FOSAMAX 10 mg Tablet. FORMÜL Her tablet 10 mg alendronik aside eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FOSAMAX 10 mg Tablet. FORMÜL Her tablet 10 mg alendronik aside eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir."

Transkript

1 FOSAMAX 10 mg Tablet FORMÜL Her tablet 10 mg alendronik aside eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Bifosfonatlar kemikte bulunan hidroksiapatite bağlanan sentetik pirofosfat analoglarıdır. FOSAMAX ( alendronat sodyum, MSD) osteoklast aracılı kemik rezorpsiyonunun güçlü spesifik inhibitörü olarak rol oynayan bir bifosfonattır. Emilim Alendronatın ortalama oral biyoyararlanımı 5 mg'dan 70 mg'a kadar olan doz aralığında, bir gecelik açlıktan sonra ve standart bir kahvaltıdan iki saat önce alındığında, intravenöz (IV) referans doza oranla kadınlarda %0.64 olmuştur. Erkeklerdeki oral biyoyararlanım (%0.6) kadınlardakiyle benzer bulunmuştur. Standart bir kahvaltıdan bir ya da yarım saat önce alendronat alınması biyoyararlanımı benzer şekilde azaltır (yaklaşık %40). Osteoporoz çalışmalarında FOSAMAX günün ilk yiyecek ya da içeceğinden en az otuz dakika önce alındığında etkin olmuştur. Alendronat standart bir kahvaltı ile birlikte veya sonraki 2 saat içinde alındığında biyoyararlanım çok düşüktür, kahve ya da portakal suyuyla alındığında biyoyararlanım yaklaşık %60 azalır. Dağılım İnsanlarda kemik dışında ortalama kararlı durum dağılım hacmi en az 28 L dir. İnsan plazmasındaki proteinlere bağlanma oranı yaklaşık %78 dir. Metabolizma İnsanda ya da hayvanda alendronatın metabolize olduğunu gösteren hiç bir kanıt yoktur. Eliminasyon [14 C] alendronatın tek IV dozundan sonra radyoaktivitenin yaklaşık %50 si 72 saat içinde idrarla atılır, feçeste ya çok az bulunmuş ya da hiç bulunmamıştır. İnsanlarda terminal yarı ömrünün 10 yılı aştığı hesaplanmıştır ve bu, iskeletten alendronatın serbestleştiğini ortaya koymaktadır. Klinik bilgi bulunmadığı halde hayvanlarda gösterildiği gibi, böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda alendronatın böbreklerden eliminasyonu azalabilir. Merck & Co., Inc., Whitehouse Station, N.J., U.S.A.'nın tescilli markasıdır.

2 Postmenopozal kadınlarda osteoporoz Osteoporoz, kırık riskinin artmasına yol açan düşük kemik kütlesiyle karakterizedir. Hem kadın hem de erkeklerde oluşur ancak, daha çok kadınlarda menopozdan sonra, kemik döngüsünün arttığı ve kemik rezorpsiyon hızının kemik oluşum hızını aştığı dönemde daha sık görülür. Bu değişiklikler 50 yaşın üzerindeki kadınların anlamlı bir oranında progresif kemik kaybına ve osteoporoza yol açar. Bunun sonucunda, kalça, omur, el bileği kırıkları ortaya çıkar yaş arasındaki kadınlarda kalça kırığı riski 50 kat, omur kırığı riski ise kat artar. 50 yaşındaki kadınların yaklaşık % 40 ının osteoporoza bağlı olarak bir veya birden fazla omur, kalça ya da el bileği kırığıyla karşılaştığı tahmin edilmektedir. Alendronatın günlük oral dozları (altı hafta süreyle 5, 20, 40 mg) postmenopozal kadınlarda kemik rezorpsiyonunun doza bağlı inhibisyonunu gösteren biyokimyasal değişiklikler oluşturmuştur. Bunlar, idrardaki kalsiyumun ve kemikteki kollajen yıkımının idrardaki markırlarında (hidroksipirolin, deoksipiridinolin, ve tip I kollajenin çapraz bağlı N- telopeptidleri) oluşan azalmadır. Bu biyokimyasal değişiklikler, alendronat ile tedavinin kesilmesini izleyen 3 hafta gibi erken bir sürede başlangıç değerlerine geri döndü, ve alendronatın iskelette uzun süre tutulmasına karşın tedavinin kesilmesinden 7 ay sonra plasebodan farklı değildi. Erkeklerde osteoporoz Postmenopozal kadınlara göre, erkekte osteoporoza daha az rastlanmasına karşın erkeklerin anlamlı bir oranında osteoporoza bağlı kırıklar oluşmaktadır. Vertebral deformite prevalansı kadında ve erkekte benzer oranlardadır. Osteoporozlu erkeklerin FOSAMAX (10 mg/ gün) ile 2 yıl süreyle tedavisi, tip I kollajenin çapraz bağlı N-telopeptidlerini yaklaşık %60 ve kemiğe spesifik alkali fosfatazı yaklaşık % 40 oranında azaltmıştır. ENDİKASYONLAR FOSAMAX, kalça ve vertebra kırıkları (vertebral kompresyon kırıkları) dahil olmak üzere kırıkların önlenmesi için postmenopozal osteoporozlu kadınlarda endikedir. FOSAMAX kırıkların önlenmesi için, erkeklerdeki osteoporozun tedavisinde endikedir. KONTRENDİKASYONLAR Özofagus darlığı ve akalazya gibi özofageal boşalmayı geciktiren özofagus anormallikleri. En az 30 dakika dik oturamamak ya da ayakta duramamak. Bu ürünün bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılık. Hipokalsemi (UYARILAR/ÖNLEMLER Bölümüne bakınız). UYARILAR /ÖNLEMLER FOSAMAX diğer bifosfonatlar gibi, üst gastrointestinal mukozada lokal iritasyona neden olabilir. FOSAMAX ile tedavi edilen hastalarda, özofajit, özofagus ülserleri ve özofagus erozyonları ve bunları nadiren izleyen özofagus darlığı gibi istenmeyen olaylar bildirilmiştir. Bazı olgularda bu olaylar ağırdı ve hastanın hospitalizasyonunu gerektirdi. Dolayısıyla, hekimler olası bir özofageal reaksiyonu düşündürebilecek semptom ve bulgular açısından dikkatli

3 olmalıdır ve hastalara disfaji, odinofaji, retrosternal ağrı veya yeni ya da kötüleşen mide yanması halinde ilacı kesip hekime başvurmaları öğütlenmelidir. Ciddi özofageal istenmeyen olay riski, FOSAMAX aldıktan sonra uzanan ve/veya ilacı bir bardak suyla yutmayan ya da özofagus iritasyonunu düşündüren semptomları oluştuktan sonra ilacı almaya devam eden hastalarda daha fazla görülmektedir. Dolayısıyla hastanın ilacı nasıl kullanacağının hastaya anlatılması ve anlamasının sağlanması çok önemlidir (KULLANIM ŞEKLİ VE DOZ Bölümüne bakınız). Kapsamlı klinik çalışmalarda risk artışı gözlenmemekle birlikte, ender olarak (pazara sunulduktan sonra) mide ve duodenum ülserleri bildirilmiştir; bunların bazıları şiddetli ve komplikasyonludur. Bununla birlikte nedensel ilişki kurulamamıştır. FOSAMAX ın üst gastrointestinal mukoza üzerindeki olası iritan etkileri ve altta yatan bir hastalığın kötüleşme potansiyeli nedeniyle, disfaji, özofageal hastalıklar, gastrit, duodenit ya da ülser gibi aktif üst gastrointestinal sorunları olan hastalarda kullanırken dikkatli olunmalıdır. Mideye geçişi kolaylaştırmak ve böylece potansiyel özofagus iritasyonunu azaltmak için FOSAMAX ı bir bardak dolusu suyla almaları ve en az 30 dakika boyunca, günün ilk yiyeceğine kadar yatmamaları veya uzanmamaları hastalara söylenmelidir. Hastalar potansiyel orofarengeal ülser riski nedeniyle tabletleri çiğnememeli ve emmemelidir. Hastalara gece yatarken ve sabah yataktan kalkmadan FOSAMAX ı almamaları özellikle bildirilmelidir. Bu talimatlara uyulmadığı takdirde özofageal problem riskinin artabileceği hastalara anlatılmalıdır. Özofagus hastalığı semptomları (yutma sırasında ağrı ya da güçlük, retrosternal ağrı, yeni ya da kötüleşen mide yanması) geliştiren hastaların ilacı hemen kesip, hekime başvurmaları öğütlenmelidir. Haftada bir kez alınan FOSAMAX dozunu atlayan hastaların, hatırladıkları günün sabahı bir tablet almaları bildirilmelidir. Hastalar aynı gün içinde iki tablet almamalıdır, tercih ettikleri güne göre düzenlenmiş orijinal programa göre, haftada bir kez 1 tablet almaya devam etmelidirler. FOSAMAX kreatinin klirensi <35 ml/dk olan hastalara önerilmez (KULLANIM ŞEKLİ VE DOZ Bölümüne bakınız). FOSAMAX ile tedaviye başlamadan önce hipokalsemi durumu düzeltilmelidir. Diğer mineral metabolizması bozuklukları da (D vitamini eksikliği gibi) etkin biçimde tedavi edilmelidir. Gebelikte Kullanım FOSAMAX gebelerde çalışılmamıştır ve onlara verilmemelidir. Emziren Annelerde Kullanım FOSAMAX emziren annelerde çalışılmamıştır ve onlara verilmemelidir. Pediyatrik Kullanım FOSAMAX çocuklarda çalışılmamıştır ve onlara verilmemelidir.

4 Yaşlılarda Kullanım Klinik çalışmalarda FOSAMAX ın etkinlik ve güvenilirlik profillerinde yaşla ilgili bir farklılık görülmemiştir. YAN ETKİLER/İSTENMEYEN ETKİLER FOSAMAX klinik çalışmalarda genellikle iyi tolere edilmiştir. Beş yıla kadar devam eden çalışmalarda ortaya çıkan yan etkiler hafif olmuş ve tedavinin kesilmesini gerektirmemiştir. Postmenopozal osteoporoz tedavisi FOSAMAX 10 mg/gün ile tedavi olan hastaların %1 ya da daha fazlasında, ilaca belki, olası ya da kesin olarak bağlı olduğu araştırmacılar tarafından bildirilen ve plasebo alanlara göre daha fazla insidansta ortaya çıkan üst gastrointestinal istenmeyen olaylar: Abdominal ağrı (FOSAMAX %6.6, plasebo %4.8), dispepsi (%3.6, %3.5), özofageal ülser (%1.5, %0), disfaji (%1, %0) ve abdominal distansiyon (%1, %0.8). Nadiren döküntü ve eritem oluşmuştur. Buna ek olarak bildirilen istenmeyen olaylar: Kas- iskelet ağrısı ( kemik, kas ya da eklem), kabızlık, diyare, karında gaz yakınması, başağrısı, bulantı, kusma, kas krampları, gastrit, gastrik ülser, duodenum ülseri, asit regürjitasyonu, orofarengeal ülserasyon, özofageal darlık, nadiren deri döküntüsü, uveit, ürtiker ve anjiyoödemi içeren aşırı duyarlılık reaksiyonları. Östrojen /hormon replasman tedavisiyle birlikte kullanım FOSAMAX 10 mg (günde bir kez) ve östrojen ± progestin kombine tedavisinin güvenilirliği ve tolerabilite profili, her bir tedavininki ile tutarlıydı. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ Birlikte alındığında, kalsiyum, antasitler ve diğer oral ilaçlar FOSAMAX ın emilimini etkileyebilir. Dolayısıyla, FOSAMAX tan sonra başka ilaç almadan önce, en az yarım saat beklenmelidir. Klinik açıdan anlamı olan başka ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. HRT (östrojen+ progestin) ile birlikte FOSAMAX kullanımı, bir veya iki yıllık iki klinik çalışmada, postmenopozal osteoporozlu kadınlarda değerlendirilmiştir. FOSAMAX ve HRT nin birlikte kullanımı, her birinin tek başına kullanımına göre, kemik kütlesinde daha fazla artışa yol açmış ve aynı zamanda kemik döngüsünde azalma daha fazla olmuştur. Bu çalışmalarda, kombinasyonun güvenilirlik ve tolerabilite profili, her bir ilacınkiyle tutarlı bulunmuştur. Spesifik etkileşim çalışmaları yapılmamıştır FOSAMAX erkeklerde ve postmenopozal osteoporozlu kadınlarda yapılan osteoporoz çalışmalarında, sık reçetelenen çok sayıda ilaçla birlikte klinik olarak istenmeyen bir etkileşim olmaksızın kullanılmıştır. Klinik çalışmalarda üst gastrointestinal istenmeyen olayların insidansı, günde 10 mg'dan daha yüksek dozda FOSAMAX ve aspirin içeren ilaçlar alanlarda artmıştır. Bununla

5 birlikte, haftada bir 35 mg veya 70 mg FOSAMAX ile yapılan çalışmalarda bu durum gözlenmemiştir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU FOSAMAX, günün ilk yiyecek, içecek ve ilacından en az yarım saat önce sadece suyla alınmalıdır. Diğer içecekler ( maden suyu dahil), yemekler ve bazı ilaçlar FOSAMAX ın emilimini azaltır (İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ Bölümüne bakınız). Mideye geçişi kolaylaştırmak ve potansiyel özofagus iritasyonunu azaltmak için, hasta FOSAMAX'ı, sabah yataktan kalkınca bir bardak dolusu suyla almalı ve en az 30 dakika ve günün ilk öğününden önce uzanmamalıdır FOSAMAX gece yatarken veya sabah yataktan kalkmadan alınmamalıdır. Bu talimatlara uyulmazsa özofageal istenmeyen olay riski artabilir. Besinle alımları yetersizse hastalar kalsiyum ve D vitamini almalıdırlar. Yaşlılarda veya hafif-orta derecede böbrek yetersizliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez ( kreatinin klirensi ml/ dk). Daha ağır böbrek yetersizliği olan hastalarda (kreatinin klirensi < 35 ml) deneyim olmadığı için FOSAMAX önerilmez. Postmenopozal kadınlarda osteoporoz tedavisi Önerilen doz, haftada bir kez 70 mg lık bir tablet ya da günde bir kez 10 mg lık bir tablettir. Erkeklerde osteoporoz tedavisi Önerilen doz haftada bir kez 70 mg'lık bir tablet ya da günde bir kez 10 mg lık bir tablettir. DOZAŞIMI FOSAMAX ile doz aşımının tedavisiyle ilgili mecut spesifik bir bilgi yoktur. Doz aşımına bağlı olarak hipokalsemi, hipofosfatemi ve mide bulantısı, mide yanması, özofajit, gastrit veya ülser gibi üst gastrointestinal sisteme ait istenmeyen olaylar görülebilir. Alendronatı bağlamak için süt veya antasit verilmelidir. Özofagus iritasyonu nedeniyle hasta kusturulmamalı ve dik tutulmalıdır. SAKLAMA KOŞULLARI 30 o C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. İKAZLAR Hekime danışmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. TİCARİ SUNUM ŞEKLİ VE AMBALAJ İÇERİĞİ 28 tabletlik ambalajlarda.

6 PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKLİ FOSAMAX 70 mg Tablet Reçete ile satılır. Ruhsat tarihi: Ruhsat No: 181/27 Merck &Co., Inc., Whitehouse Station, N.J., U.S.A., lisansı ile, Ruhsat Sahibi: Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. İstinye- İstanbul Üretim yeri: FAKO İlaçları A.Ş. Levent- İstanbul

PENSA PHARMA İLAÇ TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Bonemax 70 mg Tablet Prospektüs

PENSA PHARMA İLAÇ TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Bonemax 70 mg Tablet Prospektüs Bonemax 70 mg Tablet FORMÜLÜ Her bir tablet 70 mg alendronat serbest aside eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler Bifosfonatlar kemikte

Detaylı

FOSAMAX 70 mg Tablet. Her tablet 70 mg a eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir.

FOSAMAX 70 mg Tablet. Her tablet 70 mg a eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir. WPC-FSM-MF-112004 FOSAMAX 70 mg Tablet FORMÜL Her tablet 70 mg a eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik Özellikler Alendronat kemikte hidroksiapatite

Detaylı

OSTEOMAX ALENDRONAT SODYUM 10 MG TABLET

OSTEOMAX ALENDRONAT SODYUM 10 MG TABLET OSTEOMAX ALENDRONAT SODYUM 10 MG TABLET FORMÜLÜ: Her bir Osteomax Tablet; etken madde olarak 10.0 mg Alendronik Aside eşdğer 13.05 mg Alendronat Sodyum Trihidrat içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER: Farmakodinamik

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER WPC-FSP-T-032006 FOSAVANCE TABLET FORMÜL Her tablet 70 mg serbest asite eşdeğer miktarda alendronat monosodyum trihidrat ve 2800 I.U. D vitaminine eşdeğer miktarda kolekalsiferol içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı maddeler : Kroskarmelloz sodyum

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı maddeler : Kroskarmelloz sodyum KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALEMAKS 70 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı maddeler : Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEX 70 mg Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEX 70 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEX 70 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronat...70 mg (91.35 mg alendronat sodyum trihidrat olarak) Yardımcı maddeler: Laktoz

Detaylı

BONACTON 70 mg TABLET. Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir.

BONACTON 70 mg TABLET. Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir. BONACTON 70 mg TABLET FORMÜLÜ Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri Alendronat, kemik hidroksiapatitine bağlanan ve

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOSATAB 70 mg efervesan tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOSATAB 70 mg efervesan tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOSATAB 70 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat 91.4 mg (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Alendronik asit...70 mg (91.37 mg alendronat sodyum trihidrata eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Alendronik asit...70 mg (91.37 mg alendronat sodyum trihidrata eşdeğer) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOSAMAX 70 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronik asit...70 mg (91.37 mg alendronat sodyum trihidrata eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Alendronik asit...70 mg (91.37 mg alendronat sodyum trihidrata eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Alendronik asit...70 mg (91.37 mg alendronat sodyum trihidrata eşdeğer) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOSAMAX 70 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronik asit...70 mg (91.37 mg alendronat sodyum trihidrata eşdeğer) Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı maddeler :

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı maddeler : KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALEMAKS 70 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer) Yardımcı maddeler : Laktoz

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 35 mg (32.5 mg risedronik asite eşdeğer)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 35 mg (32.5 mg risedronik asite eşdeğer) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ARILEX 35 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Risedronat sodyum 35 mg (32.5 mg risedronik asite eşdeğer) Yardımcı madde: Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Osteoporozda hastalık sürecinin doğal gelişimi uzun sürdüğünden, FOSAVANCE uzun süreli kullanım için amaçlanmıştır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Osteoporozda hastalık sürecinin doğal gelişimi uzun sürdüğünden, FOSAVANCE uzun süreli kullanım için amaçlanmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOSAVANCE 70 mg/2800 IU Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Alendronik asit:...70 mg (alendronat monosodyum trihidrat olarak) D 3 vitamini

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VEGABON Plus D 5600 IU Tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablette:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VEGABON Plus D 5600 IU Tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablette: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VEGABON Plus D 5600 IU Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablette: Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg alendronata eşdeğer) Vitamin

Detaylı

VEGABON PLUS D 5600 IU Tablet

VEGABON PLUS D 5600 IU Tablet KULLANMA TALİMATI VEGABON PLUS D 5600 IU Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 70 mg alendronat a eşdeğer alendronat sodyum trihidrat ve 5600 I.U Vitamin D 3 içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RİSMOS turuncu renkli, oval, üzerinde 35 işaretli film tablettir. 4 film tablet içeren blisterlerde ambalajlanmıştır.

KULLANMA TALİMATI. RİSMOS turuncu renkli, oval, üzerinde 35 işaretli film tablettir. 4 film tablet içeren blisterlerde ambalajlanmıştır. KULLANMA TALİMATI RİSMOS 35 mg film tablet Ağız yoluyla uygulanır. Etkin madde: Her bir film tablet 32.5 mg risedronik asite eşdeğer 35 mg risedronat sodyum içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat,

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RİSMOS 35 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RİSMOS 35 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RİSMOS 35 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film tablet 32.5 mg risedronik asite eşdeğer 35 mg risedronat sodyum içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 69.6 mg risedronik asite eşdeğer 75 mg risedronat sodyum

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 69.6 mg risedronik asite eşdeğer 75 mg risedronat sodyum ACTONEL 75 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir film kaplı tablette 69.6 mg risedronik asite eşdeğer 75 mg risedronat sodyum Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 70 mg Alendronata eşdeğer Alendronat sodyum trihidrat ve 5600 IU Vitamin D 3 içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 70 mg Alendronata eşdeğer Alendronat sodyum trihidrat ve 5600 IU Vitamin D 3 içerir. BONYL PLUS Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir tablet 70 mg Alendronata eşdeğer Alendronat sodyum trihidrat ve 5600 IU Vitamin D 3 içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz granül, prejelatinize

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GİSMOTAL 100 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg trimebutin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (sığır sütünden elde edilen), mısır nişastası,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ZOLTONAR 5 mg/100 ml İ.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ZOLTONAR 5 mg/100 ml İ.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ZOLTONAR 5 mg/100 ml İ.V. İnfüzyon Çözeltisi İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml de; Zoledronik asit 0.05 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ZOLTONAR, Osteoporozu olan, postmenopozal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TIENAM 500 mg I.V. enjektabl flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde(ler): Her bir flakon steril olarak 500 mg imipenem (imipenem monohidrat olarak) ve 500 mg silastatin (silastatin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALEMOL 70 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. ALEMOL 70 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI ALEMOL 70 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Alendronat sodyum trihidrat (70 mg Alendronik asit e eşdeğer). Yardımcı maddeler: Sitrik asit anhidrus, sodyum karbonat,

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BONEPLUS 150 mg efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BONEPLUS 150 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI BONEPLUS 150 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde(ler): 150 mg risedronat sodyum içerir. Yardımcı madde(ler): Sitrik asit anhidrus, sodyum karbonat, sodyum hidrojen karbonat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her film kaplı tablet 35 mg Risedronat sodyum içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her film kaplı tablet 35 mg Risedronat sodyum içerir. KULLANMA TALİMATI GOYART 35 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her film kaplı tablet 35 mg Risedronat sodyum içerir. Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta (mısır nişastası 1500),

Detaylı

Bondronat İbandronik asit

Bondronat İbandronik asit Bondronat İbandronik asit Film Kaplı Tablet Kemik hastalıkları ajanı Formülü Bir film kaplı tablet, 50 mg ibandronik aside eşdeğer miktarda ibandronik asit, monosodyum tuzu, monohidrat içerir. Diğer maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BONENORM 70 mg/ 5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BONENORM 70 mg/ 5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI BONENORM 70 mg/ 5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 70 mg alendronik asit e eşdeğer 91.4 mg alendronat sodyum trihidrat ve 5600 IU vitamin D3

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI KEPLERON 4 mg / 2 ml IM Enjektabl Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, enjeksiyonluk

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FOSAMAX 70 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Alendronat sodyum, 70 mg. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, laktoz anhidroz, kroskarmelloz sodyum, magnezyum stearat Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg okserutin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet Ağız yoluyla uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet Ağız yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI ESANSİYEL AMİNO ASİT ORAL Tablet Ağız yoluyla uygulanır. Etkin maddeler: 1 tablet içeriği: L-izolösin 59 mg L-lösin 89 mg L-lizin 75 mg = lizin asetat 105 mg L-metionin 52 mg L-fenilalanin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

ACTONEL kemik hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan bifosfonatlar adı verilen ve hormon olmayan ilaç grubuna ait bir ilaçtır.

ACTONEL kemik hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan bifosfonatlar adı verilen ve hormon olmayan ilaç grubuna ait bir ilaçtır. KULLANMA TALİMATI ACTONEL 35 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablette 32.5 mg risedronik asite eşdeğer 35 mg risedronat sodyum Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalize

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Risedronat sodyum 75 mg Yardımcı madde(ler): Sodyum karbonat 230,0 mg Sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONENORM 70 mg/5600 IU efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONENORM 70 mg/5600 IU efervesan tablet 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONENORM 70 mg/5600 IU efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir efervesan tablet 70 mg alendronik asit e eşdeğer 91.4 mg alendronat

Detaylı

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba

KULLANMA TAL MATI MAXTH O 4 mg/2 ml M Enjeksiyon çin Çözelti çeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde Yardımcı maddeler : Bu ilacı kullanmaya ba KULLANMA TALİMATI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYODİN 4mg/2ml IM ampul Kas üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, sitrik asit monohidrat, susuz sodyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNO-TROSYD 100 mg vaginal tablet Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her bir tablet 100 mg tiokonazol içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz, mısır nişastası, saf su, magnezyum stearat,

Detaylı

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül

APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül APRAZOL 30 mg Mikropellet Kapsül FORMÜLÜ: Her kapsülde mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde; Lansoprazol 30 mg Boyar madde olarak: Kinolin sarısı (E 104), İndigokarmin (E 132), Titandioksit

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FERİMAX FORT çiğneme tableti Ağızdan alınır. Etkin maddeler: Her bir çiğneme tableti 100 mg elementer demir e eşdeğer demir III hidroksit polimaltoz kompleksi ve 0,35 mg folik asit içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALEFORT 70 mg/ 2800 IU efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ALEFORT 70 mg/ 2800 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ALEFORT 70 mg/ 2800 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 70 mg alendronik asit e eşdeğer 91.4 mg alendronat sodyum trihidrat ve 2800 IU vitamin D3

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DE-NOL 300 mg Yutma Tableti Ağız yoluyla kullanılır. Etkin madde: Kolloidal bizmut subsitrat

KULLANMA TALİMATI. DE-NOL 300 mg Yutma Tableti Ağız yoluyla kullanılır. Etkin madde: Kolloidal bizmut subsitrat KULLANMA TALİMATI DE-NOL 300 mg Yutma Tableti Ağız yoluyla kullanılır Etkin madde: Kolloidal bizmut subsitrat 300 mg (120 mg Bi 2 O 3 eşdeğeri) Yardımcı maddeler: Povidon K-30 (Polivinilpirolidon), Polakrilin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI ROTASTİN 24 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler : Mannitol E421, mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ANTHĐX 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablette 10 mg rupatadine eşdeğer 12,80 mg rupatadin fumarat bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, mikrokristalin selüloz, kırmızı

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

Actonel 35 mg Filmtablet

Actonel 35 mg Filmtablet Actonel 35 mg Filmtablet FORMÜLÜ Bir film tablette: 32.5 mg risedronik aside eşdeğerde 35 mg risedronat sodyum, ayrıca; sarı demir oksit (E 172), kırmızı demir oksit (E 172) ve titanyum dioksit (E 171)

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. ETACİD, erişkinler, 12 yaş ve üzerindeki adolesanlarda mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ETACİD % 0,05 Nazal Sprey 2. BİLEŞİM Etkin madde: Mometazon furoat 50 mikrogram/püskürtme 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ETACİD erişkinler, adolesanlar ve 6-11 yaş arasındaki çocuklarda

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir.

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir. KULLANMA TALİMATI NEROX-B12 film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Beyazımsı opak renkte, homojen görünüşlü, aromatik kokulu (nane-çikolata) süspansiyon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3- FARMASÖTİK FORM Süspansiyon Beyazımsı opak renkte, homojen görünüşlü, aromatik kokulu (nane-çikolata) süspansiyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR FORTE SÜSPANSİYON, 100 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Beher 10 ml süspansiyon, 1200 mg Kalsiyum karbonat, 140 mg Magnesyum karbonat ve 300 mg

Detaylı

K1SA ÜRÜN BİLGİSİ. I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon

K1SA ÜRÜN BİLGİSİ. I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon K1SA ÜRÜN BİLGİSİ I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir 1 ml süspansiyon, 100,00 mg sodyum aljinat ve 20,00 mg potasyum bikarbonat

Detaylı

Actonel 5 mg Filmtablet

Actonel 5 mg Filmtablet Actonel 5 mg Filmtablet FORMÜLÜ Bir filmtablette: 4.64 mg risedronik aside eşdeğerde 5 mg risedronat sodyum ve boyar madde sarı demir oksit E 172 ve titanyum dioksit E 171 içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİOAK 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet, 5 mg biotin (Vitamin H) içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr, mikrokristalin selüloz, krospovidon, povidon K-30 ve

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir.

Kısa Ürün Bilgisi. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAGCAR SÜSPANSİYON, 100 ml 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Beher 5 ml süspansiyon, 680 mg Kalsiyum karbonat ve 80 mg Magnesyum karbonat içermektedir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

Bonviva 3 mg/3 ml İbandronat sodyum

Bonviva 3 mg/3 ml İbandronat sodyum Bonviva 3 mg/3 ml İbandronat sodyum Enjeksiyonluk çözelti içeren kullanıma hazır şırınga Kemik hastalıkları ajanı Formülü Her bir kullanıma hazır şırınga 3 ml lik çözelti içinde 3 mg ibandronik aside eşdeğer

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam TENOKSAN 20 MG KAPSÜL FORMÜLÜ Beher kapsül, 20 mg tenoksikam içerir.tenoksan kapsüldeki tenoksikam oksikamgrubundan bir tienotiazin türevidir. Kapsül boyar maddeleri: Sarı demir oksit, titanyum dioksit,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Postmenopozal osteoporoz ve kortikosteroid kullanımına bağlı gelişen osteoporoz tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Postmenopozal osteoporoz ve kortikosteroid kullanımına bağlı gelişen osteoporoz tedavisinde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTONEL 5 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film tablet; 5 mg risedronat sodyum (4.64 mg risedronik asite eşdeğer) içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MUSCOFLEX 8 mg kapsül Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kapsülde 8 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, magnezyum stearat, jelatin, sodyum

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması

2. DROSER i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler 3. DROSER nasıl kullanılır? 4. Olası yan etkiler nelerdir? 5. DROSER in saklanması KULLANMA TALİMATI DROSER burun damlası Yalnızca burun içine uygulanır. Etkin madde : Sodyum klorür Yardımcı maddeler : Deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RİSEPLUS D3 35 mg/2800 IU efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RİSEPLUS D3 35 mg/2800 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RİSEPLUS D3 35 mg/2800 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde(ler): Her bir efervesan tablet 35 mg risedronat sodyum ve 2800 IU vitamin D3 içerir. Yardımcı madde(ler): Sitrik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. KULLANMA TALİMATI LOPERAN 2 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 2 mg loperamid e eşdeğer 2,16 mg loperamid HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, laktoz, talk, jelatin, Mg stearat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Risedronat sodyum 75 mg Yardımcı maddeler: Sodyum karbonat 230,0 mg Sodyum hidrojen

Detaylı

Etkin madde: Risedronat sodyum. 75 mg (69.6 mg risedronik asite eşdeğer)

Etkin madde: Risedronat sodyum. 75 mg (69.6 mg risedronik asite eşdeğer) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTONEL 75 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Risedronat sodyum. 75 mg (69.6 mg risedronik asite eşdeğer) Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RİSEPLUS D3 150 mg/5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RİSEPLUS D3 150 mg/5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RİSEPLUS D3 150 mg/5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde(ler): Her bir efervesan tablet 150 mg risedronat sodyum ve 5600 IU vitamin D3 içerir. Yardımcı madde(ler): Sitrik

Detaylı

1. BONEPLUS 2. BONEPLUS 3. BONEPLUS BONEPLUS

1. BONEPLUS 2. BONEPLUS 3. BONEPLUS BONEPLUS KULLANMA TALİMATI BONEPLUS 75 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 75 mg risedronat sodyum içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit anhidrus, sodyum karbonat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COMBANTRIN 250 mg/5 ml oral süspansiyon Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 100 ml oral solüsyon 14,400 mg pirantel pomoat (5 mg pirantel baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Antifoam

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir.

Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. KULLANMA TALİMATI NETİRA tek doz göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. Her tek dozluk kap (0.3 ml) 1.365 mg netilmisin sülfat (0.900 mg Netilmisin e eşdeğer) içerir. Yardımcı Maddeler

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008

Tekfin Sprey Dermal % Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2008 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN DERMAL SPREY % 1, 30 ml 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 30 ml lik solüsyon; 300 mg Terbinafine hydrochloride içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 107.7 mg Demir III amonyum sitrat (16.4 mg elementel demire eşdeğerde) bulunur. Yardımcı maddeler : Metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RİSEPLUS D3 75 mg/5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RİSEPLUS D3 75 mg/5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RİSEPLUS D3 75 mg/5600 IU efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde(ler): Her bir efervesan tablet 75 mg risedronat sodyum ve 56.0 mg vitamin D3 içerir. Yardımcı madde(ler): Sitrik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTONEL 75 mg Film Kaplı Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTONEL 75 mg Film Kaplı Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACTONEL 75 mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Risedronat sodyum 75 mg (69.6 mg risedronik asite eşdeğer) Yardımcı madde (ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MUCOLATOR PLUS 600 mg Toz İçeren Saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MUCOLATOR PLUS 600 mg Toz İçeren Saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI MUCOLATOR PLUS 600 mg Toz İçeren Saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir saşede, 600 mg asetilsistein Yardımcı maddeler: Aspartam, sorbitol, betakaroten, portakal aroması. Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BATTICON Pomad. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BATTICON Pomad 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g da: Etkin Madde Povidon iyot 30/06 10.00 g Yardımcı Maddeler Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı