Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4321 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 3. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİ MİKRO İKTİSAT İSTATİSTİK-I ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ ARA 4321-A İŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİ A Aşağıdakilerden hangisi yazılım sistemlerinin belgelendirilmesi ya da görsel hale getirilmesi için kullanılan dillerden biridir? UML HTML CGI XML JAVA Bilgi sistemini kullanan ya da bilgi sistemindeki enformasyonu üreten bireylere ne ad verilir? Bilgi teknolojisi uzmanı Programcı Sistem yöneticisi Sistem analisti Son kullanıcı Yeni ürün geliştirme, bir sipariş oluşturma ya da yeni personel alma biçiminde örneklenebilen ve aynı zamanda işletmelerin işi, enformasyonu ve bilgiyi koordine ettiği özgün yollar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Bilgi sistemi Endüstriyel süreçler Planlama sistemi İş süreçleri Yönetim süreçleri Kullanıcıların tüm bilgi sistemini gerçek veriler ile gerçek kullanıcı ortamında test etmelerine ne ad verilir? Omega testi Beta testi Alfa testi Gamma testi Eta testi Aşağıdakilerden hangisi bilgi yönetiminin adımlarından biridir? Fizibilite çalışmasının yapılması Bilginin ayıklanması Bilginin kanıtlanması Bilginin değerlendirilmesi ve ölçülmesi Bilgi kullanıcılarının eğitilmesi Aşağıdakilerden hangisi sistem kavramını tanımlarken kullanılan ögelerden biri değildir? Birden çok bileşen Bileşenlerin oluşturduğu bütün Bileşenler arasındaki kontrol sinyalleri Sonuç Bileşenler arasındaki ilişki Aşağıdakilerden hangisi bilgi akışında kullanılan sözlü iletişim araçlarından biri değildir? Seminerler Konferanslar İşletme gazeteleri Toplantılar Telefon görüşmeleri Aşağıdakilerden hangisi kayıt işleme sistemleri tarafından gerçekleştirilen bilgi işleme görevlerinden biridir? Seçkin müşteri tespiti Stok giriş işlemi Yıllık satış performans hesaplama Otomatik sipariş verme işlemleri Makine alım miktarı 10. Aşağıdakilerden hangisi işletme bilgi sistemlerinden biri değildir? İnsan kaynakları bilgi sistemleri Üretim bilgi sistemleri Dış ticaret bilgi sistemleri Muhasebe bilgi sistemleri Pazarlama bilgi sistemleri 5. İşlenmemiş gerçekler ile özümlenmemiş ve yorumlanmamış gözlemleri ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir? 11. Aşağıdakilerden hangisi Windows için en popüler hızlı uygulama geliştirme sistemlerinden biridir? Fikir Bilgi Enformasyon Veri Varsayım Linux DOS Delphi SOA Unix 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ ARA 4321-A A 12. Sistem tasarımında kullanılan en eski tasarım tekniği aşağıdakilerden hangisidir? Karar ağaçları Akış şemaları Karar tabloları Veri akış diyagramları Yapısal dil 13. Aşağıdakilerden hangisi her bilgisayar programının sadece kendi oluşturduğu veri ile çalışması nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılardan biridir? Veri güvenliği Erişim sıkıntısı Programlama zorluğu Saklama alanı yetersizliği Verinin soyutlanması 14. Bir markette aynı ürünün farklı markalara ait günlük, haftalık ya da aylık satış miktarlarının karşılaştırılması ile pazar paylarının belirlenmesine, bu doğrultuda satış ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına karşılık gelen ifade aşağıdakilerden hangisidir? Verinin bilgiye dönüştürülmesi Enformasyonun bilgiye dönüştürülmesi Bilginin araştırılması Bilginin onaylanması Bilginin enformasyona dönüştürülmesi 15. İşletmelerin sistem geliştirme faaliyeti sonucunda iş olanaklarını elde edip edemeyeceğini, önceliklerin neler olduğunu, bilgi teknolojilerinin iş önceliklerine eğilen sistem çözümlerini nasıl karşılayacağı gibi sorulara cevap arayan aşama aşağıdakilerden hangisidir? Planlama sistem araştırması Sistem analizi Fizibilite çalışması Sistem yürütme Sistem tasarımı 17. Bilgisayar donanımı, yazılım, veri kaynakları, ağ teknolojileri ve insan bileşenlerinden oluşan bütüne ne ad verilir? Veritabanı yönetim sistemi İşletme kaynak sistemi Bilgisayar Veritabanı sistemi Bilgi sistemi 18. Resmi iletişim olarak da adlandırılan ve işletmenin amaçları doğrultusunda, belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen iletişim türüne ne ad verilir? Yatay iletişim Çapraz iletişim Biçimsel iletişim Dikey iletişim Biçimsel olmayan iletişim 19. Aşağıdakilerden hangisi bilginin elde edildiği kaynağa göre sınıflandırılmalıdır? Dış kaynaklı bilgi İç kaynaklı bilgi Kapalı bilgi Açık bilgi Teknoloji kaynaklı bilgi İnsan kaynaklı bilgi Tecrübeye dayalı bilgi Pratik bilgi Toplum kaynaklı bilgi İşletme kaynaklı bilgi 16. Sunu hazırlama yazılımlarının dahil olduğu bilgisayar yazılım türü aşağıdakilerden hangisidir? 20. Kullanıcıların gazete, broşür, el kitabı gibi belgeleri oluşturmaları için geliştirilmiş yazılımlara ne ad verilir? Ağ yönetim yazılımları Sistem yönetim programları Özel amaçlı uygulama programları Sistem geliştirme programları Genel amaçlı uygulama programları Masaüstü yayıncılık Sunu Proje yönetimi Hesap tablosu Kelime işlemci 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ ARA 4321-A MİKRO İKTİSAT A İnsanların sermayelerini kullanarak elde ettikleri gelire ne ad verilir? Faiz Kâr Ücret Rant Gelir Dışsal değişkenlerden birindeki değişmenin bir ekonomik modeldeki içsel değişkenin seviyesini nasıl etkileyeceğini incelemek için kullanılan analitik araç aşağıdakilerden hangisidir? Arz talep analizi Karşılaştırmalı durağan analiz Kısıtlı optimizasyon Sebep-sonuç analizi Denge analizi Farksızlık eğrisi üzerinde iki nokta birleştirildiğinde elde edilen doğru üzerindeki her noktanın tercih edilir bölgede kalacağını açıklayan aksiyoma ne ad verilir? Süreklilik aksiyomu Bütünlük aksiyomu Dış bükeylik aksiyomu Geçişlilik aksiyomu Doyumsuzluk aksiyomu Talebin fiyat üzerindeki etkisini ortaya koyan iktisatçı aşağıdakilerden hangisidir? D. Ricardo L. Walras A. Smith V. Pareto A. Marshall Ekonomide başka malları üretmek için kullanılan mallara ne ad verilir? Fiziki mal Sermaye malı Fiziki olmayan mal Tüketim malı Finansal mal Tüketici gelirinde meydana gelen bir azalmanın bütçe doğrusunda yarattığı değişim aşağıdakilerden hangisidir? Dikey eksene paralel konuma getirir. Eğimi yatıklaştırır. Eğimi dikleştirir. Paralel olarak sağa kaydırır. Paralel olarak sola kaydırır. İktisatçıların tüketici davranışlarını anlamak ve yorumlamak için kullandıkları kavram aşağıdakilerden hangisidir? Üretim fonksiyonu Bütçe fonksiyonu Fayda fonksiyonu Maliyet fonksiyonu Arz fonksiyonu Daha çok sosyal politikalara ilişkin taleplere ve hedeflere nasıl ulaşılacağı ile ilgili olup değer yargısı içeren analizlere ne ad verilir? Statik analiz Normatif analiz Durağan analiz Pozitif analiz Denge analizi 10. Fiyat değişimine bağlı olarak iki mal arasındaki değişim oranındaki farklılaşmanın yol açtığı talep miktarındaki değişimi açıklayan etkiye ne ad verilir? Gelir etkisi Fayda etkisi İkame etkisi Fiyat etkisi Marjinal etkisi 6. U(X,Y) = min(αx,βy) biçiminde verilen fayda fonksiyonunu aşağıdakilerden hangisi açıklar? Doğrusal fayda fonksiyonu Geleneksel fayda fonksiyonu Cobb-Douglas fayda fonksiyonu Tamamlayıcı mallara ilişkin fayda fonksiyonu İkame mallara ilişkin fayda fonksiyonu 11. Üretimde kullanılan tüm girdiler aynı oranda arttırıldığında eğer çıktı düzeyi bu orandan daha düşük bir oranda artıyor ise söz edilen getiri türü aşağıdakilerden hangisidir? Ölçeğe göre azalan getiri Ölçeğe göre artan getiri Ölçeğe göre marjinal getiri Ölçeğe göre değişken getiri Ölçeğe göre sabit getiri 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ ARA 4321-A A 12. Orijinden toplam fiziki ürün eğrisine (TPPL) çizilen doğrulardan her birinin eğimi aşağıdaki kavramlardan hangisini ifade eder? Sabit fiziki ürün miktarını Toplam fiziki ürün miktarını Değişken fiziki ürün miktarını Ortalama fiziki ürün miktarını Marjinal fiziki ürün miktarını 13. Emeğin fiyatı (W=100) birim, emeğin marjinal fiziki ürünü (MPPL=5) birim olduğunda kısa dönem marjinal maliyet (SRM aşağıdaki değerlerden hangisini alır? Bir birim girdi başına elde edilen ürün miktarına ne ad verilir? Sabit fiziki ürün Marjinal fiziki ürün Toplam fiziki ürün Ortalama fiziki ürün Değişken fiziki ürün 15. Uzun dönem ortalama maliyeti minimum kılan kısa dönem ortalama maliyet eğrisinin ait olduğu tesisin büyüklüğüne ne ad verilir? Aşırı kapasite büyüklüğü Maksimum tesis büyüklüğü Minimum tesis büyüklüğü Kapasite üstü büyüklük Optimum tesis büyüklüğü 16. Sermaye-emek oranındaki yüzdesel değişimin, marjinal teknik ikame oranındaki yüzdesel değişime oranına ne ad verilir? Gelir esnekliği Arz esnekliği İkame esnekliği Fiyat esnekliği Talep esnekliği 18. Toplam değişken maliyetin toplam çıktı miktarına oranlanması ile elde edilen maliyete ne ad verilir? Ortalama alternatif maliyet Ortalama fırsat maliyeti Ortalama sabit maliyet Ortalama toplam maliyet Ortalama değişken maliyet 19. Uzun dönem ortalama maliyet eğrisinin artan olduğu bölgede nasıl bir durum ile karşılaşılır? Negatif ölçek ekonomileri Maksimum etkin ölçek Pozitif ölçek ekonomileri Minimum etkin ölçek Kâr maksimizasyonu 17. Emeğin fiyatını (W), emeğin marjinal fiziki ürün (MPPL) değerine oranladığımızda elde edilen değere ne ad verilir? 20. Aşağıdakilerde hangisi bir malı üretmek için bir araya getirilip üretim sürecinde kullanılan kaynaklar arasında yer almaz? Kısa dönem sabit maliyet Kısa dönem marjinal maliyet Kısa dönem alternatif maliyet Kısa dönem toplam maliyet Kısa dönem ortalama maliyet Ham madde Makine Sermaye malı Ara malı Tüketim malı 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ ARA 4321-A İSTATİSTİK-I A Bu testteki soruların cevaplanmasında gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığın sonunda verilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi sözel değişkendir? Öğrencilerin haftalık ders çalışma süreleri Öğrencilerin tercih ettikleri akıllı telefon markaları Öğrencilerin aylık televizyon izleme süreleri Öğrencilerin haftalık internet kullanım ücreti Öğrencilerin aylık harcama miktarları Bir ildeki doktorların branşlara göre dağılımı aşağıdaki grafik türlerinden hangisi ile gösterilir? Zaman serisi grafiği Serpilme grafiği Çan eğrisi -den az grafiği Dairesel (pasta) grafik X ve Y değişkenleri, X:Emek gücü, Y:Üretim miktarı olarak tanımlanmıştır. Buna göre, X ve Y değişkenleri arasındaki ilişkiyi aşağıdaki grafik türlerinden hangisi ile göstermek en uygundur? Histogram Çubuk grafik Dairesel (Pasta grafik) Serpilme grafiği Zaman serisi grafiği Göz rengi değişkeni için aşağıdaki ölçek türlerinden hangisini kullanmak en uygundur? kişilik bir grupta yer alan kişilerin sahip oldukları araçların markalarının dağılımı yukarıdaki dairesel (pasta) grafikte verilmiştir. Buna göre, bu grupta X marka araca sahip olan kişi sayısı kaçtır? xi: Yukarıdaki basit serinin kareli ortalaması kaçtır? 22 5 x i f i Toplam 20 Yukarıda verilen frekans serisinin aritmetik ortalaması kaçtır? Sayısal Sınıflayıcı Oransal Sıralayıcı Aralıklı 1,5 2,25 2,5 3,25 3,5 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ ARA 4321-A A Kareli ortalaması 25, aritmetik ortalaması 24 olduğu bilinen bir anakütlenin standart sapması kaçtır? I. X serisinin aritmetik ortalaması Y serisinin aritmetik ortalamasından daha büyüktür. II. X serisinin değişkenliği Y serisinin değişkenliğinden daha azdır. III. X serisinin medyanı Y serisinin medyanından daha küçüktür. X ve Y serilerinin değişim katsayıları sırasıyla %48 ve %67 olarak hesaplanmıştır. Buna göre, yukarıdaki ifadelerden hangileri kesinlikle doğrudur? Yalnız I Yalnız II Yalnız III I ve II II ve III x i f i Toplam 10 Yukarıda verilen frekans serisinin medyanı kaçtır? S={YY, YT, TY, TT } örnek uzayında aşağıdaki A ve B olaylarından hangisi bütüne tamamlayıcı iki olay örneğidir? 12. Eskişehir den Afyonkarahisar a 3 farklı yolla, Afyonkarahisar dan Antalya ya da 4 farklı yolla gidilebilmektedir. Buna göre, Eskişehir den Antalya ya gidip ve Antalya dan Eskişehir e geri dönmek isteyen bir kişinin gidiş ve gelişte Afyonkarahisar'a uğramak koşulu ile kaç farklı yol seçeneği vardır? Hilesiz bir paranın üç kez atılması deneyinde A olayı en az bir yazı gelmesi şeklinde tanımlandığında, A olayının tümleyenini olusturan örnek noktalar aşağıdakilerden hangisidir? TTT YYY, TYT YYT, TYY YYT, TYY, TTT YYT, TYY, YTY, YYY S örnek uzay, A ve B olaylar olsun. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ise Ā olayı A nın tümleyeni ise P(S) = 1 A ve B ayrık olaylar ise P(A 0' dır. Çoktan seçmeli bir sınavda soruların cevabı için beş seçenek ve yalnız bir doğru cevap bulunmaktadır. Herhangi bir sorunun cevabı rassal olarak işaretlenecek olursa, bu cevabın doğru olması olasılığı kaçtır? A= {YY} ve B={TY, TT} A= {YY, YT} ve B={TT} A= {TT} ve B={YT, TY, TT} A= {YY, YT} ve B={TY, TT} A= {YT, TY} ve B={TY} 1/5 2/5 3/5 4/5 1 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ ARA 4321-A A Aşağıdakilerden hangisi olasılık ölçüsünün özelliklerinden biri değildir? Bir olayın olasılığı her zaman 0 ile 1 arasındadır. Örnek uzayın olasılığı 1 dir. Bir olayın olasılığı negatif olamaz. Bir deneyde tüm örnek noktaların olasılıkları toplamı 1 dir. Boş kümenin olasılığı 1 dir yılları arasında Eskişehir e gelen yerli turist sayısını (bin kişi) gösteren zaman serisi grafiği yukarıdaki gibidir. Buna göre, 2013 yılında Eskişehir i ziyaret eden yerli turist sayısı (bin kişi) kaçtır? 4 6 8,5 9,7 10,8 xi: Yukarıda bir örneklem için basit seri verilmiştir. Buna göre bu serinin varyansı kaçtır? , Umut un da içinde bulunduğu 5 kişi arasından 2 kişilik bir ekip oluşturulacaktır. Umut'un bulunduğu bir ekip kaç farklı şekilde oluşturulabilir? xi fi Toplam 20 Yukarıdaki frekans serisine ilişkin -den az serisi aşağıdakilerden hangisidir? -den az den az den az den az den az İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ ARA 4321-A ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I A Aşağıdakilerden hangisi Gülhane Hattı Hümayunu nun (Tanzimat Fermanı) içeriğinde yer alan esaslardan biridir? Eğitimin düzenlenmesi Kardeş katlinin vacip olması Ayanların bölgelerinde nüfuzlarını sürdürmesi Askerlik süresinin belirlenmesi Vergi sisteminin aynen sürdürülmesi Aşağıdakileren hangisi Sultan Abdülmecit in tahttan indirilerek eski düzenin yeniden kurulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir? Vaka-yı Hayriye 31 Mart Ayaklanması Bab-ı Ali Baskını Vaka-yı Vakvakiye Kuleli Vakası Aşağıdakilerden hangisi Yeni Osmanlılar Hareketi nin özelliklerinden biri değildir? Türkçülüğün benimsenmesi Basın yoluyla halkın bilinçlendirilmeye çalışılması Batıyı örnek alarak yapılan yeniliklerin yeterli görülmemesi Millet egemenliği düşüncesine vurgu yapılması Meşruti bir yönetim kurmak amacıyla gizli cemiyetler oluşturulması Aşağıdakilerden hangisi III. Mustafa döneminde yapılan faaliyetlerden biri değildir? Saray masraflarının azaltılması Humbaracı ocağının ıslah edilmesi Vakıf, tımar ve iltizama sıkı denetim getirilmesi Hazine gelirlerinin artırılması Ticaretin geliştirilmesi yoluna gidilmesi Osmanlı ordusu içinde Avrupa tarzında düzenlenen ilk ocak aşağıdakilerden hangisidir? Arabacılar Ocağı Lağımcı Ocağı Cebeci Ocağı Humbaracı Ocağı Akıncı Ocağı Osmanlı Devleti nde 1831'de çıkarılan ilk Türkçe gazete aşağıdakilerden hangisidir? Basiret Tercüman-ı Ahval Takvim-i Vekayi Tercüman-ı Hakikat Tercüme-i Şark 4. Rusların Karadeniz e yerleşip, Osmanlı içinde yer alan Ortodoks tebaanın koruyuculuğunu elde ettiği antlaşma aşağıdakilerden hangisidir? 8. Halkın devlet için değil, devletin halk için var olduğu düşüncesi ilk kez aşağıdakilerden hangisinde yer almıştır? Karlofça Pasarofça Küçük Kaynarca Zitvatoruk Zigetvar Meclis-i Mebusan Vilayet Meclisleri Muhasallık Meclisleri Tanzimat Fermanı Meclis-i Tanzimat 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ ARA 4321-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa nın Mısır da yaptığı yeniliklerden biri değildir? Vekayi-ı Mısriyye adında gazete çıkarması Silah ithalatına yasak getirmesi Yerli sanayii meydana getirmesi Avrupa ya öğrenci göndermesi Mısır topraklarını devlet arazisi haline getirmesi 10. Son model telgraf makinelerinin getirilmesi ve telgrafçılık öğrenimi için Fransa ya öğrenci gönderilmesi hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir? I. Abdülhamit III. Selim Abdülmecid III. Ahmet II. Abdülhamit 11. Osmanlı Devleti nin, Avusturya ya yardım etmek amacıyla asker gönderdiği cephe aşağıdakilerden hangisidir? 12. Prag Salzburg Galiçya Bükreş Slovakya Aşağıdakilerden hangisi burjuva kavramını ifade eder? 13. Aşağıdakilerden hangisinde 1912 seçimlerine katılan siyasi partiler birlikte ve doğru olarak verilmiştir? İttihat ve Terakki Partisi - Yeni Osmanlılar Partisi İttihat ve Terakki Partisi - Hürriyet ve İtilaf Partisi Hürriyet ve İtilaf Partisi- Ahrar Partisi Halk Partisi - İttihat ve Terakki Partisi Ahrar Partisi - İttihat ve Terakki Partisi 14. Birinci Dünya Savaşını başlatan olay aşağıdakilerden hangisidir? Rusya da Bolşevik ihtilalinin çıkması Avusturya Macaristan veliahdının bir Sırplı tarafından öldürülmesi Rusya nın doğuda etkin bir güç haline gelmesi İngiltere nin Mısır ı işgal etmesi İngiltere nin Rusya yla anlaşamaması 15. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti nin Birinci Dünya Savaşı na girme sebeplerinden biri değildir? Şeyh Sait isyanının bastırılması için güçlü bir devletten yardım alınması düşüncesi İttihat ve Terakki liderlerinin Avrupalı güçlü bir müttefik bulma baskısı Son zamanlarda kaybedilen toprakları geri alma isteği Almanya nın savaşı kazanacağı düşüncesi Balkan Harbi nde başarısız olan ordunun ıslah edilmiş olması Genellikle yazar, şair ve ressamlardan oluşan sanatkârlardır. Devletin önemli kadrolarında görev yapan memurlardır. Ticaret yaparak zenginleşen ve şehirlerde yaşayan tüccarlardır. Büyük toprak sahibi olan feodal beylerdir. Doğuştan zengin ve soylu kişilere verilen addır. 16. Osmanlı Devleti nde ilk telgraf hattı hangi tarihte çekilmiştir? İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ ARA 4321-A A 17. Osmanlı Devleti nde ilk dış borçlanma hangi dönemde başlamıştır? 20. Trablusgarp Savaşı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Osmanlı-Rus Savaşı Kırım Savaşı 1876 Tersane Konferansı Osmanlı-Rus Savaşı 1881 Muharrem Kararnamesi 18. Osmanlı Devleti nde ilköğretimi zorunlu hale getiren belge aşağıdakilerden hangisidir? Sened-i İttifak Tanzimat Fermanı Muharrem Kararnamesi Kanun-i Esasi Islahat Fermanı Bu savaş Türk-İtalyan Savaşı olarak da bilinir. Mustafa Kemal Atatürk binbaşılığa terfi etmiştir. Enver Bey yarbaylığa terfi etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının düşman karşısında en çetin şartlar altında yerli halkla beraber geçirdikleri ilk savaş deneyimidir. Osmanlı donanması bu savaşta büyük bir fayda sağlamıştır. 19. Kafkas Cephesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? kadar asker şehit olmuştur. Sarıkamış harekâtı Türklerin yenilgisiyle sonuçlanmıştır. Orduyu Enver Paşa komuta etmiştir. Cephede İngilizlerle savaşılmıştır. Cephe 1 Kasım 1914 te açılmıştır. 11 TEST BİTTİ.

12 İSTATİSTİK-I SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR z 0,00 0,01 0,02 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,0120 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0,2 0,0793 0,0832 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,1217 0,1255 0,1293 0,4 0,1554 0,1591 0,1628 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,2019 0,6 0,2257 0,2291 0,2324 0,2357 0,7 0, ,2611 0,2642 0,2673 0,8 0,2881 0,2910 0,2939 0,2967 0,9 0,3159 0,3186 0,3212 0,3238 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1,2 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,4032 0,4049 0,4066 0,4082 1,4 0,4192 0,4207 0,4222 0,4236 1,5 0,4332 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,4452 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,4582 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,4726 0,4732 2,0 0,4772 0,4778 0,4783 0,4788 2,1 0,4821 0,4826 0,4830 0,4834 2,2 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871 2,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901 2,4 0,4918 0,4920 0,4922 0,4925 2,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943 2,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957 2,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968 2,8 0, ,4975 0,4976 0,4977 2,9 0,4981 0,4982 0,4982 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 Tablo 1.. Normal Eğri Alanları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,0239 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,1026 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,1772 0,2054 0,2088 0,2123 0,2389 0,2422 0,2454 0,2704 0,2734 0,2764 0,2995 0,3023 0,3051 0,3264 0,3289 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,3729 0,3749 0,3770 0,3925 0,3944 0,3962 0,4099 0,4115 0,4131 0,4251 0,4265 0,4279 0,4382 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,4842 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,4927 0,4929 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,4959 0,4960 0,4961 0,4969 0,4970 0,4971 0,4977 0,4978 0,4979 0,4984 0,4984 0,4985 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,0279 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,2157 0,2190 0,2224 0,2486 0,2517 0,2549 0,2794 0,2823 0,2852 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,3621 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,4162 0,4177 0,4292 0,4306 0,4319 0,4418 0,4429 0,4441 0,4525 0,4535 0,4545 0,4616 0,4625 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,4812 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,4932 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,4952 0,4962 0,4963 0,4964 0,4972 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0,4990

13 k 1 3,322 log N K= İSTATİSTİK-I SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER x h enb x k enk 2 Xi f h i m Medyan L 0,5n fa fm n 1 Mod La h 1 2 xi x x.f x.t x i i i i xt n n t h i x t x.t.f m m Q L 0,25nf Q L 0,75nf D.A x x max f 2 i mi f i mi x 2 N s P A B P A P B A n1 min 1 a fm s D.K 100 x n n! k (n k)!k! x 2 i P A B N i t.f i i i i h K= 2 X i n 3 a fm x 2 i x s n1 PA B PAB PBP PB A B PA B PAPB PA B x PX x p 1p 1 x PX x n P Y y p 1 p y y n y y n y n PY y 1 y n n P Y 2 V X x PX x p1 p np1 p sd X np npq x y y e y! x e x! EX 2 x 2 PX x X z x a b 2 b a 12

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B 4321 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 3. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİ MİKRO İKTİSAT İSTATİSTİK-I ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2016 GÜZ ARA 4321-B İŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİ B Yeni ürün geliştirme, bir sipariş oluşturma ya da yeni personel alma biçiminde örneklenebilen ve aynı zamanda işletmelerin işi, enformasyonu ve bilgiyi koordine ettiği özgün yollar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Endüstriyel süreçler Planlama sistemi İş süreçleri Bilgi sistemi Yönetim süreçleri Kullanıcıların gazete, broşür, el kitabı gibi belgeleri oluşturmaları için geliştirilmiş yazılımlara ne ad verilir? Hesap tablosu Proje yönetimi Kelime işlemci Sunu Masaüstü yayıncılık Aşağıdakilerden hangisi bilgi akışında kullanılan sözlü iletişim araçlarından biri değildir? İşletme gazeteleri Toplantılar Seminerler Konferanslar Telefon görüşmeleri Aşağıdakilerden hangisi bilginin elde edildiği kaynağa göre sınıflandırılmalıdır? Toplum kaynaklı bilgi İşletme kaynaklı bilgi Kapalı bilgi Açık bilgi Teknoloji kaynaklı bilgi İnsan kaynaklı bilgi Tecrübeye dayalı bilgi Pratik bilgi Dış kaynaklı bilgi İç kaynaklı bilgi Aşağıdakilerden hangisi her bilgisayar programının sadece kendi oluşturduğu veri ile çalışması nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılardan biridir? Programlama zorluğu Erişim sıkıntısı Saklama alanı yetersizliği Veri güvenliği Verinin soyutlanması Resmi iletişim olarak da adlandırılan ve işletmenin amaçları doğrultusunda, belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen iletişim türüne ne ad verilir? Biçimsel iletişim Yatay iletişim Dikey iletişim Çapraz iletişim Biçimsel olmayan iletişim Aşağıdakilerden hangisi bilgi yönetiminin adımlarından biridir? Bilginin değerlendirilmesi ve ölçülmesi Fizibilite çalışmasının yapılması Bilgi kullanıcılarının eğitilmesi Bilginin ayıklanması Bilginin kanıtlanması Bir markette aynı ürünün farklı markalara ait günlük, haftalık ya da aylık satış miktarlarının karşılaştırılması ile pazar paylarının belirlenmesine, bu doğrultuda satış ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına karşılık gelen ifade aşağıdakilerden hangisidir? Enformasyonun bilgiye dönüştürülmesi Bilginin araştırılması Bilginin onaylanması Verinin bilgiye dönüştürülmesi Bilginin enformasyona dönüştürülmesi 5. Aşağıdakilerden hangisi sistem kavramını tanımlarken kullanılan ögelerden biri değildir? 10. İşlenmemiş gerçekler ile özümlenmemiş ve yorumlanmamış gözlemleri ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir? Bileşenlerin oluşturduğu bütün Sonuç Bileşenler arasındaki kontrol sinyalleri Birden çok bileşen Bileşenler arasındaki ilişki Fikir Veri Bilgi Varsayım Enformasyon 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ ARA 4321-B B 11. Kullanıcıların tüm bilgi sistemini gerçek veriler ile gerçek kullanıcı ortamında test etmelerine ne ad verilir? Omega testi Gamma testi Alfa testi Eta testi Beta testi 12. Sunu hazırlama yazılımlarının dahil olduğu bilgisayar yazılım türü aşağıdakilerden hangisidir? Sistem geliştirme programları Genel amaçlı uygulama programları Sistem yönetim programları Ağ yönetim yazılımları Özel amaçlı uygulama programları 13. Bilgisayar donanımı, yazılım, veri kaynakları, ağ teknolojileri ve insan bileşenlerinden oluşan bütüne ne ad verilir? İşletme kaynak sistemi Veritabanı yönetim sistemi Bilgi sistemi Veritabanı sistemi Bilgisayar 14. Sistem tasarımında kullanılan en eski tasarım tekniği aşağıdakilerden hangisidir? Karar tabloları Akış şemaları Veri akış diyagramları Yapısal dil Karar ağaçları 15. Bilgi sistemini kullanan ya da bilgi sistemindeki enformasyonu üreten bireylere ne ad verilir? 16. Sistem analisti Son kullanıcı Bilgi teknolojisi uzmanı Programcı Sistem yöneticisi Aşağıdakilerden hangisi işletme bilgi sistemlerinden biri değildir? 17. Aşağıdakilerden hangisi kayıt işleme sistemleri tarafından gerçekleştirilen bilgi işleme görevlerinden biridir? Otomatik sipariş verme işlemleri Makine alım miktarı Seçkin müşteri tespiti Stok giriş işlemi Yıllık satış performans hesaplama 18. Aşağıdakilerden hangisi yazılım sistemlerinin belgelendirilmesi ya da görsel hale getirilmesi için kullanılan dillerden biridir? JAVA CGI UML XML HTML 19. İşletmelerin sistem geliştirme faaliyeti sonucunda iş olanaklarını elde edip edemeyeceğini, önceliklerin neler olduğunu, bilgi teknolojilerinin iş önceliklerine eğilen sistem çözümlerini nasıl karşılayacağı gibi sorulara cevap arayan aşama aşağıdakilerden hangisidir? 20. Fizibilite çalışması Sistem tasarımı Sistem analizi Planlama sistem araştırması Sistem yürütme Aşağıdakilerden hangisi Windows için en popüler hızlı uygulama geliştirme sistemlerinden biridir? Pazarlama bilgi sistemleri Üretim bilgi sistemleri İnsan kaynakları bilgi sistemleri Dış ticaret bilgi sistemleri Muhasebe bilgi sistemleri Linux DOS Delphi SOA Unix 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ ARA 4321-B MİKRO İKTİSAT B İktisatçıların tüketici davranışlarını anlamak ve yorumlamak için kullandıkları kavram aşağıdakilerden hangisidir? Arz fonksiyonu Üretim fonksiyonu Fayda fonksiyonu Bütçe fonksiyonu Maliyet fonksiyonu Talebin fiyat üzerindeki etkisini ortaya koyan iktisatçı aşağıdakilerden hangisidir? A. Marshall D. Ricardo V. Pareto A. Smith L. Walras Ekonomide başka malları üretmek için kullanılan mallara ne ad verilir? Fiziki olmayan mal Fiziki mal Sermaye malı Finansal mal Tüketim malı Daha çok sosyal politikalara ilişkin taleplere ve hedeflere nasıl ulaşılacağı ile ilgili olup değer yargısı içeren analizlere ne ad verilir? Denge analizi Statik analiz Pozitif analiz Normatif analiz Durağan analiz İnsanların sermayelerini kullanarak elde ettikleri gelire ne ad verilir? Faiz Ücret Kâr Gelir Rant Dışsal değişkenlerden birindeki değişmenin bir ekonomik modeldeki içsel değişkenin seviyesini nasıl etkileyeceğini incelemek için kullanılan analitik araç aşağıdakilerden hangisidir? Sebep-sonuç analizi Kısıtlı optimizasyon Arz talep analizi Karşılaştırmalı durağan analiz Denge analizi Fiyat değişimine bağlı olarak iki mal arasındaki değişim oranındaki farklılaşmanın yol açtığı talep miktarındaki değişimi açıklayan etkiye ne ad verilir? İkame etkisi Gelir etkisi Fiyat etkisi Marjinal etkisi Fayda etkisi U(X,Y) = min(αx,βy) biçiminde verilen fayda fonksiyonunu aşağıdakilerden hangisi açıklar? Doğrusal fayda fonksiyonu Geleneksel fayda fonksiyonu Cobb-Douglas fayda fonksiyonu Tamamlayıcı mallara ilişkin fayda fonksiyonu İkame mallara ilişkin fayda fonksiyonu 10. Farksızlık eğrisi üzerinde iki nokta birleştirildiğinde elde edilen doğru üzerindeki her noktanın tercih edilir bölgede kalacağını açıklayan aksiyoma ne ad verilir? Geçişlilik aksiyomu Doyumsuzluk aksiyomu Dış bükeylik aksiyomu Süreklilik aksiyomu Bütünlük aksiyomu 6. Tüketici gelirinde meydana gelen bir azalmanın bütçe doğrusunda yarattığı değişim aşağıdakilerden hangisidir? 11. Bir birim girdi başına elde edilen ürün miktarına ne ad verilir? Paralel olarak sağa kaydırır. Dikey eksene paralel konuma getirir. Eğimi dikleştirir. Eğimi yatıklaştırır. Paralel olarak sola kaydırır. Toplam fiziki ürün Ortalama fiziki ürün Marjinal fiziki ürün Sabit fiziki ürün Değişken fiziki ürün 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ ARA 4321-B B 12. Uzun dönem ortalama maliyeti minimum kılan kısa dönem ortalama maliyet eğrisinin ait olduğu tesisin büyüklüğüne ne ad verilir? Maksimum tesis büyüklüğü Aşırı kapasite büyüklüğü Kapasite üstü büyüklük Minimum tesis büyüklüğü Optimum tesis büyüklüğü 13. Emeğin fiyatı (W=100) birim, emeğin marjinal fiziki ürünü (MPPL=5) birim olduğunda kısa dönem marjinal maliyet (SRM aşağıdaki değerlerden hangisini alır? Aşağıdakilerde hangisi bir malı üretmek için bir araya getirilip üretim sürecinde kullanılan kaynaklar arasında yer almaz? Ham madde Ara malı Makine Sermaye malı Tüketim malı 15. Üretimde kullanılan tüm girdiler aynı oranda arttırıldığında eğer çıktı düzeyi bu orandan daha düşük bir oranda artıyor ise söz edilen getiri türü aşağıdakilerden hangisidir? Ölçeğe göre sabit getiri Ölçeğe göre değişken getiri Ölçeğe göre azalan getiri Ölçeğe göre artan getiri Ölçeğe göre marjinal getiri 17. Sermaye-emek oranındaki yüzdesel değişimin, marjinal teknik ikame oranındaki yüzdesel değişime oranına ne ad verilir? Arz esnekliği Fiyat esnekliği Talep esnekliği Gelir esnekliği İkame esnekliği 18. Orijinden toplam fiziki ürün eğrisine (TPPL) çizilen doğrulardan her birinin eğimi aşağıdaki kavramlardan hangisini ifade eder? Marjinal fiziki ürün miktarını Değişken fiziki ürün miktarını Ortalama fiziki ürün miktarını Sabit fiziki ürün miktarını Toplam fiziki ürün miktarını 19. Toplam değişken maliyetin toplam çıktı miktarına oranlanması ile elde edilen maliyete ne ad verilir? Ortalama toplam maliyet Ortalama sabit maliyet Ortalama fırsat maliyeti Ortalama değişken maliyet Ortalama alternatif maliyet 16. Emeğin fiyatını (W), emeğin marjinal fiziki ürün (MPPL) değerine oranladığımızda elde edilen değere ne ad verilir? 20. Uzun dönem ortalama maliyet eğrisinin artan olduğu bölgede nasıl bir durum ile karşılaşılır? Kısa dönem toplam maliyet Kısa dönem marjinal maliyet Kısa dönem alternatif maliyet Kısa dönem ortalama maliyet Kısa dönem sabit maliyet Pozitif ölçek ekonomileri Negatif ölçek ekonomileri Kâr maksimizasyonu Maksimum etkin ölçek Minimum etkin ölçek 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2016 GÜZ ARA 4321-B İSTATİSTİK-I B Bu testteki soruların cevaplanmasında gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığın sonunda verilmiştir. X ve Y değişkenleri, X:Emek gücü, Y:Üretim miktarı olarak tanımlanmıştır. Buna göre, X ve Y değişkenleri arasındaki ilişkiyi aşağıdaki grafik türlerinden hangisi ile göstermek en uygundur? Histogram Dairesel (Pasta grafik) Zaman serisi grafiği Serpilme grafiği Çubuk grafik 200 kişilik bir grupta yer alan kişilerin sahip oldukları araçların markalarının dağılımı yukarıdaki dairesel (pasta) grafikte verilmiştir. Buna göre, bu grupta X marka araca sahip olan kişi sayısı kaçtır? Göz rengi değişkeni için aşağıdaki ölçek türlerinden hangisini kullanmak en uygundur? Sıralayıcı Sınıflayıcı Aralıklı Sayısal Oransal Bir ildeki doktorların branşlara göre dağılımı aşağıdaki grafik türlerinden hangisi ile gösterilir? Zaman serisi grafiği Serpilme grafiği Çan eğrisi Dairesel (pasta) grafik -den az grafiği xi: Yukarıdaki basit serinin kareli ortalaması kaçtır? 22 5 I. X serisinin aritmetik ortalaması Y serisinin aritmetik ortalamasından daha büyüktür. II. X serisinin değişkenliği Y serisinin değişkenliğinden daha azdır. III. X serisinin medyanı Y serisinin medyanından daha küçüktür. X ve Y serilerinin değişim katsayıları sırasıyla %48 ve %67 olarak hesaplanmıştır. 3. Aşağıdakilerden hangisi sözel değişkendir? Öğrencilerin haftalık internet kullanım ücreti Öğrencilerin aylık televizyon izleme süreleri Öğrencilerin haftalık ders çalışma süreleri Öğrencilerin aylık harcama miktarları Öğrencilerin tercih ettikleri akıllı telefon markaları Buna göre, yukarıdaki ifadelerden hangileri kesinlikle doğrudur? Yalnız I Yalnız II Yalnız III I ve II II ve III 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2016 GÜZ ARA 4321-B B Kareli ortalaması 25, aritmetik ortalaması 24 olduğu bilinen bir anakütlenin standart sapması kaçtır? x i f i Toplam 10 Yukarıda verilen frekans serisinin medyanı kaçtır? x i f i Toplam 20 Yukarıda verilen frekans serisinin aritmetik ortalaması kaçtır? 1,5 2,25 2,5 3,25 3,5 Çoktan seçmeli bir sınavda soruların cevabı için beş seçenek ve yalnız bir doğru cevap bulunmaktadır. Herhangi bir sorunun cevabı rassal olarak işaretlenecek olursa, bu cevabın doğru olması olasılığı kaçtır? S={YY, YT, TY, TT } örnek uzayında aşağıdaki A ve B olaylarından hangisi bütüne tamamlayıcı iki olay örneğidir? A= {YT, TY} ve B={TY} A= {YY} ve B={TY, TT} A= {TT} ve B={YT, TY, TT} A= {YY, YT} ve B={TT} A= {YY, YT} ve B={TY, TT} S örnek uzay, A ve B olaylar olsun. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ise A ve B ayrık olaylar ise P(A 0' dır. P(S) = 1 Ā olayı A nın tümleyeni ise 14. Aşağıdakilerden hangisi olasılık ölçüsünün özelliklerinden biri değildir? 15. Bir olayın olasılığı negatif olamaz. Örnek uzayın olasılığı 1 dir. Bir deneyde tüm örnek noktaların olasılıkları toplamı 1 dir. Bir olayın olasılığı her zaman 0 ile 1 arasındadır. Boş kümenin olasılığı 1 dir yılları arasında Eskişehir e gelen yerli turist sayısını (bin kişi) gösteren zaman serisi grafiği yukarıdaki gibidir. Buna göre, 2013 yılında Eskişehir i ziyaret eden yerli turist sayısı (bin kişi) kaçtır? 1/5 2/5 3/5 4/ ,5 9,7 10,8 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2016 GÜZ ARA 4321-B B xi: Yukarıda bir örneklem için basit seri verilmiştir. Buna göre bu serinin varyansı kaçtır? ,5 2 xi fi Toplam 20 Yukarıdaki frekans serisine ilişkin -den az serisi aşağıdakilerden hangisidir? -den az den az den az den az den az Umut un da içinde bulunduğu 5 kişi arasından 2 kişilik bir ekip oluşturulacaktır. Umut'un bulunduğu bir ekip kaç farklı şekilde oluşturulabilir? Eskişehir den Afyonkarahisar a 3 farklı yolla, Afyonkarahisar dan Antalya ya da 4 farklı yolla gidilebilmektedir. 20. Buna göre, Eskişehir den Antalya ya gidip ve Antalya dan Eskişehir e geri dönmek isteyen bir kişinin gidiş ve gelişte Afyonkarahisar'a uğramak koşulu ile kaç farklı yol seçeneği vardır? Hilesiz bir paranın üç kez atılması deneyinde A olayı en az bir yazı gelmesi şeklinde tanımlandığında, A olayının tümleyenini olusturan örnek noktalar aşağıdakilerden hangisidir? TTT YYY, TYT YYT, TYY YYT, TYY, TTT YYT, TYY, YTY, YYY 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2016 GÜZ ARA 4321-B ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I B Aşağıdakilerden hangisi Gülhane Hattı Hümayunu nun (Tanzimat Fermanı) içeriğinde yer alan esaslardan biridir? Ayanların bölgelerinde nüfuzlarını sürdürmesi Eğitimin düzenlenmesi Vergi sisteminin aynen sürdürülmesi Kardeş katlinin vacip olması Askerlik süresinin belirlenmesi Aşağıdakileren hangisi Sultan Abdülmecit in tahttan indirilerek eski düzenin yeniden kurulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir? Kuleli Vakası Vaka-yı Vakvakiye 31 Mart Ayaklanması Vaka-yı Hayriye Bab-ı Ali Baskını Osmanlı Devleti nde 1831'de çıkarılan ilk Türkçe gazete aşağıdakilerden hangisidir? Basiret Takvim-i Vekayi Tercüman-ı Hakikat Tercüman-ı Ahval Tercüme-i Şark Aşağıdakilerden hangisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa nın Mısır da yaptığı yeniliklerden biri değildir? Yerli sanayii meydana getirmesi Silah ithalatına yasak getirmesi Vekayi-ı Mısriyye adında gazete çıkarması Mısır topraklarını devlet arazisi haline getirmesi Avrupa ya öğrenci göndermesi Aşağıdakilerden hangisi Yeni Osmanlılar Hareketi nin özelliklerinden biri değildir? Meşruti bir yönetim kurmak amacıyla gizli cemiyetler oluşturulması Batıyı örnek alarak yapılan yeniliklerin yeterli görülmemesi Basın yoluyla halkın bilinçlendirilmeye çalışılması Millet egemenliği düşüncesine vurgu yapılması Türkçülüğün benimsenmesi Rusların Karadeniz e yerleşip, Osmanlı içinde yer alan Ortodoks tebaanın koruyuculuğunu elde ettiği antlaşma aşağıdakilerden hangisidir? Pasarofça Zigetvar Karlofça Zitvatoruk Küçük Kaynarca 4. Halkın devlet için değil, devletin halk için var olduğu düşüncesi ilk kez aşağıdakilerden hangisinde yer almıştır? 8. Osmanlı ordusu içinde Avrupa tarzında düzenlenen ilk ocak aşağıdakilerden hangisidir? Meclis-i Mebusan Meclis-i Tanzimat Tanzimat Fermanı Muhasallık Meclisleri Vilayet Meclisleri Arabacılar Ocağı Cebeci Ocağı Akıncı Ocağı Humbaracı Ocağı Lağımcı Ocağı 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2016 GÜZ ARA 4321-B B 9. Aşağıdakilerden hangisi III. Mustafa döneminde yapılan faaliyetlerden biri değildir? Hazine gelirlerinin artırılması Saray masraflarının azaltılması Ticaretin geliştirilmesi yoluna gidilmesi Humbaracı ocağının ıslah edilmesi Vakıf, tımar ve iltizama sıkı denetim getirilmesi 10. Aşağıdakilerden hangisi burjuva kavramını ifade eder? Büyük toprak sahibi olan feodal beylerdir. Ticaret yaparak zenginleşen ve şehirlerde yaşayan tüccarlardır. Genellikle yazar, şair ve ressamlardan oluşan sanatkârlardır. Devletin önemli kadrolarında görev yapan memurlardır. Doğuştan zengin ve soylu kişilere verilen addır. 11. Birinci Dünya Savaşını başlatan olay aşağıdakilerden hangisidir? Avusturya Macaristan veliahdının bir Sırplı tarafından öldürülmesi Rusya nın doğuda etkin bir güç haline gelmesi İngiltere nin Rusya yla anlaşamaması İngiltere nin Mısır ı işgal etmesi Rusya da Bolşevik ihtilalinin çıkması 12. Trablusgarp Savaşı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Mustafa Kemal Atatürk binbaşılığa terfi etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının düşman karşısında en çetin şartlar altında yerli halkla beraber geçirdikleri ilk savaş deneyimidir. Enver Bey yarbaylığa terfi etmiştir. Osmanlı donanması bu savaşta büyük bir fayda sağlamıştır. Bu savaş Türk-İtalyan Savaşı olarak da bilinir. 13. Aşağıdakilerden hangisinde 1912 seçimlerine katılan siyasi partiler birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Halk Partisi - İttihat ve Terakki Partisi İttihat ve Terakki Partisi - Yeni Osmanlılar Partisi İttihat ve Terakki Partisi - Hürriyet ve İtilaf Partisi Hürriyet ve İtilaf Partisi- Ahrar Partisi Ahrar Partisi - İttihat ve Terakki Partisi 14. Osmanlı Devleti nin, Avusturya ya yardım etmek amacıyla asker gönderdiği cephe aşağıdakilerden hangisidir? Prag Slovakya Salzburg Galiçya Bükreş 15. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti nin Birinci Dünya Savaşı na girme sebeplerinden biri değildir? 16. Balkan Harbi nde başarısız olan ordunun ıslah edilmiş olması Son zamanlarda kaybedilen toprakları geri alma isteği Şeyh Sait isyanının bastırılması için güçlü bir devletten yardım alınması düşüncesi İttihat ve Terakki liderlerinin Avrupalı güçlü bir müttefik bulma baskısı Almanya nın savaşı kazanacağı düşüncesi Kafkas Cephesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Cephede İngilizlerle savaşılmıştır kadar asker şehit olmuştur. Sarıkamış harekâtı Türklerin yenilgisiyle sonuçlanmıştır. Cephe 1 Kasım 1914 te açılmıştır. Orduyu Enver Paşa komuta etmiştir. 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ ARA 4321-B B 17. Osmanlı Devleti nde ilköğretimi zorunlu hale getiren belge aşağıdakilerden hangisidir? Islahat Fermanı Muharrem Kararnamesi Sened-i İttifak Kanun-i Esasi Tanzimat Fermanı 18. Osmanlı Devleti nde ilk telgraf hattı hangi tarihte çekilmiştir? Son model telgraf makinelerinin getirilmesi ve telgrafçılık öğrenimi için Fransa ya öğrenci gönderilmesi hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir? III. Ahmet II. Abdülhamit Abdülmecid III. Selim I. Abdülhamit 19. Osmanlı Devleti nde ilk dış borçlanma hangi dönemde başlamıştır? Osmanlı-Rus Savaşı Kırım Savaşı 1876 Tersane Konferansı Osmanlı-Rus Savaşı 1881 Muharrem Kararnamesi 11 TEST BİTTİ.

28 İSTATİSTİK-I SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK TABLOLAR z 0,00 0,01 0,02 0,03 0,0 0, ,0040 0,0080 0,0120 0,1 0,0398 0,0438 0,0478 0,0517 0,2 0,0793 0,0832 0,0871 0,0910 0,3 0,1179 0,1217 0,1255 0,1293 0,4 0,1554 0,1591 0,1628 0,1664 0,5 0,1915 0,1950 0,1985 0,2019 0,6 0,2257 0,2291 0,2324 0,2357 0,7 0, ,2611 0,2642 0,2673 0,8 0,2881 0,2910 0,2939 0,2967 0,9 0,3159 0,3186 0,3212 0,3238 1,0 0, ,3438 0,3461 0,3485 1,1 0, ,3665 0,3686 0,3708 1,2 0,3849 0,3869 0,3888 0,3907 1,3 0,4032 0,4049 0,4066 0,4082 1,4 0,4192 0,4207 0,4222 0,4236 1,5 0,4332 0,4345 0,4357 0,4370 1,6 0,4452 0,4463 0,4474 0,4484 1,7 0, ,4564 0,4573 0,4582 1,8 0,4641 0,4649 0,4656 0,4664 1,9 0,4713 0,4719 0,4726 0,4732 2,0 0,4772 0,4778 0,4783 0,4788 2,1 0,4821 0,4826 0,4830 0,4834 2,2 0,4861 0,4864 0,4868 0,4871 2,3 0,4893 0,4896 0,4898 0,4901 2,4 0,4918 0,4920 0,4922 0,4925 2,5 0,4938 0,4940 0,4941 0,4943 2,6 0,4953 0,4955 0,4956 0,4957 2,7 0,4965 0,4966 0,4967 0,4968 2,8 0, ,4975 0,4976 0,4977 2,9 0,4981 0,4982 0,4982 0,4983 3,0 0,4987 0,4987 0,4987 0,4988 Tablo 1.. Normal Eğri Alanları 0,04 0,,05 0,06 0,0160 0,0199 0,0239 0,0557 0,0596 0,0636 0,0948 0,0987 0,1026 0,1331 0,1368 0,1406 0,1700 0,1736 0,1772 0,2054 0,2088 0,2123 0,2389 0,2422 0,2454 0,2704 0,2734 0,2764 0,2995 0,3023 0,3051 0,3264 0,3289 0,3315 0,3508 0,3531 0,3554 0,3729 0,3749 0,3770 0,3925 0,3944 0,3962 0,4099 0,4115 0,4131 0,4251 0,4265 0,4279 0,4382 0,4394 0,4406 0,4495 0,4505 0,4515 0,4591 0,4599 0,4608 0,4671 0,4678 0,4686 0,4738 0,4744 0,4750 0,4793 0,4798 0,4803 0,4838 0,4842 0,4846 0,4875 0,4878 0,4881 0,4904 0,4906 0,4909 0,4927 0,4929 0,4931 0,4945 0,4946 0,4948 0,4959 0,4960 0,4961 0,4969 0,4970 0,4971 0,4977 0,4978 0,4979 0,4984 0,4984 0,4985 0,4988 0,4989 0,4989 0,07 0,08 0,09 0,0279 0,0319 0,0359 0,0675 0,0714 0,0753 0,1064 0,1103 0,1141 0,1443 0,1480 0,1517 0,1808 0,1844 0,1879 0,2157 0,2190 0,2224 0,2486 0,2517 0,2549 0,2794 0,2823 0,2852 0,3078 0,3106 0,3133 0,3340 0,3365 0,3389 0,3577 0,3599 0,3621 0,3790 0,3810 0,3830 0,3980 0,3997 0,4015 0,4147 0,4162 0,4177 0,4292 0,4306 0,4319 0,4418 0,4429 0,4441 0,4525 0,4535 0,4545 0,4616 0,4625 0,4633 0,4693 0,4699 0,4706 0,4756 0,4761 0,4767 0,4808 0,4812 0,4817 0,4850 0,4854 0,4857 0,4884 0,4887 0,4890 0,4911 0,4913 0,4916 0,4932 0,4934 0,4936 0,4949 0,4951 0,4952 0,4962 0,4963 0,4964 0,4972 0,4973 0,4974 0,4979 0,4980 0,4981 0,4985 0,4986 0,4986 0,4989 0,4990 0,4990

29 k 1 3,322 log N K= İSTATİSTİK-I SORULARININ CEVAPLANMASINDA GEREKLİ OLABİLECEK FORMÜLLER x h enb x k enk 2 Xi f h i m Medyan L 0,5n fa fm n 1 Mod La h 1 2 xi x x.f x.t x i i i i xt n n t h i x t x.t.f m m Q L 0,25nf Q L 0,75nf D.A x x max f 2 i mi f i mi x 2 N s P A B P A P B A n1 min 1 a fm s D.K 100 x n n! k (n k)!k! x 2 i P A B N i t.f i i i i h K= 2 X i n 3 a fm x 2 i x s n1 PA B PAB PBP PB A B PA B PAPB PA B x PX x p 1p 1 x PX x n P Y y p 1 p y y n y y n y n PY y 1 y n n P Y 2 V X x PX x p1 p np1 p sd X np npq x y y e y! x e x! EX 2 x 2 PX x X z x a b 2 b a 12

30 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

33 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ C 4321 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 3. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİ MİKRO İKTİSAT İSTATİSTİK-I ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

34 2016 GÜZ ARA 4321-C İŞLETME BİLGİ SİSTEMLERİ C İşletmelerin sistem geliştirme faaliyeti sonucunda iş olanaklarını elde edip edemeyeceğini, önceliklerin neler olduğunu, bilgi teknolojilerinin iş önceliklerine eğilen sistem çözümlerini nasıl karşılayacağı gibi sorulara cevap arayan aşama aşağıdakilerden hangisidir? Sistem tasarımı Sistem analizi Sistem yürütme Planlama sistem araştırması Fizibilite çalışması Aşağıdakilerden hangisi kayıt işleme sistemleri tarafından gerçekleştirilen bilgi işleme görevlerinden biridir? Stok giriş işlemi Yıllık satış performans hesaplama Makine alım miktarı Otomatik sipariş verme işlemleri Seçkin müşteri tespiti Sistem tasarımında kullanılan en eski tasarım tekniği aşağıdakilerden hangisidir? Karar ağaçları Veri akış diyagramları Yapısal dil Akış şemaları Karar tabloları Aşağıdakilerden hangisi bilgi akışında kullanılan sözlü iletişim araçlarından biri değildir? İşletme gazeteleri Seminerler Konferanslar Telefon görüşmeleri Toplantılar Yeni ürün geliştirme, bir sipariş oluşturma ya da yeni personel alma biçiminde örneklenebilen ve aynı zamanda işletmelerin işi, enformasyonu ve bilgiyi koordine ettiği özgün yollar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Aşağıdakilerden hangisi yazılım sistemlerinin belgelendirilmesi ya da görsel hale getirilmesi için kullanılan dillerden biridir? UML XML HTML CGI JAVA Aşağıdakilerden hangisi sistem kavramını tanımlarken kullanılan ögelerden biri değildir? Bileşenler arasındaki ilişki Bileşenler arasındaki kontrol sinyalleri Sonuç Bileşenlerin oluşturduğu bütün Birden çok bileşen İşlenmemiş gerçekler ile özümlenmemiş ve yorumlanmamış gözlemleri ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir? Varsayım Enformasyon Fikir Bilgi Veri Bir markette aynı ürünün farklı markalara ait günlük, haftalık ya da aylık satış miktarlarının karşılaştırılması ile pazar paylarının belirlenmesine, bu doğrultuda satış ve pazarlama stratejilerinin oluşturulmasına karşılık gelen ifade aşağıdakilerden hangisidir? Bilginin onaylanması Bilginin enformasyona dönüştürülmesi Verinin bilgiye dönüştürülmesi Enformasyonun bilgiye dönüştürülmesi Bilginin araştırılması Aşağıdakilerden hangisi bilgi yönetiminin adımlarından biridir? Endüstriyel süreçler İş süreçleri Bilgi sistemi Planlama sistemi Yönetim süreçleri Bilginin ayıklanması Bilgi kullanıcılarının eğitilmesi Bilginin kanıtlanması Bilginin değerlendirilmesi ve ölçülmesi Fizibilite çalışmasının yapılması 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

35 2016 GÜZ ARA 4321-C C 11. Aşağıdakilerden hangisi işletme bilgi sistemlerinden biri değildir? Üretim bilgi sistemleri Dış ticaret bilgi sistemleri İnsan kaynakları bilgi sistemleri Pazarlama bilgi sistemleri Muhasebe bilgi sistemleri 12. Aşağıdakilerden hangisi bilginin elde edildiği kaynağa göre sınıflandırılmalıdır? Tecrübeye dayalı bilgi Pratik bilgi Teknoloji kaynaklı bilgi İnsan kaynaklı bilgi Dış kaynaklı bilgi İç kaynaklı bilgi Toplum kaynaklı bilgi İşletme kaynaklı bilgi Kapalı bilgi Açık bilgi 13. Kullanıcıların tüm bilgi sistemini gerçek veriler ile gerçek kullanıcı ortamında test etmelerine ne ad verilir? Gamma testi Omega testi Alfa testi Eta testi Beta testi 14. Resmi iletişim olarak da adlandırılan ve işletmenin amaçları doğrultusunda, belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen iletişim türüne ne ad verilir? Dikey iletişim Çapraz iletişim Biçimsel iletişim Yatay iletişim Biçimsel olmayan iletişim 15. Sunu hazırlama yazılımlarının dahil olduğu bilgisayar yazılım türü aşağıdakilerden hangisidir? 16. Özel amaçlı uygulama programları Ağ yönetim yazılımları Sistem geliştirme programları Genel amaçlı uygulama programları Sistem yönetim programları Bilgi sistemini kullanan ya da bilgi sistemindeki enformasyonu üreten bireylere ne ad verilir? 17. Bilgisayar donanımı, yazılım, veri kaynakları, ağ teknolojileri ve insan bileşenlerinden oluşan bütüne ne ad verilir? Veritabanı sistemi İşletme kaynak sistemi Bilgisayar Veritabanı yönetim sistemi Bilgi sistemi 18. Kullanıcıların gazete, broşür, el kitabı gibi belgeleri oluşturmaları için geliştirilmiş yazılımlara ne ad verilir? Kelime işlemci Sunu Masaüstü yayıncılık Proje yönetimi Hesap tablosu 19. Aşağıdakilerden hangisi Windows için en popüler hızlı uygulama geliştirme sistemlerinden biridir? 20. Delphi DOS SOA Unix Linux Aşağıdakilerden hangisi her bilgisayar programının sadece kendi oluşturduğu veri ile çalışması nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılardan biridir? Programcı Sistem yöneticisi Sistem analisti Bilgi teknolojisi uzmanı Son kullanıcı Programlama zorluğu Verinin soyutlanması Veri güvenliği Erişim sıkıntısı Saklama alanı yetersizliği 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

36 2016 GÜZ ARA 4321-C MİKRO İKTİSAT C Tüketici gelirinde meydana gelen bir azalmanın bütçe doğrusunda yarattığı değişim aşağıdakilerden hangisidir? Eğimi yatıklaştırır. Dikey eksene paralel konuma getirir. Paralel olarak sola kaydırır. Eğimi dikleştirir. Paralel olarak sağa kaydırır. Ekonomide başka malları üretmek için kullanılan mallara ne ad verilir? Sermaye malı Fiziki mal Finansal mal Fiziki olmayan mal Tüketim malı Dışsal değişkenlerden birindeki değişmenin bir ekonomik modeldeki içsel değişkenin seviyesini nasıl etkileyeceğini incelemek için kullanılan analitik araç aşağıdakilerden hangisidir? Denge analizi Kısıtlı optimizasyon Arz talep analizi Sebep-sonuç analizi Karşılaştırmalı durağan analiz Talebin fiyat üzerindeki etkisini ortaya koyan iktisatçı aşağıdakilerden hangisidir? V. Pareto L. Walras A. Marshall D. Ricardo A. Smith Fiyat değişimine bağlı olarak iki mal arasındaki değişim oranındaki farklılaşmanın yol açtığı talep miktarındaki değişimi açıklayan etkiye ne ad verilir? İkame etkisi Fiyat etkisi Gelir etkisi Fayda etkisi Marjinal etkisi İktisatçıların tüketici davranışlarını anlamak ve yorumlamak için kullandıkları kavram aşağıdakilerden hangisidir? Arz fonksiyonu Üretim fonksiyonu Maliyet fonksiyonu Fayda fonksiyonu Bütçe fonksiyonu U(X,Y) = min(αx,βy) biçiminde verilen fayda fonksiyonunu aşağıdakilerden hangisi açıklar? Cobb-Douglas fayda fonksiyonu Geleneksel fayda fonksiyonu Tamamlayıcı mallara ilişkin fayda fonksiyonu Doğrusal fayda fonksiyonu İkame mallara ilişkin fayda fonksiyonu İnsanların sermayelerini kullanarak elde ettikleri gelire ne ad verilir? Gelir Rant Kâr Faiz Ücret 10. Farksızlık eğrisi üzerinde iki nokta birleştirildiğinde elde edilen doğru üzerindeki her noktanın tercih edilir bölgede kalacağını açıklayan aksiyoma ne ad verilir? Geçişlilik aksiyomu Dış bükeylik aksiyomu Doyumsuzluk aksiyomu Süreklilik aksiyomu Bütünlük aksiyomu 11. Uzun dönem ortalama maliyeti minimum kılan kısa dönem ortalama maliyet eğrisinin ait olduğu tesisin büyüklüğüne ne ad verilir? Aşırı kapasite büyüklüğü Minimum tesis büyüklüğü Kapasite üstü büyüklük Maksimum tesis büyüklüğü Optimum tesis büyüklüğü 6. Daha çok sosyal politikalara ilişkin taleplere ve hedeflere nasıl ulaşılacağı ile ilgili olup değer yargısı içeren analizlere ne ad verilir? 12. Sermaye-emek oranındaki yüzdesel değişimin, marjinal teknik ikame oranındaki yüzdesel değişime oranına ne ad verilir? Pozitif analiz Normatif analiz Statik analiz Denge analizi Durağan analiz Gelir esnekliği İkame esnekliği Talep esnekliği Arz esnekliği Fiyat esnekliği 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

37 2016 GÜZ ARA 4321-C C 13. Aşağıdakilerde hangisi bir malı üretmek için bir araya getirilip üretim sürecinde kullanılan kaynaklar arasında yer almaz? Ara malı Sermaye malı Ham madde Tüketim malı Makine 14. Emeğin fiyatı (W=100) birim, emeğin marjinal fiziki ürünü (MPPL=5) birim olduğunda kısa dönem marjinal maliyet (SRM aşağıdaki değerlerden hangisini alır? Uzun dönem ortalama maliyet eğrisinin artan olduğu bölgede nasıl bir durum ile karşılaşılır? Minimum etkin ölçek Pozitif ölçek ekonomileri Maksimum etkin ölçek Negatif ölçek ekonomileri Kâr maksimizasyonu 16. Toplam değişken maliyetin toplam çıktı miktarına oranlanması ile elde edilen maliyete ne ad verilir? Ortalama fırsat maliyeti Ortalama değişken maliyet Ortalama toplam maliyet Ortalama sabit maliyet Ortalama alternatif maliyet 17. Bir birim girdi başına elde edilen ürün miktarına ne ad verilir? Toplam fiziki ürün Marjinal fiziki ürün Değişken fiziki ürün Sabit fiziki ürün Ortalama fiziki ürün 19. Üretimde kullanılan tüm girdiler aynı oranda arttırıldığında eğer çıktı düzeyi bu orandan daha düşük bir oranda artıyor ise söz edilen getiri türü aşağıdakilerden hangisidir? Ölçeğe göre artan getiri Ölçeğe göre değişken getiri Ölçeğe göre sabit getiri Ölçeğe göre marjinal getiri Ölçeğe göre azalan getiri 18. Orijinden toplam fiziki ürün eğrisine (TPPL) çizilen doğrulardan her birinin eğimi aşağıdaki kavramlardan hangisini ifade eder? 20. Emeğin fiyatını (W), emeğin marjinal fiziki ürün (MPPL) değerine oranladığımızda elde edilen değere ne ad verilir? Sabit fiziki ürün miktarını Ortalama fiziki ürün miktarını Marjinal fiziki ürün miktarını Toplam fiziki ürün miktarını Değişken fiziki ürün miktarını Kısa dönem marjinal maliyet Kısa dönem ortalama maliyet Kısa dönem alternatif maliyet Kısa dönem sabit maliyet Kısa dönem toplam maliyet 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

38 2016 GÜZ ARA 4321-C İSTATİSTİK-I C Bu testteki soruların cevaplanmasında gerekli olabilecek tablolar ve formüller kitapçığın sonunda verilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi sözel değişkendir? Öğrencilerin aylık harcama miktarları Öğrencilerin haftalık ders çalışma süreleri Öğrencilerin haftalık internet kullanım ücreti Öğrencilerin aylık televizyon izleme süreleri Öğrencilerin tercih ettikleri akıllı telefon markaları Bir ildeki doktorların branşlara göre dağılımı aşağıdaki grafik türlerinden hangisi ile gösterilir? Çan eğrisi Dairesel (pasta) grafik Serpilme grafiği -den az grafiği Zaman serisi grafiği 200 kişilik bir grupta yer alan kişilerin sahip oldukları araçların markalarının dağılımı yukarıdaki dairesel (pasta) grafikte verilmiştir. Buna göre, bu grupta X marka araca sahip olan kişi sayısı kaçtır? X ve Y değişkenleri, X:Emek gücü, Y:Üretim miktarı olarak tanımlanmıştır. Buna göre, X ve Y değişkenleri arasındaki ilişkiyi aşağıdaki grafik türlerinden hangisi ile göstermek en uygundur? Göz rengi değişkeni için aşağıdaki ölçek türlerinden hangisini kullanmak en uygundur? Sayısal Aralıklı Oransal Sınıflayıcı Sıralayıcı x i f i Toplam 10 Yukarıda verilen frekans serisinin medyanı kaçtır? Kareli ortalaması 25, aritmetik ortalaması 24 olduğu bilinen bir anakütlenin standart sapması kaçtır? x i f i Toplam 20 Yukarıda verilen frekans serisinin aritmetik ortalaması kaçtır? Zaman serisi grafiği Histogram Dairesel (Pasta grafik) Çubuk grafik Serpilme grafiği 1,5 2,25 2,5 3,25 3,5 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine   adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4370 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4377 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO :... DİKKT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4301 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4375 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4368 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4333 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4351 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 3311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 3. OTURUM Cumartesi 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4311 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2199 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2199 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı