TEMİZ ODA HVAC (Isıtma - Havalandırma ve Hava Şartlandırma) ve PANEL SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEMİZ ODA HVAC (Isıtma - Havalandırma ve Hava Şartlandırma) ve PANEL SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ"

Transkript

1 1 TEMİZ ODA HVAC (Isıtma - Havalandırma ve Hava Şartlandırma) ve PANEL SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ I. Temiz Oda HVAC ve Panel Sistemi ISO EN TS Standartlarına uygun olarak tasarlanmış II. Temiz Odalar iki grupta oluşturulmalıdır. Bunlardan; II-A. Birinci Temiz Oda Grubu nda Çizim-1 de gösterildiği şekilde, 3 aşamalı airlock lar ve B klas (1.000) koridor yoluyla 3 adet B klas (1.000) odalara, ve 2 adet B klas (1.000) depolara açılan geçişler ve işlevsel birimler bulunmalıdır. II-B İkinci Temiz Oda Grubu nda ise Çizim-2 de gösterildiği şekilde, 2 aşamalı airlock lar yoluyla 2 adet C klas (10.000) odaya açılan geçişler bulunmalıdır. II-C. Çizimler yol gösterici olup, proje yetkilisinin yönlendirmesi doğrultusunda mevcut alanların durumuna uygun şekilde sistemde gerekli uyarlamalar yapılacaktır. III. Yüklenici firma, hazırlayacağı sistemlere ait uygulama projelerini (mekanik tesisat, elektrik, data, medikal gazlar, vd.) proje yetkilisinin onayına sunacak ve onaylandıktan sonra uygulamasına başlayacaktır. IV. Uygulama sırasında projede yapılması gerekebilecek olası değişiklikler için yüklenici firma revizyon projeyi, yine proje yetkilisinin onayına sunacak ve onaylandıktan sonra uygulamasını sürdürecektir. 1. TEMİZ ODA PANEL KURULUMU Teknik şartnamenin bu bölümü, iki grupta oluşturulacak olan (bkz. Çizim-1 ve Çizim-2) Temiz Odaların panel sistemlerinin kurulumuyla ilgilidir Duvarlar Temiz Oda içindeki ara bölme duvarlar ile camlı yüzeylerdeki alt ve üst kısımlar Temiz Oda Panelleri ile oluşturulmalıdır Paneller poliüretan dolgulu ve M1 yanmazlık sınıfında olmalı, panel kalınlığı 60 mm Panel yüzey malzemesi olarak, 0,60 mm galvanizli saç üzeri 75 mikrometre antibakteriyel PVDF kaplı sac kullanılmalıdır Temiz Oda içinde kalan panellerin her iki yüzeyi de düz olmalı ve Paneller arasındaki özel elemanlar ile kilitlenmelidir Duvarları zemine bağlamak için, zemindeki kot bozukluğunu düzeltmek için özel ayarlanabilir zemin profilleri kullanılmalı; profil ile döşeme malzemesi, duvar panellerine çıkıntısız olarak birleşebilmelidir Panellerin kapı ve camlarla olan birleşimi, herhangi bir şekilde çıkıntı olmayacak şekilde düzenlenmelidir.

2 Panel sistemleri açık ve aydınlık renkte olmalı; RAL 9002 (pebble beyazı) veya RAL 9010 (iceberg beyazı) olmalı, proje yetkilisinin renk konusunda onayı sonrası uygulamaya başlanmalıdır Kapılar Temiz Odalarda kullanılacak kapılar poliüretan dolgulu olmalı ve kalınlığı 60 mm Kapıların bağlantısı, Temiz Oda içinde herhangi bir çıkıntı oluşturmayacak şekilde gerçekleştirilmelidir Temiz Oda kapılarında, (i) Hidrolik kapı kapatıcı, (ii) Temiz Oda kapısı camı bulunmalıdır Personel Airlock kapıları kendi içlerinde bir elektronik kilit sistemi ile kontrol edilmelidir. Bir kapı açıldığında diğer kapı açılmamalıdır ve yeşil-kırmızı uyarı ışıklarıyla açık-kapalı kapı konumları belirtilmelidir Tavan Asma tavan 1200 mm eninde paneller kullanılarak oluşturulmalıdır Tavanlar yürünebilir tipte olmalı ve 150 kg/m 2 yayılı yük taşıyabilmelidir Tavan panellerin içi poliüretan dolgulu ve M1 yanmazlık sınıfında olmalı ve panel kalınlığı 60 mm Tavan panel yüzey malzemesi olarak, 0,60 galvanizli sac üzeri 75 mikrometre antibakteriyel PVDF kaplı saç kullanılmalıdır Panelin oda içine bakan yüzeyinde düz sac, dışarıda kalan yüzeylerde ise hafif oluklu sac kullanılmalıdır Zamanla sehim olmasını önlemek için özel askı profilleriyle asılmalıdır Tavan askı sistemi için, gerektiği takdirde, tavana konstrüksiyon yapılmalıdır Aydınlatma ve Armatürleri x55 Watt lık Özel Oda aydınlatma armatürü kullanılmalıdır Temiz Oda Armatürü, temiz oda duvarıyla hem yüz olacak şekilde tasarlanmalı ve girinti- çıkıntı olmamalıdır Temiz Oda Armatürü sızdırmaz tip Temiz Oda içerisinde aydınlatma şiddeti, yerden 1 metre yükseklikte 500 lux olacak şekilde aydınlatma yapılmalıdır Temiz Odalarda her bağımsız mekanın aydınlatma grubu ayrı olarak kontrol edilmelidir.

3 Döşeme Proje kapsamında yer alan mekanlara cgmp-uyumlu Vinil kaplama döşeme yapılmalıdır Döşeme malzeme, cgmp temiz oda döşemelerinin temizliğinde kullanılan temizlik malzemelerine dayanıklı 1.6. Temiz Oda Panel ve Kapı Camları Temiz Oda Panellerinde ve Kapılarında kullanılacak camlar panel ve kapılarla iki taraftanda hem yüz olmalı ve girinti-çıkıntı olmayacak şekilde birleşmelidir Temiz Oda camların her iki yüzünde de lamine 2 katlı en az 3 mm kalınlığında cam 1.7 Malzeme Airlock Geçiş Kutusu (Pass-Box) Malzeme Airlock sistemi paket sistem Kapılar elektronik airlock olarak kontrol edilmelidir Pass-Box, Hepa 14 Filtreli olacak şekilde tasarlanmalıdır. 2. TEMİZ ODA HVAC (Isıtma - Havalandırma ve Hava Şartlandırma) SİSTEMİ Teknik şartnamenin bu bölümü, iki grupta oluşturulacak olan (bkz. Çizim-1 ve Çizim-2) Temiz Odaların ısıtma, havalandırma ve hava şartlandırma sistemleriyle ilgilidir. Projelendirme Kriterleri olarak, Ankara için Dış Hava Şartları: Yaz : 34 C KT / 20 C YT Kış :- 12 C KT - Rüzgarlı İç Hava Şartları : Yaz Kış : 22 C ± 2 / Nem : 1. Temiz Oda Grubu için, %50 RH ±10 2. Temiz Oda Grubu için, %20-40 RH olacak şekilde sistem tasarlanmalıdır HAVALANDIRMA SİSTEMİ Temiz odaların havalandırma sistemi aşağıda tarif edildiği gibi olmalıdır: (i) Ortamlara % 20 Taze Havalı Klima Santralı ile toplam m³/h taze hava basılmalıdır. (ii) Odalar arası basınç farkı 15 Pa (iii) Temiz odaların bütün bölümlerindeki ses (gürültü) değerleri 50 Db in (elli desibel) altında

4 Hijyenik Klima Santralı, Karışım Havalı (AHU 1) Klima Santralı, %20 taze havalı olmalı ve bina dışında çalışmalıdır Vantilatör, m 3 /saat güçte Aspiratör, m 3 /saat güçte olmalıdır Soğutucu, 7/12 C Sulu Batarya özelliğinde Isıtıcı, 90/70 C Sulu Batarya özelliğinde Ön Filtre, G4 + F7 torba özelliğinde Son Filtre F9 rigid özelliğinde Hijyenik Klima Santralı, Karışım Havalı (AHU 2) Klima Santralı, %20 taze havalı olmalı ve bina dışında çalışmalıdır Vantilatör, m 3 /saat güçte Aspiratör, m 3 /saat güçte Soğutucu, 7/12 C Sulu Batarya özelliğinde Isıtıcı, 90/70 C Sulu Batarya özelliğinde Ön Filtre, G4 + F7 torba özelliğinde Son Filtre, F9 rigid özelliğinde Kanallar Klima santrallarında şartlandırılan hava, tavanlara monte edilecek olan hava kanallarında homojen olarak dağıtılmalıdır Hava kanalları uygun kalınlık ve kesitte elektrogalvanizli sactan, kenet kıvırma metodu ile kendinden flanşlı prefabrik olarak imal edilmiş Hava kanalları yeterli sayıda desteklerle tavan ve duvarlara sabitlenmelidir Kanal İzolasyonu: Üfleme hava kanalları ısı kaybına karşı kendinden yapışkanlı, kauçuk köpüğü ile izole edilmelidir. Bina dışında kalan kanallar alüminyum gofrajlı sac ile kaplanmalıdır.

5 Üfleme Menfezleri: Uygun debide Hepa 14 sınıfı EU 1882 standartlarına uygun filtrelerden ortama hava üfleme yapılmalıdır NEM KONTROLÜ Birinci temiz oda grubunda (büyük bölüm) iç ortam sıcaklık ve nemi konfor kriterleri dahilinde % RH aralığında İkinci temiz oda gurubunda (küçük bölüm) nem alma sistemi bulunmalıdır. 22 C da % RH nem değerine kadar nem alma işlemi kontrol sistemi üzerinden ayarlanabilmelidir MEKANİK TESİSAT Klima santralleri dış ortamda çalışacak şekilde tasarlanmış olmalı; klima santrallerinin iç cidar malzemesi 304 kalite paslanmaz çelikten üretilmiş Klima santralının soğutucu bataryası; yeni kurulacak olan sulu soğutma sistemi ile 7/12 C soğuk su ile, ısıtıcı bataryası ise sistemde mevcut sistemde bulunan 90/70 C sıcak su ile beslenmelidir İki klima santralinin soğutucu bataryalarını beslemek için bina çatısına uygun kapasitede hava soğutmalı su soğutma sistemi (chiller) kurulmalıdır Soğuk su sistemi için gerekli pompa, rezerv tankı, büzüşme tankı ve benzeri tesisat aksesuarlarından oluşan uygun soğuk su sirkülasyon sistemi kurulmalıdır İki klima santralinin sıcak su bataryalarını beslemek için binanın bodrum katında bulunan kazan dairesinden uygun çapta borularla, gerekli tesisat aksesuarlarından oluşan sıcak su sistemi kurulmalıdır Boruların bataryalara bağlantılarında üç yollu, servomotorlu vanalar ve bunlara bağlı elektronik kontrol panelleri monte edilmeli, bu sayede ortam havasının sıcaklığı istenilen değerde tutulmalıdır Bataryalar ile kollektörler arasına uygun çaplı borular ile sıcak ve soğuk su tesisatları yapılmalı, ısı kaybı-kazancı ve yoğuşmaya karşı izole edilmelidir.

6 HVAC OTOMATİK KONTROL SİSTEMİ Ortamın sıcaklık otomasyon panosuna elektronik kontrol panelleri konulmalı ve bunlara bağlı saha elemanları ile kontrol gerçekleştirilmelidir. Bu sistemde kullanılacak elektronik kontrol paneli üzerinden: Sıcaklık set (ayar) ve actuel (gerçek) durum bilgileri, Nem set ve actuel durum bilgileri, ve Hava debisi set ve actuel durum bilgileri izlenebilmelidir Klima santralı elektronik kumanda panosu üzerinden: Klima santralında bulunan filtrelerin kirlilik durum bilgisi ve ikazı, ve Üfleme ve emme fan motorlarının arıza durum bilgisi ve ikazı takip edilebilmelidir Temiz Oda girişlerine hassas analog (magnohelic) manometreler monte edilmeli ve temiz odaların basınç farkları izlenebilmelidir Kumanda ve yönetim için gerekli bütün düzen, iklimlendirme sisteminin içinde Kumanda dolabı tesisin çalışması için gerekli bütün aç/kapa ve ayar düzenine sahip Kumanda dolabı, besleme, vantilatör, motor kumandası, genel kumanda otomatik ayarları ve odada mevcut durum ölçümü ile ilgili kontrol elemanları ile donatılmalıdır Sıcaklık ayarları yapmak üzere bir elektronik kontrol ünitesi kullanılmalı, bu ünite kumanda dolabına yerleştirilmelidir Otomatik kontrol için bilgisayar sistemi ve yazılımı verilmelidir (Honeywell / Automated Logic veya muadili olmalıdır).

7 7 3. DİĞER ŞARTLAR 3.1. Bütün temiz oda HVAC ve panel sistemleri, ISO EN TS standartlarına uygun olarak tasarlanmış olmalı; kurulumu DQ (Dizayn kalifikasyonu) ve IQ (Montaj Kalifikasyonu)na uygun olarak gerçekleştirilmeli, montajlı ve çalışır vaziyette teslim edilmelidir Bütün sistemler, teslim tarihinden itibaren 2 (iki) yıl süreyle Mühendislik hesaplarındaki hatalara, Tesisat kaçaklarına, Malzeme ve işçiliğe karşı garantili 3.3. Bütün sistemler, 3.2 maddesinde belirtilen sürenin sonrasında, 10 (on) yıl süreyle ücreti mukabili yedek parça, bakım, onarım ve servis garantili 3.4. Bütün sistemlerin kurulumu tamamlandıktan sonra, sistemlerin Akredite bir kuruluş tarafından ISO Standartlarına uygunluğuyla ilgili validasyon testlerinden [OQ (Çalışma kalifikasyonu) ve PQ (Performans kalifikasyonu)] başarıyla geçmesi üstlenici firmanın garantisi kapsamında 3.5. Üstlenici firma, Türkiye de insan hücresi/insan kök hücresi üretim tesisi temiz oda - HVAC sistemlerini kurma tecrübesine sahip olmalı ve bunu ihale dosyasında belgelemelidir Üstlenici firma, yukarıdaki 3.5 maddesinde belirtilen vasıfa sahip değilse, mümessili bulunduğu temiz oda partisyon sisteminin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde insan hücresi/insan kök hücresi üretim tesisi kurulumunda kullanıldığına dair referans vermeli ve bunu ihale dosyasında belgelemelidir Üstlenici firma, daha önce kurmuş olduğu ve referans olarak verebileceği insan hücresi üretim tesisi temiz oda ve HVAC sistem kurulumlarını ihale dosyasında listelemelidir Firmalar teklif ettikleri sistem ve cihazların özellikleri hususunda orijinal katalogları üzerinde Teknik şartnameye Madde Madde cevap vermelidirler Klima santraliyle ilgili olarak hijyenik klima santrali üretimi yetkili Eurovent belgesi bulunmalı ve ihale dosyasında belgelemelidir Su soğutma (chiller) sisteminde CE sertifikası bulunmalı ve bu özellik ihale dosyasında belgelenmelidir Teklif veren firmalar TSE tarafından onaylı Teknik Servis Yeterlilik Belgesi ne sahip olmalıdırlar Klima santrali, soğutma grubu ve pompa gibi üretici firma garanti ve servis belgeleri iş bitiminde sunulmalıdır Temiz oda HVAC ve panel sistemiyle ilgili her türlü detaylı dökümantasyon, teknik çizim, vb. iş bitiminde teslim edilmelidir İş, sözleşme tarihinden itibaren 100 gün içinde tamamlanmalıdır.

8 8 Çizim-1. Birinci Temiz Oda Grubu ( 1 )

9 9 Çizim-2. İkinci Temiz Oda Grubu ( 2 )

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba KANAL TİPİ KLİMA SANTRALI TLPU-P Teba 1 KANAL TİPİ KLİMA SANTRALLARI Kanal tipi klima santralları, orta büyüklükteki alanların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılar. Yüksekliklerinin az olması

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir.

Ürettiğimiz ve satışını yaptığımız ürünler CE, ISO 9001 ve TSE belgelerine sahiptir. Masvent, gelişen teknolojiye uyum sağlayarak, uzmanlaşmış kadrosu ve modern makina parkuruyla yürüttüğü imalatlarıyla havalandırma sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Firmamız; Klima Santralleri,

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri.

KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ. İklimlendirme Sistemleri. KFC DİK TİP KLİMA SANTRALLERİ İNŞAAT VE YAPI SEKTÖRÜ, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ, TURİZM SEKTÖRÜ, EĞİTİM KURUMLARI, ÖZEL PROSES SİSTEMLER, ENDÜSTRİYEL TESİSLER İklimlendirme Sistemleri KFC KFC 3 H:1.80 m Her

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP

GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve Bakan Group; uzman ve idealist EKİP www.bakangroup.com GÜVENLİK ve SĞAĞLIK Bakan Group, bizim siteleri, işlerin ve ofislerinin tüm çalışanlarının ve mühendislik operasyonları etkilenebilir herhangi bir diğer kişilerin sağlık, güvenlik ve

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi 1 / 7 A. Genel Özellikler: 1. Laboratuvar kurulumunda gerçekleştirilecek tüm yapım işlemleri ihale üzerinde kalan firmaya ait olmalıdır. Laboratuvara yapılacak tezgah, alt dolap, raf sistemi, çekmecelerin

Detaylı

RADYAL TİP ISITMA APAREYİ

RADYAL TİP ISITMA APAREYİ Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2014 FİYAT LİSTESİ MC - HAVA SOĞUTMALI SU SOĞUTMA GRUBU CİHAZ SOĞUTMA KAPASİTESİ NET LİSTE MODELİ KCAL/H KW FİYAT ( ) FİYATI ( ) MC 251 47.400 55,2 12.250 15.250 MC 301 56.200

Detaylı

2016 YILI İKİ KATLI OFİS KONTEYNER TASLAK ŞARTNAMESİ

2016 YILI İKİ KATLI OFİS KONTEYNER TASLAK ŞARTNAMESİ 2016 YILI İKİ KATLI OFİS KONTEYNER TASLAK ŞARTNAMESİ 1 - AMAÇ Zonguldak Limanında ofis olarak kullanılmak üzere bir adet iki katlı ofis konteyneri satın alınacaktır. 2 - TEKNİK ÖZELLİKLER 2.1 - İki Katlı

Detaylı

Fan Coil. Genel Özellikler. Kolay takılabilen opsiyonel sac ayakları. Kolay asılabilmesi için askı şablonu

Fan Coil. Genel Özellikler. Kolay takılabilen opsiyonel sac ayakları. Kolay asılabilmesi için askı şablonu Fan Coil Fan Coil KD Systemair HSK Fan Coil cihazları üstün performansları ile konutlar, oteller, restaurantlar, mağazalar, ofisler vb. yapıların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyaçlarını ekonomik

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSBO003 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Project Grand No: 2006K 120470 Alımın Adı: Isıtma Soğutma ve İklimlendirme Sistemi

Detaylı

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com HTL TEMİZ ODA PANEL-DUVAR SİSTEMLERİ Pharma-clean serisi temiz oda sistemi. Tamamen flush yüzeyler Toplam kalınlık 46 mm. Tesisinize uygun Tailor-made çözümler Cam, kapı, tavan, pass-box, interlock sistemi,

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL

TEKNİK ŞARTNAME. Sayfa 1 / 5 YAPI GENEL TEKNİK ŞARTNAME YAPI GENEL Binada uygulanacak standartlar ve tasarım bileşenleri İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Master Plan El Kitabı nda belirlenen standartlara göre oluşturulacaktır. Ayrıca aşağıdaki

Detaylı

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GDT merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda bireysel kullanımlı mahallerin iklimlendirme

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) 1 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Mikropipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimli olmalıdır. 2.Mikropipetler elektronik ve renkli ekrana

Detaylı

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ

AKSİYAL ISITMA APAREYLERİ Yüksekten Uçuyoruz! Ekonomik ısıtma çözümlerinin vazgeçilmez argümanı olan hava apareyleri radyal ve aksiyal olarak iki değişin yapıda imal edilir. Uzun mesafelere hava atışı gerçekleştirmek için radyal

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları 1 İçindekiler Teknogen Kimiz? Ne iş yaparız? Teknopool... 1 Otomasyon... 2 Projelendirme... 3 Bileşenler... 4 BY ISITMA SOĞUTMA KLİMA HAVALANDIRMA SAN TİC. A.Ş. tescilli

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

İKLİMLENDİRME NEDİR?

İKLİMLENDİRME NEDİR? İKLİMLENDİRME NEDİR? İnsan, hayvan ve bitkilerin konforu veya endüstriyel bir ürünün üretilmesi için gerekli olan iklim şartlarının (sıcaklık, nem, hava hızı, taze hava miktarı vb) otomatik olarak sağlanması

Detaylı

AAP - RAP. Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

AAP - RAP. Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır AAP - RAP Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır KAPAK arkası baskısız AAP - RAP Aksiyel ve Radyal Isıtıcı Apareyler Sessiz ve güvenli Malzeme ve Özellikleri GÖVDE AAP ve

Detaylı

ODTÜ KKK GENEL KLİMA TEMİNİ VE MONTAJI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ODTÜ KKK GENEL KLİMA TEMİNİ VE MONTAJI TEKNİK ŞARTNAMESİ ODTÜ KKK GENEL KLİMA TEMİNİ VE MONTAJI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. Kapsam ODTÜ KKK nun çeşitli binalarında kullanılmak üzere alımı planlanan, A enerji sınıfı duvar tipi inverter split unit klimalar ve kaset tipi

Detaylı

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR www.ogenmakina.com Ogen-2010 1.HİDROLİK EĞİTİM SETİ EKİPMANLARI eğitim seti, eğitim masası, sunum seti, hidrolik güç ünitesi ve kontrol ünitesi üzere dört ana kısımdan

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

KSC HÜCRE KONSTRUKSİYON YAPISI

KSC HÜCRE KONSTRUKSİYON YAPISI HÜCRE KONSTRUKSİYON YAPISI Klima santralleri, kullanım alanları olarak oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Bu alanlardan bazıları oteller,hastaneler,alışveriş merkezleri, büyük spor salonları, iş merkezleri

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ISITMA TEKNİĞİ 1.Tarihsel gelişim 2.Günümüz ısıtma teknikleri Bir ısıtma tesisatının uygun olabilmesi için gerekli

Detaylı

OTOMATİK GAARAJ KAPISI SİSTEMLERİ

OTOMATİK GAARAJ KAPISI SİSTEMLERİ OTOMATİK GAARAJ KAPISI SİSTEMLERİ ENDÜSTRİYEL TİP VE POLİÜRETAN DOLGULU PANELLER İLE PRATİK VE GÜVENLİ ÇÖZÜMLER. Garaj kapısı sistemleri PANEL YAPISI PANEL ÇEŞİTLERİ Menteşe Montaj Destek Sacı Poliüretan

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

Hava Terminal Üniteleri UNAT SERİSİ

Hava Terminal Üniteleri UNAT SERİSİ UNAT SERİSİ UNAT Serisi Yüksek Basınçlı Hava Terminal Ünitesi 8,4 kw - 31,5 kw 26,5 kw 88 kw 150 Pa a kadar geniş aralıkta cihaz dışı statik basınçta çalışma imkânı Cihaz gövdesi ses ve ısıya karşı izole

Detaylı

POLİÜRETAN DOLGULU PALETLERLE ÜRETİLEN KEPENK ŞARTNAMESİ. 1. Panjur üreticisi firmanın ISO 9001 kalite güvence belgesi olmalıdır.

POLİÜRETAN DOLGULU PALETLERLE ÜRETİLEN KEPENK ŞARTNAMESİ. 1. Panjur üreticisi firmanın ISO 9001 kalite güvence belgesi olmalıdır. OTOMATİK KEPENK POLİÜRETAN DOLGULU PALETLERLE ÜRETİLEN KEPENK ŞARTNAMESİ A. ÜRETİCİ FİRMA KALİTE BELGELER 1. Panjur üreticisi firmanın ISO 9001 kalite güvence belgesi olmalıdır. 2. Panjur üreticisi firmanın

Detaylı

AirMini Serisi Isı Pompaları

AirMini Serisi Isı Pompaları AirMini Serisi Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 70 kw'a kadar performans aralığında Isı geri kazanımı özellikli

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI Yrd. Doç. Dr. Hüseyin BULGURCU Prof. Dr. Cemal OKUYAN 25-27 MAYIS 2012 ÇANKIRI 1 1. Ev tipi soğutma 2. Ticari tip soğutma 3. Endüstriyel soğutma 2 1. Bireysel iklimlendirme (Split, paket, vb.) 2. Ticari

Detaylı

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ

BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ BARTAPLAN MODÜLER BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ 1 BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi BARTAPLAN Modüler Bölme Duvar Sistemi ithal çelik taşıyıcı dikme profillerine, özel alüminyum klips profilleri ile giydirilen

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Her geçen gün enerji verimliliğinin öneminin arttığı çağımızda,

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır IGK ISI GERİ KAZANIM CİHAZI Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır KAPAK ARKASI BASKISIZ IGK - Isı Geri Kazanım Cihazı Sessiz ve yüksek verimli Genel Özellikler Daha düşük enerji tüketimi için yüksek verimli

Detaylı

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ Havalandırma sistemleri binadaki ısıtmavesoğuma ihtiyacını, bina kullanıcılarının ihtiyacını göz önünde bulundurarak sağlayan sistemlerdir. Bir anlamda ısıtma, soğutma ve nemlendirme

Detaylı

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ Gelişen yaşam şartlarının doğurduğu özel ortamlardan biride kapalı yüzme havuzlarıdır. Bu havuzlar yüzme sporun yaz kış aralıksız devam etmesini sağlamaktadır. Buna

Detaylı

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama

: 12,5 mm. alçıpan üzeri vinil(paperback/textileback) kaplama MBD 70 OMEGALI BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ Aspen mamulü MBD 70 Demonte Bölme Duvar Sistemi ; alüminyum bitiş profilleri, galvaniz çelik taşıyıcı konstrüksiyon profiller ile dolu modül, sisteme uygun monoblok

Detaylı

Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Bilimci

Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Bilimci Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Bilimci TANIM Validasyon ; Geçerli olma durumu, geçerlilik anlamına gelir. Kullanılan yöntemin doğru ve kesin olarak sürekli bir şekilde bekleneni gerçekleştirdiğinin

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

Fan Coil Cihazları. Gizli Tavan Tipi Gizli Döşeme Tipi Kasetli Döşeme Tipi Yüksek Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi. Fan Coil Cihazları

Fan Coil Cihazları. Gizli Tavan Tipi Gizli Döşeme Tipi Kasetli Döşeme Tipi Yüksek Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi. Fan Coil Cihazları Fan Coil Cihazları Gizli Tavan Tipi Gizli Döşeme Tipi Kasetli Döşeme Tipi Yüksek Statik Basınçlı Gizli Tavan Tipi Fan Coil Cihazları VENTAS Isıtma, Soğutma, Enerji Sistemleri, İnşaat Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Fancoil Üniteleri UNFC GTT GTA TİPLERİ UNFC KDT - KYT - KTP - KTT - GDT TİPLERİ

Fancoil Üniteleri UNFC GTT GTA TİPLERİ UNFC KDT - KYT - KTP - KTT - GDT TİPLERİ Fancoil Üniteleri UNFC GTT GTA TİPLERİ UNFC KDT - KYT - KTP - KTT - GDT TİPLERİ Her Yerde Ev Konforu! İklimlendirme uzmanı Üntes; En yeni iklimlendirme teknolojilerini modern hayata taşırken aynı zamanda

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ. daima temiz hava PAKET TİPİ SIĞINAK SANTRALİ

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ. daima temiz hava PAKET TİPİ SIĞINAK SANTRALİ w w w. e s - k o n. c o m HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ daima temiz hava PAKET TİPİ SIĞINAK SANTRALİ KANAL TİPİ SIĞINAK SANTRALİ Kanal tipi sığınak santralleri, tavana monte edilecek şekilde tasarlanmıştır.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK 55 DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER Dikili tip IP55 endüstriyel kabinetleri; içerisinde her tür 19 cihaz ve ekipmanın toz, su ve dış darbelere karşı tam koruma ile çalışmalarını ve muhafazalarını sağlayan

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

2016 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2016 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2016 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2016 - V Güncelleme: 03.11.2016 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI FANCOIL TİPİ SOĞUTMA ISITMA **0 **1 **2 **4 AE 100 1960 6730 275 275 253 253 AE 200 2690 7965 297 297 270 270 AE 300 3275 9685 308 308 281

Detaylı

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI

AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI AE SERİSİ FANCOIL FİYAT LİSTESİ 2 BORULU FANCOIL LİSTE FİYATI FANCOIL TİPİ SOĞUTMA ISITMA **0 **1 **2 **4 AE 100 1960 6730 275 275 253 253 AE 200 2690 7965 297 297 270 270 AE 300 3275 9685 308 308 281

Detaylı

2012 FİYAT LİSTESİ YAYINLANMA TARİHİ : 15 MART 2012 (HAZIRLAYAN : OKAN ÖNAL)

2012 FİYAT LİSTESİ YAYINLANMA TARİHİ : 15 MART 2012 (HAZIRLAYAN : OKAN ÖNAL) 2012 FİYAT LİSTESİ YAYINLANMA TARİHİ : 15 MART 2012 () CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV 4000 AHRV 5000 HAVA DEBİSİ (M3/H) 500 750 1000 1500 2000 2500

Detaylı

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK

Laboratuar Tasarımı. Genel Gereksinimler. Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK Laboratuar Tasarımı Genel Gereksinimler Yrd. Doç. Dr. Emrah TORLAK 1. Genel Tehlikeli materyallerin kullanımı ve muhafazasının oluşturduğu riskler nedeni ile laboratuarlar ve laboratuar dışı aktivitelerin

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

Daikin klima santralleri tasarımı ve eşsiz esnekliğiyle birlikte ne amaçla kullanılırsa kullansın her türlü binanın tüm gereksinimlerini tam olarak

Daikin klima santralleri tasarımı ve eşsiz esnekliğiyle birlikte ne amaçla kullanılırsa kullansın her türlü binanın tüm gereksinimlerini tam olarak Daikin klima santralleri tasarımı ve eşsiz esnekliğiyle birlikte ne amaçla kullanılırsa kullansın her türlü binanın tüm gereksinimlerini tam olarak karşılayacak şekilde yapılandırılabilir ve birleştirilebilir.

Detaylı

Ortam havası ile soğutma sistemleri

Ortam havası ile soğutma sistemleri Ortam havası ile soğutma sistemleri TopTherm fan-filtreler TopTherm fan-filtre üniteleri...20 55 m 3 /h...316 TopTherm fan-filtre üniteleri...105 180 m 3 /h...317 TopTherm fan-filtre üniteleri...230 550

Detaylı

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ

STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ STANDART ve DİĞER ÜRÜNLER 2015 FİYAT LİSTESİ (HAZIRLAYAN : S.DAĞOĞLU) AHRV - ISI GERİ KAZANIM CİHAZI FİYAT LİSTESİ ( ) CİHAZ TİPİ AHRV 500 AHRV 750 AHRV 1000 AHRV 1500 AHRV 2000 AHRV 2500 AHRV 3000 AHRV

Detaylı

Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar

Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar Mekanik Tesisatlarda Isıl Genleşmeler ve Uygulamalar E.Tümay KÖSE Makine Y. Mühendisi 18.4.2013 1 1. Projelerde Isıl Genleşme 2. Isıl Genleşmeler 3. Sistem Elemanları a. Boru Askı ve Destekler b. Kompansatörler

Detaylı

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar.

IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım üniteleri 6 ana model ile 750 m /h'ten 4000m /h'e kadar çok geniş bir uygulama alanını kapsarlar. IHRA-HP IHRA-HP modeli ısı pompalı ısı geri kazanım ünitelerindeki temel prensip, egzost edilen hava ile taze havanın ısıtılıp veya soğutularak ısı geri kazanım yapılmasının yanında, ısı pompası sayesinde

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C Klima Teknik Bilgiler Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C İÇİNDEKİLER FFQ-C 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Dış ortamlarda, soğuk depolar ve seralarda, üretim atölyeleri ve ambarlarda sıcaklık ölçümü için kullanılır.

Dış ortamlarda, soğuk depolar ve seralarda, üretim atölyeleri ve ambarlarda sıcaklık ölçümü için kullanılır. KOMPAKT DALDIRMA TİP SICAKLIK SENSÖRLERİ Isıtma, soğutma veya havalandırma sistemlerinde sıcaklık ölçümü için tasarlanmıştır. Kovanla beraber akışkan sıvılarda sıcaklık ölçümü için de kullanılabilir. TF25-126700

Detaylı

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon DKP SİYAH KANAL Biz Kimiz! 2004 Yılında Havalandırma sektöründe siz değerli müştelerimize hizmet vermek üzere kurulan firmamız kuruluşundan itibaren dürüst kaliteli uygun fiyat politikasını prensip edinmiş

Detaylı

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA

Dr. Murat Çakan. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA Dr. Murat Çakan İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü cakanmu@itu.edu.tr BUSİAD Enerji Uzmanlık Grubu 17 Nisan 2018, BURSA 1. Ön Bilgiler 2. Bina Soğutma Yüklerinin Azaltılması 2.1. Mimari Tasarım

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi İklimlendirme sistemlerinin taze hava ve atış havası açıklıklarına yöneliktir. Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava

Detaylı

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE TADİLAT TEKNİK ŞARTNAMESİ

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE TADİLAT TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Revir Tuvalet ve Mutfak Tadilatı İşi. 2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1) Kırım, örüm, alçı ve boya işleri; a) Lavabo ve Tuvalet kısmında bulunan mevcut seramikler ve yapıştırıcı kalıntıları kırılarak temizlenecektir.

Detaylı

IGK Isı Geri Kazanım Cihazı. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır

IGK Isı Geri Kazanım Cihazı. Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır IGK Isı Geri Kazanım Cihazı Doğu İklimlendirme A.Ş. Markasıdır Mekânlar Doğu İklimlendirme ile nefes alıyor! 1999 yılında İzmir de havalandırma ve iklimlendirme ekipmanları üretimine başlayan Doğu İklimlendirme,

Detaylı

ORAY PREFABRİK GSM SHELTER KONTEYNERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

ORAY PREFABRİK GSM SHELTER KONTEYNERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ GSM SHELTER KONTEYNERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ ~Talep Edilen Ebatlarda Üretim Gerçekleşmektedir.~ Sayfa1 GENEL ÖZELLİKLER Çevresel Koşullar : Maksimum dış ortam sıcaklığı +55 C Bağıl nem oranı 100% 175 km/h

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

NICOTRA GEBHARDT İMAS. İMAS - Fancoil AROSIO / PROLAM COPELAND BLUEBOX SPORLAN

NICOTRA GEBHARDT İMAS. İMAS - Fancoil AROSIO / PROLAM COPELAND BLUEBOX SPORLAN Fancoil VİZYONUMUZ: İMS.Ş., Klima, Soğutma ve Havalandırma sektöründe güvenirliği, tecrübesi ve vazgeçilmez ilkesi olan dürüstlüğü ile tanınan bir kuruluştur. MİSYONUMUZ: Yeniliklere açık yönetim yapımızla,

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

YÜZME HAVUZU KLİMA ve NEM ALMA SANTRALLARI HNS

YÜZME HAVUZU KLİMA ve NEM ALMA SANTRALLARI HNS HNS GENEL BİLGİLER HNS tipi paket üniteler kapalı yüzme havuzlarında satıh buharlaşmasından meydana gelen aşırı nemi gidermek ve havuz mahallinde yıl boyunca optimum konforu temin etmek üzere tasarlanmış

Detaylı

Firmamız. Hedeflerimiz

Firmamız. Hedeflerimiz Firmamız Başta konteyner olmak üzere, modüler şantiye binaları, çelik yapılar gibi prefabrik konut üretimi ve montaj / demontaj hizmeti veren Kardem Prefabrik, bu alanda yurt genelinde inşaat firmalarının

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENEL ÜRÜN KATALOĞU ... HAKKIMIZDA MBS Klima Isıtma Soğutma Havalandırma Ekipmanları 2008 yılında Dudullu / Ümraniye İstanbul da Faaliyete

Detaylı

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR. Type TVR

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR. Type TVR GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR Type TVR STANDART HAVA DEBISI ARALIKLARI ILE ILGILI OLARAK ÇOK ÇEŞITLI UYGULAMALAR IÇIN Değişken hava debisi

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

VAV Terminal Üniteleri SDS

VAV Terminal Üniteleri SDS VAV Terminal Üniteleri SDS VAV Terminal Üniteleri SDS STEKON SDS; termostattan veya bina otomasyon sisteminden aldığı veriler doğrultusunda odaya gönderilen şartlandırılmış hava debisini, minimal basınç

Detaylı

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları

TEKNOPOOL. Havuz Nem Alma Cihazları TEKNOPOOL Havuz Nem Alma Cihazları İçindekiler Teknogen Teknopool... 3 Bileşenler... 4 Otomasyon... 6 Projelendirme... 9 Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektörünün önde gelen üreticilerinden olan TEKNOGEN,

Detaylı

www.enkomekanik.com.tr BİZ KİMİZ Yıllardır çeşitli ülkelerde yatırım yapan Enko Elektromekanik 2016 yılından bu yana Türkiyede de hizmet vermeye başlamıştır. Enko Elektromekanik teknik kadrosu ve başarılı

Detaylı

BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR

BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR TEKNOLOJİ Geniş Üfleme Ağzı Estetik Dizayn Düşük Ses Seviyesi Hava Üfleme Kontrolü Otomatik Yükseklik Ayarı Daha uzak atış mesafesi Ölü hacim bırakmama Homojen ısı dağılımı

Detaylı

Dört Yöne Üflemeli Fancoil Üniteleri. UDFC Serisi

Dört Yöne Üflemeli Fancoil Üniteleri. UDFC Serisi 2,1-3,7 kw 2,8-4,4 kw Galvaniz çelik gövde polistren ısı ve ses yalıtımı ile izole edilmiştir. Üniteler isteğe bağlı elektrikli ısıtıcılı olarak üretilebilmektedir. Gerektiğinde taze hava bağlantısı yapabilmek

Detaylı