TİCARİ GİZLİ. YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ ( YBS ) Akademik Personel Yönetim Alt Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TİCARİ GİZLİ. YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ ( YBS ) Akademik Personel Yönetim Alt Sistemi"

Transkript

1 YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ ( YBS ) Akademik Personel Yönetim Alt Sistemi 1. AKADEMİK KADRO İSTATİSTİK 1.1. Akademik Personel ihtiyacına yönelik ilan çalışmaları

2 Fakülteden kadro istegi gelir, Kadro Bölümü tarafından boş kadroyu havuzdan alabilmek için YÖK e yazı yazılır, YÖK değerlendirmesi sonucunda KABUL/RED olarak cevap döner. İlan verilir, başvuru değerlendirmeleri yapılır, ATAMA bölümü tarafından Akademik Personel Kaydı oluşturularak kurum sicil numarası verilerek atama işlemi tamamlanır. Boş kadro Havuzu ünvan bazında tutulmaktadır. Atama, Nakil, İstifa, Birim ayrılmalarında boş havuzdaki numaralar otomatik olarak ilgili ünvan ile boşaltılır. Boş kadro havuzunda Saklı kadrolar da bulunmaktadır. Bu kadroların kullanılabilir hale getirilmesi istenirse ancak senede bir kere Maliye Bakanlığı, YÖK ve Devlet Planlama ortak bir toplantı sonucunda bu işlemi gerçekleştirir. YÖK ten alınan kadro kullanılmaz ise Kadro Defterine İPTAL olarak işlenir ve kadro havuzuna iade edilir. Üniversiteden herhangi bir Fakülte başka üniversitenin bünyesine geçerse/ ayrılırsa direk kadro boş kadro havuzuna aktarılır. Dereceler arasında kadro tahsisi kadro havuzundan yapılır (Yılda bir kere thesis-tahsil). Birim bazında kişi için değişiklik yapılması için de YÖK ten izin istenir Kadro havuzuna kadrosu verilir, boşa çıkartılır sonra yeni kadro havuzdan alınır. Örn: Eğitim Fakültesinde Bilgisayar Öğretmenliğinden, Fen Fakültesine geçiş olurken Kadro pozisyonlarının takibi ve uygulanması Üniversiteye atanan ve çalışmakta olan akademik personel bilgisi her ay 1 ve 2 numaralı cetveller (istatistik raporu) alınarak aylık olarak YÖK e gönderilir. Maliye Bakanlığına ve Devlet Planlama Teşkilatına yılda 4 kere olmak üzere üniversitenin genel kadro sayısı, personel hareketleri bildirilmektedir İstatistiki bilgilerin kayıtlarının tutulması ve güncelleştirilmesi Bölüme, Ana Bilim Dalına göre akademik personelin yaş, cinsiyet, unvan, vb. bilgilerine bağlı olarak istatistik raporları alınabilir. Örn: Akademik Personelin yaşlara göre listesi, Tam zamanlı çalışanların listesi, Yüksek Lisansını tamamlamış asistanların listesi, vb.

3 1.4. Doçentlik sınavı hizmetlerinin yürütülmesi, Doç. Ünvanına başvuru Üniversiteler Arası Kurula yapılır. Tüm üniversitelerden öğretim görevlilerinin bulunduğu bir jüri bu sınavda bulunur. Üniversiteler Arası Kurul juride bulunacak personel için İlgili Üniversiteye yazı yazar. Kadro şubesinde bu yazılar isim, bölüm ve birime gore ayrılır ve dağıtılır. İlgili Akademik personel uygun değilse mazeretler yine Kadro Şubesi Tarafından Üniversite Yönetim Kuruluna gönderilir. Üniversite Yönetim Kurulu Üniversiteler Arası Kurula bildirir. Akademik personelin bu jüriye katıldıktan sonra yazdığı raporlar da Kadro Şubesi aracılığıyla Üniversiteler Arası Kurula iletilir.

4 1.5. ÜDS Sınavı ile ilgili işlemler Kadro Şubesi Tarafından ÜDS temsilciliği yapılmaktadır Ögretim Elemanları Bilgi Derleme Formlarının ÖSYM de bilgisayar ortamına aktarılması işlemleri, Öğretim Elemanlarına ait bilgi Derleme formları; DPT ye disket aracılığıyla, Maliye Bakanlığına internet üzerinden şifre ile, YÖK e liste aracılığıyla, Üniversiteler Arası Kurula internet aracılığıyla iletilmektedir Akademik ve idari personele kurum kimliği çıkarılmasına ait işlemler, Akademik Personelin atama işlemi onaylandıktan sonra, kişinin talebi doğrultusunda bu işlem gerçekleştirilir sayılı Kanunun 34. Maddesi uyarınca Üniversitemizde çalışan sözleşmeli yabancı uyruklu personel işlemleri, Yabancı uyruklu kişi için ilgili birim tarafından Kadro Bürosuna talepte bulunulur. Kadro bürosu Üniversite Yönetim Kurulu onayı sonrasında YÖK e teklifte bulunur. YÖK ün teklifi uygun bulması durumunda kadro bürosu vize alımı işlemleri için Maliye Bakanlığına

5 başvuruyu iletir. Uygun bulunması halinde kadro bürosunda Yabancı uyruklu kişi ile TİP sözleşmesi yapılır. Yabancı uyruklu olarak çalışan kişiler kadro sayımlarında gözükmezler sadece çalışanları sayımında gözükürler Pasaport işlemleri Kadro derecesi 1,2,3 olan akademik personel için kadro bürosunda yeşil pasaport işlemleri yapılmaktadır. Kişisel başvuru sonucu doldurulan form ile birlikte kadro bürosu akademik personelin kodro dercesinin uygun olması durumunda ilgili başvuruyu rektörlüğün onayına sunar. Onay sonrası ilgili başvuru Emniyet Müdürlüğüne iletilir.

6 1.10. Kadro tahsisi, istifa işlemleri Kadrodaki sıkışıklık ya da terfi bürosundan gönderilen talepler doğrultusunda genelde yılda 3-4 defa kadro tahsis işlemleri gerçekleştirilmektedir. Toplu olarak yapılan kadro tahsisi işlemlerinde liste hazırlanarak Genel Sekreter ile Rektör onayına sunulur. Tekli yapılan kadro tahsisi işlemlerinde kararname hazırlanarak Personel Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör onayına sunulur. İstifa işlemlerinde kişi ilgili birimine talepte bulunur. Bu talep ile Kadro Bürosunda kararname hazırlanarak Rektör tarafından onaylanır.

7 2. AKADEMİK TAYİN NAKİL DİSİPLİN TAHKİKAT sayılı Kanunun 23. Maddesi Yardımcı Doçent, 25. Maddesi Doçent, 26. Maddesi

8 Kadro bürosu tarafından çıkarılan ilana göre, kişiler birimlere ilgili ilan için başvuruda bulunur. Başvurular Fakülte Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek Atama Bürosuna seçilen kişiler için teklif gönderilir. Gelen teklifler gruplandırılır; Kişi üniversite çalışanı ise, İlanın türüne göre kişinin unvanında/bölümünde değişiklik yapılması için atama bürosu tarafından kararname hazırlanır, Rektörlüğün onayına sunulur. Kişi başka kurumda çalışıyor ise, Atama bürosu tarafından kişinin çalıştığı kurumdan muvafakat yazısı istenir. İlgili kurum tarafından muvafakat yazısı gönderildiği zaman kişi için kararname hazırlanır, Rektörlüğün onayına sunulur. Rektörlük ilgili kararnameyi onayladıktan sonra Atama bürosu tarafından kurum sicil numarası verilerek personel kaydı yapılır, kişinin görevlendirildiği birime bu atama yazı ile bildirilir. Açıktan ataması gerçekleştirilen kişi için atamadan sonra kadro bürosu tarafından emekli sicil numarası verilir Profesör, 31.Maddesi Öğretim Görevlisi, 32. Maddesi Okutman, 33. Maddesi Uzman Şekil 2 de gösterilen akış Doç., Prof. Unvanına sahip öğretim elemanları için gerçekleştirilmektedir. Kadro bürosu tarafından çıkan ilan için Rektörlüğe yapılan başvurular, üniversite yönetim kurulu tarafından değerlendirilen olumlu başvurular için kararname hazırlanır. Kararname Rektörlük tarafından onaylandıktan sonra yapılan atamalar ilgili birimlere yazı ile bildirilir. Okutman, Uzman unvanına sahip olan akademik personel için, herhangi bir ilan olmaksızın doğrudan Rektörlüğe başvuruda bulunarak üniversite yönetim kurulu kararı onayıyla kararnamesi hazırlanır. Kararnamenin Rektörlük onayından sonra atama işlemi gerçekleştirilir. Ataması yapılan akademik personel ilgili birime yazı ile bildirilir.

9 d Maddesi uyarınca atama işlemleri Araştırma Görevlileri çıkan ilana gore Fakülteye başvuruda bulunur. Fakülte tarafından talep yapıldıktan sonra, üniversite yönetim kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında kararname hazırlanır ve rektörlük onayı ile atama işlemi gerçekleştirilir. İlgili birime yazı ile bu atama bildirilir. Araştırma Görevlisi yüksek lisans ve doktora süresince asistanlık yapabilir. Doktora süresi bittiği zaman kişinin ilişiği otomatik olarak kesilir Tıpta Uzmanlık Sınavını kazananların atama işlemleri TUS u kazanan kişiler için ÖSYM tarafından atama listeleri hazırlanarak ilgili üniversitelere gönderilir. Bu listelere gore yapılan başvurular toplanarak atama bürosu tarafından gruplandırılır. Başka kurumda çalışan kişi için muvafakat yazısı istenir. Gelen bu yazıdan sonra kişi için kararname hazırlanır ve Rektörlük onayı ile ataması gerçekleştirilir. İlgili birimlere bu atama yazı ile bildirilir. Herhangi bir kurumla ilişiği bulunmayan kişi için kararname hazırlanarak Rektörlük onayı ile ataması gerçekleştirilir. İlgili birimlere bu atama yazı ile bildirilir. TUS u kazanan kişiler için yapılan atama işlemlerinin süreci YDUS u kazanan kişiler için de aynı şekilde gerçekleştirilir.

10 2.5. Naklen gelen ve giden ögretim elemanlarına ait yazışmalar Naklen atanacak elemanın çalıştığı kurumundan muvafakat istenir, muvafakatı geldiğinde hizmet belgesine göre atama onayı hazırlanır ve imzaya sunulur. İmzadan gelen atama onayı ilişik kesmesi hakkındaki üst yazı ile kişinin çalıştığı kuruma gönderilir. Kurumdan gelen Maaş Nakil İlmuhaberine istinaden göreve başlaması için geldiğinde işe başlama yazısı yazılarak gelen adaya gerekli evraklar doldurtulur ve kurum sicil numarası verilerek işe başlatılır Sicil Özeti hazırlanması, Hizmet Belgesi hazırlanması Sicil özeti, üniversitede çalışan, üniversiteden ayrılan kişiler için istendiği zaman hazırlanabilmektedir sayılı Devlet Memurları Kanunun 94.Maddesi uyarınca Müstafi-İstifa İslemleri Öğretim Elemanının herhangi bir mazaret bildirmeden 15 gün süresince biriminin bilgisi olmadan işe devam etmemesi durumunda; ilgili birim tarafından yazı yazılarak atama şubesine bu durum iletilir. Bu kişi için müstafi işlemi gerçekleştirilir. Öğretim elemanı istifa isteğini birimine dilekçeyle bildirir, bu istek üzerine kişi için atama bürosu tarafından kararname hazırlanır, kararname Rektörlük tarafından onaylanır ve böylelikle istifa işlemi gerçekleştirilir Sicil Dosyası teslim alınması ve gönderilmesi islemleri İlgili kurumdan talep geldiği zaman, kişinin özlük dosyası gönderilmektedir Sicil Raporlarının takip edilmesi Akademik atama bürosunda akademik personele ait sicil raporu temmuz ayından temmuz ayına olmak üzere senede bir kere alınmaktadır. Sicil raporu zayıf, orta, iyi, pekiyi olarak derecelendirilir Disiplin ve ceza soruşturması takibi Akademik personelin birimi tarafından yapılan şikayet üzerine Rektörlük tarafından bir komisyon oluşturulur. Komisyon tarafından sorgulama yapıldıktan sonra kişi için verilen disiplin cezası dosyasına işlenmektedir Kılık Kıyafet Disiplin ve Ceza Soruşturmaları takibi Hazırlanan kılık kıyafet sorgu sonucu aylık olarak YÖK e gönderilmektedir İrticai Faaliyet Disiplin ve Ceza Soruşturmaları takibi, İrticai Faaliyetler konusunda ancak bir şikayet bildirilirse soruşturma yapılmaktadır sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca atanan akademik personelin emekli sicil numaralarının takibi Personele ait emekli sicil numaralarının verilmesi veya varolan sicilin aktarılması yapılmaktadır. işlemi sayılı Kanun gereğince Mal Bildirimi takibi

11 Akademik personel tarafından yapılan mal bildirimi her 5 yılda bir zorunlu tutulmaktadır. Ama bu süre zarfında mallarda herhangi bir değişiklik olması durumunda kişi tarafından yapılan bildirim üzerine dosyasına bu değişiklik işlenmektedir Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 26. Maddesi uyarınca Akreditasyon, Uzmanlık, Fahri, Yandal, Rotasyon ve Burslu olarak görev yapanlara ait yazışmalar İlgili Bakanlığın Rektörlüğe talebi sonucunda YÖK e ilgili üniversitenin tanınması, denklik vb. durumlar için görüş sorulur. Fakülteye gönderilen talep buradaki komisyon tarafından değerlendirilir, Değerlendirme sonucu (olumlu/olumsuz) Rektörlüğün onayından geçerek ilgili bakanlığa yazı ile bildirilir. Gelen talep doğrultusunda rotasyon işlemleri için ilgili Fakülteye görüş sorulur, gelen değerlendirme sonucuna gore akademik personelin ilgili birime görevlendirilmesi için gereken düzenleme yapılır sayılı Kanunun 35. Maddesine göre Bir Üniversite adına bir diger Üniversitede Lisansüstü Eğitim gören Arastırma Görevlilerine ait islemler, Kişisel başvuru ilgili bölüme yapıldıktan sonra buradaki değerlendirme sonucunda Rektörlük onayına sunulur. Rektörlük onayından sonra YÖK e gerekli izinler için yazı yazılır sayılı Kanuna göre Üniversitemiz adına yurt dışında Eğitim gören Araştırma Görevlilerine ait işlemler Genel olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen burs ile araştırma görevlileri, üniversitesi adına yurt dışında eğitim görebilmektedir. Bu işlem kararname hazırlanmadan yazışmalar ile gerçekleştirilir. Kişi eğitimini tamamladıktan sonra mecburi hizmetini üniversitesinde tamamlayabilir.

12 3. AKADEMİK GÖREVLENDİRME sayılı Kanunun 33.Maddesi uyarınca Yüksek Lisans (Master) ve Doktora amacı ile yurtdışına Araştırma Görevlisi gönderilmesi işlemleri Belirli tarihlerde Yüksek Lisans (Master) ve Doktora amacı ile yurtdışına Araştırma Görevlisi gönderilmesi için YÖK ten üniversiteye talep yazısı gelmektedir. Terfi/Görevlendirme Bürosu tarafından bu talep yazısı bütün birimlere dağıtılır. YÖK ün istediği şartları sağlayan Araştırma Görevlilerinin bilgileri YÖK e bildirilir. YÖK belirlediği bölümleri ve bölümlere göre kontenjan sayılarını gönderir. Terfi/Görevlendirme Bürosu Fakültelere bu bilgileri iletir. Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile belgeler Üniversite Yönetim Kurulunda değerlendirilir. Buradaki değerlendirmeden ve YÖK ten onay alındıktan sonra belirlenen kişilerin Fakültesine onay bildirilir. Bu işlemlerden sonra ilgili kişi fakültesinden ilişkisini keserek görevlendirildiği yere gidebilir.

13 sayılı Kanunun 36. ve 38. Maddeleri uyarınca Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yapılan görevlendirmeler Madde 38 - Öğretim elemanları: İlgili kurumları ile kendisinin isteği, üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi ve Yükseköğretim kurulunun kararı ile ihtiyaç duyulan konularda, özlük işlemleri kendi kurumlarınca yürütülmek kaydıyla, bakanlıklarda, Silahlı Kuvvetler ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Adli Tıp Kurumu, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Deniz Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Hava Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, kamu kuruluşları ve kamu yararına çalışan kuruluşlar tarafından kurulan vakıflar ile kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumları ve bunların iştiraklerinde, araştırma geliştirme kurumları ve diğer kamu kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilebilirler. Görevlendirilenin ilgili bulunduğu yükseköğretim kurumlarındaki aylık ve diğer ödemeler ile öteki hakları devam eder. Yükseköğretim Kurulunun isteği ve ilgili kamu kuruluşunun onayı ile yükseköğretim kurumları veya birimleri, ilgili adli mercilerin talebi ile adli tıp mevzuatı çerçevesinde adlitıp olaylarında ve diğer adli konularda resmi bilirkişi olarak görevlendirilebilirler. Bu madde uyarınca görevlendirilen elemanlar kendi kurumlarından alacakları aylık ve ödeneklerden başka, görevlendirildikleri kurumlardan alacakları ücret ve ödenekleri döner sermayelere yatırmak zorunda değillerdir sayılı Kanunun 39. ve 40/b Maddesi uyarınca yurtiçi ve yurtdışında kısa ve uzun süreli Öğretim Elemanı görevlendirilmesi işlemleri 2547 sayılı Kanun un 39.maddesi uyarınca 3 ay süreyle görevlendirilir. Ancak ilgili öğretim elemanına ihtiyaç olması halinde her 3 ayın sonunda yeniden görevlendirilir. Bu şekildeki görevlendirmeler 24 ayı geçemez. 24 aylık yapılan görevlendirmenin sonunda Üniversitede 6 yıl çalışma süresini doldurmadıkça tekrar 39. madde kapsamında tam zamanlı aylıklı görevlendirilemez. Kişi ilgili birime müracaat ettikten sonra fakülte yönetim kurulu kararı ile üniversite yönetim kuruluna gönderilir. Onaylanan müraccatlar kişiye ve ilgili birime bildirilir. Eğer kişi Türk ve akraba topluluklarına görevlendiriliyorsa YÖK ten görüş istenir. 40. maddenin (b) fıkrası hükmüne göre yapılan görevlendirmelerde tebligat, işten ayrılma, mehil müddeti ve işe başlama konularında Devlet memurlarına ilişkin hükümler uygulanır.

14 Bu madde veya bu Kanunun 40. maddesinin (b) fıkrası hükümlerine göre yapılan görevlendirmelerde, görevlendirme kararına görev süreleri belirtilir. Bunlara özlük hakları kurumlarında devam etmek kaydıyla görev yapacağı kurumun bulunduğu yer ve özelliklerine göre o kurum kadrolarında çalışanların yararlandıkları ödenek ve diğer haklar ve 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre geçici görev yolluğu, görev yapacağı üniversite bütçesinden ödenir. Bu maddede veya bu Kanunun 40. maddesinin (b) fıkrasında belirtildiği şekilde görevlendirildikleri kendilerine tebliğ edilenlerden kanuni süresi içinde göreve başlamayanlar istifa etmiş sayılırlar. Bu şekilde istifa etmiş sayılanlar, bu hizmeti yerine getirmedikçe herhangi bir yükseköğretim kurumunda yeniden görevlendirilemezler ve diğer kamu kuruluşlarında çalıştırılamazlar. YÖK ten gelen talep yazısı ilgili birime bildirilir. Fakülte Yönetim Kurulundan geçtikten sonra Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile YÖK e yazı yazılır Üniversitemiz Rektör ve Rektör Yardımcıları, Dekan, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, Araştırma ve Uygulama Merkezleri Müdürleri, Dekan Yardımcıları Enstitü ve Yüksekokul Müdür Yardımcıları, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcıları görev sürelerinin başlama ve bitiş tarihlerinin bilgisayar ortamında listeye işlenmesi ve güncelleştirilmesi Rektörlerin görevlendirilmeleri kararname ile yapılmaktadır. Yök ten çıkan kararname Terfi/Görevlendirme bürosu tarafından birimlere bildirilir. Dekan, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürleri, Dekan Yardımcıları Enstitü ve Yüksekokul Müdür Yardımcıları, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcıları Rektör tarafından atanmaktadır. Görev süreleri ile ilgili istatistiki bilgiler tutulmaktadır Üniversitemiz Rektör ve Rektör Yardımcılarının yurtiçi ve yurtdışı görevlendirilmeleri ile izinlerine ilişkin vekâlet yazışmaları DYS işlevleri ile karşılanacaktır. Sadece evrak işlemleri yapılmaktadır Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürlerinin izin ve vekâlet yazışmaları İzin vekalet yazısı için kişisel başvuru yapılır. Başvuru Rektör onayından geçtikten sonra parasal bir durum söz konusu ise ilgili birimin yönetim kurulu kararı alınır. Uzun süreli görevlendirmelerde de mutlaka üniversite yönetim kurulundan karar çıkmaktadır Türkiye Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarına Öğretim Üyesi görevlendirilmesine ilişkin yazılar DYS işlevleri ile karşılanacaktır. Sadece evrak işlemleri yapılmaktadır Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının yurtdışı izinlerine ilişkin yazışmalar YÖK ten talep yazısı gelmektedir. Örneğin; Mimar kökenli öğretim üyesi istenmektedir. Terfi/Görevlendirme Bürosu tarafından ilgli birime yazı iletilmektedir. Terfi/Görevlendirme bürosuna kişinin özgeçmişi ile bilgileri gelir, Rektörden uygundur yazısı alındıktan sonra YÖK e gönderilir.

15 3.9. Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Komisyon üyeliklerine ilişkin yazışmalar Komisyon üyeliklerinin görevlendirme yazıları yazılmaktadır. Terfi/Görevlendirme Bürosu tarafından İlgili kişiye ve Fakültesine bildirim yapılır sayılı Kanunun 33. Maddesi uyarınca yurtdışına gönderilen Araştırma Görevlilerinin pasaport sürelerinin uzatılması, Milli Savunma Bakanlığı ASAL nezdinde askerlik sevk tehir işlemlerinin yürütülmesi, hizmetine ihtiyaç duyulan Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının askerlik sevk tehir işlemlerinin yapılması DYS işlevleri ile karşılanacaktır. Sadece evrak işlemleri yapılmaktadır sayılı Kanunun 39. Maddesi uyarınca yurtdışına çıkacak Öğretim Elemanlarına görev pasaportunun hazırlanması Evrak işlemleri yapılmaktadır. 4. Dereceden sonraki derecelere sahip olan öğretim elemanları için bu büroda pasaport hazırlama işlemi yapılmakadır sayılı Kanunun 33. ve 39. Maddeleri uyarınca yurtdışında maaşlı izinli olarak görevlendirilen Araştırma Görevlilerinin mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında taahhütname ve kefaletname senetlerinin düzenlettirilmesine ilişkin işlemler DYS işlevleri ile karşılanacaktır. Sadece evrak işlemleri yapılmaktadır Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin tez sınavlarında jüri üyesi görevlendirilmesi işlemleri Birimin yazmış olduğu yazı Rektörlük onayına sunulmaktadır Üniversitemiz Öğretim Üyesi olup diğer Üniversitelerde idari görev üstlenenlerin listesi, gibi işlemler Görevlendirmelerle ilgili istatistiki bilgiler tutulmaktadır.

16 4. AKADEMİK TERFİ İNTİBAK GÖREV SÜRESİ 4.1. Terfi 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunun 8. ve 9. Maddeleri uyarınca hak eden Öğretim Elemanlarının Emeklilik Keseneğine Esas Aylığı, Kazanılmış Hak Aylığı ve Görev Aylığında kademe ilerlemesi veya derece yükseltilmesi aylık olarak uygulanmaktadır İntibak S.S.K. Bağ-Kur, Master, Doktora, Sanatta Yeterlilik, Askerlik, Avukatlık Stajı, Hazırlık Öğrenimi değerlendirilme işlemleri Emeklilik İstekle emekliye ayrılma, yaş haddi ile emekliye ayrılma, malulen emekliye ayrılma, resen emekliye ayrılma işlemleri Ücretsiz İzin Doğum nedeniyle verilen ücretsiz izin, yurtdışına yetiştirilmek üzere gönderilenlerle yurtiçine ve yurtdışına sürekli görevle atananların eşlerine verilen ücretsiz izin, Askerlik hizmetini ifa etmek üzere verilen ücretsiz izin, bakmakla mükellef olunanların hastalıklarında verilen ücretsiz izin işlemleri Görev Süresi Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının; yardımcı Doçent için üç yıl, Öğretim Görevlisi için iki yıl, Araştırma Görevlisi için bir yıl, Uzman için iki yıl, Okutman için iki yıl, Kısmi Statü için iki yıl süreyle uzatma işlemleri Hizmet Belgesi Üniversitemiz Öğretim Elemanları Fakülte kanalı ile, Kurumumuz dışında Emekli Sandığına, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur a tabi hizmetleri ile Kurumumuz hizmetlerinin birleştirilmesi ve hizmet yılının çıkarılması işlemleri Borçlanma Askerlik Borçlanması Doktora Borçlanması Avukatlık Stajı Borçlanması Ücretsiz İzin Borçlanması İlgililerin 5434 sayılı Kanun uyarınca borçlandıkları hizmetleri Emekli Keseneği Esas Aylıklarında değerlendirilmesi

17 5. AKADEMİK ARŞİV Akademik Personelin Sicil Dosyalarının Korunması ve düzenlenmesi Sicil Dosyalarının Akademik Ünvanlara göre arşivlenmesi Disiplin ve Ceza Dosyalarının arşivlenmesi Sicil Raporlarının Arşivlenmesi 35. Maddeye göre çalışan personelin sicil dosyalarının arşivlenmesi.

Her ayın ikinci haftası akademik ve idari personelin terfileri kontrol edilir.

Her ayın ikinci haftası akademik ve idari personelin terfileri kontrol edilir. AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL TERFİ İŞLEMLERİ (KADEME-DERECE) Her ayın ikinci haftası akademik ve idari personelin terfileri kontrol edilir. Yapılan terfiler kadro defterine işlendikten sonra bir örneği üst

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Akademik Personel Alımı PERSONEL İŞLERİ Akademik Personel Görevlendirmeleri 2547 Sayılı Kanun 40/a-Maddesi Uyarınca Ders Görevlendirme İşlemleri Yükseköğretim kurumlarında öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI S.NO Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Norm Kadro Planlama ve Aralık 1-Birimlerden norm kadro talep formları 1

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Akademik Şube Müdürlüğü

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Akademik Şube Müdürlüğü Sedat İNCİR Şef - Kadro ihdası, tutulu kadroların serbest bırakılması, dolu kadro değişiklikleri, boş kadro değişikliklerinin teklifi, görüşmeleri, uygulanması, kadro aktarım ve kullanım izni işlemleri,

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Akademik Tayin Şube Müdürlüğü veriler ışığında personel politikasını belirlemek personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, personelin atama, özlük ve emeklilik işleri ile ilgili

Detaylı

Yardımcı Doçent Kadrosuna Yeniden Atama İşlemleri. Başlangıç

Yardımcı Doçent Kadrosuna Yeniden Atama İşlemleri. Başlangıç Yardımcı Doçent Kadrosuna Yeniden Atama İşlemleri İlgili bölüme ve ilgiliye görev süresinin uzatılmasına dair dilekçesi ve bilimsel yayın dosyasının gönderilmesine ilişkin yazı gönderilmesi. İlgili bölümden

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. PERSONEL > Akademik Personel Şube Müdürlüğü

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. PERSONEL > Akademik Personel Şube Müdürlüğü HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı PERSONEL > Akademik Personel Şube Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı idari teşkilatında bulunan Akademik Personel Şube Müdürlüğü'nün başlıca

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Kurul Oluşumu Başlat Fakülte Kurulu, Bölüm Başkanları ile Profesörlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 3, Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Akademik Personel Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Akademik Personel Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Personel Daire Başkanlığı/Akademik Personel Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI GÖREVİ SINIFI ŞUBE MÜDÜRÜ ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIMLARI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIMLARI VE Adı Soyadı 657 Sayılı DMK Daire Başkanı Daire Başkanı Kurumu Bartın Üniversitesi Birimi Personel Daire Başkanlığı İlk Amiri Genel Sekreter Üniversitenin insan gücü planlamasında en iyi teknoloji kullanarak,

Detaylı

Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması

Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması Araştırma Görevlisi Ve Uzman Atama Alt Süreç İş Akış Şeması Taleplerin tespiti Talepler doğrultusunda Rektörlüğe kadro sayısı bildirme Akademik ilanın ulusal gazetede yayımlanması Adayların müracaatı Ön

Detaylı

Personel Daire Başkanlığı

Personel Daire Başkanlığı Personel Daire Başkanlığı i *Akademik Şube Müdürlüğü Adı/Soyadı/Görevi A. Görev ve Sorumlulukları: Yaşar ERARSALAN Akademik Şube Müdürü Akademik personelin kadro kullanma izni alınması; ilan, atama, tayin,

Detaylı

M Said CEYHAN Statüsü. 657 Sayılı DMK Kadro Unvanı Daire Başkanı V. Fiili Görev Unvanı. Dr. Öğr.Üyesi Kurumu. Bartın Üniversitesi Birimi

M Said CEYHAN Statüsü. 657 Sayılı DMK Kadro Unvanı Daire Başkanı V. Fiili Görev Unvanı. Dr. Öğr.Üyesi Kurumu. Bartın Üniversitesi Birimi VE Adı Soyadı M Said CEYHAN 7 Sayılı DMK Daire Başkanı V. Dr. Öğr.Üyesi Kurumu Bartın Üniversitesi Birimi Personel Daire Başkanlığı İlk Amiri Genel Sekreter Üniversitenin insan gücü planlamasında en iyi

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU Doküman No: 1 BAĞLI BİRİMİ : Genel Sekreterlik UNVANI : Personel ADI SOYADI : 124 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Gereğince; Üniversitemizin insan gücü planlaması ve personel politikasıyla ilgili çalışmalar

Detaylı

Sürecin Kaynakları. zaman Sürecin Planlanan Gerçekleştirilen işlemler

Sürecin Kaynakları. zaman Sürecin Planlanan Gerçekleştirilen işlemler ADI ÖLÇÜLEBİLİR PLANLANMASI UYGULANMASI 145 KONTROLÜ (İZLENMESİ ve ÖLÇÜLMESİ) Açılan disiplin soruşturma sayısı 65 Açılan inceleme sayısı 27 Açılan ceza soruşturma sayısı 22 Sonuçlanan disiplin soruşturma

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TANIMI DAYANAĞI ELEKTRONİK 1 912.02.00.00-912.03.00.00 hususi veya hizmet pasaportu çıkarma ve yenileme talepleri

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Eczacılık si Eczacılık si Eczacılık si Eczacılık si Eczacılık si Eczacılık si MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE DİĞER ÖZELSEKTÖR V.B. BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER İLK BAŞVURU MAKAMI PARAF LİSTESİ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1- Hizmet veya Yeşil Pasaport Formu

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI DOKÜMAN LİSTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI DOKÜMAN LİSTESİ İlk Yayın Tarihi : Revizyon Tarihi : 17.05.28 Sayfa No : Sayfa 1 / 7 İÜ/PDB/OŞ- ORGANİZASYON 17.05.28 İÜ/PDB/GT- DAİRE BAŞKANI GÖREV TANIMI İÜ/PDB/GT-02 2547 KADRO VE YAZIŞMA BÜROSU ŞUBE MÜDÜRÜ İÜ/PDB/GT-03

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI DOKÜMAN LİSTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI DOKÜMAN LİSTESİ Sayfa No : 1 / 7 Doküman No Doküman Adı Yayın Tarihi Revizyon Tarihi Rev. No İÜ/PDB/OŞ-01 ORGANİZASYON ŞEMASI İÜ/PDB/GT-01 DAİRE BAŞKANI GÖREV TANIMI İÜ/PDB/GT-02 2547 KADRO VE YAZIŞMA BÜROSU ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

Sayfa 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖZLÜK İŞLERİ BÜROSU İŞ SÜRECİ-1 Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/K ayıt

Sayfa 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖZLÜK İŞLERİ BÜROSU İŞ SÜRECİ-1 Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/K ayıt T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖZLÜK İŞLERİ BÜROSU İŞ SÜRECİ-1 Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/K ayıt Akademik Personel Atama Yazıları ve Yapılan İşlemler Öğretim Üyesi dışındaki Öğretim

Detaylı

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARLARI TABLOSU

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARLARI TABLOSU PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğretim Üyesi Alım İlanı 2 Öğretim Üyesi Açıktan Atama

Detaylı

16/06/2016 Personel Daire Başkanlığı (Namık Kemal Üniversitesi Senatosunun 16/06/ tarih ve 30 sayılı kararı) YÖNERGE

16/06/2016 Personel Daire Başkanlığı (Namık Kemal Üniversitesi Senatosunun 16/06/ tarih ve 30 sayılı kararı) YÖNERGE 16/06/2016 Personel Daire Başkanlığı (Namık Kemal Üniversitesi Senatosunun 16/06/2016-06 tarih ve 30 sayılı kararı) YÖNERGE T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞININ ÇALIŞMA

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI Tarih: 21.03.2017 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI Revizyn Tarihi: Revizyn N: PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI A- PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO ADI İSTENEN BELGELER 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ 1 KPSS İle Atama İşlemleri (İlk Defa Devlet

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU T.C HİTİT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KO HİZMETİ ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER S NO HİZMETİN ADI ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLER BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Ders Kaydı ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. 2 Ders Ekle sil Danışmanı ile ÖBİSİS üzerinden ders seçimi yapılır. Ders Muafiyetleri

Detaylı

2547 Sk. 35. Md. İşlemleri. Profesör (2547 Sk. 26. Md.) 2547 Sk. 31. Md. İşlemleri. Doçent (2547 Sk. 25. Md.) 2547 Sk. 39. Md.

2547 Sk. 35. Md. İşlemleri. Profesör (2547 Sk. 26. Md.) 2547 Sk. 31. Md. İşlemleri. Doçent (2547 Sk. 25. Md.) 2547 Sk. 39. Md. Askerlik İşlemleri İzin İşlemleri Pasaport İşlemleri Emeklilik İşlemleri Terfi - İntibak İşlemleri Mal Beyan İşlemleri Kadro İptal - İhdas İşlemleri Görevden Ayrılma Profesör (2547 Sk. 26. Md.) Doçent

Detaylı

HİZMET STANDARDI TABLOSU

HİZMET STANDARDI TABLOSU HİZMET STANDARDI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLAN MA SÜRESİ 1 Akademik ve İdari Personelin Hususi Pasaport Çıkarma ve Temdit (Süre uzatma) 1- Personelin,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİN 1 302.11.02 Kayıt Dondurma Öğrencinin mazereti nedeniyle eğitimine ara verme isteği. İ.M.Ü Lisans Eğitim- 24. maddesi. Öğrenci 1- ÖİDB 2- (Mazeretin gerçekleştiği tarihten itibaren 30 gün içinde

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Emeklilik isteğinin ve evrakların Rektörlüğe gönderilerek kişinin emekliliğe sevkinin teklif edilmesi

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Emeklilik isteğinin ve evrakların Rektörlüğe gönderilerek kişinin emekliliğe sevkinin teklif edilmesi EMEKLİLİK İŞ AKIŞ ŞEMASI Emeklilik İşlemi Anabilim/Bilim Dalı Başkanlıklarından emekli olacak öğretim üyesi için emeklilik ile ilgili yazının Dekanlık Akademik Personel işlerine gelmesi Emeklilik için

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Personelin terfi işlemleri Herhangi

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. Görev Tanımı ve İş Akış Şeması İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması Sayfa No İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 1. GENEL GÖREV TANIMLARI... 1 1.1. Enstitü Müdürü Görev Tanımı...

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET ENVANTERİ

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET ENVANTERİ HİZMETİN 1 in in Pasaport 912020000 Pasaport Çıkarma Süre Uzatma 5682 Sayılı Pasaport Kanunu Çıkarma Süre Uzatma Talepleri Talepleri 1 Yurtdışında görevlendirildiğine dair ilgili Yönetim Kararı yada lük

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER Hususi pasaport çıkarma ve temdit (Süre uzatma) talepleri Hizmet

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1

İŞ AKIŞ ŞEMASI. İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 ŞEMA ADI AÇIKTAN ATAMA İŞLEMLERİ Akış No: 1 Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından ataması yapılan personelin kararnamesi onaylanarak Fakültemize gönderilir. Teslim alınan kararname ile adı geçen personel

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ Kamu Hizmet Standartları Tablosu PERSONEL İŞLERİ 1 2 3 4 5 6 7 8 İlk defa devlet memuru olarak atanan in Personel nakil (işe başlama ve ayrılma) Aday memurların asalet tasdiki Akademik ve İdari in terfi yıllık izinleri ile ilgili mazeret

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANKARA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 terfi işlemleri Kişinin görevli olduğu birim tarafından gönderilen resmi yazı 1 GÜN 2 Öğrenim Durumundaki Değişikliklerin

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi 2016 Yılı İş Planı Formu OCAK AYI Yürürlük Tarihi:

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi 2016 Yılı İş Planı Formu OCAK AYI Yürürlük Tarihi: 01 Bölüm Sekreterlikleri Öğretim elemanlarının bir önceki yıl izin devirlerinin yapılması Yıllık izin devirlerinin yapılması kaydedilmesi ve enlil sistemine girilmesi ile sonuçlanır 02 Bölüm Sekreterlikleri

Detaylı

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU TAMAMLAN 1 KPSS Açıktan Atama KPSS Açıktan Atama 657 Sayılı Devlet ları 1 Atama Başvuru Formu 2 OSYM ndan alınan KPSS yerleştirme belgesi 3 Onaylı Diploma Örneği 4 6 Adet Fotoğraf 5 Mal Bildirim Formu

Detaylı

İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS

İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS İptal/İhdas listelerinin hazırlanması Üst yazı ile YÖK, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı na Devlet Personel Başkanlığının İptal/ İhdas toplantı tarihinin Üniversitemize

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ Niğde Üniversitesi Ömer Halisdemir Üniversitesi Yazışmalar 30 M Müdürlük makamına imzaya sunulmak üzere birimlerden gelen evrak kontrol edilmesi, sıralanması ve imzaya hazır hale getirilmesi. H İmzaya

Detaylı

SÜREÇ EL KİTABI. İdari Kadro Başvuru Değerlendirme ve Atama Süreci Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğü.

SÜREÇ EL KİTABI. İdari Kadro Başvuru Değerlendirme ve Atama Süreci Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğü. 30..207 /5 Sürecin Tanımı Süreç Sahibi 2 Süreç No İdari Kadro Başvuru Değerlendirme ve Atama Süreci Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğü 08.0.0 Sürecin Amacı Başvuruların değerlendirilmesi

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU HĐZMET ENVANTERĐ TABLOSU

T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU HĐZMET ENVANTERĐ TABLOSU ADI TANIMI DAYANDIĞI 01 300 Öğrenci Kimliği Değişikliği/Yenileme Kaybolan ya da kullanılamayan kimliğin yerine yeni kimlik çıkarılması 2) Hizmet Bedeli Dekontu - 02 301.03 Dikey Geçiş İşlemleri Öğrencinin

Detaylı

447 - ZİRAAT FAKÜLTESİ UYGULAMA LİSTESİ

447 - ZİRAAT FAKÜLTESİ UYGULAMA LİSTESİ 447 - ZİRAAT FAKÜLTESİ UYGULAMA LİSTESİ 1 - Senato ve Kurul Sekretarya İşlemleri Süreci 1.3 - Akademik Kurul Altsüreci 1.3.1 - Akademik Kurul İşlemleri 1.4 - Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Personel Dairesi Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Personel Dairesi Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sayfa No 1/7 1 KPSS, EKPSS, 2828 SHK, 3713 TMK İle Açıktan Atama 1-ÖSYM ve DPB Tarafından Kurumumuza Gönderilen Yerleştirme Yazısı 2-Yerleştirme Sonuç Belgesi 3-Diplomanın Aslı ve Fotokopisi 4-Nüfus Cüzdanının

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM SÜRECİ

YABANCI UYRUKLU ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM SÜRECİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM SÜRECİ İş Akışı 1. İlgili bölüm başkanlığı tarafından gerekçesi ile birlikte teklif edilip Rektörlükçe onaylanan öğretim üyesi ile irtibata geçilmesi. 2. Dekanlık/Bölüm

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI PROSEDÜRÜ :2015 Kapsamında Prosedürün kapsamı genişletilmiştir.

İNSAN KAYNAKLARI PROSEDÜRÜ :2015 Kapsamında Prosedürün kapsamı genişletilmiştir. Sayfa 1/18 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 15.05.2017 İlk yayın. 01 18.10.2018 9001:2015 Kapsamında Prosedürün kapsamı genişletilmiştir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Erzincan Binali

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 2547 SAYILI KANUNUN 33/a MADDESİ UYARINCA ÜNİVERSİTEMİZ KADROSUNDA OLUP, ÖYP KAPSAMINDA BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPACAK ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

2.KAPSAM Bu prosedür, Aksaray Üniversitesi akademik ve idari personelini kapsar.

2.KAPSAM Bu prosedür, Aksaray Üniversitesi akademik ve idari personelini kapsar. Sayfa No 1/16 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi nin insan gücü planlaması, personelin atama, özlük, terfi, emeklilik, görevlendirme vb. işlemlerinin yapılmasına ilişkin esas ve yöntemleri

Detaylı

EK-2 SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

EK-2 SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER EK-2 SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kontenjan ve Koşulların Belirlenmesi

Detaylı

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci

1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekan Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili öğretim

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Dekan Yardımcıları Dekan

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Dekan Yardımcıları Dekan T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim Adı : Personel İşleri ORGANİZASYON BİLGİLERİ Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Yardımcıları Personel : Esen ÜSTÜNEL/Şef

Detaylı

T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ ŞEMALARI Askerlik İşlemleri İzin İşlemleri Pasaport İşlemleri Emeklilik İşlemleri Terfi - İntibak İşlemleri Mal Beyan İşlemleri

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Bölümden başvuru yapan araştırma görevlisinin dilekçesi ve eklerinin gelmesi. İlgilinin dilekçesinin ve eklerinin incelenmesi

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Bölümden başvuru yapan araştırma görevlisinin dilekçesi ve eklerinin gelmesi. İlgilinin dilekçesinin ve eklerinin incelenmesi 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesine göre görevlendirme işlemleri 1 Gün 2 saat 39 Dakika Bölümden başvuru yapan araştırma görevlisinin dilekçesi ve eklerinin gelmesi 1 1-DİLKÇ 2-ÖZGÇMİŞ 3-LİSANS DİPLOMASI

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Toplam Süre : gün 5 saat PERSONEL SGK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI 08.01.2015 Toplam Süre : gün 5 saat Gerektiğinde 1 saat 1 saat 1 saat Personelin Fakültemize naklen veya açıktan atanması, ya da nakil, istifa, emeklilik, ölüm gibi

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. : Personel İşleri Şefliği

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI. : Personel İşleri Şefliği T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim Adı : Personel İşleri Şefliği ORGANİZASYON BİLGİLERİ Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri Dekan Yardımcıları

Detaylı

EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Öğrenci Kontenjan ve Koşulların Belirlenmesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM ASÜRESİ (EN

Detaylı

ÇANAKKALE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

ÇANAKKALE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ÇANAKKALE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Açıktan Atama İşlemleri

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ. Fen Bilimleri. Enstitüsü. Fen Bilimleri.

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ. Fen Bilimleri. Enstitüsü. Fen Bilimleri. HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN

Detaylı

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 İş Başvurusu 1-Dilekçe, 2-Özgeçmiş, 3-CV 7 GÜN 2 İlk defa devlet memurluğuna alınma 1-ÖSYM Başkanlığından gelen atanacakların listesi, 3- Nüfus cüzdan sureti 5-Sağlık raporu 7-İkametgah belgesi, 8-Mal

Detaylı

c) İdari personelin hizmet öncesi ve hizmetiçi eğitimi programlarını düzenlemek ve uygulamak, Daire Başkanı

c) İdari personelin hizmet öncesi ve hizmetiçi eğitimi programlarını düzenlemek ve uygulamak, Daire Başkanı PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 29. Maddesi çerçevesinde nın görevleri aşağıdaki şekilde hüküm

Detaylı

Terörle Mücadele Kanununa göre 3- Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden)

Terörle Mücadele Kanununa göre 3- Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTI TABLOSU HİZMETİN SIRA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Yerleştirme Sonuç Belgesi 2- Kpss Sınav Sonuç Belgesi 3-

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: 40-d Maddesine Göre Ders Vermek Üzere Görevlendirme İşlemleri

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: 40-d Maddesine Göre Ders Vermek Üzere Görevlendirme İşlemleri İş Akış Şemaları: 40-d Maddesine Göre Ders Vermek Üzere Görevlendirme İşlemleri DOSYA NO : 49800447-8.1 Sorumlular Dönem Öncesinde lisansüstü programlarında bulunan ve enstitüce verilemeyecek olan derslerin

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU SÜREÇ ADI İzin İşlemleri Süreç Kodu : 62-9.6. İzin formu doldurularak Bölüm ya da birime verilir. Bölüm Başkanı ya da birim yetkilisi paraf ve imza ile birlikte formu Dekanlığa gönderir. Personel birimince

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANI

PERSONEL DAİRE BAŞKANI PERSONEL DAİRE BAŞKANI Üniversitemiz 27 Haziran 1987 tarihinde 3389 sayılı yasa ile kurulmuş olup, Personel Dairesi Başkanlığı 124 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 29. maddesinde belirtilen; Üniversitenin

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 1 Başvuru Alımı Kadro Belirleme YÖK tarafından gönderilen listeyi, ÖYP kapsamında yetiştirilmek üzere Üniversitemiz kadrolarına atanacak Kadro Tablo

Detaylı

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ

KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ KTÜ ARAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ SÜREÇLERİ Bu Süreç İçerisinde Tanımlananlar; 4- AKADEMİK-İDARİ PERSONEL MAZERET- YILLIK İZİN ALMA SÜRECİ 5- AKADEMİK PERSONEL ALIMI İŞLEMLERİ SÜRECİ 6- EVRAK AKIŞI İŞLEMLERİ

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON ŞEMASI

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON ŞEMASI PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON ŞEMASI DAİRE BAŞKANI Özel Kalem Akademik Personel Şube Müdürlüğü İdari Personel Şube Müdürlüğü Maaş Tahakkuk İşleri Şube Müdürlüğü Eğitim ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü

Detaylı

İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS

İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS İptal/İhdas listelerinin hazırlanması Üst yazı ile YÖK, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı na Devlet Personel Başkanlığının İptal/ İhdas toplantı tarihinin Üniversitemize

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İŞBÖLÜMÜ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İŞBÖLÜMÜ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ İŞBÖLÜMÜ Görev No GÖREVİN KONUSU GÖREVLİLER NOT AKADEMİK PERSONEL BİRİMİ 1 YÖKSİS işlemlerini yürütmek (Kadro işlemleri, ilan işlemleri, kişi ekleme çıkarmagüncelleme)

Detaylı

İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS

İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS İDARİ KADRO İPTAL/İHDAS İptal/İhdas listelerinin hazırlanması Üst yazı ile YÖK, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı na Devlet Personel Başkanlığının İptal/ İhdas toplantı tarihinin Üniversitemize

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HASSAS GÖREVLER

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HASSAS GÖREVLER 1. İdari-Akademik kadroların tenkis- tahsis, iptal-ihdas işlemlerinin zamanında yapılıp sonuçlarının takip edilmesi. 2. İdari personel atama işlemleri. 3. Akademik atama işlemleri 4. Akademik ve idari

Detaylı

Öğrenci İşleri. 1-Dilekçe 2- Mazeret Belgesi. Bürosu. Öğrenci İşleri. Bürosu

Öğrenci İşleri. 1-Dilekçe 2- Mazeret Belgesi. Bürosu. Öğrenci İşleri. Bürosu Mazeret Sınav Başvurusu Sınav Sonuçlarına İtiraz Yatay Geçiş İşlemleri Transkrip Belgesi Öğrenci Belgesi SIRA NO MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Personel İşleri Şefliği GÖREV VE SORUMLULUKLARI

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU. : Personel İşleri Şefliği GÖREV VE SORUMLULUKLARI : İşleri Şefliği Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan Yardımcıları/Dekan : Mustafa ASLAN/Şef Övsel ÇUHA/Bilgisayar İşletmeni Levent KARAAĞAÇ/Bilgisayar İşletmeni Murat ÇETİNOĞLU/Şoför GÖREV

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 02 Gelen Evrakların EBYS sistemi kayıdı, İlgili Birimlere Havalesinin Yapılması. Kişi ve Kurumlara Giden Evrakların EBYS işlemlerinin tamamlanması, gönderilmesi/posta Resmi Yazının Aslı ve Zimmet Defteri

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA SÜRESİ Kablolu internet Bağlantısı Resmi Yazıyla 0 Gün 2 Kablosuz internet Bağlantısı Sözlü Başvuru 5 Dakika 3

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI S.N. HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER HİZMET TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Ders Kayıtları ÖBİSİS Programından Giriş yapılarak internet

Detaylı

Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi nde insan kaynakları yönetiminin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktadır.

Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi nde insan kaynakları yönetiminin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktadır. Tarih ve Sayı: 21/09/2018-274586 Sayfa : 1/36 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi nde insan kaynakları yönetiminin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktadır. 2.KAPSAM Personel Planlama

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Göreve Başlama

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Göreve Başlama İş Akış Şemaları: Göreve Başlama DOSYA NO : 27668066-8.5 SORUMLULAR Naklen, Tayin, Geçici Görevlendirme Göreve Atama (Başlama) Evrakları Gelir (Hazırlanır). Evrak Kayıt Birimi Personel Kimlik Formu Mal

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI S.N. HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER HİZMET TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Ders Kayıtları ÖBİSİS Programından 1 hafta Giriş yapılarak

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Ek1 1 2 3 4 5 6 7 8 91202 91203 92900 900 90202 90311 90311 90201 ve in Hususi Pasaport Çıkarma ve Temdit (Süre uzatma) ve in Hizmet Pasaportu Çıkarma ve Temdit (Süre uzatma) ve

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU PRSONL İŞLRİ BİRİMİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.3. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI Yurtiçi ve Yurtdışı Görevlendirmeler Öğretim Elemanı Başvuru Alım 3 İzin 4 5 6 7 Askerlik Borçlanması Hizmet Belgesi Talepleri Emeklilik Talepleri İşe Başlama ve Ayrılma CELAL

Detaylı

Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi nde insan kaynakları yönetiminin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktadır.

Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi nde insan kaynakları yönetiminin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktadır. Sayfa : 1/36 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi nde insan kaynakları yönetiminin işleyişine yönelik bir sistem oluşturmaktadır. 2.KAPSAM Personel Planlama İşlemleri Süreci, Personel İstihdam

Detaylı

Kamu Hizmet Envanteri Tablosu

Kamu Hizmet Envanteri Tablosu TC u Müdürlüğü SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ ve STANDARTLARI

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ ve STANDARTLARI ADI TANIMI DAYANDIĞI MEVZUATIN ADI İÇ () SUNUM ELEKTRONİK OLARAK HİZMET ENVANTERİ ve I 1 2 3 ve İdari in Hususi Pasaport Çıkarma ve Temdit(Süre Uzatma) ve İdari in Hizmet Pasaportu Çıkarma ve Temdit(Süre

Detaylı