BMW i8 Sheer Driving Pleasure

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BMW i8 Sheer Driving Pleasure"

Transkript

1 BMW i8 Sheer Driving Pleasure BMW i8

2 BORN ELECTRIC. BMW i. MOBİLİTENİN GELECEĞİ. Dünya hareket halinde, bizler de öyle. Hareket her zaman heyecan verici bir değişimi simgeler. BMW i vizyon sahibi otomobiller, bağlantılı hizmetler, ilham veren tasarım ve sürdürülebilirlikle ön plana çıkan yeni premium konsepti sunarak mobilitenin geleceğe dönük ve çığır açan konseptini sunar. Geleceği bugünden sunan BMW i sürdürülebilirliğin ve saf sürüş keyfinin birbirini kusursuz şekilde tamamlayabildiğinin kanıtıdır.

3 BMW i BMW i8. BMW i8 deneyimi YENİLİK VE TEKNOLOJİ. BMW Vision EfficientDynamics BMW i ConnectedDrive Hizmetleri Otomobil konsepti BMW ConnectedDrive Hizmetleri ve BMW edrive teknolojisi Uygulamaları le Sürücü Destek Sistemleri Dört çeker sistemi Sürdürülebilirlik BMW 360 ELEKTRİKLİ BİREYSELLİK VE ÇEŞİTLİLİK. BMW i8 tasarımı Louis Vuitton bavul serisi BMW i8 Neso Gövde renkleri ve jantlar BMW i8 Carpo Amido Standart/opsiyonel donanım ve BMW i8 Carpo Fildişi Beyazı aksesuarlar BMW i8 Carpo Carum Spice Gri ve BMW i Pure Impulse Deneyimi programı aksesuarlar Mobilite Hizmetleri BMW i8 Halo BMW Finansal Hizmetler Teknik veriler GÖSTERİLEN MODELE AİT DONANIM. Sistem çıkışı: 362bg (266kW) Toplam menzil, günlük kullanım: 600km 1, 2 Jantlar: Gövde rengi: BMW i Halo iç tasarım: 20 inç, W kollu, stil 470, BMW i hafif alaşım jantlar, karma lastiklerle Sophisto Grisi, BMW i Mavi vurgulu parlak metalik efektli BMW i Mavi vurgulu Spor deri direksiyon, kumaş vurgulu ve özel Dalbergia Kahverengi doğal deri spor koltuklar, metalik Amido iç yüzeyler 1 42 litrelik depo gerekir (opsiyonel). 2 Menzil başta kişisel sürüş stili, rota özellikleri, harici sıcaklık, ısıtma/klima, ön hazırlık olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. DAHA FAZLASINI KEŞFETMEK İSTER MİSİNİZ? BMW KATALOG BMW i8'i dijital olarak da keşfedebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, cihazınıza uygun BMW Katalog uygulamasını yükleyip istediğiniz modeli seçmektir yılında BMW markası 100. yıldönümünü kutluyor. Daha fazla bilgi için: Cep telefonu sözleşmenize bağlı olarak internet kullanımı faturanıza yansıtılabilir.

4 İLERLEMENİN GÜCÜ. İlerlemek için ödün vermek gerekmez. İlerlemek olasılığın sınırlarını keşfetmek ve bu sınırların ötesine geçmeyi gerektirir. Geleceğe dönük vizyonumuz daha bugünden BMW i8'in formunda yansıtılmıştır. Bu safkan spor otomobil gerçek anlamda olağanüstü bir sürüş deneyimi sunar. Aynı zamanda BMW EfficientDynamics teknolojisi ile BMW edrive ve BMW EfficientLightweight konsepti küçük bir otomobille rekabet edebilecek düzeyde yakıt ekonomisine sahip olmasına olanak tanır. Günümüzün en ileri spor otomobillerinden birini, BMW i8'i keşfedin.

5 BMW i ÇEKİM GÜCÜNÜ HİSSEDİN.

6 BMW i BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT OTOMOBİL KONSEPTİ. Yenilikleri takip ettiğinizde benzersiz yaratıcılık elde etmeniz kaçınılmazdır. BMW i8'de kullanılan BMW EfficientLightweight konsepti daha en başından itibaren hibrit bir spor otomobilin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlandı. Yenilikçi LifeDrive mimarisi, buna uygun şekilde oluşturulan iki bölümden meydana gelir. Alüminyum gövde veya Drive modülü lityum iyon yüksek gerilimli batarya ve önde ve arkadaki diğer güç aktarım elemanlarını içerir. Bunların arasında ise yolcu bölümü yani Life modülü yer alır. Bu bölüm BMW i tarafından sunulan yenilikçi otomobiller için üstün denge, hafiflik ve esneklik gibi ideal özellikler sunan yüksek dayanıklılığa sahip karbondan (CFRP) üretilmiştir. Böylece olağanüstü tüketim değerleriyle benzersiz sürüş keyfi sunan bir otomobil tasarlanmıştır. GÜÇLÜ VE VERİMLİ BMW edrive. İleriyi düşünmek ilerlemektir ve bu aynı zamanda yakıt tüketimini azaltmayı gerektirir. Yenilikçi BMW edrive teknoloji paketi elektrikli motor, bir lityum iyon yüksek gerilimli batarya ve gelişmiş bir enerji yönetim sisteminden oluşur. Ön aks üzerinde bulunan 131bg (96kW) gücündeki elektrikli motor gaz pedalına hafifçe basıldığında 250Nm'lik azami tork gücünü anında kullanıma sunar. Arka aks üzerinde yer alan BMW TwinPower Turbo teknolojisine sahip, 231bg (170kW) gücündeki 1,5 litrelik, üç silindirli benzinli motorla birlikte BMW i8 0'dan 100km hıza yalnızca 4,4 saniyede ulaşır. İki güçlü güç aktarım sistemi yenilikçi bir plug-in hibrit güçlerini birleştirdiğinde benzersiz bir sürüş deneyimi ve 100km'de yalnızca 2,1 litrelik 1 ortalama yakıt ekonomisi sunar. 1 Güç ve yakıt tüketimi hakkında daha fazla bilgi sayfa 62'de yer almaktadır.

7 BMW i HIZI DENEYİMLEMEK RAKAMLARA İHTİYAÇ DUYMAZ.

8 BMW i NEFES KESEN SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ. Kusursuz dengeyi keşfedin. BMW i8, 50:50 aks yükü dağılımıyla önden arkaya ideal denge sağlar ve düşük ağırlık merkezi, çevikliği daha da artırır. BMW i8, 250km/sa maksimum hız ve sürüş stiline bağlı olarak yaklaşık 600km 1, 2 menzil sunan dört çeker özelliğiyle şehir dışında da tüm gücünü sonuna kadar kullanır. Tek bir düğme dokunuşuyla tamamen elektrikli motora geçerek sessiz ve emisyonsuz 3 şekilde maksimum 120km/sa hıza ulaşır. Olağanüstü sürüş deneyimi BMW i8'in sıradan bir otomobil olmadığını kanıtlar. AERODİNAMİK ESTETİK. Rüzgarı arkada bırakmak için tüm direnci engellemek gerekir. BMW i8'in akıcı çizgileri ve düz silueti, otomobil hareketsiz haldeyken bile büyüleyici ve dinamik bir izlenim yaratır. Neredeyse kapalı böbrek ızgaralar, dinamik dış tasarımın akıcı çizgileri ve üzerinde kol bulunmayan "makas" kapılar otomobilin estetik standartlarının yanı sıra aerodinamik açıdan kusursuzluğunu sergiler. Ayrıca otoyolda sürüşe yönelik özel ışık dağılımı gibi gelişmiş özelliklere sahip güçlü LED farlar, lazer aydınlatmayla birlikte istek üzerine ek olarak sunulur. İlk kez BMW i8 için geliştirilen bu teknoloji, yolun etkin şekilde aydınlatılması için son derece parlak beyaz ışık ile daha uzun far menzili sunar. Lazer aydınlatma aynı zamanda geleneksel farlar tarafından kullanılan enerjinin çok azını tüketir. BMW i8 daha ilk bakışta, geleceğin etkili vizyonunu bugünden gözler önüne serer litre kapasiteye sahip depo gereklidir (opsiyonel). 2 Menzil başta kişisel sürüş stili, rotanın özellikleri, harici sıcaklık, ısıtma/klima ve ön şartlandırma koşulları olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. 3 Yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen güç kullanımına tabidir.

9 BMW i EN SADE HALİYLE BİLE HEYECAN VERİR.

10 BMW i ZEVK SAHİBİ YAPISINI YANSITIR.

11 BMW i OLAĞANÜSTÜ MALZEMELER. Yenilikçilik temel ilke olarak benimsendiğinde, tüm ayrıntılara yansıtır. BMW i8'de ayrıcalıklı makas kapılardan en ince detaya kadar her durumda geçerlidir. Gerçekten de her bir malzeme zamanından erken kullanılmıştır. Örneğin yolcu bölümünün karbon fiber takviyeli plastik malzemesi, üstün güvenlik özelliğine sahiptir ve çelikten yüzde 50 daha hafif olması sayesinde BMW i8'i son derece verimli hale getirir. Otomobilde kullanılan deri, zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak tabaklanmıştır ve sürdürülebilirliği, yüksek kaliteyi elle dokunulur hale getiren ayrıcalıklı hisle birleştirir. Bu sayede BMW i8'in ilerici karakteri her sürüşte yeniden ortaya çıkar ve tüm duyuları harekete geçirir. YENİLİKÇİ İÇ TASARIM. Kusursuz şekilde tasarlanmış bir dış tasarım, iç tasarımın da etkileyici olmasını sağlar. Otomobilin benzersiz stilini belirleyen katmanlı yüzeylerin yinelenmesiyle BMW i8'in iç tasarımı akıcı ve dinamik dış tasarımından ilham alır. Kokpitteki her özellik, direksiyonun arkasına geçildiğinde deneyimlenecek şekilde sürücü odaklı tasarlanmıştır. Örneğin tamamen dijital, üç boyutlu Kontrol Ekranı hız, menzil, şarj durumu ve rota gibi sürücünün bilmesi gereken tüm bilgileri yüksek çözünürlükte sunar. Aynı zamanda ConnectedDrive Hizmetleri dış dünyayla kesintisiz bağlantı kurarak BMW i8'in yeni ve henüz keşfedilmemiş teknolojik bir alanda ilerleyişini gösterir.

12 BMW i İHTİYACINIZ OLAN TEK ŞEY İLERLEMEK.

13 YENİLİK VE TEKNOLOJİ GERÇEĞE DÖNÜŞEN VİZYON. BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS KONSEPTİ İLK OLARAK 2009'DA IAA'DA DİKKATLERİ ÇEKTİ, ARDINDAN DÖRT YIL SONRA BU KONSEPT BMW i8 FORMUNDA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ. BMW Vision EfficientDynamics konsepti geleceği çok daha yakın hale getirerek spor bir otomobilin duygusal heyecanını, kompakt bir otomobilin tüketim ve emisyon değerleriyle bir araya getirdi. Gelişimin bütünsel bir yaklaşımla ele alınması bu vizyonun kısa sürede gereçeğe dönüşebileceğini gösterdi. Aktif Hibrit, hafif yapı, aerodinamikler ve Akıllı Enerji Yönetimi gibi BMW EfficientDynamics teknolojileri büyüleyici bir dinamik verimlilik seviyesini mümkün kıldı yılı gibi erken bir tarihte seri üretime yakın konsept otomobil, 99gr/km'lik olağanüstü seviyede bir CO 2 emisyonu ve 100km'de yalnızca 3,76 litre ortalama yakıt teknolojisi değerleri sundu. Plug-in teknolojisine sahip bir BMW tam hibrit olarak BMW Vision EfficientDynamics'in gücü, ön aks üzerindeki bir elektrikli motorla desteklenen 3,0 silindirli CommonRail turbodizel tarafından sağlanıyordu. Bu durum konsept otomobilin yalnızca yüksek performanslı otomobillerde bulunan benzersiz dinamik niteliklere sahip olmasını sağladı. 98 son derece verimli lityum polimer bataryalar, Fren enerjisi Geri Kazanımı yöntemiyle şarj ediliyordu ve mümkün olan en iyi ağırlık merkezinin elde edilebilmesi amacıyla BMW i8'de olduğu gibi şanzıman tüneline yerleştirilmişti. Konseptin diğer öne çıkan teknik özellikleri arasında otomatik hava klapesi kontrolünün daha da geliştirilmesiyle elde edilen aktif aerodinamik özellikler, motor ısısını elektrik enerjisine dönüştüren bir termo elektrik jeneratörü ve ileriye dönük enerji yönetim sistemi yer alır. Bu çığır açan yeniliklerin birçoğu günümüzde BMW i8'de görülebilir. Makas kapılar zaten BMW Vision EfficientDynamics konsept otomobilin öne çıkan görsel özelliklerinden biriydi tarihli 2+2 koltuklu otomobil araştırması aerodinamik olarak bir su damlasını temel alan günümüzün gelişmiş konik tasarımının habercisi oldu. Konsept otomobil, yeniliği zamanının çok ötesinde, son derece heyecan verici bir tasarımla bir araya getirerek geleceğin ve yarının spor otomobili BMW i8'in müjdecisi oldu. Yalnızca 1,24 metre yüksekliğiyle 2+2 koltuklu otomobil en verimli aerodinamik özellikleri hayata geçiriyor. BMW i8'de değişik forma sahip olan katmanlı tasarım, iç ve dış tasarımın çizgilerini birbirine bağlıyor ve daha önce görülmemiş bir tasarım dilini tanımlıyor. Formun fonksiyonu izlemesi ilkesi, sürdürülebilir malzemeler ve benzersiz estetiğiyle en ince detayına kadar yansıtılmıştır. Bunu izleyen çalışma 2011'de, yaklaşan seri üretim modeli açısından belirleyici bir öngörü sunan BMW i8 Concept ve BMW i8 Spyder Concept otomobil olarak sergilendi. Böylelikle 2014'te vizyonu seri üretim bir otomobile dönüştürme planı korunarak BMW i8 ile gerçeğe dönüştü. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ.

14 YENİLİK VE TEKNOLOJİ BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT KONSEPTİYLE ÜSTÜN SÜRÜŞ KARAKTERİ. BMW i8'in LIFE DRIVE MİMARİSİ GELECEĞİN SPOR OTOMOBİLİNE YÖNELİK YENİLİKÇİ, ÖZEL BİR KONSEPT SUNAR. 49GR/KM 2,1L 266KW ORTALAMA CO 2 EMİSYONU 100KM DE ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ SİSTEM GÜCÜ 1,485KG 4,4S 250KM/SA DIN YÜKSÜZ AĞIRLIK 1 0 DAN 100KM YE HIZLANMA AZAMİ HIZ BMW EfficientDynamics stratejisinin temelini oluşturan BMW EfficientLightweight otomobil konseptini; doğru malzemenin doğru yerde kullanılması, fonksiyona uygun ve verimli şekilde düzenlenmesi ve elbette dinamik özelliklerin optimize edilmesi oluşturur. BMW, i8 modelinde mimari ve malzeme seçimi açısından bir adım daha ileriye giderek LifeDrive mimarisini yarattı. benzinli motor) entegredir. Lityum iyon yüksek gerilimli batarya, iki güç aktarım sistemi arasında yer alır. Ön ve arka sistemler, yolcu bölmesi ve lityum iyon yüksek gerilimli batarya işlevsel, birbirine bağlı bir ünite oluşturur. Bu özellik, akıllı hafif yapı ve sürüş dinamiklerini iyileştiren yenilikçi malzeme kullanımı ile desteklenir ve otomobilin menzili ile yakıt tüketimi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Lityum iyon yüksek gerilimli batarya Yakıt deposu Bu mimari, bağımsız ancak birbirini kusursuz şekilde tamamlayan iki birimden oluşur. Life modülü olarak da tanımlanan yolcu bölümü, CFRP veya yalnızca karbon olarak da ifade edilen karbon fiber takviyeli plastikten üretilerek BMW EfficientLight weight yapısı ilkesine sadık kalır. Bu son derece hafif ve yüksek dayanıklılığa sahip malzemenin kullanımı, lityum iyon yüksek gerilimli bataryanın ağırlığına rağmen otomobilin yalnızca 1.485kg ağırlığa sahip olmasını sağlar. Bu yapı, BMW i8'in alüminyum Drive modülünde yer alan güç aktarım sistemleri ön (elektrikli motor) ve arka akslara (BMW TwinPower Turbo BMW i8'deki ağırlık optimizasyonu, yenilikçi malzeme kullanımı ve kütleyi azaltmaya yönelik olağanüstü çözümlerle başarılmıştır. Bu malzeme ve çözümler arasında geleneksel yapıya kıyasla yüzde 50 oranında ağırlık tasarrufu sağlayan, CFRP iç yapıya ve termoplastik dış yüzeye sahip makas yapılar yer alır. Yolcu ve bagaj bölümü arasındaki bölme, ideal akustik özelliklerin yanı sıra geleneksel kompozit teknolojisine kıyasla ağırlığı yüzde 50 oranında azaltan özel sertleştirilmiş cam malzemeyle üretilmiştir. Düşük ağırlık merkezi Life modülü Güç elektroniği ile elektrikli motor Motor, şanzımanlı Kısa aks dışı ön mesafe Kısa aks dışı arka mesafe Drive modülü Drive modülü DÜŞÜK AĞIRLIK MERKEZİ VE DENGELİ AKS YÜKÜ DAĞILIMI. Aks yükü dağıtımı 50% 50% BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ. 1 AB yüksüz ağırlık 1.560kg'dır.

15 YENİLİK VE TEKNOLOJİ YÜKSEK TEKNOLOJİ KARBON SAYESİNDE HAFİF, DENGELİ VE GÜVENLİ YOLCU BÖLÜMÜ KARBON FİBER TAKVİYELİ PLASTİK (CFRP) HAFİF YAPI AÇISINDAN DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR Her detayıyla yenilikçi. BMW EfficientDynamics araştırması sayesinde BMW mühendisleri lityum iyon yüksek gerilimli bataryanın ilave ağırlığını alüminyum ve karbon bileşenleri yoğun biçimde kullanarak dengeledi. Bu özellikle yenilikçi bir malzeme olan karbon kullanımında görülebilir. Hafifliğine rağmen olağanüstü güç ve denge sağlayan karbon malzeme, Life modülü olarak adlandırılan yolcu bölmesinin güvenliğine katkıda bulunur. Bu malzemenin kullanımı aynı zamanda BMW i8'in olağanüstü hakimiyeti, üstün yol tutuşu ve hızlanma arzusunda da hemen fark edilir. Elde yapılması zorunluluğu sebebiyle yolcu bölmesi için karbon kullanımı uzun süre boyunca verimlilik açısından mümkün değildi ve maliyeti çok yüksekti. Ancak BMW i, ilk seri üretim versiyonunu bağımsız olarak geliştirerek otomotiv üretimini yeniden tanımlıyor. Karbon kullanımı, çelik kullanımına göre yüzde 50, alüminyum kullanımına göre yüzde 30 ağırlık tasarrufu sağlar. Karbon bileşenler, hafif yapı açısından devrim yapmanın yanı sıra karbon fiber takviyeli polimerlerin neredeyse tekstil ürünleri kadar esnek olması sayesinde otomobil tasarımında yeni formlar ortaya çıkarılmasına da olanak sağlıyor. Böylece BMW i8'in karbon gövdesi, mevcut alanı en iyi şekilde kullanırken aynı zamanda 0,26 sürtünme katsayısının da (C d ) kanıtladığı gibi optimize edilmiş bir tasarıma da sahip oluyor. Karbon fiber üretimi için ABD'nin Washington eyaletindeki Moses Lake'de özel olarak bir tesis kuruldu. 2011'den bu yana yüksek teknoloji ürünü bu malzeme burada üretilmektedir. Karbon fiberin üretimi için gereken enerji tamamen su gücüyle elde edilen yenilenebilir kaynaklardan karşılanmaktadır. 0,007mm kalınlığında karbon fiberin [01] yaklaşık adedinden oluşan ipliklerden oluşan çilelerin [02] sarıldığı rulolar Almanya'ya gemiyle nakledilir. Bavyera, Wackersdorf'da iplikler CFRP parçaların üretiminde ham madde olarak kullanılan tekstil keçelere [04] dönüştürülmek üzere işlenir. Landshut ve Leipzig'deki presleme tesisleri, tedarik edilen karbon fiber keçelerden tüm CFRP bileşenlerini üretir ve son montaj ile kalite kontrol işlemleri [03] Leipzig'de gerçekleştirilir. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ.

16 YENİLİK VE TEKNOLOJİ HER İKİ DÜNYANIN EN İYİSİ BİR ARADA. BMW i8 PLUG-IN HİBRİT SPOR OTOMOBİL, BMW EFFICIENT DYNAMICS edrive SAYESİNDE SAF ELEKTRİKLİ OLARAK VEYA ELEKTRİKLİ MOTOR VE BMW TWINPOWER TURBO BENZİNLİ MOTOR KOMBİNASYONUYLA VERİMLİLİĞİN YANI SIRA OLAĞANÜSTÜ DİNAMİK BECERİ SUNAR. etkinleştirdiğinizde yalnızca elektrik gücüyle maksimum 120km/sa hız mümkündür. Vites kolunu SPORT moduna getirdiğinizde ise otomobil otomatik olarak daha dinamik hale gelir; elektrikli motor ve benzinli motor her zaman bir arada çalışır ve seyir ve frenleme sırasında kazanılan enerji en üst seviyeye çıkarılarak batarya şarj edilir. ECO PRO modunda iki güç kaynağının enerjisini optimize eden verimli sürüş stili sayesinde menzil yüzde 20 oranına 1 kadar artırılır. Böylece, Avrupa sürüş döngüsüne göre 100km'de yalnızca 2,1 litre ortalama yakıt ekonomisi elde edilir. Ödün vermeyen tek bir bütün halinde tasarlanmış plug-in hibrit spor otomobil. BMW edrive önde yer alan ağırlığı optimize edilmiş elektrikli motoru arkadaki benzinli motorla bir araya getirir. İki güç kaynağının avantajları maksimum verimliliğin elde edilmesi amacıyla bir Akıllı Enerji Yönetim sistemiyle kontrol edilir. Aynı zamanda BMW i8, özel LifeDrive mimarisi sayesinde olağanüstü sürüş dinamikleri sunar ve otomobilin tüm bileşenlerinin hassas şekilde ayarlanmasını sağlar. BMW EfficientDynamics felsefesini bu denli ikna edici biçimde somut hale getiren ilk otomobil BMW i8 olmuştur. Hibrit konsepti için uyarlanmış elektrikli güç aktarım sistemi, ön aksa 131bg (96kW) güç ve 250Nm maksimum tork iletir. 231bg (170kW) güç ve 320Nm torka sahip son derece gelişmiş BMW TwinPower Turbo üç silindirli benzinli motor, özel olarak modifiye edilmiş altı ileri Steptronic şanzıman aracılığıyla gücü doğrudan arka aksa aktarır. Ön akstaki elektrikli motor ise takviye işleviyle benzinli motora hızlı destek sunar ve ilave yakıt tüketimine neden olmaz. Bu özellik, sollama gibi ani, seri hızlanma gerektiren durumlarda özellikle yararlıdır. BMW TwinPower Turbo üç silindirli benzinli motorun yakınına yerleştirilen bir elektrik jeneratörü çeşitli sürüş durumlarında lityum iyon yüksek gerilimli bataryaya enerji sağlar, bu sayede benzersiz bir performans gerektiğinde kullanılmaya hazırdır. BMW i8, Akıllı Enerji Yönetimi ve kusursuz biçimde ayarlanmış sürüş modları sayesinde benzersiz bir sürüş deneyimi sunar. Otomobil, sportif ve verimli sürüş stili arasındaki dengeyi koruyan COMFORT modunda çalışmaya başlar. Bu yapılandırmada elektrikli menzil 4 yaklaşık 30km'dir 5, azami hız ise 65km/sa'tir. Bir düğme dokunuşuyla edrive modunu COMFORT modu. Bu başlangıç moduyla her yolculuk maksimum 65km/sa hıza kadar yalnızca elektrik gücüyle başlar. Daha yüksek hızlarda benzinli motor devreye girer. Bu mod 500km'den 4 uzun bir menzil ve maksimum sürüş konforu sunar. ECO PRO modu. Bu mod verimli sürüş ve enerji geri kazanımına odaklanır. Maksimum elektrikli menzil 4 30km 5 ve toplam menzil yaklaşık 600km'dir, ortak çalışmayla iki değer de elde edilebilir. SPORT modu. Bu ayar yalnızca vites seçici aracılığıyla seçilir. Elektrikli motordan maksimum takviye sağlanır, yürüyen aksam ve süspansiyon daha dinamik tepkiye göre ayarlanır ve Steptronic şanzımanın vites değişimlerini hızlandırır. Hız ve devire air dijital ekranlar bu modda turuncu renge döner. edrive 0G Elektrikli motor Lityum iyon yüksek gerilimli batarya BMW TwinPower Turbo üç silindirli benzinli motor ELEKTRİKLİ MOTOR İLE SAF ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ İÇİN RAKİPSİZ BİR SEBEP: 0GR YEREL CO 2 EMİSYONU 2 HYBRID 266KW 4,4S 250KM/SA PLUG-IN HİBRİT (ELEKTRİKLİ MOTOR VE YANMALI MOTOR). BATARYA, BİR ELEKTRİK PRİZİ KULLANILARAK ŞARJ EDİLEBİLİR YALNIZCA 1.485KG'LIK 3 YÜKSÜZ AĞIRLIK SAYESİNDE 266KW SİSTEM GÜCÜ BMW i8'e SON DERECE SPORTİF BİR SÜRÜŞ KARAKTERİ KAZANDIRIR 0'DAN 100KM'YE HIZLANMA 4,4SN AZAMİ HIZ 1 Kişisel sürüş stiline bağlıdır, şirket içinde gerçekleştirilen BMW tüketim anketiyle belirlenmiştir. 2 Elektrik kullanımının %100 yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesini varsayar. 3 AB yüksüz ağırlık 1.560kg'dır. 4 Elektrikli Menzil (NEDC) 37km'dir. 5 Menzil başta kişisel sürüş stili, rotanın özellikleri, harici sıcaklık, ısıtma/klima ve ön şartlandırma koşulları olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ.

17 EVDE ŞARJ ROTA ÜZERİNDE ŞARJ YENİLİK VE TEKNOLOJİ TÜM SÜRÜŞ KOŞULLARINDA ÇEKİŞ. ÖN AKS ÜZERİNDEKİ ELEKTRİKLİ MOTOR VE ARKA AKS ÜZERİNDEKİ BENZİNLİ MOTOR İLE BMW i8 ÖNDEN ÇEKİŞİN VE DÖRT ÇEKER ÖZELLİĞİNİN DİNAMİK AVANTAJLARINI EN İDEAL ŞEKİLDE BİRLEŞTİRİR. Eksiksiz çekiş için dört çeker. BMW i8, ilave çekiş ve kontrol için güç kaynaklarını dört tekerleğe de güç iletmek üzere kullanır. Ön akstaki elektrikli motorun yüksek torkunu ve altı ileri Steptronic şanzıman aracılığıyla arka akstaki benzinli motorun performansını kullanır. Bu düzenleme tüm koşullarda ideal sürüş konfigürasyonu sunar. BMW i8 yalnızca elektrik gücüyle de çalışır. Ancak iki motorun birbirini tamamlayacak şekilde bir arada çalışması ve gücünü kullanmasının avantajları mevcuttur. Örneğin bir viraja girdiğinizde arka tarafa daha fazla güç yönlendirmek üzere ön ve arka tekerlekler arasındaki tork oranı değiştirilebilir, bu da viraja girerken hassasiyeti artırır. Aynı zamanda yağışlı ve kuru yollarda sürücü hızlanırken dört tekerlekte de maksimum çekiş kuvvetini elde ederek üst düzeyde bir denge sağlar. Sürücü, kış aylarında da akıllı şekilde tahrik edilen dört tekerleğin buzlu yollarda çekişi ve güvenliği artırması nedeniyle akslara bağımsız olarak yönlendirilen güçten yararlanır. Tüm bu özellikler BMW i8'de hızlanmayı çok geniş bir devir aralığı boyunca oldukça dinamik bir deneyim haline getirir. ASİSTAN HİZMETLERİ BMW 360 ELECTRIC ESNEK MOBİLİTE BMW 360 ELEKTRİKLİ İLE TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ. Kolay elektromobilite. Benzinli motor, Akıllı Enerji Yönetimi ile birlikte sürüş sırasında yüksek gerilimli lityum iyon bataryayı jeneratör aracılığıyla şarj eder 1. Aynı zamanda Fren Enerjisi Geri Kazanımı fonksiyonuyla elde edilen güçle de beslenir. Ek olarak BMW 360º ELEKTRİKLİ çözümüne ait yenilikçi ürün ve hizmetler BMW i8 otomobilinizin şarjı için birçok olanak sunar. Evde şarj. BMW i8, temin edilen standart kablo kullanılarak herhangi bir 230 voltluk ev tipi elektrik prizi üzerinden şarj edilebilir. Bu işlem maksimum 2,5 saat sürer 2. Aynı zamanda bataryanın evde güvenli, kolay ve hızlı şekilde şarj edilmesi için özel bir çözüm sunan BMW i Wallbox Pure seçeneği de mevcuttur. Şarj işlemi, otomobilin gösterge panelinden ve aynı zamanda akıllı telefon üzerinden BMW Remote uygulaması aracılığıyla izlenebilir. BMW i Wallbox Pro bir diğer şarj istasyonu seçeneğidir. Bu özellik müşterilerin kendi yük yönetim ayarlarının yanı sıra evde üretilen enerji kullanımını yönetmesini sağlarken şarj durumunu gösteren yedi inçlik kullanıcı dostu dokunmatik renkli ekranın kullanım kolaylığını da sunar. Farklı hizmetler de mevcuttur. 2.5H 2 SINIRSIZ, HEYECAN VERİCİ BİR SÜRÜŞ KEYFİ İÇİN 2,5SA 2 GİBİ KISA BİR ŞARJ SÜRESİ. Rota üzerinde şarj. ChargeNow ile BMW, otomobilinizin yoldayken şarj edilebilmesini sağlayan bir mobilite hizmeti geliştirdi. Çeşitli tedarikçiler tarafından işletilen ev dışı şarj istasyonları navigasyon sistemindeki BMW ConnectedDrive, BMW i Remote Uygulaması, ChargeNow uygulaması ve elbette ChargeNow web sitesi ( aracılığıyla kolaylıkla bulabileceğiniz çok sayıda ChargeNow istasyon ağı altında birleştirildi. ChargeNow kartının yanı sıra Intercharge uygulaması da şarj noktalarında nakit gerektirmeyen erişim ve kullanım hizmeti sağlar. Her ay tarafınıza detaylı bir ekstre gönderilir ve maliyetler kolayca kartınıza fatura edilir. Arkadan itiş. BMW TwinPower Turbo benzinli motor arka aksa güç iletir. Önden Çekiş ve arkadan itiş = Akıllı dört çeker. Önden Çekiş. Elektrikli motor ön aksa güç iletir. 1 Lityum iyon yüksek gerilimli batarya uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Yine de sekiz yıldan önce ve ilk kilometre içerisinde lityum iyon yüksek gerilimli bataryada bir kusur görülmesi durumunda BMW i Yetkili Satıcınız arızayı ücretsiz olarak giderir. 2 Yerel elektrik şebekesi altyapısına ve seçilen opsiyonel donanıma bağlıdır. Şarj süresi, maksimum kapasitenin yüzde 80'ine karşılık gelir.

18 YENİLİK VE TEKNOLOJİ EN ÖNEMLİ NOKTAYA, SÜRÜŞ DENEYİMİNİZE ODAKLANIN. SÜRÜCÜNÜN BİLMESİ GEREKEN TÜM BİLGİLER İKİ GENİŞ EKRAN ÜZERİNDE SUNULUR. BMW i Remote Uygulamasıyla örneğin otomobile bimeden önce akıllı telefonunuz üzerinden iç mekânın ısısını ayarlayabilirsiniz. Navigasyona yönelik BMW i ConnectedDrive Hizmetleriyle mevcut şarj istasyonları tercihe göre Professional Navigation sistemi üzerinden görüntülenir. BMW i REMOTE UYGULAMASI İLE BMW i8 ELİNİZİN ALTINDA. Odak noktaları. BMW i8'de yer alan iki geniş ekran, sürücü ve otomobil arasında bir arayüz görevi görür. İlk kez tamamen dijital hale getirilen gösterge paneli, doğrudan sürücünün karşısında yer alır. Solda mevcut hızı büyük dijital formatta gösteren hız göstergesi bulunur. Sağda ise sizi BMW edrive güç aktarım elemanlarının performansı konusunda bilgilendiren Güç Ölçer yer alır. COMFORT, SPORT ve ECO PRO olmak üzere her sürüş modunda gösterge paneli, sürücüye gereken bilgileri sunar. Yatay panelin ortasında standart olarak Professional Navigation Sistemini içeren 8,8 inçlik Kontrol Ekranı yer alır. BMW menü kontrolü ve orta konsol üzerinde yer alan idrive Dokunmatik Controller sayesinde kolay kullanım özelliği sunar. BMW i8'in navigasyon sistemi, navigasyon için BMW i ConnectedDrive Hizmetleriyle birlikte plug-in hibrit spor otomobilin özel gerekliliklerine göre uyarlanmış ek fonksiyonlar içerir. Gösterge paneli ve Kontrol Ekranındaki son derece yenilikçi grafik stili sürücünün otomobili ile bir hissetmesine yardımcı olur. Bilgilerin tümü BMW tasarım karakteriyle uyumlu şekilde yüksek kalitede ve üç boyutlu olarak görüntülenir. Bağlantıda kalın ve kontrolü sağlayın. BMW i8, akıllı telefonunuzdan 1 kolaylıkla kumanda edebileceğiniz BMW i ConnectedDrive akıllı hizmetlerini içerir. ios ve Android için sunulan akıllı BMW i Remote Uygulaması ile yerel şarj istasyonlarını arayabilir ve istediğiniz zaman otomobilinizin yalnızca elektrik enerjisi kullanarak kat edebileceği menzili kontrol edebilirsiniz. Akıllı telefon uygulaması istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde size batarya şarj durumu, servis gereklilikleri ve otomobilin konumu dahil olmak üzere diğer önemli bilgilere erişim sağlar. Bu uygulama ile camların ve kapıların kapalı olup olmadığını bile görebilirsiniz. Ek olarak otomobilinizi sürmeye başlamadan önce iç mekânın ısısını ayarlamak üzere uzaktan kumandayı kullanabilirsiniz. BMW i Remote Uygulamasının bir diğer fonksiyonu da akıllı telefonunuzdaki adresleri BMW i8 otomobilinizin navigasyon sistemine aktarma olanağı sunmasıdır. BMW ConnectedDrive müşteri portalı aracılığıyla etkinleştirilebilen Teleservice Battery Guard ile batarya şarjının belirli bir seviyenin altına düşmesi durumunda SMS veya e-posta ile anında bilgi verilir. BMW ConnectedDrive Özgürlüğe bağlanın. 1 Uyumlu cihazlar hakkında daha fazla bilgi için, bkz.

19 YENİLİK VE TEKNOLOJİ GELECEĞİN YENİLİKLERİ ŞİMDİDEN CADDELERDE. BMW CONNECTED DRIVE OTOMOBİLİN İÇİNDE VE DIŞINDA SÜRÜCÜNÜN DÜNYAYLA BAĞLANTISINI SAĞLAR. GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN YARDIMCI SİSTEMLER BMW ConnectedDrive Hizmetleri ve Uygulamaları 1. Bu işlevler, yakınlarınız dahil olmak üzere sizin için önemli olan herkesle kesintisiz şekilde bağlantıda kalmanızı sağlar. Her özellik, sürüş deneyimini iyileştirmek üzere tasarlanmıştır. ConnectedDrive Hizmetleri kapsamlı hizmet ve uygulama seçenekleri sunar. Bunlar arasında Spotify, internet radyosu, Mesaj Yazdırma, Online Eğlence, BMW Online Ofis ve daha birçok özellik mevcuttur. Online Eğlence ile her türde 20 milyon parçaya erişim sağlayan Napster gibi bir BMW müzik ortağından sabit ücretli bir hesap oluşturabilirsiniz. BMW Online Ofis ile e-postalarınızı doğrudan otomobilinizin içinde alabilir, okuyabilir ve yanıtlayabilirsiniz. Ayrıca yakıt istasyonları, ilgi çekici yerler ve yurtdışındayken yabancı trafik kurallarına ilişkin tüm bilgiler rota üzerinde gösterilebilir. BMW ConnectedDrive Sürüş Asistanı. Burada öne çıkan bir özellik, istek üzerine sunulan tam renkli BMW Head-Up Display 2 'dir. Bu işlev, önemli sürüş bilgilerini doğrudan görüş alanınızın içine yansıtarak sizin tamamen otomobil sürmeye konsantre olmanıza olanak sağlar. Navigasyon detaylarıyla birlikte sollama yapılmaz işaretine sahip Hız Limit Bilgisi, Check Control mesajları ile telefon ve eğlence listeleri gibi sürücü destek sistemleri hakkında bilgi verir. Sürücü Head-Up Display'deki bilgileri, gösterge paneline veya Kontrol Ekranına bakmaya kıyasla yüzde 50 daha hızlı görür. Böylece güvenlik ve sürüş keyfi önemli ölçüde artar. Çevre Görüş özelliğini de içeren BMW i8 opsiyonel Sürüş Asistanı paketiyle otomobil çeşitli kamera tabanlı sistemler sunar. Sürüş Asistanı sollama yapılmaz işaretine sahip Hız Limit Bilgisi, Uzun Huzme Asistanı, Şehir İçi Fren Etkinleştirme özellikli Yaklaşma Uyarısı ve Yaya Uyarısı, Park Mesafe Kontrolü, nesne algılama özellikli Çevre Görüş ve Yan Görüş sistemlerini içerir. Resimde BMW Head-Up Display işlevini görebilirsiniz. BMW ConnectedDrive. Akıllı hizmetleri ve destek sistemleriyle, BMW ConnectedDrive BMW i8 sürücüleri için doğru özelliği doğru anda sunar. BMW ConnectedDrive Hizmetleri ve Uygulamaları sürücüyü, otomobili ve dış dünyayı çok çeşitli yöntemlerle birbirine bağlayarak daha fazla özgürlük sağlar. Sürücü destek sistemleri BMW otomobili sürmeyi daha güvenli ve konforlu hale getirir. Akıllı sistemler sürücünün üzerindeki yükü azaltarak trafikteki tehlikeleri en aza indirir. BMW ConnectedDrive Özgürlüğe bağlanın. 1 Özellikle hizmet koşulları, ülkeye özgü bulunabilirlik ve maliyetler dahil olmak üzere BMW ConnectedDrive hakkında daha fazla bilgi için lütfen adresini ziyaret edin 2 Polarize güneş gözlükleriyle ekran okunurluğu sınırlı olabilir. Gösterilen Head-Up Display fonksiyonu donanıma bağlıdır.

20 YENİLİK VE TEKNOLOJİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI BÜTÜNSEL YAKLAŞIM. BMW i8, GELİŞTİRİLMESİNDEN ÜRETİMİNE, KULLANIMINDAN GERİ DÖNÜŞÜMÜNE KADAR SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEKİLDE TASARLANMIŞTIR. BMW i8 ve BMW i3 sürdürülebilir şekilde üretilen enerji kullanılarak Leipzig tesislerinde üretilmektedir. En ince detayına kadar titizlikle düşünüldü. BMW i8, sürdürülebilirliğin BMW i'nin temel itici gücü olduğunu açık bir şekilde gösterir. Geliştirme sürecinin erken aşamalarında ölçülebilir hedefler üzerinde anlaşılarak ham madde üretiminden imalat, kullanım ve geri dönüşüme kadar otomobilin tüm yapım süreçleri sırasında belirlendi ve belgelendi. Sürdürülebilirlik arayışında Moses Lake'deki (ABD) karbon fiber üretim tesisi tamamen dünyanın en büyük hidro elektrik santrallerinden birinden elde edilen yenilenebilir enerjiyle çalışır. Benzer şekilde, BMW Leipzig tesislerinde de kısa süre önce dört rüzgar türbini inşa edildi. Ayrıca otomobilin lityum iyon yüksek gerilimli bataryasını şarj etmek üzere yeşil enerji kullanımı CO 2 emisyonunu daha da azaltır. Son olarak, lityum iyon yüksek gerilimli bataryanın kullanım ömrünün sonunda nasıl geri dönüştürülebileceği de düşünüldü. Bataryalar örneğin güneş ve rüzgar sistemlerinde geçici enerji depolaması için kullanılabilmektedir. 95% 100% BMW i8 ÜRETİMİ İÇİN GEREKEN MALZE- MELERİN %95'İ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR MALZEMELERDİR. BMW LEIPZIG TESİSLERİNDE BMW i ÜRETİMİNDE KULLANILAN ENERJİNİN %100'Ü SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEKİLDE ÜRETİLİR.

21 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK KALICI ETKİYE SAHİP SPORTİF BİR GÖRÜNÜM. BMW i8: Tek kalıptan çıkmış görünüm. Ön, yan, arka ve tavan farklı, şekillendirilmiş bir biçim yaratan akıcı çizgilerle birbirleriyle kesişir. İlgi çekici makas kapıları ve otomobilin oranlarının vaat ettiği sportif beceri daha bireysel yapısına işaret eder. Önden bakıldığında BMW i8 çevikliğini ve aerodinamik verimliliğini yansıtacak şekilde alçak ve geniştir. Mavi çerçeveli ve neredeyse kapalı düz radyatör ızgarası ve BMW i Mavi vurguları, BMW i ailesinin bir üyesi olduğunu yansıtır. Geliştirilmiş özellikleriyle çarpıcı U şeklinde LED farları, farklı bir BMW i görünümü yaratır. Motor kapağı ön kenarında çamurluk davlumbazlarından daha alçaktır ve sportif becerisini en saf formunda yansıtır. Parlak siyah şerit halinde bir "siyah kuşak" V biçimli motor kapağından başlayarak U şeklinde LED stop lambalarının bulunduğu arka bölüme ilerleyerek etkileyici bir görünüm yaratır. Uzun çizgiler, düz bir siluet ve güçlü kama biçimindeki profili BMW i8'e spor otomobil çizgileri kazandırır. Hareketsiz haldeyken bile "akıcı çizgilerin" etkisiyle güçlü, ileri doğru hamle yapan bir duruşa sahiptir. BMW i otomobillerinin karakteristik özelliklerini oluşturan akıcı çizgiler, yan camların konturlarını ve üzerlerinden geçen havanın yönünü nasıl etkileyeceğini belirler. Son olarak 20 inç hafif alaşım jantlar BMW i8'in son derece dinamik karakterini öne çıkarır.

22 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK SPORTİF VE AYDINLIK NESO İÇ TASARIM. 02 BMW i8 Neso iç tasarımı sportif mobilitenin geleceğini en saf formunda temsil eder. İç tasarım, açık renkli malzemelerin kullanımıyla zenginleştirilen akıllıca düşünülmüş bir düzen duygusu yaratır. Kapılar ve yan kaplama panellerinde dairesel deri ve sade kontrast malzemelerin yanı sıra işlevsel tekstil vurgular mevcuttur. Tüm bu özellikler otomobilin geleceğe dönük ve sürdürülebilir konseptini öne çıkarır ve otomobile yaşayan bir karakter kazandırır. Parlak Carum Gri deri, siyah yüzeylerle dengelenerek, modern, ferah bir atmosfer yaratır. Ek olarak istek üzerine Antrasit tavan seçeneği mevcuttur BMW i8 için etkileyici dört metalik gövde rengi iç tasarımla birlikte hassas şekilde dengelenmiştir. Daha fazla bilgi sayfa 56 I 57'de bulunabilir. [ 01 ] Ön panelin üst kısmının ince çizgileri iç tasarıma havadar ve sade bir görünüm kazandırır. [ 02 ] İç kaplamalar metalik Amido yüzeye sahiptir. [ 03 ] Spor deri direksiyon, sedef krom ve Saten Gümüş renkli vurgularla ayırt edicidir. [ 04 ] Kendini ifade eden, güçlü detaylar: Koltuk deri döşemelerinde ve baş dayamalarında kumaş vurgular. [ 05 ] Siyah yüzeylerle bir araya getirilmiş Carum Gri derinin kontrastı aydınlık, modern bir his yaratır.

23 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK YENİLİKÇİ VE MODERN CARPO AMIDO İÇ TASARIM. 03 BMW i8 Carpo Amido iç tasarım (opsiyonel) klasik olarak karanlık bir hisse sahiptir ancak Antrasit modern bir yorumla saf yenilik ve ruh kazanır. Odak noktası özellikle deri koltuklardaki üst düzeyde kaliteyi yansıtan açık Spheric kaplamadır. Özellikle ön panel, kapı panelleri ve yan kaplamalarda kullanılan Antrasit/siyah doğal deri ideal renk uyumu sunar. Amido deri rengi arka planda siyah deri yüzeylerle bir araya gelerek modern, sportif bir karakter oluşturur. Yüzeyler belirgin olmayan renk kontrastları yaratır ve şekilleri dekoratif dikişlerin vurgularıyla öne çıkar. Tüm bu özellikler el işçiliğinin etkisini yansıtır. BMW i8 Carpo Amido iç tasarım, sedef krom ve Saten Gümüş vurgulu Spor deri direksiyonun yanı sıra ön panel, orta konsol ve kapılar üzerindeki metalik Amido yüzeylerle tamamlanır. Antrasit tavan istek üzerine sunulur Bu otomobile özgü olarak, BMW i8'de iddialı dört metalik gövde rengi mevcuttur. Daha fazla bilgi sayfa 56 I 57'de bulunabilir. [ 01 ] Carpo tam deri donanımın koyu Amido rengi dekoratif dikişlerdeki uygun renk vurgularıyla tüm etkisini gösterir. [ 02 ] Konforlu ve spor: Amido döşeme renginde konturlu koltuklar. [ 03 ] İç kaplamalar metalik Amido yüzeye sahiptir. [ 04 ] Koyu renkli iç tasarım Spor deri direksiyon üzerindeki sedef krom ve Saten Gümüş vurgularla birlikte özellikle sade bir görünüme sahiptir. [ 05 ] Vurgu dikişli tam Spheric deri.

24 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK AÇIK RENK VE ŞEFFAF CARPO FİLDİŞİ BEYAZI İÇ TASARIM BMW i8 Carpo fildişi beyazı iç tasarımda (opsiyonel), koltuklar üzerinde yer alan perfore vurgulu açık renk deri yüzeyler, özellikle gösterge paneli, kapı panelleri ve yan kaplama üzerinde yer alan doğal derinin klasik antrasit/siyah rengiyle bir araya gelir. Böylece işlevsellik, şıklık ve sportif karakterin çekici bir birleşimi elde edilir. Bunun yanı sıra koltuklar daki uygun renk kontrastları el işçiliğinin etkisini artırır. Genel konsept sedef krom ve Saten Gümüş vurgulu deri Spor direksiyonun yanı sıra metalik Amido ön panel yüzeyleri, orta konsol ve kapılarla tamamlanır. Antrasit tavan, istek üzerine sunulur Tercih ettiğiniz dış görünüm için BMW i8'e özgü iddialı dört metalik gövde rengi. Daha fazla bilgi sayfa 56 I 57'de bulunabilir. [ 01 ] Klasik renk kontrastları: Koltuklardaki aydınlık ve genişleyen Fildişi Beyazı Spheric deri ve gösterge paneli, kapılar ve yan panellerin üst kısımlarında antrasit/siyah doğal deri. [ 02 ] Metalik Amido iç tasarım yüzeyleri. [ 03 ] Sedef krom ve Saten Gümüş renk vurguları Spor deri direksiyonun fark edilmesini sağlar. [ 04 ] Perfore ve vurgu dikişli tam Spheric deri. [ 05 ] Konforlu ve spor: Amido Fildişi Beyazı döşeme renginde konturlu koltuklar.

25 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK SOFİSTİKE VE ŞIK: AYRICALIKLI ÖZELLİKLERİYLE CARPO CARUM SPICE GRİ İÇ TASARIM Carpo Carum Spice Gri iç tasarım (opsiyonel) yenilikçi estetiği ve kaliteli konforuyla ilham verir. Açık Carum Spice Gri kontrast renkte kısmen perfore deri yüzeyler antrasit renkli doğal deriyle modern stilde bir kontrast oluşturarak ferahlık hissini ve sportifliği vurgular. Her bir öğe, seçkin malzemelerin yenilikçi kombinasyonları kadar büyüleyicidir. Bunlar arasında seramik kaplama vites kolu ve son derece özenle üretilmiş zemin paspasları gibi ayrıcalıklı özellikler yer alır. Göze çarpan bir özellik de kapı marşpiyelerindeki metalik Amido lazer işleme "i8" yazısıdır. Çift dikiş ve opsiyonel olarak kemer kayışlarındaki BMW i Mavi renkte hedefe yönelik vurgular detaylara özen gösterilmiş el işçiliğinin etkisini daha da artırır. Gösterge paneli, orta konsol ve metalik Amido yüzeyler, sedef ve krom detaylar ve opsiyonel Antrasit tavanla bir araya gelerek bu ayrıcalıklı iç tasarımı tamamlar [ 01 ] Açık Carum Spice Gri kontrast renkte kısmen perfore deri yüzeyler antrasit doğal deriyle modern bir kontrast oluşturur. [ 02 ] Tüm detaylarıyla estetik: Dayanıklı, koyu siyah seramik vites kolu. [ 03 ] Lazer işlemeli metalik Amido kapı marşpiyeleri. 1 [ 04 ] Konforlu ve sportif: Mavi vurgu dikişli Carum Spice Gri döşeme renginde koltuklar ve baş dayamalarda kabartma i8 yazısı. [ 05 ] Siyah deri fitilli ve BMW i Mavi vurgu dikişli zemin paspasları. Ayrıcalığı vurgulamak üzere BMW i8 ile birlikte iddialı dört metalik gövde rengi sunulur. Daha fazla bilgi için bkz. sayfa Carpo Amido iç tasarımla birlikte Carpo Fildişi Beyazı ve Halo seçenekleri de sunulur.

26 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK LÜKS VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALO İÇ TASARIM. 02 BMW i8 Halo iç tasarım (opsiyonel) lüksü yeni ve sürdürülebilir bir şekilde yeniden tanımlar. Tamamen deri donanım, kaliteyi ve doğal estetiği bir araya getirir. Klasik malzeme ve renkler, kumaş vurgulu özel Dalbergia Kahverengi doğal olarak tabaklanmış deriden de anlaşılacağı gibi "Yeni Premium" konseptini şık bir biçimde yorumlar. Bu özellikler, Carum Gri renkle ve dikişlerde, emniyet kemeri kayışında ve Spor deri direksi- yondaki BMW i Mavisi vurgularla uyumlu şekilde bir araya gelir. Kapılarda, yan kaplama panellerinde ve ön paneldeki cesur açık/koyu kontrastlar sportif bir ortam yaratır. Son derece teknik metalik Amido renk ön panel üzerindeki havalandırmaların etrafındaki, orta konsolda idrive Dokunmatik Controller yüzeyindeki ve kapı kollarındaki şık çizgileri öne çıkarır BMW i8'e özgü metalik dört gövde rengiyle sportif karakteri vurgulayın. Daha fazla bilgi sayfa 56 I 57'de bulunabilir. [ 01 ] Ön panelin iki renkli üst bölümünün ince çizgilerinin yardımıyla iç tasarım havadar, düzenli ve sportif bir görünüm kazanır. [ 02 ] Metalik Amido iç kaplama yüzeyleri. [ 03 ] Antrasit tavan ve BMW i Mavi emniyet kemerleri BMW i8 Halo tasarımıyla birlikte standarttır. [ 04 ] Etkileyici detaylar: Koltuk deri döşemelerinde ve baş dayamalarda kumaş vurgular. [ 05 ] Açık ve koyu alanlar arasındaki etkileşim, Spor deri direksiyondaki BMW i Mavisi vurgularla tamamlanır. [ 06 ] Konforlu ve sportif: Dalbergia Kahverengi döşeme renginde konturlu koltuklar.

27 BİREYSELLİK VE ÇEŞİTLİLİK OLAĞANÜSTÜ BİR OTOMOBİL İÇİN OLAĞANÜSTÜ VALİZ. Louis Vuitton, yenilikçi ürünleriyle seyahat alanında her zaman büyük devrimlere imza atmıştır. Şirket bu kez de BMW i8 için otomobilin karbon fiberden üretilen yolcu bölmesiyle aynı stilde benzersiz bir valiz serisi yarattı. Uzun yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucu olan bu özel yüksek teknoloji ürünü malzeme, şaşırtıcı derecede güçlü olmasının yanı sıra son derece hafiftir ve olağanüstü darbe, yırtılma ve aşınma direnci sunar. Tıpkı BMW i8 gibi bu seri de şık, maskülen ve farklı tasarımıyla büyüleyicidir. Simge haline gelmiş Louis Vuitton Damier damalı deseni burada otomobilin rengiyle kusursuz bir uyuma sahip Karbon Grisi rengindedir. Taşıma kolları markanın stiline uygun olarak boyanmış doğal deridendir. Dış kumaş ile Siyah ve Elektrik Mavi mikrofiber astara lazerle işlenmiş Louis Vuitton imzası, BMW i8'in çarpıcı ve bireysel renklerini yansıtır. Alanın ideal şekilde kullanılması amacıyla bu serideki valizler özel olarak tasarlanmıştır: Elde veya omuzda taşınabilen geniş çanta BMW i8'in bagaj bölmesiyle kusursuz biçimde uyumludur. Elbise çantası arka rafa kolaylıkla yerleştirilir. Dizüstü bilgisayara uygun evrak çantası, arka koltukların şekline tam uyum sağlar. Küçük haftasonu çantası, evrak çantasının üzerine yerleştirilebilir ve serideki diğer öğeler gibi taşıma saplarına, deri isimliğe ve ünlü Louis Vuitton asma kilidine sahiptir. Küçük haftasonu çantası evrak çantasının üzerine yerleştirilebilir ve serideki diğer ürünler gibi taşıma saplarına, deri isimliğe ve ünlü Louis Vuitton asma kilidine sahiptir. BMW i8'in ölçülerine uygun şekilde üretilen valiz serisi yalnızca Louis Vuitton mağazalarından temin edilebilir. Daha fazla bilgi için lütfen adresini ziyaret edin.

28 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK SPORTİF, BİREYSEL VE GÜÇLÜ CAZİBE. Kişisel tarzınızı yansıtan atletik bir spor otomobil. Protonic Mavi ve Parlak Efektli Kristal Beyaz gibi iki gövde rengi özel olarak BMW i8 için geliştirilmiştir; tüm renk seçenekleri otomobilin akıcı çizgilerini ve zarif biçimde tasarlanmış gövdesini öne çıkarmak amacıyla metaliktir. Kapı eşikleri çevresindeki vurgular, radyatör ızgarası kaplaması ve arka kısmın renkleri gövdenin rengine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ionic Gümüş gövde rengi için vurgular her zaman BMW i Mavi renktedir. Protonic Mavi için bunlar mat Donuk Gri'dir. Parlak Efektli Kristal Beyaz ve Parlak Efektli Sophisto Gri için ise iki tip vurgu rengi mevcuttur. Metalik B72 IONIC GÜMÜŞ, BMW i Mavi vurgulu Metalik B97/B96 PARLAK EFEKTLİ KRİSTAL BEYAZ, BMW i Mavi veya metalik Donuk Gri vurgulu Metalik C01 PROTONIC MAVİ, metalik Donuk Gri vurgulu Metalik C23/C22 PARLAK EFEKTLİ SOPHISTO GRİ, BMW i Mavi veya metalik Donuk Gri vurgulu Geniş, sportif ve verimli. Cömert boyutlara sahip, 20 inç, Türbin kollu, stil 444, BMW EfficientDynamics, BMW i hafif alaşım jantlar karma lastiklerle standart olarak sunulur. Aerodinamik verimliliği sağlamak ve sürtünme oranını azaltmak amacıyla şekilli ve dar lastiklere sahiptir. Aynı zamanda lastikler plug-in hibrit spor otomobilin performansının tümünü yola aktarmak için gereken genişliktedir. Büyük tekerlek çapı lastiğin temas alanını artırmaya da yardımcı olur. Jantlar özellikle boyutlarına göre hafiftir ve BMW i8'in dinamik karakterine uygundur. Açık tasarıma sahip 20 inç iki BMW i hafif alaşım jant seçeneği de mevcuttur. [ 01 ] BMW EfficientDynamics 20 inç, Türbin kollu, stil 444, BMW i hafif alaşım jantlar, karma lastiklerle. Ön: 7 J x 20, 195/50 R 20. Arka: 7,5 J x 20, 215/45 R 20. [ 02 ] 20 inç, Türbin kollu, stil 625, BMW i hafif alaşım jantlar, karma lastiklerle. Ön: 7,5 J x 20, 215/45 R 20. Arka: 8,5 J x 20, 245/40 R 20. [ 03 ] 20 inç, W kollu, stil 470, BMW i hafif alaşım jantlar, karma lastiklerle. Ön: 7,5 J x 20, 215/45 R 20. Arka: 8,5 J x 20, 245/40 R 20.

29 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK BMW i PURE IMPULSE EXPERIENCE PROGRAMI. STANDART/OPSİYONEL DONANIM VE AKSESUARLAR. BMW i Pure Impulse kart yalnızca üyelerin yararlanabildiği ilham veren ve ayrıcalıklı bir dünyaya giriş biletinizdir. BMW i Pure Impulse Experience programı 2 aracılığıyla, BMW i8 sahipleri seyahat, kültür, gatronomi, tasarım ve daha birçok alanda en yenilikçi fikirlere ve eğilimlere üç yıl boyunca erişim avantajına sahiptir. Program akıllı, lüks odaklı, ilerici ve her şeyin ötesinde sürdürülebilir yeni bir yaşam stilinin somutlaşmış halidir. Yeni Premium, günümüzün sorumlu bireyleri için geleceğe odaklanmış, son derece seçkin ve sofistike bir yaşam biçimini temsil eder. içeren bir dijital sürümün yanı sıra özel bir web uygulaması ve haber bülteni de mevcuttur. İster özel bir etkinlik, ister nefes kesen yeni bir ekolojik tesis ya da yeni bir gastronomik konsepti tatmak üzere tanınmış bir restoranı ziyaret edin, üye olarak ilgi alanlarınıza ve tutkularınıza kusursuz bir şekilde uyum sağlamak üzere tarafımızdan hazırlanmış benzersiz fikirlere ve olanaklara erişebilirsiniz. BMW i Pure Impulse programı dünyası; Yeni Premium konseptini sunar Programın temelinde titizlikle seçilen yerel ve global özel etkinlikler ve ayrıcalıklar bulunur. Bunlar günümüzün en yenilikçi ve özgün eğilimlerini yansıtır. BMW i Pure Impulse Kart sahiplerine üyeliklerinin bir parçası olarak üç ayda bir tüm detayları içeren bir kılavuz gönderilir. Program hakkındaki bilgileri [ 01 ] Gelişmiş özelliklere (opsiyonel) sahip LED farlar üst seviyede etkili bir yol aydınlatması sunar. [ 02 ] Karbon iç kaplama (opsiyonel aksesuar) iç tasarıma daha sportif bir görünüm kazandırır. [ 03 ] Özel fren kaliperleri (opsiyonel) parlak siyah renktedir ve BMW i Mavi vurgulara ve BMW i yazısına sahiptir. [ 04 ] Mat siyah deri motor örtüsü (opsiyonel) kalite hissini yansıtır. [ 05 ] BMW i Mavi emniyet kemerleri (opsiyonel) çarpıcı bir görünüme sahiptir (BMW i Halo iç tasarımla birlikte sunulur). [ 06 ] Arka kısımdaki ISOFIX sistemi BMW ve diğer çocuk koltuklarının rahat ve güvenli bir biçimde sabitlenmesini sağlar. [ 07 ] Tam renkli BMW Head-Up Display (opsiyonel) 1 sürüşe ilişkin bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanına yansıtır. [ 08 ] Aydınlatma paketi (opsiyonel) iç ortam aydınlatması için üç renk arasından seçim yapabilmenizi sağlar. [ 09 ] Harman Kardon HiFi hoparlör sistemi (opsiyonel) güçlü dijital amplifikatörü ve 11 adet, hassas şekilde hizalanmış hoparlörüyle otomobilin içinde etkileyici bir ses sunar. [ 10 ] BMW Ekranlı Anahtar (opsiyonel), geleceği yansıtan genel amaçlı bir öğedir. [ 11 ] Sürüş Asistanı PDC dahil (opsiyonel, gösterilmemiştir). [ 12 ] Konfor Erişim Sistemi (opsiyonel) elinizde otomobilin anahtarını tutmadan BMW i8'in kapılarını açabilmeyi ve çalıştırabilmeyi kolaylaştırır (resimde gösterilmemiştir). 1 Polarize güneş gözlükleriyle ekran okunurluğu sınırlı olabilir. Gösterilen Head-Up Display fonksiyonu donanıma bağlıdır. 2 Türkiye pazarında sunulmaz.

30 BİREYSELLİK VE ÇOK YÖNLÜLÜK KAPSAMLI MOBİLİTE HİZMETLERİ. BMW FİNANSMAN HİZMETLERİ. GÜNLÜK MOBİLİTEYE YÖNELİK AKILLI ÇÖZÜMLER. BMW i Mobilite Hizmetleri. BMW i, yenilikçi, elektrikli ve hibrit otomobilleri temsil etmenin yanı sıra otomobillerin ve mobilite hizmetlerinin akıllı şekilde birbirine bağlandığı üstün sürdürülebilir mobilite konseptini de simgeler. Bu şekilde otomobille veya otomobil olmadan şehir içi mobilite daha esnek ve verimli hale gelir. DriveNow 1, ihtiyaç duyulan her yerden istenilen anda otomobil kiralama esnekliği sunan ve BMW i, MINI ve SIXT tarafından sağlanan bir otomobil paylaşım hizmetidir. "İstediğin yerden al, istediğin yerde bırak" sloganını hayata geçiren, şehir içi mobilite konsepti sunar. Otomobiller DriveNow uygulaması, web sitesi veya doğrudan caddelerden temin edilebilir. Ücret dakika üzerinden hesaplanır ve yakıt masrafı, sigorta, vergiler ve genel park yeri kullanımı ücrete dahildir. Müşterinin kartı veya mobil uygulama, elektronik anahtar görevi yaparak tüm DriveNow filosuna erişim sağlar. DriveNow şu anda Münih, Berlin, Düseldorf, Köln, Hamburg, Viyana, Londra, Stockholm ve Kopenhag'da kullanılmaktadır. İleride bu listeye yeni şehirler de eklenecektir. ChargeNow dünyanın en geniş ev dışı şarj istasyonları ağına erişim sağlayan bir BMW i mobilite hizmetidir. ChargeNow ağındaki istasyonlar navigasyon ünitesinde BMW i ConnectedDrive Hizmetleri aracılığıyla, BMW i Remote Uygulaması veya ChargeNow Uygulaması üzerinden görüntülenerek hızlı ve kolay bir şekilde bulunabilir. ChargeNow kart sayesinde kullanımı ve nakit gerektirmeden ödeme yapılması oldukça 1 ParkNow and DriveNow hizmetinin sunulması ülkeye göre değişiklik gösterir. kolaydır. Her ay kalem kalem düzenlenmiş ekstreler gönderilir ve tüm maliyet ayrıntılı olarak sunulur. ParkNow 1 yol üzerinde veya yol dışında park alanlarını içeren kapsamlı, premium bir hizmettir. Boş park yerine sahip otoparklar hızlı bir şekilde bulunur, rezerve edilir ve ödemesi online olarak ya da mobil uygulama kullanılarak gerçekleştirilir, ardından navigasyon sisteminiz sizi doğrudan park yerine yönlendirir. Ağda yer alan park yerleri fiyat, mesafe veya diğer kriterlere göre filtrelenebilir. Sürücü seçilen park yerine yönlendirilir ve elektronik bilet sayesinde rezerve edilen alana erişim sağlar. ParkNow, yolda park ederken bozuk para aramak, sayaca gitmek ve bileti otomobile yerleştirmekle zaman kaybetmeye son verir. Aynı zamanda gerekirse park süresi siz yoldayken de uzatılabilir. BMW i Ventures BMW Group tarafından kurulan ve şehirde yaşayan sürücülerin ihtiyaçlarını karşılayan son teknoloji çözümlere yatırım yapan bir girişim sermayesi firmasıdır. Global mobilitenin geleceğini şekillendirmek konusunda yüksek potansiyele sahip, yeni ve hızlı büyüyen şirketlere yatırım yapar. BMW i Ventures portföyündeki şirketler geçmiş deneyimlerimizden, köklü markalardan oluşan geniş ağımızdan ve genel anlamda sahip olduğumuz gücümüzden yararlanır. BMW i Ventures, sürdürülebilir bir ticari değere götüren kapsamlı bir işbirliğiyle etkili bir ortaklık meydana getiren stratejik bir yatırımcıdır. bmw-iventures.com BMW i8 ve BMW i konseptinin kendisi kadar benzersiz ve olağanüstü. BMW Finansman Hizmetleri tarafından sunulan sürdürülebilir ve emisyonsuz mobilite teklifleri plug-in hibrit spor otomobile ilgi duyan BMW i8 sürücüleri için özel olarak oluşturulmuştur. BMW Finansman ve BMW Leasing. BMW Finansman, BMW i otomobilinize sahip olma yolunda bireysel modellerle yolculuğunuzu destekler. Aynı zamanda BMW Finansman Hizmetleri tarafından sunulan diğer tüm sigorta ve mobilite teklifleri için bir temel oluşturur. Temel finansman size likidite sağlar ve sabit bir oranın avantajından yararlandığınız vadenin sonunda otomobil size ait olur. BMW Finansman Hizmetleri tarafından sunulan esnek leasing teklifleriyle BMW i8'le sürüş keyfi hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kolay, rahat ve basit BMW Leasing size ihtiyaç duyduğunuz tüm finansal özgürlüğü sunar. Bu seçenek BMW i8 otomobilin hem iş amaçlı hem kişisel amaçlı kullanımında da geçerlidir. BMW Otomotiv Sigortası. Heyecan verici sürüş keyfi, tamamen yeni bir deneyimdir ve bunu çok beğeneceğinize eminiz. Otomobilinizin içinde kendinizi mümkün olduğu kadar güvende hissedebilmeniz için size özel sigorta teklifleri de sunuyoruz. Kapsamlı bir sorumluluk koruması, limit aşımı söz konusu olduğunda esneklik ve hasar durumunda BMW i onaylı servislerde profesyonel onarım hizmetlerin temelini oluşturur. Tüm bunlar BMW i8'inizle yeni yerleri keşfederken son derece hazırlıklı olmanızı sağlar. SİZİN İÇİN NE YAPABİLİRİZ? BMW i Yetkili Satıcıları. Bulunduğunuz bölgede bir BMW i Yetkili Satıcısı bulmak için adresine gidebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan ve BMW i ile ilgili tüm sorularınıza yanıt vermekten memnuniyet duyarız. Müşteri Hizmetleri. Alternatif olarak kişisel öneriler ve uzman tavsiyeleri için BMW i Müşteri Hizmetleri ile doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Bunun için yalnızca info@bmw.com.tr adresine e-posta göndermeniz yeterlidir. BMW i Wallbox. BMW i8'inizi ister finansman, ister lease seçeneğiyle veya nakit olarak satın almış olun, BMW Finansman Hizmetleri kendi özel şarj istasyonunuz olan BMW i Wallbox'ın kurulumunu ve bakımını finanse etme esnekliğini sunar. Evinize veya garaj duvarına monte edilen cihaz BMW i8'i standart şarj kablosundan yaklaşık yüzde 30 oranında daha hızlı şarj eder ve benzersiz tasarımıyla göze de hitap eder. BMW Green Energy programına ait yenilikçi bir güç kaynağı çözümünün yanı sıra uygun bir kurulum hizmeti de sunulur. BMW Add-on Mobility.* Bu seçenek her zaman ve her yerde, en kısa sürede esneklik sağlar. Örneğin uzun bir yolculuk için farklı bir otomobile ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla geleneksel bir BMW modeline geçiş yapabilirsiniz. BMW Add-on Mobility ile ihtiyacınız olan tüm hareket özgürlüğüne sahipsiniz. *SIXT GmbH & Co. Autovermietung KG ile işbirliğiyle. BMW i Sürücü Kılavuzu. Bu kılavuz, BMW i modellerine yönelik kullanım kılavuzudur ve Apple Uygulama Mağazası veya Google Play üzerinden indirilebilir.

Sheer Driving Pleasure

Sheer Driving Pleasure Sheer Driving Pleasure DOĞUŞTAN ELEKTRİKLİ. YENİ BMW i8 ROADSTER VE YENİ BMW i8 COUPÉ. YENİLİK VE TEKNOLOJİ. 18 Hareketli aksam ve sürüş dinamikleri 22 Sürücü destek sistemleri ve güvenlik 24 Bağlantı

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFabia RS. Fabia RS

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFabia RS. Fabia RS SIMPLY CLEVER ŠkodaFabia RS Fabia RS Fabia RS, güvenli viraj geçişlerine imkan tanıyan döner modüllü halojen projektör farlara sahiptir. RS logolu ön ızgara dostça bir görünüm verirken, sağlam ön tamponu

Detaylı

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN.

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. KOŞULSUZ ÖZGÜRLÜK DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. Forza 250 üstün GT konforu, üst düzey güvenlik sağlayan teknolojik donanımları, seçkin ve aerodinamik

Detaylı

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri Kod 401 Siyah deri / Valence kumaş döşeme E 350 + 601 Siyah ARTICO deri / DINAMICA mikrofiber kumaş döşeme, siyah konsol 561 siyah nappa deri döşeme 08U 09U 14U 15U 16U 17U Uzaktan araç ayar kontrolü hizmetleri

Detaylı

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri 401 Siyah deri / Valence kumaş döşeme E 350 + 601 Siyah ARTICO deri / DINAMICA mikrofiber kumaş döşeme, siyah konsol 561 siyah nappa deri döşeme 14U 15U 16U 17U Akıllı telefon entegrasyon paketi Benz Link

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri Yeni S-Serisi Donanım Özellikleri 801 Siyah nappa deri döşeme 501 Siyah Exclusive nappa deri döşeme 08U 09U 11R 14U 15U 16U 17U Uzaktan araç ayar kontrolü hizmetleri Uzaktan araç durum bilgisine erişim

Detaylı

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ RENAULT FLUENCE NEDEN RENAULT? 2 2 FLUENCE AYRINTILAR RENAULT FLUENCE KUSURSUZ AYRINTILAR KONFORLU KONFORU ARTTIRAN DONANIMLAR FAYDALI Renault eco 2 2 2 ALANI 18 > 19 Önde oturan her yolcunun kendisine

Detaylı

tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS

tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS Yeni Tourliner. Keyifli bir yolculuk zamanı ETKİLEYİCİ BİR OTOBÜS Yeni Tourliner ilk bakışta hayranlık uyandırır. Sadece ekstra yüksek yolculuk konforu, mükemmel

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Yeni BMW 5 Serisi Sedan. Dünya Lansmanı.

Yeni BMW 5 Serisi Sedan. Dünya Lansmanı. Dünya Lansmanı. Dünya Lansmanı. Geleneklerle Demlenmiş. 1963-1971 BMW 1800 1962 1964 Yeni Sınıf BMW 1500 1966-1972 BMW 2000 1972-1981 BMW 5 Serisi Tarih. 1972-1981 1980-1988 1987-1996 1995-2003 2003-2009

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri

Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri S-Serisi Donanım Özellikleri Kod 801 Siyah Nappa Deri 501 Siyah Exclusive Nappa Deri 11R 14U 15U 16U 17U 19 inç, çok kollu hafif alaşım jantlar Akıllı telefon entegrasyonu Benz link ön hazırlığı Apple

Detaylı

X-Class Power Donanım Özellikleri

X-Class Power Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma

Yavaş Kapanma / Kolay Açılma ÇEKMECE SİSTEMLERİ Stil ve Konfor Modern mobilya dünyasının dekorasyona katacağı farklılık, yaratıcı vizyonla tasarlanmış fonksiyonlardır. SAMET, sahip olduğu tecrübe ve yüksek teknoloji olanaklarını SAMET

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

V E S P A E L E T T R I C A

V E S P A E L E T T R I C A VESPA ELETTRICA GÜÇ BENDE ELEKTRİKLİ ZARAFET ELEKTRIKLI MOBILITE ARTIK BAMBAŞKA BİR SEVİYEDE! VESPA ELETTRICA YA BAKTIĞINIZDA, ONUN ÇEVRE VE TEKNOLOJI ARASINDAKI YENI BIR TASARIM ILIŞKISINI ZARIFÇE YORUMLADIĞINI

Detaylı

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI!

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! ZEKASI İÇİNDE SAKLI! MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru

Detaylı

Kendi hayatını yaşa. Sürüş hazzından vazgeçme.

Kendi hayatını yaşa. Sürüş hazzından vazgeçme. TOTA L K ONTR O L Doğamızda hep daha ileriye ulaşmak var. Bazen duraklar ve geçmişe bakarız. Fakat sonra yolculuk yeniden başlar. Çünkü macera hep bir yerlerde bizi bekler. Ve sadece ilerleyerek hedefe

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN.

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. Yeni Nissan X-TRAIL ile hayalindeki yolculuğa çıkmaya hazır mısın? Çünkü sen hazırsan onun yolu, senin

Detaylı

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş.

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Corolla Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Motor Güç Yakıt tüketimi* CO 2 emisyonları* Hızlanma Bulunduğu modeller 1.33 litre benzinli 99 PS 5.6 l/100 km 129 g/km 12.6 saniye Life Dual VVT-i 6/MT

Detaylı

S-Serisi Sedan Uzun Donanım Özellikleri

S-Serisi Sedan Uzun Donanım Özellikleri 201 Siyah deri döşeme 501 Siyah Exclusive nappa deri döşeme 08U 09U 14U 15U 16U 17U 26U Uzaktan araç ayar kontrolü hizmetleri Uzaktan araç durum bilgisine erişim hizmeti Akıllı telefon entegrasyonu paketi

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Teknik özellikler. Corolla 1.6 Advance Multidrive S. Toyota kodu 28LezU9. Model. İç mekan renklendirme İnci Beyazı (070) Döşemeler.

Teknik özellikler. Corolla 1.6 Advance Multidrive S. Toyota kodu 28LezU9. Model. İç mekan renklendirme İnci Beyazı (070) Döşemeler. Toyota kodu 28LezU9 Corolla 1.6 Advance Multidrive S Model Corolla 1.6 Advance Multidrive S İç mekan renklendirme İnci Beyazı (070) Döşemeler Bej Kumaş (FD01) Teknik özellikler Yakıt Tüketimi ve Emisyon

Detaylı

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek

Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi Planlarınız kadar esnek 2 Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi ile endişelerinizden kurtulun Sistemi ihtiyaçlarınız belirler sadece size gereken için ödeme yaparsınız Uzak

Detaylı

DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ!

DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ! DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ! Tasarım ilhamı tamamen CRF450 RALLY yarış motosikletinden alınan CRF250 RALLY, arka ABS iptal seçeneği, çok fonksiyonlu dijital gösterge paneli, 10 litrelik yakıt tankı

Detaylı

X-Class Progressive Donanım Özellikleri

X-Class Progressive Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

MINI Cooper S 1.6 175 HP

MINI Cooper S 1.6 175 HP MINI Cooper S 1.6 175 HP Sahibinden SAHİBİNDEN HATASIZ KAZASIZ F1 SANZIMAN İlan no: 236189 57.000 TL İlan tarihi: 28 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya, Konyaaltı Model yılı Ocak 2008

Detaylı

YENİ. Yüksek teknolojili Uconnect radyo, Apple CarPlay desteği ile telefonunuz Fiat 500 le çok daha uyumlu.

YENİ. Yüksek teknolojili Uconnect radyo, Apple CarPlay desteği ile telefonunuz Fiat 500 le çok daha uyumlu. YENİ Yüksek teknolojili Uconnect radyo, Apple CarPlay desteği ile telefonunuz Fiat 500 le çok daha uyumlu. www.fiat.com.tr Kendinize en uygun ortam sıcaklığını otomatik havalandırmayla ayarlayın! Fiat

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN 2012 EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK ŞANZIMAN Sport Sport Plus Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön

Detaylı

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Sahibinden Öğretmenden 1.6 toyota elegant lpg li ve otomatik İlan no: 249819 40.500 TL İlan tarihi: 7 Kasım 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Polatlı, Çarşı,

Detaylı

2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU

2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU 2016 YOL LASTİKLERİ ÜRÜN KATALOĞU S1 evo² (K117) Kuru & ıslak performans arasındaki en iyi denge! Yüksek hızlarda sürerken kontrollü ve hassas viraj alma kabiliyeti. Minimuma indirilmiş yuvarlanma direnci

Detaylı

BMW i. Sheer Driving Pleasure. YENİ BMW i. ELEKTRİKLİ VE HEYECAN VERİCİ. www.bmw.com.tr/i

BMW i. Sheer Driving Pleasure. YENİ BMW i. ELEKTRİKLİ VE HEYECAN VERİCİ. www.bmw.com.tr/i BMW i Sheer Driving Pleasure YENİ BMW i. ELEKTRİKLİ VE HEYECAN VERİCİ. www.bmw.com.tr/i YENİ BMW i3 02 03 YENİ BMW i. BMW i deneyimi... İNOVASYON VE TEKNOLOJİ. Otomobil konsepti... BMW Effi cientdynamics...

Detaylı

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT S3 1.6 e-hi 92 HP Style M/T STT TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 92 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 230 / 1750 Uzunluk - Genişlik (mm) 3948-1715 Yükseklik -

Detaylı

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive İlan no: 322902 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive Sahibinden 2015 Model 1,6 JTD Distincsive, HASARSIZ Servis Bakımlı 66.000 TL İlan tarihi: 23 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı

Detaylı

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ 2 MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

Vito Tourer Donanım Özellikleri

Vito Tourer Donanım Özellikleri Pro 114 / 116 114 ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK 2012 EMİSYON SINIFI ŞANZIMAN MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK YAKIT TIPI Sport AT Sport Plus AT Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön yolcu

Detaylı

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri Mixto 111 Mixto 114 Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı)

Detaylı

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN!

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! DFSK Mini Maxi Güçlü Motor Mini Maxi'nin DK1506 motoru, Dual VVT teknolojisi ile orta, düşük ve yüksek devirlerde mükemmel bir tork çıkışı sağlayarak güçlü

Detaylı

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu Teknik özellikler 1.33 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort Extra 1.6 VVT-i Elegant Düz Vites Düz Vites Düz Vites Otomatik Vites Düz Vites Otomatik Vites ÖLÇÜLER Boy x En x Yükseklik mm 4545

Detaylı

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport Yakıt tüketim değerleri, ideal şartlarda ölçülmüş minimum tüketim değerleridir. Kullanım koşulları ve çevresel şartlara göre farklılık gösterebilir. DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir

Detaylı

Mercedes-Benz Sport. Tutkularınızı takip edin.

Mercedes-Benz Sport. Tutkularınızı takip edin. Mercedes-Benz Sport. Tutkularınızı takip edin. A-Serinizin atletik görünümünü zarif bir donanım ile taçlandırın. Mercedes-Benz Sport Deri Direksiyon A17246016039E38 / 808 TL Özel, siyah deri kaplamalı

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON 2012 DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK 134 g/km Benzin 140PS/103kW@6000rpm 200Nm@1850rpm DONANIM Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir

Detaylı

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 185 / 1500 Maksimum hız (km/s) 162 0-100 km/s hızlanma

Detaylı

BMW 1 Serisi 1.16i Otomatik

BMW 1 Serisi 1.16i Otomatik İlan no: 239308 BMW 1 Serisi 1.16i Otomatik Sahibinden Dr Bayandan hasarsız Premium Sunroof Full Full Paket 4 ve 5 58.300 TL İlan tarihi: 28 Haziran 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Kadıköy,

Detaylı

Mobil Takip Sistemleri

Mobil Takip Sistemleri Mobil Takip Sistemleri Trio Filo Yöne,m Sistemi Yazılım Fonksiyonları Üstün teknolojik altyapısı ile rakiplerinden ayrılan bir araç takip yazılımıdır. Tüm internet tarayıcılarında ek kurulum gerektirmeden

Detaylı

Tasarladığınız GLK-Serisi: GLK 350 CDI 4MATIC Premium

Tasarladığınız GLK-Serisi: GLK 350 CDI 4MATIC Premium Örnek resim Örnek resim Özet Motor GLK 350 CDI 4MATIC Premium Renk Siyah Jantlar 19 inç, 5 üçlü kollu hafif alaşım jantlar Döşeme Siyah DINAMICA kumaş / ARTICO suni deri Süslemeler Alüminyum Süslemeler

Detaylı

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw

SD130. Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw SD130 Volvo sıkıştırıcılar 12,8-13,3 t 119 kw Santrifüj gücü Yüksek santrifüj gücü ile yüksek silindir ağırlığının birleşimi, mükemmel sıkıştırmayı kolaylaştırır ve malzeme hedef derinliğine daha az geçişte

Detaylı

BMW 4 SERİSİ. CABRIO VE COUPÉ. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ. BMW 4 Serisi Cabrio Coupé. Sheer Driving Pleasure

BMW 4 SERİSİ. CABRIO VE COUPÉ. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ. BMW 4 Serisi Cabrio Coupé. Sheer Driving Pleasure BMW 4 Serisi Cabrio Coupé www.bmw.com.tr Sheer Driving Pleasure BMW 4 SERİSİ. CABRIO VE COUPÉ. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ. CENNET İLE DÜNYA ARASINDA. BMW 4 SERİSİ. BMW

Detaylı

Honda Civic 1.6 Elegance

Honda Civic 1.6 Elegance İlan no: 321447 Honda Civic 1.6 Elegance Sahibinden Sahibinden 2012 Civic Elegance Füme Servis Bakımlı Garantil 57.750 TL İlan tarihi: 6 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Ataşehir,

Detaylı

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ www.voltrun.com ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI VE İSTASYON AĞ ÇÖZÜMLERİ Commercial Hızlı Şarj Edebilme Voltrun Commercial, hızlı şarj edebilme kapasitesi ile uzun mesafeli kesintisiz yolculuk sağlar.

Detaylı

Mutfakta sürgü kapak uygulamaları

Mutfakta sürgü kapak uygulamaları Mutfakta sürgü kapak uygulamaları Herkes bundan hoşlanıyor: Sürgü kapaklar Sürme hareketi insanların hoşuna gidiyor. Tablet bilgisayarınızda. Cep telefonunuzda. Sanal sürmenin devrim yaratan estetiği,

Detaylı

Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance

Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance Sahibinden 35.000 km'de 2011 İlan no: 242285 İlan detayları 53.500 TL 28 Ağu 2015 53.500 TL 03 Ağu 2015 56.000 TL model Insignia 1.6T Edition Elegance İlan

Detaylı

CITROËN BERLINGO COMBI

CITROËN BERLINGO COMBI CITROËN BERLINGO COMBI MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör ızgarası

Detaylı

OPEL Astra Classic ][][

OPEL Astra Classic ][][ OPEL Astra Classic ][][ Astra Classic ][][ nin sunduğu keyif sınırsız. Yüksek standartları ve üstün özellikleri ile son derece etkileyici bir otomobil. Astra Classic ][][! Çarpıcı bir görünüm, üstün bir

Detaylı

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ Çevre dostu, düşük maliyetli ve güvenli! Bugün, denizcilik endüstrisinin pil için gereksinimleri bunlar. Sıkı düzenlemeler ve artan performans beklentileri, üreticileri

Detaylı

Opel Insignia 1.6 T Cosmo

Opel Insignia 1.6 T Cosmo İlan no: 287222 Opel Insignia 1.6 T Cosmo Sahibinden Opel İnsignia Cosmo, 43.670 km'de, 2009 Model, Gerçek 5 kapı 58.000 TL İlan tarihi: 25 Nisan 2016 İlan detayları İlan detayları İl Afyonkarahisar

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun

Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun Bosch 1200 Serisi Yangın Paneli Değer verdiklerinizi koruyun 2 1200 Serisi Yangın Paneli Rahatlık kurmak İhtiyaçlarınıza göre tasarlanmış eksiksiz koruma 1200 Serisi Yangın Paneli, yangın koruma için esnek,

Detaylı

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1248 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 190 / 1750 Vites kutusu 5 ileri düz vites Uzunluk - Genişlik (mm)

Detaylı

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1398 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 70 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 160 / 2000 Uzunluk - Genişlik (mm) 3941-1728 Yükseklik

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

BMW 3 Serisi 3.16i TL. İlan detayları BORUSAN ÇIKIŞLI SAHİBİNDEN TERTEMİZ BMW E90. Sahibinden. İlan tarihi: 29 Ağustos 2016.

BMW 3 Serisi 3.16i TL. İlan detayları BORUSAN ÇIKIŞLI SAHİBİNDEN TERTEMİZ BMW E90. Sahibinden. İlan tarihi: 29 Ağustos 2016. İlan no: 320596 BMW 3 Serisi 3.16i Sahibinden BORUSAN ÇIKIŞLI SAHİBİNDEN TERTEMİZ BMW E90 61.000 TL İlan tarihi: 29 Ağustos 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2007 Km Kasa tipi Vites

Detaylı

BMW Serisi Sedan. Sheer Driving Pleasure. www.bmw.com.tr YENİ BMW SERİSİ. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ.

BMW Serisi Sedan. Sheer Driving Pleasure. www.bmw.com.tr YENİ BMW SERİSİ. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ. BMW Serisi Sedan www.bmw.com.tr Sheer Driving Pleasure YENİ BMW SERİSİ. BMW EFFICIENTDYNAMICS. DAHA AZ TÜKETİM. DAHA FAZLA SÜRÜŞ KEYFİ. YENİ BMW SERİSİ. GERÇEK SÜRÜŞ KEYFİ. RAKİPSİZ. #BMWstories BMW, kusursuz

Detaylı

Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline

Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline İlan no: 242147 Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline Sahibinden Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline 2014 model 20900 km de. 87.950 TL İlan tarihi: 10 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Bağcılar,

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Kasım 2016 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S BVM5 Manuel BVM5 Manuel BVM5 Manuel

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 Tam Otomatik LIVE, FEEL LIVE,

Detaylı

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG İlan no: 302363 Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG Sahibinden Garantisi Devam eden, SEAT LEON 1.6 TDI 105 HP DSG S&S, 2013 64.000 TL İlan tarihi: 9 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Adana,

Detaylı

YENİ CRAFTER PREMIUM SEÇKİN KONUKLARIN SEÇİMİ

YENİ CRAFTER PREMIUM SEÇKİN KONUKLARIN SEÇİMİ YENİ CRAFTER PREMIUM SEÇKİN KONUKLARIN SEÇİMİ YOLCULARINIZ ÖZELSE, ARACINIZ DA ÖZEL OLMALI. Benzersiz özellikleriyle özel yolcu taşımacılığı için tasarlanan, herkesin ilk tercihi olacak. TÜM ÖZEL İHTİYAÇLAR

Detaylı

YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK)

YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK) YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK) TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 115 / 3.600 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 270 / 1.750 Uzunluk

Detaylı

Honda Civic 1.6 Premium

Honda Civic 1.6 Premium İlan no: 244217 Honda Civic 1.6 Premium Sahibinden Direkt Sahibinden, Honda Civic Premium 1.6 i-vtec, Manuel 42.900 TL İlan tarihi: 26 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl Tekirdağ, Çerkezköy,

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Ağustos 2017 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 BVM5 Manuel BVM5

Detaylı

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı...

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı... PRESTİJ SD Rahatlığın Tanımı... Tasarruflu... Kısa ve orta mesafe taşımacılık alanında, personel taşımacılığı, transfer turları, VIP taşımacılığı ve özel turlara uygun olarak üretilen Prestij SD, konforu

Detaylı

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Kocaeli, Darıca, Darıca, Osmangazi Mah. Model yılı Ocak 2010 66.500 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf

İlan detayları. İlan sahibi yorumları. Kocaeli, Darıca, Darıca, Osmangazi Mah. Model yılı Ocak 2010 66.500 km. Kapı sayısı 5 Koltuk sayısı 5 Sınıf İlan no: 246525 Hyundai i20 1.2 Team Sahibinden ÖĞRETMEN SAHİBİNDEN LPG li HYUNDAI i20 KM'si DÜŞÜK KAZASIZ 30.500 TL İlan tarihi: 29 Eylül 2015 İlan detayları İlan detayları İl Kocaeli, Darıca, Darıca,

Detaylı

Volvo V40 V40 T-4 Aut.

Volvo V40 V40 T-4 Aut. Volvo V40 V40 T-4 Aut. İlan no: 407956 İlan detayları Sahibinden 110.000 TL 18 Haz 2017 110.000 TL 18 Haz 2017 11.000 TL SAHİBİNDEN SIFIR AYARINDA VOLVO V40 CC T3 İlan tarihi: 18 Haziran 2017 İlan detayları

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz

Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Hava ] [ Su ] [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı. Logatherm WPLS. Isıtma bizim işimiz [ Hava ] [ Su ] Havadan Suya Isı Pompası (Split Tip) [ Toprak ] [ Buderus ] Kışın sıcaklığı ve yazın ferahlığı Logatherm WPLS Isıtma bizim işimiz Tüm yıl boyunca konfor için yenilenebilir enerjiye yer

Detaylı

PANEL YAPI PANEL YAPI

PANEL YAPI PANEL YAPI PANEL YAPI İNŞAAT VE TAAHHÜT VE TİCARET PANEL YAPI İNŞAAT VE TAAHHÜT VE TİCARET Panel Yapı İnşaat ve Taahhüt ve Ticaret Genel Müdürlük / Head Office: Eski Edirne Asfaltı 71. Sok. No:24 K:1 D:2 Sultançiftliği,

Detaylı

Peugeot HDi Premium Otomatik

Peugeot HDi Premium Otomatik Peugeot 308 1.6 HDi Premium Otomatik İlan no: 322237 İlan detayları Sahibinden 47.500 TL 12 Oca 2017 47.500 TL 18 Eyl 2016 52.500 TL ÖZEL ÜRETİM TÜRKİYEDE TEK DİYENLER BİDAHA DÜŞÜNSÜN KAZASIZ İlan tarihi:

Detaylı

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Beklentilerinizi yükseltin opel astra classic III. Dinamik tasarım, kaliteli mühendislik ve üstün konfor standartlarının birbiriyle eşsiz uyumunu keşfedin. Electronik Stabilite

Detaylı

ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA

ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA Sıradışı tasarım anlayışıyla bir moda ikonu haline gelen Nissan Micra, şehrin tüm kapılarını sizin için açmaya hazır. 100 kilometrede 4,3 litre yakıt tüketimiyle* sınıfının

Detaylı

Özgürlüğü içine çekmek. Özgürlüğü yaymak.

Özgürlüğü içine çekmek. Özgürlüğü yaymak. GLE. Özgürlüğü içine çekmek. Özgürlüğü yaymak. Dinamizm. Atılganlık. Her şeyi oluruna bırakma sanatı. Bu yetenekleri birleştirebilenler etraflarına huzur yayar, elde edilenlerin değerini bilir ve her

Detaylı

Dünyaları taşısın diye tasarlandı

Dünyaları taşısın diye tasarlandı Dünyaları taşısın diye tasarlandı Uzun Şasi (5 Euro palet) Kısa Şasi (4 Euro palet) 5 Euro paleti rahatllıkla taşıyabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm hacim ve kapasite uzunluk (uzun şasi versiyonu

Detaylı

MINI Cooper S 1.6 175 HP

MINI Cooper S 1.6 175 HP MINI Cooper S 1.6 175 HP İlan no: 223097 İlan detayları Sahibinden 53.500 TL 09 Tem 2015 53.500 TL 11 Nis 2015 54.750 TL 06 Mar 2015 56.500 TL 11 Şub 2015 54.000 TL Mini Cooper S OTOMATİK.. KAZASIZ.. SAHİBİNDEN

Detaylı

DÜNYAYI DEĞİŞTİREN DEĞİŞİM

DÜNYAYI DEĞİŞTİREN DEĞİŞİM DÜNYAYI DEĞİŞTİREN DEĞİŞİM DMA, TÜRKİYE DE İLK KEZ TAMAMEN ELEKTRİKLİ BİR ARAÇ TEKNOLOJİSİ GELİŞTİRDİ VE BUNU BİR KAROSER İLE BİRLEŞTİRDİ. OTOMOTİV ALANINDA YARATTIĞI BU TEKNOLOJİ İLE DMA, ÜLKEMİZDE TİP

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

Vito Select Donanım Özellikleri

Vito Select Donanım Özellikleri Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik Güç

Detaylı

MICRA BROSUR 22x15.indd :21

MICRA BROSUR 22x15.indd :21 MICRA BROSUR 22x15.indd 1 10.02.2012 11:21 MICRA BROSUR 22x15.indd 2 10.02.2012 11:21 ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA Sıradışı tasarım anlayışıyla bir moda ikonu haline gelen Nissan Micra, şehrin tüm kapılarını

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi 115 İlan no: 186963 İlan detayları 72.000 TL 17 Şub 2014 72.000 TL 15 Şub 2014 75.000 TL HP Titanium 4 Kapı (2013) İlan tarihi:

Detaylı

Modüler Tavan Hoparlörü Tüm tavanlar için akıllı ses çözümü

Modüler Tavan Hoparlörü Tüm tavanlar için akıllı ses çözümü Modüler Tavan Hoparlörü Tüm tavanlar için akıllı ses çözümü 2 Modüler Tavan Hoparlörü Kullanıcıyı düşünerek tasarlanmıştır Neredeyse tüm tavan koşulları için mükemmel Yenilikçi modüler mimari Kolay kurulum

Detaylı

Türkiye Genel Distribütörü TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. www.alfaromeo.com.tr

Türkiye Genel Distribütörü TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. www.alfaromeo.com.tr Tüm ürün çizimleri ve özellikleri, dosyanın hazırlandığı tarihlerdeki mevcut bilgilere dayandırılmıștır. Katalogdaki ürünler ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. TOFAȘ Türk Otomobil Fabrikası A.Ș. gerekli

Detaylı

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Beklentilerinizi yükseltin opel astra CLASSIC III. Dinamik tasarım, kaliteli mühendislik ve üstün konfor standartlarının birbiriyle eşsiz uyumunu keşfedin. Elektronik Stabilite

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Sahibinden Bravo 120 Bg 6 İleri 2010 Model 128000km İlan no: 386185 40.000 TL İlan tarihi: 20 Ocak 2017 İlan detayları İlan detayları İl Denizli Model yılı Ocak 2010 Km Kasa

Detaylı

Kusursuz zarafet. Mükemmel orantılar ve sade tasarlanmış yüzeyler tümüyle kendine has bir yan görünüm ve büyüleyici bir Cabriolet tasarımı sağlar.

Kusursuz zarafet. Mükemmel orantılar ve sade tasarlanmış yüzeyler tümüyle kendine has bir yan görünüm ve büyüleyici bir Cabriolet tasarımı sağlar. E-Serisi Cabriolet Kusursuz zarafet. Mükemmel orantılar ve sade tasarlanmış yüzeyler tümüyle kendine has bir yan görünüm ve büyüleyici bir Cabriolet tasarımı sağlar. Beklentiler: duyumsal ve net. Organik

Detaylı

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure İlan no: 214982 Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure Sahibinden SIFIR AYARINDA 508 - EN DOLUSU - HATASIZ 70.000 TL İlan tarihi: 26 Kasım 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı