Oerlikon Schlafhorst Express

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Oerlikon Schlafhorst Express"

Transkript

1 Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 2/2009 t Güncel Tarihçe 2. bölüm, Yenilikçi çapraz bobin sarım teknolojisi 2-3 Zinser tarihçesi 4-5 Yenilikler Bükümhane hazırlığında başarılı PreciFX 6 Bilgi Oerlikon Schlafhorst Customer Support Zinser orijinal parçaları 7 Bağlama makinesi 3 modernizasyonu 8 myoerlikon.com müşteri portalında servis hizmetleri 9 Teknoloji Oerlikon Schlafhorst ta Fibre to Fabric Engineering 10 Zinser 451 C³ und Zinser 451 sc³ 11 Müşteriler & Pazarlar Autoconer de kuşak değişimi gerçekleşti Birla Century Geçmiş fuarlar 16 Editör den Değerli Okurlar, Güncel olarak, küreselleşme ve üretim kapasitelerinin kaydırılması ile karşı karşıyayız. Söz konusu pazarlardaki kültürel ve ekonomik özelliklerin daha ayrıntılı ve iyi bir şekilde değerlendirilmesi ve bu duruma göre hareket edilebilmesi için doğru cevabın daha güçlü bir bölgeselleşme olduğunu düşünüyoruz. Çin Bölge Müdürü olarak bu bölgeselleşme sürecini daha ileriye götürme fırsatına sahip olmaktan sevinç duyuyorum. Çok sayıda müşteri beni tanıyor, Oerlikon Schlafhorst ta rotor iplik eğirme makineleri bölümünde on yıldan fazlası Çin de olmak üzere 30 yılı aşkın süredir çalışıyorum. Hedefim, bu önemli tekstil pazarında tüm Oerlikon Schlafhorst makineleri için hem satış hem de servis organizasyonunu güçlendirmek ve Çin in Suzhou şehrindeki fabrikamızı optimum üretim kapasitesiyle çalıştırmaktır. Bunun için, Oerlikon Schlafhorst un dünya çapındaki satış ve servis ağını bölgeselleştirme çalışmalarında edindiği deneyimlerden yararlanabiliyorum. Tüm dünyadaki siz değerli müşterilerimiz, hem pazar liderliğine sahip iplik eğirme ve bobin sarım makinelerimizden hem de samimi ve uzun yıllara dayalı ilişki şeklinde yansıyan müşteriye yakınlığımızdan en üst düzeyde yararlanırsınız. Oerlikon Schlafhorst ile yanınızda güçlü bir partnerinizin olduğunu unutmayın. Leo Franke Çin Satış & Servis Direktörü Oerlikon Schlafhorst

2 2 Oerlikon Schlafhorst Express Güncel Önce olay yaratan ve sonra en çok satan Autoconer Tarihçe 2. bölüm, yenilikçi çapraz bobin sarım teknolojisi Bir rüya gerçek oldu: Dr. Walter Reiners (Schlafhorst un sahibi) ve Stefan Fürst (Schlafhorst un Teknik Direktörü) Milano daki ITMA 1959 da ilk Autoconer i tanıttı. Schlafhorst otomatik çapraz bobin sarım makinesinin babaları, tanıtımını yaptıkları ürünle tüm dünyadaki tekstilcilerin büyük coşkusunu uyandırmışlardı. Doğru zamanda doğru konsepti sunuyorlardı. Autoconer in tüm dünyanın tekstil işletmelerini kapsayan eşsiz başarı hikayesi başlamıştı. Dr. Walter Reiners ve Stefan Fürst, Schlafhorst un manüel bobin sarım makinesi yapımındaki onyıllara dayanan deneyimlerini ve eşi benzeri olmayan bir mucit ruhunu birleştirip titizlikle yürüttükleri detaylı çalışmalarda, otomatik çapraz bobin sarım makinesi için çeşitli konseptleri oluşturmuş ve sonunda tek taraflı uzunlamasına tip makine olarak bugün halen standart olan Autoconer in yapımına karar vermişler. Autoconer, tüm dünyada başarılı çapraz bobin sarımının eş anlamı olmuştu. Bunu, 2 milyonun üstünde satılan iğ kanıtlamaktadır. Her Autoconer kuşağı, yeni ve yön belirleyici teknoloji ve yenilikçi sarım teknolojisi gibi etkileyici özellikleri içeriyordu. Autoconer, en üst düzey performansın, eşsiz bobin kalitesinin ve gelecek odaklı makine konseptlerinin ölçüsüydü ve halen de böyledir li yıllarda Dr. W. Reiners (küçük resim) ve S. Fürst ün taslakları ve çizimleri, konsept hazırlarken ne kadar titizlikle çalıştıklarını ispatlıyordu Autoconer 107 Gezici düğümleme aparatlı küçük grup otomatik makine olarak başladı. İplik fabrikaları, parafinör gerdiricilerin piyasaya sürülmesiyle müşteri kitlelerini genişlettiler. Autoconer 107; elektronik iplik denetleyici, çapraz bobin değiştirici ve otomatik kops besleme sistemi sayesinde manüel kumandalı çapraz bobim sarım makinesinden tam otomatik makineye dönüştü Autoconer 138 Sarım düzeninin 3 bölmeli sisteminde pnömatik ve elektronik kontrol fonksiyonları kullanılmaya başlanıyor. Splays bağlama teknolojisinin geliştirilmesi ve böylece ipliklerin düğümsüz bağlanması bir devrimdi.

3 Güncel Oerlikon Schlafhorst Express Autoconer 238 İlk kez müstakil iğ tipi yani her iğde bir tahrik, bir kontrol sistemi ve otomatik splayser/düğümleyici gerçekleştirildi. Yeni bir gerdirici sistemi entegre edildi. Ring iplik eğirme makinesiyle kombine çalışan AUTO-spin-CONER ile otomasyon zinciri tamamlandı Autoconer 5 Bu makine, geleceğe ışık tutan makine konseptlerini geliştirme geleneğini devam ettiriyor. Oerlikon Schlafhorst PreciFX ile, kops işleme alanında tambursuz iplik sarım dünyasının kapısını açıyor Autoconer 338 Elektronik sistemler, en modern sensör sistemi, dokunmatik ekran teknolojisi ve informatör içine temizleyici entegrasyonu proses optimizasyonunun ihtiyaca uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyordu. Devrim yaratan Autotense FX, Propack FX, Variopack FX ve Ecopack FX sistemleri Oerlikon Schlafhorst un en üst düzey bobin kalitesi konusundaki teknolojik liderliğinin altını çiziyordu Autoconer System 238 Modüler yapı ve Caddy transport sistemi sayesinde makine içindeki yeni malzeme akışı makinenin tipik özellikleridir. D tipi için çoklu parti işleme özelliği ve V tipi için iğ tanımlama özelliği proses tasarımı açısından yeni imkanlar sunuyordu.

4 4 Oerlikon Schlafhorst Express Güncel Her şey Zinser in geliştirdiği iğ ile başladı Zinser tarihçesi Eugen Zinser, 19 Ağustos 1914 te Berlin deki İmparatorluk Patent Bürosu ndan iplik eğirme ve büküm makineleri için kendi kendini ayarlayan ring iği için sayılı patenti aldı. Eugen Zinser 1919 yılında Süddeutsche Spindelwerke firmasını kurdu ve üretime başladı. 6 kişilik personel ile işe başlayan firmada kısa bir süre sonra 40 kişi çalışıyordu. Şirket, 1931 yılında rulman yataklı iğlere ait bir lisansı devralarak gelişiminde bir aşama daha kaydetti. Lisansını almış olduğu iğlerin üretimi ve ikinci el ring iplik eğirme makinelerinin modernizasyonu ile hızlı bir şekilde büyümeye devam etti. Şirketin yıllık iğ üretimi 1939 yılında di ve 10 yıl sonra e çıkmıştı. Zinser Textilmaschinen GmbH Şirket kurucusu Eugen Zinser in 1935 yılında fabrikada çalışmaya başlayan oğlu Hans Zinser 1949 yılında Zinser Textilmaschinen GmbH firmasını kurdu. İşlerin çok yoğun olduğu bir dönem yaşanıyordu, fabrika her geçen gün daha da genişletiliyor yeni fabrika tesisleri planlanıyordu. Ürün programına, pamuk ring iplik eğirme makinelerine ilaveten kamgarn ve straygarn iplik eğirme makineleri alındı. Zinser sonra Brüksel deki ITMA 1955 de tarak makinesi, cer makinesi, flyer ve ring iplik makinesini kapsayan komple bir üretim programını tanıttı. Zinser, 1952 yılında çekimli büküm makinesi ve çekimli sarım makinesinin bulunduğu sentetik iplik makineleri ürün grubunun temelini attı. Şirketin bu bölümü, lider kimyasal elyaf üreticileri ile yürütülen geliştirme çalışmalarının tüm aşamalarında sentetik elyafların yaygınlaşmasına eşlik etmiştir yılında Hongkong ta Zinser Far-East ın kuruluşu ve 1970 yılında Oberviechtach ta Zinser Maschinenbau un kuruluşu Zinser tarihinin diğer dönüm noktalarıdır. Zinser, Basel deki ITMA 1967 de ilk üretici olarak ring iplik eğirme makinesinde otomatik takım değiştirmeyi iplik eğirme sektörüne tanıttı. Zinser in ilk baştan beri ürün adı olarak kullandığı CoWeMat, halen tüm dünyada ring iplik makinelerinde otomatik takım değiştirme ile eşanlamlı olarak kullanılmaktadır. Otomasyon trendi devam etti Yenilikler sadece Zinser CoWeMat sınırlı kalmadı. Transport otomasyonlu flyer - ring iplik eğirme makinesi otomasyonu devam etti ve 1970 li ve 1980 li yıllarda kaydedilen gelişmelere damgasını vurdu. Makinelerin otomasyonu, işçilik ücretlerinin yüksek olduğu ülkelerde artış gösteren personel giderlerine bir yanıttı. Elde edilen kalitenin personelden bağımsız olması ve iplikhane içindeki lojistiğin iyileştirilmesi dünyanın geri kalan kısmında da kabul görmüştü. Eugen Zinser 1914 yılında İmparatorluk Patent Bürosu na başvurarak ilk Zinser iğinin patentini aldı. Şirket kurucusu Eugen Zinser 70. doğum gününde. Süddeutsche Spindelwerke nin Ebersbach/Fils şehrindeki Hauptstraße caddesinde bulunan eski üretim fabrikasının dış görünümü.

5 Güncel Oerlikon Schlafhorst Express 5 Aile şirketinden holdinge Kompakt eğirme 1999 yılında başladı 1983 yılında Zinser ailesinin fertleri arasında mülkiyet hakları ile ilgili anlaşmazlıklar çıktı. Bunun sonucunda Zinser Schlafhorst firması tarafından devralındı yılında ise Schlafhorst ve Zinser İsviçre li Saurer Grubu tarafından devralındı yılında Saurer grubunun tamamı Oerlikon Holding e entegre edildi. Dünyanın en uzun flyer ve ring iplik eğirme makineleri Zinser Flyer ve ring iplik eğirme makinelerinin teknolojisi geçmişte olduğu gibi bugün de üretkenliğin arttırılmasını hedeflemektedir. Zinser in denenmiş ve kendini kanıtlamış tahrik sistemi konsepti, işçilikteki hassaslık ve kalite güvenilirliği sağlıyor ve dünyanın en uzun makinelerinin sunulmasına imkan veriyor yılında 1200 iğ kapasiteli bir ring iplik eğirme makinesi makine uzunluğu bakımından en son nokta iken, şu anda dünyanın en uzun ring iplik eğirme makinesi olan Zinser 351 in iğ sayısı 1680 dir. Güncel olarak maksimum 192 iğ kapasiteli Zinser Flyer ler de yeni standartları belirlemektedir. Zinser, 1999 yılında Paris te düzenlenen ITMA da ilk kez bir kompakt eğirme makinesini tanıttı. Makine, ilk bakışta modifiye edilmiş çekim tertibatı ve ek vakum beslemesi olan bir ring iplik eğirme makinesiydi. Zinser kompakt eğirmede klasik 3-silindir-2-apron çekim tertibatının arkasında bir kompakt eğirme bölgesi bulunur. Çekim tertibatından çıkan elyaflar kompakt eğirme bölgesinde delikli bir apron üzerinde toplanarak elyaf demeti oluşturulur. Böylece eğirme üçgeni ortadan kaldırılmış olur. Elyafların demet haline getirilmesi, apronun deliklerinden kompakt eğirme elemanının içine çekilen bir hava akımının yardımıyla sağlanır. Eğirme prosesi kompakt eğirme bölgesinden çıkıldıktan sonra ring iplik eğirme prosesi ile aynıdır. Buradaki tek fark, elyaf çıkışı ile ipliğin eğrilmesi arasındaki bölümü etkileyen yeni bir iplik yapısının mevcut olmasıdır. Örneğin, kompakt ipliklerin daha kaygan olan yüzeyi elyafların daha iyi bağlanmasını sağlar ve eğirme prosesi daha stabil gerçekleşir. Kompakt iplik eğirme metodu, günümüzde kendini kanıtlamış yeni bir eğirme metodudur ve kompakt iplikler haklı olarak en üst düzey iplik kalitesi ile birlikte anılmaktadır. Paris teki ITMA 1999: Zinser in kompakt iplik eğirme metodu ilk kez gösteriliyor. Basel deki ITMA 1967: Zinser CoWeMat Ring iplik makinesindeki ilk otomatik takım değiştirici ziyaretçilerin büyük ilgisini toplamıştı. Brüksel deki ITMA 1955: Zinser firmasının; tarak makinesi, cer makinesi, flyer ve ring iplik makinesini kapsayan komple üretim programı tanıtıyor.

6 6 Oerlikon Schlafhorst Express Yenilikler Bükümhane hazırlığında başarılı PreciFX Büküm işleminde daha fazla verimlilik ve daha fazla kalite İplik terbiyesinin önemli bir prosesi, kopma mukavemetinin ve homojenliğin tek katlı ipliğe kıyasla arttırılması için uygulanan büküm işlemidir. Büküm prosesi, belli uygulamalar için özel efektlerin verilmesi imkanını da sunar. Büküm işleminde besleme bobinleri olarak, genellikle katlama işlemi sırasında üzerlerine gerekli sayıda tek ipliğin paralel olarak sarıldığı katlama bobinleri kullanılır. Fakat, tek katlı iplikli çapraz bobinler de sarımdan hemen sonra büküm makinesine beslenir. Burada önce, tekli besleme bobinlerini ve yeni yerleştirme sistemi PreciFX in bükümhaneden gelen özel taleplerin yeni esneklik ve kalite ile yerine getirilmesi için sunduğu imkanları inceleyelim. Tekli bobin besleme ile büküm işleminde tekstil teknolojisi açısından çözüm getirilmesi gereken zorlu talepler: sorunsuz sağılma için bobin yapsında son derece yüksek homojenlik beslenen çapraz bobinlerin üzerinde eşit uzunluk 2 bobinin büküm kovası içinde sorunsuz şekilde birbirine geçirilmesi için düz kenarlar büküm kovasının maksimum kapasite kullanılması için yüksek sarım yoğunluğu büküm için besleme olarak kullanılan 3, 4 veya 6 inçlik bobin formatları Strok genişliğinin değiştirilmesinde 6 inç ile 3, 4 inçlik formatlarda şimdiye kadar sorun yaşanıyordu. Değiştirme, ancak tambur ve çerçeve değişimi dahil olmak üzere çok işçilik gerektiren donanım tadilatı ile gerçekleştirilebiliyordu. Elastik malzemelerde veya bazı yünlü ipliklerde görülen sarım yanaklarındaki şişme ve bununla bağlantılı olarak bobinler birbirine takılırken yaşanan sorunlar Variopack FX in kullanılması sayesinde azaltılabilmiştir. PreciFX ile bobin formatında esneklik PreciFX in fonksiyonel dizaynı ve yazılım kontrollü iplik yerleştirme sistemi, yerleştirilecek olan strok genişliğinin kolayca seçilmesine ve esnek bir çeşitlemenin yapılmasına izin verir. PreciFX Plus paketi ile, zahmetli donanım değişimine gerek kalmaksızın 3, 4, 5, 6 inç formatında çapraz bobinler üretilebilir. Strok genişliğinin değiştirilmesi için sadece özel adaptörler takılır. İnformatörde yapılan merkezi ayarlama sayesinde, PreciFX e, 3 yada 4 inçlik strokla sarım yapıldığı bildirilir. Son olarak, değiştiricinin pozisyonu bir defalık olmak üzere çapraz bobinin ortasına gelecek şekilde ayarlanır. Bükümleme için kalite avantajı PreciFX in yazılım kontrollü iplik yerleştirme (sarma) sistemi sayesinde, aksi takdirde sarım yanaklarında şişmenin oluştuğu elastik malzemelerde de kesinlikle düz sarım yanaklarına sahip bobinler üretilir. Kenarların isteğe göre oluşturulabiliyor olması, bobin kenarlarına eğiklik verilmesini ve böylece kanadın bobin kenarlarına temas etmeden geçirilmesini sağlar. Bu şekilde sağılma karakteristiğinde iyileştirmeler elde edilir. Daha yüksek sarım yoğunluğu sayesinde büküm kovasının maksimum kapasite kullanılmasına yönelik taleplerin karşılanması için PreciFX yepyeni imkanlar sunmaktadır. PreciFX Start ve PreciFX Plus paketleri ile Resimsiz Rastgele Sarımlı bobinlerde dahi tambur bobine kıyasla daha yüksek sarım yoğunluğu elde etmek mümkündür. Bundan sonra, PreciFX Expert ile ilk kez ve sadece Autoconer 5 te doğrudan kopstan hassas sarımlı ve kademeli hassas sarımlı çapraz bobinler hazırlamak mümkün. Böylece, daha detaylı parametre seçimi sayesinde isteğe özel bobin dizaynı ve sarım yoğunluğu yönündeki hareket alanı önemli ölçüde arttırılabilmektedir. Bükümleme için proses avantajı Bükümlenecek bobinlerin kolayca birbirine takılması, sorunsuz sağılma karakteristiği ve yüksek sarım yoğunluğu sayesinde daha yüksek ekonomiklik, PreciFX in size bükümlemede rekabet avantajı sağladığı özelliklerdir. Son derece yüksek üretkenlikle birlikte arızasız büküm prosesi. PreciFX ile zahmetsiz format değişimi. Sorunsuzca birleştirme, son derece yüksek sarım yoğunluğu, özel dizayn.

7 Bilgi Oerlikon Schlafhorst Express 7 Oerlikon Schlafhorst Customer Support Zinser orijinal parçaları İğ tahriği için yeni tanjansiyel kayış En üst düzey kalite standartları ve uzun ömür Her şeyin orijinali iyidir Güvenli bir üretim, geniş kapsamlı servis hizmeti ve tam garanti ve ürün mesuliyeti. Bunu size sadece Oerlikon Schlafhorst un orijinal parçaları sunar. Maksimum beklentileri karşılayan en üst düzey kalite Tanjansiyel kayış, ring iplik eğirme makinesinde kalite bakımından önemli bir komponenttir. Kayış muazzam yüklere dayanıklı olmak, güç aktarımının güvenilir ve ekonomik bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak zorundadır. Aynı zamanda, iplikhanelerde çok sık olarak karşılaşılan yüksek sıcaklıklar ve yüksek nem oranı kayışı erkenden yıpratmamalıdır. Oerlikon Schlafhorst un özellikleri iyileştirilmiş tanjansiyel kayışının kalitesi sayesinde sürekli olarak başarılı bir kullanım imkanı sağlanır. Makine performansında artış Oerlikon Schlafhorst un yeni yüzeyli ve yeni bağlantı yerli kırmızı-sarı tanjansiyel kayışı son derece yüksek performans beklentilerini karşılayabilecek özelliktedir. Termik yöntemle optimize edilen yenilikçi kayış yüzeyi ve çok tabakalı plastik çekirdeğe sahip iç içe geçmeli bağlantı sayesinde kullanım ömrü belirgin bir şekilde uzatılır ve böylece ring iplik eğirme makinelerinizin performansı arttırılmış olur. Avantajları: Yeni tanjansiyel kayışın sıcaklığa daha yüksek dayanımı sayesinde daha güvenli üretim yapılır. Tanjansiyel kayışın yeni kauçuk karışımı ve sürtünme tabakası iplikhanedeki yüksek sıcaklıklarda ve yüksek nem oranında kullanım için optimize edilmiştir Dayanıklı, şeklini kaybetmeyen tasarım sayesinde daha güvenli üretim ve özellikle düzgün bir çalışma karakteristiği sağlanır. Kayışın iyi tutunma özelliği nedeniyle iğler güvenli şekilde kavrandığından iğ sapmaları tehlikesi ile karşılaşılmaz İğler senkronize çalıştığından her iğde eşit olan iplik kalitesi İki renkli kayışın daha kolay ve güvenli şekilde kullanılması sayesinde bakım masrafları azaltılır. Kayışın yıllardan beri denenmiş iç içe geçmeli bağlantısı sayesinde yeni kayışın montajı hızlıca gerçekleştirilir Üretkenlik arttırılır: Kırmızı-sarı kayışların kullanım ömrü arttırılır ve makinenizden optimum düzeyde randıman alırsınız Daha fazla bilgi için: Yeni Fact Sheet imizi istemeniz yeterlidir. E-posta: customer-support.schlafhorst@oerlikon.com YENİ: Tanjansiyel kayışın üzerinde yazılı sipariş numarasını okuyun ve Oerlikon Schlafhorst tan sipariş edin. Zinser ring iplik eğirme makineleri için geliştirilen yeni kırmızı-sarı tanjansiyel kayış ile iğ güvenilir şekilde kavranır ve kullanım ömrü uzatılır. Kayışın her iki ucu birkaç dakikada birleştirilir: Optimum kayış dayanıklılığı için yıllardan beri denenmiş iç içe geçmeli bağlantı.

8 8 Oerlikon Schlafhorst Express Bilgi Oerlikon Schlafhorst Customer Support Bağlama makinesi 3 modernizasyonu Tam ihtiyaca uygun olan güncel teknolojiyle modernizasyon Autocoro daki bağlama makinesi 3 için ihtiyaca uygun ekonomik modernizasyon mümkün olan en iyi iplik kalitesinin ve en üst düzey üretkenliğin anahtarı. Her saniye kesintisiz görevde: Bağlama makinesi 3, tüm iğlerin sürekli olarak çalışmasını sağlar. Aynı zamanda bağlama yerlerinin optimum düzeyde ve iplikle aynı görünümde olmalarını sağlar. Bakım titizlikle yapılsa dahi doğal bir yıpranma kaçınılmazdır. Sonuç: Yıpranma meydana geldiğinde kalite ve üretkenlik yavaş yavaş düşer. Ayrıca makinenin aniden durma tehlikesi artar. Modüler sistem prensibine dayalı ekonomik modernizasyon İhtiyacınıza göre birden fazla modülü veya tek bir modülü seçin. Teklifimiz Bağlama makinesi 3 için tüm ünitelerin revizyonu ve makinenin tüm önemli gruplarının yeniden ayarlanması dahil olmak üzere ilgili sisteme göre hazırlanmış modernizasyon modülleri: Lazer teknolojisi Temizlik optimizasyonu Hareket düzeni optimizasyonu Çapraz bobin tahriğine ilave baskı Kapalı makara Bağlama tertibatı Opsiyonel küçük parçalar Avantajları Daha fazla üretkenlik: Bağlama makinenizin teknolojisini en güncel hale getirirsiniz Fonksiyon dışı kalma tehlikesini minimum seviyeye indirir ve üretim güvenliğini arttırırsınız Kaliteyi iyileştirir ve üretim kapasitenizi arttırırsınız Tüm ileri işleme proseslerindeki yüksek kalite beklentilerini yerine getirirsiniz İhtiyaca özel modernizasyon Autocoro nuzun bağlama makinesini modüler sistem prensibine göre modernize edersiniz Her paket tek tek veya kombinasyon içinde temin edilebilir Bağlama makinenizi tam olarak biliyoruz: Deneyimli teknisyenlerimiz, kusursuz şekilde çalışan modüllerin gereksiz yere değiştirilmesinden ve böylece size yüksek maliyet çıkarmaktan kaçınırlar Sorularınız mı var? Yeni Fact Sheet imizi istemeniz yeterlidir. E-posta: customer-support.schlafhorst@oerlikon.com Bağlama makinesi 3 için ihtiyaca uygun ekonomik modernizasyon mümkün olan en iyi iplik kalitesinin ve en üst düzey üretkenliğin anahtarı.

9 Bilgi Oerlikon Schlafhorst Express 9 myoerlikon.com müşteri portalında servis hizmetleri SECOS müşterilerimiz için çok özel Web bazlı müşteri portalımız myoerlikon.com u ziyaret edin. Portalımızda makineleriniz hakkında tüm bilgileri bulabilirsiniz: El kitapları Yedek parça katalogları Broşürler Fact Sheets... Henüz SECOS müşterisi değil misiniz? Tek bir tıklama ile katılabilirsiniz. Ücretsiz olarak ve herhangi bir taahhüt vermeksizin başvurun: Sorularınız mı var? myoerlikon ekibinize e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz: customer-support.schlafhorst@oerlikon.com Oerlikon Schlafhorst Customer Support Biz size rekabet avantajları sağlıyoruz. Sisteme adresinden giriş yapabilirsiniz Kullanışlı filtreleme fonksiyonu ile konuya, *dile vs. göre filtreleme yapabilirsiniz. *

10 10 Oerlikon Schlafhorst Express Teknoloji Oerlikon Schlafhorst ta Fibre to Fabric Engineering Yeni iplik geliştirmek için akıllı ve hızlı yöntem Oerlikon Schlafhorst, Autocoro iplikleri için dünya çapında başarılı Fibre to Fabric Engineering programını tüm makineleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Ştapel elyaftan iplik üretimi dünyası, Oerlikon Schlafhorst un eğirme makineleri ile neredeyse sınırsızdır. Gerek takım elbise ve gömlekler için üstün kaliteli iplikler gerekse evlere ışıltı ve parlaklık veren tekstillerin üretildiği iplikler, işlevsel outdoor tekstillerinin veya yumuşacık havluların veya en çok sevilen tişörtlerin üretildiği iplikler olsun, Oerlikon Schlafhorst un yaratıcı mühendisleri ve tekstil teknolojileri ve teknolojik işbirliği ağları olmasaydı herhalde bazı kumaşlar nihai tüketiciye kadar ulaşamazdı. Yeni bir fikrin elbise dolabındaki en sevilen giysiye dönüşmesine kadar uzanan yol çoğu zaman uzundur ve çok sayıda husus dikkate alınmak zorundadır. Başlangıçta, her zaman elyaflar ve bu elyafların doğru seçimi ve karışımı söz konusudur. Gerek pamuk gibi denenmiş ve kendini kanıtlamış elyaflar gerekse kimyasal elyaf alanında üretilen yeni fonksiyonel elyaflar, üstün kaliteli yün elyaflar veya bambu veya seacell elyaflarla kombine edilen egzotik karışımlar olsun çok fazla seçenek bulunmaktadır. Elyafların eğirilmesinde de aynı durum mevcuttur. İplik üretimi için pek çok seçenek bulunmaktadır. Hem kalite hem de üretkenlik bakımından uygulanacak proses ve iplik eğirme ayarları için ideal çözümü bulan iplikhanelerin işi yolunda gider. Optimum makine ayarları genelde zorlu ve uzun süreli çalışmaların sonucunda elde edilen başarı formülleri olduğundan firmalar bu ayarları titizlikle gizlerler. Örme veya dokuma işleminde de çok sayıda faktör bir ürünün başarısını veya başarısızlığını belirler. Tekstiller son olarak bir çok hususa dikkat edilmesi gereken terbiye işleminden geçirilir. Bir ürün geliştiricisi tüm bu faktörler üzerinde çalışmak, bu faktörleri dikkate almak ve hesaba katmak zorundadır. Oysa bu, her zaman kolay olmayan bir görevdir. Özel ürün geliştirme konusu, iplikhanelerde çok sayıda personeli, zamanı ve sermayeyi bağlayabilir. Harcanan zamanın ve eforun aynı zamanda başarı getirip getirmeyeceği sorusuna çoğu zaman aylar sonrası cevap bulmak mümkündür. Fakat bunun daha kolay ve hızlı bir yolu vardır. Oerlikon Schlafhorst, yeni ürün geliştirmede katedilmesi gereken uzun mesafeleri kısaltmak için, iplikhanelere, Fibre to Fabric Engineering çerçevesinde geniş kapsamlı destek sunmaktadır. Oerlikon Schlafhorst un tekstil mühendisleri prosesleri çok iyi biliyorlar ve hem ring iplik eğirme hem de rotor iplik eğirme alanındaki çok sayıda uygulamada uzmanlıklarını kanıtlamışlardır. Başarıyla gerçekleştirilen 40 ı aşkın proje bunun kanıtıdır. Oerlikon Schlafhorst un teknologları, iplikhanelerin ancak zahmetli çalışmalar sonucunda elde etmek zorunda kaldıkları bilgiler üzerinde çoktan geniş kapsamlı şekilde çalışmışlar ve bu bilgileri ortaya çıkarmışlardır. Oerlikon Schlafhorst un tekstil teknologları bu bilgi birikimini Oerlikon Schlafhorst makineleri ile birlikte şirketlere memnuniyetle sunarlar. Oerlikon Schlafhorst müşterisi olarak bu imkandan yararlanın ve bize danışın! Autocoro ipliklerinden üretilen ve yüzlerce kez yıkandıktan sonra da yeniymiş gibi görünen otel yatak çamaşırları. Her zaman rağbette: Üstün kaliteli tişört ve iç çamaşırlar için pamuktan üretilen yumuşak Autocoro örgü iplikleri. Üstün kaliteli kompakt iplikten üretilen gömlekler zengin görünümü, uzun ömürlülüğü, mükemmel bakım ve temizleme özelliklerini ve harika bir kumaş tutumunu barındırır. Çin deki Nanshan Textile Garment in dünya çapında en büyük ve en modern yün ve kompakt iplik tekstilleri üretim tesisi olan Zinser ring iplikhanesinin ipliklerinden üretilen takım elbiselerle mükemmel performans.

11 Teknoloji Oerlikon Schlafhorst Express 11 Zinser 451 C³ und Zinser 451 sc³ Pazar liderinden üstün kamgarn kompakt kalitesi Zinser CompACT³ teknolojisi tüm dünyadaki ünlü kamgarn iplikhanelerinde ve özellikle İtalya daki iplikhanelerde etkileyici izlenim bırakıyor. Zinser CompACT³ sistemi; çekim hızı oranının esnek şekilde ayarlanabilmesi, ayrı ve sabit vakum beslemesi ve kendiliğinden temizlenme özelliği sayesinde pazar lideri olarak kabul edilmiş bir sistemdir. Zinser 451 C³ ve Zinser 451 sc³ Kamgarn pazar liderinin teknoloji harikaları Zinser kamgarn iplik eğirme tesisleri tüm dünyada teknolojik açıdan mükemmel ürünler olarak kabul edilmektedir. Üst düzey kamgarn iplikler için esnek bir sistem içinde - Zinser Modular Concept 451. CompACT³ eğirme için Zinser 451 C³ ve CompACT³ plus spin finger teknolojisi için olan Zinser 451 sc³ modelleri yüksek kalite beklentilerinin mevcut olduğu kamgarn iplik eğirme alanında güçlerini ortaya koyuyor. Çünkü Zinser CompACT³, yünün işlenmesinde mevcut olan özel talepleri kolayca karşılayabilmektedir. Mükemmel sonuçlar için az bakım gerektiren akıllı teknoloji Zinser CompACT³ sisteminin avantajlarından öncelikle kamgarn alanında yararlanılır. Kendiliğinden temizlenme özelliği, çekim hızı oranının esnek şekilde ayarlanabilmesi, ayrı ve sabit vakum beslemesi sayesinde sistemin yün işleme alanında kullanılmasına imkan sağlamaktatır. Esnek şekilde ayarlanabilir çekim hızı oranı yün elyaflarının işlenmesi için idealdir. Yüksek besleme hızının uyarlanması sayesinde her yün kalitesinin kendine has kıvırcıklığı ile optimum şekilde ayarlanması mümkündür. Tops boyalı en ince iplikler dahi güvenli ve verimli bir şekilde en üst düzey kompakt kalitede eğirilebilir. Sistem proses güvenliği sunar: Daima hassas şekilde yoğunlaştırılmış iplik eğirilir. Zinser CompACT³ teknolojisi, kendiliğinden temizlenme özelliğine sahip akıllı sistem sayesinde yün yağından, salgılardan ve avivajdan hiç bir şekilde etkilenmez. Kompakt ünitesini besleyen ayrı vakum da kompakt kamgarn eğirme işleminde sabit ve homojen bir iplik kalitesinin elde edilmesini sağlar. Daha yüksek üretkenlik Kompakt eğirmede mükemmel iplik kalitesinin yanında sistemin üretkenliği de elbette önemli bir konudur. Zinser CompACT³ sistemi burada da puan toplar. Klasik ring iplik eğirme yöntemiyle kıyaslandığında iplik kopuşlarında yakl. %50 oranda azalma görülmektedir. Bununla birlikte: Bükümün, mukavemet ve esneme değerlerinde herhangi bir değişiklik olmaksızın %10-15 oranda azaltılması mümkündür. Bu, sonuç olarak sizin için önemli bir üretkenlik artışı demektir. Zinser CompACT³ - Zinser CompACT³ teknolojisi tüm dünyadaki ünlü kamgarn iplikhanelerinde etkileyici izlenim bırakıyor. Zinser CompACT³ kendiliğinden temizlenir - böylece, personel gerektiren kontrole ihtiyaç duyulmadan mükemmel şekilde yoğunlaştırılmış kesinlikle aynı kalitede olan iplik elde edilir. Tops boyalı en ince iplikler dahi kompakt eğirme metoduyla sorunsuzca eğirilebilir.

12 12 Oerlikon Schlafhorst Express Müşteriler & Pazarlar Autoconer de kuşak değişimi gerçekleşti Son üretilen Autoconer 338 banttan çıktı, yeni Autoconer 5 bayrağı devraldı Oerlikon Schlafhorst için tarihi bir gün: tarihinde son üretilen Autoconer 338 banttan çıktı. Böylece son derece başarılı bir çağ kapanıyor. Dünya çapında satılan yakl iğ her şeyi açıkça anlatıyor ve müşterilerin memnuniyetini gösteriyor. Autoconer 338, tamamıyla Übach-Palenberg şehrindeki fabrikada üretilen ilk ürün kuşağıydı. Makineler buradan 70 i aşkın ülkede bulunan 1500 ün üstünde müşteriye gönderiliyordu. Artık bundan sonra fabrikadaki baş aktör Autoconer 5 olacak. Autoconer 338 çağı yeniliklerin yaşandığı bir dönem Autoconer 338 yön belirleyici yenilikleri ve ürün inovasyonları ile bobin sarım uzmanlarından baştan beri tam not almıştı. Sensör teknolojisi, en modern kontrol ve ayarlama teknolojileri ve ihtiyaca göre uyarlanmış yazılım sayesinde bobin sarım alanında devrim yaratıldı. FX serisinin teknolojik olarak oturmuş yüksek performanslı modülleri (Autotense FX, Propack FX, Variopack FX ve Ecopack FX) en üst bobin kalitesinin elde edilmesi için mükemmel bir temeli ve standardı oluştururlar. Örneğin informatördeki dokunmatik ekran üzerinden yapılabilen merkezi ayarlar ve informatöre entegre edilen temizleyici kumandası sayesinde makinelerin bobin sarım bölümü personeli tarafından daha kolay kullanılması sağlanmıştır. Böylece, tam müteakip proses aşamalarına göre ayarlanmış tekrarlanabilir bobin ve iplik kalitesinin elde edilmesine imkan sağlanmıştır. Autoconer 338; üst iplik sensör sistemi, AVC vakum sistemi ve Ecopack FX uzunluk ölçümü sayesinde kaynak tasarrufu sağlayan çalışma şekli ile kaynakların daha değerli ve daha pahalı hale geldiği dönemlerde önemli argümanlar sunabilmektedir. Autoconer 338, tekstil teknolojisinde örneğin elastik core iplik veya kompakt iplik gibi yeni iplik konstrüksiyonlarının getirdiği yeni koşullara Variopack FX, elasto splayser ve kompakt splayser gibi gerektiği şekilde uyarlanmış komponentlerle cevap vermiştir. Autoconer 338 in özellikleri, gelen teknolojik taleplerle birlikte oturmuş ve modern renklerin kullanıldığı dış görünümüyle de çekici ve başarılı bir ürün kuşağı haline gelmiştir. pazarda değişikliklerin yaşandığı bir dönem Fakat bu döneme damgasını vuran değişiklikler sadece ürün ve ürünlere has değişiklikler değildi. Bu dönemde tekstil pazarında da büyük değişiklikler görüldü. Özellikle Agreement on Textiles and Clothing in (ATC, Dünya Tekstil ve Hazır Giyim Anlaşması) 2004 / 2005 yıl değişimi itibariyle sona ermesi, uluslararası tekstil ve hazır giyim ticaretinde uygulanan karmaşık kota sisteminin ortadan kalkması ile birlikte dünyadaki tekstil sektörünün en sonunda liberalleşmesine ve küreselleşmesine yol açtı. Böylece, bilhassa Asya bölgesinde tekstil makineleri ve Autoconer 338 için de yeni pazarlar gelişti. Avrupa ve Amerika pazarları ise, gitgide özel tekstil ve yüksek teknoloji gerektiren teknik tekstil üzerinde yoğunlaşıyordu. Autoconer 338, esnekliği ve modüler sarım teknolojisi sayesinde dünya çapındaki tekstil endüstrisinin Autoconer 338 in pazara sürüldüğü zamanlar Fabrika personeli üretilen son iği uğurluyor.

13 Müşteriler & Pazarlar Oerlikon Schlafhorst Express 13 tüm taleplerine cevap verebilmişti ve halen de cevap vermektedir. Tekstil endüstrisinin talepleri arasında, ileri teknoloji uygulamaları üzerinde uzmanlaşan Avrupa daki iplikhanelerin tekstil teknolojisi bakımından başarılmasını istediği zorlu görevler ve daha ziyade maksimum üretkenlik odaklı olarak standart uygulamalarla çalışan iplikhanelerin beklentileri yer almaktadır. makine olarak da kendini kanıtlamıştır. Autoconer 338 in başarılı Oerlikon Schlafhorst sarım teknolojisini götürdüğü ülkelerin tümünü belirtmek bu yazımızın boyutunu aşardı. Autoconer 338 satış rakamları ile Autoconer in başarı hikayesini devam ettirdi ve Autoconer 5 in Münih teki ITMA 2007 de tanıtılması ile bayrak bir sonraki ürün kuşağına devredildi. Büyük Autoconer 338 tesisleri, tekstilin Avrupa daki kaleleri olarak kabul edilen İtalya, Yunanistan, İspanya veya Türkiye ile birlikte ABD, Meksika ve Brezilya nın bulunduğu Amerika pazarlarına ve Hindistan, Çin, Pakistan veya Bangladeş e gönderildi. Autoconer 338, Yakın Doğu daki tekstil sektörü açısından ve burada bilhassa Suriye ve Mısır ın tekstil sektörünün muazzam bir şekilde kalkınmasında ve yatırımların devlet sektöründen özel sektöre doğru kaymasında önemli bir rol oynamıştır. Autoconer 338, daha küçük tesislerde de veya müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel olarak donatılmış müstakil Autoconer 338 ürün hattının üretiminden sorumlu Friedel Heinen üretimi durduruyor. üretim sonunda modern bir dizayna sahip olan Autoconer 338.

14 14 Oerlikon Schlafhorst Express Müşteriler & Pazarlar Birla Century A unit of Century Textiles & Industries Ltd., Jhagadia, Bharuch, Gujarat Mükemmel iplik kalitesine odaklanma Birla Century; iplikhane, dokumahane, donanım ve konfeksiyon bölümlerine sahip tam entegre üretim yapan bir şirkettir. Ne 50 den Ne 200 e kadar iplik kalitesi üretilir ve ileri işlemlerden geçirilir. Yüksek kaliteli pamuğun işlenerek mükemmel ipliklerin elde edilmesi, Hindistan ın Mumbai ve Madhya Pradesh şehrinde bulunan Century Textiles & Industries Ltd. firmasının eski bir geleneğidir. Şimdi, in üstünde ring iğ kapasitesine sahip en yeni ve güncel makine parkıyla donatılmış yeni bir iplikhane, dokumahane ve ileri işleme tesisi devreye girdi. Yatırım kararı verilirken, nihai ürünlerin kalitesi birinci sırada yer alıyordu. Yeni devreye giren tesiste Oerlikon Schlafhorst un ring iplik eğirme teknolojisi kullanılıyor: Flyer Zinser 670 RoWeMat, Zinser 351 klasik ring iplik eğirme makineleri, Zinser 351 C³ kompakt eğirme makineleri ve D tipi Autoconer 5 bobin sarım makineleri. Flyer ile ring iplik eğirme makinesi arasında çalışan ve tamamen özel olarak dizayn edilen transport otomasyonu Century Textiles firmasının kendi iplikleri ve ürünlerine ilişkin yüksek kalite beklentisini ayrıca garantilemektedir. Bununla ilgili olarak 1/2009 sayılı Oerlikon Schlafhorst Express te bir haber yayınlamıştık. Zinser CompACT³ ile kaliteli ince iplikler Century Textiles & Industries Ltd. firmasının Senior President i Mr. R. K. Dalmia, İnce ipliklerde ve üstün kaliteki pamuklu ürünlerde trendleri belirleyen firma olarak kompakt iplik eğirme teknolojisini de kullanıyoruz diyor. Zinser 351 C³ kompakt eğirme makineleri ile, piyasadan gelen taleplere ve piyasanın güncel trendlerine kolayca ve hızlıca cevap vermek mümkün olur. Hammadde konusundaki dalgalanmalara da hızlı bir şekilde tepki verilebilir. Zinser CompACT³ eğirmede yüksek besleme hızının ayarlanabilir olması, iplik değerlerine müdahale edilmesine imkan sağlar. Böylece, kompakt ipliğinin karakteristiği ve yapısı dizayn edilebilir ve iplik nihai kullanım amacına optimum şekilde uyarlanabilir. Zinser CompACT³ ile kompakt eğirme, elyaf malzemesinden daha fazla randıman alınmasını ve eğirme sınırının kaydırılmasına imkan sağlar. Böylelikle, tam entegre işletimde Yarn Engineering in uygulanması, yani iplikten nihai ürüne kadar yeni tekstil ürünlerini geliştirmek mümkündür. İpliklerin yüksek dayanıklılık ve düşük tüylülük gibi tekstil özellikleri dokumahane hazırlığı ve dokumahane için önemli avantajlar sağlamaktadır. Kaynakları verimli kullanır, güvenlidir, kendiliğinden temizlenir Zinser CompACT³ bu mükemmel özellikleri ile, Century Textiles & Industries Ltd. in kalite, üretkenlik ve ekoloji konularına önem veren firma felsefesine tam uymaktadır. Kesintisiz kompakt karakteristiğine sahip, değişmeyen yüksek iplik kalitesi sadece Zinser CompACT³ ile üretebilir. Çünkü: Kendiliğinden temizlenme özelliğine sahip olan CompACT³ teknolojisi biriken parçacıklardan ve uçuşan elyaftan veya avivajlardan hiç bir şekilde etkilenmez. Temizlik, bakım ve devre dışı kalma sürelerinin azaltılmasıyla üretkenlik artışı sağlanır, daha az personele ihtiyaç duyulur ve kaynaklar daha verimli kullanılır. Zinser 351 C³ kompakt eğirme makinelerinin eğirme prosesindeki en etkileyici özellikleri çok iyi olan çalışma karakteristiği ve uzun süreli dayanıklılıktır. Jhagadia şehrinde in üstünde ring iğ kapasitesine sahip yeni iplikhane, dokumahane ve ileri işleme tesisi devreye girdi. Mr. R. K. Dalmia Senior President Birla Century ( A Div. of Century Textiles & Ind. Ltd. ). Zinser 351 C³ kompakt eğirme makineleri fitil iplik bobini transport sistemine bağlıdır.

15 Müşteriler & Pazarlar Oerlikon Schlafhorst Express 15 Autoconer 5 Oerlikon Schlafhorst un bobin sarım teknolojisine olan güven Birla Group eskiden beri Oerlikon Schlafhorst un bobin sarım teknolojisine güveniyor. Uzun yıllara dayanan ve onyıllarca başarıyla yürütülen işbirliği bunun bir kanıtıdır. Otomatik çapraz bobin sarımı alanında ne zaman yatırım söz konusu olduysa, her defasında Autoconer lehine karar verilmiştir. Dolasıyla, Autoconer 5 in piyasaya sürülmesi Birla Group için tam doğru zamana denk gelmiştir. Yeni, son derece modern iplikhane için de zaten en yeni ve geleceğe ışık tutan bobin sarım teknolojisi seçilmelidir. Şirket yönetimi kararını Autoconer 5 ten yana vermiştir, çünkü bu makine şu anda piyasada bulunan en modern bobin sarım makinesidir. Şirket yetkilileri artık üretimde tüm Autoconer makine kuşaklarını kullandıklarını yada halen kullanmakta olduklarını gururla belirtiyorlar. iplikhanenin otomasyonu için atılan adım Birla Century, yeni iplikhaneye yaptığı yatırımla birlikte daha yüksek otomasyon derecesine de doğrudan adım atmıştır. Otomasyon, flyer ile ring iplik eğirme makinesi arasındaki transport otomasyonu ile başlayıp bobin sarım bölümüne kadar kesintisiz şekilde devam ediyor. Çünkü bobin sarım bölümünde ilk kez D tipi Autoconer tercih edildi. 23 adet Autoconer 5 ring ve kompakt ipliklerden çapraz bobin üretiyor ve bu çapraz bobinler firmaya ait dokumahanede ileri işlemlerde kullanılıyor. İplikhanedeki malzeme akışı büyük ölçüde insan müdahalesinden bağımsız gerçekleştiğinden, üretim akışının lojistik olarak en iyi şekilde optimize edilmesi mümkün oluyor. Burada, Autoconer 5 in yeni kullanım konsepti sayesinde mümkün olan en büyük destek sağlanıyor: Net anlaşılabilen açık tasarım, bobin sarım parametrelerinin merkezi olarak ayarlanması için daha fazla seçenek ve donanıma daha az müdahale edilmesi, doğrudan yapılabilen hata analizi ve hataların detaylı gösterilmesi önemli avantajlardır. teknolojik olarak en iyi donanıma sahip olmak Birla Century, mükemmel Autoconer bobin sarım teknolojisinin sağladığı avantajları takdir etmektedir. En üst bobin kalitesinin elde edilmesini sağlayan yüksek performanslı FX modülleri olan Autotense FX, Propack FX, Variopack FX ve Ecopack FX elbette makine donanımına aittir. Kompakt ve standart ipliklerin koşullarına çok kolay bir şekilde uyum sağlayabilen yeni esnek splayser ile, nihai ürünlere sorunsuz sağılma ve birinci sınıf görünüm olarak yansıyan yüksek kalite ve dayanıklılık taleplerini karşılayan sonuçlar elde edilebilmektedir. Birla Century nin satın alma kararını etkileyen özellikler arasında ayrıca, ikna edici özelliğe sahip olan ve gelecek odaklı yeni elektronik ve CAN bus konsepti de bulunuyordu. Bu konsept sayesinde ürün yelpazesinin genişletilmesi ve yeniliklerin entegrasyonu istendiği zaman gerçekleştirilebiliyor ve proses akışında kaynaklar verimli şekilde kullanılarak yüksek üretkenlik sağlanabiliyor. Birla Century, kararını Oerlikon Schlafhorst un ring iplik eğirme ve bobin sarma teknolojisinden yana vererek gelecek için en iyi yatırımı yapmıştır ve güçlü bir servis organizasyonunun verdiği mükemmel desteğe güvenebilir. Zinser CompACT³ ile, piyasadan gelen taleplere ve piyasanın güncel trendlerine kolayca ve hızlıca cevap verilir. Zinser CompACT³ kendiliğinden temizlenir. Böylece mükemmel şekilde yoğunlaştırılmış kesinlikle aynı kalitede olan iplik elde edilir. Autoconer 5 ile en yüksek bobin kalitesi.

16 16 Oerlikon Schlafhorst Express Müşteriler & Pazarlar Geçmiş Fuarlar ITM Türkiye ( ) ve Shanghaitex Çin ( ) Künye Yayımlayan: Oerlikon Schlafhorst / Zweigniederlassung der Oerlikon Textile GmbH & Co. KG / Blumenbergerstrasse / D Mönchengladbach / P.O box / D Mönchengladbach / Telefon: / Faks: / İnternet: / E-posta: info.schlafhorst@oerlikon.com / İçerik ve Redaksiyon Sorumlusu: Oerlikon Schlafhorst Ürün Pazarlama: Heike Scheibe, Waltraud Jansen, Claudia Baumann, Birgit Pakowski / Fotoğraf: Oerlikon Schlafhorst / Tiraj: Adet / Der Oerlikon Schlafhorst Express aşağıdaki dillerde yayınlanır: Çince, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Türkçe, Portekizce, Rusça

Bobin sarımının turbosu

Bobin sarımının turbosu PreciFX ve Speedster FX mükemmel formdalar Bobin sarımının turbosu ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 27.08.2014 Denim piyasası büyüyor ve sert mücadelelere sahne oluyor. Bu sıkı rekabet ortamında sürdürülebilir

Detaylı

Autocoro 9 ve BD 6 zamanın ruhunu yakaladılar

Autocoro 9 ve BD 6 zamanın ruhunu yakaladılar Autocoro 9 ve BD 6 zamanın ruhunu yakaladılar ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 30.11.2015 Milano daki ITMA 2015 fuarı, Saurer Schlafhorst un rotor iplik eğirme ürün serisi açısından çok iyi geçti. Yeni Autocoro

Detaylı

ZINSER 351 2IMPACT FX. NO LOSS OF COMPACT POWER.

ZINSER 351 2IMPACT FX. NO LOSS OF COMPACT POWER. ZINSER 351 2IMPACT FX. NO LOSS OF COMPACT POWER. TR No loss of compact power Kompakt ipliklerin piyasadaki payı sürekli artmaktadır. Rekabet avantajınızı kompakt güç kaybı olmayan dünya çapındaki yegane

Detaylı

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası J 20 Hava-Jetli İplik Makinası......................... Mükemmel Com4 jet iplikleri için verimlilik artışı ve yeni sarım sistemi........................... Rieter. Aile Bayramı. Türkiye.. Mayıs. 2014.

Detaylı

Çapraz bobin sarımı: Yeni bir otomasyon dalgası yaklaşıyor

Çapraz bobin sarımı: Yeni bir otomasyon dalgası yaklaşıyor Çapraz bobin sarımı: Yeni bir otomasyon dalgası yaklaşıyor ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 11.04.2014 Schlafhorst 2012 yılından beri çapraz bobin sarımında bireysel otomasyon çözümlerine olan talepte büyük

Detaylı

yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların

yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların Masters in Textile textile Quality Control Masters in textile Quality Control yarnmaster facts yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların Sınıflandırılması 045912/007t İPLİK HATALARININ SINIFLANDIRILMASI

Detaylı

Şekil 1: Karde Esnek İplik Üretim Hattı Makine Parkı Yerleşimi

Şekil 1: Karde Esnek İplik Üretim Hattı Makine Parkı Yerleşimi Çukurova Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Karde Esnek İplik Üretim Hattı; Eğitim-Öğretim, Ürün Geliştirme ve Ar-Ge Faaliyetleri için Hizmet Vermeye Başlamıştır 2005 yılının sonunda TTI Wuppertal

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı

PreciFX: Bir inovasyon kendini kanıtlıyor.

PreciFX: Bir inovasyon kendini kanıtlıyor. PreciFX: Bir inovasyon kendini kanıtlıyor. ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 15.06.2014 Dijital sarım teknolojisi PreciFX, Münih deki ITMA 2007 fuarında tanıtıldığında kesinlikle teknik ve teknolojik bir zirve

Detaylı

Oerlikon Secos. Superior E-commerce Services

Oerlikon Secos. Superior E-commerce Services Oerlikon Secos Superior E-commerce Services Oerlikon SECOS Superior E-Commerce Services Hız SECOS, zaman kaybı olmadan devreye giren tedarik sürecini, hızlı ve otomatik akışlarla garantilemektedir. ½ 24

Detaylı

Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik

Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik After Sales Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik After Sales Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik Çözüm sağlayici - Sürdürülebi liṙ değer- Servis yetkiṅli ği Rieter Satış Sonrası, rekabet edebilirliğinizi bulunduğunuz

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ SPIDERweb - İplikhane Kontrol Sistemi- geleceğin iplikhanesini izlemek için yeni fonksiyonlar Rieter SPIDERweb İplikhane Kontrol Sistemi elyaftan ipliğe ve dört eğirme teknolojisini

Detaylı

PowerCEMS100. Online teknik sayfa

PowerCEMS100. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip PowerCEMS100 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Rieter Open End Makinaları

Rieter Open End Makinaları Rieter Open End Makinaları......................... Son teknolojinin sağladığı ekonomik avantajlar........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Erman. Coşkun. / Stephan. Weidner-Bohnenberger...............

Detaylı

yarnmaster DiGital online Quality Control

yarnmaster DiGital online Quality Control Masters in Textile textile Quality Control Masters in textile Quality Control yarnmster facts yarnmster Optik iplik temizleme 045910/007t İPLİK VE YÜZEYLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tekstil yüzeylerinin kalite

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

Cer TD. Teknik standartlar

Cer TD. Teknik standartlar Cer TD Teknik standartlar 4 Cer makineleri teknolojisi Geniş çaplı üstünlükler CER MAKİNELERİ TEKNOLOJİSİNDE SAĞLANMIŞTIR DAHA AZ HATA DAHA FAZLA VERIMLILIK ANLAMINA GELMEKTEDIR. nin ardından artık kalite

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

The best original ever

The best original ever Yeni Autoconer 6 The best original ever ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 16.03.2015 Autoconer tarihteki ilk otomatik çapraz bobin makinesiydi ve her yeni makine nesliyle tekstil endüstrisinde sansasyon uyandırdı.

Detaylı

Dünya çapında başarı: 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi

Dünya çapında başarı: 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi Dünya çapında başarı: 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 23.05.2017 2017 yılında 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi. Sektörde şimdiye

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

ZINSER 451. WORSTED SPINNING ANY WAY YOU WANT.

ZINSER 451. WORSTED SPINNING ANY WAY YOU WANT. ZINSER 451. WORSTED SPINNING ANY WAY YOU WANT. TR Worsted spinning any way you want Schlafhorst un Zinser kamgarn iplik eğirme tesisleri tüm dünyada teknolojik açıdan mükemmel ürünler olarak kabul edilmektedir.

Detaylı

AUTOCONER X5 T/ D/ V. ENGINEERED TO FIT YOUR NEEDS.

AUTOCONER X5 T/ D/ V. ENGINEERED TO FIT YOUR NEEDS. AUTOCONER X5 T/ D/ V. ENGINEERED TO FIT YOUR NEEDS. TR Engineered to fit your needs. Personel maliyetlerinizi nasıl düşük tutarsınız ve süreçlerinizin verimliliğini ve kalitesini aynı anda nasıl artırırsınız?

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

SCHLAFHORST MÜŞTERİ DERGİSİ / 1/2015 / TR. Express. Schlafhorst

SCHLAFHORST MÜŞTERİ DERGİSİ / 1/2015 / TR. Express. Schlafhorst SCHLAFHORST MÜŞTERİ DERGİSİ / 1/2015 / TR Schlafhorst Express. YENİLİKLER Autoconer 6 / ZinserRing 72 / E³ TEKNOLOJİ Zinser Kamgarn İplikleri / Boyama Bobinleri MÜŞTERİLER Winsome Textile / Customer Support

Detaylı

PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI...

PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI... PENYE TEKNOLOJİSİNDE SÜREKLİ BAŞARI........................................................................... Penye C A P D Makinalarla Kazanılan Deneyim Dünya genelinde 7 900 Rieter C A P D penye makinası

Detaylı

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız TIEFENBACH Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite Tiefenbach Control Systems firması 1950 yılında DR. H Tiefenbach adıyla kurulmuştur. Bugün 90 uzman personeli ile özellikle üstün yeraltı elektrohidrolik sistemleri

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA www.hella.com/brakesystems 12 1 HER ÜRÜNDE MÜKEMMELLİK Mükemmel fren teknolojisi, profesyonel satış desteği, en son yenilikleri ve teknolojiyi takip eden birinci

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Ofis mobilyaları mükemmel düzenli - Systema Top 2000

Ofis mobilyaları mükemmel düzenli - Systema Top 2000 Systema Top 2000 Ofis mobilyaları mükemmel düzenli - Systema Top 2000 Systema Top 2000, her ofise düzen getirir. Platform konseptiyle, birçok fonksiyonel eleman, renk, büyüklük ve donanım sunar. Systema

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ.

IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ. IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ. TK Gözle görebildiğinizden ötesi. İki uzman, tek güvenilir ortak! Otomatik bobinleme sektörünün lideri Saurer Grup ile iplik temizleme ve test uzmanı Premier Evolvics, 2015

Detaylı

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız Kalıp üretiminde güvenilir ortağınız Çeliğe şekil veriyoruz Standart kalıp ürünlerinde lider konuma yükselmiş olan Meusburger, yüksek kalitede standart parça üreterek 10.000 i aşan kalıpçı ile çalışmaktadır.

Detaylı

2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu

2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu 2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu Entegre bir dünyada tekstilin rekabet gücü 2007 ITMF Yıllık Konferansının genel temasıydı. Global tekstil endüstrisi geçen on yılda özellikle (1)

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

BD 6. YENI BIR SINIF TANIMLANIYOR. ARKASINDA AUTOCORO TEKNOLOJISI VAR.

BD 6. YENI BIR SINIF TANIMLANIYOR. ARKASINDA AUTOCORO TEKNOLOJISI VAR. 161-641.190/Schlafhorst/ROT/14-06/BD6/1TR BD 6. YENI BIR SINIF TANIMLANIYOR. ARKASINDA AUTOCORO TEKNOLOJISI VAR. Schlafhorst Zweigniederlassung der Saurer Germany GmbH & Co. KG Carlstrasse 60 D-52531 Übach-Palenberg

Detaylı

Speed Up. Smart Conveying Technology.

Speed Up. Smart Conveying Technology. Speed Up. Smart Conveying Technology. Hızlı, daha hızlı, seepex. 2008 yılında, Smart Stator Technology ile, bakım süreleri ile pompalarınızın montajı ve sökülmesi için harcanan zamanı belirgin şekilde

Detaylı

Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH

Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH Presinizi Servoprese Dönüştürmek Pres Sürücüsü PSH Presinizi Yenilikçi Bir Anlayışla Kontrol Edin. Yenilikçilik PSH Pres sürücüsünde Servopompalar klasik valf ve kontrol teknolojisinin yerini alır. Bu

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI Online teknik sayfa FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 1/2009 t Güncel 125 yıl Oerlikon Schlafhorst 2-3 Tarihçe 1. bölüm 4-5 Yenilikler Çapraz bobin aktarma işlemi için Autoconer 5 ürün ailesi 6-7 Zinser Flyer

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

Vakum otomasyonu. Ürün grupları

Vakum otomasyonu. Ürün grupları Vakum otomasyonu Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/OTOMASYON Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında. 19 merkez

Detaylı

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ ENDÜSTRİYEL VİNÇLER NÜKLEER VİNÇLER LİMAN VİNÇLERİ AĞIR YÜK FORKLİFTLERİ SERVİS TAKIM TEZGAHI SERVİSİ CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ 2 Konecranes CXT UNO HAYATİ ÖZELLİKLERE ODAKLANMA

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217513 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217513 1217513 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC620 GÖRÜŞ MESAFESI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa VISIC620 GÖRÜŞ MESAFESI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa VISIC620 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC620 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217512 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217512 1217512 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Tekstil Teknolojisi hizmetleri. Tekstil uzmanlarınızdan isteklerinize uygun çözümler

Tekstil Teknolojisi hizmetleri. Tekstil uzmanlarınızdan isteklerinize uygun çözümler Tekstil Teknolojisi hizmetleri Tekstil uzmanlarınızdan isteklerinize uygun çözümler GİRİŞ 1 EĞİRME MERKEZLERİ 2 MÜŞTERİ TEKNOLOJİSİ 3 TEKSTİL LABORATUVARLARI 4 KUMAŞ SERGİ SALONLARI THE COMFORT OF COMPETENCE

Detaylı

Liquid Energy Solid Engineering

Liquid Energy Solid Engineering Liquid Energy Solid Engineering TR Hakkımızda Köklü bir geleneğe sahip aile şirketi olan Gugler Water Turbines GmbH su türbinlerinin ve küçük hidroelektrik santrallerinin geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

İNVERTER ENTEGRELİ MOTORLAR

İNVERTER ENTEGRELİ MOTORLAR İNVERTER ENTEGRELİ MOTORLAR ENTEGRE MOTOR ÇÖZÜMLERİ Günümüzde enerji kaynakları hızla tükenirken enerjiye olan talep aynı oranda artmaktadır. Bununla beraber enerji maliyetleri artmakta ve enerjinin optimum

Detaylı

AUTOCONER X5 BOBIN AKTARMA TEKNOLOJISI. WIND AND WIN!

AUTOCONER X5 BOBIN AKTARMA TEKNOLOJISI. WIND AND WIN! AUTOCONER X5 BOBIN AKTARMA TEKNOLOJISI. WIND AND WIN! TR Wind and win! Her Autoconer X5 bobin aktarma makinesi içinde Schlafhorst un edindiği deneyim ve bilgi birikimi yatar. Günümüzde sektörde geçerli

Detaylı

Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları

Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları %100 güvenilir Atlas Copco orjinal yedek parçaları; kompresörünüzle aynı kalite standartlarına göre üretildiğinden, kompresörünüz bakıma girdikten sonra

Detaylı

ecocirc XL ve XLplus Yeni nesil entegre frakans konvertörlü, Yüksek verimli sirkülasyon pompaları

ecocirc XL ve XLplus Yeni nesil entegre frakans konvertörlü, Yüksek verimli sirkülasyon pompaları ecocirc XL ve XLplus Yeni nesil entegre frakans konvertörlü, Yüksek verimli sirkülasyon pompaları Bir Sirkülasyon Pompasından beklediğiniz herşey onda var. Xylem olarak montaj, devreye alma ve işletmesi

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VISIC50SF TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VISIC50SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC50SF Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC450 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC450 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik.

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik. Orijinal! Almanya da üretilmiştir. ***** FORMULA 600 /STEP 100 Otomatik Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi (Islak) Teknik Veri Uzunluk x Genişlik x Yükseklik: 1094 x 540 x 1001 mm Çalışma Genişliği: 520

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık

ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık Basın Bülteni Rieter Management AG Klosterstrasse 32 P.O. Kutusu CH-8406 Winterthur T +41 52 208 71 71 F +41 52 208 70 60 www.rieter.com Winterthur 3 Kasım 2016 ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık

Detaylı

BREZİLYADAN GELEN KALİTE

BREZİLYADAN GELEN KALİTE BREZİLYADAN GELEN KALİTE Inovasyon Çift Katmanlı Ürünler Penye Makinesi Koparma Silindirleri İçin Cot PL-572/Soft Dış: 72 shore A (Kırmızı) / İç: 50 shore A (Siyah) Cot PL-975/Soft Dış: 75 shore A (Açık

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 2/2011 t Yenilikler İplik eğirmede ve bobin sarmada daha fazla kârlılık için yenilikler 2-3 Autocoro 8 Rotor iplik eğirmede yüksek teknoloji devrimi 4-6 BD

Detaylı

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı.

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. _ XTRA TEC XT XTENDED TECHNOLOGY Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. Ürün yenilikleri Frezeleme EŞSİZ BİR DENEYİM İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİLİRLİK BİR ARADA. Başarılı Walter frezeleme takımlarının

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

E³, Zero Waste demektir

E³, Zero Waste demektir E³, Zero Waste demektir ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 30.09.2016 Enerji, hammadde, işgücü her kaynak paraya mal olur, kıttır ve bu nedenle tasarruflu ve verimli kullanılmak zorundadır. Kaynak tüketiminin

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 1/2011 t Yenilikler Yeni Quick-Change Unit Emin, Hızlı, Güvenilir 2-3 Aynı Formatta Bobin Başına Daha Fazla İplik 4 Teknoloji Autoconer 338 Modernizasyon Kiti

Detaylı

Ring core yarn sistemi. Ring core yarn sistemi. Ismarlama iplik üretimi

Ring core yarn sistemi. Ring core yarn sistemi. Ismarlama iplik üretimi Ring core yarn sistemi Ring core yarn sistemi Ismarlama iplik üretimi Rieter. Ring core yarn sistemi Rieter. Ring core yarn sistemi Teknoloji Gelecek için en son teknoloji ile donatılmıştır Teknoloji Yeni

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Metal. Endüstri kalitesi Made in Germany. Yeni FEIN Kompakt Avuç Taşlama Makinesi. Fiyat/performans oranı yeniden tanımlandı.

Metal. Endüstri kalitesi Made in Germany. Yeni FEIN Kompakt Avuç Taşlama Makinesi. Fiyat/performans oranı yeniden tanımlandı. Metal Endüstri kalitesi Made in Germany. Yeni FEIN Kompakt Avuç Taşlama Makinesi. Fiyat/performans oranı yeniden tanımlandı. Yeni FEIN avuç taşlama makineleriyle yalnızca hızlı çalışmakla kalmıyorum bunlar

Detaylı

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz?

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? testo Saveris Retail Chain: kalite yönetiminizde izlenebilirlik ve maksimum verimlilik için dijital çözüm. Kalite yönetiminizi bugün nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları

Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Making Modern Living Possible Danfoss tan Doğa Dostu Isıtma Çözümleri DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye www.danfoss.com.tr Danfoss DHP-AQ Havadan Suya Isı Pompaları Yaşam

Detaylı

TopClean 60 Profesyonel hijyen güvenliği

TopClean 60 Profesyonel hijyen güvenliği Profesyonel temizleme ve teknolojisi TopClean 60 Profesyonel hijyen güvenliği Tüm ayrıntılarıyla TopClean 60 www.meiko.com.tr TopClean 60 Üstün kalite makine temizliği Giriş yüksekliği (mm) Y 420 Ebatlar

Detaylı

Zinser 351. Acting flexibly in the market.

Zinser 351. Acting flexibly in the market. Zinser 351. Acting flexibly in the market. TR Acting flexibly in the market Geniş kapsamlı bir uygulama sahası için en esnek ve en üretken ring iplik eğirme teknolojisi Zinser 351 e hoş geldiniz. Yalnızca

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

45919007t. yarnmaster zenit

45919007t. yarnmaster zenit 45919007t yarnmaster zenit Daha iyi görmek için üretilmiştir ZENIT Önemli olan: En yeni nesil YarnMaster Zenit modeli ile LOEPFE optik iplik temizleyicilerin teknolojisini yeni bir seviyeye getirmede baæarılı

Detaylı

ecocirc XL ve XLplus YENI NESIL ENTEGRE FRAKANS KONVERTÖRLÜ, YÜKSEK VERIMLI SIRKÜLASYON POMPALARI

ecocirc XL ve XLplus YENI NESIL ENTEGRE FRAKANS KONVERTÖRLÜ, YÜKSEK VERIMLI SIRKÜLASYON POMPALARI ecocirc XL ve XLplus YENI NESIL ENTEGRE FRAKANS KONVERTÖRLÜ, YÜKSEK VERIMLI SIRKÜLASYON POMPALARI Bir Sirkülasyon Pompasından beklediğiniz herşey Kolay Kullanım. Yeni Ecocirc XL ın üzerine yerleştirilmiş

Detaylı

Rieter yedek parça + servis

Rieter yedek parça + servis Rieter yedek parça + servis......................... Olağanüstü performans için........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Levent. Turna./ Roger. Eberhart............... 1 Rieter yedek

Detaylı

TOCOR700. Online teknik sayfa

TOCOR700. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip TOCOR700 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı

Leica DISTO D3a / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Da / BT Çok fonksiyonel, hassas ölçüm imkanı Leica DISTO Bu kadar hassas ölçüm yapabilir mi? ±.0 mm ölçüm hassasiyetle; Leica DISTO Da tek tuşa basarak hassas ölçüm yapabilmenize olanak sağlar.

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 2/2010 t Yenilikler Autoconer X5 Ready, steady, flow! 2-3 Ring iplikçiliğinde daha yüksek verimlilik 4-5 Teknoloji PreciFX, 3 bobin sarım teknolojisiyle yerini

Detaylı

ZINSER FİTİL MAKİNESİ. FASTER BECAUSE WE KNOW HOW.

ZINSER FİTİL MAKİNESİ. FASTER BECAUSE WE KNOW HOW. ZINSER FİTİL MAKİNESİ. FASTER BECAUSE WE KNOW HOW. TR Faster because we know how. Yıllardır hiç bir makine üreticisi fitil makinesi teknolojilerine Zinser kadar hakim olmadı: Tüm dünyada 5.000 e yakın

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Dilimleme için uygun donanıma sahip CoroCut QD, piyasadaki en güçlü ve en gelişmiş kesme ve kanal açma takımıdır. Herhangi bir tezgah tipi ile tüm malzemelerde

Detaylı

high tech for plastics recycling ERF Eriyik Filtresi

high tech for plastics recycling ERF Eriyik Filtresi ERF Eriyik Filtresi ERF Eriyik Filtresi 30 yıllık deneyim ve bilgi birikimi 1983 Şirket, makine mühendisi Roderich Ettlinger tarafından Bavyera nın Augsburg şehrinde kurulur ve enjeksiyon makineleri ile

Detaylı

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at Aqua Clean BASIC YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi www.aquastream.at Avantajlar BENZERSİZ SATIŞ NOKTALARI Sıvı maddelerin, çok sayıda uygulamada sınanmış,

Detaylı

MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı

MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı Advanced KnIttIng Technology MEMMINGER-IRO GMBH Jakob-Mutz-Straße 7 72280 Dornstetten-Germany Tel. +49 7443 281-0 Faks +49 7443 281-101 info@memminger-iro.de

Detaylı

Kazandıran Güç VS SERİSİ. Açı Ayarlı Hidrolik Giyotin Makas. Kusursuz Kesim Yüksek Hız Güçlü Gövde Yüksek Hassasiyet Mükemmel Verim

Kazandıran Güç VS SERİSİ. Açı Ayarlı Hidrolik Giyotin Makas. Kusursuz Kesim Yüksek Hız Güçlü Gövde Yüksek Hassasiyet Mükemmel Verim Kazandıran Güç VS SERİSİ Açı Ayarlı Hidrolik Giyotin Makas Kusursuz Kesim Yüksek Hız Güçlü Gövde Yüksek Hassasiyet Mükeel Verim 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli

Detaylı

Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi

Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi Lojistik çözümleri _TAKIM YÖNETİM SİSTEMİ Walter Networkline üretiminiz için ekonomik takım yönetim sistemi Walter Multiply takım yönetim sistemleri _NETWORKLINE Modern takım yönetimi karşınızda. SİZE

Detaylı

Kazandıran Güç VS SERİSİ. Açı Ayarlı Hidrolik Giyotin Makas. Kusursuz Kesim Yüksek Hız Güçlü Gövde Yüksek Hassasiyet Mükemmel Verim

Kazandıran Güç VS SERİSİ. Açı Ayarlı Hidrolik Giyotin Makas. Kusursuz Kesim Yüksek Hız Güçlü Gövde Yüksek Hassasiyet Mükemmel Verim Kazandıran Güç VS SERİSİ Açı Ayarlı Hidrolik Giyotin Makas Kusursuz Kesim Yüksek Hız Güçlü Gövde Yüksek Hassasiyet Mükeel Verim Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli

Detaylı

Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif

Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif Doğalgaz Kojenerasyon Modülleri 4.000 kw a kadar der Enerji maliyetlerini düşürün ve kaynakları koruyun www.istockphoto.com Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif Li Verimlilikte Güçlü bir

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

dan bugüne MEDYA DATA

dan bugüne MEDYA DATA . dan bugüne MEDYA DATA 2018 www.tekstilteknoloji.com.tr Yayın Politikası Tekstil Sektöründe Yayıncılığın ve İletişimin Lideri Küresel tekstil pazarına Nonwoven Teknoloji & Tekstil Teknoloji ile erişin

Detaylı