HİZMETLERİ YÖNETİMİ TUR 3007 Y&İ Hizmetleri Yönetimi. Y&İ Donanımları Ö Z A Y Y I L D I Z

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HİZMETLERİ YÖNETİMİ TUR 3007 Y&İ Hizmetleri Yönetimi. Y&İ Donanımları Ö Z A Y Y I L D I Z"

Transkript

1 T U R 3007 Y&İ HİZMETLERİ YÖNETİMİ Ö Z A Y Y I L D I Z TUR 3007 Y&İ Hizmetleri Yönetimi 1. Y&İ Hizmetlerinin Gelişimi Beslenme tarihi Mutfağın gelişimi Mutfak ve kültür Dünya mutfaklarının gelişimi Y&İ Hizmeti 2. Y&İ Endüstrisi Y&İ kurumları Y&İ işletmeleri Yönetmelik Y&İ işletmeciliği İşletmenin kuruluşu Yönetim Pazarlama Y&İ işletmelerinde örgütlenme Y&İ departmanı ve görev tanımları 3. Y&İ Üretimi Hammadde üretimi ve beslenme Mönü planlama Üretim planlama Satın alma, depolama, dağıtım Mutfak Besin güvenliği Üretim yöntemleri 4. Y&İ Servisi Servis seçenekleri ve yöntemleri Servis akışı 5. Y&İ Donanımları Personel donanımı Mutfak donanımı Ser vis donanımı Bar donanımı 6. Y&İ Etkinlikleri Ziyafet, catering, toplantı, bar, kokteyl 7. Y&İ Maliyet Kontrolü Üretim basamaklarında maliyet kontrolü Standart reçete ve porsiyon Fiyatlama ve gelir kontrolü Envanter takip sistemleri 8. Y&İ Hizmetinde Yeni Eğilimler Y&İ HİZMETLERİ YÖNETİMİ - ÖZAY YILDIZ 2 Y&İ Donanımları Y&İ HİZMETLERİ YÖNETİMİ - ÖZAY YILDIZ 4 Muhafazada kullanılan donanım: Soğuk odalar, soğuk dolaplar, tezgah tipi soğutucu, derin dondurucu, benmari, raflar Yiyecek hazırlığında kullanılan donanım: Çalışma tezgahları, dilimleyici, mikser, kıyma makinesi, et kütüğü, hamur yoğurma makinesi Pişirmede kullanılan donanım: Ocak, fırın, fritöz, devirmeli tencere, buharlı kazan, ızgara, salamandra, tencere, tava, kepçe Temizlik araçları: Bulaşık makinesi, çöp kovaları, çöp öğütücü 2:17 5 2:17 6 1

2 Genel mutfak donanımının hijyeni: Yüzeyleri sağlığa uygun, bulaşma riskini en aza indirgeyecek şekilde tasarlanmış, kolay ve iyi temizlenebilir, korozyona dayanıklı, toksik olmayan, kalıntı bırakmayan malzemeden yapılmış olmalıdır. 1. Sabit araç gereçler: Çalışma masaları / tezgahlar: İş verimi sağlayacak şekilde tasarlanmış Yükseklik cm, derinlik cm, genişlik 2-2,25m, iki tezgah arası min. 150 cm Paslanmaz çelik (kolay temizlenen, dayanıklı) Alt kısmı kapaklı / soğutuculu olabilir Mermer tezgah: Hamur yoğurma tezgahı 2:17 7 2:17 8 Evyeler: Bulaşık yıkama tezgahı (3 gözlü) Sebze meyve yıkama tezgahı (1-2 gözlü) Paslanmaz çelikten mamul El yıkama lavaboları ayrı 2:17 9 2:17 10 Raflar: Yerden tasarruf ederek depolama çözümü Soğuk odalarda / kuru depolarda / genel alanlarda Paslanmaz çelikten, yanları açık Yiyecek rafları ızgaralı (hava akımı) Ray sistemleri (küvet için) 2: :

3 2: :17 14 Soğutucular: Soğutma: Yiyecekteki moleküler hareketleri azaltma / durdurma ve daha uzun süre taze tutma amacıyla düşük sıcaklıkta muhafaza. Depo tipi (walk-in): Büyük ebatlarda / miktarlarda yiyecek Dolap tipi (reach-in): Daha az yiyecek, daha kısa süreli saklama Tezgah altı soğutucu Sandık tipi derin dondurucu (-18 / -21C) Soğutucu alanı: %30 et, %35 sebze meyve, %10 süt ve süt ürünleri, %5 balık, %20 diğer Donmuş besinler için: -18C Diğer besinler için: 0-10C Soğuk odalar: Yüzeyler dezenfekte edilebilir, zeminler kaymaz, köşeleri yuvarlatılmış Duvarlar ve zemin temiz tutulmalı, evaporatör düzenli temizlenmeli ve buzlanmaya karşı kontrol edilmeli, kapı contaları kontrol edilmelidir. 2: :17 16 Dolap tipi soğutucuların yüzeyleri ve rafları düzenli dezenfekte edilmelidir. Hızlı soğutucular: Besinleri 90dk içinde 0-4C ye kadar soğuturlar. Şok dondurucular: Besinleri 4 saat içinde -18C ye düşürürler. 2: :

4 Mikserler: Hamur yoğurucu Karıştırıcı / çırpıcı 2: :17 20 Dilimleyiciler: Ayarlanabilir bıçaklı, küp / jülyen / rende Yatay (Buffalo) tip dilimleyici: Kase içindeki yiyeceği doğrar Dikey (VCM) dilimleyici: Daha büyük hacimli doğrayıcı ve karıştırıcı Pastırma dilimleyici 2: :17 22 Devirmeli tencereler: Büyük miktarda yiyecek (pilav, sos ) için ızgara, buharda pişirme, sote, yahni Gazlı / elektrikli Basınçlı (tasarruflu) Temizliği kolay 2: :

5 Buharlı kazanlar: Çorba, et suyu, sos, yahni vb İç içe geçmiş iki kazan, arasında buhar dolaşımı Devirmeli, basınçlı, musluklu olabilir Fırınlar: Konveksiyonel fırınlar Mekanik fırınlar Konveksiyonlu fırınlar Mikrodalga fırınlar Yeni tertip fırınlar Pişme ısısının 60C üstü ön ısıtma 2: :17 26 Konveksiyonel (geleneksel) fırınlar: Elektrik / gaz ısı ayarlı Isınan hava hafifleyip yükselir, soğuyan hava yoğunlaşıp alçalır, bu şekilde hava hareketi sağlanır Pişirme süresi uzundur Pide, pizza, tek katlı / çok katlı fırınlar Önünde şeffaf cam 2: :17 28 Mekanik fırınlar: 1. Döner tablalı mekanik fırın 2. Yürüyen bantlı mekanik fırın 3. Dönel (pizza) mekanik fırın 2: :

6 Konveksiyonlu fırın: Konveksiyonel fırına fan eklenerek yapılır Hava hareketi artar, pişirme süresi kısalır Çok sayıda tepsi alabilir Yiyecek pişme esnasında kendi nemini korur Yiyeceklerin dış yüzeyi kuruyabilir Sufle vb için uygun değildir. 2: :17 32 Buharlı konveksiyonlu (kombi) fırınlar: Ayrı ayrı veya beraber sıcak hava fanlı ve buharlı Yüksek basınçlı / az basınçlı / basınçsız Mikrodalga fırınlar: Yüksek frekanslı radyo dalgaları ile ısıtma Soğuk yiyecek ısıtma / donmuş yiyecek çözdürme Metal kullanılmaz 2: :17 34 Yeni tertip fırınlar: -10C deki yiyecekleri 30 dakikada servis edilecek sıcaklığa getirir. Isıtma ve soğutma bir arada olduğundan çözünen yiyeceklerin kenarları kurumaz. Fırın temizliği ve bakımı: Kullanma talimatına uygun Pişirmeden önce ve sonra temizlik Günlük temizlikte önce artıklar ve organik kirler toplanır Yağ çözücü uygulanır Durulanır Temizlikten önce fişten çekilmelidir. 2: :

7 Izgaralar: Gazlı / elektrikli / kömürlü Dökme demir / paslanmaz çelik Pişirmeden önce yağlanır, sonra kazınır 2: :17 38 Salamandra: Yiyecekleri üstten doğrudan ısıtmak için Gratine, kabuk kızartma vb. Fritöz: Paslanmaz çelikten, sepetli 0-200C arasında termostat ayarı (max.232c) Dipte soğuk bölme Alt kısmında musluk Basınçlı türleri mevcut 2: :17 40 Ocaklar: Gazlı / elektrikli Tekli / yer / kuzine (ocak + fırın) Endüksiyonlu: Elektrik ve seramik (tasarruflu), sadece kap ısınır (paslanmaz çelik veya demir) Halojen: Elektrik ve cam 2: :

8 Benmari (bain marie): Sıcak olarak hazırlanmış yiyecekleri sıcak tutar Gazlı / elektrikli Ocakların yanında / servis alanına bakan alanda bulunur Bulaşık makineleri: Servisten gelen bulaşık takımları yıkamak için Çok sayıda bulaşık kısa sürede yıkanır Tek tanklı / yürüyen bantlı (konveyörlü) Min. 82C de yıkar, sterilize eder ve kurutur 2: :17 44 Patates soyma makinesi: Patates, şalgam, kereviz vb kabuklarını sürtünme (zımpara) yoluyla ince ve çabuk soyar Kabuklar su giderine verilir 2: :17 46 Kıyma makinesi: Büyük parça etleri kıyma haline getirir Her kullanımdan sonra sökülerek sıcak su ve sabunla yıkanır, durulanır Sebze yıkama makinesi: Yapraklı, kök, yumru sebzeler ve meyveleri bol su ile yıkar ve kurutur 2: :

9 Hamur açma makinesi: Hamur yürüyen bant üzerine konur ve iki merdane arasında istenilen kalınlıkta açılması sağlanır Mayalama Dolabı Show ocağı Kuzu fırını 2:17 49 Makarna 2:17 50 pişirici Süsleme tezgahı Patates dinlendirici Döner ocağı Piliç dinlendirme Ekmek kızartma makinesi Sosis kızartma makinesi Haşlamalı sandviç ısıtıcı Ara tezgah Piliç çevirme Sosislik 2:17 51 Pizza Teşhir Ünitesi Hamburger dinlendirici Kömürlü Izgara Davlumbazı 2:17 52 Sebze Basma Kaset Taşıma Kazan Taşıma Servis Tabak Isıtma Malzeme Bulaşık Toplama Tepsi Taşıma Çöp Tabak Taşıma Tepsi Toplama 2:17 53 Kasa Taşıma Et Çözdürme Tost Makinesi Et Askı Malzeme 2:

10 Yemek Servis Duvar Tipi Davlumbaz Orta Tip Davlumbaz Banket 2. Sabit olmayan donanım Tavalar: Kaserol Sotöz Krep tavası Omlet tavası Sos tavası Oval tavalar Set üstü Salat Bar Paslanmaz Pizza Fritöz 2:17 55 Buzdolabı Davlumbazı 2:17 56 Tencereler: Halvane (pilav vs) Silindirik (çift tabanlı) Et suyu tenceresi (musluklu) Sos tenceresi Breze kapları (yahni, buğulama, breze vs) İstim tenceresi (benmari için) İyi tava / tencereler: Tabanları kalın Taban ve kenarların birleştiği yerler eğimli 2: :17 58 Bıçaklar: Her amaç için ayrı Sebze, balık, fileto, aşçı, kemik sıyırma, istiridye, meyve, tereyağı, peynir, ekmek, Fransız bıçağı, satır 2: :

11 Bıçak bakımı: Birbirine değmeyecek şekilde saklanmalı Her kullanımdan sonra yıkanmalı Bulaşık makinesinde yıkanmamalı Uygun aletle sürekli keskin tutulmalı Bıçak ile yürünmemeli Tezgahta bırakılmamalı 2: :17 62 Reşo: Açık büfe için yemeklerin sıcak kalmasını sağlayan donanım Altta ispirto ocağı, içinde su Blender: Püre, doğrama, kıyma vs 2: :17 64 Çırpma teli / karıştırma kabı (mayonez) Çırpılan malzemenin içine hava karışmasını sağlar Tamamen paslanmaz çelik Kepçe, kevgir, kürek, yemek servis kaşık ve çatalları: Karıştırma ve servis sırasında porsiyonlama 2: :

12 Süzgeçler: Pişmiş ve çiğ yiyeceklerin sularını, ayrıca sos vb süzmek için kullanılır. Tel, külah, kevgir tipi süzgeçler Et döveceği Şasula Gastronorm küvet ve kapakları 2: :17 68 Tel fırça Kaçarola ve boza kepçesi Turta testeresi Sterilizasyon dolabı Maşa Spatula Elek Duy Krema torbası Börek, baklava, Tulumba kalıbı, kaymak bıçağı şapşak, yıldız Merdane, oklava Palet Silistre Rulet 2: :17 70 Mutfak donanımının seçiminde unsurlar: Mutfak donanımının satın alınması, yerleştirilmesi ve bakımı Kurul, mutfak gereksinimini belirlerken: Donanımın kullanım amacı nedir? Ne kadar para ve zaman tasarrufu sağlayacaktır? Hangi alana yerleştirilecektir? Temizliğinden ve kullanımından kim sorumlu olacaktır? Beklenen performans ve kullanım ömrü nedir? 2:17 71 Boyut Ayrılan alan yeterli midir? Ağırlık Zemin ağırlığını kaldırabilecek midir? Yakıt / Enerji Yeterli ve kaliteli yakıt / enerji sağlanabilecek mi? Su giderleri Çıkan pis suların giderleri var mı? Kapasite Kapasite beklenen düzeyde mi? Zaman İstenen sürede gerekli verime ulaşabilecek mi? Kolaylık Kullanımı kolay mı? Bakım Temizlik ve bakımı kolay mı? Ek parça Ek parçalar gerekli mi, takılması kolay mı? Atık İs, duman, buhar vb atıklar için havalandırma var mı? Gürültü Çıkardığı gürültü kabul edilebilir düzeyde mi? Yedek parça Kolay ve ucuz bulunabiliyor mu? Yapısı Dayanıklı malzemeden imal edilmiş mi? Maliyet Satın alma, kurulum ve işletme maliyetleri bütçeye uyuyor mu? 2:

13 Yerleşim: Sabit donanım: Mutfağın mimari yapısı, planlaması, iş akışı, iş güvenliği, besin güvenliği Gerekli bölüm ve kişiler için ulaşım kolaylığı Sabit olmayan donanım: Gerekli bölümde tutulmalıdır Gerekli bölüm ve kişiler için ulaşım kolaylığı 2: :17 74 Bakım: 18/18 veya 18/10 krom nikel paslanmaz çelik Yıpranmaya karşı yıl dayanıklı Elektronik aksamlar kolay bozulabilir Büyük araçlar ve yedek parçaların değişimi: İş gücü ve maliyet kaybı Bakım programı: Kayıpları en aza indirir, enerjiden tasarruf sağlar 1. Donanımın el kitabı (kullanma kılavuzu) okunmalı, donanımın üzerinde bulundurulmalıdır 2. Temiz tutulmalıdır 3. Kullanan personel eğitilmelidir 4. Tasarlanmış amaç doğrultusunda kullanılmalıdır 5. Garanti süre ve kapsamı bilinmelidir 6. Küçük aksaklıklar kullanan personel tarafından derhal giderilmelidir 7. Arıza durumunda enerji bağlantısı kontrol edilmelidir 8. Enerji bağlantısı kesilerek yetkili servisine başvurulmalıdır 9. Prizler, kablolar, gaz girişleri ve kaçaklar kontrol edilmelidir 10. Sicil kaydı tutulmaldır 2: :17 76 Sicil kartı: Satın alma tarihi Fiyatı İşlevi Demirbaş no Firma adı, telefonu, adresi Kapasitesi Garanti süresi Tamir tarihi ve türü Mutfak donanımının hijyeni Bulaşma riskini azaltacak şekilde yerleştirilmeli Düzenli bakım ve kontrolleri yapılmalı Periyodik bakım planı hazırlanmalı Düzenli temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmalı 2: :

14 2: :17 80 Bulaşık yıkama: Kirli mutfak ve servis donanımında olan artıkların, kirlerin ve mikroorganizmaların yok edilmesi ve temiz yerlere transferinin önlenmesi 2: :17 82 Servis takımlarının yıkanması: Elde: 1. Evye deterjanlı sıcak suda yıkama 2. Evye durulama 3. Evye sıcak su / kimyasallarla dezenfekte etme Makinede: Üreticinin talimatına göre 1. Hazırlama aşaması: Takımların üzerindeki katı artıklar (fırçayla çöp kovasına) sıyrılır, ılık sudan geçirilir 2. Esas yıkama aşaması: Yağları ve yemek artıklarını arındırmak için deterjan ve 50-60C su kullanılır 3. Durulama ve dezenfeksiyon aşaması: 80C su içinde 2 dk bekletilir Kimyasal dezenfektan (klor) bulunan suda bekletilir 4. Kurulama aşaması: Tel rafta süzülmeye bırakılır Tek kullanımlık bez / havlu ile kurulanır 2: :

15 Pişirme donanımının yıkanması: Genel kural: Servis takımlarından ayrı yerde yıkanmalıdır Sünger, fırça vb ile basınçlı su altında uygun deterjanla ovularak yıkanmalıdır Sodyum bikarbonat (soda, yağ çözücü alkali) içeren su ile durulanmalıdır Yağları çözer, donanımı parlatır 2: : : :17 88 Servis peçetesi, tirbüşon, sipariş fişi / not defteri, tükenmez kalem, saat, mendil Dolapta: Yedek üniforma, ayakkabı boyası, havlu, sabun, şampuan, tuvalet malzemesi, dikiş seti

16 Paslanmaz çelik Ayrıca gümüş & altın kaplama Sayıca en fazla donanım Temizliği ve bakımı kolay Paslanmaz çelik dostunuzdur Yemek takımları Çatal bıçak kaşık takımları Büyük: cm ana yemek takımı bıçaklar keskin Orta: cm ordövr takımı Küçük boy: 15 cm tatlı takımı Meyve çatal / bıçağı Çay & kahve kaşıkları Balık takımı Servis takımı Pasta çatalı Dondurma kaşığı

17 Mısır koçan tutacağı Salyangoz pensi ve çatalı Istakoz pensi ve çatalı İstiridye çatalı Ceviz kıracağı Üzüm makası

18 Kuşkonmaz maşası Havyar kaşığı ve bıçağı Fondü çatalı Limon çatalı Maşalar Porselen, stoneware, earthware (güveç) Topraktan mamul Isıyı tutar

19 Tabaklar: Düz / çukur / oval Düz tabaklar: Kuver tabağı (show plate / base plate / supla): cm Ana yemek (servis) tabağı: cm Ordövr tabağı: cm Tatlı tabağı: cm Ekmek & tereyağı (B&B) tabağı: cm Çukur tabaklar: Çorba (24 cm) ve sulu yemek (20 cm) Altında düz tabak ile servis edilir Oval tabak / fayans Maşa servisi, Türk yemekleri, açık büfe Balık tabağı: Kâse: Çorba, konsome (kulplu), komposto / tatlı kâseleri Turen: Çorba servis potu (kapaklı) Çay & kahve potu Sosiyer Fincanlar Sütlük Şekerlik Menaj takımları Kül tablası, şamdan, vazo, kürdanlık, yumurta kâsesi, tereyağlık Bardaklar: Ayaklı (goblet /tulip) & ayaksız silindir (highball/tumbler) vd Sürahi, karaf, kâse, kup, vazo, sosluk, menaj, şamdan, küllük Temizlik ve temiz görünme Taşımada dikkat Cam / kesme / kristal Şarap bardakları (kadeh) Ayaklı, ağzı dar, saydam Beyaz: 15 cl Kırmızı 20 cl Beyaz Kırmızı Burgogne Tadım Bordeaux Lale

20 Köpüklü şarap / Şampanya Bira Sherry / L. Şarap Scotch & Bourbon Malt Whisky Vodka Sürahi Kana Karaf Longdrink Shot Schnaps Rakı & Limonata Meşrubat Kokteyl Margharita Brandy & Cognac Likör Martini Şekerlik Dondurmalık Yağlık Vazo

21 Masalar (masif ahşap / kaplama / metal) Ayak ve tabla ayrı olabilir Kare (2/4) dikdörtgen (4/12) Blok masalar Yuvarlak (2/12) Diğer şekiller Servis takımları, mönü, işletme türü, servis türü, kapasite, alan Masa örtüleri Renk, malzeme ve kalite özellikleri 1. Multon (molton / muflon) Alt örtü Örtünün kaymaması Masayı sıcak / soğuk ve sudan koruma Gürültü engelleme Düzgün görünüm Rahatlık Masa örtüsü Multonun üzerine örtülür Kenarlardan 30 cm sarkar Pamuk / keten (polyester) Temizliği ve temiz tutulması gerekli Masa sayısının 3 misli 3. Kapak örtüsü Masa boyutunda / 10 cm sarkacak şekilde Masa örtüsünün kirlenmesini önler, ömrünü uzatır 4. Runner 5. Skirt

22 Diğer kumaş malzemeler Raf örtüleri Garson peçeteleri Misafir peçeteleri Sandalyeler Ahşap, metal, kolçaklı, kolçaksız, klasik, modern İç içe geçmeli / tek taşınması gereken Servis arabaları 1. Gueridon 2. Flambe arabası 3. Ordövr arabası 4. Tranş arabası 5. Salata arabası 6. Tatlı arabası 7. İçki arabası 8. Türk kahvesi arabası Gueridon: Çok amaçlı servis arabası Tekerlekli / sabit Misafir masalarına bitişik kullanılabilir

23 Tatlı arabası Flambe arabası Tranş / kesim arabası Tatlı arabası Peynir arabası İçki arabası

24 Hemen her türlü birayla, özellikle İrlanda biralarıyla uyumlu düz (veya kavisli) bardak Ölçü birimi olarak da kullanılır! Aromalı, ağır biralar için ayaklı kadeh Aromaları korur

25 Aromaları ve köpüğü korur Genellikle Lager için Köpük Tipik Weissbier bardağı Çok miktarda, soğuk ve köpüklü içilecek Lager biralar için Half pint (236 ml) Standart (330 ml) Pint (473 ml) Arjantin (700 ml) Mass (1 litre)

26 İÇECEK KÜLTÜRÜ VE YÖNETİMİ - ÖZAY YİLDİZ Beyaz Kırmızı Bourgogne Tadım Bordeaux Lale Champagne (eski stil) Champagne (flüt) Tatlı

27 Sherry / L. Şarap Scotch & Bourbon Malt Whisky Vodka Longdrink Shot Schnaps Rakı & Limonata Meşrubat Kokteyl Margharita Brandy & Cognac Likör Martini

28 S h aker İÇECEK KÜLTÜRÜ VE YÖNETİMİ - ÖZAY YİLDİZ 164 K arıştırma b ardağı / s ü rahi / b e herglas S ü zgeçler b ar k aşığı & s ü zgeci Ha van Tabaka a racı Bar Ka şığı / ç atalı Z eytin k aşığı A bsinthe k aşığı Li mon s ı kacağı

29 Limon d ilimleyici Soyucu Tw ist b ıçağı Re nde & ke sme t a htası J igger ( 2/4 cl) Whisky t aşı Buz çekici Buz k ırıcı Buz maşası Buz k üreği Buz ezici Buz ko vası Po urer Karıştırıcı Ş emsiye k ürdan Pipet ke nar s üsleme & g arnitür t e zgahı Te kila s hot s e ti

30 Bardak a ltlığı Da mlalık F ı çı a rabası F ıçı a l tlığı F ı çı s o ğutucu Te rs ş işe d ispenser ı Tepsi Tepsi a ltlığı / d olly Önlük Bi raver & Bi rahi Di spenser Tirbuşon İçki arabası Şuruplar, taze meyve suları, süt, krema, kahve, çay, soda, tonik, gazoz Kül tablası, şişe / konserve açacağı, pres, bıçaklar, matlar, fırçalar, havlular, peçeteler, huni, raf ve sıralar Blender, bozuk para ayırıcı, çöp kutusu Dolap, fırın, fritöz

31 Kokteyller Punch Eggnog Cobbler Toddy Sour Fizz Lemonade Daisy Cooler Glace & frappe Grog & glühwein Sling Sorbet Milkshake Build: Servis bardağına doğrudan dökülür, buz ve karıştırma çubuğuyla servis edilir Kolay karışan ve alkolsüz içecekler Stir: Karıştırma bardağında hazırlanır, bar kaşığıyla karıştırılır, süzülür Shake: Zor karışan sıvı ve katı içerikler için Shaker kullanılır Blend: Blender / mikser içinde, buz veya dondurma ile hazırlanır Jigger: 2/4 cl Shot: 4,4 cl Short drink: max. 6 cl Long drink: cl 1 ölçü = 6 cl 3/4 ölçü = 4,5 cl 1/2 ölçü = 3 cl 1/3 ölçü = 2 cl 1/4 ölçü = 1,5 cl Kaynaklar İletişim bilgisi. Yazar: Zıllıoğlu, Merih, Sorumlular: Ahmet Haluk Yüksel; Editör: Haluk Gürgen, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programı, Levon Bağış, İçki Teknolojisi ders notları Konaklama & Ağırlama İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi Yazar: Yrd. Doç. Dr. Yaşar Yılmaz, 2008, Yayınevi: Detay Yayıncılık Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Dündar Denizer, editör Fermani Maviş, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Önlisans Programı, Eskişehir 2002 Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis Tekniği ve Uygulamaları, Yazar: Doç. Dr. Alptekin Sökmen, 2011, Detay Yayıncılık Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof. Dr. Nilüfer Koçak, 2006, Detay Yayıncılık Özay Yıldız, Içecek Kültürü ve Yönetimi, Yiyecek İçecek Servisi, Mönü Planlama ders notları Ninemeier, J., Management of Food and Beverage Operations, Second Edition, Ed. Inst. Of AHMA, Michigan, 1990 Rey, A., Wieland, F., Managing Service in Food and Beverage Operations, Ed. Inst. Of AHMA, Michigan, Yılmaz, Y., Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, 2007 Burhan Şener, Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Gazi Kitabevi, Ankara, 1997 Turizm işletmelerinde çağdaş yönetim teknikleri, editörler Fevzi Okumuş, Umut Avcı, Ankara : Detay Yayıncılık, 2008 Y&İ HİZMETLERİ YÖNETİMİ - ÖZAY YILDIZ

26/11/ Donanım

26/11/ Donanım 1. Satın alma işlevi a) Besin üretimi b) Üretim planlama c) Satın alma süreci d) Tedarikçiler ve dağıtım e) Tesellüm ve taşıma f) Depolama g) Depodan dağıtım h) Maliyet kontrolü 2. Hammaddeler a) Tahıl

Detaylı

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. Reha KILIÇHAN SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Restoran işletmelerinde

Detaylı

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ :

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : Her türlü alkollü ve alkolsüz içkilerin bulunduğu ve de bu karışımlardan elde edilen içkilerin sunulduğu bir (bölümdür) yerdir. Mini Bar Pool Bar Beach Bar Veranda

Detaylı

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir.

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Servis Tabakları Düz tabak; 16-19-21-24-28-30 cm çapında, beyaz renkli, sert şeffaf porselenden

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. ocak Osmanlı Endüstriyel Mutfak. Osmanlı Endüstriyel Mutfak TEL :

ÜRÜN KATALOĞU. ocak Osmanlı Endüstriyel Mutfak. Osmanlı Endüstriyel Mutfak TEL : ocak.2018 Osmanlı Endüstriyel Mutfak ÜRÜN KATALOĞU Osmanlı Endüstriyel Mutfak OYMAAĞAÇ MAH. 5063 SOK NO:2/E MOBİLYACILAR SİTESİ KOCASİNAN / KAYSERİ mail : info@osmanliendustriyelmutfak.com web : www.osmanliendustriyelmutfak.com

Detaylı

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

ÖĞR.GÖR. İHSAN KAZKONDU

ÖĞR.GÖR. İHSAN KAZKONDU 1 Bir mutfağın kurulumunda en önemli unsur pişirme ekipmanlarının maliyetidir 2 Her ülkede olduğu gibi Türkiye`de de çeşitli enerji kaynakları vardır. Bunlardan işletme için en uygun olanı seçilmelidir.

Detaylı

61112406500000000 2/4-65 Saplı GN Küvet 46.00 TL 61112410000000000 2/4-100 Saplı GN Küvet 63.00 TL 61112415000000000 2/4-150 Saplı GN Küvet 75.

61112406500000000 2/4-65 Saplı GN Küvet 46.00 TL 61112410000000000 2/4-100 Saplı GN Küvet 63.00 TL 61112415000000000 2/4-150 Saplı GN Küvet 75. STANDART GASTRONORM KÜVETLER 61102102000000000 2/1-20 Standart GN Küvet 57.00 TL 61102104000000000 2/1-40 Standart GN Küvet 64.00 TL 61102106500000000 2/1-65 Standart GN Küvet 75.00 TL 61102110000000000

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 8150442836 TEL: (0212)

Detaylı

KAHVALTI BÖLÜMÜ ( işletmenin büyüklüğüne göre )

KAHVALTI BÖLÜMÜ ( işletmenin büyüklüğüne göre ) KAHVALTI BÖLÜMÜ ( işletmenin büyüklüğüne göre ) Çay ve kahve makinesi konteynerlı Şarküteri dilimleme makinesi Portakal sıkacağı Fritöz Benmari Plate ızgara 2 kafalı ocak Buzdolabı veya soğuk oda+5 Ekmek

Detaylı

Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar

Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar Mutfaklarda üretilen yiyeceklerin üretimi, mutfağın farklı bölümlerinde bulunan ekipmanların kullanımı ile yapılmaktadır. Her bölümün üreteceği

Detaylı

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir.

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir. TÜRK SERVİS USULÜ 1-Türk servisinin özellikleri: Türk gelenek ve göreneklerini yansıtan servis usulüdür. Yemekler hazır porsiyonlar seklinde servis edilir. Tekerlekli geridonda servis yapılır. Alışıla

Detaylı

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT WORLD ORGANİZASYON www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT Açılır-kapanır sandalye 800 10 TL 15 gün öncesinden haber verildiği

Detaylı

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI 1. Flambe yapmaya yetkili personel aģağıdakilerden hangisidir? a. Commis de suite b. Sommelier c. Demi chef d. Captain 2. AĢağıdakilerden

Detaylı

S.NO ÜRÜN ÖZELLİKLERİ / AÇIKLAMASI ÜRÜN MARKASI ÜRÜN EBAT ÜRÜN MODELİ ADET BİRİM FİYAT TOPLAM FİYAT

S.NO ÜRÜN ÖZELLİKLERİ / AÇIKLAMASI ÜRÜN MARKASI ÜRÜN EBAT ÜRÜN MODELİ ADET BİRİM FİYAT TOPLAM FİYAT 1 DEMONTE İSTİF RAFI 53*183*183 2 2 DEMONTE İSTİF RAFI 53*137*183 2 3 DEMONTE İSTİF RAFI 53*91*183 1 4 DEEP FREZEE 388*260*230 1 Çalışma Aralığı : -18 ºC / -20 ºC Güç : 3 Hp Hermetik Soğutma Grubu Tüm

Detaylı

SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ

SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ Dersin Modülleri Servise Ön Hazırlık Masa Üstü Servis Takımları Masa Örtüleri ve Peçeteler Kuver Açma Taşıma ve Boş Toplama Bar Ön Hazırlıkları Kazandırılan Yeterlikler Servise

Detaylı

Soğan Doğrama Makinesi. Sebze Parçalama Makinesi. Sebze Doğrama Makineleri. 30 x 50x 27 30 x 50x 27 30 x 50x 27. 35x58x92 35x58x54 57x23x51

Soğan Doğrama Makinesi. Sebze Parçalama Makinesi. Sebze Doğrama Makineleri. 30 x 50x 27 30 x 50x 27 30 x 50x 27. 35x58x92 35x58x54 57x23x51 HAZIRLIK MAKİNELERİ Sebze Doğrama Sebze Parçalama Mikserler Hamur Yoğurma Makieneleri Et Kıyma Dilimleme Çorba Tencereleri 95 Sebze Doğrama 0.37 Kw 900 D/dk-2 V Motor Gücü Paslanmaz Çelik Bıçaklar Kolay

Detaylı

2014 Fiyat Listesi-2. İnovatif mutfak ürünleri

2014 Fiyat Listesi-2. İnovatif mutfak ürünleri 2014 Fiyat Listesi-2 İnovatif mutfak ürünleri MAGIC AKSESUARLAR Çorba Kepçesi ø 9 cm 89,90 Delikli Kepçe 89,90 Sebze Kepçesi 79,90 Spagetti Tutucu 79,90. Ince Delikli Kevgir 79,90 Delikli Servis Kaşığı

Detaylı

Projelendirme - Üretim - Montaj - Anahtar Teslim

Projelendirme - Üretim - Montaj - Anahtar Teslim Projelendirme - Üretim - Montaj - Anahtar Teslim İçindekiler Pişirme Grupları 4 Bulaşıkhane Ekipmanları 14 Rational Fırınlar 5 Hamurhane Ekipmanları 15 Patisserie Fırınları 6 Sebze Hazırlık Ekipmanları

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

Kalitede simge, üretimde güvence, Özbir sizlerle daima kaliteye

Kalitede simge, üretimde güvence, Özbir sizlerle daima kaliteye Kalitede simge, üretimde güvence, Özbir sizlerle daima kaliteye ÖZBİR Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret Kollekt if Şirket i www.ozbirmadeniesya.com 2018 KATALOG FİYAT LİSTESİ ÖZBİR MADENİ EŞYA SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Kalitede simge, üretimde güvence, Özbir sizlerle daima kaliteye

Kalitede simge, üretimde güvence, Özbir sizlerle daima kaliteye Kalitede simge, üretimde güvence, Özbir sizlerle daima kaliteye ÖZBİR Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret Kollekt if Şirket i www.ozbirmadeniesya.com KATALOG FİYAT LİSTESİ 2018-2 EURO ÖZBİR MADENİ EŞYA SANAYİ

Detaylı

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

CS20-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) CS20-6 KUZİNE OPERA - ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108656 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog LED elektronik

Detaylı

HİZMETLERİ YÖNETİMİ Ö Z A Y Y I L D I Z. Harcama, masraf, maliyet kavramları Maliyet: Üretim Süreci

HİZMETLERİ YÖNETİMİ Ö Z A Y Y I L D I Z. Harcama, masraf, maliyet kavramları Maliyet: Üretim Süreci Üretim Süreci 12.12.2016 T U R 3007 Y&İ HİZMETLERİ YÖNETİMİ Ö Z A Y Y I L D I Z 1. Maliyet ve Y&İ Maliyet Kontrolü 2. Satın Alma ve Tesellüm Maliyet Kontrolü, Depolama ve Dağıtım 3. Üretimde Maliyet Kontrolü

Detaylı

MUTFAKLARDA AKDENİZ LEZZETLERİ 34, 16, 90 TL 90 TL. Modunuza göre kahve. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel

MUTFAKLARDA AKDENİZ LEZZETLERİ 34, 16, 90 TL 90 TL. Modunuza göre kahve. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel 2 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda Black & White Öğütülmüş Kahve 19,90 TL 16, 90 TL 2x250g 4 Kutu Kapsül Kahve 39,90 TL 34, 90 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: MUTFAKLARDA

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2017TSHZ004 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Proje Numarası: 2006K-120470 Teknik Şartname TARLA tesisi Misafirhane ve Laboratuvar

Detaylı

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR)

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) A.DEPOLAMA ALANLARI TARİH: I.SOĞUK DEPOLAMA EVET HAYIR 1- Soğuk depo ve / veya buzdolabı var.

Detaylı

MUTFAK KONTROL TARİHİ: KONTROL NOKTALARI. Başarı Kat Sayısı. Risk Puanı. Alınan Puan

MUTFAK KONTROL TARİHİ: KONTROL NOKTALARI. Başarı Kat Sayısı. Risk Puanı. Alınan Puan KONTROL TARİHİ: 13.07.2016 KONTROL NOKTALARI Risk Puanı Başarı Kat Sayısı Alınan Puan DENETİM BULGULARI ÇÖZÜM ÖNERİSİ DEPO 1 Ürünlere tesise girişi tarih etiketi basılmış mı? 2 Depolarda iade alanı mevcut

Detaylı

HAZIRLIK EKİPMANLARI SOĞAN DOĞRAMA

HAZIRLIK EKİPMANLARI SOĞAN DOĞRAMA Ü.KODU MODEL ELEKTRİK GÜCÜ HAZIRLIK EKİPMANLARI SOĞAN DOĞRAMA KAPASİTE MOTOR GÜCÜ EBAT AĞIRLIK FİYAT AHE.SD.01 Paslanmaz Soğan Doğrama 220 V / 50 HZ 8 Lt/ Sefer 0,37 kw 2800 30x50x27 (Cm) 17.5 Kg 370 AHE.SD.02

Detaylı

Elektrikli Çok Amaçlı Pişiriciler

Elektrikli Çok Amaçlı Pişiriciler 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ

SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ MASA ÖRTÜSÜ : Genellikle keten veya keten-pamuklu karışımlardan hazırlanırlar ve masanın her kenarından 20 30 cm. sarkmalıdır. Bu duruma göre, masa örtüsünün

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

Elektrikli Çok Amaçlı Pişiriciler

Elektrikli Çok Amaçlı Pişiriciler 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU Derin Dondurucu Deposu Sayfa No: 5/1 MUTFAK DEPOLARI Sıcaklığı (-18)Cº derece Termometre depo kapısında Malzemeler yerden yüksekte Yer, duvar, tavan ve raflar temiz Yer ve yüzey zeminlerin döşemesi ıslak

Detaylı

İHALEYE DAVET. :SEP- 1a/21-NCB

İHALEYE DAVET. :SEP- 1a/21-NCB İHALEYE DAVET İkraz No ID No :4767-TU :SEP- 1a/21-NCB 1. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Uluslararası Kalkınma Bankası ndan (IBRD) (Dünya Bankası), Orta Öğretim Projesi nin (OÖP) finansmanında kullanılmak

Detaylı

A2PY-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN)

A2PY-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) A2PY-6 KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ÇELİK ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108960 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, PİROLİTİK TEMİZLEME

Detaylı

Gazlı Çok Amaçlı Pişiriciler

Gazlı Çok Amaçlı Pişiriciler 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

TR4110BL. Victoria. 110cm "Victoria" Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA

TR4110BL. Victoria. 110cm Victoria Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA TR4110BL 110cm "" Çift fuel 4 kaviteli kuzine Gaz ocakli, Siyah. Energy sinifi AA EAN13: 8017709166670 OCAK: 7 gözlü gazli ocak Ön sag: 1.80kW Arka orta: 1.80kW Ön orta: 3.00kW Arka orta: 1.00kW Ön sol:

Detaylı

A2RW-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın

A2RW-6. Fonksiyon. Seçenekler. Ana fırın. Küçük fırın A2RW-6 KUZİNE OPERA (PİROLİTİK)- ŞARAP KIRMIZISI ENERJİ SINIFI A (ANA FIRIN) ENERJİ SINIFI A (KÜÇÜK FIRIN) EAN13: 8017709108953 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 895+55 x 1000 x 600 78 litre toplam hacim, Analog

Detaylı

Soft Bowl un mutfaktaki yardımcılarınızdan biri olmaya aday yepyeni ürünü Silikon Fırça!

Soft Bowl un mutfaktaki yardımcılarınızdan biri olmaya aday yepyeni ürünü Silikon Fırça! SOFTBOWL MUTFAK GEREÇLERİ Silikon Fırça Soft Bowl un mutfaktaki yardımcılarınızdan biri olmaya aday yepyeni ürünü Silikon Fırça! %100 sıvı silikon kullanılarak üretilen fırçanızın kılları şeklini uzun

Detaylı

FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! 20-26 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. 10.90

FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! 20-26 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. 10.90 FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! 20-26 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

LOKANTA OCAKLARI C SİZ

LOKANTA OCAKLARI C SİZ LOKANTA OCAKLARI C SİZ G.SETÜSTÜ LOKANTA OCAK 40*40*25 100,00 G.SETÜSTÜ LOKANTA OCAK 90*50*25 190,00 G.SETÜSTÜ LOKANTA OCAK 130*50*25 220,00 G.SETÜSTÜ LOKANTA OCAK 90*90*25 360,00 G.YÜKSEK LOKANTA OCAK

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

HALSAN 2010 FİYAT LİSTESİ

HALSAN 2010 FİYAT LİSTESİ 1 HALSAN 2010 FİYAT LİSTESİ 2 HALSAN MUTFAK Halsan mutfak, endüstriyel mutfak sektöründe hizmet vermek üzere 1989 yılında kurulmuştur. Kurulmuş olduğu yıldan günümüze kadar müşterilerine daha kaliteli

Detaylı

ENDÜSTRİYEL MUTFAK & SOĞUTMA

ENDÜSTRİYEL MUTFAK & SOĞUTMA ENDÜSTRİYEL MUTFAK & SOĞUTMA Kaliteyi, uygun fiyata son teknoloji makinelerle hızlı teslimat ve güvenilir anlayışımızla... BOĞAZİÇİ! PiMAK* İS KÜL5AN DAM PAK GastroPlast CANCAN Yetkili Satıcı dem) no ENDUS'

Detaylı

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması ON DOĞRU MUTFAK UYGULAMASI 1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması 2. Donmuş Etlerin Çözündürülmesi 7. Mutfak Bez ve Süngerlerinin Temizliği 3. Etlerin Pişirilmesi 8. Kesme Tahtasının Temizliği 4.

Detaylı

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ Kuver Açma Ekmek tabağı ve bazen servis tabağı, çatal, kaşık, bıçak takımları, özel yemek

Detaylı

2.El Ürünler ürün sınıfı ürün adı ücret

2.El Ürünler ürün sınıfı ürün adı ücret 2.El Ürünler ürün sınıfı ürün adı ücret AMBALAJ PAKETLEME Tarih Basmalı Yapıştırma Makinası 1.000 AMBALAJ PAKETLEME Shirink Ambalaj Makinası 7.000 AMBALAJ PAKETLEME Shirink Ambalaj Makinası 2.500 AMBALAJ

Detaylı

GRUP: 3113 SEBZE VE MEYVE İŞLEME SANAYİ

GRUP: 3113 SEBZE VE MEYVE İŞLEME SANAYİ GRUP: 3113 SEBZE VE MEYVE İŞLEME SANAYİ 1- SEBZE VE MEYVE KONSERVE FABRİKALARI Sebze ve meyve işleyen fabrikalara, Marmara mıntıkasında 140 gün ve diğer mıntıkalarda 120 gün kampanya süresi kabul edilir.

Detaylı

- 1 9 8 1 - www.abantcelik.com 1981 yılından günümüze paslanmaz çelik mutfak gereçleri üretmekte olan Abant Mutfak Eşyaları, 36 yılı aşkın deneyimiyle mutfak eşyaları imalatı ve ihracatını kaliteli çizgisini

Detaylı

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder.

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. Hangi servis yönteminin uygulanacağı; işletmenin yönetimine, personelin

Detaylı

www.sokmarket.com.tr dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. Meyve Sepeti 1 lt

www.sokmarket.com.tr dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. Meyve Sepeti 1 lt www.sokmarket.com.tr www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 24-30 tarihleri arasında 5.95 Gold

Detaylı

- Alüminyum Kaplar - Alüminyum Kapaklar KARTON GRUBU - Karton Bardaklar - Karton Tabaklar - Hazır Yemek Kutuları

- Alüminyum Kaplar - Alüminyum Kapaklar KARTON GRUBU - Karton Bardaklar - Karton Tabaklar - Hazır Yemek Kutuları HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ KARTON PLASTİK KAĞIT CATERING ALÜMİNYUM KÖPÜK PLASTİK - Plastik Tabaklar - Plastik Çatal, Bıçak, Kaşık - Diğer Plastik Ürünleri - Plastik Bardaklar,

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ Tüm çalışanların dikkat etmesi gerekenler Siz yatırımcı olsaydınız satın aldığınız malzemelerin çalışanlarınız tarafından böyle kullanılmasını ister miydiniz?

Detaylı

dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır.

dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. www.sokmarket.com.tr www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 30 Ekim- Anadolu Ekmek 120 gr Çemeni

Detaylı

yıl 2012 ÜRÜN KATALOĞU FIRIN OCAK DAVLUMBAZ BULAŞIK MAKİNESİ EVYE BATARYA

yıl 2012 ÜRÜN KATALOĞU FIRIN OCAK DAVLUMBAZ BULAŞIK MAKİNESİ EVYE BATARYA yıl. 2012 ÜRÜN KATALOĞU FIRIN OCAK DAVLUMBAZ BULAŞIK MAKİNESİ EVYE BATARYA Hayatınızı ko yıl. olaylaştırır... FIRINLAR 2 OCAKLAR 6 DAVLUMBAZLAR 10 BULAŞIK MAKİNESİ 12 EVYELER 13 BATARYALAR 16 2012 ÜRÜNLER

Detaylı

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini

Çözdürme kabini. Electrolux Çözdürme Kabini Mutfakta iyi sonuç elde etmek için iki temel prensibi dikkate almak gerekir: Özen ve kaliteli malzeme. Her zaman yüksek kalitede yemekler için taze malzemenin tek çözüm olduğu düşünülür. Ancak yeni dondurma

Detaylı

Bakırhan Bakırcılık. Otel Ekipmanları Kataloğu Horeca Serisi. * Katalogda yer alan ürünlerin istenildiğinde özel ölçülerde üretimi yapılmaktadır.

Bakırhan Bakırcılık. Otel Ekipmanları Kataloğu Horeca Serisi. * Katalogda yer alan ürünlerin istenildiğinde özel ölçülerde üretimi yapılmaktadır. BakırhanBakırcılık OtelEkipmanlarıKataloğu Bakırhan Bakırcılık Otel Ekipmanları Kataloğu Horeca Serisi * Katalogda yer alan ürünlerin istenildiğinde özel ölçülerde üretimi yapılmaktadır. *Kalay, polisaj

Detaylı

YAZ TEMİZLİĞİ FERAHLIK VEREN BOL KÖPÜKLÜ HEDİYE. 200 g Türk Kahvesi alışverişlerinizde, 100 g Türk Kahvesi de bizden hediye

YAZ TEMİZLİĞİ FERAHLIK VEREN BOL KÖPÜKLÜ HEDİYE. 200 g Türk Kahvesi alışverişlerinizde, 100 g Türk Kahvesi de bizden hediye BOL KÖPÜKLÜ HEDİYE 19 Ağustos ta www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda 200 g Türk Kahvesi alışverişlerinizde, 100 g Türk Kahvesi de bizden hediye Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: FERAHLIK

Detaylı

Çok amaçlı pişirme üniteleri

Çok amaçlı pişirme üniteleri Electrolux thermaline S90 pişirme ekipmanları; otel, restaurant ve nispeten küçük kurumsal mutfakların ağır iş amaçlı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. S90 ürün yelpazesi, moduler ünitelerden

Detaylı

KIZ TEKNİK VE KIZ MESLEK LİSELERİ İÇİN EKİPMAN ALIMI

KIZ TEKNİK VE KIZ MESLEK LİSELERİ İÇİN EKİPMAN ALIMI KIZ TEKNİK VE KIZ MESLEK LİSELERİ İÇİN EKİPMAN ALIMI TESLİM ALMA VE UYGULAMA EL KİTABI (PAKET 1) 27 İLDE 32 KIZ TEKNİK VE KIZ MESLEK LİSESİ SÖZLEŞ ME YÖNETİ M İ ŞUBESİ İÇİNDEKİLER Sayfa No Önsöz...2 Proje

Detaylı

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS EVDE BİYOTEKNOLOJİ Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS STERİLİZASYON; BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİNDE KULLANILAN STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ VE BU STERİLİZASYON

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SOĞUK BÖLÜM PLANI SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

OKYAY01 Çayomat 100 Bardak 13 Litre OKYAY02 Çayomat 200 Bardak 23 Litre OKYAY03 Çayomat 300 Bardak 23 Litre OKYAY04 Çayomat 400 Bardak 36 Litre

OKYAY01 Çayomat 100 Bardak 13 Litre OKYAY02 Çayomat 200 Bardak 23 Litre OKYAY03 Çayomat 300 Bardak 23 Litre OKYAY04 Çayomat 400 Bardak 36 Litre OKYAY SANAYİ ÜRÜNLERİ İMALAT VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Bostancı Yolu Hattat Sok No: 12 Yukarı Dudullu / İstanbul Tel: 0216 4994550 / Fax: 0216 4994552 Web: www.okyayltd.com.tr E-Mail: okyay@okyayltd.com.tr

Detaylı

Ankastre Kış Fırsatları

Ankastre Kış Fırsatları Ankastre Kış Fırsatları Ankastre Setler 3.769 7060 Multi Turbo Fırın 1.361 3904 Vitroseramik Ocak 972 8743 Davlumbaz 1.436 0+15 Fonksiyon Dijital programlanabilir dokunmatik kontrol paneli Fırın içi sökülebilir

Detaylı

SOFRA KOLEKSİYONLARI. %25 indirim fırsatıyla. sofranıza zarafeti tasıyın. %25 indirim kampanyası, masa örtülerinde geçerli değildir.

SOFRA KOLEKSİYONLARI. %25 indirim fırsatıyla. sofranıza zarafeti tasıyın. %25 indirim kampanyası, masa örtülerinde geçerli değildir. SOFRA KOLEKSİYONLARI %25 indirim fırsatıyla sofranıza zarafeti tasıyın. %25 indirim kampanyası, masa örtülerinde geçerli değildir. Içindekiler 86 PARÇA YEMEK TAKIMLARI...6 89 PARÇA Secret Garden ÇATAL

Detaylı

Teknoloji ve sevgi ile ürettiği birbirinden özel ürünlerle İtimat a evlerinizde yer açın.

Teknoloji ve sevgi ile ürettiği birbirinden özel ürünlerle İtimat a evlerinizde yer açın. Teknoloji ve sevgi ile ürettiği birbirinden özel ürünlerle İtimat a evlerinizde yer açın. İtimat, mutfaklarınızda son teknoloji ile ürettiği birbirinden kaliteli ankastre ürünlerle sizlere profesyonelliği

Detaylı

Elektrikli Devrilir Tavalar

Elektrikli Devrilir Tavalar Electrolux THERMALINE otel, işyeri mutfakları, hastane, merkezi mutfaklar ve havaalanı inflight mutfaklarının ağır iş gereksinimleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01 NO: 01 Kutu Açıcı 1. Donmuş kaba yağları akıtmak için önce sıcak suyun altına tutun ve fırçalayın. 2. Evyeyi ılık su ve önerilen miktarda ki MSS- Kreon Blitz ile doldurun. 3. Islanması için birkaç dakika

Detaylı

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI PASTANE BÖLÜM PLANI TEMİZLENECEK ALAN// DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son

Detaylı

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1.2- KAPSAM Bu plan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı

Detaylı

Salad Bar. 110 MS Motor Soğutmalı Salad Bar 110 BN Benmarie 97X183X150

Salad Bar. 110 MS Motor Soğutmalı Salad Bar 110 BN Benmarie 97X183X150 Salad Bar 110 MS Motor Soğutmalı Salad Bar 110 BN Benmarie 97X183X150 1 Salad Bar 170 MS Motor Soğutmalı 170 BS Buz Soğutmalı 170 BN Benmarie Salad Bar 62/110x110x150 160 MS Motor Soğutmalı 160 BS Buz

Detaylı

SATIN ALMADAN EN UYGUN VE UCUZ YOLDAN KİRALAMA HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ.

SATIN ALMADAN EN UYGUN VE UCUZ YOLDAN KİRALAMA HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ. SATIN ALMADAN EN UYGUN VE UCUZ YOLDAN KİRALAMA HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ. Sitemizden kiralayabileceğiniz ürünlerin tamamı kendi ürünlerimizdir. Firmamız organizasyon firmalarına malzeme ve ekipman tedariği

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Yiyecek ve İçecekler Satış Elemanlığı Kantin İşletmeciliği. 2. Yıl/4 Dönem

DERS BİLGİ FORMU Yiyecek ve İçecekler Satış Elemanlığı Kantin İşletmeciliği. 2. Yıl/4 Dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Dönem/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM

SC112B-8. Fonksiyon. Seçenekler. Versiyonlar. linea FIRIN LINEA - BEYAZ CAM FIRIN LINEA - BEYAZ CAM EAN13: 8017709131968 Cihaz Ölçüsü (y x e x d) mm: 592 x 597 x 570 Fırın kapasitesi: 68 litre 9 farklı yemek programı + 3 hafıza Vapor clean (Buharla temizleme) 12 fonksiyon Multi-display

Detaylı

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler

1- Süt ve Sütten Yapılan Besinler Besin Grupları Doğada çok çeşitli besinler bulunmakta ve her besinin besin öğesi bileşimi farklılık göstermektedir. Besin öğelerini tek bir besinle vücudumuza almamız imkansızdır. Besin öğelerinin dengeli

Detaylı

Kurallara uygun iyi bir mutfak yapmanın en etkili yolu mimar, işletmeci, mutfak şefi ve müteahhidin ortak çalışmaları ile ortaya çıkar.

Kurallara uygun iyi bir mutfak yapmanın en etkili yolu mimar, işletmeci, mutfak şefi ve müteahhidin ortak çalışmaları ile ortaya çıkar. 1 Kurallara uygun iyi bir mutfak yapmanın en etkili yolu mimar, işletmeci, mutfak şefi ve müteahhidin ortak çalışmaları ile ortaya çıkar. 2 Mimar Malsahibi Mutfak şefi Müteahhit 3 4 Mutfağın yapılacak

Detaylı

TOPTAN FİYAT LİSTESİ / 2015-1. İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş.

TOPTAN FİYAT LİSTESİ / 2015-1. İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş. TOPTAN FİYAT LİSTESİ / 2015-1 İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş. İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş. 2015-1 TOPTAN FiYAT LiSTESi TAMBOY FIRIN SERİSİ (60*60) 6010 Tamboy Elk. Fırın (Beyaz) * Düğmeden Ateşlemeli * Gizli

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI SICAK BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

corner collection 2016

corner collection 2016 corner collection 2016 corner collection 2016 içindekiler bone yemek takımları olympos phaselis aspendos romans aliza bone fine bone square bone 06-07 08-13 14-17 18-23 24-39 40-48 49-53 bone-porselen-naturaceram

Detaylı

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ GÜNCEL DOKÜMAN TAKİP LİSTESİ

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ GÜNCEL DOKÜMAN TAKİP LİSTESİ GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ GÜNCEL DOKÜMAN TAKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO İLK YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO SAYFA NO SON REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO TOTM-LST-025 01.04.2013 DOKÜMAN NO DOKÜMAN ADI

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

OKYAY ÜRÜN KATALOĞU. OKYAY06 SÜPER ÇAYOMATİK - 23 Lt. Okyay Ltd. Katalog Sayfa 1 / 11

OKYAY ÜRÜN KATALOĞU. OKYAY06 SÜPER ÇAYOMATİK - 23 Lt. Okyay Ltd. Katalog Sayfa 1 / 11 OKYAY ÜRÜN KATALOĞU Ürün Resmi Ürün Özellikleri OKYAY01 ÇAYOMAT 100 Bardak 13 Lt. Yük:47cm Çap:30cm - 6kg - 220V-50/60Hz - 1500W OKYAY02 ÇAYOMAT 200 Bardak 23 Lt. Yük:52cm Çap:36cm - 9kg -220V-50/60Hz

Detaylı

SNACK SERİ PİŞİRİCİLER / Snack Series Cookers

SNACK SERİ PİŞİRİCİLER / Snack Series Cookers SNACK SERİ PİŞİRİCİLER / Snack Series Cookers Fritöz / Fryer DF-01 DF-02 285x440x295 mm 560x440x295 mm 135.00 266.00 Konveyörlü Ekmek Kızartma Makinesi / Conveyor Toaster DEK-26 DEK-36 419x480x317 mm 520x480x367

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

Manuel bulaşık kabul tezgahı-yandan

Manuel bulaşık kabul tezgahı-yandan Electrolux bulaşık makineleri, Electrolux bulaşıkhane yardımcı ekipmanlarıyla birlikte kullanıldığında potansiyellerinin en üst noktasında performans gösterirler. Modüler yapıdaki Electrolux bulaşıkhane

Detaylı

BESİN GÜVENLİĞİ. Besin güvenliğini sağlamaya yönelik 5 ilke; 1. Temizlik/Hijyen. 2. Pişmiş besinlerle çiğ besinlerin ayrılması. 3.

BESİN GÜVENLİĞİ. Besin güvenliğini sağlamaya yönelik 5 ilke; 1. Temizlik/Hijyen. 2. Pişmiş besinlerle çiğ besinlerin ayrılması. 3. BESİN GÜVENLİĞİ Besin güvenliğini sağlamaya yönelik 5 ilke; 1. Temizlik/Hijyen 2. Pişmiş besinlerle çiğ besinlerin ayrılması 3. Uygun pişirme 4. Besinlerin uygun sıcaklıklarda saklanması 5. Güvenilir besin

Detaylı

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci)

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) OTEL MOTEL TATİL KÖYLERİ Tesisleriniz yeterince

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

AŞÇI TANIM A-GÖREVLER

AŞÇI TANIM A-GÖREVLER TANIM Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sağlık koşullarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliliklerine sahip nitelikli kişidir. A-GÖREVLER - Yemeklerin

Detaylı

6 Açık Ateşli Gazlı Kuzineler

6 Açık Ateşli Gazlı Kuzineler 700XP 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa 1 / 7 ZAMANI KURALLARI MALZEMELERİ YÜKSEK YOĞUN BAKIM VE İZOLASYON ODALARI AMELİYATHANE Günde iki defa (her ameliyat öncesi ilgili ameliyat odası temizlenir Tuvalet temizliği günde iki defa yapıldıktan

Detaylı

ismi ile İstanbul Fatih Fevzipaşa Caddesinde kadromuzla hızlı bir şekilde sizlere ulaştırmak için sürekli

ismi ile İstanbul Fatih Fevzipaşa Caddesinde kadromuzla hızlı bir şekilde sizlere ulaştırmak için sürekli Hakkımızda ismi ile İstanbul Fatih Fevzipaşa Caddesinde faaliyete devam etmektedir. Uzun yıllar burada hizmet verdikten sonra. Faaliyet alanını ve bayi ağını genişleterek büyümeye devam etmektedir. Müşteri

Detaylı