ÖZEL EDİRNE BEYKENT FEN LİSESİ VE BEYKENT KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL EDİRNE BEYKENT FEN LİSESİ VE BEYKENT KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"

Transkript

1 ÖZEL EDİRNE BEYKENT FEN LİSESİ VE BEYKENT KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 SAĞLIK SERVİSİ HİZMETLERİ

3 SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREV TANIMI Öğrenci ve çalışanlara hastalık ve kaza durumlarında gereken ilk müdaheleyi yapmak ve yönlendirmek Gerekli taramaları yapmak, Bulaşıcı hastalık, vb. durumlarında okul idaresini öğrenci ve velileri çeşitli kanallarla bilgilendirmek, Okul mönü komitesinin aylık toplantılarına katılmak, Okul acil durum komitesinde yer alarak, krizde ilk yardımla ilgili çalışmaları planlamak, Kampüste gıda işiyle uğraşan tüm çalışanların dönemsel muayenelerini denetlemek, Kampüs içi ve dışında sağlığı tehdit edebilecek durumlara karşı idareyi bilgilendirerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlanmak, Büyük organizasyonlarda sağlık personeli olarak hazır bulunmak, Okul Sağlık Birimi çalışanları, okul ve toplum sağlığı alanındaki gelişmeleri yakından takip eder, çalışmalarını yürütürken yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan edindikleri bilgiler ışığında gerekli yenileştirme çalışmalarını yürütür ve okul idaresinin de desteğiyle konuyla ilgili güncel eğitim programlarına katılır.

4 SAĞLIK KAYITLARI Kayıt esnasında, öğrenci sağlık bilgileri ve aşı durumlarına ilişkin bir form doldurulur. Sürekli ilaç verilmesi gereken veya uzun süreli bir hastalığı olan öğrenciler için düzenlenmiş formlar da bulunur. Tüm sağlık bilgileri gizlilik ilkesine uygun şekilde saklanır. Sorun yaşaması muhtemel öğrencilerin bilgileri ise ders yılı başında yalnızca ilgili öğretmenler ve rehberlik birimi ile paylaşılır. İLAÇ KULLANIMI Öğrencilere okul kliniğince ilaç verilebilmesi, velinin sağlık formundaki iznine bağlıdır. Sağlık birimi görevlilerinin (Hemşire, Doktor) enjeksiyon yapması mümkün değildir. TARAMALAR Öğrencilerin boy ve kiloları her yıl ölçülür ve sonuçları velilere bildirilir. Sağlık Bakanlığınca planlanan ve Sağlık ocağı elemanları tarafından okulumuz öğrencilerine yapılan aşıların, veli onayına göre uygulanması, sağlık birimimizce organize edilir. Okul revirinde, uzmanı bir doktor ve tam gün çalışan bir okul hemşiresi görevlidir. Beykent Okulları olarak çocuklarımızın sağlığını korumayı, hastalandıklarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilen bireyler olarak yetişmelerini hedeflemekteyiz.

5 GENEL İŞLEYİŞ

6 1.Dönem Sene Başı Veli Tanışma Toplantısı - 28 Eylül Dönem Genel Veli Toplantısı - 9 Kasım 2016 Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim 2016 Cumartesi (Resmi Tatil) Yılbaşı Tatili 01 Ocak 2017 Pazar 1. Dönemin Sona Ermesi 20 Ocak 2017 Cuma Haftalık Veli Görüşme Saatleri

7 2.Dönem 2.Yarıyıl Başlangıcı 06 Şubat 2017 Pazartesi 2. Dönem Genel Veli Toplantısı - 13 Nisan Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü - 1 Mayıs 2017 Pazartesi Öğretim Yılının Sona Ermesi 9 Haziran 2017 Cuma

8 GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİ DERSLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS ÖĞLE ARASI 6.DERS 7.DERS 8.DERS Ders Saatleri

9 OKUL SERVİSİ Sabah servisler okula 08:30 da ulaşır. Servisler sizi almaya gelmeden 2-3 dk önce hazır olunuz. Akşam servisleri okuldan saat 16:30 de hareket eder. Servis ücretleri banka hesabına yatırılacak. Servisten çıkmak isteyen öğrenci bir ay önceden haber vermeli.

10 OKUL SERVİSİ Velimiz telefon ederek mevcut servisin dışında bir servise bindirilmesini istememeli. Bir gün önceden, yapılması gereken servis değişikliği konusunda yazılı bir dilekçeyi okul idaresine iletmelidir. Tüm servislerde Gprs sistemi mevcuttur. Servis ile ilgili tüm sorunları okul idaresine bildirin Servis ücretleri banka hesabına yatırılacak.

11 Öğle tatili 13:10 da başlar, 14:00 da biter.

12 DEVAM-DEVAMSIZLIK Derse geç kalan öğrenci, Müdür Yardımcısından aldığı geç kağıdı ile derse girer. Sabah saat 09:00 a kadar geç kalan öğrenci, e-okula geç olarak işlenir ve özürsüz devamsızlıktan sayılmaz.

13 DEVAM-DEVAMSIZLIK Günlük toplam ders saatinin 1/2 si ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Derse geç kalan öğrenciye, Davranış Politikası gereğince ders öğretmeni tarafından uyarı verilir.

14 DEVAM-DEVAMSIZLIK Bir öğrenci yıl boyunca 10 gün özürsüz olarak okula gelmez ise, akademik durumu ne olursa olsun sınıfta kalır ve sınıf tekrar eder Bir öğrencinin yıl boyunca özürlü ve özürsüz devamsızlıkları toplamı 30 günü aşamaz.

15 DEVAM-DEVAMSIZLIK Mazeretsiz olarak üst üste iki gün okula gelmeyen öğrenci Disiplin Kuruluna sevk edilir.

16 İZİNLER VE RAPORLAR Hastalık, doktor randevusu, veya ailevi sebepler gibi nedenler yüzünden okula gelemeyecek olan öğrencimiz için lütfen bir gün önceden izin alınız. Eğer öğrencimiz, velimizin bilgisi dahilinde sabah okula gelememiş ise saat 09:30 a kadar Müdür Yardımcısına bilgi veriniz.

17 İZİNLER VE RAPORLAR Eğer bilgi verememiş iseniz, Çağrı Merkezimiz veya sizlere 09:30-10:30 saatleri arasında ulaşacaktır. Herhangi acil bir sebep ile okuldan ayrılması gereken öğrencilerin aileleri, okul idaresine önceden bilgi vererek çocuklarını okuldan alabilirler. Bu durumda öğrenciler izinli sayılırlar.

18 İZİNLER VE RAPORLAR Sağlık durumu nedeniyle okula gelemeyen öğrenciler, sağlık kurumlarından alacakları raporu 5 (beş) iş günü içerisinde okul idaresine teslim etmelidirler. Bu durumda öğrenci raporlu sayılır. (özürlü devamsızlık)

19 İZİNLER VE RAPORLAR Okul ve M.E.M tarafından görevlendirilmiş öğrenciler devamsız sayılmazlar. Eğer öğrenci okulda iken, herhangi bir nedenle okul idaresine haber vermeden okulu izinsiz terk eder ise, Disiplin Kuruluna sevk edilir. Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliğine göre gerekli ceza süreci başlatılır.

20 İZİNLER VE RAPORLAR Öğrenciler, ders esnasında acil bir durum olmadığı sürece sağlık servisine gitmek için izin alamazlar. Ders öğretmeni gerekli gördüğü takdirde sağlık servisine gönderir. Sağlık servisine gitmesi gereken öğrenci, Müdür Yardımcısından izin alarak gider. İzin kağıdını sağlık servisine teslim eder.

21 İZİNLER VE RAPORLAR Sağlık servisinden dönen öğrenci, hemşireden aldığı belge ile derse girer.

22 KILIK-KIYAFET Tüm öğrenciler, okulun belirlediği okul üniformaları giyerler. Ayrıca tüm öğrenciler, M.E.B. kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olacak şekilde okula gelmekle yükümlüdürler. Kurallara aykırı giyinen öğrenciler, sabah eve gönderilir ve ailesi bilgilendirilir. Beden Eğitimi dersleri için okul eşofmanlarını getirmelidirler.

23 KILIK-KIYAFET Olumsuz durumunu alışkanlık haline getiren öğrencilere, Okul Disiplin Kurulu tarafından gerekli yaptırımlar uygulanır.

24 Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

25 SINIF GEÇME Doğrudan sınıf geçme Ortalama ile sınıf geçme Sorumlu sınıf geçme

26 SINIF GEÇME Bir öğrenci 9.sınıftan en fazla 3, üst sınıflarda ise, alt sınıftakiler de dahil en fazla 6 dersten başarısız olabilir. Aksi takdirde sınıf tekrar eder. Herhangi bir veya birden fazla dersten başarısız olan öğrencilerin yıl sonu derslerinin ağırlıklı ortalaması 50 ve üzerinde ise ortalama ile sınıfını geçer.

27 SINIF GEÇME Başarısız dersi olan ve yıl sonu ağırlıklı ortalaması 50 puanın altında olan öğrenciler sorumlu olarak sınıf geçerler. Öğrenciler, sorumlu oldukları derslerden okulun açıldığı ilk hafta ve Şubat ayının ilk haftasında sorumluluk sınavlarına girerler.

28 BURSLARIN DEVAMI Disiplin Cezası Alırsa Bursu Kesilir. Sınıfta Kalırsa Burs Kesilir. Yıl Sonu Ağırlıklı Puan Ortalaması 60 ın Altında Olursa Burs Kesilir. Kayıt Yenileme Tarihi Süresince Kaydı Yapılmayan veya Kaydı Silinen Öğrecinin Bursu Kesilir.

29 SINAVLAR Okulumuzda uygulanan tüm sınavlara ait (yazılı yoklama, deneme sınavı vs..) Sınav Takvimi dönem başlarında Okul web sayfamızda ve moodle'da yayımlanır.

30 SINAVLAR 9-10.SINIFLAR 9 ve 10. SINIF BİLGİ YOLU YAYINLARI DENEME SINAVLARI (5 ADET) BİS (BAŞARI İZLEME SINAVLARI) (KASIM BİS2, OCAK BİS4, MART BİS6, NİSAN BİS7, MAYIS BİS8 SINAVLARI ALINACAKTIR)

31 QUİZLER QUİZ SAYISI SAYFA SAYISI TOPLAM SAYFA SAYISI MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI COĞRAFYA TARİH SINIF QUİZLER TOPLAM

32 QUİZLER QUİZ SAYISI SAYFA SAYISI TOPLAM SAYFA SAYISI MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ DİL ANLATIM TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI COĞRAFYA TARİH SINIF QUİZLER TOPLAM

33 SINAV SONUÇLARINI VELİLER NEREDEN GÖRECEK? K12.NET

34 ı ı ad c ı lan la l u K o par

35

36 K12Net Veli Bilgi Paylaşımı İçin Cep Telefonu Uygulaması Asisto

37

38 ÖĞRETİM MODELİMİZ Okulumuzda anaokulundan başlayarak 12. sınıfın sonuna kadar Milli Müfredatımız ile birlikte Uluslararası Bakalorya Programları uygulanmaktadır.

39 ÖĞRETİM MODELİMİZ

40 ÖĞRETİM MODELİMİZ

41 HEDEFLEDİĞİMİZ ÖĞRENEN PROFİLİ

42 OKUL POLİTİKALARI DAVRANIŞ GELİŞTİRME POLİTİKASI ÖZEL EĞİTİM POLİTİKASI AKADEMİK DÜRÜSTLÜK POLİTİKASI OKUL DİL POLİTİKASI ÖLÇME-DEĞERLENDİRME POLİTİKASI

43 İLETİŞİM (Resmi Web Sitemiz)

44 İLETİŞİM

45 İLETİŞİM MEB MOBİL BİLGİ SİSTEMİ (8383)

46 İLETİŞİM (Moodle Sayfası) moodleedirne.beykent.k12.tr

47 İLETİŞİM (Moodle Sayfası) Tüm ödevler buradan verilir. Veli de ödevleri görür. Öğrencilere o hafta verilmiş ders çıktıları burada da yayımlanır. Öğretmenin her hafta ünitede işlediği tüm konular buradan da verilir. Öğrenciler bu bilgilere 7/24 ulaşabilir.

48 İLETİŞİM (Google Apps) Tüm öğrencilerimize kurumsal Google hesabı açılır. Öğrenciler kurumsal mail adresleri üzerinden öğretmenleriyle iletişim kurabilir ve google drive uygulamasıyla belgelerini depolayıp, paylaşabilirler.

49 1:1 DİJİTAL EĞİTİM PROGRAMI

50 Google Okulu Olmak

51 ipad in Eğitim Aracı Olarak Seçimi

52 ipad in Eğitim Aracı Olarak Seçimi Eğitim için Tasarlanmış Uygulamalar

53 DERS BAZINDA UYGULAMA KULLANIMI

54 REHBERLİK BİRİMİ BİREYSEL ALANDA - Kendini tanıma ve kabul, arkadaş ilişkileri, bireysel danışmalık, duygusal ve sosyal gelişim, iletişim beceriler vs. EĞİTSEL ALANDA - Çalışma alışkanlıkları, sınav kaygısı, sınav stratejileri, motivasyon, çatışma, problem çözme vs. MESLEKİ ALANDA - İlgi ve yeteneklerime göre meslekler, okul ve meslek tanıtımları, sahip olacağım mesleğin gerektirdiği nitelikler, tercih danışmanlığı vs.

55 YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Bireyi tanıma çalışmaları Ders gözlemleri Bireysel görüşmeler Grup çalışmaları Eğitsel rehberlik çalışmaları Test ve envanter uygulamaları Veliye yönelik bültenler, seminerler Mesleki rehberlik çalışmaları

56 DERSLERİMİZ

57 TÜRK EDEBİYATI-DİL VE ANLATIM

58 DİL VE EDEBİYAT Dil ve Edebiyat hedefleri öğrencilerin; *Düşünce, yaratıcılık, öz değerlendirme, öğrenme, kendini ifade, analiz ve sosyal etkileşimlerini, *Dinleme, konuşma, okuma, yazma, medya-okur yazarlığı ve farklı bağlamlarda sunum yapma becerilerini geliştirmelerini, *Edebi ve edebi olmayan metinleri analiz etme ve inceleme için eleştirel, yaratıcı ve kişisel yaklaşımlar geliştirmelerini, *Çeşitli kültür ve tarihi dönemlere ait metinler ile ilgilenmelerini, *Edebi ve edebi olmayan metinler aracılığı ile kişisel, misafiri oldukları ve diğer kültürlerin özelliklerini keşfetmelerini ve analiz etmelerini, *Okumayı yaşam boyu ilgi olarak geliştirmelerini sağlamaktır.

59 HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN, * Öğrencilerimizle kitap okuma saatleri ve kitap söyleyişileri düzenliyoruz, * Her dönemde seçilmiş iki adet edebi eseri okumalarını ve yorumlamalarını sağlıyoruz, * Şiir ve öykü yarışmaları düzenliyoruz, * Sınıf içinde tartışmalar düzenliyoruz, * İl çapında Münazara Turnuvası düzenleyerek öğrencilerimizin dil gelişimlerini destekleyip ve kendilerine olan öz güvenlerini pekiştiriyoruz, * Dönem içinde tiyatro hazırlayıp okul toplumuna sergiliyoruz.

60 KİTAP LİSTESİ MYP 4 (9.SINIFLAR) TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ Dokuzuncu Hariciye Koğuşu -Peyami Safa Çizgili Pijamalı Çocuk -John Boyne Aynı Yıldızın Altında -John Green Masal Masal İçinde -Ahmet Ümit MYP 5(10.SINIFLAR) TÜRK EDEBİYATI - DİL VE ANLATIM DERSİ Serenad - Zülfü Livaneli Selvi Boylum Al Yazmalım - Cengiz Aytmatov Sevdalinka - Ayşe Kulin Öteki Bahçe -Ali Kırca

61 MYP 4 - MYP 5 Dil ve Anlatım - Türk Edebiyatı Dersleri Ölçme ve Değerlendirme Kriterleri Hedef A: Analiz Etme Hedef B: Düzenleme Hedef C: Metin Üretimi Hedef D:Dili Kullanmak

62 YÖNERGELİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ETKİNLİĞİ NELER YAPIYORUZ? *Kompozisyon Yazma *Şiir Yazma *Hikaye, Masal Yazma *Sunum Yapma *Metinler Arası Karşılaştırma Yapma *Araştırma Yapma *Rapor Yazma

63 ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMALARIMIZ

64 MÜNAZARA KULÜBÜ

65 TİYATRO

66 İNGİLİZCE-ALMANCA

67 Yabancı Dil Programımızın Esasları Nelerdir? Özgüven Eleştirel Düşünce Akademik Yazma ve Okuma Becerileri Uluslararası Programlar ve Beklentiler Edebiyat Bilgisi Ölçme Değerlendirmeler

68 Ders Programımız 9. Sınıf İngilizce dersleri haftalık olarak 9 saat 10.Sınıf dersleri de 5 satten oluşmaktadır. Kullanacağımız kitaplar National geographic ana ders kitapları Q skills okuma yazma dinleme becerileri Globed 3000

69

70 ETKİNLİKLER Yıl içerisinde ve yıl sonunda yabancı dili pekiştirmek adına çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Tiyatro ve bilgi yarışmaları bunlardan bazılarıdır. Model Birleşmiş Milletler çalışmaları da programımız dahilinde yürütülmektedir.

71 MODEL UNITED NATIONS Model Birleşmiş Milletler, gerçek Birleşmiş Milletler sisteminin lise ve üniversite öğrencileri tarafından uygulanan simülasyonudur. Dünya çapından yüz binlerce gence, 192 Birleşmiş Milletler üye devletinin delegesi rollerini üstlenerek güncel dünya sorunlarına çözüm arama olanağı sağlar. Her konferanstan önce katılımcı gençler, konferansta temsil edecekleri ülkenin dış politikası ve konferansta tartışacakları konudaki görüşü üzerine detaylı araştırmalar yaparak konferansa hazırlanırlar. Bunlara ek olarak, tartışılacak konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler in daha önce yayınladığı bildirgeler, konu üzerine düzenlediği konferanslar ve yaptığı diğer tüm çalışmalar hakkında geniş çaplı bir araştırma yaparlar.

72 OKULUMUZUN KATILDIĞI KONFERANSLAR DUBLIN ROMA ST.PETERSBURG SELANİK GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ROBERT KOLEJİ LAHEY, HOLLANDA

73 DİL EDİNİMİ ALMANCA EDİRNE BEYKENT OKULLARI

74 Hedefimiz Almanca Bölümü olarak, ilk hedefimiz öğrencilerimize Almanca yı sevdirmek, Alman kültürünü tanıtmak ve bu kültüre karşı empati becerisini geliştirmektir. İkinci yabancı dil öğrenme isteğini artırmak ve motive etmek İkinci hedefimiz ise, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri kazandırmaya yönelik bir programla öğrencilerimizin en iyi şekilde Almanca öğrenmelerini

75 Dersimiz Almanca dersi haftada iki saattir. Derslerimizde sürekli renkli materyaller kullanılmakta ve çeşitli etkinliklere yer verilmektedir. 9 ve 10. sınıfın sonunda öğrencilerimizin Avrupa Dil Standartlarına göre A 1 seviyesine ulaşılması planlanmıştır.

76 Ders Materyali 9 ve 10. Sınıflarda Ideen 1 ve ıdeen 2 Kitabı kullanılacaktır. kitabımız A1 düzeyindedir. Mein Deutschheft defteri ve dil öğreniminin vazgeçilmezi olan bir Almanca- Türkçe sözlük yer alacaktır.

77

78 MATEMATİK

79 HEDEFİMİZ Matematiksel temel kavram ve becerilere sahip, sürekli değişen dünyada matematiksel bilgi birikimlerini hayata taşıyıp genel problem çözme stratejilerini uygulayabilen öğrenciler yetiştirmeyi, bu doğrultuda öğrencilerin sadece okulda değil, sosyal çevrelerinde de düşünen, bilgili, sorgulayan ve duyarlı bireyler olmalarını hedeflemekteyiz.

80 9. SINIF ÜNİTELER 10. SINIF ÜNİTELER KÜMELER VERİ, SAYMA, OLASILIK DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER FONKSİYONLAR VE UYGULAMALARI FONKSİYONLAR ANALİTİK GEOMETRİ ÜÇGENLER DÖRTGENLER VE ÇOKGENLER VEKTÖRLER İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER VERİ, SAYMA,OLASILIK PARABOL POLİNOMLAR VE ÇARPANLARA AYIRMA ÇEMBER VE DAİRE GEOMETRİK CİSİMLER

81

82

83

84 GEOGEBRA grafik çizimleri için kullandığımız bir ıpad uygulamasıdır.öğrencilerimizin fonksiyon grafiklerinin öteleme ve simetri alma yoluyla nasıl çizildiğini gözlemlemeleri ve grafiklerdeki değişimi yorumlayarak kuralları kendilerinin keşfetmesi için kullanılıyor.

85 M

86

87

88

89 Büyük boyutlu materyallerin öğrencilerle paylaşımını kolaylaştıran ve yapılan ölçme değerlendirme çalışmalarının e-portfolyo klasörüne yüklendiği dijital depolama alanımızdır.

90

91

92

93

94 FEN BİLİMLERİ (FİZİK-KİMYA-BİYOLOJİ)

95 HEDEFİMİZ

96 9.SINIF BİYOLOJİ DERSİ ÜNİTELERİ ÜNİTE 1:YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ ÜNİTE 2:CANLILAR DÜNYASI ÜNİTE 3:GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI

97 10.SINIF BİYOLOJİ DERSİ ÜNİTELERİ ÜNİTE 1:ÜREME ÜNİTE 2:KALITIMIN GENEL İLKELERİ ÜNİTE 3:DÜNYAMIZ

98 BİYOLOJİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

99

100

101

102 BİYOLOJİ DENEYLERİ

103

104

105

106 9.SINIF KİMYA DERSİ ÜNİTELERİ KİMYA BİLİMİ ATOM VE PERİYODİK SİSTEM TÜRLER ARASI ETKİLEŞİMLER MADDENİN HALLERİ

107 10.SINIF KİMYA DERSİ ÜNİTELERİ 1. ASİT-BAZ VE TUZLAR 2. KARIŞIMLAR 3. ENDÜSTRİ VE CANLILARDA ENERJİ 4. KİMYA HER YERDE

108 MO DERS İÇİ ETKİNLİKLER E İÇ ERİ ERİ L İ Z E G DERS ER YL NE DE ODL ARAŞTIRMA-MAKALE YAZMA KLE Rİ

109 DENEYLER

110 DENEYLER

111 9. SINIF FİZİK DERSİ ÜNİTELERİ 1.FİZİK BİLİMİNE GİRİŞ MADDE VE ÖZELLİKLERİ KUVVET VE HAREKET ENERJİ ISI VE SICAKLIK

112 10.SINIF FİZİK DERSİ ÜNİTELERİ BASINÇ VE KALDIRMA KUVVETİ ELEKTRİK VE MANYETİZMA DALGALAR OPTİK

113 YL NE DE DERS İÇİ ETKİNLİKLER ER IR ARAŞT MA V ZMA A Y E L E MAKA

114 ONLINE QUIZ MOODLE İÇERİKLERİ

115 BİLİM VE KÜLTÜR GEZİLERİ B E N LÇİKA R E C U İ F E Z R R A R A A Y ÜSS N Ç İ R S A R V S E - D İS EL Ü İS F D A E N MAN C A EYLA Y R L E Y A ND M A İT E A UROP Y N A ARK M HOLLANDA AMSTERDAM L A LÜKSENBURG - AB MERKEZİ CENEVRE - BM MERKEZİ - KIZILHAÇ MERKEZİ İTALYA - VENEDİK

116

117 TARİH-COĞRAFYA

118 COĞRAFYA 9 DERSİ : Sosyal Bilimler dersleri öğrenciyi düşünmeye, soru sormaya ve görüş alışverişi yapmaya özendirmeyi amaçlar. Coğrafya öğretiminin amacı, yaşadığımız alandan başlayarak, ülkemiz ve dünya ile ilgili coğrafi bilinç kazandırmaktır.

119 Coğrafya dersi 9. sınıfta beş üniteden oluşmaktadır. 1- DOĞAL SİSTEMLER 2- BEŞERİ SİSTEMLER 3- MEKANSAL SENTEZ: TÜRKİYE 4- BÖLGELER- ÜLKELER 5- ÇEVRE VE TOPLUM -Her ünite sonunda o ünitenin genel değerlendirmesi olan bir ölçme değerlendirme çalışması yapılmaktadır. -Yapılan bu ölçme değerlendirme çalışmalarında verilen yönergelerde öğrencilerin ödevlerini adım adım nasıl yapıcağı belirtilmektedir.

120 COĞRAFYA 10 DERSİ : Sosyal Bilimler dersleri öğrenciyi düşünmeye, soru sormaya ve görüş alışverişi yapmaya özendirmeyi amaçlar. Coğrafya öğretiminin amacı, yaşadığımız alandan başlayarak, ülkemiz ve dünya ile ilgili coğrafi bilinç kazandırmaktır.

121 Coğrafya dersi 10. sınıfta beş üniteden oluşmaktadır. 1- DOĞAL SİSTEMLER 2- BEŞERİ SİSTEMLER 3- MEKANSAL SENTEZ: TÜRKİYE 4- BÖLGELER- ÜLKELER 5- ÇEVRE VE TOPLUM -Her ünite sonunda o ünitenin genel değerlendirmesi olan bir ölçme değerlendirme çalışması yapılmaktadır. -Yapılan bu ölçme değerlendirme çalışmalarında

122 ÖRNEK:

123 COĞRAFYA DERSİ KAYNAKLARI

124 T TARİH DERSİNİN AMACI: İnsanlığın, geçmişten günümüze kadar yaşadığı olay ve olguları anlamak ve geçmiş tecrübelerden yararlanarak geleceğe hazırlanmaktır. Tarih felsefesi: Günümüzdeki olayların ya da sorunların analizinde, geçmişin yorumlanarak kullanılmasıdır.

125 Tarih dersi 9. sınıfta altı üniteden oluşmaktadır. 1.ÜNİTE:TARİH BİLİMİNE GİRİŞ 2.ÜNİTE:İLKÇAĞ UYGARLIKLARI 3.ÜNİTE:İLK TÜRK DEVLETLERİ 4.ÜNİTE:İSLAM TARİHİ VE UYGARLIĞI 5.ÜNİTE:TÜRK İSLAM DEVLETLERİ 6.ÜNİTE:TÜRKİYE TARİHİ

126 Tarih Kainatın Vicdanır Ömer Hayyam TARİH 10 DERSİ İLE: Tarih eğitimi her şeyden önce bugünkü uygarlığın nasıl meydana geldiğini öğretirken, uygarlığın tüm toplumların katkısıyla oluştuğu bilincini oluşturur. Böylelikle bireyler, ortak değerlere sahip çıkarak din, dil, ırk gibi ayrımlara girmeden barış içinde yaşamayı öğrenir. Bir milletin ferdi olarak geçmişini öğrenen kişi, millî değerlerini, kültürünü tanıyarak millî bilinç kazanır. Sorumluluk ve vatandaşlık duygusu gelişir.

127 Tarih dersi 10. sınıfta beş üniteden oluşmaktadır. 1.ÜNİTE:BEYLİKTEN DEVLETE 2.ÜNİTE:DÜNYA GÜCÜ 3.ÜNİTE:ARAYIŞ YILLARI 4.ÜNİTE:XVIII.YÜZYILDA DEĞİŞİM VE DİPLOMASİ 5.ÜNİTE:EN UZUN YÜZYIL

128 TARİH DERSİ KAYNAKLARI

129 GÖRSEL SANATLAR

130 9. SINIFLAR Görsel Sanatlar 1.Ünite: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme(Kolaj Çalışması) Görsel Sanatlar 2.Ünite: Görsel Sanat Kültürü(Ebru Sanatı) Görsel Sanatlar 3.Ünite: Bilime Sanatsal Bakış (Desen çalışması) Görsel Sanatlar 4.Ünite: Müze Bilinci(Reprodüksiyon Çalışması)

131 10. SINIFLAR Görsel Sanatlar 1.Ünite: Renkli resim uygulamaları (Boyama teknikleri) Görsel Sanatlar 2.Ünite: Görsel sanat kültürü (Baskı teknikleri) Görsel Sanatlar 3.Ünite: Üç boyutlu çalışmalar(ahşap Boyama) Görsel Sanatlar 4.Ünite: Fotoğraf ve çevre(reprodüksiyon Çalışması)

132 IB Öğrenen Profili

133 IB Öğrenen Profili

134 EBRU ÇALIŞMASI

135 Reprodüksiyon Çalışması

136 Reprodüksiyon Çalışması

137 Reprodüksiyon Çalışması

138 BEDEN EĞİTİMİ

139 HEDEFİMİZ Her öğrencimize yaşam boyu spor yapma alışkanlığı kazandırmak, rekreasyon olgusunu benimsetmek, hayat boyu dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmak, spor kültürünü benimsetmek, dürüst oyun düşüncesini kazandırmak ve sorunların farkına varan, çözümler üreten, yaratıcı ve hayal gücü gelişmiş, düşüncelerini kurgulayan ve ifade edebilen, öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, girişimci, değişim ve gelişime açık sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler yetiştirmek en temel varlık sebebimizdir.

140 ÜNİTELERİMİZ ÜNİTE: TAKIM SPORLARI ÜNİTE: BİREYSEL VE EŞLİ SPORLAR ÜNİTE: DOĞA SPORLARI ÜNİTE: FİTNESS

141 9.SINIFLAR 9. SINIF seviyesinde derslerimiz MEB kazanımları doğrultusunda hazırlanan planlar çerçevesinde yapılmaktadır Haftada 2 ders saati olan beden eğitimi dersi dönüşümlü olarak beden eğitimi ve fitness dersi olarak işlenmektedir. Beden eğitimi dersi ile ilgili sınavlarımızı teorik olarak ve uygulamalı olarak iki aşamada yapmaktayız.

142 Lise Yüzme Saatleri Pazartesi 17:30-18:30 Cumartesi 17:30-18:30

143 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ...

ÖZEL EDİRNE BEYKENT FEN LİSESİ VE BEYKENT KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ÖZEL EDİRNE BEYKENT FEN LİSESİ VE BEYKENT KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÖZEL EDİRNE BEYKENT FEN LİSESİ VE BEYKENT KOLEJİ VELİ TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SAĞLIK SERVİSİ HİZMETLERİ SAĞLIK BİRİMİNİN GÖREV TANIMI Öğrenci ve çalışanlara hastalık ve kaza durumlarında gereken

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED Antalya Koleji PDR Birimi olarak öncelikli amacımız; kişilik özellikleri ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurarak sorun ortaya çıkmadan öğrencilerimize

Detaylı

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 8. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 7. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI SABAH BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS - LYS YAZ TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI ÖĞLE AKŞAM TARİH KONULAR SINIF SINIF KONULAR SINIF 05.06.2016 KUVVET VE HAREKET 11 Mantık 11 Modüler Aritmetik 11 06.06.2016

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖĞRENCİ BAŞARISININ TESPİTİ PROGRAMLAR VE DERSLER Ortak Dersler Seçmeli Dersler PUAN DÜZENİ Puan Derece 85-100

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ

2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ 2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV SİSTEMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ARALIK 2011 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV

Detaylı

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 11.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

MART UKS MATEMATİK KONULARI

MART UKS MATEMATİK KONULARI 2017-18 MART UKS MATEMATİK KONULARI 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF (MF-TM) 11. Sınıf (TS-ML) Mantık Kümeler Sıralama Kümeler Kümeler Kartezyen Çarpım Seçme Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Gerçek Sayılar Binom

Detaylı

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 9. SINIFLAR EYLÜL, 2010 TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Detaylı

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR 2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu - Ana Düşünce

Detaylı

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR

2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI BİTİRİLEN KAYNAKLAR 2018 TYT TÜRKÇE KONU LİSTESİ - KAYNAK BİTİRME PLANI 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu - Ana Düşünce

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER

12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER 12.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI REHBER ÖĞRETMEN- SELMA ÖZER ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI - SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME - HIZLANDIRMA PROGRAMLARI - DENEME SINAVLARI

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Temel Matematik 1 TEM425 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ OKULUMUZ VE LİSE HAYATINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER Hepinizi öğrencinizin başarısından dolayı kutluyoruz. Öğrencimizin amacı; sadece iyi bir üniversiteyi

Detaylı

AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AMASYA SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OKUL TANITIMI VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ SON 3 YILIN TABAN PUANLARI YIL ÖĞRENCİ SAYISI OLUŞAN TABAN PUAN 2015-2016 102 370 2016-2017

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK 1 BU YIL OKUTULACAK DERSLER Bu yıl haftada; 6 saat, Türkçe 3 saat, Sosyal Bilgiler 3 saat, Fen ve Teknoloji 4 saat, Matematik 2 saat, Din Kültürü

Detaylı

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu Avusturya Liseliler Vakfı İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu ALEV Okulları Misyonu Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, potansiyellerini en üst düzeyde eyleme dönüştürmeyi ve yetkinliklerini geliştirmeyi

Detaylı

FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Fen ve Teknoloji kulübü olarak 5 MAYIS 2018-Cumartesi tarihinde il düzeyinde ortaokul 8.sınıf öğrencileri arasında GFL 7.Bilim Olimpiyatı düzenlemek istiyoruz. Bu çalışmamıza ait

Detaylı

SINIF KARNESİ. YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sınıf Ort. Okul Ort. İlçe Ort. İl Ort. Türkiye Ort.

SINIF KARNESİ. YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Sınıf Ort. Okul Ort. İlçe Ort. İl Ort. Türkiye Ort. KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT İBRAHİM ÇALIK ANADOLU LİSESİ 12 ML 3. DENEME SINAVI Türkçe Tarih Coğrafya Felsefe Matematik Geometri Fizik Kimya Biyoloji 22, 9, 19,75 9,5 2,5 8,88 6,, 6, 4,5 1,5 4,13 8, 4, 7,,,,

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ

İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ 2013-2014 Öğretim Yılı Lise 3 Sınıfları Sene Başı Veli Toplantısı Gündem: 1. İdari ve pedagojik kadronun tanıtımı; 2. Lise 3 de okutulacak dersler; 3. Etkinlikler;

Detaylı

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları 2018 YGS Konuları Türkçe Konuları 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu-Ana Düşünce 8. Paragrafta Yapı 9.

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

Sınıf geçmenin üç yolu var:

Sınıf geçmenin üç yolu var: SINIF GEÇME Sınıf geçmenin üç yolu var: 1. Tüm derslerden 50 ve üstü not alarak 2. Sorumlu olarak ( en fazla 3 dersten zayıf olması halinde, o derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme) 3. Yıl sonu

Detaylı

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim

Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim Anaokulundan Yükseköğretime Kadar Milli Manevi Değerlerinde ve Akademik Çalışmalarında öncü olan, Asfa Eğitim Kurumları, yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi nde de

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. 11. SINIF EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test

Detaylı

İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ

İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ 2013-2014 Öğretim Yılı Lise 4 Sınıfları Sene Başı Veli Toplantısı Gündem: 1. İdari ve pedagojik kadronun tanıtımı; 2. Lise 4 de okutulacak dersler; 3. Etkinlikler;

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ AMAC: Madde l. Yonergenin amaci, TED Malatya Koleji Akademik başarının sağlanması kapsamında okulumuzda etkin egitim almak

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ-1 DERS PROGRAMI 2011-2012 AKADEMİK YILI Dersin adı: TÜRK DİLİ-1 Dersin kodu: TRD 151 AKTS kredisi: 2 1. yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 2s/hafta Teorik:

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 12.SINIF VELİ TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ 1 KİŞİSEL REHBERLİK Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, duygusal sorunlarında yardımcı olmak amaçlanır. Öğrencinin

Detaylı

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA 2013 1 ŞAPHANE 75.YIL İLKOKULU/ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Kütahya Şaphane 75.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak; 1-Öğretim Çalışmaları (Kazanımlara Ulaşma Düzeyi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSE FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 25 Belirli Gün Ve Haftalar 29 Kulüp Çalışmaları 33 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları 48 Veli

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak ler 2- Kitaplar Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları (DKS) Deneme Sınavları Derslere

Detaylı

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ?

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ? Sevgili Öğrencilerimiz; Henüz yolun başındasınız. Öncelikle YGS-LYS nin nasıl bir sınav olduğunu, bu sınavların bizden neler istediğini iyi anlamalıyız. İstediğimiz alana göre hazırlanmalıyız. YGS bizden

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI ÖZEL ATA ANADOLU LİSESİ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK DESTEK KURSLARI YGS-LYS ÇALIŞMALARI Sevgili Öğrencilerimiz; Üniversiteye Hazırlık dershanelerinin 2015 te faaliyetlerini sonlandırması, özellikle 2016 yılında

Detaylı

2010 / SINIF DENEME SINAVLARI FORMATI

2010 / SINIF DENEME SINAVLARI FORMATI 10. SINIF DENEME SINAVLARI FORMATI 10. SINIF DENEME KİTAPÇIĞI 1.test Dil ve Anlatım 36 Dil ve Anlatım 21 MF Edebiyat 15 Dil ve Anlatım, Matematik, Fen Bilimleri 2.test Matematik 36 Matematik 24 TM Geometri

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ ALANLARIN BELİRLENMESİ VE DERS SEÇİMİ Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

NİSAN -10 NİSAN 10 NİSAN -17 NİSAN 17 NİSAN-24 NİSAN 24 NİSAN -1MAYIS MATEMATİK: Sayılar (80 soru) BİYOLOJİ: biyoloji bilimi (konu çalış)

NİSAN -10 NİSAN 10 NİSAN -17 NİSAN 17 NİSAN-24 NİSAN 24 NİSAN -1MAYIS MATEMATİK: Sayılar (80 soru) BİYOLOJİ: biyoloji bilimi (konu çalış) ÖNEMLİ Plan MF_3 puan türü baz alınarak 11 lere yöneliktir.tm öğrencileri dağılımda Matematik ve Türkçe soru sayılarını arttırarak fen bilimleri yerine sosyale ağırlık vermelidirler. Yaz dönemi sosyal

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazınbilim I BİS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazınbilim I BİS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazınbilim I BİS 303 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Almanca Lisans Dersin Türü Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU MATEMATİK-IV ÇERÇEVE PROGRAMI. 2. KURUMUN ADRESİ : Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No 79 Fethiye /MUĞLA

ÖZEL ÖĞRETİM KURSU MATEMATİK-IV ÇERÇEVE PROGRAMI. 2. KURUMUN ADRESİ : Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No 79 Fethiye /MUĞLA ÖZEL ÖĞRETİM KURSU MATEMATİK-IV ÇERÇEVE PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : Tercih Özel Öğretim Kursu 2. KURUMUN ADRESİ : Kesikkapı Mah. Atatürk Cad. No 79 Fethiye /MUĞLA 3. KURUCUNUN ADI : ARTI ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETİM

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ve GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMENLERİN 2018 HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER Genel Açıklamalar... 3 Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE T.C KOZAN KAYMAKAMLIĞI 50.Yıl Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı: 10167268-776/272 14.08.2015 Konu: Mesleki lar TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE İlgi: a)milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği b)ortaöğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Ders No : 0310380057 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Bucal Rehberlik Servisi

Bucal Rehberlik Servisi BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 12. SINIFLAR YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA PROGRAMI ( TM) SIRA TARİH KONULAR KONULAR KONULAR 1 12.06.2017 2 13.06.2017 3 14.06.2017 4 15.06.2017 5 16.06.2017 6 17.06.2017 7 18.06.2017

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI 9. SINIF DENEME SINAVI FORMATI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 27 Dil ve Anlatım 15 Kitapcık Sayısı: 2 (A ve B kitapcığı ) Edebiyat 12 Cevap Anahtarı: 2 adet A ve B internetten yayınlanır 2.test Sosyal

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ Ağustos, 2018 1 YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ SİSTEMİN AMACI: Öğrencilerimizin; Kendi

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ 2014 2015 SINAV ADI ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU BAŞARISIZ DERSİ OLAN VEYA İSTEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILAN SINAV

Detaylı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı 5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı DERS SAATLERİ İngilizce Main Course 12 Skills- Native 5+1 Türkçe 6 Matematik 5 Fen ve Teknoloji 4 Sosyal Bilgiler- 3 Beden Eğitimi 2 Din Kültürü - 2

Detaylı

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES 41 Üniversite Hazırlık Programı - Türkçe TÜRKÇE 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 5 5 4 4 3 4 02 Cümlede Anlam (Kavramlar) 4 4 4 4 4 4 03 Cümle Yorumu 6 6 4 4 4 4 04 Anlatım Türleri 2 2 2 2 2 2 05 Paragrafta

Detaylı

çocuk ve çocuk resminin gelişim aşamalarını öğrenir.

çocuk ve çocuk resminin gelişim aşamalarını öğrenir. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇOCUĞUN SANATSAL GELİŞİMİ Ders No : 0310380072 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI KPSS YE HAZIRLIK (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR LİSANS) KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI...

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

Temel Fransızca becerisi kazandırmak. Temel Fransızca konuları

Temel Fransızca becerisi kazandırmak. Temel Fransızca konuları DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Fransızca I BİS 311 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak,

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Çocuğunun internette zararlı içeriklerin yer aldığı sitelere erişmesini engellemek, 51 Okul rehberlik servisi ile işbirliği

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ ING 160 GRUBU 2012 2013 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 1. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2012 2013 AKADEMİK TAKVİMİ

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : FEN ÖĞRETİMİ LABORATUVAR UYGULAMALARI II Ders No : 0310190177 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

12-A SINIFI LYS AKADEMİK TAKVİM (EKİM-KASIM)

12-A SINIFI LYS AKADEMİK TAKVİM (EKİM-KASIM) 12-A SINIFI LYS AKADEMİK TAKVİM (EKİM-KASIM) 03 EKİM PAZARTESİ AKADEMİK KURUL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 12..SINIF ÖĞRENCİLERİ UYGULANACAK TEST--SINIF İÇİ ÖĞRENCİ GÖZLEM FORMU 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ 06 EKİM

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ Birinci dönem 14 EYLÜL 2015 günü başladı ve 22 Ocak 2016 tarihinde sona erdi. Tatillerin normalden fazla olduğu birinci dönemin öğrenci ve

Detaylı

2010 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ TARİH COĞRAFYA BİYOLOJİ

2010 / SINIF HAFTA SONU KURS TAKVİMİ TARİH COĞRAFYA BİYOLOJİ DİL VE ANLATIM TÜRK EDEBİYATI MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAFYA 16 9 43 30 35 30 25 20 20 Ağustos 2010 1 Pazar 2 Pazartesi 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 7 Cumartesi 8 Pazar 9

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 07/02/2012, Karar No: 2012/299-5)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 07/02/2012, Karar No: 2012/299-5) MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: (Tarih: 07/02/2012, Karar No: 2012/299-5) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi

Detaylı