Tar hçem z

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tar hçem z"

Transkript

1 T me Güzelsanatlar Okulu T.C. M ll Eğ t m Bakanlığı'na bağlı b r kurumdur. T me Güzelsanatlar Okulu İng ltere Royal Academy okulunun Türk ye'de k Sınav Merkez d r. Tar hçem z Kurumumuz 2011 yılında yoluna lk adımı atmış ve grurula Ataşeh r, Soyak, Altun zade, Ömerl şubeler m z le devam etmekted r.müz k okullarının günümüzde açık pazara dönüşmes n n b reylere açtığı der n yarayı kapatmalıyız. Sanatın ancak konusunda deney ml b r yönet c ylebaşlayacağını b lerek yola lk adım atık ve kurulduğumuz lk yıl bunu kanıtladık. Özel okullara verd ğ m z sanat danışmanlığı desteğ le b r çok kuruma faydalı ve ortak çalışma becer s ne sah p b r kurum olduk. Konusunda deney ml b r k ş den eğ t m almak k ş n n güven n artırarak, hayata bakışını değ şt receğ nden özell kle uzman b r kadro seçt k. Sanatın zamanı yoktur lkes yle, 7 den 70 e b rçok yaş grubuna b reb r eğ t m vermey başardık ve başaracağız. M ll Eğ t m Bakanlığına bağlı b r kurum olarak lg l branşlarda öğrenc ler m z M ll eğ t m sert fika programından mezun etmektey z. Ayrıca Royal Academy Okulunun Türk ye'de k sınav merkez olarak öğrenc ler m ze Dünya'nın her yer nde geçerl sert fikalarını sunmaktayız.

2 Okulumuzu Ayrıştıran Özell kler Nelerd r? T me Güzel Sanatlar da alışagelm ş, geleneksel yapının aks ne; eğ t mde yetenek aranmıyor. Doğru eğ t m yaklaşımları ve öğren m tekn kler le herkes n müz k, t yatro ve dans dalında kend n gel şt rerek key f alab leceğ donanıma sah p olab leceğ ne nanıyoruz. Bu özel ve yen l kç eğ t m model m z, tüm branşları b rb r ne bağlayan ortak felsefey oluşturuyor. Eğ tmen olarak görev m z gerekl b lg ve becer y çözümley p, en rahat uygulama yollarını göstermek; öğrenc n n görev se öğrenmek Öğrenc n n katılımcı olmasını, sorumluluk üstlenmes n, sorgulamasını ve kend öğren m ne katkıda bulunmasını destekl yoruz. Çünkü sürekl öğretmene bağımlı b r öğren m yaklaşımının, öğrenc de başarma duygusu değ l, hayal kırıklığı yaratacağını b l yoruz. Herhang b r konuda ortaya çıkan öğrenme steks zl ğ n n, kurumun yeters zl ğ veya yetk n olmayan eğ tmen kadrosundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu olasılığı ortadan yok ederek eğ t m n sağlıklı lerlemes ne olanak tanımak, luğunda, gururla çalmak ç n hazır oluyor. kurumumuzda b r nc önem sırasında yer alıyor. Okulumuzda öğrenc ler m z ç n d nam k, etk leş ml ve eğlencel b r öğrenme tabanı oluşturarak, öğretmenler m z eğ terek, yarattığımız pedagoj k müz k metot k taplarından yararlanarak, hedefler m ze ulaşmaktan gurur duyuyoruz. Enstrüman çalab lmek, yen b r donanımı kullanab lme becer s d r. Öğren m, d l öğren m nde olduğu g b tekrarlanarak gerçekleş r. Küçük b lg ler, z nc rleme eklenerek bütüne ulaşır. Parçalar notaları okumadan ezbere öğret lmez; notalar se parmak numaralarına kısıtlı kalarak öğren lmez. Öneml olan sadece b r parçayı çalab lme becer s değ l, parçanın çerd ğ b lg ve becer ler yen parçalarda bağımsız kullanab lmekt r. Bu nedenle, b lg ler küçük adımlara bölerek, öğrenc n n anlayacağı düzeyde uygulamalı olarak anlatıyoruz. Eğ tmenler m z, öğrenc ye b lg ler özümsemes ç n ders sürec nde rehberl k ed yor. Öğren mde sorumluluk ve uygulama se öğrenc ye a t. Böylece gerekl donanıma sah p öğrenc, evde de öğrend ğ parçaları kend sorumluluğundadır.

3 Hedefler, Kazanımlar Eğ t m Hedefler m z Öğretme yer ne öğrenme merkezl olmak. Öğrenc ler m z n eğ t me akt f katılımını sağlayarak, sorumluluk almasına destek olmak. Öğrenc ler m z n sorgulama ve çözümleme becer ler n gel şt rmek. Öğrenc ler m z n keşfetme, anlama, çselleşt rme, yorumlama becer ler n hayal gücüyle desteklemek. Çoklu zekâyı destekleyecek öğrenme alışkanlıkları kazandırmak. Eğ t m, öğrenc ler m z n yapısına uygun öğrenme modeller le programlamak. Anal t k düşünce ve duygusal yapıyı b rl kte önemsetmek. Müz k, t yatro, dans aracılığıyla kend n fade etme ve let ş m kurmayı öğretmek. Bey n-beden arasında senkron zasyon ve koord nasyon sağlamak. Uluslararası platformda başarılı öğrenc ler yet şt rmek. Sanatçı olma yolunda sosyal sorumluluk b l nc n gel şt rmek. Öğrenc ler m z n Kazanımları K ş sel, sosyal ve akadem k yaşamda başarı. Yaratıcı ve çözümsel düşünme yet s. Anal t k, sentez, değerlend rme becer ler. İlet ş m becer ler. Yoğun d nleme becer s ve konsantrasyon artışı. Başarının yarattığı mot vasyon. Gayretle zorlukları aşarak, yüksek özgüven kazanımı. Sabırlı olma ve d s pl n anlayışı. Matemat k ve yabancı d l öğren m ne destek. Sorumluluk duygusu.

4 Müz k Eğ t m Neden Öneml d r? Araştırmalar, müz k d nleme ve öğrenmen n, çocuklarda matemat k ve d l becer ler n artırdığını, yaratıcı ve çözümsel düşünmey gel şt rd ğ n ve sosyal becer ler destekled ğ n ortaya koyuyor. Az sayıda müz k ders ne katılmış olmak b le, nöronlar arasındak bağlantının gel şmes ne katkıda bulunuyor. Müz k, k ş ler n b ç m, yapı ve kalıplar le zaman ve semboller daha y anlamasına yardım ett ğ g b, onları daha y b rer d nley c de yapıyor. Müz k öğren rken, beyn n sadece sağ veya sol yarımküres değ l, tümü kullanılıyor. Müz k eğ t m sayes nde koord nasyon öğren l yor, bellek ve odaklanma gel ş yor; ders çalışma konusunda d s pl nl ve sabırlı olmak öğren l yor. Müz k eğ t m n, anad l öğren m olarak kabul ed yoruz. Enstrüman çalab lmek, yen b r donanımı kullanab lme becer s d r. Öğren m, d l öğren m nde olduğu g b tekrarlanarak gerçekleş r. Küçük b lg ler, z nc rleme eklenerek bütüne ulaşır. Parçalar notaları okumadan ezbere öğret lmez; notalar se parmak numaralarına kısıtlı kalarak öğren lmez. Öneml olan sadece b r parçayı çalab lme becer s değ l, parçanın çerd ğ b lg ve becer ler yen parçalarda da bağımsız kullanab lmekt r. Bu nedenle, b lg ler küçük adımlara bölerek, öğrenc n n anlayacağı düzeyde uygulamalı olarak anlatıyoruz. Eğ tmenler m z, öğrenc ye b lg ler özümsemes ç n ders sürec nde rehberl k ed yor. Öğren mde sorumluluk ve uygulama se öğrenc ye a t. Böylece gerekl donanıma sah p öğrenc, evde de öğrend ğ parçaları kend sorumluluğunda, gururla çalmak ç n hazır oluyor.

