İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN"

Transkript

1 İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf sanatçısı İdil Dizdar, Bodrum Cup yarışlarını klip platosu yaptı. Oyunculuk ve fotoğrafçılık kariyerinin ardından bir süredir prodüksiyon işine soyunan genç sanatçı İdil Dizdar, Alman asıllı Türk şarkıcı Christian Abdullah ın Kadırga adlı şarkısının klibini Bodrum ve Leros ta çekti. Aksona teknesinde yarışlara katılan Dizdar ve ekibi, iki gün boyunca hem yarıştı hem de klibin çekimlerini yaptı. Bodrum-Gümüşlük etabına Aksona Mehmet in teknesinde katılan İdil Dizdar ve klip ekibi, gün boyu hem fırtınayla uğraştı hem de deniz üstü çekimlerini tamamladı. Ekip, Aksona nın kendi kategorisinde birinci olmasıyla günün yorgunluğunu attı. İkinci gün Leros ta çekimler yapan İdil Dizdar, burada da 250 yıllık bir Rum evini mekan olarak değerlendirme fırsatı bulduklarını anlattı. Leros tan Yalıkavak a gelirken çekimlere teknede devam ettiklerini söyleyen genç yönetmen, Rüzgar yoktu. Hava olmayınca, tekne de yürümedi. Biz de çekim yapmadık. Aksiyon olmayınca tüm gün yelken bastık dedi. Aslında bir yat kaptanı olan İdil Dizdar, klibin bir tersanede başlayıp, denizde devam edeceğini anlattı. 60 ların rock sound unu yakaladığı şarkılarıyla dikkat çeken Christian Abdullah ise ikinci klibini İdil Dizdar ve ekibiyle birlikte çekmekten çok mutlu olduğunu söyledi. 8 parçadan oluşan albümünün ilk klibi Happy Today i de yine Gulyabani Prodüksiyon ile çeken Abdullah, Çekimler çok güzeldi. İlk gün bir yarış teknesindeydik. Fırtınalı ve heyecanlı bir gündü diye konuştu.

2 HEM OYUNCU, HEM YÖNETMEN İdil Dizdar, oyunculuk kariyerine çekim işleri nedeniyle geçici olarak ara verdiğini belirterek, şu sıralar şarkıcı Gökçe ve Art Director Sait Dağdeviren ile birlikte kurdukları yapım şirketi aracılığıyla çok sayıda klip çekimi gerçekleştirdiklerini anlattı. Gulyabani adını verdikleri yapım şirketinin müşterileri arasında Ozan Doğulu gibi ünlü isimler de var Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı tv programıyla adını Türkiye ye duyuran Dizdar, bugüne kadar Kelebeğin Rüyası ve Hadi İnşallah gibi başarılı sinema filmlerinde rol aldı. Oyunculuğu çok sevdiğini ve devam edeceğini söyleyen genç sanatçı, Şimdilik çekim işlerine yöneldik. Klip çekiyoruz. Ama reklam filmleri de olacak dedi. Turizm ve yat kaptanlığı eğitimi alan İdil Dizdar, Benim gönlüm her zaman tiyatrodaydı. Şimdi de ilintili işler yapıyorum. Yılmaz Erdoğan dan sahne eğitimi aldım. Bu benim için çok önemli. Film projesi olursa ve çağırırlarsa hayır demem. Şu anda hem oyunculuk hem de yönetmenlik yapabilirim. Tercih yapamıyorum. İkisini de çok seviyorum diye konuştu. İdil Dizdar Kimdir? 1982 yılında İzmir de doğan İdil Dizdar, 14 yaşına kadar farklı sahil şehirlerinde yaşadı ve eğitimine böyle devam etti. 14 yaşından sonra Bodrum da yaşamaya başlayan genç oyuncu ve yönetmen, lise yıllarında seçtiği yat kaptanlığı bölümünden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi nde yüksek öğrenim hayatına başladı yılında tekrar Bodrum a dönerek uluslararası Bodrum film festivali bünyesinde çalışmaya başlayan Dizdar, 2006 yılında profesyonel olarak fotoğrafçılık yapmaya başladı ve 2007 yılında çektiği bir reklam fotoğrafı ile kırmızı reklam ödülünü aldı yılında yönetmenlik kariyerine adım adan Dizdar, bugüne kadar pek çok müzik grubunun ve sanatçının klip yönetmenliğini üstlendi.

3 2011 yılında Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programına dahil olmuş, oyunculuk ve yazarlık yapmaya başlayan Dizdar, 2012 yılında Kelebeğin Rüyası filmi ve 2014 yılında Hadi İnşallah filminde rol aldı. Bodrumageldik.com

4

5 ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR? Bodrumun Bodrum Cup hali başlamadan önce antrenman yapılan bir yarışı zannedilse de aslı öyle değildir de katıldığım bir yarışta edindiğim izlenimlerimi anlatayım. Yelken kurslarına gönderdikleri çocuklarını gurur ve gıpta ile seyreden anne-babalar, aaah aaah bizim çocukluğumuzda böyle şeyler olsaydı ne yarışlar çıkarırdık diye, iç geçire geçire, optimiste binmeyi saplantı haline getirdiklerinden, bir cin fikirlinin Dinozor Yarışları Yapalım fikrine balıklama atladılar. Çocukları bir bota bindirip, Abi sizi gezdirsin

6 yoluyla oyalayıp optimistlerine el koydular. Çocuklar cin gibi maşallah bu zorunluluğu bir fırsata dönüştürüp, hem yelken kullanırken çektikleri sıkıntıları ebeveynleri görsünler hem de, Şimdiye kadar siz bizi yarıştırdınız simdi sıra bizde diyerek anne ve babalarını, Benim babam senin babanı geçer diye kızıştırıp yarışmaya heyecan ve hırs kattılar.

7 45 kğ.dan yukarı ağırlıkla bu yelkenlilerle yarışmanın uygun olmadığı endişelerini bertaraf etmek için brifing verip İşte asıl marifet, bu yelkenliyi normlarının dışında kullanabilme kabiliyetidir diyerek ebeveynlerin yüreğine su serptiler.

8 Hayli kalabalık olan hırçın ve kabına sığmayan yarışmacıların rüzgârsızlığa rağmen hayli kuvvetli rüzgâr esiyor görüntüsü vermekte pek ustaydılar. Bu yetersiz rüzgâr karşısındaki akıl dolu taktikleri ve yarışma heyecanı görülmeye değerdi.

9 Rüzgârın yönünü bulup kuvvetlenmesiyle çocukluk günlerine dönen yarışmacıların ne denli becerikli oldukları ortaya çıkmaya başlamıştı.

10 Yelken kullanmakta ki becerilerini her fırsatta sergileyen yarışmacılar, tiramolalarda ki atiklikleri ile de dikkat çektiler.

11 Hırsına yenik düşüp dümeni hızı artırmak amacıyla kürek gibi kullananlara dahi rastlanıyordu.

12 Yarışmacılar; zaman zaman küçük taktiksel uyarıları tamam tamam diyerek kabul etmiş göründüler ki, çocukların gücenmesini istemediler.

13 Ve hatta bu nedenledir ki, yelkenlilerindeki suyun boşaltılması gibi ufak tefek yardımları reddetmediler. Serinlemek amacıyla kendi isteğiyle suya düşen yarışmacıların hacmi, yelkenliyi batırmadan tekrar içeri girmelerine uygun olmamasına rağmen çevikliklerini göstererek çocuklarının Ben babamdan iyiyim hissetmelerini bozmak istemediler.

14

15 Yarışmada kilo fazlası olmayanlar ile doğru yerde oturanlar ilk sıraları paylaşınca heybetli görünenler doğal olarak

16 puanlamada yanlışlar yapılıyor hacim ölçüleri dikkate alınmalıdır serzenişinde bulunup seslerini yükselttikleri de oldu. Ancak bir sonraki yarışlarda vaatleriyle susturuldular. Yarışmacılar; seyircilere ve çocuklarına parmak ısırtan, gerek performansları, gerekse yarışma azimleriyle örnek olup bir dahaki yılda yarışmak üzere günü toplu bir yemek ve ödül töreniyle sonlandırdılar. Yarışma öyle zevkliydi ki yarışmada fotoğraf çektiğim esnada yarışabilme isteği içimi kemirip durdu, gelecek yıl bende katılmak isterim, çocuklara alın size fotoğraf makinesi bol bol fotoğraf çekin diyerek oyalama taktiğine katkıda bulunabilirim duygusuyla ayrılmıştım oradan. Dinozorları seyretmişliğim var, vallahi billahi gözlerimle gördüm. İnanmazsanız sizde gidip görün yakınımızda, Bodrum un İçmeler Tersanelerine varmadan sağda Yelken yapılıyor 16 Ekim Cuma günü kaçırmayın. Kulübünde Sağlıcakla kalın saygılarımla. Ali Dizdar HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA. Turizm sezonunun sonuna yaklaşıyoruz festivallerimizle taçlandıracağız finali deniz

17 Bu yıl 17 Ekimde başlayacak Bodrum Cup zamanı geliyor. Bodrum; yelken yarışı organizasyonlarının her geçen gün arttığı bir merkez haline gelmektedir. Çocuklarımızın optimist yarışmaları, yaz ve kış boyu süren REGATTA lar, DRAGON yarışları, dünyada bir eşi olmayan BODRUM CUP ve bir yenisi TIRHANDİL CUP ile denizin ve rüzgarın önemine vurguyu bu denli kuvvetli yapan bu organizasyonlar için katkılarınız esirgemeyiniz. TIRHANDİLLER : Motorsuz zamanların her işe koşan cefakar yelkenlileri. Adaların balıkçılarının formunu bozmadan kullanmaya devam ettikleri balıkçı tekneleri, bizim ise geliştirip turizme adapte ettiğimiz TIRHANDİLLER Bodrum Cup yarışlarının müdavimleri. Sayıları oldukça kalabalık. Bu yıl bir ayrıcalık yapıp kendi aralarında bir yarış düzenliyorlar 8 ve 9 Ekim de iki etaplı bir yarış ile ilk festivallerini yapacaklar. Bodrum açıklarında sunacaklar. düzenlenecek yarışlarda görsel bir şölen Bir tutkudur TIRHANDİL. Eski zamanların taşımacılıkta balıkçılıkta ve süngercilikte çok çalışam denizci tekneleri şimdilerde yelken tutkunlarının vazgeçilmez tekneleri TIRHANDİLLER. Bodrum un yat yapım sanayisinde ustası boldur, başka bir yerde de bu denli şık ve konforlusu yapılmıyor. Bodrum TIRHANDİL imalatında rakipsizdir. BİRİNCİ TIRHANDİL CUP başlıyor yelken turtkunlarına hayırlı olsun. Bodrum Cup a katılan TIRHANDİLLERİN yansıttığı görselliği sizlere bir video ile aktarmaya çalıştım saygılarımla.

18 Ali Dizdar Bodrum ERA yelken kulübünün düzenleyeceği bu yarışlar için size bir mesajı var. Değerli Denizciler! Era Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında bu yıl ilki düzenlenecek olan, yerel değerlerimizi tanıtmak amacıyla Tırhandil e özgü ne varsa gerçekleştireceğimiz geleneksel Tırhandil Cup yelken yarışını duyurmaktan onur duyuyoruz. 8-9 Ekim 2016 tarihleri arasında 2 etap olarak yapılacak olan bu organizasyonun The Bodrum Cup öncesi tüm Tırhandil severlerin güzel bir rekabet ile yarışacağı bu büyük buluşmayla ilgili tüm detaylara The Bodrum Cup Facebook sayfasından ve tirhandilcup.com adresinden ulaşabilirsiniz. Tüm destekçilerimize teşekkür eder, katılımcı denizcilere başarılar dileriz! Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi.

19 YERLİ MALI HAFTASI Bodrum Bahçeşehir Okulları nda Sağlıklı Beslenme Seminerleri düzenlendi Bahçeşehir Okulları Okul Aile Birliği, Yerli Malı Haftası

20 etkinlikleri kapsamında Slow Food Yaveş Garı Derneği ni öğrencilerle buluşturdu. Derneğin 7 11 Aralık tarihleri arasında kutladığı III. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası çalışmaları doğrultusunda Bodrum a gelen İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Yavuz Dizdar, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, genetiği değiştirilmiş ürünler, hormonlu gıdalar, tarım ilaçlarının amaç dışı kullanımları, raf ömrü uzun olan ürünlerin zararları gibi birçok değerli bilgiyi aktardı. Dizdar; öğrencilerin yeme alışkanlıkları üzerine anlattıklarını dinledi, sağlıklı beslenme ve tüketilmesi gereken gıdalar konusunda öğrencilerle sohbet etti. Tüm öğrencilerin ilgiyle dinlediği sunum sonunda Bodrum Bahçeşehir Okulları Müdürü Barış Anıl, Yavuz Dizdar a öğrencilerin kendi elleriyle topladığı mandalinaları ve Bodrum a özel mandalina reçeliyle lokumunu hediye ederek teşekkür etti.

21 GÜLE GÜLE SADUN ABİ, 5 Haziran Dünya Çevre Gününe yeni bir anlam kazandırdı Sadun Boro 5 Haziran günü Sadun abi yaşlanmış bedeninden ayrıldı ve başka denizlere yelken açtı. Ünlü Denizci Sadun Boro vefat etti diyerek geçiştiremeyiz, böyle yapmak ta zaten bize yakışmaz, hele bir denizciye asla. Denizle kıyılarla ya da koylarla bir sorun yaşadığımızda ilk önce mikrofonu ona uzattık onun söylediklerini manşet yaptık,

22 denizle ilgili hele hele Gökova ile ilgili ne zaman bir faaliyet yapsak onu çağırdık açılışı onunla yaptık. Onun ismini duyup gururlanmadığımız hiç olmadı. Biz onu yıllarca bekçiliğini yaptığı Gökova nın kalbine yerleştiriyoruz. Gökova yı korumaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Gökova da Değirmen Bükü nün göbeğinde denizkızı heykelindeki yazısını hep okuyacaksınız, BU DENİZKIZI DÜŞLERİNİ BESLEYEN CENNETE ERİŞEBİLMEK İÇİN NİCE ENGİN DENİZLER UFUKLAR AŞTI. KITALAR ADALAR KOYLAR DOLAŞTI TA Kİ GÖKOVA YA ULAŞANA KADAR! SADUN BORO Deniz Kızı

23 Fotoğrafını çekmeye devam edeceksiniz. Okluk Koyuna girdiğinizde, Sadun Boro yelkenliyle dünyayı iki kere dolaştı ancak buraya yerleşmeye karar kıldı çünkü daha güzelini görememişti. İşte tam burada demirlerdi, yaz kış burada yaşardı diyeceksiniz. Okluk Koyundaki tabelada Sadun Abi nin sizlere seslenişini okuyacaksınız

24 Karış karış gezerek yazdığı VİRA DEMİR Türkiye kıyıları kitabıyla size rehberlik yaparken O sizinle beraber kıyılarda dolaşacak. Gökova deyince Sadun Boro yu hatırlayacaksınız. Hele 5 Haziran geldiğinde Sadun Abi karşınıza dikilecek ve Biliyorsunuz değilmi? Bu gün Dünya Çevre Günü. Şöyleyin bakalım neler yaptınız çevrenizi koylarınızı, denizinizi ve en önemlisi Cennet Gökova yı korumak için neler yaptınız? Diyecek! Kurtuluşunuz yok, Sadun Abi Gökovayı Korumaya devam edecek Sadun Boro ya hak ettiği bir anıt mezar yapamazsak heykelini Gökova ya koyamazsak ayıp olacak Ancak Tüm Gökova O nun Türbesi gibi olacak Güle Güle Sadun Abi dediğin gibi olsun Rüzgârın kolayına, denizin sakin, neşen daim olsun! 8 Haziran 2015 Ali Dizdar

25 BODRUM DA CEZA DAVASINI FİKRET ORMAN KAZANDI Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ın Bodrum bulunan Blue otel için görülen davayı kazandı. Gündoğan Mahallesinde bulunan Blue otelin inşaatına başlandığı günden buyana Çevreciler ile başı dertte olan Beşiktaş kulüp Başkanı Fikret Orman çevrecilerin açtığı ceza davasını kazandı. Otelin yapımından buyana süren dava bugün 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde sonuçlandı yılından beri Yargıtay da olan dava sonucunda Fikret Orman beraat etti. 6 yıl önce açılan dava Çevre kirliliğine neden olmak, Kıyı Kanunu na muhalefet, Mühür Fekki, İmar Kanunu nu ihlal gerekçeleriyle açılan ceza davasında yargılanan Fikret Orman ın Bodrum adliyesinde görülen dava sonuncunda beraat etti. Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği başta olmak üzere Mavi yol girişimi, Bitez Derneği, Gümüşlük Derneğinin takip ettikleri davayı kaybetmeleri çevreciler tarafından hem büyük bir üzüntü ile karşılandı hem de tepkiye yol açtı. Yaklaşık 25 duruşma sonucunda aklanan Orman 6 yıl boyunca otelini açamadı. Sezon öncesi davayı kazanan Orman otelini bu yaz açması bekleniyor. Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek 2009 yılından beri davanın peşindeyiz. Her duruşmasına gittik. Bütün dosyaları inceledi. Böyle bir karar bizleri derinde etkiledi. Biz kazanacağız diye gittiğimiz mahkemede kaybettik ifadelerini kullandı. Mavi yol girişimi sözcüsü Filiz Dizdar ise tüm doğa katliamlarına karşıyız ifadelerini kullanarak mücadelemizin

26 bittiğini hiç kimse düşünmesin yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Suçlular cezasız kalmayacak. Yasalar hepimiz için. Sıradan vatandaş neyse aynı muameleyi cebi ve sırtı kuvvetli olanlar içinde işlemesini talep ediyoruz. Adalet bizi üzdü ama biz umudumuzu kesmiyoruz dedi. Fotoğraflar: Ali Dizdar arşivi ÇÜŞ GARİ DEYİVER! Bilen var bilmeyen var bilenler bilmeyenlere anlatsın elbette, bir de ben anlatayım kısaca. Kissebükü neresidir? Kissebükü; içerisinde görsel ve kullanım bütünlüğünden ayrılmayan Adalıyalı, Narlıyalı, Haraberler isimli küçük koyları ile birlikte tarif dilen ve algılanan büyükçe bir koydur. Yönünüzü, Bodrum Merkezden doğuya doğru yani Gökova Körfezine doğru döndürdüğünüzde deniz yoluyla 13,5 mil (25 km.) kuş uçumu 19 kilometre mesafede, kara yoluyla gitmenin zor olduğu, Gökova Körfezinin nadide koyları arasında anılan ve en önemlisi Bodrum dan Kissebükü ne kadar olan kıyı şeridinin yapılaşmaya açılmış olması nedeniyle ulaşabileceğiniz en yakın bakir Koy dur. Bu nedenledir ki Mavi Yolculuğun da en önemli koylarından biridir. Bodrumdan başlayan Mavi Yolculukların ilk durağı Bodrumda biten Mavi Yolculukların da son durağı olması sebebiyle Gökova Körfezinin giriş ve çıkış kapısı olarak nitelendirilir.

27 Binlerce yıldır insanlığın hizmetinde olan KİSSEBÜKÜ 60 yıldır da turizmin hizmetinde kullanılmakta, asıl önemlisi hiç bozulmadan kullanılmakta ve geleceğe de böylece aktarılması şart olan bir Dünya mirasıdır yılından beri bir Metropolis olarak bilinen KİSSEBÜKÜ arkeolojik kayıtlarda ALAKİLİSE BÜKÜ olarak kayıt edilmiştir. Her yerin orijinal ismini değiştirdiğimiz gibi buranın da ismini ALAKIŞLA Limanı olarak değiştirmişiz. Ancak halkın hafızasında burası KİLİSE BÜKÜ olarak kalmış ve ağzından çıkan kısa tarif KİSSEBÜKÜ olmuştur. Bizlerin de bu söylene gelen isimden hoşnut olmamızla da buraya KİSSEBÜKÜ diyoruz. KİSSEBÜKÜ Milattan Önce 2. Yüzyıldan Milattan sonra 6. Yüzyıla karar, Leleg Çağından başlayan Erken ve Orta Bizans Dönemine uzayan kesintisiz bir yerleşim yeridir. Belirlenen kalıntılardan, Bazilikal planlı 2 büyük kilise, Erken Bizans dönemine ait 2 hamam, ticaret ve savaş gemilerinin sığındığı mendirek, Erken Bizans Dönemi yapı kalıntısını içeren su deposuna sahip konutlar, biri büyük 2 hamam, Koy u kuşbakışı gören tepe üzerinde Leleg uygarlığına ait duvar ve yapı kalıntıları, tepelerden başlayarak denize ulaşan alanda yerleşimin yoğunluğunu gösteren yüzey toprağı üzerinde HELLENİSTİK, ROMA ve Geç ROMA dönemlerine ait çanak, çömlek, amphora parçaları ve birçok anıtmezarı içeren kalıntılar vardır. Ve İncelemeler devam etmektedir. Tamamı doğal ormanlarla kaplı koyun büyük bir bölümü 1. Derece Doğal SİT geri kalanı da 2. Derece Doğal SİT ilan edilmiştir. Koyun önemli bir bölümü 1. Derece Arkeolojik SİT ilan edilmiş, birleşik parsellerinde 2. Derece Arkeolojik SİT ve en son ADALIYALI Koyu sırtlarında belirlenen kalıntılar ile Adalıyalı kıyısında ve yamacın üzerinde 1. Derece Arkeolojik SİT ilan edilen iki büyü parseli içine alan tamamı 3. Derece Arkeolojik Sit alanı olarak ilan edilmiştir. Kissebükü deniz alanı; tarihsel kalıntılar içerdiği tespiti

28 ile araştırılması gerekli alan olarak nitelendirildiği için her türlü sualtı dalışlarına yasak saha ilan edilmiştir. Doğal liman olarak yatçıların değerlendirebileceği böyle bakir koyların sayısı tüm Akdeniz de sınırlıdır. Hâkim rüzgârlardan korunaklı olması ve doğal güzelliği ile tüm dünyanın gelip ziyaret ettiği, yatçılar için özel ve deniz turizmi açısından stratejik öneme sahip bir koydur. Yani kültür mirasımız, zenginliğimiz, bakir, doğal, korunaklı, cennetten bir köşe. Bu cennet köşe hakkında detaylı bilgi ve görsel sunumlar sitemizde hizmetinizdedir yılından beri, burası benim olsun çok para kazanırım egoizmi ile betona boğmak için uğraşanlar var. Her defasında engellemeyi başardık. Yine bir saldırı var, bu sefer de engelleyeceğiz. Bu saldırılardan birisi olan 2005 yılında ki Kültür ve Turizm Bakanlığının Adalıyalı bölgesinde verdiği 3 tahsisi iptal ettirdik. Tahsisi iptal edilen bu firmalardan birisi ETSGRUP ve Voyage Oteller grubu sahibi Mehmet Ersoy idi. Ne yaptı, nasıl yaptıysa buradaki alanı yani Adalıyalı Koyunu kendine tahsis ettirdi yataklı otel yapmak üzere hazırlıklarını yapıyor. İnsanın vicdanı burayı bozmaya nasıl elverir anlamak mümkün değil. Yalnızca ekonomik sebeplerle değil kaliteli yaşamak için gerekli olan doğamızı kişi ya da kişilerin menfaati için hatta herhangi bir nedenle bozup kirletemeyiz. Yarımadamızda durdurulması gereken kanser gibi yayılan plansız yapılaşma KİSSEBÜKÜ ne hiç girmemelidir. ÇÜŞ GARİ demek gerekiyor. Bizim de elimiz armut toplamayacak değil herhalde, bu tahsisi

29 iptal ettirmek için tüm girişimler yapılıyor ve yapılacak. İşte bu mücadele çerçevesinde hem bilgi vermek hem desteğinizi istemek için bir imza kampanyası başlatıldı. Islak imzanın yanı sıra internet ortamında sitemizde imza kampanyamız devam ediyor. Sesimizi duyurmak için imza istiyoruz. Bu siteye girip imza penceresini tıkladığınızda karşınıza imza sayfası çıkacaktır burada imzanızı verdikten sonra sosyal paylaşın siteniz varsa lütfen paylaşın ve arkadaşlarınızı da imzaya davet edin. İmza atmış ancak arkadaşlarınızla paylaşmamış ya da az paylaşmış iseniz bile tekrar imza kampanyası sayfasına girip daha çok arkadaşınızla paylaşınız ki sesimiz daha gür çıksın Bu uğurda hazırlattığımız aşağıda yayınlanan kısa bir videomuz var. İsterseniz İMZA SAYFASINA aşağıdaki linke tıklayarak doğrudan girebilirsiniz. C3%BC-adaliyali-destek-ol-sesi-ol-imza-ver-support-it-be-thevoice-give-yoursignature?recruiter= &utm_source=share_petition&utm_med ium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=des-mdshare_petition-no_msg SESİ OL, DESTEK OL, İMZA VER Saygılarımla. Ali Dizdar

30 HADİ İNŞALLAH FİLMİNİN ZODİSİNDEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR Hadi İnşallah filminde Zodi karakterini oynayan ünlü oyuncu idil Dizdar kitaptan uyarlanan senaryolarla çekilen filmlerin daha çok eleştirildiğini ifade etti. Uzun bir film maratonunu ardından Muğla nın Bodrum İlçesi nde yaşayan ailesini ziyarete gelen Hadi İnşallah filminin oyuncularından İdil Dizdar filmi ilk izlediğinde kahkahalarını tutamadığını söyledi. Bodrum lu olan ve genç yaşta güzel başarılara imza atan İdil Dizdar fotoğrafçılık, yönetmenlik ve oyunculuk serüvenini İha muhabirine anlattı. 30 yaşında olan Dizdar ailesi ile birlikte poz vererek memleketine dinlenmeye geldiğini açıkladı. Gişe rekoru kıran filmin önemli rollerinden birinde oynayan Dizdar, oyunculuğa ağırlık vereceğini de söyledi. Ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan ın 1 yıllık verdiği eğitimle beyaz perde de yıldızı parlayan genç oyuncu bir çok ses sanatçısına klip çekerek yönetmenlikte yaptı. Dizdar, Hadi inşallah filmine son zamanlarında dahil olduğunu belirterek Benim karakterim Zodi, baş karakterin kız kardeşini canlandırıyorum. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Daha önce bulunduğum set ortamlarından daha farklı bir set ortamında bulundum. Filmde Murat Boz un olması çok değiştirdi. Yönetmeni tanıyor olmam arkadaşım olması benim için güzel bir ortam oluşturmuş oldu. sette bir sürü anımız var. çok güzel bir film oldu. Filmin beni cezp etmesinin en önemli nedenlerinden biri senaryonun çok komik olması. İlk senaryo okuduğumda kahkahalarla güldüm. En çok mutlu olduğum nokta ise senaryoyu en güzel şekilde filme geçire bilmemiz dedi.

31 FOTOĞRAFÇILIKTAN OYUNCULUĞA Dizdar bir dergide fotoğrafçılık ve yönetmenlik ile beyaz perde ile tanıştığını ifade ederek Ben bu işlere fotoğrafçılıkla başladım, yönetmenlikle devam ettim. Daha sonra çok güzel hareketler bunlarda oyunculuk ve yazarlık yaptım. Kelebeğin rüyası filminde oynadım. Filmden sonra yönetmenliğe devam ettim. Klip çekimleri yaptım. En son olarak Gökçe nin klip çekimini yaptım. Bu proje önüme geldi. Bunu da başarı ile bitirdim. Bundan sonraki projelere de bakacağız artık. Bundan sonrada oyunculuğa daha ağırlık vereceğim söyledi. KAHKAHALAR HAVADA UÇUŞTU Hadi inşallah filmini ilk izlediğinde kahkahalarla güldüğünü söyleyen Dizdar Ben bu filimde oynamama rağmen filmi ilk izlediğimde kahkahalara boğuldum. Çok mutlu oldum hadi inşallah filmini izlediğimde bir müddet sonra kendimden de soyutlanarak izlemeye başladım. Bence çok güzel bir film, gülmek isteyen herkesin gitmesini tavsiye ederim KİTAPTAN UYARLANAN FİLMLER ELEŞTİRİLİR Hadi inşallah filminin bir kitaptan uyarlandığını da sözlerine ekleyen ünlü oyuncu Film Fuga isimli bir kitaptan esinlenme. Her kitabı senaryolaştırırken, ekrana aktarırken değişiklikler yapmak zorunda kalırsınız tam olarak ekrana yansıtılmaya bilir ve bu hep eleştirilir. Bu kitapta olduğu gibi eleştirenler olacak tabiki dedi. Öte yandan İdil Dizdar ın annesi Filiz Dizdar ise kızıyla gurur duyduğunu söyleyerek çok güzel fotoğraflar çekerdi kızım. Yönetmenlik yapardı, böyle bir projede yer alması bizleri daha da gururlandırdı dedi..

32 Eren Ayhan YARIŞ, FESTİVAL HEPSİ BİR ARADA VE ŞÖLEN YARIŞ, FESTİVAL VE ŞÖLEN HEPSİ BİR ARADA Bodrum Cup 2014 Geleneksel Ahşap Yat Yarışları 26.kez yapıldı. Uluslararası nitelik kazanmakta hızla gelişmeler gösteren bu yarışma yarışmadan öte her zaman bir festival havasında yapılmakta ve denizcilerimizin sezonu kapattığı bir şölen havasında yaşanmaktadır. Yarışana, seyredene ve düzenleyenlere büyük hazlar veren Bodrum Cup; ortalama 100 tekneyle gerçekleştirilen, bu şölene katkı sağlayan birimlerin omuzlarında takdir edilesi bir organizasyonla gerçekleşmektedir. Zor, karmaşık, hayret edilesi bir düzenle kendiliğinden oluşmuş bir havada süre gelen sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörünün meyvesi bir şölendir BODRUM CUP. İlk gün Bodrum-Bodrum etabında rüzgâr sıkıntısına rağmen muhteşem görüntüler sergileyen tekneler yarış sonunda Gümbet

33 Koyuna kurulan seyyar marinada sevgi çemberi oluşturarak geceyi yarışmalar ve konserler ile eğlenerek geçirmişlerdir. İkinci gün iyi bir rüzgarla start alan tekneler güzel bir yarışla soluğu Kalimnos Adasında almışlardır. Üçüncü gün kuvvetlenen rüzgâr fırtınaya dönüşmüş ve Kalimnos-Leros etabı iptal edilmiştir. Gününü Kalimnos Adasını gezerek ve dinlenerek geçiren yarışmacılar dördüncü günün KalimnosYalıkavak etabında iyi bir rüzgârla iyi bir performans sergileyerek Yalıkavak a girmişlerdir. Yarışmanın beşinci gününde Yalıkavak-Bodrum etabı ile sona eren bu görsel şölen Gümbet Koyundaki seyyar marinada kupa töreniyle noktalanmıştır. Gönül isterdi ki bu şölen Bodrum Limanında taçlandırılsın. Katılımcıları ile kapsamıyla çeşitliliği ile Dünyada bir eşi olmayan bu yarışma, bu şölen Bodrumlu denizcilerin gurur kaynağıdır. Yeterince desteklendiğinde Dünyanın ilgi kaynakları içerisinde üst sıralarda yerini alacağı kesindir. Hem Bodrumun ününe ün katacak hem de Mavi Yolculuk konseptine büyük ivme kazandıracaktır. 26 yıldır inatla bu yarışmayı devam ettiren Yarış Komitesine ve Başkanı Erman Aras a ve elini taşın altına koyan her fert ve kuruluşa sonsuz teşekkür ederiz. Bu yarış, festival ve şölen bir kişinin bir gurubun değil Tüm Bodrumlunun gururla sahiplenmesi gereken bir buluşmadır. Bu kadar kısıtlı imkânlara rağmen inatla katılan yerli, yabancı, küçük, büyük yarışmacı ve teknelere sonsuz teşekkürler. Bir sonraki şölende buluşmak üzere saygılarımla. Ali Dizdar 26 Ekim 2014

34

35 FİLİZ DİZDAR SERGİSİ: DOĞAL KOLYEM Doğanın aracı seslerinden biri olarak biliyoruz en çok onu. Yıllardır ve durmaksızın parçası olduğumuz bütün adına konuştu. Uyandıran konuşmalarını dinlerken, dostluğun Doğayla olan kadim vefası geçmiştir belki akıllardan; dostluğun vefası. Koşulsuz sevgiyle bağlansa da, dostunun sunduğu hediyelerin ilişkisini taçlandırmasına izin vermiş Filiz Dizdar. Yıllardır köşe bucak gezdiği bereketli Karya toprakları tohumlarım, kabuklarım, toprağa düşüp yeşermemiş neyim varsa senin, al yeşert demiş. Ege denizinin tuzuna bulanmış kabukları çıkıp gelmiş gözünün gördüğü yere. Yıllardır bize sadece anlatmaz, konuşur, dinlermiş de doğayı. Dizdar ın zamanla ustalaşan gözü, doğanın kendi estetiğini insan bedeni ile buluşturarak, barıştırmayı arzulayan onu doğayla yeniden biçimlere odaklanmış. Bu arzu ile kolyeler yapmaya karar vermiş Filiz Dizdar.

36 Doğanın parçası olduğumuzu bedenimizle unutmayalım, unuttuğumuzda buluşturma fikrini içselleştirmiş. tohumlar, kabuklar, taşlar hatırlayalım Yıllardır diye topladığı ve emaneti olan diğerleri bizimle buluşmaya hazır. Boynumuzda bir palamut tohumu taşırken yüzyılların bilgeliğini ufacık bile olsa hissederiz belki kim bilir? Göknur Gürcan Filiz Dizdar ın kolyeleri, Gambilya da 28 Eylül-3 Ekim 2014 tarihleri arasında görülebilir. Adres: Gambilya Doğal Mutfak, Eski Hükümet sok. No:62 Bodrum (Kaymakamlık arkası) Açılış: 28 Eylül 2014 Pazar Saat 18:00

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın

Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Bodrum dan Adriyatik e yelkenli ile 4 kadın Yelken sporuna gönül vermiş 4 kadın yelkenci 70 gün sürecek seyahatlerine başlamadan önce Bodrum Belediyesini ziyaret etti. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı

Detaylı

Yeni Butik Otel Temenos Hizmete Başladı

Yeni Butik Otel Temenos Hizmete Başladı Yeni Butik Otel Temenos Hizmete Başladı Bodrum un yep yeni Butik oteli Temenos Boutique Hotel & Spa Mayıs 2015 itibari ile kapılarını misafirlerine açtı. 12 ay hizmet verecek otelin Genel Müdürü Sema Koyunba

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı 1965 yılında Kısmet adlı 10.5 metrelik teknesi ile dünya turu yapan ünlü Türk denizcisi Sadun Boro, Gökova koyu girişinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Sadun

Detaylı

HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA

HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA HAYDİ TIRHANDİLLER YARIŞA Bodrum koyunda sıklıkla rastladığımız yelkenli yarışları organizasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor. Bodrum da başlıyor. Tırhandil tipi tekne/yatların 2017 yarışları Bodrum

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR?

ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR? ALİ DİZDAR DİYOR Kİ: DİNOZOR YARIŞLARI NEDİR? Bodrumun Bodrum Cup hali başlamadan önce antrenman yapılan bir yarışı zannedilse de aslı öyle değildir. 2008 de katıldığım bir yarışta edindiğim izlenimlerimi

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı

Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı Bodrum Cup sessiz yürüyüş ile başladı c 27. The Bodrum Cup Yelken Yarışları sessiz yürüyüş ve yarış kampanasının çalması ile başladı. Bodrum Marinası önünde toplanan yelkenciler, konukları, Muğla Büyükşehir

Detaylı

KİSSEBÜKÜ İÇİN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİLER

KİSSEBÜKÜ İÇİN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİLER KİSSEBÜKÜ İÇİN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİLER Sabah saatlerinde Bodrum Kaymakamlığında gerçekleştirilen ziyarete Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Deniz Ticaret

Detaylı

A.Ü. de Jeofizik mühendisliği okurken aynı okulda tanışıp arkadaş olan Burak Nebioğlu ile Nezaket Yücel Bodrum da evlenerek muratlarına erdiler.

A.Ü. de Jeofizik mühendisliği okurken aynı okulda tanışıp arkadaş olan Burak Nebioğlu ile Nezaket Yücel Bodrum da evlenerek muratlarına erdiler. Nezaket günü ve Burak ın mutlu A.Ü. de Jeofizik mühendisliği okurken aynı okulda tanışıp arkadaş olan Burak Nebioğlu ile Nezaket Yücel Bodrum da evlenerek muratlarına erdiler. Bodrumlu turizmci Sema ve

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı

Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı Mavi Kadın Saynur Gelendost u ölümünün 13 üncü yılında anıldı 2003 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden ve Çevreci Anne olarak bilinen rölyef sanatçısı Saynur Gelendost Bodrum Gümbet Türbe

Detaylı

Fransa ya Yelken Açtı

Fransa ya Yelken Açtı Fransa ya Yelken Açtı 2005 Yılında Fransa ya yerleşerek aldığı eğitimlerin ardından 2011 yılında 6,5 metrelik yatıyla Dünya nın önemli açık deniz yelkencilik yarışmalarından biri olan Mini Transat a katılan

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

B.B Bodrumspor 0 1 Türk Metal Kırıkkale spor

B.B Bodrumspor 0 1 Türk Metal Kırıkkale spor B.B Bodrumspor 0 1 Türk Metal Kırıkkale spor B.B Bodrumspor, Spor Toto 3. Lig 2. Grup 5. Haftasına kendi sahasında Türk Metal Kırıkkale Spor ile karşılaştı. Karşılaşmayı aralarında Bodrum Belediye Başkanı

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ

TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ TÜRK FİLİMLERİ HAFTASI EMEK ÖDÜLLERİ İLE SONA ERDİ 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası, sinema sektörüne emek vermiş usta isimler için düzenlenen ödül töreniyle devam etti. Bodrumda, bu yıl 6 ncısı düzenlenen

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

The Bodrum Cup kortejle başladı

The Bodrum Cup kortejle başladı The Bodrum Cup kortejle başladı Era Bodrum Yelken Kulübü nün çatısı altında organize edilen 28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta düzenlenen kortej yürüyüşü ve kampana çanının çalınmasıyla

Detaylı

ŞOV OLUŞUM. Komedi. İletişimi Şov. Mutfak

ŞOV OLUŞUM. Komedi. İletişimi Şov. Mutfak ŞOV OLUŞUM Komedi şov Mutfak şov İletişimi Şov BAŞLARKEN, LEZZETLİ KAHKAHALAR İnsan oğlunun en doğal ihtiyacı beslenmedir. Hayatımızın temel ihtiyacı beslenmeyi için bazen gelişi güzel tıkınarak bazen

Detaylı

VODAFONE RED VE HTC SPONSORLUĞUNDA FAMOUS CUP TA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

VODAFONE RED VE HTC SPONSORLUĞUNDA FAMOUS CUP TA ŞAMPİYON BELLİ OLDU VODAFONE RED VE HTC SPONSORLUĞUNDA FAMOUS CUP TA ŞAMPİYON BELLİ OLDU Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından, Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları, 21-22 Haziran

Detaylı

Bodru m Kupası 26 Ekim deki Bodrum etabı ile sona erecek.

Bodru m Kupası 26 Ekim deki Bodrum etabı ile sona erecek. Bodrum Kupası, 22 Ekim günü sokak şenlikleri ile başlayacak. 23-26 Ekim tarihleri arasında 4 etaptan oluşan yarışlarda iki etaba yakın zamanda kaybettiğimiz iki deniz sevdalısının adları verildi. Gümüşlük-Güllük

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

NAZMİ OKBAZ Creative Director

NAZMİ OKBAZ Creative Director NAZMİ OKBAZ Creative Director Name: Date of birth: Address: Phone: Email: Website: NAZMİ OKBAZ 04/05/1991 Çanakkale 0506 693 17 62 iletisim@nazmi.info http://www.nazmi.info Bu sitede hakkımda bilmeniz

Detaylı

Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış

Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış MERAKLI KİTAPLAR 3. B A S I M Çocuklarla İlgili Her Türlü Faaliyette, Çocuğun Temel Yararı, Önceliklidir! 2 Süleyman Bulut Anne Ben Yapabilirim 4 Süleyman

Detaylı

Rol Kapmak İçin Yarıştılar

Rol Kapmak İçin Yarıştılar Rol Kapmak İçin Yarıştılar TRT nin yapımcılığını üstlendiği ve 10 gün boyunca Bodrum da çekilecek olan dizi için oyuncu seçmelerine başlandı. Bodrum Merkez de Köşem Pub Cafe de yapılan oyuncu başvurusuna

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta sonunda 2-6.sınıflardaki öğrencilerimizin

Detaylı

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA

BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA BODRUM INTERNATIONAL OPTIMIST REGATTA Bodrum International Optimist Regatta ( BIOR ) Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Yelken Şubesi tarafından, dünyanın önde gelen turizm kenti olan Bodrum'da düzenlenmektedir.

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

DEMİRÖZ GÖKOVANIN, TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ. Bodrum da yaşamını denize adayan denizciler birer plaket ile ödüllendirildi.

DEMİRÖZ GÖKOVANIN, TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ. Bodrum da yaşamını denize adayan denizciler birer plaket ile ödüllendirildi. BODRUM DA BULUŞMASI DENİZCİLERİN DEMİRÖZ GÖKOVANIN, TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ Bodrum da yaşamını denize adayan denizciler birer plaket ile ödüllendirildi. Denizciler, Bodrum Denizciler Derneği

Detaylı

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bodrum Belediyesi Bodrumspor u ziyaret etti. Yeni sezon öncesi ilk hazırlık dönemini Yalı Çiftlik

Detaylı

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu bir açıklama yaparak, 28 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Bodrum Belediye Meydanı nda, Bodrumlu

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

Bodrum da Japon Kültürü Festivali

Bodrum da Japon Kültürü Festivali Bodrum da Japon Kültürü Festivali Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Belediyesi ve Japon Türk Kültür Değişim

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TİYATROHAYAL@ BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR İstanbul dan gelip, Bodrum un Akyarlar Mahallesine yerleşen tiyatro sanatçıları Ececan Gümeci ve Aykut Ünal ın ilk projesi Şahin Örgel in yazdığı iki kişilik oyunu

Detaylı

saltbodrum Camel Beach Residences

saltbodrum Camel Beach Residences saltbodrum Camel Beach Residences Yeni bir hayata açılan kapı saltbodrum saltbodrum Bodrum yarımadasına girdiğinizde, aracın camını aralayacaksınız. Önce bir Ege havası çarpacak yüzünüze, hafiften sarhoş

Detaylı

SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI

SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI Bodrum da, Soma kömür madeni faciasında yakınlarını kaybedenlerin, turistik tesislerde iş imkanı sağlanması için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR!

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! Aliağa(Özel ) Günümüzde Aliağa ilçesinin bulunduğu bölgede Milattan önce (MÖ) 1100 yılında kurulan ve Aiolis şehirlerinin başkenti konumunda olan Kyme Antik

Detaylı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Bodrum yarımadası genelinde hizmet veren Bodrum Belediye A.Ş. kafelerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla kafelerin 17 ncisi

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan

Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan Fotoğraflar: Yurdakul Kayacan 90. Gazi Koşusu start kurası çekimi Cuma günü yapıldı 90. Gazi Koşusu nun start numaralarının kura çekimi, Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde yayın yapan TJK TV'nin Veliefendi

Detaylı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Bodrum da, 150 bin lira değerindeki günlük tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı. Bodrum Torba Mahallesi ndeki balıkçı barınağında demirli 20 metre uzunluğundaki

Detaylı

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ın 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü kutmala mesajıdır.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ın 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü kutmala mesajıdır. POLİS HAFTASI Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ın 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü kutmala mesajıdır. POLİS HAFTASI Türk polis teşkilatı, ülkemizin bölünmez

Detaylı

Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor:

Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor: Kültür ve Sanat Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor: NESRİN AKÇA AKOĞUL Nesrin Akça Akoğul Eyüp Devlet Hastanesinde. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Nesrin Akça Akoğul. 1992 yılında fotoğraf

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak.

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak. İÇİNDEKİLER Festival Hakkında... 3 Festival Programı... 4 Line Up (1.Gün)... 5 Line Up (2. Gün)... 6 Festival'in Tanıtımı... 7 Rakamlarla MagicalFest... 8 Festival Alanı... 9 Festivalin Mobil Uygulaması...

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE Portal Adres AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE : www.gorelesol.com İçeriği : Gündem Tarih : 06.10.2014 : http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberid=19336 1/3 AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE 2/3 AHMET ÖNERBAY

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

DALYAN CARETTARUN DA BODRUMLU ATLETLERDEN 4 KUPA

DALYAN CARETTARUN DA BODRUMLU ATLETLERDEN 4 KUPA DALYAN CARETTARUN DA BODRUMLU ATLETLERDEN 4 KUPA Muğla nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mahallesinde ilk kez düzenlenen Carettarun 14 km koşusuna katılan İZAK (İzmir) Kulübü nün lisanslı sporcuları ve

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

GENEL BİLGİLER AİLEMLE İYİLİK PEŞİNDEYİM YARIŞMA YÖNERGESİ

GENEL BİLGİLER AİLEMLE İYİLİK PEŞİNDEYİM YARIŞMA YÖNERGESİ YARIŞMA YÖNERGESİ GENEL BİLGİLER Konu Beklenen Sonuç Amaç Kapsam İçerik Hedef Kitle Son Başvuru zamanı Yarışma Yerleri İyilik Öğrencilerin iyilik hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeyleri artmış olacaktır.

Detaylı

Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor

Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor Karya Torba Unlu Mamülleri; Ekmek, pasta katkıları ve çikolata sektöründe büyük ölçüde önem taşıyan IBATECH Fuarına katılıyor. Bodrum Torba da hizmet

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

HABERLER.. Programı izlemek için tıklayınız.. SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA..

HABERLER.. Programı izlemek için tıklayınız.. SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA.. Bizden Haberler SMARTPTS TRT DE CANLI OLARAK YAYINLANAN BİLİŞİM RÜZGÂRINDA.. SmartPts Plaka Tanıma Sistemleri TRT de canlı olarak yayınlanan Bilişim Rüzgarı isimli programa konuk oldu. Programda SmartPts

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI

Detaylı

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış.

Hürriyet yazarı Gila Benmayor,bugünkü yazısını TURMEPA nın bir araştırmasından yola çıkarak kaleme almış. İçinden deniz geçen sohbetlerin ana konusudur denizciliğimiz ve denize bakışımız. Yelkene ilgi yok. Basın yelken haberlerine yer vermiyor diye yakınırız. Peki deniz bu ilgiden payına düşeni alıyor mu?

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ

ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ 9 YAŞINDAKİ BEREN, PAPATYA KIZ ADLI HİKAYE KİTABINI ÇIKARTTI Bodrum da ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz, kitap yazdı. Turgutreis Mahallesi ndeki Zeyyat Mandalinci

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Yasal düzenlemeler tamamlanmadığı için bir süredir aksayan Bodrum ile Datça arasındaki Feribot seferleri karşılıklı olarak başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum-Datça

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

OKTAY KAYNARCA KİRLETMEYİN KARDEŞİM

OKTAY KAYNARCA KİRLETMEYİN KARDEŞİM OKTAY KAYNARCA KİRLETMEYİN KARDEŞİM Yönetmen Harun Özakıncı ve bazı çevreci derneklerin destek verdiği İnaf Gari hareketi Bodrum da etkinliklerine devam ediyor. Deniz temizliğine dikkat çekmek için yola

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

DÜNYA NIN EN BÜYÜK SUALTI HAZİNESİ..!

DÜNYA NIN EN BÜYÜK SUALTI HAZİNESİ..! BİR ÇALIŞTAY IN ARDINDAN (2) DÜNYA NIN EN BÜYÜK SUALTI HAZİNESİ..! Bir şöleni andıran öğle yemeği sonrası devam eden çalıştayda ilk konuşmacı; Ege Üniversitesi nden Yrd. Doç. Dr. Harun Özdaş oldu Türkiye

Detaylı

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp binasında, futbol şubesinde yapılan değişikler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Bodrumspor

Detaylı

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi M.Faruk OKUYUCU İMEAK DTO Deniz Turizmi & Kaynakları Birim Yetkilisi İpek BAYRAKTAR SAPMAZ 26-27 Şubat 2016

Detaylı

KASIM AYINDA NELER YAPTIK?

KASIM AYINDA NELER YAPTIK? KASIM AYINDA NELER YAPTIK? Değerli Velilerimiz; Kasım ayı projemiz Su ile keyifle geçen bir ayı daha geride bıraktık. 4 hafta süren proje çalışmalarımızda sınıfımız su hakkında çok detaylı bilgiler edindiler.

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum muhtarlarıyla buluştu. Bitez deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında

Detaylı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı

Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Naptorun Pansiyon İzleyiciden Tam Not Aldı Sahne Gari organizasyonu olarak Naptorun Pansiyon adlı tiyatro oyunu Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi gösteri salonunda sahnelendi. Bodrum da yaşayan

Detaylı

w w w. c o r p o r a t e s a i l i n g c u p. c o m

w w w. c o r p o r a t e s a i l i n g c u p. c o m TÜRKİYE'DE İLK KEZ KURUMLARA ÖZEL YELKEN EĞİTİM VE YARIŞ ORGANİZASYONU Corporate Sailing Cup ile kurum çalışanları şirketlerinin adını taşıyan teknelerinde kurumlarını gururla temsil ediyor Hakkımızda

Detaylı

SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR SEDAŞ ın düzenlediği ve SEDAŞ Ailelerinin desteği ile gerçekleşen SEDAŞ lı Çocuklar İş Güvenliği İçin Ebeveynlerine Sesleniyor isimli yarışma

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

Halk arasında "Ufak atta civcivler yesin" diye bir deyim var. İşte bu söz aşağıdaki röportaja cuk oturmuş.

Halk arasında Ufak atta civcivler yesin diye bir deyim var. İşte bu söz aşağıdaki röportaja cuk oturmuş. Halk arasında "Ufak atta civcivler yesin" diye bir deyim var. İşte bu söz aşağıdaki röportaja cuk oturmuş. UĞUR YILDIRAN arkadaşımızın röportajını okuyunca aklıma nedense direkt bu söz geldi. Şimdi kendi

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OSMED, BODRUM DA SEKTÖRÜ BULUŞTURDU Merkezi Antalya da bulunan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED), Bodrum da sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Detaylı