İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ"

Transkript

1 İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL

2 Değerli Velilerimiz, Eğitim ve öğretim yılının bir haftasını daha tamamladık. Aramızdan ayrılışının 78. yılında yüreğimizde ölümsüzleşen, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ü 10 Kasım da okulumuzda gerçekleştirdiğimiz bir törenle andık. TEOG sınavı yaklaşırken ortaokul 4.sınıf öğrencilerimiz ile Sınava Doğru konulu seminerimiz gerçekleştirildi. Bu seminerde öğrencilerimiz ile moral-motivasyon ve stresle başa çıkma yolları hakkında paylaşımlarda bulunuldu. Öğrencilerimiz, akademik ve duygusal açıdan hazırlıklarını yaparlarken anne ve babalara da gerekli desteği vermek için 9 Kasım 2016 Çarşamba günü velilerimizin katılımıyla Ortaokul 4. Sınıflar TEOGS Paylaşım Toplantısı düzenlendi. Okul aile birliği sınıf veli temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Sosyal Sorumluluk Projeleri, Sosyal Etkinlikler, Güvenlik, Servis-Yemek-Kıyafet-Kırtasiye, Spor, Mezuniyet ve Yıllık Komisyonları; 10 Kasım 2016 Çarşamba günü okul yönetiminin katılımıyla ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Çocuklarımıza okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak, onları nitelikli eserler veren yayınevlerine ait kitaplarla tanıştırmak ve onların kitaplara olan ilgilerini arttırmak amacıyla Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Geleneksel Kış Dönemi Kitap Fuarı nın hazırlıklarını tamamladık. 18 Kasım 2016 Cuma günü tüm öğrencilerimiz sonbahar ara tatiline girecek. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin gelişim karnesi/ara karne hazırlıkları devam etmektedir. Mini konservatuvar, kış spor okulu ve TEOGS hafta sonu yetiştirme kursumuz; çalışmalarına 12 Kasım 2016 tarihinde de devam ediyor. Öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerini paylaşmak amacıyla gerçekleştirilen genel veli toplantılarımız devam etmektedir. Anaokulu Jüpiter, Satürn, Neptün, Uranüs sınıflarımıza, ilkokul 3 ve 4. sınıflarımıza ve ortaokul 1- B,1-C, 1-F ve 1-G sınıflarımıza ait "1. Dönem Genel Veli Toplantısı" 12 Kasım 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla, Banu Seval GÖKÇEK Anaokulu Müdür Yardımcısı

3 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni CUMHURİYET'İMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Ü SAYGIYLA ANIYORUZ Bugün sadece Türkiye nin değil dünyanın da saydığı, sevdiği ve andığı üstün bir kişi, bir önder, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümü. 10 Kasım 1938 de saatler dokuzu beş geçtiğinde insan sevgisiyle, vatan sevgisiyle dolu koca bir yürek durdu ama saatler durmadı. Bizler, İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu olarak 10 Kasım ı dikkatlerimizi bir kez daha onun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat günü olarak kabul ediyoruz. Okulumuzda yapılan 10 Kasım Atatürk ü Anma Töreni Okul Müdürümüz Sayın E. Aybars ŞEHİRTAY, İTÜ GVO Genel Müdürü Sayın Cenker POLAT ve Kültürel A.Ş. Genel Müdürü Sayın Ufuk KONCA ile temsilci öğretmen ve öğrencilerimizin de katıldığı Atatürk büstüne çelenk koyma töreniyle başladı. Saatler dokuzu beş geçerken Ata mızın manevi huzurunda saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı söylendi.

4 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Törenimiz, Sosyal Bilimler Bölümü Başkanı Sayın Selahattin ANATÜRK ün konuşmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini, İngilizce konuşma şeklinde paylaşan İngilizce Öğretmeni'miz Sayın Laura LİBASSİ nin ardından ortaokul 4-A sınıfından öğrencimiz Elif Süeda EKİNCİ, konuşmasıyla 10 Kasım ın önemini bir kez daha vurguladı.

5 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz, Dünya Basınında Atatürk adlı sunumlarını izleyicilerle paylaşmalarının ardından 10 Kasım Koro ve Oratoryosu ile ortaokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz izleyenlere unutulmaz anlar yaşattılar. Zeybek gösterisiyle de törenimiz sona erdi. Aramızdan ayrılışının 78. yılında yüreğimizde ölümsüzleşen Mustafa Kemal Atatürk ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, Ata'mıza şükranlarımızı sunuyoruz.

6 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

7 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

8 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

9 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

10 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

11 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

12 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

13 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

14 Düşünme Atölyesi

15 Düşünme Atölyesi Yazar Oscar Brenifier Bizlerle Olacak! "Çocuklar için Felsefe ve Felsefe Atölye Çalışmaları" konusunda 21. yüzyılın önde gelen felsefeci, araştırmacı ve yazarlarından olan Oscar Brenifier; 14 Kasım Pazartesi günü okulumuzda bizlerle olacak. Ortaokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen Oscar Brenifier ile Felsefe Üzerine adlı etkinliğimizden sonra yazar öğrencilerimizin kitaplarını imzalayacak. Öğrencilerimiz, 14 Kasım Pazartesi günü saat de açılacak olan kitap fuarımızdan Oscar Brefinier in farklı kitaplarını da satın alabilirler.

16 Geleneksel Kitap Fuarı Kitap Fuarımız Açılıyor! Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle her yıl okulumuzda düzenlenen kitap fuarımız bu yıl Kasım haftasında yeni kitapları okuyucularıyla buluşturuyor. Ortaokul Açık Kütüphane katında gerçekleşecek olan fuarımız sabah saatleri arasında açık olacak.

17 TEOGS Toplantısı Ortaokul 4. sınıf öğrencilerimiz, zamanlarının çoğunu bu yıl girecekleri TEOGS a hazırlık ile geçiriyorlar. Öğrencilerimiz bu süreçte akademik ve duygusal hazırlık yaparlarken evde siz anne, babalar da onlara gerekli desteği vermek için emek sarf ediyorsunuz. Hem genç hem de anne, baba için zorlu olan bu dönemde sınav sürecini yaşayan gencin duygularını anlamak ve olumlu tutumlar sergilemek çok önemlidir. Anne ve baba olarak sınav sürecinde çocuklarımızın başarılı olmalarını isteriz. Peki, sadece başarılı olmalarını istemek yeterli mi? Anne ve babaların bu süreçteki yaklaşımları nasıl olmalı? Bu dönemde çocuklarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri için neler yapabiliriz? Varlığımızı ve desteğimizi onlar için nasıl olumluya çevirebiliriz? Peki TEOGS Sisteminde katsayılar, puan hesaplamaları ve lise türleri nasıl olacak? Bu sorulara birlikte cevap aramak amacıyla 09 Kasım 2016 Çarşamba günü okulumuzda ortaokul 4. sınıf velilerimizin katılımıyla Ortaokul 4. Sınıflar TEOGS Paylaşım Toplantısı düzenlendi. Paylaşım toplantısının ilk bölümünde PDR Uzmanı mız Çağlar ŞAYAN tarafından Sınav Sürecinde Anne-Baba Olmak konulu seminerimiz ikinci bölümünde ise Müdür Yardımcı mız Aslı TAŞCI tarafından TEOGS Sistemi ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Karşılıklı bilgi ve duygu paylaşımında bulunan velilerimiz ve öğretmenlerimize katılımları için teşekkür ederken TEOGS a girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

18 TEOGS Toplantısı

19 Kuş Evleri eğitim-öğretim yılında sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Kuş Evleri küçük misafirlerimize ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu öğrencilerinin getirdikleri kuş yemleri ile küçük dostlarımızın hayatta kalma mücadelelerine destek oluyoruz. Küçük misafirlerimiz adına fen bölümü olarak tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

20 Kuş Evleri

21 Tursan Toplantısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü nün 8 Kasım 2016 tarihli hava durumu uyarısı sebebiyle acil durum eylem planı kapsamında okul içinde alınacak önlemlerin yanı sıra Tursan Ulaşım Hizmetleri A.Ş. yetkilileri ve çalışanları ile toplantı yapıldı.

22 Ekoloji Ekoloji Kulübü öğrencilerimiz, okul bahçemizde gözlem yaparak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün anısına çam ağacımızdan kopardıkları dalların tekrar yeşerip bir çam fidanı olması için ekim işlemini gerçekleştirmiş ve bitkilerin çoğalmaları konusunda farkındalık oluşturmuşlardır.

23 Hizmet İçi Eğitim Yabancı Diller Bölümü, hizmet içi eğitim kapsamında Process Writing konulu seminer düzenlediler.

24 Hizmet İçi Eğitim Yabancı Diller Bölümü, hizmet içi eğitim kapsamında Process Writing konulu seminer düzenlediler.

25 Eko - Okullar Eko-Okullar Projesi kapsamında bu hafta ortaokul 2.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı "Yağmur ve Kar Tanesindeki Matematik" konulu ürünleri panomuzda sergiledik.

26 Okullarda Orman Ortaokul 4. sınıf öğrencilerimizle Okullarda Orman Projesi için İngilizce sloganımızı hazırladık. Sloganımızı Okullarda Orman panosunda sergilemeye başladık.

27 PDR Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimiz ile sınav sistemi hakkında bilgilendirme yapmak ve onları sınav öncesi motive etmek amacıyla düzenlenen Sınava Doğru konulu seminerde bir araya geldik. Bu seminerde öğrencilerimiz ile moral-motivasyon ve stresle başa çıkma yolları hakkında paylaşımda bulunulmuş ve öğrencilerimizin fikirleri alınmıştır. Paylaşım sonrasında öğrencilerimiz, gelecekten kendilerine mektup yazarak pozitif düşünme ve kendilerini motive etme şansını yakalamış oldular.

28 PDR

29 PDR Çocukluk ile yetişkinlik arasında bir geçiş dönemi olan ergenlik dönemi gelişimsel değişimleri beraberinde getirir. Bu değişim sürecinde gençlerin duygularında ani ve hızlı değişimler görülebilmektedir. Ergenler, çok önemli beceriler olan duygularını tanımlamak ve duyguları hakkında konuşmakta, duygularını düşüncelerinden ve davranışlarından ayırmakta ve başka insanların duygularını, niyetlerini yorumlamakta zorluk yaşayabilirler. Bu sebeple Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak ortaokul öğrencilerimizle yaş döneminin fiziksel ve ruhsal özelliklerini içeren paylaşımlarımızla birlikte "Otobiyografi" çalışmasını gerçekleştirdik. Otobiyografi çalışması öncesi ortaokul 1. sınıf öğrencilerimizle davranışlarımızı derinden etkileyen duygularımızı yakından tanımak için bu yaşa özgü sosyal duygusal değişimleri tanıtıcı bir sunumla birlikte interaktif olarak öğrenci katılımlarıyla paylaştık. Ortaokul 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizle de yaş dönemi fiziksel ve ruhsal değişimiyle ilgili farkındalık yaratan sözel paylaşımlar üzerinden otobiyografi çalışmasını paylaştık. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin ergenliğin hızla değişen doğasında kişilik özelliklerinin farkında olacaklarına ve duygularını düzenleyebilmek adına daha çok çaba sarf edeceklerine inanıyoruz.

30 PDR

31 PDR Okul Öğrenci Meclisi başkanı ve başkan yardımcısı öğrencilerimizden gelen önerileri görüşüp okul içerisinde alınan kararları tüm okula duyurmak adına bu önerileri öğrenci meclisi panosuna astılar. Arkadaşlarından gelecek olan önerileri daha yakından takip etmek için oluşturdukları Dilek Panosu oldukça dikkat çekti.

32 PDR

33 PDR

34 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Biz seni görmeden de sevdik. Varlığın dağ, taş, deniz ülkemizde Seninle yürürüz geleceğe. Çoktan göklere yükselsen de Senin yerin kalbimizde

35 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

36 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

37 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

38 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

39 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

40 Okullarda Orman Bu hafta Okullarda Orman Projesi kapsamında anaokulundaki tüm sınıflarımızda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Küçük gruplar olarak Yapraklarla Kirpi Yapımı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimiz sayesinde hem yaprakların sonbahar mevsiminde döküldüğünü öğrendik hem de atık sandığımız nesnelerin artık olarak kullanılabileceğini öğrenmiş olduk. Orta gruplar olarak Ağaç Sevgisi hikâyesini okuduk. Hikayemizi dinlerken ağaçları korumanın önemini anladık. Ağaçların kesilmesini önlemek için artık peçete, kağıt gibi materyalleri daha dikkatli ve özenli kullanacağımıza söz verdik. Hazırlık grupları olarak da Su Damlasının Öyküsü adlı hikâyenin görsel sunumunu izledik. Öğrendiklerimizle ilgili sohbet ettik ve aklımızda kalanları resimledik.

41 Okullarda Orman

42 Hazırlık Grubu Bu hafta hazırlık sınıfı öğrencilerimizle Ata mızı andık. Atatürk ün hayatı ile ilgili bir sunum izledik. Atatürk ün sevdiği şarkıları dinledik. Atatürk ün vals ve zeybek oynayışını canlandıran Son Vals isimli videoyu izledik. 10 Kasım Atatürk ü Anma Töreni için yaka rozetleri hazırladık ve getirdiğimiz çiçekleri okulumuzun Atatürk Köşesi ne koyduk. Aytül Akal ın Atatürk Olmak kitabını okuduğumuzda hepimiz Atatürk olmaya karar verdik. Resimdeki Atatürk adlı şarkıyı öğrenerek hep bir ağızdan söyledik. Topoloji adlı düşünme becerileri oyunu ile dikkat, mekânda konum ve görsel algı becerilerimizi geliştirmeye devam ettik. GEMS derslerimizde Domino oyunu oynadık. Kırmızı beyaz pullarla arttırma ve eksiltme çalışması yaptık.

43 Hazırlık Grubu Okuma- yazmaya hazırlık çalışmalarında Okul Olgunluğu-1, İleri Matematik ve Çizgilerle El Yazısı kitabımızdan çalışmalar yaptık. T sesini öğrenip, t sesiyle başlayan kelimeler bulurken eğlenceli vakit geçirdik. Sonrasında t sesini yazma çalışması yaptık. Yaratıcılık etkinliğinde yağmurlu bir günde yürüyen bir adam düşünerek resmini yaptık. Resimlerimizi tamamladıktan sonra gördük ki hepimiz çok farklı adamlar çizmişiz. Yaratıcılık zaten farklı düşünmek değil miydi? Görsel okuma etkinliğinde akıllı tahtada bulunan görselimize bakarak duygularla ilgili soruları cevaplamaya devam ettik. Okullarda Orman etkinlikleri kapsamında Ben Bir Ağacım dramasını gerçekleştirdik ve tüm arkadaşlarımızla büyük bir orman oluşturduk. Öğrenme merkezlerinde planladığımız oyunları keyifle oynadık. Bahçemizdeki oyuncaklarla oynarken temiz hava aldık.

44 Hazırlık Grubu

45 Orta Grup Bu hafta Mars ve Venüs sınıfları olarak Atatürk ü Anma etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Türkçe etkinliklerimizde Atatürk e ve hayatına değindik. Atatürk Olmak adlı kitabı okuduk ve Atatürk gibi olabilmek için O nun kurduğu Cumhuriyet e sahip çıkıp, O nun düşüncelerini devam ettirmemiz gerektiğini anladık. O na olan sevgimizi göstermek için Atatürk Köşemiz için grup olarak çelenk hazırladık. Sanat çalışmamızda Anıtkabir i süsledik ve sınıfımızda sergiledik. Müzik etkinliğimizde Dersimiz Atatürk filminin şarkısını dinledik ve biraz duygulandık.

46 Orta Grup Gems etkinliklerimizde geçen hafta başladığımız Tangram çalışmamızın kanıt sayfasını tamamladık. Çivili tahta ile desen çalışmaları yapmayı öğrendik. Ayrıca kavanozdaki mum deneyi ile oksijeni ortamdan nasıl kesebileceğimizi gördük ve bunun aleve etkilerini gözlemledik. Düşünme becerileri dersimizde Yup kutu oyununu oynamaya devam ediyoruz ve dikkatimizin her hafta biraz daha geliştiğini fark ediyoruz. Yaratıcılık etkinliklerimizde çizgiden çeşitli şekiller yarattık ve yarattığımız resimleri birbirimize ifade ettik. Ayrıca Scamper çalışmalarımız sayesinde farklı düşünme becerilerimizi de geliştirmeye devam ediyoruz.

47 Orta Grup Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarımızda e sesi ile ilgili hissetme çalışmalarımıza devam ettik, daha önceki çalışmalarımızı tekrar edip hatırlayarak e sesini pekiştirdik. Farklı Kalemle Çizgiler kitabımızda yaptığımız çalışmalarla çizgi çizme ve kalem tutma becerilerimizi geliştirdik. Matematik kitabımızda çalıştığımız sayfalarla temel bilişsel becerilerimizi ilerlettik. Dikkat ve Görsel Algı kitabımızı da düzenli olarak yapmaya devam ediyor ve çalışmalarımızı yaparken dikkat süremizi uzatmaya gayret ediyoruz. Oyun etkinliğimizde Gölge Oyunu ile birbirimizi taklit etmeye çalıştık ve çok eğlendik. Eğlenceli ve bilgi dolu bir haftayı da böyle tamamladık. Öğreneceğimiz yeni bilgileri ve deneyimlerimizi merak ediyorsanız bizi takip etmeye devam edin. İyi tatiller

48 Küçük Grup Merkür ve Dünya sınıfı öğrencilerimiz ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ü Anma Haftası nda sınıflarında birçok etkinlik gerçekleştirdiler. Türkçe dil etkinliğimizde Atatürk ün hayatı ile ilgili görsel slaytlar izleyerek sohbet etme şansı buldular. Öğrencilerimiz, sanat etkinliğimizde demokrasi eğitimi sonucunda belirlemiş oldukları Atatürk resmini de kullanarak bir grup çalışması gerçekleştirdiler. Ata mızı yaptıkları ile sonsuza kadar hatırlayacak olan öğrencilerimiz, çalışma sırasında hem heyecanlı hem de gururluydular. Gems etkinliğimizde küçük kas becerilerimizi geliştirirken hazırladığımız istasyonlardaki farklı materyaller de bizlere eşlik etti. Birbirine karışmış olan makarnalarla boncukları ayırmak, iplere mandal takmak ve tüylü tellere boncuk geçirmek çok eğlenceliydi.

49 Küçük Grup Okuma yazmaya hazırlık etkinliğimizde öğrendiğimiz 2 sayısını daha renkli hale getirebilmek ve pekiştirebilmek için 2 sayısının içini renkli evalarla doldurduk. Yaptığımız grup çalışmasında arkadaşlarımız ile paylaşım içinde bulunmak bizim için önemli ve değerliydi. Düşünme becerileri etkinliğimizde yaratıcılık çalışmalarına devam ettik. Yumuşak nesnelerin neler olabileceği ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Daha sonra renkli tüy, ponpon, pamuk vb. yumuşak malzemeleri yeni bir ürün haline getirmeye çalıştık. Ata mızın aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde onu ilk günkü sevgi ve saygı ile anıyor ve hatırlıyoruz.

50 Küçük Grup

51 İngilizce Keyifle okuduğumuz Lizard the Wizard adlı hikâyeyi karakter maskelerimizle canlandırırken hem çok eğlendik hem de grup çalışması yapmanın tadına vardık.

52 İngilizce Bu hafta İngilizce dersinde orta grup öğrencilerimizle oyuncak hayvanları kullanarak I Have a Pet şarkısını söyledik ve canlandırdık. Gözlerimizi uyku maskesi ile kapatarak, oyuncak dolu çantanın içinden oyuncakları seçip hangi oyuncak olduğunu tahmin etmeye çalıştık. Bu etkinlikle hem çok eğlendik hem de oyuncakları bir kez daha İngilizce olarak tekrar ettik.

53 Görsel Sanatlar Görsel sanatlar etkinliğimizde bu hafta pastel boya ve suluboya tekniği ile sonbahar temalı resimler yaptık.

54 Bilişim Teknolojileri Bu hafta anaokulu hazırlık sınıfı öğrencilerimize "Kodlama" dersi için kitapçıklarını dağıtmaya başladık. "Sıralamalar" konusuyla kodlama dersimize eğlenceli bir başlangıç yaptık.

55 Bilişim Teknolojileri

56 Kulüpler Görsel Sanatlar Kulübü müzde bu hafta Hamur ile Resimleme Çalışması yaptık.

57 Kulüpler Jimnastik Kulübü'nde ''Kartal'' hareketini öğrendik. Modern Dans Kulübü'nde esneme çalışmaları yaptık.

58 Kulüpler Türkçe Drama Kulübü'nde çeşitli duygu durumlarını işledik ve çeşitli taklitler yaptık.

59 Kulüpler Bale Kulübü'nde bu hafta ''Temel Duruş'' çalışmalarımızı tekrarladık.

60 Kulüpler Bilim Kulübü'nde bu hafta ''Şeker Kulesi'' deneyini yaptık. Bilim Kulübü'nde bu hafta ''Şeker Kulesi'' deneyini yaptık.

61 Ulu Önder Atatürk ü özlem ve saygıyla anıyoruz. 1.Sınıflar

62 1.Sınıflar

63 1.Sınıflar

64 2.Sınıflar Uzunluk ölçülerini; adım, ayak, karış, parmak ölçülerini, metreyi ve santimetreyi kavradık. Koridoru, sınıfımızı, sıramızı, tahtamızı ölçe ölçe öğrendik.

65 2.Sınıflar

66 2.Sınıflar

67 3. Sınıflar 3.sınıflar olarak Atatürk ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, onun yolundan gittiğimizi anlatan sınıf panomuzu keyifle oluşturduk. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken; ona olan duygu ve düşüncelerimizi, cumhuriyete bağlılığımızı ona mektup yazarak belirttik.

68 3. Sınıflar

69 3. Sınıflar

70 Ata mızı saygıyla anıyoruz ve onu çok özlüyoruz. 4. Sınıflar

71 4. Sınıflar

72 4. Sınıflar

73 Yabancı Diller Let s go for a picnic isimli hikâyemizi canlandırırken çok eğlendik.

74 Yabancı Diller

75 Yabancı Diller Öğrencilerimiz, yeni ünitemiz ile bağlantılı olarak sorduğumuz soruların cevaplarını sınıf içerisinde yer alan Humpty Dumpty duvarımıza yapıştırdılar. Verdikleri farklı cevaplar hakkında birbirleriyle konuştular.

76 Gems 1.sınıflar, bu hafta GEMS dersinde Onluk Birlik Taban Bloklar ile Sayılar çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz, onluk sayma sisteminde onluk ve birlik kavramları üzerinde çalışmalar yaptılar.

77 Gems 2.sınıflar, bu hafta GEMS dersinde Geometrik Cisimler adlı çalışma ile severek matematik çalıştılar. Geometrik cisimlerde yüz, ayrıt, köşe gibi kavramlarla ilgili bilgiler edindiler.

78 Gems 3. sınıflar, bu hafta GEMS dersinde Simetri isimli çalışmayı gerçekleştirdiler. Yansıma simetrisi konusunda çalışmalar yaptılar.

79 Fen Laboratuarı 3. sınıf öğrencilerimiz, bu hafta Kuvvet ve Hareket Özelliği adlı deneyi yaptılar. Kuvvet uygulandığında maddelerin hangi hareket özelliklerini kazandıklarını incelediler.

80 Fen Laboratuarı 4. sınıf öğrencilerimiz, Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim adlı ünitede solunum sisteminin görev ve işleyişini daha iyi anlamak için bu hafta Akciğer Modeli adlı deneyle nefes alıp verme konusunda bilgiler edindiler.

81 Buhafta Kodlama Kulübü'müzde ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizle birlikte "Kod Verimliliği" konusu içerisinde daha az kod bloğuyla görevlerimizi tamamladık. Kulüpler

82 Kulüpler

83 Türkçe Zümresi Ortaokul 1. Sınıf öğrencilerimiz, bu hafta pratik defterlerinden Abartma, Benzetme ve Karşılaştırma Cümleleri ni işlediler. Öykülerle Deyimler Uzun Lafı Kısası kitaplarından öğrendikleri deyimlerin kartlarını yapan öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de deyimleri tekrar ettiler. Yaratıcı yazma ve düşünme becerileri dersinde "On Kasım" adlı şiiri cümle tamamlama etkinliği çerçevesinde yazan öğrencilerimiz Ata mızı bir kez daha andılar.

84 Türkçe Zümresi

85 Türkçe Zümresi Ortaokul 2. sınıf öğrencilerimiz, Tema Kitapçığı ndan Yalan metninin değerlendirme sorularını yanıtlamaya devam ettiler. Gılgamış kitabı etkinliklerini tamamlayarak yeni kitapları Benim Adım Hiç Kimse yi okumaya başladılar. Yaratıcı Yazma ve Düşünme Becerileri dersinde geçen hafta işlediğimiz deneme türüyle ilgili örnek bir metin dinleyip kendi denemelerini yazdılar.

86 Türkçe Zümresi

87 Türkçe Zümresi Ortaokul 3. sınıf öğrencilerimiz, Fiil konusunu pekiştirmek amacıyla test çözdüler ve Ana Düşünce konusu ile ilgili çalışmalar yaptılar.

88 Matematik Zümresi Ortaokul 1. sınıf öğrencilerimizle bu hafta Doğal Sayı Problemleri konusunu işleyerek konu ile ilgili alıştırmalar yaptık. Ayrıca Bulduğun Sonucu Karala Resmi Tamamla etkinliğini uyguladık.

89 Matematik Zümresi Ortaokul 2. sınıf öğrencilerimizle bu hafta Oran konusunu işleyerek konu ile ilgili alıştırmalar yaptık.

90 Matematik Zümresi Ortaokul 3. sınıf öğrencilerimizle bu hafta Cebirsel İfadeler konusunu işleyerek konu ile ilgili alıştırmalar yaptık.

91 Matematik Zümresi Math Bees grubu ile bu hafta okulumuzda yapmak istediğimiz bazı yenilikler için alanlar belirledik ve bu alanların ölçülerini hesapladık.

92 Matematik Zümresi

93 Fen Bilimleri Ortaokul 1.sınıf öğrencilerimiz, Kuvvetin Büyüklüğünün Ölçülmesi ünitesi kapsamında sürtünme kuvvetini etkileyen faktörleri Yaratıcı Bilim Uygulamaları Merkezi mizde tasarladıkları düzenek ile deneyerek keşfettiler

94 Fen Bilimleri Ortaokul 2. sınıf öğrencilerimiz, Yaratıcı Bilim Uygulamaları Merkezi mizde yaptıkları Dinamometre Kullanımını Öğrenme deneyinde dinamometre kullanarak cisimlerin ağırlıklarının nasıl ölçüldüğünü ve ağırlık ölçerken cisimlerin büyüklüğüne göre hangi dinamometreleri seçmeleri gerektiğinin farkına vardılar. Sınıf içerisinde yapılan test çalışmaları ile de öğrendikleri konuları pekiştirdiler.

95 Fen Bilimleri Ortaokul 3.sınıf öğrencilerimiz, sıvı basıncının nelere bağlı olduğunu yaptıkları deneylerle keşfettiler.

96 Fen Bilimleri

97 Fen Bilimleri Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimiz, TEOG çalışmalarına son hızla devam etmektedir. Konu tekrarları yapıp fen bilimleri soru bankasındaki soruları çözen öğrencilerimiz, TEOG konularını pekiştirmektedir.

98 Sosyal Bilgiler Bu hafta ortaokul 1. sınıf öğrencilerimizle Atatürk Devrimleri konusuna devam ettik. Ekonomi Alanı nda gerçekleştirilen devrimlerin üzerinde durduk. Yeni konumuz olan Atatürk İlkeleri ne giriş yaptık. Aynı zamanda EKO-OKUL Projesi kapsamında Suyun Önemi ile ilgili el broşürü hazırlama çalışmalarımızdan örnekler gelmeye başladı.

99 Sosyal Bilgiler

100 Sosyal Bilgiler

101 Sosyal Bilgiler

102 Sosyal Bilgiler Bu hafta ortaokul 3. sınıf öğrencilerimizle Anadolu da Kurulan İlk Türk Beylikleri, Anadolu Selçuklu Devleti ve Haçlı Seferleri konularına devam ettik.

103 Sosyal Bilgiler Ortaokul 4. sınıf öğrencilerimiz, bu hafta Akıllı İnkılap Tarihi Atölyem kitapçığından tekrarlar yapıp, ders kaynaklarından soru çözüm çalışmalarını yürüterek daha önceki konuları pekiştirdiler. TEOG maratonu konu tekrarları ve etkinlik çalışmalarıyla devam ediyor.

104 Yabancı Diller Ortaokul 1. sınıf A grubu öğrencileri hazırladıkları Time Capsule lere kendileri için önemli olan fotoğraf, oyuncak vb. nesneleri koyup onlar hakkında konuştular. Geçmişe yapılan bu yolculukta bu nesnelerin neler olduğunu ve neden onlar için önemli olduğunu sınıf arkadaşlarıyla paylaştılar.

105 Yabancı Diller

106 Yabancı Diller

107 Yabancı Diller

108 Yabancı Diller

109 Yabancı Diller Ortaokul 2. sınıf öğrencilerimiz, geçen hafta öğrendikleri Sensory Details konusu ile ilgili gruplama oyunu oynadılar. Yazılı olan sıfatları beş duyu organımıza göre ayırıp doğru kategorideki poşetlere koydular. Hem takım çalışmasının önemini anlama hem de öğrendikleri kelimeleri ve konuyu pekiştirme fırsartı buldular.

110 Yabancı Diller

111 Yabancı Diller Ortaokul 4. Sınıflarımız, bu hafta İngilizce dersinde kelime oyunları oynayarak TEOG sınavı için kelime bilgilerini pekiştirdiler. İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Olumsuz hava koşulları sebebiyle ara vermiş olduğumuz çalışmalarımıza yoğun bir

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Bu yıl, ortaokul binasının 3 ve 4. katları da dahil olmak üzere yerleşkemizin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 22. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 22. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 22. VELİ BÜLTENİ 4 Mart 2015 Çarşamba günü anaokulu öğrenci velilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz İlkokul Tanıtım

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Değerli Velilerimiz, Kurumumuz, eğitim öğretim çalışmalarına

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 31.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 31.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 31.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Sene sonu yaklaşıyor. Aylar süren eğitim ve öğretim maratonunun

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Bu hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlanan çalışmalar

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Değerli Velilerimiz, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılını bugün tamamlamış

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ 5 Mart 2014 Çarşamba günü anaokulu Satürn ve Jüpiter sınıfındaki öğrenci velilerimize yönelik İlkokul

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 11. VELİ BÜLTENİ Bu hafta anaokulu öğrencilerimiz, Meslekler Söyleşisi nde farklı meslek dallarını tanıdılar. Mesleklerle

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ Yıkılan, dağılan imparatorluğun ardından Anadolu nun her karış toprağında yüce Türk ulusunun bağımsızlık

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Yoğun ve keyifli geçen bir çeyrek dönemin daha sonuna yaklaşıyoruz. Önümüzdeki

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 25. VELİ BÜLTENİ Ortaokul öğrencilerimiz, VKV Özel Koç Okullarında düzenlenen JMUN (Model Birleşmiş Milletler) Konferansı

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Değerli Velilerimiz, Eğitim ve öğretim çalışmalarımızı heyecanla sürdürmeye

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Eğitim ve öğretim çalışmalarımız, tüm hafta boyunca yoğun bir tempoyla devam etti.

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Kar tatilinin hemen ardından zümre ve akademik

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL E. Aybars ŞEHİRTAY Okul Müdürü Okulumuz bahçesinde

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ Yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 1, 2 ve 3. sınıflarımızda öğrenim

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 36. VELİ BÜLTENİ Bugün ilkokul öğrencilerimizin sergilemiş olduğu sahne performansları da bizleri ayrıca gururlandırdı.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 35. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Değerli Velilerimiz, Yaz tatiline gireceğimiz şu günlerde akademik çalışmaların

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 32.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Yıl sonu neredeyse geldi. 4-6.sınıf öğrencilerimize son

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Uyum programı tamamlandıktan sonra öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe zümresinin ortak çalışmalarıyla, ortaokul öğrencilerimiz tarafından

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Değerler eğitimi programı kapsamında sorumluluk değeri üzerinde çalışmalarımızı yaptık. SINIF

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümümüz anaokulu,

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 20.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; 2016 yılının kasım ayını da yoğun bir gündemle geride bıraktık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta cumartesi gününden itibaren etkinlikler

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Dönem sonu yaklaşıyor; ancak okulumuzdaki çalışmalar hızla devam

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat-23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2012-2013 KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ SPOR ANNELER GÜNÜ TRAFİK HAFTASI SÜT-DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI İLKBAHAR 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Spor nedir? Çeşitli spor dallarını

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ 10 KASIM TÖRENİMİZ AKVARYUM GEZİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı