ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ TALEP ġġkâyet VE MEMNUNĠYET BĠRĠMĠ GÖREV TANIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ TALEP ġġkâyet VE MEMNUNĠYET BĠRĠMĠ GÖREV TANIMI"

Transkript

1 Sayfa No: 1 / 10 BĠRĠM: Talep, Şikayet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimi ĠġĠN ADI: Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimi Görev Tanımı BAĞLI OLDUĞU BĠRĠM: İl Ambulans Servisi Başhekimliği SORUMLU OLDUĞU KĠġĠ: Başhekim ve Başhekim Yardımcısı ĠġĠN ÖZETĠ: Sistemde yaşanan sorunları iletmek, çözümüne ilişkin çalışmalarda bulunmak, başvuruların değerlendirilmesinin yapılarak, güncellenmesini veya sonuçlandırılmasını yapmak, başvurular ile ilgili haftalık, aylık ve yıllık istatistikleri hazırlamak ve ilgili birimlere göndermek, başvurularda gecikmelerin yaşanması halinde ilgilileri uyarmak, diğer kurum ve kuruluşlarla ilişkileri koordine etmek, sürekli iyileşme sürecinin standardizasyonu sağlamak amaçlanmaktadır. Birime gelen başvurular ve görüşülen evraklar gizlilik arz ettiği için birimin çalışma ofisi bulunmalıdır. Her çalışan için bir masa ve bilgisayar olmalı ayrıca işini ve görevini yerine getirebilmek için her türlü donanıma( telefon, fotokopi, bilgisayar office programları v.s.) sahip olmalıdır. Başhekim Yardımcısına bağlı Birim sorumlusu ve en az dört kişiden oluşan (sağlık personeli) birim üyelerinden oluşmalıdır.. KISALTMALAR: RG: Resmi Gazete KKM: Komuta Kontrol Merkezi SABĠM: Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi BĠMER: Başbakanlık İletişim Merkezi ÇKOYS (ARMAKOM):Çağrı Kayıt Operasyon Sistemi ASOS: Acil Sağlık Otomasyon Sistemi EBYS:Elektronik Belge Yönetim Sistemi PDF:Taşınabilir Belge Biçimi ( PortableDocument Format ) GPS:Küresel Konumlama Sistemi ( Global PositioningSystem) DÖF: Düzeltici Önleyici Faaliyet GÖREVLERĠ: BĠRĠM SORUMLUSU tarih ve sayılı Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak. 2. R.G. tarihi 20 Eylül 2013 R.G. sayısı Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları İle Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak tarih 872 Sayılı İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesinde belirtilen görevler. 4. İşe giriş sözleşmelerinde (657, 4/B, 4/C, 4924) yer alan görev ve sorumluluklar

2 Sayfa No: 2 / Başhekim ve BaşhekimYardımcısına karşı sorumludur. 6. Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Biriminde çalışacak personelin birim içi görev dağılımlarını yapmak, çalışmaları organize etmek ve çalışmalara destek vermek. 7. Haftada 3 kez Talep, Şikayet ve Memnuniyet Değerlendirme Biriminin toplantısını organize eder. Görüşülecek başvuru evraklarını birim çalışanları ile birlikte Başhekim Yardımcısına sunmak 8. SABİM ve BİMER kanalıyla gelen başvuruları Başhekim Yardımcısından teslim alır araştırma yapılmak üzere Araştırma Görevlisine teslim etmek. 9. SABİM ve BİMER başvurularını sonuçlandırmak veya işlemi devam ediyorsa güncellemek için Başhekim Yardımcısına teslim etmek. 10. Başhekim Yardımcısı tarafından EBYS üzerinden yönlendirilen evrakların yönetimini sağlamak. 11. Acil yardım hizmetiyle ilgili gelen teşekkür, öneri, eleştiri ve şikayetlerin değerlendirilme ve sürekli iyileşme sürecini Başhekim Yardımcısına rapor etmek. 12. Talep, Şikayet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimi ile ilgili dökümanların (prosedür, talimat ve formlar vb.) yayımlanmasını, güncelliğini, sürekli kullanılır olmasını ve kontrolünü sağlamak. 13. Birim tarafından gerek görülen (doküman talebi) ve kalite dosyasında yer alan form ve talimatlar vb. doküman revizyonunu organize etmek. 14. Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimine ait mail adresini (talebsikayetmemn.deg@gmail.com) her gün kontrol ederek, gelen bilgi ve belgeler ile ilgili işlemlerin başlatılmasını sağlamak. 15. Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimi ile ilgili istatistikî çalışmaları kontrol etmek. 16. Aylık düzenlenen KKM- İstasyon sorumluları ve yönetim toplantılarına katılmak Her ayın ilk haftası Perşembe günü yapılan KKM- İstasyon sorumlular toplantısına katılır. Toplantı konularını not alır ve Birim toplantısında birim personelini bilgilendirmek. ARAġTIRMA GÖREVLĠSĠ tarih ve sayılı Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak. 2. R.G. tarihi 20 Eylül 2013 R.G. sayısı Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları İle Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak tarih 872 Sayılı İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesinde belirtilen görevler. 4. İşe giriş sözleşmelerinde (657, 4/B, 4/C, 4924) yer alan görev ve sorumluluklar. 5. Birim sorumlusuna karşı sorumludur. 6. Haftada 3 kez Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Biriminin toplantısına katılır.

3 Sayfa No: 3 / Başvurular ile ilgili günlük nöbetçi listesi, çağrı kayıt formu, GPS kaydı ve ilgili diğer evrakların eksiksiz olmasını sağlar. 7. SABĠM- BĠMER- Web- Dilekçe Resmi yazı kanalı ile gelen baģvuruları kabul etmek SABİM-BİMER başvurularını Birim Sorumlusundan teslim alır. 7.2.Her gün talebsikayetmemn.deg@gmail.com mail adresini kontrol eder ve mail yolu ile yapılan başvuruların çıktılarını alır. 7.3.KKM sekretaryasından EBYS üzerinden gelen 112 başvurularını alır. 7.4.Dilekçe ve Resmi Yazı ile gelen başvuruları EBYS üzerinden BirimSorumlusundan alır. 8. Yeni gelen baģvuruların ÇKOYS(ARMAKOM) sistemi üzerinden ilgili Çağrı Kayıt Formunu çıkarmak. 8.1.ÇKOYS (ARMAKOM) şifresi ile sisteme giriş yapar Raporlar bölümünü seçer ve çağrı kayıt formunu bulmak için Kayıt Sorgulama seçeneğini işaretler. 8.3.Sorgu Kriteri seçeneğini işaretler ve ilgili tarih aralığını seçer veya vakanın protokolü varsa protokol no su işaretleyerek protokol numarasını yazar. 8.4.Başvuruda bahsi geçen hastanın kimlik bilgileri (tc kimlik no su, adı-soyadı, açık adresi vb.)biliniyorsa en az birisini yazar veya şikâyet edilen ekibin bilgileri (ekip no) biliniyorsa ilgili alanı doldurur Raporla seçeneğini işaretler ve ilgili formu çıkarır. 8.6.Birim toplantısında görüşülmek üzere ilgili başvuru evraklarıyla birleştirir. 10. Yeni gelen baģvurularla ilgili ASOS sisteminden ilgili ekibin günlük nöbetçi listesini çıkarmak ASOS şifresi ile sisteme giriş yapar Sırasıyla İdari Birimler ve Başhekimlik seçeneklerini seçer Personel Raporlarından Günlük Nöbetçi Listesini seçer Çıkan ekrandan ilgili tarih ve ekibi seçer Yazdır seçeneğini seçip PDF formatında yazdırır Birim toplantısında görüşülmek üzere ilgili başvuru evraklarıyla birleştirir. 11. Yeni gelen baģvurularla ilgiliçkoys(armakom) sistemi üzerinden GPS kaydını çıkarmak ÇKOYS(ARMAKOM ) şifresi ile sisteme giriş yapar Sırasıyla Görünüm, Harita Ekranını seçer Çıkan sayfadan Geçmiş İzleme seçeneğini işaretler ve ilgili alanaambulansın plakasını girer.

4 Sayfa No: 4 / Olayın başlangıç tarihi ve hangi saatlerin kaydı isteniyorsa o saatleri yazar Sırasıyla Başlat ve Listele seçeneğini işaretler Kaydet seçeneğiyle masaüstüne kaydeder Kaydedilen dosyayı Ön İzleme seçeneği ile görüntüler yazıcıdan çıktısını alır GPS kayıtlarından vakaya çıkış, olay yerine varış, olay yerinden ayrılış ve hastaneye ya da istasyona varış saatlerini inceler ve tespit eder Birim toplantısında görüşülmek üzere ilgili başvuru evraklarıyla birleştirir. 12. ĠĢlemi devam eden ve sonuçlanan baģvurularda müģtekiye arayarak bilgi vermek Başvuru sahibini bildirdiği telefon numarasından, eğer sonuçlandıysa sonucu hakkında, başvurunun işlemi devam ediyorsa yapılan işlem hakkında arayarak bilgi verir. 13. Sonuçlanan veya ĠĢlemi devam eden SABĠM, BĠMER baģvurularını Birim Sorumlusuna teslim etmek. 14.Sonuçlanan veya iģlemi devam eden elektronik posta baģvuruları için baģvuru sahibinin elektronik posta adresine ( talebsikayetmemn.deg@gmail.com) adresinden elektronik posta göndermek Birimin elektronik posta adresine şifresi ile giriş yapar (talebsikayetmemn.deg@gmail.com) Başvuru ile ilgili yapılan işlemleri yazar ve başvuru yapılan elektronik posta adresine gönderir İşlemleri biten başvuruları Başvuru Takip Listesine (TŞM. LS.01) kaydetmek üzere Kayıt- DÖF Sorumlusuna teslim eder. 15. Talep, ġikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimi ile ilgili istatistikî çalıģmalara katılmak. KAYIT VE DÖF GÖREVLĠSĠ tarih ve sayılı Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak. 2. R.G. tarihi 20 Eylül 2013 R.G. sayısı Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları İle Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak tarih 872 Sayılı İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesinde belirtilen görevler. 4. İşe giriş sözleşmelerinde (657, 4/B, 4/C, 4924) yer alan görev ve sorumluluklar 5. Birim sorumlusuna karşı sorumludur. 6. Haftada 3 kez Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Biriminin toplantısına katılır Toplantı konularını ve başvurularla ilgili yapılacak işlemleri not eder. Açılan DÖF leri kayıt altına alır.

5 Sayfa No: 5 / Yeni gelen Ģikayetleri arģive kaydını yapmak Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formunu kullanır. 7.2.Gelen başvuru ile ilgili istasyon türü, istasyon telsiz kodu, istasyon pdc ismi, istasyon adı, başvuru yolu, başvuru tarihi, başvuru sahibinin kimlik bilgileri, olay tarihi ve saati, başvurunun konusu, başvuru ile ilgili personel, teşekkür başvurularında teşekkür alan personel bilgilerini Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formuna bilgisayar üzerinden kaydeder. 8. Sonuçlanan baģvuruların arģive kaydını yapar ve dosyayı ana arģive kaldırmak Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formunu kullanır. 8.2.Birim toplantısında görüşülen ve başvurular ile ilgili yapılan işlemleri, Yapılan İşlem bölümüne bilgisayar (Microsoft Excel) üzerinden kaydını yapar Birim toplantısında başvuru sonuçlandıysa Sonuç,Tarih,Sayı kısmına başvurunun sonucunu bilgisayar (Microsoft Excel) üzerinden kaydını yapar. 8.4.Başvuru ile ilgili DÖF açıldıysa Başlatılan DÖF Nosu kısmına DÖF numarasını bilgisayar (Microsoft Excel) üzerinden kaydını yapar Ana arşive kaldırılan başvurular için Arşive Kaldırılma Durumuna bilgisayar(microsoft Excel) üzerinden dosya arşive kaldırıldı şeklinde kaydını yapar. 8.6.Başvurunun ait olduğu yıl Ait Olduğu Yıl kısmına yazar İşlemi biten başvuru evraklarını ana arşive kaldırır. 9.Haftada üç gün olarak yapılan toplantı görüģmelerini tutanak altına almak Toplantı Tutanağı (TŞM.YD.02) formunu kullanır Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gelen başvuruları incelemek üzere Birim toplanır. Toplantıda alınan kararlar not eder Toplantıda not edilen kararları Toplantı Tutanağı na(tşm.yd.02) bilgisayar üzerinden (Microsoft Word) kaydeder Kayıt altına alınan Toplantı Tutanağı Sağlık Bakanlığı EBYS üzerinden olur/onay imzasına sunulur. 9.4.a)T.C Sağlık Bakanlığı EBYS üzerinden kendi ismine tanımlı EBYS sayfasını açar. 9.4.b) Genel kısmını seçer ve yeni taslak oluşturur. Resmi yazışma şablonunu seçerek uygun sayfayı oluşturur. 9.4.c) Yeni taslak üzerinde konu adını Toplantı Tutanağı olarak yazar, tasnif dışını seçer, ihbar ve şikayet dosya kodu olan i seçer. 9.4.d) Dağıtım yerini ( İl Ambulans Servisi Başhekimliği) seçer ve imza listesini ( Birim üyelerine Paraf açar, Başhekim, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdür Yardımcısına İmza açar) oluşturur, güncelleme işlemini yapar.

6 Sayfa No: 6 / e)Toplantı Tutanağını ekrana kopyalar. En alt kısmına evrağı imzalayacak kişilerin isimlerini imza listesindeki imzaları yaz kısmını seçerek oluşturur. Gönder seçeneğini işaretler ve ilgili kişilere gönderir. 9.4.f) İmzadan çıkan Toplantı Tutanağı toplantı tutanakları dosyasına kaldırılır. 9.4.g)İşlemi biten yazıları ihbar şikayet dosya koduna kaldırılır. 10. YazıĢması beklenen evrakların kontrollerini ve takibini yapar. Faaliyet ve YazıĢma Görevlisine tekrar yazı yazması için bilgi vermek Başvurular ile ilgili kurum ve birimlere yazılan yazılarda verilen cevap sürelerini takip eder. Süreleri dolmuş ve cevabını alamadığımız yazılar için Faaliyet ve Yazışma Görevlisini bilgilendirir Başvuru ile ilgili ekipten istenen evraklar için istenen süre geçmişse tekrar arama yapar ve Komisyon Sekreterini bilgilendirir. 11. BaĢvuru sonucu Birim tarafından açılması karar verilen DÖF ün takibini yapar ve arģivlemek Düzeltici Önleyici Faaliyet Formu nu (KLT. FR.05 ) kullanır Düzeltici Önleyici Faaliyet Formu na (KLT. FR.05 ) Faaliyet Türüne düzeltici ise uygun kutucuğu ya da önleyici ise uygun kutucuğu işaretler Faaliyet başlatma tarihini ve faaliyet talep eden birimi yazar Düzeltici Önleyici Faaliyet takip görevlisinin ismini yazar Düzeltilmesi veya önlenmesi istenen faaliyetin ne zaman sonuçlanması isteniyorsa Termin Tarihi bölümünde istenen tarihi belirtir Düzeltici Önleyici Faaliyet hangi sebeple açıldıysa Faaliyet Sebebi kısmını doldurur Düzeltilmesi ya da önlenmesi öngörülen konuyu Uygunsuzluk Bölümünde açıkça yazar Düzeltici Önleyici Faaliyet için Kalite Biriminden numara alır. Aslını Kalite Birimine bırakır ve kendisine bir kopya alır ve DÖF klasörüne kaldırır Termin tarihi yaklaşan formları ilgili birim ile görüşerek takip eder. 12.Birim sorumlusu tarafından belirlenen revizyon gereken evrakları hazırlayarak Kalite Birimine sunmak Doküman Formu nu ( KLT.FR.04) kullanır Doküman Formu ndaki ( KLT.FR.04) Revize Edilmesi Talep Edilen Doküman bölümüne ilgili doküman bilgilerini (Doküman No su, Yürürlükteki No su, Doküman Adı) yazar Doküman Formu na ( KLT.FR.04) Doküman Hakkındaki Değişiklik Talebi ve Gerekçesi bölümünde evrağın neresinde değişiklik yapılacaksa belirtir.

7 Sayfa No: 7 / Talep eden ilgili Birim Sorumlusuna imzalatır Doküman Formu nun ( KLT.FR.04) ekine kullanılan doküman ve değişiklik yapılan dokümanı ekler ve Kalite Birimine teslim eder Kalite Biriminden, ( talep incelemesi sonucunda yapılan değişiklikler Başhekim onayı alındıktan sonra) yeni revizyon yapılan dokümanı mail yolu ile alır. 13. Birim sorumlusu tarafından belirlenen talep gereken evrakları hazırlayarak Kalite Birimine sunmak Doküman Talep Formunu (KLT.FR.06) kullanır Doküman Talep eden birimin adını yazar İlgili dokümanın adını yazar Doküman talebinin gerekçesini yazar Talep eden ilgili Birim sorumlusuna imzalatır Doküman Talep Formunun (KLT.FR.06) ekine talep edilen evrağı ekler ve Kalite Birimine teslim eder. FAALĠYET VE YAZIġMA GÖREVLĠSĠ tarih ve sayılı Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak. 2. R.G. tarihi 20 Eylül 2013 R.G. sayısı Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları İle Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde belirtilen görevleri yapmak tarih 872 Sayılı İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesinde belirtilen görevler. 4. İşe giriş sözleşmelerinde (657, 4/B, 4/C, 4924) yer alan görev ve sorumluluklar 5. Başhekim, Başhekim Yardımcısı ve Birim sorumlusuna karşı sorumludur. 6. Haftada 3 kez Talep, Şikâyet ve Memnuniyet Değerlendirme Biriminin toplantısına katılır Resmi yazışma kararı alınan başvurular için oluşturulan yazışma metnini not eder. 7. Gelen baģvurular için Birim tarafından belirlenen birim ve/veya kuruma resmi yazıģmaları yapmak T.C Sağlık Bakanlığı EBYS üzerinden kendi ismine tanımlı EBYS sayfasını açar Genel kısmını seçer ve yeni taslak oluşturur. Resmi yazışma şablonunu seçerek uygun sayfayı oluşturur.

8 Sayfa No: 8 / Yeni taslak üzerinde konu adını yazar, tasnif dışını seçer, ihbar ve şikayet dosya kodu olan i seçer, ( yazı disiplin birimine yazılıyorsa 660 dosya koduyla yazılır ). Dağıtım yerini ve imza listesini oluşturarak, güncelleme işlemini yapar. 7.4.Uygun yazı metnini yazar, varsa ekini sistem üzerinden ekler ve gönderir. 7.5.İmzalanması beklenen yazı üst yazısı beklenen dosyasında muhafaza edilir. 7.6.İmzadan çıkan üst yazı başvuruya eklenerek ilgili birim/kurumlara gönderir. Gerekirse elektronik posta gönderiri, telefonla arayarak bilgilendirir. 7.7.İşlemi biten yazıları ihbar şikayet dosya koduna kaldırılır. 8. YazıĢma süresi dolan evraklar için tekrar kurum ve birimlere yazı yazmak T.C Sağlık Bakanlığı EBYS üzerinden kendi ismine tanımlı EBYS sayfasını açar Genel kısmını seçer ve yeni taslak oluşturur. Resmi yazışma şablonunu seçerek uygun sayfayı oluşturur Yeni taslak üzerinde konu adını yazar, tasnif dışını seçer, ihbar ve şikayet dosya kodu olan i seçer. İlgili dağıtım yerini ve imza listesini oluşturarak, güncelleme işlemini yapar Önceki yazılan yazıya ilgi tutarak tekrar ilgili kurum veya birimden başvuru ile ilgili cevabi yazıyı ister. 8.5.İşlem yapılan evrakları Tebellüğ Edilip Beklenen Evraklar Dosyasına kaldırır. 9. Sonuçlanan veya ĠĢlemi devam eden Resmi Yazı ve Dilekçe yoluyla gelen baģvuruların geri bildirimi için yazı yazmak T.C Sağlık Bakanlığı EBYS üzerinden kendi ismine tanımlı EBYS sayfasını açar Genel kısmını seçer ve yeni taslak oluşturur. Resmi yazışma şablonunu seçerek uygun sayfayı oluşturur Yeni taslak üzerinde konu adını yazar, tasnif dışını seçer, ihbar ve şikayet dosya kodu olan ,i seçer. İlgili dağıtım yerini ve imza listesini oluşturarak, güncelleme işlemini yapar. 9.4.Başvurunun sonucu hakkında uygun yazı metnini yazar, varsa ekini sistem üzerinden ekler ve ilgili kişinin adresine veya İlgili kuruma gönderir İmzalanması beklenen yazı üst yazısı beklenen dosyasında muhafaza eder İmzadan çıkan üst yazı başvuruya eklenerek ilgili birim/kurumlara gönderir. 10. Haftalık faaliyetleri hazırlar, BaĢhekimliğe ve Kalite Birimine elektronik posta göndermek ve bilgilendirmek Faaliyet Bildirim Formunu (KLT.FR.09) kullanır Faaliyet haftası boyunca tutanak altına alınan başvuruları çıkartır Bir haftada yapılan toplantılarda toplam görüşülen, yeni gelen, işlemi devam eden, karara bağlanıp arşive kaldırılan, varsa disipline gönderilen ve şikayet sahiplerine

9 Sayfa No: 9 / 10 geribildirim yapılan başvuruları ayrı ayrı sayar ve başvuru ile ilgili DÖF açıldıysa açılan DÖF Sayısı bölümüne sayıyı kaydeder. Faaliyet Bildirim Formuna (KLT.FR.09) işler Birimin elektronik posta adresinden (talebsikayetmemn.deg@gmail.com) kontrol edildikten sonra Başhekim Yardımcısına, Kalite Birimine ve Başhekime her pazartesi sabahı elektronik posta gönderir. 11. Aylık faaliyetleri ve Aylık özet veri kitapçığını hazırlamak, Ġstatistik Birimine elektronik posta göndermek ve bilgilendirmek Gelen Başvuruların Aylık/Yıllık Dağılım Formunu (TŞM.FR.01) kullanır Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formundan Ay İçinde Karara Bağlanıp Arşive Kaldırılan, SABİM,BİMER ve Diğer(112'ye Başvuru,Web, Elektronik Posta, Dilekçe, Resmi Yazı) Başvuruları sayar ve sayıları ilgili bölüme yazar Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formundan Ay içinde İnceleme Kararı Alınan SABİM, BİMER ve Diğer(112'ye Başvuru,Web,Elektronik Posta, Dilekçe, Resmi Yazı) Başvuruları sayar ve sayıları ilgili bölüme yazar Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formundan Ay içinde gelen SABİM, BİMER ve Diğer(112'ye Başvuru,Web, Elektronik Posta, Dilekçe, Resmi Yazı) Teşekkür Başvuruları sayar ve sayıları ilgili bölüme yazar Başvuru Takip Listesi (TŞM.LS.01) formundan Ay içinde İşlemi Devam Eden SABİM, BİMER ve Diğer(112'ye Başvuru,Web, Elektronik Posta,Dilekçe, Resmi Yazı) Başvuruları sayar ve sayıları ilgili bölüme yazar Başvuru Takip Listesi (ÇGH.LS.01) formundanay İçinde Yeni Gelen SABİM, BİMER ve Diğer(112'ye Başvuru,Web, Elektronik Posta,Dilekçe, Resmi Yazı) Toplam Başvuruları sayar ve sayıları ilgili bölüme yazar Faaliyet yapılacak aya ait Toplantı Tutanakları (TŞM.YD.02) formundan Toplam Görüşülen Başvuruları (Yeni Başvurulara Ek Olarak Disiplin Sonucu Gelen, Diğer Kurum ve Birimlerden Gelen Cevabi Yazı,Bir Önceki Ay'dan Devreden Başvurular Dahil) sayar ve sayıları ilgili bölüme yazar. 11.8)Faaliyet yapılacak aya ait Toplantı Tutanakları (TŞM.YD.02) formundan Toplam Geri Bildirim Yapılan Başvuruları (Karara Bağlanıp Dosyaya Kaldırılan,Disiplin İnceleme Kararı Alınan, Teşekkür Başvuruları, Disiplin İnceleme Sonucu Gelen Başvurular) sayar vesayıları ilgili bölüme yazar. 11.9)Birimin elektronik posta adresinden (talebsikayetmemn.deg@gmail.com) oluşturduğu formu kontrol ettikten sonra İstatistik Birimine elektronik posta gönderir. 12. Aylık teģekkür baģvurularını hazırlar, Basın Birimine atmak ve bilgilendirmek 12.1.Teşekkür Başvuruları Formunu kullanır Ay içinde yapılan teşekkür başvurularını Başvuru Takip Listesi (ÇGH.LS.01) nden çıkarır Başvuru hangi aya ve yıla aitse ilgili ay/yıl formun üst kısmına yazar Sırasıyla Başvurunun Tarihi, Başvuru Yolu (SABİM, BİMER

10 Sayfa No: 10 / 'ye Başvuru,Web, Elektronik Posta Dilekçe, Resmi Yazı), İlgili İstasyon Adı ve İstasyon Kodu,son olarak Teşekkür Alan Personel ünvanı, adı ve soyadını yazar Birimin elektronik posta adresinden (talebsikayetmemn.deg@gmail.com) oluşturduğu formu kontrol ettikten sonra aylık KKM ve İstasyon Sorumluları toplantısında duyurulması ve Ankara 112 resmi internet sayfasında yayınlanması için Basın Birimine elektronik posta gönderir. 13. Yeni gelen başvuruların ilgili Ses Kayıtlarını Ankara Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi nden resmi yazı ile istemek. 14. Üst Yönetimden istenen diğeri istatistikî çalışmaları hazırlamak. ĠLGĠLĠ DOKÜMANLAR 1. Talep, Şikayet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimi Başvuru Takip Listesi(TŞM.LS.01) 2. Başvuru Kabul Formu (TŞM.FR.01) 3.Talep, Şikayet ve Memnuniyet Değerlendirme Birimine Gelen Başvuruların Aylık/Yıllık Dağılım Formu(TŞM.FR.02) 4. Haftalık Faaliyet Bildirim Formu(KLT.FR.09) 5. Toplantı Tutanağı(TŞM.YD.02) 6. Doküman Formu(KLT.FR.04) 7. Doküman Talep Formu(KLT.FR.06) 8. Düzeltici Önleyici Faaliyet Formu(KLT.FR.05) 9.Aylık Teşekkür Başvuruları(TŞM.FR.03) KĠġĠSEL NĠTELĠKLER Birim Sorumlusu: Mevzuat tarafından öngörülen kanuni özelliklere haiz olmak, 112 Hizmetleri alanında en az 3 yıllık deneyimi olmak. AraĢtırma Görevlisi: Mevzuat tarafından öngörülen kanuni özelliklere haiz olmak, 112 Hizmetleri alanında en az 3 yıllık deneyimi olmak. Kayıt ve DÖF Görevlisi: Mevzuat tarafından öngörülen kanuni özelliklere haiz olmak, 112 Hizmetleri alanında en az 3 yıllık deneyimi olmak. Faaliyet ve YazıĢma Görevlisi: Mevzuat tarafından öngörülen kanuni özelliklere haiz olmak, 112 Hizmetleri alanında en az 3 yıllık deneyimi olmak.

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ ĠZLEME DEĞERLENDĠRME VE PROJELENDĠRME BĠRĠMĠ GÖREV TANIMLARI

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ ĠZLEME DEĞERLENDĠRME VE PROJELENDĠRME BĠRĠMĠ GÖREV TANIMLARI Revizyon Tarihi:00 Revizyon No:00 Sayfa No: 1 / 5 BĠRĠM: İzleme Değerlendirme Projelendirme Birimi ĠġĠN ADI: İzleme Değerlendirme Projelendirme Birimi Birim Sorumlusu ve Birim Çalışanları Görev Tanımları

Detaylı

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ ÇAĞRI KAYIT VE OPERASYON YÖNETİM SİSTEMİ BİRİMİ GÖREV TANIMI. Revizyon Tarihi:

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ ÇAĞRI KAYIT VE OPERASYON YÖNETİM SİSTEMİ BİRİMİ GÖREV TANIMI. Revizyon Tarihi: Revizyon No:02 Sayfa No:1 / 7 BİRİM: Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi Birimi İŞİN ADI: Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi Birim Sorumlusu ve Çalışanları BAĞLI OLDUĞU BİRİM: Başhekim SORUMLU

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ ĠZLEME DEĞERLENDĠRME VE PROJELENDĠRME BĠRĠMĠ ÇALIġMA PROSEDÜRÜ

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ ĠZLEME DEĞERLENDĠRME VE PROJELENDĠRME BĠRĠMĠ ÇALIġMA PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Revizyon No:00 SayfaNo:1 / 5 1. AMAÇ Acil Sağlık Hizmetlerinin üst düzeyde kaliteli, hızlı ve ulaşılabilir şekilde sunulabilmesi için, hazırlanan plan ve programların, desteklenen projelerin

Detaylı

Revizyon Açıklaması. Tanımlarda süreç planı, kontrolsüz kopya maddeleri revize edildi. Yardımcı doküman, iş akış şeması ve iş tanımı eklendi.

Revizyon Açıklaması. Tanımlarda süreç planı, kontrolsüz kopya maddeleri revize edildi. Yardımcı doküman, iş akış şeması ve iş tanımı eklendi. DOKÜMAN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Yürürlük i: 23.03.2012 Revizyon i: 13.09.2013 Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması Kapak sayfasında bulunan Revizyon Bölümü yeniden düzenlendi. Tanımlarda süreç planı, kontrolsüz kopya

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI Tarih : 09/02/2018 BELEDİYESİ Konu Teklif : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği. : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 30/01/2018

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SEYHAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 03.11.2016 TARİH VE 203 SAYILI KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. TEPEBAŞI BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BÖLÜM I AMAÇ,

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı hastaların tıbbi kayıtlarının güvenli koşullarda saklanması, bütünlüğünün korunması ve erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla yöntem tanımlamaktır. 2. Kapsam

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No - Yeni yayınlandı. - -

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No - Yeni yayınlandı. - - Yürürlük i:10.07.2013 FATURA İŞLEMLERİ BİRİMİ Revizyon i: - UYUM REHBERİ Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No - Yeni yayınlandı. - - KAPSAM: Tüm Hastane Hazırlayan Duygu SIDDIKOĞLU Kalite

Detaylı

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ BEYAZ KOD BİLDİRİMİ PERSONELİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Beyaz Kod Bildirimlerini yapmak

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ BEYAZ KOD BİLDİRİMİ PERSONELİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Beyaz Kod Bildirimlerini yapmak Doküman No:ÇGH.YD.10 Yayın Tarihi: 01.06.2015 Revizyon Tarihi:30.09.2015 Revizyon No:01 Sayfa No: 1 / 5 1. 113 Beyaz Kod Bildirimlerini yapmak KKM tarafından bildirilen 24 saat boyunca BEYAZ KOD (sözel

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GENEL SEKRETERLİK SÜRECİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY liğe bağlı liğe bağlı birimlerin çalışmaları ile ilgili birim amirleri ile belirli aralıklarla toplantılar

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası İş Akış Şeması Senato, Yönetim ve Disiplin Kurulu Sekretaryası Gündem tekliflerinin alınması Birimlerden gelen teklifler tarafından değerlendirilir ve Rektöre arz edilir. Gelen evrak Gündemin yazılması in incelemesinden

Detaylı

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROL PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Turgut Özal Tıp Merkezinde kurulu olan Yönetim Sistemlerinin standartlarında yer alan şartlarla ilgili tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını,

Detaylı

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman DOKUMAN KONTROL TALİMATI Yayın Yayın Revi. Sayfa Doküman Revizyon Tarihi No Tarihi No TL-02 10.08.2017 01 00 --- 1 / 6 1. AMAÇ: Kalite sistemine ait dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayınlanması,

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİMİ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİMİ DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİMİ Dök. Kodu: YÖN.BR.02 Yayın Tarihi: Kasım 2013 Revizyon Tarihi: Revizyon No: 00 Sayfa No:1/2 DEPO ve TIBBİ CİHAZ BİRİM SORUMLULARI Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü;

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00.00.. Sayfa No:1/9 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği Sistemini kapsayan iç ve dış kaynaklı dokümanların hazırlanma, onaylanma, yayın ve revize edilme yöntemlerinin tanımlanması

Detaylı

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETİŞTİRİCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARI

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETİŞTİRİCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARI BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETİŞTİRİCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARI BİRİM: ŞEMA NO: ŞEMA ADI: YETİŞTİRİCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI BSGM.İKS.ŞMA.002 / 03.01 SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Detaylı

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

İLETİŞİM PROSEDÜRÜ. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir. Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektedir.

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın 2015/8

Detaylı

4.1.1 Kalite El Kitabı, Kurum Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından hazırlanır ve kapak sayfası Genel Müdür tarafından onaylanarak yürürlüğe girer.

4.1.1 Kalite El Kitabı, Kurum Kalite Yönetim Temsilcisi tarafından hazırlanır ve kapak sayfası Genel Müdür tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Sayfa:1/10 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TKGM ve Taşra Teşkilatlarında Kalite Yönetim Sistemini oluşturan dokümanların (Kalite Politikası, Kalite Hedefleri, Kalite El Kitabı, Prosedürler, Talimatlar, Süreçler,

Detaylı

EBYS İZİN TALEP İŞLEM ADIMLARI

EBYS İZİN TALEP İŞLEM ADIMLARI EBYS İZİN TALEP İŞLEM ADIMLARI 1) EBYS üzerinden izin talebinde bulunmak için öncelikle alttaki ekran alıntısında görüldüğü gibi başlat menüsü->evrak->izin talep->izin talep formu->ekle adımları izlenmelidir.

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk)

Detaylı

KURUM İÇİ YAZIŞMA USULLERİ PROSEDÜRÜ

KURUM İÇİ YAZIŞMA USULLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 16 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi ndeki yazılı iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemektir. KTO Karatay Üniversitesi birimlerinin kendi aralarında veya Üniversite

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Batman Üniversitesi iç kontrol

Detaylı

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ÇANAKKALE İL AMBULANS SERVİSİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Dok. Kodu: YÖN.PR.09 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: -Ocak2014 Rev. No: 01 Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu

Detaylı

PLANLAMA, KONTROL ve EĞİTİM İŞLERİ TALİMATI

PLANLAMA, KONTROL ve EĞİTİM İŞLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama 02 30/03/2018 Eğitim İşleri, Planlama, Kontrol ve Eğitim İşleri olarak değiştirildi. Planlama İşleri ile Kalite ve Uygunsuzluk

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDEKİLER Genelge... 2 EBYS Giriş... 3 Şifre Değiştirme... 4 Örnek Belge Oluşturma... 5 Olur Yazısı... 5 1) Süreç Kayıt... 6 2) İmzalayacak

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) EĞİTİCİ KULLANICI EĞİTİMİ EĞİTİM SÜRELERİ HİZMETE ÖZEL 1/10 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. 1. DERS...3 1.2. 2. DERS...4 1.3. 3. DERS...5 1.4. 4. DERS...7

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Amasya Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Amasya Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ Amasya Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI GÖREV ADI: Yazı İşleri/Sekreterlik Unvanı: Memur Görev Ve Sorumlulukları -Yazışma işlemlerinin yürütülmesi, -Gelen faksların kontrol

Detaylı

1- AMAÇ Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliğinde doküman bütünlüğünü sağlamaktır.

1- AMAÇ Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliğinde doküman bütünlüğünü sağlamaktır. 1- AMAÇ Baştabipliğinde doküman bütünlüğünü sağlamaktır. 2- KAPSAM nde hazırlanacak prosedür, program, form, plan, tutanak, liste, rehber, talimat vb tüm dokümanları kapsar. 3- KISALTMALAR Bu prosedürde

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu Süreç İçerisinde Tanımlananlar; 4- AKADEMİK-İDARİ PERSONEL MAZERET- YILLIK İZİN ALMA SÜRECİ 5- AKADEMİK PERSONEL ALIMI İŞLEMLERİ SÜRECİ 6- EVRAK AKIŞI İŞLEMLERİ

Detaylı

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ

ARTVİN İL AMBULANS SERVİSİ KALİTE BİRİMİ TIBBİ CİHAZLARIN BAKIM, ONARIM, ÖLÇME AYAR VE KALİBRASYONLARININ SAĞLANMASI PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi:00 Sayfa No:1/6 1. AMAÇ: İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve istasyonlardaki ambulanslarda bulunan ölçüm cihazlarının kalibrasyonu ve hizmet kalitesini etkileyen ekipmanlarının bakım faaliyetlerinin

Detaylı

İnsan Kaynakları Destek Personeli İnsan Kaynakları Uzmanı

İnsan Kaynakları Destek Personeli İnsan Kaynakları Uzmanı Sayfa 1 / 6 UNVAN VEKÂLET İnsan Kaynakları Destek Personeli İnsan Kaynakları Uzmanı SORUMLULUK VE GÖREVLER 1. Üniversite ana yönetmeliği, protokoller ve yönergelerin içeriğine hakim olmak ve işleri bu

Detaylı

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, saptanmış veya potansiyel uygunsuzlukların tespiti ve bunların ortadan kaldırılarak kalite yönetim sisteminin sürekli olarak iyileştirilmesi için yöntem ve sorumlulukları

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI FORMU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI FORMU YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİ ASTLARI GENEL SEKRETERLİĞİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ GENEL SEKRETER YARDIMCISI, GENEL SEKRETER, REKTÖR YARDIMCILARI VE REKTÖR PERSONELLERİ Selçuk Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

2. KAPSAM:Kalite Yönetim Direktörü ve Kalite Birimi tarafından kontrol altında tutulan tüm dokümanları kapsar.

2. KAPSAM:Kalite Yönetim Direktörü ve Kalite Birimi tarafından kontrol altında tutulan tüm dokümanları kapsar. Sayfa No:1/4 1. AMAÇ: 112 İl Ambulans Servisinde, K.K.M., Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve ilgili birimlerin kullandıkları dokümanların oluşturulması, onaylanması, revize edilmesi, dağıtılması ve

Detaylı

Bu dokümanla BGYS rollerinin ve sorumluluklarının tanımlanarak BGYS sürecinin efektif şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir.

Bu dokümanla BGYS rollerinin ve sorumluluklarının tanımlanarak BGYS sürecinin efektif şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir. 1.AMAÇ ve KAPSAM Bu dokümanla BGYS rollerinin ve sorumluluklarının tanımlanarak BGYS sürecinin efektif şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir. BGYS kapsam dokümanındaki tüm personeli, varlıkları ve ilişki

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ AYNĠYAT (TAġINIR KONTROL YETKĠLĠSĠ ) ÇALIġANI GÖREV TANIMI

ANKARA 112 ĠL AMBULANS SERVĠSĠ BAġHEKĠMLĠĞĠ AYNĠYAT (TAġINIR KONTROL YETKĠLĠSĠ ) ÇALIġANI GÖREV TANIMI Sayfa No: 1 / 6 BĠRĠM ADI: Teknik Destek ve Ambulans Lojistik Birimi ĠġĠN ADI: Ayniyat ( Taşınır Kontrol Yetkilisi ) Çalışan Personel BAĞLI OLDUĞU BĠRĠM: İl Ambulans Servisi Başhekimliği SORUMLU OLDUĞU

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İSTEK, ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İSTEK, ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Bilge Teknik in hizmet ürettiği alanlarda müşterilerden veya diğer ilgililerden gelen muayene sonuçlarına yönelik itirazların veya hizmete yönelik şikayetlerin nasıl yapılacağı,

Detaylı

Sayfa No 1/6 1.AMAÇ : Personel Şube (Sicil Servisi) İşlemlerinin ÇKYS-İKYS den yapılmasını sağlamak 2.UYGULAMA SORUMLUSU : Personel Şube Sicil Servisi Çalışanları 3.1.UYGULAMA ŞEKLİ : 3.1-Çalışanlara ait

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Uzman İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Tadilat) başvuruları tadilatçı firmanın

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Strateji Geliştirme

Detaylı

Revizyon Nedeni YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ. EN 45011 referanslara eklendi.

Revizyon Nedeni YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ. EN 45011 referanslara eklendi. Sayfa No 1/5 REVİZYON GEÇMİŞİ Sayfa No Rev. No Rev. Tarihi Revizyon Nedeni - 05 02.01.12 06 05.09.13 YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ EN 45011 referanslara eklendi. Sürecin işleyişi ile ilgili sorumluluklar

Detaylı

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ

UYGUNSUZLUK YÖNETİMİ, DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1. AMAÇ Uygunsuzluk

Detaylı

İDARİ İŞLER TALİMATI

İDARİ İŞLER TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama 02 30/03/2018 Eğitim İşlerinin altındaki Akademik toplantı düzenleme işleri İdari işlerin altına tanımlandı. Sayfa/Topl.

Detaylı

Süreç Modeli Süreç Modelleme Rehberi

Süreç Modeli Süreç Modelleme Rehberi 1.ürecin Genel Özellikleri 1.1 Bağlı Olduğu üreç Grubu (G) Kodu ve Adı 1.2 Bağlı Olduğu Ana ürecin (A) Kodu ve Adı Atama İşlemleri Ana üreci 1.3 ürecin () Kodu ve Adı Başka İl Defterdarlığından Atanma

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri Hizmetin Ortalama Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Önlisans Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 1- Yüksekokul

Detaylı

BÖLÜM SEKRETERI İŞ TANIMI

BÖLÜM SEKRETERI İŞ TANIMI BÖLÜM SEKRETERI İŞ TANIMI Görevin Adı: Bölüm Sekreteri Görevin Kapsamı: Mühendislik Fakültesi Görevi: a) Akademik Takvime Bağlı İşler: 1. Eylül ve Ocak ayı başında öğrenci dosyalarını gözden geçirerek

Detaylı

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 Meltem KÜÇÜK Murat SÜNBÜL Sayfa No 2 / 5 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, şikayet ve itirazın alınması, geçerli kılınması, araştırılması ve buna karşın gerçekleştirilecek faaliyetlerin kararlaştırılmasına

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksekova

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı 8.1. Gelen Evrak İş Akış Süreci Evrak Gönderen / Teslim Eden Birim / Kişi Evrak Kayıt Birimi Dekanlık İlgili Birim Kişilerden gelen dilekçe ve birimlerden gelen faks, yazı vb. evraklar. İlgili evraklar

Detaylı

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar No: 2016/161 Birinci Bölüm AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SATINALMA BÜROSU MAL ALIMLARI SORUMLUSU GÖREV TANIMI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı SATINALMA BÜROSU MAL ALIMLARI SORUMLUSU GÖREV TANIMI Sayfa No : 1 / 5 Unvanı: Satınalma Bürosu Mal Alımları Sorumlusu Bağlı Olduğu Pozisyon: Şube Müdürü Vekili: Şube Müdürü tarafından yetkilendirilmiş personel Nitelikler: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda

Detaylı

Karaman Akar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Elektrik Teknik Muayene ve Kontrol Laboratuvarı. Müşteri Şikâyet, İtiraz ve Öneri Prosedürü

Karaman Akar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Elektrik Teknik Muayene ve Kontrol Laboratuvarı. Müşteri Şikâyet, İtiraz ve Öneri Prosedürü İçerik 1. Amaç 2. Kapsam 3. Uygulama Alanı 4. Sorumlular 5. Terimler ve Tanımlar 6. Prosedür Detayı 6.1. Şikâyet, İtiraz ve Önerilerin Alınması 6.2. Şikâyet, İtiraz ve Önerilerin Kaydedilmesi ve İlk Değerlendirme

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI RESTAURANT İŞLETMELERİ İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI RESTAURANT İŞLETMELERİ İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ Amaç DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI RESTAURANT İŞLETMELERİ İŞLETİM VE DENETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- İşbu yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

DÜZELTİCİ VE İYİLEŞTİRİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ

DÜZELTİCİ VE İYİLEŞTİRİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ DÜZELTİCİ VE İYİLEŞTİRİCİ FAALİYETLER PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Üniversitemizin faaliyetlerinde ortaya çıkmış ve çıkabilecek uygunsuzlukların tespiti, nedenleri ve bunların giderilmesi için

Detaylı

Süreç Modeli Süreç Modelleme Rehberi

Süreç Modeli Süreç Modelleme Rehberi 1.ürecin Genel Özellikleri 1.1 Bağlı Olduğu üreç Grubu (G) Kodu ve Adı Personel üreç Grubu 1.2 Bağlı Olduğu Ana ürecin () Kodu ve Adı Atama ervisi Ana üreci KP Ve Benzeri ınavlara Göre Açıktan Atanacakların

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU

KALİTE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ UYGULAMA KLAVUZU Sayfa 2 / 25 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. GİRİŞ 3 2. QDMS ve ENSEMBLE KULLANICI YETKİLERİ 2.1 lük.. 2.2 Kalite Koordinasyon Birimi. 2.3 Birim Kalite Temsilcisi... 2.4 Birim Kalite Sorumluları.. 2.5 Akademisyen

Detaylı

KAYSİS İŞLEMLERİ TALİMATI

KAYSİS İŞLEMLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama 02 30/03/2018 DETSİS İşlemleri nin adı KAYSİS İşlemleri olarak değiştirildi. DETSİS İşlemleri alt başlık oldu. Ayrıca

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Teknik Yönetici İnceleme İşlemleri

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Teknik Yönetici İnceleme İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Teknik Yönetici İnceleme İşlemleri 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Teknik Yönetici İnceleme İşlemleri AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Tadilat)

Detaylı

İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK DURUMU Değişiklik Tarihi Açıklama Değişiklik No - Yeni yayımlandı 0 14.03.2002 Form Değişikliği Yapıldı 1 25.10.2005 Yönetim ve Değişikliği Yapıldı 2 HAZIRLAYAN: Sibel ŞAHİN İMZA ONAYLAYAN:

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

Personel Özlük İşleri İş Akışı Süreci

Personel Özlük İşleri İş Akışı Süreci Personel Özlük İşleri İş Akışı Süreci Personelin her türlü izin işlemlerinin takibi Personelin Özerk Hakları Personelin Özlük Dosyalarının düzenlenmesi takibi Birim İçi Evrak Kayıt n arşivlenmesi Havran

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ YAZI ĠġLERĠ VE KARARLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ YAZI ĠġLERĠ VE KARARLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ YAZI ĠġLERĠ VE KARARLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

Kalite Ekipleri Çalışma Prosedürü

Kalite Ekipleri Çalışma Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Kalite Ekipleri Çalışma Prosedürü Doküman Numarası KOM/101/PR-003 ISO 9001: 2008 KYS Kriter No 5.5.3. Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

YAZILI DÜZENLEME PROSEDÜRÜ

YAZILI DÜZENLEME PROSEDÜRÜ Doküman Kodu:YÖN.PR.01 Yayın Tarihi:Eylül 2011 Revizyon Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon No:03 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesinde kullanılan yazılı dokümanların formatının belirlenmesi. 2. Kapsam:

Detaylı

Kontrol Eden Gülten DURAN

Kontrol Eden Gülten DURAN ve Not İşleri Birimi Sürecin Adı ve Kodu Disiplin Cezası Alan ler İş Akışı 41-7.4 Her hangi bir suçtan dolayı Dekanlığa bildirilen (kopya vb.) Soruşturma açılması ve not işleri G.Ü. Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü Programlara Kayıt için Kontenjanların Belirlenmesi, Ön Koşullar ve Duyurular 2 Öğrenci Kabulü 3 Adaylar Sınavlara Girmeden 1- Anabilim

Detaylı

Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri

Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri 1 Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi Uzman İşlemleri Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvuruları başvuru sahibi tarafından seçilen «Gümrüğün Bulunduğu

Detaylı

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2015 YILI İŞ TAKVİMİ Revizyon No:

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2015 YILI İŞ TAKVİMİ Revizyon No: Doküman No: 1 215 YILI İŞ TAKVİMİ 2.1.215 AYLAR FAKÜLTE SEKRETERLİĞİ KURULLAR SEKRETERYASI ÖĞRENCİ İŞLERİ BÖLÜM SEKRETERLERİ GELEN EVRAK KAYIT SORUMLUSU TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ PERSONEL SATINALMA

Detaylı

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN VE KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ PROSEDÜRÜ KONTROLÜ Sayfa 1/6 REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 08.08.2015 İlk Yayın 01 18.04.2016 Yürürlük yetkilisinin değişimi 02 04.09.2017 YGG(04.05.2017) Toplantısında alınan kararların gerektirdiği revizyon 1.

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU PRSONL İŞLRİ BİRİMİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç

Detaylı

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekan Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili öğretim

Detaylı

KURUM BELGE MERKEZİ ve ARŞİV İŞLEMLERİ TALİMATI

KURUM BELGE MERKEZİ ve ARŞİV İŞLEMLERİ TALİMATI Rev. No Revizyon Tarihi 01 15/06/2016 İlk talimat Revizyon İzleme Tablosu Açıklama Sayfa/Topl. Sayfa No 1/5 Hazırlayan Onaylayan 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatın amacı, Ankara Üniversitesi ve tüm alt birimlerindeki

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.03.2012 Madde 2 ye Ayaktan Hastadan Sorumlu Başhemşire 01 eklendi. Madde 2.1 e Hasta Hizmetli Personeli eklendi. 13.09.2012 Çalışma saati 16.30-08.30

Detaylı

ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr

ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr ŞİKAYET YÖNETİM SİSTEMİ sys.gtu.edu.tr Sistemin Amacı Sistem üniversitemizde, TSE ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sisteminin etkin bir şekilde yönetilmesi amacıyla şikâyetlerin kayıt altına

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: Gelen Evrak İş Akış Şeması ŞEMA NO: 01 Harici Evrak Evrak posta veya elden Enstitü ye gelir. Evrak Anabilim Dalı Başkanlıklarından veya Üniversitenin diğer birimlerinden sistem Dahili Evrak Gelen

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR 1.AMAÇ ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME TRB nin, muayene süreci veya diğer ilgili herhangi bir konuyla ilgili,

Detaylı

BELGELENDİRME SÜRECINDE ŞİKÂYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

BELGELENDİRME SÜRECINDE ŞİKÂYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN KALİTE GÜVENCE MÜDÜRÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ TEMSİLCİSİ KALİTE GÜVENCE MÜDÜRÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ TEMSİLCİSİ GENEL MÜDÜR YAYIN TARİHİ 15.11.2016 KONTROLLÜ KOPYA KONTROLSÜZ KOPYA REVİZYON TAKİBİ HAZIRLAYAN REV

Detaylı

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İş Akış Şeması Gelen Evrak İMİD/001 Harici Evrak Evrakın posta veya elden Başkanlığa gelmesi Evrakın Rektörlük Makamından Başkanlıklarından veya Üniversitenin diğer birimlerinden gelmesi Dahili Evrak Başkanlık Birimlerini

Detaylı

Kamu Hizmet Envanteri Tablosu

Kamu Hizmet Envanteri Tablosu Timur SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR Meslek Yüksekokul ÜST İDARE İLGİLİ İDARE İLGİLİ

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İş Akışı Adımları

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İş Akışı Adımları İŞ AKIŞ ŞEMASI Doküman No BPİAŞ- 1015 İlk Yayın Tarihi 01.01.2017 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa Sayısı 1/14 İş Akışı Adımları Sorumlu İlgili Dokümanlar Proje başvuru kabul tarihi kararı alma Bap

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:Bu prosedürün amacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki dokümanların hazırlanması, kontrol edilmesi, onaylanması, yayımlanması, dağıtımı, gözden geçirilmesi,

Detaylı

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır.

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır. Sayfa 1/7 Yürürlük Tarihi Revizyon No 17.03.2014 00 İlk yazım 10.04.2015 01 16.11.2016 02 Güncelleme 05.06.2017 03 Güncelleme 04.10.2017 04 Güncelleme 19.11.2018 05 Güncelleme Revizyon Nedeni Başkanlık

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİK PROSEDÜRÜ YÖNETMELİK İlk Yayın Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Revizyon Tarihi 02.01.2017 20.10.2017 Sayfa No 22 1 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması,

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1 / 8 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü nde yapılan muayene ve analizlerin çeşitli aşamalarında görev alan personelin, görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli eğitimlerin

Detaylı