>back-up< Nisan 2014-Sayı 3. e-magazine. etkinlikler teknoloji seyahat danışmanlar sinema kitap

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ">back-up< Nisan 2014-Sayı 3. e-magazine. etkinlikler teknoloji seyahat danışmanlar sinema kitap"

Transkript

1 >back-up< Nisan 2014-Sayı 3 e-magazine etkinlikler teknoloji seyahat danışmanlar sinema kitap

2 .. >etkinlik>gosteri BORDEAUX ULUSAL OPERASI BALE TOPLULUĞU 5, 6 Nisan CRR Konser Salonu, Harbiye, İstanbul Dünyanın bildiği Carmina Burana ve Chopin in güçlü eseri Numero Uno tınılarıyla, Bordeaux Balesi harika stilini Cemal Reşit Rey de göz önüne seriyor. Charles Jude un baş koreografisi ve Carl Orff un güçlü eseri Carmina Burana ve Chopin in Numero Uno sunu arkasına alan Bordeaux Ulusal Operası, aynı zamanda bünyesinde çok kaliteli bir bale topluluğu da bulunduran Fransa nın ender operalarından biri. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin dan beri Paris Operası yıldız dansçılarından Charles Jude tarafından yönetilen Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu, meşhur klasik bale eserlerinin yanı sıra yirminci yüzyılın ve günümüzün önemli modern ve çağdaş koreografilerini de başarıyla yorumluyor. Carl Orff un dünyaca ünlü Carmina Burana Sahne Kantatı, Maurice Wainrot un yer yer kara mizahtan beslenen koreografisinde dansı, şarkıyı ve müziği birleştirerek tutarsızlıklar ve yaşama hırsını ustaca betimleyen insanlık hallerini nefes kesici bir bale gösterisine dönüşüyor. İstanbullu sanatseverler, Bordeaux Ulusal Operası Bale Topluluğu temsilleriyle iki gün boyunca unutulmaz bir görsel-işitsel şölen yaşayacak.

3 >etkinlik>konser DAVID HELFGOTT 15 Nisan İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu, Harbiye, İstanbul KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin. Avustralyalı piyanist David Helfgott, ilgi çeken konserleriyle İstanbul a daha önce de uğramış bir isim. Bu dehayı şimdi çıktığı son dünya turnesiyle son kez canlı izleme şansımız var; özellikle önceden yakalayamamış klasik müzik tutkunlarına duyurulur. Dünyanın en önemli piyanistlerinden olan ve hayatı Oscar ödüllü Shine filmiyle beyazperdeye aktarılan David Helfgott, çıkacağı son dünya turnesi kapsamındaki konserle Türkiye ye geliyor. 4 milyondan fazla albüm satışı yakalayan Helfgott, The Last Great Romantic, Rahmaninov albümüyle Billboard dergisi tarafından En Başarılı Klasik Müzik Albümü seçilmişti. The Guardian gazetesinin; Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi, David Helfgott da hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müziği sevdiriyor. dediği sanatçı, Polonya asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak Melbourne da dünyaya geldi. Beş yaşındayken, babasının öğretmenliği sayesinde başladığı piyanoda gösterdiği performansıyla Harika Çocuk Piyanist olarak tanınan; on yaşına geldiğinde Perth li piyano öğretmeni Frank Arndt dan ders alan, ablasıyla katıldığı birkaç yerel yarışmada ödüller kazanan Helfgott, en zor eserlerden sayılan Romanov un 3. piyano konçertosunu icra edebilen sayılı sanatçılardan biri. David Helfgott ın gerçek hayat hikâyesinden senaryolaştırılan ve aktör Geoffrey Rush a En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü kazandıran Shine filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan müzik aşığı bir babanın, sahip olamadığı müzisyen kimliğini oğluna kazandırmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dram konu edilmişti. Yeteneği ve müzik sevgisiyle tüm zorlukları atlatan Helfgott, Kongre Merkezi nde senenin en güçlü konserlerinden birini verecek.

4 .. >etkinlik>gosteri HARLEM GLOBETROTTERS 20 Nisan Ülker Sports Arena, Ataşehir, İstanbul Potanın sihirbazları Harlem Globetrotters, orijinal takımıyla bir gösteri için Türkiye de! 1927 yılında kurulan ve o tarihten bu yana 130 farklı ülkede 20 binden fazla gösteri maçı yapan, spor ve eğlence dünyası deyince akla ilk gelen isim olan Harlem Globetrotters, yıllar içinde devlet adamlarından krallara pek çok isim için yaptıkları özel gösterilerle dünya çapında üne kavuştu. Pamela Anderson, Jodie Foster, William Baldwin, Sharon Stone gibi ünlülerin de fanatiği olduğu, basketten anlayan anlamayan herkesi sempatik, rahat ve bu spora süper hakim mega akrobatik tavırlarıyla kendine bağlayan güçlü bir sihri var Harlem Globetrotters ın. Slogan şarkısı Brother Bones un Sweet Georgia Brown ı olan topluluk; 1993 ten Globie nin maskotu olduğu The Globetrotters ın hareketleri bir ya da daha fazla basket topunun mükemmel kontrolüne, dengeye ve paslara dayanıyor. The Globetrotters, çok eğlenceli ve gösteri yüklü maçlar yapmasına rağmen, esas gösterilerini, maçta sağlam bir liderlik elde ettikten sonra yapıyorlar da World Professional Basketball Tournament ın davetini kabul eden The Globetrotters, bu turnuvanın yarı finalinde ilk defa New York Rens le karşılaştı. Bu maç aynı zamanda tamamı siyahlardan oluşan iki takımın ilk mücadelesiydi. Maçı Rens kazandı ve sonrasında şampiyon oldu. Ancak 1940 senesinde aynı turnuvada çeyrek finalde Rens i yenerek ve sonrasında da şampiyon olarak rövanşlarını almış oldular. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin.

5 >etkinlik>konser JAY JAY JOHANSON 9 Nisan 21.00/Jolly Joker İstanbul, Beyoğlu, İstanbul 10 Nisan 21.00/Jolly Joker Ankara, Kavaklıdere, Ankara Şarkıcı, söz yazarı, melankolik yorumuyla kendi tarzını ortaya koyan bir isim İsveçli müzik adamı Jay Jay Johanson. Kendisi, sevilen şarkılarıyla İstanbul ve Ankara dinleyicisiyle bir kez daha buluşmaya hazır. Şarkıcı, söz yazarı, melankolik yorumuyla kendi tarzını ortaya koyan bir isim İsveçli müzik adamı Jay Jay Johanson. Kendisi, sevilen şarkılarıyla İstanbul ve Ankara dinleyicisiyle bir kez daha buluşmaya hazır. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin yılından beri müzik hayatının içinde olan, verdiği konserler sayesinde Türkiye de geniş kitlelere ulaşan Jay Jay Johanson, şu ana dek ikisi soundtrack olmak üzere 9 albüm yaptı. Sanatçı sürekli bir değişim kaydetti ve trip-hop tan electro-clash e, electro dan indie ye farklı tarzlarda işler çıkardı. Melankolik yorumu kadar dans ettirmeyi de bilen Johanson, bu konserlerinde dinleyiciye özgün bir yolculuk vadediyor. On The Radio, Believe in Us, Alone Again, So Tell The Girls That I am Back in Town gibi hit parçalarının yanı sıra son albümü Cockroach tan parçalarla Jolly Joker sahnelerinde.

6 >etkinlik>konser KEREM GÖRSEV& ALLAN HARRIS 9 Nisan 20.30/Zorlu Center PSM Drama Sahnesi, Beşiktaş, İstanbul 11 Nisan 20.30/MEB Şura Salonu, Beşevler, Ankara 12 Nisan 20.30/E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi, Konak, İzmir Caz müziğin güçlü yorumcuları Kerem Görsev ve Allan Harris; İstanbul, Ankara ve İzmir de cazseverlerle olacak. Kerem Görsev Trio ve Allan Harris in 1995 te başlayan müzikal işbirliği, ilk albümleri Laid Back in ardından Türkiye de verdikleri konserlerle devam ediyor. Pek çok performanstan sonra New York ta ikinci albümleri Back Again i kaydeden Görsev ve Harris, bu yılki turneleri kapsamında davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız ın eşliğinde kusursuz bir dörtlü oluşturdu. Kerem Görsev ve Allan Harris in klasik cazın en iyi yorumlarını sahneleyeceği konserlerinde, dinleyiciyi yüksek tempolu bir caz deneyimi bekliyor. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin.

7 >etkinlik>festival 31. ULUSLARARASI ANKARA MÜZİK FESTİVALİ 4 30 Nisan Çeşitli Mekânlar Kuğulu Park, RHM Konser Salonu, MEB Şura Salonu gibi şehrin itibarlı sahneleri, bu yıl 31. kez düzenlenen festivalle Türkiye ve dünyadan önemli isimleri ağırlıyor. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin. >etkinlik>tiyatro Rusya Ossipov Balalayka Orkestrası, Beatles&More ile sahne alan fusion üstadı Al Di Meola, Wagner ve Strauss etkisini zamanla Doğu tınılarına da kaydıran Polonya nın önemli müzik ismi Szymanowski, Latinlerin her şeye rağmen kıpırtısından ödün vermeyen müzikleriyle Simon Bolivar Quartet, dans hareketlerini beden gücü ile kullanan ilk İtalyan kökenli dans topluluğu Kataklo Atletik Dans Tiyatrosu ve daha pek çok isim için 31. Uluslararası Ankara Müzik Festivali adresini markajınıza alın. İHTİYAR BALIKÇI VE DENİZ 4 30 Nisan Çeşitli Mekânlar Yeni dünya düzenine ayak uyduramamış bir deniz adamının mücadelesini, harika bir komedi dili ve performansı üzerinden izleyin. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin. Yıldıray Şahinler in yazıp yönettiği; Erkan Can, Orhan Eşkin, Salih Kırlı, Buse Sinem İren ve Yıldıray Şahinler in rol aldığı oyunda usta oyuncu Erkan Can ı İhtiyar Balıkçı rolünde izliyoruz. Oyun; hem deniz insanını, hem insanın yaşam karşısındaki mücadelesini, hem de yaşam boyu mücadele eden insanın yeni dünya düzeni tarafından kullanılıp kenara atılışını komedi yoluyla anlatıyor. Oyun içinde oyun tekniğiyle kurulmuş olan İhtiyar Balıkçı ve Deniz, kulübesinde adeta ölüme yatmış olan ihtiyar bir balıkçıyı hayata döndürmek için genç bir tayfanın onu geçmişine, anılarına, denize döndürme çabasıyla oynanan hikâyelerden oluşuyor. Geçmiş katman katman açıldıkça bir yandan İhtiyar Balıkçı nın öyküsü, öte yandan o öykünün ardındaki gerçekler su yüzüne çıkıyor.

8 >etkinlik>konser THE WANTON BISHOPS 24 Nisan Hayal Kahvesi Performans, Konak, İzmir Beyrut ta bir blues barın önündeki kavganın ortasında tanışan ve arkadaşlıklarını kavga sonrasında geçirdikleri geceye bağlayan Nader ve Eddy, gördükleri ilgiden sonra bir kez daha Türkiye de. Armonika, gitar ve klavyesiyle beraber grubun solistliğini üstlenen Nader ile gitar, banjo ve back vokaldeki Eddy den oluşan bir blues ve garage rock grubu The Wanton Bishops. Beyrut barlarından Fransa, Norveç, İsveç ve Danimarka ya uzanan müzikleriyle kurulduklarından bu yana ciddi bir dinleyici kitlesi edindiler. Guns N Roses ve Lana Del Rey in Lübnan konserlerinde alt grup olarak yer alan Wanton Bishops ın kaybettikleri bir arkadaşları için yazdıkları Sleep With The Lights On şarkısıyla aynı adı taşıyan ilk albümleri, raflara düştüğü Aralık 2012 den bu yana olumlu eleştiriler almaya ve grubu dünyaya taşımaya devam ediyor. KeyfePara ile bu etkinliği %25 nakit geri ödeme ile izleyin.

9 >etkinlik GELECEK AYLARDA NELER VAR? Justin Timberlake 26 Mayıs 18.00/İTÜ Stadyum Metallica 13 Temmuz 17.00/İTÜ Stadyumu KeyfePara ile MyBilet ve Biletix ten yaptığınız etkinlik harcamalarının %25 i hesabınıza geri yatsın Nasıl mı? Ayrıntılı bilgi için tıklayın. Aerosmith 14 Mayıs 18.00/İTÜ Stadyum Neil Young-Crazy Horse 15 Temmuz 21.30/KüçükÇiftlik Park David Guetta 27 Haziran 18.00/KüçükÇiftlik Park

10 >Teknoloji EN ACAYİP APLİKASYONLAR Geçen Ekim ayında Apple, App Store da 1 milyon aplikasyon olduğunu açıklamıştı. Bu sayının 2011 de 300 bin olduğu düşünülürse aplikasyon grafiğinin katlanarak yükseldiği ortaya çıkıyor. O halde bu aplikasyon deryasının içinden en acayip sekiz tanesini su yüzüne çıkarıyoruz. Absürt, eğlenceli, sıra dışı mobil uygulamaların evrenine dalıyoruz! Drunk Dial No! Bu aplikasyonun kıymetini bilse bilse, sarhoş olup sağı solu arayanlar bilir. Bu durum artık nasıl hezeyanlara yol açıyorsa, bunun aplikasyonu da dükkânlarda yerini almış. Bu uygulamaya göre sarhoşken asla aramamanız gereken numaraları, 48 saate kadar rehberinizde gizleyebiliyorsunuz. cihazlarıysa ipad 3. Şimdi bahsedeceğimiz oyunsa New York Times, L.A. Times, wired.co.uk, Gizmodo, ABC News gibi itibarlı haber kanallarının da katkısıyla artık dünya çapında biliniyor. Oyun gayet basit. Kedi, ekranda beliren lazeri kovalıyor. Bir diğer versiyondaysa ekranda civa gibi sevimli bir fare var. Buradan videoya bakabilirsiniz: Paranormal EMF Meter Hayalet avına çıkmak isteyenler için eşsiz bir hizmet. Paranormal EMF Meter ile geçtiğiniz ıssız bir yerin, evinizin kiler odasının, fırtınalı bir gecede balkon kapınızın önüne geçip ortamdaki paranormal durumu ölçebilirsiniz; tabii kendinizi fazla kaptırmamak şartıyla! dağınık topuzun rüzgâr nedeniyle darmaduman olması! Bazıları için acayip olsa da bir kısım kullanıcı için en faydalı aplikasyonlardan biri halini alan Haircaster, bulunduğunuz yerin nem oranı, rüzgâr ve yağmur gibi meteorolojik değişkenlerini ortaya koyarak saç modeliniz için tavsiyelerde bulunuyor. Run and Pee Sinemadasınız ya da evde tüm dostları toplayıp sinema gecesi veriyorsunuz. Bu keyfi bölen biricik şey tuvalet ihtiyacıdır. İşte bu noktada telefonunda Run and Pee olanlar akılları filmde kalmaksınız ihtiyaçlarını giderebilir. Uygulama için izlediğiniz filmi aratın ya da alfabetik listede bulun, tuvalete gitmek için en uygun dört dakikalık zaman aralıklarına göz atın, size uygun olan zamanda tuvalete gidin, bu esnada perdede neler aktığını detaylı bir özetle tuvalette bizzat okuyun! ivoodoo Ruhani gelenekler insan hayatında aslen aynı yeri kaplasa da bazen fiziki olarak vuku edecek alan bulamıyor. Voodoo bebeği, çoğu kişinin ağzına doladığı, hayali bebekleri iğnelediği, çıktığı Game for Cats Kedilerin video oyunu oynayabildiği bilimsel olarak kanıtlandı! Favori Haircaster Saçına fön çektirip yağmura tutulmak ya da bir açık hava daveti için yaptırdığınız

11 topraklardan uzaktaki kültürlerde bile tutmuş bir gelenek. Bu uygulamayla kadın ya da erkek voodoo bebeklerinden birini seçiyor, hatta isterseniz bu sayıyı beş bebeğe kadar çıkarabiliyorsunuz. Sonrası dileğinizi bildik iğneleme yöntemleriyle dijital olarak yapmak. Hatta galeriden fotoğraf seçerek bebeğinizi iyice hedef kişinin görüntüsüne de uyarlayabiliyorsunuz. Bu arada burada tüm iğneler kötücül değil; pozitif, negatif, zenginlik, güç, başarı, aşk ve ruhanilik adı altında yedi tane iğne mevcut. Hello Cow Bizce en garip aplikasyonlar, basit ve absürt olanlar. Hello Cow bu klasman için harika bir örnek; üstelik bir o kadar da eğlenceli. Her gün karşınıza bir tane inek resmi çıkıyor; eğer dokunursanız Mööö diye ses çıkarıyor. Hepsi bu! Kısa bir not; bazı yorumlarda küçük çocuklar üzerinde ciddi bir bağımlılık oluşturduğu da yazıyor. IHobo Bu ücretsiz uygulama her ne kadar projelendirenler tarafından eğitim amacıyla hazırlanmış olsa da ahlaki sorunlar içerdiği bir gerçek. Uygulamayı indiren kişi, evsiz dijital bir karaktere üç gün boyunca bakmakla yükümlü. Evsiz karakteri ihmal ettiğiniz takdirde ölüyor. Evsizlik ciddi bir sorun; ama bu sorunu bir nevi Tamagatchi versiyonuyla ele almak ne derece doğru ya da sosyal hayattaki faydalı yansıması ne tartışmakta fayda var. KeyfePara ile MyBilet ve Biletix ten yaptığınız sinema bileti harcamalarının %25 i hesabınıza geri yatsın Nasıl mı? Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

12 >sinema İnanılmaz Örümcek Adam 2 Senarist: Alex Kurtzman (senaryo), Roberto Orci (senaryo), Jeff Pinkner (senaryo), Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, James Vanderbilt, Stan Lee (Marvel çizgi romanı), Steve Ditko (Marvel çizgi romanı) Yönetmen: Marc Webb Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Campbell Scott, Martin Sheen, Stan Lee Gösterim tarihi: 25 Nisan Nuh: Büyük Tufan Senarist: Darren Aronofsky&Ari Handel Yönetmen: Darren Aronofsky Oyuncular: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins ve Logan Lerman Süre: 120 Gösterim tarihi: 3 Nisan Örümcek-Adam ın henüz en kritik savaşının hararetinin yeterince doruk yapmadığının herkes farkındaydı. Peter Parker ın sıradan mecburiyetleriyle Örümcek-Adam ın olağanüstü sorumlulukları arasındaki çatışma en önemli nokta gibi dursa da devam filminde Peter Parker ın kendisini daha büyük bir şeylerin beklediğini görüyor. Örümcek-Adam olmak artık harika yönleriyle öne çıkar. Peter Parker için hiçbir his gökdelenler arasında salınmakla, bir kahraman olmayı benimsemekle ve sevgilisi Gwen le beraber zaman geçirmekle bir tutulamaz; fakat Örümcek-Adam olmanın bir bedeli var: Sadece Örümcek-Adam, New Yorkluları şehri tehdit eden korkunç kötü adamlardan koruyabilir. Electro nun ortaya çıkışıyla, Peter ın kendisinden çok daha güçlü bir düşmanla karşılaşması gerekecektir. Eski dostu Harry Osborn geri dönünce, Peter tüm düşmanlarının tek bir ortak noktası olduğunu anlar: OsCorp. Marc Webb in yönettiği filmde hikâyenin yaratıcılarından Stan Lee yi de kısa bir sahnede oyuncu olarak izleme şansımız var! Nuh un Gemisi ne dair hikâyeleri herkes bilir; destansı epik bir varoluş hikâyesidir. Sinema tarihinde daha önce sadece iki kez işlenmiş hikâyeyi Requem for a Dream, The Fountain, Black Swan gibi çarpıcı işlerinden tanıdığımız Darren Aronofsky nin vizöründen izleyebiliriz. Bir süredir dönen fragmanlarıyla merak duygusu uyandırmıştı Noah. Russell Crowe cesaret, fedakârlık ve umudu anlatan bu epik hikâyenin başrolünde. Ailesini yaklaşan selden korumak için varını yoğunu ortaya koyan Noah un hikâyesi, henüz dünyanın hiçbir yerinde vizyona girmediği için eleştirmen görüşüne yer veremesek de izleyicinin Rotten Tomatoes daki merak oranı yüzde 95 in üzerinde. Ciddi bir ilgi göreceği kesin!

13 Büyük Budapeşte Oteli Senarist: Stefan Zweig (esin kaynağı), Wes Anderson (hikâye), Hugo Guinness (hikâye), Wes Anderson (senaryo) Yönetmen: Wes Anderson Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton Süre: 99 Gösterim tarihi:18 Nisan Evrim Senarist: Jack Paglen Yönetmen: Wally Pfister Oyuncular: Johnny Depp, Rebecca Hall, Morgan Freeman, Kate Mara Süre: 120 Gösterim tarihi: 18 Nisan Bize sorarsanız sadece bu ayın değil tüm kışın en merakla beklenen yapımı Wes Anderson ın Moonrise Kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan bu yapım. Peşi sıra gelen fragman ve tanıtım videolarıyla hem görsel dili, hem muzip havası, hem de birbirinden sıkı isimlerden örülü kadrosuyla merak uyandırmayacak gibi bir iş değil The Grand Budapest Hotel. Hatta filme ek olarak, çekim öncesi Anderson un filmin tümünü kapsayan animasyonuna karşı da ciddi merak besliyoruz. Film, iki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa nın arkadaşlık hikâyesine odaklanıyor. İki iyi arkadaş otelde görevdeyken paha biçilemez bir Rönesans eseri çalınır; üstelik aile yadigârı olarak servet değerindedir. İkili kendi hayatlarındaki bu önemli savaşın mücadelesini verirken, dışarda da bir çağ değişmektedir. The Life Aquatic with Steve Zissou dan sonra bize bu coşkuyu yaşatacak bir pırıltı görüyoruz bu filmde. Kaçırmayın deriz! Görüntü yönetmeni olarak Batman Begins, Inception, Insomnia gibi filmlerin, Bob Marley in hayat hikâyesini anlatan Marley belgeseli ve pek çok kısa film, video ve oyunun arkasında imzası olan bir isim Wally Pfister. Hatta Inception la En İyi Görüntü Yönetmeni olarak Oscar sahibi de olmuştu. Yönetmen koltuğundaki ilk işi olan Transcendence i merak etmemek ne mümkün! Gelelim filmin konusuna Bilim adamı Will, istedikleri teknolojik yardımı yapmadığı için bir terörist grubun saldırısına uğrayarak cinayete kurban gider. Kendisi gibi bilim adamı olan eşi Evelyn, Will in beynini gelişmiş bir süper bilgisayara entegre eder. Will in bedeni ölmüştür ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçer. Dahası Will, bağlı olduğu bilgisayardan internet aracılığıyla tüm dünyayı yaklaşan terörist tehlikeye karşı uyarmaya başlar. Fakat terörist grup Will in hâlâ hayatta olduğunu fark edince süper bilgisayarı yok etmek için harekete geçerler. Başrolü bu tür bilimkurgularda izlemeye alışık olmadığımız Johnny Depp yüklenmiş.

14 33. İstanbul Film Festivali Bu sayfada her ay Başka Sinema salonlarında neler izleyeceğimize baksak da bu ay bir Nisan klasiği olan İstanbul Film Festivali nedeniyle kısaca festival programına odaklanmak istedik. Başka Sinema tabii ki durmuyor ve harika filmleri sinefillerle buluşturmaya devam ediyor. Nisan programı ve detaylar için Hizmet Hattı nı arayabilirsiniz. Gelelim bu sene 5-20 Nisan tarihleri arasında 33. kez gerçekleşecek ve her yıl 150 bin civarı seyirciyle buluşan İstanbul Film Festivali ne. 20 nin üzerinde bölümde 200 ü aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleriyle dolu iki haftaya hazır olun. festival kapsamında yapılacak. Festival programının diğer başlıkları ise; Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Türkiye Sineması , Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı, Yeni Türkiye Sineması, Belgeseller, Hisar Kısa Film Seçkisi, Özel Gösterim: Türk Klasikleri Yeniden, Akbank Galâları, Ustalar, Dünya Festivallerinden, Yeni Bir Bakış, NTV Belgesel Kuşağı, Mayınlı Bölge, Antidepresan, Çocuk Mönüsü, Geceyarısı Çılgınlığı, Nerdesin Aşkım?, 1. Dünya Savaşı ve Krizdeki Modernite, Özel Gösterim, Anılarına. Son iki senenin nitelikli yapımlarından unutulmaz klasiklere, usta yönetmenlerin başyapıtlarından Sundance ve Berlin film festivallerinde prömiyerleri yapılan eserlere, belgesellerden çocuk filmlerine uzanan bir yelpazesi var bu seneki programın. Festival, klasikleşmiş bölümlerinin yanı sıra 2014 yılına özel bölümleriyle de ses getirecek. Türkiye sinemasının 100. yılı için sinema yazarları Fatih Özgüven ve Engin Ertan, akademisyenler Selim Eyüboğlu ve Umut Tümay Arslan ile İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan tarafından hazırlanan Bu İkiliye Dikkat, 2014 yılında kutlanan Polonya Türkiye arası diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü ile ilgili kutlamaların kültür programı çerçevesinde hazırlanan Polonya Canlandırma Sineması ve Marin Karmitz in kurduğu prodüksiyon şirketi MK2 nün 40. yılı şerefine hazırlanan MK2 40. Yıl bu seneki festivalin heyecan verici projelerinden. Yalnızca altı film yapmasına rağmen, Rus sinemasının dünyadaki önemli temsilcilerinden biri olan, adı çoğu zaman Tarkovski yle birlikte anılan Aleksey German ın tüm filmleri festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Festivalde ayrıca Türkiye sinemasının 100. yılı vesilesiyle, Balkanlar ın ilk sinemacıları Yanaki ve Milton Manaki nin restore edilen filmlerinin tamamı gösterilecek. Türkiye den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren Köprüde Buluşmalar ın dokuzuncusu da yine

15 >back-up danismanlari>stil ve alisveris EVİMİZİ BAHARA HAZIRLAMANIN EN ŞIK YOLU... Back-Up Stil ve Alışveriş Danışmanı Tülin Kermen Baharla beraber yeşeren ağaçlar, rengârenk açan çiçekler, bizim de içimizde bir şeyleri harekete geçiriyor. Evimizin ve diğer tüm yaşam alanlarının yenilenmesini, filizlenmesini, renklenmesini istiyoruz. İşte 2014 dekorasyon trendlerine göre evimizde bahar temizliği yapmanın yolları Eklektik, country, geometrik stiller sezonun öne çıkan akımları. Gösterişli,... etnik, klasik ve modern stillerin bir arada olduğu eklektik stil, farklı dokularla evlere yaşanmışlık katıyor. Dolayısıyla eklektik bir stil istiyorsanız birkaç trend tarzı birleştirip yeni modaya uyabilirsiniz. Bahçe mobilyalarını iç mekânda kullanıp, tamamlayıcı aksesuarda da antikalardan faydalandığınızda son derece eklektik bir tarz yakalamış olursunuz. Country tarza gelince, evdeki tuğlalarınızı beyaza boyamak evin havasını hemen yazlık country tarzına çevirecektir. Ekoseler, enine ve dikey çizgiler, döşemeden perdeye hatta duvar kâğıdına kadar evin her yerinde. Özellikle siyah ve beyaz kombinasyonu çok gözde olacak. Yastık kılıflarını geometrik desenli kılıflarla değiştirmek bile çok işe yarayacaktır. Özellikle bahar aylarında evlerini dekore etmek isteyenler, yeşil ile beyazı birlikte kullanabilir. Sezonun öne çıkan iki rengine pastel tonlar, çiçekli desenler eşlik edebilir. Bahçeli evlerde, minyatür botanik bahçeleri yapmak da bu sezonun yükselen trendi. Ben kaktüslerden yapılan botanik bahçeleri çok beğeniyorum. Bu sezon, kıyafette olduğu gibi bir renkle yetinmeyerek tüm renkleri özgürce kullanabilir, renk cümbüşü yaşatabilirsiniz. Doğallık ve sürdürebilirlik bu yılın ana teması. Ekolojik bir yaşam tarzını benimseyeceğiz. Aloe vera ve çay bitkilerine evlerinizde yer ayırın. Balkon veya bahçenizde ise nane maydanoz yetiştirebileceğiniz bir bölüm yaratabilirsiniz te Ev dekorasyonunuzda hayvan figürlerine sıkça yer verebilirsiniz. Baykuşlar, geyikler, kaplanlar bırakın evinizin her yerinde olsun. Eskitilmiş tarz ile geçmişe küçük bir yolculuk var. Patine, eskitilmiş doku ve kaba dokumalar göze çarpacak. Evinizdeki bazı eşyaları patineye yollayabilirsiniz. Kumaşlarda ise ipek ve kadife gibi tekstiller, etnik tarzın vazgeçilmez malzemeleri olacak. Yaz için kadife doğru bir seçim olmasa da koltuk trow ları yaz için cankurtaran olacaklar. Kız çocuğu odalarının vazgeçilmez rengi pembe, bu kez orkide pembesiyle çıkıyor karşımıza. Siyah, pembe ve country tarzın malzemesi ahşap, yılın yeni eğilimlerinden. Ham ahşap masa, bank, sandalye çok moda li yılların gözdesi duvar kâğıdı ise geri döndü... Evinizin bir köşesinde duvar kâğıdını özgürce kullanın. Dolap içlerini ya da sadece yatağınızın arkasını renkli, iç açan ya da pastel renklerde bir duvar kâğıdıyla yenileyebilirsiniz.

16 >back-up danismanlari>beslenme BAHAR DETOKSUYLA HAFİFLEYİN Back-Up Beslenme Danışmanı Cansu Tektunalı Evinize bahar temizliği yaptığınız gibi buzdolabınızı ve midenizi de arındırarak, bedenen ve ruhen hafifleyip zinde olmak için aşağıdaki önerilerime göz atın.. Detoks; toksinlerden, zararlı maddelerden arınma anlamına gelir. Vücudun laboratuvarı diye tabir edebileceğimiz karaciğer, bu görevin çoğunu üstlenir. Yani detoks; sadece sebze, meyve suyu içip, aç kalmayla geçirilen bir beslenme tarzı demek değildir. Daha az işlenmiş ve su oranı yüksek gıdaların vücudumuza girmesine izin verip, tüm sistemin dinlenmesine yardım etme amacıyla yapılır. 1 hafta boyunca bu önerileri hayatınızda uygulamayı deneyin. KALİTELİ UYKU Bahara girerken, kıştan kalma uyuşukluk, yorgunluk, isteksizlik belirtilerini en aza indirip, yavaşlayan metabolizmayı erken kalkıp erken yatarak hızlandırın. SUYU ARTIRIN Çay, kahve, soda, asitli içeceklerin verdiği uyanıklık hissi kısa sürer. Bu içecekler aynı zamanda diüretik olduğundan, vücuttan su kaybını artırarak yağlanmaya sebep olurlar. Sıvı ihtiyacınızı sudan karşılamaya çalışın. RENKLİ BESLENİN Sebzeler ve meyveler, birçok vitamin ve mineralle, lif yönünden zengindir. Yaşlanmaya sebep olan maddelere karşı koruma kalkanı oluştururlar. Daha düşük enerjili ve yüksek su içerikli olduklarından uzun süre tok tutarlar. KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN ARININ Yaşamınızda bir türlü vazgeçemediğiniz, ancak size uzun vadede zarar veren alışkanlıklarınız olabilir. Sigara ve alkol bunların başında gelen ve en yaygın olanlarıdır. Geçici çözümler ya da ertelemek, işleri çıkmaza sokup, sorunun uzamasına sebep olur. Bunlardan kurtulmak için destek alın. AKTİF OLUN Sabah saatlerinde yapacağınız 30 dk. yürüyüş veya egzersiz, tüm gün huzurlu olmanızı sağlar. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırarak, yağ yakımına ve toksin maddelerin ter bezleri ve lenf yoluyla vücuttan atımına yardımcı olur. İŞLENMİŞ GIDALARI AZALTIN Beyaz unlu pastane ürünleri, salam, sucuk gibi şarküteri ürünleri, kızarmış yiyecekler, yağlı besinler, vücutta sistemin işleyişini yavaşlatır. Besinleri doğal haliyle tüketin. HER ÖĞÜNDE PROTEİN Karbonhidratlı, unlu gıdalara yönelmemek için her öğünde proteinli gıdalara yer verin. Ana öğünlerde haşlanmış veya kendi yağında pişmiş tavuk, balık, yumurta, kurubaklagillerden biri; ara öğünlerde az yağlı peynir, yoğurt, süt gibi yiyeceklere yer verin.

17 >back-up danismanlari>spor ve fitness SPOR, ALKOL VE SİGARA Back-Up Spor ve Fitness Danışmanı Serhat Sıdal Sigara ve aşırı alkol tüketiminin insan sağlığı üzerindeki zararlarıyla ilgili çalışmalar toplam sağlık çalışmalarının önemli bir kısmını oluşturur; herkes bu gerçeğin farkındadır. Fakat burada değinmek istediğimiz konu insanların spora başlamasıyla içki ve sigarayı bırakmasının zorunlu olduğu hissiyatını geliştirmiş olmalarıdır. Bu algı çoğu bireyin spora başlaması için koca bir engel teşkil etmektedir. Genelde sigarayı ve içkiyi bırakmak spora başlamakla aynı ana denk getirilmek istenir. İnsanlar bu alışkanlıklarından kolay kurtulamadıkları için spora da bir türlü başlayamazlar. Suçluluk hissinin bu yönde gelişmesi kişileri olumsuz yönde etkileyerek birer spor anti-sempatizanı haline dönüştürmektedir. Hâlbuki spor gel der, ne olursan ol yine de gel Zararlı alışkanlıklar olmadan elbette egzersiz çok daha faydalıdır, fakat diğer kitleyi görmezden gelmek, ötekileştirmek hem bu alışkanlıkları olan insanlara hem de sporla birlikte sağlıklı yaşam. ilkesine bir nevi ihanettir... İçki ve sigara bize ne yapıyor? Sigaranın özellikle solunum, kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki tahrip edici etkisi; içkinin yorduğu karaciğerimizin zaman içinde yağlanmaya ve fonksiyonlarının da bozulmaya başlaması, gerektiğinde yeteri kadar enerji üretemeyen bozuk bir sisteme sahip olmamıza neden olacaktır. Yeterli enerjiyi sağlayamayan beden sigaradan dolayı tam randımanlı çalışamayan bir dolaşım sistemiyle birleşince kronik yorgunluklar, psikolojik isteksizlik ve motivasyon kaybı hatta depresyon gibi yaşam kalitesini tehdit eden sorunlar ilk etapta kaçınılmaz sonuçlar olarak karşımıza çıkacaktır. Daha sonraki aşamalarda ölümcül sağlık problemlerine yol açacağı kesindir. Ancak şu da bilinmelidir ki aşırı alkol ve sigara tüketimi yapan birinin kontrolsüzce spora başlaması ölümcül riskler taşımaktadır. Bu durumda spora başlama sırasında kesinlikle doktor kontrollerinin yapılması ve çok iyi bir spor uzmanıyla çalışılması önerilir. Kalp dolaşım sisteminin, kas ve eklemlerin spor yapmaya alışması ve hazırlanması için gereken süreye anatomik adaptasyon süreci diyoruz. Bu dönem, aşırı alkol ve sigara tüketen kişilerde normal kişilere göre daha uzun tutulmalıdır. Doğru beslenme ve yükleme seviyeleri ayarlanmış egzersizlerle başlamak çok önemlidir. Bağımlılıkların yarattığı hasarları zaman içerisinde minimuma indirecek hatta zamanla yok edecek bir inançla yola çıkmak motive edici olacaktır. Sporun yaşam tarzı haline gelmesiyle kişinin zararlı alışkanlıklarından uzaklaşmaya başladığı defalarca kanıtlanmıştır. İnsanlar spora başladıktan sonra bedenlerindeki pozitif değişiklikleri fark etmeye başlarlar. Bunun çekici etkisine kapılarak zararlı alışkanlıklarını azaltmaya hatta zamanla bırakmaya daha eğilimli olduklarını yıllardır gözlemliyorum. Spor ve Fitness Danışmanlığı Hizmeti hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde arası verilir. Telefonda hizmet süresi her seferde en fazla 15 dk. ile sınırlıdır.

18 >back-up danismanlari>psikolojik rehberlik. PANİK ATAK Back-Up Psikolojik Rehberlik Danışmanı Çağlar Kahraman Çoğunlukla nedensiz olarak ortaya çıkan panik atak, tek başına ya da çeşitli fiziksel ya da ruhsal rahatsızlıklarla birlikte de görülebilir. Genel olarak stresli bir yaşam sürmek, baskılı bir ortamda yetişmiş olmak, genetik faktörler, kendini ifade etmekte ve iletişim kurmakta sorun yaşamak, içine kapanık yaşamak, duyguların net olarak ifade edilmesine olanak sağlanmamış olması ve mükemmeliyetçi yapı, panik atak yaşama ihtimalini yükseltmektedir. Bunların yanında geçmişte yaşanan travmatik olaylar da (kaza, tecavüz, taciz, doğal afet vs.) panik atak gelişmesine etken oluşturabilir. Panik atak yaşayan kişi o an içerisinde büyük bir endişe ve korku yaşar. Kalp krizi ya da beyin kanaması geçirdiğini, öleceğini düşünmeye başlar. Bunun yanında terleme, çarpıntı, nefes alıp vermede bozukluk gibi fiziksel belirtiler de görülebilir. Panik atak teşhisi konulabilmesi için aşağıdaki kriterlerden en az 4 tanesinin aniden ortaya çıkmış olması ve 10 dakika içerisinde en yüksek seviyeye ulaşması beklenmektedir. Çarpıntılar, kalbin güçlü atması veya kalp atışlarının hızlanması Terleme Titreme ya da sarsılma Nefes darlığı ya da boğuluyor gibi olma hissi Soluğun kesilmesi Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkışma Mide bulantısı, karında rahatsızlık. Baş dönmesi, düşecek ya da bayılacak gibi hissetmek Derealizasyon (gerçek değil ya da hayalmiş duygusu) veya depersonalizasyon (kişinin kendinden ayrılması duygusu) Delirme ya da kontrolü kaybetme korkusu Ölüm korkusu Karıncalanma, uyuşma, hissizleşme Üşüme, ürperme veya ateş basması Panik atak yaşadığınızı düşündüğünüz an içerisinde mümkün olduğunca kendinizi dinlendirmeye çalışın. Bir yere uzanın ya da oturun ve kendinize bunun geçici bir atak olduğunu, fiziksel

19 bir sorun yaşamadığınızı, ölmeyeceğinizi, delirmeyeceğinizi ya da kalıcı başka bir sorun yaşamayacağınızı hatırlatın. Atak anında canınızı sıkacak durumlardan olabildiğince uzak durmaya çalışın, stresli bir ortamdaysanız o ortamdan ayrılın. Kafeinli içecekler, içki ve sigara içinde bulunduğunuz durumu daha da şiddetlendirebilir. Panik atak anında çok hızlı nefes alıp vermek paniği arttırır. Bu sebeple panik atak esnasında bir kese kâğıdının içinden nefes alınması, verilen karbondioksiti geri soluduğumuz için solunum hızını yavaşlatır, nefes alıp vermemizi düzene sokar. Bunun yanında genel anlamda yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmak; sağlıklı beslenmek, aşırı yemekten ve uzun süre aç kalmaktan kaçınmak, düzenli spor yapmak, sağlıklı ve kaliteli bir uyku uyumak, kafeinli, asitli ve gazlı içeceklerden olabildiğince uzak durmak, kendimizi mutlu edecek ortamlarda daha fazla bulunmak, hobiler, sosyal aktivitelerle daha fazla meşgul olmak genel anlamda size yarar sağlayacaktır. bilişsel davranışçı terapi yöntemleri faydalı olmaktadır. Öncelikle danışanın fiziksel bulguları kriz anında ortadan kaldırması beklenir. Solunum egzersizlerini ve aşamalı kas gevşetme tekniklerini içeren gevşeme eğitimi verilir. Fiziksel belirtilerle başa çıkabilme bir şekilde danışana öğretildikten sonra danışanın işlevsel olmayan olumsuz inanç ve duygularını değiştirebilmesi hedeflenir. Alıştırma yöntemi ile birlikte danışanın korkutucu ya da tehlikeli olarak yanlış yorumladığı durumları tekrar gözden geçirip bunları normalleştirmesi sağlanır. Panik bozuklukların başka türleri de panik atak ile sıklıkla karıştırılmaktadır. O yüzden hem yaşadığınız sorunu tam olarak belirleyebilmek için hem de genel anlamda tedaviyi sağlayabilmek için bir uzmana danışmanız çok faydalı olacaktır. Panik atak tedavisinde, gerek görüldüğü durumlarda ilaç tedavisi ile birlikte, danışanın gevşeme eğitimini, bilişsel yeniden yapılanma ve alışmasını konu alan

20 >back-up danismanlari>lezzet. NEŞELİ VE LEZZETLİ KAHVALTI MASALARI Back-Up Lezzet Danışmanı Şef Ceyda Baza Havaların bir soğuması bir ısınması hepimizi yorsa da baharın geldiğini bilmek güzel şey... Hele bu süreç tam da baharın aniden merhaba dediği bir hava ile birleşince benim gönlüm de sürekli dışarıda olmak, deniz kenarlarında yürüyüş yapmak, ağaçların-çimenlerin renklenmesini izlemek istiyor. Her sene bu zamanlarda olduğu gibi içimde İzmir özlemi büyüyor. Bostanlı da güneşin batışını izleyesim, Foça da denizin kokusunu içime çekerek aheste aheste yürüyesim geliyor. Biliyorum çok oluyorum ama şimdi İstanbul da deniz mi yok? da demeyin lütfen. İstanbul u da seviyorum ama bir şekilde İzmir in yerini tutmuyor. Bu his, bu duygu kelimelere dökülmüyor ve anlatırken saçma geliyor biliyorum ama bu tutkuyu, bu özlemi ancak İzmir de yaşamış, oranın havasını koklamış olanlar anlıyor galiba... Tamam, kısa kesiyorum İzmir faslını! Çünkü şu anda geri dönüp yazdıklarımı baştan okuyunca, aslında yazmak istediğim kahvaltı masalarından bu noktaya nasıl geldiğimi merak ettim gerçekten. Baharı ve baharın renklerini sofralarımıza da getirelim demek isterken bir baktım ben yine İzmir i anlatıyorum, yapacak bir şey yok Bu yüzden bu kısmı geçip günün en sevdiğim öğününe geliyorum şimdi ve kahvaltı diyorum. Kim sevmez ki hafta sonları uzun uzun oturulan, keyifli sohbetle şenlenen kahvaltı masalarını, değil mi? Bu yazımda sizlerle harika bir kahvaltı masası hazırlayacağız. Güzel sebzelerin çıktığı, enginarın kokusunu duyduğumuz günlerde meyve ağaçlarının taze çiçekleri, kahvaltımızın neşelenmesine sebep olacak! Zeytin Piyazı 1 su bardağı kırmızıbiberli yeşil zeytin turşusu 1/4 su bardağı ceviz 1/4 su bardağı yeşil soğan Yarım su bardağı maydanoz 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nar pekmezi (Ben nar ekşili sos kullandım.) Arzuya göre nar taneleri Zeytinleri, cevizi, maydanozu, soğanı bıçakla ayrı ayrı kıyın. Sarımsağı dövün. Hepsini karıştırıp servis tabağına alın. Nar ekşisini döküp tuzunu ayarlayın. Kuru Domatesli Yumurta 6 yaprak kuru domates 1 diş sarımsak Kişi sayısına göre yumurta 1 tatlı kaşığından az zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik Önce sos tencerenizde domateslerinizi pişirin (kaynayan suda yaklaşık 10 dk.). Tavanıza yağı alıp kızdırın ve süzdüğünüz domatesleri yağda soteleyin. Sarımsağı rendeleyip ilave edin (Sarımsak benim fikrimdi; domatesin nahoş tadını aza indirmek istedim.). Kalan baharatları domateslerin üzerine serpin ve yumurtanızı kırın, arzuya göre az ya da çok pişirin. Lezzet Danışmanlığı Hizmeti hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde arasında verilir.

EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA!

EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA! EVRİM TRANSCENDENCE 10 EKİM DE SİNEMALARDA! EVRİM - TRANSCENDENCE Evrim Transcendence filminde Oscar adayı Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy ve Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI

PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI PHUKET EĞLENCE & DİNLENCE & DENİZ GÜNEŞ KUM HER GÜN HAREKET İMKANI 1.Gün : İstanbul Phuket Tayland a bağlı Phuket adası sizlere çok yönlü bir tatilin fırsatlarını sunan eğlenceli bir ada Her sokağı hareketli,

Detaylı

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Yunanistan - Mikonos Yunanistan - Mikonos Dünya nın en iyi 22 adası arasında gösterilen ve Avrupa Jet Set inin uğrak tatil yerlerinden biri, Ege nin serin, masmavi denizine sahip, sabahın ilk ışıklarına

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 Turizm Seyahat Acentası ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 J.Y.Cousteau'ya göre dünyanın en güzel 10 dalış noktasından biri Saros'daki Bebek Kayalıkları.

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

Bangkok & Pattaya THY ile / 6 Gece

Bangkok & Pattaya THY ile / 6 Gece Bangkok & Pattaya THY ile / 6 Gece TUR PROGRAMI 1. Gün İstanbul - Bangkok Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Ay dan Turizm deskinde kalkıştan üç saat önce sizinle beraber seyahat edecek Ay dan Turizm

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 Tarihin, kültürün ve doğanın destansı aşkı; Türkiye Büyük bir aşkın adıdır Türkiye. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla,

Detaylı

5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA

5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA 5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA 03 Mart 2016 tarihinden itibaren HER PERŞEMBE Hareket! Dünyada siyah incinin bulunduğu tek ada olarak bilinen Tahiti ve Fransız Polinezyası

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Batı Amerika. Batı Amerika. San Francisco - Las Vegas - Los Angeles. 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Batı Amerika. Batı Amerika. San Francisco - Las Vegas - Los Angeles. 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Batı Amerika Batı Amerika San Francisco - Las Vegas - Los Angeles 07 Ekim - 14 Ekim 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 07 Ekim 2017, Cumartesi İSTANBUL - SAN FRANCISCO Atatürk

Detaylı

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş...

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Büyüleyici bir dünyanın kapılarını InterContinental İstanbul da aralayın... Birbirinden görkemli salonlarımızın keyifli atmosferi, dünya mutfaklarının seçkin örneklerinden

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA SAFFET EMRE TONGUÇ İLE KUZEY MACERASI - LAPONYA A15-19 Ocak 2018 Kuzey in büyülü dünyasını Saffet Emre Tonguç danışmanlığında gezmek, dünyanın en etkileyici görsel şovu olan Aurora Borealis- Kuzey Işıkları

Detaylı

Serinlemek isterken kilo almayın!

Serinlemek isterken kilo almayın! Serinlemek isterken kilo almayın! Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde buharlaşma ve terlemeye bağlı olarak sıvı kaybının en üst seviyede olduğuna dikkat çeken uzmanlar, günde en az

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort

Otel Bilgisi. Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Otel Bilgisi Limak Atlantis De Luxe Otel & Resort Palmiye ağaçları ile çevrili olan Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort deniz kenarında muhteşem bir konuma sahiptir. Otele adım attığınız ilk andan itibaren

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 24 27 HAZİRAN 2017 24 Haziran 2017 Cumartesi 14:15 Gidiş - 27 Haziran 2017 Salı 21:40 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen

Detaylı

Pırıl pırıl güneşli bir günde, içini sımsıcak saran bir mutlulukla. Cadde de yürüyordu. Yüzü gülümseyen. insanların kullandığı yoldan;

Pırıl pırıl güneşli bir günde, içini sımsıcak saran bir mutlulukla. Cadde de yürüyordu. Yüzü gülümseyen. insanların kullandığı yoldan; Pırıl pırıl güneşli bir günde, içini sımsıcak saran bir mutlulukla Cadde de yürüyordu. Yüzü gülümseyen insanların kullandığı yoldan; yemyeşil ağaçların rüzgar ile savrulan dallarından çıkan sesin dalga

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!!

NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!! SÜPER PROMOSYON!!!Tüm EXTRA TURLAR ve Çevre Gezleri DAHİL!!! NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!! 9 Gece / 11 gün Tüm EXTRA

Detaylı

TAYLAND 4 gece (İstanbul Çıkışlı) 25-31 MART 2013 AY DAN TURİZM

TAYLAND 4 gece (İstanbul Çıkışlı) 25-31 MART 2013 AY DAN TURİZM TAYLAND 4 gece (İstanbul Çıkışlı) 25-31 MART 2013 Sayın Yetkili, 15 Şubat 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Bangkok / Tayland programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize

Detaylı

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG Penelope karakterinin yaratıcısı çocuk kitapları yazarı Göknur Birincioğlu ile hazırladığımız büyüleyici rotada Bremen Mızıkacıları, Rapunzel, Fareli Köyün

Detaylı

Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao)

Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao) Bask'ın İki Yakası Turu 2 (Bordo Biarritz Bilbao) 24.06.2017'den itibaren kalkışlı 997,00 EUR 3.797,47TL TUR ÖZELLİKLERİ 1. GÜN: İstanbul Bordo Biarritz "Bordo Şehir Turu" İstanbul Atatürk Havalimanı Dış

Detaylı

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor M U T L U L U Ğ U B A L K O N D A Y A Ş A Y I N Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor Balkon projemizin içerisinde sizi mutlu edeceğini

Detaylı

Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town. Sabi Sabi (4) / Cape Town (3)

Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town. Sabi Sabi (4) / Cape Town (3) Sabi Sabi'de Foto Safari & Cape Town Sabi Sabi (4) / Cape Town (3) BU SEYAHATTE... Konaklama yapacağınız Sabi Sabi Private Game Reserve de "Big Five" bölgesini keşfederken muhteşem bir safari deneyimi

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU

Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU 173 Prof. Dr. Sedat BOYACIOĞLU Hiçbir canlının beslenmeden yaşamını sürdürmesi mümkün değildir. Bu, her yaşta olmak üzere, insanlar için de geçerlidir. Özellikle bebekler ve

Detaylı

BuranoVenedik denince akla ilk

BuranoVenedik denince akla ilk Rengarenk Bir Ada BuranoVenedik denince akla ilk gelen aslında kanallar, gondollar ve maske festivali oluyor. Pek bilinmese de Venedik kendi içinde eşsiz bir görselliğe sahip Burano Adası nı da kapsıyor.

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

10 MART - 18 MART 2017 NEPAL KÜLTÜREL GEZİSİ

10 MART - 18 MART 2017 NEPAL KÜLTÜREL GEZİSİ 10 MART - 18 MART 2017 NEPAL KÜLTÜREL GEZİSİ HER ŞEY DAHİL 2190 USD (İki Kişilik Odalarda Tek Kişi Konaklama Ücreti) DAHİL OLAN HİZMETLER THY ile Gidiş-Dönüş Uçak Bileti İki Kişilik Odalarda Konaklama

Detaylı

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel Sherwood Club Kemer Denize sıfır konumlanmış ve ormanların içinde bulunan Sherwood Club Kemer, doğası ile size cennetin kapıları açıyor, dilerseniz arkadaşlarınızla tesisin geniş voleybol, tenis sahalarında

Detaylı

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş...

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Büyüleyici bir dünyanın kapılarını InterContinental İstanbul da aralayın... Birbirinden görkemli salonlarımızın keyifli atmosferi, dünya mutfaklarının seçkin örneklerinden

Detaylı

Yeryüzündeki Cennet Maldivler

Yeryüzündeki Cennet Maldivler l Yeryüzündeki Cennet Maldivler Türk Hava Yolları ile 07 11 Ağustos 2013 Maldivler 4 gece 5 gün Keyif, tembellik, ve romantizm için yaratılmış izlenimi veren bir ada-devlet. Hint Okyanusu nun ortasında

Detaylı

Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy

Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy Gerçek yaşam, minik minik değişiklikleri hayata geçirmeyi başardığınızda yaşanmaya başlanır. - Leo Tolstoy YENİ BİR YIL YENİ BİR SİZ Kendimizde dahil, birçok kişi, yeni bir yıla birçok yeni kararla başlar.

Detaylı

FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLI İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-3450 TL

FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLI İNANILMAZ ama GERÇEK ÇOCUKveYETİŞKİN-3450 TL Fırsat 08-18-22 Mart, 18-25-29 Nisan, 16-20 Mayıs, 16-17-18 Temmuz, 29 Ağustos, 18-19-21 Eylül, 25 Ekim 2015 çıkışlı turlar için geçerlidir. FİYATLAR EURO DEĞİL TL İSTANBUL ÇIKIŞLI İNANILMAZ ama GERÇEK

Detaylı

BANGKOK - PHUKET TAYLAND'IN BAŞKENTİ BANGKOK VE CENNETTEN BİR KÖŞE PHUKET ADASI HER GÜN HAREKET İMKANI

BANGKOK - PHUKET TAYLAND'IN BAŞKENTİ BANGKOK VE CENNETTEN BİR KÖŞE PHUKET ADASI HER GÜN HAREKET İMKANI BANGKOK - PHUKET TAYLAND'IN BAŞKENTİ BANGKOK VE CENNETTEN BİR KÖŞE PHUKET ADASI HER GÜN HAREKET İMKANI 1.Gün : İstanbul Bangkok Tayland ın en büyük şehri aynı zamanda başkenti olan Bangkok a THY direkt

Detaylı

DÜĞÜN DAVET TEKLİFİ. Kalem Adası Oliviera Resort Bademli Köyü, Dikili İzmir / Türkiye Tel: Fax:

DÜĞÜN DAVET TEKLİFİ. Kalem Adası Oliviera Resort Bademli Köyü, Dikili İzmir / Türkiye Tel: Fax: DÜĞÜN DAVET TEKLİFİ Düğün Paket Fiyatlarımız Set Menü 1 Set Menü 2 Set Menü 3 280 TL 290 TL 300 TL Yiyecek İçecek Hizmet Fiyatları After Party (beach) 110 TL (2 saat limitli 12:00-02:00) Hizmetler: Limitsiz

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Almanya & Fransa & İsviçre 09-12 Aralık 2018 Nehir üzerinde peri masalı yolculuğuna davetlisiniz! Kış mevsiminin en güzel zamanı olan Noel döneminde

Detaylı

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk meydanı ile Avrupa lı turistlerin en popüler

Detaylı

Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk

Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk Ilgaz bozulmamış doğası, tertemiz havası ve binlerce yıllık geçmişiyle Anadolu nun hem yüce bir dağı hem de pek çok medeniyetin harmanlandığı önemli bir kültür coğrafyasıdır.

Detaylı

TAN SAĞTÜRK AKADEMİ. ROMA FLORANSA KÜLTÜR ve SANAT TURU

TAN SAĞTÜRK AKADEMİ. ROMA FLORANSA KÜLTÜR ve SANAT TURU ROMA FLORANSA KÜLTÜR ve SANAT TURU ROMA FLORANSA KÜLTÜR ve SANAT TURU Sevgili velilerimiz, Öğrencilerimizin Avrupa nın kültür başkentlerinde çeşitli sanatsal ve turistik aktivitelerle buluşturarak, dansa,

Detaylı

www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr

www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr DENİZE AÇILAN KAPI Ege nin gözbebeği Çeşme de maviyle yeşili birbirinden ayırmadık, Çeşme ye yakışan bir hayat tasarladık. ÇEŞME MARİNA PAŞALİMANI KOYU ILICA

Detaylı

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal Adres : Çıralı - Olimpos - Kemer - Antalya - Türkiye Tel : 0090 242 825 73 27-825 73 28 Fax : 0090 242 825 71 28 Web : www.orangemotel.net E-mail : info@orangemotel.net Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel Otel Bilgisi Limak Arcadia Golf Resort Otel Etkileyici bir Akdeniz manzarasına karşı, plajın hemen yanında yer alan Limak Arcadia Golf Resort, etkileyici mimarisi ile palmiye ağaçları arasında görkemli

Detaylı

SEYŞELLER DENİZ GÜNEŞ KUM & DİNLENCE & DOĞA HER GÜN HAREKET İMKANI

SEYŞELLER DENİZ GÜNEŞ KUM & DİNLENCE & DOĞA HER GÜN HAREKET İMKANI SEYŞELLER DENİZ GÜNEŞ KUM & DİNLENCE & DOĞA HER GÜN HAREKET İMKANI 1.Gün : İstanbul Seyşeller Seyşeller Afrika ya bağlı, Hint Okyanusu nda yer alan bir ada ülkesidir. Bu adaya, THY in direkt seferleri

Detaylı

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Fransa - Korsika Fransa - Korsika İtalyan sıcaklığına ve Fransız asaletine sahip, 200 km. uzunluğundaki plajlarıyla ünlü, kartpostal gibi koyları olan, Napolyon Bonapart ın doğduğu ve hakkında Korsika

Detaylı

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 01 04 EYLÜL 2017 01 Eylül 2017 Cuma 10:40 Gidiş - 04 Eylül 2017 Pazartesi 17:45 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen Mızıkacıları

Detaylı

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam Şehir Turu 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu Amsterdam Turu 3 30.08.2017'den itibaren kalkışlı 747,00 EUR 2.955,21TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" Tüm kenti dolaşan su kanallarıyla ve 17. yüzyıl mimarisiyle dikkat çeken Amsterdam,

Detaylı

18 19 Kasım 2017 (Zeytin Hasadı Zamanı)

18 19 Kasım 2017 (Zeytin Hasadı Zamanı) Kadim İznik Broşürü 18 19 Kasım 2017 (Zeytin Hasadı Zamanı) Hergün yediğiniz zeytinler nasıl toplanıyor, nasıl sofralık zeytin haline geliyor biliyor musunuz? Tam da zeytin hasadı zamanı Türkiye nin en

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı Datça da bir Yaz Her yıl daha önce görmediğim bir yeri gezip görmeye çalışıyorum. Bu yılki durağım da Datça oldu. Datça yı özetleyecek olursam Havası, Denizi ve 3B si diyebilirim. Gün batımında Datça Limanı

Detaylı

Condé Nast Traveller Türkiye

Condé Nast Traveller Türkiye Condé Nast Traveller Türkiye Condé Nast Traveller yüksek yaşam biçiminden seyahatlerinde de ödün vermeyen dünya vatandaşlarının lüks, seyahat ve yaşam dergisidir. Condé Nast Traveller her gittiği destinasyonda

Detaylı

EFSANE İSİMLERİ BULUŞTURAN BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ THE GRAND BUDAPEST HOTEL 11 NİSAN DA SİNEMALARDA!

EFSANE İSİMLERİ BULUŞTURAN BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ THE GRAND BUDAPEST HOTEL 11 NİSAN DA SİNEMALARDA! EFSANE İSİMLERİ BULUŞTURAN BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ THE GRAND BUDAPEST HOTEL 11 NİSAN DA SİNEMALARDA! BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ Wes Anderson'ın Moonrise Kingdom filminden sonraki yeni çalışması olan yapım, iki

Detaylı

neden az yağlı az kolesterollü diyet?

neden az yağlı az kolesterollü diyet? neden az yağlı az kolesterollü diyet? DYT-YRD07 Rev / 2 Yürürlük Tarihi / 30.12.2005 Rev Tarihi / 17.18.2012 neden az yağlı az kolesterollü diyet? Kolesterol insan vücudunda doğal olarak bulunan yağa benzer

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

Arjantin ve Brezilya

Arjantin ve Brezilya Türk Hava Yolları İle Arjantin ve Brezilya Arjantin - Brezilya Turu Buenos Aires-İguazu-Rio de Janeiro-Sao Paulo 18 Mayıs - 27 Mayıs 2017 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 18 Mayıs 2017, Perşembe

Detaylı

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR!

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-breaks in sunduğu bu fantastik tatil fırsatlarıyla yolunuz plajlara düs ecek! Tatilinizi Q-breaks ayrıcalığı ve enfes deniz kenarı konaklaması

Detaylı

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG 13 Aralık 2017 / 4 Gece 5 Gün Fransa, İsviçre ve Almanya sınırının orta bölgesinde kalan Alsas bölgesinin iki vazgeçilmez şehri Colmar ve Strasbourg. Noel

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları

GİRİŞ. Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi. Ana Gıda Grupları SAĞLIKLI BESLENME GİRİŞ Sağlıklı Beslenme ve Vücudumuzun Sağlıklı Beslenme Piramidi Ana Gıda Grupları Meyve ve Sebzeler Hububat ve Bakliyat Süt ürünleri Nişasta, Şeker ve Yağlar Vitaminler ve Mineraller

Detaylı

LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ

LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE GEMİ + 4 GECE OTEL Tarih Liman Varış Hareket Cumartesi Kuşadası (Türkiye) - 13:00 Cumartesi Patmos 16:00 21:00 Pazar Girit (Heraklion),

Detaylı

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama Yaşamın Rengi Yaşamın Rengi Tasarım & Basım : Demirkolbasim.com Topraktan Yaşama Seydioğlu Grup Yatırım A.Ş. Merkez Ofis Tel : 0216 307 61 96 Fax : 0216 307 61 97 Adres : Velibaba mah.dolayoba Cad. Tolga

Detaylı

Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!)

Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!) Tur Başlık: Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!) Tur İçeriği: Günümüz insanı neden sürekli bir gezme isteği ile yanıp tutuşur? The Patika olarak bu soruya verilebilecek tek bir doğru cevap

Detaylı

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili Hotel Saint Ivan Rilski & SPA 4* Otel HB Konaklamalı Bansko Merkezi Yürüyerek Sadece 15 Dakikalık Mesafededir. (Açık Büfe

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

Europ Organizasyon un sizlere sunduğu Hırvatistan gençlik kampı,

Europ Organizasyon un sizlere sunduğu Hırvatistan gençlik kampı, Yaz Kampı Hakkında Europ Organizasyon un sizlere sunduğu Hırvatistan gençlik kampı, gençler ve çocuklara adanmış Adriyatik in en büyük uluslararası gençlik kampıdır. 20 yıldır Dalmaçya kalbindeki Solta

Detaylı

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir.

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Flat Seaview 2 Özet Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Açıklama Balkonda güneş doğarken kahvaltı

Detaylı

22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) AY DAN TURİZM

22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) AY DAN TURİZM http://www.worldchamberscongress.com/ 22 25 NİSAN 2013 DOHA ( 3 GECE İSTANBUL ÇIKIŞLI ) Sayın Yetkili, 28 Şubat 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 3 gecelik 8. Dünya Ticaret Odaları

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

PEMBA ADASI. Afrika'nın doğu kıyısındaki uzak bir ada ve muhtemelen şimdiye kadar bulabildiğiniz medeniyetlerden uzakta.

PEMBA ADASI. Afrika'nın doğu kıyısındaki uzak bir ada ve muhtemelen şimdiye kadar bulabildiğiniz medeniyetlerden uzakta. PEMBA ADASI Afrika'nın doğu kıyısındaki uzak bir ada ve muhtemelen şimdiye kadar bulabildiğiniz medeniyetlerden uzakta. Gürültülü, baskılanmış, kirletilmiş elektronik dünyasını kapatın ve turist olarak

Detaylı

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı,

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, HAYAT DE GÜZEL Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, Doğaköy Premium ile Kerpe nin doğal güzelliklerini

Detaylı

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞU BATUM Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün Neden Gitmeli? 27 30 Temmuz 2014 Şeker Bayramı Turu Karadeniz in öteki ucunda Ortaçağ hissi uyandıran heykelleri, Sovyet döneminin izlerini

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısının Belirtileri Nelerdir? * Fiziksel Belirtiler

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısının Belirtileri Nelerdir? * Fiziksel Belirtiler SINAV KAYGISI Kaygı, stresli bir durum karşısında hepimizin yaşadığı uyarılmışlık halidir. Ancak kaygının belli bir miktarda yaşanmasının olumlu işlevleri de vardır. Bir miktar kaygı günlük hayatta bizi

Detaylı

WINDSURF KAMPI DATca. Hey Sen..! Türkiye nin en iyi windsurf noktalarından biri olan Datça da muhteşem bir tatil seni bekliyor.

WINDSURF KAMPI DATca. Hey Sen..! Türkiye nin en iyi windsurf noktalarından biri olan Datça da muhteşem bir tatil seni bekliyor. WINDSURF KAMPI DATca. Hey Sen..! Türkiye nin en iyi windsurf noktalarından biri olan Datça da muhteşem bir tatil seni bekliyor. Muhteşem Akdeniz sularında windsurf yaparken bırakın rüzgâr size yol göstersin.

Detaylı

RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR.

RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR. RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR. AREA OPEN AIR FITNESS Fit kalmanın verdiği mutluluk ve geniş alanda rahatça spor yapmanın keyfi bir araya geliyor. Son

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI Ekmek, diğer tahıllar ve patates Meyve ve sebzeler Et, balık ve alternatifleri Yağ ve şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekler Süt ve süt ürünleri Sağlıklı beslenme tabağı insanların

Detaylı

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün LJUBLJANA DA NOEL PAZARI 15-18 Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, Noel için süslenmiş ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk Noel Pazarları ile Avrupa

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

Pepee den Önce Pepee den Sonra P.Ö- P.S

Pepee den Önce Pepee den Sonra P.Ö- P.S Pepee den Önce Pepee den Sonra P.Ö- P.S KİM BU PEPEE? YIL 2007, Bir düşümüz var: Türk çizgi filmi yapmak Bu da düşümüzün rakamsal temeli: Türkiye de milyonlarca çocuk var. Binlerce yıllık anlatı kültürü

Detaylı

La Blanche Turgutreis merkezinde, Bodrum a 18 km Milas hava alanına 50 km mesafededir.

La Blanche Turgutreis merkezinde, Bodrum a 18 km Milas hava alanına 50 km mesafededir. KATEGORİ: 5 Yıldızlı bir oteldir.( ULTRA ALL INCLUSIVE ) ADRES: Bahçelievler Cad.No 119 Turgutreis / TELEFON : +90 252 /3820000 FAX:+90 252/3820101 WEB SİTESİ:www.lablanchehotel.com E.MAİL: info@lablanchehotel.com

Detaylı