ANTALYA ÇEVRE YOLU (KM: ) ARASI TOPRAK İŞLERİ, SANAT YAPILARI, BSK ÜSTYAPI İŞLERİ VE HAL, DEMOKRASİ, ALTINOVA, HAVAALANI, AKSU, EXPO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANTALYA ÇEVRE YOLU (KM:0+000-23+500) ARASI TOPRAK İŞLERİ, SANAT YAPILARI, BSK ÜSTYAPI İŞLERİ VE HAL, DEMOKRASİ, ALTINOVA, HAVAALANI, AKSU, EXPO"

Transkript

1 ANTALYA ÇEVRE YOLU (KM: ) ARASI TOPRAK İŞLERİ, SANAT YAPILARI, BSK ÜSTYAPI İŞLERİ VE HAL, DEMOKRASİ, ALTINOVA, HAVAALANI, AKSU, EXPO KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI İLE CIRNIK GRUP KÖPRÜLERİ VE TEHNELLİ KÖPRÜSÜ YAPIMI İŞİ BİRİM FİYAT TARİFLERİ

2 POZ NO: KGM/2200/T-1 - Her cins ve klastaki zeminde yarma ve yan ariyet kazısı ve altgeçit kazılarının yapılması, kullanılması, dolgu ve depolara nakli (Herşey dahil) K.T.Ş nin 201, 202, 203, 204, 209 ve diğer ilgili kısımlarındaki esaslar ve şartlar dahilinde, her cins ve klastaki zeminde yarma ve yan ariyet kazısı yapılması, kullanılması, dolgulara nakli. Yarma, yan ariyet, ve dolgu sahalarındaki temizleme ve sökme işlerinin yapılması, gerektiğinde kompresör ve patlayıcı madde de kullanılarak yarma, yan ariyet sahalarında; bataklık, yumuşak veya sert toprak, yumuşak veya sert küskülük, yumuşak kaya, sert kaya ve çok sert kaya kazılarının yapılması, kırmataş, şose ve asfalt sökülmesi, bunlardan çıkan her cins kazı ve sökme malzemelerinin vasıtalara yüklenmesi, dolgulara taşınması, boşaltılması, tabaka tabaka serilmesi ve düzeltilmesi veya idarece gösterilecek yerlerde, idarece istenecek şekilde depo veya istif edilmesi suretiyle her cins ve klastaki zeminde yarma ve yan ariyet kazısının yapılması ve kullanılması, yol kamulaştırma sahası ile ariyet ve ocak yerlerinde yapılacak «Ağaç kesme ve daha önce kesilmiş ağaçların köklerinin sökülmesi» işleri, dolgu altlarındaki mevcut yol yüzeylerinin sürülerek kabartılması işleri, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar Yoktur Ölçü: Yukarıda sayılan malzemelerin, kazılmadan öncesi ve sonrası yerinde ölçülen ve sahalar ortalaması metodu ile hesap edilen metreküp cinsinden hacmidir. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/2200/T-1 deki ilgili kesime ait «Her cins ve klastaki zeminde yarma ve yan ariyet kazısı ve altgeçit kazılarının yapılması, kullanılması, dolgu ve depolara nakli (Herşey dahil)» m 3 birim fiyatı üzerinden yapılır. NOT : Toprak işlerine ait bürükner eğrisi çizilmeyecektir. Dolguya nakliye, fiyata dahil olup hiçbir şekilde yeniden taşıma mesafesi hesaplanmayacaktır.yeni yol güzergahının mevcut yol güzergahı ile çakışması halınde, mevcut yolun kazılması ve kullanılması bu birim fiyattan ödenecektir.idarenin izni olmadan, projesi dışında yapılan yarma kazısı için herhangi bir ödeme yapılmaz.

3 POZ NO: KGM/2202/T - HER CİNS VE KLASTAKİ ZEMİNDE OCAK ARİYETİ KAZISI YAPILMASI, KULLANILMASI, DOLGULARA NAKLİ (HERŞEY DAHİL) Zayıf zemin, yumuşak veya sert toprak. yumuşak veya sert küskülük zemin. yumuşak kaya. sert kaya, çok sert kaya dahil her cins ve klastaki zeminde; K.T.Ş nin 201, 203, 204, 206 ve 207. kısımlarındaki esaslar ve şartlar dahilinde temizleme ve sökme işleri ile ocak ariyet kazısı yapılması ve kazının kontrol mühendisinin göstereceği yerlerde kullanılması. Ariyet ocağının yüklenici tarafından temini, ariyet ve dolgu sahalarındaki temizleme ve sökme işlerinin yapılması, gerektiğinde kompresör ve patlayıcı madde de kullanılarak yarma ve yan ariyet sahalarında; bataklık, yumuşak veya sert toprak, yumuşak veya sert küskülük, yumuşak kaya, sert kaya ve çok sert kaya kazılarının yapılması, kırmataş, şose ve asfalt sökülmesi, bunlardan çıkan her cins kazı ve sökme malzemelerinin vasıtalara yüklenmesi, depolara veya dolgulara taşınması, boşaltılması, tabaka tabaka serilmesi ve düzeltilmesi veya idarece gösterilecek yerlerde, idarece istenecek şekilde depo veya istif edilmesi suretiyle her cins ve klastaki zeminde yarma ve yan ariyet kazısının yapılması ve kullanılması, yol kamulaştırma sahası ile ariyet ve ocak yerlerinde yapılacak «Ağaç kesme ve daha önce kesilmiş ağaçların köklerinin sökülmesi» işleri, dolgu altlarındaki mevcut yol yüzeylerinin sürülerek kabartılması işleri, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü: Sulanmak ve sıkıştırılmak suretiyle teşkil edilmiş dolgunun projesinde belirtilen ve enkesitlerden hesap edilen metreküp cinsinden hacmidir. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/2202/T deki ilgili kesime ait «Her cins ve klastaki zeminde ocak ariyeti kazısı yapılması, kullanılması, dolgulara nakli (Herşey dahil)» m 3 birim fiyatı üzerinden yapılır. NOT : Toprak işlerine ait bürükner eğrisi çizilmeyecektir. Dolguya nakliye, fiyata dahil olup hiçbir şekilde yeniden taşıma mesafesi hesaplanmayacaktır.

4 POZ NO: KGM/2204/T - ZAYIF ZEMİNİN KAZILMASI, KULLANILMASI VE DEPOLARA NAKLİ (HERŞEY DAHİL) K.T.Ş.nin 203, 204, 209. Ve ilgili kısımlarındaki esaslar ve şartlar dahilinde yol dolgusunun zemine oturacağı kısımlardaki her cins zayıf zemin, bitkisel toprak, batak ve balçık zeminlerin kazılması ve kullanılması. Projesinde gösterilen zemin iyileştirmesinin yapılması gereken yerlerde, yol dolgusunun oturacağı kısımlarındaki zayıf zemin, bitkisel toprak, batak ve balçık zeminlerin kazılması, dolgu altlarında yapılacak «Ağaç kesme» işleri, kazı malzemelerinin vasıtalara yüklenmesi, idarece gösterilen depolara taşınması, boşaltılması, tabaka tabaka serilmesi ve düzeltilmesi veya idarece gösterilen yerlerde, idarece istenecek şekilde depo edilmesi suretiyle hafriyatın yapılması, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü : Yukarıda sayılmış malzemenin kazılmadan önce yerinde ölçülen ve sahalar ortalaması metodu ile hesap edilen metreküp cinsinden hacmidir. Ödeme : Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/2204/T deki «Zayıf zeminin kazılması, kullanılması ve depolara nakli (Herşey dahil)» m 3 birim fiyatı üzerinden yapılır. NOT : Uygulamada depo nakliye mesafeleri yeniden hesaplanmayacak olup, artması veya eksilmesi dikkate alınmayacaktır.

5 POZ NO: KGM/2209/T - DOLGUYA GELEN HER CİNS VE KLASTAKİ MALZEMENİN SULANMASI VE SIKIŞTIRILMASI (HERŞEY DAHİL) K.T.Ş nin ilgili kısımlarındaki esaslar dahilinde dolguya gelen her cins kazı malzemesinin sulanması ve sıkıştırılması. Sulama ve sıkıştırma makinelerinin işbaşında temini, suyun işbaşına taşınması, dolguya gelmiş ve sıkıştırma makinelerinin cinsine göre şartnamede belirtilen veya idarece istenilen kalınlıklarda serilmiş her cins kazı malzemesinin optimum rutubet elde edilinceye kadar sulanması, şartnamede belirtilen esaslar dahilinde malzeme cinsine uygun sıkıştırma makineleriyle maksimum kuru yoğunluklarına göre minimum sıkışma oranı elde edilecek şekilde sıkıştırılması suretiyle dolgu teşkil edilmesi, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için gerekli her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü : Sulanmak ve sıkıştırılmak suretiyle teşkil edilmiş dolgunun projesinde belirtilen ve enkesitlerden hesap edilen metreküp cinsinden hacmidir. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/2209/T deki «Dolguya gelen her cins ve klastaki malzemenin sulanması ve sıkıştırılması (Herşey dahil)» m 3 birim fiyatı üzerinden yapılır. NOT : Toprak işlerine ait bürükner eğrisi çizilmeyecektir.

6 POZ NO: KGM/2500/T - HER CİNS VE KLASTAKİ ZEMİNDE REGLAJ KGM/2200/T ve KGM/2202/T Poz No.lu birim fiyatın kullanıldığı yol kesimlerinde, platform genişliği ne olursa olsun, platform (trafik şeridi, banket, tretuvar, refüj), şevler ve hendekler de dahil bütün yol genişliğince K.T.Ş nin ilgili kısmındaki esaslar ve şartlar dahilinde reglaj yapılması. İnce tesviye yüzeyinin, hendeklerin, dolgu ve yarma şevlerinin uygun makine ve aynı zamanda el ile veya tamamen el ile ince tesviyesinin yapılması, toprak veya küskü yarmalarda tabanın 20 cm derinlikte kabartılması suretiyle reglaj yapılması, kaya yarmalarda tabandaki 15 cm lik kayanın, yarmalardan ve ariyetten temin edilen seçilmiş malzemenin, kazılması ve kullanılması, sulama ve sıkıştırma, seçilmiş malzeme ile kazı malzemesinin taşınması, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar : Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü: Projelerde gösterilen enkesit, dever, eğim ve kotlara ve kontrol mühendisinin direktifine uygun olarak şevler de dahil olmak üzere bütün yol genişliğince kabul edilebilir bir şekilde tamamlanmış olan reglajın yol ekseni boyunca kilometre ve kesirleri cinsinden boyudur. İki veya daha fazla şeritli yol olması halinde bu yollar arasındaki müşterek eksen esas alınması ve uzunluk bu eksen üzerinden ölçülür. Her yol şeridi için ayrı ölçü yapılmaz. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/2500/T deki «Her cins ve klastaki zeminde reglaj» km. birim fiyatı üzerinden yapılır.

7 POZ NO: KGM/2540/K/T - ORTA REFÜJLERDE BİTKİSEL TOPRAK TEŞKİLİ VE TOPRAĞIN NAKLİ (HERŞEY DAHİL) Orta refüjlerde bitkisel toprak tabakası teşkili. Ocakların temini, projenin gerektirdiği kadar bitkisel toprağın ocaklardan temini, yüklenmesi. işbaşına kadar taşınması, işbaşında boşaltılması ve orta refüjlere kadar taşınması, orta refüjlerde projede gösterilen boyut ve şekilde tabaka tabaka serilmesi, el tokmakları ile amaca uygun bir şekilde sıkıştırılması. Suyun temin, suyun temin yerinden işbaşına kadar taşınması, sulama yapılması suretiyle bitkisel toprak tabakası yapılması, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü: Sulanmış ve sıkışmış bitkisel toprak tabakasının kalınlığı ile bu tabaka alanın çarpılması suretiyle bulunan metreküp cinsinden hacmidir. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/2540/K/T deki «Orta refüjlerde bitkisel toprak teşkili ve toprağın nakli (Herşey dahil)» m3 birim fiyatı üzerinden yapılır.

8 POZ NO: /610/T - Ø=800 MM ANMA ÇAPLI KORUGE BORU TEMİNİ VE DÖŞENMESİ (YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (HDPE) VE POLİPROPİLEN (PP) ESASLI) (TS EN ) (SN 8) (HERŞEY DAHİL): K.T.Ş.nin 301., ve 313. kısımlarındaki esaslar dahilinde Ø=800 mm anma Çaplı Koruge Drenaj Borusu temini ve döşenmesi. Ø=800 mm anma Çaplı Koruge Drenaj Borusunun işbaşında temini, Kum-çakıl ocağının yüklenici tarafından temini, kum ve çakılın; ocaklardan çıkarılması, gereken granülometride elenmesi ve yıkanması, vasıtalara yüklenmesi, kum ve çakılın işyerine taşınması ve boşaltılması, suyun işbaşında temini, büz döşenecek hendeğin K.T.Ş.nin 301. Kısımdaki esaslar dahilinde kazılması, kazı malzemesinin depolara nakli, inşaat yerindeki her türlü yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, korege borunun üretimi için gerekli her türlü malzeme bedeli ve bu malzemelerin iş başına nakli, korege borunun üretilmesi, hazırlanmış temel veya taban üzerine, boruların; projelerinde gösterilen şekilde döşenmesi, boru üstlerinin ve yanlarının doldurulması için gerekli malzemenin temini ve işbaşına taşınması, serilmesi, sıkıştırılması, boru temel tabanına konacak seçme malzeme veya beton tabakasının yapılması suretiyle koruge boru ile drenaj yapılması, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün İşlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü : Boruların ölçülen metre cinsinden boyudur. Ödeme : Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz /610/T deki Ø=800 mm anma çaplı koruge boru temini ve döşenmesi (Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve Polipropilen (PP) esaslı) (TS EN ) (SN 8) (Herşey Dahil) mt birim fiyatı üzerinden yapılır.

9 POZ NO: KGM/16.130/K/T-1 - BETONARME İSTİNAT DUVARI YAPILMASI (HERŞEY DAHİL) (KIRMATAŞ AGREGA VE BETON TESİSİ İLE) Yatay, düşey, eğik düzlemlerde veya eğri yüzeylerde her derinlik, yükseklik ve genişlikte her cins kalıp ve kaplamada kullanılarak K.T.Ş.nin 308. Ve ilgili kısmındaki esaslar dahilinde beton tesisinde demirli beton yapılması. Gerekli suyun işbaşında temini ve depolanması, kum çakıl ocağının yüklenici tarafından temini, kum ve çakıl vs. agreganın ocaktan çıkartılarak konkasöre verilecek boyutta kırılması, vasıtalara yüklenmesi, ocak - konkasör arasında taşınması, boşaltılması, konkasöre verilmesi, K.T.Ş.nin 308. kısmında belirtilen veya İdarece istenilen granülometriyi elde edecek şekilde konkasörle kırılması, konkasör altının boşaltılması, kırılmış malzemenin vasıtalara yüklenmesi, boşaltılması, depolanması, kırılmış ve elenmiş agreganın beton tesisine taşınması, İnşaat bünyesine giren çimento bedeli, çimentonun taşınması, yüklenmesi, boşaltılması, depolanması, muhafazası, yapılacak laboratuar deneyleri ve granülometrik analizlere göre istenilen mukavemeti temin edecek nispetlerde, ağırlık esasına göre, çimento ve su ile birlikte (en az 4 bölmeli agrega silosu, tartı üniteleri, cebri karıştırıcı ve diğer mekanik aksam ile çimento silolarını havi) beton tesisinde karıştırılarak beton imali, taze betonun transmikserlerle işbaşına taşınması, beton tulumbası veya seri asansör ile her derinlik ve yüksekliğe taşınarak yerine konulması, vibratör ile sıkıştırılması, vibratör iğnesinin giremediği yerlerin mala ve şişlerle şişlenmesi, beton yüzlerinin düzeltilmesi, betonun 1,5 m. den daha derin yerlere dökümünde, çakıl ve kumun segragasyonuna mani olmak için gerekli boru veya altı kapaklı kovaların kullanılması, betonarme demirlerinin yerlerinden oynamaması için gerekli tedbirlerin alınması, gerektiğinde sulanması, soğuktan, sıcaktan ve diğer dış tesirlerden korunması, imal edilen betonun İdarece istenilen mukavemette olup olmadığını anlamak üzere gerekli ve yeter sayıda deney için numune alınması, betonarme duvar temelinin projesine göre istenilen derinlikte kazılması, kazı malzemesinin depolara nakli, kazılan temel içersine projesinde belirtilen ebatlarda grobetonun dökülmesi, gerekli kalıp ve kaplamaların; malzemelerinin işbaşında temini, lamba zıvanalı olarak yapılması, kalıp içlerinin rendelenmesi, lamba, zıvana ve rende yapılmadığı takdirde kalıp içlerinin naylon, kontrplak, sac veya benzeri bir malzeme ile kaplanması ve bilumum takviyelerinin yapılması, priz müddetinin bitiminden sonra kalıp kaplama vs.nin sökülmesi, beton dökülecek yerde su çıktığı veya bulunduğu takdirde; çimentonun yıkanmasına meydan vermeyecek şekilde el veya motopomplarla betonun su altında dökülen kısmında en son beton dökümünden sekiz saat sonrasına kadar bu suyun boşaltılması, betonun kürü, sertleşinceye kadar soğuktan ve sıcaktan korunması, derz ve mafsalların yapılması ve bunlara dolgu malzemesinin konulması, beton numuneleri üzerinde gerekti deneylerin ve inşaatta yükleme deneylerinin yapılması suretiyle beton dökülmesi, taşıyıcı iskele temini ve montajı, dilatasyon derzlerinin ve sızdırmazlık bantlarının projesine göre yapılması için gerekli her türlü malzeme ve işçilik, katran badana yapılması, betonarme duvar arkalarının doldurulması için gerekli olan kırmataş veya taşın temini ve işbaşına taşınması, boşaltılması ve sıkıştırılması, manşon ve manşon işçiliği bedelleri,inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma ve boşaltma, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Demir zati bedeli, nakli, işçiliği, yatay ve düşey taşımalar. Ölçü : Tatbik projesi ebatları üzerinden hesaplanan metreküp cinsinden hacmidir. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/16.130/K/T-1 deki «Betonarme istinat duvarı yapılması (Herşey dahil) (Kırmataş agrega ve beton tesisi ile)» m 3 birim fiyatı üzerinden yapılır.

10 POZ NO: KGM/16.132/K/T - KUTU MENFEZLERDE KURUDA VEYA SUDA HER DOZDA DEMİRLİ BETON (HERŞEY DAHİL) (KIRMATAŞ AGREGA VE BETON TESİSİ İLE) Yatay, düşey, eğik düzlemlerde veya eğri yüzeylerde her derinlik, yükseklik ve genişlikte her cins kalıp ve kaplamada kullanılarak K.T.Ş.nin 308. kısmındaki esaslar dahilinde beton tesisinde demirli beton yapılması. Gerekli suyun işbaşında temini ve depolanması, kum-çakıl ocağının yüklenici tarafından temini, kum ve çakıl vs. agreganın ocaktan çıkartılarak konkasöre verilecek boyutta kırılması, vasıtalara yüklenmesi, ocak - konkasör arasında taşınması, boşaltılması, konkasöre verilmesi, K.T.Ş.nin 308. kısmında belirtilen veya İdarece istenilen granülometriyi elde edecek şekilde konkasörle kırılması. konkasör altının boşaltılması, kırılmış malzemenin vasıtalara yüklenmesi, boşaltılması, depolanması, kırılmış ve elenmiş agreganın beton tesisine taşınması, İnşaat bünyesine giren çimento bedeli, çimentonun taşınması, yüklenmesi, boşaltılması, depolanması, muhafazası,yapılacak laboratuar deneyleri ve granülometrik analizlere göre istenilen mukavemeti temin edecek nispetlerde, ağırlık esasına göre, çimento ve su ile birlikte (en az 4 bölmeli agrega silosu, tartı üniteleri, cebri karıştırıcı ve diğer mekanik aksam ile çimento silolarını havi) beton tesisinde karıştırılarak beton imali, taze betonun transmikserlerle işbaşına taşınması, beton tulumbası veya seri asansör ile her derinlik ve yüksekliğe taşınarak yerine konulması, vibratör ile sıkıştırılması, vibratör iğnesinin giremediği yerlerin mala ve şişlerle şişlenmesi, beton yüzlerinin düzeltilmesi, betonun 1,5 m. den daha derin yerlere dökümünde, çakıl ve kumun segragasyonuna mani olmak için gerekli boru veya altı kapaklı kovaların kullanılması, betonarme demirlerinin yerlerinden oynamaması için gerekli tedbirlerin alınması, gerektiğinde sulanması, soğuktan, sıcaktan ve diğer dış tesirlerden korunması, imal edilen betonun İdarece istenilen mukavemette olup olmadığını anlamak üzere gerekli ve yeter sayıda deney için numune alınması, kutu menfez temelinin projesine göre istenilen derinlikte kazılması, kazı malzemesinin depolara nakli, kazılan temel içersine projesinde belirtilen ebatlarda grobetonun dökülmesi, gerekli kalıp ve kaplamaların; malzemelerinin işbaşında temini, lamba zıvanalı olarak yapılması, kalıp içlerinin rendelenmesi, lamba, zıvana ve rende yapılmadığı takdirde kalıp içlerinin naylon, kontrplak, sac veya benzeri bir malzeme ile kaplanması ve bilumum takviyelerinin yapılması, priz müddetinin bitiminden sonra kalıp kaplama vs.nin sökülmesi, beton dökülecek yerde su çıktığı veya bulunduğu takdirde; çimentonun yıkanmasına meydan vermeyecek şekilde el veya motopomplarla betonun su altında dökülen kısmında en son beton dökümünden sekiz saat sonrasına kadar bu suyun boşaltılması, betonun kürü, sertleşinceye kadar soğuktan ve sıcaktan korunması, derz ve mafsalların yapılması ve bunlara dolgu malzemesinin konulması, beton numuneleri üzerinde gerekli deneylerin ve inşaatta yükleme deneylerinin yapılması suretiyle beton dökülmesi, taşıyıcı iskele, dilatasyon derzlerinin ve sızdırmazlık bantlarının projesine göre yapılması için gerekli her türlü malzeme ve işçilik, katran badana yapılması, kutu menfez kenarlarının doldurulması için gerekli olan kırmataş agreganın temini ve işbaşına taşınması, boşaltılması ve sıkıştırılması, manşon ve manşon işçiliği bedelleri,inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma ve boşaltma, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Demir zati bedeli, nakli, işçiliği, yatay ve düşey taşımalar. Ölçü : Tatbik projesi ebatları üzerinden hesaplanan metreküp cinsinden hacmidir. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/16.132/K/T deki «Kutu menfezlerde kuruda veya suda her dozda demirli beton (Herşey Dahil) (Kırılmış Agrega ve Beton Tesisi İle)» m 3 birim fiyatı üzerinden yapılır. Not: (1) Dökülmüş betonda teknik bakımdan kabulünde sakınca olmayan boyut noksanlıkları var ise bunlardan doğan hacim, projeye göre hesaplanan hacimden çıkartılır. (2) Temel kazısı, betonarme keson kullanılmak suretiyle yapılırsa keson hacmi, beton hacmine dahil edilmez.

11 POZ NO: KGM/18.191/T BORDÜR SÖKÜLMESİ VE NAKLİ Bordürlerin sökülmesi, nakli ve İdarece gösterilecek yerde istif edilmesi. Bordürlerin; sökülmesi, vasıtalara yüklenmesi, depolara taşınması, boşaltılması, idarece gösterilecek yerde istif ve depo edilmesi, aşağıda ''Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar'' başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar : Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü : Sökülen bordürlerin orjinal yerinde ölçülen metre cinsinden uzunluğudur. Ödeme : Birim Fiyat Cetvelinde, Poz KGM/18.191/T deki «Bordürlerin sökülmesi ve nakli» mt. birim fiyatı üzerinden yapılır.

12 POZ NO: KGM/23.015/K/T SANAT YAPILARI, KÖPRÜ VE TÜNELLERDEKİ BETONARME İÇİN Ø8 Ø32 MM.LİK NERVÜRLÜ ÇELİK TEMİNİ VE İŞÇİLİĞİ (HERŞEY DAHİL) K.T.Ş.nin 309. kısmındaki esaslar ve şartlar dahilinde, inşaat bünyesine giren nervürlü demirin temini ve işçiliği ve nakli için gerekli her türlü işlerin yapılması. Birim Fiyata Dahil Olan Masraflar : Demir bedeli, demirin işçiliği, fabrikaca yapılan ilk yükleme dışında yüklenmesi, taşınması, boşaltılması, depolanması ve muhafazası, «Projelerde gösterilmeyen ek payları, çap ve ağırlık toleransları, montajda kullanılan her çeşit parçalar, imal ve işlemeden doğan fazlalıklar ve bağ teli karşılığı bütün zayiat» bedeli, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar, Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar : Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü: Bünyeye giren nervürlü çelik miktarlarının ton cinsinden ağırlığıdır. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/23.015/K/T deki Sanat yapıları, köprü ve tünellerdeki betonarme için Ø8 Ø32 mm.lik nervürlü çelik temini ve işçiliği (Herşey dahil)" ton birim fiyatı üzerinden yapılır.

13 POZ NO: KGM/7502/T - PREFABRİK BETON PARKE İMALİ, İŞBAŞINA NAKLİ VE YERİNE DÖŞENMESİ (6 CM) (HERŞEY DAHİL) Hazırlanmış ve tesviyesi tamamlanmış temeller üzerine K.T.Ş.nin 316. kısmındaki esaslar dahilinde prefabrik beton eleman yapma tesisinde imal edilen beton parkenin projesinde belirtilen şekil, eğim ve kesitlerde yerine konulması. Gerekli makine ve teçhizatın (Tesis ve Santralın) temini montajı ve demontajı, gerekli çimento ve suyun tesis yerinde temini, çimento zati bedeli, depolanması, nakli ve muhafazası, ocakların yüklenici tarafından temini, kum ve kırmataşın ocak veya derelerden çıkarılması, depolanması, kırılması, granülometrisine göre elenmesi, yıkanması, vasıtalara yüklenmesi, taşınması, boşaltılması, beton santralı ve prefabrik beton eleman yapma tesisinde şartnamesine uygun bir şekilde beton parkelerin imali, kürü, imalat yerinde yüklenmesi, prefabrik beton parkelerin imalat yerinden döşendiği yere kadar taşınması, yatak kumunun işbaşında temini, elenmesi, İdarece istenilen ve projesinde gösterilen kalınlıkta serilmesi ve düzeltilmesi, yatak kumu altında dolgu eksiği varsa idarece uygun bulunan malzeme ile bu dolgunun yapılması, sıkıştırılması, parkelerin şartnamesine göre döşenmesi, parke arkasının dolguya gelen yerlerine projesinde belirtilen ebatlarda takoz betonunun yapılması, yağmur suyu drenajı için 10 mt. arayla iki adet Ø 150 mm PVC boru döşenmesi, parke aralarına gerektiği kadar kumun yerleştirilmesi için gereken her türlü malzeme ve işçilik, inşaat ve imalat yerindeki her türlü yatay ve düşey taşıma ve boşaltmalar, numune alınması ve laboratuvar deneylerinin yapılması. aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme. makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü: Prefabrik parkelerin döşendiği yerde ölçülen metrekare cinsinden alanıdır. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz KGM/7502/T deki «Prefabrik beton parke imali, işbaşına nakli ve yerine döşenmesi (6 cm) (Herşey Dahil)» m 2 birim fiyatı üzerinden yapılır.

14 POZ NO: KGM/7504/T - PREFABRİK BETON BORDÜR İMALİ, İŞBAŞINA NAKLİ VE YERİNE DÖŞENMESİ (HERŞEY DAHİL) K.T.Ş.nin 315. kısmındaki esaslar dahilinde, prefabrik beton eleman yapma tesisinde beton bordürlerin imal edilmesi ve yerine döşenmesi. Birim Fiyata Dahil Olan Masraflar : Gerekli makine ve teçhizatın (Tesis ve Santralin) temini, montajı ve demontaj, bordür ve harç için gerekli çimento ve suyun tesis ve döşendiği yerde temini, depolanması, nakli ve muhafazası, ocakların yüklenici tarafından temini, bordür ve harç için gerekli kum ve kırma taşın ocak veya derelerden çıkarılması, depolanması, kırılması, granülometrisine göre elenmesi, yıkanması, vasıtalara yüklenmesi, taşınması, boşaltılması, beton için gerekli olan çimento bedeli ve çimentonun beton tesisine kadar taşınması, beton santralı ve prefabrik beton eleman yapma tesisinde şartnamesine uygun bir şekilde eğilme dayanımı 45 kgf/cm 2 olmak üzere beton bordürlerin imalatı, kürü, imalat yerinde yüklenmesi, inşaat ve imalat yerindeki her türlü yatay ve düşey taşıma ve boşaltmalar, Bordürlerin imalat yerinden döşendiği yere kadar taşınması, bordür temelinin projesinde gösterilen ebatlarda kazılması, kazı malzemesinin depolara taşınması, bordür temel betonunun yapılması, derzlerin betonla doldurulması, bordürlerden numune alınması ve laboratuar deneylerinin yapılması, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılabilmesi için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar : Bu Pozda birim fiyata dahil olmayan masraf yoktur. ÖIçü: Prefabrik beton bordürlerin döşendiği yerde ölçülen metre cinsinden boyudur. Müteahhit firma tarafından teklif edilen Poz KGM/7504/T deki «Prefabrik Prefabrik Beton Bordür İmali İşbaşına Nakli Ve Yerine Döşenmesi (Herşey Dahil)» mt birim fiyatı üzerinden yapılır.

15 POZ NO ÖZEL/1: HER DOZDA DEMİRLİ BETON İLE YAĞMUR SUYU ALMA VE KONTROL BACASI YAPILMASI ( TRETUVAR ALTI VE ORTA HENDEK KAPLAMA ALTINA ) (HERŞEY DAHİL) (KIRILMIŞ AGREGA VE BETON TESİSİ İLE)(C 25): Yatay, düşey, eğik düzlemlerde veya eğri yüzeylerde belirtilen derinlik, yükseklik ve genişlikte her cins kalıp ve kaplamada kullanılarak K.T.Ş.nin 308. kısmındaki esaslar dahilinde beton tesisinde demirli beton yapılması. Gereklİ suyun işbaşında temini ve depolanması, taşın ocaktan çıkartılarak konkasöre verilecek boyutta kırılması, vasıtalara yüklenmesi, ocak - konkasör arasında taşınması, boşaltılması, konkasöre verilmesi, K.T.Ş.nin 401. kısmında belirtilen veya İdarece istenilen granülometriyi elde edecek şekilde konkasörle kırılması. konkasör altının boşaltılması, kırılmış malzemenin vasıtalara yüklenmesi, boşaltılması, depolanması, kırılmış ve elenmiş agreganın beton tesisine taşınması, İnşaat bünyesine giren çimento ve demirin bedeli, demir işçilik ile çimento, demir, taşınması, çimento ve demirin yüklenmesi, boşaltılması, depolanması, muhafazası,yapılacak laboratuar deneyleri ve granülometrik analizlere göre istenilen mukavemeti temin edecek nispetlerde, ağırlık esasına göre, çimento ve su ile birlikte (en az 4 bölmeli agrega silosu, tartı üniteleri, cebri karıştırıcı ve diğer mekanik aksam ile çimento silolarını havi) beton tesisinde karıştırılarak beton imali, taze betonun transmikserlerle işbaşına taşınması, beton tulumbası veya seri asansör ile her derinlik ve yüksekliğe taşınarak yerine konulması, vibratör ile sıkıştırılması, vibratör iğnesinin giremediği yerlerin mala ve şişlerle şişlenmesi, beton yüzlerinin düzeltilmesi, betonun 1,5 m. den daha derin yerlere dökümünde, çakıl ve kumun segragasyonuna mani olmak için gerekli boru veya altı kapaklı kovaların kullanılması, betonarme demirlerinin yerlerinden oynamaması için gerekli tedbirlerin alınması, gerektiğinde sulanması, soğuktan, sıcaktan ve diğer dış tesirlerden korunması, imal edilen betonun İdarece istenilen mukavemette olup olmadığını anlamak üzere gerekli ve yeter sayıda deney için numune alınması, yağmur suyu alma ve kontrol bacası temelinin projesine göre istenilen derinlikte kazılması, kazı malzemesinin depolara nakli, gerekli kalıp ve kaplamaların; malzemelerinin işbaşında temini, lamba zıvanalı olarak yapılması, kalıp içlerinin rendelenmesi, lamba, zıvana ve rende yapılmadığı takdirde kalıp içlerinin naylon, kontrplak, sac veya benzeri bir malzeme ile kaplanması ve bilumum takviyelerinin yapılması, priz müddetinin bitiminden sonra kalıp. kaplama vs.nin sökülmesi, beton dökülecek yerde su çıktığı veya bulunduğu takdirde; çimentonun yıkanmasına meydan vermeyecek şekilde el veya motopomplarla betonun su altında dökülen kısmında en son beton dökümünden sekiz saat sonrasına kadar bu suyun boşaltılması, betonun kürü, sertleşinceye kadar soğuktan ve sıcaktan korunması, derz ve mafsalların yapılması ve bunlara dolgu malzemesinin konulması, beton numuneleri üzerinde gerekti deneylerin ve inşaatta yükleme deneylerinin yapılması suretiyle beton dökülmesi, yağmur suyu alma ve kontrol bacası kenarlarının doldurulması için gerekli olan agreganın temini ve işbaşına taşınması, boşaltılması ve sıkıştırılması, manşon ve manşon işçiliği bedelleri,inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma ve boşaltma, aşağıda «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar Yoktur Ölçü : Tatbik projesi ebatları uygun olarak yapılan 1 (Bir) adet menholdür. Müteahhit firma tarafından teklif edilen, Poz ÖZEL/1 deki «: Her dozda demirli beton ile yağmur suyu alma ve kontrol bacası yapılması ( Tretuvar altı ve orta hendek kaplama altına ) (Herşey dahil) (Kırılmış agrega ve beton tesisi ile)(c 25)» Adet birim fiyatı üzerinden yapılır. Not: (1) Dökülmüş betonda teknik bakımdan kabulünde sakınca olmayan boyut noksanlıkları var ise bunlardan doğan hacim, projeye göre hesaplanan hacimden çıkartılır. (2) Temel kazısı, betonarme keson kullanılmak suretiyle yapılırsa keson hacmi, beton hacmine dahil edilmez.

16 POZ NO: /K/1 PLENT-MİKS ALTTEMEL, PLENT-MİKS TEMEL VE BSK MALZEMELERİNİN SERİM YERİNE NAKLİ (M> MT) (M=33 km) Birim fiyat tariflerine taşıma bedelinin ayrıca ödeneceği yazılan ve taşıma mesafeleri taşıma yolu üzerinden ölçülen Plent-miks alttemel, plent-miks temel ve BSK malzemelerinin K.T.Ş. nin 208. kısmındaki esaslar dahilinde m. den fazla mesafeye taşınması. Malzemenin taşınması için lüzumlu her türlü işçilik,malzeme,makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Yükleme, boşaltma, ambarlama, istif ve figüre. Ölçü: Taşınan malzemenin miktarı, ağırlık olarak ton cinsinden, bunlara ait taşıma mesafesi ise taşınan malzemenin taşınmadan evvel yerindeki ağırlık merkezi ile kullanıldığı veya İdarece ihzar ettirildiği yerdeki ağırlık merkezi arasındaki kilometre cinsinden yatay mesafesi olarak alınacaktır. Taşıma mesafesi İdare tarafından tayin edilen, nakliyede engel çıkarmayacak durumda bulunan, vasıtaların çalışabileceği en kısa yol olacaktır. Herhangi bir sebeple müteahhit taşımayı bu yoldan başka daha uzun bir yol takip ederek yapsa dahi hesaba esas olarak tayin edilen yol alınacaktır. Eğer daha kısa bir yol takip ederek taşıma yapmışsa bu takdirde, hesaba, takip edilen kısa yol alınacaktır. Taşınan malzemenin miktarı ağırlık olarak ton cinsinden G1, G2, G3,..., Gn, ve malzemenin taşınmadan evvel bulunduğu ve kullanıldığı veya ihzar ettirildiği yerlerdeki ağırlık merkezleri arasındaki mesafe olarak alınan kilometre cinsinden ortalama mesafeler, m. den fazla olmak üzere, sırasıyla M1, M2, M3,..., Mn ise, ortalama taşıma mesafelerinin ortalaması; G1 x M1 + G2 x M2 + G3 x M Gn x Gn M = formülü ile bulunacaktır. G1 + G2 + G Gn F= A x 1.25 x K/2 x ( x M ) TL/ton formülü ile hesaplanarak yapılır. NOT : (1) Karayolu ile yapılan taşımalar hangi araçla yapılırsa yapılsın yukarıdaki formüller uygulanır. (2) K.T.Ş.nin 208. kısmındaki taşımalarda müşterek ödemelerin yapılabilmesi için; kullanılacak taşıma formüllerinin, yoğunlukların ve «A» katsayılarının aynı olması gerekir. Bu şartlara haiz olan taşımalarda müşterek ( ) ve (M)'in hesaplanmasında ilgili pozlardaki, taşıma mesafelerinin karekökleri ortalaması ( ) ve taşıma mesafelerinin ortalaması (M)'in hesaplanmasında izlenen yöntemler uygulanır. (3) Bu formüldeki : M; Taşıma yolu üzerinden ölçülen km. cinsinden yatay mesafelere göre yukarıdaki esaslar dahilinde hesap edilen, ortalama taşıma mesafelerinin ortalamasıdır. F; 1 ton malzemenin TL olarak taşıma birim fiyatıdır. K/2; Birim fiyat teklif cetvelinde, yüklenici firma tarafından, üstyapı işleri nakliye formüllerinde kullanılmak üzere teklif edilen "Her cins ve tonajda motorlu araca ait taşıma katsayısıdır." A= 1,00 (A için hizasında yazılı değer esas alınır. Ancak herhangi bir değer yazılmamışsa A= 1,00 kabul edilir. İhaleden sonra herhangi bir sebeple «A» değerinin tespiti mümkün değildir.)

17 POZ NO: /K/2d İDARE MALI BİTÜMÜN PLENTE NAKLİ VE EMİŞ DERECESİNE KADAR ISITILMASI (M> MT) (M= MT) Birim fiyat tariflerine taşıma bedelinin ayrıca ödeneceği yazılan ve taşıma mesafeleri taşıma yolu üzerinden ölçülen İdare malı bitüm malzemesinin K.T.Ş. nin 208. kısmındaki esaslar dahilinde m. den fazla mesafeye taşınması ve emiş derecesine kadar ısıtılması. İdarece istenilen penetrasyonda ve evsaftaki İdare malı asfalt çimentosu (penetrasyon asfalt) malzemesinin plente kadar taşınması, taşıma dolayısıyla soğuyan bitümlü malzemenin emiş derecesine kadar ısıtılması, depolanması ve muhafazası, aşağıda "Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar" başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü: Taşınan malzemenin miktarı, bitümlü malzemenin bulunduğu kabın dolu ve boş olarak tartılmak suretiyle bulunacak ton cinsinden ağırlık farkı olarak, bunlara ait taşıma mesafesi ise taşınan malzemenin taşınmadan evvel yerindeki ağırlık merkezi ile kullanıldığı veya İdarece ihzar ettirildiği yerdeki ağırlık merkezi arasındaki kilometre cinsinden yatay mesafesi olarak alınacaktır. Taşıma mesafesi İdare tarafından tayin edilen, nakliyede engel çıkarmayacak durumda bulunan, vasıtaların çalışabileceği en kısa yol olacaktır. Herhangi bir sebeple müteahhit taşımayı bu yoldan başka daha uzun bir yol takip ederek yapsa dahi hesaba esas olarak tayin edilen yol alınacaktır. Eğer daha kısa bir yol takip ederek taşıma yapmışsa bu takdirde, hesaba, takip edilen kısa yol alınacaktır. Taşınan malzemenin miktarı ağırlık olarak ton cinsinden G1, G2, G3,..., Gn, ve malzemenin taşınmadan evvel bulunduğu ve kullanıldığı veya ihzar ettirildiği yerlerdeki ağırlık merkezleri arasındaki mesafe olarak alınan kilometre cinsinden ortalama mesafeler, m. den fazla olmak üzere, sırasıyla M1, M2, M3,..., Mn ise, ortalama taşıma mesafelerinin ortalaması; G1 x M1 + G2 x M2 + G3 x M Gn x Gn M = formülü ile bulunacaktır. G1 + G2 + G Gn F= A x 1.25 x K/2 x ( x M ) TL/ton formülü ile hesaplanarak yapılır. NOT : (1) Karayolu ile yapılan taşımalar hangi araçla yapılırsa yapılsın yukarıdaki formüller uygulanır. (2) K.T.Ş.nin 208. kısmındaki taşımalarda müşterek ödemelerin yapılabilmesi için; kullanılacak taşıma formüllerinin, yoğunlukların ve «A» katsayılarının aynı olması gerekir. Bu şartlara haiz olan taşımalarda müşterek ( ) ve (M)'in hesaplanmasında ilgili pozlardaki, taşıma mesafelerinin karekökleri ortalaması ( ) ve taşıma mesafelerinin ortalaması (M)'in hesaplanmasında izlenen yöntemler uygulanır. (3) Bu formüldeki : M; Taşıma yolu üzerinden ölçülen km. cinsinden yatay mesafelere göre yukarıdaki esaslar dahilinde hesap edilen, ortalama taşıma mesafelerinin ortalamasıdır. F; 1 ton malzemenin TL olarak taşıma birim fiyatıdır. K/2; Birim fiyat teklif cetvelinde, yüklenici firma tarafından, üstyapı işleri nakliye formüllerinde kullanılmak üzere teklif edilen "Her cins ve tonajda motorlu araca ait taşıma katsayısıdır." A= 1,00 (A için hizasında yazılı değer esas alınır. Ancak herhangi bir değer yazılmamışsa A= 1,00 kabul edilir. İhaleden sonra herhangi bir sebeple «A» değerinin tespiti mümkün değildir.)

18 POZ NO: KGM/18.190/T KIRMATAŞ, ŞOSE VE ASFALT SÖKÜLMESİ VE DEPOLARA NAKLİ Kırmataş, şose ve asfaltın kazılması, sökülmesi, çıkan malzemenin; vastılara yüklenmesi, depolara taşınması, boşaltılması, dolgu yerinde tabaka tabaka serilmesi ve düzeltilmesi veya depo yerinde istif edilmesi aşağıda ''Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar'' başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alat ve edevat masrafları ile müteahhit karı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar : Bu pozda birim fiyata dahil olmayan masraflar yoktur. Ölçü : Sökülen kırmataş, şose ve asfaltın orjinal yerinde ölçülen metreküp cinsinden hacmidir. Ödeme : Birim Fiyat Cetvelinde, Poz KGM/18.190/T deki «Kırmataş, şose ve asfalt sökülmesi ve depolara nakli» m3 birim fiyatı üzerinden yapılır.

19 POZ NO : KGM/6405-M/T - İDARE MALI BİTÜM İLE5 CM. SIKIŞMIŞ KALINLIKTA 1 M2 ASFALT BETONU AŞINMA TABAKASI YAPILMASI (KIRILMIŞ VE ELENMİŞ OCAK TAŞI VE MODİFİYE BİTÜM İLE) (TİP-1) (BİTÜMÜN PLENTE NAKLİ HARİÇ) (HERŞEY DAHİL) T.Ş.nin 407. kısmındaki esaslar ve şartlar dahilinde, 5 cm. sıkışmış kalınlıkta 1 m 2 sıcak karışım asfalt betonu aşınma tabakası yapılması. Taş ocağının yüklenici tarafından temini, gerekli makine ve teçhizatın işbaşında temini, montajı ve demontajı, taşın ocaklardan çıkartılması, konkasöre verilecek ebatta kırılması, vasıtalara yüklenmesi, ocaktan konkasöre kadar taşınması, boşaltılması, konkasöre verilmesi, şartnamesinde belirtilen veya İdarece istenilen granülometriyi elde edecek şekilde konkasörle kırılması ve elenmesi, gruplara ayrılması, gerektiğinde ilave filler ve doğal kum temini, munzam elemeler ve granülometri ayarlama işlerinin yapılması, konkasör altının boşaltılması, agreganın vasıtalara yüklenmesi, plent sahasındaki depo yerine taşınması ve boşaltılması, depo yerinde taşıma vasıtalarına yüklenmesi, plent silosuna kadar taşınması, siloya boşaltılması, ısıtılması, kurutulması, elenerek gruplara ayrılması, karıştırıcıya nakli, buhar jeneratörü için gerekli suyun işbaşında temini. Takriben HP gücünde ortalama ton/saat kapasiteli, asgari 150 HP gücünde değirmenli (high-shear) full otomatik sabit veya mobil tip plentin işbaşında temini, montajı ve demontajı. Bitümlü malzemenin emiş derecesinden tatbik derecesine kadar ısıtılması, servis tankından asfalt pompası ile modifiye bitüm hazırlama tankına aktarılması, plent yanında araçlardan boşaltılması, ve istifi ile istenen miktar ve şartlarda modifiye bitüm plentine boşaltılması, katkı maddesinin, bitüm ile birlikte özel plentte 185 C sabit sıcaklıkta homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırılarak parçalayıcı (High-Shear) değirmenden geçirilmesi, kalite kontrolünün yapılabilmesi için laboratuar kurulması, kalite kontrol işlerinin yapılması ve servis tankına aktarılması, özel servis tankında depolanması suretiyle özel plentte polimer modifiye bitüm (PMB) hazırlanması. Hazırlanan modifiye bitüm K.T.Ş. tablo Modifiye bitümün fiziksel özellikleri şartnamesi Tip II şartlarını sağlayacaktır. Bitümlü malzemenin depo tankına aktarılması, depo tankında emiş derecesine kadar ısıtılması ve servis tankına aktarılması, depo ve servis tankında depolanması, hazırlanan modifiye bitümün tatbik derecesine kadar ısıtılması, miksere istenilen miktarda püskürtülmesi, agrega ve modifiye bitümün şartnamesine göre karıştırılması, kaplama yapılacak yol sathının ve kaplama anında ek yerlerinin süpürülmesi ve çıkan süprüntü malzemesinin platform dışına atılması veya tretuvar üzerine konulması, bitümlü yapıştırıcı (RC-250) hazırlanması için benzinin iş başında temini, bitümlü yapıştırıcı (RC-250) hazırlanması, depolanması, bitümlü yapıştırıcının yol boyunca taşınması, distribütöre aktarılması, tatbik derecesine kadar distribütörde ısıtılması ve püskürtme borusu ile veya borunun yanaşmadığı yerlerde el ile püskürtülmesi, sıcak bitümlü karışımın taşıma vasıtalarına yüklenmesi, bitümlü karışımın işbaşına kadar taşınması, finişere boşaltılması, elektronik duyargalı finişerle serilmesi, tokmaklanması, demir merdaneli ve lastik tekerlekli silindirlerle sıkıştırılması, gerektiğinde ek yerlerinin ısıtılması, kesilmesi, kenarların ve ek yerlerinin tanzimi, geometrik standardın temini için aletli ölçmelerin yapılması, elektronik duyargalı finişer için yan baz hattının yerleştirilmesi. kot almaya yarayacak ayarlı ofset hattının teşkili, aplikasyon, nivelman vs. yapılması, taşıma kamyonlarının plentte bekletilmeleri, finişerle beraber çalışmaları ve sırası gelinceye kadar beklemelerinin karşılığı, araştırma ve teknik nezaret işlerinin yapılması, şehir içinde yapılan süpürme işlerinde tretuvara konan süprüntü malzemesinin vasıtalara yüklenmesi, taşınması ve boşaltılması, doğal kumun plente taşınması suretiyle tabakanın teşkili ile aşağıda Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar. Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar: taşıma dolayısıyla soğuyan bitümlü malzemenin emiş derecesine kadar ısıtılması. Ölçü : 5 cm. sıkışmış kalınlıktaki aşınma karışımının metrekare cinsinden alanıdır. Ödeme : Müteahhit firma tarafından teklif edilen Poz KGM/6405/T deki «İdare malı bitüm ile5 cm. sıkışmış kalınlıkta 1 m2 asfalt betonu aşınma tabakası yapılması (Kırılmış ve elenmiş ocak taşı ve modifiye bitüm ile) (Tip-1) (Bitümün plente nakli hariç) (Herşey dahil)» m 2 teklif fiyatı üzerinden yapılır.not: (1) Aşınma, projede belirtilen 5 cm. kalınlıkta serilecektir. (2) Bitümlü karışım içindeki agrega karışım oranlarının değişmesi veya ilave filler ve/veya kum gerekmesi halinde, herhangi bir munzam ödeme veya yeni fiyat yapılmaz. (3) Bitümlü sıcak karışımlarda müteahhit, İdarece verilen karışım formülüne göre imalat yapmak zorundadır. İdare tarafından dizaynın değiştirilmesinden dolayı birim fiyatta herhangi bir değişiklik yapılmaz.

20 POZ NO: ÖZEL/BSK(13)13CM. SIKIŞMIŞ KAL. 1M2 BSK YAPILMASI ( 8CM. BİNDER VE 5CM. TİP-1 MODİFİYE BİTÜMLÜ AŞINMA TABAKALARI) (KIR. VE EL. OCAK TAŞI VE İDARE MALI BİTÜM İLE) (BİTÜM NAKLİ VE BSK'NIN SERİM YERİNE NAKLİ HARİÇ) (HERŞEY DAHİL) K.T.Ş.nin 406. ve 407. kısmındaki esaslar ve şartlar dahilinde, 13 cm. sıkışmış kalınlıkta 1 m 2 BSK yapılması. Gerekli makine ve teçhizatın işbaşında temini, montajı ve demontajı, taşın ocaklardan çıkarılması, konkasöre verilecek ebatta kırılması, vasıtalara yüklenmesi, ocak konkasör arasında taşınması, boşaltılması, konkasöre verilmesi, şartnamesinde belirtilen veya İdarece istenilen granülometriyi elde edecek şekilde konkasörle kırılması ve elenmesi, gruplara ayrılması, gerektiğinde ilave filler ve doğal kum temini, munzam elemeler ve granülometri ayarlama işlerinin yapılması, konkasör altının boşaltılması, agreganın vasıtalara yüklenmesi, plente nakli, plent sahasında boşaltılması ve depo edilmesi, depo yerinden taşıma vasıtalarına yüklenmesi, plent silosuna kadar taşınması, siloya boşaltılması, ısıtılması, kurutulması, elenerek gruplara ayrılması, karıştırıcıya nakli, buhar jeneratörü için gerekli suyun işbaşında temini. Modifiye bitüm hazırlamak için, takriben HP gücünde ortalama ton/saat kapasiteli, asgari 150 HP gücünde değirmenli (high-shear) full otomatik sabit veya mobil tip plentin işbaşında temini, montajı ve demontajı. Bitümlü malzemenin emiş derecesinden tatbik derecesine kadar ısıtılması, servis tankından asfalt pompası ile modifiye bitüm hazırlama tankına aktarılması, plent yanında araçlardan boşaltılması ve istifi ile istenen miktar ve şartlarda modifiye bitüm plentine boşaltılması, katkı maddesinin iş başında temini, dizayn oranına uygun miktarda ve bitüm ile birlikte özel plentte 185 C sabit sıcaklıkta homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırılarak parçalayıcı (High-Shear) değirmenden geçirilmesi, kalite kontrolünün yapılabilmesi için laboratuar kurulması, kalite kontrol işlerinin yapılması ve servis tankına aktarılması, özel servis tankında depolanması suretiyle özel plentte polimer modifiye bitüm (PMB) hazırlanması. Hazırlanan modifiye bitüm K.T.Ş. tablo Modifiye bitümün fiziksel özellikleri şartnamesi Tip II şartlarını sağlayacaktır. Bitümlü malzemenin depo tankına aktarılması, depo tankında emiş derecesine kadar ısıtılması ve servis tankına aktarılması, depo ve servis tankında depolanması, tatbik derecesine kadar ısıtılması, miksere istenilen miktarda püskürtülmesi, agrega ve bitümlü veya modifiye bitümlü malzemenin şartnamesine göre karıştırılması, kaplama yapılacak yol sathının ve kaplama anında ek yerlerinin süpürülmesi ve çıkan süprüntü malzemesinin platform dışına atılması veya tretuvar üzerine konulması, şehir içinde yapılan süpürme işlerinde tretuvara konan süprüntü malzemesinin vasıtalara yüklenmesi, taşınması ve boşaltılması, doğal kumun plente taşınması, binder ve aşınma tabakaları imalatlarında kullanılmak üzere bitümlü yapıştırıcı bedeli, depolanması, bitümlü yapıştırıcının yol boyunca taşınması, distribütöre aktarılması, tatbik derecesine kadar distribütörde ısıtılması ve püskürtme borusu ile veya borunun yanaşmadığı yerlerde el ile püskürtülmesi, sıcak bitümlü karışımın taşıma vasıtalarına yüklenmesi, serim yerine nakli, finişere boşaltılması, elektronik duyargalı finişerle serilmesi, tokmaklanması, demir merdaneli ve lastik tekerlekli silindirlerle sıkıştırılması, gerektiğinde ek yerlerinin ısıtılması, kesilmesi, kenarların ve ek yerlerinin tanzimi, geometrik standardın temini için aletli ölçmelerin yapılması, elektronik duyargalı finişer için yan baz hattının yerleştirilmesi, kot almaya yarayacak ayarlı ofset hattının teşkili, aplikasyon, nivelman vs. yapılması, taşıma kamyonlarının plentte bekletilmeleri, finişerle beraber çalışmaları ve sırası gelinceye kadar beklemelerinin karşılığı, araştırma ve teknik nezaret işlerinin yapılması, düzgünsüzlüğün (Sürüş Konforu / Kalitesi) ve kayma direncinin belirlenmesi için Yol Üstyapısı Performans Kriterleri ve Ödeme Koşulları Şartnamesi nde belirtilen esaslar ve şartlar dahilinde, tüm giderleri yükleniciye ait olmak üzere profilometre ve kayma direnci ölçüm cihazlarıyla ölçümlerin yapılması suretiyle BSK tabakalarının teşkili ile aşağıda "Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar" başlığı altında sayılanlar dışında kalan diğer bütün işlerin yapılması için lüzumlu her türlü işçilik, malzeme, makine, alet ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel masraflar.

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2014/167988 A 1 B 2 Sıra No Iş Kalemi No İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2014/167988 A 1 B 2 Sıra No Iş Kalemi No İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2014/167988 A 1 B 2 Sıra No Iş Kalemi No İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması 1 KGM/2200/T-1 Her cins ve zeminde yarma ve yan ariyet kazısı ve altgeçit

Detaylı

İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET SAHASINDA BULUNAN ASFALT YOLLARIN TAMİR VE BAKIMININ YAPILMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET SAHASINDA BULUNAN ASFALT YOLLARIN TAMİR VE BAKIMININ YAPILMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET SAHASINDA BULUNAN ASFALT YOLLARIN TAMİR VE BAKIMININ YAPILMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ A. İŞİN YERİ : Eskişehir ili Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesinde faaliyette bulunan Kırka

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA MEYDANLARI BİRİM FİYAT ANALİZLERİ 2014

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA MEYDANLARI BİRİM FİYAT ANALİZLERİ 2014 T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA MEYDANLARI BİRİM FİYAT ANALİZLERİ 2014 MEYDAN YAPIM DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI BİRİM FİYATLARI POZ NO 15.001/H

Detaylı

BİRİM FİYAT ANALİZLERİ ( Tarihinden Önceki İşler İçin)

BİRİM FİYAT ANALİZLERİ ( Tarihinden Önceki İşler İçin) No Poz No Tanımı Birimi Birim Fiyat B.F. Tarihi 1 07.005/1 1 TON YÜKÜN KAMYONLA 1 KM.YE NAKLİ TON 1.29 01/01/2006 2 07.005/2 1 TON YÜKÜN KAMYONLA 2 KM.YE NAKLİ TON 1.83 01/01/2006 3 07.005/3 1 TON YÜKÜN

Detaylı

Mukayeseli Keşif Cetveli

Mukayeseli Keşif Cetveli Sayfa :1 Sıra No Poz No Tanımı i 1.Keşif 1 14.002 EL İLE SERT TOPRAK KAZILMASI,SER.DÜZ.BOŞLUKL.DOLD URULMASI M3 9337.73 1.71 15,967.52 0.00 0.00 15,967.52 2 14.003 EL İLE YUMUŞAK KÜSKÜLÜK KAZILMASI,SER.DÜZ.BOŞL.DOLDUR

Detaylı

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Yapı İşleri Müdürlüğü -II YILI

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Yapı İşleri Müdürlüğü -II YILI T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Yapı İşleri Müdürlüğü -II- 2005 YILI YAPI -YOL VE KANALİZASYON İŞLERİ BİRİM FİYAT ANALİZLERİ (01.01.2002 tarihinden itibaren ihale edilen

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ 2015 Bu fiyatlar, 1.1.2002 den sonra ihaleye çıkılan işler için geçerli olup 1.1.2002

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ 2013 Bu fiyatlar, 1.1.2002 den önce ihaleye çıkılan işler için geçerli olup 1.1.2002

Detaylı

GENEL BİRİM FİYAT TARİFLERİ

GENEL BİRİM FİYAT TARİFLERİ GENEL BİRİM FİYAT TARİFLERİ 1. GENEL ŞARTLAR 1. Tüm Teklif Birim Fiyatlara aşağıda belirtilen bedeller, giderler ve müteahhitlik karı dahil edilecektir, a) Malzemelerin uluslararası, şehirlerarası nakliye

Detaylı

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ

İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ İNŞAAT PROJELERİNİN YAPIM SÜRECİNDE KEŞİF VE METRAJ Yapı Maliyetinin Belirlenmesi Ön Keşif (Burada amaç projeden dolayı firmamızın kazık yememesi ve verilen teklifin ne derece geçerli olduunun belirlenmesi).

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN 2 2-TEMEL KAVRAMLAR 3 Karayolu: Her türlü kara taşıt ve yaya ulaşımı için oluşturulmuş kamunun yararına açık arazi şeridi Karayolu trafiği: Karayolunu

Detaylı

DSİ 2015 YILI BİRİM FİYAT CETVELİ

DSİ 2015 YILI BİRİM FİYAT CETVELİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı DSİ 2015 YILI BİRİM FİYAT CETVELİ Bu birim fiyatlar; 01.01.2002 tarihinden önce ihale edilen veya ihalesi

Detaylı

Metraj Cetveli. Yapılan İşin Cinsi Adet Boyu Eni Yüks. Azı Çoğu No 1 08.009 MAKİNA İLE ELENMİŞ KUM-ÇAKIL (GRANÜLOMETRİK) HAZIR M3

Metraj Cetveli. Yapılan İşin Cinsi Adet Boyu Eni Yüks. Azı Çoğu No 1 08.009 MAKİNA İLE ELENMİŞ KUM-ÇAKIL (GRANÜLOMETRİK) HAZIR M3 Hakediş :36 Sayfa :1 1 08.009 MAKİNA İLE ELENMİŞ KUM-ÇAKIL (GRANÜLOMETRİK) HAZIR M3 KORULU 107 DRENAJ (ATAŞMANDAN) 214.858 214.858 Toplamı=214.858 2 14.002 EL İLE SERT TOPRAK KAZILMASI,SER.DÜZ.BOŞLUKL.DOLDU

Detaylı

YAPI İŞLERİNDE DERİNLİK VE SU ZAMMI ÖDENMESİ, İKSA - ŞEV

YAPI İŞLERİNDE DERİNLİK VE SU ZAMMI ÖDENMESİ, İKSA - ŞEV YAPI İŞLERİNDE DERİNLİK VE SU ZAMMI ÖDENMESİ, İKSA - ŞEV I.) DERİNLİK ZAMMI: Tüm Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşlerinde Birim Fiyat Tarifleri ve Eki Fiyat Cetvellerindeki koşullara göre her cins zeminde

Detaylı

DSİ 2015 YILI BİRİM FİYAT CETVELİ

DSİ 2015 YILI BİRİM FİYAT CETVELİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı DSİ 2015 YILI BİRİM FİYAT CETVELİ Bu birim fiyatlar; 01.01.2002 tarihinden sonra ihaleye çıkılan işlerde

Detaylı

BETON YOL Hasdal-Kemerburgaz

BETON YOL Hasdal-Kemerburgaz BETON YOL Hasdal-Kemerburgaz 1 İçerik 1. Beton yol lokasyonu 2. Beton yol özellikleri 2.1) Beton tabaka kalınlığı 2.2) Yolun enkesitinin şematik gösterimi 3. Mevcut beton karışım dizaynı 4. Beton yol yapım

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı :... Açık Tebligat A dresi:... / /2014 Bağlı Olduğu

Detaylı

BİRİM FİYAT POZ TARİFLERİ

BİRİM FİYAT POZ TARİFLERİ BİRİM FİYAT POZ TARİFLERİ Sıra No 1 Özel -1 100x40x25 cm boyutlarında ASMOLEN STRAFOR İLE( 8-10 DNS YOGUNLUKLU) DÖŞEME YAPILMASI 1,05 m2 herboyutta ve 0,25 m yüksekliğinde hafif asmolen stafor malzemenin

Detaylı

GRUP: 3699 BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ METAL OLMAYAN MİNERAL ÜRÜNLER

GRUP: 3699 BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ METAL OLMAYAN MİNERAL ÜRÜNLER GRUP: 3699 BAŞKA YERDE SINIFLANDIRILMAMIŞ METAL OLMAYAN MİNERAL ÜRÜNLER Kilitli Parke taşı,beton bordür, beton ve betonarme borular, beton briket, beton blok, öngerilimli-öngerilimsiz prefabrik yapı elemanları

Detaylı

ULAŞTIRMA SİSTEMLERİNE İLİŞKİN GENEL TANIMLAR

ULAŞTIRMA SİSTEMLERİNE İLİŞKİN GENEL TANIMLAR 1 ULAŞTIRMA SİSTEMLERİNE İLİŞKİN GENEL TANIMLAR Ulaştırma Mühendisliğinde kullanılan teknik terimlerin ve ulaştırma sistemlerine ilişkin genel tanımların bir özeti aşağıdaki satırlarda verilmektedir. 1.

Detaylı

İNŞAAT ÖZEL TEKNİK ŞARTNAME

İNŞAAT ÖZEL TEKNİK ŞARTNAME 1 Alt temel malzeme Makineli Alt temel malzemenin gerekli şantiye yerine kadar nakli, temini, temini, nakli, (yükleme, boşaltma vb.., dahil); 30'ar cm. aralıklarla tabaka tabaka serilmesi, serilmesi sulanması,

Detaylı

ŞANTİYE TEKNİĞİ BİRİM FİYATLAR. İmalat veya malzemeden bir birim elde edilmesi için ödenen bedel olarak açıklanmaktadır.

ŞANTİYE TEKNİĞİ BİRİM FİYATLAR. İmalat veya malzemeden bir birim elde edilmesi için ödenen bedel olarak açıklanmaktadır. VIII. HAFTA ŞANTİYE TEKNİĞİ BİRİM FİYATLAR 1 Birim Fiyat: İmalat veya malzemeden bir birim elde edilmesi için ödenen bedel olarak açıklanmaktadır. Bir imalatın birim fiyatını bulmak için fiyat analizi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. Staj yerinde öğrendiği bilgileri günlük olarak raporlamalıdır. Rapor(Staj defteri) hazırlanırken 3. Tekil şahıs hitabıyla(yapıldı, gidildi,

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Niğde Üniversitesi Toprak İşleri Ders Notları TOPRAK İŞLERİ. Dersin Amacı

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Niğde Üniversitesi Toprak İşleri Ders Notları TOPRAK İŞLERİ. Dersin Amacı TOPRAK İŞLERİ Dersin Amacı Ulaştırma projelerinin yapımında gerekli olan toprak işleri konularında temel kavramların öğretilmesi. 1 Dersin Hedefleri Toprak işlerin hakkında genel bilgiye sahip 1 : olmak

Detaylı

DOĞUMHANE PADOKSU İNŞAAT İŞLERİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

DOĞUMHANE PADOKSU İNŞAAT İŞLERİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 DOĞUMHANE PADOKSU İNŞAAT İŞLERİ ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ 2 1.0 GENEL ŞARTLAR Yüklenici, kesin kabul tarihinden sonrada malzemelerin kalitesinden, yapım ve onarım tekniğine uygun olarak yapılmamasından

Detaylı

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR Rijit Üstyapı: Oldukça yüksek eğilme mukavemetine sahip ve Portland çimentosundan yapılmış, tek tabakalı plak vasıtasıyla yükleri taban zeminine dağıtan üstyapı tipidir. Çimento

Detaylı

Pursantaj (%) 1 Elile elenmiģ kum,çakıl yada kum-çakıl çıkarılması ve yığılması m³ 0,022326. Poz No Ġmalatın Cinsi Birim Miktarı

Pursantaj (%) 1 Elile elenmiģ kum,çakıl yada kum-çakıl çıkarılması ve yığılması m³ 0,022326. Poz No Ġmalatın Cinsi Birim Miktarı ĠĢ Grubu: SANAYĠ SĠTESĠ AYAKLI DEPO (V= 00 M,H= Sayfa: 1 1 Elile elenmiģ kum,çakıl yada kum-çakıl çıkarılması ve yığılması m³ 0,0 Anma çapı=4", 100 mm, et kalınlığı=.5 mm, tecritli manģonlu diģli çelik

Detaylı

BÖLÜM 2. ESNEK ÜSTYAPILAR

BÖLÜM 2. ESNEK ÜSTYAPILAR BÖLÜM 2. ESNEK ÜSTYAPILAR Esnek üstyapılar, taşıtlar için gerekli performansı (sürüş konforu ve emniyeti sağlayabilme özelliğine) sağlayan ve taşıtların neden olduğu gerilmelere karşı yeterince stabiliteye

Detaylı

4. BÖLÜM NAKLİYE ANALİZLERİ

4. BÖLÜM NAKLİYE ANALİZLERİ 4. BÖLÜM NAKLİYE ANALİZLERİ İNŞ 404 Yapı Yönetimi 2 4. NAKLİYE ANALİZLERİ İnşaatta kullanılacak bazı malzemelere üretildikleri ya da temin edildiği (fabrika, depo veya ocakta) yer ile şantiye arasındaki

Detaylı

TEKLİF İSTEMEYE DAVET

TEKLİF İSTEMEYE DAVET TEKLİF İSTEMEYE DAVET İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER Adı, Adresi Telefon-Faks No Piyasa Fiyat Araştırmasını Yapan Personelin Adı, Unvanı : Karabük İl Özel İdaresi- Destek Hizmetleri Müdürlüğü : 0 370 415 1722-412

Detaylı

Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Neden gerekli? Hat üstyapısının drenajı için Yer altı suyunu kontrol etmek için Şevlerin drene edilmesi için gereklidir. Yüzeyaltı drenaj,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLI I DEVLET SU LER GENEL MÜDÜRLÜ Ü Barajlar ve HES Dairesi Ba kanlı ı B R M F YAT CETVEL

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLI I DEVLET SU LER GENEL MÜDÜRLÜ Ü Barajlar ve HES Dairesi Ba kanlı ı B R M F YAT CETVEL T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLI I DEVLET SU LER GENEL MÜDÜRLÜ Ü Barajlar ve HES Dairesi Ba kanlı ı B R M F YAT CETVEL 2010 Bu fiyatlar, 1.1.2002 den sonra ihaleye çıkılan i ler için geçerli olup 1.1.2002 den

Detaylı

SU ZAMMI HESAPLARI. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1

SU ZAMMI HESAPLARI. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 SU ZAMMI HESAPLARI Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 Alanı 100 m² den küçük kazılarda, sızan suyun 0,300-10,000 m³/saat arasında olması halinde verilecek su zammı (14.042) F = 1,25*A*m (3H+1) (0,011 Q + 0,10) K

Detaylı

ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN

ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN KOLON KALIP METRAJI UYGULAMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜH. MİM. FAK. İnşaat Müh. Bölümü Yanda verilen döşeme kalıp planında döşeme, kiriş ve kolonlara ait ölçüler verilmiştir.

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı : Açık Tebligat Adresi./... /2014 Bağlı Olduğu Vergi

Detaylı

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N Çatlaklar Yorulma çatlağı Blok kırılma Kenar kırılması Boyuna kırılma (tekerlek izinde) Boyuna kırılma (tekerlek izi dışında)

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim şartları - don etkisi - yol inşaatının uygun olmayan mevsimde

Detaylı

TAŞIMA HESAPLARI. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1

TAŞIMA HESAPLARI. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 TAŞIA HESAPLARI Dr. ürsel ERDAL Sayfa 1 Taşıma aliyetleri İnşaatlarda kullanılacak malzeme ve elemanlardan hangilerine taşıma bedeli verileceği, kamu ihaleleri sözleşmelerinin ayrılmaz eki durumundaki

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-1 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter KAPSAM Temel

Detaylı

BOYKESİT Boykesit Tanımı ve Elemanları

BOYKESİT Boykesit Tanımı ve Elemanları BOYKESİT Boykesit Tanımı ve Elemanları Boykesit yolun geçki ekseni boyunca alınan düşey kesittir. Boykesitte arazi kotlarına Siyah Kot, siyah kotların birleştirilmesi ile elde edilen çizgiye de Siyah Çizgi

Detaylı

5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir. TOPRAK TESFİYE, SANAT YAPILARI VE ÜSTYAPI İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2.BÖLGE İZMİR DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Demirci-Selendi Yolu ( Km:0+000-44+495 ) Arası Toprak

Detaylı

Teklif Raporu. Poz No Tanımı Birimi Miktar Tekli Birim Fiyatı Teklif Tutarı Teklif Karlı B.F Teklif Karlı Tutarı

Teklif Raporu. Poz No Tanımı Birimi Miktar Tekli Birim Fiyatı Teklif Tutarı Teklif Karlı B.F Teklif Karlı Tutarı AMP DEMO PROJESI (DÖVİZ) Teklif Raporu 21.04.2012 Teklif Para Birimi : FR Teklif 001 INŞAAT 1 1.190.971,77 1.190.971,77 1.190.971,77 1.190.971,77 002 MAKİNA TESİSATI 1 90.007,23 90.007,23 90.007,23 90.007,23

Detaylı

Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Karayolu Üstyapı Mühendisliğine Giriş Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN What is pavement? Bir karayolu üstyapısı, doğal zemin veya dolgu üzerine (taban zemini) üzerine, taşıt yüklerini dağıtma amacıyla yapılan

Detaylı

METRAJ NEDİR? NASIL YAPILIR?

METRAJ NEDİR? NASIL YAPILIR? METRAJ NEDİR? NASIL YAPILIR? METRAJ İŞLERİ Metraj; bir yapıyı meydana getiren elemanların ayrı ayrı ölçülerek miktarlarının bulunması işlemine denilmektedir. Ölçümlerde uzunluklar m, alanlar m2 hacimler

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT CETVELİ 2017 Bu fiyatlar, 1.1.2002 den sonra ihaleye çıkılan işler için geçerli olup 1.1.2002

Detaylı

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplamalar Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplama Mevcut BSK kaplama üzerine veya granüler temel tabaka üzerine astar tabakası ve yapıştırma tabakası seriminden sonra, uygun oranda kübik şekle yakın

Detaylı

İLLER BANKASI A.Ş. YATIRIM KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İLLER BANKASI A.Ş. YATIRIM KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLLER BANKASI A.Ş. YATIRIM KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2016 YILI ATIKSU TESİSLERİ BİRİM FİYAT CETVELLERİ İLLER BANKASI A.Ş. ANKARA - 2016 AÇIKLAMALAR : 1- Bu birim fiyatların kullanıldığı hesaplardaki

Detaylı

3. BÖLÜM KAZI İŞLERİ

3. BÖLÜM KAZI İŞLERİ . BÖLÜM KAZI İŞLERİ İNŞ 404 Yapı Yönetimi 2. KAZI İŞLERİ Müteahhide hafriyat ödemesi yapılabilmesi için hafriyatı yapılan arazinin zemin cinsi belirlenmelidir. Birim fiyat tariflerinde zeminler aşağıdaki

Detaylı

Doç. Dr. Halit YAZICI

Doç. Dr. Halit YAZICI Dokuz Eylül Üniversitesi Đnşaat Mühendisliği Bölümü ÖZEL BETONLAR RCC-SSB Doç. Dr. Halit YAZICI http://kisi.deu.edu.tr/halit.yazici/ SİLİNDİRLE SIKI TIRILMI BETON (SSB) Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB),

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı : Açık Tebligat Adresi./.../2014 Bağlı Olduğu Vergi

Detaylı

T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü

T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü 2013 YILINDA ÇORLU MÜCAVİR ALANINDA İHTİYAÇ DUYULAN YAYA VE ARAÇ YOLLARININ 4.5, 6 ve 8 CM'LİK KİLİTLİ PARKE TAŞI, KARE TAŞ, KUMLAMALI TAŞ, KÜP TAŞ,

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ: Mautek İnşaat San. ve Tic. A.Ş. - Mehmet Ali Ünal İnşaat Taah. Mad. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı,

BAŞVURU SAHİBİ: Mautek İnşaat San. ve Tic. A.Ş. - Mehmet Ali Ünal İnşaat Taah. Mad. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı, TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Hamdi GÜLEÇ Üyeler: II. Başkan Şinasi CANDAN, Osman DURU, Erol ÖZ, Köksal SARINCA, Dr. Ahmet İhsan ŞATIR, Hasan KOCAGÖZ, Mehmet ATASEVER, Oğuzhan YILDIZ BAŞVURU SAHİBİ:

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME (İş Kalemleri)

TEKNİK ŞARTNAME (İş Kalemleri) Sayfa: 1 İş Grubu: Ana Grup>TAVŞANLI MERKEZ 97 EVLER S.No Poz No İmalatın Cinsi Birim Miktarı Havalandırma Boru Ve Şapkası (Çinko Sacdan, Çap 1 113-103 Adet 41 125 mm) Çatı arasında tavandan çatı örtüsü

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

BETON KARIŞIM HESABI. Beton; BETON

BETON KARIŞIM HESABI. Beton; BETON BETON KARIŞIM HESABI Beton; Çimento, agrega (kum, çakıl), su ve gerektiğinde katkı maddeleri karıştırılarak elde edilen yapı malzemesine beton denir. Çimento Su ve katkı mad. Agrega BETON Malzeme Türk

Detaylı

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI FORE KAZIK En basit tanımlamayla, fore kazık imalatı için önce zeminde bir delik açılır. Bu deliğe demir donatı yerleştirilir. Delik betonlanarak kazık oluşturulur. FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI 1) Temel kazısı

Detaylı

Taş ocağının şantiyeye mümkün olduğu kadar yakın olması istenir. Ayrıca mevcut bir yola yakınlığı her çeşit ocaklar içinde tercih sebebidir.

Taş ocağının şantiyeye mümkün olduğu kadar yakın olması istenir. Ayrıca mevcut bir yola yakınlığı her çeşit ocaklar içinde tercih sebebidir. TAŞ OCAKLARI Taş ocakları kuruluşu ve işletmesi bakımından şantiyeye benzer ve bağımsız bir birimdir. Kırma taş ve agrega üretilir ve üretilen malzeme çeşitli imalat kalemleri içinde tüketir. Belli başlı

Detaylı

TEKLİF İSTEME MEKTUBU ÜYE ÜYE ÜYE

TEKLİF İSTEME MEKTUBU ÜYE ÜYE ÜYE T.C. KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ F İ R M A K A Ş E S İ TEKLİF İSTEME MEKTUBU ÜYE ÜYE ÜYE Süleyman CÜCE Ahmet YOĞURT Bülent ALKAN Aşağıda cinsi, miktarı ve özellikleri

Detaylı

ÖZEL TEKNİK ŞARTNAME

ÖZEL TEKNİK ŞARTNAME ÖZEL TEKNİK ŞARTNAME KONUSU: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüzün yatırım programında ULAŞTIRMA DEMİRYOLU Sektöründe yer alan 2005E010070 Proje numaralı

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE M a ı ı ı - DOĞRUDAN TEMİN USULÜ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI TEKLİF MEKTUBU KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı :... Açık Tebligat A dresi:...»»»jyfrf..........

Detaylı

DRENAJ YAPILARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN

DRENAJ YAPILARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN DRENAJ YAPILARI Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN DRENAJ Yapımı tamamlanıp trafiğe açılan bir yolun gerek yüzey suyu ve gerekse yer altı suyuna karşı sürekli olarak korunması, suyun yola olan zararlarının önlenmesi

Detaylı

İNŞAAT İŞ KALEMLERİ BİRİM FİYAT ANALİZLERİ

İNŞAAT İŞ KALEMLERİ BİRİM FİYAT ANALİZLERİ Y.15.001/2B Makine ile her derinlik ve her genişlikte yumuşak ve sert toprak kazılması (derin kazı) M3 : 03.504(Y) 03.520(Y) Kazı, kazının taşıtlara yüklenmesi, 25 metre mesafeye kadar taşınması, boşaltılması,

Detaylı

İLK KEŞFİNDE BULUNMAYAN BİRİM FİYATLARIN TESPİTİ VE KULLANILMASI

İLK KEŞFİNDE BULUNMAYAN BİRİM FİYATLARIN TESPİTİ VE KULLANILMASI İLK KEŞFİNDE BULUNMAYAN BİRİM FİYATLARIN TESPİTİ VE KULLANILMASI Sözleşmeye ek 1.nci Keşif Özetinde ve Birim Fiyat Cetvelinde bir imalata ait fiyat gösterilmiş olması, yükleniciye mutlaka o imalatı yapma

Detaylı

Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 2

Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1. Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 2 Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 1 Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 2 1 Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 3 Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 4 2 Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 5 1m² Dr. Mürsel ERDAL Sayfa 6 3 METRAJ İŞLERİ ve SIK KULLANILAN BİRİM İMALAT

Detaylı

T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü

T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü BORDÜR, PARKE TAŞI VE YAĞMUR OLUĞU ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1 1. İŞİN KAPSAMI 1.1 Bordür, Parke Taşı Ve Yağmur Oluğu Alımı İşi 4734 sayılı Kamu İhale

Detaylı

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1/5 ÖN İZOLASYONLU PAKET BORU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu ihalenin amacı; ANS Kampüsüne ait, jeotermal su dağıtım projesi için gerekli

Detaylı

KGM KAUÇUK ASFALT ÇALIŞMALARI

KGM KAUÇUK ASFALT ÇALIŞMALARI SUNUM ADI HAZIRLAYAN BİRİM ADI KGM KAUÇUK ASFALT ÇALIŞMALARI AHMET SAĞLIK ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÜSTYAPI GELİŞTİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLER Türkiye de 180 000 ton /yıl

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK ÜRÜN KALİTE BELGELERİMİZ. - TS 821 EN 1916 : BETON / BETONARME ve SÜRME BORULAR - TS EN 1917 / AC : BETON MUAYENE BACALARI VE ODALARI

KURUMSAL KİMLİK ÜRÜN KALİTE BELGELERİMİZ. - TS 821 EN 1916 : BETON / BETONARME ve SÜRME BORULAR - TS EN 1917 / AC : BETON MUAYENE BACALARI VE ODALARI KURUMSAL KİMLİK. Prekast (taşınabilir) beton elemanları sektöründe, üretim, pazarlama ve satış sonrası destek hizmetleri alanında faaliyet gösteren Standart Beton Boru ; Gebze ve Tuzla fabrikalarında Altyapı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ HAZİRAN 2011 1 AÇIK TENİS KORTU AÇIK BASKETBOL SAHASI VE AÇIK VOLEYBOL SAHASI SAHA VE EKİPMAN ÖZELLİKLERİ Akrilik spor sahaları imalatı Tenis

Detaylı

ASFALT ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

ASFALT ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ ASFALT ÜZERİNE AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Asfalt üzeri akrilik zemin kaplaması özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık

Detaylı

Bir esnek üstyapı projesi hazırlanırken değerlendirilmesi gereken faktörler: - Trafik hacmi, - Dingil yükü, - Dingil yüklerinin tekrarlanma sayısı -

Bir esnek üstyapı projesi hazırlanırken değerlendirilmesi gereken faktörler: - Trafik hacmi, - Dingil yükü, - Dingil yüklerinin tekrarlanma sayısı - BÖLÜM 5. ESNEK ÜSTYAPILARIN PROJELENDİRİLMESİ Yeni bir yol üstyapısının projelendirilmesindeki amaç; proje süresi boyunca, üzerinden geçecek trafiği, büyük deformasyonlara ve çatlamalara maruz kalmadan,

Detaylı

DENEYİN YAPILIŞI: 1. 15 cm lik küp kalıbın ölçüleri mm doğrulukta alınır. Etiket yazılarak içine konulur.

DENEYİN YAPILIŞI: 1. 15 cm lik küp kalıbın ölçüleri mm doğrulukta alınır. Etiket yazılarak içine konulur. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TAZE BETON DENEYLERİ DENEY ADI: TAZE BETON BİRİM HACİM AĞIRLIĞI DENEY STANDARDI: TS EN 12350-6, TS2941, ASTM C138 DENEYİN AMACI: Taze

Detaylı

GÜLBURNU KÖPRÜSÜ GENEL BİLGİLER

GÜLBURNU KÖPRÜSÜ GENEL BİLGİLER GÜLBURNU KÖPRÜSÜ GENEL BİLGİLER 1997 Yılında imzalanan sözleşme ekindeki projelerde öngörüldüğü üzere Gülburnu Koyu nun estetik bir köprüyle geçilmesi için gerekli araştırmaların yapılmasına başlanmış

Detaylı

ANTALYA ÇEVRE YOLLARI

ANTALYA ÇEVRE YOLLARI ANTALYA ÇEVRE YOLLARI Toplam 29 km uzunluğundaki 2003 yılından önce 24,6 km si sathi kaplamalı, 4,4 km si BSK kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açılmıştır. 2003 2008 yılları arasında ise 4,1 km si

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı

İnşaat Nakliye iş kalemleri/iş grupları için Örnek Analiz Formatı Format 1 grubu 1 in Adı: 8 Cm Yüksekliğinde Normal Çimentolu Buhar Kürlü Beton Parke Taşı İle Döşeme Kaplama Yapılması i: M² i forklift ile yüklemeboşaltma+alt zeminin mekanik malzeme ile beslenmesi+taş

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 3 2 Yapı: Tüm canlıların beslenme, barınma ve diğer doğal gereksinimlerini

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

Karayolu Üstyapıları (Rijit-Esnek) İçin Alternatif Prefabrik Plak Yönteminin Geliştirilmesi

Karayolu Üstyapıları (Rijit-Esnek) İçin Alternatif Prefabrik Plak Yönteminin Geliştirilmesi Karayolu Üstyapıları (Rijit-Esnek) İçin Alternatif Prefabrik Plak Yönteminin Geliştirilmesi Doç.Dr. Muhammet Vefa AKPINAR Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Detaylı

ORGANİZASYON ŞEMASI PROJE MÜDÜRÜ. Sekreter. Kalite Kontrol Müd. İnşaat Müd. İdari Müd. Teknik Müd. İş Güvenliği Müd. Hakediş Hazırlama Müd.

ORGANİZASYON ŞEMASI PROJE MÜDÜRÜ. Sekreter. Kalite Kontrol Müd. İnşaat Müd. İdari Müd. Teknik Müd. İş Güvenliği Müd. Hakediş Hazırlama Müd. ORGANİZASYON ŞEMASI PROJE MÜDÜRÜ Sekreter Teknik Müd. İnşaat Müd. İdari Müd. İş Güvenliği Müd. Kalite Kontrol Müd. Hakediş Hazırlama Müd. Yapım müd. Muhasebe müd. Büro güvenliği Laboratuvar Kesin hesap

Detaylı

Lapta Belediyesi ne Bağlı Lapta ve Köylerde Asfalt Kaplama Projesi 2017 LAPTA BELEDİYESİ

Lapta Belediyesi ne Bağlı Lapta ve Köylerde Asfalt Kaplama Projesi 2017 LAPTA BELEDİYESİ LAPTA BELEDİYESİ Lapta Belediyesi ne Bağlı Lapta ve Köylerde Asfalt Kaplama Projesi ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ 1/10 1. GENEL ŞARTLAR : Bu şartname, Genel şartname, İdari Şartname, Planlar ve detayları ile

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Hamdi GÜLEÇ Üyeler: Osman DURU, Erol ÖZ, Köksal SARINCA, Hasan KOCAGÖZ, Mehmet ATASEVER

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Hamdi GÜLEÇ Üyeler: Osman DURU, Erol ÖZ, Köksal SARINCA, Hasan KOCAGÖZ, Mehmet ATASEVER TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Hamdi GÜLEÇ Üyeler: Osman DURU, Erol ÖZ, Köksal SARINCA, Hasan KOCAGÖZ, Mehmet ATASEVER BAŞVURU SAHİBİ: Ka Tasarım İnş. Taah. Tur. San. Tic. Ltd. Şti., Uncalı Mah. Uncalı

Detaylı

S.Ü. YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI (HARİTA VE APLİKASYON HİZMETLERİ) 1- BİNA İŞLERİ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI. İşlem Basamakları

S.Ü. YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI (HARİTA VE APLİKASYON HİZMETLERİ) 1- BİNA İŞLERİ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI. İşlem Basamakları 1- BİNA İŞLERİ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI Bina halihazır harita üzerinde gösterilmiş ise; arazideki mevcut nirengi ve poligon noktalarından istifade edilerek binanın koordinatlarının hesaplanması Bina harita üzerinde

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ S.N Bilim Dalı İşin Adı Mesai İçi Mesai Dışı Mahalinde Fiyat (TL) Fiyat (TL) Fiyat (TL) Analiz Süresi

Detaylı

ÖLÇÜ :Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır. ÖLÇÜ :Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır.

ÖLÇÜ :Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır. ÖLÇÜ :Kaplama yapılan yüzeyler projesi üzerinden hesaplanır. Mermer agregalı terrazo karo ile iç mekan döşeme kaplaması yapılması (Kırılma Yükü Şartları (Sınıf 1) Yüzey alanı

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE HİZMETLERİ 2017 BİRİM FİYAT LİSTESİ GENEL HUSUSLAR

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE HİZMETLERİ 2017 BİRİM FİYAT LİSTESİ GENEL HUSUSLAR BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE HİZMETLERİ 2017 BİRİM FİYAT LİSTESİ GENEL HUSUSLAR 1. Bülent Ecevit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Döner Sermaye İşletmesince,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI MARMARAY PROJESİ FURKAN ERDEM ADIM 1: STAJ ÖNCESİ İŞLEMLER Staj bilgilendirme toplantısı Staj Komisyonu tarafından yapılır. Staj yapılacak yerin

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

GLĠ MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜ

GLĠ MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜ ĠĢ Grubu: Ana Grup>İnşaat İmalatları Sayfa: 1 1 2 3 4 Ø 200 mm anma çaplı HDPE koruge kanalizasyon borusunun döģenmesi Tip 5 Teknik Tarifi: Pr EN 13476-1 'e uygun imal edilen HDPE esaslı koruge kanalizasyon

Detaylı

Bitümlü sıcak karışımlar; - aşınma - binder - bitümlü temel. tabakalarında kullanılır.

Bitümlü sıcak karışımlar; - aşınma - binder - bitümlü temel. tabakalarında kullanılır. BÖLÜM 4. BİTÜMLÜ KARIŞIMLAR Bitümlü sıcak karışımlar hem asfalt bağlayıcının hem de reganın uygun ısıya kadar ısıtılıp uygun oranlarda plentte karışımı ile elde edilmekte ve yüksek standartlı esnek kaplamaların

Detaylı

YÜKSEK FEN KURULU KARARI

YÜKSEK FEN KURULU KARARI : Değişiklik ve ilaveler YÜKSEK FEN KURULU KARARI 01.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere Bakanlığımız nın 24.02.2010 tarih ve 2010/16 sayılı kararı ile; 2010 yılına ait İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatıyla

Detaylı

Trafik yükünü taşımak üzere yapılan ve kaplama, temel, alttemel tabakalarını içine alan yol yapısıdır.

Trafik yükünü taşımak üzere yapılan ve kaplama, temel, alttemel tabakalarını içine alan yol yapısıdır. Yol Üstyapısı Trafik yükünü taşımak üzere yapılan ve kaplama, temel, alttemel tabakalarını içine alan yol yapısıdır. Üstyapı Tipleri 1- Esnek Üstyapı Tesviye yüzeyi ile sıkı bir temas sağlayan ve yükleri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAPI MALZEMELERİ ANABİLİM DALI 1. KONU İlgi yazının ekindeki Murat Ayırkan, Fibertaş Prekast Şirketi adına imzalı dilekçede Fibertaş

Detaylı

YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 S a y f a CİHAZLAR Cihazın ismi Sayfa Beton Basınç Dayanımı ve Kiriş

Detaylı

2.1. Yukarıdaki hususlar dikkate alınarak tasarlanmış betonun siparişinde aşağıdaki bilgiler üreticiye verilmelidir.

2.1. Yukarıdaki hususlar dikkate alınarak tasarlanmış betonun siparişinde aşağıdaki bilgiler üreticiye verilmelidir. Beton Kullanıcısının TS EN 206 ya Göre Beton Siparişinde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar Hazırlayan Tümer AKAKIN Beton siparişi, TS EN 206-1 in uygulamaya girmesiyle birlikte çok önemli bir husus olmıştur.

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 1 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 7 basamaklı merdiven 1 ad çatı 1 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad platform korkuluğu

Detaylı

KARAYOLU TASARIM EL KİTABI ENKESİT ELEMANLARININ TASARIMI

KARAYOLU TASARIM EL KİTABI ENKESİT ELEMANLARININ TASARIMI KARAYOLU TASARIM EL KİTABI 69 4. ENKESİT ELEMANLARININ TASARIMI Yol enkesiti karayolu kapasitesini ve güvenliğini etkileyen önemli bir eleman olup, trafik şeritleri, banket, refüj, üstyapı, hendek ve yarma

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ2024 YAPI MALZEMESİ II BETON ÜRETİMİ Yrd.Doç.Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter BETONUN ÜRETİM AŞAMALARI: 1. MALZEME TEMİNİ

Detaylı