GENEL GÖRÜNÜM. Ukrayna Güvenlik Konseyi Ukrayna nın elinde önceki gün ateşlenen füzelerden bulunmadığını açıkladı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL GÖRÜNÜM. Ukrayna Güvenlik Konseyi Ukrayna nın elinde önceki gün ateşlenen füzelerden bulunmadığını açıkladı."

Transkript

1 GENEL GÖRÜNÜM Çin Merkez Bankası yılın ikinci yarısında likiditenin uygun seviyelerde olduğunu, 2014 yılında aşırı likidite konusunda endişelenmeye gerek olmadığını, kredilerin yılın ikinci yarısında yavaşlayacağını ve yeniden kredilendirme programının miktarını artırabileceklerini açıkladı. Euro Bölgesi nde cari işlemler dengesi Mayıs ayında 8.9 milyar Euro ( önceki 18.7 milyar Euro) fazla verirken, net yatırım akışı ise milyar Euro (önceki: -107 milyar Euro) oldu. CHP, IŞİD için Meclis araştırması açılmasını istedi. İMF Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi ndeki toparlanmanın kırılgan, çok sınırlı ve dengesiz olduğunu; ECB nin gevşek para politikasının devam etmesi gerektiğini söyledi. AB Ukrayna üzerinden yapılan uçuşların Bulgaristan, Türkiye, Romanya, Polonya ya kaydırıldığını ve bu ülkelerdeki hava trafiğinin %10-15 arası artmasının beklendiğini açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, İstanbul ve Ankara daki İsrail Elçilikleri önündeki protestoların ardından Türkiye deki tüm İsrailli diplomatların ailelerine ülkelerine dönmeleri için direktif verdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düşen uçakla ilgili objektif bir soruşturma açılması çağrısı yaparken; bu aşamada ateşkesin artık bir zorunluluk olduğunu söyledi. Ukrayna Güvenlik Konseyi Ukrayna nın elinde önceki gün ateşlenen füzelerden bulunmadığını açıkladı. Başbakan Erdoğan: Türkiye ile İsrail arasında normalleşmenin olmasının görüldüğü gibi mümkün olmadığını söyledi. IMF Ukrayna ya bir sonraki yardım diliminin serbest kalmasına yeşil ışık yaktı. CHP, TRT'nin gelirlerinin yeniden düzenlenmesi için kanun teklifi verdi. Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı IMF İcra Direktorleri Kurulu'na atandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Brezilya da Rus gazetecilerle gerçekleştirdiği görüşmede ABD tarafından Rusya aleyhine getirilen yaptırımların ABD nin kendisini de etkileyeceğini belirtti. Rusya Başbakanı yaptırımların BM tarafından desteklenmediğini ve illegal olduğunu, Ukrayna daki durumu iyileştirmeyeceğini ve ikili ilişkileri 80 lere geri götürebileceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu nun SSK olarak 58,6 milyar, Bağ-kur olarak 24 milyar, toplam 85 milyar lira alacağı olduğunu açıkladı.

