KOBERZ BARO WEB SİSTEMİ BAROLARA ÖZEL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOBERZ BARO WEB SİSTEMİ BAROLARA ÖZEL"

Transkript

1 KOBERZ BİLİŞİM KOBERZ BARO WEB SİSTEMİ BAROLARA ÖZEL Referanslar: Diyarbakır Barosu 2011 Yazılım ve Tasarım: Adres: Koberz Bilişim Bilgisayar Teknik Sistem Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri T.Özal Bulvarı Bayramoğlu Sitesi 9.Blok No:1/3 Bağlar/Diyarbakır E-Posta: Tel: (+90) GSM: (+90)

2 GİRİŞ Koberz Baro Web Sistemi özel olarak Barolar için tasarlanmış, yazılımı Baroların kurumsal yapısına uygun olarak üretilmiş ve sunucu donanımı çeşitli seçeneklere ayrılmış bir sistemdir. Bir Baro için gerekli bütün yazılımsal fonksiyonları barındıran Koberz Baro Web Sistemi profesyonel anlamda yıllarca sorunsuz hizmet verecek ve günümüz internet dünyasında geri kalmayacak şekilde ileri teknolojilerle hazırlanmıştır. Sistem bütün avukatların ve yöneticilerin üye olabildiği şekilde tasarlanırken, aynı zamanda bütün sistem üyelerinin birbirlerine e-posta yazabilecek şekilde hazırlanmıştır. Üye, giriş esnasında.. yeni mesajınız var mesajı ile karşılanmakta ve kaç okunmamış mesajın olduğu pano sağ üst köşesinde görülmektedir. Güvenli şekilde Posta Kutusu, Toplu Mesaj Gönder gibi özelliklerin kullanılabildiği sistemde, sistem yöneticileri istedikleri sayıda avukat ve site üyesine toplu mesaj gönderebilmektedir. Mesajlarım, Yeni Mesaj Yaz, Birden Fazla Kişiye Mesaj Yaz, Belirli Bir Gruba Mesaj Yaz ve Bütün Üyelere Mesaj Yaz fonksiyonlarına sahip olan sistem Baroların ihtiyaç duyduğu bütün özelliklere sahiptir. Koberz Baro Web Sistemi özellikle Başkanlık, Komisyonlar, Etkinlik Takvimi ve Dosyalar sistemiyle tamamen eşsiz hale gelmiştir. Barolar için yazılmış Forum, Manşet Yönetimi, Anket, Blok Yönetimi gibi özellikler ise sistemin eksiz olmasındaki en önemli bölümlerden birkaçıdır. İçerik yönetimi kolay, kullanışlı ve çok fonksiyonlu olarak hazırlanmıştır. Her içeriğe Resim Galerisi eklenebildiği gibi, içeriği olmayan Resim Galerisi de oluşturulabilmektedir. İçerik Yönetiminde SEO girdilerini otomatik hale getiren sistem Baro'da yıllarca hizmet vermiş ve Basın Yayın alanında deneyim sahibi olan kişilerin öneri ve deneyimlerinden yararlanılarak ortaya çıkarılmıştır.

3 YÖNETİM PANELİ KULLANIMI Kayıt Ol s4 Hesap Aktifleştirme s5 Şifremi Unuttum s5 Üye Girişi s6 Profilini Düzenle s7 Şifre Değiştir s8 Gelen Mesaj Kutusu s8 Mesaj Yaz s9 Toplu Mesaj Gönder s10 Üyeler ve Üye Yönetimi s11 Üyelik Ayarları s12 Üye Grupları s12 Üye Yetki Yönetimi s13 Menü Yönetimi s14 Resim Galerisi Kategorileri s15 Yeni Galeri Ekleme s16 Galeriye Resim Ekleme s17 İçerik Kategorileri s19 İçerik Yönetimi s20-21 Sayfa Yönetimi s22-23 Blok Yönetimi s24 Dosya Yönetimi s25 Etkinlik Takvimi s26 Anket Yönetimi s27 Başkanlık Yönetimi s28-29 Komisyonlar s30 Videolar s31 Forum Yönetimi s32-33 Manşet Yönetimi s34 Arşiv s35 Kurumsal e-posta s35

4 KAYIT OL Not: Üye olabilmek için öncelikle sistem yöneticisinin Üyelik Ayarları menüsündeki Üyelik Açık mı? seçeneğini EVET olarak ayarlamış olması gerekmektedir. Sisteme üye kaydı izni verilmişse Anasayfa'dan Kayıt Ol menüsü tıklanarak aşağıdaki formu eksiksiz doldurmak gerekmektedir. Üyelik Ayarları menüsündeki Üyelik Aktivasyonu seçeneği Otomatik Onaylı olarak ayarlanmışsa üyelik bu formu doldurduktan sonra hayata geçecektir. Bu seçenek E-Posta Onaylı olarak ayarlanmışsa üyenin e-posta adresine giden aktivasyon yapıldıktan sonra üyelik tamamlanmış olacaktır. Ancak bu seçenek Admin Onaylı olarak ayarlanmışsa üyelik Admin tarafından kabul edilene kadar onay bekleyecektir.

5 HESAP AKTİVASYONU Sistem Yöneticiniz Üyelik Ayarları bölümünde üye kaydını Admin Onaylı veya Otomatik olarak ayarlamamışsa, Üye Kaydı Formu'nu doldurduğunuz andan itibaren E-posta hesabınıza bir Aktivasyon kodu gelecektir. Üye Kaydı Formunda belirtilen e-posta adresine otomatik olarak gönderilen Aktivasyon Kodu resimde görülen satıra yapıştırıldıktan sonra o sırada görünen Güvenlik Kodunu forma yazarak Aktifleştir düğmesine basınız. Güvenlik Kodu: Bu kod, kötü niyetli yazılımların otomatik olarak Kayıt Formu'nu doldurup seri kayıtlar yapmasını engellemek amacıyladır. Aynı zamanda Üyelik Kaydı yapan kişinin bunu bilinçli olarak yaptığını ve akli dengesinin yerinde olduğunu göstermektedir. E-Posta Aktivasyonu: Bu aktivasyondaki amaç, Üyelik Kaydı yapan kişinin formda belirttiği e-posta adresini yönettiği, oraya gönderilen e-postalara ulaşabildiğini gösterir. Böylelikle kötü amaçlı kimselerin başkasına ait bir e-posta adresi gösterip Üyelik Kaydı yapması engellenmektedir. Not: Koberz Baro Web Sistemi üyeleri gruplara ayırmaktadır. Sistem Yöneticiniz yeni üyelerin otomatik olarak hangi gruba gireceğini ayarlamışsa yeni üyelere o gruba dahil olacaktır. Daha fazla bilgi için bakınız Üyelik Ayarları ŞİFREMİ UNUTTUM İnternet kullanıcılarının sık sık başına geldiği bir durumdur. Diğer taraftan kötü niyetli kişilerin şifreyi ele geçirmek için yararlanmaya çalıştıkları yöntemlerden bir tanesi olmaıs dolayısıyla önemlidir. Şifrenizi unuttuysanız Üye Girişi menüsünün hemen altında bulunan Şifremi Unuttum linkini tıklayınız. Daha sonra e-posta adresinizi yazınız. E-posta adresinize gelen yönergeleri takip ederek yeni şifre elde edeceksiniz.

6 ÜYE GİRİŞİ Koberz Baro Web Sistemi, sisteme üye olan veya sisteme üyeliği yapılan her kesin çeşitli aktivitelerde bulunabildiği bir şekilde hazırlanmıştır. Bu yetki ve aktiviteler sistem yöneticinizin Üyelik Ayarları bölümündeki Üye Yetki Yönetimi kısmında izin verdiği ölçüde olacaktır. Bundaki amaç, Avukat, Stajer Avukat ve diğer gruplardaki üyelerin görmesi gereken bölüm ve ayrıntıları farklı şekilde sunmak ve her kesin kendisi için gerekli işlemleri yapabilmesidir. Üye girişi yaparak diğer üyelere, Baro Yöneticisi veya Sistem Yönetisicine e-posta yazabilirsiniz. Aynı zamanlarda onlardan size gönderilmiş e-postaları okuyabilirsiniz. Anasayfa'da bulunan Avukat Girişi buttonunu tıkladıktan sonra kullanıcı adınız ve şifrenizi girerek kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Girip yapar yapmaz Toplam.. Adet Okunmamış Mesajınız Var karşılanacaksınız. Panelin sağ üst çubuğunda ise her zaman kaç okunmamış mesajınız olduğunu görebilmektesiniz.

7 Daha iyi bir hizmet vermek amacıyla sisteme üye olan her kesin bir Profjili vardır. Siteye ilk giriş yapan üyelerin öncelikle yapması gereken işlemlerden biri de kendi profilini düzenlemektir. PROFİLİNİ DÜZENLE Profilinizi ne zaman isterseniz güncelleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle şu anda kullandığınız şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra dilerseniz Ad, Soyad, E-Posta Adresi, Cep Telefonu, Oturduğunuz Yer gibi her zaman Sistem Yöneticinize ve Baroya yararlı olabilecek verileri girebilirsiniz. Hakkımda kısmındaki amaç kendi hakkınızda kısa bir şeyler yazmanızdır. Forum ve benzeri yerlerde bu kısım ziyaretçilere görünebilir. Profil Resmi kısmında kendi gerçek resminizi kullanmanızı öneririz. Böylelikle sizi sistemde arayan bir ziyaretçi veya yöneticinin sizin gerçek bilgileriniz ile karşılaşmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra Değiştir düğmesine tıklayarak son güncelleme ve değişiklikleri kaydedebilirsiniz.

8 ŞİFRE DEĞİŞTİR Sisteme üye Avukatlar bir süre sonra şifre değişikliği ihtiyacını duyabilirler. İnternet dünyası için 72 günde bir şifre değişikliği uzmanlarca önerilmektedir. Siz sisteminizi açık unutmuş olabilirsiniz. Veya Toplum Mühendisliği yapan birisi şifrenizi ele geçiriyor olabilir. Bu nedenle Şifre Değişikliği sırasında güncel şifreniz öncelikli sorulmaktadır. Şifrenizi bilmiyorsanız Şifre Değişikliği yapamazsınız. Şifre değişikliği için öncelikli olarak Şimdiki Şifrenizi yazmanız, daha sonra ise iki defa yeni şifrenizi yazmanız ve Değiştir düğmesine tıklamanız gerekmektedir. GELEN MESAJ KUTUSU Üye girişi gerçekleştiren her üye sistemin e-posta hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Bunun için menüde bulunan Mesajlar sekmesini tıklamak ve menüden bir istenen hizmeti seçmek gerekmektedir. Mesajlarım menüsü tıklandığında yukarıdaki resimde görüldüğü gibi üyeye gönderilmiş olan mesajlar listelenmektedir. Mesajın okunup okunmadığı, kim tarafından gönderildiği, konu başlığı ve hangi tarihte gönderildiği görülmektedir. Resmin sağında görünen İşlem ikonu tıklandığında ise Cevap Yaz ve Sil seçenekleri görünmektedir. Bu hizmet sadece sisteme üye kişiler içindir ve tamamen iç hizmet kapsamındadır. Buradan hotmail, yahoo, gmail gibi adreslere mesaj gönderilemediği gibi, dış servis sağlayıcalardan de mesaj gelmemektedir.

9 MESAJ YAZ Sistem üyelerine mesaj yazabilmek için Mesajlar sekmesinden Yeni Mesaj menüsünü tıklayınız. Üyeye mesaj yazmak için sağ tarafa bulunan form açıldıktan sonra Alıcı kısmına üyenin sicil numarasını girmeniz gerekmektedir. Daha sonra konu başlığı ve mesajınızı yazarak Gönder buttonuna tıklayınız. Üye sisteme giriş yapar yapmaz yeni mesajın geldiğini bildiren uyarı ile karşılaşacaktır.

10 GRUBA MESAJ GÖNDERİMİ Sistem Yöneticisi istediği sayıda Üye Grubu yaratabilmektedir. Avukat, Stajer Avukat ve daha pek çok yeni üye grubu açabililir. Gerektiğinde Sistem Yöneticisi bu gruplardan herhangi birine Toplu Mesaj gönderme ihtiyacı duymaktadır. Koberz Baro Web Sistemi bu ihtiyacı da karşılar niteliktedir. Bunun için Mesajlar sekmesinden Belirli Bir Gruba menüsünü tıklamak gerekmektedir. Aşağıdaki resimde görünen formda hangi gruba mesaj göndereceğini seçmesi gerekmektedir. Daha sonra konu başlığı ile mesajı yazması ve Gönder buttonuna tıklaması yeterlidir. Sistem Yöneticisi belli bir üye veya gruba değil de bütün üyelere aynı anda bir mesaj gönderme ihtiyacı duyabilmektedir. Bu bir bayram mesajı veya herhangi bir etkinliğin hakkında olabilir. TOPLU MESAJ GÖNDERİMİ Bunun Mesajlar sekmesinden Bütün Üyelere menüsünü tıklaması ve sağda görünen forma mesajın konusunu ve mesajı yazması yeterlidir.

11 ÜYELER VE ÜYE YÖNETİMİ Koberz Baro Web Sisteminin en önemli özelliklerinden biris de sistemin üyelik altyapısıdır. Tamamen BARO için düşünülen ve oturtulan üyelik yapısı sayesinde hem kurumun hem de üyelerin daha fazla yararlanabileceği bir sistem haline gelmiştir. Üyeler ile ilgili yönetici ayarları için Üyelik Ayarları sekmesini tıklayınız. Üstteki resimde Üye Listesi görülmektedir. Sistem Yöneticisi isterse elle istediği sayıda kişinin üyeleğini kendisi gerçekleştirebililir. Bu durumda üyelere aktivasyon mesajı da gönderilmeyecektir. Bunun için yukarıdaki resimde görünen Yeni Üye Ekle düğmesini tıklaması ve açılan formda Kullanıcı Adı (Sicil No), Kullanıcı E-Posta Adresi'ni girmesi, kullanıcının üye olacağı Üye Grubu'nu seçmesi gerekmektedir. Sistem Yöneticisi yukarıdaki listeden herhangi bir üyeyi seçerek Düzenle düğmesine bastıktan sonra üyelik bilgilerini güncelleyebilmektedir. İsterse çok sayıda üyeyi seçerek Sil düğmesine basarak toplu silme işlemi de yapabilmektedir. Yukarıdaki resimde görünen Hesap Durumu ise, hangi üyenin şu anda Aktif olduğunu, hangi üyenin ise Pasif olduğunu göstermektedir.

12 ÜYELİK AYARLARI Üyelik Ayarları sistemin üyelik politikası anlamına gelmektedir. Örneğin yeni üye olan bir kişinin hangi gruba direkt üye olmasını istiyorsunuz? Bunun için Yeni Üye Grubu seçeneğinde bir grup seçmeniz gerekmektedir. Sistem üyeliğe açık mı? Örneğin üyesi az olan bir BARO bütün üyeleri bir merkezden ekleyebilir. Bu durumda kimsenin siteden üye olmaması için Üyelik Açık mı? seçeneğinde Kapalı seçilmelidir. Yeni üye olan bir kişi hangi onaydan geçmelidir? Örneğin Üyelik Aktivasyonu seçeneğinde bunun için Admin Onaylı, E-Posta Onaylı veya Otomatik Onaylı'yı seçebilirsiniz. ÜYELİK AYARLARI Sistem Yönetisi istediği sayıda Üye Grubu açabilmektedir. Yukarıdaki resimde göründüğü gibi fare ile tutarak grupların yerleri değiştirilebilir, alt bir grup başka bir üst grubun altına getirilebilmektedir. Yeni bir gurp için Yeni Üye Grubu Ekleyin düğmesine tıklayınız.

13 ÜYE YETKİ YÖNETİMİ Sistemin en önemli bölümüdür. Bu bölüm sistemde istikrarın sağlanması için en iyi şekilde ayarlanmalıdır. Yetki Yönetimi Mantığı: Kurumsal sistemde Sistem Yöneticisi, Avukat, Stajer Avukat, Komisyonlar, Editörler, Moderatörler gibi daha pek çok üye grubu ihtiyacı doğabilmektedir. Bu nedenle Sistem Yöneticisi çoğu zaman bu bölümler için Yönetici Şifresini farklı kişilere vermek zorunda kalabilmektedir. Bu da karmaşaya ve istikrarsızlığa yol açabilmektedir. Üye Yetki Yönetimi her bir üye grubu için ayrı bir yetki standardı getirmektedir. Sistem Yöneticisi böylelikle Editörler adlı bir grup açabilir ve bu grubun yetkisini sadece İçerikleri Onaylamakla sınırlı tutabilir. Böylelikle bu grup üyeleri içerik ekleyemezken sadece başka üyelerin eklediği içerikleri kontrol ederek onaylayabilir ve yayınlayabilir. Örneğin yukarıdaki resimde Üyelik Rolleri için yetki yaplaşımı yapılmıştır. Buna göre Site Yöneticisi, Avukat, Stajyer Avukat ve Kandın Merkezi adlı üye grupları arasında aşağıdaki yetkiler paylaşılmıştır. Üye Ekleyebilme, Üyeleri Düzenleyebilme, Üyeleri Silebilme, Üye Yönetimini Görüntüleyebilme, Üye Yetkilerini Düzenleyebilme, Üye Ayarlarını Değiştirebilme ve Yönetici Linkleri Görüntüleyebilme. Resimde göründüğü gibi yetkilerin tamamı Siste Yöneticisi grubuna verilmiştir. Böylelikle bütün bu konularda sorumluluk Sistem Yöneticisi'ndedir. Ama örneğin mesaj gönderimi yetkileri aşağıdaki gibi yapılmıştır.

14 MENÜ YÖNETİMİ Koberz Baro Web Sistemi çok dilli olduğundan Menü Yönetimi bütün dillerdeki menülerin yönetildiği tek yerdir. Site temasında yer alan Üst Menü, Sol Menü, Sağ Menü ve Alt Menü gibi menülerin yönetimi burada gerçekleştirilmektedir. Fare ile bir menü üyesi seçilerek sürükleme suretiyle yeri değiştirilebilir. Yeni bir menü öğesi için Yeni menü Ekleyin düğmesini tıklayarak yeni öğeye bir isim vermek gerekmektedir. Çok dilli olması nedeniyle, eklenen her menü diğer dillerde de eklenmelidir. Aksi taktirde aynı menü diğer dillerde görünmeyecektir.

15 RESİM GALERİSİ KATEGORİLERİ Sistemde içeriklerden bağımsız Resim Galerisi açılabilmektedir. Bu galerinin en önemli özelliklerinden birisi resimlerin topluca bir seferde eklenebiliyor olmasıdır. Ayrıca her resme bir açıklama yazılabilmesi, resimlerin slayt şeklinde izlenebilmesi de önemli özelliklerindendir. Resim Galerisine resim yükleyebilmeniz için daha önce Resim Galerisi Kategorileri menüsünden kategori yaratmış olmanız gerekmektedir. Resim Galerisi Kategorileri menüsünü tıklayarak sağ taraftaki bölüme giriniz. Burada hangi dillerde hangi adla galeri açıldığını görmekteyiz. İstediğimiz sayıda yeni Resim Galerisi açabiliriz. Galerilermiz hangi dilin altında açılmışsa o dilde görünecektir. Sağdaki panoda sadece Türkçe için galerilerin açıldığı görülmektedir. Yeni bir galeri için üstteki Yeni Galeri Ekleyin düğmesine tıklayınız.

16 YENİ GALERİ EKLEME FORMU Yeni Galeri Ekleyin düğmesini tıkladıktan sonra açılan aşağıdaki formu doldurarak EKLE düğmesine tıklayınız. Sistem Yöneticisi her galerinin her kes tarafından görünmesini istemeyebilir. Bazen sadece sistem üyelerinin görmesi gereken, üzerinde karar verilmemiş olan veya kamuoyuna açık olmayan resimleri sadece üyelerin görebileceği şekilde yayınlamak isteyebilir. Üstteki resimde görülen en önemli noktalardan birisi de bu galerinin kimler tarafından görülebileceğidir. Yukarıda görünen Ziyaretçi, Site Yöneticisi, Avukat, Stajyer Avukat sekmelerinden hangisi tıklanırsa o gruptaki her kes bu galeri altında yayınlanan resimleri görüntüleyebilecektir.

17 GALERİYE RESİM EKLEME Herhangi bir Galeri Kategorisine resim ekleyebilmek için Sistem Yöneticisi menüsünden Resim Galerisi sekmesini tıklayınız. Yukarıdaki resimde göründüğü gibi Resim Listesi sayfası açılacaktır. Burada herhangi bir kategori seçtikten sonra Bu Kategoriye Resim Ekle düğmesine tıklayınız. Aşağıdaki resimdeki bölüm açılacaktır. Gözat düğmesite tıklayarak açılan pencerede istediğiniz sayıda fotoğrafı topluca seçebilir ve yükleyebilirsiniz. Lütfen bütün resimler yüklenene kadar bekleyiniz. Bu süre resimlerin sayısı ve boyutlarına göre değişebilmektedir.

18 RESİM AÇIKLAMALARI Eklediğiniz resimlerin sağ tarafında bulunan araçlarda bulunan ikonlar galerinin düzenlenmesinde önemlidir. Baştaki kalemli ikonu tıklayarak resmin adını veya açıklamasını yazabilirsiniz. Ortadaki kırmızı ikon ile resmi silebilirsiniz. Sondaki ikon ise yüklediğiniz resimlerin slaytını başlatmaktadır.

19 İÇERİK KATEGORİLERİ Sitede yayınlanacak içeriklerin yer alacağı kategoriler... İhtiyaç duyduğunuz kadar kategori açabilirsiniz. Kaç dilde yayın yapıyorsanız her dil menüsünde kategorinin o dildeki adını girmelisiniz. Yeni kategori açmak için Yeni Kategori Ekleyin düğmesine tıklayınız. Varolan kategorilere çift tıkladıktan sonra açılan Kategoriyi Düzenle düğmesini tıklayarak adını düzenleyebilir veya açılan Sil düğmesine tıklayarak silebilirsiniz.

20 İÇERİK YÖNETİMİ İçerik Yönetimi sekmesinden İçerik Yönetimi menüsünü tıklayınız. Açılan bölümde şimdiye kadar yayınlamış olduğunuz bütün içerikler listelenecektir. İçerik Listesi penceresi üzerindeki araçlar çubuğu size yardımcı olacaktır. Resimde göründüğü gibi yeni bir içerik eklemek için EKLE, var olan içeriklerden bir tanesini düzenlemek için içeriği tıkladıktan sonra DÜZENLE, bir içeriğe resim galerisi eklemek için RESİM GALERİSİ, sadece yayınlanmış olan içerikleri listelemek için YAYINDAKİLER, sadece onay bekleyenleri görüntülemek için ONAY BEKLEYENLER, onay bekleyen bir içeriği onaylamak için listeden seçip ONAYLA, onaylanmış bir içeriği yayından kaldırmak için ONAY KALDIR ve silmek için de içeriği seçtikten sonra SİL düğmesine tıklayınız. İçerikler ID, Başlık, Kategori, Dil, Durum, Yayın Tarihi, Kullanıcı Adı, Ad Soyad ve Üye Grubu bilgilerini gösterecek şekilde listelenmektedir. Yeni bir içerik eklemek için EKLE düğmesine tıklayınız. Açılan Yeni İçerik Ekle Formu'nda içerik başlığını giriniz. Daha sonra içeriğin hangi dilde yayınlanacağını belirlemek için dil seçiniz. Ardından içeriği kimlerin görebileceğine karar veriniz. Ziyaretçi, Site Yöneticileri, Avukat, Stajyer Avukat ve diğer üye gruplarından hangileri içerikleri görebilecekse onay işareti bırakınız.

21 Daha sonra içeriğin yayınlanacağı kategoriyi seçiniz. Eğer içerik daha önce bir yerde yayınlamışsa ve siz sadece ona link vermek istiyorsanız Bağlantı Linki formuna linki yapıştırınız. SEO: Sef Url, Title, Açıklama ve Keywords kısımları formda otomatik doldurulmaktadır. Başlığı girer girmez bu bölüm eksiksiz dolmaktadır. İçerik yayınlandıktan kısa bir süre sonra Google ve diğer arama motorları bu içeriğinizi kuvvetle muhtemel indeksleyeceklerdir. Arama motorları içeriğinizi indekslerken URL olarak Sef Url kısmında otomatik olarak oluşan linki esas alacaklardır. DİKKAT! Başlık yazarken hata yapmamaya çalışınız. Hatalı bir şekilde arama motorlarında indekslenen içerikleri düzelttiğiniz zaman otomatikmen Sef Url de değişeceğinden kırık link meydana gelecektir. İÇERİK RESMİ: İçeriğinize resim eklemek için FTP programı kullanmak zorunda değilsiniz. Resminizi öncede Photoshop veya Paint gibi programlarla düzenlemek zorunda da değilsiniz. Yeni İçerik Ekle formunun altında bulunan Gözat düğmesini tıklayarak içeriğin resmini seçiniz. Sistem Anasayfa için ayrı, detay sayfası için ise ayrı boyutlarda iki adet resim üretecek ve sunucunuza yükleyecektir. Böylelikle içerikler daha kolay eklenirken ziyaretçiler de daha hızlı görüntüleyebilecek ve resimleri en uygun boyutta görebileceklerdir. Yukarıda göründüğü araçları kullanarak içeriklerinizi yayınlayabilirsiniz.

22 SAYFA YÖNETİMİ Kurumsal yayında bazen içerik kategorileri dışında sayfalar gerekmektedir. Özellikle bu sayfaların seçilmiş bir menüde yayınlanmasını ihtiyacı hasıl olmaktadır. Sayfa Yönetimi bölümü bu nedenle ihtiyaca uygun şekilde hazırlanmıştır. İçerik Yönetimi sekmesinden Sayfa Yönetimi menüsünü tıklayarak sayfalarınızı yönetebilirsiniz. Resimde göründüğü gibi değişik içeriklerdeki sayfalar bu araçlarla açılabilmektedir. Bun için Yeni Sayfa Ekle düğmesine tıklayınız. Açılan formda sayfa adını yazar yazmas Sayfa Url yani Sef Url kendilğinden oluşacaktır. DİKKAT! Başka bir yerde veya sitenizde yayınlanmış bir içeriği sayfa olarak menüde bulundurmak istiyorsanız, formdaki Bu Bir Bağlantıdır sekmesinde EVET'i işaretleyiniz ve Sayfa Link bölümüne sayfanın gideceği linki yapıştırınız. Eğer amacınız bu değilse bu bölümlerde değişiklik yapmayınız.

23 Sayfanın şimdilik yayında olmasını istemiyorsanız Yayınlansın sekmesini iptal ediniz. Dilerseniz sayfanızın yayınlanacağı kategoriyi seçebilirsiniz. Sayfanızın içeriği hangi dilde ise menüden o dili seçmeniz önerilir. Sayfanızın yeni pencerede açılmasını isyorsanız Target seçeneğinde Farıklı Sayfada Açılsın seçeneğini tıklayınız. Daha sonra sayfanız hangi menüde görünsün istiyorsanız o menüyü seçiniz. RESİM EKLE: Gözat düğmesini tıklayarak açılan pencerede resim ekleyebilirsiniz. Resminiz hangi boyutta olursa olsun sistem kendine uygun boyutlara getirip kullanaıcaktır. Bu sırada resmin piksellerinde herhangi bir kalite sorunu meydana gelmeyecektir.

24 BLOK YÖNETİMİ Baro Web Sitesinin SAĞ ve SOL bölümlerinde stunlar bulunmaktadır. Sistem Yöneticisi kimi zaman bu bloklarda çeşitli büyüklüklerde bloklar yayınlamak istemektedir. Başa bir yerde yayınlanan herhangi bir BARO aracı veya ilgili bir etkinlik olabilir. Bazen de bu bloğun ALT veya ÜST yerde durması ihtiyacı doğmaktadır. Blok Yönetimi bu ihtiyaca uygun olarak klasik blok anlayışınfan farklı olarak hazırlanmıştır. İçerik Yönetimi sekmesinde Blok Yönetimi menüsünü tıklayarak bu bölüme girebilirsiniz. Sağdaki resimde görüldüğü gibi Sol Blok adlı bir blok yaratılmıştır. Resimde görünmeyen Sağ Blok da daha aşağıda yer almaktadır. Burada Sol Blok altında 3 dil açılmıştır. Yeni açtığınız her blok her dil için ayrı adlandırılmaktadır. Dilerseniz hangisinin üstte, hangisinin altta yayınlanacağına karar verir, fare ile sürükleyerek yeni yerine bırakırsınız. Blok adlarını düzenlemek veya silmek için blok adına çift tıklayınız.

25 DOSYA YÖNETİMİ Dosya yönetiminin amacı hem ziyaretçiler hem de Sistem Yöneticisi için kolaylık oluşturmaktır. Örneğin klasik yöntemlerde Sistem Yöneticisi önceliklde.doc veya.xsl dosyasını herhangi bir FTP programı ile sunucuya yüklemekteydi. Daha sonra siteye bir içerik ekleyerek bu içeriğe HTML kodları ile Download edilecek dosyanın linkini eklerdi. Koberz Baro Web Sisteminde ise içerik ekleme ile dosya ekleme aynı anda gerçekleşmektedir. İçerik Yönetimi sekmesinden Dosya Yönetimi'ni tıklayınız ve EKLE düğmesini tıklayarak Dosya Ekleme Formu'unu açınız. Ekleyeceğiniz dosya için bir başlık girdikten sonra kısa bir açıklama yazınız ve Gözat düğmesini tıklayarak açılan pencereden yayınlanacak dosyayı seçiniz. Formun aşağısında bulunan sekmelerde kimlerin bu dosyayı görebileceği de seçiminize bırakılmıştır. EKLE düğmesine tıklayarak sisteme ekleyiniz. Ziyaretçiler Anasayfa'daki Bilgi Deposu'nda bu başlığı tıkladığında dosya indirme penceresi açılacaktır. Böylelikle hem dosya yükleme hem dosya indirme kolaylaştırılmış, güncelleme ihtiyacı doğduğunda da yine kolaylık sağlanmıştır.

26 ETKİNLİK TAKVİMİ Etkinlik Takvimi Baro'ların ihtiyaç duyduğu en kurumsal fonksiyonlardan biridir. Koberz Baro Web Sisteminde tamamen Barolara göre geliştirilen bu modül sayesinde aşağıdaki kolaylıklar sağlanmaktadır. Hızlı ve kolay şekilde etkinlik ekleme. Sayısız sayıdaki etkinliği ekleyebilme ve gerektiğinde düzenleyebilme, Etkinlik Adı, Etkinlik Konusu, Etkinlik Tarihi, Etkinlik Yeri, Etkinliğe Davet Edilenlerin Listesi, Katılımcıların Listesi, Hakkında Kısa Açıklama, Etkinliği Kimlerin Görebileceğini Belirleyebilme, Etkinliğin Hangi Dilde Görüneceği. ETKİNLİK EKLE: İçerik Yönetimi sekmesinden Etkinlik Takvimi menüsünü tıklayınız. Sağdaki resimde görünen form açılacaktır. Etkinlik Adını girdikten sonra yayınlanacağı dili seçiniz ve kimlerin bu etkinliği görebileceğine karar veriniz. Daha sonra etkinliğin gerçekleşeceği Tarihi belirleyiniz. Etkinliğin konusunu girdikten sonra formun alt bölümünde bulunan Katılımcılar, Davetliler, Yer ve Açıklama kısmını doldurarak EKLE düğmesine tıklayınız.

27 ANKET YÖNETİMİ Sistemde istenilen sayıda Anket açılabilmektedir. Bu amaçla İçerik Yönetimi sekmesinden Anket Yênetimi menüsünü tıklayınız. Açılan bölümde Anket Listesi'ni görmektesiniz. Daha önce açtığınız anketler, bu anketlerin soruları listelenmektedir. Aynı zamanda bu anketlerden hangilerinin şu anda Aktif, yani yayında olduğunu da görmektesiniz. Menü Çubuğu: Yeni bir Anket eklemek için lütfen EKLE düğmesine tıklayınız. Açılan forma uygun bir Anket sorusu girdikten sonra cevap seçeneklerini giriniz. Sağdaki resimde Anket Seçenekleri + başlığının yanındaki artı (+) ikonunu tıklayarak istediğiniz sayıda cevap formu üretebilirsiniz. Ya da ürettiğiniz formların sağındaki SİL düğmesini tıklayarak bazılarını kaldırabilirsiniz.

28 BAŞKANLIK YÖNETİMİ Başkanlık Yönetimi'nin amacı Web Sitenize giren ziyaretçilerin şu anki Başkan'ın gerekli bütün bilgilerine ulaşması ve BARO'nun geçmişteki tüm Başkanlarını dönem bilgileri ile beraber görebilmesidir. BARO'da kim hangi tarihler arasında Başkanlık yaptı, hangi Hukuk Fakültesi'nden mezundu gibi bilgilerin yanında özgeçmişi vs. gibi bilgiler ziyaretçiler için önem arzetmektedir. Web Sitenizin normal bir haber sitesini aşıp kurumsal bir ağa dönüşmesindeki en önemli faktörlerden bir tanesi de budur. Başkanlık Yönetimi için İçerik Yönetimi sekmesinden Başkanlık menüsüne tıklayınız. Açılan listede her döneme ait Başkanın listesi görülmektedir. Başkan'ın bilgilerini güncellemek için adını tıklayarak üst araçlar menüsündeki Düzenle ikonunu tıklayınız. ARAÇLAR: Resimde liste araç çubuğunu görmektesiniz. Ekle düğmesine tıklayarak yeni bir Dönem ve Başkan ekleyebilir, listeden bir dönem seçerek Düzenle düğmesine tıklamak suretiyle bilgileri güncelleyebilir veya yine listeden bir veya birkaç isim seçerek SİL düğmesine basabilir ve böylelikle silebilirsiniz. YENİ BAŞKAN EKLE: Yeni Başkan veya Dönem eklemek için EKLE düğmesine tıklayınız. Açılan bölümdeki formda gerekli bilgileri giriniz. Bu içeriği hangi Dil için giriyorsanız formda dilini seçiniz. Böylelikle diğer dillerde görünmeyecektir. Başkanın Adı ve Soyadı'nı girerek diğer bilgilere geçiniz.

29 İsterseniz bu bilgileri bütün ziyaretçilerin görmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için formdaki Üye Gurp ACL kısmında hangi grupların görebileceğini seçiniz. Aşağıda görülen formda Başkan'ın Bitirdiği Hukuk Fakültesi, Mezuniyet Yılı, Doğum Yılı, Başkanlık Dönemi Başlangıç ve Bitiş Tarihi ve E-posta Adresini giriniz. Ziyaretçiler Başkanlık sayfasına tıkladıklarında bu bilgileri görebileceklerdir. Formdaki Özgeçmiş kısmını da girdikten sonra aşağıdaki bölümleri girmelisiniz: Resim Ekleme kısmın kolaylaştırılmıştır. Yerleştirmek istediğiniz resmi Gözat düğmesine tıklayarak bulup seçmeniz yeterlidir. Sistem resmin uygun boyutunu otomatik olarak hazırlamakta ve tasarımın uygun görülen yerine yerleştirmektedir.

30 KOMİSYON YÖNETİMİ Baro çatısı altında kurulan çeşitli Komisyonlar, bu Komisyonlara bağlı üyeler, Komisyonları amaçları ve faaliyetleri Komisyon Yönetimi bölümünde yönetilebilmektedir. İçerikler Yönetimi sekmesinden Komisyonlar menüsünü tıklayarak bu Komisyonları yönetebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte sitenin Türkçe bölümünde Komisyonların adları görülmektedir. Web Siteniz kaç dilde yayın yapıyorsa bu bölümde her bir dil için Komisyon adını girmelisiniz. Fare ile sürükleyerek Komisyonların listedeki yerini değiştirebilirsiniz. Yeni bir Komisyon eklemek için listenin üstünde yer alan Yeni Komisyon Ekle düğmesine tıklayınız ve açılan formda Komisyon Adını giriniz. Komisyon adını düzenlemek için lütfen listeden bir komisyon adını çift tıklayınız. Açılacak olan Komisyon Düzenle düğmesine tıklayarak düzenleme işlemini gerçekleştiriniz.

31 VİDEO YÖNETİMİ Koberz Baro Web Sistemi'ne özgün videolar yüklemek mümkündür. Bunun için Web Sunucunuzun uygun olması gerekmektedir. Bilgisayarınızdaki bir video dosyasını kolaylıkla seçip sitede yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Videonun boyutunun büyük olması veya formatının farklı olması önemli değil. Sistem 1 GB'den büyük dosyaları dahi sunucu için SWF'ye dönüştürüğ sitede yayınlayabilmektedir. İçerik Yönetimi sekmesinden Videolar mensüsüne tıklayınız. Sol resimde görünen Videolar'ınızın listesi bölümü açılacaktır. Araçlar menüsündeki EKLE düğmesini tıklayarak yeni video ekleme formuna geliniz. Sağ resimde görünen formda ekleyeceğiniz video için bir Ad (Başlık) girdikten sonra videonun yayınlanıp yayınlanmayacağına karar veriniz. Daha sonra videonun kimler tarafından seyredilebileceğine karar veriniz ve yüklenecek olan video dosyasını göstermek için SELECT FILES düğmesine basınız. Açılan windows penceresinden video dosyasını seçerek AÇ düğmesine tıklayınız. DİKKAT! Videonuz tamamen yüklenene kadar lütfen sistemde herhangi bir şey yapmayınız ve bekleyiniz. Videonuz yüklendikten sonra site tasarımında uygun görülen yerde yayına girecektir.

32 FORUM YÖNETİMİ Kurumsal konularla ilgili olarak ihtiyaç duyulan Forum, diğer bölümler gibi ACL (Üye Yetki Yönetimi)'den ayarlanmaktadır. ACL'den Sistem Yöneticisi'nin yetki verdiği kişiler yetkileri çerçevesinde işlem yapabilmektedirler. Hesabim sekmesinden Üye Yetki Yönetimi menüsüne tıklayarak Forum Yönetimi için alt resimde görüldüğü gibi ACL (Yetki Ayarları) yapabilirsiniz. Burada hangi gruptaki üyelerin neler yapabileceklerine karar vermelisiniz. Bu bölüm sitenizdeki istikrarın bel kemiğidir.

33 YENİ FORUM KATEGORİSİ EKLE Yeni bir Forum Kategorisi yaratmak içim Forum Yönetimi menüsünü tıkladıktan donra Yeni Kategori Ekle düğmesine tıklayınız. Yeni Kategoriye ad verdikten sonra Forum Kategori Link'i kendiliğinden oluşmaktadır. Sağdaki resimde Kategori adı Önek Kategori olarak verilince link kendiliğinden ornek_link olarak oluşmuştur. Böylelikle URL çubuğunda görülecek olan şekil bu olurken Google ve diğer arama motorlarında daha iyi indekslenecektir. DİKKAT! Kategori adını arama motorlarında indekslendikten sonra değiştirirseniz kırık link meydana gelecektir. Lütfen Kategorinize ad verirken en uygun adı veriniz. HER KATEGORİYE AYRI ACL AYARI! Bu form sırasında Sistem Yönetisi'nin işini kolaylaştıan ve Forum bölümüne daha çok düzen sağlayan ACL kısmını görmektesiniz. Örneğin yayınlanmasını istemediğiniz bir Kategoriyi burada yayına kapatabilirsiniz. Veya Kategoriyi açık bırakıp sadece Konu Açmayı engelleyebilirsiniz. Bu Kategoriyi kimler tarafınan görüntülenebileceği, kimlerin konu açabileceği ve kimlerin ise cevap yazabileceği önemlidir. Bu düzenlemeler burada yapıldıktan sonra yeni konunun açılması tamamlanmaktadır.

34 MANŞET YÖNETİMİ Manşet Yönetimi klasik kullanımı aşan bir şekilde hazırlanmıştır. Bu nedenle: Sitenizde yayınlanmış herhangi bir içeriği manşete çıkarabilirsiniz, Başka bir sitede yayınlanmış bir içeriğin linkini vererek kendi sitenizde manşete çıkarabilirsiniz. Manşette yayınlanmasını istediğiniz içerik için İçerik Yönetimi sekmesinen Manşet Yönetimi'ni tıklayınız ve listedeki araçlar menüsünden EKLE düğmesine tıklayınız. Daha sonra sağdaki resimdeki formu doldurunuz. Manşet Adını girdikten sonra içerik nerede daha önce yayınlanmışsa URL linkini Manşet Bağlantısı formuna yapıştırınız. Manşet için uygun gördüğünüz resmi Gözat düğmesine tıklayarak seçiniz ve EKLE düğmesine tıklayınız.

35 ARŞİV Arşiv sistemde kendiliğinden oluşan bir özelliktir. Siz siteye içerik ekledikçe arşive eklenmektedir. Arşiv, ziyaretçiler en iyi şekilde yararlanabilsin diye mantığına uygun hazırlanmaktadır. Sitenizin tasarımında uygun bir yere yerleştirilen Arşiv linki tıklandığında yukarıdaki bölüm ekrana gelmektedir. Burada Hiçbir kategori, yıl ve ay seçmeden Görüntüle düğmesine bastığınızda sitedeki bütün içerikler eklenme tarihine göre sıralanmaktadır. Kategori seçtiğinizde ise bütün yıllardaki içerikler sadece seçilen kategoridekilere uygun olarak tarihine göre sıralanmaktadır. İsterseniz bir Kategori seçip listelemek istediğiniz yıl ve ayı seçerek Görüntüle düğmesine basınız. KURUMSAL E-POSTA KULLANIMI Web Sitesinizdeki E-Posta menüsü tıklandığında üstteki resimde görülen Kullanıcı Adı ve Şifre isteyen form gelmektedir. Bilgiler doğru olarak girildikten sonra Oturum Aç düğmesine tıklandığında profesyonel olarak hazırlanmış Hotmail, Yaho, Gmail benzeri bir E-Posta yönetimi ile karşılanmaktasınız. Bu kurumsal panel sayesinde bütün BARO üyeleri kurumsal olarak e-posta gönderimi yapabilmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

Koberz Bilişim Belediye İçerik Yönetim Sistemi (BİYS)

Koberz Bilişim Belediye İçerik Yönetim Sistemi (BİYS) Koberz Bilişim Belediye İçerik Yönetim Sistemi (BİYS) Çok Dilli Yayın Başkanlık Müdürlükler Meclis Üyeleri & Kararlar Personel İçerik Yönetimi Mesaj Sistemi Resim Galerileri Etkinlik Takvimi Anketler Videolar

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ - CMS.CHP.ORG.TR YÖNETİM PANELİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ - CMS.CHP.ORG.TR YÖNETİM PANELİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ - CMS.CHP.ORG.TR YÖNETİM PANELİ Ana sayfada 5 tane bölme bulunmaktadır. İlk alan mavi renkte olup üst kurumdan girilen haberler in sayısı hakkında bilgilendirme yapmaktadır. İkinci

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz.

İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Bu bölümde sisteme içerik yükleyebilirsiniz. İçerikleri düzenleyebilirsiniz, silebilirsiniz. İçerik Yönetim Paneline Hoşgeldiniz. Yönetim paneli aşağıdaki modüllerden oluşmaktadır. 1- İçerik Yönetimi 2- Bağlantı Yönetimi 3- Sayfa Yönetimi 4- Mail Bildirimleri 5- Kullanıcı Yönetimi 6- Müftü Bey

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ www.kirsalcevre.org.tr WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ ANKARA 2015 1. Yeni Kullanıcı Kaydı Yönetici olarak giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı kaydına ihtiyacınız vardır. Eğer zaten bir kullanıcı iseniz

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu

Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Raptadmin 1.x.x Sürümleri için Kullanım Klavuzu Ekim 2014 Ankara www.raptadmin.com info@raptadmin.com Giriş İşlemleri Raptadmin yönetim paneline www.alanadınız.com/admin adresini kullanarak gidebilirsiniz.

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır.

Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Üye Girişi Vsp Teknoloji Son sistem güvenlik duvarlarıyla korunmaktadır, Kullanıcı bilgilerini doğru girdiğinde giriş sayfasına bağlanacaktır. Giriş Sayfası Sayfa ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Anahtar

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler

WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler WORDPRESS İLE BLOG TASARLAMA REHBERİ İçindekiler 1. Başlarken 2. Blogunuzu gösterme 3. Yaz ekranındandaki öğeler ve yeni kayıt ekleme 4. Resim ekleme 5. Video ekleme 6. Yeni sayfa ekleme 7. Bağlantı ekleme

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5.

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI SEVİYE TESPİT SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI SEVİYE TESPİT SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI SEVİYE TESPİT SINAVI Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Seviye

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ Sisteme Giriş Sisteme http://sinav.anadolu.edu.tr/augis/ linkinden ulaşılmaktadır. Sisteme giriş için T.C. Kimlik Numarası ile şifre istenmektedir. Görevli

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU moodle.baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İİBF / TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU

ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU ONLINE MAKALE GÖNDERME KILAVUZU MTA Dergisi için hazırlanan online makale gönderme sistemine ulaşmak için MTA Dergisi Ana Sayfasındaki (http://dergi.mta.gov.tr/) Giriş İçin Tıklayınız düğmesine tıklayınız.

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi İçerik Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Bir web yayınlama sistemi olan İçerik Yönetim Sistemi (Content Management System), çok sayıda bilginin yayınlanmasını, saklanmasını, sonrasında

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU YENİ TASARIM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU WYS : WEB YÖNETİM SİSTEMİ Wys yetkili olduğumuz birimin web sayfası ile ilgili her

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

Smart Commerce Proje Teklifi

Smart Commerce Proje Teklifi Proje Teklifi Code Brother Ship Trading Ltd. Lefkoşa 1. Giriş Smart Commerce, profesyonel bir alt yapı ile ürünlerini sergileyip isterlerse banka havalesi, kapıda ödeme sistemi ve kredi kartı ile de satış

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

Merkezi İçerik Yönetim Sistemi Yardım Dokümanı (V1)

Merkezi İçerik Yönetim Sistemi Yardım Dokümanı (V1) Merkezi İçerik Yönetim Sistemi Yardım Dokümanı (V1) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Aralık 2011 İçindekiler 1. Birim web sayfası içerik editörüne bağlanma işlemi... 4 2. İçerik Oluşturma... 5 2.1. Sayfa Ekle...

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU

MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU MUHTARIMIZ 2018 MUHTARIMIZ SİSTEMİNE NASIL KAYIT OLABİLİRİM? muhtarimiz.com anasayfasında üstteki menüde bulunan KAYIT OL butonuna tıklayınız. Butona tıkladığınızda

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3.

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

Burs Başvurusuna Başlanmadan Önce Okunması Gereken En Önemli Uyarı!!Okumadığınız taktirde burada anlatılan sebeplerden dolayı burs

Burs Başvurusuna Başlanmadan Önce Okunması Gereken En Önemli Uyarı!!Okumadığınız taktirde burada anlatılan sebeplerden dolayı burs Burs Başvurusuna Başlanmadan Önce Okunması Gereken En Önemli Uyarı!!Okumadığınız taktirde burada anlatılan sebeplerden dolayı burs başvurusu yapamamış olmanız tamamen kişisel sorumluluğunuzdur! Başvuru

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Bursa Elektronik Pazar Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu

Bursa Elektronik Pazar Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Kullanım Kılavuzu Bursa Elektronikçiler Odası Bursa Elektronik Pazar Web Sitesi Pratik Bursa Elektronikçiler Odası http://www.bursaelektronikpazar.org v2.0 1 Bursa Elektronik Pazar Sitesi ne Reklam Ekleme 1. Adım Siteye

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Yetkili Girişi Formu... 2 3. Soru Hazırlayıcısı Başvurusu... 2 4. Şifremi Unuttum... 3 5. Yönetim Paneli... 3 6. Yeni Soru Eklemek...

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı