ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ"

Transkript

1

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 3 Yaş Grubu : 5-6 Kasım 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme Önemli Gün ve Kutlamalar Yabancı Dil Bülten Rehberlik-Psikolojik Danışmanlık Merhaba, Ay sonu bültenlerimizin 3. sayısında yine birlikteyiz. Dolu dolu etkinliklerimizin olduğu bir ayı daha geride bırakıyoruz. Kasım ayında Ulu Önder Atatürk ü anma törenimizde çocuklarımızın yüzlerinde gördüğümüz Atatürk Çocuğu bakışları gerçekten etkileyiciydi. Getirmiş oldukları çiçekler ile Atatürk köşemizi çiçek bahçesine çeviren öğrencilerimiz ve Siz değerli velilerimiz ile gurur duyduk. 24 Kasım Pazartesi günü Sevgili Öğretmenlerimizin günüydü. Tüm öğretmenlerimize sevgilerimizi ilettik. Aralık ayında, artık unutulan yeni yıl kartlarımızı hazırlayacağız. Geri sayımı başlatacağız ve yeni yıl için gün saymaya başlayacağız. Hatırlarımız ve gelecek yıl için dileklerimiz bu hazırlık içerisinde yerlerini alıyor olacaklar. Aralık ayı sonunda görüşmek dileğiyle. Doğum Gününüz Kutlu Olsun! Sorumluluk Günlerimi< Eğitim Rutinleri Sınıf Yoklaması Takvim Zamanı Pazartesi: Oyuncak Günü Salı: Ses Günü Çarşamba: Kitap Günü Perşembe: Bilmece Günü Cuma: Puzzle ve Kutu Oyunları 100.Gün Etkinliği Duygu Günlüğü Bir Günümüz

3 Eğitim Programı Etkinlikleri Kasım Ayı Gems Temamız Parmak İzleri (Benzerliklerimiz-Farklılıklarımız) Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Portfolyo Gezi-Gözlem Oyun Gems yönteminin en önemli özelliği çocukların sorgulama ve soru sorma becerilerinin geliştirilmesidir. Çocuğun yaptığı sorgulamalar aslında öğrenme merakını ile öğrenme sürecini bizlere gösterir. Kasım ayı temamız olan parmak izlerinde asıl vurgulamak istediğimi nokta hepimiz aynı gibi görünsek de benzerliklerimiz yanında farklılıklarımızın da olduğudur. Parmak izlerini araştırırken aşağıdaki başlıklar altında sorgulamalarımız yaptık; Parmak izleri ne işe yarar Parmak izlerimiz herkeste aynımıdır? Parmak ile yapılan işaretler Parmakları olan diğer canlılar Başka nelerin izi vardır? Parmak izlerini kullanarak hangi hayvanların resmini yapabiliriz? Matematik ve Kavram Etkinliklerimiz Parmaklarımızı kullanarak matematik arttırma çalışmaları yaptık. 1. Aşamada çocukların her parmağına numaralar yapıştırdık. Önce parmaklar ile numara gösterme çalışması yaptık. 2. Aşamada artı işaretini tanıttık Önce çocuklara bu işaret ne olabilir sorusunu yönelttik. Verilen yanıtlardan sonra bu işaretin görevinin sayıları, nesneleri toplamak yani birleştirmek anlamına geldiğini söyledik. 3. Aşamada görselini verdiğimiz şekilde legolar ile toplama işlemi yaptık. 4. Aşama olarak 1-10 arası toplama işlemi çalışmalarını yaparak etkinliğimizi Kasım ayı için tamamlamış olduk.

4 Eğitim Programı Etkinlikleri Gems Fen-Kavram-Dil Gelişimi Etkinliğimiz Yaşlı Genç Sınıfa getirdiğimiz parmak izleri fotokopileri büyüteçle inceledik ve farklılıkları hakkında konuştuk. Daha sonra bir genç resmi bir de yaşlı resmi gösterdik ve çocuklara parmak izlerinin sahiplerini bulmaları istedik. (çok aralıklı olan yaşlıya Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Portfolyo Gezi-Gözlem Oyun aittir, derileri kırıştığı için aralıklıdır.) Yaşlı ve genç kişilerin özellikleri hakkında konuştuk. Okuma Yazma Etkinlikleri Elat ses grubu tekrarını yaptık. İ ve n seslerini tanımaya ve bu sesleri öğrendiğimiz diğer sesler ile birleştirmeye başladık. Ses örüntüsü etkinliğimizde önce çocuklara tahtaya yazdığımız e-l-t e-l seslerinin bir örüntü olduğunu belirli bir kuralda sıralandığını anlattık. Çocuklara, sizce şimdi hangi ses gelecek diye sorduk. Daha sonra çocuklardan sırayla kendi örüntülerini yazmalarını istedik ve örüntünün devamını tüm çocuklar birlikte söyledik. Ayın Ünlüsü Picasso Ayın ünlüsü olarak aldığımız ünlü ressam Picasso yu tanıdık. Yaptığı tablolardan bir tanesi olan portresi hakkında sohbetler ettik. Tabloda neler görüyoruz, kullanılan renkler nelerdir? sorularını yanıtladık. Bu soruların cevaplarını bulduktan sonra bizler de bu tablodan esinlenerek bir çalışma hazırladık. Picasso nun yaptığı çalışmaların çoğunu geceleri uyanık kalıp tamamladığını öğrendik. Ayın Ülkesi İspanya Ayın ülkesi olarak İspanya yı tanıdık. İspanya ile ilgili görselleri inceledik. Deniz mahsülü içeren yemeklerinin ünlü olduğunu, sabah kahvaltılarında tapas isimli yiyeceklerden yediklerini, turizm açısından çok önemli bir ülke olduğunu öğrendik. İspanya müziği, kıyafetleri, dansları, matadorları ile dünyanın en renkli ülkelerinden biri olduğunu gördük.

5 Eğitim Programı Etkinlikleri Portfolyo Etkinliklerimiz Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Portfolyo Gezi-Gözlem Oyun Nisan ayında yapacağımız sunum için hazırlıklarımız devam ediyor. Bir insan çiz, çocuk hakları kitapçığı, yaratıcılık geliştirici etkinlikler dosyam, partilerimiz ve öğrendiğimiz şekiller kitapçığımız sizin için hazırladığımız etkinliklerin sadece birkaçını oluşturuyor. Etkinliklerimiz tamamlandıkça dosyalarımızda dolmaya başladı. Gezi Gözlem Etkinliklerimiz Harbiye Askeri Müzesi Öğrencilerimiz 10 Kasım Atatürk ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında salonlarında, yaklaşık eserin sergilendiği Harbiye Askeri Müzesini ziyaret ettiler. Dönem, konu gibi değişik açılardan ele alınarak gruplandırılan bu zengin koleksiyon içinde çeşitli silahlar, askeri kıyafetler, çadırlar, bayraklar ve sancaklar ile benzeri türde çok değişik askeri kültür varlıkları yer alıyordu. Çocuklar, daha önce bu binanın, Yüce Önder Atatürk, birçok değerli komutan ve subayın yetiştiği Harp Okulu olduğunu öğrendiklerinde de oldukça şaşırdılar. Oyun Saati Etkinliklerimiz Oyunlarımız ise bu hafta oldukça hareketliydi. Bedensel hareketlere yönelik birçok yarışma ve oyuna yer verdik. Halkada Ters Koşu oyunu en çok eğlendiğimiz oyunlarımızdan bir tanesiydi.

6 KGP (Kişilik Geliştirme Programı) Yaratıcı Drama Yöntemi ile Kişilik Gelişimi KGP Temalar Kendini Tanıma Sosyal Yaşam Becerileri Kişilik Değerleri Özyeterlilik Gelişimi Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Kendimizi tanımak Kişisel bakım ve temizliğin önemini kavrama, Kişisel bakım ve temizlik alışkanlıklarını geliştirme, Duygu durumundaki değişimleri fark etme, Duygusal tepkilerinin nedenlerini bilme ve ifade etmeye yönelik pekiştirme ve değerlendirme oyunları oynadık. El Temizliği Deneyi ve Yaratıcı Drama Çalışması Çocuklara ellerimiz kirlendiği zaman ne yaptığımızı sorduk. Su ve sabunla yıkamak sizce neden önemlidir diye ikinci bir sorumuzu yönelttik. Bu konu hakkında sohbet ettikten sonra sınıfa 1 kap su getirdik ve içine karabiber serpiştirdik. Çocuklara bu karabiberlerin mikroplar olduğunu düşünelim suyun içinde yüzmeye devam ediyorlar su onların gitmesini sağlamadı diye anlattık. Daha sonra suya sabun damlattık ve sabun damlar damlamaz suyun karabiberleri dağıttığını gördük. El yıkama için sabunun önemli olduğunu vurguladık ve son olarak da el yıkama draması yaptık. Kişilik Gelişimi Adına Yapılan Diğer Etkinlikler Duygularımız Çalışması Ay boyunca çocuklar duygularını her gün duygu günlüğüne işaretlediler. Ay sonunda ay boyunca yaşadıkları ve resimledikleri duygularını saydılar. Duygu grafiklerini oluşturdular. Grafik üzerinde yaşadıkları duygu kadar bölümü boyadılar, çalışmalarını sergilediler.

7 orm YGP (Yetenek Geliştirme Programı) ABK (Anabilim Beceri Koordinasyon) Koordinasyon geliştirici çalışmalar ABK Görsel Sanatlar Satranç Müzik/Orff Modern Dans/ Bale Eğlenceli Bilim Yüzme Koşularda, yer harekette ile ilgili koordinasyonu, kas kuvveti ve esnekliği ile eklem hareketliliğini geliştirebilmek için oyun oynadık, etkinliklere katıldık. Görsel Sanatlar.. Hayal gücümüzü kullanmak.. Çeşitli baskı tekniklerini kullanarak baskı çalışmaları yaptık. Satranç Bu oyunu seviyoruz Kasım ayında öğretmenimiz masallarla kale, fil ve atın satranç tahtası üzerindeki yerlerini, dizilişlerini ve görevlerini anlatmaya devam etti. Bu oyunu oynarken daha sabırlı olmaya başladığımızı farkediyoruz. Müzik / Orff Etkinlikleri Ritim duygusunu geliştirmek 'Atatürk' ve Öğretmenim şarkılarını öğrendik Müzikli eşliğinde dramatizasyon çalışmaları yaptık. Okunan hikayeyi müzik eşliğinde canlandırdık. Modern Dans / Bale Dans ile ifadeler Vücut esnekliği ile ilgili hareketleri tekrarladık. 1.pozisyonda plie çalışması hareketlerini uygulamaya başladık. 1.pozisyonda rise çalışması hareketlerini uygulamaya başladık Plie ve rise hareketlerini müzik ve kreografi eşliğinde tekrar çalışmaları yaptık. Eğlenceli Bilim Bilim in eğlenceli yüzü. Denizlerin fabrika atıkları ya da insan faktörüyle kirlendiğini anlamak, kirliliği önlemek için yapılabilecekleri fark etmek için Mavi Denizler deneyini yaptık. Yüzme Su ile özgüven.. Serbest stilde suya nefes ve tahtayla serbest ayak vurma basamaklama çalışmaları ile aynı anda ayak vurma ve kol çekme koordinasyonunu geliştirici basamaklama çalışmaları yaptık. Her geçen gün becerilerimizin arttığını görmek bizi su içerisinde daha özgüvenli yapmaya başladı..

8 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı Kitap kurdu ne demektir? Sen kitap kurdu olsaydın nasıl bir kitap kurdu olmak isterdin? 1 Soru 1000 Yanıt Kitap Okuyan Babam Kitap Okur. Çok Fazla Kitap Okuyan Demek isterim. Çünkü Kitapları Severim. Kitapların Olduğu Yer. Evet İsterim. Çok Kitap Okuyan. İsterim Çünkü Bazı Günler Ananem Çok Kitap Okur. Minik Kurtlar Kitapta Dolaşır. İstemem Çünkü Toz yiyen Kötü Şeylerdir. Elma Kurdu Demek. Evet Çünkü Kitap Okumayı Çok Seviyorum. Kitap Kurdu Çizgi film Demek Kitap Kurdu Olmak İsterim. Film Yapardım. Kitabı Yiyor. Evet Çünkü Kağıt Yemeyi İsterim. Kitaptaki Kurtlar Kitap Okumayı Sevmiyorum. Olmak İstemem. Çok İyi Okuyan. İsterim Kitapları Severim. Hep Kitap Okuyan Hayvan Demektir. İstemezdim. Çünkü Onlar Hayvan. Kitapta Yaşayan Güzel Bir Kurt Olmak İsterdim. Kitaptaki Meyveleri Bulurdum. Kitapları Koyduğumuz Yer Kitap Kurdudur. Ben Kitap Kurdu Olamam Çünkü İşim Var. Çok Kitap Okuyan Kişilere Denir. Benim Babam Kitap Kurdudur. Bende Kitap Kurdu Olmak İsterim Serbest Zamanlarında Kitap Okumak Demektir. Bazen Bende Kitap Kurdu Olabilirim. Çok Kitap Okumayı Sevenlere Denir. Bende Kitap Kurdu Olmak İsterdim. Kitapları Çok Okuyan Kişilere Denir. Bende Olmak İsterdim. Kitap Kurdunun Kitabı Demektir, Kitap Kurdu Olmayı İstemem.. Hep Kitap Okumak Demektir Bir Şeyi Yazmak Demektir. Çiçeği Çok Seven Bir Hayvan Demektir. Okuduğum Kitapların Kurdu Demektir.Evet, Kitap Kurdu Olmak İsterim.

9 Etkinlikleri ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİ Aramızdan ayrılışının 76. yılında, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ü saygı, sevgi ve özlemle andık. Okul Etkinliklerimiz Öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte; özgürlüğümüzü, çağdaşlığımızı borçlu olduğumuz, ulusunu aydınlık bir geleceğe, büyük bedeller ödeyerek taşıyan Ata'mızı hazırladıkları törenle anarak O'na bir kez daha teşekkür ettik. Atatürk köşemizin öğrencilerimizin getirmiş olduğumuz çiçekler ile adeta çiçek bahçesine çevirdiğimiz törenimizde siren sesi ile saygı duruşunda bulunduk ; İstiklal Marşımızı ve Atatürk şiirlerimizi söyledik. DEPREM TATBİKATI Okulumuzda Afet Eğitimi Haftası nedeniyle tüm öğrencilerimizin katıldığı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde depremden korunmak için alınması gereken tedbirler hakkında öğrencilerimizle sohbet edildi, bu konu hakkında farkındalık kazanmaları sağlandı. Yapılan uygulama ile öğrencilerimiz deprem, yangın ve benzeri durumda okulumuzu ne şekilde boşaltmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldular. AYIN PARTİSİ HAYVANLAR KARNAVALI Öğrencilerimiz ekim ayında oy kullanarak kasım ayı partisi olarak Hayvanlar Karnavalı Partisini oy çokluğu ile seçtiler. Hayvanlar Karnavalı Partisi ile öğrencilerimiz, birbirinden ilginç kostümlerle parti alanını tam bir karnavala dönüştürdüler. Müzikli oyunlarla, ilginç yarışmalarla, eğlenceli müziklerle doya doya dans eden öğrencilerimiz partiye renk kattılar.

10 Şarkı Şarkı Tekerleme Şiir ATATÜRK ÖLMEDİ Atatürk ölmedi Yüreğimizde yaşıyor Uygarlık savaşında Bayrağı o taşıyor Her gücü o aşıyor Türklüğe güç veren Devrimler senin Yurduma çizdiğin Aydın yol senin Gençlik senin Sen gençliğinsin Ölmedin ölemezsin - 2 kez ÖĞRETMENİM Öğretmenim canım benim, canım benim. Seni ben çok, pek çok severim Sen bir ana, sen bir baba, Her şey oldun artık bana. Okut, öğret ve nihayet, Yurda yarar bir insan et. FIRÇALA FIRÇALA DİŞİNİ Fırçala fırçala dişini bembeyaz olsun, Ağzın tertemiz olsun mis gibi koksun yemeğini bitirdin; afiyet olsun fırçala hemen dişini tertemiz olsun gülümsersin onlarla; bembeyaz ise fırçalamazsan onları; bak çürür işte sabah kahvaltıdan sonra; akşam yatmadan aşağı yukarı aşağı yukarı; fırçala durmadan (ilk ve son dörtlükler 2 kere söylenir)

11 ENGLISH BULLETIN MY FAMILY and MY HOUSE VOCABULARY family / mother / father / brother /sister / baby / granny / grandpa / living room / bedroom / Yabancı Dil bathroom /kitchen / garden / house / roof / floor / carpet / bath / bed / stairs / whiskars / tail / magic wand / chair / table / door / window STRUCTURES Who is this? This is my. Have you got a sister / brother? Yes, I have got a brother/sister. No, I haven t got a sister or brother. What is his / her name? / What s your mother s / father s name? His / her name is. It s late, it s time for school! Put your. in-on-under.. I ve got. Hurry up! Good bye., kiss kiss kiss. Where do you live? I live in a house/an apartment SONGS AND CHANTS THIS IS MY HOME AND MY FAMILY SONG This is my home and my family Mom daddy look at me Run jump turn around Run jump turn around This is my home and my family Sisters sisters look at me Run jump turn around Run jump turn around

12 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil ROOMS SONG I watch tv in the living room, the living room, the living room I watch tv in the living room, in the living room I have a bath in the bathroom, the bathroom, the bathroom I have a bath in the bathroom, in the bathroom I cook the food in the kitchen, the kitchen, the kitchen I cook the food in the kitchen, in the kitchen I sleep in the bedroom, the bedroom, the bedroom I sleep in the bedroom, in the bedroom. AT HOME SONG At home, I make my bed. At home, I take out the garbage. At home, I do the laundry. At home, I take care of the baby. At home, I clear the table. At home, I vacuum the carpet. At home, I clean the bathroom. At home, I put away my toys GOOD NIGHT SONG Good night mummy kiss kiss kiss Good night daddy kiss kiss kiss Little sister, baby brother I love you. UP UP UP THE STAIRS Up, up, up the stairs What s here? The bedroom, the bedroom, the bedroom. Down, down, down the stairs What s here? The kitchen, the kitchen, the kitchen Up, up, up the stairs What s here? The bathroom, the bathroom, the bathroom Up, up, up the stairs What s here?

13 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil FAMILY CHANT This is mother kind and dear This is father standing near This is brother see how tall This is sister not so tall This is baby sweet and small This is a family one and all WINNIE S SONG A big tall hat, Ten long toes, A black magic wand, A long red nose, She s Winnie Winnie the Witch. Along black tail Big green eyes, He goes with Winnie When she flies He s Wilbur Wilbur the Cat. STORIES LITTLE ELEPHANT IS LATE Little elephant is going to school. Mummy Elephant : Hurry up! Hurry up! It s late, Little Elephant! It s time for school! Little Elephant: Goodbye, Mummy! Goodbye, Daddy! Goodbye, Little sister! Goodbye, baby brother!, Little Elephant opens the door. Mummy Elephant: Little Elephant, stop! Have you got your bag? Little Elephant: Oh, no! My bag! My bag! Mummy Elephant: Look! It s under the table! It s under the table! Hurry up! Little Elephant: Oh, yes! Thank you, Mummy! Goodbye!

14 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil Little Elephant opens the door. Daddy Elephant: Little Elephant, stop! Have you got your book? Little Elephant: Oh, no! My book! My book! Daddy Elephant: Look! It s on the chair! It s on the chair! Hurry up! Little Elephant: Oh, yes! Thank you, Daddy! Goodbye! Little Elephant opens the door. Little Sister: Little Elephant, stop! Have you got your pen? Little Elephant: Oh, no! My pen! My pen! Little Sister: Look! It s in the cupboard! It s in the cupboard! Hurry up! Little Elephant: Oh, yes! Thank you, Little Sister! Goodbye! Little Elephant forgets to open the door. Little Elephant: Agh! Baby Brother: Little Elephant, have you got your glasses? Little Elephant: Oh! No! My glasses! My glasses! My trunk! My trunk POTATO PALS / AT HOME At home, I make my bed. At home, I take out the garbage. At home, I do the laundry. At home, I take care of the baby. At home, I vacuum the carpet. At home, I clear the table. At home, I clean the bathroom. At home, I put away my toys. SPOT S FAMILY Spot has a lovely family. Spot loves hşs mom. Spot loves his dad. Spot is happy with his grandpa and granny.

15 ENGLISH BULLETIN WINNIE THE WITCH Winnie the Witch lives in a big black house in the forest. Everything is black in the house. Yabancı Dil Winnie lives in her black house with her black cat, Wilbur. Wilbur has got green eyes. When he sits on a chair with his eyes open, Winnie can see him. Well, she can see his eyes. But when Wilbur closes his eyes and goes to sleep, Winnie can t see him and she sits on him. One day Winnie trips over Wilbur and falls down the stairs. She is angry. She waves her magic wand three times ABRACADABRA! Wilbur is green! Now, Winnie can always see him. Winnie puts Wilbur in the garden. She can t see Wilbur and she trips over him. Winnie is very angry. She waves her magic wand four times and ABRACADABRA! Wilbur has got a red head, a yellow body, a pink tail, blue whiskers, and four purple legs. But his eyes are still green. Now Winnie can see Wilbur everywhere. Wilbur sits at he top of the tree because he is sad, Winnie is sad too beacuse she loves Wilbur. Wilbur stays at the top of the tree all day and all night. Winnie has an idea. She waves her magic wand and ABRACADABRA! Wilbur is a black cat again and he is very happy now. Winnie waves her magic wand five times and ABRACADABRA! Now, Winnie has a colourfull house and she can always see Wilbur.

16 Rehberlik Bülten ÖZBAKIM BECERİLERİ NASIL KAZANDIRILIR? Psikolojik Danışmanlık Bülteni Bireyin yaşamının ilk altı yılı temel alışkanlıklar olarak nitelendirilen yemek yeme, giyinme, temizlik vb. beceriler açısından oldukça önem taşımaktadır. Öz bakım becerileri olarak tanımlanan bu beceriler, bireyin sağlıklı bir gelişim göstermesi ve yaşamını sürdürebilmesi için kendi ihtiyaçlarını giderebilmesi ile ilgili becerilerdir. Öz bakım becerilerine yaşam becerileri de diyebiliriz. Bu şekilde bakıldığında anne babanın en önemli görevlerinden biri de çocuğuna yaşam beceri kazanması için deneme fırsatı vermesidir. Öz bakım becerileri öğrenilerek sonradan kazanılan davranışlar olmakla birlikte bu beceriler, model almayla ya da ailenin desteğiyle kazanılmaktadır. Çocuğun kişilik özellikleri, çevresel koşullar ve anne-baba tutumları gibi faktörler bu sürecin farklı şekillerde yaşanmasında etkili olabilmektedir. Örneğin, koruyucu kollayıcı tutumu benimseyen anne ve babalar çocuklarını dünyadaki tüm zarar ve kötülüklerden korumaya çalışırlar. Çocukları ayağa kalktığında düşeceğinden ya da koştuğunda kendine zarar gelebileceğinden korkabilirler. Bu nedenle çocuklarına kolay kolay sorumluluk vermezler, çünkü çocuklarının beceremeyeceği, yanlış yapacağı, dolayısıyla da zarar göreceğinden korkarlar. Çocukların yapması gereken birçok görevi üstlenerek onların yerine yaparlar. Çocukları iyi beslensin diye onlara kendileri yemek yedirirler. Dolayısıyla bu aileler, çocuklarına kendilerini geliştirmeleri için fırsat vermeyip, onların belirli becerilerinin gelişimlerini engeller. Çocuğun içinde bulunduğu yaş dönemi o dönem için uygun olan bir beceriyi kazanmasını öngörürken, aile ve çevre tarafından fırsat verilmemesi çocuğun o beceriyi zamanında elde edememesine neden olmaktadır. Bu nedenle öz bakım becerisi konusunda uygun ortam hazırlayarak çocuğun teşvik edilmesi ve çocuğa rehber olunabilmesi her ebeveynin görevi olmalıdır. Çocuğun gelişimi (fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal) söz konusu olduğunda bireysel farklılıkları mutlaka değerlendirmek gerekir. Ama tabi ki bunun yanı sıra yaş dönemlerine göre belirli zamanlarda geliştirilmesi gereken beceriler de vardır. Çocuğun yaş dönemine göre sahip olması gereken özbakım becerileri göz önüne alındığında;

17 Bülten 3-4 yaş döneminde çocuklar: Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Bülteni Çatal ve kaşık kullanarak yemeğini yiyebilir. Ellerini ve yüzünü yardımsız yıkayabilir. Düğmesiz giysileri bağımsız olarak giyebilir. Kendine ait eşyaları toplayabilir. Bağımsız olarak tuvalete gidebilir ancak temizlik aşamasında yardıma ihtiyaç duyabilir. Sözel ipuçları ile tabakları, peçeteleri, çatal ve kaşıkları doğru yerleştirerek sofra kurmaya yardım eder. 4-5 yaş döneminde çocuklar: Tabağına dökmeden yemeğini koyabilir. Yemek yerken araç gereçleri doğru kullanabilir. Ellerini, yüzünü yardımsız yıkayıp dişlerini fırçalayabilir. Büyük düğmeli giysileri kendi başına açabilir. Giysilerinin önünü ve arkasını ayırt edebilir Yardımla saçını tarayabilir. 5-6 yaş döneminde çocuklar: Tabağına servis tabağından yiyecek alabilir. Bıçağı kullanıp yumuşak nesneleri kesebilir. Giysilerindeki düğmeleri ilikleyip, çözebilir. Hava şartlarına uygun olarak giysi seçebilir. Tuvalete tek başına gidebilir, temizliğini yardım almadan yapabilir. Öz bakımla ilgili becerilerin gelişmesi, diğer becerilerin gelişmesinin de ön koşulu olmaktadır. Çocuğun yemek yeme, giysilerini kendi kendine çıkarıp giyinme gibi öz bakımla ilgili beceriler edinmesi onun bağımsız olmasına, bireyselleşmesine ve özgüven gelişimine katkı sağlar. Ayrıca ilkokul yaşamında ki yazı yazma ve diğer beceriler için de zemin hazırlamaktadır. Çünkü günlük yaşamda kazanılan öz bakım becerileri elleri ve kolları güçlendirmektedir. Ayrıca bu becerilere yönelik olan hareketler, el-göz koordinasyonunu, büyük ve küçük kasların kontrolünü ve nesneleri kontrollü olarak taşımayı da sağlamaktadır.

18 Bülten Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Bülteni Anne ve babalar çocuklarının öz bakım becerilerinin gelişmesi için; Yaşamsal becerileri, yaşam içerisinde çocuğa model olarak gerçekleştirebilirler. İstenilen davranışın pekişmesine yardımcı olan ödül yoluna başvurabilir, çocuğun gerçekleştirdiği beceriyi takdir edebilir, onu cesaretlendirebilirler. Çocuğa sürekli hatırlatmalar yapıp, hadi kelimesini kullanmak yerine istenilen ve beklenilen davranışların resimlerini çocuğun görebileceği bir yere asabilirler. Çocuğun ilk defa kazandığı bir becerinin anne ve babalar tarafından hızlı ve en güzel şekilde yapmasını beklemek onun kendine olan güvenini olumsuz etkileyebilmekte ve çocuğun hevesini kırabilmektedir. Bu nedenle çocuğun özbakım becerilerinin kazanımındaki süreçte sabırlı olunmalıdır. El-yüz yıkama, giyinme gibi faaliyetleri angarya halinden çıkarıp keyifli zaman paylaşımı haline dönüşebilir. ÇOCUĞUN YAŞAMI İÇİN ONA YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK YARDIM; ONUN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMESİNE İZİN VERMEKTİR...

19 Doğum Günü Kutlama BORA BEKLİM NEHİR HOŞCAN DEMİR BAY SARP BARKIN HASAY ALP NADİ ERİŞ İLKER YILDIRIM

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 3 Yaş Grubu : 5-6 Kasım 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı /

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;07.11.2016-11.11.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 20.10.2014-24.10.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Anne-babalık önemli ama tek işimiz değildir O yüzden mutlaka kendinize özel bir zaman

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU 1.HAFTA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU Kasım Ayı Bülteni (5+Yaş) DEĞERLER EĞİTİMİ: TOPLUMSAL DUYARLILIK- PAYLAŞIM (02.11.2015) KIZILAY DİL, SANAT, DRAMA BÜYÜK (03.11.2015) BALONLAR NEREYE GİDİYOR?

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Meltem DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; Her gece yatarken o gün size söylenen ve sizin söylediğiniz en güzel sözü hatırlayın O

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Kasım ayında olmanın burukluğunu yaşadık. Atatürk ü anma haftamızı Atamızı anarak yaşadık. Bu ayda Sentez Koleji olarak etkinliklerimiz keyifli ve dolu dolu geçti. Etkinliklerimiz

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Uyum programı tamamlandıktan sonra öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

5 YAŞ GRUBU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTEN

5 YAŞ GRUBU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTEN 07.11.2016/11.11.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK? Ø Göçmen kuşları nelerdir? öğrendik. Ø İyilik yapmak, yardımlaşmak ne demek? öğrendik.

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 29 Eylül 03 Ekim 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Sosyal Sorumluluk Projesi: Hayvanları koruma

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 3 NİSAN-7 NİSAN 2017 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Karıncalar ( Gems ) Kavramlar Srumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Özel Gün ve Kutlamalar Dil Gelişimi Etkinlikleri

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 20.10.2014-25.10.2014 Tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri siz değerli velilerimizle

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ VÜCUDUMUZ DUYU ORGANLARIMIZ 100. GÜN KUTLAMALARI SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM EYLÜL 01-014 -ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER ANASINIFI İNGİLİZCE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 Kazanım: Derse ilgi duyar. Greetings (Selamlaşma) Kazanım: Selamlaşma yapılarını kullanabilir.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik.

Bu hafta Hayat Bilgisi dersinde okulumuz çalışanlarının görevlerini tartıştık ve onlar için İyi ki varlar! dedik. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK Ü anma hazırlıklarımız, Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri kapsamında yazar Kaan ELBİNGİL söyleşisi, İngilizce PİRATES

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI A N A KU O LU ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ÖZ BA BEC KIM ERİS İ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - KASIM 2016 ÖZ BAKIM BECERİSİ KAZANMA SÜRECİ Çocukların temel ihtiyaçları, onlar dünyaya geldikleri

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; 08.01.2016 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; Haftaya kar oynayarak başladık. Bahçemize bir kardan adam yaptık ve çook eğlendik. Tasarruf ve Geri Dönüşüm konumuz ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini inceledik. Hayvanlar için evler

Detaylı

EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4. www.englishkidsacademy.com

EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4. www.englishkidsacademy.com EYLÜL ÜNİTELERİ SEPTEMBER UNITS AGE 3-4 Ailem My Family Bebek-Baby Baba-Father Anne-Mother Abi-Brother Kızkardeş-Sister Kız-Girl Erkek Çocuk-Boy Çocuğunuza Sorun: Türkçe-İngilizce Bebek ne demek? What

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

GEZİ ETKİNLİĞİ SİNEMAYA GİDİYORUZ

GEZİ ETKİNLİĞİ SİNEMAYA GİDİYORUZ AKADEMİ ÇOCUK ANAOKULU 25.12.2017 26.12.2017 27.12.2017 28.12.2017 29.12.2017 AİLE PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA KATILIMI Kitap Günümüz Students will be able to identify seasons and months. GEZİ

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı