GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER"

Transkript

1 Konumu : Çanakkale İli Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır km² alan kaplayan topraklarıyla Avrupa ile Asya kıtalarını birbirinden ayıran ve kendi adıyla anılan boğazın kıyısında kurulan kent, Türkiye nin kuzeybatısında, Trakya da Gelibolu yarımadası, Anadolu da Biga yarımadası toprakları üzerinde yer almaktadır kilometre kıyı uzunluğuna sahip, Anadolu nun en batı noktası olan Bababurnu ile Türkiye nin en batı noktası Gökçeada daki İnce Burun, sınırları içindedir. Çanakkale nin Anadolu toprakları, antik dönemde Troas olarak adlandırılan Biga Yarımadası nı kapsamaktaydı. Kazdağı 1767 metre ile en yüksek dağı'dır. Çanakkale nin merkez ilçe dışında 11 ilçesi olmakla birlikte en büyük ilçesi Biga, en küçük ilçesi ise hiç köyü olmayan Bozcaada'dır. Otelimiz, Eceabat Yarımadası nda, Kumköy Mevkii nde yer alır. GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER Aynalı Çarşı : Çanakkale savaşlarında bir halk türküsüne de konu olan ünlü çarşının 1889 yılında II. Abdülhamid'in padişahlığı sırasında, Çanakkale'nin önde gelen Yahudi ailelerinden biri tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" adlı eserinde de çarşıdan söz edilmektedir. Çarşıya ilişkin kayıtlar incelendiğinde İstanbul'daki Mısır Çarşısı'nın minyatürü olduğu anlaşılmaktadır. Aynalı Çarşı Çanakkale ili merkezinde Kemalpaşa Mahallesinde bulunmaktadır. Hotel Caeli ye 19 km uzaklıktaki Eceabat ilçesinden feribot ile Çanakkale merkeze geçilir. Çanakkale merkez feribot iskelesinden 2 km uzaklıkta kuyumcular çarşısında yer almaktadır Kordon : Muhteşem Çanakkale Boğazı manzarasıyla Truva filminde kullanılan tahta atın ve antik Truva şehrinin maketinin bulunduğu Çanakkale kordon boyu, misafirlerin gezip, dinlenip eğlenebileceği alanlar ve mekanlara sahiptir. Hotel Caeli ye 19 km uzaklıktaki Eceabat ilçesinden feribot ile Çanakkale merkeze geçilir. Çanakkale merkez feribot iskelesinin de üzerinde bulunduğu sahil şerididir. Truva Atı feribot iskelesine 500 m. mesafededir.

2 Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi : 1462 yıllında Fatih Sultan Mehmet tarafından, boğazın en dar yerine yaptırılan iki kaleden birisi olan Anadolu yakasındaki Çimenlik Kalesi ve Çanakkale Savaşları'nda da kullanılan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin kahramanlarından Nusrat Mayın Gemisi'nin orijinal boyutlarındaki maketi ve Çanakkale Savaşları'nda kullanılan çeşitli silahların bulunduğu müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi Çanakkale ili merkezinde Fevzipaşa Mahallesinde bulunmaktadır. Hotel Caeli ye 19 km uzaklıktaki Eceabat ilçesinden feribot ile Çanakkale merkeze geçilir. Çanakkale merkez feribot iskelesinden 1 km uzaklıktadır. Saat Kulesi: İtalyan Başkonsolosu, Emilio Vitalis tarafından 1890'larda yaptırılan bu görkemli saat kulesi de görmeye değerdir. Çanakkale merkezde Kemalpaşa Mahallesinde bulunmaktadır. Hotel Caeli ye 19 km uzaklıktaki Eceabat ilçesinden feribot ile Çanakkale merkeze geçilir. Çanakkale merkez feribot iskelesinden çıktıktan sonra bulunan meydan ın sağ tarafında yer almaktadır. Çanakkale Arkeoloji Müzesi: Çanakkale yöresinde kazılar sonunda çıkarılan, çoğunlukla Truva (Troya, Troia), Assos ve Parion bölgesinde bulunan antik şehirlere ait bulgular ile Polyksena Lahiti gibi pek çok önemli eserin sergilendiği arkeoloji müzesi sizleri geçmiş zamanlara götürebilir. Çanakkale merkezde İzmir yolu üzerinde Atatürk Caddesi ndedir. Hotel Caeli ye 19 km uzaklıktaki Eceabat ilçesinden feribot ile Çanakkale merkeze geçilir. Çanakkale merkez feribot iskelesinden 2 km uzaklıktadır.

3 Kilitbahir Köyü ve Kalesi : Çanakkale Boğazı nın en dar yerinde kurulmuş bir kıyı yerleşmesidir. Fatih Camii, Cahide Sultan Camisi, Tabip Hasan Paşa Camii, yanında iki hamam kalıntısı, çok sayıda çeşme ve konut geçmişten günümüze ulaşmış kültür varlıklarıdır. Ayrıca yılında boğazın, dolayısıyla İstanbul un güvenliği için Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan kalesi mevcuttur. Denizin kilidi sayıldığı içinde Kilitbahir Kalesi denmiştir. Çanakkale ili Eceabat İlçesi ne bağlı Kilitbahir Köyü ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. Çanakkale ili merkez yerleşiminin karşısında kalıp feribotla ulaşım imkanı vardır. Kilitbahir Kalesi de köy merkezinde sahil kenarında bulunmaktadır. Truva Antik Kenti: 1988 yılından beri dünya miras listesinde olan bu antik şehir 1996 yılından beri ise milli park statüsündedir. Antik medeniyetlerin beşiği kabul edilmiştir. 9 adet şehrin birbiri üzerine kurulmasıyla oluşmuştur. Truva, Troya, Troia, İlion, Vilusa gibi adlarla da anılır. Konum olarak Kazdağları eteklerindedir. Truva Atı'nı görmek için buraya uğrayabilirsiniz. Truva Antik Kenti Çanakkale ili merkezine bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisindedir. Çanakkale İzmir karayolu üzerinde merkeze 30 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bozcaada : Ege denizinde ülkemize ait iki adadan biridir. Antik çağda adı Tenedos olan Bozcaada Homeros un İlia da Destanı nda bahsedilmektedir. Bozcaada Kalesi, Alaybey Camii, Meryem Ana Kilisesi, Bozcaada Müzesi, Rüzgar Sörfü, Rüzgar Santralı, Ayazma, Aya Paraskevi Manastırı, Polente Deniz Feneri, Ada evleri, Şarap fabrikaları görülmesi gereken yerlerdendir. Bozcaada ya Çanakkale il merkezinde bulunan feribot iskelesinden kalkan deniz otobüsü ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Yükyeri İskelesi nden kalkan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş ne ait feribotlar aracılığıyla ulaşılır. Çanakkale İlinden Bozcaada ya deniz yoluyla yaklaşık 55 dakikada ulaşılır. Çanakkale ili merkez ile Geyikli iskelesi arası yaklaşık 54 km dir. Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 3.4 mildir. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır.

4 Gökçeada : Eski ismi İmroz olan ada aynı zamanda Türkiye nin en büyük adasıdır. Rum Köyleri, kiliseleri, koyları, Kefaloz koyunda rüzgar sörfü, Aydıncık Plajı nda bulunan şifalı çamur banyosunun yapıldığı Tuz Gölü gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir. Gökçeada da eşsiz Türk ve Rum mutfağı kültürünün leziz örnekleri tadılabilir. Gökçeada ya Çanakkale il merkezinde bulunan feribot iskelesinden kalkan deniz otobüsü ve Eceabat İlçesi Kabatepe Limanı ndan kalkan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş ne ait feribotlar aracılığıyla ulaşılır. Çanakkale İlinden Gökçeada ya deniz yoluyla yaklaşık 1 saat 10 dk. dakikada ulaşılır. Eceabat ilçesi ile Kabatepe Limanı arası yaklaşok 10 km olup, deniz ulaşımı ile 1 saat 10 dk. da varılır. Gelibolu : Çanakkale Boğazı nın başladığı yerde kurulmuştur. Saroz körfezi kıyıları tamamen temiz kumsallardan oluşmaktadır. Gelibolu da Osmanlı Dönemine ait pek çok mimari yapı bulunmaktadır. Türbe ve yatırların yanısıra hamamlarda oldukça fazla sayıdadır. Ayrıca Gelibolu Mevlevihanesi diğer mevlevihaneler arasındaki en büyük alana sahip yapıdır. Hotel Caeli ye 40 km uzaklıkta olup sırasıyla Kumköy ve Yalova Köyü geçilir. Akbaş Şehitliği n den İstanbul yoluna dönüldükten sonra 32 km uzaklıktadır. ŞEHİTLİK VE ANITLAR : Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı : Yarımadanın güney ucunda, Eceabat ilçesinin hemen hemen tamamını kapsayan ve Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında hektara yayılan büyük bir parktır. 1973'te kurulmuş olup, B.M. Milli Parklar ve Koruma Alanları listesinde yer almaktadır.birinci Dünya Savaşı Çanakkale Deniz ve Kara Muharebeleri nin yapıldığı yerler, Gelibolu Yarımadası içerisindedir. Batık gemiler, toplar, siperler, kaleler, burçlardan ve savaşla ilgili yüzlerce başka kalıntıdan oluşan geniş bir yelpazenin yanı sıra, 'i aşan Türk şehidinin, 'i aşan Avustralya, Yeni Zelanda, İngiliz ve Fransız askerlerinin savaş mezarları ve anıtları buradadır. Muharebe alanları, savaş mezarları, anıtlar ve savaşla ilgili kalıntılar "Tarihi Sit Alanı" ve "Kültürel Varlık" olarak tescil edilmiştir.

5 Eceabat Tümen Karargah Binası : 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal in, Maydos Mıntıka Komutanı olarak Eceabat ta Karargâh Merkezi olarak seçtiği bina Kültür Evi olarak hizmete açılmıştır. Tarihe Saygı heykelinin yanında yer alan tarihi yarımadanın büyük kabartma haritası üzerinde, anıtlar, şehitlikler, tabyalar ve mezarlıklar maket halinde gösterilmiştir. Hotel Caeli ye 19 km uzaklıktaki Eceabat ilçesi merkezinde bulunmaktadır. Ağa Deresi Vadisi Şehitliği : Balkan Şehitliği ni geçtiğimiz zaman, sağ tarafta genişçe bir vadi yer alır. Bu vadide yapılan jeofizik çalışmalarda on üç ayrı yerde şehitlik tespit edilmiştir. Yaklaşık üç bin şehidin gömülü olduğu sanılmaktadır. Kilitbahir Köyü ile Eceabat ilçesi arasında askeri birliği geçtikten sonra sol taraftaki geniş vadide yer almaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 21 km, Eceabat ilçesine yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kilitbahir Kalesi ve Sarı Kule Müzesi : Kilitbahir yerleşim alanına doğru devam ettiğimizde, sağda Değirmen Burnu Tabyası, sol taraftaki iskelenin yanında Yüzbaşı Tahir Bey Anıtı nı görürüz. Sağ taraftaki tepelere doğru baktığımızda, 55 metre yüksekliğindeki Mehmetçik Silueti ni görürüz. Sağ taraftaki Kaşıkçı Dede mezarının yanından ilerleyerek, Kilitbahir Kalesi kapısından geçmiş oluruz. Aynı dönemde yapılmış olan Çimenlik Kalesi 1200 m. karşısındadır. Kanuni döneminde gözetleme amaçlı olarak yapılan Sarı Kule de, savaş eserleri sergilenmektedir. Hotel Caeli ye 23 km, Eceabat ilçesine 4 km uzaklıktaki Kilitbahir Köyü merkezinde sahil kenarında Şehitlik Abidesi yolu üzerinde bulunmaktadırlar. Namazgah Tabyası : Abdülaziz tarafından yaptırılan bu bölgenin en büyük tabyasında yirmi altı bonet ve aralarında irili ufaklı onaltı top yatağından oluşmaktadır. Deniz savaşları ile ilgili belgesel film oynatılmakta, deniz savaşında batırılan gemilerin maketleri ile kazı sırasında çevrede bulunan savaş malzemeleri sergilenmektedir. Hotel Caeli ye 24 km, Eceabat ilçesine 5 km uzaklıktaki Kilitbahir Köyü çıkışında sahil kenarında Şehitlik Abidesi yolu üzerinde bulunmaktadırlar.

6 Seyit Onbaşı-Rumeli Mecidiye Şehitliği ve Mecidiye Tabyaları : Yolun sağ tarafında ilerlediğimizde, Rumeli Mecidiye Şehitliği ve Tabyaları karşımıza çıkar. 18 Mart günü yapılan müthiş bombalama sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz, hemen sol taraftaki Mecidiye Şehitliği ne gömülmüşlerdir. Güneye doğru uzanan ikinci tabyada, Seyit Onbaşı ve Niğdeli Ali nin gayretleriyle 276 kilogramlık mermiyi taşıdığı heykeli görürüz. Havuzlar Şehitliği ve Mesire yeri, Seyit Onbaşı heykelinden yaklaşık iki kilometre sonra çeşmelerden akan suların toplandığı Havuzlar Bölgesi ne geliriz. 12 Haziran 1915 günü Kerevizdere Muharebeleri nde şehit olan, iki subay ve sekiz askerin kemikleri, buraya gömülerek, altı metre yüksekliğinde bir anıt şehitlik düzenlemesi yapılmıştır. Hotel Caeli ye 25 km, Eceabat ilçesine 6 km uzaklıktaki Kilitbahir Köyü çıkışında bulunan Namazgah Tabyası ndan sonra sahil kenarında Şehitlik Abidesi yolu üzerinde bulunmaktadırlar. Soğanlıdere Şehitliği : Kıyı boyunca 2 kilometre daha gidip, Soğanlıdere Vadisi ne girdiğimizde 7. Tümen Hastahanesi nde tedavi edilirken şehit olan 600 askerimiz için yaptırılan Soğanlıdere Şehitliği ni görürüz. Hotel Caeli ye 31 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 8 km uzaklıkta Şehitlik Abidesi yolu üzerinde bulunmaktadır. Şahindere Şehitliği : Soğanlıdere Vadisi nden tırmanarak, sağ tarafımızdaki Behramlı köyü geçildikten sonra metre yukarıdaki Şahindere Şehitliği ne ulaşırız vatan evladı için yapılan bu şehitlikte, gerçek, kefensiz gömü yerleri mevcuttur. Hotel Caeli ye 33 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 10 km uzaklıkta Şehitlik Abidesi yolu üzerinde bulunmaktadır.

7 Mehmetçik Abidesi ve En büyük Temsili Şehitliğimiz : Soğanlıdere Şehitliği nden güneye doğru devam ettiğimizde Alçıtepe (Kirte) Köyü ne varırız. Köyde iki koleksiyon müze, doğuya giden yol üzerinde Alçıtepe Şehitliği ni görürüz. Bu yörenin en yüksek tepesi olan Alçıtepe den (Achi Baba) güneye doğru dönen yolun sağında Fevzi Çakmak Paşa nın karargâhını gördükten sonra Mehmetçik Abidesi ne ulaşırız şehit isminin tek tek yazıldığı bu temsili şehitlikteki Mehmetçik Abidesi nin yüksekliği metredir. Rölyefin önündeki düzlük, 18 Mart Zafer Törenleri nin büyük katılımlarla kutlandığı tören alanıdır. Hotel Caeli ye yaklaşık 48 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunmaktadır. Fransız Mezarlığı ve Anıtı : Mehmetçik Abidesi nden deniz kıyısına indiğimizde, Fransızların karargah olarak kullandıkları Morto Koyu na, kuzey tarafta yapılan mezarlığa ve kuzey bölgesine 1930 yılında yapılan Fransız Anıtı na ulaşırız. Hotel Caeli ye yaklaşık 49 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 26 km uzaklıkta bulunmaktadır. İngiliz Helles Anıtı : Seddülbahir Köyü ndeki Savaş Eserleri Müzesi ni gördükten sonra, güney-batıya doğru yöneldiğimizde, Gelibolu yarımadası nın en ucundaki Gözcü Baba Tepesi nde, İngilizlerin en anlamlı anıtlarından biri olan Helles Anıtı yükselir. Hotel Caeli ye yaklaşık 54 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 31 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yahya Çavuş Şehitliği : Ezineli Yahya Çavuş kumandasındaki takım ve altmış üç kahraman arkadaşı için 1993 yılında Kültür Bakanlığı nca bir şehitlik yaptırılmıştır. Hotel Caeli ye yaklaşık 50 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 27 km uzaklıkta Seddülbahir köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır.

8 Sargı Yeri (Zığındere) Şehitliği : Son Ok Anıtı nın yanından Zığındere Vadisi ne ineriz. Buradaki en büyük açık hava hastanelerimizden biri olan sargı yeri, düşman uçaklarından atılan el bombaları ve gemilerden atılan mermilerle şehit edilen çok sayıda doktor askerimizin anısına düzenlenmiştir. Hotel Caeli ye yaklaşık 42 km, Kilitbahir Köyü ne yaklaşık 19 km uzaklıktaki Alçıtepe ye 700 metre mesafede bulunmaktadır. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi (Simülasyon Merkezi) : Kabatepe Tanıtım Merkezi nin yerine hizmete açılan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi nde Çanakkale Savaşları sebepleri, oluşumu, gelişimi anlatılmaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 27 km, Eceabat ilçesine yaklaşık 10 km uzaklıkta Kabatepe Limanı nın üzerinde yer almaktadır. Avustralya Anıtı (Lone Pine) : Kanlı Sırt Kitabesi nin yanından tırmandığımızda onbeş metre yüksekliğindeki Avustralya Anıtı ile karşılaşırız. Avustralya ve Yeni Zelanda askerleri için yapılan bu anıtta, her sene 25 Nisan günü, dini törenler ve kutlamalar yapılmaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 19 km, Eceabat ilçesine 13 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yarbay Hüseyin Avni Bey Şehitliği : Çataldere ye doğru inerken Fransız askerlerinin ateşi ile şehit olan 57. Alay Komutanı, Yarbay Hüseyin Avni Bey in gerçek mezarı vardır. Doğusundaki Çataldere Şehitliği nde, yaklaşık ikibin vatan evladı yatmaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 20 km, Eceabat ilçesine yaklaşık 14 km uzaklıktadır.

9 57. Piyade Alayı Şehitliği : Kuzey yönüne doğru ilerlediğimizde Mustafa Kemal in 25 Nisan 1915 günü Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum komutu ile taarruz eden ve tamamına yakını şehit düşen 57. Alay ımızın askerleri yatmaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 20 km, Eceabat ilçesine 14 km uzaklıkta bulunmaktadır. Conkbayırı Mustafa Kemal Zafer Anıtı : Mustafa Kemal in hücum emrini verdiği Conkbayırı nda, elinde kırbacı ve boynunda dürbünüyle görkemli bir heykeli bulunmaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 24 km, Eceabat ilçesine 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. Anzak Törenleri Kutlama Alanı : Arıburun Yarları nın tam alt bölümünde Anzak Tören Alanı bulunmaktadır. Bu alanda her yıl 25 Nisan günü sabahı Şafak Törenleri düzenlenmektedir. Hotel Caeli ye yaklaşık 19 km, Eceabat ilçesine yaklaşık 14 km uzaklıkta yer almaktadır. Kireçtepe Jandarma Şehitliği : Kuzeye doğru yolumuza devam ettiğimizde ulaştığımız Kireçtepe de, Gelibolu Jandarma Komutanı Kadri Bey ve jandarma erlerinin gerçek mezarları bulunmaktadır. Hotel Caeli ye yaklaşık 24 km, Eceabat ilçesine yaklaşık 27 km uzaklıkta yer almaktadır. Bigalı Köyü ve Atatürk ün Müze Evi : Kireçtepe den geriye dönerek, Büyük Anafartalar Köyü Sembolik Şehitliği ne uğrarız. Kocadere Şehitliği nden Bigalı Köyü ne ulaşırız. Mustafa Kemal in 19.Tümen Komutanı olarak, yaklaşık, bir hafta kaldığı ev Atatürk Müze Evi olarak ziyarete açıktır. Hotel Caeli ye yaklaşık 4 km, Eceabat ilçesine yaklaşık 7 km uzaklıkta yer almaktadır.

OKUL GEZİSİ ( 1 MAYIS - 4 MAYIS 2013)

OKUL GEZİSİ ( 1 MAYIS - 4 MAYIS 2013) OKUL GEZİSİ ( 1 MAYIS - 4 MAYIS 2013) TARİHİMİZİN YAZILDUIĞI ÇANAKKALE ye ŞEHİTLERİMİZİ ANMAYA GİDİYORUZ. (Bize Katılın) ANKARA BURSA, ÇANAKKALE Tur Programı: Araç hareket noktası ve saati; (1 Mayıs Çarşamba

Detaylı

Eceabat Gezi Rehberi

Eceabat Gezi Rehberi Eceabat, Tarihi Milli Park' ın bu ilçede bulunuyor oluşu sebebiyle her sene yaklaşık 2 milyon civarında yerli yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Hal böyle olunca, zengin tarihi kültürel varlığa sahip bu bölgenin

Detaylı

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a

100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a 100. Yılında Çanakkale ye Develi den güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Fethinin 562. Yılı olması münasebetiyle gezinin ilk yarısı İstanbul a ayrıldı. İki önemli tarih, iki önemli şehir bu gezide buluştu.

Detaylı

ERASMUS BİLGİLENDİRME VE TEŞVİK TOPLANTISI BİLGİ PAKETİ

ERASMUS BİLGİLENDİRME VE TEŞVİK TOPLANTISI BİLGİ PAKETİ ERASMUS+ 2016 BİLGİLENDİRME VE TEŞVİK TOPLANTISI BİLGİ PAKETİ 1 İçindekiler ULAŞIM 3 TERZİOĞLU KAMPÜSÜ 5 KONAKLAMA 7 TARİHİ VE TURİSTİK YERLER 9 ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ 9 TRUVA VE ASSOS ÖREN YERİ 10

Detaylı

T.C. ECEABAT KAYMAKAMLIĞI ECEABAT İLÇESİ VE KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU

T.C. ECEABAT KAYMAKAMLIĞI ECEABAT İLÇESİ VE KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU ECEABAT İLÇESİ VE KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU 1 ECEABAT İLÇESİ VE KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ Birliğin Kuruluşu Eceabat İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği 1993

Detaylı

Gezi Bilgi Formu - Kapadokya Gezi Adı Öğrenci Grubu Öğrenci Sayısı Öğretmen Sayısı (ücretsiz olacaktır) İstanbul Hareket Kapadokya Hareket Konaklama

Gezi Bilgi Formu - Kapadokya Gezi Adı Öğrenci Grubu Öğrenci Sayısı Öğretmen Sayısı (ücretsiz olacaktır) İstanbul Hareket Kapadokya Hareket Konaklama Gezi Formu - Kapadokya Kapadokya 10. Sınıflar Öğrenci Sayısı 60 7 (ücretsiz olacaktır) 31 Mart 2017 Cuma Kapadokya Hareket 3 Nisan 2017 Pazartesi Konaklama 4* yada 5* otellerde Yarım Pansiyon 2 gece konaklama

Detaylı

ÇANAKKALE & EDİRNE GEZİSİ

ÇANAKKALE & EDİRNE GEZİSİ TUR PROGRAMI: ÇANAKKALE & EDİRNE GEZİSİ 2 GECE 3 GÜN 1.GÜN: 06.00 Okul önünden EDİRNE ye hareket, otobüste kahvaltı paketi ikramı, 08.00 İhtiyaç molası 09.00 Edirne ye varış ve sırasıyla Şükrü paşa anıtı

Detaylı

ÇANAKKALE & GELİBOLU (Günübirlik)

ÇANAKKALE & GELİBOLU (Günübirlik) ÇANAKKALE & GELİBOLU (Günübirlik) TUR PROGRAMI Saat 02:00 da okul önünden hareket. Sabah 07:00 da Gelibolu Yarımadası na varış. Kahvaltı sonrasında Kabatepe Tanıtma Merkezi ve Müzesi, Mehmetçiğe Saygı

Detaylı

ÇANAKKALE & GELİBOLU 1 Gece / 2 Gün

ÇANAKKALE & GELİBOLU 1 Gece / 2 Gün ÇANAKKALE & GELİBOLU 1 Gece / 2 Gün 1.GÜN 06:00 Okul önünden hareket 08:00 İhtiyaç molası 11:00 Bigalı Köyü 12:30 Öğle yemeği 13:30 Kilitbahir Köyü ve Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Morto Koyu, Alçıtepe,

Detaylı

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI

COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI COĞRAFYA BÖLÜMÜ NDEN EDREMİT KÖRFEZİ KUZEY KIYILARINA ARAZİ ÇALIŞMASI Fen Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Arazi Uygulamaları VII dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

01 MAYIS - 19 MAYIS BAYRAMLARINA ÖZEL GÖKÇEADA BOZCAADA ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU 3 GECE 4 GÜN YARIM PANSİYON KONAKLAMALI

01 MAYIS - 19 MAYIS BAYRAMLARINA ÖZEL GÖKÇEADA BOZCAADA ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU 3 GECE 4 GÜN YARIM PANSİYON KONAKLAMALI 01 MAYIS - 19 MAYIS BAYRAMLARINA ÖZEL GÖKÇEADA BOZCAADA ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU 3 GECE 4 GÜN YARIM PANSİYON KONAKLAMALI 01 MAYIS-19 MAYIS GÖKÇEADA BOZCAADA ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU ( 28 NİSAN 2017ÇIKIŞLI

Detaylı

Türkiye nin Manevi Başkenti, Şehitler Diyarı, Barışın Kenti ÇANAKKALE

Türkiye nin Manevi Başkenti, Şehitler Diyarı, Barışın Kenti ÇANAKKALE Türkiye nin Manevi Başkenti, Şehitler Diyarı, Barışın Kenti ÇANAKKALE Tarihçe TARİH ÖNCESİ DÖNEMLERDE ÇANAKKALE Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü konumundaki Çanakkale, insanlığın yerleşik hayata

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ECEABAT KAYMAKAMLIĞI İLÇE EYLEM PLANI

T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ECEABAT KAYMAKAMLIĞI İLÇE EYLEM PLANI T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ ECEABAT KAYMAKAMLIĞI İLÇE EYLEM PLANI OCAK 2012 SUNUŞ Eceabat İlçemiz, Gelibolu Yarımadasında, çevresi Çanakkale Boğazı ve Ege Denizi ile çevrili, deniz seviyesinden 2 metre yükseklikte

Detaylı

İÇİNDEKİLER... ÖN SÖZ... BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER

İÇİNDEKİLER... ÖN SÖZ... BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... ÖN SÖZ... BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER III XI 1. Siyasi Durum... 1 a. Dış Siyasi Durum... 1 b. İç Siyasi Durum... 2 2. Coğrafi Durum... 5 a. Çanakkale

Detaylı

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİDE DAHİL HAFTA SONLARINA ÖZEL GÜNÜBİRLİK ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİDE DAHİL HAFTA SONLARINA ÖZEL GÜNÜBİRLİK ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİDE DAHİL HAFTA SONLARINA ÖZEL GÜNÜBİRLİK ÇANAKKALE ŞEHİTLİK TURU HAFTA SONU (17-18-19 MART 2017 24 EYLÜL 2017 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR) (HER CUMARTESİ veya PAZAR KALKIŞLIDIR)

Detaylı

İzmir den İstanbul a akşamüstü uçağı.

İzmir den İstanbul a akşamüstü uçağı. TUR 10 - TRUVA ve GELĠBOLU (Anzaklar) Sabah erken saatlerde Isparta Kraliçesi güzel Helen ve Truva Prensi Paris zamanından kalan efsanevi Truva Atı ile ünlü Truva Antik Kenti ni ziyaret için yola çıkış.

Detaylı

ÇANAKKALE SAVAŞI NDA SAĞLIKÇILAR. Yrd. Doç. Dr. Burhan SAYILIR

ÇANAKKALE SAVAŞI NDA SAĞLIKÇILAR. Yrd. Doç. Dr. Burhan SAYILIR ÇANAKKALE SAVAŞI NDA SAĞLIKÇILAR Yrd. Doç. Dr. Burhan SAYILIR Yaralıların Cepheden Sevki Cephe Yuva Sargıyeri Araba Durakları Seyyar, Harp, Menzil Hastaneleri Memleket Hastaneleri AÇIKLAMA Bu kartlarda

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ III SUNUŞ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... III BİRİNCİ BÖLÜM SİYASİ, COĞRAFİ DURUM VE ASKERÎ GÜÇLER 1. Siyasi Durum... 1 a. Dış Siyasi Durum... 1 b. İç Siyasi Durum... 2 (1) Birinci Dünya Savaşı Öncesi Osmanlı Devleti

Detaylı

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI ENVANTERİ ENV. NO. 58.01.0.02 ÇİMENYENİCE KÖYÜ, KÖROĞLU TEPELERİ, I39-a4 MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI İL SİVAS İLÇE HAFİK MAH.-KÖY VE MEVKİİ Çimenyenice Köyü GENEL

Detaylı

Skyros adasında Robert Brooke nin mezar taşındaki yazı

Skyros adasında Robert Brooke nin mezar taşındaki yazı 1 2 Skyros adasında Robert Brooke nin mezar taşındaki yazı Tanrının hizmetkarı, İngiliz Başbakanının oğlu Teğmen Asquith nin dostu,ingiliz Donanması asteğmenlerinden İstanbul un kurtarılması için ölen

Detaylı

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN

EDİRNE UZUNKÖPRÜ DOĞAL ORTAMI TEMİZ HAVASI İLE SÜPER BİR YAŞAM BURADA UZUNKÖPRÜ DE. MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI İSTER YATIRIM YAPIN KAZANIN EDİRNE UZUNKÖPRÜ MÜSTAKİL TAPULU İMARLI ARSA SATIŞI Yunanistan sınırına 6 kilometre uzaklıkta yer alan Edirne nin Uzunköprü ilçesi, Osmanlı İmparatorluğu nun Trakya daki ilk yerleşimlerinden biri. Ergene

Detaylı

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED): Ekler

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED): Ekler Teslim Edilen: Hazırlayan: IC-Astaldi JV AECOM Ankara, Türkiye Turkey AECOM-TR-R599-01-00 2 Ağustos 2013 Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi için Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi

Detaylı

Tarihî Alanı nın DOĞAL VE TARİHİ MİRASI

Tarihî Alanı nın DOĞAL VE TARİHİ MİRASI ÖZEL DOSYA Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı nın DOĞAL VE TARİHİ MİRASI Tarihî Alan; çok sayıda kale, anıt, şehitlik, tarihî yapı ve müzelerle zengin bir kültüre; destanlaşmış bir coğrafyaya sahiptir.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM HAREKÂT ALANININ COĞRAFİ VE TOPOĞRAFİK DURUMU, TARAFLARIN HAREKÂT PLANLARI, 5 İNCİ ORDU İLE 3 ÜNCÜ KOLORDU KARARGÂHLARINDAKİ FAALİYETLER

BİRİNCİ BÖLÜM HAREKÂT ALANININ COĞRAFİ VE TOPOĞRAFİK DURUMU, TARAFLARIN HAREKÂT PLANLARI, 5 İNCİ ORDU İLE 3 ÜNCÜ KOLORDU KARARGÂHLARINDAKİ FAALİYETLER İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM HAREKÂT ALANININ COĞRAFİ VE TOPOĞRAFİK DURUMU, TARAFLARIN HAREKÂT PLANLARI, 5 İNCİ ORDU İLE 3 ÜNCÜ KOLORDU KARARGÂHLARINDAKİ FAALİYETLER 1.

Detaylı

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir.

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir. Atatürk Müzesi Müze binası, eski Adana nın merkezi olan tarihi Tepebağ da, 19. yüzyılda yapılmış geleneksel Adana evlerindendir. İki katlı, cumbalı, kırma çatılı, kâgir bir yapıdır. Bu özellikleri nedeniyle

Detaylı

Yalova Hakkında Genel Bilgiler

Yalova Hakkında Genel Bilgiler Yalova Hakkında Genel Bilgiler Yalova; Türkiye nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi nin güneydoğu kesiminde Armutlu Yarımadası nın kuzey kıyısı ile Samanlı Dağları nın kuzey eteklerinde yer almaktadır.

Detaylı

BODRUM HALİME GÜNDOĞDU 0510110011 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

BODRUM HALİME GÜNDOĞDU 0510110011 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BODRUM HALİME GÜNDOĞDU 0510110011 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BODRUM Bodrum, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir. İlçe günümüzde önemli bir turizm merkezi olması ile anılmaktadır ki bunda Bodrum'un kendine has

Detaylı

ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI

ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI ÇANAKKALE DENİZ MUHAREBELERİNİN DENİZDE DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE TASARLANMIŞ SAVAŞ GEMİSİNDE KRİTİK OLAYLARIN YAŞANDIĞI YER VE SIRAYA GÖRE TANITILMASI Barış BULUT 1 Bouvet Ocean Irresistible Bouvet gemisindeki

Detaylı

Mutluluğu birlikte yaşamaktır

Mutluluğu birlikte yaşamaktır Mutluluğu birlikte yaşamaktır Bodrum Capital Group A.Ş. Atatürk Mah. Meriç Cad. Andromeda Gold Plaza B Blok D: 189 Kat: 45 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0(216) 290 26 66 Fax: 0(216) 290 26 69 EGE NİN İNCİSİ

Detaylı

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER ÖNEMLE DUYRULU ŞİRKET SORUMLUMUZ CEO SAYIN ŞENAY CAPLIK BİRSAT BÖLGEYE GİDEREK OTELLERİMİZİ ENGİN TECRÜBELERİNE DAYANARAK VE SPORCULARIMIZIN HEM RAHATINDAN ÖDÜN VERMEDEN TEK TEK OTELLERİ İNCELEMİŞ OLUP

Detaylı

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Yrd. Doç. Dr. Yiğit H. Erbil, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 4324/PARSEL 30, ADA 4325/PARSELLER 8-9-10 VE 11 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

ÖRNEKLER. Nazife KURTMAN

ÖRNEKLER. Nazife KURTMAN ÇANAKKALE ESERLERİNDEN ÖRNEKLER Nazife KURTMAN Ki anakkale İlinde tesbit ettiğimiz yapıların tarihçeleri ve plân özellikleri hakkında ben bu ^ I konuşmamda ayrıntıya girmeyeceğim. Çünkü tesbit edilen bu

Detaylı

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz!

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! 16-18 Kasım 2018 Sokaklarında gezerken Doğu nun ünlü 1001 Gece Masalları nı yaşatan bir şehir düşünün! Gündüzleri güneşin sarı sıcak tonları ile çölün

Detaylı

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Tur Danışmanımız: Doç. Dr. Deniz Esemenli, Sanat Tarihçisi Buluşma Noktası: Üsküdar Meydanı, III. Ahmet Çeşmesi önü Tur başlama saati: 09.00 Gezimizin

Detaylı

Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi

Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi Bir Destinasyon Olarak Edirne ve Durum (Swot) Analizi Planlama Süreci Durum Analizi (SWOT-GFTZ) Vizyon, Misyon, Amaçların Belirlenmesi Stratejilerin Belirlenmesi Uygulanacak Planın Seçimi Denetim ve Düzeltme

Detaylı

Çanakkale Savaşı'nda Neler Yaşandı?

Çanakkale Savaşı'nda Neler Yaşandı? On5yirmi5.com Çanakkale Savaşı'nda Neler Yaşandı? Çanakkele Savaşı'nda neler yaşandı? Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihi açısından önemi nedir? Bu ve bunun gibi soruların yanıtı haberimizde! Yayın

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, PAŞAALANI MAHALLESİ, ADA 8970, PARSELLER 1-2-3-4 VE 5 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU OCAK 2018 Balıkesir

Detaylı

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu Dünya Mirası Gezginleri Derneği ve Sultan Tur Organizasyonu (TÜRSAB A-752) ile 1 Kabul edilen 3 Aday olarak önerilen UNESCO Dünya Miraslarının görüleceği Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu 17 Mayıs 2013

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, SOĞANYEMEZ MAHALLESİ, ADA 374/PARSEL 5 VE HAMİDİYE MAHALLESİ, TESCİL HARİCİ ALAN İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MART 2018

Detaylı

KEMER KEMER. 352 Dünden Bugüne Antalya

KEMER KEMER. 352 Dünden Bugüne Antalya A L T I N C I B Ö L Ü M KEMER KEMER 352 K E M E R 353 354 12. KEMER* 1. Tarihçe A L T I N C I Kemer ilçesi tarihinin M.Ö. 690 yılına kadar uzandığı bilinmektedir. Kemer merkezine 15 km mesafede bulunan

Detaylı

demir ve bronz çağlarının kalıntılarına ulaşılmış, medeniyetlerin doğup yıkıldığı Mezopotamya toprakları üzerindeki Ürdün de, özellikle Roma ve

demir ve bronz çağlarının kalıntılarına ulaşılmış, medeniyetlerin doğup yıkıldığı Mezopotamya toprakları üzerindeki Ürdün de, özellikle Roma ve İsrail - Ürdün Turu Büyük manzaraları görmek için plan yapın, ancak, sokaklarda dolaşmak ve böylesine eski ve kutsal bir yerin gündelik hayatına kendinizi kaptırmak için biraz zaman ayırın. Tarih : 12-09-2016-16-09-2016

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kapadokya Tur Programı Göreme, 6-8 Eylül 2013 Tur Rehberimiz: Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Ali Canip Olgunlu nun anlatımlarıyla Kapadokya Anadolu daki ilk kiliselerden

Detaylı

Genelkurmay Başkanlığı Çanakkale Zaferi nin 100.Yılında daha önce yayınlanmamış fotoğrafları paylaştı.

Genelkurmay Başkanlığı Çanakkale Zaferi nin 100.Yılında daha önce yayınlanmamış fotoğrafları paylaştı. Genelkurmay Başkanlığı Çanakkale Zaferi nin 100.Yılında daha önce yayınlanmamış fotoğrafları paylaştı. - 'Size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize

Detaylı

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret 2 Ağustos 2012 / Demir Çelik Store Çanakkale Şehitlik Abidesi Tuncay Sergen / Y SAD Yön. Kur. Bşk. YİSAD - Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri

Detaylı

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler)

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) TARİH Miras ilişkileri T O P L U M MİRAS K Ü L T Ü R DOĞA ÇEVRE MİRASIN KAPSAMI MİRAS ÇEKİCİLİKLERİ ÇEVRE MEKAN YER İNSAN PEYZAJLAR YAPISAL UNSURLAR ÇALIŞMA ALANLARI

Detaylı

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı Konya'nın 90 km kuzeybatısında yer alan ve 349 km2 yüzölçüme sahip olan Ilgın, günümüzden 3500 yıl önce şimdiki iskan yerinin 25 km kuzeydoğusunda Hititler tarafından "Yalburt"

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, BOSTANCI MAHALLESİ, ADA 121, PARSEL 1 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU EYLÜL 2017 Balıkesir İli, Edremit

Detaylı

TOKAT DOĞAL SİT ALANLARI

TOKAT DOĞAL SİT ALANLARI TOKAT DOĞAL SİT ALANLARI SIRA NO İLÇESİ ADI SİT TÜRÜ 1 NİKSAR EFKERİT VADİSİ DOĞAL VE ARKEOLOJİK SİT ALANI 2 ZİLE EVRENKÖY MAĞARASI 2. DERECE DOĞAL SİT ALANI 3 PAZAR BALLICA MAĞARASI 2. DERECE DOĞAL SİT

Detaylı

SİNOP SIRA NO İLÇESİ MEVKİİ STATÜ 1 BOYABAT KURUSARAY KÖYÜ

SİNOP SIRA NO İLÇESİ MEVKİİ STATÜ 1 BOYABAT KURUSARAY KÖYÜ SİNOP DOĞAL SİT ALANLARI SIRA NO İLÇESİ ADI SİT TÜRÜ 1 MERKEZ HAMSİLOS-AKLİMAN 1. VE 2. DERECE DOĞAL SİT ALANI 2 MERKEZ SARIKUM GÖLÜ 1. VE 3. DERECE DOĞAL SİT ALANI 3 ERFELEK TATLICAK ŞELALELERİ 1. DERECE

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 8219, PARSEL 17 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ARALIK 2017 Balıkesir İli, Karesi

Detaylı

GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR

GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR GÜNEY İTALYA TURUMUZ HAZIR 18-25 Ekim tarihleri arasında Napoli,Pompei, Sorrento, Matera, Lecce, Alberobello ve Bari gibi İtalya'nın en gözde şehirleri ile sahillerini görme fırsatı bulabileceğiniz turumuz

Detaylı

Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı

Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı Bursa-Çanakkale Etkinliği (27-28 Haziran 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı 27-28 Haziran 2009 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) organizasyonunda 19 kişilik bir grupla konaklamalı

Detaylı

Neden Kampnet Organizasyon?

Neden Kampnet Organizasyon? Neden Kampnet Organizasyon? Kampnet Organizasyon konusunda uzman ve tecrübeli kadrosu ile kamp organizasyonları konusunda hizmetler vermektedir. Organizasyonumuza ait spor salonu - kondisyon merkezimiz

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT

GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT GÖLMARMARA (MANİSA) GÖLMARMARA MAHALLESİ, 234 ADA 1 PARSEL VE ÇEVRESİNE AİT NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2

Detaylı

TÜRKİYE NİN DÜNYA MİRASI LİSTESİ NDEKİ YERİ VE YENİ BİR ADAY ÖNERİSİ PLACE OF TURKEY IN THE WORLD HERITAGE LIST AND A NEW CANDIDATE PROPOSAL

TÜRKİYE NİN DÜNYA MİRASI LİSTESİ NDEKİ YERİ VE YENİ BİR ADAY ÖNERİSİ PLACE OF TURKEY IN THE WORLD HERITAGE LIST AND A NEW CANDIDATE PROPOSAL 81 TÜRKİYE NİN DÜNYA MİRASI LİSTESİ NDEKİ YERİ VE YENİ BİR ADAY ÖNERİSİ PLACE OF TURKEY IN THE WORLD HERITAGE LIST AND A NEW CANDIDATE PROPOSAL Erdal AKPINAR ÖZET Bu balışmada Türkiye nin Dünya Mirası

Detaylı

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 Turizm Seyahat Acentası ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 J.Y.Cousteau'ya göre dünyanın en güzel 10 dalış noktasından biri Saros'daki Bebek Kayalıkları.

Detaylı

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR.

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. ODA SAYISI:28 (2 SUİT ODA) ODALARDA; MİNİ BAR, KLİMA VE TELEVİZYON MEVCUTTUR. OTELİMİZ PLAJA 100 MT UZAKLIKTADIR.

Detaylı

KURBAN BAYRAMI ASSOS AYVALIK BOZCAADA TURU. 2 Gece 3 Gün

KURBAN BAYRAMI ASSOS AYVALIK BOZCAADA TURU. 2 Gece 3 Gün KURBAN BAYRAMI ASSOS AYVALIK BOZCAADA TURU 2 Gece 3 Gün 1. Gün: GECE YOLCULUĞU 23:00 İncirli Doğtaş Mobilya Önü 23:30 Mecidiyeköy Doğtaş Mobilya Önü 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü 00:15

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

Çanakkale Geçilmez! Şehitler Haykırdı:

Çanakkale Geçilmez! Şehitler Haykırdı: Şehitler Haykırdı: Çanakkale Geçilmez! Yazan: SAFA TEKELİ Ç anakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen zafer, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktasıdır. Kara, hava ve deniz güçlerinin; her türlü teknoloji

Detaylı

İşte böylesine bir tatil isteyenler içindir Assos. Ve Assos ta yapılacak çok şey vardır:

İşte böylesine bir tatil isteyenler içindir Assos. Ve Assos ta yapılacak çok şey vardır: Assos u neden görmeliyim, oraya neden gitmeliyim? diye içinizden soruyorsanız eğer, verilecek cevapların birden fazla olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz: mesela turkuvaz rengi bir deniz, zeytin ağaçları,

Detaylı

Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor?

Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor? ADIYAMAN Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor? Rivayete göre; Adıyaman şehrini doğu, batı ve güney yönlerinde derin vadiler çevirmiştir. Bu vadilerin yamaçları zengin meyve ağaçları ile kaplı olduğu gibi,

Detaylı

TASNİF DIŞI A. DONANMA KOMUTANLIĞI S.NU.: FAALİYETİN ADI : TARİHİ/SAATİ : FAALİYETİN İCRA YERİ :

TASNİF DIŞI A. DONANMA KOMUTANLIĞI S.NU.: FAALİYETİN ADI : TARİHİ/SAATİ : FAALİYETİN İCRA YERİ : A. DONANMA KOMUTANLIĞI 10:00-12:30 2. DONANMA KUPASI YAT YARIŞLARI 27-3. BANDO KONSERİ 4. GEMİCİLİK YARIŞMALARI 5. RESİM VE OBJE SERGİSİ 11:00-11:20 11:30-12:30 GARNİZON SİNEMA SALONU 6. TCG SALİHREİS

Detaylı

ATATÜRK ün Balmumu Heykelleri

ATATÜRK ün Balmumu Heykelleri ATATÜRK ün Balmumu Heykelleri Balmumu heykellerinin en önemli özelliği; Atamızın ölümünde yüzünden alınan masktan bire bir çalışılmış olup 2008 yılından itibaren müzemizde sergilenmeye başlanmıştır. Sağ

Detaylı

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5)

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Projesi İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) DALGALAN SEN DE ŞAFAKLAR GİBİ EY ŞANLI HİLÂL OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ

Detaylı

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Coğrafi Konum

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Coğrafi Konum Coğrafi Konum Gelibolu Gökçeada Eceabat Lapseki Biga Merkez Çan Bozcaada Ezine Bayramiç Yenice Çanakkale de Yatırım Invest in Çanakkale Ayvacık 1. Türkiye de ekonomik hareketliliğin en yüksek olduğu Marmara

Detaylı

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale ÇANAKKALE

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale ÇANAKKALE Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale Çanakkale sahip olduğu ulaşım altyapısı ve son yıllarda hız kazanan karayolu, havayolu ve denizyolu yatırımları sayesinde lojistik açıdan yatırımcılara

Detaylı

SURUÇ İLÇEMİZ. Suruç Meydanı

SURUÇ İLÇEMİZ. Suruç Meydanı SURUÇ İLÇEMİZ Suruç Meydanı Şanlıurfa merkez ilçesine 43 km uzaklıkta olan ilçenin 2011 nüfus sayımına göre toplam nüfusu 100.912 kişidir. İlçe batısında Birecik, doğusunda Akçakale, kuzeyinde Bozova İlçesi,

Detaylı

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN EKSTRA TUR PAKETİ 1 - STOCKHOLM ŞEHİR TURU Tur süresi: 4 saat 60 Limandan ayrılıp Stockholm u gezmek üzere yola çıkacağız. Otobüsle Fjallgatan a gidip güzel

Detaylı

Ali Canip Olgunlu ile Kazdağları Tur Programı Çanakkale, 29 Ağustos 01 Eylül 2013. Tur Tanıtımı : Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Ali Canip Olgunlu ile Kazdağları Tur Programı Çanakkale, 29 Ağustos 01 Eylül 2013. Tur Tanıtımı : Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kazdağları Tur Programı Çanakkale, 29 Ağustos 01 Eylül 2013 Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Çanakkale Savaşı tarihi ve şehitlik Truva Atı ile ünlü Troya antik kenti

Detaylı

Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı

Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı Ünlü Türk denizcisi Turgut Reis, 449. ölüm yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı. Atatürk Meydanı nda düzenlenen

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, BOSTANCI MAHALLESİ, ADA 121, PARSEL 1 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU KASIM 2018 Balıkesir İli, Edremit

Detaylı

PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK

PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK 1 - VALETTA PULLMANTUR HORIZON İLE PORTOFINO DA AŞK EKSTRA TUR PAKETİ Tur süresi: 4 saat 55 Varışımız takiben otobüslerimize biniyoruz ve Valetta turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Barakka Bahçeleri, burada

Detaylı

MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK MÜZESİ

MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK MÜZESİ MİLLÎ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK MÜZESİ Millî Savunma Üniversitesi Müzesi; Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üst düzeyde eğitim, öğretim ve bilim kuruluşu olan Millî Savunma Üniversitesi (Harp Akademileri)

Detaylı

ESKİŞEHİR İLİ DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI

ESKİŞEHİR İLİ DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI gibidir. Sakarya başı nda turizm hareketliliğine cevap verebilecek konaklama, balık lokantaları, çay bahçeleri, günübirlik piknik ve mesire alanları ve doğal yüzme havuzu vardır. Sakarya Başı Sulak alanında

Detaylı

BOZCAADA İLÇE TRAFİK KOMİSYON KARARI. : Trafik Düzeni ve Güvenliği ile ilgili alınacak Tedbirler

BOZCAADA İLÇE TRAFİK KOMİSYON KARARI. : Trafik Düzeni ve Güvenliği ile ilgili alınacak Tedbirler Sayfa 1 / 5 BOZCAADA İLÇE TRAFİK KOMİSYON KARARI KARAR TARİHİ : 23/05/2016 KARAR SAYISI : 2016/01 KONU : Trafik Düzeni ve Güvenliği ile ilgili alınacak Tedbirler KOMİSYON TEŞEKKÜLÜ : İlçe Trafik Komisyonu,

Detaylı

08:30 08:50 Gelibolu Akbaş Şehitliği 32 km. 08:50 09:20 Akbaş Şehitliği 09:20 09:30 Akbaş Şehitliği Büyük Anafarta Şehitliği 15 km.

08:30 08:50 Gelibolu Akbaş Şehitliği 32 km. 08:50 09:20 Akbaş Şehitliği 09:20 09:30 Akbaş Şehitliği Büyük Anafarta Şehitliği 15 km. 08:30 08:50 Gelibolu Akbaş Şehitliği 32 km. 08:50 09:20 Akbaş Şehitliği 09:20 09:30 Akbaş Şehitliği Büyük Anafarta Şehitliği 15 km. 09:30 09:50 Büyük Anafarta Şehitliği 09:50 10:00 Büyük Anafarta Şehitliği

Detaylı

İRAN GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

İRAN GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ 1.GÜN 24 Mayıs 2015 Pazar Ankara Tahran 2. GÜN 25 Mayıs 2015 Pazartesi Tahran Tebriz Saat 18.00 de Ankara Esenboğa Havalimanı Dış hatlar servisinde

Detaylı

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU

16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 18 EKİM 2014 KAPADOKYA TURU 16 EKİM 2014 Saat 20.00 de Ankara dan Kapadokya ya hareket. Otele varış ve serbest zaman. 17 EKİM 2014 TAM GÜN KAPADOKYA TURU - 08:30 17:00 GÖREME PANORAMA Turdaki ilk yer

Detaylı

Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği. İsrail Turu. 2 Kasım 2014 9 Kasım 2014

Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği. İsrail Turu. 2 Kasım 2014 9 Kasım 2014 Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği İsrail Turu 2 Kasım 2014 9 Kasım 2014 1 1. Gün: 2 Kasım 2014 Pazar İstanbul Tel Aviv Beer Sheba Eilat Kızıl deniz

Detaylı

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail.

Ö:1/5000 25/02/2015. Küçüksu Mah.Tekçam Cad.Söğütlü İş Mrk.No:4/7 ALTINOLUK TEL:0 533 641 14 59 MAİL:altinoluk_planlama@hotmail. ÇANAKKALE İli, AYVACIK İLÇESİ, KÜÇÜKKUYU BELDESİ,TEPE MAHALLESİ MEVKİİ I17-D-23-A PAFTA, 210 ADA-16 PARSELE AİT REVİZYON+İLAVE NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Ö:1/5000 25/02/2015 Küçüksu Mah.Tekçam

Detaylı

Günümüzde 1. tepede Topkapı Sarayı, 2. tepede Nuruosmaniye Camisi, 3. tepede Süleymaniye Camisi, 4. tepede Fatih Camisi, 5. tepede Yavuz Sultan Selim

Günümüzde 1. tepede Topkapı Sarayı, 2. tepede Nuruosmaniye Camisi, 3. tepede Süleymaniye Camisi, 4. tepede Fatih Camisi, 5. tepede Yavuz Sultan Selim İSTANBUL YEDİ TEPE Günümüzde 1. tepede Topkapı Sarayı, 2. tepede Nuruosmaniye Camisi, 3. tepede Süleymaniye Camisi, 4. tepede Fatih Camisi, 5. tepede Yavuz Sultan Selim Camisi, 6. tepede Mihrimah Sultan

Detaylı

Tokat ın 68 km güneybatısında yer alan Sulusaray, Sabastopolis antik kenti üzerinde kurulmuştur.

Tokat ın 68 km güneybatısında yer alan Sulusaray, Sabastopolis antik kenti üzerinde kurulmuştur. Çekerek ırmağı üzerinde Roma dönemine ait köprüde şehrin bu adı ile ilgili kitabe bulunmaktadır. Tokat ın 68 km güneybatısında yer alan Sulusaray, Sabastopolis antik kenti üzerinde kurulmuştur. Antik Sebastopolis

Detaylı

BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, YOLÖREN MAHALLESİ, ADA 162, PARSEL 2 İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, YOLÖREN MAHALLESİ, ADA 162, PARSEL 2 İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, EDREMİT İLÇESİ, YOLÖREN MAHALLESİ, ADA 162, PARSEL 2 İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU TEMMUZ 2017 Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Yolören Mahallesi,

Detaylı

http://groups.google.com/group/merakediyorum merakediyorum@googlegroups.com

http://groups.google.com/group/merakediyorum merakediyorum@googlegroups.com Anılan Unutulmayacak 1915 senesinde meydana gelen Çanakkale muharebeleri, 1, Dünya Savaşı,içerisinde tayin edici öneme sahiptir. Hem Türk hem dünya tarihinin akışını değiştirmiş; unutulmaz fedakârlıklara

Detaylı

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ Yarım Gün Yemeksiz Sabah Turu Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları nın yönetildiği, Tarihi Yarımada nın kalbi olan Sultanahmet Meydanı. İmparator Justinian tarafından 6. yüzyılda

Detaylı

Şehidime Selam ile...

Şehidime Selam ile... 16.Yıl Şehidime Selam ile... GEZİ ALANI REHBERİ 16. Yıl Şehidime selam ile... SAYIN MİSAFİRLERİMİZ ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ ÇANAKKALE GELİBOLU ŞEHİTLİK ZİYARET PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ GEZİ PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE

Detaylı

DEMRE DEMRE. Demre Myra Antik Kenti. Dünden Bugüne Antalya

DEMRE DEMRE. Demre Myra Antik Kenti. Dünden Bugüne Antalya D E M R E DEMRE DEMRE Demre Myra Antik Kenti 259 A L T I N C I B Ö L Ü M 260 D E M R E 4. DEMRE 1. Tarihçesi Myra (Demre) her zaman Likya nın en önemli şehirlerinden birisi olarak bilinir. Şehrin M.Ö.5.yy

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 28-29. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 28-29. TOPLANTI GÜNDEMİ Sıra No ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 2829. TOPLANTI GÜNDEMİ İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel i Sit Alanı ve Derecesi İLİ: ERZURUM TARİHİ : 2728/09/2012 Nereden Geldiği Temsilci

Detaylı

2011 YILINDA DOĞU ANADOLU BÖLGESİN DE URARTU BARAJ, GÖLET ve SULAMA KANALLARININ ARAŞTIRILMASI ALİKÖSE KANALI

2011 YILINDA DOĞU ANADOLU BÖLGESİN DE URARTU BARAJ, GÖLET ve SULAMA KANALLARININ ARAŞTIRILMASI ALİKÖSE KANALI 2011 YILINDA DOĞU ANADOLU BÖLGESİN DE URARTU BARAJ, GÖLET ve SULAMA KANALLARININ ARAŞTIRILMASI Oktay BELLİ ALİKÖSE KANALI Aliköse Kanalı, Tuzluca İlçesi nin yaklaşık olarak 36 37 km. güneybatısında bulunmaktadır.

Detaylı

Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği. İsrail Turu. 10 Kasım 2014 17 Kasım 2014

Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği. İsrail Turu. 10 Kasım 2014 17 Kasım 2014 Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği İsrail Turu 10 Kasım 2014 17 Kasım 2014 1 9 Kasım 2014 Pazar günü saat 23:00 te Atatürk Havaalanında buluşuyoruz.

Detaylı

ST. PETERSBURG&MOSKOVA

ST. PETERSBURG&MOSKOVA BEYAZ GECELERDE ST. PETERSBURG&MOSKOVA 20 Haziran 2015 27 Haziran 2015 (7 gece 8 gün) St. Petersburg(5gün) Moskova (3gün) 1.GÜN: 20 Haziran 2015 Cumartesi İstanbul St. Petersburg Sabah saat 08:30 itibari

Detaylı

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI Kültür varlıkları ; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ YUNAN UYGARLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ YUNAN UYGARLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ YUNAN UYGARLIĞI İÇİNDEKİLER Yunan Uygarlığı Hakkında Genel Bilgi Yunan Dönemi Kentleri Yunan Dönemi Şehir Yapısı Yunan Dönemi

Detaylı