AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE"

Transkript

1 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN (Senatonun tarih ve 2016/10-12 sayılı kararıyla kabul edilmiş ve Yükseköğretim Yürütme Kurulunun tarihli toplantısında uygun görülmüştür) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı; Ahi Evran Üniversitesinin önlisans ve lisans programlarına yurt dışından kabul edilecek öğrencilere ilişkin esasları belirlemektir. Kapsam Madde 2-(1) Bu yönerge; yurt dışından öğrenci kabulü kapsamında Ahi Evran Üniversitesine başvuruda bulunan öğrencilerin kabul koşullarını, kontenjan esaslarının belirlenmesini ve kayıt işlemlerine ilişkin hükümleri kapsar. Dayanak Madde 3-(1) Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın tarih ve /8033 sayılı yazısına dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4-(1) Bu yönergede adı geçen; a) Üniversite: Ahi Evran Üniversitesini, b) Senato: Ahi Evran Üniversitesi Senatosunu, c) Yönetim Kurulu: Ahi Evran Üniversitesi Yönetim Kurulunu, ç) Akademik Birimler: Ahi Evran Üniversitesine bağlı; Fakülte, Yüksekokul, Konservatuar ve Meslek Yüksekokulunu, d) Program: Ahi Evran Üniversitesi akademik birimlerinin bölüm ve programlarını, e) TÖMER: Ahi Evran Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezini, f) YÖKK: Ahi Evran Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulü Komisyonunu, g) ÖİDB: Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığını ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Genel İlkeler Madde 5-(1) Her eğitim-öğretim yılı için Üniversiteye yurt dışından kabul edilecek öğrenci kontenjanları, ilgili akademik birimlerin görüşü alınarak Senato tarafından belirlenir. Rektörlük, Senato kararıyla Üniversitenin kontenjan önerilerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirir. (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

2 Madde 6-(1) Yönetim Kurulu; her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen yurt dışından kabul edilecek öğrencilerden alınacak öğrenim ücretinin asgari ve azami miktarları arasındaki taleplerini belirleyerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunar. Madde 7-(1) Üniversiteye yurt dışından kabul edilecek öğrenci adayları başvurularında en fazla 5 (beş) program için tercih yapabilirler. Madde 8-(1) Madde 5 e göre belirlenen kontenjanlar dolmadığı veya başvuru yapılmadığı takdirde; YÖKK nın takdiriyle başka program kontenjanlarına aktarılabilir. Madde 9-(1) YÖKK: Üniversite bünyesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından sorumlu Rektör Yardımcısı başkanlığında, TÖMER Müdürü, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanından oluşur. Bununla birlikte yabancı öğrencilerin başvurduğu fakülte/ yüksekokul/ konservatuar/ meslek yüksekokuluna göre söz konusu birimlerin amirleri de YÖKK toplantısında yer alırlar. Komisyonun sekretaryası, ÖİDB tarafından yürütülür. Bu bağlamda komisyonun sekretaryası olarak ÖİDB; a) Yurtdışından Öğrenci Kabulü takviminin belirlenmesinden ve Senatoya sunulmasından, b) Başvuruyla ilgili dokümanların hazırlanmasından, c) Üniversite ile ülkelerin ilgili birimleri arasındaki yazışmaların yürütülmesinden, ç) Sınav sonuçlarının ve kabul edilen adayların ilan edilmesinden ve öğrencilerin kayıt işlemlerinden sorumludur. Kontenjan önerileri Madde 10-(1) Üniversite birimleri ilgili kurul kararlarıyla Yurtdışından Öğrenci Kabul kontenjan önerilerini her yıl Ocak ayı son iş gününe kadar Rektörlüğe bildirirler. Rektörlük, Senato kararıyla üniversitenin kontenjan önerilerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirir. Başvuru ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Başvuru, Gerekli Belgeler, Değerlendirme Madde 11-(1) İlan edilen kontenjanlara başvuruların alınması, başvuruların ön değerlendirilmesi ÖİDB tarafından yapılacak, YÖKK nın onayından sonra yerleştirme işlemi kesinleşmiş olacaktır. Adayların Türkçe düzeyi belirleme sınavı ve Türkçesi yetersiz bulunanlara bir yıllık Türkçe eğitimi verilmesi işlemleri ise TÖMER tarafından gerçekleştirilecektir. (2) Kontenjanların, başvuru ve kabul koşullarının ilan edilmesi, öğrencilerin başvurularının alınması, kayıtların yapılması ve kayıt olan öğrenciler ile ilgili bilgilerini Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirmesine ilişkin işlemler, üniversite nin yıllık akademik takviminde belirtilir. (3) Başvurular, ilanda belirlenen tarihlerde, daha sonra belgelendirilmek kaydı ile aşağıdaki belgelerle elektronik olarak ilgili internet sayfasından yapılır: a) Yurtdışından Kabul Edilecek Öğrenciler İçin Başvuru Formu (Üniversitemiz internet sayfasından ulaşılabilir), (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

3 b) Lise diplomasının noter ya da konsolosluk onaylı Türkçe ve orijinalinin onaylı bir örneği (Lise son sınıf öğrencilerinin de başvuruları kabul edilir), c) Transkript (Not Durum Belgesi) : Adayların, lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösterir ve lise müdürlüğü tarafından onaylanmış transkriptlerini kapalı zarf içinde sunmaları gerekmektedir (Transkript Türkçe değilse Türkçeye çevrilmiş onaylı kopyası birlikte sunulmalıdır), ç) EK-1 de yer alan asgari taban puanlar ve koşullarından en az birine ait belgenin aslı ya da onaylı örneği, d) Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının fotokopisi, e) Son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 1 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, Madde 12-(1) Başvuracak adayların, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; a) Yabancı uyruklu olanların, b) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığından Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde (1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır. hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır), c) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların, ç) i) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden T.C. uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine ii) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine, d) KKTC uyruklu olup; KKTC de ikamet eden ve KKTC de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların, (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

4 başvuruları kabul edilir. (2) Adaylardan a) T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye de veya KKTC de tamamlayanların, b) KKTC uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını (lise) KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç), c) Bu maddenin (1). Fıkrasının b bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların (Bu maddenin (1). Fıkrasının ç bendindeki şartları sağlayanlar hariç), ç) Uyruğundan birisi KKTC olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç), d) Türkiye deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C. uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların başvuruları kabul edilmez. Madde 13- Lise son sınıfta veya mezun olan yabancı uyruklu adaylardan Milli Eğitim Bakanlığından veya ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden alınacak olan Türkiye deki liselere eşdeğer olduğuna ilişkin "Denklik Belgesi" bulunanların, başvuruları kabul edilir. Madde 14-(1) Kayıt edildikten sonra başvuru koşullarının uymadığı tespit edilen öğrencilerin üniversite ile ilişiği kesilir. (2) Üniversite, kontenjanları doldurup doldurmamakta serbesttir. (3) Başvuru koşullarını sağlamış olmak yerleştirme için kabul edilmeyi gerektirmez. (4) Üniversitenin yurtdışından öğrenci kabulü kontenjanına yerleştirmede EK-1 de belirtilen sınav ve koşullardan biri (geçerli en yüksek puana sahip olan) dikkate alınır. (5) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan üniversite birimlerine yapılan başvuruların değerlendirilmesinde, Bu Yönergedeki hükümlere ilaveten ilgili fakülte/ yüksekokul/ konservatuvarın özel yetenek sınavı başvuru kayıt ve kabul koşulları da dikkate alınır. (6) Değerlendirme sıralamasında öncelik sırası; ilk önce yalnızca yabancı uyruklu olanlara daha sonra KKTC uyruklu olup KKTC de ikamet eden ve KKTC de ortaöğretimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlara, daha sonra doğumla yabancı uyruklu olup sonra TC vatandaşlığına geçen çift uyrukluklulara, daha sonra doğumla TC vatandaşı olup İçişleri Bakanlığından TC vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı kanunla tanınan hakların kullanılmasına ilişkin belge sahibi olduklarını belgeleyenlere, daha sonra çift uyruklulara ve daha (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