5 Eğ t m Metodlarımız Öğren m tecrübes n eğ tmenler m z yaratır. Eğ t mde, öğretmen n konumu ve üstlend ğ sorumlulukları önems yor, değerl buluyoruz. Farklı d s pl nler nden gelen tüm eğ t m kadromuzun kend dalında b l msel araştırmalar yapan, eğ t m sem nerler ne katılan, öğrenc ve vel yle let ş m kurab len, pedagoj k yaklaşımda uzman, çocukları ve mesleğ n seven, saygı duyan, k ş sel gel ş me açık öğretmenler olmasına önem ver yoruz. Tüm eğ t m kadromuzun, T me Guzel Sanatlar Merkez eğ t m ve öğren m yaklaşımı ve hedefler nde etk n, donanım sah b olmasına özen göster yoruz. Yeter nce donanımlı olmayan b r eğ tmenın, öğrenc n n müz k yaşamında sıkıntı yaratması kaçınılmaz olduğunun b l nc ndey z. Müz k eğ t m, b r usta-çırak l şk s d r. Öğrenc ler m z n sadece b r enstrüman öğren m nden değ l, yaşam boyu müz kle kuracağı l şk den kend m z sorumlu h ssed yoruz. Eğ t m kadromuz, çalışmalarını sürekl eğ t m programında, akadem k yıl boyunca sürdürüyor. TGS eğ t m metodları K taplarımız, öğrenc n n küçük motor ve müz kal gel ş m n destekleyecek donanımları çer yor. Enstrüman eğ t m nde yaygın kullanılan geleneksel k tapların her yaş grubunun farklı ht yaçlarına h zmet verecek yeterl l kte olmadığını gördük. Uzun yılların gözlem sonucunda değ ş k yaş gruplarında uygun sev yey destekleyecek, hızlı b ç mde yol almasını sağlayacak eğ t m k taplarımızı yarattık. P yano, g tar, elektro g tar ve bater metot k taplarımız okulumuzda ve kurum dışında yaygın olarak kullanılıyor.

6 B reysel Enstrüman Dersler B reysel enstrüman dersler m z: P yano Keman Çello Klas k g tar Bas g tar Elektro g tar Bater Klar net Flüt Pop vokal Şan Vel let ş mde paylaşılan haftalık ders yorumları ve değerlend rmes Döneml k gel ş m raporu Öğrenc res taller V ew Page Performans fırsatları Workshop ve yarıyıl atölye çalışmalarına sınırsız katılım Kurum tarafından düzenlenen eğ t m ve konser paneller ne ücrets z katılım Yurt dışı müz k ve sahne sanatları okumak steyen öğrenc lere eğ t m danışmanlığı Yurt dışı ün vers te başvurularında referans mektubu B reysel enstrüman dersler m z neler kapsıyor: Vel lerle öğrenc n n hedef ve gel ş m n görüşüldüğü, programa uyumlama toplantıları Bu hedefler doğrultusunda öğrenc ye özgün eğ t m programı ve müfredat sunulması BT Eğ t m Metot K tapları nın kullanımı ve başarı sert fikası B re b r 40 veya 55 dak kalık özel ders Web s tes nde vel ve öğrenc ye a t kullanıcı hesabı Program akışı le lg l vel let ş m

7 Gel ş m İzlemek Eğ tmen kadromuz, bölüm başkanlarımız, eğ t m d rektörümüz ve okul müdürümüz; yakın b r çalışma ç nde öğrenc ler n gel ş mler n zl yorlar. Öğrenc, vel ve eğ tmen arasında haftalık, döneml k raporlar da dah l olmak üzere let ş m sürekl olarak devam ed yor. Eğ t m programımıza katılan öğrenc vel ler, kayıt gerçekleşt r ld kten sonra lk dönem eğ t m koord natörü le toplanıyorlar. Toplantıda eğ t m sürec n n çer ğ, hedefler, metodoloj ve uygulamalar anlatılıyor. Vel, enstrüman öğren m tecrübes n kısmen uygulamalı olarak deney ml yor. Eğ t m koord natörü evdek müz k çalışmaları le lg l aldığı b lg ler doğrultusunda öğrenc n n müfredat akışı ve ht yaçlarını rev ze ed yor. Danışmanlık Her öğrenc, bölüm başkanı, müz k d rektörü ve müz k okulu müdürüne dersler, gel ş m, hatta ün vers te veya kar yer planları le lg l olarak danışab l yor. Müfredatta bulunan çok farklı düzeylerdek b reysel eğ t mler sayes nde, tüm bu yetk l ler öğrenc ler branşlarında daha yakından tanıma fırsatı buluyor ve onlara yönlend r c öner lerde bulunab l yorlar. Başlangıç Programı Bu ders, 40 dak ka b reysel enstrüman, 45 dak ka grup solfej ve müz k tar h dersler n çer yor. Enstrümanıyla yen tanışan, yoğun müz k programımız ç n henüz yaşı küçük olan veya sınav değerlend rmes nden uzak, sadece müz k çalmanın keyfin yaşamak steyen müz syen adayları ç n öner yoruz. 40 dak kalık programda olan öğrenc ler London College of Mus c Sert fika programında yer almıyorlar. Yoğun Program 55 dak ka enstrüman, 45 dak ka grup solfej, teor ve müz k tar h dersler le sınav çalışmalarını çer yor.yoğun müz k programını, West London Ün vers tes çatısı altında, London College Of Mus c Sert fika Programı nda uluslararası geçerl akred tasyon le gel ş m n uluslararası kr terlerde denetlemek ve raporlamak steyen öğrenc ler m ze öner yoruz. İng ltere, Kanada ve Amer ka Ün vers te başvurularında ayrıştırıcı katma değer

8 ve burs olanağı arayışında olan öğrenc ler m z bu programı terc h edeb l rler. LCM sert fika ve d ploma programına katılım, T me Güzel Sanatlar da en az b r eğ t m yılı sonucunda eğ tmen ve okul müdürünün değerlend rmes yle gerçekleş yor. keman, çello, flüt g b çalgıların b rl kte çalışab lecekler en az 4, en fazla 6 k ş l k grubu kapsıyor. Folk, Lat n, Pop g b türlerde yerl ve yabancı örnekler seslend r l yor. Repertuvar öğretmen rehberl ğ nde, öğrenc ler n terc hler doğrultusunda şek llen yor. Çalışmalar, yıl sonu sahne performansı le sonlanıyor. Grup Keman Suzuk Metodu ROCK ORKESTRALARI Bu grup ders m z; keman çalmak veya çalmayı deney mlemek steyen öğrenc ler m z ç n oluşturuldu. Küçük yaş keman öğren m nde tüm dünyada en yaygın kullanılan Suzuk eğ t m metodu, programda d ğer enstrüman öğren m nde kullandığımız eğ t m yaklaşımlarıyla aynı hedefler paylaşıyor. Enstrüman öğren m n n yen b r becer olduğu; doğru yaklaşımla herkes n bu donanıma sah p olab leceğ kabul ed l yor. B r enstrüman çalma keyfin yaşamanız ç n yetenekl olmanız şart görülmüyor. Öğren m, d l öğren m nde olduğu şek lde tekrarlarla gerçekleş yor. POP ORKESTRASI P yano, elektro g tar, bas g tar, akust k/klas k g tar, bater, klavye, perküsyon, P yano, elektro g tar, bas g tar, akust k g tar, bater, klavye, perküsyon çalgılarının b rl ktel ğ n çer yor. Grup çalışmasında öğrenc ler m z, rock müz ğ n n tüm alt türler nde örnekler deney mley p, cra ed yorlar. Yıl sonu sahne performansını tak p eden sürede, kayıt stüdyosunda parçalarını çalıyor ve CD kaydı gerçekleşt r yorlar. ODA ORKESTRALARI P yano, keman, çello, g tar, vokal öğrenc ler m zden oluşturduğumuz oda orkestrası çalışmaları; eğ t m yılı boyunca ayda 2 kez toplanıp, prova yapıyor. Çalışmalar, yıl sonu konser performansı le sonlanıyor.

9 KLASİK GİTAR ORKESTRALARI Küçük yaş g tar öğrenc ler m zden oluşturduğumuz oda orkestrası çalışmaları; eğ t m yılı boyunca her Cumartes grup ders olarak uygulanıyor. Çalışmalar, yıl sonu konser performansı le sonlanıyor. MİA ( MÜZİĞE İLK ADIM ) MİA Müz ğe İlk Adım Grup Ders ( yaş)müz ğe lk adım ders, New York ta Ju ll ard g b dünyanın önde gelen müz k okullarının uyguladığı ve terc h ett ğ, müz ğ hareketle b rleşt ren pedagoj k b r eğ t m programı olarak b l n yor.çocuklara küçük yaştan başlayarak müz k sevg s n aşılamak, eğlend kler key fl b r ortam yaratarak müz kle lk tanışmalarına olanak sağlamak programın amacını oluşturuyor. Derste kullanılan tekrarlar d kkatl d nleme, yoğunlaşma, komut alma g b becer ler gel şt r rken; öğrenc ler, hayal gücünü kullanmayı öğren yorlar. Müz ğ n temel kavramları olan r tm, ton, melod, nota değerler ve müz kal nüansları; kuramsal olarak değ l, hareket ve oyunlarla aktarıyoruz. Ders akışında hareket ve müz k b rleşerek, b r bütünü yaratıyor. Ders akışında ünlü bestec ler n yaşam öyküler ve müz kler n de şl yoruz.derslerde öğrenc ler n müz ğe olan yatkınlıklarını gözleml yor ve ler ye dönük öner ler yapıyoruz. Haftalık ders değerlend rmeler n, vel let ş m nde paylaşıyoruz. Dönem vel lere yapılan b r sunum ve sert fika programı le sonlanıyor. Programı tamamlayan öğrenc ler, hazır oldukları gözlemlen rse, PİA P yanoya lk adım programına devam edeb l yorlar.kısa döneml program, vel lere yapılan sunum ve sert fika tören yle sonlanıyor. PİA ( PİYANOYA İLK ADIM ) PİA P yanoya İlk Adım Grup Ders ( yaş) Bu pedagoj k p yanoya başlangıç ders n, b reysel enstrüman ders ç n henüz hazır olmayan veya müz ğe lk adımda kend n grup ç nde daha rahat h ssedecek öğrenc ler ç n öner yoruz. Müz kle lk tanışmalarını MİA ders nde gerçekleşt rm ş küçük müz syen adayları, TGS Eğ t m k taplarından, M n k Parmaklar p yano eğ t m k tabı le lk parçalarını çalmaya başlıyorlar. Ders çer ğ n kulak eğ t m, solfej, r tm eğ t m, şarkı söyleme ve

10 başlangıç parçaları oluşturuyor. Henüz okumayı öğrenmeyen bu yaş grubu öğrenc ler ; notaları okuyarak, anlayarak parçalarını çalıyorlar. Sol anahtarı ve fa anahtarı le tanışıyor, lk dersten başlayarak sağ el ve sol el parçaları çalmaya başlıyorlar. Öğrenc, d ğer öğrenc ler d nlerken öğren yor, sırasını bekl yor, grup arkadaşlarına karşı saygılı davranmayı öğren yor. Müz k yapmanın ve d nlemen n kurallarıyla tanışıyor. Bu grup ders m z, b r dönem müz ğe lk adım, MİA programına katılmış öğrenc ler m z n b reysel enstrüman öğren m ne geç ş n de kolaylaştırıyor. Eğ t m, ders akışında b reysel ve grup öğren m olarak b rl kte uygulanıyor. Derslerde öğrenc ler n müz ğe olan yatkınlıkları gözlemlen p, ler ye dönük enstrüman çalmakla lg l öner ler yapılıyor. Haftalık ders değerlend rmeler, vel let ş m nde paylaşılıyor. olan veya enstrümanla lk tanışmalarını grup çalışmasında terc h eden öğrenc ler m z ç n yarattık. Programın amacını, öğrenc ler n k ş sel, sosyal gel ş mler n grup çalışmasıyla desteklemek, müz ktek r t m anlayışını gel şt rmek ve b rl kte müz k yapmanın key fl tecrübes n yaşatmak oluşturuyor. Farklı perküsyon enstrümanları ve küçük yaş bater set le yapılan çalışmalarda, öğrenc ler m z farklı r t m çalgılarını öğrenme ve deney mleme fırsatını buluyorlar. Müz kal becer ler n yanı sıra, konsantrasyon artırıcı alıştırmalar, d kkatl d nleme, uyum sağlama, grup ç nde dayanışma ve saygı, öğren len sosyal becer ler arasında yer alıyor. Haftalık ders değerlend rmeler, vel let ş m nde paylaşılıyor.kısa döneml program, küçük b r grup d nlet s ve sert fika tören yle sonlanıyor. Kısa döneml program, küçük b r grup d nlet s ve sert fika tören yle sonlanıyor. Bater ve Perküsyon R tm Grup Ders (6-9 yaş)bu r tm ve perküsyon grup çalışmasını, b reysel ders ç n henüz yaşı küçük

11 Yet şk nler İç n Müz k Dersler Yoğun çalışma temposunda stresten uzaklaşmak, küçükken bıraktığınız müz k dersler ne ger dönmek, yen b r maceraya adım atmak veya kend n ze b r hed ye vermek st yorsanız müz k öğren m ne başlayab l rs n z. P yano, flüt, klas k g tar, elektro g tar, bas g tar, bater, vokal dersler TGS ler başlangıç metotlarının kullanımıyla hızlı b r öğren m ve çalma fırsatı yaratıyor. B reysel gerçekleşen dersler m z, yet şk nler n yoğun çalışma programına göre takv mlend r yoruz. Enstrüman dersler n, kısa dönem veya ders bazında alma mkanı da sunuyoruz. Programa başlamak ç n özel b r yetenek veya müz k kulağı gerekm yor. Dersler hafta ç öğle saatler nde önceden alınan randevu le gerçekleş yor. Gel nmeyen dersler n, 24 saat önces nden ptal ed lmes gerek yor. Yoğun çalışma temposunda stresten uzaklaşmak, küçükken bıraktığınız müz k dersler ne ger dönmek, yen b r maceraya adım atmak veya kend n ze b r hed ye vermek st yorsanız müz k öğren m ne başlayab l rs n z. P yano, flüt, klas k g tar, elektro g tar, bas g tar, bater, vokal dersler TGS ler başlangıç metotlarının kullanımıyla hızlı b r öğren m ve çalma fırsatı yaratıyor. B reysel gerçekleşen dersler m z, yet şk nler n yoğun çalışma programına göre takv mlend r yoruz. Enstrüman dersler n, kısa dönem veya ders bazında alma mkanı da sunuyoruz. Programa başlamak ç n özel b r yetenek veya müz k kulağı gerekm yor. Dersler hafta ç öğle saatler nde önceden alınan randevu le gerçekleş yor. Gel nmeyen dersler n, 24 saat önces nden ptal ed lmes gerek yor. İng l zce Müz kal T yatro Grubu Bu program; yeterl İng l zce altyapısı olan, şarkı söylemekten, dans etmekten ve oyunculuktan hoşlanan 7-9 ve yaş grubuna h tap ed yor ve performans odaklı b r ders olma özell ğ n taşıyor. İng l zce uygulanan ders çer ğ ; yaratıcılık ve hayal gücünü gel şt ren drama oyunlarını, doğaçlama, beden, ses, oyunculuk eğ t m n ve sene sonunda yapılacak müz kal performansı kapsıyor. B l nen veya özgün müz kaller çalışılarak eğ t m dönem sonunda profesyonel b r sahnede büyük b r performans serg len yor. sunumlar da k öncel k, çocukların sahne tecrübes nde kazanacağı özgüven yaratmak ve key f alab lecekler b r ortam sunmaktan geç yor. Bu hedefler doğrultusunda yaratılan kurgu

12 yardımıyla çalışmalar, zevk alab lecekler ve kend ler n gel şt reb lecekler b r etk nl k hal ne dönüşüyor. Peter Pan, W zard of Oz, W cked, Ann e, Sound of Mus c, Camp Create, A M dsummer N ght s Dream, Grease, Al ce n Wonderland, Ch cago, C nderalla sahnelenen eserler arasında yer alıyor. İng l zce müz kal t yatro bölümünde, London College of Mus c Sert fika programına katılma olanağı bulunuyor. Programa katılım, program eğ tmen ve okul müdürünün değerlend rmes sonucunda gerçekleş yor. Club Dance, Yet şk nler ç n Dans Dersler : Neden hep çocuklar eğlens n? Dans etmey ve yüksek adrenal n seven yet şk n vel ler m z ç n yarattığımız kısa döneml dans dersler nde Shak ra, Lady Gaga, Madonna g b dans ustalarının hareketler n öğren rken; aynı zamanda beden d l le kend n z fade etmey keşfedeb l rs n z. Koord nasyon, müz kle senkron zasyon ve koreografi öğren m s z sahne yıldızlarından b r g b h ssett recek. Programa katılmak ç n dans tecrübes aramıyoruz. Dersler, hafta ç akşam saatler nde yapılıyor. Bu ders ç n rahat hareket edeb leceğ n z kıyafetler öner yoruz. Popstar Dance (5-8 yaş ve yaş) Dünya platformundak sahne sanatçılarının canlı performans ve v deo kl pler nde beğend ğ m z, hayran kaldığınız hareketler n müz kler yle b rl kte öğrend ğ n z yüksek enerj gerekt ren b r dans ders sunuyoruz. Ders akışında Shak ra, Lady Gaga, Madonna, PSY g b güncel sanatçıların hareketler n öğren rken; M chael Jackson, Elv s Presley g b geçm ştek dans ustalarını da keşfetme fırsatı sunuyoruz. Madonna b ze Vogue pozunda durmayı, Lady Gaga Trash Jazz tarzında her şey n geçerl olduğunu, Elv s kalçalarımızı savurmayı gösterm şt. Ş md sıra s zde Bu sınıf yüksek adrenal n ve ç nde dans ateş n taşıyanlar ç n deal. Kısa döneml program, stüdyo dans performansı ve sert fika tören le sonlanıyor. Ders, İng l zce uygulanıyor.

13 Dans T yatrosu (5-8 yaş ve 9-11 yaş) Bu ders, d l kullanmadan kend n dans le fade etmey hedefl yor. Kullanılan jestler ve m m kler, hareketler n anlatım d l oluyor. Bu derste öğrenc ler m z n; kend beden n tanımak, duyguları ve fik rler beden m zle letmek, beden d l m z etk n kullanmak g b kavramların farkındalığını keşfetmeler ne olanak tanıyoruz. Beden d l n n etk n kullanma öğren m, ders ve günlük yaşamda özgüven pek şt r yor. T yatro ve dansı seven öğrenc ler, her k s n aynı derste deney mleme fırsatını buluyorlar. Kısa döneml program, stüdyo performansı ve sert fika tören le sonlanıyor. Ders, İng l zce uygulanıyor. Konservatuar, Ün vers te ve Güzel Sanatlara kısa döneml hazırlık kursu: Ün vers tes I. Dönem: 1 Temmuz- 15 Temmuz II. Dönem: 20 Temmuz-3 Ağustos III.Dönem: 10 Ağustos-24 Ağustos Kurs süres Kurs günler Kurs saatler Toplam ders Ders süres : : : : : 2 hafta P.tes -Çarşamba-Cuma / ders 40 dk Toplam kurs bedel : T me Güzel Sanatlar le bağlantıya geç n z. Kurs sonunda elde ed lecek kazanımlar: Solfej, duyuş çalışmaları Teor Müz kal anlayış Parça çalışması İstanbul Ün vers tes -M mar S nan Ün vers tes -İstanbul Tekn k Ün vers tes Meden yet Ün vers tes -Hal ç Ün vers tes -Fat h Ün vers tes -Marmara Ün vers tes Eğ t m Fakültes -Yıldız Tekn k Ün vers tes -Marmara Ün vers tes -B lg Ün vers tes -Med pol

14 Müz k eğ t m n n akadem k yaşama katkıları New York ta müz k ve sanat eğ t m yle desteklenm ş müfredat programında (LEAP) sadece başarılı öğrenc ler n değ l, belk daha da öneml s her sev yeden öğrenc n n okul notlarının yükseld ğ saptandı. Müz k ayrıca matemat k ve yabancı d l öğren m ne de destek ver yor. Öğretmen sayı saymayı ve matemat ğ n temeller n öğret rken r t mden faydalanıyor. Yabancı d l öğren m nde se, şarkılardan yararlanarak, d l n bey nde kalıcı olması sağlanıyor. Araştırmalar orta öğren m öğrenc ler arasında müz k le lg lenenler n, müz k le lg lenmeyen öğrenc lere göre daha yüksek not ortalamaları olduğunu göster yor. New York Devlet Okulları Eğ t m ve Profesyonel Gel ş m Bölümü, Sanat ve Kültür Eğ t m İdares D rektörü Mary Jane Collett e göre; y öğret len ardışık b r müz k müfredatı sadece müz k öğretmekle kalmıyor, öğrenc ye aynı zamanda d nleme, tepk verme, görme, dokunma ve hareket etme becer ler n de kazandırıyor. Programın amacı ned r? Programın amacını, eğ t m kurumlarında müz k dersler n en üst eğ t m standartlarına taşımaya rehberl k ederek, müz k programını etk nleşt rmek ve kurumun eğ t m felsefes doğrultusunda okul yaşamına entegre etmek olarak bel rled k. Müfredat kapsamında uygulanan müz k dersler n n gel şt r l p programa katılması, müz k faal yetler n n okul yaşamında etk nleşt r lmes, öğrenc ler n akt f katılımının sağlanması ve müz k öğretmenler n n eğ t m, başlıca konular arasında yer alıyor. Başarılı b r müz k programı; öğren m zeng nleşt r yor, yaratıcı düşüncey artırıyor, öğrenc ler n toplumda başarıya ulaşmalarını destekl yor. Okulun müz k grupları, öğrenc ler arasında dayanışmayı artırıyor ve okula a t olma duygusunu besl yor. Okullarına bağlılık h ss taşıyan öğrenc ler, öğren m sürec nde daha akt f katılımcı oluyor, özgüvenler artıyor ve sonuç olarak eğ t m tecrübeler n olumlu yöne taşıyarak başarılı oluyorlar. Müz k programında yapılandırma adımları: Okul yönet m yle toplantı Öncel kle okul yönet m yle b r araya gelerek, okulun hedef ve lkeler doğrultusunda müz k programından beklent ler n saptıyoruz. Mevcut programı değerlend rerek, varılmak sten len hedefler üzer nde konuşuyor, bey n fırtınası yapıyoruz.

15 Müz k bölüm başkanı ve öğretmenlerle tanışma Bölüm başkanı ve müz k öğretmenler n tanıyor ve meslek b r k mler hakkında b lg topluyoruz. Yürürlükte olan müfredat, hedefler, çer k ve uygulanış metotlarıyla lg l konuşup, öğretmenler n müz k programından beklent ler n öğren yor, sınıf ortamında yaşadıkları sıkıntıları anlamaya çalışıyoruz. Okul yönet m yle değerlend rme ve uygulama planlanması Elde ed len tüm ver ler yönet me raporluyor, değerlend r yor, ht yaçları l stel yor, okul ç nde mevcut müz k grupları ve olası müz k toplulukları le lg l görüş ve öner lerde bulunuyoruz. Yen yapılanma çerçeves nde çalışma takv m n bel rl yoruz. Öğretmen Eğ t m Sert fika Programı Öğretme yer ne öğrenme modeller n n uygulamalı örneklenmes Anal t k, görsel veya k net k öğrenen öğrenc lerle çalışma yöntemler Farklılaştırılmış müz k eğ t m n n önem ve uygulama tekn kler Ölçme değerlend rme kr terler n n uygulanması Programın öğrenc merkezl olması, öğrenc lg s n n artırılması Ders programını gel şt rme ve etk nleşt rme Müz k grupların oluşturulması, yönet lmes Konser, göster g b müz k faal yetler n n programlanması, çer k yaratılması Uluslararası sınav s stem n tanıtılması, uygulamaya yönel k eğ t m ver lmes Sert fika programının müfredat çalışması Sert fika programının teor k, tekn k ve uygulama çalışmaları TGS Eğ t m Yayınları nın kullanımı ve uygulaması Başarı sert fika sınavı. Branş öğretmen eğ t m nde konu başlıkları: Müz k eğ t m nde m syon, felsefe, v zyon ve sürec n anlatılması Müz k programında beklent ler, hedefler ve stratej n n saptanması

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz.

DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ. Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. DEVA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK & AKADEMİK ANADOLU LİSESİ Çocuklarımızı yaşadığımız çağa göre değil; yaşayacakları çağa göre yetiştiriyoruz. Deva Ün vers teye Hazırlık ve Akadem k Anadolu L ses, l se eğ t m

Detaylı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı

D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 06.10.2018 D j tal Muhasebe Okuryazarlığı İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com D j tal Muhasebe Okuryazarlığı 1. GİRİŞ Y rm b r nc yüzyılın s h rl kavramlarında b r s de tartışmasız

Detaylı

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k

Mal Mühend sl k. İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r l.com Mal Mühend sl k 06.10.2018 Mal Mühend sl k İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Mühend sl k Tarih: 11/03/2016 I.GİRİŞ Değ ş m 21. Yüzyıla damgasını vuran b r kavramdır. Ülkem zde mesleğ

Detaylı

karşılaştırma tablosu

karşılaştırma tablosu ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME KILAVUZU karşılaştırma tablosu * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda,

Logo Tasarımı Logo tasarımı; b r firmanın yapacağı her şte kullanılacağı ve tüm mecralarda markayı tems l edeceğ ç n, gerekl anal zler doğrultusunda, Grafik Tasarım Türkay Matbaa bünyes ndek kreat f d rektörler, art d rektörler ve grafikerlerden oluşan gen ş grafik tasarım kadrosuyla basılı ve d j tal mecralar ç n yüksek etk leş ml tasarımlara hayat ver

Detaylı

DELF / DALF DİPLOMALARI

DELF / DALF DİPLOMALARI DELF / DALF DİPLOMALARI DELF/ DALF Tout Publ c DELF Jun or DELF Pr m AMBASSADE DE FRANCE EN TURQUIE Neden bu d plomaya ht yacım var? Eğ t m hayatım Fransa da ve dünyanın dört b r yanında Fransızca eğ t

Detaylı

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 26 Şubat 2018 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30344 Kalkınma Bakanlığından: YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 19 Kasım - 23 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERASMUS+ MOTION IN THE SCIENCE OCEAN (MISO) ALİ AKTÜRK ÖZEL EĞİTİM OKULU SOSYAL ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 AĞUSTOS AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ EGEMEN ASLAN TRAKYA İLLERİ TARIM SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI ıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z.

ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI. Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. ÇGE 330 YAZ STAJI TALİMATLARI Staj süres nce aşağıdak hususlara t t zl kle uymanızı r ca eder; başarılar d ler z. A. Staj Önces Hazırlıklar 1. Yaz stajınızı öncel k sırasına göre danışman öğret m elemanın

Detaylı

Prof. Dr. Hayati DEVELİ

Prof. Dr. Hayati DEVELİ Prof. Dr. Hayati DEVELİ Röportaj: Ar fe HASKUKA Yerl Düşünce Derg s olarak Türk ye Cumhur yet n n en öneml devlet kurumlarından b r olan Yunus Emre Enst tüsü nün başkanı Sayın Prof. Dr. Hayat DEVELİ le

Detaylı

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın!

Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! Tur zm profesyoneller ve stajyerler ne hızlı, ekonom k, kolay ve tek b r noktadan yan tam sted ğ n z g b ulaşın! www.tur zm- k.com Türk ye n n lk ve tek tur zm ş lanları, elaman ve kar yer portalı Hakkımızda

Detaylı

Fransızca Kursları. Ankara

Fransızca Kursları. Ankara Fransızca Kursları Ankara Fransızca Kursları Türk ye Fransız Kültür Merkez, Fransızca sev yen ze, prof l n ze ve takv m n ze göre s ze en uygun kursları sunar. Eğ t m ek b m z, Fransızca öğret m nde d

Detaylı

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor!

Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! 19.01.2019 Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denet m Değ ş me Hazırlanıyor! Değerl meslektaşlarım, lafı h ç uzatmadan konuya

Detaylı

Sorgulayan. Etkili. İletişim kuran. saygılı. Çağdaş insan. yetiştiriyoruz!

Sorgulayan. Etkili. İletişim kuran. saygılı. Çağdaş insan. yetiştiriyoruz! Sorgulayan saygılı İletişim kuran Duyarlı Bilgili Açık fikirli İlkeli Cesur Düşünen Etkili Çağdaş insan yetiştiriyoruz! ÖZEL GÜNEY GELİŞİM İLKOKULU VELİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1.2.3. VE 4. SINIFLAR Sayın

Detaylı

Fransızca Kursları. İzm r

Fransızca Kursları. İzm r Fransızca Kursları İzm r Fransızca Kursları Türk ye Fransız Kültür Merkez, Fransızca sev yen ze, prof l n ze ve takv m n ze göre s ze en uygun kursları sunar. Eğ t m ek b m z, Fransızca öğret m nde d

Detaylı

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR?

İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? 22.10.2017 İŞYERİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ - İBYS NEDİR? İ.Murat BAYIK 01 Ek m 2017 Pazar 22:29 Malumunuz 13.09.2017 tar h nde genel müdürlüğümüzün sgkat p duyuru s stem üzer den yayınladığı duyuru le İBYS

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABAĞLAR BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönetmel ğ n amacı, Karabağlar Beled

Detaylı

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler

bülten Mers n SMMM Odası mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr MersinSMMMOdasi yeni üyeler ziyaretler seminerler Ocak 2018 yeni üyeler ziyaretler seminerler MersinSMMMOdasi mersinsmmmo mersinsmmmo.org.tr bilgi@mersinsmmmo.org.tr Ocak 2018 Başkan dan Güvenl k Kurumu, Verg Da res B a ş k a n l ı ğ ı, G e l r İ d a

Detaylı

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul

28.05.2016. Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul 28.05.2016 Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul TURNUVA PROGRAMI 09:30-10:00 Kayıt 10:00-10:45 Açılış ve Yönerge Açıklamaları

Detaylı

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ

BİZ KİMİZ? VİZYONUMUZ BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Ver kar Yazılım 2015 yılında kurulmuştur. Otomot v sektöründe rekabet n artmasıyla ortaya çıkan b lg ht yacını karşılamayı hedefleyen firmamız, ürett ğ b lg çözümler yle kurumsal ve

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ 2016 MAYIS AYI E-BÜLTENİ AYLIK PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK orsamızın aylık perso- Bnel toplantısı Yönet m Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında, Personel m z n katılımı le 02.05.2016

Detaylı

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M?

Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? 06.10.2018 Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Yapay Zeka Tarafından Yapılan Beyanlar Geçerl M? John McCarthy zeka olgusunu,

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU TEMEL DEĞİŞİKLİKLER. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. Uluslararası

Detaylı

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU

Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu. 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU BandCleaner OXILITE R EL DEZENFEKTAN İSTASYONLARI Hayati Risk Taşıyan Virüslerden Korunmanın En Kolay Yolu 14 ve ÜZERİ YAŞLAR İÇİN TASARLANMIŞ EL DEZENFEKSİYON İSTASYONU Hava Meydanları, Okullar, Hastaneler,

Detaylı

YÖNETMELİK. ç) Tıp fakültes mezunları ç n ALES veya TUS, d ş hek ml ğ fakültes mezunları ç n ALES veya DUS,

YÖNETMELİK. ç) Tıp fakültes mezunları ç n ALES veya TUS, d ş hek ml ğ fakültes mezunları ç n ALES veya DUS, 21 Haz ran 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30455 YÖNETMELİK Akden z Ün vers tes nden: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 2/9/2016

Detaylı

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M?

Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? 06.10.2018 Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Mal Müşav rl k Mesleğ n n Geleceğ Tehl kede M? Tarih: 16/05/2016 Sevg l meslektaşlarım,

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 N 䠸 san 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğret 䰡 m Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor

Enler tablosu Genel bakış. Haftanın günler ne göre rapor. En çok kullanılan programlar Performans tablosu. Ayın günler ne göre rapor OFİS Zaman değerlidir... O nu boşa harcamayın. Eğ l mler Haftanın günler ne göre rapor Enler tablosu Genel bakış Ayın günler ne göre rapor En çok kullanılan programlar Performans tablosu Yılın aylarına

Detaylı

YÖNETMELİK KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 23 Aralık 2018 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30634 Kütahya Sağlık B l mler Ün vers tes nden: YÖNETMELİK KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020037 İlanın Çıkılacağı yer SELÇUK ÜNİVERSİTESİ--->SAĞLIK HİZMETLERİ

Detaylı

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26 Aralık 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27092 (Mükerrer) YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ne.com

ne.com nfo@fakomak ne.com +90 216 307 66 99 Vel baba Mahalles, M mar S nan Caddes, Temaşa Sokak, Dolayoba Sanay S tes, C Blok, No:3/3, D:2, Pend k, İstanbul, Türk ye HAKKIMIZDA Et ketleme alanında talepler doğrultusunda

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU RİSK TEMELLİ DÜŞÜNCE. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu değ ld r. R sk

Detaylı

9 N san 2017 PAZAR Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

9 N san 2017 PAZAR Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 9 N san 2017 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30033 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ

TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ 2 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30258 Çevre ve Şeh rc l k Bakanlığından: TEBLİĞ SERA GAZI EMİSYON RAPORLARININ DOĞRULANMASI VE DOĞRULAYICI KURULUŞLARIN AKREDİTASYONU TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

www.microcent.com.tr info@microcent.com.tr +90 372 316 32 00 05309650334

www.microcent.com.tr info@microcent.com.tr +90 372 316 32 00 05309650334 Plaka Tanıma S stem? Plaka Tanma S stem Ned r? Plaka Tanma S stem (PTS); Yazlm teknoloj s nde kayded len gel meyle beraber, kameralardan alnan görüntüler n üzer nde, b lg sayarda çalmakta olan plaka tanıma

Detaylı

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑

Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 Sınavı Kazanan Adaylar İç 봑 n Staja Başlama Evrak L 봑 stes 봑 STAJA GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN STAJ BAŞLATMA BAŞVURU İŞLEMLERİ Staja G 봑 r 봑 ş sınavını başarmanız, staja başlamaya hak kazandığınız

Detaylı

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 26 Kasım - 30 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS ERKEK BASKETBOL VE KIZ VOLEYBOL TAKIMLARIMIZ ÜST TURDA 2. BİRLİKTE ATAN KALPLER ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020745 İlanın Çıkılacağı yer ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->REKTÖRLÜK

Detaylı

8. Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7

8. Sınıf. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7 8. Sınıf TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÜNİT E İRİL İŞ YILLIK PLAN 2 6/2 7 2016-2017 merkezi sistem ortak sınav yapılacak derslerin çalışma takvimi konu/kazanım dağılım çizelgelerine göre hazırlanmıştır.

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS

KULLANICI KILAVUZU T-BOSS Erdemir Ar-Ge Elektrik Elektronik Makine Ltd.Şti. KULLANICI KILAVUZU Otomat k Tankerl Sulama S stem TR 0600078 Tip/Type:TBOSS-CNJV Model/Model: Rev:0 Erdem r Ar-Ge TÜm Hakları Saklıdır-06 Tanıtım park

Detaylı

PR OJE HAYATA ozc.com.tr

PR OJE HAYATA ozc.com.tr PROJE HAYATA ozc.com.tr Belgeler m z OZC Marka Tesc l Sanay S c l Belges Webanya Marka Tesc l GuardPlate Marka Tesc l Yerl Malı Belges B z büyük b r a ley z... S z de b ze katılın. 2005 yılında, öz kaynaklarını

Detaylı

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C KARABAĞLAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmel ğ n amacı,yapı

Detaylı

Den zl n n Rev zyon İmar Planı Yaparak Kent Merkez n Kaydırmaya İht yacı Var

Den zl n n Rev zyon İmar Planı Yaparak Kent Merkez n Kaydırmaya İht yacı Var Den zl n n Rev zyon İmar Planı Yaparak Kent Merkez n Kaydırmaya İht yacı Var M marlar Odası Den zl Şubes 'nden Şube Başkanı Suat B lg ve Şube Sekreter Ömer Çel kkol le Den zl 'de güncel kentleşme sürec

Detaylı

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ATHİB 8. DOKUMA KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI Akden z Tekst l ve Hammaddeler İhracatçıları B rl ğ (ATHİB) tarafından yaratıcı, yen l kç ve özgün tasarımlarıyla

Detaylı

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ ÜNSPED GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE LOJİSTİK HİZMETLERİ A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI YÖNETMELİĞİ İşbu yönetmel k 6698 sayılı K ş sel Ver ler n Korunması Kanunu na uyum sağlamak, ş rket ç koord

Detaylı

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r!

Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! 06.10.2018 Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Bağımsız Denetç ler Defter Tutab l r! Değerl meslektaşlarım, muhtemelen makalen n başlığını

Detaylı

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan!

Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! 06.10.2018 Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! İsma l Tekbaş Serbest Muhasebec Mal Müşav r tekbas333@hotma l.com Blockcha n Teknoloj s le Muhasebe ve Denet m S l Baştan! Blockcha n

Detaylı

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017

MÜDÜRÜN MESAJI SAYI:1 OCAK HAZİRAN 2017 BATIOYO OCAK HAZİRAN 2017 MÜDÜRÜN MESAJI Doç. Dr. Umut BALCI BATIOYO Müdür V. Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BATIOYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği,

Detaylı

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ

2015 YILI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR ETİK KURULU BAŞVURU ÜCRETLERİ Duyuru ve Genel B lg ler Kurul Üyeler Yönetmel k Kılavuzlar Formlar Gündemler İlet ş m Sık Sorulan Sorular Ana Sayfa Bilgi Edinme Bilişim Yardım İletişim English Genel B lg ler >Ankara Ün vers tes Tıp

Detaylı

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yen Nes l Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu ALL n 9-36 kg yen nes l oto koltuğu, ECE R44/04 standardı uyarınca I, II ve III yaş grupları ç n oto çocuk koltuğu olarak kullanımına z n ver lm şt

Detaylı

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ

1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ 10-12 Mart 2016 Wyndham Grand Levent Otel İstanbul 2. DUYURU www.cocukortopedi2016.org 1. ULUSAL ÇOCUK ORTOPEDİSİ KONGRESİ DAVET De erl Meslekda lar m, 1. Ulusal Çocuk

Detaylı

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF

PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF PR SUNUM DOSYASI NOMA POZİTİF E - T caret Tüket c Terc hler Kullanıcıların e - t caret z yaretler nde kullandıkları c hazların stat st k oranları 53,7% 41,79% 5,14% WEB MOBİL TABLET E - T caret Tüket c

Detaylı

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n,

YÖNETMELİK. c) B r m yönet c s : Rektörlüğe bağlı akadem k ve dar b r mler n yönet c ler n, 4 Eylül 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28755 YÖNETMELİK İstanbul Gel ş m Ün vers tes nden: İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SATIN ALMA VE İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1022091 İlanın Çıkılacağı yer AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK I-BİRİNCİ BÖLÜM A-) AMAÇ : Madde-1 : Bu yönetmel k; Karabağlar Beled yes B lg İşlem Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetk ve sorumluluk çalışmalarında

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI BİREYSEL BAŞVURULARDA VE KURUMSAL FİRMALARA İMAR BARIŞI PROJE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI www.projeimarbarisi.com ÇALIŞMA ALANLARIMIZ İmar Barışı Ofis m z; 3194 İmar Kanunu geç c 16.Maddes le düzenlenen İmar Barışı

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-2012 SOLAR KUTU Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili kullanmak için lütfen

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları 31.12.2016 Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1015554 İlanın Çıkılacağı yer SAĞLIK

Detaylı

Araştır. Soru Sor. Gözlemle. Dene. Ver ler Anal z Et. Raporlaştır PROJE KILAVUZU MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR, DİN KÜLTÜRÜ VE BEDEN EĞİTİMİ. 5-8.

Araştır. Soru Sor. Gözlemle. Dene. Ver ler Anal z Et. Raporlaştır PROJE KILAVUZU MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR, DİN KÜLTÜRÜ VE BEDEN EĞİTİMİ. 5-8. Gözlemle? Soru Sor Araştır Raporlaştır Ver ler Anal z Et Dene PROJE KILAVUZU MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR, DİN KÜLTÜRÜ VE BEDEN EĞİTİMİ 5-8. Sınıf ÇALIŞMA TAKVİMİM Kasım Aralık Ocak Şubat Mart N san Mayıs Konumu/problem

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ 2017 OCAK AYI E-BÜLTENİ UZUNKÖPRÜ ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA OKULUNDAN BORSAMIZA ZİYARET 01 zunköprü Özel Eğ t m İş Uy- Ugulama Okulu Müdürü El f Çoruhlu 03.01.2017 tar h nde borsamızı z yaret ederek Mecl

Detaylı

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından

KILAVUZU. ISO/ıeC BİLGİLENDİRME STANDART REVİZYONU. karar kuralı. * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından ISO/ıeC 17025 STANDART REVİZYONU BİLGİLENDİRME * KILAVUZU karar kuralı * Bu kılavuz b lg lend rme amaçlıdır, bu b lg ler n kullanımından kaynaklanab lecek hatalardan ve yükümlülüklerden TÜRKAK sorumlu

Detaylı

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052

s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d=59052 Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Arama Seçenekleri Üyel k Duyurular Tümünde ara İlet ş m Seç n z Ara İlan No : 1017469 İlanın Çıkılacağı yer ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ >ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU >DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019943 İlanın Çıkılacağı yer KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu

Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu Ani Su Isıtıcısı Kullanma Kılavuzu B 151 EK 01M-8851261200 Bu ürün çevreye saygılı modern tes slerde doğaya zarar vermeden üret lm şt r. AEEE Yönetmel ğ ne Uygundur. PCB çermez. Elektr k devres ne,beyan

Detaylı

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz.

Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. Elektriğimizi artık güneşten üretiyoruz. www.bfijahasolar.com 2000 yılında Almanya'nın Stuttgart şehr nde kurulan ve Baden Württemberg eyalet nde faal yetler ne başlayan Enerj Loj st k GES (Güneş enerj

Detaylı

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler

ÖZELLİKLER. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ. G r ş. 1) Tekn k Özell kler G r ş ÖZELLİKLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM ve DENETİM SİSTEMİ 1) Tekn k Özell kler Web tabanlıdır. Tarayıcı bağımsızdır(chrome, F refox, Safar, Yandex, Opera, nternet Explorer, V vald, UC, ron, Andro

Detaylı

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19 Haz ran 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30453 (Mükerrer) Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tar hl ve

Detaylı

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3

https://yoks s.yok.gov.tr/ lansayfa/?sess on d= /3 Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021189 İlanın Çıkılacağı yer SİNOP ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK

Detaylı

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmel ğ n amacı Karabağlar Beled yes Hukuk İşler Müdürlüğünün Kuruluş, görev

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 10 Ek m 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30561 YÖNETMELİK Sakarya Uygulamalı B l mler Ün vers tes nden: SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve

PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI. KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve PHA 210 PREHİSTORİK ARKEOLOJİ METOTLARI KONU 6: Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla İlgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışmalarının Yürütülmesi Hakkında Yönerge 22/12/2011 tar h ve 260635

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020331 İlanın Çıkılacağı yer BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ--->ADİLCEVAZ MESLEK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020397 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ--->KOCAELİ SAĞLIK

Detaylı

9 Kasım 2016 ÇARŞAMBA Sayı : 29883

9 Kasım 2016 ÇARŞAMBA Sayı : 29883 9 Kasım 2016 ÇARŞAMBA Sayı : 29883 Düzce Ün vers tes nden: (1) Bu Yönetmel ğ n amacı, Düzce Ün vers tes nde yürütülen tezl ve tezs z yüksek l sans, doktora ve sanatta yeterl k programlarından oluşan l

Detaylı

Eğ t m B lg ler. Akadem k Çalışmalar

Eğ t m B lg ler. Akadem k Çalışmalar Akadem k Personel B lg Bankası Yrd. Doç. Dr. Sevan NART Güzel Sanatlar Eğ t m Bölümü Müz k Eğ t m ABD Başkanı e posta: sevannart@bart n.edu.tr Telefon: 0 387 223 52 04. Faks: 0 378 223 52 08 Eğ t m B lg

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017457 İlanın Çıkılacağı yer KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ >KARAMÜRSEL MESLEK

Detaylı

Özel B lkent L ses 12 Kasım - 16 Kasım 2018 Bülten

Özel B lkent L ses 12 Kasım - 16 Kasım 2018 Bülten Web sürümü Terc hler güncelle Abonel kten çık Özel B lkent L ses 12 Kasım - 16 Kasım 2018 Bülten TABLE OF CONTENTS 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİMİZ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. VELİ TOPLANTISI

Detaylı

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu

Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu Antares AVM Kurumsal K ml k Kılavuzu 01. Antares AVM Kurumsal K ml k Unsurları 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 Logo Güvenl Alan Logo Vers yonları Logo Kullanım

Detaylı

>> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd 韽 r? Yapısal Pol 韽 sakkar 韽 tler ve

>> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd 韽 r? Yapısal Pol 韽 sakkar 韽 tler ve Pol 룾 sakkar 룾 tler (Çok Şekerler, Kompleks Şekerler) Yen 룾 B 룾 yoloj 룾 N 룾 san 27, 2017 >> MUTLAKA OKUYUN: B 韽 yoloj 韽 Nasıl Çalışılır? Pol 韽 sakkar 韽 tler ned 韽 r? Öneml 韽 pol 韽 sakkar 韽 tler nelerd

Detaylı

B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz...

B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz... B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz... www.bibag.com B r Çanta, S z n G b Benzers z... B r Çanta, Yüzlerce Farklı Tarz... İk Çanta, Sen n... Tarzını Bel rle... Model n Seç...

Detaylı

ASANSÖR BAKIM, ONARIM VE REVİZYON ÇALIŞMALARI

ASANSÖR BAKIM, ONARIM VE REVİZYON ÇALIŞMALARI 2016-2017 NELER YAPIYORUZ? ASANSÖR BAKIM, ONARIM VE REVİZYON ÇALIŞMALARI ASANSÖR BAKIM ZORUNLULUĞU? AVRUPA'DAKİ ASANSÖR KAZALARININ YÜZDE 75'İ TÜRKİYE'DE GERÇEKLEŞİYOR! "Yan 43 k ş n n ölümünden 32's Türk

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmel 쀀 k; 4/11/1981 tar 쀀 hl 쀀 ve 2547 sayılı Yükseköğret 쀀 m Kanununun 14 üncü maddes 쀀 ne dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmel 쀀 k; 4/11/1981 tar 쀀 hl 쀀 ve 2547 sayılı Yükseköğret 쀀 m Kanununun 14 üncü maddes 쀀 ne dayanılarak hazırlanmıştır. 9 Şubat 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28554 Bezm 쀀 âlem Vakıf Ün 쀀 vers 쀀 tes 쀀 nden: BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2016 YILI 1 İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A. M syon ve V zyon B. Yetk, Görev ve Sorumluluklar C. İdareye

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1020267 İlanın Çıkılacağı yer KAFKAS ÜNİVERSİTESİ--->İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul ÖRNEK YARIŞMA

Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul ÖRNEK YARIŞMA 28.05.2016 Yarışma yeri: Limak Eurasia Hotel Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu Caddesi, No:5 Kavacık Beykoz İstanbul ÖRNEK YARIŞMA 2015-2016 Eğ t m Öğret m Yılı 28 Mayıs 2016 Var Mısın

Detaylı

1 / :16

1 / :16 1 / 9 22.03.2017 10:16 22 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30015 YÖNETMELİK Alanya Alaadd n Keykubat Ün vers tes nden: ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM VE

Detaylı

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z;

B zler; s z müşter ler m z n tem zl k ve h jyen le lg l problemler n n çözümü ç n lke ed nd ğ m z; Havuz Bakım Başlarken; Profesyonel tem zl k sektörü, Avrupa'da 1900 lü yılların başlarında başlamış. B r nc ve İk nc Dünya Savaşı sırasında asker ht yaçlar arasında tem zl k ve h jyen öneml yer tutmuştur.

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017845 İlanın Çıkılacağı yer CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ--->İLAHİYAT FAKÜLTESİ--->İSLAM

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1017322 İlanın Çıkılacağı yer ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ >REKTÖRLÜK Kadro

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1021598 İlanın Çıkılacağı yer ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ--->MÜHENDİSLİK

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019126 İlanın Çıkılacağı yer ORDU ÜNİVERSİTESİ--->BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1019692 İlanın Çıkılacağı yer ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ--->ESKİŞEHİR

Detaylı

YÖNETMELİK ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 28 Ağustos 2016 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29815 Anadolu Ün 耂耂 vers 耂耂 tes 耂耂 nden: YÖNETMELİK ANADOLU ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su

CEO nun Mesajı. Secur tas ta, sorumluluk duyulan ş n y ş olduğuna nanırız. Stockholm, 5 Mart 2012. Alf Göransson Secur tas AB Başkanı ve CEO su S s v E Kodu 1 2 CEO nun Mesajı Hergün, faal yet gösterd ğ m z her yerde, Secur tas tak her çalışan, t barımızı ve markamızı güçlend rmeye yardımcı olab l r ve uzun vadel sürdürüleb l rl ğ m ze ve büyümem

Detaylı

100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ İ YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ

100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ İ YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ 100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ İ 100 YAPIDA MİMARİNİN GELECEĞİ ISBN 978-605-322-286-6 2015, Marc Kushner Or j nal adı ve yayıncısı: The Future of Arch tecture n 100 Bu ld ngs, TED Books Türkçe yayın hakları

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Başkan: İstanbul Aydın Ün vers tes Mütevell Heyet Başkanını, b) Dekan: İstanbul Aydın Ün vers tes ndek lg l fakülteler n dekanlarını,

YÖNETMELİK. a) Başkan: İstanbul Aydın Ün vers tes Mütevell Heyet Başkanını, b) Dekan: İstanbul Aydın Ün vers tes ndek lg l fakülteler n dekanlarını, 4 Haz ran 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27601 İstanbul Aydın Ün vers tes nden: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Akadem k Kadro İlanları

Akadem k Kadro İlanları Akadem k Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmel kler Üyel k Duyurular İlet ş m Arama Seçenekleri Tümünde ara Seç n z Ara İlan No : 1018165 İlanın Çıkılacağı yer GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ--->TORUL MESLEK

Detaylı

Endüstr yel Aküler / Ağ güçü. Sonnensche n A600. Kes nt s z let ş m ç n seçk n kal te «

Endüstr yel Aküler / Ağ güçü. Sonnensche n A600. Kes nt s z let ş m ç n seçk n kal te « Endüstr yel Aküler / Ağ güçü» Kes nt s z let ş m ç n seçk n kal te « Ağ Gücü > Ürüne Genel Bakış Endüstr yel Aküler Güçlü Ağ Gücü Yelpazes GNB Endüstr yel güç, kes nt s z güç gerekt ren kr t k s stemler

Detaylı