DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ"

Transkript

1 DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

2 Daikin Europe N.V. s. 02 Daikin, endüstriyel, ticari ve konut tipi kullanım için yüksek kaliteli iklimlendirme ekipmanlarını 70 yıldır başarılı bir şekilde üretme deneyimine dayanan dünya çapında bir üne sahiptir. Daikin Europe N.V. Çevre Bilinci İklimlendirme ve çevre İklimlendirme sistemleri, önemli düzeyde iç mekan konforu sağlayarak, çok zor iklim koşullarında bile ideal çalışma ve yaşam koşulları sağlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda, çevre kirliliğini azaltma ihtiyacı yönünde küresel bilinç oluşturmayı hedefleyen, Daikin in da içinde bulunduğu bazı üreticiler, klima sistemlerinin üretilmesi ve işletimi ile ilgili ortaya çıkan olumsuz etkileri sınırlamak amacıyla çok büyük çaba gösterdiler. Bu sayede, enerji tasarrufu ve gelişmiş çevre koruma tekniklerine sahip modeller geliştirilerek, çevre üzerindeki etkinin sınırlanmasına önemli bir katkıda bulunulmuştur.

3 içindekiler s. 03 İçindekiler GİRİŞ 4 ÖZELLİKLER Geniş Uygulama Yelpazesi Çevre Bilinci Montaj ve Bakım Kolaylığı 23 DIŞ ÜNİTELER VRVIII VRV-WII Aksesuarlar 40 İÇ ÜNİTELER Özellikler Teknik özellikler 49 HAVALANDIRMA HRV - Isı Geri Kazanımlı Havalandırma FXMQ-MFV1 - %100 Taze Havayla Çalışabilen Ünite VRV+EXV-kit - Klima Santraline Bağlanabilen VRV Uygulamaları 65 GÜÇLÜ SEÇİM PROGRAMLARI VRV XPRESS VRV PRO 67 KULLANICI DOSTU KONTROL SİSTEMLERİ Bireysel Kumanda Sistemleri Merkezi Kumanda Sistemleri Network Çözümleri Aksesuarlar 76

4 s. 04 VRV Sistemlerinin Tarihçesi 1987 Daikin Industries Ltd. tarafından 1982 yılında geliştirilen orijinal VRV iklimlendirme sistemi VRV standart formatında Avrupa da piyasaya sunuldu. VRV D serisi tek bir dış üniteye bağlı 4 iç üniteden şartlandırılmış hava sağlayabiliyor Aynı soğutma devresinde farklı iç ünitelerden eşzamanlı olarak soğutma ve ısıtma sağlayan VRV ısı geri kazanımlı sistemin piyasaya sürülmesiyle 1991 yılında bir adım ileri gidildi Sürekli yüksek kalite ve verimlilik, VRV konseptinin geniş kitlelerce kabul görmesini ve Daikin ın ISO9001 sertifikasıyla ödüllendirilen ilk Japon iklimlendirme sistemleri üreticisi olmasını sağladı. Daikin, VRV teknolojisinde başka bir dev gelişme de tek 1 dış üniteden 16 adede kadar iç üniteyi çalıştırabilen VRV Inverter H serisidir Bu senenin sonunda, tek bir dış üniteden 8 adet iç üniteyi çalıştırabilen yeni VRV Inverter G serisi üretilmeye başlandı. Inverter kapasite kontrolü sistem etkinliği ve verimliliğini büyük ölçüde arttırdı Enerji verimliliği ve sistem esnekliği alanında yapılan düzenli iyileştirmeler, taze hava beslemesinin (HRV) ve bilgisayarlı yönetimin (DACMS) VRV de bir araya getirildiği gelişmiş Hi-VRV nin geliştirilmesini sağladı CFC esaslı tüm ekipmanların üretiminin aşamalı olarak durdurulacağı tarihlerin yaklaşmasıyla Daikin Europe, R-407C kullanan VRV klima ünitelerinin üretimini hızlandırdı. Daikin Europe 25. kuruluş yıl dönümünü kutlarken bir ISO14001 çevre sertifikası ile ödüllendirildi ve R-407C kullanan yalnız soğuk ve heat pump VRV Inverter K serisini piyasaya sürdü. 16 adede kadar iç ünite 1 tek dış üniteye bağlanabiliyor.

5 s R-22 yi kullanan VRV Plus serisi, tek soğutma çevriminde 30 adede kadar iç üniteden oluşan yüksek kapasitede iklimlendirme sistemlerinin gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde son teknolojilerle tasarlandı. R-407C yi kullanan ve tek bir dış üniteye 16 iç üniteyi bağlamaya olanak tanıyan VRV ısı geri kazanımlı serinin üretimiyle bir adım daha ileri gidildi VRV Plus serisine son olarak, R-407C kullanan VRV Plus ısı geri kazanımlı seri eklendi.tek bir soğutma çevrimine 32 iç ünite bağlanabiliyor Daikin, dünyanın R-410A ile çalışan ilk değişken soğutucu akış sistemli iklimlendirme sistemi olan VRVII yi piyasaya sundu. Yalnız soğuk, heat pump ve ısı geri kazanımlı modellere sahip olan sistem, önceki VRV sistemlerine göre önemli ölçüde bir ilerlemeyi temsil ediyor ve Daikin'ın yeni teknolojiyi nasıl yenilikçi olarak kullandığını sergiliyor. 40 kadar iç ünite ısı geri kazanımlı ve heat pump modeller, tek soğutma çevriminde bağlanabiliyor Daikin, büyük ilgili toplayan VRVII inverterli DX soğutmalı sisteminin kullanım kapsamını yeni bir su soğutmalı model olan VRV-WII ile genişletti. 10, 20 ve 30HP modellerine sahip olan sistem, R-410A soğutucu akışkanla çalışıyor ve hem heat pump hem de ısı geri kazanımlı modelleri bulunuyor Yüksek kapasiteli sistem ihtiyaçlarının artmasından dolayı Daikin Europe, R-407C kullanan heat pump VRV Plus serisini piyasaya sürdü. Tek bir soğutma çevriminde 32 iç ünite bağlanabiliyor Daikin, yüksek COP sağlayan ve R-407C kullanan esnek tasarım özelliklerine sahip yeni VRVII serisinin üretimine başladı VRVII-S serisinin geliştirilmesiyle VRV nin kullanım alanı hafif ticari sektörleri kapsayacak şekilde genişledi. 4, 5 ve 6HP kapasite seçeneklerine sahip sistem, 9 odaya kadar montaj edilebilecek şekilde tasarlandı Mühendislik tarafı büyük ölçüde yenilenen VRVIII ile Daikin, büyük ilgi çeken VRV dizisinin üçüncü kuşağını ilan etti. Sadece heat pump ve yalnız soğuk modellerine sahip olan VRVIII, önceki VRV sistemlerinin üstün özelliklerinin tamamını kapsıyor. Ayrıca, önemli düzeyde yeni tasarım parçalara, montaj ve bakım iyileştirmelerine de sahip.

6 Hi-VRV s. 06 nedir? Son yıllarda, otel, banka ve ofis mimarisinde estetik amaçlı yapılan değişiklikler ve özellikle giydirme cam cepheler sonucunda ortaya çıkan yüksek ısı kazançları iklimlendirmenin önemini daha da arttırmıştır. Bu yüzdendir ki; artık modern projelerde iklimlendirme gerekli bir unsur olarak kabul edilmektedir. Öte yandan elektronik ofis cihazlarının kullanımı, aydınlatma ihtiyacı v.b. faktörler bina içindeki ısı kazançlarını o kadar arttırmaktadır ki, kışın bile soğutma ihtiyacı ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanında ısıtma ve soğutma ihtiyacı, gün içinde binada bulunan personel sayısına ve yoğunluğuna bağlı olarak önemli ölçüde değişebilmektedir. Artık son kullanıcı klima sisteminden sadece ısıtma veya soğutma değil, çok daha fazlasını beklemektedir. İdeal modern sistem; yüksek verimli, enerji tasarruflu, montajı kolay, esnek, emniyetli ve kullanıcı dostu olmalıdır. Binanın taze hava ihtiyacı, enerji sarfiyatını arttırmadan karşılanmalı ve sistem yönetimi, binanın her türlü ihtiyacına cevap verebilecek şekilde olmalıdır. Daikin Hi-VRV sistemi tüm bu talepleri karşılamaktadır. İKLİMLENDİRME NETWORK ÇÖZÜMLERİ HAVALANDIRMA KONTROL VE YÖNETİM Daikin ın yazılım paketi olan yenilikçi Hi-VRV seçim programı, sistemin olanaklarını en iyi şekilde kullanmanıza imkan tanır ve kullanıcısına mükemmel bir hizmet garantisi sağlar. Artık Daikin iklimlendirme projenizi temel prensiplere göre zorlanmadan adım adım planlayabilirsiniz.

7 s. 07 ISI GERİ KAZANIMLI HAVALANDIRMA Isı ve nem; taze hava ile egzoz havası arasında transfer edilir. Bu sayede; Dış hava şartları, iç hava şartlarına yaklaştırılır. Enerji sarfiyatı önlenir. Isıtma/soğutma kapasitesinde önemli ölçüde azalma sağlanmış olur. DEĞİŞKEN SOĞUTUCU AKIŞKAN DEBİSİ Yalnız soğuk, heat pump ve ısı gerikazanımlı (VRVII) seriler bulunmaktadır. Bir dış ünite grubuna (tek bir soğutma çevrimi) 64 adet iç üniteyi bağlamak mümkündür. Inverter kompresörlü sistem sayesinde dış üniteler, mekanın ısıtma/soğutma ihtiyacına göre modülasyonlu olarak çalışır, böylece işletmede ciddi enerji tasarrufu sağlanır. NETWORK ÇÖZÜMLERİ Maksimum adede kadar iç ünitenin bağlı olduğu sistemlerin kontrol ve yönetiminde en ideal çözümdür. VRV sistemlerinde detaylı gözlem ve kolay kontrol imkanı sağlar. (maksimum 2x64 iç ünite kontrolü) Maksimum adede kadar iç ünitenin bağlı olduğu VRV sistemlerinin kontrol ve idaresinde en ideal çözümdür. VRV sistemlerinde detaylı gözlem ve kontrol fonksiyonlarının LonWorks networkleri ile entegrasyon imkanı. VRV sistemin Bina Yönetim Sistemine entegrasyonu imkanı.

8 VRV Sistemleri s. 08 VRVIII INVERTER YALNIZ SOĞUK Tek sistemden soğutma yapabilmektedir. Ek bir adaptör PCB ye ihtiyaç duymadan tek bir dış üniteye 29 adet iç ünite bağlanabilmektedir. 5, 8, 10, 12, 16 ve 18HP modelleri ile daha küçük tesislerdeki uygulamalara, küçük kapasite artırımlarına ve güncellemelere uygundur. VRVIII INVERTER HEAT PUMP Tek sistemden ısıtma yada soğutma yapılabilmektedir. Tek bir dış üniteye maksimum 64 adet iç ünite bağlanabilmektedir. 5HP den başlayan geniş kapasite aralığı 8HP - 54HP arasında 2HP lık artışlar yapılarak eski veya yeni, küçük veya büyük tüm binalardaki ısıtma ve soğutma ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilmektedir. VRVIII INVERTER ISI GERİ KAZANIMLI Tek sistemden aynı anda hem ısıtma hem de soğutma yapılabilmektedir. Tek bir dış üniteye maksimum 40 adet iç ünite bağlanabilmektedir. 8HP - 48HP arasında 2HP lık artışlar yapılarak eski veya yeni, küçük veya büyük tüm binalardaki ısıtma ve soğutma ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilmektedir. Isı geri kazanımı, soğutma modunda ortamdan çekilen ısının, ısıtma gereken alanlara aktarılması sayesinde sağlanır. Böylece sistemde ekstra enerji tasarrufu sağlanır. Sistemdeki bu ısı transferi BS üniteleri sayesinde sağlanır.

9 s. 09 VRV sistemleri VRV-WII INVERTER HEAT PUMP Hava soğutmalı sistemlerden farkı, hava soğutmalı kondenser yerine, su soğutmalı kondenserlerin kullanılmasıdır. Tek sistemden ısıtma yada soğutma yapılabilmektedir. Tek bir dış üniteye ekstra PCB adaptörüne ihtiyaç duyulmadan maksimum 32 adet iç ünite bağlanabilmektedir. 10HP, 20HP ve 30HP modelleri mevcuttur. VRV-WII INVERTER ISI GERİ KAZANIMLI Hava soğutmalı sistemlerden farkı, hava soğutmalı kondenser yerine, su soğutmalı kondenserlerin kullanılmasıdır. Tek sistemden aynı anda hem ısıtma hem de soğutma yapılabilmektedir. Tek bir dış üniteye ekstra PCB adaptörüne ihtiyaç duyulmadan maksimum 32 adet iç ünite bağlanabilmektedir. 10HP, 20HP ve 30HP modelleri mevcuttur. Isı geri kazanımı, soğutma modunda ortamdan çekilen ısının, ısıtma gereken alanlara aktarılması sayesinde sağlanır. Böylece sistemde ekstra enerji tasarrufu sağlanır. Sistemdeki bu ısı transferi BS üniteleri sayesinde sağlanır.

10 Özellikler s GENİŞ UYGULAMA ARALIĞI 1 VRVIII Yalnız Soğuk/Heat Pump Dış Ünite Ürün Gamı 5HP 8,10,12HP 14,16,18HP VRVIII Yalnız Soğuk VRVIII Heat Pump Dış Ünite Sayısı* Kompresör Sayısı* Bağlanabilir Maksimum İç Ünite Sayısı Minimum Kapasite İndeksi (%50 Diversite) Maksimum ** Kapasite İndeksi (%130 Diversite) Kapasite Kademeleri RXQ5P RXYQ5P ,5 162,5 18 RXQ8P RXYQ8P RXQ10P RXYQ10P RXQ12P RXYQ12P RXQ14PA RXYQ14PA RXQ16PA RXYQ16PA RXQ18PA RXYQ18PA RXYQ20P RXYQ22P RXYQ24P RXYQ26P RXYQ28P RXYQ30P RXYQ32P RXYQ34P RXYQ36P RXYQ38P RXYQ40P RXYQ42P RXYQ44P RXYQ46P RXYQ48P RXYQ50P RXYQ52P RXYQ54P * Optimize yerleşim kombinasyonları esas alınmıştır. ** Daha fazla bilgi için lütfen firmamıza danışınız.

11 Dış ünite s. 11 8,10,12HP 14,16HP 2 VRVIII Isı Geri Kazanımlı Dış Ünite Ürün Gamı VRV III Isı Geri Kazanımlı Dış Ünite Sayısı Kompresör Sayısı Bağlanabilir Maksimum Iç Ünite Sayısı Minimum Kapasite Indeksi (%50 Diversite) Maksimum Kapasite Indeksi (%130 Diversite) Kapasite Kademeleri REYQ8P REYQ10P REYQ12P REYQ14P REYQ16P REYQ18P REYQ20P REYQ22P REYQ24P REYQ26P REYQ28P REYQ30P REYQ32P REYQ34P REYQ36P REYQ38P REYQ40P REYQ42P REYQ44P REYQ46P REYQ48P VRV-WII Dış Ünite Ürün Gamı 10HP VRV-WII Heat Pump VRV-WII Isı Geri Kazanımlı Dış Ünite Sayısı* Kompresör Sayısı Bağlanabilir Maksimum İç Ünite Sayısı Minimum Kapasite İndeksi (%50 Diversite) Maksimum Kapasite İndeksi (%130 Diversite) Kapasite Kademeleri RWEYQ10M RWEYQ20M RWEYQ30M İç Ünite Kapasiteleri Model Kapasite indeksi , , Örnek: Seçilen iç üniteler: FXCQ25 + FXFQ100 + FXMQ200 + FXSQ40 Kapasite toplamı: = Muhtemel dış ünite REYQ12P

12 Geniş Uygulama Aralığı s Geniş İç Ünite Model Seçenekleri VRV iklimlendirme sistemleri, ofis, otel, alışveriş merkezi ve diğer pek çok ticari mekana yazın serinlik, kışın sıcaklık getiriyor. Bu durum kapalı mekanları daha rahat yaşanır hale getirmiş ve çalışma rahatlığını arttırmak için zemin hazırlamıştır. İklimlendirme gereksinimi ne olursa olsun, bir Daikin iç üniteyle karşılanabilmektedir. 13 farklı iç ünite modeline sahip toplam 75 değişik seçenek İle iklimlendirme kolaylıkla sağlanabilir. Kaset tipi Gizli tavan tipi Kasetli döşeme tipi

13 s. 13 İç üniteler Dairesel atışlı kaset tipi Kompakt kaset tipi (600x600mm) 2 yöne üflemeli kaset tipi Tek yöne üflemeli kaset tipi Küçük gizli tavan tipi (otel tipi) İnce gizli tavan tipi Gizli tavan tipi (orta statik basınçlı) Gizli tavan tipi (yüksek statik basınçlı) Duvar tipi Tavan tipi 4 yöne üflemeli tavan tipi Kasetli döşeme tipi Gizli döşeme tipi FXFQ FXZQ FXCQ FXKQ FXDQ FXDQ FXSQ FXMQ FXAQ FXHQ FXUQ FXLQ FXNQ Gizli döşeme tipi Tavan tipi Duvar tipi

14 Geniş Uygulama Aralığı s Havalandırma Sistemi ile Entegre Çalışma Daikin, işyerleri, oteller, mağazalar ve diğer ticari mekanlara taze hava sağlamak için bir dizi çözüm sunar. Bu çözümler birbirini tamamlayıcı ve esnektir. HRV - ISI GERİ KAZANIMLI HAVALANDIRMA 9 Taze hava ile egzoz havası arasında ısı ve nem transferi sayesinde; Dış hava şartlarını, iç hava şartlarına yaklaştırır. Enerji kaybı geri kazanılır. İklimlendirme kapasitesinde önemli seviyede azalma sağlanır. 9 Isı eşanjörü, alınan taze havanın nem ve sıcaklığını iç koşullara uygun şekilde ayarlar. 9 Bu sayede iç ve dış ortamlar arasında sağlanan denge, iklimlendirme sistemi üzerindeki soğutma/ısıtma yükünü azaltır. (Isı ve nem transfer edilir) 9 Daha küçük iç üniteler seçilerek daha fazla enerji tasarrufu sağlanır. %40 a kadar daha küçük iç ünitelere sahiptir. Tüm VAM sisteminin kendini amorti etmesi, ±2,5 yıl*dır *Koşullar: - Soğutmada dış ortam şartları: 30 C / Isıtmada dış ortam şartları: - 8 C - Soğutmada iç ortam şartları: 24 C / Isıtmada iç ortam şartları: 22 C - Oda başına havalandırma: 150m 3 /h 9 Taze hava gereksinimleri için ideal modüler konsept FXMQ-MFV1 %100 TAZE HAVAYLA ÇALIŞABİLEN ÜNİTE 9 %100 taze hava ile çalışma mümkündür. 9 Mobilya, dekorasyon ve tesisat için maksimum zemin ve duvar alanı bırakır. 9 Çalışma sıcaklık aralığı, -5 C ile 43 C arasındadır Pa dan yüksek cihaz dışı statik basınç uzun kanal çekilmesine ve esnek uygulamaya imkan tanır. Geniş alanlarda kullanım için idealdir. 9 Drenaj pompası kiti opsiyonel olarak mevcuttur. VRV+EXV-KIT - Klİma Santralİne Bağlanabİlen VRV UYGULAMALARI 9 Inverter kontrollü ünitelere sahiptir. 9 Geniş kapasite aralığındadır. (5HP ile 18HP arası) 9 Yalnız soğuk 9 Kontrol z: Daikin kumandayla (DDC kumanda gerekli değildir) hava sıcaklığının (emiş sıcaklığı, oda sıcaklığı) kontrolü yapılır. 9 Farklı genleşme vanası kitleri mevcuttur. 9 Drenaj pompası kiti opsiyonel olarak mevcuttur.

15 s Arttırılmış Boru Uzunluğu maksimum u bor um 5 m m i s Mak luğu 16 n uzu ru r bo m eğe Eşd ğu 190 nlu uzu 90m 15m İç üniteler arası kot farkı Dış ünitenin, iç üniteden yukarıya yerleştirilmesi durumunda yükseklik farkı standart olarak 50m dir. (*90m ye kadar da arttırılabilir) 50m (90m*) İç ve dış üniteler arasındaki kot farkı VRVIII sistemde, sistemin toplam bakır borulama uzunluğu 1.000m dir. Maksimum borulama mesafesi ise 165m dir. (190m eşdeğer borulama uzunluğu) 165m Maksimum boru uzunluğu *1 VRVIII Dış ünitenin, iç üniteden aşağıya yerleştirilmesi durumunda ise yükseklik farkı standart olarak 40m dir. (*90m ye kadar arttırılabilir) İlk branşmandan sonra en uzaktaki iç üniteye olan mesafe 90 m dir. (İlk branşmana en uzak iç ünite ile en yakın iç ünite boru uzunlukları arasındaki fark en az 40 m olmalıdır. Aksi halde ilk branşmandan sonra en uzaktaki iç üniteye olan mesafe 40 m dir.) * Daha fazla bilgi için, lütfen firmamıza danışınız. VRV-WII Maksimum borulama mesafesi 150m dir. (175m eşdeğer) Sistemin uzun mesafelere kadar soğutucu akışkan taşıma kabiliyeti olması, sistemin iç ünite ile dış ünite arasındaki farkın 50m ve iç ünitelerin arasındaki farkın 15m olacak şekilde dizaynına müsaittir. Bu sayede, 15 katlı binalarda bile tüm dış üniteler çatıya monte edilebilmektedir. VRV-WII ile iç ünitelerarasındaki maksimum boru uzunluğu: 120m (Eşdeğer boru uzunluğu: 140m) Su boruları Soğutucu akışkan boruları (Toplam boru uzunluğu: 300m) İç üniteler arasındaki kot farkı: 15m VRV-WII ile iç üniteler arasındaki kot farkı: VRV-WII yukarıdaysa 50m VRV-WII aşağıdaysa 40m İç ortama montaj VRVWII Su borusu uzunluğu, ısı kaynağı ekipmanına bağlıdır. ** 40 m eğer VRV-WII dış ünitesi iç ünitelerden aşağıdaysa u bor mum 20 m i s k Ma luğu 1 n uzu ru r bo m eğe Eşd ğu 140 nlu uzu

16 Geniş Uygulama Aralığı s Süper Sessiz Mod 5HP 8HP 10HP 12HP 14HP 16HP 18HP 1. Kademe 50dB(A) 2. Kademe 45dB(A) 14,7 19,9 19,9 20,9 19,9 20,1 20,2 %100 %98 %78 %69 %55 %49 %44 11,9 15,1 15,1 15,6 15,5 15,6 15,6 %93 %74 %59 %51 %43 %38 %34 1. kademe, çalışma ses değerini 50dB(A) ya sabitler. 8HP kapasitede bir dış ünitenin ses seviyesi 50dB(A) değerine sabitlendiğinde, ünite nominal kapasitesinin %98 inde çalışacaktır. 2. kademe, çalışma ses değerini 45dB(A) ya sabitler. 8HP aynı kapasitede ki dış ünitenin ses seviyesi 45dB(A) ya sabitlendiğinde, dış ünite nominal kapasitesinin %74 ünde çalışacaktır. Bazı uygulamalarda dış ünite çalışma ses seviyesi çok yüksek olabilir. Buna rağmen VRVIII süper sessiz modu, gürültü kirliliğini önlemek amacıyla ses seviyesinin sabitlenmesine imkan vermektedir. 9 Daha Az Yer İhtiyacı VRV-WII Yeni su soğutmalı kondenserin benimsenmesi ile soğutucu akışkan kontrol devresinin optimizasyonu sağlanmış ve bu sayede sektördeki en küçük ve en hafif dizayn ortaya çıkmıştır. 150kg ağırlığında ve 1.000mm yüksekliğindeki üniteler montajı kolaylaştırmakla birlikte üst üste montaj imkanı ile yerden tasarruf sağlamaktadır. Üst üste montaj mümkündür. Tavan yüksekliği 3.200mm veya daha yüksek Kat zemini mm

17 s Kendini Yedekleme Fonksiyonu Kompresör arızası durumunda, uzaktan veya dış ünite üzerinden (aynı zamanda farklı üniteler arası) kontrol edilebilen emniyet fonksiyonu; diğer kompresörün max. 8 saat geçici kapasiteyle acil durum çalışmasını sürdürmesine olanak sağlamaktadır. Sistem kaldığı yerden çalışmaya devam eder. 11 Tüm Yıl Boyunca Soğutma ve/veya Isıtma 9 Tüm yıl boyunca eş zamanlı soğutma ve/veya ısıtma yapabilecek şekilde dizayn edilmiş VRV ısı geri kazanım sistemleri modüler olduklarından; binanın ortam koşullarına veya bina içinde sıcak veya soğuk bölgelere göre değişen ısı yüklerine sahip odalar veya zonlar için idealdir. 9 Aynı toplantı odası için; günün hangi saati olduğuna, ortamda bulunan kişi sayısına, yerleşime ve kullanım dağılımına bağlı olarak ısı yüklerinde değişiklik olabilmektedir. 9 Dış ortam soğuksa ve iç ortamın da ısıtılması gerekiyorsa; hava soğutmalı dış ünitenin kapasitesi düşer. Su soğutmalı sistemlerde ise böyle bir sorun yoktur. Kazan, her zaman uygun ve yeterli ilave ısıyı iç ortama sağlamaktadır.

18 Geniş Uygulama Aralığı s Korozyon Önleyici Kaplama Isı eşanjörünün özel korozyon önleyici kaplaması, asit yağmuru ve tuz korozyonuna karşı 5 ile 6 kat arası daha fazla dayanıklılık sağlar. Ünitenin alt kısmında paslanmaz çelik sac kullanımı ek bir koruma sağlamaktadır. Isı eşanjörü Korozyona dayanıklı ısı eşanjörü kesit görünüşü Hidrofilik film Alüminyum Korozyona dayanıklı Akrilik reçine Korozyon direncinde gelişme Korozyon direnci derecesi Kaplamasız Korozyon önleyici kaplanmış Tuz korozyonu 1 5 ila 6 Asit yağmuru 1 5 ila 6 Performans Testleri: VDA Wechseltest 1 Çevrim içeriği (7 gün): 9 24 saat tuz püskürtme testi SS DIN saat nem çevrimi testi KFW DIN saat oda sıcaklığı & oda nem testi periyodu: 5 çevrim Korozyon derecesi Çevrim Kesternich testi (SO2) 9 1 çevrimin içeriği (48 saat DIN50018'e göre (0.21) 9 Test periyodu: 40 çevrim Çıplak alüminyum DAIKIN P.E. Korozyon derecesi Çevrim

19 9 s Çalışma Sıcaklık Aralığı VRVIII Dış ünitenin gelişmiş PI kumandası sayesinde VRVIII serisinin soğutma modunda -5 C ye kadar, ısıtma modunda -20 C ye kadar ortam sıcaklıklarında çalışmasına imkan tanır Soğutma 43 C KT -5 C KT Isıtma 15,5 C YT Soğutma 43 C KT -5 C KT Soğutma ve Isıtma 15,5 C YT -5 C YT Isıtma 15,5 C YT C YT VRVIII Yalnız Soğuk / Heat Pump C YT VRVIII Isı Geri Kazanımlı VRV-WII Su soğutmalı üniteler hem soğutma hem ısıtmada 10 C ile 45 C arasında geniş çalışma aralığına sahiptir Soğutma 45 Isıtma 45 C C 10 C VRV-WII Heat Pump / Isı Geri Kazanımlı 14 Düşük Çalışma Ses Seviyesi 9 Daikin tarafından yapılan ses seviyelerini azaltmaya yönelik araştırmalar sonucunda inverterli scroll kompresör ve fan geliştirilmiştir. 9 Daikin iç üniteleri, 25dB(A) ya varan çok düşük ses seviyelerine sahiptir. db(a) Algılanan ses Ses Örneği 0 Duyma eşiği - 20 Çok sessiz Yaprak hışırtısı 40 Sessiz Sessiz oda 60 Orta seviyede Normal konuşma 80 Çok yüksek Şehir trafiği gürültüsü 100 Aşırı gürültülü Senfoni orkestrası 120 Hissetme eşiği Jet sesi DAIKIN İÇ ÜNİTE

20 Çevre Bilinci s ÇEVRE BİLİNCİ 1 Daha Yüksek EER/COP 1. Seçenek: Kompakt Kombinasyonlar 5HP den 54HP ye kadar kompakt kombinasyonlar ile en küçük alan sağlanır. HP EER/COP Değerleri HP EER 3,17 3,02 3,68 3,62 3,49 3,28 3,26 3,20 3,11 3,09 3,02 COP 3,88 3,69 4,08 4,04 3,47 3,84 3,83 3,81 3,83 3,79 3,69 1. Seçenek: Yüksek EER/COP Kombinasyonları Yüksek EER/COP kombinasyonları ile 16HP den 36HP ye kadar dış ünitelerle yüksek enerji verimi sağlanır. HP İyileştirilmiş EER/COP Değerleri 9 %30 ARTIŞ HP EER 4,04 3,88 3,78 3,62 4,02 3,94 3,84 3,77 3,60 3,56 3,49 COP 4,27 4,15 4,09 4,04 3,97 4,20 4,13 4,09 4,05 4,02 3,99 2 Daha Az Soğutucu Akışkan Şarjı Önceki serilere kıyasla, VRVIII sistemdeki soğutucu akışkan miktarı en azdır. 10HP R-22 VRV-K R-407C VRV-K R-410A VRVII R-410A VRVIII Soğutucu 13,5 kg 11,2 kg 8,6 kg 8,4 kg akışkan şarjı %100 %83 %63,7 %62,2 9 %37,8 AZALMA 3 Geliştirilmiş Soğutucu Akışkan Sızdırmazlığı Soğutucu akışkan sızdırmazlığını arttırmak amacıyla ünitedeki tüm konik ve flanşlı bağlantılar kaynaklı bağlantılarla değiştirilmiştir. Konik veya flanş bağlantı Kaynak bağlantısı

21 4 Soğutucu Akışkan Sızıntı Kontrolü s. 21 Tüm sistemin soğutucu akışkan hacmi aşağıdaki veriler kullanılarak hesaplanır: Dış sıcaklık Referans sistem sıcaklıkları Referans basınç sıcaklıkları Soğutucu akışkan yoğunluğu İç ünite tipi ve sayısı Soğutucu akışkan sızıntı kontrolü çalıştırıldığında, ünite soğutma moduna geçer ve hafızadaki verilere dayalı olarak belirli referans koşullarını kopyalar. Ortaya çıkan sonuçlar, soğutucu akışkan kaçağı olup olmadığını gösterir. 5 RoHS Uygunluğu Elektrikli ve elektronik ekipmanda tehlikeli maddelerin sınırlanmasıdır. (2002/95/EC). Tehlikeli maddeler ise Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Heksavalent Kromyum (Cr6+), Cıva (Hg), Polibrominatlı bifeniller (PBB), Polibrominatlı difenieteri (PBDE) kapsamaktadır. RoHS denetiminin sadece küçük ve büyük ev ekipmanları için geçerli olmasına karşın, Daikin çevre politikası VRVIII ün tamamen RoHS ye uyumlu olmasını sağlamaktadır. 6 Inverter Teknolojisi Lineer VRV sistemi, küçük ve büyük alanlarda tam kontrol sağlamak amacıyla, kumanda basamaklarını azaltmaktan, inverter ve ON/OFF kontrollü kompresörler üzerinde ek kontrol sağlayan ve soğutucu akışkan basınç sensörlerini kullanan değişken bir Orantısal Entegre (PI) kumanda sistemi kullanmaktadır. Bu sistem ile farklı kapasiteye ve tipe sahip 60 adede kadar iç ünitenin dış ünite kapasitesinin %50~200 oranında kumanda edilebilmesine imkan tanır. 5 HP dış üniteler sadece inverter kontrollü kompresör kullanır. VRV sistemleri, her bir zonun ayrı ayrı kontrol edilmesine imkan verdiğinden işletme maliyetleri düşüktür. Böylelikle, sadece iklimlendirme ihtiyacı olan odalar ısıtılıp soğutulurken, iklimlendirme ihtiyacı olmayan odalarda sistem tamamen kapatılabilir. %100 5HP/14kW DIŞ ÜNİTE %100 8HP/22,4kW DIŞ ÜNİTE Kompresör Kapasite Kontrolü 1 18 Kademe Kompresör Kapasite Kontrolü 1 24 Kademe %24 Fazla Ağırlık Az %19 Fazla Ağırlık Az %100 10HP/28kW DIŞ ÜNİTE 12HP/33,5kW DIŞ ÜNİTE %100 14HP/40,0kW DIŞ ÜNİTE 16HP/44,5kW DIŞ ÜNİTE %100 18HP/44,5kW DIŞ ÜNİTE Kompresör Kapasite Kontrolü % Fazla 37 Kademe 1 Ağırlık Az Kompresör Kapasite Kontrolü % Fazla 51 Kademe Ağırlık 1 Az Kompresör Kapasite Kontrolü % Kademe 1 Fazla Ağırlık Az

22 Çevre Bilinci s Konfor Getiren Akıllı Kontrol PID kontrollü elektronik genleşme vanası iç ünitelerin yük değişimlerine göre soğutucu akışkan miktarını sürekli olarak ayarlar. VRV sistem bu sayede konforlu oda şartlarını neredeyse sabit bir seviyede tutar ve klasik ON/OFF kontrol sistemlerindeki sıcaklık değişikliklerine neden olmaz. Soğutma VRV SERİSİ (DAIKIN PID Kontrollü) ON/OFF kontrollü klima (2,5HP) Yavaş başlama Sıcaklığı sabit tutar Daha az sıcaklık farkı Emiş havası sıcaklığı Zaman Not: Grafik, gerçek ısı yükü varsayılarak test odasında ölçülen verileri göstermektedir. Set sıcaklığı Non-inverter klima Termostat oda sıcaklığını, ayarlanan değerden ± 0,5 C hassasiyetle kontrol edebilir. İnverter klima Başlama süresi 1/3 oranında kısaltılmıştır Sıcak ve soğuk çevrimleri tekrarlar Geniş sıcaklık farkı 8 Daha Az Dur-Kalk Çalışması 9 Daikin ın benimsediği çoklu kompresörlerle kapasiteyi ayarlayabilme tekniği, kapasite ve frekanstaki aşırı yük durumundan dolayı oluşan geçiş kaybı ve güç dalgalanmalarının minimuma indirilmesini sağlamıştır. 9 Daikin 5HP küçük kapasiteli kompresörler kullanarak daha yüksek kapasiteli bir kompresörün ürettiği dalgalanma etkisinden daha az bir dalgalanma etkisi yaratmıştır. 9 Daikin ın çok sayıda kompresör kullanım sistemi %50 yedekleme imkanı da sağlamaktadır. 9 Küçük kompresörler daha ucuz olup değiştirilmeleri daha hızlıdır. Kapasite %50 %60 %55 % açık 116+açık Frekans 9 Soğutucu Akışkan Geri Toplama Fonksiyonu Soğutucu akışkan geri kazanım fonksiyonu, tüm genleşme vanalarının açılmasını sağlar. Bu sayede tüm soğutucu akışkan, bakır boru sisteminden tahliye edilebilir.

23 s MONTAJ VE BAKIM KOLAYLIĞI 1 Otomatik Şarj Fonksiyonu Klasik Yöntem: 1. İlave soğutucu akışkan şarj hacminin hesaplanması 2. Üniteye ilave soğutucu akışkan şarj edilmesi 3. Soğutucu akışkan tüpünün ağırlığının ölçülmesi 4. Basınca göre (test işlemi) karar verme VRVIII Ancak VRVIII te PCB üzerindeki bir buton vasıtasıyla VRVIII ünitesi gerekli miktarda soğutucu akışkan ile otomatik olarak şarj edilebildiğinden bu 4 adıma gerek kalmaz. Gerekli miktarda soğutucu akışkan bir seferde sisteme aktarıldıktan sonra otomatik şarj işlemi durur. İç ortam sıcaklığı 32 C İç ortam sıcaklığı 20 C nin altına düşerse manuel yükleme gereklidir. (Sistemi aşırı şarj etmemek için) Isıtmaya ayarlandıktan sonra ortamın sıcaklığı 20 C ye yükselince, otomatik şarj fonksiyonunu başlatmak için şarj butonuna basılması gerekir. Soğutucu akışkan kaçak kontrolü, sadece otomatik şarj fonksiyonu ile mümkündür. 20 C 0 C Otomatik şarj fonksiyonu Manuel şarj 43 C Dış ortam sıcaklığı 2 Otomatik Test Soğutucu akışkan şarjı bittikten sonra, PCB üzerindeki test işlem butonuna basılarak kablolama, kapatma vanaları, sensörler ve soğutucu akışkan hacim kontrolü başlatılır. Bu kontroller tamamlandığında test otomatik olarak durur. 3 Kolay Bakım Otomatik Arıza Arama Fonksiyonu PCB deki butonla devreye sokulan bu fonksiyon, arıza gidermeyi hızlandırır, çalıştırma ve bakım için kullanılmalıdır. Bağlantısı kesilmiş termistörler, arızalı selenoid vanalar veya motorlu vanalar, kompresör arızaları, iletişim hataları vb. arızaları hızlı bir şekilde tespit edilebilmektedir. Otomatik Bilgi Depolama Ünite çalıştığı sırada, son 5 dakikanın verileri otomatik olarak kaydedilir. Arıza durumunda, son 5 dakikanın verileri incelenerek problemin yeri ve arızanın nedeni belirlenir. Ardından arızanın nedenini ortadan kaldırmak için gerekli önlemler uygulanır.

24 Montaj ve Bakım Kolaylığı s Kompresörlerin Çalışma Çevrimi Çoklu dış ünite sisteminin sıralı çalışması ile kompresörlerin çalışma süreleri dengelenir ve çalışma ömürleri uzatılır. 5 Kısa Montaj Süresi Küçük soğutucu akışkan boruları ve REFNET joint aksesuarları sayesinde, VRV boru montajı çok hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. VRV sisteminin montajı kat bazında uygulanabilir; bu sayede binanın bölümleri çok hızlı bir şekilde kullanılmaya başlanabilir ve projenin nihai olarak tamamlanmasını beklemeden iklimlendirme sistemi aşamalı olarak devreye alınıp kullanılabilir. 6 Modüler ve Hafif Modüler tasarım ünitelerinin sıra halinde birleştirilebilmelerine imkan tanımaktadır. Dış ünitelerin tasarımı, ticari asansörle binanın tepesine çıkartılabilmelerine imkan tanıyacak kadar kompakttır ve özellikle dış ünitelerin her bir kata monte edilmesi gerektiğinde şantiyede nakliye sorunu oluşturmamaktadır. 7 Yapısal takviye gerektirmez Dış ünitelerin hafif ve titreşimsiz yapıları sayesinde, zemin takviyesine gerek kalmamakta ve toplam inşaat maliyetleri düşmektedir.

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOclima 300-s/HE Free Joint DC Inverter Free Joint DC Inverter Viessmann İle tek dış üniteye 5 adede kadar iç ünite kombinasyonu yapabilir, değişken debili soğutucu akışkan teknolojisi ile bireysel iklimlendirmenin

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek ESP'li gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXMQ-MB

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek ESP'li gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXMQ-MB Klima Teknik Bilgiler Yüksek ESP'li gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXMQ-MB İç Ünite FXMQ-MB İÇİNDEKİLER FXMQ-MB 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler Dış Üniteler 27 TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda soğutulurken diğeri kutusu sayesinde ısıtılır ve bu sayede kullanıcı

Detaylı

Bosch Climate 5000 VRF

Bosch Climate 5000 VRF Bosch Climate 5000 VRF Heat Pump VRF Sistemler Yüksek verim ve sertifikalı performans 8 HP ila 88 HP arası geniş kapasite aralığı Tümü inverter kompresörler ile yüksek güvenilirlik Korozyona karşı koruma

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler 15 V4+ DC Inverter Heat Pump TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik

Detaylı

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler

V4+ DC Inverter Heat Pump Dış Üniteler Dış Üniteler 15 TEKNOLOJİLER Fan Izgarası Optimize edilmiş fan kanadı şekli ve yeni hava üfleme ızgarası sayesinde gürültü seviyesinde bir değişiklik olmadan debi artırılmıştır. Ayrıca, dış statik basınç

Detaylı

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus

Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Fujitsu Yeni Nesil VRF Plus Yüksek Kapasiteli VRF sistemi DC Inverter Kontrol Kompresör Uzun Borulama Sistemi Tasarımı Yüksek Performanslı R410A Soğutucu Gazı Yeni Tasarım Kompakt Dış Ünite: 8HP den 48

Detaylı

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5

VRF SİSTEMLERİ 1 / 5 1 / 5 Variable Refrigerant Flow (VRF) kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş olan VRF; değişken debili soğutucu akışkan sistemi klima sistemi olarak Türkçe ye çevrilebilir.vrv; Variable Refrigerant Volume

Detaylı

Birebir Ticari Tip Klimalar

Birebir Ticari Tip Klimalar Birebir Ticari Tip Klimalar 1 BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR Birebir Kaset Tipi Klimalar 2 3 Birebir Kaset Tipi Klimalar Birebir Kaset Tipi Klimalar Teknoloji Estetik dizayn Düşük ses seviyesi Hava üfleme

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

Birebir Ticari Tip Klimalar

Birebir Ticari Tip Klimalar Birebir Ticari Tip Klimalar 1 BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR Birebir Kaset Tipi Klimalar 2 3 Birebir Kaset Tipi Klimalar Birebir Kaset Tipi Klimalar Teknoloji Estetik dizayn Düşük ses seviyesi Hava üfleme

Detaylı

Vaillant Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile standartlarınızı yükseltin!

Vaillant Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile standartlarınızı yükseltin! Vaillant Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile standartlarınızı yükseltin! Vaillant, VVS5 VRF Merkezi İklimlendirme Sistemleri ile 43 yıllık Alman teknoloji geleneğini yüksek performans, enerji tasarrufu

Detaylı

BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR

BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR BİREBİR KASET TİPİ KLİMALAR TEKNOLOJİ Geniş Üfleme Ağzı Estetik Dizayn Düşük Ses Seviyesi Hava Üfleme Kontrolü Otomatik Yükseklik Ayarı Daha uzak atış mesafesi Ölü hacim bırakmama Homojen ısı dağılımı

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset EEDTR FXZQ-M9

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset EEDTR FXZQ-M9 Klima Teknik Bilgiler 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset EEDTR2-204 FXZQ-M9 İç Ünite 4 yöne üflemeli tavan tipi kaset FXZQ-M9 İÇİNDEKİLER FXZQ-M9 Özellikler................................................2

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Gizli tavan tipi ünite EEDTR13-100 FDQ-B

Klima. Teknik Bilgiler. Gizli tavan tipi ünite EEDTR13-100 FDQ-B Klima Teknik Bilgiler Gizli tavan tipi ünite EEDTR3-00 FDQ-B İç Ünite Gizli tavan tipi ünite FDQ-B İÇİNDEKİLER FDQ-B Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI EMURA www.isisan.com 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi, mühendislik harikası ileri teknolojinin, simgesel

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için yüksek

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için yüksek Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için yüksek verimli araçlardır. Bu üniteler hem konutlarda hem de ticari

Detaylı

Full DC Inverter Mini VRF Dış Üniteler

Full DC Inverter Mini VRF Dış Üniteler Dış Üniteler TEKNOLOJİLER Midea Teknolojisi ndeki sürekli gelişmeler, bütün ihtiyaçlarınızı karşılamak için yapılmaktadır. Bu yıl sunulan her yeni gelişme, size en verimli ve uygun ürünleri sağlamak için

Detaylı

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor

Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma. Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Geliştirilmiş Inverter Teknolojisi ile Hızlı Isıtma ve Soğutma Arçelik VRS4 Klima Sistemleri Enerji Verimliliği İle Fark Yaratıyor Enerji Tasarrufu Ve Çevre VRS4 (4. Nesil) V-Scroll Inverter Kompresör

Detaylı

VIEsMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu. VITOCLIMA 300-S VRF klima sistemleri 10 kw 180 kw (3,5 HP 64 HP) soğutma kapasitesi VITOCLIMA VIESMANN 1

VIEsMANN VITOCLIMA-S. Planlama kılavuzu. VITOCLIMA 300-S VRF klima sistemleri 10 kw 180 kw (3,5 HP 64 HP) soğutma kapasitesi VITOCLIMA VIESMANN 1 VIEsMANN VITOCLIMA-S Planlama kılavuzu VITOCLIMA 300-S VRF klima sistemleri 10 kw 180 kw (3,5 HP 64 HP) soğutma kapasitesi VITOCLIMA VIESMANN 1 İçindekiler 1. Ürün programı 1.1 Vitoclima 300-S VRF dış

Detaylı

Havalandırma. Teknik Bilgiler. Expansion valve kit for air handling applications EEDTR EKEXV

Havalandırma. Teknik Bilgiler. Expansion valve kit for air handling applications EEDTR EKEXV Havalandırma Teknik Bilgiler Expansion valve kit for air handling applications EEDTR3-205 EKEXV İÇİNDEKİLER EKEXV Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

VIESMANN. Planlama Kılavuzu VITOCLIMA 333-S. VRF Klima Sistemleri, ALL DC INVERTER

VIESMANN. Planlama Kılavuzu VITOCLIMA 333-S. VRF Klima Sistemleri, ALL DC INVERTER VIESMANN Planlama Kılavuzu VITOCLIMA 333-S VRF Klima Sistemleri, ALL DC INVERTER İçindekiler 1. Ürün programı 1.1 Vitoclima 333-S VRF dış ünite 1 1.2 Vitoclima 333-S Isı geri kazanımlı dış ünite 2 1.3

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek statik basınçlı gizli tavan tipi EEDTR FXMQ-MA

Klima. Teknik Bilgiler. Yüksek statik basınçlı gizli tavan tipi EEDTR FXMQ-MA Klima Teknik Bilgiler Yüksek statik basınçlı gizli tavan tipi EEDTR13-204 FXMQ-MA İç Ünite FXMQ-MA İÇİNDEKİLER FXMQ-MA 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

Klima Teknik Bilgiler FXNQ-A > FXNQ20A2VEB > FXNQ25A2VEB > FXNQ32A2VEB > FXNQ40A2VEB > FXNQ50A2VEB > FXNQ63A2VEB

Klima Teknik Bilgiler FXNQ-A > FXNQ20A2VEB > FXNQ25A2VEB > FXNQ32A2VEB > FXNQ40A2VEB > FXNQ50A2VEB > FXNQ63A2VEB Klima Teknik Bilgiler FXNQ-A > FXNQA2VEB > FXNQ25A2VEB > FXNQ32A2VEB > FXNQA2VEB > FXNQA2VEB > FXNQ63A2VEB İç Ünite FXNQ-A İÇİNDEKİLER FXNQ-A 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller

ECOMFORT 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Enerji Ekonomisi. Modeller ECOMFORT Fonksiyonu Küçük ve orta büyüklükteki iklimlendirme uygulamalarında iç ortamın ısıtılması/soğutulması ve filtrelenmesi için kullanılmaktadır. Asma tavana montaj imkanı vardır, hava dağıtımı asma

Detaylı

HAVAYI İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENDİRME

HAVAYI İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENDİRME VRV SİSTEMLERİ HAVAYI İHTİYACINIZA GÖRE ŞEKİLLENDİRME www.daikin.eu BİNA SAHİPLERİ İÇİN AVANTAJLAR Daikin ın özel inverter teknolojisi ve gelişmiş soğutucu akışkan kontrol teknolojisi sayesinde, VRV III

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. İnce gizli tavan tipi ünite EEDTR FXDQ-A

Klima. Teknik Bilgiler. İnce gizli tavan tipi ünite EEDTR FXDQ-A Klima Teknik Bilgiler İnce gizli tavan tipi ünite EEDTR15-204 FXDQ-A İÇİNDEKİLER FXDQ-A 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

FXSQ-A. Klima Teknik Bilgiler > FXSQ15A2VEB > FXSQ20A2VEB > FXSQ25A2VEB > FXSQ32A2VEB > FXSQ40A2VEB > FXSQ50A2VEB

FXSQ-A. Klima Teknik Bilgiler > FXSQ15A2VEB > FXSQ20A2VEB > FXSQ25A2VEB > FXSQ32A2VEB > FXSQ40A2VEB > FXSQ50A2VEB Klima Teknik Bilgiler FXSQ-A > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQ32A2VEB > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQ63A2VEB > FXSQA2VEB > FXSQA2VEB > FXSQ1A2VEB > FXSQ1A2VEB İÇİNDEKİLER FXSQ-A 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR12-204 FXUQ-MA

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR12-204 FXUQ-MA Klima Teknik Bilgiler 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR2-204 FXUQ-MA İç Ünite 4 yöne üflemeli tavan tipi FXUQ-MA İÇİNDEKİLER FXUQ-MA Özellikler................................................2 2 Teknik

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

AirMidi Serisi Isı Pompaları

AirMidi Serisi Isı Pompaları AirMidi Serisi Isı Pompaları Otel, tatil köyü, okul, yurt, hastane ve iş merkezleri gibi hizmet binaları, Rezidans, ofis, AVM karışımlı plazalar, Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire,

Detaylı

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ

VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ VRF DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİLİ KLİMA SİSTEMLERİ MARGEM ENERJİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Yalım Atalay Mak. Yük. Mühendisi DEĞİŞKEN SOĞUTUCU DEBİSİ VARIABLE REFRIGERANT FLOW Sistemin Temel Elemanları 1. İÇ ÜNİTELER

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C Klima Teknik Bilgiler Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C İÇİNDEKİLER FFQ-C 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran

Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran Beko Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! Mayıs- Haziran 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Beko Multi

Detaylı

Isı Geri Kazanım Cihazları

Isı Geri Kazanım Cihazları Klimacı Mert Talatpaşa Bulvarı No:5/A Alsancak İZMİR T. 3 5 39 65 6 F. 3 7 9 www.klimacimert.com.tr info@klimacimert.com.tr VRS3 Vent Isı Geri Kazanımlı Cihazları, sağlıklı iç mekan havalandırması için

Detaylı

Paket Tip Isı Pompaları

Paket Tip Isı Pompaları Paket Tip Isı Pompaları Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için Tesisat ekipmanları aynı gövdenin içine yerleştirilmiş Yüksek verim değerleri ile elektrik tüketimi düşük Isıtma,

Detaylı

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri İçindekiler 6 Vitoclima 333-S ALL DC Inverter VRF klima sistemleri 11 Montaj alanı önceliğini esas alan kombinasyona göre dış ünite ürün programı 12

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Daikin Altherma kademe teknolojisi

Daikin Altherma kademe teknolojisi DIŞ ÜNİTE Yüksek sıcaklıklı Daikin Altherma, ilave bir ısıtıcı kullanmadan 80 C'ye kadar su sıcaklıkları elde edilmesi için %100 termodinamik enerji kullanır. Daikin Altherma kademe teknolojisi 1. Dış

Detaylı

www.formgroup.com 33

www.formgroup.com 33 R4 32 www.formgroup.com 33 R4 34 Heat Pump Hi-COP Sistemler 8hp (22.4) Özellikler Nominal eygir Gücü Enerji eslemesi Nominal Kapasite Elektriksel Özellikler Dış oyutlar Net ğırlık Soğutucu kışkan Miktarı

Detaylı

ÇALIŞMA PRENSİBİ SICAK SU EVAPORATÖR KONDENSER SOĞUK SU (KONDENSER) 2 GENLEŞME VANASI FAN (EVAPORATÖR) RECIEVER FAN KOMPRESÖR

ÇALIŞMA PRENSİBİ SICAK SU EVAPORATÖR KONDENSER SOĞUK SU (KONDENSER) 2 GENLEŞME VANASI FAN (EVAPORATÖR) RECIEVER FAN KOMPRESÖR Heat Pump Kazan ÇALIŞMA PRENSİBİ SICAK SU GENLEŞME VANASI FAN EVAPORATÖR (KONDENSER) 2 5 6 (EVAPORATÖR) KONDENSER 3 RECIEVER 7 1 1 2 4 5 FAN SOĞUK SU KOMPRESÖR TEKNİK ÖZELLİKLER MODEL CAHV-P500YA-HPB Güç

Detaylı

Klimalar Teknik Bilgiler

Klimalar Teknik Bilgiler Klimalar Teknik Bilgiler 4 y ö n e ü f l e m e l i t a v a n t i p i k a s e t E E D T R 2-0 0 FFQ-B9V İÇİNDEKİLER FFQ-B9V Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

AirMini Serisi Isı Pompaları

AirMini Serisi Isı Pompaları AirMini Serisi Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projeleri ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 70 kw'a kadar performans aralığında Isı geri kazanımı özellikli

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FXAQ-P

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FXAQ-P Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR15-204 İç Ünite İÇİNDEKİLER 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Klimalar Teknik Bilgiler

Klimalar Teknik Bilgiler Klimalar Teknik Bilgiler I n v e r t e r f a n l ı g i z l i t a v a n t i p i E E D T R 2-0 0 FBQ-C8 İç Ünite Inverter fanlı gizli tavan tipi FBQ-C8 İÇİNDEKİLER FBQ-C8 Özellikler................................................2

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

Ticari Klimalar 2017 & 2018

Ticari Klimalar 2017 & 2018 Ticari Klimalar 2017 & 2018 VRF Sistemleri Çatı i Klimalar info@modernklima.com.tr www.modernklima.com.tr Midea CAC Midea CAC, önde gelen tüketici elektroniği üreticisi, ısıtma, havalandırma ve klima çözümleri

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FXLQ-P

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FXLQ-P Klima Teknik Bilgiler Döşeme tipi ünite EEDTR15-204 FXLQ-P İç Ünite FXLQ-P İÇİNDEKİLER FXLQ-P 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları

Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları Doğal tazeliğinde ürünler, doğal serinliğinde mekanlar... hassas kontrollü klima cihazları bizim öykümüz çevreye duyduğumuz sorumluluk öyküsü Her geçen gün enerji verimliliğinin öneminin arttığı çağımızda,

Detaylı

Multi Inverter Klimalar

Multi Inverter Klimalar Multi Inverter Klimalar Yeniliği aşkla tasarlar R410A Çevreci gaz Inverter klimalar, kullandıkları R410A gazı sayesinde çevreye duyarlıdır. Multi Inverter Sistem Klimaları Multi Inverter Sistem Klimaları

Detaylı

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA

EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA EcoWave DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ TERMODİNAMİK İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Doğadan Gelen Esinti... İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ Çevre Dostu Enerji Tasarruflu Akıllı

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FAQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FAQ-C Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FAQ-C İç Ünite Duvar tipi ünite FAQ-C İÇİNDEKİLER FAQ-C Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

www.formgroup.com 17

www.formgroup.com 17 R4 16 www.formgroup.com 17 R4 Dış Üniteler Heat Pump Sistem 4,5,6 hp (11.2-15.5 ) Model No. FD112KXEN6 FD1KXEN6 FD155KXEN6 FD112KXES6 FD1KXES6 FD155KXES6 Nominal Kapasitesi 11,2 (Monofaze) 14. (Monofaze)

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için, yüksek

Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için, yüksek Fan Coil Üniteleri bir su soğutma grubunu, ısı pompası grubunu veya sıcak su ısıtıcısını etkin, sessiz bir klima sistemine çevirmek için, yüksek verimli araçlardır. Bu üniteler hem konutlarda hem de ticari

Detaylı

Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su Çözümleri. Isı Pompası

Isıtma, Soğutma ve Sıcak Su Çözümleri. Isı Pompası Isıtma, Soğutma ve Çözümleri Isı Pompası VRS Therma Green Isı Pompası VRS Therma Green Isı pompası; enerji verimliliğini destekleyen ileri teknolojisi ve kolay kullanım imkânı ile kullanıcılara konforlu

Detaylı

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GDT merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda bireysel kullanımlı mahallerin iklimlendirme

Detaylı

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri

VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri VITOclima 333-s ALL DC Inverter VRF klima sistemleri İçindekiler 6 Vitoclima 333-S ALL DC Inverter VRF klima sistemleri 12 Vitoclima 333-S MINI VRF klima sistemleri 13 Vitoclima 333-S SLIM VRF klima sistemleri

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FTX-GV

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FTX-GV Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FTX-GV İç Ünite Duvar tipi ünite FTX-GV İÇİNDEKİLER FTX-GV Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Tavan tipi ünite EEDTR13-131 AHQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Tavan tipi ünite EEDTR13-131 AHQ-C Klima Teknik Bilgiler Tavan tipi ünite EEDTR13-131 AHQ-C İÇİNDEKİLER AHQ-C 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas 15-2000 kw Kapasite Aralığı 1 Neden UltraGas? Patentli Alufer ısı eşanjörü teknolojisi ile UltraGas yoğuşmalı kazanlar, yüksek verimlilik ve uygun maliyetli

Detaylı

Fan coil üniteleri. Teknik Veri

Fan coil üniteleri. Teknik Veri Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 Fan coil üniteleri Teknik Veri F a n c o i l ü n i t e l e r i E E D T R 1 1-4 0 0 çindekiler Ç NDEK LER TABLOSU 3 Dairesel

Detaylı

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ.

emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ. emura DAIKIN EMURA. FORM. İŞLEV. YENİDEN TANIMLANDI DAIKIN'DAN YENİ İÇ KLİMA ÜNİTESİ. 01 TÜM YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ KONFOR. Daikin tarafından piyasaya sürülen yeni Daikin Emura duvar tipi klima ünitesi,

Detaylı

marketler ve ofisler için

marketler ve ofisler için KLİMALAR, ISITMA VE SOĞUTMA marketler ve ofisler için DÖŞEME TİPİ ÜNİTE havadan havaya heat pump www.daikin.eu FVQ-B MAKSİMUM GÜVENİLİRLİK, MİNİMUM ENERJİ KULLANIMI Modern ofis binaları ve mağazalar için

Detaylı

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR?

KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? NE YAPAR? İhtiyaca ve amaca göre bulunduğu ortamı konfor şartlarına getiren veya konfor şartlarında tutan cihazlara klima denir. Klima cihazları genel olarak, her hangi bir

Detaylı

Bosch Multi ve Ticari Split Klimalar

Bosch Multi ve Ticari Split Klimalar Bosch Multi ve Ticari Split Klimalar Bosch Multi Split Klimalar Bosch Ticari Split Klimalar Ticari Split Kaset Tipi Ticari Split Gizli Tavan Tipi Ticari Split Salon Tipi 04 10 12 16 20 Bosch un eşsiz kalite

Detaylı

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018

Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018 Arçelik Multi Inverter Klimalar şimdi montaj dahil fiyatlarla! MART - TEMMUZ 2018 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 2 3 Sezonsal Enerji Verimliliğine Sahip Arçelik

Detaylı

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler

kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Konvansiyonel Hermetik Kombiler Konvansiyonel Hermetik Kombiler 24-28-31 kw Parametre ayarları Lawa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE ve RESET Çevirme düğmeli

Detaylı

EVER AC. Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü)

EVER AC. Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü) EVER AC Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü) İçindekiler EVER AC Tavan Tipi Isı Pompalı Enerji Geri Kazanım Cihazı (Selülozik Eşanjörlü) - Cihaz Bileşenleri - Performans

Detaylı

Klimalar Isıtma ve Soğutma

Klimalar Isıtma ve Soğutma Klimalar Isıtma ve Soğutma Çoklu model uygulaması»» Yeni yönetmeliğe göre değerlendirilmiş A++ sınıfına kadar ulaşan sezonsal verimlilik»» Konut ve hafif ticari uygulamalar için»» 2 ila 5 ayrı odanın yalnızca

Detaylı

FWB 201 FWD 202 FWV 203 FWT 204 FWM 205 FWL 206 FWC 207 FWF 208

FWB 201 FWD 202 FWV 203 FWT 204 FWM 205 FWL 206 FWC 207 FWF 208 FWB 201 FWD 202 FWV 203 FWT 204 FWM 205 FWL 206 FWC 207 FWF 208 200 FWB Orta Statik Basınçlı Fancoil FWB04AAT FWEC1A FWEC2A FWEC3A Tüm boyutlarda ünite yüksekliği yalnızca 240 mm dir 3, 4 veya 6 sıralı

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 013 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

VITOCLIMA 300-S/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri

VITOCLIMA 300-S/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri VITOCLIMA 300-S/HE Free Joint DC Inverter Çoklu klima sistemleri climate of innovation Bir aile firması olan Viessmann, üç nesil boyunca konforlu, ekonomik ve çevre dostu bir şekilde ısı elde etmeyi ve

Detaylı

TAM DÜZ KASET. Tasarım ve Zeka bir. arada

TAM DÜZ KASET. Tasarım ve Zeka bir. arada TAM DÜZ KASET Tasarım ve Zeka bir arada Tam Düz Kaset Tasarım ve zeka bir arada Bir pazar lideri olarak Daikin ofisler, bankalar ve mağazalar için ideal çözüm sunmak üzere yüksek performansa ve düşük enerji

Detaylı

Fan Coil. Genel Özellikler. Kolay takılabilen opsiyonel sac ayakları. Kolay asılabilmesi için askı şablonu

Fan Coil. Genel Özellikler. Kolay takılabilen opsiyonel sac ayakları. Kolay asılabilmesi için askı şablonu Fan Coil Fan Coil KD Systemair HSK Fan Coil cihazları üstün performansları ile konutlar, oteller, restaurantlar, mağazalar, ofisler vb. yapıların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyaçlarını ekonomik

Detaylı

Bosch Multi ve Ticari Split Klimalar. Bosch_Multi_Klimalar_Katalog_ indd 1

Bosch Multi ve Ticari Split Klimalar. Bosch_Multi_Klimalar_Katalog_ indd 1 Bosch Multi ve Ticari Split Klimalar Bosch_Multi_Klimalar_Katalog_23012017.indd 1 19.6.2017 19:01:05 Bosch Multi Split Klimalar 04 Bosch Ticari Split Klimalar 10 Ticari Split Kaset Tipi 12 Ticari Split

Detaylı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA!

TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! TEMMUZ-AĞUSTOS 2017 arcelik.com.tr 444 0 888 ARÇELİK MULTI INVERTER KLİMALAR ŞİMDİ MONTAJ DAHİL FİYATLARLA! 2 Multi Inverter Sistem Klimaları ve Teknik Bilgiler Multi Inverter İç Üniteler 3 Sezonsal Enerji

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Individual branch selector for VRV IV heat recovery EEDTR BS1Q-A

Klima. Teknik Bilgiler. Individual branch selector for VRV IV heat recovery EEDTR BS1Q-A Klima Teknik Bilgiler Individual branch selector for VRV IV heat recovery EEDTR15-202 BS1Q-A Aksesuar BS1Q-A İÇİNDEKİLER BS1Q-A 1 Özellikler.............................................................

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FVQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Döşeme tipi ünite EEDTR FVQ-C Klima Teknik Bilgiler Döşeme tipi ünite EEDTR3-00 FVQ-C İç Ünite Döşeme tipi ünite FVQ-C İÇİNDEKİLER FVQ-C Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FXAQ-P

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR FXAQ-P Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR13-204 FXAQ-P İÇİNDEKİLER FXAQ-P 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı

E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı Duvar Tipi Klimalar E.C.A. Klimalarda Akıllı Klima Kiti I le Uzaktan Erişim I mkanı E.C.A. nın akıllı klima kiti, cep telefonunuz ile uzaktan evinizi istediğiniz dereceye ayarlamanıza ve bu sayede daha

Detaylı

TEKNİK BÜLTEN. VERİ MERKEZİ Alabushevo/Rusya. 14 MW Toplam Kurulu Soğutma Kapasitesi

TEKNİK BÜLTEN. VERİ MERKEZİ Alabushevo/Rusya. 14 MW Toplam Kurulu Soğutma Kapasitesi Hava Koşullandırma Haber Bülteni / Sayı 91 Ocak 2015 / Sayı 72 TEKNİK BÜLTEN VERİ MERKEZİ Alabushevo/Rusya Yüksek Enerji Tasarrufu Yüksek Güvenilirlik Yeşil Bir Veri Merkezi İçin Modern Çözüm 14 MW Toplam

Detaylı

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13

Heating (A7/W65) kw 16.00. Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65) kw 15.7 Heating (A-7/W65) kw 15.1 Heating (A7/W65) kw 6.13 ÖZELLİKLER YÜKSEK SICAKLIK TİPİ Model AHUW166T0 Yüksek Sıc. Split (Dış Ortam ) Kapasite 16kW 1Ф Referans HU161H.U32 Heating (A7/W65) kw 16.00 Nominal Kapasite Heating (A2/W65) kw 14.6 Heating (A-2/W65)

Detaylı

En üst düzey verimlilik

En üst düzey verimlilik En üst düzey verimlilik Yüksek kaliteli ısı pompaları EcoTouch COP 5,1 değerine kadar EcoTouch yeni bir boyut getiriyor Performans ve tasarım En temiz ve en ekonomik enerji kaynağı olan ısı yeraltında,

Detaylı

Yüksek kw 1.7 (1) Düşük kw 1.5 (1) Duyulur kapasite Süper kw 1.5 (1)

Yüksek kw 1.7 (1) Düşük kw 1.5 (1) Duyulur kapasite Süper kw 1.5 (1) FWF02B7TV1B KASETLİ TAVAN TİPİ FAN COİL Productname FWF02B7TV1B Soğutma Toplam kapasite Süper kw 2.0 (1) Yüksek kw 1.7 (1) Düşük kw 1.5 (1) Duyulur kapasite Süper kw 1.5 (1) Yüksek kw 1.3 (1) Düşük kw

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve Fiyatlar: Fiyat listesine bakınız. VITOCAL 200-S Tip AWB 201.B/AWB 201.C Dış ve iç mekan üniteli split

Detaylı