5 sonra TC uyruklu olup lise öğreniminin son 3 yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlara verilir. (7) Başvuru koşullarına sahip olanlar, EK-1 de yer alan asgari taban puanlar ve koşullarından: a) Sınav puanı ile başvuran adayların, ilgili sınavdan aldığı puanın yüzde 60 ı, orta öğretim başarı puanının (diploma notu) yüzde 40 ı üzerinden hesaplanacak genel başarı puanına göre değerlendirme yapılır. b) Öğrenciler değerlendirme sonuçlarına göre başvurduğu bölüme kayıt yaptırmaya hak kazanır. (8) Senato yurtdışından öğrenci alım yöntemiyle ilgili yeni bir karar almadığı takdirde, önceki yılın kararı geçerli olur. (9) YÖKK her bir bölüm ve programın kontenjanı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar da yedek aday belirler. Değerlendirme Madde 15 (1) Yurtdışından öğrenci başvurularının ön değerlendirmesi ve puanlaması Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir. Ön değerlendirmesi tamamlanan başvurular YÖKK tarafından onaylanır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Kabul Koşulları Madde 16- Üniversitede her yıl, yurt dışından kabul edilecek öğrenciler için kabul takvimi, Senato tarafından belirlenir. Madde 17- Yurt dışından kabul edilecek öğrencilerin; Üniversitenin programlarına kabul edilebilmeleri için, başvurdukları program türüne göre, girmiş oldukları ulusal ve/veya uluslararası sınavların listesi ve alacağı minimum puanlar (EK-1) de verilmiştir. Gerek görüldüğü takdirde bu liste Senato tarafından yenilenir ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının onayına sunulur. Üniversite giriş statüsünde olan sınavların (SAT, YÖS vb. ) geçerlilik süresi 2 (iki) yıldır. Madde 18- EK-1 de yer alan asgari taban puanlar ve koşullarından en az birine sahip yurt dışından Üniversiteye başvuran öğrencilerin sınav ve/veya diploma puanları, YÖKK tarafından en yüksek değeri 100 (yüz) puan kabul edilmek üzere yüzlük sisteme çevrilir. Yüzlük sisteme göre en az 40 (kırk) ve üzeri sınav puanı veya ortaöğretim not ortalaması olanlar değerlendirmeye alınır. Yerleştirme puanlarında eşitlik olması durumunda, öncelikle Ortaöğretim Başarı Puanına, tekrar eşitlik olması halinde Türkçe Dil Seviyesine göre yerleştirme işlemi yapılır. Bunların sonunda da eşitlik olması durumunda, yaşı küçük olan aday tercih edilir. Madde 19-(1) Adaylar, dönüştürülmüş puan değerine ve yaptıkları tercih önceliğine göre mevcut kontenjanlara yerleştirilir. (2) Mezun olduğu/olacağı ortaöğretim kurumundan 100 üzerinden en az 40 not ortalamasına sahip olmak ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir. (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

6 Madde 20- Kaydı yapılan adayların öğrenimlerine başlayabilmeleri için Türkçe düzeylerinin yeterli olması gereklidir. Türkçe yeterlilik sınavı TÖMER tarafından yapılır, söz konusu sınav sonucunda Türkçe düzeyi yetersiz olanlar ise, izinli sayılacakları 1 (bir) yıl içerisinde Türkçe düzeylerini yeterli seviyeye çıkarmakla yükümlüdürler. Bu bağlamda adaylara bir yıllık Türkçe eğitimi verilmesi işlemleri TÖMER tarafından gerçekleştirilir. İzinli olan adayların, kayıt hakkını kazandıkları yılı takip eden eğitim-öğretim yılı başında kayıt süresi içerisinde Türkçe düzeyinin yeterli olduğunu belgelemeleri gereklidir. Aksi takdirde öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir. Madde 21- Yabancı dil hazırlık sınıfı zorunlu olan bölümlere kaydı yapılan öğrenciler, Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Yönergesi ne uymakla yükümlüdürler. Madde 22- Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ülkemizdeki öğrenim sürelerince giderlerini karşılayabilecek maddi yeterlilikte olduklarını belgelendirmeleri gereklidir. Madde 23- Kayıt hakkı kazanan öğrencilere kabul mektubu veya eşdeğer bir belge verilir. Madde 24- Kayıt hakkını kazanan adaylardan, ilan edilecek kayıt süresi içinde kaydını yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybetmiş sayılırlar. Sonuçların duyurulması ve kayıt Madde 25-(1) Başvuru sonuçları internet ortamında üniversitenin web sayfasında (asıl ve yedekler) duyurulur. Ayrıca adaylara elektronik posta yoluyla veya yazılı olarak (bir kabul mektubu gönderilir) duyurulur. Adayların bu mektup ile birlikte ülkelerindeki veya en yakın T.C. Büyükelçiliğinden veya Konsolosluktan öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. (2) Kayıtlar, üniversite web sayfasında ilan edilen yerde ve akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır. Kayıt için gerekli belgeler Madde 26-(1) Kayıt için aşağıdaki belgeler istenir: a) Katkı payı ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu, b) Lise diplomasının aslı ve lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren, ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan ya da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ndan alınacak "Denklik Belgesi", c) Öğrenim Vizesi; Türkiye dışından gelenlerin ülkelerindeki veya en yakın Türk dış temsilciliklerinden alacakları öğrenim vizesi, (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

7 ç) Uluslararası geçerliliği olan Yabancı Dil - Türkçe yeterlilik belgesinin ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış aslı, d) Adayın, üniversite tarafından yapılacak Türkçe Dil Sınavında başarılı olduğunu ya da TÖMER in C veya B dil düzeyine ulaştığını gösteren belgenin aslı, e) İkametgâh tezkeresi, f) Yabancı Uyruklular Kimlik Numarası, (kayıttan sonra getirilecek) g) Yetkili sağlık kurumlarınca onaylı, öğrencinin bulaşıcı hastalık taşımadığı ve tedavisi zor ya da imkânsız herhangi bir hastalığının olmadığını gösteren sağlık raporu, ğ) Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfanın Türkçe ya da İngilizce noter ya da konsolosluk onaylı örnekleri, h) EK-1 de yer alan asgari taban puanlar ve koşullarından en az birine ait belgenin aslı, ı) Vatansız (haymatlos) veya sığınmacı/mülteci durumundaki yabancı adaylardan öğrenim vizesi istenmez. Bu durumda olanların emniyet makamlarınca verilmiş en az altı ay süreli ikamet izinleri yeterli görülerek kayıt esaslarına göre yapılır. BEŞİNCİ BÖLÜM Eğitim-Öğretim Madde 27 Yurtdışından öğrenci kontenjanlarıyla kabul edilen öğrenciler eğitim-öğretim ile ilgili konularda tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ahi Evran Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine tabidirler. Türkçe yeterlilik düzeyleri Madde 28- Türkçe yeterlilik sınavı adayların kesin kayıt aşamasından sonra yapılır. Türkçe eğitim öğretimi ile ilgili esaslar TÖMER mevzuatı hükümleri doğrultusunda uygulanır. Öğretim dili ve yabancı dil hazırlık eğitimi Madde 29- (1) Üniversitemizde öğretim dili Türkçedir. Ancak bölüm dersleri ya da Genel Kültür ağırlıklı seçmeli dersler başka bir dilde de verilebilir. (2) Üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin üniversiteye bağlı fakülte, konservatuvar, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının eğitim-öğretim programlarında yer alan ortak zorunlu yabancı dil dersleri ile yabancı dil hazırlık sınıflarında Ahi Evran Üniversitesi Ortak Zorunlu Yabancı Dil ve Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır. ALTINCI BÖLÜM Hüküm bulunmayan haller (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

8 Madde 30- Bu yönergede hüküm bulunmayan durumlarda, ilgili mevzuat hükümleri, yönetim kurulu ile senato kararları uygulanır. Yürürlükten kaldırma Madde 31 Senatonun tarih ve 2013/03-01 sayılı kararıyla kabul edilmiş olan Ahi Evran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönerge, Bu Yönergenin yürürlüğe girmesi ile birlikte yürürlükten kalkar. Yürürlük Madde 32- Bu Yönerge, Senato tarafından kabul edilmesinin ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nca onaylandıktan sonra yürürlüğe girer. Yürütme Madde 33- Bu Yönerge hükümlerini Ahi Evran Üniversitesi Rektörü yürütür. (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

9 YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KRİTERLERİ EK-1 Yurtdışından Öğrenci Kabulünde Ahi Evran Üniversitesi Tarafından Kabul Edilen Ulusal ve Uluslararası Sınavlar ve Minimum Değerlendirme Kriterleri ÜLKE SINAV ADI veya DİPLOMA MINIMUM DERECE Uluslararası SAT (Scholastic Aptitude Test) SAT testinde math ve critical reading testlerinde 1600 üzerinden en az toplam 1000 puan ve 800 üzerinden en az 500 math puan. Uluslararası GCE (General Certificate Examination) 2 Dersten başarılı olmak. A Level Uluslararası ACT (American College Test) 20 Uluslararası International Baccalaureate 25 ABITUR Baccalaureate 10 Türkiye deki diğer üniversiteler veya 50/100 Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları (YÖS) Sınavında en az 3 puan almış olan adaylar. TÜBİTAK ın tanıdığı uluslararası bilim olimpiyatlarında ABD Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Afganistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Almanya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Altın, gümüş ve bronz madalya sahibi olanlar. Angola Angola Habilitação / Diploma de Diplomaya Sahip Olmak Ensino Medio Arnavutluk Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Arjantin Arjantin Baccalaureate 50% Avustralya Avustralya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Avusturya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Azerbaycan Lise diploması Diplomaya Sahip Olmak Bahreyn Merkezi Lise Bitirme Sınavı (Tawjihi) başvurulan programla ilgili dalda en az % 75 Bangladeş Bangladeş Lise Diploması 60% Belçika Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Benin Baccalaureate 10 (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

10 Birleşik Arap Emirlikleri Bolivya United Arab Emirates Tawjihiyya / General Secondary Education Certificate Bolivia Bachiller / Técnico Certificado de estudios 50% 50% Bosna Hersek Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Kuveyt Merkezi Lise Bitirme Sınavı Al-Shahada-Al Thanawiyya Al- Amma 240 puan üzerinden 160 puan Brezilya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Hong-Kong Hong Kong İleri Seviye Sınavı (HKALE) Hong Kong Ortaöğretim Mezuniyet Sınavı (HKDSE) Math. ve Liberal Studies minimum D Seviyesi. Liberya Batı Afrika ülkelerinde yapılan Sertifika Sınavı (WAEC) (WASSCE) Bulgaristan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Burkina Faso Baccalaureate 10 Cezayir Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Çad Baccalaureate 10 Kamerun Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Altı konunun her birinden en az C seviyesi. Çin Halk Gaokao 480 Cumhuriyeti Çek Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Cumhuriyeti Danimarka Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Kongo Demokratik Cumhuriyeti Democratic Congo Republic Examen D etat 50 Dominik Dominik Cumhuriyeti Bachillerato 50% Endonezya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Etyopya Etyopya Yüksek Öğretim Giriş Sınavı 60% Morokko Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Philipinler Kativayan (High School Diploma) Diplomaya Sahip Olmak Fas Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Filistin Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Finlandiya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Fransa Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Gana Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Gine Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Güney Kore CSAT 400 Güney Afrika Güney Afrika Senior Certificate, 7 dersten en az 6 sından başarılı olmak. (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

11 Matrix Test Gürcistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Haiti Baccalaureat 50% Hindistan Hindistan Lise Diploması 60% Hollanda Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak İngiltere Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Irak Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Iran Diploma Debirestan ve Pişdaneşgahi 12 Israil Teudat Bagrut 50% İspanya Spain Baccalaureate 50% İsviçre Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Italya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Japonya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Kambodia Cambodia-Baccalaureate 50%/ Kamerun Lise Diploamsı Diplomaya Sahip Olmak Kanada Lise Diploması 60% Montenegro Montenegro Diploma Record of Study Diplomaya Sahip Olmak Katar Al-Thanawiya Aama Qatari 60% Kazakistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Kenya Kenya Eğitim Sertifikası C+ Kırgızistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Kolombia Colombia - Baccalaureate 50% Kosova Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Küba Diploma de Técnico de Segundo Grau 50% Letonya Lise Diploması 6 Libya Libya Al-Shahada-Al-Thanawiyya Sınavı Litvanya Brandos Atestatas 70 Lübnan Baccalaureate Libanals 12 Madagaskar Madagascar Baccalaureate 11 Macaristan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Makedonya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Mali Mali Baccalaureate 11 Malawi School Certificate of Education Exam. (MSCE) Malezya Malezya Sijil Pelajaran Malaysia / Malezya Eğitim Sertifikası / Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia / Malezya Lise Sertifikası Mexiko Mexico Baccalaureate 50% Mısır Thanaweya Amma General Public 50 Mühendislik Alanları için 180, Diğer Alanlar İçin 170/ C İki dersten (A) derecesi ile geçmek ve Lise diplomasında %50 başarıya sahip olmak. (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

12 Examination Moğolistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Moldova Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Moritanya Lise Diploması 50% Mozambik Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Myanmar Basic Education Standart Exam 60% (Matriculation) Nepal Lise Diploması 60% Nijer Nijer Baccalaureate 11 Nijerya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Orta Afrika Baccalaureate 10 Özbekistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Pakistan Lise Diploması 50% Panama Panama Baccalaureate 50% Papua Yeni Lise Diploması 50% Gine Peru Bachillerato / Técnico 50% Polonya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Portekiz Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Romanya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Ruanda Lise Diploması 60% Rusya Russian National Final School Exam 42 EGE Rusya Lise Diploması (GOS) Diplomaya Sahip Olmak Beyaz Rusya Beyaz Rusya Merkezi Sınavı 600 üzerinden minimum 350 puan Senegal Baccalaureate 10 Sırbistan Serbia Diploma / Record of study Diplomaya Sahip Olmak Slovakya Lise Diploması 50% Somali Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Sri Lanka General Certificate of Education Diplomaya Sahip Olmak Advanced Level Sudan School Certificate 60% Suriye Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Sierra Leone Batı Afrika ülkelerinde yapılan Sertifika Sınavı (WAEC) (WASSCE) Altı konunun her birinden en az C seviyesi Suudi Tawjihiya 60 Arabistan Tacikistan Lise Diploması 3 Tanzanya Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Taywan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Tayland Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

13 Togo Baccalaureate 10 Tunus Tunisia Baccalauréat 10 Turkmenistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Umman Tawjihi 80 Ukrayna ZNO (External Independent Testing) 150 Ürdün Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Venezuela Venezuela Bachillerato 14 Vietnam Bang Tu Tai Hai (Baccalaureat) 6 Yemen Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Yunanistan Yunanistan Üniversite Giriş Sınavı 20 üzerinden 8 almak Zimbabwe Lise Diploması 50% Zambiya Zambiya Lise Sertifikası Sertifikaya sahip Olmak Bu sınavlar dışında denkliği (Öncelikle lise diplomasına sahip olma kriteri esas alınıp) Ahi Evran Üniversitesi tarafından kabul edilebilecek diğer sınavlardan başarı değerlendirmesi, başvurulması durumunda Yurtdışı Öğrenci Kabul Komisyonu tarafından yapılacak ve Komisyon un belirlediği puanlar/kriterler geçerli olacaktır. (Form No: FR- 166 ; :./ /..; :.)

ÜLKE SINAV ADI veya DİPLOMA MINIMUM DERECE. ABD Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak. Afganistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak

ÜLKE SINAV ADI veya DİPLOMA MINIMUM DERECE. ABD Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak. Afganistan Lise Diploması Diplomaya Sahip Olmak Kabul Edilen sınavlar: EK : 1 Uluslararası (Yabancı Uyruklu) Öğrenci Alımında Aksaray Üniversitesi Tarafından Kabul Edilen Ulusal ve Uluslararası Sınavlar ve Minimum Değerlendirme Kriterleri ÜLKE SINAV

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIMI ULUS VE ULUSLARARASI SINAVLAR ÜLKE SINAV ADI MİNİMUM PUAN

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIMI ULUS VE ULUSLARARASI SINAVLAR ÜLKE SINAV ADI MİNİMUM PUAN TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ALIMI ULUS VE ULUSLARARASI SINAVLAR ÜLKE SINAV ADI MİNİMUM PUAN Uluslararası SAT 1 1000 Uluslararası GCE (General Certificate Examination) A Level 2 courses

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GİRNE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 GİRNE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı; Girne Üniversitesinin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı Yıldız Teknik Üniversitesine

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR / DİPLOMALAR / TABAN PUANLAR

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR / DİPLOMALAR / TABAN PUANLAR T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARINDA KABUL EDİLEN SINAVLAR / DİPLOMALAR / TABAN PUANLAR n Adı Açıklama En Düşük Puan En Yüksek Puan Sınav Türü ve Geçerlilik

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ Ek.12.2: 07.02.2018 günlü, 2018/01-12 sayılı Senato kararı ekidir. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ 18.02.2010 günlü, 2010/03-03 sayılı Senato

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Yıldız Teknik Üniversitesine

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu yönerge Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin 2922

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Dayanak Madde 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 17.03.2010 tarihli toplantısında

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI Üniversitemize 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı için Yurt Dışından Gelen

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Dayanak GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Madde 1- Bu yönerge 21.05.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı nda kabul edilen Yurtdışından

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL ŞARTLARI Üniversitemize 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için Yurt Dışından Gelen Öğrenciler

Detaylı

YURTDIŞINDAN VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KESİN KAYIT KABUL YÖNERGESİ

YURTDIŞINDAN VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KESİN KAYIT KABUL YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 10 KARAR TARİHİ : 27 TEMMUZ 2017 KARAR NO : 2017/4 YURTDIŞINDAN VE YABANCI Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Kapadokya Üniversitesinin yurtdışından ve yabancı uyruklu statüsünde öğrenci

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN LİSANS PROGRAMLARINA KABULÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesindeki lisans programlarına yabancı uyruklu

Detaylı

YURTDIŞINDAN VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KESİN KAYIT KABUL YÖNERGESİ

YURTDIŞINDAN VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KESİN KAYIT KABUL YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 9 YURTDIŞINDAN VE YABANCI Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Kapadokya Üniversitesinin yurtdışından ve yabancı uyruklu statüsünde öğrenci kabul edebilmesine ilişkin usulleri, esasları

Detaylı

YURTDIŞINDAN VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KESİN KAYIT KABUL YÖNERGESİ

YURTDIŞINDAN VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KESİN KAYIT KABUL YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 10 Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; Kapadokya Üniversitesinin yurtdışından ve yabancı uyruklu statüsünde öğrenci kabul edebilmesine ilişkin usulleri, esasları ve koşulları belirlemektir.

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; yabancı uyruklu öğrencilerin

Detaylı

2012-2013 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT EL KİTABI

2012-2013 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT EL KİTABI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KESİN KAYIT EL KİTABI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Esentepe Kampüsü-SAKARYA/TÜRKİYE

Detaylı

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Madde 1- Bu Yönerge, Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokulların bölüm ve

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar

İKİNCİ BÖLÜM Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, T.C. İstanbul Rumeli Üniversitesi bünyesinde bulunan fakültelerin ve meslek

Detaylı

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; GENEL KOŞULLAR Madde 7- Başvurusu Kabul Edilecek Adaylar: a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1) Yabancı uyruklu olanların, 2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Uluslararası Öğrenci Programı adaylarının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ TERCİH İŞLEMLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ TERCİH İŞLEMLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ TERCİH İŞLEMLERİ Karabük Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yapmamaktadır. Öğrenciler, sahip oldukları

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Dumlupınar Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE (Üniversitesi Senatosunun 07.05.2010 tarih ve 2010/01 3 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve. Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma. görmekte olan veya uyruklu

BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve. Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma. görmekte olan veya uyruklu ADIYAMAN T.C. ADIYAMAN VEYA YABANCI UYRUKLU KAYIT KABUL BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç MADDE 1- Bu Yönerge, uyruklu Üniversitesinin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma ve kabul belirlemektedir.

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Düzce Üniversitesinin ön lisans ve lisans programlarına

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ 2018-2019 ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar Kimler başvurabilir? Adaylardan, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ" BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ" BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU The base points of the National / International Exams / Certificates

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU The base points of the National / International Exams / Certificates T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU The base points of the National / International Exams / Certificates n Adı Açıklama En Düşük Puan En Yüksek Puan Sınav Türü ve Geçerlilik Süresi YÖS Türkiye deki

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Selçuk Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde, birinci

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ve KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ve KAYIT YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ve KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE-1 (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi önlisans

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Dayanak Madde 1- Bu Yönerge, a) 14.10.1983 tarih ve 2922 sayılı Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Kanun, b) 30.04.1985

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK. Madde 1- Bu yönerge

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK. Madde 1- Bu yönerge KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Bu yönerge a. 14.10.1983 tarih ve 2922 sayılı Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Erzincan Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞI ÖĞRENCİ ALIM KONTENJANINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 (1) Bu yönerge, Yurtdışı Öğrenci Alımı Kontenjanından faydalanarak Ahi Evran Üniversitesi'nde

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI 1- GENEL Üniversitemiz senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan

Detaylı

27.05.2014 SENATO 2014 /5-VII ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

27.05.2014 SENATO 2014 /5-VII ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ 27.05.2014 SENATO 2014 /5-VII ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki önlisans

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönerge, İstanbul Bilim Üniversitesi nin Fakülte ve Yüksekokullarında Lisans düzeyinde

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Selçuk Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde, birinci

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Namık Kemal Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde,

Detaylı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı TARSUS ÜNİVERSİTESİ Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı Tarsus Üniversitesine

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLAR VE KABUL ŞARTLARI YÖNERGESİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLAR VE KABUL ŞARTLARI YÖNERGESİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLAR VE KABUL ŞARTLARI YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu Yönerge, Türkiye de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere ilişkin 2922 sayılı

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Bilecik Şeyh Edebali

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Selçuk Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde, birinci

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 ve ye göre dış ticaret Miktar Euro 690710 ABD 1.019 74 0 0 1.880 1.707 690790 ABD 3.197.164 190.462 0 0 1.422.439 1.299.514 Euro 690810 ABD 78.284 3.850 1.848 118 43.314 38.735 5.575 5.168 690890 ABD 178.045.692

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Temel Esaslar

İKİNCİ BÖLÜM Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Temel Esaslar CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç; Kapsam; Dayanak; Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı Canik Başarı Üniversitesi ne önlisans ve lisans

Detaylı

Ek Madde-2 Uyarınca Yemen'den Yapılabilecek Yatay Geçiş İşlemlerine İlişkin Esaslar

Ek Madde-2 Uyarınca Yemen'den Yapılabilecek Yatay Geçiş İşlemlerine İlişkin Esaslar Ek Madde-2 Uyarınca Yemen'den Yapılabilecek Yatay Geçiş İşlemlerine İlişkin Esaslar Yemen'de çıkan olaylar nedeniyle eğitimine bu ülkede başlayan Türk öğrencilerin yurdumuzdaki yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Dumlupınar Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM GENEL İLKELER

İKİNCİ BÖLÜM GENEL İLKELER T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge, Yurtdışından veya Yabancı uyruklu lise son sınıf yada mezun olabilecek durumda olanlar ile lise mezunu öğrencilerin

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 ABD 0 2.595 0 0 100.977 91.002 ABD 5.202.084 16.444 10.298.622 9.300.856 138.768 126.892 TOPLAM 5.202.084 19.039

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE MADDE 1 Bu yönerge; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına yabancı

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yurt dışından öğrenci

Detaylı

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yükseköğretim

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesi ne ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Bezmialem Vakıf

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KABUL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına, yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabulüne ilişkin esasları belirlemektir.

önlisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına, yurtdışından veya yabancı uyruklu öğrenci kabulüne ilişkin esasları belirlemektir. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ

BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠTLĠS EREN ÜNĠVERSĠTESĠ YURT DIġINDAN ÖĞRENCĠ KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nün bazı lisans bölümlerine 2-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Yabancı uyruklu öğrenci başvurusu alınacaktır.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nün bazı lisans bölümlerine 2-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Yabancı uyruklu öğrenci başvurusu alınacaktır. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nün bazı lisans bölümlerine 2-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Yabancı uyruklu öğrenci başvurusu alınacaktır. 2012-2013 Güz Akademik yılı için yurt dışından öğrenci başvuru

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE Senato Tarih 13.06.2018 Sayı 13 KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Üniversitenin

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Kafkas Üniversitesi Önlisans ve Lisans programlarına yurt dışından alınacak öğrencilerin başvuru,

Detaylı

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Yükseköğretim

Detaylı

BAŞVURUDA KABUL EDİLEN DİPLOMALAR / SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI (TABLO 1) Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri

BAŞVURUDA KABUL EDİLEN DİPLOMALAR / SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI (TABLO 1) Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri BAŞVURUDA KABUL EDİLEN DİPLOMALAR / SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI (TABLO 1) TABLO 1-A Uluslararası Sınav Taban Puanları Geçerlilik Süreleri ABITUR En fazla 4 Matematik, Fen (Science Reasoning) ve Toplam

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU KOŞULLARI Adaylar, Uluslararası Öğrenci Tercih Formuna girilecek bilgilerdeki yanlışlıklardan, eksik

Detaylı

T.C. TRABZON ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

T.C. TRABZON ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ T.C. TRABZON ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Trabzon Üniversitesine

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak Madde 1 - Bu yönerge, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010 tarihli ve 383-3269

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Dumlupınar Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YALOVA ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yalova Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans rına

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi ne yurt dışından

Detaylı

T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Türkiye deki yükseköğretim kurumlarına

Detaylı