HAVAYI İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENDİRME

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAVAYI İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENDİRME"

Transkript

1 VRV SİSTEMLERİ HAVAYI İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENDİRME

2 BİNA SAHİPLERİ İÇİN AVANTAJLAR Daikin ın özel inverter teknolojisi ve gelişmiş soğutucu akışkan kontrol teknolojisi sayesinde, VRV III klima sistemi son derece verimli şekilde çalışır. Bu sayede yüksek enerji tasarrufu sağlanarak, İŞLETME MALİYETLERİ ÖNEMLİ DERECEDE DÜŞÜRÜLÜR ve daha iyi bir bina yönetimi sağlanır. DANIŞMANLIK VE TASARIM OFİSLERİ İÇİN AVANTAJLAR Daikin ın VRV sistemleri, çeşitli bina büyüklükleri ve kurulum koşulları için geniş bir dizi modelde mevcut iç ve dış üniteleri kapsamaktadır. Yüksek soğutucu akışkan boru uzunluğu ve diğer özellikler, bina ihtiyaçlarının karşılanmasında MUHTEŞEM ESNEKLİK üzerinde çok az sınırlamada bulunur. MONTAJI YAPANLAR İÇİN AVANTAJLAR Daikin, klima sistemleri normlarını aşan şekilde ekipman fonksiyonlarını da optimize ederek VRV dış üniteler için kompakt bir tasarım sunmaktadır. Kompakt üniteler, çatı üstü gibi sınırlı alanlarda MONTAJI KOLAYLAŞTIRIR ve verimli alanı daha az kullanır. Daha kolay montaj işlemi HIZLI KURULUM ve zamandan tasarruf sağlar. SON KULLANICILAR İÇİN AVANTAJLAR KONFORLU BİR ORTAM sağlamak için Daikin, salt klimanın ötesine geçen hava işleme sistemleri sunar. Havayı rahat bir sıcaklığa getirmenin yanı sıra, havalandırma, nemlendirme ve diğer süreçlerle hava kalitesi iyileştirilebilir. Gelişmiş, merkezi kontrol sistemleri sayesinde KULLANIMI KOLAYDIR.

3 İÇİNDEKİLER VRV ENERJİ VERİMLİ BİR YAKLAŞIM 5 VRV 'NİN 25 YILLIK TARİHÇESİ 6 HI-VRV NEDİR? 8 HANGİ VRV DIŞ ÜNİTE SİSTEMİ BANA EN İYİ ÇÖZÜMÜ SUNAR? 10 Hava soğutmalı dış ünite sistemleri 10 Su soğutmalı dış ünite sistemleri 11 DIŞ ÜNİTE YELPAZESİ GENEL GÖRÜNÜMÜ 12 İÇ ÜNİTE YELPAZESİ GENEL GÖRÜNÜMÜ 14 HAVALANDIRMA SERİSİ GENEL GÖRÜNÜMÜ 16 AĞ ÇÖZÜMLERİ GENEL GÖRÜNÜMÜ 17 GÜÇLÜ SEÇİM PROGRAMLARI 18 VRV Pro 18 VRV Xpress 19 HAVA SOĞUTMALI VRV DIŞ ÜNİTE SİSTEMLERİ 20 Bina sahipleri için avantajlar 22 Danışmanlık ve tasarım ofisleri için avantajlar 25 Montaji yapanlar için avantajlar 27 Son kullanıcılar için avantajlar 30 Gelişmiş hava soğutmalı VRV teknolojileri 32 VRV ısı geri kazanımı 34 VRV heat pump 42 SU SOĞUTMALI VRV DIŞ ÜNİTE SİSTEMLERİ 62 Avantajlar 64 Gelişmiş su soğutmalı VRV teknolojileri 68 Standart seri 70 Jeotermal serisi 73 İÇ ÜNİTELER 76 Dairesel atışlı kaset tipi 78 Küçük gizli tavan tipi (otel tipi) 90 Duvar tipi 108 Tavan tipi 116 Kasetli döşeme tipi 122 HAVALANDIRMA SİSTEMİYLE ENTEGRE ÇALIŞMA 130 Isı geri kazanımlı havalandırma 132 %100 Taze havayla çalışabilen ünite 136 Klima santraline bağlanabilen VRV uygulamaları 138 KULLANICI DOSTU SİSTEMLER 140 Bireysel kumanda sistemleri 142 Merkezi kumanda sistemleri 144 Network çözümleri 145

4 Daikin Europe N.V. DAIKIN HAKKINDA Daikin endüstriyel tesislerde, ticari işletmelerde ve konutlarda kullanım için tasarlanan yüksek kaliteli klima cihazlarının üretiminde gösterdiği başarılarla dolu yaklaşık 85 yıllık deneyimi ile dünya çapında bir üne sahiptir. Daikin kalitesi Daikin'ın herkesçe kabul edilen yüksek kalitesi tamamen tasarım, üretim, test ve satış sonrası destek aşamalarına gösterdiği yakın ilgiden kaynaklanmaktadır. Bu kapsamda, ürün kalitesine ve güvenilirliğine sağlayacağı katkıların doğrulanması için her bileşen dikkatli şekilde seçilir ve zorlu testlerden geçirilir. ÇEVRE BİLİNCİ Klima ve Çevre Klima sistemleri, iç mekan konforunu önemli şekilde yükselterek, en zor iklim koşullarında bile optimum çalışma ve yaşam koşulları sağlar. Geçtiğimiz yıllarda, çevre kirliliğini azaltma ihtiyacı yönünde küresel bilinç oluşturmayı hedefleyen Daikin, klima sistemlerinin üretilmesi ve işletimi ile ilgili ortaya çıkan olumsuz etkileri sınırlamak amacıyla çok büyük çaba göstermiştir. Bu sayede, yüksek enerji tasarrufu sağlayabilen ve gelişmiş çevre koruma tekniklerine sahip modeller geliştirilerek, çevre üzerindeki etkinin sınırlanmasına önemli bir katkıda bulunulmuştur. 4 Bu işaret, klimanın çevreye olan etkisini azaltmak amacıyla Daikin tarafından teknolojiye yatırım yapılan özellikleri vurgulamaktadır. Bu işaret sayfa 7, 22, 23, 27, 30, 34, 42 ve 46'da bulunmaktadır.

5 VRV ENERJİ VERİMLİ BİR YAKLAŞIM Piyasada türünün en gelişmiş sistemi olarak geniş kabul gören VRV, gelişmiş inverter ve heat pump teknolojilerinin güçlü bir kombinasyonunu temsil etmektedir. Ters çevrimli bir heat pump olarak bu sistem, ayrı bir ısıtma sistemine ihtiyacı ortadan kaldırarak eksiksiz bir iç mekan sağlar ve fosil yakıtlı ısıtma sistemlerine kıyasla 4 kata kadar çıkış verimi kazanımı sunar. VRV soğutma modundan ısıtma moduna çevrilebilir veya aynı anda bir binanın farklı kısımlarını hem ısıtabilir hem soğutabilir. Isı geri kazanım modunda, soğutma çalışması sırasında iç ünitelerden çıkan ısı sadece ısıtma gerektiren alanlardaki ünitelere aktarılır ve bu şekilde enerji verimi maksimum seviyeye çıkartılırken, elektrik masrafları düşürülür ve 9'a* varan seviyede kısmi yük verimi sağlanır. Bu üstün performans değerleri başlıca, gereken soğutma ve ısıtma yüküne uygun olarak soğutucu akışkan debisini ayarlayan sistemin inverter kontrollü kompresörünün bir sonucu olarak elde edilmektedir. Bu sayede sistemin çalıştırılmasından sıcaklık ayarına ulaşmasına kadar geçen süre yaklaşık % 33 kısaltılır ve oda sıcaklık dalgalanmaları düzenlenir. Ayrıca çalıştırma/durdurma çevrimleri azaltılır ve dış hava sıcaklık değişimlerine uygun olarak güç girişi ve çalışma kapasitesi düzenlenir. Kısacası enerji verimi ve kullanıcı konforu arttırılır, CO 2 emisyonu azaltılır ve sabit devirli kontrol sistemlerine kıyasla yaklaşık % 30 daha fazla enerji tasarrufu sağlanır**. Çevreyi göz önünde bulundurarak Daikin ın iyi bilinen çevre bilinci ve F gazı yönetmeliklerine bağlılığı, VRV 'nin hem şarj hem sistem çalışması sırasında soğutucu akışkan sızıntı kontrolü kapasitesine yansımaktadır. Bu önemli özellik, devreye alma sırasında ek soğutucu akışkan şarjı miktarının otomatik olarak kontrol edilebilmesini sağlar. Önceki bakım kontrolünden sonra herhangi bir soğutucu akışkan kaçağı olup olmadığını belirlemek amacıyla bir HVAC teknisyeni tarafından elektronik sızıntı kontrolü 30 saniyeden kısa sürede manuel olarak başlatılabilir. Bu sayede verim kayıplarının, tüketimin ve CO 2 emisyonlarının artması önlenir. Kaçak önleme sistemi, kapatma vanalarından önce flanşlı ve konik bağlantılar yerine kaynaklı bağlantılar ve ayrıca sensörler ve manometre delikleri yerine kaynaklı basınç sensörleri ve elektronik manometreler kullanılarak desteklenmektedir. Ayrıca benzer boyutlu VRV II sistemlerine kıyasla VRV III'ün soğutucu akışkan içeriği %10 daha azdır. Ayrıca tedarikçilerden temin edilen parçalarda da olmak üzere kurşun, kadmiyum, heksavalent krom, civa, PBB'ler ve PBDE'lerin aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasına ilişkin RoHS düzenlemelerine büyük önem verilmiştir. * REYQ8P8 % 50 soğutma % 50 ısıtma yükü. Koşullar: dış sıcaklık 11 C KT, iç sıcaklık: 18 C YT, 22 C KT. ** Daikin Sky Air inverter ile non-inverter karşılaştırması vaka analizi.

6 VRV 'NİN 25 YILLIK TARİHÇESİ Daikin Industries Ltd. tarafından 1982 yılında geliştirilen orijinal VRV iklimlendirme sistemi, VRV standart formatında Avrupa da piyasaya sunuldu. VRV D serisi tek bir dış üniteye bağlı 6 iç üniteden şartlandırılmış hava sağlayabiliyor. CFC esaslı tüm ekipmanların üretiminin aşamalı olarak durdurulacağı tarihlerin yaklaşmasıyla Daikin Europe, R-407C kullanan VRV klima ünitelerinin üretimini hızlandırdı. Daikin Europe 25. kuruluş yıl dönümünü kutlarken bir ISO14001 çevre sertifikası ile ödüllendirildi ve R-407C kullanan yalnız soğuk ve heat-pump VRV Inverterli K serisini piyasaya sürdü. 16 adede kadar iç ünite 1 tek dış üniteye bağlanabilir. VRV II-S serisinin geliştirilmesiyle VRV nin kullanım alanı hafif ticari sektörleri kapsayacak şekilde genişledi. 4, 5 ve 6HP kapasite seçeneklerine sahip sistem, 9 odaya kadar kontrol edilebilecek şekilde tasarlandı Aynı soğutma devresinde farklı iç ünitelerden eşzamanlı olarak soğutma ve ısıtma sağlayan VRV ısı geri kazanımlı sistemin piyasaya sürülmesiyle 1991 yılında bir adım ileri gidildi. Sürekli yüksek kalite ve verimlilik, VRV konseptinin geniş kitlelerce kabul görmesini ve Daikin ın ISO9001 sertifikasıyla ödüllendirilen ilk Japon iklimlendirme sistemleri üreticisi olmasını sağladı. Daikin, VRV teknolojisinde başka bir dev adım atar: tek 1 dış üniteden 16 adede kadar iç üniteyi çalıştırabilen VRV Inverter H serisi. Daikin, dünyanın R-410A ile çalışan ilk değişken soğutucu akış sistemli iklimlendirme sistemi olan VRV II yi piyasaya sundu. Yalnız soğuk, heat pump ve ısı geri kazanımlı modellere sahip olan sistem, önceki VRV sistemlerine göre önemli ölçüde bir ilerlemeyi temsil etmekte ve Daikin'ın yeni teknolojiyi yenilikçi uygulamasını sergilemektedir. Isı geri kazanımlı ve heat pump modellerde 40 kadar iç ünite, tek soğutma çevriminde bağlanabiliyor.

7 2009 Daikin VRVIII serisini, 8HP'den 30HP'ye kadar 9 farklı dış ünite kombinasyonunda mevcut olan yeniden tasarlanan su soğutmalı VRV -WIII ile genişletti. Ayrıca bir jeotermal model de mevcuttur. Bu sistem, yenilenebilir enerji kaynağı olarak jeotermal ısıyı kullanıyor ve -10 C'ye kadar dış sıcaklıkta ısıtma modunda çalışabilir Daikin, büyük ilgili toplayan VRV II inverterli DX soğutmalı sisteminin kullanım kapsamını, yeni bir su soğutmalı model olan VRV -WII ile genişletti. 10, 20 ve 30HP modellerine sahip olan sistem, R-410A soğutucu ile çalışıyor ve hem heat pump hem de ısı geri kazanımlı modelleri mevcut. Mühendislik tarafı büyük ölçüde yenilenen VRV III ile Daikin, büyük ilgi çeken VRV dizisinin üçüncü kuşağını ilan etti. Isı geri kazanımlı, heat pump ve soğutma modelleri bulunan VRV III, önceki VRV sistemlerinin üstün özelliklerinin tamamına sahip. Ayrıca, önemli düzeyde yeni tasarım parçalara, montaj ve bakım iyileştirmelerinin yanı sıra otomatik şarj ve test özelliğine de sahip. Bir sisteme 64 adet iç ünite bağlanabilir. Daikin, ısıtmaya optimize edilmiş yeni heat pump serisini (VRV III-C) geliştirdi. Bu yeni seri -25 C'ye kadar inen genişletilmiş çalışma aralığına ve yeni geliştirilen 2 aşamalı kompresör sistemiyle düşük çevre sıcaklıklarında son derece iyileştirilmiş COP değerlerine sahip.

8 NEDİR? Son yıllarda, oteller, bankalar ve ofisler gibi akıllı binaların tasarımında giderek artan şekilde geniş cam yüzeylerin kullanılmaya başlanması ve bunun sonucu olarak artan güneş ısısının kazanımının sadece iklimlendirme vasıtasıyla dağıtılabileceği görülmüştür. Bu sebeple, iklimlendirme sistemleri daha fazla önem kazanmış olup, bugün pek çok modern mimari konseptinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul görmektedir. İKLİMLENDİRME VRV Elektronik ofis ekipmanlarının kullanımının artması, kışın bile iç mekanda sıcaklıkların rahatsız edici seviyelere ulaşmasına neden olacak kadar termal yükleri arttırmıştır. Binadaki kişi sayısı ve yoğunluğa bağlı olarak soğutma ve ısıtma talebi gün boyunca önemli ölçüde değişebilmektedir. Ancak son kullanıcılar artık iklimlendirme sistemlerinden soğutma ve ısıtmadan daha fazlasını beklemektedir. NETWORK ÇÖZÜMLERİ KONTROL VE YÖNETİM HAVALANDIRMA İdeal modern sistem enerji tasarruflu, kurulumu kolay, esnek, güvenilir ve kullanıcı dostu olmalıdır. Enerji sarfiyatını arttırmadan taze hava sağlanabilmelidir ve orta ölçekliden büyük ölçekli binalara kadar merkezi kontrol sistemlerinin olanakları bu açıdan göz önünde bulundurulmalıdır. Daikin Hi-VRV sistemi bütün bu talepleri karşılamaktadır. Daikin ın yazılım paketi olan yenilikçi Hi-VRV seçim programı, sistemin olanaklarını en iyi şekilde kullanmanıza imkan tanır ve son kullanıcıya mükemmel bir hizmet garantisi sağlar. Artık Daikin iklimlendirme projenizi temel prensiplere göre zorlanmadan, adım adım planlayabilirsiniz.

9 VRV HAVALANDIRMA NETWORK ÇÖZÜMLERİ DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİSİ Isı geri kazanımlı ve heat pump modellerinde mevcuttur. Tek soğutma çevriminde 64 adede kadar iç ünitenin çalışabildiği hızlı cevaplama sistemine sahiptir. Inverter kompresörlü sistem sayesinde, kontrol edilen zondaki soğutma/ısıtma ihtiyacına göre dış ünite kapasitesi ayarlanabilmektedir. Her zonun kontrol edilebilmesi, VRV çalışma maliyetini mutlak asgari seviyede tutar. HAVALANDIRMA Daikin, işyerleri, oteller, mağazalar ve diğer ticari mekanlara taze hava sağlamak için bir dizi çözüm sunar; bu çözümler, birbirini tamamlayıcı ve VRV sisteminin kendisi gibi esnektir. Mevcut sistemler: Isı geri kazanımlı havalandırma %100 Taze Havayla Çalışabilen Ünite Klima santraline bağlanabilen VRV uygulamaları NETWORK ÇÖZÜMLERİ adede kadar iç ünitenin (Sky Air ve VRV ) kontrolü ve yönetimi için temel çözümdür. VRV sistemlerinin ayrıntılı ve kolay görüntülenmesine ve kullanımına imkan tanır (maksimum 2 x 64 kontrol grubu). Maksimum VRV iç ünitenin tam kontrolü ve yönetimi için ideal çözümdür. VRV sistemlerinin görüntüleme ve kumanda fonksiyonları, LonWorks ağlarına açık entegre edilmiştir. VRV ve BYS sistemleri arasında sorunsuz bağlantı için entegre kumanda sistemidir.

10 HANGİ VRV DIŞ ÜNİTE SİSTEMİ BANA EN İYİ ÇÖZÜMÜ SUNAR? HAVA SOĞUTMALI DIŞ ÜNİTE SİSTEMLERİ VRV ISI GERİ KAZANIMLI: Tek sistemden eş zamanlı ısıtma ve soğutma yapılabilir. Soğutma çalışması sırasında iç ünitelerden çıkan ısı sadece ısıtma gerektiren alanlardaki ünitelere aktarılır ve bu şekilde enerji verimi maksimum seviyeye çıkartılırken, elektrik masrafları düşürülür ve (9'a 1 varan seviyede) kısmi yük verimi sağlanır. -20 C'ye kadar soğutma çalışma sıcaklık aralığı (teknik soğutma) YÜKSEK COP KOMBİNASYONU Daikin ısı geri kazanım aralığında en yüksek enerji verimi MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONU Isı geri kazanım aralığında optimize yer ihtiyacı 1 REYQ8P8 %50 soğutma %50 ısıtma yükü. Koşullar: dış sıcaklık 11 C KT, iç sıcaklık: 18 C YT, 22 C KT. VRV HEAT PUMP: Tek sistemden ısıtma veya soğutma YÜKSEK COP KOMBİNASYONU Daikin heat pump aralığında en yüksek enerji verimi ISITMAYA OPTİMİZE EDİLMİŞ VRV HEAT PUMP Düşük çevre sıcaklıklarında ısıtma için geliştirilen sektördeki ilk sistemdir. -25 C'ye kadar dış sıcaklıkta ısıtma için genişletilmiş çalışma aralığı Düşük çevre sıcaklıklarında istikrarlı ısıtma kapasitesi ve yüksek verim (-10 C dış sıcaklıkta COP > 3) MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONU Heat pump serisinde optimize yer ihtiyacı ŞIK İÇ ÜNİTELİ VRV HEAT PUMP Şık ve sessiz iç ünitelere sahip yenilikçi VRV teknolojisi VRV III-S HEAT PUMP Özellikle küçük kapasiteler için tasarlanmıştır Alan tasarruflu tasarım

11 SU SOĞUTMALI DIŞ ÜNİTE SİSTEMLERİ Su devresinde enerji depolanması sayesinde tüm binada ısı geri kazanımı sağlar. Kompakt tasarım ve üst üste montaj mümkündür. Su borusu olasılıkları neredeyse sınırsız olduğundan çok katlı ve büyük binalar için uygundur. STANDART SERİ: VRV -W ISI GERİ KAZANIMLI (1): Tek soğutucu akışkan sisteminden eş zamanlı ısıtma ve soğutma VRV -W HEAT PUMP (2): Tek soğutucu akışkan sisteminden ısıtma veya soğutma (1) (2) YENİ JEOTERMAL SERİSİ: Harici ısıtma veya soğutma kaynağına ihtiyaç yoktur. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak yeraltı suyuyla ısıtma Isıtma modunda giren su sıcaklığı çalışma sıcaklık aralığını -10 C'ye kadar genişletme Isı geri kazanımlı ve heat pump modellerinde mevcuttur.

12 DIŞ ÜNİTE YELPAZESİ GENEL GÖRÜNÜMÜ Sistem Tip Ürün adı ISI GERİ KAZANIMLI REYHQ-P Yüksek COP kombinasyonu REYQ-P8/P9 Minimum yer ihtiyacı kombinasyonu RXYHQ-P8 Yüksek COP kombinasyonu HAVA SOĞUTMALI HEAT PUMP Isıtmaya optimize RTSYQ-P heat pump RXYQ-P(A)/P8(A) Minimum yer ihtiyacı kombinasyonu Şık iç üniteli RXYQ-PR heat pump RXYSQ-PAV VRV III-S (Monofaze) RXYSQ-PAY VRVIII-S (Trifaze) Soğutma kapasitesi (kw) 1 11,2 14,0 15,5 22,4 28,0 33,5 40,0 45,0 49,0 Isıtma kapasitesi (kw) 2 12,5 16,0 18,0 25,0 31,5 37,5 45,0 50,0 56,5 SU SOĞUTMALI STANDART SERİ H/R - H/P JEOTERMAL SERİSİ H/R - H/P YENİ RWEYQ-P RWEYQ-PR Soğutma kapasitesi (kw) 3 22,4 26,7 44,8 49,1 Isıtma kapasitesi (kw) 4 25,0 31,5 50,0 56,5 1 Nominal soğutma kapasitesi: iç ortam sıcaklığı: 27 C KT, 19 C YT, giriş su sıcaklığı: 30 C, eşdeğer boru uzunluğu: 7,5m, kot farkı: 0m. 2 Nominal ısıtma kapasitesi: iç ortam sıcaklığı: 20 C KT, dış ortam sıcaklığı: 7 C KT, 6 C YT, eşdeğer boru uzunluğu: 7,5m, kot farkı: 0m. 3 Nominal soğutma kapasitesi: iç ortam sıcaklığı: 27 C KT, 19 C YT, giriş su sıcaklığı: 30 C, eşdeğer boru uzunluğu: 7,5m, kot farkı: 0m. 4 Nominal ısıtma kapasitesi: iç ortam sıcaklığı: 20 C KT, giriş su sıcaklığı: 20 C, eşdeğer boru uzunluğu: 7,5m, kot farkı: 0m.

13 Kapasite (HP) ,9 61,5 67,0 71,4 77,0 82,5 89,0 94,0 98,0 105,0 111,0 116,0 120,0 126,0 132,0 138,0 143,0 147,0 62,5 69,0 75,0 81,5 88,0 94,0 102,0 107,0 113,0 119,0 126,0 132,0 138,0 145,0 151,0 158,0 163,0 170,0 53,4 67,2 71,5 75,8 80,1 63,0 75,0 81,5 88,0 94,5

14 İÇ ÜNİTE YELPAZESİ GENEL GÖRÜNÜMÜ VRV iklimlendirme sistemleri, ofislere, otellere, alışveriş merkezlerine ve diğer pek çok ticari mekana yazın serinlik ve kışın sıcaklık getiriyor. Bu durum, kapalı mekanları daha rahat yaşanır bir hale getirmiş ve çalışma rahatlığını arttırmak için zemin hazırlamıştır. İklimlendirme gereksinimi ne olursa olsun, bir Daikin iç ünitesiyle karşılanabilmektedir. 26 farklı iç ünite modeline sahip toplam 110 varyasyonlu VRV ile iklimlendirme kolaylıkla sağlanabilir. Kapasite Tip Model Ürün adı Dairesel atışlı kaset tipi FXFQ-P8 KASET TİPİ 4 yöne üflemeli kaset tipi FXZQ-M9 2 yöne üflemeli kaset tipi FXCQ-M8 Tek yöne üflemeli kaset tipi FXKQ-MA Küçük gizli tavan tipi (otel tipi) FXDQ-M9 İnce gizli tavan tipi FXDQ-PB YENİ GİZLİ TAVAN TİPİ İnce gizli tavan tipi Inverterli gizli tavan tipi FXDQ-NB FXSQ-P Inverterli gizli tavan tipi FXMQ-P Büyük gizli tavan tipi FXMQ-MA 3 DUVAR TİPİ Duvar tipi FXAQ-MV TAVAN TİPİ Tavan tipi FXHQ-MA 4 yöne üflemeli tavan tipi FXUQ-MA DÖŞEME TİPİ Kasetli döşeme tipi Gizli döşeme tipi FXLQ-MA FXNQ-MA Soğutma kapasitesi (kw) 1 2,2 2,8 3,6 4,5 5,6 7,1 8,0 9,0 11,2 14,0 22,4 28,0 Isıtma kapasitesi (kw) 2 2,5 3,2 4,0 5,0 6,3 8,0 9,0 10,0 12,5 16,0 25,0 31,5 1 Nominal soğutma kapasitesi: iç ortam sıcaklığı: 27 C KT, 19 C YT, dış ortam sıcaklığı: 35 C KT, eşdeğer boru uzunluğu: 5m, kot farkı: 0m. 2 Nominal ısıtma kapasitesi: iç ortam sıcaklığı: 20 C KT, dış ortam sıcaklığı: 7 C KT, 6 C YT, eşdeğer boru uzunluğu: 5 m, kot farkı: 0m. 3 VRV III-S'e (RXYSQ-PAV, RXYSQ-PAY) bağlanamaz. 4 Yukarıdaki tablodaki iç üniteler RXYQ-PR'ye bağlanamaz.

15 Kapasite Tip Model Ürün adı KASET TİPİ Dairesel atışlı kaset tipi FCQ-C 4 yöne üflemeli kaset tipi FFQ-B Küçük gizli tavan tipi (otel tipi) FDBQ-B GİZLİ TAVAN TİPİ İnce gizli tavan tipi FDXS-E/C Inverterli gizli tavan tipi FBQ-C Duvar tipi FTXG-E CTXG-E DUVAR TİPİ Duvar tipi FTXS-G Duvar tipi FTXS-F TAVAN TİPİ Tavan tipi FHQ-B DÖŞEME TİPİ Kasetli döşeme tipi Yer - tavan tipi FVXS-F FLXS-B 1 Yukarıdaki tablodaki iç üniteler sadece RXYQ-PR'ye bağlanabilir.

16 HAVALANDIRMA SERİSİ GENEL GÖRÜNÜMÜ Hava debisi (m 3 /s) Tip Cihaz modeli İç hava kalitesi bileşenleri VAM-FA Havalandırma ISI GERİ KAZANIMLI HAVALANDIRMA 1 VKM-GM Havalandırma 2 Nemlendirme 3 %100 taze havayla çalışan VKM-G Havalandırma 3 %100 taze havayla çalışan %100 TAZE HAVAYLA ÇALIŞABİLEN ÜNİTE 2 FXMQ-MF Havalandırma 3 %100 taze havayla çalışan KLİMA SANTRALİNE BAĞLANABİLEN VRV UYGULAMALARI 3 RXQ-P(A) + EXV kiti Havalandırma 3 %100 taze havayla çalışan 1 VKM-GM ve VKM-G, RXYQ-PR'ye bağlanamaz. 2 RXYQ-PR ve VRV III-S'e (RXYSQ-PAV, RXYSQ-PAY) bağlanamaz. 3 Yalnız soğuk dış ünite (RXQ-P(A)) içindir. 4 %100 taze havayla çalışan, taze havanın aktif soğutulması veya ısıtılmasıdır. 5 Havalandırma serisi RXYQ-PR'ye bağlanamaz.

17 AĞ ÇÖZÜMLERİ GENEL GÖRÜNÜMÜ Kontrol Görüntüleme Seçenekler Diğer kontrol fonksiyonları Temel kontrol fonksiyonları: ON/OFF, sıcaklık ayarı, hava akış ayarları Otomatik soğutma/ısıtma geçişi Haftalık program kontrolü Yangın acil durum durdurma kontrolü Temel görüntüleme fonksiyonları: ON/OFF durumu, çalışma modu, sıcaklık ayarı Filtre yenileme göstergesi Arıza kodu Parolalı güvenlik Dokunmatik ekran Günlük/aylık/yıllık raporlar Gsm üzerinden iletişim Grafikli rapor Görselleştirme Ppd (Faturalandırma Özelliği) Webden erişim ve kontrol Http seçeneği Ekonomik mod Ön soğutma / ısıtma Soğutma ve ısıtma arasında 0 Güç sınırlama kontrolü Değişen sıcaklık, sensör vasıtasıyla aşırı soğumayı önler Serbest soğutma geçişi İklimlendirme ağı servis sistemi ACNSS bağlantısı Program planlama Kullanım kolaylığı Maks. iç ünite grubu DS-NET + + 4x10 INTELLIGENT TOUCH CONTROLLER x64 INTELLIGENT MANAGER DMS-IF 1 64 BACNET 2 4x64 1 Lonworks network uyumlu geçit 2 BACnet network uyumlu geçit

18 GÜÇLÜ SEÇİM PROGRAMLARI 1. VRV PRO, TASARIM ARACI ÖZELLİKLER: VRV Pro seçim programı gerçek bir VRV tasarım aracıdır. Program, karmaşık boru tesisatı kurallarını göz önünde bulundurarak VRV klima sistemlerinin net ve ekonomik bir şekilde tasarlanmasını sağlar. Ayrıca optimum çalışma çevrimleri ve maksimum enerji verimi sağlar. Bu şekilde tasarımcıya her proje için doğru seçimler yapma ve cazip fiyat teklifleri hazırlama imkanı sunar. Program, mevcut proje bilgilerine göre Hızlı ve Uzman olmak üzere iki ayrı moda sahiptir. 1. VRV Pro Hızlı Modu: Sınırlı sayıda bina özelliği bulunan bu mod, başka bir yerden alınan mevcut yük hesaplamasını kullanarak boru tesisatı sisteminin tasarlanmasını sağlar. 2. VRV Pro Uzman Modu: Doğru bir yüksek hesaplaması yapabilmek için, geniş bir dizi bina özelliği gereklidir. Bu hesaplamadan sonra, uygun üniteler seçilir ve sıcaklık simülasyonu yapılabilir. Ayrıntılı raporun yanı sıra programda, enerji tüketimi, ilgili elektrik masrafları ve VRV sisteminin davranışı hakkında programda pek çok ek, değerli bilgi bulunmaktadır. Windows95, Windows98, WindowsNT, Windows2000, WindowsXP ve WindowsVista, Microsoft corporation şirketinin tescilli markalarıdır.

19 2. VRV XPRESS, HIZLI FİYAT TEKLİFİ ARACI VRV Xpress, Daikin VRV sistemi için yerinde fiyat teklifi hazırlamanızı sağlayan bir yazılım aracıdır. Profesyonel bir bütçe teklifi için 7 adımda sonuç sağlar: 1. İç üniteleri seçme 2. Dış üniteleri iç ünitelere bağlama 3. Bağlantılarla birlikte borulama şemasının otomatik oluşturulması 4. Kablolama şemasının otomatik oluşturulması 5. Olası merkezi kontrol sistemlerinin seçilmesi 6. Sonuçların MS Word, MS Excel ve AutoCAD'de görüntülenmesi 7. Projenin kaydedilmesi Windows95, Windows98, WindowsNT, Windows2000, WindowsXP ve WindowsVista, Microsoft corporation şirketinin tescilli markalarıdır. Daikin Europe Academy, VRV Pro'da nasıl çalışılacağı konusunda tasarımcılara özel eğitim kursları sunmaktadır. Bu eğitimden sonra bütün katılımcılara 1 yıllık yenilenebilir lisans verilecektir. Bu eğitim programları hakkında daha fazla bilgi ve VRV Xpress'in ücretsiz kopyasını almak için, Daikin temsilcinizle irtibat kurabilir veya Daikin Europe Extranet'e girebilirsiniz.

20 HAVA SOĞUTMALI VRV DIŞ ÜNİTE SİSTEMLERİ Hava soğutmalı VRV klima, Daikin tarafından 1987 yılında Avrupa'da piyasaya sunulmuştur ve o tarihten bu yana performans, kapasite, enerji verimi ve çevreye uygunluk açısından önemli geliştirmeler yapılmıştır. Piyasada türünün en KARMAŞIK VE KULLANIŞLI sistemlerinden biri olarak uluslararası kabul görmüş VRV aslında teknolojik olarak gelişmiş, yüksek verimli ticari ve endüstriyel iklimlendirme için kriter haline gelmiştir. Üçüncü nesil, ısı geri kazanımlı, heat pump, soğuk iklim ve mini modellerde sahip olan VRV sistemi SON DERECE ESNEKTİR ve sadece 2HP kapasite kademeleriyle 5 ila 54HP (heat pump minimum yer ihtiyacı) ve 8 ila 48HP (ısı geri kazanımlı minimum yer ihtiyacı kombinasyonu) arası çalışma kapasitesine sahiptir. VRV sisteminin kullanışlılığı, soğutmada -5 C ila 46 C (VRV III-S) ve ısıtmada -25 C ila 15 C (VRV III-C) çalışma sıcaklık aralığıyla da görülmektedir.

21 VRV ISI GERİ KAZANIMLI - YÜKSEK COP VE MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONU ŞIK İÇ ÜNİTELİ VRV HEAT PUMP YÜKSEK COP KOMBİNASYONLU VRV HEAT PUMP VRV III-S HEAT PUMP AVANTAJLAR S 22 GELİŞMİŞ VRV TEKNOLOJİLERİ S 32 VRV ISI GERİ KAZANIMLI - YÜKSEK COP VE MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONU S 34 ISITMAYA OPTİMİZE VRV HEAT PUMP YÜKSEK COP KOMBİNASYONLU VRV HEAT PUMP S 42 ISITMAYA OPTİMİZE VRV HEAT PUMP S 46 MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONLU VRV HEAT PUMP S 50 ŞIK İÇ ÜNİTELİ VRV HEAT PUMP S 55 MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONLU VRV HEAT PUMP VRV III-S HEAT PUMP S 89

22 BİNA SAHİPLERİ İÇİN AVANTAJLAR INVERTER TEKNOLOJİSİ Lineer VRV sistemi, küçük ve büyük alanlarda tam kontrol sağlamak amacıyla, kumanda basamaklarını azaltmak, inverter ve ON/OFF kontrollü kompresörler üzerinde ek kontrol sağlamak için soğutucu akışkan basınç sensörlerini kullanan, değişken bir Orantısal Entegre (PI) kumanda sistemi kullanmaktadır. Bu sistem ise farklı kapasiteye ve tipe sahip 64 adede kadar iç ünitenin dış ünite kapasitesinin %50~130 oranında kumanda edilebilmesine imkan tanır. 5HP dış üniteler sadece inverter kontrollü kompresör kullanmaktadır. VRV sistemleri, her zonun ayrı kontrol edilebilmesine izin verdiğinden düşük çalışma maliyetine sahiptir. Böylece, sadece iklimlendirme ihtiyacı olan odalar ısıtılıp soğutulurken, iklimlendirme ihtiyacı olmayan odalarda sistem tamamen kapatılabilir. 5HP/14kW DIŞ ÜNİTE 8HP/22.4kW DIŞ ÜNİTE %100 %100 Kompresör Kapasite Kontrolü 18 Kademe Kompresör Kapasite Kontrolü 24 Kademe %100% 10HP/28kW DIŞ ÜNİTE 12HP/33.5kW DIŞ ÜNİTE 24% %100 Az Ağırlık Fazla 14HP/40.0kW DIŞ ÜNİTE 16HP/44.5kW DIŞ ÜNİTE 19% %100 Az Ağırlık Fazla 18HP/44.5kW DIŞ ÜNİTE Kompresör Kapasite Kontrolü %14 Az 37 Kademe Ağırlık Fazla Kompresör Kapasite Kontrolü %10 Az 51 Kademe Ağırlık Fazla Kompresör Kapasite Kontrolü %9 Az 55 Kademe Ağırlık Fazla

23 DAHA SEYREK ÇALIŞMA/DURMA ÇEVRİMİ Daikin ın benimsediği çoklu kompresörlerle kapasiteyi ayarlayabilme tekniği, kapasite ve frekanstaki aşırı yük durumundan dolayı oluşan geçiş kaybının ve güç dalgalanmalarının minimuma indirilmesini sağlamıştır. Daikin küçük 5HP inverter kompresörler kullandığı için, harmonik etki tek bir büyük kompresörün oluşturduğundan daha azdır. Daikin ın çok sayıda kompresör kullanımı sistemi % 50 yedekleme imkanı da sağlamaktadır. Küçük kompresörler daha ucuzdur ve daha hızlı değiştirilebilir. Kapasite 50% 60% 65% 55% üzeri 116+üzeri Frekans SADECE KAYNAKLI BAĞLANTILAR Soğutucu akışkan sızdırmazlığını arttırmak amacıyla ünitedeki tüm konik ve flanşlı bağlantılar kaynaklı bağlantılarla değiştirilmiştir. Ayrıca dış ünitenin ana borusundaki tüm bağlantılar da kaynaklıdır. Konik veya flanş bağlantı Kaynak bağlantısı ROHS UYUMLULUĞU Elektrikli ve elektronik ekipmanda Tehlikeli Maddelerin sınırlanması (2002/95/EC). Tehlikeli maddeler, Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Heksavalent Kromyum (Cr6+), Cıva (Hg), Polibrominatlı bifeniller (PBB), Polibrominatlı difenieteri (PBDE) kapsamaktadır. RoHS denetimi sadece küçük ve büyük ev ekipmanları için geçerli olmasına karşın, Daikin çevre politikası VRV 'nin tamamen RoHS ye uyumlu olmasını sağlamaktadır.

24 KOROZYON ÖNLEYİCİ KAPLAMA Korozyona dayanıklı ısı eşanjörü kesit görünümü Isı eşanjörünün özel korozyon önleyici kaplaması, asit yağmuru ve tuz korozyonuna karşı 5 ile 6 kat arası daha fazla dayanıklılık sağlar. Ünitenin alt kısmında paslanmaz çelik sac kullanımı ek bir koruma sağlamaktadır. Isı eşanjörü Hidrofilm kaplama Alüminyum Korozyona dayanıklı Akrilik reçine Korozyon direncinde gelişme Korozyon direnci derecesi Kaplamasız Korozyon önleyici kaplanmış Tuz korozyonu 1 5 ila 6 Asit yağmuru 1 5 ila 6 Yapılan testler: VDA Wechseltest 1 çevrim içeriği (7 gün): 24 saat tuz püskürtme testi SS DIN saat nem çevrimi testi KFW DIN saat oda sıcaklığı ve oda nem testi periyodu: 5 çevrim Korozyon derecesi Çevrim Çıplak alüminyum DAIKIN P.E. Kesternich testi (SO2) DIN50018'e göre 1 çevrim (48 saat) içeriği (0,21) test periyodu: 40 çevrim Korozyon derecesi Çevrim ÇALIŞMA ÇEVRİMİ Çok sayıda dış ünite sistemi Çoklu dış ünite sisteminin sıralı çalışması ile kompresörlerin çalışma süreleri dengelenir ve çalışma ömürleri uzatılır. ARDIŞIK ÇALIŞTIRMA 1 güç kaynağına 3 dış ünite bağlanabilir ve ardışık olarak açılabilir. Bu sayede devre kesicilerin sayısı ve kapasiteleri küçülür ve kablo bağlantıları basitleşir (10 HP veya daha küçük modeller için).

25 DANIŞMANLIK VE TASARIM OFİSLERİ İÇİN AVANTAJLAR GENİŞ ÇALIŞMA SICAKLIK ARALIĞI VRV sistemi hemen her yere monte edilebilir. Dış ünitenin gelişmiş PI kontrolü, VRV serisinin soğutma modunda 43 C'ye kadar (VRV III-S, 46 C'ye kadar) ve ısıtma modunda -20 C'ye kadar (VRV III-C, -25 C'ye kadar) çevre sıcaklığında çalışmasını sağlar. Teknik soğutma fonksiyonuyla, ısı geri kazanımlı sistemin soğutulmasında çalışma sıcaklık aralığı -5 C'den -20 C'ye kadar 1 genişletilir ISI GERİ KAZANIMLI YÜKSEK COP KOMBİNASYONU MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONU Soğutma 43 C KT HEAT PUMP YÜKSEK COP KOMBİNASYONU SOĞUK BÖLGELER İÇİN HEAT PUMP ŞIK İÇ ÜNİTELİ MİNİMUM YER İHTİYACI KOMBİNASYONU Soğutma 43 C KT Soğutma 43 C KT VRV III-S HEAT PUMP Soğutma 46 C KT Isıtma 15,5 C YT Soğutma ve Isıtma 15,5 C YT Isıtma 15,5 C YT Isıtma 15,5 C YT Isıtma 15,5 C YT C YT Teknik Soğutma Teknik Soğutma -5 C KT -5 C YT -5 C KT -5 C KT C YT -20 C YT -20 C KT -20 C YT -20 C YT -25 C KT 1 Daha fazla bilgi ve sınırlamalar için bayinizle irtibat kurun.

26 ÇOK SAYIDA KİRACI FONKSİYONU Bu fonksiyon, bir iç ünitenin ana güç kaynağı kapatıldığında tüm VRV sisteminin kapatılmamasını sağlar. Bu sayede, otel odasından ayrılırken, ofis binasının bir kısmı tatildeyken vs. iç ünitenin ana sigortası kapatılabilir. * Bu opsiyon şu iç ünitelerde mevcuttur: FXFQ-P8, FXZQ-M9, FXDQ-M9, FXDQ-PB, FXDQ-NB, FXSQ-P, FXMQ-P, FXAQ-MV Gerekli seçenekler için iç ünitelerin aksesuarlar tablosuna bakınız. Tipik otel uygulaması TV TV TV Kapalı KART YUVASI KART KART 220 V YAPISAL TAKVİYE GEREKTİRMEZ Dış ünitelerin vibrasyonsuz ve yeterince hafif (18HP için maksimum 585 kg) yapıları sayesinde, zemin takviyesine gerek kalmamakta ve toplam inşaat maliyetleri düşmektedir.

DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ Daikin Europe N.V. s. 02 Daikin, endüstriyel, ticari ve konut tipi kullanım için yüksek kaliteli iklimlendirme ekipmanlarını 70 yıldır başarılı bir şekilde

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler Dış Üniteler 27 TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda soğutulurken diğeri kutusu sayesinde ısıtılır ve bu sayede kullanıcı

Detaylı

Bosch Climate 5000 VRF

Bosch Climate 5000 VRF Bosch Climate 5000 VRF Heat Pump VRF Sistemler Yüksek verim ve sertifikalı performans 8 HP ila 88 HP arası geniş kapasite aralığı Tümü inverter kompresörler ile yüksek güvenilirlik Korozyona karşı koruma

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek ESP'li gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXMQ-MB

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek ESP'li gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXMQ-MB Klima Teknik Bilgiler Yüksek ESP'li gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXMQ-MB İç Ünite FXMQ-MB İÇİNDEKİLER FXMQ-MB 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler 15 V4+ DC Inverter Heat Pump TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Gizli tavan tipi ünite EEDTR13-100 FDQ-B

Klima. Teknik Bilgiler. Gizli tavan tipi ünite EEDTR13-100 FDQ-B Klima Teknik Bilgiler Gizli tavan tipi ünite EEDTR3-00 FDQ-B İç Ünite Gizli tavan tipi ünite FDQ-B İÇİNDEKİLER FDQ-B Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler Dış Üniteler 15 TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik olmadan debi artırılmıştır. Ayrıca, dış statik basınç

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Yüksek Kapasiteli VRF sistemi DC Inverter Kontrol Kompresör Uzun Borulama Sistemi Tasarımı Yüksek Performanslı R410A Soğutucu Gazı Yeni Tasarım Kompakt Dış Ünite: 8HP den 48

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5 1 / 5 Variable Refrigerant Flow (VRF) kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş olan VRF; değişken debili soğutucu akışkan sistemi klima sistemi olarak Türkçe ye çevrilebilir.vrv; Variable Refrigerant Volume

Detaylı

Klimalar Teknik Bilgiler

Klimalar Teknik Bilgiler Klimalar Teknik Bilgiler I n v e r t e r f a n l ı g i z l i t a v a n t i p i E E D T R 2-0 0 FBQ-C8 İç Ünite Inverter fanlı gizli tavan tipi FBQ-C8 İÇİNDEKİLER FBQ-C8 Özellikler................................................2

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

Havalandırma. Teknik Bilgiler. Expansion valve kit for air handling applications EEDTR EKEXV

Havalandırma. Teknik Bilgiler. Expansion valve kit for air handling applications EEDTR EKEXV Havalandırma Teknik Bilgiler Expansion valve kit for air handling applications EEDTR3-205 EKEXV İÇİNDEKİLER EKEXV Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Vaillant Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile standartlarınızı yükseltin!

Vaillant Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile standartlarınızı yükseltin! Vaillant Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile standartlarınızı yükseltin! Vaillant, VVS5 VRF Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile 43 yıllık Alman teknoloji geleneğini yüksek performans, enerji tasarrufu

Detaylı

Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su Çözümleri. Isı Pompası

Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su Çözümleri. Isı Pompası Isıtma, Soğutma ve Çözümleri Isı Pompası VRS Therma Green Isı Pompası VRS Therma Green Isı pompası; enerji verimliliğini destekleyen ileri teknolojisi ve kolay kullanım imkânı ile kullanıcılara konforlu

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

Klimalar. Teknik Veri. Giriş EEDTR13-200

Klimalar. Teknik Veri. Giriş EEDTR13-200 Klimalar Teknik Veri Giriş EEDTR1-200 Klimalar Teknik Veri Giriş EEDTR1-200 İÇİNDEKİLER Giriş 1 İç ünite ürün serisi.....................................2 2 Havalandırma ürün serisi.............................4

Detaylı

Birebir Ticari Tip Klimalar

Birebir Ticari Tip Klimalar Birebir Ticari Tip Klimalar 1 BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR Birebir Kaset Tipi Klimalar 2 3 Birebir Kaset Tipi Klimalar Birebir Kaset Tipi Klimalar Teknoloji Estetik dizayn Düşük ses seviyesi Hava üfleme

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

Daikin Altherma kademe teknolojisi

Daikin Altherma kademe teknolojisi DIŞ ÜNİTE Yüksek sıcaklıklı Daikin Altherma, ilave bir ısıtıcı kullanmadan 80 C'ye kadar su sıcaklıkları elde edilmesi için %100 termodinamik enerji kullanır. Daikin Altherma kademe teknolojisi 1. Dış

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset EEDTR FXZQ-M9

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset EEDTR FXZQ-M9 Klima Teknik Bilgiler 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset EEDTR2-204 FXZQ-M9 İç Ünite 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset FXZQ-M9 İÇİNDEKİLER FXZQ-M9 Özellikler................................................2

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

VIESMANN. Planlama Kılavuzu VITOCLIMA 333-S. VRF Klima Sistemleri, ALL DC INVERTER

VIESMANN. Planlama Kılavuzu VITOCLIMA 333-S. VRF Klima Sistemleri, ALL DC INVERTER VIESMANN Planlama Kılavuzu VITOCLIMA 333-S VRF Klima Sistemleri, ALL DC INVERTER İçindekiler 1. Ürün programı 1.1 Vitoclima 333-S VRF dış ünite 1 1.2 Vitoclima 333-S Isı geri kazanımlı dış ünite 2 1.3

Detaylı

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ TERMODİNAMİK İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Çevre Dostu Enerji Tasarruflu Akıllı

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR12-204 FXUQ-MA

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR12-204 FXUQ-MA Klima Teknik Bilgiler 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR2-204 FXUQ-MA İç Ünite 4 yöne üflemeli tavan tipi FXUQ-MA İÇİNDEKİLER FXUQ-MA Özellikler................................................2 2 Teknik

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FAQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FAQ-C Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FAQ-C İç Ünite Duvar tipi ünite FAQ-C İÇİNDEKİLER FAQ-C Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

ÇALIŞMA PRENSİBİ SICAK SU EVAPORATÖR KONDENSER SOĞUK SU (KONDENSER) 2 GENLEŞME VANASI FAN (EVAPORATÖR) RECIEVER FAN KOMPRESÖR

ÇALIŞMA PRENSİBİ SICAK SU EVAPORATÖR KONDENSER SOĞUK SU (KONDENSER) 2 GENLEŞME VANASI FAN (EVAPORATÖR) RECIEVER FAN KOMPRESÖR Heat Pump Kazan ÇALIŞMA PRENSİBİ SICAK SU GENLEŞME VANASI FAN EVAPORATÖR (KONDENSER) 2 5 6 (EVAPORATÖR) KONDENSER 3 RECIEVER 7 1 1 2 4 5 FAN SOĞUK SU KOMPRESÖR TEKNİK ÖZELLİKLER MODEL CAHV-P500YA-HPB Güç

Detaylı

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için yüksek

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için yüksek Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için yüksek verimli araçlardır. Bu üniteler hem konutlarda hem de ticari

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. İnce gizli tavan tipi ünite EEDTR FXDQ-A

Klima. Teknik Bilgiler. İnce gizli tavan tipi ünite EEDTR FXDQ-A Klima Teknik Bilgiler İnce gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXDQ-A İÇİNDEKİLER FXDQ-A 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek statik basınçlı gizli tavan tipi EEDTR FXMQ-MA

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek statik basınçlı gizli tavan tipi EEDTR FXMQ-MA Klima Teknik Bilgiler Yüksek statik basınçlı gizli tavan tipi EEDTR13-204 FXMQ-MA İç Ünite FXMQ-MA İÇİNDEKİLER FXMQ-MA 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik

Detaylı

Birebir Ticari Tip Klimalar

Birebir Ticari Tip Klimalar Birebir Ticari Tip Klimalar 1 BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR Birebir Kaset Tipi Klimalar 2 3 Birebir Kaset Tipi Klimalar Birebir Kaset Tipi Klimalar Teknoloji Estetik dizayn Düşük ses seviyesi Hava üfleme

Detaylı

BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR

BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR TEKNOLOJİ Geniş Üfleme Ağzı Estetik Dizayn Düşük Ses Seviyesi Hava Üfleme Kontrolü Otomatik Yükseklik Ayarı Daha uzak atış mesafesi Ölü hacim bırakmama Homojen ısı dağılımı

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FTXR-E

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FTXR-E Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FTXR-E İç Ünite Duvar tipi ünite FTXR-E İÇİNDEKİLER FTXR-E Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FVQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FVQ-C Klima Teknik Bilgiler Döşeme tipi ünite EEDTR3-00 FVQ-C İç Ünite Döşeme tipi ünite FVQ-C İÇİNDEKİLER FVQ-C Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Enerji Tasarrufu Ve Çevre VRS4 (4. Nesil) V-Scroll Inverter Kompresör

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C Klima Teknik Bilgiler Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C İÇİNDEKİLER FFQ-C 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

AirMaxi Serisi Isı Pompaları

AirMaxi Serisi Isı Pompaları AirMaxi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman ve siteler gibi toplu konut projeleri için 100-1000

Detaylı

Klimalar Teknik Bilgiler

Klimalar Teknik Bilgiler Klimalar Teknik Bilgiler 4 y ö n e ü f l e m e l i t a v a n t i p i k a s e t E E D T R 2-0 0 FFQ-B9V İÇİNDEKİLER FFQ-B9V Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Ürün. Portföyü ENTEGRE KLİMA KONTROLÜ

Ürün. Portföyü ENTEGRE KLİMA KONTROLÜ Ürün Portföyü ENTEGRE KLİMA KONTROLÜ Portföy Dış ünite serisi Kapasite (HP) Sistem Tipi Ürün adı 4 5 6 8 0 4 6 8 0 RYYQ-T: Sürekli ısıtma kapasiteli heat pump () () () RXYQ-T: Sürekli ısıtma kapasitesi

Detaylı

www.formgroup.com 17

www.formgroup.com 17 R4 16 www.formgroup.com 17 R4 Dış Üniteler Heat Pump Sistem 4,5,6 hp (11.2-15.5 ) Model No. FD112KXEN6 FD1KXEN6 FD155KXEN6 FD112KXES6 FD1KXES6 FD155KXES6 Nominal Kapasitesi 11,2 (Monofaze) 14. (Monofaze)

Detaylı

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi YUTAKI Eviniz için konforlu ısıtma sistemi SICAKLIK Isı pompası TÜKETİM GAZLI ISITMA YAKITLI ISITMA ELEKTRİKLİ ISITMA YUTAKI Bilinmesi gerekenler Bir ısı pompası nasıl çalışır? Bir ısıtma pompası, enerjiyi

Detaylı

Klima Teknik Bilgiler FXNQ-A > FXNQ20A2VEB > FXNQ25A2VEB > FXNQ32A2VEB > FXNQ40A2VEB > FXNQ50A2VEB > FXNQ63A2VEB

Klima Teknik Bilgiler FXNQ-A > FXNQ20A2VEB > FXNQ25A2VEB > FXNQ32A2VEB > FXNQ40A2VEB > FXNQ50A2VEB > FXNQ63A2VEB Klima Teknik Bilgiler FXNQ-A > FXNQA2VEB > FXNQ25A2VEB > FXNQ32A2VEB > FXNQA2VEB > FXNQA2VEB > FXNQ63A2VEB İç Ünite FXNQ-A İÇİNDEKİLER FXNQ-A 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

Klimalar Isıtma ve Soğutma

Klimalar Isıtma ve Soğutma Klimalar Isıtma ve Soğutma Çoklu model uygulaması»» Yeni yönetmeliğe göre değerlendirilmiş A++ sınıfına kadar ulaşan sezonsal verimlilik»» Konut ve hafif ticari uygulamalar için»» 2 ila 5 ayrı odanın yalnızca

Detaylı

Full DC Inverter Mini VRF Dış Üniteler

Full DC Inverter Mini VRF Dış Üniteler Dış Üniteler TEKNOLOJİLER Midea Teknolojisi ndeki sürekli gelişmeler, bütün ihtiyaçlarınızı karşılamak için yapılmaktadır. Bu yıl sunulan her yeni gelişme, size en verimli ve uygun ürünleri sağlamak için

Detaylı

marketler ve ofisler için

marketler ve ofisler için KLİMALAR, ISITMA VE SOĞUTMA marketler ve ofisler için DÖŞEME TİPİ ÜNİTE havadan havaya heat pump www.daikin.eu FVQ-B MAKSİMUM GÜVENİLİRLİK, MİNİMUM ENERJİ KULLANIMI Modern ofis binaları ve mağazalar için

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ.

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ. emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ. 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Daikin tarafından piyasaya sürülen yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi,

Detaylı

AirMini Serisi Isı Pompaları

AirMini Serisi Isı Pompaları AirMini Serisi Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 70 kw'a kadar performans aralığında Isı geri kazanımı özellikli

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FTX-GV

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FTX-GV Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FTX-GV İç Ünite Duvar tipi ünite FTX-GV İÇİNDEKİLER FTX-GV Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Isı Geri Kazanım Cihazları

Isı Geri Kazanım Cihazları Klimacı Mert Talatpaşa Bulvarı No:5/A Alsancak İZMİR T. 3 5 39 65 6 F. 3 7 9 www.klimacimert.com.tr info@klimacimert.com.tr VRS3 Vent Isı Geri Kazanımlı Cihazları, sağlıklı iç mekan havalandırması için

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Tavan tipi ünite EEDTR13-131 AHQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Tavan tipi ünite EEDTR13-131 AHQ-C Klima Teknik Bilgiler Tavan tipi ünite EEDTR13-131 AHQ-C İÇİNDEKİLER AHQ-C 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

www.formgroup.com 33

www.formgroup.com 33 R4 32 www.formgroup.com 33 R4 34 Heat Pump Hi-COP Sistemler 8hp (22.4) Özellikler Nominal eygir Gücü Enerji eslemesi Nominal Kapasite Elektriksel Özellikler Dış oyutlar Net ğırlık Soğutucu kışkan Miktarı

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Beko Multi

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FXLQ-P

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FXLQ-P Klima Teknik Bilgiler Döşeme tipi ünite EEDTR15-204 FXLQ-P İç Ünite FXLQ-P İÇİNDEKİLER FXLQ-P 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Parametre ayarları Lawa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE ve RESET Çevirme düğmeli

Detaylı

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GDT merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda bireysel kullanımlı mahallerin iklimlendirme

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Her geçen gün enerji verimliliğinin öneminin arttığı çağımızda,

Detaylı

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri İçindekiler 6 Vitoclima 333-S ALL DC Inverter VRF klima sistemleri 11 Montaj alanı önceliğini esas alan kombinasyona göre dış ünite ürün programı 12

Detaylı

VIEsMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu. VITOCLIMA 300-S VRF klima sistemleri 10 kw 180 kw (3,5 HP 64 HP) soğutma kapasitesi VITOCLIMA VIESMANN 1

VIEsMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu. VITOCLIMA 300-S VRF klima sistemleri 10 kw 180 kw (3,5 HP 64 HP) soğutma kapasitesi VITOCLIMA VIESMANN 1 VIEsMANN VITOCLIMA-S Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S VRF klima sistemleri 10 kw 180 kw (3,5 HP 64 HP) soğutma kapasitesi VITOCLIMA VIESMANN 1 İçindekiler 1. Ürün programı 1.1 Vitoclima 300-S VRF dış

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FXAQ-P

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FXAQ-P Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR15-204 İç Ünite İÇİNDEKİLER 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri İçindekiler 6 Vitoclima 333-S ALL DC Inverter VRF klima sistemleri 12 Vitoclima 333-S MINI VRF klima sistemleri 13 Vitoclima 333-S SLIM VRF klima sistemleri

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Individual branch selector for VRV IV heat recovery EEDTR BS1Q-A

Klima. Teknik Bilgiler. Individual branch selector for VRV IV heat recovery EEDTR BS1Q-A Klima Teknik Bilgiler Individual branch selector for VRV IV heat recovery EEDTR15-202 BS1Q-A Aksesuar BS1Q-A İÇİNDEKİLER BS1Q-A 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

AirPool Serisi Havuz Suyu Isı Pompaları

AirPool Serisi Havuz Suyu Isı Pompaları Havuz ve akvaryum sularının ısıtılması ve soğutulması için 5-200 kw performans aralığı seçeneklerinde Havadan havuz suyuna, havuz suyundan havaya enerji transfer edebilen Yüksek verim değerleri ile elektrik

Detaylı

FWB 201 FWD 202 FWV 203 FWT 204 FWM 205 FWL 206 FWC 207 FWF 208

FWB 201 FWD 202 FWV 203 FWT 204 FWM 205 FWL 206 FWC 207 FWF 208 FWB 201 FWD 202 FWV 203 FWT 204 FWM 205 FWL 206 FWC 207 FWF 208 200 FWB Orta Statik Basınçlı Fancoil FWB04AAT FWEC1A FWEC2A FWEC3A Tüm boyutlarda ünite yüksekliği yalnızca 240 mm dir 3, 4 veya 6 sıralı

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 013 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

En üst düzey verimlilik

En üst düzey verimlilik En üst düzey verimlilik Yüksek kaliteli ısı pompaları EcoTouch COP 5,1 değerine kadar EcoTouch yeni bir boyut getiriyor Performans ve tasarım En temiz ve en ekonomik enerji kaynağı olan ısı yeraltında,

Detaylı

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR?

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? İhtiyaca ve amaca göre bulunduğu ortamı konfor şartlarına getiren veya konfor şartlarında tutan cihazlara klima denir. Klima cihazları genel olarak, her hangi bir

Detaylı

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas 15-2000 kw Kapasite Aralığı 1 Neden UltraGas? Patentli Alufer ısı eşanjörü teknolojisi ile UltraGas yoğuşmalı kazanlar, yüksek verimlilik ve uygun maliyetli

Detaylı

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için, yüksek

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için, yüksek Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için, yüksek verimli araçlardır. Bu üniteler hem konutlarda hem de ticari

Detaylı

Havalandırma Teknik Bilgiler EKEXV > EKEXV50 > EKEXV63 > EKEXV80 > EKEXV100 > EKEXV125 > EKEXV140 > EKEXV200 > EKEXV250 > EKEXV400 > EKEXV500

Havalandırma Teknik Bilgiler EKEXV > EKEXV50 > EKEXV63 > EKEXV80 > EKEXV100 > EKEXV125 > EKEXV140 > EKEXV200 > EKEXV250 > EKEXV400 > EKEXV500 Havalandırma Teknik Bilgiler EKEXV > EKEXV50 > EKEXV63 > EKEXV80 > EKEXV100 > EKEXV125 > EKEXV140 > EKEXV200 > EKEXV250 > EKEXV400 > EKEXV500 İÇİNDEKİLER EKEXV 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

FXSQ-A. Klima Teknik Bilgiler > FXSQ15A2VEB > FXSQ20A2VEB > FXSQ25A2VEB > FXSQ32A2VEB > FXSQ40A2VEB > FXSQ50A2VEB

FXSQ-A. Klima Teknik Bilgiler > FXSQ15A2VEB > FXSQ20A2VEB > FXSQ25A2VEB > FXSQ32A2VEB > FXSQ40A2VEB > FXSQ50A2VEB Klima Teknik Bilgiler FXSQ-A > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQ32A2VEB > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQ63A2VEB > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQ1A2VEB > FXSQ1A2VEB İÇİNDEKİLER FXSQ-A 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FTXS-G

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FTXS-G Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FTXS-G İç Ünite Duvar tipi ünite FTXS-G İÇİNDEKİLER FTXS-G Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Multi Inverter Klimalar

Multi Inverter Klimalar Multi Inverter Klimalar Yeniliği aşkla tasarlar R410A Çevreci gaz Inverter klimalar, kullandıkları R410A gazı sayesinde çevreye duyarlıdır. Multi Inverter Sistem Klimaları Multi Inverter Sistem Klimaları

Detaylı

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13 ÖZELLİKLER YÜKSEK SICAKLIK TİPİ Model AHUW166T0 Yüksek Sıc. Split (Dış Ortam ) Kapasite 16kW 1Ф Referans HU161H.U32 Heating (A7/W65) kw 16.00 Nominal Kapasite Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65)

Detaylı

Ortam havası ile soğutma sistemleri

Ortam havası ile soğutma sistemleri Ortam havası ile soğutma sistemleri TopTherm fan-filtreler TopTherm fan-filtre üniteleri...20 55 m 3 /h...316 TopTherm fan-filtre üniteleri...105 180 m 3 /h...317 TopTherm fan-filtre üniteleri...230 550

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Ticari Klimalar 2017 & 2018

Ticari Klimalar 2017 & 2018 Ticari Klimalar 2017 & 2018 VRF Sistemleri Çatı i Klimalar info@modernklima.com.tr www.modernklima.com.tr Midea CAC Midea CAC, önde gelen tüketici elektroniği üreticisi, ısıtma, havalandırma ve klima çözümleri

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas

Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Yüksek verimli gaz yakıtlı çelik kazan CompactGas Patentli alufer teknolojisi ile yüksek verim, düşük emisyon 1 CompactGas ın (1000-2800) avantajları Hoval CompactGas; konfor,ekonomi, güvenilirlik ve teknik

Detaylı

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ SU SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ. www.ayteksogutma.com

AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ HAVA SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ SU SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ. www.ayteksogutma.com AYTEK SOĞUTMA SİSTEMLERİ n HAVA SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ www.ayteksogutma.com SU SOĞUTMALI CHILLER ÜNİTELERİ GREENTECH CHILLER CİHAZLARI ANA ÖZELLİKLER LSBLG680H/Nb-M Yüksek Enerji Verimliliği: Enerji

Detaylı