05 Ocak - 09 Ocak 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "05 Ocak - 09 Ocak 2015"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda geçtiğimiz hafta noel ertesi ve yılbaşı olduğu için hacmin düşük olduğunu gördük. Veri akışı açısından ise çok önemli bir verinin olmadığı bir haftayı geride bıraktık. ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda Tüketici Güven Endeksi, Chicago İmalat PMI ve ISM İmalat PMI verilerinin beklenti altında kaldığını gördük. Ayrıca Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularında beklenti ve bir önceki haftanın üzerinde kalındığı görüldü. Ancak Bekleyen Konut Satışları verisindeki beklenti üzeri artış konut sektöründeki hareketliliğin devam ettiğini göstermesi açısından önemliydi. Avrupa tarafında geçtiğimiz hafta yılbaşı dolayısıyla Çarşamba yarım gün, Perşembe ise tam gün finansal piyasalar kapalıydı. Piyasaların bir buçuk gün kapalı olduğu haftada veri akışı azdı. Açıklanan verilere göz attığımızda Almanya ve Euro Bölgesi İmalat PMI verilerinin beklentilere yakın açıklandığını gördük. İngiltere den ise Ulusal Konut Fiyat Endeksi ve İmalat PMI verilerinin açıklandığını ve her iki verinin de beklentileri karşılamadığını gördük. Euro Bölgesi nin sorunlu ekonomilerinden Yunanistan da ise Cumhurbaşkanı nın parlamento tarafından seçilememesinin ardından erken seçim kararı alındı. Muhalif parti Syriza nın anketlerde birinci parti olduğu görülüyor. İktidara gelmeleri halinde milli gelirin yüzde 175 ini oluşturan devlet borcunun üçte ikisini silme vaadinde bulunana Syriza nın, Yunanistan ın AB ve Uluslararası Para Fonu ndan (IMF) aldığı krediyi yeniden müzakereye açmak istemesi yatırımcılar tarafından kaygıyla izleniyor. Asya tarafından açıklanan az veri içinde ön plana çıkanlar Çin den gelen veriler oldu. Haftanın ilk işlem gününde Çin deki sanayi kuruluş karlarının son iki yılın en sert düşüşü gösterdiği kaydedildi. Haftanın devamında açıklanan HSBC Nihai İmalat PMI verisi ise beklenti altında kalarak global ekonomiye ilişkin kaygıları arttırdı. Çin Devleti tarafından açıklanan İmalat PMI verisi ise 50,0 olan beklenti düzeyinin hemen üzerinde gelse de geçtiğimiz ayın altında kaldı. Geçtiğimiz hafta yurtiçinden açıklanan verilere baktığımızda Aralık ayına ait Tüketici Güven Endeksinin Kasım ayının altında kaldığını, Kasım ayına ait Dış Ticaret Açığının ise beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini gördük. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise 2015 yılına dair yaptığı açıklamada büyümenin daha yüksek, cari açık, enflasyon ve faizlerin ise daha düşük bir yıl olmasını beklediklerini belirtti. TCMB den gelen zorunlu karşılıkların arttırıldığı haberi ise piyasaların kapalı olduğu cumartesi günü açıklandı. TCMB nin yaptığı düzenlemenin iç piyasaya net etkisi 800 milyon ABD doları likidite azalışı yönünde olacaktır.

2 ABD ABD piyasalarında bu hafta yıl sonu havası hakimdi senesini geride bırakıp 2015 e girdiğimiz haftada ABD ekonomisinde işlerin yolunda gitmesiyle birlikte Dolar Endeksi nin 91,16 seviyesine çıkarak 2006 yılından bu yana en yüksek değere ulaştığını gördük. S&P %1, ,20 Hafta boyunca açıklanan verilere baktığımızda ilk olarak Dallas Merkez Bankası nın İmalat Endeksi takip edildi. Aralık ayına ait açıklanan endeks bir önceki aydan daha düşük geldi ve 4,1 seviyesine geriledi. Kasım ayında 10,5 olarak duyurulmuştu. Verinin en son 2013 Mayıs ayında negatif değerlere düştüğü görülüyor. Pazartesiye nazaran biraz daha hareketli geçen Salı gününde haftalık bazda açıklanan Zincir Mağaza Satışları takip edildi. Geçtiğimiz hafta %3.4 oranında yükselen veri, bu hafta sabit kaldı ve değişim olmadığı açıklandı. Johnson Redbook Endeksi olarak bilinen Kırmızı Kitap DOW %1, ,99 NASDAQ %1, ,81 verisi ise aylık bazda %0,5 oranında gerileme gösterdi. Yıllık bazda ise hafif yükselerek %5,4 düzeyinde açıklandı. Yine aynı gün açıklanan Tüketici Güven Endeksi ise önemli verilerden biriydi. Geçtiğimiz hafta Salı günü açıklanan ve son dönemdeki istikrarlı yükselişini sürdüren Michigan Tüketici Güveni ile ABD lilerin ekonomiye olan güveni bir kez daha tazelenmişti. Tüketici Güven Endeksi nde de bu bağlamda bir önceki aya göre olumlu beklentiler vardı düzeyinde olan beklentileri karşılayamasa da 92.6 seviyesi ile bir önceki aydan yüksek gelebilmeyi başardı. Kasım ayı verisi ise 91.0 seviyesine revize edildi yılının son gününde ABD piyasalarında istihdam ve konut verileri takip edildi. Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları beklentilerden olumsuz olarak seviyesinde açıklanırken, Devam Eden İşsizlik Başvuruları tam tersine beklentilerden iyi gelerek 2milyon 353bin kişi seviyesinde kaldı. Konut sektörüne baktığımızda da Bekleyen Konut Satışları ön plandaydı. Mevcut yapılar için imzalanan gayrimenkul sözleşmelerin miktarını belirleyen veri beklentilerden olumlu gelerek %0.8 oranında arttı. Geçtiğimiz ay ise satış rakamlarında %1.1 oranında gerileme görülmüştü. Yılın son gününde bir de Chicago PMI Endeksi duyuruldu. Aralık ayına ait beklentinin 60.2 olduğu veri, 58.3 seviyesinde geldi. Böylelikle Kasım ayının da gerisinde kalmış oldu.

3 ABD Yeni yılın ilk işlem gününde tüm dünyada olduğu gibi ABD ye de İmalat PMI rakamları yön verdi. Aralık ayına ait Üretim PMI verisinin geçen ay ile paralel olarak 53.7 seviyesinde geleceği öngörülüyordu. Ancak endeks, beklenti üzerinde geldi ve 53.9 olarak duyuruldu. Hemen ardından açıklanan Tedarik Yönetim Enstitüsü(ISM) İmalat İstihdam verisi yine beklenti üzerinde geldi ve 56.8 düzeyinde duyuruldu. Bir önceki ay 54.9 seviyesinde gelmişti. ISM in açıkladığı ve ABD için haftanın son önemli verisi olan İmalat Endeksi olumlu gelen diğer imalat rakamlarının aksine beklentinin ve bir önceki ayın gerisinde kalarak 55.5 seviyesinde açıklandı. Hafta içerisinde eski FED başkanlarından Alan Greenspan ülke ekonomisi ve gündemde olan para politikaları konusunda düşüncelerini aktardı. Greenspan ABD ekonomisindeki toparlanmanın iyice rayına oturduğunu düşünenlerin arttığı bir dönemde durumun tam da öyle olmadığını düşündüğünü belirtti. Katıldığı bir programda açıklamalar yapan eski FED başkanı; Amerika diğer ülkelerden daha iyi durumda, ancak tam anlamıyla toparlanmış değil, ülke ekonomisi halen oldukça durgun. diye konuştu. Ekonominin tamamıyla toparlanabilmesi için şirketlerin katma değeri yüksek, üretken varlıklara daha fazla yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Bunun yanında konut piyasasının yeniden yükselmeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

4 AVRUPA Avrupa tarafında geçtiğimiz hafta, yılbaşı dolayısıyla Çarşamba yarım gün, Perşembe ise tam gün finansal piyasalar kapalıydı. Avrupa tarafından açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklenti dahilinde gelen Almanya İmalat PMI oldu. 50 nin üzerinde gerçekleşmelerde imalat sektöründe genişlemeye işaret eden veri, geçtiğimiz ayda açıklandığı gibi 51.2 seviyesinde geldi. Euro Bölgesi ne ait İmalat PMI ise 50.6 düzeyinde gelerek, beklentinin hafif altında kaldı. Rakamın, bir önceki ayda açıklandığı gibi 50.8 seviyesinde gelmesi bekleniyordu. Hafta boyunca açıklamalarını takip ettiğimiz Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Draghi, merkez bankasının fiyat istikrarını koruma görevini yerine getirememesine yönelik risklerin 6 ay önceye göre yükseldiğini söyledi. Draghi ayrıca, gerekmesi durumunda 2015 yılı başında harekete geçmeye hazır olunduğu ifadesini yineledi. DAX %1, ,73 FTSE %0, ,8 NASDAQ %1, ,29 Avrupa nın diğer bir önemli ekonomisi olan İngiltere den gelen verilere baktığımızda, Ulusal Konut Fiyat Endeksi ve İmalat PMI beklentilerin altında kaldı. Mortgage lı ev fiyatlarında olan aylık değişimi ölçen Ulusal Konut Fiyat Endeksi, aylık bazda %0.2 seviyesinde yıllık bazda ise %7.2 düzeyinde artsada beklenti altında kalmış oldu. Endeks in aylık bazda %0.3 seviyesinde, yıllık bazda ise %7.5 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. Beklentinin 53.6 olduğu İmalat PMI ise 52.5 seviyesinde açıklanarak Sterlin de yılın ilk işlem gününde yaşanan ağır değer kaybını tetikledi. Geçtiğimiz ay İmalat PMI 53.5 düzeyinde gerçekleşmişti. Euro Bölgesi nin sorunlu ekonomilerinden Yunanistan da ise Cumhurbaşkanı nın parlamento tarafından seçilememesinin ardından erken seçim kararı alındı. Muhalif parti Syriza nın anketlerde birinci parti olduğu görülüyor. İktidara gelmeleri halinde milli gelirin yüzde 175 ini oluşturan devlet borcunun üçte ikisini silme vaadinde bulunana Syriza nın, Yunanistan ın AB ve Uluslararası Para Fonu ndan (IMF) aldığı krediyi yeniden müzakereye açmak istemesi yatırımcılar tarafından kaygıyla izleniyor.

5 ASYA Asya tarafından açıklanan verilere baktığımızda, haftanın ilk işlem gününde Çin deki sanayi kuruluş karlarının son iki yılın en sert düşüşü gösterdiği kaydedildi. Haftanın devamında açıklanan HSBC Nihai İmalat PMI verisi ise beklenti olan 49,5 düzeyinin hemen üzerinde 49,6 seviyesinde açıklandı. Veri geçtiğimiz ayın üzerinde gelse de imalat sektöründeki genişlemeyi gösteren 50 düzeyinin altında kalmış olduğu için global ekonomiye ilişkin kaygıları arttırdı. Çin Devleti tarafından açıklanan İmalat PMI verisi ise 50,0 olan beklenti düzeyinin hemen üzerinde 50,1 seviyesinde geldi ancak geçtiğimiz ayın altında kaldı. Çin İmalat Dışı PMI ise Aralık ayında geçtiğimiz ayın hemen üzerinde 54,1 düzeyinde geldi. Japonya hisselerine yılın son işlem gününde enerji hisselerinin düşüş kaydetmesi negatif yansırken, Çin hisselerinde ise düşük İmalat PMI rakamlarının ardından hükümetin teşvikleri Nikkei %2, Hang Seng %2, Shangai %2, ,68 artıracağı haberleri ralliye neden oldu. Japonya da ise haftanın son işlem günü Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda nın açıklamaları takip edildi. Kuroda; Tekrar parasal genişlemeye gidilmesi durumunda Merkez Bankası nın pek çok aracının bulunduğunu, enflasyon hedefine ulaşılması konusunda Merkez Bankası nın gelecek mali yılda kararlığının devam edeceğini belirtti. Ayrıca Japonya Merkez Bankası nın yüzde 2 lik fiyat hedefine ulaşması için gerekli olması halinde teşvikleri genişletmeye hazır olduklarını belirtti. Yılbaşı dolayısıyla bir çok piyasanın tatil olduğu geçtiğimiz hafta öne çıkan verilere baktığımızda; Yılın son işleminde Avustralya dan beklentilere paralel %0.5 düzeyinde açıklanan Özel Sektör Kredisi ve yine yılın son işlem gününde beklentinin üzerinde 49.6 seviyesinde açıklanan Çin den HSBC İmalat Satınalma Müdürleri Endeksi ni görmekteyiz. Yeni yıla girdiğimizde ise öne çıkan veriler Çin den beklentilere paralel 50.1 düzeyinde İmalat PMI ve 54.1 seviyesinde açıklanan Çin Üretim Dışı İmalat PMI ön plandadır.

6 TÜRKİYE Geçtiğimiz hafta yurtiçinden açıklanan verilere baktığımızda Aralık ayına ait Tüketici Güven Endeksinin Kasım ayının altında kaldığını, Kasım ayına ait Dış Ticaret Açığının ise beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini gördük. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise 2015 yılına dair yaptığı açıklamada büyümenin daha yüksek, cari açık, enflasyon ve faizlerin ise daha düşük bir yıl olmasını beklediklerini belirtti. TCMB den gelen zorunlu karşılıkların arttırıldığı haberi ise piyasaların kapalı olduğu cumartesi günü geldi. TCMB nin yaptığı düzenlemenin iç piyasaya net etkisi 800 milyon ABD doları likidite azalışı yönünde olacaktır. Hafta içinde gelen verilerin detayına bakacak olursak Tüketici Güven Endeksinin Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında azalarak Kasım ayındaki 68,7 düzeyinden 67,7 düzeyine indiğini gördük. Dış Ticaret Açığı verilerine baktığımızda ise, Kasım ayında Türkiye'nin dış ticaret açığının yıllık bazda yüzde 15 artarak 8,3 milyar dolara yükseldiğini görüyoruz. Piyasa beklentisinin 7,8 milyar dolar olduğu veri beklentileri aşarak 2014'ün şu ana kadarki en yüksek ticaret açığı olarak kayda geçti. Böylece 11 aylık dış ticaret açığı da 34,6 milyar dolara çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kasım ayında ihracat yüzde 7,5 daralarak 13,1 milyar dolara indi. Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracatta yaşanan yüzde 8,3 düşüş, genel ihracat performansını da düşürdü. Türkiye toplam ihracatının yüzde 40'ından fazlasını AB ülkelerine yapıldığı göz önüne alındığında Euro Bölgesindeki ekonomik yavaşlamanın ülke ekonomisine de yansıdığı görülüyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın kasım ayında yüzde 66,3 olarak gerçekleşirken, bu yılın aynı ayında yüzde 61,2'ye düştü. TCMB zorunlu karşılık oranlarında ve rezerv opsiyon mekanizmasında değişikliğe gitti. Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre küresel piyasalardaki son gelişmeler dikkate alınarak finansal istikrarı desteklemek amacıyla bankaların ve finansman şirketlerinin yabancı para cinsinden yükümlülüklerinin zorunlu karşılık oranları, çekirdek dışı yükümlülüklerde vadelerin uzamasını teşvik edici yönde değiştirildiği belirtildi. Buna göre yabancı para zorunlu karşılık oranlarındaki artışla Merkez Bankası nın döviz rezervlerine yaklaşık 3,2 milyar ABD doları tutarında katkı sağlanacağı, hâlihazırda yüzde 11,7 olan yabancı para ortalama zorunlu karşılık oranının ise yüzde 12,8 seviyesine yükseleceği belirtildi. Ayrıca rezerv opsiyon mekanizmasında yapılan teknik ayarlamaya göre Merkez Bankası rezervlerinden 2,4 milyar ABD Doları serbest kalabileceği belirtildi. Böylelikle TCMB nin yaptığı düzenlemenin rezervlere net etkisi 800 milyon ABD doları artış yönünde olacaktır. Yani mevcut düzenleme piyasadan 800 milyon ABD doları para çekilmesi anlamı taşımaktadır.

7 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü Asya bölgesinden açıklanacak önemli bir veri olmadığı için haftaya 10:00 da Türkiye den gelecek Aralık ayı enflasyon verileri ile başlayacağız. Ardından 11:30 da İngiltere den açıklanacak Yapı PMI verisi ve 15:00 de Almanya dan gelecek Aralık ayı TÜFE verisini izleyeceğiz. Salı günü veri akışı Avustralya dan 02:30 da açıklanacak Ticaret Dengesi ve 03:45 te Çin den gelecek HSBC Hizmet PMI verisi ile başlayacak. 10:55 te Almanya, 11:00 de Euro Bölgesi 11:30 da ise İngiltere Hizmet PMI verileri izlenecek. 15:30 da Kanada dan gelecek Hammadde Fiyat Endeksinin ardından 16:45 te ABD Hizmet PMI, 17:00 de ABD Fabrika Siparişleri ve ISM İmalat Dışı PMI verileri takip edilecek. Çarşamba günü 05:30 da Çin den gelecek ihracat ve ithalat verileri ile başlayacak. 09:00 da Almanya dan Perakende Satışlar, 10:55 te ise İşsizlik Oranı açıklanacak. 12:00 de gelecek Euro Bölgesi Aralık ayı TÜFE ve İşsizlik Oranı verilerinin ardından 15:15 de ABD den ADP Özel Sektör İstihdam verisi takip edilecek. 15:30 da ise ABD den ve Kanada dan açıklanacak Ticaret Dengesi verilerinin ardından 17:00 de Kanada dan gelecek Ivey PMI verisi izlenecek. 21:00 de ise günün ve haftanın en önemli haberlerinden son FED -FOMC toplantısına ait toplantı tutanakları açıklanacak. Perşembe günü 01:30 da FOMC üyelerinden Evans ın konuşması ile başlayacak. 02:30 da Avustralya dan gelecek Yapı İzinleri dışından Asya bölgesinden gelecek önemli bir veri bulunmuyor. Güne 09:00 da Almanya dan açıklanacak Fabrika Siparişleri ve 12:00 de Euro Bölgesinden gelecek Perakende Satışlar verileri ile başlayacağız. 14:00 de İngiltere Merkez Bankası nın (BOE) faiz kararı, 15:30 da ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları takip edilecek. Cuma günü veri akışı 02:30 da Avustralya Perakende Satışlar verisi ile başlayacak. 03:30 da ise Çin TÜFE verileri gelecek. 09:00 da Almanya dan Sanayi Üretimi ve Ticaret Dengesi, 11:30 da da İngiltere den Sanayi Üretimi, İmalat Üretimi ve Ticaret Dengesi verileri takip edilecek. 15:30 da ise global piyasaların yakından takip edeceği ABD Tarım Dışı İstihdam Değişikliği ve İşsizlik Oranı izlenecek. 15:30 da gelecek diğer önemli veriler ise ABD saatlik Kazanç Endeksi ve Kanada Yapı İzinleri ve İşsizlik Oranı verileri olacak.

8 EURUSD Geçtiğimiz hafta Avrupa tarafında izlediğimiz Almanya İmalat PMI beklenti dahilinde gelirken, Euro Bölgesi İmalat PMI beklentinin hafif altında kaldı. ABD tarafında ise, Tüketici Şartları ve ISM İmalat Endeksi beklentileri karşılayamazken, Beklemedeki Ev Satışları beklentileri karşıladı. Açıklamalarını takip ettiğimiz Avrupa Merkez Bankası Başkanı(ECB) Draghi, merkez bankasının fiyat istikrarını koruma görevini yerine getirememesine yönelik risklerin 6 ay önceye göre yükseldiğini söyledi. Gelecek hafta Almanya ve Euro Bölgesi nde Tüketici Fiyat Endeksi ile İşsizlik Oranlarını izlerken, ABD de, ISM İmal Olmayan Endeks ve bütün piyasaların merakla beklediği ABD Tarım Dışı İstihdam verisini izleyeceğiz. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; Hafta başında direncini test eden parite direncin geçilememesi ile aşağı yönlü trendini sürdürerek seviyesinden haftayı kapattı. Bu seyrini devam ettirmesi halinde izleyeceğimiz ilk destekler ve seviyelerinde bulunmakta. Euro lehine işlemlerin gerçekleşmesi durumunda ise ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız seviyesi üzeri fiyatlamalar durumda ve izleyeceğimiz diğer dirençler nin önemli direnç seviyesi olduğunu bu seviye üzerinde ise ve kritik dirençlerini izleyeceğimizi belirtelim. Yukarı hareketin devamı adına kritik seviyesi üzeri kalıcılık gerektiğini, aksi halde tekrar geri çekilmeler görülebileceğini hatırlatmak isteriz.

9 GBPUSD Haftaya yükseliş yönünde başlayan GBPUSD paritesinde, yılbaşının yaşanıldığı geçen haftanın son işlem gününe kadar yatay seyir gözlendi. Sterlin, haftanın son işlem günü İngiltere'den gelen olumsuz imalat verilerinin etkisiyle Amerikan Doları karşısında 17 ayın en düşük seviyesine gerileyerek seviyesini gördü. Parite için önümüzdeki hafta İngiltere tarafında öne çıkacak verilere bakacak olursak; Pazartesi Yapı PMI haftanın ilk önemli verisi olarak izlenecek. Haftanın ilerleyen günlerinde Hizmetler PMI, Faiz Oranı Beyanatı, Endüstriyel Üretim, İmalat Üretimi ve Ticaret Dengesi takip edilecek. ABD tarafında ise Cuma günü açıklanacak olan Tarımdışı İstihdam verisi haftanın en önemli verisi konumunda. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Haftanın son işlem gününde İngiltere den açıklanan verilerin ardından önemli seviyesinin altında kapanış yapan paritede, yukarı yönlü fiyatlanmalarda seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ve kritik direnç seviyelerini takip edeceğiz. Olası yukarı hareketin devamı için üzeri kalıcılık gerektiğini belirtelim altı hareketliliğin devam etmesi halinde ve 1.50 izleyeceğimiz ilk destek seviyeleri olacak.

10 USDJPY Amerikan Doları geçtiğimiz haftaya, yine Japon Yen i karşısında yükselişle başladı. Parite, Dolar endeksinin son 9 yılın en yüksek seviyesinde seyretmesiyle seviyesini gördü. Geçtiğimiz hafta paritedeki en fazla hareketlilik, yılsonu olması nedeniyle kar satışlarından kaynaklanan değer kayıpları oldu. USDJPY paritesi, seviyesine kadar geriledi. Perşembe günü Yılbaşı nedeniyle birçok piyasanın tatil olduğu günün ardından, USDJPY paritesinde yılın son günü yaşanan kar satışlarının ardından, değer kayıplarına haftanın son işlem günü Amerika dan açıklanan verilerin ardından devam etti. Paritenin seviyesinden seviyesine kadar gerilediği gözlendi. Sonrasında yaşanan toparlanma ile haftalık kapanışın civarından gerçekleştiği görüldü. Haftaya ABD Tarımdışı istihdam verisinin yanı sıra, parite için öne çıkan Japonya verilerine bakarsak; Haftanın ilk işlem gününde İmalat PMI ve haftanın son işlem gününde Döviz Rezervleri ve Aylık Bazda Önemli Endeks takip edilecek. USDJPY paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Geçtiğimiz haftayı yatay seyirle geçiren paritede, yukarı yönlü fiyatlanmaların oluşması halinde ilk dirençler ve seviyelerinde bulunmakta nin ise kritik direnç konumunda olduğunu belirtelim. Geri çekilmelerde ise ve kritik destek seviyelerini takip edeceğiz.

11 S&P 500 SP500 Yakın Vadeli Kontratı'nın bu hafta, daha önceki raporlarımızda da varlığından bahsettiğimiz uzun vadeli yükseliş kanalının üst bandını kıramayıp geri çekildiğini takip ettik. Geçtiğimiz haftalarda sürekli tazelediği rekor seviyeler ile 2090 direncine kadar yükselen kontrat, daha fazla alıcı bulamayıp yılbaşında yaşanan likidite azlığının da etkisiyle geri çekildi. Haftalık kapanışını da kritik 2044 desteği üzerinde gerçekleştirdi. 9 Ocak Cuma günü ABD Tarımdışı İstihdam Raporu açıklanacak. Bu önemli verinin kontrat üzerindeki etkilerini takip edeceğiz. Kontrata teknik açıdan bakacak olursak; İşlemlerin 2011 yılından bu yana uzun vadeli yükseliş kanalı içerisinde gerçekleştiğinden daha önceki haftalık raporlarımızda da bahsetmiştik. Bu hafta başında, kanalın üst bant seviyesi olan 2090 direncini kıramayıp hafta içerisinde negatif yönde hareket ettiğini ve kapanışını kritik 2044 desteği üzerinde gerçekleştirdiğini gördük. SP500 Yakın Vadeli Kontrat'ta, 2044 seviyesi altında geri çekilmelerin devam etmesi halinde ve kritik 1980 desteklerini takip edeceğiz. Eğer kritik 1980 desteği kırılırsa daha aşağıda 1954 ve 1933 destekleri takip edilebilir desteği üzerinde tutunma sağlanır ve alım yönlü işlemler oluşursa da, ve yeniden 2090 dirençlerini izliyor olacağız. Daha yukarıda da 2103 ve 2120 dirençlerini bulunmaktadır.

12 ALTIN ALTIN'ın yılın son haftasında dalgalı seyir içerisinde olduğunu gördük. Haftanın ilk işlem gününde 1186 desteğine kadar geriledikten sonra bu seviye üzerinde tutunmayı başarmış ve gün içerisinde tepki alımlarının yaşanmasıyla 1207 direncini test etmişti. Haftanın sonuna doğru da Dolar Endeksi'nin neredeyse 2007 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıkması ve 90 seviyesi üzerinde tutunmaya devam ettiğini görüldü. Endeks ile ters korelasyon ilişkisi içerisinde bulunan ALTIN'ın geri çekilmeye başladığını takip ettik. Negatif yönlü hareket ile 1174 seviyesinin aşağısına sarkmış ancak tepki alımları ile haftayı 1186 desteğinin hemen üzerinde haftalık kapanışını yapmıştır. ALTIN a teknik açıdan bakacak olursak; Hafta boyunca dalgalı bir seyir içerisinde yön arayan ALTIN, Cuma günü Dolar endeksi'ndeki güçlenme ile geri çekilse de bulduğu tepki alımları sonrası yükselerek kapanışını 1186 desteği üzerinden gerçekleştirdi. İşlemlerin yukarı yönlü devam etmesi halinde ilk olarak kritik 1196 direncini takip edeceğiz. Bu önemli direncin kırılması durumunda daha yukarıda ve kritik 1255 dirençleri bulunmaktadır kritik direncinin üzerindeki fiyatlamalarda alım iştahının artabileceğini belirtmek isteriz. Aksi halde tekrar geri çekilmeler görülebilir desteğinde tutunmanın sağlanamaması ve geri çekilme oluşması halinde ise ve kritik 1155 desteklerini izliyor olacağız seviyesinin ALTIN'da kritik destek olduğunu, bu seviye aşağısında satış baskısının artabileceğini belirtelim. Bu durumda da ve 1105 destekleri izlenebilir.

13 BRENT Petrolde hafta boyunca yaşanan önemli gelişmelere baktığımızda; Irak ve Rusya da petrol üretim seviyeleri 20 yılı aşkın bir sürenin en yükseğine çıktı. OPEC in petrol üretimi ise, aralık ayında %1 den az gerileyerek 12 üyeli grubun üretimi düşürmeme kararı almasından bu yana ilk kez düşüş gösterdi. BRENT Petrol haftaya direnci altında açılarak başladı ve seviyesine kadar yükseldi. Sonrasında hafta boyu düşüş eğiliminde olduğu görülen BRENT, Cuma günü kritik desteğini denedi. Desteğin çalışması sonrası yaşanan toparlanma ile haftayı düzeyinde kapattı. Yeniden görülebilecek geri çekilmelerde takip edeceğimiz ilk destekler ve kritik seviyesinde bulunmakta. Kritik seviyesi altı kalıcılıkta geri çekilmenin hızlanabileceğini ve bu durumda ve desteklerini izleyeceğimizi belirtelim ise bir sonraki kritik destek seviyesi konumunda seviyesi üzeri fiyatlamalar devam ettiği sürece ise ve dirençlerini takip ediyor olacağız seviyesi üzeri işlemlerde toparlanmanın görülebileceğini ve bu durumda ise ve ün izleyeceğimiz diğer dirençler olduğunu ifade edelim.

14 USDTRY Türkiye açısından sakin bir haftayı geride bıraktık. Fakat global piyasalarda yaşanan gelişmelerin Türk Lirası nı daha çok etki altında bıraktığını görmekteyiz. Haftanın ilk işlem gününde önemli veri açıklanmazken ABD den gelen Tüketici Güven Endeksi beklenti altında kalarak 92.6 düzeyinde gerçekleşti ve USDTRY kurunda sınırlı hareketliliğe sebep oldu. Çarşamba günü Türkiye Ticaret Açığı beklentinin üzerinde gelerek 8 Milyar 320 Milyon Dolar düzeyinde açıklandı ve TL de sınırlı değer kayıpları görüldü. Haftanın son işlem gününde Dolar endeksinde görülen güçlenme USDTRY kurunda yukarı yönlü sert hareketliliklere sebep oldu ve haftayı seviyesi altında kapanışla tamamladı. Kura teknik olarak baktığımızda; Haftaya desteği üzerinde başladığını gördüğümüz USDTRY kurunda salı günü yaşanan sert yükselişle li seviyeler test edildi. Kur yılın son gününü ise 2.33 civarından tamamladı. Yeni yılın ilk, haftanın ise son işlem gününde Dolar endeksinde yaşanan değerleme sonucu tekrar seviyesi test edildi ve kur haftayı kritik direncinin hemen altında kapattı. Yukarı yönlü hareketlilik ve seviyesi üzeri kalıcılık halinde alışların hızlanabileceğini belirtelim. Bu durumda ve dirençlerini takip edeceğiz. Fiyatlamaların kritik seviyesi altında gerçekleşmesi halinde ise izleyeceğimiz destekler ve kritik seviyelerinde bulunmakta. Ayrıca desteğinin önemli olduğunu, bu seviye üzerinde hareketlilik devam ettiği sürece yukarı hareketliliğin devamını beklediğimizi, desteğin kırılması durumunda ise geri çekilmenin hız kazanabileceğini belirtmek isteriz.

15 EURTRY Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı haftada salı günü Tüketici Güveni Endeksi açıklandı. Euro Bölgesinde ise haftanın son işlem gününde AMB Başkanı Mario Draghi 'nin konuşmaları ile Euro Bölgesi ve Almanya İmalat PMI verileri takip edildi. Salı günü açıklanan Tüketici Güveni Endeksi Aralık ayında 67.7 düzeyinde gelerek bir önceki ay gerçekleşen 68.7 düzeyinin altında kaldı ve TL de sınırlı değer kayıplarına sebep oldu. Haftanın son işlem gününde AMB Başkanı Mario Draghi; deflasyon riskine karşı parasal genişleme ihtimalinin arttığı sinyali vermesi ve Euro Bölgesi ve Alman İmalat PMI verilerinin beklenti altında kalması ile EURTRY kurunda satış baskısı görüldü ve kur haftayı kritik desteğinin hemen üzerinde kapattı. Kura teknik olarak baktığımızda; Haftaya seviyesinde başladığını gördüğümüz EURTRY, kurunda Salı günü gerçekleşen sert yükseliş sonrası seviyesine doğru hareketlilik gözlendi ve bu seviyede kalıcılık sağlanamadı. Haftanın son işlem gününde Euro bölgesinde gelen olumsuz İmalat PMI verileri ve öncesinde AMB Başkanı Draghi nin konuşması sonrası Euro da yaşanan sert satışlar sonrası kritik desteğinin hemen üzerinde haftayı tamamlandı. EURTRY kurunda yukarı yönlü hareketlilik ve seviyesi üzeri kalıcılık halinde kritik ve dirençleri izlenebilir. Fiyatlanmaların seviyesi altında gerçekleşmesi durumunda satışların hızlanabileceğini ve bu durumda ve desteklerini takip edeceğimizi belirtmek isteriz.

16 VIOP 30 Haftaya kritik direncinin hemen altında bir açılışla başlayan VİOP30 Şubat Vadeli Kontrat ta, hafta boyunca direnci denemelerinin olduğu görüldü. Denemelerde üzeri kalıcılık sağlanamadı ve haftalık kapanış seviyesinden gerçekleşti. Kontratta üzeri kalıcılık halinde alış iştahının artmasını beklediğimizi belirtelim. Bu durumda izleyeceğimiz ilk dirençler ve seviyelerinde bulunmakta ilk hedef fiyat ve kritik direnç konumunda direnci geçilemez ise geri çekilmelerde sırasıyla ve desteklerini izleyeceğiz ilk kritik desteğimiz. Kırılması halinde ise ve önemli desteklerinin gündeme gelebileceğini belirtelim desteğinin altında ise geri çekilmenin devamının gelebileceğini, üzeri tutunma sağlanması halinde ise tekrar yukarı hareketlilik görülebileceğini belirtmek isteriz.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Yunanistan endişeleriyle yükselen altın, kazançlarını geri vermeye deva ediyor. Dün de altındaki bu satış baskısı

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz 22 Eylül 2017 22 Eylül 2017 Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan aylık bültende, Euro Bölgesi nde büyüme rakamlarında

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir

Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir 05 Nisan 2017 05 Nisan 2017 Bugün Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatiliteyi Artırabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avustralya Merkez Bankası politika faiz oranını değişikliğe

Detaylı

OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı

OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı 1 Aralık 2016 OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı Petrol ihraç eden ülkelerin üretim miktarı üzerinde anlaşmaya varmış olması ile Ham Petrol 50 Dolar a yükseldi.

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME

GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME GÜNDEM YURTİÇİNDE TÜİK AVRUPA DA ÖNCÜ BÜYÜME 01.08.2017 Dün görece yatay seyreden piyasada yurtiçinde dış ticaret rakamlarını takip ettik. TUİK verilerine göre ihracat geçtiğimiz aya göre yüzde 2.3 artarak

Detaylı

Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor. 04 Eylül 2017

Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor. 04 Eylül 2017 04 Eylül 2017 Dolar Endeksinin 92,00 Seviyesi Üzerinde Tutunma İsteği Devam Ettiği Görülüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Ağustos ayı İmalat PMI verisi beklentilere

Detaylı

YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK

YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK 09 Şubat 2017 YEREL FED BAŞKANLARININ YAPACAĞI AÇIKLAMALAR DOLAR IN SEYRİ AÇISINDAN ÖNEMLE TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya nın Aralık ayı cari işlemler fazlası rakamı 1,29

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de Caixin İmalat PMI verisi beklentinin üzerinde 51,9 olarak açıklandı. Fransa TÜFE öncü rakamı beklentinin

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda İngiltere de açıklanan TÜFE verisi Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Fed in 1-2 Mayıs

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

09 Ocak Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. 09 Ocak 2017

09 Ocak Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. 09 Ocak 2017 09 Ocak 2017 09 Ocak 2017 Bugün, Yurtiçinde Sanayi Üretimi Rakamı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta genelinde Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan makro verilerin birçoğunun

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de vergi yasa tasarısının ötelenebileceği yönünde resmi olmayan haber akışları ile

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık

Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık 17 Şubat 2017 17 Şubat 2017 Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık Dün ABD tarafında Fed Başkan yardımcısı Fischer ın açıklamaları takip edildi. Özellikle yüzde 2 lik

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Haziran 2016 Cuma

Teknik Bülten. 03 Haziran 2016 Cuma Güne Başlarken Dallas Fed Başkanı Rob Kaplan, Fed'in bir sonraki faiz artırımının Haziran mı yoka Temmuz'da mı olacağı sorularına açık kapı bırakarak, "bekleyip göreceğiz." dedi. Avrupa Merkez Bankası

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

07 Kasım Piyasalar Bugün Draghi ve Yellen ile Yön Bulacak. 07 Kasım 2017

07 Kasım Piyasalar Bugün Draghi ve Yellen ile Yön Bulacak. 07 Kasım 2017 07 Kasım 2017 07 Kasım 2017 Piyasalar Bugün Draghi ve Yellen ile Yön Bulacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Eylül ayı Fabrika Siparişleri beklentilerin üzerinde yüzde 1,0 oranında

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor

18 Temmuz Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor 18 Temmuz 2017 18 Temmuz 2017 Dolar Kanadında Kayıplar Genişliyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde açıklanan Haziran ayı TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum USDTRY EURUSD USDJPY GBPUSD ALTIN Dün açıklanan TÜFE rakamları beklentinin altında gelse de yükseliş dev ediyor. Çekirdek TÜFE yüzde 7 den 7.5 e yükselirken,

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

24 Ekim Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi

24 Ekim Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi 24 Ekim 2017 24 Ekim 2017 Dolar Endeksi 94,00 Seviyesinden Dönüş Gerçekleştirdi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İspanya ve Katalonya arasında yaşanan siyasi gerilimin devam etmesinin gün içerisinde

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY USDTRY EURUSD GBPUSD Hafta başında 1142 seviyesine kadar düşüş gösteren altın bu seviyeden gelen tepki ile 1168 seviyesine kadar yükseldi.

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 2018 Salı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 Salı Türkiye, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD Aralık ayı İmalat PMI ları, Japon piyasaları kapalı 03 Çarşamba Japon piyasaları kapalı Türkiye Aralık ayı Enflasyon

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

07 Ekim ABD İstihdam Verileri Öncesinde Dolar Güçlü. 7 Ekim 2016

07 Ekim ABD İstihdam Verileri Öncesinde Dolar Güçlü. 7 Ekim 2016 07 Ekim 2016 07 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Öncesinde Dolar Güçlü Bugün açıklanacak ABD istihdam verileri öncesinde küresel piyasalarda Dolar ın güç kazandığı görülüyor. Sterlin üzerindeki Brexit baskısı

Detaylı

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 2 6 Ocak 2017 Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu Düşük hacimli bir haftayı geride bırakırken yılın son işlem gününde piyasalarda nabzın arttığı görülmekte. ABD ve Rusya arasında

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurtiçinde ve ABD veri akışı sakindi. Kur tarafında da yatay hareketler gözlemlendi. Gözler Davos zirvesinden

Detaylı