikle

Detaylı

1960 ile 2012 arasında ortalama yıllık büyüme oranı yüzde 4,5 olarak gerçekleşmiştir.

1960 ile 2012 arasında ortalama yıllık büyüme oranı yüzde 4,5 olarak gerçekleşmiştir. MESAJ 1 GEÇTIĞIMIZ ONYILLARDA KAYDEDILEN ISTIKRARLI BÜYÜME TÜRKIYE YI YÜKSEK GELIR EŞIĞINE GETIRIRKEN, REFAH PAYLAŞILMIŞ VE ORTA SINIFIN BÜYÜKLÜĞÜ IKI KATINA ÇIKMIŞTIR. 1960 ile 2012 arasında ortalama

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuştu Ağustos 26, 2016-6:11:00 Başbakan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Şimdi FSM Köprüsü'nden geçen bütün

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

TÜRKİYE - GANA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme

TÜRKİYE - GANA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme VİZYON BELGESİ (TASLAK) TÜRKİYE - GANA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme ( 2017-2021 Türkiye - Gana ) Türkiye; 80 milyonluk nüfusu, gelişerek büyüyen

Detaylı

Türkiye, bu yıl da büyümeye, istihdam üretmeye, ihracatını artırmaya devam edecek

Türkiye, bu yıl da büyümeye, istihdam üretmeye, ihracatını artırmaya devam edecek Türkiye, bu yıl da büyümeye, istihdam üretmeye, ihracatını artırmaya devam edecek Mart 17, 2018-12:24:00 Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Zirvesi açılış oturumunda konuştu. Yıldırım, Uluslararası

Detaylı

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ 2000 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan uluslararası Bilişim Zirvesi ICT Summit etkinliği, Türk İş Dünyası nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan

Detaylı

"Yeni Havalimanının Adı Dünya Genelinde Yapılacak Araştırmalarla Belirlenecek"

Yeni Havalimanının Adı Dünya Genelinde Yapılacak Araştırmalarla Belirlenecek www.mevzuattakip.com.tr "Yeni Havalimanının Adı Dünya Genelinde Yapılacak Araştırmalarla Belirlenecek" - İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu: - İsim konusu, yönetim

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

VİZYON BELGESİ (TASLAK) TÜRKİYE - MALEZYA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme

VİZYON BELGESİ (TASLAK) TÜRKİYE - MALEZYA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme VİZYON BELGESİ (TASLAK) TÜRKİYE - MALEZYA STRATEJİK DİYALOG PROGRAMI Sivil Diplomasi Kapasite İnşası: Sektörel ve Finansal Derinleşme ( 2017-2021 Türkiye - Malezya ) Türkiye; 80 milyonluk nüfusu, gelişerek

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI EKONOMİK KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ (OECD) TÜRKİYE EKONOMİK TAHMİN ÖZETİ 2017 RAPORU DEĞERLENDİRMESİ

İZMİR TİCARET ODASI EKONOMİK KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ (OECD) TÜRKİYE EKONOMİK TAHMİN ÖZETİ 2017 RAPORU DEĞERLENDİRMESİ İZMİR TİCARET ODASI EKONOMİK KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ (OECD) TÜRKİYE EKONOMİK TAHMİN ÖZETİ 2017 RAPORU DEĞERLENDİRMESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ MART 2018 Hazırlayan: Yağmur Özcan Uluslararası

Detaylı

Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları. 18 Şubat 2016, İstanbul. Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı

Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları. 18 Şubat 2016, İstanbul. Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları 18 Şubat 2016, İstanbul Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı Kazakistan Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sayın Bahıt Sultanov; KAZNEX INVEST Başkanı Sayın

Detaylı

1. Ulaştırma. www.kuzka.gov.tr. TR82 Bölgesi Kastamonu Çankırı Sinop

1. Ulaştırma. www.kuzka.gov.tr. TR82 Bölgesi Kastamonu Çankırı Sinop 1. Ulaştırma Ulaştırma; sermaye, işgücü, hizmetler ve malların ülke düzeyinde ve uluslararası düzeyde en hızlı biçimde hareket etmesi için büyük önem arz etmektedir. Bu altyapının güçlü olmasının yanı

Detaylı

Ö N S Ö Z. Binali YILDIRIM Ulaştırma Bakanı

Ö N S Ö Z. Binali YILDIRIM Ulaştırma Bakanı Ö N S Ö Z Ülkemizde ulaştırma sektörü; taşıma türlerinin birbirlerini tamamlayıcı, dengeli bir yapı içinde geliştirilmesine yönelik, maliyet, erişilebilirlik, trafik güvenliği, çevresel etki gibi önemli

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ Türkiye lojistik sektörü, sektörün dinamiklerini değiştiren çok önemli bir satın almaya sahne oldu. Borusan Lojistik, Türkiye nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak ın hisselerinin tamamını satın

Detaylı

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Altyapısı Kurulumu Projesi Fizibilite Etüdü Çalıştayı Açılış Konuşması (Dr.Özkan DALBAY, Türksat A.Ş.

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Altyapısı Kurulumu Projesi Fizibilite Etüdü Çalıştayı Açılış Konuşması (Dr.Özkan DALBAY, Türksat A.Ş. Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Altyapısı Kurulumu Projesi Fizibilite Etüdü Çalıştayı Açılış Konuşması (Dr.Özkan DALBAY, Türksat A.Ş. Genel Müdürü) 1 Sayın Bakanım, Sayın Müsteşarım, Sayın Genel Müdürüm,Kamu

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

Söz konusu dönemde benzinli otomobil sayısı ise yüzde 27,8'lik azalışla 4 milyon 62 bin adetten 2 milyon 929 bin adete geriledi.

Söz konusu dönemde benzinli otomobil sayısı ise yüzde 27,8'lik azalışla 4 milyon 62 bin adetten 2 milyon 929 bin adete geriledi. Lpg li araçlar güvenli mi diye tereddüt eden araç sahipleri gün geçtikçe azalıyor. Türkiye'de son yıllarda benzin fiyatlarında yaşanan artış tüketicileri LPG'li otomobillere yönlendirdi. AA muhabirinin

Detaylı

1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012

1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012 1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012 Atilla Yıldıztekin Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla@yildiztekin.com Lojistik? Son 5 Yılda Türkiye de hazırlanan

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

SGK da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni

SGK da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni SGK da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KURUMUMUZ HİZMETLERİNİN ETKİN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMESİNDE TEKNOLOJİYİ YAKALAMAK VE KULLANMAK ÖNEMLİDİR SİGORTA

Detaylı

ULAŞTIRMA 2035 İÇİN 40 HEDEF BELİRLENDİ

ULAŞTIRMA 2035 İÇİN 40 HEDEF BELİRLENDİ ULAŞTIRMA 2035 İÇİN 40 HEDEF BELİRLENDİ 2023 hedeflerine koşarak ilerleyen ulaştırma sektörü, 2035 yol haritasını da çizdi. Kara, deniz, demir, hava gibi 4 alt sektörde 40 önemli hedef ve proje belirlendi.

Detaylı

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Konya Havalimanı, 2 yılında hizmete girmiş, 21 de dış hatlar yolcu trafiğine açılmış olup, yıllık uçak kapasitesi 17.52 dir. Havaalanı 196. m² alan üzerine kurulmuştur. Konya Havalimanı 213 yılı

Detaylı

Avrasya da işler rayında

Avrasya da işler rayında BÜLTENİ ULAŞTIRMA Avrasya da işler rayında Türkiye Uzay Ajansı nı kuruyor sayfa 2-3 te İstanbul un iki yakasını Boğaz ın altından tüp geçitle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi nin yapım çalışmaları tüm

Detaylı

Nereden nereye? Hava Taşımacılığında Durum

Nereden nereye? Hava Taşımacılığında Durum Nereden nereye? Hava Taşımacılığında Durum Can EREL Uçak Mühendisi can.erel@canerel.com.tr St. Petersburg Airboat Line şirketinin, Benoist Type XIV uçan botu ile, ödeme karşılığı uçan İLK yolcuyu taşıdığı

Detaylı

Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı

Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı 25 Ocak 2017-09:16 Nasdaq ta seans, 24 Ocak Salı günü Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Nasdaq

Detaylı

ULAŞIM. MANİSA www.zafer.org.tr

ULAŞIM. MANİSA www.zafer.org.tr ULAŞIM Kara taşımacılığı 2023 hedeflerinde büyük merkezler otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir. Harita 15 ve Harita

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül),

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), 2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 29.11.2016 Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), Bakanlıklarımızın, ESOA nın, TÜRKSAT'ın, Global Satshow'un, SSPI'ın Değerli Başkan

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

MAHİR ÜNAL DÜNYA TURİZM FORUMU AÇILIŞINA KATILDI

MAHİR ÜNAL DÜNYA TURİZM FORUMU AÇILIŞINA KATILDI MAHİR ÜNAL DÜNYA TURİZM FORUMU AÇILIŞINA KATILDI Bakan Ünal: Terörün bir savaş aracı ve daha da kötüsü uluslararası rekabette bir avantaj aracı haline dönüştürülme isteği hepimizin birlikte karşı çıkması

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Türkiye genelinde 40 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni nde konuştu Kasım 06, 2016-7:47:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Erzincan can şehirdir, canların şehridir. Erzincan Türkiye'nin, Erzincan

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, İstanbul Başakşehir de halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, İstanbul Başakşehir de halka hitap etti Başbakan Yıldırım, İstanbul Başakşehir de halka hitap etti Nisan 15, 2017-5:25:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Başakşehir'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yıldırım,

Detaylı

Dünya Enerji Görünümü 2012. Dr. Fatih BİROL Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Ankara, 25 Aralık 2012

Dünya Enerji Görünümü 2012. Dr. Fatih BİROL Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Ankara, 25 Aralık 2012 Dünya Enerji Görünümü 2012 Dr. Fatih BİROL Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Ankara, 25 Aralık 2012 Genel Durum Küresel enerji sisteminin temelleri değişiyor Bazı ülkelerde petrol ve doğalgaz üretimi

Detaylı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kazakistan Uluslararası Türk Akademisi nde konuşma yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kazakistan Uluslararası Türk Akademisi nde konuşma yaptı Başbakan Ahmet Davutoğlu Kazakistan Uluslararası Türk Akademisi nde konuşma yaptı Şubat 06, 2016-3:14:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hoşgörü ve Barış Sarayı'ndaki Uluslararası Türk Akademisi Konferansı'na

Detaylı

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dün,bugün,yarın

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dün,bugün,yarın KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dün,bugün,yarın Mayıs, 2014 diye çıktık yola Yollar İnsanoğlunun ortak mekanı... Yollar, insanın ileriye yolculuğudur, zamanla yarışıdır toplumların. Yol, ülke kalkınmasına,

Detaylı

Istanbul un yeni mega projesi

Istanbul un yeni mega projesi Istanbul un yeni mega projesi İstanbul benim aşkım. İstanbul benim sevdam... Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İstanbul bizim için her an ders veren bir hoca gibidir... Ahmet DAVUTOĞLU

Detaylı

3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ

3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ 3. TÜRKİYE ULAŞTIRMA SİSTEMİNE GENEL BAKIŞ Cumhuriyetin 1950 yılına kadar olan döneminde, doğru bir ulusal politika ile demiryolu ve denizyoluna ağırlık verilmiştir. leştirilen atılım sonunda, ülkenin

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık İÇİNDEKİLER FİNANS, BANKACILIK VE KALKINMA 2023 ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: FİNANS VE BANKACILIK ALT TEMALAR Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Finans Sektörü İlişkisi AB Uyum Sürecinde Finans ve Bankacılık

Detaylı

BÜTÜNSEL DÖNÜŞÜM PROGRAMI BÖLGELERDE ANLATILDI

BÜTÜNSEL DÖNÜŞÜM PROGRAMI BÖLGELERDE ANLATILDI BÜTÜNSEL DÖNÜŞÜM PROGRAMI BÖLGELERDE ANLATILDI TP2023 Bütünsel Dönüşüm Programı bilgilendirme toplantıları Trakya, Adıyaman ve Batman Bölge Müdürlükleri nde gerçekleştirildi. Genel Müdür Besim Şişman yaptığı

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır www.mevzuattakip.com.tr Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur.

Detaylı

Lojistik. Lojistik Sektörü

Lojistik. Lojistik Sektörü Lojistik Sektörü Gülay Dincel TSKB Ekonomik Araştırmalar dincelg@tskb.com.tr Kasım 014 1 Ulaştırma ve depolama faaliyetlerinin entegre lojistik hizmeti olarak organize edilmesi ihtiyacı, imalat sanayi

Detaylı

Marmaray ın Ekonomik Faydalarının Değerlendirilmesi

Marmaray ın Ekonomik Faydalarının Değerlendirilmesi Marmaray ın Ekonomik Faydalarının Değerlendirilmesi Tarihte ilk defa, Avrupa ile Asya'yı birbirine demiryolu ile bağlayan Marmaray; 29 Ekim 2013 te hizmete açıldı. İstanbul'da, iki kıtayı bir araya getiren;

Detaylı

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU Kuruluşu: Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU - 2007 yılı Nisan ayında, Türkiye-Afganistan ve Pakistan Devlet Başkanları Zirvesi esnasında TOBB a yapılan çağrı

Detaylı

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1 ( STRATEJİK VİZYON BELGESİ ) TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI 1 Yeni Dönem Türkiye - Suudi Arabistan İlişkileri: Kapasite İnşası ( 2016, İstanbul - Riyad ) Türkiye 75 milyonluk nüfusu,

Detaylı

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TÜRKİYE DEMİRYOLU ULAŞTIRMASININ SERBESTLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı

Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı Sosyal Güvenlik Alanındaki Hukuki İhtilafların Azaltılması Çalıştayı ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI FATİH ACAR: -BU SÜRECİ OLUMLU BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYABİLİRSEK TÜRKİYE YE ÇOK DAHA KALİTELİ

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsünde konuştu

Başbakan Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsünde konuştu Başbakan Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsünde konuştu Aralık 06, 2016-12:40:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Eğer insanların gerekli ihtiyaçları karşılansaydı, yaşadıkları ülkelerde, bölgelerde

Detaylı

KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ZİRVESİ BİLDİRİSİ. (İstanbul, 22 Mayıs 2017)

KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ZİRVESİ BİLDİRİSİ. (İstanbul, 22 Mayıs 2017) KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ 25. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ZİRVESİ BİLDİRİSİ (İstanbul, 22 Mayıs 2017) Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Üye Devletleri Devlet ve Hükümet Başkanları olarak bizler,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu Aralık 02, 2016-2:37:00 Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi Otonomi'nin açılışında yaptığı konuşmada, başkentin gelişimine,

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Rusya Federasyonu na ihracat yapan 623 firma

Detaylı

SayınBakanım, Sayın Valim, Sayın TK Başkanım, Sayın Büyük Şehir Belediye başkanım, Sayın Rektörüm, DeğerliMeslektaşlarım Sayın Basın Mensupları, Ve Sevgili Konuklar, Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında

Detaylı

Üçüncü Köprü İstanbul da Trafik Sorununa Çözüm Olur mu? -Algı Anketi Sonuçları-

Üçüncü Köprü İstanbul da Trafik Sorununa Çözüm Olur mu? -Algı Anketi Sonuçları- LOJİSTİK UYGULAMALARI VE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Üçüncü Köprü İstanbul da Trafik Sorununa Çözüm Olur mu? -Algı Anketi Sonuçları- Eylül, 2013 Fikri Mülkiyet Hakları Saklıdır Sayfa 1 BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK

Detaylı

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık İÇİNDEKİLER FİNANS, BANKACILIK VE KALKINMA 2023 ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: FİNANS VE BANKACILIK ALT TEMALAR Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Finans Sektörü İlişkisi AB Uyum Sürecinde Finans ve Bankacılık

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 11 Bülten Tarihi : 1 ARALIK 2016 TAB E-BÜLTEN KASIM 2016 Türk Armatörler Birliği TAB EĞİTİM Bilgilendirme Seminerleri TAB KOMİTE Çalışmalarımız TAB VERİ- ARAŞTIRMA Çalışmamız TAB EĞİTİM in

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

İSLAMİ BANKALAR VE FİNANS KURUMLARI GENEL KONSEYİ (CIBAFI) GLOBAL FORUM 2018

İSLAMİ BANKALAR VE FİNANS KURUMLARI GENEL KONSEYİ (CIBAFI) GLOBAL FORUM 2018 İSLAMİ BANKALAR VE FİNANS KURUMLARI GENEL KONSEYİ (CIBAFI) GLOBAL FORUM 2018 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, İslami Bankalar ve Finans Kurumları Genel Konseyi

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ www.marmaraotoyolu.com KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ

Detaylı

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER Phone +90 533 704 13 07 www.didimmarina.com Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER DOĞUŞ GRUBU NUN TÜRKİYE DEKİ İKİNCİ MARİNASI D-MARİN DİDİM RESMEN HİZMETE AÇILDI Turizm sektöründe derinleşme ve

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

3D ASPHALT ART ÖLÇÜMLENEBİLİR INDOOR & OUTDOOR REKLAM PROJELERİ İLE MARKANIZA DEĞER KATIN!

3D ASPHALT ART ÖLÇÜMLENEBİLİR INDOOR & OUTDOOR REKLAM PROJELERİ İLE MARKANIZA DEĞER KATIN! 2006 KURULUŞ YILI İLKLERE İMZA ATARAK İNOVATİF PAZARLAMA STRATEJİLERİ GELİŞTİREREK DAHA ÖNCE YAPILMAYANI YAPARAK MARKALARI HEDEF KİTLELERİYLE OPTİMUM ŞEKİLDE BULUŞTURUYORUZ! 3D ASPHALT ART ÖLÇÜMLENEBİLİR

Detaylı