100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 20 Aralık 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. 20 Aralık 2016"

Transkript

1 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 20 Aralık 2016

2 ÜLKEMİZİN 2023 YILI HEDEFLERİNE ULAŞMA SÜRECİNDE YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİMİZ ODAKLI STRATEJİLERİ Bilgi (özellikle Teknoloji) Transfer Ekosisteminin Oluşturulması ve Geliştirilmesi Eğitim ve İnsan Kaynakları Sisteminin Oluşturulması ve Geliştirilmesi

3 1000 Kişi Başına Yeni Doktoralı Mezun Sayısı % Artış Ref: Innovation Union Scoreboard 2014

4 Ref: Innovation Union Scoreboard 2014

5 Misyon Odaklı Doktora Programları Yönlendirilmiş Araştırma Görevlisi Projesi

6

7 Nedir? 100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi kapsamında; Ülkemiz için öncelikli alanlarında nitelikli bilgi üretmek amacıyla, Doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacımızı karşılamak üzere, Devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için, Yükseköğretim tarihinde ilk kez Başkanlığımız tarafından Doktora Bursları verilecektir.

8 100/2000 Projesinin Türkiye deki doktora eğitimindeki önemi nedir? Ülkemizin bilim, teknoloji ve yenilik politikalarında yükseköğretim odaklı hedeflerinin arasında Doktora Derecesine Sahip İnsan Kaynağının Nicelik ve Nitelik Olarak Artırılmasına Yönelik Çalışmalar Yapılması yer almaktadır. 100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi doktoralı insan kaynağını arttırılması amacına yönelik olarak ülkemizin ihtiyaçları ve gelişim alanları dikkate alınarak uzun ve katılımcı bir yaklaşımla tasarlanmıştır.

9 100/2000 Projesinin Türkiye deki doktora eğitimindeki önemi nedir? Bu program kapsamında ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik 100 alanda 2000 doktoralı insan kaynağı yetiştirilecektir. Bu insan kaynaklarının istihdamı ise sadece akademiye yönelik olmayıp, özellikle kamunun ve özel sektörün de gelişimi odaklı süreçlerine de yöneliktir.

10 YÖK Öncelikli Alanları Belirler Üniversiteler YÖK Adaylar Üniversiteler Eğitim vermek istedikleri alanlara ilişkin YÖK e başvurur Üniversitelerden gelen başvuruları değerlendirir, uygun bulduğunu ilan eder İlan edilen kontenjanlar için İlgili Üniversiteye başvuru yapar Adayları değerlendirdikten sonra eğitime başlayanları YÖK e bildirir

11 100/2000 YÖK Doktora Bursları Ne Zaman Verilmeye Başlayacak? 2017 yılı itibariyle başlayacak olup, bu kapsamda öğrencilerin Bahar döneminden itibaren eğitim almaları sağlanacaktır.

12 Burs süresi ve miktarı nedir? Doktora öğrencilerine azami dört yıl, Bütünleşik doktora öğrencilerine azami beş yıl Yılda 12 Ay burs ödemesi yapılacaktır. Burs miktarı: Aylık TL ----Her yıl enflasyon oranına göre artırılacaktır----

13 T.C. Vatandaşı Kimler Başvurabilir? Doktora programı için yüksek lisans mezunu Bütünleşik doktora programı için lisans mezunu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını sağlayan

14 Kimler Başvurabilir? Kamu veya Özel, herhangi bir işyerinde çalışmayan Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olan herkes başvurabilir.

15 Burs Almaya Başlayan Öğrenciler Burs aldıkları süre boyunca eğitimlerine kesintisiz devam etmek zorundadırlar. Kayıt donduran öğrencilere, bu süre zarfında burs ödemesi yapılmaz.

16 Burs Almaya Başlayan Öğrenciler Akademik değişim programları çerçevesindeki (Mevlana, Farabi, Erasmus+vb) programlardan da faydalanabilirler Bu süreler, öğrencinin doktora eğitimindeki azami süresinden sayılır.

17 Burs Almaya Başlayan Öğrenciler Ders aşamasında ilgili anabilim/bilim dalının başkanının, Tez aşamasında ise danışmanının gözetiminde çalışmalarını gerçekleştirir. Öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve öğrenim kredileri devam edebilecektir.

18 Burs Almaya Başlayan Öğrenciler Kendilerine doktora çalışmalarında katkı sağlamak amacı ile sınırlı olmak üzere, ders ve tezin dışında yüklenen yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır

19 Bursun Sonlandırılması Disiplin cezası alan Yatay geçiş yapan İlgili mevzuat kapsamında başarısız olan ve/veya ilişiği kesilenlerin burs ödemeleri sonlandırılır.

20 Yükseköğretim Kurumlarımızın Başkanlığımıza Başvurması ve Değerlendirme Süreci Yükseköğretim kurumları, Başkanlığımızca belirlenen öncelikli doktora alanlarından, eğitim vermek istedikleri mevcut doktora programlarına ait, Öğretim üyesi sayılarını, Eğitim öğretim ve araştırma altyapılarını, Halen doktora eğitimine devam eden öğrenci sayılarını Program kapsamında yetiştirmeyi planladıkları öğrenci sayılarını Doktora kabul şartlarını Başkanlığımıza bildirecektir.

21 Başvuru Ekranı Görüntüsü T.C.

22 Yükseköğretim Kurumlarımızın Başkanlığımıza Başvurması ve Değerlendirme Süreci Eğer, Başkanlığımızca belirlenen öncelikli doktora alanlarından, eğitim vermek istediğiniz doktora programı Üniversitenizde henüz açık değilse Doktora programı açmak için başvuru yapmanız gerekmektedir.

23 Yükseköğretim Kurumlarımızın Başkanlığımıza Başvurması ve Değerlendirme Süreci Doktora Eğitimi vermek istediğiniz her bir program* için ise Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. *Program açık olsun veya açılması için yeni teklif verilmiş olsun

24 100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Formu 1. BAŞVURU SAHİBİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA İLİŞKİN BİLGİLER Yükseköğretim Kurumunun Adı Telefon / Faks / E-posta Başvuru ile ilgili irtibat kişisi (Ad/Soyad/Tel/e-posta) 2. BAŞVURU YAPILAN PROGRAMA İLİŞKİN BİLGİLER 100/2000 Üst Alan Adı/Kodu 100/2000 Alan Adı/Kodu 100/2000 Alt Alan Adı/Kodu Enstitü Ana Bilim Dalı Bilim Dalı Doktora / Bütünleşik Doktora Eğitim Dili Durumu*/** (Açık/Yeni Açılacak) Burslandırılması Planlanan Öğrenci Sayısı * Başvuru Yapılacak Program açıksa.. linkindeki başvuru formu doldurulacak. ** Başvuru Yapılacak Program yeni açılacaksa, Doktora Programı açma teklifinde bulunulması gerekmektedir.

25 100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Formu 3. GENEL DEĞERLENDİRME (Talep Edilen Her Bir Program İçin Ayrı Form Doldurulacaktır) 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA ÖNERİLEN ALANIN SEÇİLME GEREKÇELERİ PROGRAM KAPSAMINDA ÖNERİLEN ALANDA GEÇMİŞE YÖNELİK YETKİNLİKLERİNİZ (Mezun sayısı, Tezler, Yayınlar, Patentler, Başarı Hikayeleri vb detaylı bir şekilde yazılmalıdır.) ÖNERİLEN ALANDA ÜNİVERSİTENİZİN FİZİKİ MEKAN VE ARAŞTIRMA OLANAKLARI (Kullanabilecekleri oda, laboratuvar, makine, teçhizat ile yazılı ve elektronik kaynaklara erişim hakkında bilgi verilmelidir.) PROGRAM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİMLERİ SÜRESİNCE KURUMUNUZCA SAĞLANACAK YURTİÇİ VE/VEYA YURTDIŞI KATKILAR PROGRAM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERE SAĞLANABİLECEK SOSYAL İMKANLAR (Barınma, Yemek, Mediko/Sağlık vb) ÖNERİLEN PROGRAMIN UYGULANMASI SÜRECİNDE UYGULANACAK KURUMSAL YÖNETİM SİSTEMİ (Programdaki öğrencilerin koordinasyonu, Öğrencilerin danışmanlık, İzleme sistemi, kariyer planlama süreçleri vb) PROGRAM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSININ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ (Program kapsamındaki öğrencilerin başarılarının nasıl değerlendireceği, programdan mezun olabilme koşulları vb)

26 Yükseköğretim Kurumlarımızın Başkanlığımıza Başvurması ve Değerlendirme Süreci Başvuru talepleri YÖK Yürütme Kurulunca belirlenen usul ve esaslar kapsamında değerlendirilecektir. Program kapsamında kabul edilen yükseköğretim kurumları, anabilim dalları ve doktora öğrenci sayıları belirlenerek ve ilan edilecektir.

27 Adayların Yükseköğretim Kurumlarına Başvurması ve Değerlendirme Adaylar başvurularını ilgili üniversitelere yapacaktır Doktora eğitimine kabul, ilgili yükseköğretim kurumlarının mevcut lisansüstü öğrenci kabul şartlarına göre gerçekleştirilecektir.

28 Adayların Yükseköğretim Kurumlarına Başvurması ve Değerlendirme Değerlendirme sonucunda doktora eğitimi alması uygun bulunan ve kesin kayıt yaptıran öğrencilerin listesi YÖK e bildirilecektir YÖK Yürütme Kurulunda görüşülerek uygun bulunan burs tutarı, bursiyerlere ödenmek üzere üniversite hesabına altı aylık dönemler halinde aktarılacaktır.

29 Yükseköğretim Kurumlarımızın Sorumlulukları Bursiyerlerin dönemlik başarı, devam/devamsızlık durumlarının takibinden ve YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile belirlenen bursların düzenli olarak ödenmesinden sorumludur. Kendisine verilen görevlerin mevzuata uygun olarak ve etkin bir şekilde yürütülmesinden ve YÖK'e gerekli bilgi akışının sağlanmasından sorumludur. Kendilerine gönderilen kaynağın amacı dışında kullanılması durumunda sorumluları hakkında idari, mali ve cezai hükümler ayrıca uygulanır.

30 ÖNCELİKLİ ALANLAR

31 TEMEL BİLİMLER VE MÜHENDİSLİK - 33 Alan Bulut / Nesnelerin İnterneti / Sosyal Ağlar / Büyük Veri Bilgi Güvenliği Veri Madenciliği ve Veri depolama Örüntü Tanıma Analizi Biyometri ve Mahremiyet Havacılık ve Uzay Hava ve Uzay Araçları Tasarımı İtki Sistemleri İnsansız Sistemler Sağlık ve Moleküler Hücresel Mühendislik Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Biyomedikal Ekipmanlar (Tıbbi Cihazlar) İnsan Beyni ve Nörobilim Gıda-Metabolizma Etkileşimi Nanobiyoteknolojik Güdümlü İlaçlar Biyoenformatik Gıda Teknolojileri Sürdürülebilir, Etkin Tarım Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri

32 TEMEL BİLİMLER VE MÜHENDİSLİK - 33 Alan Enerji Teknolojileri Hidrojen ve Yakıt pilleri Güç ve Depolama Teknolojileri Enerji Depolama ve Enerji Malzemeleri Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç) Nükleer Enerji Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Enerjik Malzemeler Teknolojileri Yeni 3B Eklemeli Üretim Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler Akıllı Malzemeler, Biyobenzetim Robotlar ve Akıllı Sistemler İnsan-Bilgisayar Etkileşimi

33 TEMEL BİLİMLER VE MÜHENDİSLİK - 33 Alan Mikro/Nano/Opto-elektronik ve Yarı İletken Teknolojileri Mikro ve Nanoteknoloji Sensör Teknolojileri Savunma Teknolojileri Savunma Sistemleri Entegrasyonu Savunma Bilişimi, Modelleme ve Simulasyon Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Teknolojileri, Ekosistemler ve Sürdürülebilir Yapılı Çevre Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler Sürdürülebilir ve Akıllı Ulaşım Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri

34 SAĞLIK - 30 Alan Temel Tıp Bilimleri Moleküler Patoloji Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları Hastane Enfeksiyonlarını Önleme Onkoloji Tümör İmmünolojisi Moleküler Onkoloji Gen Tedavisi Kanser Epidemiyoloji Yaşa Bağlı Kanserler Eczacılık Doğal ve bitkisel ürünler, kozmetik ürünler Farmakoekonomi ve Hasta Güvenliği Farmasötik Biyoteknoloji ve İlaç Tasarımı

35 SAĞLIK - 30 Alan Hemşirelik Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği İç Hastalıkları Hemşireliği Psikiyatri Hemşireliği Diyabet ve Podoloji Hemşireliği Geriatri Hemşireliği Acil Hemşireliği Afet Tıbbı Klinik Bilimler İnme (Stroke): Nörolojik Motor Rehabilitasyon Davranış bilimleri Nörofizyoloji Nükleer Tıp Odyoloji İnflamatuvar Gastroenteroloji Klinik Beslenme Gastrointestinal Kanserler Moleküler ve Hücresel Gastroenteroloji Metabolizma (Obezite, Diyabet ve Ateroskleroz)

36 SOSYAL BİLİMLER - 33 Alan Özel Hukuk Medeni Yargılama Usulü Hukuku Fikri Mülkiyet Hukuku Deniz Ticaret Hukuku Rekabet Hukuku Kamu Hukuku Milletlerarası Hukuk İdare Hukuku Anayasa Hukuku Çevre Hukuku Balkan Çalışmaları Ortadoğu Çalışmaları Uzakdoğu Çalışmaları Afrika Çalışmaları Aile Psikolojisi Travma Psikolojisi Klinik Psikoloji Uluslararası Güvenlik ve Terör

37 SOSYAL BİLİMLER - 33 Alan Katılım Bankacılığı Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Yaşlılık Çalışmaları Yoksulluk Çalışmaları Göç Çalışmaları Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Engelsiz Yaşam Manevi Danışmanlık Hadis Ermenice İbranice Çince Rusça Japonca Sosyal Medya Çalışmaları Okul Öncesi Eğitim Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb)

38 MİMARLIK, SANAT VE TASARIM - 4 Alan Mimarlık İç Mimarlık Endüstriyel Ürünler Tasarımı Restorasyon

39 Başvuru ve Değerlendirme Takvim Yükseköğretim Kurumlarının Taleplerini YÖK e İletmeleri 22 Aralık Ocak 2017 Yükseköğretim Kurumlarından Gelen Taleplerin YÖK Tarafından Değerlendirilmesi ve İlan Edilmesi 06 Ocak 20 Ocak 2017 Adayların, İlan Edilen Yükseköğretim Kurumlarına Başvurmaları 23 Ocak 27 Ocak 2017 Adayların Yükseköğretim Kurumlarınca Belirlenmesi ve Eğitime Başlatılması Şubat 2017

40 T.C. BAŞKANLIĞI Akademik Değişim, Destek ve Lisans Tamamlama Birimi Bilkent, Ankara, TÜRKİYE Tel: Fax:

TB ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç)

TB ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç) SA-001-02.01.03 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Hastane Enfeksiyonlarını Önleme SO-001-03.03.05 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb) SO-003-03.03.12 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TB Akıllı Malzemeler, Biyobenzetim GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. SO Anayasa Hukuku GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

TB Akıllı Malzemeler, Biyobenzetim GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. SO Anayasa Hukuku GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ SO-039-03.03.04 Afrika Çalışmaları GAZİ ÜNİVERSİTESİ SO-070-03.03.05 Aile Psikolojisi BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TB-072-01.08.04 Akıllı Malzemeler, Biyobenzetim GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TB-207-01.08.04 Akıllı

Detaylı

DÖNEM ALAN ADI ÜNİVERSİTE GÜZ Acil Hemşireliği KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GÜZ Acil Hemşireliği ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

DÖNEM ALAN ADI ÜNİVERSİTE GÜZ Acil Hemşireliği KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GÜZ Acil Hemşireliği ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Acil Hemşireliği KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Acil Hemşireliği ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Acil Hemşireliği ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Afet Tıbbı KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Afrika Çalışmaları GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

DÖNEM ÜNİVERSİTE ALAN ADI GÜZ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb)

DÖNEM ÜNİVERSİTE ALAN ADI GÜZ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb) 2017-2018 GÜZ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb) 2017-2018 GÜZ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Katılım Bankacılığı 2017-2018 GÜZ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ İnsan - Bilgisayar

Detaylı

100/2000 YÖK Doktora Bursu Projesi Kapsamında Desteklenecek Üniversiteler ve Alanlar Belli Oldu

100/2000 YÖK Doktora Bursu Projesi Kapsamında Desteklenecek Üniversiteler ve Alanlar Belli Oldu 100/2000 YÖK Doktora Bursu Projesi Kapsamında Desteklenecek Üniversiteler ve Alanlar Belli Oldu 100/2000 YÖK Doktora Bursu Projesi Kapsamında Desteklenecek Üniversiteler ve Alanlar Belli Oldu. 100 tematik

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı 1 / 2 T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı Sayı :34249659-304.01-E.8395 02.02.2018 Konu :100/2000 YÖK Doktora Bursu - Öğrenci Burs Miktarları

Detaylı

Acil Hemşireliği KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Acil Hemşireliği SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ. Acil Hemşireliği SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Acil Hemşireliği KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. Acil Hemşireliği SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ. Acil Hemşireliği SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ALT ALAN ÜNİVERSİTE ADI Acil Hemşireliği Acil Hemşireliği Acil Hemşireliği Aşı Çalışmaları Aşı Çalışmaları Bilgi Güvenliği Bilgi Güvenliği Bilim ve Teknoloji Politikaları Bilim ve Teknoloji Politikaları

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb) Hastane Enfeksiyonları. Sensör Teknolojileri. Diyabet ve Podoloji Hemşireliği. Gıda Güvenliği ve Gıda Güvencesi

Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb) Hastane Enfeksiyonları. Sensör Teknolojileri. Diyabet ve Podoloji Hemşireliği. Gıda Güvenliği ve Gıda Güvencesi ÜNİVERSİTE ADI ALT ALAN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ Özel Eğitim (Yetenekli, Engelli vb) Hastane Enfeksiyonları Diyabet ve Podoloji Hemşireliği İnsan Beyni ve Nörobilim Biyomedikal Ekipmanlar

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BE6EK9AUA* GÜNLÜ EVRAK Sayı : 41780479-304.01/103386 28/12/2018 Konu : 2018-2019 Bahar 100/2000 YÖK Doktora Bursu Projesi Hk BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 26/01/2018-E.7136 T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BELC4BTND* Sayı : 52439124-300-E.7136 26/01/2018 Konu : 100/2000 Doktora Burs

Detaylı

.C. Y Ü K SE K Ö Ğ R E T İM K U R U L U B A ŞK A N L IĞ I

.C. Y Ü K SE K Ö Ğ R E T İM K U R U L U B A ŞK A N L IĞ I m T Sayı : 34249659-050-06- X 2 - Q Konu : M cvlana D eğişim P rogram ı.c. Y Ü K SE K Ö Ğ R E T İM K U R U L U B A ŞK A N L IĞ I Yükseköğretim Kurulu 22 03 2016 10 28-6706 (GıcJen No) Bilindiği üzere.

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Evrak Tarih ve Sayısı: 15/12/2017-E.54038 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü *BENU458PB* Sayı :95789300/304.01/ Konu :100/2000 YÖK Doktora Burs Başvurusu ve Kontenjanları ÇEVRE

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

ÜLKEMİZİN 2023 YILI HEDEFLERİNE ULAŞMA SÜRECİNDE YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİMİZ ODAKLI STRATEJİLERİ

ÜLKEMİZİN 2023 YILI HEDEFLERİNE ULAŞMA SÜRECİNDE YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİMİZ ODAKLI STRATEJİLERİ ÜLKEMİZİN 2023 YILI HEDEFLERİNE ULAŞMA SÜRECİNDE YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİMİZ ODAKLI STRATEJİLERİ Bilgi (özellikle Teknoloji) Transfer Ekosisteminin Oluşturulması ve Geliştirilmesi Eğitim ve İnsan Kaynakları

Detaylı

2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI

2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Programın Amacı Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında: Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda devlet üniversitelerinde doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacı karşılamak

Detaylı

Başvurulacak Alanlar. Lisans Derecesiyle Doktora. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora ALES/GRE Sayısal (60/151) en fazla 3 yıllık belge

Başvurulacak Alanlar. Lisans Derecesiyle Doktora. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora ALES/GRE Sayısal (60/151) en fazla 3 yıllık belge 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında 100/2000 YÖK Doktora Bursu çerçevesinde Moleküler Patoloji,

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için doktoraya

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı. Sayı : E /04/2018 Konu : YUDAB

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı. Sayı : E /04/2018 Konu : YUDAB Evrak Tarih ve Sayısı: 26/04/2018-31416 T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8V408D1* Sayı : 52519954-100-E.31416 26/04/2018 Konu : YUDAB ECZACILIK FAKÜLTESİ

Detaylı

7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir

7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir 7 Öncelikli Alanda 23 adet Doktora bursu verilecektir ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU Tablo 1: Öğrenci Sayıları Program Öğrenci Sayısı 2011-2012 2012-2013 Tezli Yüksek Lisans 516 450 Tezsiz Yüksek Lisans 37 31

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 06.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 06.02.2017 Karar Sayısı: 210 Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Halk Sağlığı Enstitüsü, Nörolojik Bilimler

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Bahar yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden: Enstitümüzün aşağıda isimleri yazılı birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden: Enstitümüzün aşağıda isimleri yazılı birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Rektörlüğünden: Enstitümüzün aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 Sayılı Kanunun

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

BAŞVURU, MÜLAKAT VE KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuruların Kabul Edilmesi Eylül 2018 ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN KOŞULLAR

BAŞVURU, MÜLAKAT VE KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuruların Kabul Edilmesi Eylül 2018 ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN KOŞULLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne Yükseköğretim Kurulu 100/2000 YÖK

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURUSU 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için belirtilen

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KLAVUZU

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KLAVUZU T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KLAVUZU Değerli Adaylar, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi Doç. Dr. M. Ali CENGİZ (ÖYP Koordinatörü) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), öğretim üyesi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasasının yurtdışı ve yurtiçi doktora öğrenimini

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma

Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ DOKTORA SONRASI ARAġTIRMA PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ (FÜ-DOSAP) AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma Programının uygulama

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

Doktora Programına Kayıtlı Olmayan Öğrenciler (Herhangi bir doktora programına kayıtlı olmayan adaylar):

Doktora Programına Kayıtlı Olmayan Öğrenciler (Herhangi bir doktora programına kayıtlı olmayan adaylar): T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURS BAŞVURULARI Yüksek Öğretim Kurulu tarafından devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim

Detaylı

Başvurulacak Alanlar Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora Akıllı Malzemeler 9 ALES/GRE Sayısal (60/151) Biyomalzeme ve Doku

Başvurulacak Alanlar Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora Akıllı Malzemeler 9 ALES/GRE Sayısal (60/151) Biyomalzeme ve Doku 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Gülhane Külliyesi Emrah Mahallesi Etlik,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi BİLGİLENDİRME VE PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ TOPLANTISI 13 Eylül 2018 Trabzon Hoş Geldiniz! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR DOKTORA PROGRAMLARI: PROGRAM ADI HANGİ PROGRAMLARDAN BAŞVURU

Detaylı

18.pdf/

18.pdf/ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Üniversitemiz Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BE6E32PZ5* Sayı : 28833187-903.07.01- Konu : YÖK - Yabancı Dil Eğitim Bursu KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İlgi : Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Amaç: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen amaç ve ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM ADI YÖK TARAFINDAN BELİRLENEN ASGARİ KADRO SAYISI NORM HESABI NEYE GÖRE YAPILABİLİR? EDEBİYAT FAKÜLTESİ 3 Bölüm düzeyinde (4/2) EĞİTİM FAKÜLTESİ 3 Anabilim Dalı düzeyinde (4/2) FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim Yılı

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 16 Temmuz 2018-22 Temmuz 2018 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Selimiye, Üsküdar, İstanbul

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI VE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI VE T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI PROTOKOLÜ

Detaylı

Başvurulacak Alanlar. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora 8 ALES/GRE Sayısal (60/151) 5 en fazla 5 yıllık belge. Lisans Derecesiyle Doktora

Başvurulacak Alanlar. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora 8 ALES/GRE Sayısal (60/151) 5 en fazla 5 yıllık belge. Lisans Derecesiyle Doktora 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

TÜBİTAK 1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK 1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK DESTEKLERİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı 1505 KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destekleme Programı 1507 KOBİ Ar-Ge Projeleri Destekleme

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programlarının

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında;

Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; ESKİ DURUM Amaç MADDE 1 - Bu Usul ve Esaslar, Devlet üniversitelerinin doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya Dr. öğretim üyesi kadrolarında görev yapmakta olan öğretim elemanlarının,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuru Duyurusu

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuru Duyurusu T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuru Duyurusu Üniversitemiz Sağlık Bilimler Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalına, Yükseköğretim Kurulu 100/2000

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 4 4 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 2 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 8

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 1 Başvuru Alımı Kadro Belirleme YÖK tarafından gönderilen listeyi, ÖYP kapsamında yetiştirilmek üzere Üniversitemiz kadrolarına atanacak Kadro Tablo

Detaylı

100/2000 YÖK DOKTORA BURS PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLARI

100/2000 YÖK DOKTORA BURS PROGRAMI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLARI ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ Sürdürülebilir ve Akıllı Ulaşım Telekomünikasyon

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Selimiye, Üsküdar, İstanbul

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2014-2015 eğitim-öğretim

Detaylı

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Genel Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş Yurtdışı Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş ALES Asgari Öğretim Üyesi Şartını sağlayıp sağlamadığı

Detaylı

Yatay Geçiş. T.C Uyruklu Başvuru Koşulları SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI

Yatay Geçiş. T.C Uyruklu Başvuru Koşulları SAĞLIK BİLİMLERİ PROGRAMLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI (EK İLAN) Anabilim Dalı T.C

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 7

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi yaz okuluna ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans (Tezli) ve Doktora

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM)

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) BİRİM ADI İdari Birim Kimlik Kodu İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 44353324 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 46924427 KURULLAR 45969059 ÜNİVERSİTE SENATOSU 67311005 ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU 82175892

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI KONTENJANLAR

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI KONTENJANLAR SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 BAHAR DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 02 Ocak - 13 Ocak 2017 Lisansüstü Yatay Geçiş

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 0 - SAYISAL. Alan Dışı 0-0 -

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 0 - SAYISAL. Alan Dışı 0-0 - KONTENJAN KONTENJAN KONTENJAN FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 7 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI S.N ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS İSTENİLEN ŞARTLAR TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA İSTENİLEN

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sanatta Yeterlik. Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora. Yatay Geçiş

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sanatta Yeterlik. Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora. Yatay Geçiş ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Bilim Dalı/Sanat Dalı ALES Puan Türü Tıp Tarihi ve Etik (İstanbul Tıp

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans (Tezli) ve Doktora

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ALES PUAN TÜRÜ T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ TOPLAM REHABİLİTASYON TEZLİ 25 4 4 33 MOLEKÜLER TIP TEZLİ

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik YÜKSEK(TEZLİ) LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Anabilim Dalı Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans

Detaylı

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Yatay Geçiş Yatay Geçiş ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ

2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ 2011 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ Dayanak Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Başvuru Yönergesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Öğretim Üyesi Yetiştirme

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi nde Lisansüstü Eğitim

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Enstitüsü 206-207 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları, özel şartlar ve başvuruda

Detaylı

2016- YLSY Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar

2016- YLSY Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar 216- YLSY Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar KODU LİSANSÜSTÜ ÖĞRİM GRUBU ADI YERL. BOŞ 171181 BULUT, NESNELERİN İNTERNETİ, SOSYAL AĞLAR, VERİ Akdeniz Üniversitesi / Bulut + Nesnelerin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Programlarımıza 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir. ÖNEMLİ

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı BİLGİ İŞLEM BİRİMİNE

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı BİLGİ İŞLEM BİRİMİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 18/07/2018-E.103918 T.C. Mimarlık Fakültesi Dekanlığı *BENNLBYA3* Sayı : 12947780-050.99- Konu : Üniversitemiz Teşkilat Şeması BİLGİ İŞLEM BİRİMİNE İlgi : 16/07/2018 tarihli ve 85313263-050.01.04-102649

Detaylı