Türk Armatörler Birliği Üniversiteler ile İşbirliğine başlıyor

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türk Armatörler Birliği Üniversiteler ile İşbirliğine başlıyor"

Transkript

1 Bülten Tarihi : 07 Mayıs 2016 TAB E-BÜLTEN NİSAN 2016 Türk Armatörler Birliği Türk Armatörler Birliği 77. Kuruluş Yıldönümü Klas Kuruluşları ABS Semineri Uluslararası Deniz Gücü ve Güvenliği Sempozyumu Nisan Ayında Öne Çıkan Haberler Türk Armatörler Birliği Üniversiteler ile İşbirliğine başlıyor Üniversitelerimizin denizcilik fakültelerindeki öğretim üyeleri ziyaret edilerek bu alandaki işbirliği fırsatları değerlendirilmektedir. Şu ana kadar Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin ilgili bölümleri ziyaret edilerek akademik işbirliği konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bu işbirliğinin çapı gelişerek ve genişleyerek devam etmektedir. İşbirliğini 4 daimi komite kurarak sektörümüze yansıtacak olan Türk Armatörler Birliği çok önemli düzeydeki akademik bilgi birikimini uygulama sahasına yansıtarak sektörümüzün uluslararası rekabette bir adım daha ilerlemesini hedeflemektedir. Sektör araştırmaları, uluslararası örgütlerde ve toplantılarda sektörümüzü temsil etme ve varlık gösterme, sektör çalışanlarımıza eğitim imkânı yaratma, ARGE ve AB projelerini gerçekleştirme veya bu projelerde yer alma ve bunun gibi planlanmakta olan birçok konuda komitelerimizin destek sağlaması beklenmektedir Yılı Faaliyet Raporu Türk Armatörler Birliğinin 2015 Yılı Faaliyet Raporu 1 Nisan 2016 tarihinde WEB sitemizin ana sayfasında yayımlanmıştır. Geçen yıl yaptığımız faaliyetler ve 2016 yılında yapmayı planladığımız faaliyetlerimizi anlattığımız rapor ile geleceğe ışık tutarak Türk Armatörler Birliğini götürmeyi hedeflediğimiz noktayı paydaşlarımızın görüşlerine sunduk. Haber Linki: Denizcilik Paydaş - Sektör Toplantısı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Koordinesinde 5 Nisan 2016 tarihinde "Denizcilik Paydaş - Sektör Toplantısı" yapılmıştır. Toplantıya Genel Sekreterimiz Sayın Hüseyin Çınar katılmıştır. Toplantıda; sektörle ilgili genel değerlendirme, sektörün ülkemizdeki olumlu/olumsuz mevcut durumuna ilişkin tespitler, uluslararası alanda sektörün durumu ile ilgili tespitler, sektörün ihtiyaçları ve bakanlıktan beklentileri, UDHB stratejik planı için öneriler başlıklı konular görüşülmüş ve değerlendirilmiştir.

2 Türk Armatörler Birliği İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı Başkan Vekilimiz Sayın Erol YÜCEL 7 Nisan 2016 tarihinde icra edilen İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısında geçmiş dönemde denizcilik sektöründe uygulanan teşvik ve finans modelleri hakkında meclis üyelerine bilgi sunumda bulunmuştur. 6. Müşterek Meslek Komiteleri Meclis Toplantısı İMEAK Deniz Ticaret Odasının 6. Müşterek Meslek Komiteleri Meclis Toplantısı 12 Nisan 2016 tarihinde Ataköy Sheraton Oteli Balo Salonu'nda yapıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Metin Kalkavan'ın Başkanlık yaptığı toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Bedri İnce, Başkan vekilimiz Sayın Erol Yücel ve yönetim kurulu üyelerimiz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Baknalığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Muhammed Erdoğan, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, Gemi ve Yat İhraçatcıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır ve Meslek Komite Üyeleri katıldı. Tüm Meslek Komitelerinin sorunları dile getirildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Bedri İnce yaptığı konuşmasında küresel ekonomik kriz ile bölgesel çatışmaların yarattığı risklerin etkilerinden ve Türk Armatörünün deniz ticaretinde karşılaştığı sorunlardan bahsederek bu sorunlardan öncelikli olanlarına kısa vadede çözüm bulunmasının sektöre önemli derecede katkı sağlayacağını belirtti. Türk Armatörler Birliği Akademik Araştırmalara Destek Veriyor Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Oya Turhaner Denizcilik işletmeleri ve Kurumsallaşma konulu tezi kapsamında Nisan ayı boyunca birçok üye firmamızın sahibi ve çalışanları ile görüşmeler yapmış ve Türk Armatörler Birliğince araştırması konusunda kendisine destek sağlanmıştır. Sayfa 2 Sayfa 2 Türk Armatörler Birliği yeni dönem çalışmalarında akademik bilgi birikiminin sektörümüze yansıtılması konusunda köprü görevi üstlenmiş ve bu tip araştırmaları desteklemeyi hedeflemiştir. Destek konusu genel olarak akademisyen araştırmacılara araştırma alanının sunulması ve organize edilmesi şeklinde olmaktadır.

3 Uluslararası Deniz Gücü ve Güvenliği Deniz Harp Akademisi Komutanlığı tarafından Harp Akademileri Komutanlığı nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Deniz Gücü ve Güvenliği Sempozyumu Nisan 2016 tarihinde icra edildi. Türk Armatörler Birliğini temsilen Genel Sekreterimiz Sayın Hüseyin Çınar Sempozyuma iştirak etmiştir. 4 ayrı oturum halinde düzenlenen ve başta Prof. Dr. Geoffrey Till, Prof. Dr. Eric Grove, Prof. Dr. Gülnur Aybet gibi akademisyenler olmak üzere 21 konuşmacının yer aldığı sempozyumda, küresel deniz güvenliği ortamı, deniz kuvvetleri ve diğer organizasyonların Türk Armatörler Birliği 77. Kuruluş Yıldönümünü Bugün Türk Armatörler Birliği üyelerinin verdiği güçle bu sene de 77 yılı geride bıraktı. Cemiyetleşme hareketine 1923 yılında Türk Vapurcular Birliği yle başlayan Türk armatörleri, 25 Nisan 1939 yılında kurulmuş olan Türk Armatörler Birliği ile Türk denizciliğinin gelişimi için tarihsel bir görev üslenmiş ve dünya denizcilik sektöründeki gelişmeleri takip ederek, gemi sahipleriyle deniz taşımacılığı yapan kuruluşların temsilcileri arasında yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlayan meslekî bir örgüt olarak hizmet vermeye başlamış olup 1982 yılında Deniz Ticaret Odası nın kurulmasına da öncülük etmiştir. İnanıyoruz ki denizciliğe gönül vermiş ve bağ kurmuş üyeleriyle gelecekte de başarı adına sektörde daha çok işlere imza atıp birlik ve beraberliği devam ettirmek, Türk Armatörünü ulusal ve uluslararası alanda en iyiye taşıyıp küresel boyuttaki rekabet gücümüzü artırarak dünya deniz taşımacılığındaki en etkin ülkeler arasında yer almak için Türk Armatörler Birliği kuruluş amacına bağlı kalacak şekilde belirlediği vizyonu, misyonu ve rehber değerleri çerçevesinde teşkil edilmiş olan organizasyonu ile üyelerine hizmet vermeye devam edecektir. Klas Kuruluşları ABS Semineri Sayfa 3 Klas Kuruluşları ABS Semineri 27 Nisan 2016 Çarşamba günü saatleri arasında Türk Armatörler Birliği Genel Toplantı Salonunda ABS (American Bureau of Shipping) Türkiye Direktörü Sayın Seyfettin Tatlı ve Sayın Stamatis Fradelos'un katılımıyla icra edilmiştir. Sayın Stamatis Fradelos'un sunum yaptığı seminerde Deniz Çevresi Koruma Komitesinin (MEPC) 69. Dönem Toplantısında görüşülen hususlar, Balast Suyu Yönetimi - IMO ve ABD gelişmeleri, Avrupa Birliği Emisyon Düzenlemeleri ve EU MRV (Monitoring, Reporting & Verification) kapsamında izlenecek yol haritası, düzenlemelerde yapılan güncellemeler ve armatörlerin bu konuda karşılaşabileceği güçlükler ele alınmıştır.

4 Türk Armatörler Birliği Türk Loydu 60. Olağan Genel Kurulu Türk Loydu 60. Olağan Genel Kurulu, 29 Nisan 2016 tarihinde Türk Loydu Genel Merkezi nde delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Türk Loydu Genel Merkezi Prof. Dr. Teoman Özalp Toplantı Salonu nda gerçekleştirilen 60. Genel Kurul Toplantısı na Türk Loydu delegelerinin yanı sıra denizcilik sektöründen çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcileri katıldılar. Türk Loydu Vakfı Merkez Ofisi'nde yapılan Genel Kurul'a Türk Armatörler Birliği temsilcisi olarak Genel Sekreterimiz Hüseyin Çınar katılmışlardır. Genel kurulda 2015 çalışma raporu sunulurken aynı zamanda vakıf bilançosu ve bütçesi de kurula arz edilmiş ve delegeler tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir. Nisan Ayında Öne Çıkan Sektör Haberleri Yeni Zelanda 9 Mart 2016 da ve Slovenya 15 Nisan 2016 da Denizcilik Çalışma Sözleşmesini (MLC 2006) imzalayan 71 ve 72. ülkeler oldular. IMO uluslararası denizcilikte elektronik veri iletişimi uygulamasını yasal olarak kabul etti. Uluslararası deniz trafiği sözleşmesinin (FAL-Facilitation of International Maritime Traffic) düzeltilen ekinin 1 Ocak 2018 tarihinde zımnen kabul hükmü uyarınca yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Uluslararası Deniz Ticaret Odası BM Deniz Hukuku Sözleşmesi kapsamında yeni bir yasal belge üzerinde çalışmaya başlayan BM hazırlık komitesinin 29 Mart 2016 tarihinde yapılan açılış oturumuna katılarak gemi sahiplerinin çıkarını temsil etti. Yeni BM hazırlık komitesi ulusal yargılama yetkisinin dışında kalan alanlarda deniz yaşamının korunması için yasal olarak bağlayıcı olacak yeni bir belgenin UNCLOS Sözleşmesine eklenmesine yönelik olarak kuruldu. Uluslararası Ticaret Odası Denizcilik Bürosunun (IMB) yayımladığı basın bildirisinde, deniz haydutluğu vakaları dünyanın birçok yerinde azalırken 2016 yılında 44 denizcinin kaçırıldığı Batı Afrika açıklarındaki denizlerde endişe verici boyutlara çıktığı bildiriliyor. Uluslararası Deniz Ticaret Odası ICS bir sirküler yayımlayarak Köprüüstü prosedürleri Kılavuzunun beşinci ve en güncel basımının resmi olarak yayımlandığını duyurmuştur. Sayfa 4

5 Nisan Ayında Öne Çıkan Sektör Haberleri Mudanya nın Ketendere Bölgesinde İçerisinde Ro-Ro Limanının da Yer Aldığı Liman Kompleksi kurulmasına ilişkin karar, Büyükşehir Belediye Meclisi nde oy çokluğuyla alındı. Ketendere ye yapılacak liman kompleksinde; deniz otobüsü terminali için yılda 1.5 milyon yolcu, ROPAX terminali için yılda 1 milyon yolcu ile 400 bin araç, Ro-Ro terminali için yılda 600 bin treyler, konteyner terminali için yılda 1 milyon konteyner, genel kargo terminali için de yılda 5 ila 7 milyon ton kargo sirkülasyonu bekleniyor. Ürdün Ulaştırma Bakanı Eymen Hatahit, Akabe ile İskenderun arasında 65 ile 120 tır taşıma kapasiteli Ro-Ro gemilerinin kullanılacağı seferler için bu ay ilk deneme seferinin yapılacağını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü 15 Nisan 2016 da Mart ayına ilişkin yük istatistiklerini açıkladı. (bir önceki yılın aynı ayının verileri ile karşılaştırılmıştır) Meclisi Mebusan Cad. Dursun Han No:23 K:7 Salıpazarı Galataport / İstanbul Telf: (212) (212) Fax: (212) info@armatorlerbirligi.org.tr Sayfa 5

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 10 Bülten Tarihi : 1 KASIM 2016 TAB E-BÜLTEN EKİM 2016 Türk Armatörler Birliği Çebi Denizcilik ve Kaptan Grup Ziyaret Edildi Üye Bilgisi Çalışmalarımız TAB FORUM Toplantımız Deniz Çalışanlarının

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 11 Bülten Tarihi : 1 ARALIK 2016 TAB E-BÜLTEN KASIM 2016 Türk Armatörler Birliği TAB EĞİTİM Bilgilendirme Seminerleri TAB KOMİTE Çalışmalarımız TAB VERİ- ARAŞTIRMA Çalışmamız TAB EĞİTİM in

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 3, Sayı 2-3-4 Bülten Tarihi : NİSAN 2018 TAB E-BÜLTEN ŞUBAT-MART-NİSAN 2018 Türk Armatörler Birliği Türk Armatörler Birliği YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, 13 Şubat

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 5 Bülten Tarihi : 13 MAYIS 2016 TAB E-BÜLTEN MAYIS 2016 Türk Armatörler Birliği Yeni Tip Denizaltı Projesi İç Bloklarının Tamamlanma Töreni Türk Armatörler Birliği Kahvaltısı Dünya denizcilik

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 9 Bülten Tarihi : 5 EKİM 2016 TAB E-BÜLTEN EYLÜL 2016 Türk Armatörler Birliği 11. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Bu Sene de Sahiplerini Buldu 11. Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri...

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 3, Sayı 9-10 Bülten Tarihi : 1 KASIM 2018 TAB E-BÜLTEN EYLÜL-EKİM 2018 Türk Armatörler Birliği Türk Armatörler Birliği Crime Cyber Insurance for Marine Transportation Industry Semineri, 11 Eylül 2018

Detaylı

ILO-MLC 2006 UYGULAMALARI 2011-2014 FAALĠYETLERĠ. UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı Deniz ve Ġçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

ILO-MLC 2006 UYGULAMALARI 2011-2014 FAALĠYETLERĠ. UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı Deniz ve Ġçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ILO-MLC 2006 UYGULAMALARI 2011-2014 FAALĠYETLERĠ UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı Deniz ve Ġçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü GİRİŞ Denizcilik Çalışma Sözleşmesi nin (MLC 2006) ILO tarafından

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

02.07.2010 Altın Çıpa Ödül Töreni gerçekleştirildi

02.07.2010 Altın Çıpa Ödül Töreni gerçekleştirildi 02.07.2010 Altın Çıpa Ödül Töreni gerçekleştirildi Gemi Alım-Satım kategorisinde ödül alan Spot Denizcilik Genel Müdürü Burak Akdemir in ödülünü ISF-ICS Genel Sekreteri Simon Bennett takdim etti. Altın

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Sayı :21558579-010.06.02 Konu :Limanlarda Doğrulanmış Brüt Ağırlık (VGM) Uygulamasına İlişkin Genelge GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

DENİZCİLİK FAL KOMİTESİ FAALİYETLERİNİN

DENİZCİLİK FAL KOMİTESİ FAALİYETLERİNİN DENİZCİLİK FAL KOMİTESİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ KAYSERİ 2 Nisan 2013 Ocak 2017, Ankara 1/13 2/13 AMAÇ ve KAPSAM: Uluslararası Deniz Trafiğinin Kolaylaştırılması Sözleşmesi Facilitation of International

Detaylı

ILO-MLC UYGULAMALARI FAALĠYETLERĠ SUNUM. UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı Deniz ve Ġçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

ILO-MLC UYGULAMALARI FAALĠYETLERĠ SUNUM. UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı Deniz ve Ġçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ILO-MLC UYGULAMALARI 2011-2013 FAALĠYETLERĠ SUNUM UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığı Deniz ve Ġçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü GİRİŞ Denizcilik Çalışma Sözleşmesi nin (MLC 2006) ILO tarafından

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

Tuzla Kaymakamı Ziyaretimiz. Antalya Liman Başkanlığı Ziyaretimiz. GMO Bartın İrtibat Bürosu Ziyaretimiz. GMO İzmir Şube Ziyaretimiz

Tuzla Kaymakamı Ziyaretimiz. Antalya Liman Başkanlığı Ziyaretimiz. GMO Bartın İrtibat Bürosu Ziyaretimiz. GMO İzmir Şube Ziyaretimiz Antalya Liman Başkanlığı Ziyaretimiz Tuzla Kaymakamı Ziyaretimiz 5 Nisan 2016 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İlker Civelek, Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Emre Küçüksarı, Başkan Yardımcısı

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU NİSAN 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU NİSAN 2017 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU NİSAN 217 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık Kuruyük Endeksi

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

IMO DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ YAN ETKİNLİĞİ, 2016

IMO DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ YAN ETKİNLİĞİ, 2016 IMO DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ YAN ETKİNLİĞİ, 2016 Denizcilik: dünya için vazgeçilmezdir. 4-6 Kasım İstanbul, Türkiye GENEL IMO DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ YAN ETKİNLİĞİ, 2016 TARİHLER : 4-6 KASIM 2016 YER DÜZENLEYEN

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU ŞUBAT 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU ŞUBAT 2017 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU ŞUBAT 217 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık Kuruyük Endeksi

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU HAZİRAN 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU HAZİRAN 2017 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU HAZİRAN 217 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MART 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MART 2017 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MART 217 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık Kuruyük Endeksi

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU OCAK 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU OCAK 2017 Türk Armatörler Birliği Veri Hizmetleri AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU OCAK 217 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI Türk

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MAYIS 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MAYIS 2017 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MAYIS 217 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU AĞUSTOS 2017

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU AĞUSTOS 2017 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU AĞUSTOS 2 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DENİZ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DENİZ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DENİZ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. Deniz Emniyeti ve Güvenliği () Yüksek Lisans (YL) Programında,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Temmuz 2017 FAALİYET BÜLTENİ Temmuz 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI GÖCEK TE ÜYELERLERLE BİR ARAYA GELİNDİ İNGİLİZ TUR OPERATÖR FİRMASI FETHİYE Yİ ZİYARET ETTİ YUNANİSTAN

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU OCAK 2018

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU OCAK 2018 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU OCAK 218 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33 5.GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI 09-14 ARALIK 2013

Tel: (216) 447 40 30-31-32 Faks: (216) 447 40 33 5.GEMİ MÜHENDİSLİĞİ HAFTASI 09-14 ARALIK 2013 T M M O B G E M İ MÜHENDİSLERİ O D A S I ENDAZE Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. GMO. üyelerine faks 23 ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını Aralık istediğiniz faks/ e-posta detaylarını

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017 FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ 6 AY ERTELENDİ TİCARİ YATLARIN YUNAN ADALARINDA TUTULMASINA YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MAVİ DALGA SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Konya Havalimanı, 2 yılında hizmete girmiş, 21 de dış hatlar yolcu trafiğine açılmış olup, yıllık uçak kapasitesi 17.52 dir. Havaalanı 196. m² alan üzerine kurulmuştur. Konya Havalimanı 213 yılı

Detaylı

Mehtap KARAHALLI ÖZDEMİR Maritime Sector Expert 06 Mart 2018, Bilkent Hotel- Ankara

Mehtap KARAHALLI ÖZDEMİR Maritime Sector Expert 06 Mart 2018, Bilkent Hotel- Ankara 5. Çalışma Grubu Çalıştayı Denizcilik Sektörü ve İklim Değişikliği Türkiye ve AB Mevzuatı Arasındaki Farklar Mehtap KARAHALLI ÖZDEMİR Maritime Sector Expert 06 Mart 2018, Bilkent Hotel- Ankara Sera Gazı

Detaylı

KOSTER ARMATÖRLERİ VE İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU

KOSTER ARMATÖRLERİ VE İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU KOSTER ARMATÖRLERİ VE İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ 1.DÖNEM FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULUMUZ Başkan Yardımcısı Hüseyin KOCABAŞ Sayman Mahmut TURAN Başkan Salih Zeki ÇAKIR Genel Sekreter Pınar KALKAVAN Yönetim

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

Meslek Paydaşlarını Buluşturdu. Sürekli Eğitim ve Raporlama

Meslek Paydaşlarını Buluşturdu. Sürekli Eğitim ve Raporlama Sürekli Eğitim ve Raporlama Meslek Paydaşlarını Buluşturdu Sürek li Eğit im ve Raporlama Meslek Pay daşları nı Bul uşturd u Sürekli Eğitim ve Raporlama Meslek Paydaşlarını Buluşturdu O damızın ev sahipliğinde,

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Gemilerde bulunması gereken emniyet ve haberleşme cihazlarının kullanımı

Gemilerde bulunması gereken emniyet ve haberleşme cihazlarının kullanımı 22 Ekim 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28799 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/10/2012 tarihli ve 28453

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

IMO DAN HABERLER DTO Ekim Bülteni

IMO DAN HABERLER DTO Ekim Bülteni Kutup Kodu için hazırlıklar yapılıyor 14/10/2016 Rusya nın St. Petersbug şehrinde 4-6 Ekim 2016 tarihleri arasında TRANSTEC 2016 Rusya Limanları ve Deniz Taşımacılığı Konferansı düzenlendi. IMO temsilcisi,

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

26-27 Mayıs Wellborn Luxury Hotel Kocaeli. Tanıtım Dosyası.

26-27 Mayıs Wellborn Luxury Hotel Kocaeli. Tanıtım Dosyası. 26-27 Mayıs 2015 Wellborn Luxury Hotel Kocaeli Tanıtım Dosyası www.barbarosdenizcilikkongresi.com Şubat 2015 İçindekiler Tablosu I. KONGRE BİLGİLERİ I.1. Kongre Programı Hakkında Bilgi 3 I.2. Kongre İçeriği

Detaylı

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 41 41. MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR 41 30.09.2015 2.2. Ticaret odası üyelerinden gelen talep

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Kariyer günlerinin ikinci gün sabah oturumuna Armona Denizcilik A.Ş. adına personel Müdürü Sn. Özgür Çetinkaya ve okulumuz mezunlarından Uzakyol

Kariyer günlerinin ikinci gün sabah oturumuna Armona Denizcilik A.Ş. adına personel Müdürü Sn. Özgür Çetinkaya ve okulumuz mezunlarından Uzakyol Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğinin bu sene 12. ni düzenlemiş olduğu geleneksel Kariyer Günü Etkinlikleri 3 Kasım 2017 tarihinde başladı.

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU ŞUBAT 2018

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU ŞUBAT 2018 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU ŞUBAT 218 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU EKİM 2018

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU EKİM 2018 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU EKİM 2 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2014

BACADER e-bülten ARALIK 2014 BACADER e-bülten ARALIK 2014 İSİB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILDI 02 Aralık 2014 tarihinde Ankara da İSİB Başkanı Zeki Poyraz ile bir görüşme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla GEDİK tarafından yapılan

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü Her Hafta Haftalık Olağan Toplantısı Meslek Kom. Ocak Şubat 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRMELERİNİN YAPILMASI

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünce Sivil Hava Kargo Taşımacılığı

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünce Sivil Hava Kargo Taşımacılığı 3.Sayı / Nisan-Mayıs 2015 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünce Sivil Hava Kargo Taşımacılığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünce Sivil Hava Kargo Taşımacılığında

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

[14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU]

[14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU] [14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU] ANKARA 19-20 Kasım 2013 1. GİRİŞ Çocuk hakları, ülkemizin gündemine Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile girmiştir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarını düzenleyen

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

BACADER e-bülten MART 2015 MYK SINAVI YAPILDI

BACADER e-bülten MART 2015 MYK SINAVI YAPILDI BACADER e-bülten MART 2015 DTK DERGİSİ BACADER DEN KÖŞESİNDE SEKTÖRDEN ÇALIŞTAY İZLENİMLERİ.. DTK Dergisi Mart ayı sayısında SEKTÖRDEN ÇALIŞTAY İZLENİMLERİ konulu yazımız yayınlandı. Yayınlanan makalelerimizin

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MART 2018

AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MART 2018 AYLIK SEKTÖR ANALİZ RAPORU MART 218 İÇİNDEKİLER ÖNE ÇIKANLAR ENDEKSLER VE T/C FİYATLARI İKİNCİ EL GEMİ PAZARI YENİ İNŞA GEMİ PAZARI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM PAZARI BUNKER PAZARI ÖNE ÇIKANLAR Genel olarak Baltık

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MENSUP İLGİLİ DAİRE BAŞKANLARI İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (25 Eylül 2013, Çarşamba, 10.00)

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MENSUP İLGİLİ DAİRE BAŞKANLARI İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (25 Eylül 2013, Çarşamba, 10.00) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER ve AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MENSUP İLGİLİ DAİRE BAŞKANLARI İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (25 Eylül 2013, Çarşamba,

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı