NRW.INVEST Geleceği Olan Yatırım Projelerinizde Partneriniz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NRW.INVEST Geleceği Olan Yatırım Projelerinizde Partneriniz"

Transkript

1 NRW.INVEST Geleceği Olan Yatırım Projelerinizde Partneriniz

2 2 SERVICE AT ITS BEST Kuzey Ren-Vestfalya ya hoş geldiniz Projenize nasıl destek oluyoruz? Projenizin en erken safhalarında dahi bulunduğunuz ülkeden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bulunduğunuz ülkede ya bir temsilciliğimiz mevcuttur, ya da Düsseldorf taki merkezimizde bulunduğunuz ülkeden sorumlu bir uzman görevlendirilmiştir. Uzmanlarımız dilinizi konuşmakta ve yatırım projenize ilişkin beklentilerinizin neler olduğunu bilmektedir. Yatırım ve yerleşim projelerinizde size danışmanlık yapıyor, yatırım projeniz için uygun yerleri arıyor ve önerilerde bulunuyoruz. Bir yatırım yeri olarak Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor, ekonomik yapı, endüstri kümelenmeleri, özel teşvik programları ve daha birçok konuda sizi bilgilendiriyoruz. Vergisel ve hukuksal konularda gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Finansman imkânları arayışınızda size yardımcı oluyoruz. Biz sizin için varız yatırım ve yerleşim projenizi başarıyla sonuçlandırdıktan sonra da! Eğer şirketinizle Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti nde hali hazırda faaliyet gösteriyorsanız, yeni şirket kurma veya genişleme yatırımlarında da NRW.INVEST size en güvenilir şekilde eşlik eder. Projenize bizimle hız kazandırın: Kuzey Ren-Vestfalya da en mükemmel yatırım ortamı sizi bekliyor!

3 SERVICE AT ITS BEST 3 NRW.INVEST Yatırımcılar için One-Stop-Acentesi İyi bir başlangıç, bir yatırım projesini ticari başarıya ulaştıran en temel unsurlardan biridir. Yatırım projenizde başından itibaren doğru adımları atabilmeniz ve hızlı bir ilerleme sağlayabilmeniz için eyaletin ekonomik kalkınma ajansı NRW.INVEST size mümkün olan en iyi desteği sağlamaktadır. Firma kurma ve yerleşim işlemleriniz boyunca projenizle ilgili tüm sorularınızda, konusunun uzmanı çözüm ortağınız olarak yanınızda yer alıyoruz. Bunu yaparken de size oldukça geniş kapsamlı bir hizmet portföyü sunuyoruz. Bir One-Stop-Acen tesi olarak, sahip olduğumuz uzmanlık bilgilerimizin yanı sıra yerel ve bölgesel ekonomik destek ve teşvik kurumları, eyalet hükümeti, şirketler, birlikler, sanayi ve ticaret odaları ve ekonomiye yakın diğer kuruluşlarla olan bağlantılarımızı da hizmetinize sunuyoruz. Geleceği olan yatırım projelerinizde partneriniz Merkezi eyalet başkenti Düsseldorf ta bulunan NRW.INVEST GmbH, 1960 yılında kurulmuştur. NRW.INVEST GmbH, yabancı firmalara ve Alman firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ne yatırım yapma ve yerleşme projelerinde destek olmaktadır. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti hükümeti NRW.INVEST GmbH nın tek hissedarıdır ve Ekonomi, Enerji, Sanayi, KOBİ ve Zanaat Bakanlığı tarafından temsil edilmektedir. NRW.INVEST GmbH nın Japonya ve ABD deki iki iştirakinin yanında Çin, Hindistan, Kore, Rusya ve Türkiye de temsilcilikleri bulunmaktadır.

4 4 SERVICE AT ITS BEST Genel bakışta yatırım merkeziniz

5 1 : Lejant SERVICE AT ITS BEST 5 Havalimanı Liman ICE Nehir / Suyolu Kuzey Ren-Vestfalya daki tüm ilçe merkezleri ve bagımsız sehirler gösterilmistir. Kanalı Otoyl Ülke sınırı Kuzey Ren-Vestfalya: Alman ekonomisinin merkezi Almanya nın en çok rağbet gören yatırım merkezi Eyalet başkenti Düsseldorf u merkez alan ve yarıçapı 500 km yi kapsayan çember içinde 150 milyon tüketici Dünya sıralamasında ilk 20 arasında yer alan gayri safi milli hasıla (GSMH) Yılda yaklaşık 6 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük fuar alanı Japonya dan daha yüksek nüfus yoğunluğu ü yurtdışından gelen yaklaşık üniversite öğrencisi UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan 4 merkez

6 Yatırım tercihiniz için 10 iyi sebep

7 1 Almanya nın 1 numaralı yatırım merkezi Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine yurt dışından yapılan yatırımlar Almanya nın diğer eyaletleri ile kıyaslandığında rekor düzeydedir. Almanya daki doğrudan yabancı yatırımların (FDI) %27,1 i Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleşmektedir. Aralarında 3M, BP, Ericsson, Ford, LG Electronics, QVC, Sany, Toyota ve Vodafone gibi dünyaca ünlü markaların da bulunduğu in üzerinde yabancı şirket bu bir numaralı yatırım merkezinde konuşlanmış olup, Almanya ve Avrupa faaliyetlerini Kuzey Ren-Vestfalya dan yönetmektedir. 2 Avrupa nın en büyük pazarlarından biri Ekonominin kalbi burada atıyor: Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya nın en yüksek nüfuslu eyaleti olup, burada yaşayan yaklaşık 18 milyon nüfus, 500 milyar Euro yu aşan gayri safi yurtiçi hâsıla ile Almanya nın toplam gayri safi yurtiçi hâsılasının beşte birinden fazlasını üretmektedir. Almanya nın toplam ihracatının %16,4 ü Kuzey Ren-Vestfalya menşelidir. Almanya ya yapılan toplam ithalatın da %22,8 i Kuzey Ren-Vestfalya tarafından gerçekleştirilmektedir. Aralarında Aldi, C&A, Deichmann, Metro, Rewe ve Tengelmann gibi perakende devlerinin de yer aldığı en büyük 40 Alman şirketinin 16 sının merkezi buradadır. Bölgede yoğunlaşmış bu büyük ekonomik güç, yatırımcılara çok sayıda yeni imkânlar sunmaktadır. 3 Avrupa nın kapısı Son derece geniş ulaşım ağı: Kuzey Ren-Vestfalya mobiliteyi yeni bir boyuta taşımaktadır. Bu alandaki başarı, dünyanın çeşitli metropollerine 400 ü aşkın uluslararası doğrudan uçuş imkânı sağlayan 6 havalimanı, kilometreden fazla demiryolu ağı, kilometre otoyol ve kilometrelik şehirlerarası ve bölge karayolu ile mümkün olmaktadır. Eyalet, sahip olduğu suyolları ile de çok avantajlı bir konumdadır. Yaklaşık 720 kilometrelik suyolu ve yılda 125 milyon ton mal aktarımının gerçekleştirildiği dünyanın en büyük iç limanı olan Duisburg limanı dahil 120 liman eyalet sınırları içinde bulunmaktadır. Avrupa nın başka hemen hemen hiçbir bölgesinde bu kadar iyi bir ulaşım ve lojistik altyapısı şirketlerin istifadesine sunulmamıştır. Avrupa nın satın alma gücünün neredeyse yarısını oluşturan 150 milyon tüketiciye buradan bir kamyonun bir günde kat edebileceği mesafe dâhilinde ulaşmak mümkündür.

8 4 Dünya çapında araştırma-geliştirme Gerek elit üniversite unvanına sahip RWTH Aachen Üniversitesi nde, gerekse Jülich Araştırma Merkezi, Alman Havacılık ve Uzay Dairesi, Leibniz Topluluğu nun 11 enstitüsü, 13 Fraunhofer Enstitüsü, 12 Max-Planck Enstitüsü ve yüksekokullarla işbirliği içinde bulunan diğer 100 civarındaki araştırma merkezlerinde binlerce bilim adamı ve geliştirme mühendisi çalışmakta, kendi alanlarındaki teknik bilgi birikimini her geçen gün daha da ileriye taşımaktadırlar. Bu sayede Avrupa nın söz konusu bu en yoğun araştırma ağında inovasyon ve teknoloji transferi için en ideal koşullar oluşmaktadır. 5 Yüksek nitelikli iş gücü Kuzey Ren-Vestfalya, son derece nitelikli akademisyen ve kalifiye elemanlara sahip olan bir eyalettir. Bölgedeki 71 üniversite ve meslek yüksekokulunda ü yurtdışından gelen toplam öğrenci başarılı bir mesleki gelecek için eğitim görmektedir. Daha genç yaştaki öğrenciler ise Kuzey Ren-Vestfalya da eğitim veren 7 uluslararası okulda okuyarak uluslararası kabul gören diplomalar alabilmektedirler. Eyaletin ileri derecede gelişmiş işletmelerinde de mükemmel düzeyde eğitilmiş kalifiye elemanlar yetişmektedir. Başarılı şirketlerin itici gücünü teşkil eden iş gücü cevheri bu şekilde ortaya çıkarılmaktadır. 6 Dünyanın en büyük fuar alanı Görmek ve görülmek, hem de dünyanın en büyük fuar alanında. Nitekim Dortmund, Düsseldorf, Essen ve Köln şehirleri ile Kuzey Ren-Vestfalya, dünyadaki fuar merkezleri arasında 1 numaradır. Anuga, Boot, Drupa, Medica veya Photokina gibi hitap ettikleri sektörlerde öncü olan 60 ı aşkın uluslararası fuar, her yıl 6 milyondan fazla ziyaretçiyi eyalete çekmektedir. Başka bir ifade ile bu, yeni müşteriler kazanmak için her yıl 6 milyon yeni fırsat demektir. 7 Uluslararası düzeyde rekabetçi vergi sistemi Almanya, vergi oranları çok yüksek olan ülkelerden biri olma imajından uzun süre önce kurtulmuştur. Sermaye şirketlerinin toplam vergi yükü Almanya da %30 civarında olup, uluslararası karşılaştırmalarda söz konusu bu yük orta sıralarda yer almaktadır. Bu sayede şirketler yatırımlarına çok daha fazla maddi kaynak ayırabilme imkânına sahip olmaktadır.

9 8 En yüksek performansa sahip olanların eyaleti Kendileri küçük, potansiyelleri büyük: Kuzey Ren-Vestfalya, ağırlıkla küçük ve orta ölçekli firmaların yerleşik olduğu bir eyalettir. Bölgenin iktisadi omurgasını meydana getiren yaklaşık KOBİ, eyaletimizin gücünü ve kalitesini temsil eder. Söz konusu işletmeler birçok alanda Almanya nın en iyileri olarak kabul edilir ve yine bunların çoğu kendi sektörlerinde, kendi niş pazarlarında dünya lideridir. Ekonomi, teknoloji ve bilim alanlarında en ileri performansı sağlayan bu firmalar aynı zamanda yenilikçiliğin taşıyıcıları konumundalar. Ve bu şampiyonlar ve gizli şampiyonlar çoğu zaman uluslararası yatırımcıları da bir mıknatıs gibi kendilerine çekiyor. Zira birçok yatırımcı Araştırma & Geliştirme, Satış & Hizmetler vb. alanlarda iş ortakları arıyor. 9 Mükemmel arsalar ve gayrimenkuller Yüzölçümü kilometrekareden fazla olan Kuzey Ren- Vestfalya da şirketler yerleşim bakımından en iyi imkânlara sahiptir. En mükemmel konumlarda, merkez veya çevre bölgelerde, her ihtiyaca uygun, büyük ve küçük, üretim ve ticari amaçlara uygun araziler ve gayrimenkuller mevcuttur. Üstelik uluslararası bir kıyaslama yapıldığında çok hesaplı fiyatlarla. 10 Avrupa nın en zengin rekreasyon ve kültür coğrafyalarından biri Kuzey Ren-Vestfalya, hareketli iş dünyasının dışında kültürel aktiviteler ve eğlence bakımından da oldukça geniş bir portföye sahiptir. Yılda yaklaşık 20 milyon misafir ağırlayan eyaletin Almanya daki en gözde seyahat destinasyonları arasında yer alması da bundan dolayıdır. Dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilere yönelik olarak eyaletin en büyük cazibe merkezleri arasında Düsseldorf, Köln ve Ruhr bölgesi şehirlerindeki etkinlikler ile alışveriş olanakları sayılabilir. Kültürel etkinlikleriyle de eyalet yine en üst seviyede yer alır: Mevcut 900 den fazla müze ve 130 dan fazla sahne, Kuzey Ren-Vestfalya yı Paris ve Londra ile birlikte Avrupa nın çok yönlü kültür bölgelerinden biri haline getirmektedir. UNESCO, eyalette bulunan dört yapıyı dünya kültür mirası olarak ilan etmiştir: Aachen Katedrali, Köln Katedrali, Brühl deki Augustusburg Sarayı ve Essen deki Zeche Zollverein Taş Kömürü Ocağı km uzunluğundaki bisiklet yolları, km den fazla yürüyüş yolları ve ayrıca Alplerin kuzeyindeki en büyük kayak bölgesi de açık hava aktivitelerini mümkün kılan etkenlerdendir. Kuzey Ren-Vestfalya, eyalet olarak bütün bu zenginlikleri ve bundan çok daha fazlasını bünyesinde barındıran bir bölgedir.

10 10 SERVICE AT ITS BEST Tüm dünyada temsil ediliyoruz NRW.INVEST Merkez İrtibat Büroları NRW.INVEST GmbH Petra Wassner Völklinger Straße Düsseldorf, Germany Tel.: Faks: E-posta: nrw@nrwinvest.com Yan Kuruluşlar NRW.INVEST (NORTH AMERICA) LLC Dr. John D. Gatto 150 North Michigan Avenue, Suite 2940 Chicago, IL 60601, USA Tel.: Faks: E-posta: info@nrwinvestllc.com NRW Japan K.K. Georg K. Löer New Otani Garden Court 7F 4-1 Kioicho, Chiyoda-ku Tokyo , Japan Tel.: Faks: E-posta: contact@nrw.co.jp NRW.INVEST China/Beijing Xingliang Feng Unit 1218, Landmark Tower 2 8 North Dongsanhuan Road, Chaoyang District Beijing , P.R. China Tel.: Faks: E-posta: office@nrwinvest-beijing.cn NRW.INVEST China/Nanjing Jun Xu 25/F Jiangsu International Trade Mansion 50, Zhong Hua Lu Nanjing , P.R. China Tel.: Faks: E-posta: office@nrwinvest-nanjing.cn NRW.INVEST China/Shanghai Huaizhen Huang 17A, Tomson Commercial Building No. 710 Dongfang Road Shanghai , P.R. China Tel.: Faks: E-posta: office@nrwinvest-shanghai.cn

11 SERVICE AT ITS BEST 11 NRW.INVEST India/Pune Golak C. Misra Office No. 106, Metro House Mangaldas Road, Bundgarden Pune, , India Tel.: E-posta: NRW.INVEST India/Mumbai Shreeram S. Iyer Strategic IT Advisor C-1403, 14th floor, RNA Height, J.V. Link Road Andheri (East) Mumbai, , India Tel.: Faks: E-posta: NRW.INVEST Korea Soyeon Kim Korea Business Center RM , Gangnam-daero, Seocho-gu Seoul, , Korea Tel.: Faks: E-posta: nrw@nrw.co.kr NRW.INVEST Russia/Moscow Ekaterina Karpushenkova 1. Kasatschi per., 7 Moscow, , Russia Tel.: Faks: E-posta: karpushenkova@nrwinvest.com NRW.INVEST Russia/St. Petersburg Tatjana Schwarzkopf Finlyandskij Prospekt 4 A Business Centre Petrovskij Fort 8th Floor, Room 811 St. Petersburg, , Russia Tel.: Faks: E-posta: info@nrwinvest-spb.ru NRW.INVEST Turkey Dr. Adem Akkaya Inönü Cad. 24/4 Gümüssuyu Taksim Istanbul, Turkey Tel.: Faks: E-posta: info@nrwinvest-istanbul.com.tr Künye Yayımlayan: NRW.INVEST GmbH Völklinger Straße Düsseldorf, Germany Tel.: Faks: E-posta: nrw@nrwinvest.com Yetkili Kişi: Manuela Ehresmann, Pazarlama Müdürü Son Güncelleme: Nisan 2014 Baskı: ALBERSDRUCK GmbH & Co. KG DE Tasarım ve Üretim: DIE PR-BERATER GmbH Worringer Straße Köln Resimler: Kapak: Martin Barraud / Getty Images Sayfa 2-3: Oliver Franke / Tourismus NRW e.v. Sayfa 6-9: NRW.INVEST Arka kapak: NRW.INVEST / B. Petershagen

12 NRW.INVEST GmbH North Rhine-Westphalia Völklinger Straße 4, Düsseldorf, Germany

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU Gürhan DEMİREL Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Kasım 2008 Kuzey Ren Vestfalya (Nord Rhein Westfalen) Almanya nın kuzey batısında,

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya da Yeni Yatırım Fırsatları Avrupa daki Yatırım Merkeziniz Rakamlar. Veriler. Gerçekler.

Kuzey Ren-Vestfalya da Yeni Yatırım Fırsatları Avrupa daki Yatırım Merkeziniz Rakamlar. Veriler. Gerçekler. Kuzey Ren-Vestfalya da Yeni Yatırım Fırsatları Avrupa daki Yatırım Merkeziniz Rakamlar. Veriler. Gerçekler. www.nrwinvest.com 2 3 İçindekiler Kuzey Ren-Vestfalya Almanya nın Ekonomi Merkezi 4 Almanya nın

Detaylı

Almanya daki Bir Numaralı Yatırım Merkeziniz Kuzey Ren-Vestfalya PERSİAD-Perpa Sanayici ve İş Adamları Derneği İstanbul,

Almanya daki Bir Numaralı Yatırım Merkeziniz Kuzey Ren-Vestfalya PERSİAD-Perpa Sanayici ve İş Adamları Derneği İstanbul, Almanya daki Bir Numaralı Yatırım Merkeziniz Kuzey Ren-Vestfalya PERSİAD-Perpa Sanayici ve İş Adamları Derneği İstanbul, 05.04.2018 1 Almanya daki Bir Numaralı Yatırım Merkeziniz - Kuzey Ren-Vestfalya,

Detaylı

Temel Bilgiler: Almanya

Temel Bilgiler: Almanya Temel Bilgiler: Almanya Başkent: Resmi dil: Berlin Almanca Para birimi: EURO ( ) Yönetim şekli: Devlet başkanı: Hükümet başkanı: Ulusal bayram: Parlamenter demokrasi 16 eyaletli federal devlet Joachim

Detaylı

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir Temel Ekonomik Göstergeler İzmir 2015 İzmir... İzmir çok yönlü üretim olanakları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini bir arada sunabilmesiyle hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde öne çıkan

Detaylı

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir Temel Ekonomik Göstergeler İzmir 2016 İzmir... İzmir çok yönlü üretim olanakları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini bir arada sunabilmesiyle hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde öne çıkan

Detaylı

Tork açısından hassas vida sıkma ve gevşetme

Tork açısından hassas vida sıkma ve gevşetme Tork açısından hassas vida sıkma ve gevşetme Plarad, 50 yılı aşkın bir süredir hassas torklama ürün ve sistemleri geliştirmekte ve imal etmekteyiz. (150.000 Nm ye kadar). 320 mm ye kadar veya daha büyük

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

KONYA İLİ NEDEN YATIRIMLARI İÇİN HİZMET SEKTÖRÜ

KONYA İLİ NEDEN YATIRIMLARI İÇİN HİZMET SEKTÖRÜ KONYA İLİ HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA ANADOLU NUN ORTASINDA BİR YILDIZ OLARAK PARLAYACAK KONYA İLİ HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik

Detaylı

Hakkımızda. Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir.

Hakkımızda. Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir. EB5 VİZESİ Hakkımızda Nova Group Holding Hakkında 2 Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir. Nova Grup, Amerika ve Türkiye de, yatırım ve ticaret konularında,

Detaylı

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin 80 81 de taçlandırmaktadır. Nitekim Mersin Serbest Bölgesi; 9 bine yakın istihdamı ve Türkiye de faaliyet gösteren 19 Serbest Bölge içerisinde

Detaylı

Proje Hakkında Genel Bilgi

Proje Hakkında Genel Bilgi www.tellus-group.ru Proje Hakkında Genel Bilgi Proje geliştirme: Tellus Group LLC (Rusya) Tellus Group, merkez ofisi Rusya nın KuzeyBatı bölgesinde St. Petersburg şehrinde olan gayrimenkul sektöründe faaliyet

Detaylı

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ HONG KONG RAPOR Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Hong Kong Özel İdare Bölgesi (Çin Halk Cumhuriyeti) : Çin Halk Cumhuriyeti

Detaylı

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü - 1-07.11.2008, Köln TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü TD-IHK: Üyelerimizle yerinde ve doğrudan doğruya irtibat Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk kökenli işletmelerin ve vatandaşların en yoğun

Detaylı

ANUGA nın organizatöründen Reed Tüyap işbirliği ile İstanbul da yeni bir gıda fuarı

ANUGA nın organizatöründen Reed Tüyap işbirliği ile İstanbul da yeni bir gıda fuarı Basın Bülteni No. 1 Anuga destekli - ANUFOOD Avrasya ANUGA nın organizatöründen Reed Tüyap işbirliği ile İstanbul da yeni bir gıda fuarı Gıda endüstrisi için yeni bir uluslararası platform olan ANUFOOD

Detaylı

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Telif hakkı: Koleksiyon Ev ve ofis mobilyaları sunan Türk firması Koleksiyon, Düsseldorf kentindeki Medienhafen bölgesine

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

Ekonomik Veriler: Almanya

Ekonomik Veriler: Almanya Ekonomik Veriler: Almanya Genel Veriler Yüzölçümü 357.7 km² Nüfus 80,8 Milyon (20) Nüfus ve yaş grupların toplam nüfus içindeki payı (%, tahmin) Yaş piramidi (Bin) 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20%

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

İhaleye Davet Mektubu

İhaleye Davet Mektubu İhaleye Davet Mektubu Avusturya, Graz / 09. Mayıs 2011 Avusturya çapında KOKOREC markasını kullanım müsadesi için İhaleye Davet Sizi yukarıdaki ihale konusu için açılacak olan ilansız usülle teklif vermeye

Detaylı

Kocaeli Sanayii Odası 25 Kasım 2014. «Brüksel e yatırım»

Kocaeli Sanayii Odası 25 Kasım 2014. «Brüksel e yatırım» Kocaeli Sanayii Odası 25 Kasım 2014 «Brüksel e yatırım» Brüksel de Yatırım Yapmanın Temel Avantajları! 2 EN ÖNEMLI AVANTAJLARINDAN Kilit piyasalara / ideal test piyasalarına açılan global kapı Uluslararası

Detaylı

Ekonomik Veriler Almanya

Ekonomik Veriler Almanya Ekonomik Veriler Almanya Genel Veriler Yüzölçümü 357.050 km² Nüfus 81,8 Mio. (2011) Nüfus yoğunluğu 229/km² (2011) Nüfus büyüme hızı -0,2%(2012, bir önceki yıla göre) Başkent Berlin Finansmerkezi Frankfurt

Detaylı

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye Fırsatlar Ülkesi Türkiye Yatırımcılar için Güvenli bir Liman Tarım ve Gıda Sektöründe Uluslararası Yatırımlar Dr Mehmet AKTAŞ Yaşar Holding A.Ş. 11-12 Şubat 2009, İstanbul sunuş planı... I. Küresel gerçekler,

Detaylı

KONYA İLİ NEDEN YATIRIMLARI İÇİN SANAYİ SEKTÖRÜ

KONYA İLİ NEDEN YATIRIMLARI İÇİN SANAYİ SEKTÖRÜ KONYA İLİ SANAYİ SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA BİR YATIRIM CENNETİ HALİNE GELMEKTEDİR KONYA İLİ SANAYİ SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3.

Detaylı

Kastamonu - Merkez İlçe

Kastamonu - Merkez İlçe Kastamonu - Merkez İlçe YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Merkez İlçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Kastamonu OSB, şehre ve bölgeye ciddi ekonomik girdiler sağlamaktadır. OSB'de değişik sanayi

Detaylı

Uluslararasılaştırma. Başarılı Beraber Uzun süreli

Uluslararasılaştırma. Başarılı Beraber Uzun süreli Uluslararasılaştırma Başarılı Beraber Uzun süreli Stefan Peikert, AHP GmbH & Co. KG, Berlin Gülcan Bulut, AHP GmbH & Co. KG, Berlin AHP Grup üyesi Berlin Münster Heidelberg Leipzig http://tinyurl.com/ahpturkiye

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Nisan 2014 U.S. Commercial Service Ankara, Turkey Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu

Detaylı

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA TAM BİR FIRSAT KAPISI KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3. Yatırımcılara Tahsis

Detaylı

Berlin Ekonomi Müşavirliği Verilerle Türkiye-Almanya Ekonomik İlişkiler Notu VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU

Berlin Ekonomi Müşavirliği Verilerle Türkiye-Almanya Ekonomik İlişkiler Notu VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU Berlin Ekonomi Müşavirliği Temmuz 2011 1 İÇİNDEKİLER Yönetici Özeti...3 1. Almanya dan Türkiye ye Doğrudan Yatırım Hareketleri...4 2. Türkiye den

Detaylı

TÜRKİYE VE ESKİŞEHİR SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ

TÜRKİYE VE ESKİŞEHİR SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ TÜRKİYE VE ESKİŞEHİR SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ Savaş M. ÖZAYDEMİR ESO Yönetim Kurulu Başkanı 18 Mayıs 2015 ESOGÜ Türkiye nin Mevcut Durumu ve 2023 Hedefleri! İhracatımız artıyor, ancak yüksek teknolojili

Detaylı

Endfolie Variante 1. Türk-Alman Business Center September 2012 Seite 1

Endfolie Variante 1. Türk-Alman Business Center September 2012 Seite 1 Endfolie Variante 1 Türk-Alman Business Center September 2012 Seite 1 Türk-Alman Business Center, Türkiye ve Almanya arasında iş köprüleri kurar. Peter Eisenschmidt Project Director International Affairs

Detaylı

2004 yılında 929 milyon Dolar olan değerli maden ve mücevherat ihracatımız, %62 artışla 2008 yılı sonunda 1.5 milyar Dolara ulaşmıştır.

2004 yılında 929 milyon Dolar olan değerli maden ve mücevherat ihracatımız, %62 artışla 2008 yılı sonunda 1.5 milyar Dolara ulaşmıştır. AFRİKA ÜLKELERİNDE MÜCEVHER SEKTÖRÜ İstikrarlı ve sürekli gelişimiyle büyümeye devam eden Türk Mücevherat Sektörü, son yıllarda gösterdiği ivmeyle altın ve mücevher sektörünün dünya genelinde önde gelen

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU 14.04.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Rusya Federasyonu na ihracat yapan 623 firma

Detaylı

the realisation of creativity in glass Türkçe

the realisation of creativity in glass Türkçe Türkçe COLOUR the realisation of creativity in glass Rhadamant photocase.com CANLI. RENKLİ. PARLAK. Aslında renkler sadece göze yansıyan bir algıdır. İnsanın renk algısı duygularla bağlantılıdır. Renkler

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

PRONOTE ARACILIK + GELİŞTİRME + DANIŞMANLIK

PRONOTE ARACILIK + GELİŞTİRME + DANIŞMANLIK PRONOTE ARACILIK + GELİŞTİRME + DANIŞMANLIK Biz Kimiz: Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık olarak, Gayrimenkul satış ve pazarlama sürecinde özel hissetmenin herkesin hakkı olduğuna inanıp, çalışanlarımız

Detaylı

İçindekiler. 1 Editör. 2 Bank Alpinum Liechtenstein daki özel bankanız. 4 Danışmanlık konseptimiz

İçindekiler. 1 Editör. 2 Bank Alpinum Liechtenstein daki özel bankanız. 4 Danışmanlık konseptimiz TR İçindekiler 1 Editör 2 Bank Alpinum Liechtenstein daki özel bankanız 4 Danışmanlık konseptimiz 6 Mal varlıkları ve değerli kâğıtlar için bireysel çözümler 10 Liechtenstein En küçük bölgede geleneksellik

Detaylı

SLOVENYA NIN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ VE TÜRKİYE - SLOVENYA DIŞ TİCARETİ

SLOVENYA NIN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ VE TÜRKİYE - SLOVENYA DIŞ TİCARETİ İZMİR TİCARET ODASI SLOVENYA NIN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ VE TÜRKİYE - SLOVENYA DIŞ TİCARETİ Pınar Erdem Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü AB Masası Uzman Yardımcısı Şubat - 2007 Slovenya iki milyonluk

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

Hakkımızda. Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir.

Hakkımızda. Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir. E2 VİZESİ Hakkımızda Nova Group Holding Hakkında 2 Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir. Nova Grup, Amerika ve Türkiye de, yatırım ve ticaret konularında,

Detaylı

TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Siyasi ve ekonomik ilişkiler açısından Türkiye nin en olumlu diyaloğa sahip bulunduğu ülkeler arasında yer alan Azerbaycan, Türkiye ye gönderdiği turist

Detaylı

Kaynak : CIA World Factbook

Kaynak : CIA World Factbook Türk Plastik ve Mamulleri, Ambalaj Sektörü ve Plastik İşleme Makine Üreticileri İçin SIRBİSTAN Pazarının Değerlendirmesi GENEL BİLGİLER : Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV EIU tahminine göre Sırbistan

Detaylı

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak PRECISE.PROVEN.PER FORMANCE. Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Profesyonel hizmetlerin dünyasında, en başarılı firmalar, işlerini küresel piyasalarda en iyi

Detaylı

T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI SAKARYA DA OTOMOTİV SEKTÖRÜ ARAŞTIRMASI Mayıs 2011

T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI SAKARYA DA OTOMOTİV SEKTÖRÜ ARAŞTIRMASI Mayıs 2011 T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI Mayıs 2011 Otomotiv sektörü; demir-çelik, petro-kimya, hafif metaller, lastik, plastik gibi ana sanayi dallarında üretilen ürünlerin başlıca alıcısı ve bu sanayilerdeki

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

LİSANS SAHİBİ EFSANELER:

LİSANS SAHİBİ EFSANELER: LİSANS SAHİBİ EFSANELER: JIANGSU SIDEFU TEXTILE CO., LTD. DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN, LÜTFEN BÖLGESEL CCI TEMSİLCİNİZLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ. TEMSİLCİLERİN BÖLGELERE GÖRE LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN BURAYA

Detaylı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı Adana Sanayi Odası Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2018 Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İkili ticarette partneriniz Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye Almanya

Detaylı

DIġ TĠCARETTE LOJĠSTĠK. Şubat 2013

DIġ TĠCARETTE LOJĠSTĠK. Şubat 2013 DIġ TĠCARETTE LOJĠSTĠK Şubat 2013 Sunum Planı Dış Ticarette Lojistiğin Önemi Türkiye Değerlendirmesi Ekonomi Bakanlığı Vizyonu & Çalışmaları 2 DıĢ Ticarette Lojistiğin Önemi 3 LOJĠSTĠK Nedir? Lojistik,

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

Hakkımızda. Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir.

Hakkımızda. Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir. L1 VİZESİ Hakkımızda Nova Group Holding Hakkında 2 Nova Group, Amerika ve Türkiye arasında kurulmuş güçlü bir köprü görevi görmektedir. Nova Grup, Amerika ve Türkiye de, yatırım ve ticaret konularında,

Detaylı

Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ KUZEY KORE ÜLKE RAPORU Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti : Sosyalist Cumhuriyet : Kuzey Kore,

Detaylı

GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011

GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011 GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011 KONUT SEKTÖRÜ İÇİN DEMOGRAFİK ÖNGÖRÜLER YILLAR NÜFUS ARTIŞ HIZI % TOPLAM

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ Otomotiv Sanayinde Gelecek: Değer Zincirinde Değişim Üretimden Tüketiciye: Tedarik

Detaylı

Fraunhofer IOA Fikri Haklar Yönetimi Ödülü 2012. Güler Ayyıldız Dalma Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticiliği 14.06.2012

Fraunhofer IOA Fikri Haklar Yönetimi Ödülü 2012. Güler Ayyıldız Dalma Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticiliği 14.06.2012 Fraunhofer IOA Fikri Haklar Yönetimi Ödülü 2012 Güler Ayyıldız Dalma Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticiliği 14.06.2012 Fikri Haklar Yönetimi Ödülü (IP Management Award) 2008 den beri Fraunhofer IOA Enstitüsü

Detaylı

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2013 Aralık

Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2013 Aralık Türkiye de Bankacılık Sektörü 2009-2013 Aralık Bu çalışma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu, Bankalararası

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL 24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü «UNCTAD» ın Uluslararası Doğrudan Yatırımlara ilişkin olarak hazırladığı Dünya Yatırım

Detaylı

Almanya Avrupa nın En Büyük Kimya Üreticisi Avrupa nın kimya üretiminin dörtte biri Almanya da yapılmaktadır. Italya; 10,70% Ingiltere; 10,80%

Almanya Avrupa nın En Büyük Kimya Üreticisi Avrupa nın kimya üretiminin dörtte biri Almanya da yapılmaktadır. Italya; 10,70% Ingiltere; 10,80% Almanya daki Kimya Endüstrisi Kimya endüstrisi kimya maddelerini üreten bir endüstridir. Almanya, dünyada hala bu konuda en önemli kimya üreticilerindendir ve Avrupa da kimya üretiminin %25 i Almanya dadır.

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Telif hakkı: Land NRW / R. Pfeil Nisan ayı sonunda 40 kişilik bir ekonomi delegasyonu eşliğinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne giden

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ ALMANYA ÜLKE RAPORU Mayıs 2009 İ.A 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Almanya Federal Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi

Detaylı

çeyrek verilerine göre, Türk Yapı Sektörü %12,7 büyüdü. Aynı dönemde AB27 için büyüme %1,5 olarak gerçekleşti.

çeyrek verilerine göre, Türk Yapı Sektörü %12,7 büyüdü. Aynı dönemde AB27 için büyüme %1,5 olarak gerçekleşti. 2011 3. çeyrek verilerine göre, Türk Yapı Sektörü %12,7 büyüdü. Aynı dönemde AB27 için büyüme %1,5 olarak gerçekleşti. Türkiye Ekonomisi Kaynak: TÜİK Türkiye Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Göstergeleri Dünya

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Hollanda ya ihracat yapan 361 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

2015 YILI 2015 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2016 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU

2015 YILI 2015 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2016 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU 2015 YILI 2015 İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ VE 2016 YILI YAYGIN VE SÜREKLİLİK ARZ EDEN İLİŞKİLİ TARAF İSLEMLERİ ÖNGÖRÜSÜ RAPORU Mali ve İdari İşler Müdürlüğü 04.03.2016 Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. A-

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ Finans Merkezi deyince... Beklenti çok, bilinmeyen çok, algı karışık... Neler söylüyoruz? İstanbul tarih boyunca finansın / ticaretin merkezi olmuştur. Kapalıçarşı, Bankalar Caddesi, vs... On yıl sonra

Detaylı

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale ÇANAKKALE

Çanakkale de Yatırım. Invest in Çanakkale. Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale ÇANAKKALE Gelişen Ulaşım Ağı ile Yatırımcıların Yeni Gözdesi; Çanakkale Çanakkale sahip olduğu ulaşım altyapısı ve son yıllarda hız kazanan karayolu, havayolu ve denizyolu yatırımları sayesinde lojistik açıdan yatırımcılara

Detaylı

LOJİSTİK SEKTÖRÜ BÜYÜME ORANLARI

LOJİSTİK SEKTÖRÜ BÜYÜME ORANLARI RAPOR: TÜRKİYE NİN LOJİSTİK GÖRÜNÜMÜ Giriş: Malumları olduğu üzere, bir ülkenin kalkınması için üretimin olması ve bu üretimin hedefe ulaşması bir zorunluluktur. Lojistik, ilk olarak coğrafyanın bir ürünüdür,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Turizm Sistemi...1 1.2. Turizm ve Bilimler...5 1.2.1. Turizm ve Ekonomi...5 1.2.2. Turizm ve Coğrafya...6 1.2.3. Turizm ve İşletme...6

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

ULAŞIM. MANİSA www.zafer.org.tr

ULAŞIM. MANİSA www.zafer.org.tr ULAŞIM Kara taşımacılığı 2023 hedeflerinde büyük merkezler otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir. Harita 15 ve Harita

Detaylı

HONG KONG ÜLKE RAPORU 17.12.2014

HONG KONG ÜLKE RAPORU 17.12.2014 HONG KONG ÜLKE RAPORU 17.12.2014 YÖNETİCİ ÖZETİ BTSO Dış Ticaret Müdürlüğü nün kayıtlarına göre, Bursa dan HONG KONG a ihracat yapan 42 firma bulunmaktadır. 31.12.2013 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği Gürültü Haritalama

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği Gürültü Haritalama ÇEVRE YÖNETĠMĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği Gürültü Haritalama MART 2011 ANTALYA GÜRÜLTÜ HARĠTALAMASI NEDĠR? Stratejik Gürültü haritalaması, bir bölgede

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Cari işlemler açığında neler oluyor? Bu defa farklı mı, yoksa aynı mı? Sarp Kalkan Ekonomi Politikaları Analisti

Cari işlemler açığında neler oluyor? Bu defa farklı mı, yoksa aynı mı? Sarp Kalkan Ekonomi Politikaları Analisti Cari işlemler açığında neler oluyor? Bu defa farklı mı, yoksa aynı mı? Sarp Kalkan Ekonomi Politikaları Analisti TEPAV Değerlendirme Notu Şubat 2011 Cari işlemler açığında neler oluyor? Ekonomide gözlemlenen

Detaylı

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi Küresel Ekonomik Görünüm Çin Ekonomisi Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı

Detaylı

Ekonomik Veriler: Türkiye

Ekonomik Veriler: Türkiye Ekonomik Veriler: Türkiye Genel Veriler Yüzölçümü 783.562,38 km² Nüfus 77.695.94 (214) Yaş ortalaması 3,7 (214) Nüfus ve yaş gurupların toplam nüfus içindeki payı (%, tahmin) 1% 9% 9 8 9+ 8-89 Nüfus Piramidi

Detaylı

EKONOMİK GÖRÜNÜM MEHMET ÖZÇELİK

EKONOMİK GÖRÜNÜM MEHMET ÖZÇELİK Dünya Ekonomisine Küresel Bakış International Monetary Fund (IMF) tarafından Ekim 013 te açıklanan Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, büyüme rakamları aşağı yönlü revize edilmiştir. 01 yılında dünya

Detaylı

Kaynak: KGM, Tesisler ve Bakım Dairesi, 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi. Harita 16 - Türkiye 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi

Kaynak: KGM, Tesisler ve Bakım Dairesi, 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi. Harita 16 - Türkiye 2023 Yılı Bölünmüş Yol Hedefi ULAŞIM Kara taşımacılığı 2023 hedeflerinde büyük merkezler otoyollarla bağlanırken, nüfusu nispeten küçük merkezlerin bu otoyollara bölünmüş yollarla entegre edilmesi hedeflenmektedir. Harita 16 ve Harita

Detaylı

Proje hakkında Proje geliştirme: Proje yönetimi:

Proje hakkında Proje geliştirme: Proje yönetimi: www.tellus-group.ru Proje hakkında Proje geliştirme: Tellus Group (Rusya) Renaissance Holding (Türkiye) Proje yönetimi: Tellus Consulting (Tellus Group iştiraki) 2013 yılının Mayıs ayında St. Petersburg

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

Ekonomik Veriler: Almanya

Ekonomik Veriler: Almanya Ekonomik Veriler: Almanya Genel Veriler Yüzölçümü 357.050 km² Nüfus 80,5 Mio. (2013) Nüfus ve yaş gurupların toplam nüfus içindeki payı (%, tahmin) Yaş piramidi (Bin) 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20%

Detaylı

RUS TÜRK İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ RUSYA İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER VE TÜRK FİRMALARI

RUS TÜRK İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ RUSYA İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER VE TÜRK FİRMALARI RUS TÜRK İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ RUSYA İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞMELER VE TÜRK FİRMALARI Şubat 2019 İÇİNDEKİLER I.GİRİŞ... 3 II.GENEL OLARAK RUSYA İNŞAAT SEKTÖRÜ... 4 III.TÜRK İNŞAAT FİRMALARININ RUSYA DAKİ

Detaylı

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton)

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton) NARENCİYE DOSYASI Kökeni Güneydoğu Asya olan turunçgillerin, çağdaş anlamda üretimi 19. yüzyılda ABD`de başlamış ve hızla yayılmıştır. Turunçgil yetiştiriciliği dünyada 40 derece kuzey enlemi ile 40 derece

Detaylı

AB NİN EKONOMİK YAPISIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1. Ülkelerin Yüz Ölçümü 2. Ülkelerin Nüfusu 3. Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla 4.

AB NİN EKONOMİK YAPISIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1. Ülkelerin Yüz Ölçümü 2. Ülkelerin Nüfusu 3. Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla 4. AB NİN EKONOMİK YAPISIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1. Ülkelerin Yüz Ölçümü 2. Ülkelerin Nüfusu 3. Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla 4. Ülkelerin Büyüme Oranı 5. Ülkelerin Kişi Başına Gayri Safi Yurtiçi

Detaylı

Bebek Hazır Giyim Sektörü Dış Ticaret İstatistikleri Raporu

Bebek Hazır Giyim Sektörü Dış Ticaret İstatistikleri Raporu Bebek Hazır Giyim Sektörü Dış Ticaret İstatistikleri Raporu Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Ar-Ge Şubesi Aralık 2017 Sayfa 1 / 10 Bebek Hazır Giyim Sektörü Sınıflandırma Bebek hazır giyim

Detaylı

Coğrafya Proje Ödevi. Konu: Hindistan ve Nijerya nın Ekonomik Özellikleri. Kaan Aydın 11/D

Coğrafya Proje Ödevi. Konu: Hindistan ve Nijerya nın Ekonomik Özellikleri. Kaan Aydın 11/D Coğrafya Proje Ödevi Konu: Hindistan ve Nijerya nın Ekonomik Özellikleri Kaan Aydın 11/D---1553 Hindistan ın Genel Özellikleri DEVLETİN ADI: Hindistan Cumhuriyeti BAŞKENTİ: Yeni Delhi YÜZÖLÇÜMÜ: 3.287.590

Detaylı

Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri

Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri TR Sistemli Demiryolu Araç Konverterleri Leading in Railway Technology YÖN GÖSTERİCİ. Kaynaklarımızı koruyarak şehir ve kırsal kentler ile büyük şehirlerimiz arasında aktarma yapmadan sınırsız ve sorunsuz

Detaylı

EMO Basın toplantısı 2011 Dr. Wilfried Schäfer VDW Genel Sekreteri İstanbul, 11 Mayıs 2011

EMO Basın toplantısı 2011 Dr. Wilfried Schäfer VDW Genel Sekreteri İstanbul, 11 Mayıs 2011 EMO Basın toplantısı 211 Dr. Wilfried Schäfer VDW Genel Sekreteri İstanbul, 11 Mayıs 211-1 - EMO Hannover 211 Metal işlemenin en önemli etkiliği Süresi: 19 ile 24 Eylül 211 arası Katılım durumu*: 1 5 şirket

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I DÜNYADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI YÖN ARIYOR, TÜRKİYE İSTİKRARA ODAKLANIYOR

İZMİR TİCARET ODASI 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I DÜNYADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI YÖN ARIYOR, TÜRKİYE İSTİKRARA ODAKLANIYOR İZMİR TİCARET ODASI 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ... VII BÖLÜM I DÜNYADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI YÖN ARIYOR, TÜRKİYE İSTİKRARA ODAKLANIYOR 1. Dünyada Değişen Dengeler Ülkeleri Yeniden

Detaylı

Kuruluş yeri seçiminde Köln den yana 11 sebep var

Kuruluş yeri seçiminde Köln den yana 11 sebep var Kuruluş yeri seçiminde Köln den yana 11 sebep var Kuruluş yeri seçiminde Köln den yana 11 sebep var Kuruluş yeri seçiminde Köln den yana 11 sebep var 11 sebep var, firmanızı Köln de kurmanızı çekici kılan.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Tem) ORTA -0,6% 2,0% 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Ağu) AZ 94 93 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ MERSİN GENEL BİLGİLER Nüfus Mersin: 1.705.774 Türkiye: 76.667.864 Okur Yazarlık Oranı (6+Yaş) Mersin: %95 Türkiye: %93 İlçe

Detaylı