2 Avrupa Merkez Bankası Avrupa bankalarına yönelik stres testi sonuçlarının Ekim ayında açıklanacağını bildirdi. ECB açıklamasında stres testi ile birlikte kaldıraç oranlarının da açıklanacağını ve bankalara sermayelendirme planlarını açıklamak için iki hafta süre verileceğini belirtti. Fitch, 2014 yılı yarıyıllık gözden geçirme raporunda Euro Bölgesindeki istikrar artışının küresel düzeyde ülke notlarının izlendiği trendin toparlanmasına ve negatif görünümlerin yılın ilk yarısında azalmasına yardımcı olduğunu belirtti ve kredi notlarına yönelik aşağı yönlü baskıların azaldığına işaret etti. CHP Milletvekili Umut Oran, IŞİD'in elindeki rehinelere ilişkin DDK ve Teftiş Kurulu Başkanlığına başvurdu. CHP, dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonu başkanlığına, söz konusu bakanlar hakkındaki fezlekelerin komisyon üyelerine verilmesi için başvurdu. Euro Bölgesi nde Haziran da TÜFE aylık bazda % +0.1 (önceki:%-0.1),; yıllık bazda ise % +0.5 (önceki:%+0.5) artış gösterdi. Euro Bölgesi nde inşaat üretimi Mayıs ta aylık bazda % -1.5 (önceki:%+0.8) gerilerken, yıllık bazda ise % +3.5 (önceki:%+8.0) artış gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye ve Katar'ı, Mısır'ın İsrail ve Hamas için önerdiği ateşkesi "sabote etmekle" suçladı. Ukrayna Ordusu, Rusya yı Ukrayna üzerinde bir savaş uçağını düşürmekle suçladı. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 50 baz puan düşürerek %8.25 olarak belirledi. TCMB marjinal fonlama oranı %12, acık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 11,5 düzeyinde sabit tutulurken, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı ise %8 den % 7,5 e indirdi. TCMB yaptığı açıklamada kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyrettiğini, yurt içi özel kesim nihai talebinin ılımlı bir eğilim sergilediğini ve talep bileşenlerinin mevcut görünümü altında 2014 yılında toplam talep koşullarının enflasyon baskılarını sınırlayacağını ve cari işlemler açığında belirgin bir iyileşme gözleneceğini tahmin ettiğini belirtti. ABD de haftalık devam eden işsizlik başvuruları 2 milyon 597 bin kişi (önceki: 2 milyon 548 bin); bir önceki haftanın işsizlik başvuruları 305 bin kişi oldu. ABD de Haziran ayı konut başlangıçları 893 bin (önceki: 1 milyon) kişi oldu. ABD de inşaat ruhsatları Haziran ayında 963 bin (önceki: 990 bin), değişimi %-4.2 (önceki: %-6.4) oldu. İsrail Gazze'ye kara operasyonu başlattı. Çatışmalarda bir İsrail askeri ölürken, operasyonun 11'inci gününe kadar, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 258'e ulaştı.

3 Malezya Havayolları na ait 298 kişi taşıyan ve Amsterdam Kuala Lumpur seferini yapan bir yolcu uçağı ayrılıkçıların kontrolünde olan Ukrayna nın doğusunda düşürüldü. Düşürülen uçakla ilgili Ukrayna ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar birbirini suçladı. Çin Başbakanı Li Keqiang yüzde 7.5'ten bir parça yüksek ya da düşük büyüme yaşanmasının kabul edilebileceğini ve istihdam artısını yeterli düzeyde tutacak bir büyüme oranının sorun teşkil etmeyeceğini bildirdi. Japonya Merkez Bankası BOJ'un Haziran ayında düzenlenen toplantısının bugün açıklanan ayrıntıları bankanın yönetim kurulu üyelerinin, Ukrayna ve Irak gibi bölgelerden kaynaklanan jeopolitik risklerin yakından izlenmesi gerektiği konusunda fikir birliği içinde olduğunu gösterdi. Çin'de ortalama konut fiyatları Haziran ayında aylık bazda yüzde düşerken(mayıs: %- 0.15), yıllık bazda ise yüzde 4.05 (mayıs:%+5.35) artış gösterdi. BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna daki durumu görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. St. Louis FED Başkanı James Bullard ters repo uygulamasına destek verdi ve bunun FED in en önemli oranı olduğunu dile getirdi. Bullard ayrıca uzun vadeli tahvillerin faizlerinin aşırı düşük olmasını endişe verici bulduğunu dile getirdi. Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kalkınma Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarına Ait Atama Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut denetimlerine ilave olarak artık binaların her bir katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapılacağını açıkladı. İtalya da global dış ticaret dengesi Mayıs ayında milyar Euro (önceki: milyar Euro); AB ile dış ticaret dengesi Mayıs ayında milyar Euro (önceki: milyar Euro) olarak açıklandı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, YSK'ya yaptığı başvuruda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsviçre bankalarında hesabının olup olmadığının" araştırılmasını istedi. İngiltere de ILO normlarına göre Haziran ayında işsizlik oranı %6.5 (önceki: %6.6) olarak açıklandı. Ukrayna Merkez Bankası politika faizini %9.5 ten %12.5 e yükselttiğini açıkladı. Euro Bölgesi nde MD dış ticaret dengesi Mayıs ayında milyar (önceki: 15.7 milyar) olarak gerçekleşti. Almanya nın 10 yıl vadeli ihalesinde arzın 1.6 kat talep (önceki: 1.2 kat talep) gelerek 3.3 milyar Euro satış yapıldı, faiz %1.2 (önceki: %1.39) olarak gerçekleşti.

4 ABD de MBA piyasa endeksi (önceki: 353.9), MBA piyasa endeksi değişikliği %-3.6 (önceki: %+1.9); MBA satın alma endeksi (önceki: 181.7), MBA satın alma endeksi değişimi %-7.6 (önceki: %+3.7) olarak gerçekleşti. ABD de Haziran ayı kapasite kullanımı oranı % 79.1 (önceki: %79.1) oldu; imalat üretimi ise %+0.1 (önceki: %+0.6) artış gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Torba Tasarı'da madencilerle ilgili olan düzenlemelerin hemen çıkarılması için hükümete çağrıda bulundu. ABD de Temmuz ayı NAHB konut piyasası endeksi 53 (önceki: 49) olarak gerçekleşti. ABD ve Arupa Birliği Ukrayna daki kriz nedeniyle Rusya ya uyguladığı yaptırımları genişletme kararı aldı. ABD Hazine Bakanlığı nın açıkladığı yeni yaptırım listesinde Gazprombank, Petrol devi Rosneft ve silah üreticisi Kalashnikov Concern gibi Rusya nın önde gelen bankaları, savunma ve enerji firmaları bulunuyor. Hamas ve İsrail, BM nin isteği üzerine dokuz gündür süren saldırıların ardından bugün saatleri arasında beş saatlik bir geçici ateşkes uygulanmasında anlaştı. Federal Reserve Başkanı Janet Yellen Cumhuriyetçiler tarafından hazırlanan ve FED'in faiz kararlarını matematiksel formüllere bağlayan tasarıya karşı çıktı. Türkiye nin İran aleyhinde doğalgaz fiyatları ile ilgili uluslararası mahkemede açtığı davanın ikinci turu bugün Lahey de başlayacak. FED Başkanı Janet Senato Bankacılık Komitesi nde yaptığı konuşmada FED in para politikası kararlarında bağımsız olduğunu söyledi. Yellen, enflasyon ve işsizlikte hedeflere henüz ulaşılmadığını belirtti ve faiz artırımındaki zamanlamanın FED'in hedeflerine ilerlemesine bağlı olduğunu vurguladı. FED'ın yayınlanan ekonomik koşullar hakkındaki anketi ihtiva eden Bej Kitap Raporu, iyimserliğin genişleyen bir görünüm sergilediğine işaret etti. Anketin yapıldığı 12 fed bölgesinden 7 tanesinde kalifiye işgücü bulma sıkıntısı yaşandığı ve oto satışlarının perakendecilik sektörünün yoluna öncülük etmeye devam ettiği gözlendi. Raporda söz konusu 12 bölgenin tamamında istihdam koşullarının toparlanma gösterdiği ifade edilirken, aynı şekilde bölgelerin tamamında tüketici harcamalarında artış yaşandığı yer aldı. ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Çin'ın kur politikalarının dünya standartlarına uygun hale getirilmesinin ABD için kritik önem taşıdığını kaydetti. Avrupa Komisyonu, Rusya nın Almanya nın kuzeydoğusunda bulunan Opal gaz boru hattına tam erişime izin verip vermeme konusundaki kararını belirsiz bir süre için erteledi. Brezilya Merkez Bankası faiz oranlarının değiştirmeyerek yüzde 11 seviyesinde bıraktı.

5 Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre; CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın, SPK nın ortaklıktan çıkarma tebliğinde küçük şirket ortaklarının paylarının alım fiyatının belirlenmesinde 30 gün yerine 1 yıllık sürenin esas alınmasını öngören kanun teklifi verdi. İsrail, Mısır ın Gazze de ateşkes önerisini kabul etti. Türkiye de Nisan ayında işsizlik oranı %9 (Mart:%9.7) olarak gerçekleşti. Iraklı Kürt yönetim sözcüsü Safın Dizai, Ankara da yapılan görüşmeler sırasında Türkiye den daha çok Kürt petrolünü ithal etmesini talep ettiklerini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi son 1 ayda ırak nedeniyle 2,5 milyar dolar'lık ihracat kaybı yaşandığını söyledi. Ayrıca Zeybekçi petrol fiyatlarında biraz daha gerileme beklediklerini, Türkiye de 6 bölgede yatırımları teşvik edici düzenlemeler yapıldığını açıkladı.* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için kamu kaynaklarından bir bütçe ayrılıp ayrılmadığına ilişkin soru önergesine, "Bakanlığımız da herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" dedi. Ayrıca, gelişmiş ülkelerdeki toparlanmanın büyümeyi destekleyici nitelikte olduğunu, yılın 2. yarısında en büyük ticaret yapılan bölge olan AB'nin daha hızlı toparlanma sürecine girmesini beklediklerini, ECB'nin parasal gevşetme politikası başlatmasının gelişmekte olan ülkeleri olumlu etkileyeceğini, Avrupa'daki toparlanma Irak'ı telafi edeceğini, yılsonu % 4 büyüme hedefinin tutacağını belirtti. Türkiye de Haziran ayında bütçe açığı 613 milyon TL, faiz dışı fazla 959 milyon TL olarak gerçekleşti. İngiltere de Haziran ayında TÜFE aylık %+0.2 (önceki: %-0.1), yıllık %+1.9 (önceki: %+1.5); çekirdek TÜFE aylık %+0.2 (önceki: %0), yıllık %2 (önceki: %+1.6); perakende fiyat endeksi aylık %+0.2 (%+0.1), yıllık %+2.6 (önceki: %+2.4) olarak gerçekleşti. Almanya da ZEW ekonomik eğilim endeksi Temmuz ayında 27.1 (önceki: 29.8); ZEW cari koşullar endeksi Temmuz ayında 61.8 (önceki: 67.7) oldu. Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Haziran ayı raporuna göre yeni konut fiyatları önceki aya göre %0,34 yükseldi. ABD de Temmuz ayı Empire State imalat sanayi PMI endeksi (önceki: 19.28); Haziran ayı ithalat fiyatları endeksi %+0.1 (önceki: %+0.1); Haziran ayı otomobil harici perakende satışlar %+0.4 (önceki: %+0.1); Mayıs ayı işletme stokları %+0.5 (önceki: %+0.6) oldu. ABD FED Başkanı Yellen, yüksek düzeyde genişleyici para politikalarına halen ihtiyaç olduğunu, işgücüne katılım düzeyi beklentilerin altında kaldığını, enflasyon son aylarda yükseldi ancak halen FED'in hedefinin altında olduğunu, ekonomik risklerin önümüzdeki aylarda yakından izlenmesi gerektiğini, istihdamın beklenenden güçlü olursa faizlerin beklenenden önce artabileceğini, ekonomik performansın zayıf olması durumunda gevşeme yönündeki politikaların daha uzun sürebileceğini belirtti.

6 Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolarla Net Şans - Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. Bir internet sitesinde yayınlanan habere göre; ABD li borsa işletmecisi Nasdaq OMX ile stratejik ortaklığa giderek teknolojik altyapısını değiştirmeye hazırlanan borsa İstanbul da tüm güne yayılan tek seans uygulamasına geçilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda "çözüm süreci paketi" olarak bilinen 6551 sayılı terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine dair kanunu onayladı. Çin de birinci yarı konut satışları yıllık yüzde 9.2 düşüşle 2.56 trilyon yen oldu. Çin de yılın ikinci çeyreğinde GSYIH bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 oranında artış gösterdi. GSYIH'nin gösterdiği artış dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin ilk çeyrekte yasadığı güç kaybının ardından ikinci çeyrekte hükümetin aldığı politika kararları sayesinde toparlanmaya başladığını gösterdi. Çin'de sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.2 oranında artış gösterdi. Senato Bankacılık Komitesi nde konuşan FED Başkanı Janet Yellen, parasal genişlemenin sonlanması ve istihdam piyasasındaki zayıf görünümün ardından faiz oranlarının düşük seviyede kalmaya devam edeceğini açıkladı. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika dan oluşan BRICS ülkeleri, küresel finans sisteminde daha etkin rol oynamak için bir uluslararası para fonu, bir de yardım fonu kurma kararı aldı. Kayseri Valiliği, Kayseri nin Melikgazi İlçesi nde yer alan 2 jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahasını ihale yoluyla aramaya açacak. Türkiye de tarım ürünleri üretici fiyat endeksi Haziran ayında aylık bazda %-0.18 düşüş gösterirken, yıllık bazda ise %7,37 arttı. CHP Manisa milletvekili Hasan Ören, 28 yaşından gün almış askerlik yükümlülerinin TL bedel ödemek suretiyle askerlik hizmetini yapmış sayılmaları için kanun teklifi verdi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın ıstıfası için Anayasa Mahkemesi ne başvuruda bulundu. Euro Bölgesi sanayi üretimi Mayıs'ta aylık bazda % -1.1 (önceki:%+0.8) düşüş gösterirken, yıllık bazda ise %+0.5 (önceki:%+1.4) artış gösterdi. Almanya nın 6 ay vadeli borçlanma ihalesinde arzın 2 katı talep geldi, faiz oranı % oldu. Cumhurbaşkanı Gül, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'yi kabul etti.

7 Yargıtay ın yapısını değiştiren Kanunun yürürlüğe girmesiyle yeniden belirlenmesi öngörülen Birinci Başkanlık Kurulu seçimleri 3. Haftasında tamamlandı. 12 asıl 8 yedek üye belirlenen Kurul ilk toplantısını yapmak üzere toplandı. Anayasa Mahkemesi'nin haklarında hak ihlali var kararı verdiği 236 sanıklı balyoz davasının yeniden yargılanmasına 3 Kasım 2014 tarihinde başlanacağı açıklandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, bir Ukrayna nakliye uçağının muhtemelen Rus sınırından atılan roketle düşürüldüğünü bildirdi. IMF, Euro bölgesi talebi desteklemeli, bankacılık birliğini tamamlamalı, yapısal reformda ilerlemesinin önemi, Euro bölgesinde herhangi bir negatif büyüme şoku ek kemer sıkmayı tetiklememesi gerektiğini, ek negatif şokların piyasadaki güvene zarar vereceği, toparlanmayı durdurabileceği ve deflasyona yol açabileceğini belirtti. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, kabine değişikliği kapsamında dışişleri bakanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştü. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre: Türkiye nin 2014 yılı ihracatı 14 Temmuz itibariyle, 2013 yılının aynı dönemine göre % 7.0 artışla 81 milyar 848 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Mısır, bir haftadır süren saldırıların durması için, İsrail ve Hamas arasında bu sabah başlaması öngörülen bir ateşkes önerisinde bulundu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Mısır ın önerisini reddetti. Çin de Haziran ayında doğrudan yabancı yatırımlar bir önceki yılın aynı ayına göre %0.2 lik bir artışla milyar dolar oldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi yaptığı açıklamada büyük ölçekli kamu ya da özel sektör tahvili alımlarının ECB'nin enflasyonu düşük seviyede ve istikrarlı tutma görevi ile uyumlu olduğunu söyledi. Citigroup finansal kriz sırasında Kurumun sattığı konut kredisine dayalı yatırım araçlarının kalitesine yönelik soruşturmada yetkili otorite ile 7 milyar dolar ceza ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Japonya Merkez Bankası, bu yıl büyüme beklentisini %1.1 den %1 e düşürürken, 2015 yılı için %1.5 ve 2016 yılı için %1.3 olan büyüme beklentilerinde ise değişikliğe gitmedi.

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 03 Temmuz 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER FED Başkanı Yellen: Faiz politikası istikrar endişeleriyle değişmemeli Fed Başkanı Yellen Washington da yaptığı konuşmada, düşük faiz oranlarının finansal

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 USD/TL 30 HAZİRAN 4 TEMMUZ 2014 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar ABD istihdam verisi ve Janet Yellen in konuşmaları sonrasında rekor tazeledi. Beklenenden iyi gelen ABD ekonomik verileri FED

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) YÜKSEK 2,1% 2,4% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) YÜKSEK 2,5K 3,9K

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Basın Konferansı YÜKSEK 09:45 EUR Fransa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -0,3% 09:45

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 24 Şubat 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 24 Şubat 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

AB Krizi ve TCMB Para Politikası

AB Krizi ve TCMB Para Politikası AB Krizi ve TCMB Para Politikası Erdem Başçı Başkan 28 Haziran 2012 Stratejik Düşünce Enstitüsü, Ankara Sunum Planı I. Küresel Ekonomik Gelişmeler II. Yeni Politika Çerçevesi III. Dengelenme IV. Büyüme

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 23 Aralık 2015 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 23 Aralık 2015 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 23 Aralık 2015 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle yıllık kredi büyüme

Detaylı

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara

İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI. 25 Mayıs 2016 Ankara İKTİSADİ GÖRÜNÜM VE PARA POLİTİKASI 25 Mayıs 2016 Ankara Özet: Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm OECD 6 Mayıs ta yaptığı değerlendirmede 2014 yılı için yaptığı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 07 ARALIK 2015 11 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Çin ekonomisinin hız kestiğine işaret eden makro göstergeler ile piyasalar, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine ilişkin endişelerini geçen haftaya da taşıdılar.

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas) ORTA 7,88% 7,58% 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Kas) ORTA 0,46% 1,55%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 16 KASIM 2015 20 KASIM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçen hafta Paris'teki terörist saldırıların ardından jeopolitik riskler öne çıkarken, dönem başkanlığını Türkiye'nin yürüttüğü G20 Liderler Zirvesi'nden gelen

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 12:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eki) ORTA 5,4% 4,0% 12:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Eki) ORTA 0,4% 0,0% 12:30 GBP

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Haziran 2015, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Şub ) AZ 0,0% 0,0% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şub ) ORTA

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ -0,6% 1,9% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ 1,2% -2,3% 09:00 EUR Almanya Ticaret

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (2. Çeyrek) ORTA 3,1% 3,1% 09:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA 17,9K 21,7K 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl) YÜKSEK 57,5 57,3 12:00 EUR Üretici

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 17 EKİM 21 EKİM 2016 USD/TL

HAFTALIK BÜLTEN 17 EKİM 21 EKİM 2016 USD/TL 17 EKİM 21 EKİM 2016 HAFTANIN ÖZETİ Geride bıraktığımız hafta, ABD Merkez Bankası (FED) bej kitap raporunu yayımladı. Raporda, ABD ekonomisinin görünümünün "genel anlamıyla pozitif" olduğu belirtildi.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Eyl) ORTA 4,6% 3,5% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Eyl) ORTA 0,3% 0,1% 11:30 GBP

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 24 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını % 7.5 düzeyinde sabit tutarken faiz koridorunun üst bandını %8.75'ten %8.50'ye indirdi. Beklenti de üst bantta 25 baz puan indirim olacağı yönündeydi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 24 Ağustos 2015, Sayı: 24. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 24 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

GENEL GÖRÜNÜM. TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. GENEL GÖRÜNÜM TÜİK in açıkladığı verilere göre Mayıs ayında işsizlik oranı %8.8 seviyesinde gerçekleşti. İngiltere de ikinci çeyrek revize GSYİH çeyreklik bazda %0.8 (önceki: %+0.8); yıllık bazda ise %3.2

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 EUR Hollanda Tüketici Harcamaları (Tem) AZ 2,2% 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -2,05B 11:00 EUR Cari Hesap (Tem) AZ 21,3B 25,4B 11:00

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Altın, Fed sonrası 3 haftanın yükseğinde ABD merkez bankası Fed'in faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildirmesi ile, alternatif yatırım aracı

Detaylı

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ

KÜRESEL EKONOMİ GÜNDEMİ 2013-05-01 Saat Ülke Dönem Ekonomik Gösterge Önceki 02:00 G.Kore Nisan HSBC İmalat Sektörü PMI 52.0 02:00 G.Kore Nisan TÜFE(Aylık) -0.2% 05:00 G.Kore Nisan Ticaret Dengesi($) 3.36MLR 08:00 Hindistan Nisan

Detaylı

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU. Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme.

TÜRKon/HED/13-39 DEĞERLENDİRME NOTU.  Faks: +90 (212) TÜRKİYE EKONOMİSİ. Sanayi üretiminde kritik gerileme. TÜRKİYE EKONOMİSİ İşsizlik artışa geçti. TÜİK Temmuz ayı işgücü istatistiklerine göre işsizlik oranı %9,3 e yükseldi. Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,4 puan artarak %10,1 olarak gerçekleşti.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:35 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda'nın Konuşması ORTA 10:00 TRY Tüketici Güveni (Eki) AZ 74,3 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Oca) ORTA -0,8% -0,8% 09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Cari Hesap (USD) (May) AZ -2,81B -2,96B 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (May) AZ 1,0% 0,7% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) ORTA 0,1% 2,6% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) ORTA 9,6% 10,1% 11:00 EUR Avrupa Merkez

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya Perakende Satış (Yıllık) (Kas) AZ 4,6% 5,8% 11:00 EUR İtalya İşletme Güveni (Ara) AZ 104,2 104,6 11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

BAKANLAR KURULU SUNUMU

BAKANLAR KURULU SUNUMU BAKANLAR KURULU SUNUMU Murat Çetinkaya Başkan 12 Aralık 2016 Ankara Sunum Planı Küresel Gelişmeler İktisadi Faaliyet Dış Denge Parasal ve Finansal Koşullar Enflasyon 2 Genel Değerlendirme Yılın üçüncü

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (4. Çeyrek) ORTA 1,6% 1,2% 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,6% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Yıllık) (Şub ) AZ 2,7% -0,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:45 USD FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması ORTA 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,0 13:00 EUR ECB den Praet in Konuşması

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 43 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Tem) AZ 1,68 11:30 GBP BBA İpotek Onayları ORTA 46,0K 44,5K 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Çeyreklik İşsizlik Ortalaması (Mar) ORTA 12,6% 10:15 CHF Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (May) ORTA -0,1% -0,2% 10:30 CHF İsviçre

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Çin Ekonomisi Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015

HAFTALIK BÜLTEN 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015 6 TEMMUZ 2015 10 TEMMUZ 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Yunanistan referandumundan çıkan hayır oyu sonrası yaşanacak gelişmeleri takip etti. Avrupa daki gelişmelere, Çin de önüne

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Haz) ORTA 3,1% 3,3% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% 0,4% 11:30 GBP

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Ağu) AZ 2,2% -2,6% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Ağu) AZ 0,7% -0,7% 09:00 EUR Almanya Ticaret

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 USD IEA Aylık Raporu ORTA 11:45 EUR İspanya 12 Aylık Letras İhalesi AZ -0,200% 11:45 EUR İspanya 6 Aylık Letras İhalesi AZ -0,265% 12:00

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Tüketici Güveni (Kas) AZ 74,0 10:45 AUD Avustralya Merkez Bankası (RBA) Bşk. Yardımcısı Kent'in Konuşması ORTA 12:30 GBP Özel Sektör

Detaylı

2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU

2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU 2017 AĞUSTOS FİNANSAL TREND RAPORU TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER Türkiye ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde %5 ile beklentilerin oldukça üzerinde bir büyüme kaydetmiştir. Bu durum piyasalarda 2017

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 25 Nisan 2016, Sayı: 17. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 17 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Haz) ORTA 0,2% -0,2% 10:00 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Tem) ORTA 9,6% 10:00 GBP Halifax

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR İspanya Ticaret Dengesi AZ -1,20B 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları (Haz) AZ 4,30B 5,99B 11:30 GBP Kamu Sektörü Net Nakit İhtiyacı

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (May) YÜKSEK 2,3% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Haz) YÜKSEK 3,5K -0,4K

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015

HAFTALIK BÜLTEN 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015 15 HAZİRAN 2015 19 HAZİRAN 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta küresel piyasalar Yunanistan haberlerinin yanı sıra Merkez Bankalarının aldığı faiz kararları ile yön bulmaya çalıştı. Euro Bölgesini uzun

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014

HAFTALIK BÜLTEN 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014 28 NİSAN- 02 MAYIS 2014 HAFTANIN ÖZETİ Rusya ya uygulanacak yaptırımların beklendiği gibi sert olmayacağının görülmesi üzerine global piyasalarda oluşan olumlu hava ve TCMB nin geçen hafta faizleri sabit

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN FOMC Üyelerinin Yeni Yıl Beklentileri Dikkatle Takip Edilecek Yeni haftanın en önemli

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018

HAFTALIK RAPOR 17 Eylül 2018 29Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 211Q1 211Q2 211Q3 211Q4 212Q1 212Q2 212Q3 212Q4 213Q1 213Q2 213Q3 213Q4 214Q1 214Q2 214Q3 214Q4 21Q1 21Q2 21Q3 21Q4 216Q1 216Q2 216Q3 216Q4 217Q1 217Q2 217Q3 217Q4 218Q1 218Q2

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 13:00 GBP İngiliz Sanayi Birliği (CBI) Dağıtım İşi Anketi (Tem) AZ 10 12 14:00 TRY Bir Hafta Vadeli Repo Faiz (Tem) YÜKSEK 8,00% 8,00% 14:00 TRY

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 TRY Bütçe Dengesi (Ara) ORTA 0,80B 11:00 EUR Avrupa Maliye Bakanları Toplantısı ORTA 12:00 EUR Ticaret Dengesi (Kas) ORTA 24,1B 15:01 RUB

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Cari Hesap (Mar) AZ 19,6B 19,0B 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar (Yıllık) (Nis) ORTA 1,9% 1,8% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Satışlar

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:30 INR Gıda Toptan Satış Fiyat Endeksi (WPI) (Yıllık) (Mar) AZ 3,35% 09:30 INR Yakıt Toptan Satış Fiyat Endeksi (WPI) (Yıllık) (Mar) AZ -6,40%

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Ara) YÜKSEK 1,9% 2,0% 11:30 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Oca) YÜKSEK -3,0K -4,3K

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Tem) ORTA 3,1% 3,1% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Tem) ORTA 3,3% 3,3%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 31 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Yurt içinde büyüme ve cari açık rakamları açıklandı Haftanın son işlem gününde 2016

Detaylı

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) 315 10 00 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Haz) ORTA 9,7 9,7 11:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (May) ORTA 100,8 100,4 11:00 EUR Almanya Mevcut

Detaylı

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013

Günlük Bülten 03 Mayıs 2013 Bülten 3 Mayıs 2 PİYASALAR Döviz Piyasası Güne 1,797 seviyesinden başlayan USD/TL kuru, ECB nin faiz kararı sonrası bir miktar yukarı yönlü hareket etti. Gün içinde 1,784-1,797 aralığında dalgalanan kur

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015

HAFTALIK BÜLTEN 30 KASIM ARALIK 2015 30 KASIM 2015 04 ARALIK 2015 HAFTANIN ÖZETİ Geçtiğimiz hafta yurt içi piyasalar Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizine bağlı olarak her iki ülkenin yetkilileri tarafından yapılan karşılıklı açıklamalar

Detaylı

04 Mayıs 2017 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ. 04 Mayıs 2017

04 Mayıs 2017 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ. 04 Mayıs 2017 9 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Nisan ayı İşsizlik oranı yüzde 5.8 ile beklentileri karşıladı. Euro Bölgesi nde açıklanan 1.çeyrek

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA -52,6K -27,1K 10:55 EUR Almanya İşsizlik Değişimi (Ara) YÜKSEK -6K -13K 10:55 EUR Almanya İşsizlik (Ara)

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 14 NİSAN- 18 NİSAN 2014

HAFTALIK BÜLTEN 14 NİSAN- 18 NİSAN 2014 14 NİSAN- 18 NİSAN 2014 HAFTANIN ÖZETİ Son haftalarda Ukrayna da yaşanan olaylara odaklanan uluslararası piyasalarda tedirginlik hafta boyunca devam etti. Cenevre de bir araya gelen Avrupa Birliği, ABD,

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK 54,4 54,4 12:00 EUR İtalya Aylık İşsizlik (Eki) AZ 11,6% 11,7% 12:00

Detaylı

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu)

2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI. (40 Test Sorusu) ZİRAAT BANKASI 2012 SINAVLARI İÇİN GÜNCEL EKONOMİ ÇALIŞMA SORULARI (40 Test Sorusu) 1 ) Aşağıdakilerden hangisi bir kredi derecelendirme kuruluşudur? A ) FED B ) IMF C ) World Bank D ) Moody's E ) Bank

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 19 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Japonya Maliye Bakanı yeni parasal genişleme hakkında konuştu Japonya Maliye Bakanı Taro Aso yaptığı konuşmada Japonya Merkez Bankası nın (BoJ) şu an için

Detaylı