Derneğin adı, Gıda Teknolojisi Derneği dir. Şubesi yoktur. Derneğin merkezi: Büyükelçi Sokak, No: 18/1 Kavaklıdere/ Ankara

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Derneğin adı, Gıda Teknolojisi Derneği dir. Şubesi yoktur. Derneğin merkezi: Büyükelçi Sokak, No: 18/1 Kavaklıdere/ Ankara"

Transkript

1 GIDA TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ESKİ YENİ Dernek Adı Gıda ve Fermantasyon Teknolojisi Derneği Gıda Teknolojisi Derneği MADDE 1: Derneğin adı Gıda ve Fermantasyon Teknolojisi Derneği dir. Derneğin merkezi: Sakarya Cad. No:30 Yenişehir / Derneğin adı, Gıda Teknolojisi Derneği dir. Şubesi yoktur. Derneğin merkezi: Büyükelçi Sokak, No: 18/1 Kavaklıdere/ Ankara MADDE 2: ANKARA Derneğin Amaç ve Ödevi: Derneğin amacı, Gıda ve Fermantasyon Teknolojisi ve Sanayi ile ilgili bütün konuları ele almaktır. Dernek, tarımsal ürünlere değer biçilmesi ve kontrolü, bunlardan modern yöntemlerle mamul madde elde olunması, elde olunan mamul maddelerle yan ürün ve artıklarının muayene, analiz ve kontrolü ile bunların gerektiği şekilde değerlendirilmesine ilişkin teknolojik ve mikrobiyolojik tüm sorunların belirlenmesini ve çözüm yollarını halka, özel sektöre, yarı resmi ya da resmi kuruluşlara tanıtmayı ve onlarla işbirliğinde bulunmayı, üyelerini yukarıdaki hedeflere bir birlik halinde yöneltmeyi ve onlara yardımcı olmayı amaç edinir. Bu amaçla diğer ülkelerde yapılan çalışmaları izler ve amaçlarına uygun yayınlar yapar; seminerler, konferanslar, kurslar, yarışmalar, sergi ve geziler düzenler. Dernek politika ile uğraşmaz. Derneğin Amaç ve Görevi: Derneğin amacı; Gıda Bilimi, Gıda Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Sanayisi, Gıda Güvenliği vb. gıda ile ilgili bütün konuları incelemek ve değerlendirmektir. Bu amaca uygun yayınlar yapar, seminerler, konferanslar, kurslar, yarışmalar, sergi ve geziler düzenler, ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile birlikte çalışır. Dernek, kâr amacı gütmez.

2 MADDE 3: Üyeler: MADDE 4: Derneğin, iki çeşit üyesi vardır: a) Asıl üyeler b) Onursal Üyeler. T.C. Dernekler Kanunu na göre bir dernekte üye olmak hakkına sahip ve aşağıdaki koşullara uygun olan kişiler bu derneğe üye olabilir. a) Asıl Üyelik Koşulları: 1) Ziraat Fakültelerinin Ziraat Teknolojisi, Süt Teknolojisi ve Gıda ve Fermantasyon Teknolojisi Bölümlerinden mezun olmak; 2) Birinci koşulda belirtilen yerlerde uzmanlık, doktora ve doktora üstü unvanlar kazanmış olmak, öğretim üyesi veya yardımcısı olarak çalışmış ya da çalışmakta bulunmak; 3) Gıda ve Fermantasyon Teknolojisi uygulayıcısı (fabrika sahibi veya müdürü) ve ilgili kamu kuruluşları yöneticisi bulunmak; b) Onursal Üyelik Koşulları: 1) Asıl üyelik koşullarına uygun yabancı uyruklulara ve/ dernek amacına uygun çalışmalar yapanlarla Türk Gıda ve Fermantasyon Teknolojisine yararı dokunanlara Yönetim Kurulu kararı ile Onursal Üyelik verilebilir. Üye olma, asıl üyelerden ikisinin önerisi ve Yönetim Kurulunun kararı ile oluşur. İstek en geç 30 gün içinde sonuçlandırılır. Derneğin, iki çeşit üyesi vardır: a) Asıl üyeler b) Onursal Üyeler. T.C. Dernekler Kanunu na göre bir dernekte üye olmak hakkına sahip ve aşağıdaki koşullara uygun olan kişiler bu derneğe üye olabilir. a) Asıl Üyelik Koşulları: 1) Üniversitelerin, gıda ile ilgili eğitim yapan her hangi bir bölümünden/ programından mezun olmuş olmak, 2) Birinci koşulda belirtilen yerlerde uzmanlık, yüksek lisans, doktora ve doktora üstü unvanlar kazanmış olmak, öğretim üyesi veya yardımcısı olarak çalışmış ya da çalışıyor olmak, b) Onursal Üyelik Koşulları: Asıl üyelik koşullarına uygun yabancı uyruklulara ve/veya dernek amacına uygun olarak kamu ya da özel sektörde çalışmalar yapanlara Yönetim Kurulu kararı ile Onursal Üyelik verilebilir. Derneğe üyelik için bireysel başvuru yeterlidir. Üyelik başvurusu, Yönetim Kurulu tarafından görüşülür ve en geç 30 gün içinde karara bağlanır.

3 MADDE 5: MADDE 6: Ödenti ve Üyelikten Çıkarma: Dernek üyeleri, Genel Kurulun saptadığı miktarda ve bir defaya mahsus olmak üzere Giriş Ödentisi verirler. Üyeler ayrıca yılda en az 60.- ve en çok TL ödemek zorundadırlar. Tüzüğe ve dernek amaçlarına aykırı davrananlar ve üç ay üst üste ödentilerini vermeyenler Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılabilirler. Buna ilk Genel Kurulda itiraz edebilirler ve Genel Kurul kararı kesindir. Derneğin Organları şunlardır: a) Genel Kurul b) Yönetim Kurulu c) Denetleme Kurulu Ödenti ve Üyeliğin Sona Ermesi: Derneğe üye olmak için giriş ödentisi 10 TL, yıllık üye ödentisi ise 10 TL'dir. Ödenti miktarları genel kurul kararı ile değiştirilebilir. Üyeliğin sona ermesi aşağıdaki koşullarda gerçekleşir: Kendiliğinden: Üyelik için kanunda ve tüzükte aranılan nitelikleri sonradan kaybedenlerin Dernek üyeliği kendiliğinden sona erer. Çıkma ile: Hiç kimse Dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, Dernekten çıkma hakkına sahiptir. Üyenin istifa dilekçesi yönetim kuruluna ulaştığı anda çıkış işlemleri sonuçlanmış sayılır. Üyelikten ayrılma, üyenin Derneğe olan birikmiş borçlarını sona erdirmez. Çıkarılma ile: Dernek üyeliğinden çıkarılma sebepleri aşağıda gösterilmiştir: a) Dernek tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunmak, b) Verilen görevlerden sürekli kaçınmak, c) Yazılı uyarıya gerek kalmadan, yıllık üyelik ödentisini üst üste 3 yıl ödememek, d) Dernek organlarınca verilen kararlara uymamak, e) Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymiş olmak. Yukarıda sayılan durumlardan herhangi birinin tespiti halinde üye, Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılabilir. Derneğin organları şunlardır: a) Genel Kurul b) Yönetim Kurulu c) Denetleme Kurulu

4 MADDE 7: MADDE 8: Genel Kurul, her yıl Mayıs ayının ilk yarısında Yönetim Kurulunun davetiyle olağan toplantısını yapar. Toplantı günü, saati, yeri ve gündemi en az 10 gün önceden iki gazetede ilan edilmekle beraber, üyelerin adreslerine yazılarak bildirilir. Ayrıca toplantı en az üç gün önceden mahalli mülkiye amirine bildirilir. Genel Kurulun Görev ve Yetkileri şunlardır: a) Yönetim ve denetleme kurullarının üyelerini seçmek, b) Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporlarını, hesaplarını ve bilançosunu tetkik ederek kabul veya reddetmek, Yönetim Kurulunu ibra etmek, c) Yeni yıl bütçesini tetkik ve kabul etmek, d) Tüzüğü değiştirmek, e) Derneğin feshini ve tasfiyesini kararlaştırmak, Genel Kurul, her 3 yılda 1 olmak üzere Mayıs ayında Yönetim Kurulunun davetiyle olağan toplantısını yapar. Yönetim Kurulu, Dernek Tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az 15 gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Genel Kurul çağrısı, Derneğin web sayfasında da duyurulur. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre 7 günden az, 60 günden fazla olamaz. Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum, geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler, ikinci toplantıya yukarıdaki paragrafta belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır. Genel Kurulun görev ve yetkileri şunlardır: a) Önceki Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporlarını, hesaplarını, yeni dönem bütçe öngörüsünü inceleyerek bunları bir bütün olarak kabul veya reddetmek, b) Yeni dönem Yönetim ve Denetleme Kurullarının üyelerini seçmek, c) Dernek Tüzüğünü değiştirmek, d) Derneğin feshini ve tasfiyesini kararlaştırmak.

5 MADDE 9: Genel Kurul: a) Asıl üyelerin en az 1/5 inin, b) Yönetim Kurulunun ve c) Denetçilerin istek ve davetleri ile olağanüstü toplantıya çağırılır. MADDE 10: Genel Kurul, üyelerinin yarıdan bir fazlası ile toplanır ve kararları, katılan üyelerin yarıdan bir fazlası ile verir. Ancak ilk toplantıda gereken bu çoğunluk sağlanamazsa, 3 ay içinde tekrarlanır ve bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı, Dernek Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayıları toplamının iki katından az olamaz. 8. Maddenin (d) ve (e) fıkralarına ilişkin bir karar için üyelerin üçte ikisinin mevcudiyeti ve kararın, dernek toplam üye sayısının yarıdan bir fazlası ile alınması şarttır. Genel Kurul, bir Başkan ve bir Başkan Vekili ile yazman seçerek çalışmalarına başlar. MADDE 11: Genel Kurul: Yönetim Kurulu için 5 asıl ve 5 yedek, Denetleme Kurulu için 3 asıl ve 3 yedek üye seçer. MADDE 12: Genel Kurul, aldığı kararları, yazılı olarak derneğin ikametgâhı kapısına asmak suretiyle duyurur. Genel Kurul: a) Asıl üyelerin en az 1/5 inin, b) Yönetim Kurulunun ve c) Denetçilerin istek ve davetleri ile olağanüstü toplantıya çağırılır. Genel Kurul, üyelerinin yarıdan bir fazlası ile toplanır ve kararları, katılan üyelerin yarıdan bir fazlası ile verir. Ancak ilk toplantıda gereken bu çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantıya katılan üye sayısı, Dernek Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayıları toplamının iki katından az olamaz. 8. Maddenin c ve d fıkralarına ilişkin bir karar için ilk toplantıda üyelerin üçte ikisinin mevcudiyeti ve kararın, Dernek toplam üye sayısının yarıdan bir fazlası ile alınması şarttır. Ancak ilk toplantıda gereken bu çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantıda katılan üye sayısının üçte ikisinin kararı gerekir. Genel Kurul, bir Başkan, bir Başkan Yardımcısı ve bir Yazman seçerek çalışmalarına başlar. Genel Kurul, Yönetim Kurulu için 7 asıl ve 7 yedek, Denetleme Kurulu için 3 asıl ve 3 yedek üye seçer. Genel Kurul, aldığı kararları, Dernek internet sayfasında duyurur.

6 MADDE 13: Yönetim Kurulu görev paylaşımını şöyle yapar: BAŞKAN: Yönetim Kurulu na başkanlık eder, görevlerini yürütülmesini sağlar. Derneğin yetkili tek temsilcisidir. II.BAŞKAN: Başkanın yardımcısıdır ve yokluğunda onu temsil eder. YAZMAN: Üyelerle ilişkileri ve yazışmaları düzenler, yasalarca tutulması gereken defterleri tutar. YAYIN VE TANITMA: Derneğin yayın organının çıkarılması, seminer, kurs ve konferanslar gibi çalışmaları düzenler. SAYMAN: Derneğin bütçesi ve ödentilerle meşgul olur, gelir-gider defterlerini tutar. MADDE 14: Yönetim Kurulu nun Görev ve Yetkileri şunlardır: a) Derneğin bütçesini Genel Kurula sunmak üzere hazırlamak ve harcamalarını Genel Kurulca onaylanmış bütçeye göre yapmak, b) Dernek amaçlarını gerçekleştirecek çalışmalar yapmak, gerekirse bu amaçlar için Özel Çalışma Grupları kurmak (Yayın Grubu ve Seminerler Grubu, Geziler Grubu, Gıda Tüzüğü Yenileme Grubu ve bunlar gibi). Bu gruplara yönetim kurulundan ayrı, gereken sayıda asıl üye seçer. Başkan ve ilgili Yönetim Kurulu üyesinin katılması ile oluşur. Bu özel grup Yönetim Kuruluna karşı sorumludur ve denetimi altında çalışır. MADDE 15: Yönetim Kurulu, ayda en az bir defa toplanır ve kararlarını çoğunlukla verir. Yönetim Kurulu görev paylaşımı şöyledir: Başkan: Yönetim Kuruluna başkanlık eder, görevlerin yürütülmesini sağlar ve Derneğin yetkili tek temsilcisidir. II. Başkan: Başkanın yardımcısıdır ve yokluğunda onu temsil eder. Sekreter: Üyelerle ilişkileri ve yazışmaları düzenler, yasalarca tutulması gereken defterleri tutar. Eğitim ve Tanıtma Yönetmeni: Seminer, kurs ve konferanslar gibi çalışmaları düzenler. Sayman: Derneğin bütçesi ve ödentileriyle ilgilenir, gelir-gider defterlerini tutar. Yayın Yönetmeni: Derneğin yayın organının çıkarılması işlerini düzenler. Dış İlişkiler Temsilcisi: Derneğin uluslararası kuruluşlarla ilgili çalışmalarını düzenler. Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri şunlardır: a) Derneğin bütçesini Genel Kurula sunmak üzere hazırlamak ve harcamalarını Genel Kurulca onaylanmış bütçeye göre yapmak, b) Dernek amaçlarını gerçekleştirecek çalışmalar yapmak. Yönetim Kurulu, yılda en az iki defa olmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı tarafından toplanır ve kararlar oy çokluğuyla alınır.

7 MADDE 16: Özürsüz olarak üst üste üç defa Yönetim Kurulu toplantısına katılmayan üye Yönetim Kurulu üyeliğinden düşer ve yerine sıradaki yedek üye alınır. MADDE 17: Dernek Denetleme Kurulunun Görev ve Yetkileri şunlardır: a) Derneğin hesaplarını ve buna ilişkin bütün işlemlerini en az 3 ayda bir denetime tabi tutarak düzenleyeceği raporun bir suretini dosyasında saklamak, bir diğerini ise bilgi edinilmesi için imza karşılığında Yönetim Kuruluna vermek, b) Derneğin hesap işleri ile Yönetim Kurulunun hazırladığı Bütçesi hakkındaki raporunun Genel Kurul a sunmak üzere hazırlamaktır. MADDE 18: Derneğin Gelirleri: a) Asıl üyelerin ödentileri, b) Asıl üyelerin derneğin yayınlanmasını sağlayacağı yayınlardan ve derneğin aracılık edeceği, tüzüğe uygun başka işlerden elde edecekleri kazançlarının %10 u, c) Dernek yayınlarından ve diğer çalışmalardan elde edilecek gelirler, d) Şube net gelirlerinin %10 u, e) Müessese ve şahısların yapacakları bağış ve yardımlardır. MADDE 19: Yönetim Kurulu Cemiyetler Kanununun 51. Maddesinin a-b-c-ç ve d bentlerinde yazılı kanuni defterleri tutar. Özürsüz olarak üst üste üç defa Yönetim Kurulu toplantısına katılmayan üyenin, Yönetim Kurulu üyeliği düşer ve yerine sıradaki yedek üye alınır. Dernek Denetleme Kurulunun Görev ve Yetkileri şunlardır: a) Derneğin hesaplarını ve buna ilişkin bütün işlemlerini yılda en az 1 kez denetime tabi tutarak düzenleyeceği raporun bir kopyasını dosyasında saklamak, bir diğerini ise bilgi edinilmesi için imza karşılığında Yönetim Kuruluna vermek, b) Derneğin hesap işleri ile Yönetim Kurulunun hazırladığı bütçe hakkındaki raporu Genel Kurula sunmak üzere hazırlamak. Derneğin Gelirleri: a) Asıl üyelerin ödentileri, b) Derneğin yayınlanmasını sağlayacağı yayınlardan ve derneğin aracılık edeceği, tüzüğe uygun başka işlerden elde edeceği kazançlar, c) Dernek yayınlarından ve kongre vb. diğer çalışmalardan elde edilecek gelirler, d) Şube net gelirlerinin %10 u, e) Gerçek ve tüzel kişilerin yapacakları bağış ve yardımlar. Yönetim Kurulu, Dernekler Yönetmeliğinin 32. Maddesinde belirtilen yasal defterleri tutar.

8 MADDE 20: Şube Açılması: Merkezde kayıtlı en az 10 asıl üyesi bulunan illerde 6 müteşebbis üye, yazılı müracaat ile şube açma talebinde bulunabilirler. a) Yönetim Kurulu, Şube açma isteğini ilk Genel Kurul a sunar. Şubenin açılıp açılmayacağına Genel Kurul karar verir. b) Şube, Merkez bünyesinden ayrı mütalaa edilmez ve hükmi şahsiyeti yoktur. c) Şube açılmasına karar verilince, Merkez Yönetim Kurulu, o yerdeki müteşebbis üyelerden üçüne şube genel kurulunu toplama yetkisi ve sorumluluğunu verir. Bu Genel Kurul Şube Yönetim Kurulunu seçer. Şubenin ayrıca bir Denetleme Kurulu bulunmaz. d) Şube Genel Kurulu her yıl en geç Nisan ayının ilk yarısında şube mahallindeki üyelerin katılması ile toplanır. Şube Yönetim Kurulu 3 asıl üyeden oluşur. Genel Kurulda en fazla oy alan 3 kişi şube Yönetim Kurulu asıl üyesi ve diğer 3 kişide yedek üyesi olurlar. Şube Yönetim Kurulu ilk toplantısında kendi arasından başkan, yazman ve sayman seçer ve çalışmalarını tüzüğün 14. Maddesindeki gibi yürütür. e) Şubeler her yıla ait çalışma raporlarını, Genel Kurullarının toplantısını izleyen 15 gün içinde Merkeze gönderirler. MADDE 21: Şubeler, kendi gelirleri ile idare olunurlar ve her sene net gelirlerinin %10 unu Merkeze gönderirler. MADDE 22: Şubenin, ya kendi kendine ya da Genel Kurulca feshedilmesi halinde, her türlü mallar ve para Merkeze, Derneğin feshi halinde ise bütün mallar ve para, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği ne kalır. Şube Açılması: Şubeler, Dernekler Yönetmeliğinde belirtilen koşullara göre açılır ve yönetilir. Şubeler, kendi gelirleri ile idare edilirler ve her sene net gelirlerinin %10 unu merkeze gönderirler. Şubenin kendi kendine veya Genel Kurulca feshedilmesi halinde, her türlü mallar ve para merkeze, Derneğin feshi halinde ise bütün mallar ve para, Genel Kurul veya Fesih Kurulu tarafından belirlenen herhangi bir sivil toplum kuruluşuna devredilir.

9 MADDE 23: Tüzük boşlukları ve ihtilaflar halinde Cemiyetler Kanununun ve Medeni Kanunun ilgili hükümleri uygulanır. Tüzük boşlukları ve ihtilaflar halinde Dernekler Kanununun ve Dernekler Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır. MADDE 24: Derneğin Kurucu Heyeti aşağıdaki T.C. vatandaşlarından oluşmuştur: Adı ve Soyadı Mesleği ve İş Adresi İkametgâh Adresi Doğum Yeri ve Yılı 1) Arif Akman Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Hemşeri sok. 37 Elazığ 1903 Gaziosmanpaşa Ankara 2) Turgut Yazıcıoğlu Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Tunus Cad. 89/12 İstanbul 1912 Kavaklıdere Ankara 3) M. Hilmi Pamir Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Bardacık sok. 96/6 Kastamonu 1924 Küçükesat Ankara 4) İsmet Türker Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Bestekâr sok. 62/13 İstanbul 1924 Kavaklıdere Ankara 5) Ömer Gürses Asist. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Ataç sok. 65/2 Ankara 1943 Yenişehir Ankara 6) R. Kemal Gökçe Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. K.Sami paşa Cad. 11 Erzincan 1913 Subayevleri Ankara 7) Zühtü Yöney Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Ataç Sok. 33/15 Çorum 1920 Yenişehir Ankara 8) Tunay Durgun Asist. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. 31. Sok. 26/5 Alpullu 1945 Bahçelievler Ankara 9) Mustafa Metin Doç. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Meşrutiyet Cad. 29/17 Yenişehir Ankara Nizip ) Işıl Fidan Doç. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Ziraat Mah. İrfan Baştuğ Cad. Ordu /2 Dışkapı Ankara 11) Muazzez Eralp Prof. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Yeşiltepe Koop. 7/41 Emek Ankara Konya ) Nesrin Kaptan Doç. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Sümer sok. 34/15 Elazığ 1933 Demirtepe Ankara 13) Mustafa Üçüncü Asist. Dr.; Ank. Üniv. Ziraat Fak. İlk sok. 11/6 Ziraat mah. Taşköprü 1945 Dışkapı Ankara 14) Mehmet Aydın Tarım Bak. Gıda İşleri Genel Müdürü Güven sok. 28/7 Samsun 1928 Aşağı Ayrancı Ankara 15) Lütfü Çakmakçı Asist. Mütehassıs ; Ank. Üniv. Ziraat Fak. Tarsus sok. Mutlu Ap. 10 Bankaevleri Ankara Muğla 1947

GIDA TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

GIDA TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ GIDA TEKNOLOJİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1: Derneğin adı, Gıda Teknolojisi Derneği dir Şubesi açılmayacaktır Derneğin merkezi: Ankara'dır MADDE 2: Derneğin Amaç ve Görevi: Derneğin amacı; Gıda Bilimi, Gıda

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ Topluluklar, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az 2 (iki) defa genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır. Genel kurul, katılma hakkı bulunan

Detaylı

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük İsviçre Türk Kadınları Derneği 1 Tüzük Önsöz İsviçre Türk Kadınları Derneği 21 Mayıs 1978 tarihinde Türk Dernekler Kanunu kuralları esas alınarak kurulmuştur. Genel kurul, derneğin kuruluşundan bu yana

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

EK -1 SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ

EK -1 SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ 1 EK -1 SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİLERİ Madde Mevcut Önerilen 6.2 II. BÖLÜM ÜYELİK TÜRLERİ ÜYE OLMA KOŞULLARI VE İŞLEMLERİ Onursal Üye Ülkeye, ÜNİVERSİTE ye ya da DERNEK

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Kulübün Adı ve Merkezi Madde 1- Kulübün Adı: Uluslararası Hukuk Kulübü dür. Kulübün kısa adı BUHK tur. Kulübün merkezi, T.C Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünde yer almaktadır.

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ dir. Kısa adı TÜM-İGD dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Ülke genelinde yasaya uygun olarak

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ ..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen üretimini

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) .././20... YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yıldırım Beyazıt

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ 1. GENEL HÜKÜMLER. KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU

KULÜP TÜZÜĞÜ 1. GENEL HÜKÜMLER. KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU KULÜP TÜZÜĞÜ 1. GENEL HÜKÜMLER KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU MADDE 1. Kulübün adı Karabük Üniversitesi Makine ve Bilişim Teknolojileri Kulübü ve kısa adı MABİTEK dir. Karabük Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi

Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi 1. Derneğin Adı: Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği dir 2. Birliğin Merkezi, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Binası, Gönyeli - Yenikent, dır Madde 2: Derneğin Amaçları

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM. Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları Amaç Madde -1 Merkez Birliğine üye olan Süt Üreticileri Birliği nin ürettikleri Sütü, ulusal düzeydeki üretim planlamasına ve Sütün pazarlanmasına ilişkin

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜMLER. Birinci Bölüm: İkinci Bölüm: Üçüncü Bölüm: Dördüncü Bölüm: Beşinci Bölüm: Altıncı Bölüm: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı ve Faaliyet Alanları Üyelik, Üyelik

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- a) Muş Üniversitesi öğrencilerinin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak b) Öğrenciler

Detaylı

Karakutu Derneği Tüzüğü

Karakutu Derneği Tüzüğü Karakutu Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı "Karakutu Derneği" olarak belirlenmiştir. Derneğin merkezi İstanbul'dadır ve şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Faaliyet Alanı

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞLETME KULÜBÜ (KBÜİK) ANA TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞLETME KULÜBÜ (KBÜİK) ANA TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞLETME KULÜBÜ (KBÜİK) ANA TÜZÜĞÜ GENEL HÜKÜMLER KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU MADDE 1. Kulübün adı Karabük Üniversitesi İşletme Kulübü ve kısa adı KBÜİK dir. Karabük Üniversitesi

Detaylı

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR İstanbul, 21 Şubat 2013-02-21 KOÇ HOLDİNG Nakkaştepe KOÇ YÖNDER YÖNETİM KURULU Mesut Ilgım (Başkan) Davut Ökütçü (Başkan Yardımcısı)

Detaylı

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ 28 Mart 2009 günü yapılan Merkez Genel Kurulu nda yapılan değişiklikleri kapsamaktadır Ankara, 28 MART 2009 TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

Detaylı

GERMANİ STLER DERNEĞİ

GERMANİ STLER DERNEĞİ GERMANİ STLER DERNEĞİ Dernek Tüzüğ ü Derneğin Adı ve Merkezi BÖLÜM I Derneğin Adı, Amacı, Merkezi ve Faaliyetleri Madde 1. a. Derneğin adı»germanistler Derneği«dir. Kısa adı: GERDER b. Derneğin Merkezi:

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1: T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Fotoğraf sanatının toplumsal işlevini gerçekleştirmek, fotoğraf sanatı aracılığıyla kitlelerle bağ kurmak, fotoğraf

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ DEMİRYOLU MALZEMELERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ DEMİRYOLU MALZEMELERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 29 Mayıs 2011 gün ve 27948 Sayılı Resmi Gazete ATILIM ÜNİVERSİTESİ DEMİRYOLU MALZEMELERİ UYGULAMA VE Amaç ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği ile Oluşturacağı Temsilcilikler Arasındaki İlişkileri Belirleyen İç Tüzük

CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği ile Oluşturacağı Temsilcilikler Arasındaki İlişkileri Belirleyen İç Tüzük İç Tüzük CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği ile Oluşturacağı Temsilcilikler Arasındaki İlişkileri Belirleyen İç Tüzük 1 İç Tüzük a) CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği; kendi sorumluluk

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 31.03.2010 gün 27538 Sayılı Resmi Gazete Amaç ATILIM ÜNİVERSİTESİ ROBOT TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak.

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak. K KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME ve TASARIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME UYGULAMA ÜNİTESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI BİRLİĞİN ADI MADDE 1- Adana İli Kozan İlçesi Turunçgil Üreticileri Birliği BİRLİĞİN ÇALIŞMA BÖLGESİ

Detaylı

TÜRKİYE ÇOCUK CERRAHİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1. Derneğin Adı ve Merkezi Deneğin adı Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği dir. Bu tüzükte yer alan TÇCD

TÜRKİYE ÇOCUK CERRAHİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1. Derneğin Adı ve Merkezi Deneğin adı Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği dir. Bu tüzükte yer alan TÇCD TÜRKİYE ÇOCUK CERRAHİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1. Derneğin Adı ve Merkezi Deneğin adı Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği dir. Bu tüzükte yer alan TÇCD kısaltması Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği ni tanımlar.

Detaylı

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ MADDE 1 A. Derneğin Adı: DeM Deneyimsel Eğitim Merkezi Derneği dir. B. Derneğin İngilizce Adı: "DeM Experiential Training Center Association" dır. C. Derneğin Kısaltması: "DeM"

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (16.02.2011 gün ve 27848 Sayılı Resmi Gazete) Amaç ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosu nun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar,

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar, T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar, Amaç MADDE 1- (1) Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, Atatürk

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ELEKTRO-EROZYON İLE İŞLEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ELEKTRO-EROZYON İLE İŞLEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ (27.12.2009 gün ve 27445 Sayılı Resmi Gazete) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ELEKTRO-EROZYON İLE İŞLEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Sayfa : 2/6 Amaç Madde 1- İlköğretim çağı çocuklarımızın; Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer - Unternehmerverband e.v. Oda ve organlarının kararları Almanca dilinde hazırlanır.

Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer - Unternehmerverband e.v. Oda ve organlarının kararları Almanca dilinde hazırlanır. TÜRK-ALMAN TİCARET ve SANAYİ ODASI TÜZÜGÜ Madde 1 Unvan, Merkez, Hesap dönemi Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i (TOBB) ile Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birli i (Deutscher Industrie- und Handelskammertag:

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÜLTÜR-SANAT, SPOR ve BİLİM TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÜLTÜR-SANAT, SPOR ve BİLİM TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÜLTÜR-SANAT, SPOR ve BİLİM TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı Öğrenci Kültür-Sanat, Spor ve Bilim Toplulukları nın

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Birim: Üniversiteye bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, uygulama ve araştırma merkezlerini,

YÖNETMELİK. a) Birim: Üniversiteye bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, uygulama ve araştırma merkezlerini, 2 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28013 Ondokuz Mayıs Üniversitesinden: YÖNETMELİK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLERİ TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK 07.04.2006 tarih ve 2006/10333 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulları Hakkında Tüzüğün Yürürlükten

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER BİRLİĞİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1. Bu yönergenin amacı; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 47 nci maddesinde öğrencilerin beden ve ruh sağlığının korunması, çalışma,

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge, Öğrenci Kulüplerinin ve Kulüpler Koordinatörlüğünün kuruluş, işleyiş ve denetim

Detaylı

Fikir ve Sanat Eseri Sahipleri ile Komşu Hak Sahipleri Meslek Birlikleri ve Federasyonları Hakkında Tüzük. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

Fikir ve Sanat Eseri Sahipleri ile Komşu Hak Sahipleri Meslek Birlikleri ve Federasyonları Hakkında Tüzük. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler 10.03.1999 Tarihli ve 99/12574 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1.4.1999 tarih ve 23653 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir Fikir ve Sanat Eseri Sahipleri ile Komşu Hak Sahipleri Meslek

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ. YÖNETİM ve EKONOMİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1 Muş Alparslan Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Topluluğu

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ. YÖNETİM ve EKONOMİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1 Muş Alparslan Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Topluluğu MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM ve EKONOMİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı, Adresi ve Amblemi Madde 1 Muş Alparslan Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Topluluğu Topluluğun Merkezi:Muş - MERKEZ Topluluğun

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 5 Aralık 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28133 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: YÖNETMELİK MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Madde 1. Derneğin adı Ankara Mikrobiyoloji Derneği dir. Derneğin amacı, Ankara ve diğer illerdeki üyeleri arasında yakınlaşma, dayanışma

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1-Kulübün adı: MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU DUR.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1-Kulübün adı: MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU DUR. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi Madde 1-Kulübün adı: MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ CAHİT ARF MATEMATİK TOPLULUĞU DUR. Kulübün Kısa Adı: CARF CLUP

Detaylı

Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği

Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği Genel Esaslar Sandığın Adı Madde: 1 - Sandığın adı ''GALATASARAY SPOR KULÜBÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA SANDIĞI'dır. Galatasaray Spor

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TÜZÜĞÜ - MADDE DEĞİŞİKLİKLERİ ÇİZELGESİ MEVCUT TÜZÜK MADDE METNİ DEĞİŞİK MADDE METNİ MADDE 3 - Dernek, amacını gerçekleştirmek için kurucusu bulunduğu Darüşşafaka Lisesi ile mevcut

Detaylı

MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ

MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ DEĞİŞİKLİK T : 20 MART 2016 DERNEK KÜTÜK NO : 34-166/098 ANKARA 1993 MEYVE SUYU ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (MEYED) TÜZÜĞÜ BÖLÜM I DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ DERNEĞİN ADI

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

(1) Derneğin amacı Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu olan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini izlemek ve gerçekleştirmek.

(1) Derneğin amacı Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu olan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini izlemek ve gerçekleştirmek. CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği Tüzüğü Madde 1: Derneğin Adı, yeri ve hesap yılı (1) Derneğin adı CHP Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland Birliği dir. Dernek, Türkiye Cumhuriyeti nde kurulu

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı

Detaylı

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA Yükseköğretimde en yüksek eğitim kurumu olan üniversiteler, bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL, MANYETİK VE YARIİLETKEN MALZEMELER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ( 24/11/2014 gün ve 29185 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MADDE 2 - Derneğin Merkezi Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade semtindedir. Derneğin şubesi yoktur.

MADDE 2 - Derneğin Merkezi Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade semtindedir. Derneğin şubesi yoktur. PSİKOLOJİK TESTLER DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Psikolojik Testler Derneği dir. Derneğin Merkezi İstanbul dadır. MADDE 2 - Derneğin Merkezi Fatih ilçesine bağlı Fındıkzade

Detaylı

TÜZÜK TADİL TASARISI

TÜZÜK TADİL TASARISI TÜZÜK TADİL TASARISI Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve İl Dernekler Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda hazırlanan tadil tasarısı Genel Kurulun görüş ve onayına sunulur. ESKİ ŞEKİL Madde

Detaylı

-> 5 07.08.2014 13:06

-> 5 07.08.2014 13:06 27 Temmuz 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29073 Adıyaman Üniversitesinden: YÖNETMELİK ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Amaç. MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin,

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Amaç. MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin, ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin, Amaç, Dayanak, Tanımlar, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda sosyal,

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönetmelik ile üniversiteler, kamu ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik

Detaylı

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE VE YABANCI DİLLER ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE VE YABANCI DİLLER ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 1 Amaç ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE VE YABANCI DİLLER ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. TANIM VE AMAÇ Madde 1. Tanım Topluluğun adı Mustafa Kemal Üniversitesi. Topluluğu dur...topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Eylül 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28763 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 Gedik Üniversitesinden: YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmenliğin amacı; Kafkas Üniversitesine

Detaylı

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ Madde 1: Topluluğun Adı Ve Merkezi a)topluluğun Adı : Bilgesam Gençlik Platformu dur. b)topluluğun Merkezi : İstanbul dur. Madde 2: Topluluğun Kurulma Amacı 1-BİLGESAM

Detaylı