Madde 13 Uzman erbaşların kıyafetleri, kıyafet yönetmeliğinde

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Madde 13 Uzman erbaşların kıyafetleri, kıyafet yönetmeliğinde"

Transkript

1 gösterilir. UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Kıyafet ve zati tabanca 1 Madde 13 Uzman erbaşların kıyafetleri, kıyafet yönetmeliğinde (Ek fıkra : 27/7/1993 KHK 489/6 md.; Aynen kabul: 10/2/ /8 md.)uzman erbaşlar ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek bir şekilde taşıyabilirler. En az on yıl görev yapıp Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ayrılanlara, istifa veya istifa etmiş sayılmak suretiyle Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ayrılan subay ve astsubaylar gibi; emeklilik durumunda ise, emekli subay ve astsubaylar gibi silah taşıma ruhsatı verilir. İLGİLİ HÜKÜM: Kıyafet ve zatî tabanca Madde 21 Uzman erbaşların kıyafetlerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Buna göre; a) Rütbe işareti olarak, uzman onbaşı ve uzman çavuş rütbe işaretini ve bulundukları rütbede her üç hizmet yılını müteakip de bir kıdem işaretini takarlar. Kıdem işareti, sözleşme onaylamaya yetkili makamın onayına müteakip takılır. b) Kışlık ve yazlık olarak haricî kıyafetleri, astsubay günlük elbisesinin; eğitim kıyafetleri ise, yaka ve rütbe işaretleri hariç astsubay eğitim elbisesinin aynısıdır. Uzman erbaşlar, ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler. En az on yıl görev yapıp Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlara, istifa veya istifa etmiş sayılmak suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan subay ve astsubaylar gibi; emeklilik durumunda ise, emekli subay ve astsubaylar gibi silah taşıma ruhsatı verilir. 1 Burada yer alan açıklamalardan alıntı yapmak için, alıntı yapılan yazıya şu ibare eklenmelidir : En son değişikliklere göre, açıklamalı, notlu, içtihatlı, ek ve örnekli UZMAN ERBAŞ KANUNU VE YÖNETMELİĞİ, 2003" isimli Kitaptan alıntı yapılan ve askerihukuk.net isimli web sitesine konulan bu dosya ve açıklamaların tüm hakları anılan kitabın yazarı (E.) Hak.Alb. Orhan ÇELEN'e aittir." Bu ibare eklenmek şartıyla, buradaki dosyalardan Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın açıklama ve dosyanın tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

2 AÇIKLAMA: a. Uzman erbaşların kıyafetleri: Uzman erbaşların kıyafetleri Uz. Erbaş K.nun 13 ve Yönt.nin 21 inci maddeleri çerçevesinde T.S.K. Kıyafet Yönetmeliğine göre düzenlenir. Buna göre; 1. Rütbe işareti olarak T.S.K. Kıyafet Yönetmeliği Beşinci bölüm madde 16 ve Şekil 78'de gösterilen uzman onbaşı ve uzman çavuş rütbe işaretini takarlar. Bunlar bulundukları rütbede her üç hizmet yılını müteakip de bir kıdem işaretini takarlar. Dördüncü kıdem işaretinden sonraki kıdem işareti, astsubay kıdemli başçavuş rütbesinden sonra kola takılan kıdem işaretine benzer şekildedir. 2. Şapkaları astsubay şapkasının aynıdır. 3. Uzman erbaşların harici kıyafeti (kışlık ve yazlık olarak) astsubay günlük elbisesinin, eğitim kıyafeti astsubay eğitim elbisesinin rütbe işaretleri hariç aynısıdır. 4. Uzman erbaşların giyecekleri er ve erbaşlar gibi Devlet tarafından sağlanır. Uzman erbaşların her türlü istihkakları Birlik Levazım Mal Saymanlıklarınca temin edilerek verilir. Uzman çavuş, onbaşıların günlük, merasim ve eğitim kıyafetleri astsubay elbiselerinin cins, kalite ve şekil bakımından aynıdır. Eğitim kıyafetleri er istihkakı olan kumaştan yapılır yazlık gömlek giymezler. Şapkaları astsubay şapkasının aynıdır. Yaka işaretleri yoktur. Uzman erbaşlar kışlık eğitim kıyafetlerinde pamuklu kumaştan mamul kamuflajlı fular takarlar(tsk. Kıyafet Yönetmeliği, 1. Kısım (Kara) 5.Bölüm md.10) Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2. Dairesi; TSK. Kıyafet Yönetmeliğinin uzman erbaşların yaka işareti taşımayacaklarına ilişkin hükmünün hukuka aykırı ve iptali gereken bir yönü bulunmadığını; davacı uzman erbaşın, kendisine yaka (sınıf) işareti taktırılması gerektiği yolundaki iddiasının hukuki dayanaktan yoksun olduğuna karar vermiştir. (Bkz: AYİM.2.D., , E.2001/469, K. 2002/147) b. Kimlik Kartı: Muvazzaf ve emekli uzman erbaşlar ile eş ve çocuklarına Türk Silahlı Kuvvetleri Kimlik Kartı Yönergesinde gösterilen esaslara göre kimlik kartı verilir.

3 Türk Silahlı Kuvvetleri Kimlik Kartı Yönergesi ne göre; Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli uzman erbaşlar ile uzman erbaşların aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri emeklilik statüsünü muhafaza eden uzman erbaşlar ile aile fertlerine askeri kimlik kartı verilir. 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun 34 üncü maddesi e fıkrası ve İç Hz. Yönetmeliğinin 80 ve 81 nci maddeleri gereğince, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu subay, yedeksubay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş, erbaş ve erler görev sırasında ve görev dışında resmi ve sivil kıyafetli iken kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaya, istek halinde ve gerektiğinde göstermeye mecburdurlar. (Kimlik K. Yönergesi, 4/e) Hak sahibi olarak emekliye ayrılan uzman erbaşlara emekliye ayrılışları sırasında kimlik kartları bir defaya mahsus olmak üzere ilgili Kuvvet Komutanlıkları veya Kuvvet Komutanlıklarının kontrolünde kimlik kartı vermeye yetkili makamlar tarafından, daha sonraki zayi, yıpranma ve benzeri değişiklik hallerinde ilgili Askerlik Şube Başkanlıkları tarafından verilir. Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığınca, emekliye ayrılırken iptal edilen muvazzaf personel kimlik kartı seri numaraları, iptal edilen kimlik kartını veren makamlara bildirilir.(msy 52-7 (A) TSK. Kimlik Kartı Yönergesi, 9/c) Emekliye ayrılırken Kuvvet Komutanlıklarınca veya kimlik kartı vermeye yetkili makamlarca verilen ver silah taşımasına izin veren emekli personel kimlik kartlarında zayi olanların yerine, Kimlik Kartı Yönergesinin 11 nci madde a fıkrası hükümlerine göre, Askerlik Şube Başkanlıklarınca verilen yeni kimlik kartlarına silah taşıma izin belgesinde kayıtlı tabanca seri numarası da işlenir. Bu şekilde verilen kimlik kartları seri numaraları, silah seri numarası da belirtilmek suretiyle ilgili Kuvvet Komutanlıklarına bildirilir.(bkz: MSY 52-7 (A) TSK. Kimlik Kartı Yönergesi, 11/c.3) Kimlik kartı alabilecek olanlar şunlardır: TSK.lerinde görev yapan uzman erbaşlar ile aşağıdaki şartları taşıyan aile fertleri kimlik kartı alabilir. a. Eş,

4 b. Yardım etmediği takdirde zarurete düşecek ve bu sebeple infak ve iaşesi kendisine ait olan ana-baba, büyük ebeveynler ile evlat edinenler, c. 19 yaşını doldurmamış, evli olmayan öz veya üvey erkek çocuklar ile erkek evlatlıklar d. Orta öğrenim yapmakta olan (20), yüksek öğrenim yapmakta olan (25) yaşını doldurmamış evli olmayan öz veya üvey erkek çocukları ile erkek evlatlıklar. e. Yaşı ne olursa olsun evlenmemiş veya dul kalmış veyahut boşanmış oldukları belge ile tevsik edilen öz veya üvey kız çocukları ile kız evlatlıklar f. 19 yaşın üzerinde olup malüllüğü belge ile tevsik edilen, çalışamaz durumda bulunan ve yardım edilmediği takdirde muhtaç duruma düşecek evli olmayan öz veya üvey erkek çocuklar ile erkek evlatlıklar. g. Yardım edilmediği takdirde zarurete düşecekleri ve bu sebeple infak ve iaşesinin kendi üzerine vacip olduğu beyan edilen, (1). 18 yaşın üzerinde olup malüllüğü resmi bir belge ile tevsik edilen ve çalışamaz durumda bulunan evli olmayan erkek kardeşler, (2). Evli olmayan ve geçimini sağlayacak geliri bulunmayanlardan; tahsile devam etmeyen 18, orta öğrenim yapmakta olan 20, yüksek öğrenimini yapmakta olanlardan 25 yaşını doldurmamış erkek çocuklar. (3). Yaşı ne olursa olsun; evli olmayan; dul kalmış veya boşanmış olup, geçimini sağlayacak geliri olmayan kız kardeşler. h. Muvazzaf veya emekli (Silahlı Kuvvetler emeklilik statüsünü muhafaza eden); uzman erbaşların ölmeleri halinde; (1). Dul eşleri, (2). Dul ve yetim maaşı bağlanabilecek ana ve babalar. (3). Yetim maaşı bağlanabilen erkek çocuklar ile evlenmemiş veya dul kalmış veyahut boşanmış kız çocuklar.

5 ı. TSK.lerinden maaş bağlanmak suretiyle emekliye ayrılan veya emeklilik için gerekli yasal hizmet süresini, TSK.lerinde doldurduktan sonra istifa ederek ayrılan, subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaşlar ile bunların hak sahibi aile fertlerine, sonradan emeklilik hakkı veren başka bir kurumda görev alsalar dahi kimlik kartı verilir. Ancak kimlik kartı verildikten sonra Kimlik K. Yönergesi nin 6 ncı maddesinde belirtilen hallerden birinin ortaya çıkması halinde verilmiş olan kimlik kartı iptal edilir. (Bkz: Kimlik K. Yönergesi, 5/e) Aşağıda yazılı hallerde kimlik kartı verilmez: 1. Mahkeme kararı ile veya haklarında verilen mahkumiyet kararının sonucu olarak TSK.den çıkarılanlar, rütbesinin geri alınmasına hükmolunanlar, kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar.(kimlik K. Yönergesi, 6/a) 2. Yabancı uyruklu kişi ile evlendiği için istifa etmiş sayılanlara, emeklilik için gerekli yasal hizmet süresini tamamlamış olsa dahi kimlik kartı verilmez. (Anılan Yönerge, 6/c) sayılı Yasanın 2301 sayılı Yasa ile değişik 2 nci maddesine göre TSK.den ilişiği kesilen uzman erbaşlara kimlik kartı verilmez. (Kimlik K. Yönergesi, 6/f) 4. Emeklilik esnasında cezai nedenlerle TSK.leri emeklilik statüsünü kaybeden uzman erbaşların kendilerine ve aile fertlerine ait kimlik kartları geri alınır ve kimlik kartı verilmez. (Kimlik K. Yönergesi, 6/h) 5. Kanunlara göre dul ve yetim maaşı alma hakkını kaybedenlerin kimlik kartı geri alınır ve kimlik kartı verilmez. (Kimlik K. Yönergesi, 6/ı) 6. T.C. Emekli Sandığınca, emekli aylığı bağlanmaksızın her ne suretle olursa olsun TSK.den ilişiği kesilen veya ayrılan Uzman Erbaşlara kimlik kartı verilmez. (Kimlik K. Yönergesi, 6/k)

6 7. 12 yaşından gün almamış aile fertlerine kimlik kartı verilmez. (Kimlik K. Yönergesi, 6/l) sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu gereğince, maaş bağlanmaksızın maluliyet sebebiyle TSK.den ayrılanlara; daha sonra hizmetlerinin birleştirilmesi nedeniyle emekli aylığı bağlansa dahi kimlik kartı verilmez. (Kimlik K. Yönergesi, 6/m) c. Uzman erbaşların zati tabanca edinebilmeleri: Uzman erbaşlar ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zati tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmi veya sivil elbise ile zati tabancalarını göze görünmeyecek bir şekilde taşıyabilirler. En az on yıl görev yapıp Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlara, istifa veya istifa etmiş sayılmak suretiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan subay ve astsubaylar gibi; emeklilik durumunda ise, emekli subay ve astsubaylar gibi silah taşıma ruhsatı verilir.(uz. Erbaş Yönt. 21). Emeklilik yaşamında tabanca ile ilgili hususlar genel olarak aşağıdaki gibidir: 1. Emekli subay, astsubay ve Jandarma uzman çavuşlara (Uzman erbaşlar dahil) ait kimlik kartlarının düzenlenmesi: 2 Mahkeme kararı ile ya da haklarında verilen mahkumiyet kararının sonucu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden tard veya ihraç edilenler, rütbesinin geri alınmasına hükmolunanlar 3 ile tarihli ve 926 sayılı 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 50 nci maddesinin (c) bendi uyarınca disiplinsizlik veya ahlaki durum sebebi ile ayırma işlemine tabi tutulanlar veya tarihli ve 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanununun 2 nci maddesi gereğince emekli edilenler hariç olmak üzere, emekli subay ve astsubaylara silah taşıma ve bulundurma izni, bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarınca, jandarma subay, astsubay ve uzman 2 Bkz: Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik (Bk.Krl.K. No:91/1779, Tarihi: ; Resmi Gazete: , S ). md As.C.K.nun 4551 sayılı Kanunla Ek 7 nci maddesinin (C) fıkrasına göre, Tard, ihraç ve rütbenin geri alınması fer i cezaları (erbaşlar için öngörülen rütbenin geri alınması fer i cezası hariç) Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarma fer i cezası olarak değiştirilmiştir.

7 jandarma çavuşlarına Jandarma Genel Komutanlığınca, Sahil Güvenlik Komutanlığı subay ve astsubaylarına da Sahil Güvenlik Komutanlığınca verilir. Kanunen zati silah almaya ve taşımaya yetkili olan subay ve astsubaylar ile jandarma uzman çavuşları Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olarak ayrılmaları halinde, ilişkilerini keserken şahsi tabancalarını emekli kimlik kartlarına işletmek zorundadırlar. Emekli olacak şahsın mensup olduğu kuvvet komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı şahsi tabanca envanterinde o şahıs için kayıtlı bulunan tabanca veya tabancalardan, taşıma izni verilecek olanını emekli kimlik kartına işler ve onaylar. Bulundurma izni verilecek tabancalar için bulundurma belgesi düzenler. Taşıma durumunun işlenmesinde, taşıma müsaadesinin hangi tarihe kadar geçerli olduğu belirtilir. Emekli subay, astsubay ve jandarma uzman çavuşlarının kimlik kartında bulunacak bu konudaki bilgiler, ilgiliye, silahını taşıma veya bulundurma müsaadesi verir. Taşıma ve bulundurma müsaadesinin tesbitinde emekli olan şahsın isteği esas alınır. Kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yukarıda belirtilen esaslar dahilinde verdikleri taşıma ve bulundurma müsaadelerini, düzenleyecekleri listelerle Genel Müdürlüğe bildirirler. 2. Silah satın alma izni verilmesi: 4 Görevli bulundukları sırada zati silaha sahip olmadan emekliye ayrılan subay, astsubay ve jandarma uzman çavuşlar, Bakanlıktan silah edinmelerinde sakınca bulunmadığına ilişkin belgeyle birlikte; a. Silah taşımalarına engel bir hallerinin bulunmadığını gösteren oturdukları yerin garnizon tabibinden, yoksa Hükümet tabibinden alacakları sağlık raporu, b. İkametgah belgesi, c. Cumhuriyet Savcılıklarından alacakları sabıka kayıt belgesi, 4 Bkz: Ateşli silahlar ve Bıçaklar Ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik (Bk.Krl.K. No:91/1779, Tarihi: ; Resmi Gazete: , S ). md. 12

8 ile emekli kimlik kartlarını ekleyecekleri bir dilekçeyle bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına; jandarma subay, astsubay ve uzman jandarma çavuşları Jandarma Genel Komutanlığına, Sahil Güvenli Komutanlığı subay ve astsubayları da Sahil Güvenlik Komutanlığına müracaat ettikleri taktirde, kendilerine tabanca satın alma izni verilebilir. Daha önce zati silahı bulunduğu halde bu silahı mahkeme kararı ile müsadere edilen emekli subay, astsubay ve jandarma uzman çavuşlarına silah satın alma izni verilmez. Bu madde hükmüne göre tabanca satın alan subay, astsubay ve jandarma uzman çavuşlar hakkında 11 inci madde hükmüne göre işlem yapılır.(bkz: Yukarıda, (A) fıkrasında belirtilen hususlar). 3. Silahların kayıt ve tescili: 5 Anılan Yönetmelik hükümlerine göre kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik tarafından silah taşıma ve bulundurma izni verilen silahlar ile sahiplerinin kimlikleri bir cetvele kaydedilir ve Genel Müdürlüğe 6 bildirilir. Ayrıca bu bilgilerin, Bakanlık 7 Genel Bilgi Toplama Başkanlığı kayıtlarına işlenir. Bu şekilde kayıtlara geçen bilgiler, silah sahiplerinin bu silahları devir veya satışlarında ya da silahların miras yoluyla intikalinde veya zayi olması halinde zabıtaca yapılacak araştırmalara esas teşkil eder. 4. Silahlar için mermi sağlanması: 8 Silah taşıma ve bulundurma yetkisini haiz emekli subay, astsubay ve jandarma uzman çavuşların,silahları için mermi satın almak istemeleri halinde, bu kişiler bulundukları yerin askerlik şube başkanlığına müracaat ederek izin almak zorundadırlar. Bunların, mermi ihtiyaçları, satış yetkisi verilen kamu kurumunun satış mağazalarından veya bu kurum mamüllerini satan ruhsatlı başbayi veya bayilerden karşılanır. Hak sahiplerinin satış yapan müesseselere bizzat başvurmaları 5 A.g. Yönetmelik, md Genel Müdürlük; Emniyet Genel Müdürlüğünü ifade eder(anılan Yönetmelik, md. 2/r). 7 Bakanlık; Içişleri Bakanlığını ifade eder(anılan Yönetmelik, md. 2/p). 8 A.g. Yönetmelik, md. 8

9 ve taşıma veya bulundurma yetkisini belgeleyen kimlik kartlarını ve belgelerini ibraz etmeleri zorunludur. 5. Satın alınabilecek silah ve mermi miktarı: 9 Valiler tarafından silah satın alma izni verilen gerçek kişilere, her ateşli silahı için yıllık azami 250 adet mermi satın alma izni verilir. 6. Silah taşıma veya bulundurma yetkilerini kaldıran haller: S.Kanunun 7 nci maddesinin (1) numaralı bendinde sayılanlar hariç aşağıda belirtilen hallerden birine giren kimselere hiçbir şekilde ateşli ve mermilerini taşıma ya da bulundurma izni verilmez, verilmiş ruhsatlar iptal edilir. a) Ateşli silahla işlenen cürümlerden hükümlü bulunanlar, b) Ruhsatlı silahıyla suç işleyenler veya silahın muhafazasındaki ihmal ve kusuru neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihar ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olanlar, c) Haklarında Türk Ceza Kanununun 119 uncu maddesinin uygulanması nedeniyle kamu davası açılmamış olsa bile, zorunlu olmadığı halde meskun bir mahalde veya civarında ya da umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru silah atanlar ile bu suçların birinden mahkum olanlar, d) Taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar ile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla her türlü kaçakçılık, kara para aklama, hayali ihracat, elektronik alet ve cihazlarla işlenen suçlar, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, ideolojik, anarşik, terör ve benzeri yaygın şiddet eylemlerine katılma ve bu gibi fiilleri tahrik ve teşvik suçlarından birinden hüküm giymiş olanlar, e) Taksirle veya basın yoluyla işlenenler hariç değişik zamanlarda işlediği aynı veya farklı türden ikiden fazla suçtan dolayı hapis veya ağır hapis ve/veya ağır para cezasına mahkum olanlar, 9 A.g. Yönetmelik, md A.g. Yönetmelik, md. 16

10 f) Uyuşturucu ve psikotrop maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etme ya da bu fiillere teşebbüs etme, satma, satışa arzetme, satın alma, bulundur- ma, herhangi bir şekilde başkasına devretme veya devralma, sevk veya nakletme, alınıp satılmasına veya devrine ya da her ne suretle olursa olsun tedarikine vasıta olma suçlarından biriyle mahkum olanlar, g) Ruhsatlı silahını geçici de olsa başkalarına verdikleri için hüküm giyenler, ı) Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı silahlardan birini kullanmak suretiyle suç işleyen ve bu suçtan dolayı hapis ve/veya ağır para cezasına mahkum olanlar, i) Ruhsatların veriliş nedenleri ortadan kalktığı halde durumu ruhsatı veren makama altı ay içinde bildirmeyen ruhsat sahipleri, j) Kanunun Ek 1 inci maddesinde belirtilen ateşli silah taşınması yasak yerlerde silah taşıyanlar, k) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü demirbaşına kayıtlı silahları amacı dışında kullananlar, l) Mahkeme kararı ile ya da haklarında verilen mahkumiyet kararının sonucu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden tard veya ihraç edilenler, rütbesinin geri alınmasına hükmolunanlar ile 926 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin (c) bendi, 3269 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrası ve 3466 sayılı Kanunun 15 nci maddesi uyarınca disiplinsizlik veya ahlaki durum sebebiyle ayırma işlemine tabi tutulanlar, 3269 sayılı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca başarısız görülenler ile 3466 sayılı Kanunun 13 ve 16 ncı maddeleri uyarınca ilişikleri kesilenler veya 1402 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince emekli edilenler ile disiplin kurulları veya mahkeme kararıyla meslekten veya Devlet memurluğundan çıkarılanlar ya da haklarında verilen mahkumiyet kararı sonucu memuriyetle ilişiği kesilenler veya sicilen ya da 1402 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince emekli edilenler, m) Kısıtlı olanlar ile kamu hizmetinden yasaklılar, n) Akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olanlar, o) 21 yaşını bitirmemiş olanlar,

11 ö) 6831 sayılı Orman Kanununa, muhalefet suçundan dolayı altı aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkum olanlar, Yukarıdaki fıkranın (a), (b), (c), (d), (e), (f), (g), (h), (ı), (i) ve (ö) bentleri kapsamına girenler, affa uğramış olsalar veya mahkumiyetleri bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalksa ya da mahkemelerce verilen karar üzerine adli sicilden silinmiş olsa bile kendilerine hiçbir surette ateşli silahlarla mermilerini taşıma ya da bulundurma izni verilmez. Bu fıkra hükmü 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 2 nci maddesi hükümlerine göre suç olmaktan çıkan bir fiil nedeniyle hüküm giymiş olanlara uygulanmaz. Birinci fıkranın (j) bendi kapsamına girenlerin silah taşıma ruhsatları bulundurmaya çevrilir ve kendilerine bir daha taşıma ruhsatı verilmez. Bu madde kapsamında sayılan fiillerden dolayı yargılanması devam eden şahısların ruhsat verilme ve yenileme işlemleri, yargı kararı kesinleşinceye kadar durdurulur. Yargılama sonucuna kadar silah ilgili birimce emanete alınır. Bu madde de belirtilen mahkumiyet, kesinleşmiş mahkumiyettir. Bu madde hükümlerinin uygulanmasında, mahkemelerce verilen hürriyeti bağlayıcı cezalar paraya çevrilmiş olsa dahi, hürriyeti bağlayıcı ceza esas alınır. 7. Taşıma ve bulundurma hakkının kaybı: 11 Taşıma veya bulundurma ruhsatı verilen kişilerden sonradan Yönetmeliğin 16 ncı maddesinde belirtilen hallerden birine girmesi nedeniyle silah taşıma ve bulundurma şartlarını kaybedenlerin, yeni ruhsat talepleri kabul edilmeyeceği gibi, mevcut silah ruhsatları iptal edilerek, silahları zaptedilir. Bu silahların, zaptedildiği tarihten itibaren altı ay içinde silah sahibinin isteği dikkate alınarak, silah satın almaya hak kazanmış kişilere devri yapılır. Bu süre içinde devri sağlanamayan silahlar ilgili kanunlara göre işlem yapılmak üzere adli makamlara intikal ettirilir. Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrası hükümlerine göre ruhsatı iptal edilen silahlar hakkında da yukarıdaki hüküm uygulanır. 8. Vefat halinde yapılacak işler: A.g. Yönetmelik, md. 17

12 Taşıma ya da bulundurma ruhsatı verilen kişilerin vefatı halinde, bu kişilere ait silahın, mirasçılarının tümünün muvafakatı ile aralarından birine, kanuni bir engel yoksa devri sağlanır. mirasçıların aralarında anlaşamamaları halinde, vali, bu hususta verilecek yargı kararına kadar geçerli olmak üzere silahı mirasçılardan birinin adına geçici olarak ruhsata bağlayabilir. 9. Ruhsatlı silahların devri: 13 Kanunun 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bendi kapsamındaki silahlar hariç olmak üzere, taşıma veya bulundurma ruhsatlı silaha sahip olanlar, ruhsatlarında nitelikleri yazılı silahlarını bu yönetmelik hükümlerine göre silah taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecek olan kişilere satış veya hibe yoluyla devredebilir ya da Türk Silahlı Kuvvetleri veya Genel Müdürlüğe hibe edebilirler. Ruhsatlı silahların başka bir şahsa devrinin yapılabilmesi için devir almak isteyenin silah taşıma veya bulundurma ruhsatı almasında herhangi bir engel halinin bulunmadığının tespit edilmiş olması gerekir. Silah devrini öngören sözleşme noterce düzenlenir. Silah ve mermiler, ruhsat düzenlenmeden devredilen şahsa teslim edilemez. Askeri personelin sahsi silahlarını bir başkasına devir etmeleri halinde yapılacak işlem: 14 Zati silah edinmelerine müsaade edilen askeri şahıslar adlarına kayıtlı olan tabanca veya tabancalarını bir başka kişiye devredebilirler. Bu maksatla şahısların yapacağı işlemler aşağıya çıkarılmıştır: a. Askeri personelin silahını almak isteyen şahıs, bulunduğu ilin il emniyet müdürlüğüne müracaat ederek silahın kendi adına kaydını talep eder. b. Silahı adına kaydettirmek isteyen şahsın başvurusu üzerine il emniyet müdürlüğünce ilgili kuvvet komutanlığından silahın menşei belgesi talep edilir. Menşe belgesinin il emniyet müdürlüğüne gönderilmesinden sonra silah emniyet 12 A.g. Yönetmelik, md A.g. Yönetmelik, md Bkz: (KKY 54-4) Zoralım ve Şahsi Silah Yönergesi, Dördüncü Bölüm, md. 3

13 müdürlüğü tarafından devir alan şahıs adına kayıt edilir ve askeri şahsın mensup olduğu kuvvet komutanlığına şahsi silah envanterinde gerekli düzeltmenin yapılması için bilgi verilir. Subay ve astsubaylara teçhizat olarak verilen tabancaların muvazzaflık döneminde devir, satış ve hibe edilmesi kanunen yasaktır. c. Askeri personelin kendi adına kayıtlı olan silahını bir diğer askeri şahsa devir etmek istemesi halinde her iki personele ait müracaat dilekçeleri şahısların bağlı bulundukları komutanlıklarca K.K.Ord.D.Bşk.lığına gönderilir. Dilekçelerin uygunluğu tespit edildiğinde gerekli işlem yapılır. AS. YARGITAY KARARLARI: Suçta kullanılan zati tabancanın, silah taşıma yetkisine sahip bir askeri şahsa ait olması müsaderesine engel değildir(as.yrg.3. D., , E.152, K.146); (As.Yrg.2.D., , E.563, K.572). Subay ve astsubayların şapka veya kep giydikleri zaman taşmayacak şekilde traş olmaları gerektiğini âmir bulunan İç Hizmet Yönetmeliğinin 83. ve İç Hizmet Kanununun 34. maddesine aykırı bir şekilde saç ve favorilerini uzatan sanığa bu konu ile ilgili olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Deniz Ulaştırma Komutanlığının 1973, 1974 ve 1975 yıllarındaki müteaddit emirleri yazılı olarak tebliğ edildiği ve son olarak mensubu bulunduğu Eceabat Gemi Komutanı Ütğm. G.O. tarafından günü de kendisine saçlarını kestirmesi şifahî olarak emredildiği halde sanığın mevzuata, yazılı ve şifahî emirlere rağmen saçlarını kestirmemek suretiyle, emre itaatsizlikte ısrar suçunu işlediği, ikrar, tanık beyanı ve yazılı belgelere dayanılarak sabit görülen eyleminden dolayı As.C.K.nun 87/1. maddesi hükmünce yedi gün hapis cezasıyla tecziyesine karar verilmesinde kanunî isabet görülmüştür(as.yrg.1.d., , E.346, K.332). Sanık J. er'inin, tüm erata okunan J.Gn.K.lığının şapka siperliğine karton konulmayacağı ve pantolonun arka ceplerinin düğmesiz olacağı hususundaki emrine rağmen şapka siperliğine karton koydurması ve pantolonunun arka ceplerine düğme

14 diktirmesi eylemi, emre itaatsızlıkta ısrar suçunu teşkil eder(as.yrg.1.d., , E.769, K.758). Sanık binbaşının, saçlarını uzun gördüğü asteğmenin devamlı nöbet tuttuğu ve nöbet istirahatinden dolayı traş olmaya fırsat bulamadığına dair savunmasına itibar etmeyerek çağırttığı subay berberine emir vermek suretiyle adı geçenin saçlarını 3 numara ile kestirmesi fiili, memuriyet nüfuzunu suiistimal suçunu teşkil eder(as.yrg. Drl.Krl., , E.71, K.70). Sanığın emre itaatsizlikte ısrar suçundan As.C.K. 87/1 maddesince cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yürütülen yargılaması sonunda beraatine dair karar, As. savcı tarafından subutun mevcut olduğu gerekçesiyle temyiz edilmiştir. Dosyanın incelenmesinde; sanığın Mardin 70. Mekanize Tugay 1. Tabur Karargah Destek Bölük Komutanlığı emrinde Piyade Uzman Çavuş olarak görevli bulunduğu sırada, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı emri doğrultusunda, şehirde kiralık bir evde ailesiyle oturduğundan kendisinin ve ailesinin güvenliği için Bölük Komutanlığınca teslim olunan colt tabancayı, tarihinde aldığı 20 günlük istirahati geçirmek üzere ayrılırken, Bölük Komutanının tarihli ve 51 numaralı günlük emrine rağmen, Bölüğe teslim etmeyerek yanında götürmek suretiyle, emre itaatsizlikte ısrar suçunu işlediği iddiası, kamu davasının konusunu teşkil etmektedir. Dosyadaki delillere göre, sanığın garnizonu terkettiği hususu tam olarak ortaya konulamamıştır. Silahın sanığa teslimindeki amacın bölgenin hassasiyeti itibariyle kendini ve ailesini korumak olduğu açıktır. İstirahat almak suretiyle kışladan ayrılan personelin, bu tabancayı Bölüğe teslim etmeleri gerektiği yolundaki Bölük Komutanlığı emrinin, esasen silahın teslim amacına uygun düşmediği dikkat çekmektedir. Kendisinin aranmasından sonra sanıkça silahın Bölüğe sağlam olarak teslim edildiği dikkate alındığında, müsnet suçun manevi unsur itibariyle oluştuğu şüpheli kalmaktadır. Bu itibarla, verilen beraat kararında isabetsizlik görülmemiş, askeri savcının aksi yöndeki temyiz itirazları varit bulunmamıştır(as.yrg.4.d., , E. 175, K. 173). Sanık Uzm.Onb. M.G.'ye verilen miri tabancayı garnizon dışına çıkartmaması hususunda imzalattırılan taahhütname bir bildirim niteliği taşır.

15 As.C.K.nuna tabi sanığın kız kaçırmak saiki ile firar etmesi sırasında hizmet sebebiyle verilen askeri tabancayı da birlikte götürmesi silahla firar suçunu oluşturur(as.yrg.1.d., , E. 481, K. 473). Yasal yollardan elde edilmiş birden ziyade tabancayı dahi taşımaya yetkili bulunan bir Astsubayın, yine bir Astsubay olan arkadaşına ait ruhsatlı olduğunu sandığı bir tabancayı emanet olarak alıp üzerinde taşımasında suç kastının varlığından bahsedilemiyeceği kuşkusuz bulunduğundan, Yerel Mahkemenin aynı doğrultudaki gerekçelerle vermiş olduğu Beraat kararında ve Dairenin bu kararı onamasında herhangi bir isabetsizlik görülmemiş ve bu nedenle Başsavcılığın itirazının reddi yoluna gidilmiştir.(as.yrg.drl.krl., , E. 110, K. 109) Sanığın çalınmasına sebebiyet verdiği suç konusu silahın Devlet malı olmayıp, kendi parası ile zor-alım silahı olarak Devletin subay-astsubaylara sattığı silahlardan satın almış olması nedeniyle; mahkemenin suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle vermiş olduğu beraat kararında kanuna aykırılık bulunmadığından askeri savcının temyiz isteminin reddi cihetine gidilmiştir.(as.yrg.1.d., , E. 481, K. 477). AS. YÜK. İDARE MAH. KARARLARI: T.S.K. İç Hz.K.nun 34/b üncü maddesi subay, askeri memur ve astsubayların vazife dışında sivil elbise giyebileceklerini, sivil elbise ile vazife yerine giriş ve çıkışların talimatname (Yönetmelik) ile düzenle-neceğini amir bulunduğundan; bu maddeye istinaden düzenlenmiş olan İç Hz.Yönt.liğinin 77 inci maddesi (b) fıkrası, subay ve astsubayların sivil elbise ile vazife yerlerine giriş ve çıkışlarını düzenlemiş ve bu düzenlemeye göre de Donanmanın harb ve yardımcı gemilerinde bulunan subaylarla, astsubay kıdemli başçavuşların göreve geliş ve ayrılışlarında sivil elbise giyebileceklerini belirtmiş ve bunlardan daha ast rütbedeki astsubayların gemilere giriş ve çıkışlarda sivil elbise giyemeyeceklerini göstermiştir. Yönetmelik hükmü kanuna aykırı bulunmadığından mesnedi bulunmayan davanın reddine.. karar verildi(ayim.1.d., , E.2, K.498). 211 sayılı İç Hizmet Kanununun 34/C maddesi, zati tabancaya sahip olmak hakkını, Silahlı Kuvvetlerde fiilen görev ifa eden subay ve astsubaylara tanımış olup

16 Silahlı Kuvvetlerle ilişiği kesilmiş olan emekli kişilere zati tabanca tahsis olanağı yoktur(ayim.1.d., , E.1976/1617, K.233). Düçar olduğu ruhi rahatsızlık nedeniyle TSK. ile ilişiği kesilen davacının zati tabancasının emeklilikte kendisine verilmeyip ilgili yönetmelik uyarınca tabancanın bir başkasına devrine kadar davacıya menşe belgesi verilerek, silahın idarece emanete alınması yerindedir(ayim.2.d., , E.1992/71, K.1992/684). TSK. emeklilik statüsü için 5434 Sayılı Kanunda öngörülen 25 yıl fiili hizmet koşulunu yerine getirmeden istifaen ordudan ayrılan davacıya, emekli subay kimlik kartı verilmez(ayim.2.d., , E.1993/99, K.1994/652). Davacı uzman erbaşa zoralım silahı tahsis edilmesinin nedeninin, elde yeterince zoralım silahının bulunmaması ve idarenin de kıt olan bu silahları öncelikle zoralım silahı edinmemiş subay ve astsubaylardan rütbe ve kıdem sırasına göre tahsis yapılmasının hedeflenmesi olması karşısında; idarenin bu konudaki takdirinde zaaf olduğu söylenemez. (AYİM.2.D., , E.1997/509, K. 1998/106) TSK. Kıyafet Yönetmeliğinin Uzman erbaşların yaka işareti taşımayacaklarına ilişkin hükmünün hukuka aykırı ve iptali gereken bir yönü bulunmadığından; davacı uzman erbaşın, kendisine yaka (sınıf) işareti taktırılması gerektiği yolundaki iddiası hukuki dayanaktan yoksundur.(ayim.2.d., , E.2001/469, K. 2002/147) Mahkemece sevki üzerine düzenlenen tıbbi raporla psikiyatri yönünden halen sağlam olduğu ve silah taşıma ve bulundurmasında sakınca olmadığı saptanan davacı emekli subaya, hibe yoluyla elde ettiği silah için ruhsat verilmemesi ve maliki olduğu zati silahın devri yolunda tesis edilen işlem hukuka aykırı görülmüştür. (AYİM.2.D., , E.2001/162, K. 2002/119)

SİLAH TAŞIMA VE BULUNDURMA YETKİSİNE SAHİP EMEKLİ KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN DÜZENLENECEK KİMLİK KARTLARI İLE DİĞER BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK 1

SİLAH TAŞIMA VE BULUNDURMA YETKİSİNE SAHİP EMEKLİ KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN DÜZENLENECEK KİMLİK KARTLARI İLE DİĞER BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK 1 SİLAH TAŞIMA VE BULUNDURMA YETKİSİNE SAHİP EMEKLİ KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN DÜZENLENECEK KİMLİK KARTLARI İLE DİĞER BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK 1 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU:

SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU: SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU: Tazminat ve ikramiye ödeme esasları 1 Madde 18 (Değişik birinci fıkra: 16/6/2009-5907/11 md.) Sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubaylardan kendi kusurları olmaksızın hizmet

Detaylı

TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 6 YAYIMLANDI

TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 6 YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.11.2013/191-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 6 YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, Tahsilat Genel Tebliği (Seri: A Sıra No: 1) nde yer alan V. Amme Alacağı Ödenmeden Yapılmayacak İşlemler

Detaylı

(2) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel sözleşmeli er olarak alınmaz.

(2) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilen personel sözleşmeli er olarak alınmaz. 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 Kaynak MADDE 3 (1) Sözleşmeli er kaynaklarını; en az ilköğretim veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve terhislerinin

Detaylı

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN EMEKLİ / MÜSTAFİ SUBAY, ASTSUBAY VE UZMAN ERBAŞLARIN SİLAH / RUHSAT İŞLEMLERİ

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN EMEKLİ / MÜSTAFİ SUBAY, ASTSUBAY VE UZMAN ERBAŞLARIN SİLAH / RUHSAT İŞLEMLERİ DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN EMEKLİ / MÜSTAFİ SUBAY, ASTSUBAY VE UZMAN ERBAŞLARIN SİLAH / RUHSAT İŞLEMLERİ 1. GENEL ESASLAR : a. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından emekli / müstafi personelin silahına

Detaylı

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K.

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 İzin, sosyal haklar, tertip edilme ve kuvvet değiştirme MADDE 8 (1) Sözleşmeli erbaş ve erlerden barışta ve savaşta görev esnasında veya görev dışında görevlerinden

Detaylı

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU

T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU SEÇME SINAVLARI KILAVUZU T.C. KİLİS VALİLİĞİ GKK ALIMI BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU 2015 BAŞVURULAR 11 ARALIK 21 ARALIK 2015 TARİHLERİ ARASINDA KİLİS VALİLİĞİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VE İL MERKEZ JANDARMA KOMUTANLIĞINA YAPILACAKTIR.

Detaylı

Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Belgeler

Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Belgeler Silah Ruhsatı Almak İçin Gereken Belgeler Silak ruhsatı almak için gerekli olan belgeler ve silah ruhsatının nasıl alınacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler burada anlatılmıştır: Ruhsat Düzenlenen Haller

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 20 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28239 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİNİN TAMİR VE AYARINI YAPACAK KİŞİLERE VERİLECEK YETKİ BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Uzman erbaşların astsubaylığa geçirilmesi ile ilgili usul, esas ve şartlar aşağıda belirtilmiştir:

Uzman erbaşların astsubaylığa geçirilmesi ile ilgili usul, esas ve şartlar aşağıda belirtilmiştir: UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Astsubaylığa geçirilme 1 Madde 15- (Değişik: 28/5/2003-4861/13 md.) Uzman erbaşların astsubaylığa geçirilmesi ile ilgili usul, esas ve şartlar aşağıda belirtilmiştir: a)

Detaylı

682 SAYILI GENEL KOLLUK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞERLENDİRMESİ

682 SAYILI GENEL KOLLUK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞERLENDİRMESİ 682 SAYILI GENEL KOLLUK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞERLENDİRMESİ 1. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatlarında görev

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 15/06/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, genel gerekçe ve madde gerekçeleri ekte sunulmuştur. Gereğini

Detaylı

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun bu hükmünden yola çıkarak, İçişleri Bakanlığının emniyet ve asayişi sağlamada, yürütme organları olarak

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun bu hükmünden yola çıkarak, İçişleri Bakanlığının emniyet ve asayişi sağlamada, yürütme organları olarak J.T.G.Y.K. 1 Amaç MADDE 1 - Bu Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Teşkilatının görev, yetki ve sorumluluklarına, hizmetin getirdiği bağlılık ve ilişkilere, teşkilat ve konuşa ait esas ve usulleri düzenler.

Detaylı

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ

BİLİŞİM EĞİTİM KÜLTÜR ve ARAŞTIRMA DERNEĞİ HUKUK MAHKEMELERİ İÇİN BİLİRKİŞİ İLAN METNİ 12/01/2011 tarih ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunun 268 inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre hazırlanan 08/04/2012 tarih ve 28258 sayılı resmi gazetede

Detaylı

UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Çalışma Saatleri ve İkamet 1

UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Çalışma Saatleri ve İkamet 1 UZMAN ERBAŞ KANUNU (3269 S.K.) Çalışma Saatleri ve İkamet 1 Madde 14 Uzman erbaşlardan isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun bu konudaki hükümleri saklı kalmak şartiyle, gece evlerine

Detaylı

Adalet Bakanlığından: CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNA GÖRE TERCÜMAN LİSTELERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Adalet Bakanlığından: CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNA GÖRE TERCÜMAN LİSTELERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Mart 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28578 YÖNETMELİK Adalet Bakanlığından: CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNA GÖRE TERCÜMAN LİSTELERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİN YÖNETMELİĞİ 1. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukukî Dayanak

DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİN YÖNETMELİĞİ 1. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukukî Dayanak 1 DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİN YÖNETMELİĞİ 1 Amaç BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukukî Dayanak Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, kendi nam ve hesabına en az iki yıl süreli yüksekokul, meslek

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/ S. SGK/101

İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/ S. SGK/101 T.C YARGITAY 10. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2012/15329 Karar No. 2013/8585 Tarihi: 29.04.2013 İlgili Kanun / Madde 5434 S.ESK/1 5510 S. SGK/101 5510 SAYILI YASANIN YÜRÜLÜĞÜNDEN ÖNCE MEMUR VE İŞTİRAKÇİ OLANLARIN

Detaylı

KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI

KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI KAHTA KAYMAKAMLIĞININ GEÇĠCĠ KÖY KORUCUSU ALIMI ĠLANI KAHTA KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURULUR ĠçiĢleri Bakanlığı Ġller Ġdaresi Genel Müdürlüğünün 24 Kasım 2015 tarihli, Sayı; 12229819-000-E.6169 sayılı ve Geçici

Detaylı

KAMU PERSONELİ VE BUNLARIN EMEKLİLERİNİN YURT DIŞINDA TEDAVİLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU PERSONELİ VE BUNLARIN EMEKLİLERİNİN YURT DIŞINDA TEDAVİLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK KAMU PERSONELİ VE BUNLARIN EMEKLİLERİNİN YURT DIŞINDA TEDAVİLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarih: 11.08.1999; Sayı: 23783 Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, kamu personeli ve emeklileri ile bunların

Detaylı

T.C. BİLECİK ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN İLAN

T.C. BİLECİK ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN İLAN T.C. BİLECİK ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU Karar No Evrak No Konu: 2015/ 520 2290570100 BİLECİK ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN İLAN 17.12.2004 tarihli

Detaylı

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE ÖZEL GÜVENLİKLE İLGİLİ BÖLÜMLER

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE ÖZEL GÜVENLİKLE İLGİLİ BÖLÜMLER KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE ÖZEL GÜVENLİKLE İLGİLİ BÖLÜMLER 667 SAYILI KHK Kamu görevlilerine ilişkin tedbirler MADDE 4 -(3) Bu maddeye göre görevlerine son verilenlerin silah ruhsatları, gemi adamlığına

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU:

SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU: SÖZLEŞMELİ SB. VE ASTSB. KANUNU: Rütbe bekleme süreleri ve sözleşmenin yenilenmesi Madde 12 Sözleşmeli subay ve astsubayların rütbe bekleme süreleri hakkında, 27.7.1967 tarihli ve 926 sayılı Kanunda muvazzaf

Detaylı

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yazılı belli şartlar

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yazılı belli şartlar TSK. PER.K. 1 III - Emeklilik: Madde 8 - Subayların, astsubayların ve askeri öğrencilerin özel kanununda yazılı belli şartlar içinde emeklilik hakları vardır. (Ek: 1923-3.7.1975) Şu kadar ki subay ve astsubaylar

Detaylı

TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN

TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN 6405 TÜRK VATANDAŞLARI HAKKINDA YABANCI ÜLKE MAHKEMELERİNDEN VE YABANCILAR HAKKINDA TÜRK MAHKEMELERİNDEN VERİLEN CEZA MAHKUMİYETLERiNİN İNFAZINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 3002 Kabul Tarihi : 8/5/1984

Detaylı

PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİNİN VERİLMESİ ESAS VE USULLERİNİN BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİNİN VERİLMESİ ESAS VE USULLERİNİN BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİNİN VERİLMESİ ESAS VE USULLERİNİN BELİRLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 11/07/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24812 İçişleri Bakanlığından : BİRİNCİ

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

TSK'DAN EMEKLİ OLAN SUBAY/ASTSUBAY KİMLİK KARTI İŞLEMLERİ

TSK'DAN EMEKLİ OLAN SUBAY/ASTSUBAY KİMLİK KARTI İŞLEMLERİ TSK'DAN EMEKLİ OLAN İŞLEMLERİ SUBAY/ASTSUBAY KİMLİK KARTI 1.2007 yılından itibaren kadrosuzluk ve yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılacak olan subay / astsubayla 2.TSK dan Temmuz-Ağustos 01 Haziran 2007

Detaylı

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5320 Kanun Kabul Tarihi: 23/03/2005 Yayımlandığ Resmi Gazete No: 25772 Mükerrer Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 31/03/2005

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI BAŞHUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇ GENELGELER

MALİYE BAKANLIĞI BAŞHUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇ GENELGELER MALİYE BAKANLIĞI BAŞHUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE MUHAKEMAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇ GENELGELER 1 31 Sayılı BAHUM İç KONU; 659 sayılı KHK nın Adli uyuşmazlıkların sulh yoluyla halli, uzlaşma ve vazgeçme yetkileri başlıklı

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire

T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire T.C. D A N I Ş T A Y Yedinci Daire Esas No : 2012/4237 Karar No : 2012/7610 Anahtar Kelimeler: Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesi, Yatırım Teşvik Belgesi, Muafiyet Özeti: Yatırım teşvik mevzuatı koşullarına

Detaylı

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K.

6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 6191 SAYILI SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER K. 1 Sosyal güvenlik ve mali haklar MADDE 7 (1) Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erbaş ve erler; ön sözleşme yapılması ile birlikte 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR ASKERİ KARAKAŞ BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/19705)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR ASKERİ KARAKAŞ BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/19705) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR ASKERİ KARAKAŞ BAŞVURUSU (Başvuru Numarası) BİRİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör Başvurucu Vekili : Burhan ÜSTÜN : Serruh KALELİ Nuri NECİPOGLU

Detaylı

2014 YILI MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER

2014 YILI MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER 2014 YILI MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER A- İLGİLİ MEVZUAT Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 76 ncı maddesinin son fıkrasında; hakimler ve savcılar, yüksek

Detaylı

T.C. BATMAN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI İLÂN

T.C. BATMAN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI İLÂN T.C. ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ İLÂN Kanununa Göre İl Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, Batman ili

Detaylı

Nüfus Kayıt Örneği Verilmesi

Nüfus Kayıt Örneği Verilmesi Nüfus Kayıt Örneği Verilmesi Nüfus kayıt örneği kişinin aile kütüğündeki nüfus kaydının çıkarılarak aslına uygunluğu onaylanmış ve aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli olan resmi bir belgedir. Nüfus Kayıt

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 28/11/1982-8/5743 Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965-657 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No

Detaylı

III General ve amiral miktarları: 1

III General ve amiral miktarları: 1 TSK PERSONEL KANUNU: III General ve amiral miktarları: 1 Madde 49 (Değişik: 28/6/1978-2159/2 md.) General ve Amiral miktarları aşağıdaki esaslara göre saptanır. a) Barışta, Türk Silahlı Kuvvetlerinde general

Detaylı

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİNE GÖREVLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE BEDELİ MUKABİLİ ZATİ DEMİRBAŞ TABANCA SATIMINA DAİR YÖNETMELİK

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİNE GÖREVLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE BEDELİ MUKABİLİ ZATİ DEMİRBAŞ TABANCA SATIMINA DAİR YÖNETMELİK EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİNE GÖREVLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE BEDELİ MUKABİLİ ZATİ DEMİRBAŞ TABANCA SATIMINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete:17 Mart 1989 Sayı:20111 Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel

Detaylı

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı,

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı, İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ ÖZET: Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin memurun kazanılmış hak aylığında dikkate alınıp alınmayacağı, intibak işleminin ne zaman yapılacağı, bu sürelerin

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (R.G.:12.01.1983 / 17243) BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları ile ilgili

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Üçüncü Daire Esas No : 2010/5785. Karar No : 2012/3582

T.C. D A N I Ş T A Y Üçüncü Daire Esas No : 2010/5785. Karar No : 2012/3582 T.C D A N I Ş T A Y Üçüncü Daire Esas No : 2010/5785 Karar No : 2012/3582 Anahtar Kelimeler : Haciz İşlemi, İhtiyati Haciz, Şirket Ortağı, Teminat, Kişiye Özgü Ev Eşyaları Özeti: Teşebbüsün muvazaalı olduğu

Detaylı

T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire. Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği

T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire. Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği T.C. DANIŞTAY Yedinci Daire Esas No : 2009/1602 Karar No :2013/6426 Anahtar Kelimeler : Katma Değer Vergisi, Müteselsil Sorumluluk, Ek Tahakkuk, İdari İşlemin İcrailiği Özeti : Müteselsil sorumlulardan

Detaylı

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ

MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ MEMURLARA YAPILACAK GİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı : 14/9/1991-1991/2268 Resmî Gazete : 9.10.1991/21016 Ek ve Değişiklikler: 1) 6/12/1993-1993/5103 B.K.K 14.1.1994/21818 RG 2) 21/8/1996-1996/8518

Detaylı

b) Zabıta memuru olarak, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun verdiği görevleri yapar ve yetkileri kullanırlar.

b) Zabıta memuru olarak, 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun verdiği görevleri yapar ve yetkileri kullanırlar. 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu Görev ve Yetki 1 Madde 8 Uzman Jandarmalar : a) Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanun ve Yönetmeliğinde erbaşlar için belirtilen görevlerle istihdam edildikleri kadroların

Detaylı

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nda terfi ve intibakla ilgili maddelerin konu başlıkları ve özetleri:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nda terfi ve intibakla ilgili maddelerin konu başlıkları ve özetleri: 1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nda terfi ve intibakla ilgili maddelerin konu başlıkları ve özetleri: Kanun Numarası: 657 Kabul Tarihi: 14.7.1965 Yayımlandığı Resmi Gazete: Tarih: 23.7.1965 - Sayı:12056

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü GÜNDÜZLÜ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ BAŞVURU VE KAYIT- KABUL ŞARTLARI İLE İLGİLİ YÖNERGE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü GÜNDÜZLÜ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ BAŞVURU VE KAYIT- KABUL ŞARTLARI İLE İLGİLİ YÖNERGE T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü GÜNDÜZLÜ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ BAŞVURU VE KAYIT- KABUL ŞARTLARI İLE İLGİLİ YÖNERGE NİSAN 2001 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç : Madde 1- Bu

Detaylı

Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi

Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi 02.11.2011 tarihli ve 28103 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

2015 YILI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER

2015 YILI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER 2015 YILI 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE ADAY OLMAK İSTEYEN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER A- İLGİLİ MEVZUAT Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nın 76. maddesinin son fıkrasında; hâkimler ve savcılar,

Detaylı

ÖDEMEDEN MAHKEME KARARIYLA ÖLÜM AYLIĞI ALABİLİRLER

ÖDEMEDEN MAHKEME KARARIYLA ÖLÜM AYLIĞI ALABİLİRLER SSK (4/a) GÜNLERİ ÖLÜM AYLIĞINA YETENLER BAĞ-KUR (4/b) BORÇLARINI ÖDEMEDEN MAHKEME KARARIYLA ÖLÜM AYLIĞI ALABİLİRLER Vakkas DEMİR * I- GİRİŞ Çalışma hayatındaki kişiler, zamanın ve ortamın koşullarına

Detaylı

ZAMANAŞIMI SÜRESİ GEÇTİKTEN SONRA DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİ

ZAMANAŞIMI SÜRESİ GEÇTİKTEN SONRA DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİ ZAMANAŞIMI SÜRESİ GEÇTİKTEN SONRA DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİ Özeti : Mevzuat hükümlerine aykırılığı gümrük idarelerince tespit edildiği tarihten itibaren üç yıllık zamanaşımı süresi geçirildikten sonra

Detaylı

SAVUNMANIN ÖZETİ : Tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmuştur.

SAVUNMANIN ÖZETİ : Tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmuştur. T.C. ANKARA 7. İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2007/1198 KARAR NO : 2008/419 DAVACI :... VEKİLİ : Av. Zafer DİNÇ Mithatpaşa Cad. 34 F No:29 Kızılay -ANKARA DAVALI : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI - ANKARA

Detaylı

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN DA BELİRLENEN İLKELER

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN DA BELİRLENEN İLKELER İnfaz hukukunun temel ilkeleri, İnfaz hukukunun diğer hukuk dalları ile ilişkisi, Uluslararası hukukta infaz hukuku, İnfaz sistemleri, Ülkemizde bulunan ceza infaz kurumları İNFAZA İLİŞKİN EVRENSEL İLKELER

Detaylı

Adli Sicil ve Arşiv Kayıtlarının 5352 Sayılı Yasaya Göre Silinmesi

Adli Sicil ve Arşiv Kayıtlarının 5352 Sayılı Yasaya Göre Silinmesi Adli Sicil ve Arşiv Kayıtlarının 5352 Sayılı Yasaya Göre Silinmesi Nejat Özkan *1 GENEL OLARAK Bilindiği üzere 01.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5352 sayılı Adli Sicil kanunu ile 3682 sayılı Adli Sicil

Detaylı

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler 9333 CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNUN YÜRÜRLÜK VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5320 Kabul Tarihi : 23/3/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 31/3/2005 Sayı : 25772 (M.) Yayımlandığı Düstur :

Detaylı

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 Bu Kanunun yürürlükte olmayan

Detaylı

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) * * * Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 * * * Bu Kanunun yürürlükte

Detaylı

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karayolu Taşıma Yönetmeliği 25.05.2018 ESKİ HÜKÜMLER Yetki belgesi sahiplerinin ortak yükümlülükleri MADDE 40 (15) Emniyet Genel Müdürlüğünün elektronik kayıtlarında geçerli Araç Tesciline İlişkin Geçici

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : sayılı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : sayılı T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : 1-6183 sayılı Kanun'un 79 uncu maddesi gereğince, amme borçlusunun

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 07.10.2011/ 114-1 MİRASÇILIK BELGESİ VERİLMESİ VE TERK EDEN EŞİN ORTAK KONUTA DAVET EDİLMESİ İŞLEMLERİNİN NOTERLER TARAFINDAN YAPILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Uzman erbaşlığa giriş şartları nelerdir? a. T.C. vatandaşı ve erkek olmak, b. Hv.K.K.lığı tarafından alımın yapılacak sınıf ve ihtisaslara ait başvuru kılavuzunda kaynak olarak

Detaylı

YÖNETMELİK. ç) Elektronik ortam: Bilişim sistemi ve bilişim ağından oluşan toplam ortamı,

YÖNETMELİK. ç) Elektronik ortam: Bilişim sistemi ve bilişim ağından oluşan toplam ortamı, 8 Nisan 2012 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28258 Adalet Bakanlığından: YÖNETMELİK BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ ADLİ YARGI ADALET KOMİSYONLARINCA BİLİRKİŞİ LİSTELERİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

UZMAN ERBAŞ KANUNU, (3269 S.K) Görev 1

UZMAN ERBAŞ KANUNU, (3269 S.K) Görev 1 UZMAN ERBAŞ KANUNU, (3269 S.K) Görev 1 Madde 7 Uzman erbaşlar istihdam edildikleri kadro görevleri ile beraber Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda erbaşlar için belirtilen görevleri de yaparlar.

Detaylı

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ 15 Ekim 2008 Sayı : 27025 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNUN CEZAİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Puan. Türü. Şehir 1, Adana 2. Tarım/Ziraat. Ankara 3» P-94 Bahçıvan Konya Meslek Lisesi 4. Manisa 5. Kocaeli/Gebze

Puan. Türü. Şehir 1, Adana 2. Tarım/Ziraat. Ankara 3» P-94 Bahçıvan Konya Meslek Lisesi 4. Manisa 5. Kocaeli/Gebze Türk Standardları Enstitüsünden: PERSONEL ALIM İLANI Enstitümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan

Detaylı

İŞVERENİN VAZİFE MALULLÜĞÜNÜ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 47

İŞVERENİN VAZİFE MALULLÜĞÜNÜ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 47 İŞVERENİN VAZİFE MALULLÜĞÜNÜ BİLDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 47 Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlar için aşağıdaki

Detaylı

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI. GİH Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI. GİH Ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olmak. ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MEMURU ALIM İLANI Ümraniye Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine

Detaylı

İŞ KANUNU (1) Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113

İŞ KANUNU (1) Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız. Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı Cilt: 2 Sayfa: 1113 4773 İŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 1475 Kabul Tarihi : 25/8/1971 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/9/1971 Sayı : 13943 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 10 Sayfa : 3102 Bu Kanunun yürürlükte olmayan

Detaylı

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37)

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37) Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırah Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırahına

Detaylı

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ 4 Mart 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28931 YÖNETMELİK Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, 8/1/2002 tarihli

Detaylı

CEZA HUKUKU (FĐNAL SINAVI) 1- TCK ye göre, aşağıdakilerden hangisi davayı düşüren nedenlerden biri değildir?

CEZA HUKUKU (FĐNAL SINAVI) 1- TCK ye göre, aşağıdakilerden hangisi davayı düşüren nedenlerden biri değildir? CEZA HUKUKU (FĐNAL SINAVI) 1- TCK ye göre, aşağıdakilerden hangisi davayı düşüren nedenlerden biri değildir? a) Sanığın ölümü b) Hükümlünün ölümü c) Ön ödeme d) Genel af e) Dava zaman aşımı AÇIKLAMA: Bir

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/214 Ref: 4/214

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/214 Ref: 4/214 SİRKÜLER İstanbul, 28.09.2012 Sayı: 2012/214 Ref: 4/214 Konu: TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006-32/32 YETKİLİ MÜESSESELER HAKKINDA TEBLİĞDE) DE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

Harp Akademileri Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 31.5.1989 Sayı : 20181)

Harp Akademileri Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 31.5.1989 Sayı : 20181) 835 Harp Akademileri Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 31.5.1989 Sayı : 20181) Kanun No. Kabul Tarihi 3563 y 24.5.1989 Amaç ve kapsam BÎRtNCt BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar MADDE 1. Bu Kanunun amacı; Harp

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR MEDENİ BATUR BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/19704)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR MEDENİ BATUR BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/19704) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR MEDENİ BATUR BAŞVURUSU (Başvuru Numarası) BİRİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör Başvurucu Vekili : Burhan ÜSTÜN : Serruh KALELİ Nuri NECİPOGLU

Detaylı

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : -SAĞLIK YARDIMLARI : 5434 sayılı Kanunun sağlık yardımlarına ilişkin hükümleri 5510 sayılı Kanunun 106/8'inci maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Ancak, 5510 sayılı Kanunun Geçici 4'üncü maddesinde,

Detaylı

TÜRKİYEDE OTURAN YABANCILARIN NÜFUS KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYEDE OTURAN YABANCILARIN NÜFUS KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYEDE OTURAN YABANCILARIN NÜFUS KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı : 27/9/2006,11057 Dayandığı Kanunun Tarihi : 25/04/2006, No:5490 Yayımlandığı Resmî Gazete : 20 Ekim

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 01 Şikayet Müracaatları 1-Şikayet Dilekçesi 2-Nüfus Cüzdan Fotokopileri 3-Tanıkları 4-Tanık

Detaylı

ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Ardeşen Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ İzmir/23.06.2015 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesinde 657 sayılı

Detaylı

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ Sirküler Rapor 04.01.2010 / 3-1 NOTERLERİN 31.12.2009 TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ ÖZET : Noterlerin 2009 yılı Bütçe Kanunu ile tescil edilmiş araçların satış ve

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Uzman erbaşlığa giriş şartları nelerdir? Yayımlanan başvuru kılavuzunda detaylı olarak belirtilmiştir. 2. Başvuru ve sınav tarihleri ile uygun öğrenim kolları nelerdir? Başvuru

Detaylı

T.C. MANİSA ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI İ L Â N

T.C. MANİSA ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI İ L Â N T.C. MANİSA ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI İ L Â N Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü nün 11/04/2012 tarih ve B.03.0.HİG.0.00.00.03-045.02[01]-10-2012/1429/9057

Detaylı

Organ Nakli Merkezi Açılmasına İlişkin Lisans Başvuru Şartları ve Yeterlilik

Organ Nakli Merkezi Açılmasına İlişkin Lisans Başvuru Şartları ve Yeterlilik Sağlık Bakanlığından; Organ Nakli Merkezi Açılmasına İlişkin Lisans Başvuru Şartları ve Yeterlilik Bakanlığımızca yayımlanmış olan 2012/48 sayılı Genelge ile planlama kapsamında duyurulan Böbrek-Karaciğer

Detaylı

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI

SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI SÖĞÜT BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI Söğüt Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara

Detaylı

1 ( TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR BURAK EDİŞ BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/11177)

1 ( TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR BURAK EDİŞ BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/11177) 1 ( TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM KARAR BURAK EDİŞ BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/11177) Karar Tarihi: 8/3/2017 Başv uru Numarası : 20 î 4/11177 İKİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör

Detaylı

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun - 9 - Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 2.3-1988 Sayı : 19742) ı Kanun No. Kabul Tarihi 34091 24.

Detaylı

Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle diğer kanunlarda aşağıda belirtilen fiiller için idari para cezası öngörülmüş olsa dahi ayrıca bu Kanunun;

Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle diğer kanunlarda aşağıda belirtilen fiiller için idari para cezası öngörülmüş olsa dahi ayrıca bu Kanunun; İDARİ PARA CEZALARI 5510 S.K.MD. 102 Kurumca dayanağı belirtilmek suretiyle diğer kanunlarda aşağıda belirtilen fiiller için idari para cezası öngörülmüş olsa dahi ayrıca bu Kanunun; a) 1) 8 inci maddesinin

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TAVSİYE KARARI KARAR NO : 2013/4 ŞİKAYETÇİNİN ADI, SOYADI/UNVANI :... ŞİKAYETÇİNİN ADRESİ :.

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TAVSİYE KARARI KARAR NO : 2013/4 ŞİKAYETÇİNİN ADI, SOYADI/UNVANI :... ŞİKAYETÇİNİN ADRESİ :. TAVSİYE KARARI KARAR NO : 2013/4 ŞİKAYETÇİNİN ADI, SOYADI/UNVANI :............ ŞİKAYETÇİNİN ADRESİ :. ZONGULDAK ŞİKAYET EDİLEN İDARE VE ADRESİ : Zonguldak Valiliği ŞİKAYETİN KONUSU :Şikayetçinin silah

Detaylı

3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Alınan Teminatın Çözümü İşlemleri Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listedeki malların ithalinde

3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Alınan Teminatın Çözümü İşlemleri Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listedeki malların ithalinde 3. (I) Sayılı Listedeki Mallar İçin Alınan Teminatın Çözümü İşlemleri Özel Tüketim Vergisi Kanunu eki (I) sayılı listedeki malların ithalinde ödenecek ÖTV ye karşılık olmak üzere alınan teminatın çözümü

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43

İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/1967 Karar No. 2014/1792 Tarihi: 10.02.2014 İlgili Kanun / Madde 6356 S. TSK/41-43 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YETKİ TESPİTİNE İTİRAZ İŞYERİNE YENİ ALINAN İŞÇİLERİN

Detaylı

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI Sirküler Rapor 08.10.2013/180-1 EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLAN TAŞINMAZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ÖDEME EMRİNE İLİŞKİN KANUN YARARINA BOZMA KARARI ÖZET : Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığının 25.04.2013 Tarih,

Detaylı

Şirketin Son Durumunu Gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin Verilmemesi Eksiklik Midir?

Şirketin Son Durumunu Gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin Verilmemesi Eksiklik Midir? Şirketin Son Durumunu Gösterir Ticaret Sicil Gazetesinin Verilmemesi Eksiklik Midir? RESMİ GAZETE SAYISI: 26666 RESMİ GAZETE TARİHİ: 07.10.2007 KAMU İHALE KURULU KARARI Toplantı No : 2007/044 Gündem No

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ŞİKAYET NO :03.2013/572 KARAR TARİHİ:10/02/2014 RET KARARI ŞİKÂYETÇİ : F.Ş

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ŞİKAYET NO :03.2013/572 KARAR TARİHİ:10/02/2014 RET KARARI ŞİKÂYETÇİ : F.Ş T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ŞİKAYET NO :03.2013/572 KARAR TARİHİ:10/02/2014 RET KARARI ŞİKÂYETÇİ : F.Ş ŞİKÂYET EDİLEN İDARE : 1 Sosyal Güvenlik Kurumu(Re'sen) 2 İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Çiğli

Detaylı

375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN EK 3 ÜNCÜ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK EK ÖDEMEYE İLİŞKİN KARAR

375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN EK 3 ÜNCÜ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK EK ÖDEMEYE İLİŞKİN KARAR 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN EK 3 ÜNCÜ MADDESİ UYARINCA YAPILACAK EK ÖDEMEYE İLİŞKİN KARAR Bakanlar Kurulu Kararının : Tarihi: 07.08.2008 No: 2008/14012 Dayandığı KHK nın : Tarihi 27.06.1989

Detaylı

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ASKERLİK: 1

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ASKERLİK: 1 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ASKERLİK: 1 Her celp döneminde, eğitim merkezlerine sevk edilen miktar, Genelkurmay Başkanlığınca belirlenen miktardan fazla ise; ihtiyaç fazlası olanlardan bedel ödemeye istekli

Detaylı

İdare D.Gen.Kur. 2007/2368 E., 2011/1214 K. o TÜRK CEZA KANUNU (MÜLGA) (765) TÜRK CEZA KANUNU (MÜLGA)

İdare D.Gen.Kur. 2007/2368 E., 2011/1214 K. o TÜRK CEZA KANUNU (MÜLGA) (765) TÜRK CEZA KANUNU (MÜLGA) İdare D.Gen.Kur. 2007/2368 E., 2011/1214 K. YÜZ KIZARTICI SUÇ MEMNU HAKLARIN İADESİ ADLİ SİCİL KAYDI o TÜRK CEZA KANUNU (MÜLGA) (765) TÜRK CEZA KANUNU (MÜLGA) o DEVLET MEMURLARI KANUNU (657) Madde 48 o

Detaylı

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA

KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA KARAR 1 (672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmaya dair) Davalı : Başbakanlık /ANKARA Davanın Konusu : Uyuşmazlık, davacının 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere

Detaylı

GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI

GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI 06.10.2008/156 GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET : 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve 28/8/2008

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVİR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVİR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 2 Mayıs 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28280 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA

Detaylı