İKLİMLENDİRME HAKKINDA Sıkça Sorulan Sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İKLİMLENDİRME HAKKINDA Sıkça Sorulan Sorular"

Transkript

1 İKLİMLENDİRME HAKKINDA Sıkça Sorulan Sorular

2 2 Giriş Her Mevsim Mükemmel Konfor Seksen yılı aşkın bir süredir, Daikin optimum soğutma ve ısıtma konforu sunan yüksek kaliteli iklimlendirme sistemlerini geliştirmekte ve üretmektedir. Evler ve işletmeler için mükemmel konfor ve toplam çözümler sunan sistemler, çevreyle ilgili artan kaygılara ve en yüksek seviyede yenilik ve kalite taleplerine de riayet etmektedir lerden bu yana yenilikler alanında her zaman öncü olan Daikin, tamamı aynı teknolojik mükemmelliğin ve başlangıçtan bu yana Daikin ürünlerinin simgesi olan kaliteye gösterilen özenin sonucu olan çözümlerini geliştirmeye devam etme konusuna verdiği önemi aynen sürdürmektedir. Aslında başarıya ulaşılması, ancak garanti edilen teknik üstünlüğün yanı sıra müşterilerimize her bakımdan mükemmel bir destek verilmesi sayesinde mümkün olabilir. Daikin, en üst kalite seviyesinde müşteri hizmetleri sağlanması ve her ülkede en iyi distribütör ve bayiler ile çalışılmasına çok önem vermektedir. Yenilikçilik alanında tartışılması bile mümkün olmayan bu zengin kültürümüzle birlikte dünya çapındaki ağımız, konfor çözümlerinde dünyanın en iyisi ve bir numarası olma amacımızın ve tutkumuzun gerçekleştirilmesine büyük katkıda bulunmaktadır.

3 3 Bu broşürün temel amacı, yeni bir klima satın alırken akla gelen en yaygın soruların bazılarına yanıt vermektir. Broşürde sağlık, çevre, teknoloji, maliyetler, bakım ve kurulum olmak üzere 5 ana kategoride gruplandırılmış kolay anlaşılır cevapları ve açıklamaları içermektedir. Daha fazla sorunuz veya desteğe ihtiyacınız varsa yardım almak için yerel Daikin bayinize başvurabilirsiniz. Çünkü Daikin in tek bir nihai hedefi vardır: size Her Mevsimde Mükemmel Konfor sağlamak! Size en yakın Daikin bayisi için: adresindeki bayi bulucumuzu ziyaret edin. İçindekiler Sağlık 4 Çevre 6 Teknoloji 9 Maliyetler Ve Bakım 10 Montaj 12 Çevre Bilinci 14

4 4 SAĞLIK

5 5 Klima kullanımı nedeniyle soğuk algınlığına yakalanır mıyım? Hayır. Soğuk algınlığına yalnızca soğuk algınlığına yol açan virüslere temas ederek yakalanırsınız. Ancak, uygun olmayan şekilde kullanılan ve bakımı yapılan klimalar, soğuk algınlığına benzer semptomlara yol açabilir. Klimanın içinin temiz kalmasını sağlayan, küf ve bakteri oluşumunu önleyen düzenli bakımın yanı sıra, klimayı ortamı soğuturken çok düşük sıcaklıklara ayarlamaktan da kaçınmalısınız. Sağlıklı iç ortam sıcaklığı nedir? Klimanın 25 C nin altında ve dış ortam sıcaklığından maksimum 6 C daha düşük bir sıcaklığa ayarlanmaması tavsiye edilir. Örneğin, dışarıda hava sıcaklığı 32 C ise, iç ortam sıcaklığının 26 C den daha düşük olmaması gerekir. Daha düşük sıcaklıklar, iç ortamdaki nemin azalmasına yol açar ve bu da, burun ve boğaz zarını kurutarak soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterir. Çok sıcak günlerde dış ortamla iç ortam sıcaklıkları arasındaki farkın arttırılması kabul edilebilir; ancak bu fark, soğuk ve sıcak ortamlar arasındaki geçişte yüksek sıcaklık farkından kaynaklanan soğuk şok stresinden kaçınmak için 10 C yi geçmemelidir Klimanın üflediği hava dışarıdaki havadan daha mı temizdir? Daikin Ururu Sarara dışındaki standart klimalar, yalnızca iç ortamdaki havayı devri daim eder. Bazı modellerde iç ortamdaki havayı temizleyen hava temizleme filtreleri bulunmaktadır, dolayısıyla gereken şekilde bakım yapıldığı takdirde, klimanın üflediği hava genel iç ortam havasından daha temizdir. Ancak, dışarıdaki havadan daha temiz olması, dışarıda (sanayi, trafik) ve içeride (kimyasal temizlik maddelerinin, sentetik kumaşların kullanılması, vs) bulunan kirleticilerin yoğunluğu gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Daikin Ururu Sarara, temizlenmiş dış ortam havasını odaya verme özelliği ile benzersiz bir klimadır ve iç ortam havasının temizlenmesinde Daikin Streamer hava temizleme teknolojisini kullanmaktadır. Klima kullanımı alerjik reaksiyona veya diğer rahatsızlıklara yol açar mı? Hayır. Gerektiği gibi bakım yapılan (temizlenen) ve kullanılan klimalar, alerjiye veya rahatsızlığa yol açmaz. Ancak, bazı iç parçaları düzenli olarak ıslandığı için klimaya uygun şekilde bakım yapılması ve temizlenmesi gereklidir. Küf ve bakteri oluşumunu önlemek için klimaların temizlenmesi gerekir.

6 6 ÇEVRE

7 7 Klimalar evde cereyana neden olur mu? Klimayı evinizde istediğiniz gibi konumlandırabilir ve hava akışını istediğiniz şekilde kontrol edebilirsiniz. Akım ve istenilen sıcaklık birbirine yakın olduğunda, modern klimalar, fanların minimum hızda çalıştığı standby (bekleme) modunda çalışmaktadır. Çeşitli ayarlara ve seçeneklere bağlı olarak cereyan kolaylıkla önlenebilmektedir Klimalar kloroflorokarbonlarla (CFC) ozon tabakasına zarar verir mi? Hayır yılından bu yana, Avrupa da kloroflorokarbon ihtiva eden klimalar satılmamaktadır. Bugün piyasada bulunan bütün klimalarda ozon tabakasına zarar vermeyen soğutucu akışkanlar kullanılmaktadır Klima çalışırken uyuyabilir miyim? Çok gürültü yapmaz mı? Bu tamamen klimanın modeline bağlıdır. Daikin, hafif bir yaprak hışırtısı veya sakin nefes alma seviyesi olan 19 db(a) (Ses Basınç Seviyesi) kadar sessiz bir seviyede çalışabilen piyasadaki en sessiz ürünlerden bazılarını üretmektedir Klima her zaman duvara asılı bir kutu olmak zorunda mıdır? Duvara monte edilen üniteler, en sık kullanılan klima üniteleridir, ancak çok farklı modeller de bulunmaktadır. Örneğin, döşeme tipi üniteler, zeminin yakınına radyatör gibi monte edilebilmekte veya tavan tipi üniteler tavana asılmakta ve böylelikle duvarda yer kaplamamaktadır. Ayrıca, tamamen gizli olan kanal tipi üniteler de bulunmaktadır (bazen gizli tavan üniteleri olarak da adlandırılır) (yükseltilmiş tavanda veya teknik odada) ve iklimlendirilmiş hava odaya (odalara) hava kanallarıyla dağıtılır.

8 8 TEKNOLOJİ

9 9 Inverter ne demektir? Inverter, modern klimalarda kullanılan ve kompresörün değişken hızlarda çalışabilmesine olanak sağlayan ve dolayısıyla sağladığı kapasiteyi akıcı bir şekilde ayarlayabilen elektronik bir parçaya verilen teknik terimdir. Kapasiteyi ayarlamak için kapatılıp açılan kompresörlerin kullanıldığı eski, daha az gelişmiş klimalarla karşılaştırıldığında inverter ünite, tüm soğutma sezonu boyunca %30 ila %50 oranında daha az elektrik tüketmektedir. Soğutucu akışkan klima ünitesinde ne anlama gelmektedir? Odanın soğutulması, odadaki ısı enerjisi alınarak dışarı üflenmek suretiyle sağlanır. Soğutucu akışkan, klimanın boru sisteminin içinde akan ve bu ısı enerjisini içeri ve dışarı arasında nakleden sıvıdır. Kullanılan maddeler, prosesin enerji açısından verimli ve kullanımı güvenli olan teknoloji ile gerçekleştirilebilir olmasını sağlayan özelliklere sahiptir. Birden fazla iç ünite için tek bir dış ünite kullanabilir miyim? Evet, multi-split dış ünite olarak adlandırılan ünitelerle bu kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu üniteler, birden fazla (5 e kadar) iç üniteye hizmet verebilmektedir. Klimalar soğutmanın yanı sıra etkili ısıtmayı da garanti edebilmekte midir? Evet. Isı pompalı klima ile ısıtma, halen enerji verimliliği en yüksek olan ve genellikle de maliyet açısından en etkin ısıtma şeklidir. Klimanın ısı pompası, iç ortamdaki havayı doğrudan ısıtırken, havadan suya veya yerden suya ısı pompaları, ilk olarak suyu ısıttığı ve ardından su odayı ısıttığı ve bu ilave adımda da enerji kaybına yol açtığı için geleneksel radyatörler suyu ısıtan ısıtma pompalarından daha verimlidir.

10 10 MALİYETLER VE BAKIM

11 11 Klima ne kadar elektrik tüketir? Modern klimalar, beklediğinizden daha az elektrik tüketmektedir. Örneğin, Daikin FTXS25K + RXS25K sistemi (orta büyüklükte bir oda için uygun ünite) tipik bir soğutma mevsiminde (EN14825 standardına göre) yaklaşık olarak 137 kwh elektrik tüketir. Bu, 9 /kwh Avusturya oranı ile hesaplanan 12 Euro nun bir miktar üzerindedir. Ancak, fiilen ne kadar enerji tüketildiği, klimanın nasıl kullanıldığına ve modelin verimliliğine bağlıdır. Klimam için ne sıklıkta servis kontrolü yaptırmalıyım? Bu yerel ulusal mevzuata bağlı olabilir. Ancak Daikin, klimanın uzun ömürlü olmasını ve sorunsuz çalışmasını sağlamak ve yukarıda bahsedilen sağlıkla ilgili sorunlardan kaçınabilmek için yıllık olarak servis kontrolü ve bakım yapılmasını tavsiye etmektedir. Yeni satın alınan bir klimanın ortalama kullanım ömrü ne kadardır? Düzenli olarak ve gerektiği gibi bakım yapılan Daikin klima üniteleri, yaklaşık 14 yıl kullanım ömrü olacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak, halen piyasada 20 yıldan fazla bir süredir çalışmakta olan çok sayıda Daikin ünitesi bulunmaktadır. Geleneksel yollarla (örneğin gaz) karşılaştırıldığında klima ile ısınmak daha mı ucuzdur? Bu büyük ölçüde yerel elektrik ve gaz fiyatlarına bağlıdır, ancak birçok bölgede daha ucuz olduğu söylenebilir. Bu, ısı pompalı klimanın ısıtma esnasında ısı enerjisinin büyük bir kısmını, tamamen ücretsiz olan dışarıdaki havadan alması sayesinde gerçekleşmektedir. Avusturya daki enerji fiyatları göz önüne alındığında, ısı pompalı klima ile ısıtma, gazlı brülöre göre %60 daha ucuza gelmektedir.

12 12 MONTAJ

13 13 Klimalar her tip eve monte edilebilir mi? Hemen hemen evet. Konut tipi klimaların büyük bir kısmı hafiftir, dolayısıyla alçı duvarlara bile monte edilmesinde bir sorun yoktur. Tek kısıtlayıcı gereklilik, evde ve iyi kalitede elektrik kaynağının bulunmasıdır. Dizel jeneratörler gibi ekipmanlardan sağlanan elektrik inverter klimalar için uygun nitelikte olmayabilir. Klima herhangi bir kişi tarafından monte edilebilir mi yoksa montaj için bir uzmana mı ihtiyaç var? Klima montajı, özel aletlerin ve cihazların kullanılmasını gerektirir, dolayısıyla profesyonel bir tesisatçı tarafından monte edilmelidir. Ayrıca, klimalar soğutucu akışkan içerdiğinden (Kyoto protokolü kapsamında olan maddeler) birçok ülkenin mevzuatı, klimaların sertifikalı kişiler tarafından monte edilmesini ve bakımlarının yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Klima sisteminin montajı ne kadar sürer? Birçok durumda, klimayı monte etmek bir gün veya daha kısa sürmektedir. Ancak montaj süresi, boruların kaç duvardan geçeceği, elektrik kaynağının yeri ve elektrik dağıtım panosunda klimanın bağlanacağı boş uç olup olmadığı gibi birçok faktöre bağlıdır. Evim için uygun boyuttaki klimayı nasıl seçmeliyim? Uygun boyutta klimanın seçimi bir profesyonel tarafından yapılmalıdır. Çünkü klimanın boyutu yalnızca iklimlendirilecek olan oda sayısına bağlı değil, aynı zamanda pencerelerin büyüklüğüne ve yönüne, pencerelerin aldığı güneş ışığına ve diğer faktörlere de bağlıdır. Genel kabul görmüş temel kural olarak, iklimlendirilecek olan alanın her metre karesi için 60W ile 120W arasında soğutma kapasitesine ihtiyaç vardır.

14 14 Çevresel Farkında Klima, en sert hava koşullarında bile, ferahlatıcı çalışma ve yaşam koşulları sağlayarak içerideki havayı iyileştirir. Ancak son yıllarda Daikin, çevreyi koruma ihtiyacının farkında olarak, üretimine ve çalışmasına bağlı olumsuz etkileri sınırlama konusunu oldukça doğal karşıladı. Sonuç olarak, yenilikçi üretim teknikleri ile birleştirilen, yeni enerji tasarruflu ekipmanlar, çevre üzerindeki herhangi bir etkiyi en aza indirdi. Çevre taahhüdü Atıkların azaltılması Çevre endişesi, tasarım ve üretimden işgücünün gündelik faaliyetlerine kadar Daikin in küresel faaliyetlerinde içselleştirilmiştir. Daikin ısı pompaları, şirket içinde geliştirilen inverter teknolojisi ile birlikte rakipsiz iç ortam ısıtma konforu ve proses verimliliği sağlamaktadır. Daikin, ISO14001 çevre sertifikasına sahip olan Avrupa nın ilk klima üreticisidir ve Daikin in bütün tesisleri ve bağlı ortaklıkları halen benzer şekilde sertifikalıdır. Şirketin sıfır atık politikası, ürünlerinin pek çoğunun geri dönüşümünü, yeniden kullanılmasını veya geri kazanımını sağlamaktadır. Isı Pompası Verimliliği Isı pompaları, ısı enerjisini dış havadan çekebilmektedir. Daikin sistemleri, konforlu ve etkin iç ortam ısıtması sağlama ve aynı zamanda sektörün ısıtma ve soğutma gerekliliklerini tam olarak karşılama kapasitesine sahiptir. Geri dönüşüm malzemeleri Daikin, işinin doğası gereği malzemelerin geri dönüşümünü sağlamaktadır. Örneğin, ön işleme tabi tutulmuş atık sulardan geri kazanılan çamur, çimento üretiminde kullanılmaktadır. Diğer tipteki atıkların geri dönüşümü de iadeli ambalajlara yapılan yatırımlarla desteklenmektedir.

15 15 Avrupa nın yeni enerji etiketi: enerji verimliliği çıtasını yükseltiyor Tüketicilere yeni enerji performansı standartları hakkında bilgi vermek için Avrupa da yeni bir enerji etiketi yürürlüğe konmaktadır yılında çıkarılan mevcut Avrupa enerji etiketi, etkisini göstermektedir. Tüketiciler tek biçimli etiketleme kriterlerine dayanarak karşılaştırma yapabilmekte ve satın alma kararlarını verebilmektedir. Mevsimsel verimlilik, tüm sezon üzerindeki klima verimliliğini yansıttığından, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren yeni etiket, son kullanıcıların daha da bilinçli seçimler yapabilmelerini sağlamaktadır. Yeni enerji etiketinde koyu yeşilden (enerji verimliliği en yüksek) kırmızıya (en düşük verimlilik) kadar değişen renklerle yansıtılan A+++ dan D ye kadar sınıflandırmalar yer almaktadır. Yeni etiketteki bilgiler yalnızca, ısıtma (SCOP) ve soğutma (SEER) ile ilgili yeni mevsimsel verimlilik derecelendirmelerini değil, aynı zamanda yıllık enerji tüketimi ve ses seviyesi bilgilerini de içermektedir. Daikin mevsimsel verimliliğe öncülük etmektedir Sezonsal Verimlilik Eko-Tasarım konusundaki muazzam zorluklara rağmen, Daikin, tereddütsüz bir şekilde bu yeni mevzuatı hemen uygulamaya koymayı tercih etmiştir. Daikin 2010 yılında, mevsimsel verimlilik için yeni hafif bir ticari ürün grubunu piyasaya sürdü. Bu ürün grubundaki Seasonal Smart serisi, halen son derece zorlu 2014 yasal gerekliliklerine uygundur. Bugün Daikin, 12kW güce kadar olan konut tipi ve hafif ticari ürün grubunun tamamının mevsimsel performansını ortaya koymakla gurur duymaktadır

16 Genel Müdürlük Hürriyet Mah. Yakacık D-100 Kuzey Yan Yol No:49/1_2 Kartal/İSTANBUL Tel: (0216) Pbx Faks: (0216) Yenibaraj Mah Sk. No:4 Gülek Plaza A Blok Asma Kat Seyhan/ADANA Tel: (0322) Faks: (0322) Bahçekapı Mah. Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi Sk. No:5 Etimesgut/ANKARA Tel: (0312) Faks: (0312) Demircikara Mah. Narenciye Cad Sk. Nail Apt. No:2/7 ANTALYA Tel: (0242) Faks: (0242) Tesisat İş Merkezi 1443 Sk. B Blok No :2/T Yenişehir/İZMİR Tel: (0232) Faks: (0232) İncilipınar Mah. 3 Nolu Cad. Akınalan İş Merkezi No:7/C Şehitkamil/GAZİANTEP Tel: (0342) Faks: (0342) Cumhuriyet Mah. Yavuz Selim Bulvarı Çelikler İş Merkezi No:178/A TRABZON Tel: (0462) Faks: (0462) Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Hendek/SAKARYA Tel: (0264) Pbx Faks: (0264)

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH-190214-TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH-190214-TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Tegora Seasonal Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür FTXB-B olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır.

Detaylı

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Tegora Seasonal FTXB-B E D-ZH TR01. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Tegora Seasonal Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür FTXB-B olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır.

Detaylı

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

Mira Seasonal FTXN-L9. Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı

Mira Seasonal FTXN-L9. Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı Sezonsal Verimlilik, klimalarda gerçek enerji kullanım değerlerini gösteren yeni ölçümlendirme sistemidir. Bu sisteme göre yapılan ölçümler, klimanın

Detaylı

Kaira. Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı. Seasonal. Şimdiki değerlendirme sistemine göre düşük

Kaira. Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı. Seasonal. Şimdiki değerlendirme sistemine göre düşük Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı Şimdiki değerlendirme sistemine göre düşük Sezonsal Verimlilik, klimalarda gerçek veya F ye değerlerine düşebilir. enerji kullanım değerlerini gösteren

Detaylı

Miyora Seasonal FTXK-AW. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Miyora Seasonal FTXK-AW. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Miyora Seasonal Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır. Yıllar boyunca Daikin çevre Daikin Sezonsal

Detaylı

AIRFEL TİCARİ KLİMALAR. www.airfel.com.tr

AIRFEL TİCARİ KLİMALAR. www.airfel.com.tr www.airfel.com.tr IRFEL TİRİ KLİMLR Salon Tipi Turbo fonksiyonu ile hızlı ısıtma soğutma rıza teşhis sistemi ile daha hızlı servis hizmeti Uzun üfleme mesafesi Dört yöne otomatik hava yönlendirme Otomatik

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Soğutma Kapasitesi : 18.000 -.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi :.000-52.000 Btu/h Salon Tipi Klimalar Soğutma Kapasitesi : 24.000 -.000

Detaylı

Multi Split Klima Ürün Kataloğu

Multi Split Klima Ürün Kataloğu Multi Split Klima 2016 Ürün Kataloğu XY,Z Daikin yolu açıyor Sezonsal verimlilik, Akıllı enerji kullanımı Enerji etiketiyle gelen zorlu 20-20-20 çevre hedefleri Avrupa Komisyonu AB'de enerji verimliliğinin

Detaylı

Gelecek için hazırız.

Gelecek için hazırız. Gelecek için hazırız. Genel Bakış Buderus uzmanlığının yepyeni ürünü: Logamax plus GB172i Yoğuşmalı Kombi ve Kazan Logamax plus GB172i yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan: Yenilikçi tasarım,

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi

YUTAKI YUTAKI. Eviniz için konforlu ısıtma sistemi YUTAKI Eviniz için konforlu ısıtma sistemi SICAKLIK Isı pompası TÜKETİM GAZLI ISITMA YAKITLI ISITMA ELEKTRİKLİ ISITMA YUTAKI Bilinmesi gerekenler Bir ısı pompası nasıl çalışır? Bir ısıtma pompası, enerjiyi

Detaylı

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI

DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Isı tüketimi( kwh) DAIKIN ALTHERMA HİBRİT ISI POMPASI Türker Pekgüç Daikin Türkiye Isıtma Ürünleri Şefi İletişim adresi: t.pekguc@daikin.com.tr Daikin Altherma Hibrit Isı Pompası, son teknolojiye sahip

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Emura. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Emura. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Emura Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır. Yıllar boyunca Daikin çevre FTXG-JB/JW/J üzerinde çok

Detaylı

MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ

MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ MITSUBISHI ELECTRIC YENİ KİRİGAMİNE MSZ-FH SERİSİ Sağlıklı nefes alın, sağlıklı ve konforlu yaşayın Yeni Kirigamine ile tanışın Mitsubishi Electric Klimalar tüm dünyada kusursuz konfor sağlayan yüksek

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

Shira Seasonal FTXS-K FTXS-G. Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı. FTXS-G İç Ünite. RXS-F Dış Ünite

Shira Seasonal FTXS-K FTXS-G. Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı. FTXS-G İç Ünite. RXS-F Dış Ünite FTXS-G İç RXS-F Dış Uzaktan Kumanda Dünyanın 1 numarasından cebinizi serinletecek uyarı Sezonsal Verimlilik, klimalarda gerçek enerji kullanım değerlerini gösteren yeni ölçümlendirme sistemidir. Bu sisteme

Detaylı

Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları

Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Making Modern Living Possible Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye www.danfoss.com.tr Danfoss DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Yaşam

Detaylı

Dış Ünite Boyutları Birim : mm MXZ-6C122VA MXZ-8B140VA/YA DIŞ ÜNİTE DIŞ ÜNİTE Hava Giriş 2-U Şeklinde Açılabilir Delik (Çelik Dübel M10) Montaj Ayakları Hava Giriş Hava Giriş 2-U Şeklinde Açılabilir Delik

Detaylı

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ENERJİ KİM? 1999 yılından beri Ekotec yenilenebilir enerji sektöründe çalışmalar yapmaktadır. Avusturya da konut ısıtma soğutma konusunda hizmet veren Ekotec, Avrupa da ki yenilenebilir

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 013 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

Seninle ;) her mevsim

Seninle ;) her mevsim Seninle ;) her mevsim 2018 Ürün Katalogu Tek Mevsim RotaClimate ile tek mevsim yaşamaya başlayın. Geliştirilen sezonsal klima teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ve üstün teknolojik özellikleriyle mekanlarınızda

Detaylı

65% ENERJİ TASARRUFU

65% ENERJİ TASARRUFU SICKLR BEKLEMiYORS, SiZ DE BEKLEMEYiN. 4 8 ST T E S E R i NL i Ğ E K V U Ş U N. Klimanızın montajı için günlerce beklemeyin. Hotpoint Inventer klimalar ile 48 saatte serinliğe kavuşun. 65% ENERJİ TSRRUFU

Detaylı

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER YENI G SERISI İşin gereğini ve daha fazlasını yerine getirebilmek için yeni nesil G serisinde Atlas Copco'nun güçlü döner vida elemanı ve modelinde gelişmiş bir

Detaylı

WI-FI Kontrol Sistemi

WI-FI Kontrol Sistemi WI-FI Kontrol Sistemi Toyotomi yle havan teknolojik Hiro, WI-FI yoluyla klimanızı yönetebilmenizi ve klimanızın tüm özelliklerini evde yokken bile uzaktan kontrol edebilmenizi sağlar. MODEL ÜNİTE 709R32

Detaylı

MXZ-2D33VA / 2D42VA / 2D42VA2 / 2D53VA2 MXZ-3D54VA2 / 3E54VA / 3E68VA MXZ-4D72VA / 4E72VA / 4E83VA PAC-MK-31BCB PAC-MK51BCB MXZ-5D102VA / 5E102VA MXZ-6C122VA / 6D122VA PUMY-P112/125/140VKM2(-BS) PUMY-P112/125/140YKM2(-BS)

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar Klimalar ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik Standartlarına Göre Soğutmada ve Isıtmada

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar Klimalar ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik Standartlarına Göre Soğutmada + ve Isıtmada Enerji Sınıfı

Detaylı

AirMini Serisi Isı Pompaları

AirMini Serisi Isı Pompaları AirMini Serisi Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 70 kw'a kadar performans aralığında Isı geri kazanımı özellikli

Detaylı

Daikin öncülük ediyor: Sezonsal verimlilik için yeni hafif ticari ürün gamı sunuyor

Daikin öncülük ediyor: Sezonsal verimlilik için yeni hafif ticari ürün gamı sunuyor Daikin öncülük ediyor: Sezonsal verimlilik için yeni hafif ticari ürün gamı sunuyor Her Mevsim KLİMA KONFORU Klima Merkezi Sistemler Endüstriyel Soğutma 30 80 Daikin öncülük ediyor: Sezonsal verimlilik

Detaylı

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ TERMODİNAMİK İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Çevre Dostu Enerji Tasarruflu Akıllı

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ.

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ. emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ. 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Daikin tarafından piyasaya sürülen yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi,

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

YENİ ÜRÜN TOSHIBA SHORAI GELECEĞİN KONFORUNU BUGÜNÜN EVLERİNE GETİRİYOR...

YENİ ÜRÜN TOSHIBA SHORAI GELECEĞİN KONFORUNU BUGÜNÜN EVLERİNE GETİRİYOR... Hava Koşullandırma Sayı 46 / Ocak 2018 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN TOSHIBA SHORAI GELECEĞİN KONFORUNU BUGÜNÜN EVLERİNE GETİRİYOR... TOSHIBA Bireysel ürün serisinde tasarım, konfor

Detaylı

EKHBRD011ADV1 EKHBRD014ADV1 EKHBRD016ADV1 EKHBRD011ADY1 EKHBRD014ADY1 EKHBRD016ADY1

EKHBRD011ADV1 EKHBRD014ADV1 EKHBRD016ADV1 EKHBRD011ADY1 EKHBRD014ADY1 EKHBRD016ADY1 EKHBRD011ADV1 EKHBRD014ADV1 EKHBRD016ADV1 EKHBRD011ADY1 EKHBRD014ADY1 EKHBRD016ADY1 W İçerik Sayfa EMRQ dış üniteye bağlantı Genel bilgiler... 1 Kombinasyon... 1 İndirimli elektrik tarifesi güç kaynağına

Detaylı

PAYLAŞILABİLİR SERİNLİK WIDE

PAYLAŞILABİLİR SERİNLİK WIDE PAYLAŞILABİLİR SERİNLİK WIDE DEK Serisi Yüksek Statik Basınç Diamond klimalar yüksek tavanlarda bile, 160Pa basınç ve yüksek hacimli hava üfleme kapasitesiyle çalışır. Bu sayede şartlandırılmış hava, ortamın

Detaylı

Hayat kalitenizi yükseltmek istemez misiniz? SHORAI. TOSHIBA KLİMA > BİREYsel Splİt Klİma > SHORAI. e istersen

Hayat kalitenizi yükseltmek istemez misiniz? SHORAI. TOSHIBA KLİMA > BİREYsel Splİt Klİma > SHORAI. e istersen Hayat kalitenizi yükseltmek istemez misiniz? SHORAI TOSHIBA KLİMA > BİREYsel Splİt Klİma > SHORAI her e istersen SHORAI HAYAT KALİTENİZİ YÜKSELTİN R32, küresel ısınma potansiyeli düşük bir alternatiftir.

Detaylı

ısı pompaları Çevre Dostu Isıtma Çözümleri Faturayı Dünya ya kesmeyen ısıtma sistemleri

ısı pompaları Çevre Dostu Isıtma Çözümleri Faturayı Dünya ya kesmeyen ısıtma sistemleri ısı pompaları Çevre Dostu Isıtma Çözümleri Faturayı Dünya ya kesmeyen ısıtma sistemleri GÜNEŞ ENERJİSİ TÜM YIL BOYUNCA KULLANILIR ÜCRETSİZ ENERJİYE SINIRSIZ ERİŞİM Dimplex ısı pompaları gelecek için verimli

Detaylı

TİCARİ TİP SU ISITICILAR

TİCARİ TİP SU ISITICILAR TİCARİ TİP SU ISITICILAR 21 Ağustos tan beri cepten yiyoruz! Dünyadan Uyarı: Limit Aşımı Dünya Nüfusundaki Artış Kaynak: www.timeforchange.org Nerede Olmak İstiyoruz? YIL: 1980 Ozon Tabakasında Delinme

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

Isı Geri Kazanım Cihazları

Isı Geri Kazanım Cihazları Klimacı Mert Talatpaşa Bulvarı No:5/A Alsancak İZMİR T. 3 5 39 65 6 F. 3 7 9 www.klimacimert.com.tr info@klimacimert.com.tr VRS3 Vent Isı Geri Kazanımlı Cihazları, sağlıklı iç mekan havalandırması için

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

ORGANİZE SERİNLİK TEAM

ORGANİZE SERİNLİK TEAM ORGANİZE SERİNLİK TEAM CSH Serisi 360 Hava Üfleme Teknolojisi Standart kaset tipi klimalardan farklı olarak, Diamond Electric kaset tipi split klimalar özel dizaynı ile 8 noktadan 360 derece kesintisiz

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ İMRAN KILIÇ 2010282061 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ Enerjiyi verimli kullanmak demek; ENERJİ İHTİYACINI AZALTMAK ya da KULLANIMI KISITLAMAK demek değildir! 2 Enerjiyi

Detaylı

Klimalar Isıtma ve Soğutma

Klimalar Isıtma ve Soğutma Klimalar Isıtma ve Soğutma Çoklu model uygulaması»» Yeni yönetmeliğe göre değerlendirilmiş A++ sınıfına kadar ulaşan sezonsal verimlilik»» Konut ve hafif ticari uygulamalar için»» 2 ila 5 ayrı odanın yalnızca

Detaylı

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw. Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın

30RB/RQ. HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw. Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın 30RB/RQ HAVA SOĞUTMALI SOĞUTMA GRUPLARI VE ISI POMPALARI 40-160 kw Enerji faturanızı düşürün güven duygunuzu arttırın Büyük resim Carrier in misyonu, iklimsel koşullardan bağımsız olarak, daha konforlu,

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı Duvar Tipi Klimalar E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı E.C.A. nın akıllı klima kiti, cep telefonunuz ile uzaktan evinizi istediğiniz dereceye ayarlamanıza ve bu sayede daha

Detaylı

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR?

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? İhtiyaca ve amaca göre bulunduğu ortamı konfor şartlarına getiren veya konfor şartlarında tutan cihazlara klima denir. Klima cihazları genel olarak, her hangi bir

Detaylı

HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI

HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI HAVA KAYNAKLI ISI POMPALARI Hava kaynaklı ısı pompalar, en kolay bulunabilen ısı kaynağı olan çevre havasındaki enerjiyi kullanarak, mahalde ısıtma veya soğutma yapabilen cihazlardır. Kay-nak tarafında

Detaylı

VRF/V SİSTEMLERİ Keşif, satış, montaj ve bakım hizmetleri

VRF/V SİSTEMLERİ Keşif, satış, montaj ve bakım hizmetleri Mevsimler Değişse de Konfor Hep Aynı VRF/V SİSTEMLERİ Keşif, satış, montaj ve bakım hizmetleri Mevsimler Değişse de Konfor Hep Aynı DOĞ-TEK Mühendislik bünyesinde VRV / VRF sistemlerin satış, montaj, bakım

Detaylı

Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... turn to the experts

Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... turn to the experts turn to the experts Yüksek Tasarruf Üstün Konforla Buluştu... Etrafınızdaki dünyayı geliştiriyoruz. İç mekanda yaşanılan konforu; ürün ve hizmetlerimizle geliştirirken aynı zamanda insanların yaşam kalitelerini

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Klimalar İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik

Detaylı

YENİ ÜRÜN. Toshiba Mirai, Geleceğin Tasarımını, Bugünden Evinize Getiriyor!

YENİ ÜRÜN. Toshiba Mirai, Geleceğin Tasarımını, Bugünden Evinize Getiriyor! Hava Koşullandırma Sayı 48 / Mayıs 2018 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN Toshiba Mirai, Geleceğin Tasarımını, Bugünden Evinize Getiriyor! MIRAI huzurlu ve sessiz bir iç ortam için düşünüldü.

Detaylı

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi

Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi Soğutma 400 kw a kadar Kapasitesi 50-400kW EC ADYABATİK EC FAN Canovate Dolaylı Adyabatik Soğutma Sistemi -IAC Serisi Canovate Veri Merkezi Klima Santrali Çözümleri Canovate IAC serisi İndirekt Adyabatik

Detaylı

Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su Çözümleri. Isı Pompası

Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su Çözümleri. Isı Pompası Isıtma, Soğutma ve Çözümleri Isı Pompası VRS Therma Green Isı Pompası VRS Therma Green Isı pompası; enerji verimliliğini destekleyen ileri teknolojisi ve kolay kullanım imkânı ile kullanıcılara konforlu

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler Dış Üniteler 27 TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda soğutulurken diğeri kutusu sayesinde ısıtılır ve bu sayede kullanıcı

Detaylı

MULTI SİSTEM. Şık. Yeni Tasarım

MULTI SİSTEM. Şık. Yeni Tasarım MULTI SİSTEM Şık Yeni Tasarım Toshiba MultiSistem Büyük Avantajlar Esneklik TOSHIBA MULTİSİSTEM RASM14GAVE İç Ünite Duvar Tipi N3KVP Duvar Tipi N3KV2 Konsol Tipi UFV Kanal Tipi GDV Kaset Tipi SMUV RASBN3KVPE

Detaylı

Artık Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir

Artık Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir KLİMALARDA SEZONSAL VERİMLİLİK KRİTERLERİ İLE ENERJİ SINIFLARI DEĞİŞİYOR Artık Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir 1 Ocak 2014 te yürürlüğe giren Klimaların Enerji Etiketlemesine

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri

AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri AirMini 04 08 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA

YENİ ÜRÜN YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Hava Koşullandırma Sayı 45 / Eylül 2017 Haber Aralık Bülteni 2016 // Sayı 91 42 YENİ ÜRÜN turn to the experts YÜKSEK TASARRUF ÜSTÜN KONFORLA BULUŞTU; CARRIER XPOWER FRESH DUVAR TİPİ INVERTER KLİMA Alarko

Detaylı

NibeSplit Hava Kaynaklı Isı Pompaları ve Daikin Altherma Hava Kaynaklı Isı Pompaları Teknik Karşılaştırmaları 2014-05-19 1

NibeSplit Hava Kaynaklı Isı Pompaları ve Daikin Altherma Hava Kaynaklı Isı Pompaları Teknik Karşılaştırmaları 2014-05-19 1 NibeSplit Hava Kaynaklı Isı Pompaları ve Daikin Altherma Hava Kaynaklı Isı Pompaları Teknik Karşılaştırmaları 2014-05-19 1 Kurulum ve çalıştırma Kurulum için gerekli zaman ve maliyet Isı pompası kontrolörü

Detaylı

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu

Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Isı İstasyonu Ürün Kataloğu Nisan 2014 1 2 DAF Enerji 2007 yılında çıkan Enerji Verimliği Kanunu sonrasında, MASDAF Grup un yöneticileri tarafından yarım asırlık sektör tecrübesi ile 2009 yılından tamamen

Detaylı

VITOCLIMA 300-S/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOCLIMA 300-S/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOCLIMA 300-S/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri climate of innovation Bir aile firması olan Viessmann, üç nesil boyunca konforlu, ekonomik ve çevre dostu bir şekilde ısı elde etmeyi ve

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

AirMini Serisi 28-34 kw Isı Pompası Sistemleri

AirMini Serisi 28-34 kw Isı Pompası Sistemleri AirMini Serisi 28-34 kw Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

Daikin Altherma kademe teknolojisi

Daikin Altherma kademe teknolojisi DIŞ ÜNİTE Yüksek sıcaklıklı Daikin Altherma, ilave bir ısıtıcı kullanmadan 80 C'ye kadar su sıcaklıkları elde edilmesi için %100 termodinamik enerji kullanır. Daikin Altherma kademe teknolojisi 1. Dış

Detaylı

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ Villa ve Konutlar SPA Merkezleri Otel ve Pansiyonlar Isıtmalı Yüzme Havuzları Diğer ısınma sistemlerine göre %75 e varan tasarruf 1202/1 Sok. No:81-N Yenişehir, İzmir

Detaylı

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Beko Multi

Detaylı

Emura. (Yeni) Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Emura. (Yeni) Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Emura (Yeni) Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır. Yıllar boyunca Daikin çevre FTXJ-LW/LS üzerinde

Detaylı

ilk ve tek klima Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran R32

ilk ve tek klima Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran R32 Plasmacluster iyon teknolojisiyle havayı arındıran ilk ve tek klima R32 Sharp Klima Sistemleri Yetkili Bayisi www.mustafasatıcıoğlu.com 0242 321 07 77-0242 313 15 05 Sharp ın tescilli özelliği: Plasmacluster

Detaylı

Ultra Yüksek Enerji Tasarrufu. WI FI Kontrol Sistemi. Yeni Nesil Soğutucu Akışkan R32 A+++ Inverter Klima

Ultra Yüksek Enerji Tasarrufu. WI FI Kontrol Sistemi. Yeni Nesil Soğutucu Akışkan R32 A+++ Inverter Klima R32 Yeni Nesil Soğutucu Akışkan A+++ Ultra Yüksek Enerji Tasarrufu WI FI Kontrol Sistemi Inverter Klima WI-FI Kontrol Sistemi Toyotomi yle havan teknolojik Kuro, WI-FI yoluyla klimanızı yönetebilmenizi

Detaylı

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER

MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER MIT PAKET SİSTEMLER AKILLI ÇÖZÜMLER SORUNSUZ SİSTEMLER Ekin Endüstriyelin Isıtma-Soğutma sanayisine sunduğu paket sistem çözümleri ile uygulamacı firmalar ve son kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Detaylı

Ururu Sarara. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür

Ururu Sarara. Daikin Sezonsal Verimliliğin Öncüsüdür Ururu Sarara Daikin in klima, kompresör ve soğutucu akışkan üreticisi olarak pazardaki eşsiz konumu çevre konularıyla yakından ilgilenmesini sağlamıştır. Yıllar boyunca Daikin çevre üzerinde çok az etkisi

Detaylı

WI FI Kontrol Sistemi. Yüksek Enerji Tasarrufu. Yeni Nesil Soğutucu Akışkan A++ R32. Inverter Klima

WI FI Kontrol Sistemi. Yüksek Enerji Tasarrufu. Yeni Nesil Soğutucu Akışkan A++ R32. Inverter Klima R32 Yeni Nesil Soğutucu Akışkan A++ Yüksek Enerji Tasarrufu WI FI Kontrol Sistemi Inverter Klima WI-FI Kontrol Sistemi Toyotomi yle havan teknolojik İzuru, WI-FI yoluyla klimanızı yönetebilmenizi ve klimanızın

Detaylı

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018 Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 2 3 Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Arçelik

Detaylı

Enervis H o ş g e l d i n i z Ocak 2015

Enervis H o ş g e l d i n i z Ocak 2015 Enervis H o ş g e l d i n i z Ocak 2015 Enervis Sanayide Enerji Verimliliği Hizmetleri Soğutmanın Temelleri Doğalgazlı Soğutma Otomotiv Fabrikası İçin Örnek Çalışma Örnek Çalışma Sonuçları Enervis Sanayide

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

İCELOONG SOĞUTUCU GAZLARI

İCELOONG SOĞUTUCU GAZLARI İCELOONG SOĞUTUCU GAZLARI İCE + Grup 2 İCE Grup - İCELOONG Ürün Kataloğu İCE + Grup bünyesinde İCE Soğutma Sistemleri şirketi ve İCELOONG markasını bulunmaktadır. Sektöre 15 yıl önce giren şirketimiz ilk

Detaylı

INNOVATIVE THINKING HİJYENİK ISI EŞANJÖRLERİ

INNOVATIVE THINKING HİJYENİK ISI EŞANJÖRLERİ INNOVATIVE THINKING HİJYENİK ISI EŞANJÖRLERİ İYİ TASARIM VE VERİMLİLİK Isı eşanjörleri hijyenik prosesteki en önemli ekipmanlardandır. Sterilize edilmiş ürünler ortam sıcaklıklarında uzun sure saklanabilirler.

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA!

TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr 444 0 888 ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! 2 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 3 Sezonsal Enerji

Detaylı

MULTİ-SİSTEM. verimlilik, esneklik ve konfor bir arada

MULTİ-SİSTEM. verimlilik, esneklik ve konfor bir arada MULTİSİSTEM verimlilik, esneklik ve konfor bir arada Toshiba Multi Sistem Nedir? Birden fazla odada iklimlendirmeye ihtiyaç duyduğunuzda ayrı ayrı dış ünite kullanımına son veren, tek bir dış üniteye birden

Detaylı

KASIM-ARALIK 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA!

KASIM-ARALIK 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! KASIM-ARALIK 2017 arcelik.com.tr 444 0 888 ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! 2 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 3 Sezonsal Enerji

Detaylı

Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel :

Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel : Demirci Mah. Baha Sok. No:3A/A-1 Nilüfer / BURSA Tel : 0507 077 16 51 www.okurtes.com info@okurtes.com Faaliyet Alanlarımız Endüstriyel ve Sanayi Doğalgaz Tesisatları LNG ve CNG Gaz Tesisatları Sanayi

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KÜMES ISI POMPALARI

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KÜMES ISI POMPALARI YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE M A KÜMES ISI POMPALARI ENERJİ SİSTEMLERİ A.Ş. İsmindeki (Can-inovate) inovasyon ruhu ile hareket eden şirketimiz, 1965 yılından beri elektronik, IT, haberleşme, enerji, inşaat,

Detaylı

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Yüksek Kapasiteli VRF sistemi DC Inverter Kontrol Kompresör Uzun Borulama Sistemi Tasarımı Yüksek Performanslı R410A Soğutucu Gazı Yeni Tasarım Kompakt Dış Ünite: 8HP den 48

Detaylı

AirMini 10 22 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri

AirMini 10 22 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri AirMini 10 22 kw Serisi Isı Pompası Sistemleri Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma, soğutma, kullanım sıcak suyu

Detaylı

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi

BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ. idee Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ idee Yoğuşmalı Kombi BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ idee Yoğuşmalı Kombiler %109.2 verim değeri* Kompakt ebatları sayesinde (yükseklik x genişlik x derinlik 4,1 cm x 6, cm x 6,4

Detaylı

Sezonsal Verimlilik ve Klimalarda Yeni Enerji Etiketi

Sezonsal Verimlilik ve Klimalarda Yeni Enerji Etiketi Dr. Andaç YAKUT 1 1 DAIKIN Türkiye Sezonsal Verimlilik ve Klimalarda Yeni Enerji Etiketi İletişim adresi: a.yakut@daikin.com.tr ÖZET 01.01.2013 tarihinden itibaren Avrupa da yeni Eko-tasarım Direktifi

Detaylı

Üstün yoğuşma teknolojisi ile verimli ısınmanın keyfine varın: Yeni Logamax plus GB062. Logamax plus GB062

Üstün yoğuşma teknolojisi ile verimli ısınmanın keyfine varın: Yeni Logamax plus GB062. Logamax plus GB062 Buderus Logamax plus GB062 Yoğuşmalı Kombi 24kW Isıtma, 30kW Sıcak Su Kapasitesi Logamax plus GB062 Üstün yoğuşma teknolojisi ile verimli ısınmanın keyfine varın: Yeni Logamax plus GB062 Logamax plus GB062

Detaylı

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13 ÖZELLİKLER YÜKSEK SICAKLIK TİPİ Model AHUW166T0 Yüksek Sıc. Split (Dış Ortam ) Kapasite 16kW 1Ф Referans HU161H.U32 Heating (A7/W65) kw 16.00 Nominal Kapasite Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65)

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı