BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI"

Transkript

1 BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.)

2 Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz 5 kn kapasitelidir. Alman Menşeili DOLI Kontrolör 1) DOLI Kontrolör 2)Bilgisayar Yazılımı Test&Motion (Yük, Deplasman ve Deformasyon Kontrollü) 3) RMC (Uzaktan Kumanda Konsolu) 50 kn/mm ± adım 0,01 kn/s Yük Okuma Çözünürlüğü: Yük okuma çözünürlüğü en fazla ±%0.01 dir. Yük Kontrol Hassasiyeti: Yük kontrol hassasiyeti en fazla ±%0.5 dir. Test Hızı Hassasiyeti: ± 0.1 % Crosshead Hareket Çözünürlüğü: Max. Deplasman Kontrol Hızı: Deformasyon Ölçüm Hassasiyeti: Min. Deplasman Kontrol Hızı: Düşey Test Mesafesi: Test Alanı: Bilgisayar Yazılımı: Çalışmaya Uygun Ortam Sıcaklığı: Güç: ± 0.05 % 3000 mm/dk. ±0,1% 0,001 mm/dk mm (aksesuarsız) 410 mm (genişlik) x 1100 mm (yükseklik) Mevcut (Test&Motion) 10 C~30 C, Nem <80% V AC

3 GENEL ÖZELLİKLER Cihazın yük çerçevesi çift kolonlu ve masaüstü olmakta, maksimum yük kapasitesi en az ±5 kn dir. Test esnasında oluşan sapmalar minimuma indirilebilecek malzemeden yapılmaktadır. Cihaz ile birlikte yüksek hassasiyetli video ekstensometre olmaktadır. Verilecek olan video ekstensometre ile birlikte ekstensometre elektroniği, 2D kalibrasyon fiktürü, ekstensometre işaretleme şablonu, işaretleme kalemleri, cihaz gövdesine montaj kiti, lensi, aydınlatma desteği verilmektedir. Ekstensometre test sistemi ile ethernet üzerinden veya USB ile iletişime geçebilmekte, cihaz elektroniğine de ayrıca bağlantı yapılarak eş zamanlı senkronizasyon sağlanmaktadır. Cihaz 220V tek fazlı elektrik ile çalışmaktadır. Çapraz kafa hareket mesafesi 1100 mm. dir. Cihazın iki kolonu arasındaki mesafe en az 410 mm. dir. Cihaz monofaze 220V/50Hz elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. TEKNİK ÖZELLİKLER Hareket sistemi yüksek performanslı servo motor ile tahrik edilmektedir. Cihazın eksenel rijitliği 50 kn/mm. dir. Çapraz kafanın hareket hız aralığı mm/dakika ile 3000 mm/dakika aralığını sağlamaktadır. Bu hız değerleri test esnasında ayarlanabilmekte ve kesintisizdir. Kontrol ünitesi tüm kanallarda ayrı ayrı (yük, uzama, gerinim vb. her kanalda) 5000 Hz hızda tüm test boyunca veri toplayabilecek donanıma sahiptir. Sistem çapraz (hareketli) kafanın altına monte edilebilen ±5kN (5000N) kapasitesinde ve ±500N (500N) kapasitesinde olmak üzere toplam iki adet yük hücresi ile birlikte verilmektedir. ±5kN (5000N) kapasiteli yük hücresi ile 5N N aralığındaki yük değerleri ISO e göre Class 0.5 hassasiyetinde ölçülebilmektedir.

4 ±50N kapasiteli yük hücresi ile 0.5N...50N aralığındaki yük değerleri ISO e göre Class 0.5 hassasiyetinde ölçülebilmektedir. Sistemin çapraz kafa hız hassasiyeti tam yükteki hız aralığının en yüksek değerinin %±0.1 ini sağlamaktadır. Sistemin çapraz kafa (hareketli kafa) pozisyonlama çözünürlüğü %0.05 hassasiyetindedir. Toplam aksesuarsız test alanı yüksekliği 1250 mm dir. Yazılım farklı erişim sevilerinde kullanıcı tanımlayabilmekte ve şifre korumalıdır. Yazılım kullanıcının kendi seçtiği bir sensörü (loadcell, extensometer, deflectometer vb.) kendi seçtiği bir test metoduna atayabilmesine olanak sağlamaktadır. Eğitimsiz kullanıcıların da test yapabilmesi için yazılım adım adım test yaptırabilecek şekilde programlanabilmektedir. Yazılım test öncesi önyükleme ve ön çevrimli yükleme yaptırabilmektedir. Kullanıcı yazılım ile kendi metotlarını da yaratabilmektedir. Yazılımın yardım sistemi olmaktadır, kullanıcıya sorun yaşadığı adımda/ekranda yardım bilgisini sunabilecek algılama sistemine sahiptir. Üniversal Test Cihazı ile birlikte verilecek test yazılımı standart çekme, basma, eğme testlerine ilaveten yukarıda adı geçen testleri bilgisayar aracılığı ile yapabilen raporlama, istatistiksel bilgi verme (maksimum kuvvet, minimum kuvvet, standart sapma, %CV, yield point, modül gibi) özelliklerine sahip bir yazılım verilmektedir. Yazılım ayrıca Türkçe kullanıma izin vermektedir. Test programları akademik kurumlar için özel hazırlanmış, tüm standartlara göre programlanabilen ileri seviye test yazılımıdır. Cihazla ile birlikte yüksek performanslı i5 işlemcili en az 6 GB DR3 RAM, 500 GB HDD, 22 Flat Panel monitör ve Windows 7 İşletim sistemine sahip veya daha yüksek özelliklerde masaüstü bir bilgisayar verilmektedir. GENEL APARATLAR BMT-5E MODEL 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL SİSTEMİ TEST CİHAZI ve yazılımı ilgili mekanik ve/veya pnömatik çene ve aparatlar kullanılarak birçok test gerçekleştirilebilir. Aparatların tamamı Üniversal Test Cihazına kolay ve hızlı bir şekilde monte ve demonte edilebilmektedir.

5 Çekme Testi ve Aparatları Mekanik Çene Takımı Yassı ve Çaplı Numuneler İçin Çene Tutucular (Temsilidir.) Ayak Pedallı Pnomatik Çene Sistemi (Temsilidir.) Cihaz ile birlikte 5kN kapasiteli, pnömatik kontrollü, yandan sıkmalı, genel amaçlı çekme çenesi verilmektedir. Bu çene ile birlikte kullanıma uygun 25x50mm veya 30x50mm (yükseklikxgenişlik) ebatlarında 1 set yüzeyi kauçuk kaplı, 1 set de yüzeyi düz metal işlenmiş olmak üzere toplam 2 adet çene ağız seti verilmektedir.

6 (Temsilidir.) Pnömatik çeneler ile kullanıma uygun, pnömatik çenenin açma kapama işlemleri için 1 adet ayak pedalı verilmektedir. Çene açma kapama işlemi ayak pedalı üzerinden veya çene üzerindeki açma kapama anahtarından yapılabilmektedir. (Temsilidir.) Cihaz ile birlikte en az 50N kapasiteli, pnömatik kontrollü, yandan sıkmalı lift çekme çenesi verilmektedir. Bu çene ile birlikte kullanıma uygun 10x10mm veya 25x25mm ebatlarında yüzeyi kauçuk kaplı ve 1 set 25x25mm ebatlarında metal düz yüzeyli olmak üzere toplam 2 adet çene ağız seti olmaktadır.

7 Basma Testi ve Aparatları Oynar Başlıklı Basma Plakası (Temsilidir.) ELEKTRONİK KONTROL SİSTEMİ VERİ TOPLAMA VE KONTROL SİSTEMİ DOLİ EDC 58 Almanya da üretilen EDC Kontrolör, yüksek teknolojiye sahip test makinalarında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle veri toplama ve kapalı çevrim kontrolü için tasarlanmış güçlü ve etkin bir sistemdir. Kontrol ünitesi 5 khz e kadar hızlarda veri toplayabilmektedir. Cihaz ile iletişim USB ile sağlanmaktadır. Sistemle birlikte verilen yük hücresi aşırı yükleme korumalıdır ve aşırı yükleme anında sistemi otomatik olarak durduracak sinyali üretmektedir. Elektronik kontrol ünitesi konsolu üzerinde acil durdurma butonu bulunmaktadır. Cihaz kontrolü PC üzerinden yapılmaktadır, PC ile haberleşme USB ya da Ethernet ile yapılabilmektedir. Cihaz nominal kapasitesine ulaşıldığında otomatik durdurma özelliği bulunmaktadır.

8 Cihaz bütün yük hücresi ayarlarını ve kalibrasyon parametrelerini otomatik olarak tanıyabilmektedir. Cihaz deney başlangıcında otomatik olarak sıfırlama yapabilmektedir. Cihaz aşırı yük koruma sistemine sahiptir. (Temsilidir.) Verilecek sistemle aynı markadan olup sisteme sonradan eklenecek tüm sensörler (ekstensometre, yük hücresi, LVDT ler vd. ) sistem tarafından otomatik tanınmaktadır. Bilgisayar sistemle USB veya Ethernet ile haberleşmektedir. (Temsilidir.)

9 RMC-7 EL KUMANDASI VE KONTROL PANELİ Cihaz üstü elektronik konsolda hareketli başlığı kumanda eden, yukarı-aşağı yönde hareket ettirme, maksimum minimum hareket limit durdurucuları mevcuttur. Kablolu yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanı sunan DOLI el kumanda kontrol paneli sayesinde DOLI kontrolör üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm işlemler yapılabilmektedir. DOLI el kumandasının sunduğu en önemli özellik numunenin cihaza numune yerleştirilmesi sırasında hiçbir zorluk çekmeden cihazın kontrol edilebilmesidir. Mıknatıslı yapısı sayesinde herhangi bir metal kısma tutturulabilmektedir. (Örneğin: Üniversal Test Cihazı kolonu) Testi başlatma, sıfırlama yapma, hassas pozisyonlama, ilk pozisyona otomatik geri dönme gibi özelliklere sahiptir aynı zamanda test yükü, anlık uzama gibi verileri anlık olarak göstermektedir.

10 TEST & MOTİON Bilgisayar Test Yazılımı DOLI test yazılımı Test&Motion sayesinde testler bilgisayar ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Testlerin anlık verileri, grafikleri, test sonuçları yazılım penceresinde gözlemlenebilmekte; sonuçlar ve grafikler bilgisayar ortamında saklanabilmekte ve çıktı alınabilmektedir. Yazılım aracılığıyla kuvvet, gerilme ve gerinme kontrolüne imkân sağlanmaktadır. Yazılım firma/kuruma göre kişiselleştirilebilmekte, istenilen sonuçlar çıktı ekranına yansıtılabilmektedir. Test programları orijinal CD ile süresiz lisanslı olarak verilmektedir. Operatör ilgili test programına kolaylıkla ulaşıp ürüne özel test alanı oluşturup kaydetme imkanına sahiptir. Test yazılımı parametrelerin grafik editörü üzerinden ayarlanmasına ve operatörün farklı test parametrelerini ayarlayabilmesine imkan vermektedir. Verilen test programlarında çekme basma değerleri otomatik olarak ölçülmektedir. Test sonuçları kg/mm2, N/mm2, KSI, PSI, Mpa vb. cinsinden verilebilmekte, kullanıcı istediği birimi seçip kayıtlı sonuçları yeniden değerlendirebilmektedir. Test esnasında farklı bölgelerde (ön yük, akma bölgesi test yolu, test bitince geri dönüş vb.) değişken hızlar uygulayabilmekte, akma dayanımına veya belirlenen bir yük veya gerilme değerine ulaşıldığında daha önceden program yardımı ile cihaz hızını değiştirilebilmektedir. Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerleri gösterilebilmektedir. Cihaz makinenin elastikiyetinden kaynaklanan deformasyonu eş zamanlı olarak düzeltebilmektedir. Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği mevcuttur. Yazılım orijinal lisanslı CD ile verilmekte ve süresiz kullanıma uygundur. Bir parti içerisinde birden fazla numuneye deney yapıldığında istenildiğinde her bir numuneye ait grafik görüntülenebilmektedir. Her bir numune takımına ait veriler ayrı-ayrı dosyalara saklanmakta, diğer bir deneye geçildiğinde bilgiler silinmemektedir.

11 Test sonuçları ve parametreleri hem rakamsal hem de grafiksel olarak kaydedilebilmektedir. Test değerleri ve grafik hareketleri test uygulaması ile eşzamanlı olarak ekrandan görüntülenebilmektedir. Cihazla birlikte kullanılacak yazılım içerisinde Online interaktif yardım olanağı bulunmaktadır. YAZILIM EKRAN GÖRÜNTÜLERİ VE ÖZELLİKLERİ Otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. Kullanıcı tarafından belirlenen yük ve yük kaybı oranında test sonlandırılır.

12 Üst akma, alt akma, maksimum gerilme ve kopma gerilmesi değerleri grafikte gösterilmektedir. Aşırı yük koruma sistemine sahiptir. Aşırı yük koruma

13 Cihaz deney başlangıcında ( gerekirse tek tuş ile ) otomatik olarak sıfırlama yapabilmektedir. Sensörlerin başlangıç sıfırlama fonksiyonu Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği mevcuttur. Test sonunda otomatik geri dönme özelliği

14 Video ekstensometre ve otomatik ekstensometre bağlanabilme özelliğine sahiptir. Otomatik ekstensometre tanıma ekran görüntüleri.

15 İstenildiği takdirde cihaza çift eksenli okuma yapabilen temassız video ekstensometre yani RTSS hiçbir ek elektroniğe ve yazılıma ihtiyaç duymadan eklenebilir. Video ekstensometre tanıma ekran görüntüsü Kontrol elektronikleri yük hücresi ve ekstensometre gibi algılayıcıları otomatik olarak tanıyabilmekte ve kalibrasyonlarını sağlayabilmektedir Yük hücresi ve ekstensometre algılayıcılarını tanıma fonksiyonu

16 Yük ve deplasman kontrollü kalibrasyon fonksiyonu Yükleme hızları set edilebilir. Yükleme hızı kontrol fonksiyonu

17 Test öncesi, numuneye üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri (çene sisteminden kaynaklanabilecek yükler, mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler vb.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir(sıfırlama yapmadan). Numune üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri alma ve doğrudan yük ölçümü fonksiyonu Değişken hızlar uygulayabilmekte akma dayanımına veya belirlenen bir yük veya gerilme değerine ulaşıldığında daha önceden program yardımı ile cihaz hızını değiştirilebilecektir. Test boyunca hızlar (ön yükleme, akma bölgesi test yolu, test bitince geri dönüş vb.) kademesiz olarak ayarlanabilirdir. Bir parti içerisinde birden fazla numuneye deney yapıldığında istenildiğinde her bir numuneye ait grafik görülebilmektedir. Y ekseninde yük veya gerilme, x ekseninde şekil değiştirme veya birim şekil değiştirme değerleri ile numuneye ait grafikler çizebilecektir.

18

19 Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerleri gösterilmektedir. Yazılım, test işleminin kuvvet-uzama grafiğini oluşturabilmekte ve bölgesel hesaplamalar için bu grafiğin kısımlarına ayrılmasına müsaade etmektedir. Özellikle yırtılma mukavemeti ölçümlerinde oluşan piklerden hesaplamada kullanılmak üzere seçimine izin vermektedir. Grafik üzerinde seçilen herhangi bir noktaya ait test bilgileri Grafikte üzerinde seçilen noktanın kopma uzaman oranı, toplam üniform uzama oranı rakamla gösterilmektedir. Elastik bölgedeki doğrunun eğimi ( Elastik Modülü) verilmektedir.

20 BESMAK Videoekstensometre Özellikleri Resim 1: Videoekstensometre Temsili ve örnek ölçüm sistemi fotoğrafıdır. Videoekstensometre, malzemelerin gerilim/uzama ölçümlerini bilgisayara bağlı yüksek çözünürlüklü bir kamera ile numunenin test boyunca gerçek zamanlı görüntüsünü gerçek zamanlı uzama sensörü yazılımı yardımı ile kaydederek hassas bir şekilde hesaplayan temassız bir araçtır. Genelde testin uygulandığı numune belli bir ölçüde kesilir ve özel kalemler (beyaz renkli işaretleyiciler) ile işaretlenir. Çekme ya da basma testi sırasında bu işaretleyiciler arasındaki uzaklık videoekstensometre tarafından sürekli izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Uzama ya da kısalma miktarı tam zamanlı bir şekilde gözlemlenebilir ve aynı anda kayıt altına alınarak grafiğe dökümü alınabilir. Kolay kurulumu ve ergonomik tasarımı sayesinde yüksek performanslı okumalar kolaylıkla yapılabilir.

21 Verilecek olan lens en az 425mm. görüş alanına sahip olmakta, ISO 9513 Class 1 hassasiyetinde, 1.5 µm veya daha iyi çözünürlükte olmakta, görüntü kalitesine bağlı olarak en az 100Hz e kadar veri toplama hızına sahip, minimum ilk olçum boyu 12mm olarak ayarlanabilen ve 1000mm/dk. hızındaki testi takip edebilecek yeterliliktedir. Temassız videoekstensometrenin sunduğu avantajlardan birkaçı aşağıda yer almaktadır: Test numunesi üzerinde hiçbir etkisi yoktur, Hareketli parçaların eylemsizliğinden kaynaklanan hatalar bulunmamaktadır, Deneyde oluşan ani bir aksaklıktan dolayı kaynaklanacak hasar bulunmamaktadır, Isıtıcı test fırınları ile birlikte kolaylıkla kullanılabilir, Sert ve yumuşak birçok materyal üzerinde uygulanan testlerde kullanılabilir, Her ölçüdeki (büyük, küçük) test araçlarında kullanılabilir, Bütün çekme, akma ve kopma dayanımı hesaplayan makinelerde uyumludur, Bütün görüntü kalitelerinde kolay işlem, Enine ve boyuna eş zamanlı ölçüm, Geniş ölçüm alanı, Hassasiyet Sınıf 0,5, Kolay öğrenme, kullanıcı dostu ara yüz. Genel uygulama alanları: Kompozit materyallerin çekme/basma testlerindeki uzama, ayrılma miktarlarını kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama Metaller üzerinde uygulanan çekme/basma testlerinde numunelerdeki değişim miktarını kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Kauçuk, plastik ve polimer gibi elastikliği yüksek numunelerin üzerindeki değişim miktarını kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama,

22 Numuneleri etüv içerisinde, iklimlendirme kabini içerisinde veya radyoaktif alanlarda test ederken numune üzerindeki değişimleri kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Eğilme testlerinde mikronluk değişimleri kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Yüksek hızlı basma testlerinde numune üzerinde oluşan deformasyonu kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Uçakların uçuşu sırasında pervanelerindeki ve kanatlarındaki eğilme miktarını kayıt altına alma ve oluşabilecek hasarı hesaplama, Arabalarda uygulanan çarpma testlerinde oluşan deformasyonu kayıt altına alma, Emniyet kemeri, çelik halatlar, kauçuk halatlar üzerinde uygulanan testlerde malzemelerde oluşan deformasyonu kayıt altına alma, Dinamik yorulma testlerinde numune üzerinde oluşan deformasyonu kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Malzeme özelliğini ortaya koyan parametrelerin; Young Modülü, Poission Oranı, vb. tespiti, Çekme testlerinde deformasyon ve çatlak kontrolü yapma, Çevrimsel Çekme testlerinde deformasyon davranışını inceleme, kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Dinamik ve yüksek hızlı testlerde titreşimleri kayıt altına alma, analiz etme ve gerekli parametreleri hesaplama, Yapısal gözlemleme: o o o o İnşaat sektöründe kullanılan malzemelerin (beton, çimento, demir, vb.) dayanımını ölçmek için uygulanan testlerin kayıt altına alınıp hesaplanan uzama miktarlarını daha etkin bir biçimde hesaplama, İnşaat sektöründe kullanılan demirlerin akma miktarını kayıt altına alma ve hesaplama, Köprülerde oluşan gerilim miktarlarını kayıt altına alma ve hesaplama, Demiryolu raylarında oluşan gerilim miktarlarını kayıt altına alma ve hesaplama. Ayrıca, veriler dijital veya analog bir ara yüz ile harici cihaz ve yazılımlara aktarılmaktadır. Gönderilen sinyaller ile harici cihazların uzman kontrollü testleri yapılabilmektedir. RTSS videoekstensometre, üniversal test cihazlarının hepsine uyumludur. (DOLI, vb.)

23 RTSS Kamera: DCS 2.0 MP, 2.0 Mega piksel çözünürlüğünde, 1/1.8 CCD-Sensör. Statik ve dinamik testler için yüksek ölçüm hassasiyeti Boylamsal uzama ölçüm hassasiyeti: % Numune genişliği ölçümü ile enine uzama 100 Hz veri toplama hızı. Resim 2: Videoekstensometre kullanımı Temsili ve örnek ekran görüntüleridir.

24 Özellikler: Elektronik kontrol ünitesi okuma hızı 5 khz dir. TS EN ISO e göre Sınıf 0.5 tir. 100 Hz veri toplama hızı (özel kameralarla 2 khz e kadar ölçüm alınabilir.) Ölçüm: 2 den 20 noktaya kadar belirlenen çizgiler arasında, Nokta ve düz çizgi işaretçileri arasındaki mesafe mm olarak, Nokta işaretleyiciler ve numune geometrisine bağlı olarak enine uzaman tayini, Çoklu İşaretleme Fonksiyonu: Belirlenen 20 noktaya kadar aynı anda birbirinden bağımsız bölümler halinde ölçüm yapabilir.20 noktaya kadar yapılan işaretlemeler sonrasında, deney başlangıcından sonuna kadar, her bölge birbirinden bağımsız şekilde taranarak o alanda meydana gelen uzama miktarları ayrı ayrı mm türünden ve % boy değişimi olarak hesaplanır ve kaydedilir. Bu sayede deney sonunda kopma hangi bölgede meydana gelirse o bölgeye ait kopmadaki uzama miktarını hesaplar. Aşağıdaki görüntülerde 8 adet çizgi atanmıştır.

25 Resim 3: Ekran Görüntüsü-A Temsili ve örnek ekran görüntüleridir. Resim 3: Ekran Görüntüsü-B

26 Resim 3: Ekran Görüntüsü-C Temsili ve örnek ekran görüntüleridir % hassasiyetle veya 0,0015 mm ile uzama ölçümü, Çeşitli görüntü formatları ( TIF, BMP, JPG) ile test boyunca kayıt özelliği. Ayrıca görüntülerin Dijital Görüntü Korelasyonu ile AVI video formatında kayıt edebilme. Modern, geliştirilebilir, kolay kullanımlı arayüz. Çeşitli test parametrelerinin ve uygulamaların geçici ayarlarının saklanabilmesi. Videoekstensometreye ait; yazılım lisansı, kurulum CD si ve kullanım kılavuzu ile teslim edilmektedir. Çoklu dil desteği (Almanca, İngilizce, ve talep edilen diğer diller)

27 YARDIMCI AKSESUARLAR (Temsilidir.) Cihaz ile birlikte çeneler ile kullanıma uygun 1 adet kompresör verilmektedir. Firmamızın ISO 9001 belgesi olmaktadır. Sistemin CE sertifikası olmaktadır. Firmamızın, resmi olarak üretici firma tarafından eğitilmiş, bakım ve eğitim hizmetlerini verebilecek yetkili servis mühendisi olmaktadır. Yetkili servis mühendisi sistemin kullanıcısına gerekli tüm yazılımsal ve donanımsal eğitimleri vermektedir. Firmamızın internet sitesi üzerinden teklif edilmiş cihaza ait dokümanlar görülebilmekte ve takip edilebilmektedir. Cihazla birlikte kullanım, kurulum ve eğitim kılavuzları verilmektedir. Uluslararası normlar çerçevesinde cihaz kesin kabul tarihinden itibaren 2 yıl süre ile imalat ve malzeme hatalarına karşı garantilidir. Cihazın ikinci kullanım yılı içerisinde 1 kereye mahsus olmak üzere ücretsiz bakımı yapılmaktadır.

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol:

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite:

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı:

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI Beton Basınç Dayanımı Test Presi Test Sistemi aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır;

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com TEKNİK ÖZELLİKLER: Kapasite Gövde Tipi: 50 kn 2 kolonlu ve tek test bölgeli Elektronik

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Cihaz: BMT 50E / Servo Elektromekanik

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com 2 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER:

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti:

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak

Detaylı

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ BESMAK MARKA BCE - 312 MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ (Temsilidir.) Çimento test presi EN 196-1 ve ASTM C109 standardına uygundur. Cihazın basınç ve eğilme deneyleri için iki ayrı test gövdesi bulunmaktadır.

Detaylı

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ 1) 11.08.2015 tarihli Servo Elektromekanik Doli Kontrollü 0.01-3000 döngü/dk. arasında hızları ayarlanabilen Döner Eğimeli

Detaylı

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI KAPASİTE SEÇENEKLERİ EKSTENSOMETRE DENEY ÇENELERİ TEST PROGRAMI İHTİYAÇA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI 0.5 / 1,2 / 5 KN

Detaylı

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI UTEST MARKA UTC-5740 MODEL 3000 kn Kapasiteli Servo Hidrolik Kontrollü Elektronik LCD Ekranlı FulI Otomatik Bilgisayardan Kumandalı Beton Basınç Dayanım Deney Presi Cihaz blokları, kolonları ve bütün yüzeyleri

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Detaylı

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması.

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. 1 Deneyin Adı Çekme Deneyi Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. Teorik Bilgi Malzemelerin statik (darbesiz) yük altındaki mukavemet özelliklerini

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri...

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri... TAHRİBATSIZ TESTLER 120 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... ÇEKME TESTİ Demir donatıların akma ve çekme dayanımının belirlenmesi için kullanılır. Cihazın çeneleri, ayrı hidrolik valfler tarafından kontrol

Detaylı

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir.

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir. ÇEKME DENEYİ Genel Bilgi Çekme deneyi, malzemelerin statik yük altındaki mekanik özelliklerini belirlemek ve malzemelerin özelliklerine göre sınıflandırılmasını sağlamak amacıyla uygulanan, mühendislik

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

ÇEKME DENEYİ. Şekil. a) Çekme Deneyi makinesi, b) Deney esnasında deney numunesinin aldığı şekiler

ÇEKME DENEYİ. Şekil. a) Çekme Deneyi makinesi, b) Deney esnasında deney numunesinin aldığı şekiler ÇEKME DENEYİ Çekme Deneyi Malzemenin mekanik özelliklerini ortaya çıkarmak için en yaygın kullanılan deney Çekme Deneyidir. Bu deneyden elde edilen sonuçlar mühendislik hesaplarında doğrudan kullanılabilir.

Detaylı

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı]

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] [PCE-UTU 30] Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ 2017 ÇEKME DENEYİ Çekme Deneyi Malzemenin mekanik özelliklerini ortaya çıkarmak için en yaygın kullanılan deney

Detaylı

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası 1.Uygulama: Gerilim, sıkıştırma, bükme, kesme ve düşük devir testi gibi geniş bir uygulama yelpazesi vardır. Metal, kauçuk, plastic, yay,

Detaylı

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH12 2D 12 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GİRİŞ Eğilme deneyi malzemenin mukavemeti hakkında tasarım

Detaylı

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 TURQUOISE 2.0 UTS Tribometer T10/20 Yüksek kalite, hassas ölçüm Esnek Tasarım Akademik bakış açısı Hassas ve güvenilir ölçüm TRIBOMETER T10/20 UTS Mühendislik firması

Detaylı

Teknik Katalog [Test Standı]

Teknik Katalog [Test Standı] Teknik Katalog [Test Standı] [PCE-UTU 30] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ 3 NOKTA EĞME DENEY FÖYÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR.ÖMER KADİR

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ GİRİŞ Yapılan herhangi bir mekanik tasarımda kullanılacak malzemelerin belirlenmesi

Detaylı

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER Laboratuvar Adı: Yapı Malzemesi ve Beton Laboratuvarı Bağlı Olduğu Kurum: Mühendislik Fakültesi- İnşaat Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. M. Haluk Saraçoğlu E-Posta: mhsaracoglu@dpu.edu.tr

Detaylı

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi

VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. VIERO Araç Sayım Sistemi VIERO Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı olarak,

Detaylı

Ürün Kodu. Standartlar. Basınç ve Eğilme Deney Presleri / İleri Teknoloji Deney Sistemleri SERVO KONTROLLÜ BETON PRESİ VE 300 KN EĞİLME PRESİ SİSTEMİ

Ürün Kodu. Standartlar. Basınç ve Eğilme Deney Presleri / İleri Teknoloji Deney Sistemleri SERVO KONTROLLÜ BETON PRESİ VE 300 KN EĞİLME PRESİ SİSTEMİ Ürün Kodu UTC-5730 Dört Kolonlu Gövde 3000 kn UTC-5700 C Tipi Eğilme Gövdesi 300 kn UTC-4850 Gelişmiş Servo Kontrollu, Oransal Valfli Otomatik Güç Ünitesi, 2 gövde için 220-240V, 50 Hz, 1faz UTC-4860 Gelişmiş

Detaylı

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH8 2D 8 Dokunmatik Renkli Ekran. Manuel büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı 1. Basma Deneyinin Amacı Mühendislik malzemelerinin çoğu, uygulanan gerilmeler altında biçimlerini kalıcı olarak değiştirirler, yani plastik şekil değişimine uğrarlar. Bu malzemelerin hangi koşullar altında

Detaylı

MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI

MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI OMRON ENCODER (JAPON) DİJİTAL MİKROMETRE MERCEK OTOMATİK TARET SİSTEMİ 6 İNÇ DİJİTAL FONKSİONEL

Detaylı

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 1 TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ (Çekme Deneyi) ÖĞRENCİ NO: ADI SOYADI: DENEY SORUMLUSU: ÖĞR. GÖR.

Detaylı

MEKANİK TEST LABORATUVARI

MEKANİK TEST LABORATUVARI MEKANİK TEST LABORATUVARI Darbe Mukavemeti Cihazı (Impact Resistency) Termoplastik malzemelerin darbeye karşı olan rezilyans değerlerinin belirlenmesinde kullanılmaktadır. Testler; 0.5-50J aralığında değişim

Detaylı

Geometriden kaynaklanan etkileri en aza indirmek için yük ve uzama, sırasıyla mühendislik gerilmesi ve mühendislik birim şekil değişimi parametreleri elde etmek üzere normalize edilir. Mühendislik gerilmesi

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler.

Yenilikçi Teknolojiler. Yenilikçi Teknolojiler. CNC Hidrolik Abkant Pres EcoBend, hem standart hem de opsiyonel olarak sunduğu donanım özellikleri ile kullanıcı dostu olmaya ve ekonomik anlamda iºletmenize vermiº olduğu güç ile

Detaylı

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-3000 Otomatik 500 kn Çekme ve 1000 kn Basma Deney Cihazı Standartlar BS 1610, ASTM C-39, E4 AASHTO T-22, NF P18-411, DIN 51220 GENEL ÖZELLİKLER UTM-3000 Otomatik 500 kn kapasiteli Çekme ve

Detaylı

MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY. www.fatihay.net fatihay@fatihay.net

MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY. www.fatihay.net fatihay@fatihay.net MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY www.fatihay.net fatihay@fatihay.net BÖLÜM IV METALLERİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ GERİLME VE BİRİM ŞEKİL DEĞİŞİMİ ANELASTİKLİK MALZEMELERİN ELASTİK ÖZELLİKLERİ ÇEKME ÖZELLİKLERİ

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

Hoş Geldiniz. Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi. K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü

Hoş Geldiniz. Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi. K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü Hoş Geldiniz Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü Merhaba MEGA Hakkında Ürünlerimiz Servis Ekibi Demir-Çelik Uygulamaları K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s

Detaylı

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

OTOMATİK DÖRT KOLONLU BASINÇ DENEY PRESLERİ

OTOMATİK DÖRT KOLONLU BASINÇ DENEY PRESLERİ UTC-5231 UTC-5331 UTC-5431 UTC-5531 UTC-0210 2000 kn Otomotik Dört Kolonlu Basınç Dayanım Deney Presi TS EN 220-240 V 50-60 Hz 3000 kn Otomotik Dört Kolonlu Basınç Dayanım Deney Presi TS EN 220-240 V 50-60

Detaylı

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE 2012 OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE www.ogendidactic.com Giriş OAG-100 Hidroloji Tezgahı ve çeşitli yardımcı modül üniteleri ile Akışkanlar Mekaniği derslerinde ayrıntılı ve kapsamlı deneysel

Detaylı

SRV2 +2 FONKSİYON. Servo Motor Eğitim Seti. Tamamen mekatronik özel tasarım. Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin

SRV2 +2 FONKSİYON. Servo Motor Eğitim Seti. Tamamen mekatronik özel tasarım. Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin SRV2 Servo Motor Eğitim Seti Tamamen mekatronik özel tasarım Pratik Becerileri kazanmak ve Proje Odaklı Uzmanlık İçin %100 kendi imalatımız +2 FONKSİYON Pnömatik 2.eksen Vakumlu Parça Tutma Eğitim Seti

Detaylı

Yorulma Test Makinaları

Yorulma Test Makinaları Materials Testing Machines Yorulma Test Makinaları We promise a lot and we keep it all. SERVO HİDROLİK YORULMA TEST MAKİNALARI Tanım Servo Hidrolik Yorulma Test Makinaları, standardizasyonu kolaylaştıran,

Detaylı

FZM 220. Malzeme Bilimine Giriş

FZM 220. Malzeme Bilimine Giriş FZM 220 Yapı Karakterizasyon Özellikler İşleme Performans Prof. Dr. İlker DİNÇER Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü 1 Ders Hakkında FZM 220 Dersinin Amacı Bu dersin amacı, fizik mühendisliği öğrencilerine,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY 9B - BURULMA DENEYİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY 9B - BURULMA DENEYİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY 9B - BURULMA DENEYİ GİRİŞ Mekanik tasarım yaparken öncelikli olarak tasarımda kullanılması düşünülen malzemelerin

Detaylı

SAC METAL ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL TASARIM ÇÖZÜMLER

SAC METAL ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL TASARIM ÇÖZÜMLER SAC METAL ÜRETİMİ İÇİN ÖZEL TASARIM ÇÖZÜMLER Beyaz Eşya / Otomotiv / Lojistik / İnşaat / Elektrik www.hidrotam.com.tr 5 Sektör Beyaz Eşya Otomotiv Lojistik İnşaat Elektrik +21 yıl +50 Çalışan Anahtar teslim

Detaylı

OTOMATİK DENEY PRESLERİ

OTOMATİK DENEY PRESLERİ Ürün Kodu UTC-4231 UTC-6231 UTC-4331 UTC-6331 UTC-0210 2000 kn Otomatik Basınç Dayanım Deney Presi TS EN, 220-240 V 50-60 Hz 2000 kn Otomatik Basınç Dayanım Deney Presi ASTM, 220-240 V 50-60 Hz 3000 kn

Detaylı

RİSKLİ YAPILARIN TESPİT EDİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR. 4- Özel Konular

RİSKLİ YAPILARIN TESPİT EDİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR. 4- Özel Konular RİSKLİ YAPILARIN TESPİT EDİLMESİNE İLİŞKİN ESASLAR 4- Özel Konular Konular Kalibrasyonda Kullanılan Binalar Bina Risk Tespiti Raporu Hızlı Değerlendirme Metodu Sıra Dışı Binalarda Tespit 2 Amaç RYTE yönteminin

Detaylı

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri...

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri... CALIBRATION 54 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... TEST PRESİ (B-001 / B-004) ASTM C39 EN 12390-4 Farkli olculerde beton kup ve silindir numunelerin basinc dayanimlarinin belirlenmesinde kullanilir. Saglam

Detaylı

ELEKTRİK GRUBU ELEKTRİK MAKİNELERİ EĞİTİM SETİ ELECTRICAL MACHINERY TRAINING SET

ELEKTRİK GRUBU ELEKTRİK MAKİNELERİ EĞİTİM SETİ ELECTRICAL MACHINERY TRAINING SET ELEKTRİK GRUBU ELEKTRİK MAKİNELERİ EĞİTİM SETİ ELECTRICAL MACHINERY TRAINING SET Elektrik Makineleri ve Kumanda Eğitim Seti; çok fonksiyonlu deney masası ve enerji üniteleri, elektrik motorları, motor

Detaylı

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış

Detaylı

Malzemelerin Mekanik Özellikleri

Malzemelerin Mekanik Özellikleri Malzemelerin Mekanik Özellikleri Bölüm Hedefleri Deneysel olarak gerilme ve birim şekil değiştirmenin belirlenmesi Malzeme davranışı ile gerilme-birim şekil değiştirme diyagramının ilişkilendirilmesi ÇEKME

Detaylı

MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI

MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI YORULMA P r o f. D r. İ r f a n K A Y M A Z P r o f. D r. A k g ü n A L S A R A N A r ş. G ör. İ l y a s H A C I S A L İ HOĞ LU Aloha Havayolları Uçuş 243: Hilo dan Honolulu

Detaylı

SPEKTROSKOPİK NUMUNE HAZIRLAMA SPECTRAL MM. metkon.com

SPEKTROSKOPİK NUMUNE HAZIRLAMA SPECTRAL MM. metkon.com SPEKTROSKOPİK NUMUNE HAZIRLAMA SPECTRAL MM metkon.com OTOMATİK, HASSAS YÜZEY FREZELEME CİHAZI SPECTRAL MM SPECTRAL MM, OES ve XRF numunelerinin otomatik olarak hazırlanması için tasarlanmıştır. En kısa

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ KOMPOZĠT VE SERAMĠK MALZEMELER ĠÇĠN ÜÇ NOKTA EĞME DENEYĠ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GĠRĠġ Eğilme deneyi

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera]

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] [PCE-TC 9] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

BURSA TECHNICAL UNIVERSITY (BTU) Department of Mechanical Engineering

BURSA TECHNICAL UNIVERSITY (BTU) Department of Mechanical Engineering Uygulama Sorusu-1 Şekildeki 40 mm çaplı şaft 0 kn eksenel çekme kuvveti ve 450 Nm burulma momentine maruzdur. Ayrıca milin her iki ucunda 360 Nm lik eğilme momenti etki etmektedir. Mil malzemesi için σ

Detaylı

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran

Sıfır İstemci: VMware View için Optimize Edilmiş 21,5 LED Ekran Genel Bakış SD-Z226, sıfır istemci entegreli 21,5" bir monitördür. Teradici 2321 işlemci ile donatılmıştır ve donanım hızlandırmalı PCoIP desteğine sahiptir. SD-Z226 sıfır istemci, VMware tabanlı ağlarda

Detaylı

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış

Detaylı

MAXIMA Serisi. 500 ile 4000 Ton Arası

MAXIMA Serisi. 500 ile 4000 Ton Arası MAXIMA Serisi 500 ile 4000 Ton Arası 1 MAXIMA Hidrolik Güç Santralli İsminden de anlaşıldığı gibi; güçlü hidrolik 2 ½ plaka tasarımı ile MAXIMA serisi büyük ebatlı ürünlerin üretilmesi için tasarlamıştır.

Detaylı

YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI

YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Mekaniği Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmaların yanında uygulamada yaşanan sorunlara çözüm bulunabilmesi

Detaylı

SİLİNDİR TAKSİMAT MAKİNASI SB-STM-1500

SİLİNDİR TAKSİMAT MAKİNASI SB-STM-1500 SİLİNDİR TAKSİMAT MAKİNASI SB-STM-1500 Ana Parçaları ve çalışma şekli Nu. PARÇA AÇIKLAMA 1 Ana kontrol paneli 2 Sarıcı gövdesi 3 Baglantı aynası Dokunmatik ekran ile donatılmış, Operatör makine ve bileşenlerini

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANALİZ (ANSYS)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANALİZ (ANSYS) BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANALİZ (ANSYS) MALZEME ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Bir tasarım yaparken öncelikle uygun bir malzemenin seçilmesi ve bu malzemenin tasarım yüklerini karşılayacak sağlamlıkta

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

24 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 24" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2433-LED ViewSonic VG2433-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 23,6 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 FullHD

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

KOÜ. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (1. ve 2.Öğretim / B Şubesi) MMK208 Mukavemet II Dersi - 1. Çalışma Soruları 23 Şubat 2019

KOÜ. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (1. ve 2.Öğretim / B Şubesi) MMK208 Mukavemet II Dersi - 1. Çalışma Soruları 23 Şubat 2019 SORU-1) Aynı anda hem basit eğilme hem de burulma etkisi altında bulunan yarıçapı R veya çapı D = 2R olan dairesel kesitli millerde, oluşan (meydana gelen) en büyük normal gerilmenin ( ), eğilme momenti

Detaylı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı Doğal taşların kaynar suda su emme oranları 100 o C'ye kadar ısıtma kapasiteli, derece kontrollü rezistans 7 X 7 x 7 cm boyutlarında düzgün kesilmiş 5 adet numune Darbe Dayanımı Testt Cihazı Doğal taşların

Detaylı

KUMPASLAR. Ölçüm Aralığı. (mm/in)

KUMPASLAR. Ölçüm Aralığı. (mm/in) 101 Serisi Kumpaslar KUMPASLAR MEKANİK KUMPAS - Monoblok, Paslanmaz, Üstten sıkmalı Bu ürün GB/T1214.2 DIN862 ve JIS B 7507 standartlarına göre üretilmiştir. Moden teknoloji ile paslanmaz çelikten üretilmiştir.

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak amacıyla tasarlanmış, kapalı

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜH. LAB VE UYG. DERSİ FÖYÜ

METALURJİ VE MALZEME MÜH. LAB VE UYG. DERSİ FÖYÜ METALURJİ VE MALZEME MÜH. LAB VE UYG. DERSİ FÖYÜ ALIN KAYNAKLI LEVHASAL BAĞLANTILARIN ÇEKME TESTLERİ A- DENEYİN ÖNEMİ ve AMACI Malzemelerin mekanik davranışlarını incelemek ve yapılarıyla özellikleri arasındaki

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

MALZEME SEÇİMİ ve PRENSİPLERİ

MALZEME SEÇİMİ ve PRENSİPLERİ MALZEME SEÇİMİ ve PRENSİPLERİ 1 MEKANİK ÖZELLİKLER Bu başlıkta limit değeri girilebilecek özellikler şunlardır: Young modülü (Young s modulus), Akma mukavemeti (Yield strength), Çekme mukavemeti (Tensile

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Makas Serisi HGS. Hidrolik Devirmeli Makas HGS

Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Makas Serisi HGS. Hidrolik Devirmeli Makas HGS Yenilikçi Teknolojiler www.ermaksan.com.tr Makas Serisi HGS Hidrolik Devirmeli Makas HGS Hidrolik Devirmeli Makas Dünyada ispatlamış olduğu tecrübesiyle ERMAKSAN, yüksek teknoloji kullanarak 19 den beri

Detaylı