Hukuk Fakültesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hukuk Fakültesi 2015-2016"

Transkript

1 Hukuk Fakültesi

2

3 Dekanın Mesajı Değerli Arkadaşlar, Öncelikle adaleti sağlamaya ilişkin mesleki eğitim ve öğretimin yapıldığı Hukuk Fakültesi nde okuma düşüncesinde olan sizleri gönülden kutluyorum. Sizleri, etik değerlerle donatılmış, hukukun üstünlüğüne ve evrensel ilkelerine bağlı, içinde yaşadığı toplumu tanıyan, özgürlükçü, çağdaş, rekabete açık, yeni ve öncü bilgiye ulaşmayı hedefleyen, yeni sorunlara çözüm üretebilecek yeterli teorik ve uygulama bilgisine sahip, ulusal, uluslararası düzenleme ve uluslar üstü yaklaşımları bilen ve uygulayan; uluslararası ve disiplinler arası işbirliği ile her türlü kaynağı etkili ve verimli kullanan adil hukukçular olarak yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Sizleri daha donanımlı hukukçular olarak yetiştirmek amacıyla, hukuk fakülteleri programlarında mutlaka bulunması gereken derslerin yanında, programımızda, Siyaset Bilimi, Bilişim Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku, Banka Hukuku, İmar Hukuku, Spor Hukuku, Basın Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku, Sağlık Hukuku, Gen Hukuku, Tüketici Hukuku, Avrupa Sözleşme Hukuku, Uluslararası Satım Hukuku, Mukayeseli Satım Hukuku, Kooperatif Hukuku, Çocuk Hukuku, Trafik Hukuku, Ombudsmanlık ve İlaç Hukuku gibi seçimlik derslere, yabancı hukuk sistemleri ile bağlantılı International Human Rights Law, Public International Law, International Criminal Law, European Union Law, Introduction to Turkish Law ve Introduction to Common Law gibi derslere ve klinik eğitim kapsamında staj ve sanal duruşma uygulamalarına yer vermekteyiz. Bunun yanı sıra gerçekleştirdiğimiz anlaşmalarla Erasmus ve yurt dışında Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde yaz ve kış okulu programlarına katılma ve yabancı yargı sistemlerini yakından tanıma imkanı da sunabilmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ülkemizin çeşitli illerinden ve yurtdışından iyi bir hukuk eğitimi alabilmek için Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi çatısı altında bir araya gelmeyi düşünen sevgili öğrenciler; gönlünüzden geçen Hukuk Fakültesi ni kazanmanızı ve eğitim süreniz boyunca başarılı olmanızı temenni eder, en iyi dileklerimi sunarım. Prof. Dr. Murat ŞEN Dekan

4 Hukuk

5 Misyon - Vizyon FAKÜLTEMİZ Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2008 yılında İç Anadolu nun gözde şehirlerinden biri olan Kayseri de kurulmuş ve ilk öğrencilerini akademik yılında alarak ilk mezunlarını akademik yılında vermiştir. Günümüz dünyasında, tüm alanlarda olduğu gibi hukuk sahasında da yeni bakış açılarının ortaya konulmasının zorunlu hale geldiği bilinciyle hareket eden Fakültemiz, ulusal ve uluslararası yargı sisteminde görev alacak, çağdaş, üstün nitelikli, geleceği görebilen, iç hukuk düzenlemelerinin yanı sıra uluslararası ve uluslarüstü hukuk düzenlemelerini ve uygulamalarını bilen, iyi ve adil hukukçular yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda Fakültemizde, öğrendiklerini sorgulayan ve araştıran, ulusal ve uluslararası rekabete hazır ve açık, ortaya çıkan yeni sorunlara çözüm üretebilecek yeterli teorik ve uygulama bilgisine sahip nitelikli hukukçular yetiştirilmektedir. MİSYONUMUZ 1. Etik değerlerle donatılmış, 2. İnsanlık onuruna saygılı, 3. Hukukun üstünlüğüne ve evrensel ilkelerine bağlı, 4. Geleceği görebilen, yeni ve öncü bilgiye ulaşmayı hedefleyen, aktif bir yabancı dil eğitimi eşliğinde teorik eğitimi uygulamalı eğitim ile birleştiren, yeni sorunlara çözüm üretebilecek yeterli teorik ve uygulama bilgisine sahip, rekabete açık, özgürlükçü, çağdaş, içinde yaşadığı toplumu tanıyan, milli bilinç ve özgüven sahibi, 5. Ulusal ve uluslararası düzenlemelerle uluslar üstü yaklaşımları bilen, uygulayan, disiplinler arası işbirliği ile her türlü kaynağı etkili ve verimli kullanan, 6. Ulusal ve uluslararası hukuk düzenlerine yönelik nitelikli ve adil hukukçular yetiştirmek ve bilimsel bir disiplin olan hukuka katkıda bulunmak görevimizdir. VİZYONUMUZ 1. Nitelikli eğitim-öğretim sunmak, 2. Bilimsel çalışmalarla hukukun gelişimine katkıda bulunmak, 3. Ulusal ve uluslararası alanda saygınlık kazanmış bir fakülte konumuna ulaşmak, 4. Fikri ve vicdanı hür, üstün nitelikli hukukçular yetiştirmektir.

6

7 Hukuk KARİYER İMKANLARI Hakimlik Savcılık Avukatlık Noterlik Kaymakamlık Müfettişlik Akademisyenlik Hukuk Müşavirliği Bürokrasi ve özel sektör alanlarında üst düzey yöneticilik UYGULAMALI EĞİTİM VE ÖĞRENCİ STAJI Öğretilen bilgi kadar bilginin nasıl öğretildiği de önemlidir. Bu önemli noktadan hareketle üstün nitelikli hukukçular yetiştirmeyi amaçlayan Fakültemizde, teorik dersler pratik (uygulama) çalışmalarla desteklenerek öğrencilerin gerekli donanıma sahip olmaları sağlanmaktadır. Gerçek bir duruşma salonu şeklinde düzenlenen derslikte, teorik derslerin pratik uygulaması yapılmakta, lisans eğitimi aşamasında öğrenciler meslek hayatına hazırlanmaktadırlar. Bu amaçla farazi duruşmalar yapılarak öğrencilerimiz, adliyelerdeki sona ermiş dava dosyası örneklerindeki konular üzerinden yaşanmış gerçek hayat olaylarının uygulamasını yapma imkanına ulaşabilmektedirler. Uygulama imkânı sadece Fakültedeki derslikle sınırlı bulunmamakta aynı zamanda teorik bilgilerin pekiştirilmesi ve uygulama yetisinin kazanılması amacıyla yirmi işgünü süren öğrenci stajı zorunlu tutulmaktadır.

8 Hukuk TEKNOLOJİNİN ETKİN KULLANIMI Öğrencilerimiz, kendilerine üniversitemiz tarafından sunulan kablosuz internet bağlantısı, hukuk ve diğer alanlardaki veri tabanlarına kolay ulaşım gibi imkanlarla ders anında dahi ilgili mevzuat ve yargı kararlarından yararlanabilmektedirler. GENEL BİLGİLER Puan Türü TM-3 Eğitim Dili Türkçe İngilizce Hazırlık Seçmeli Eğitim Süresi 4 yıl YABANCI DİL Fakültemizin temel amaçlarından biri İngilizce bilen hukukçu yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda seçmeli hazırlık sınıfı eğitimi sunulmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinin sonunda belirli bir dil düzeyine ulaşmasının sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz eğitim-öğretim dönemi boyunca İngilizce olarak işlenen seçimlik hukuk derslerini alabilmekte ve bu sayede Legal Writing(Hukuki Yazışmalar), Contract Law(Sözleşme Hukuku) gibi derslerle hukuk alanında uluslararası düzeyde hukuk metinlerini inceleme imkanına sahip olabilmektedirler. Ayrıca yurt dışında anlaşmalı olduğumuz ABD, Almanya, İsveç, İtalya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore gibi ülkelerdeki Hukuk Fakültelerinde, gerek Erasmus programı ve gerekse yaz ve kış okulu imkanı da sayesinde öğrencilerimize farklı hukuk sistemlerini yerinde görebilme fırsatını yakalayabilmektedirler. ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ Uluslararası işbirliği kapsamında Fakültemiz, ikili anlaşmalarla İsveç, İtalya, Almanya, Çek Cumhuriyeti gibi birçok Avrupa ülkesindeki Hukuk Fakülteleri ile Erasmus kapsamında karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimini gerçekleştirmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz Avrupa hukuk sisteminin işleyişini yakından tanıma imkanı bulmakta; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Topluluğu Adalet Divanı gibi pek çok yargısal kurumun işleyişini yerinde görme imkânına sahip olmaktadır. Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda ve Güney Kore gibi ülkelerle yapılan işbirliği çerçevesinde Fakültemiz öğrencileri, yaz ve kış okuluna katılmanın yanı sıra Amerikan hukuk sistemini ve yabancı hukuk sistemlerini yakından tanıma imkânı bulmaktadır.

9 Hukuk Yabancı Öğretim Üyeleri Hukuk Fakültesinde Öğretim üyesi değişim programı çerçevesinde yurt dışından gelen yabancı öğretim üyeleri fakültemizde pek çok ders vermiştir. Introduction to American Law ve American Civil Procedure Law dersleri Prof. Dr. Jeffrey E. Thomas tarafından; Europen Union Law dersi Almanya Lüneburg Üniversitesi nden Prof. Dr. Jürgen W. Simon tarafından; International Human Rights Law dersi Doç. Dr. Rana Lehnardt tarafından; Contract Law dersi Lecturer Mark Lehnardt tarafından; Introduction to Turkish Law, European Union Law ve International Human Rights Law dersleri de Doç. Dr. Ferhad Mehdiyev tarafından verilmiştir. ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ YURT DIŞI EĞİTİM PROGRAMI OLAN ÜNİVERSİTELER ÌÌThe University of Rostock (Universität Rostock), Almanya ÌÌUniversity of Sassari, İtalya ÌÌÖrebro University School of Law, İsveç ÌÌMetropolitan University Prague, Çek Cumhuriyeti ÌÌHankuk University of Foreign Studies Law School, Güney Kore ÌÌBelmont University College of Law, Amerika Birleşik Devletleri Belmont Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yaptığımız yaz okulu programı: Fakültemiz ABD nin Tennessee eyaletindeki Belmont Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile 14 Haziran-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında ortaklaşa yaz okulu programı düzenlemiştir. Dekanımız Prof. Dr. Murat Şen in de katıldığı bu programda Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi 18 genç hukukçu adayı, Belmont Üniversitesi nin kampüsünün bulunduğu Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashville şehrinde, Amerikan Hukuk sistemine ilişkin dersler almışlardır. Eyaletin yüksek mahkemesi ve meclisi gibi önemli kurumlar ziyaret edilmiştir. Yüksek mahkemeyi ziyaret eden öğrencilerimiz kendilerine rehberlik eden Yüksek Mahkeme Genel Sekreterinden konu hakkında ayrıntılı bilgi almışlardır. Birçok hukukçunun arzuladığı ancak gerçekleştiremediği bir imkanı yakalayan öğrenciler, yetkililerden, birinci ağızdan uygulamalı bilgi almanın mutluluğunu yaşamışlardır. Bu program Türk hukukundan farklı bir hukuk sistemini tanıtmanın yanında yeni bir ülkeyi tanıma fırsatı da sağlamıştır. Bu bağlamda CNN ve coca cola gibi firma ziyaretlerinin yanı sıra Ruby Falls gibi turistik geziler de gerçekleştirilmiştir. Farklı bir ülkede arkadaşlıklar kurmanın yanı sıra, farklı bir hukuk sistemine sahip toplumun içinde bulunup gözlem yapma fırsatı yakalayan genç hukukçular, programa katılmaktan son derece memnun olduklarını ifade etmişlerdir.

10

11 Hukuk ÇİFT ANADAL İMKANI Çift anadal programı, başarı şartını gerçekleştiren öğrencilerin Melikşah Üniversitesi nin diğer bir programını da eş zamanlı olarak okuyup iki ayrı diploma alabilmesine imkân sağlayan programdır. Bu bağlamda Hukuk Fakültesini okuyan bir öğrencinin şartlarını gerçekleştirmesi halinde eşzamanlı olarak Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik veya Psikoloji gibi bir programı da okuyarak o programın da diplomasına sahip olması mümkündür. y Çift anadal programı Melikşah Üniversitesi nde yürütülen programlar arasında açılabilmekte ve öğrenci, duyurulmuş olan çift anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü ve en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilmektedir. y Öğrencinin çift anadal diploma programına başvurabilmesi için başvurduğu döneme kadar anadal diploma programında aldığı tüm kredili derslerin başarıyla tamamlaması gerekmektedir. Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 olan ve aynı zamanda anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20 de bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilmektedir. y Çift anadal programındaki öğrenci, anadal diploma programında kurum içi geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilmektedir. y Çift anadal programından ayrılan bir öğrenci, yandal programının tüm gereklerini yerine getirmişse yandal sertifikası almaya hak kazanmaktadır. YANDAL İMKANI Yandal programı, kendi bölümünün lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda öğrenim görmelerini ve disiplinler arası birikime sahip olmalarını sağlamaktadır. y Öğrenciler, lisans öğrenimi sırasında aynı anda bir yan dal programına kaydolabilmektedir. Bu programa başvuracak öğrencilerin başvurduğu yarıyıla kadar aldığı tüm kredili dersleri başarıyla tamamlaması şarttır. Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının da 4.00 üzerinden en az 2.50 olması gerekmektedir. y Başvurular, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında yapılmaktadır. Bir yandal programındaki derslerin kredisi toplamda en az 18, en çok 24 olabilir. y Öğrencinin yandal programındaki başarı durumu, anadal programındaki mezuniyetini etkilememektedir. Yandal programını tamamlayan öğrenciye eğitim aldığı alanda sadece başarı belgesi (yandal sertifikası) düzenlenmektedir. Bu belge diploma yerine geçmemektedir.

12 Bilimsel Etkinlikler FAKÜLTEMİZDE BİLİMSEL ETKİNLİKLER Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak güncel hukuki gelişmeleri sempozyum, panel, konferans gibi etkinliklerle ele almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cilt 1, Sayı 1, Haziran 2012 Cilt 3, Sayı 2, Aralık 2014 y Mukayeseli Hukuk Semineri düzenlendi. y Uluslararası Milletlerarası Satım Hukuku (CISG) Sempozyumu tertip edildi. y Eğitimden Hayata Avukatlık Mesleği konulu bir panel gerçekleştirildi. y 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında Kadın ve Şiddet konulu panel düzenlendi. y Japon öğrencilerin de katılımıyla Etnik Sorunlar üzerine bir konferans tertiplendi. y Güney Kore de The Development of Law in a Connected World ve Azerbaycan da Hukuk Devletinin Güncel Sorunları konulu Uluslararası sempozyumlar düzenlendi. y Sözleşme Hukukunun Temel Problemleri Melikşah ta konuşuldu. y Avukatlık Kanun Taslağı Üzerine HSYK üyesi ve Kayseri Baro Başkanı ile söyleşi yapıldı. y Karşılaştırmalı Anayasa Hukukunda Din ve Vicdan Özgürlüğü konuşuldu. y Gözyaşının Dinmediği Topraklar: Türk-İslam Coğrafyasında İnsan Hakları İhlalleri paneli yapıldı. y Uluslararası Türk ve Kore Hukukunda Yargı Sempozyumu ilklerden biriydi. y Azerbaycan 2020: Geleceğe Bakış Geliştirme Strateji Sürecinde İnsan Haklarının Etkili Korunması tartışıldı. y Demokratikleşme Paketi konulu panel gerçekleştirildi. y Başkanlık Sistemi ve Türkiye Konferansı gerçekleştirildi. y Hocalı Katliamı Melikşah ta konuşuldu. y İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması paneli yapıldı. y 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu Sempozyumu yapıldı. y Gen Hukuku Sempozyumu Türkiye de ilk kez Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesinde gerçekleştirildi.

13 Sosyal ve Kültürel Etkinlikler FAKÜLTEMİZDE SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Öğretim Elemanı, öğrenci ve öğrenci kulüplerinin katılımlarıyla pek çok sosyal ve kültürel etkinlik düzenlemiştir. Bu etkinliklerden başlıcaları şunlardır: y Kayseri Marina da yapılan kahvaltıda Dekan, Öğretim Üyesi ve öğrencilerin buluşması, y Öğretim Üyeleri ve öğrencilerle birlikte Konya gibi tarihi ve turistik mekânlara yapılan geziler, y Yaklaştıkça uzaklaşan ve uzaklaştıkça yaklaşan Erciyes Dağı nda, Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin kaynaşmasını sağlayan Kayseri nin yerel değeri sucuk ekmek partisi, y Türkiye nin önemli hukuk bürolarından seçkin hukukçuların, avukatların öğrencilerle söyleşileri, y Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Adalet Akademisi gezisi, y Hukuk Fakültelerinin laboratuvarı sayılan adliyelere yapılan geziler, y Bir meslek teşekkülü olan Barolara ziyaret (Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin Kayseri Barosu nu ziyaretleri), y Öğrencilerle yapılan tanışma toplantıları, y Oryantasyon günleri, toplantı ve programları, y Öğrenci kulüpleriyle yapılan sosyal etkinlikler, y Hukuk Fakültesi mezuniyet programı, y Cumhuriyet Başsavcıları ile söyleşiler (Kayseri Cumhuriyet Başsavcısının öğrencilerle söyleşi programı), y Sosyal içerikli seminer programları (Ahmet Şerif İzgören ile Geleceği Yönetmek konulu seminer), y Yurtdışında gerçekleştirilen yaz ve kış okulu programları (ABD nin Belmont Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yaz okulu programının gerçekleştirilmesi), y Yurtdışındaki üniversiteler, kurum ve kuruluşlar ile yapılan işbirliği programları (Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ile Hukuk Devletinin Güncel Sorunları konulu konferans), y Hukuk Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu.

14 Lisans Ders Programı Sanal Duruşma İzle LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Dersin Adı Dersin Adı Hukuk Başlangıcı Hukuk Metodolojisi Anayasa Hukuku Genel Teorisi Türk Anayasa Hukuku Medeni Hukuk-I (Giriş-Kişiler Hukuku) Medeni Hukuk- II (Aile Hukuku) Türk Dili-I Türk Dili - II Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Academic Reading and Writing- I Academic Reading and Writing-II Proficiency B1-I Proficiency B1-II Seçimlik Ders İktisat Ortak Seçmeli Ders Seçimlik Ders Seçimlik Ders İKİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Dersin Adı Dersin Adı Ceza Hukuku Genel Hükümler-I Ceza Hukuku Genel Hükümler-II Borçlar Hukuku Genel Hükümler-I Borçlar Hukuku Genel Hükümler-II İdare Hukuku-I İdare Hukuku-II Türk Hukuk Tarihi-I Türk Hukuk Tarihi-II Devletler Genel Hukuku İnsan Hakları Hukuku Hukuk Felsefesi Hukuk Sosyolojisi Research Paper and Writing and Presentation-I/Proficiency B2-I Research Paper and Writing and Presentation-II/ Proficiency B2-II Seçimlik Ders Seçimlik Ders Seçimlik Ders ÜÇÜNCÜ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Dersin Adı Dersin Adı Ceza Özel Hukuku-I Ceza Özel Hukuku-II Eşya Hukuku-I Eşya Hukuku-II Medeni Usul Hukuku-I Medeni Usul Hukuku-II Ticari İşletme Hukuku Şirketler Hukuku Borçlar Hukuku Özel Hükümler-I Borçlar Hukuku Özel Hükümler-II Mali Hukuk Vergi Hukuku İdari Yargı Seçimlik Ders Seçimlik Ders Seçimlik Ders DÖRDÜNCÜ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Dersin Adı Dersin Adı Ceza Yargılaması Hukuku-I Ceza Yargılaması Hukuku-II Miras Hukuku-I Miras Hukuku-II Kıymetli Evrak Hukuku Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku İcra Hukuku İflas Hukuku Bireysel İş Hukuku Toplu İş Hukuku Adli Tıp Sosyal Güvenlik Hukuku Bitirme Stajı Devletler Özel Hukuku Bağlama Kuralları Vatandaşlık ve Yabancılar Hukuku Seçimlik Ders Seçimlik Ders Seçimlik Ders

15 Lisans Ders Programı LİSANS PROGRAMI SEÇİMLİK DERSLER Roma Hukuku Rekabet Hukuku Siyaset Bilimi Seçim Hukuku Hukuk ve Ekonomi Avrupa İnsan Hakları Hukuku Yargı Örgütü Hukuku Reklam Hukuku Introduction to the European Union Azerbaycan Hukukuna Giriş Issues in Global Politics Kooperatif Hukuku Diksiyon ve Konuşma Atipik Sözleşmeler Muhasebe Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Siyasi Tarih Adli Metinler ve Meslek Kuralları Legal Writing Özelleştirme Hukuku Viktimoloji Memur Hukuku Constitutional Law İletişim Hukuku Türk Dış Politikası International Politics and Law Anglo-Sakson Hukukuna Giriş International Commercial Law Siyaset Sosyolojisi Aile Düzenine Karşı Suçlar Bilimsel Araştırma Teknikleri International Political Economy Türk Siyasetinde Güncel Meseleler Patent Hukuku Siyasal Partiler Hukuku Türk Siyasal Rejimi Introduction to Turkish Law İnşaat Hukuku Einführung Ins Türkische Recht Uzay ve Hava Hukuku Kavaidi Külliye Introduction to Common Law Anayasa Yargısı İş Sağlığı Güvenliği Hukuku Hukuk Devleti ve İktidar Kuramı Maden Hukuku Kadın Hukuku ve Ailenin Korunması Spor Hukuku Temel Bilişim Teknolojileri Basın İş Hukuku Adli Yazışma ve Tebligat Hukuku Avrupa Birliği Mülteci Hukuku Başkanlık Sistemi Milletlerarası Tahkim Hukuku European Union Law Vergi Suçları ve Cezaları Contract Law Türk Demokrasi Uygulamaları Bilgi Hukuku İmar Hukuku Uluslararası İlişkiler Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri Kriminoloji International Criminal Law Çevre Hukuku Hukuk Uygulamaları International Organizations and Turkey Avrupa Birliği Hukuku Criminology Çalışma Örgütleri Gıda Hukuku Avukatlık ve Noterlik Hukuku Kamu İhale Hukuku Deniz İş Hukuku Toprak Hukuku Adli Kolluk Turizm Hukuku Islamic Law International Law Milletlerarası Satım Hukuku Banking Law Milletlerarası Ticari Akitler Hukuku Mukayeseli Sözleşmeler Hukuku Arabuluculuk Mukayeseli Haksız Fiil Hukuku International Trade Law Spor Ceza Hukuku Mukayeseli Özel Hukuka Giriş Human Rights in International Relations Askeri Ceza Hukuku Turkish Foreign Policy Avrupa Birliği Ceza Hukuku International Organizations and Turkey Avrupa Birliği Özel Hukuku Trafik Hukuku İnfaz Hukuku Bilişim ve İnternet Hukuku E-Ticaret Hukuku Banka Hukuku Karşılaştırmalı Özel Hukuk Constitutionalism in Comparative Perspective International Law and Turkish Foreign Policy Medya Hukuku Kamu Alacaklarının Tahsili Hukuku Gen Hukuku Vergi Yargılaması Hukuku Sağlık Hukuku Foreign Policy and Human Rights Farazi Mahkeme Yarışmalarına Hazırlık Uluslararası Ceza Hukuku Sermaye Piyasası Hukuku Mülteci Hukuku Enerji Hukuku Disiplin Hukuku Tüketici Hukuku Finansal Kiralama Hukuku Yerel Yönetimler İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar İslam Hukuku Türk Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Yolu Çocuk Hukuku International Arbitration International Human Rights Law European Union Private Law Bilişim Suçları European Union Refugee Law Ombudsmanlık Private International Law Fikri Mülkiyet Hukuku

16 Yüksek Lisans Ders Müfredatı YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖZEL HUKUK DERS MÜFREDATI Yüksek Lisans Tezi İş Görme Sözleşmeleri Modern Sözleşme Tipleri Haciz Hukuku Kira Hukuku Bireysel İş Hukukunda Temel Kavramlar Sağlık Hukuku Milletlerarası Tahkim Medeni Usul Hukukunda İspat Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri İş ve Sosyal Güvenlik Hukukunda Yaptırımlar Hukukta Yorum ve Hermenötik Teminat Borcu Doğuran Sözleşmeler Akdi Sorumluluk Banka Hukuku Uluslararası Satım Hukuku (Cısg) Kıymetli Evrak Hukukunda Güncel Sorunlar Tebligat Hukuku Kusursuz Sorumluluk Hukuku Tüketici Hukukunda Güncel Sorunlar Hukukta Araştırma Yöntemleri Toplu İş Sözleşmesi Hukuku İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar Toplu İş Hukukunda Güncel Sorunlar İş Hukukunda Çalışma ve Dinlenme Süreleri Sosyal Güvenlik Hukukunun Genel Esasları İş Sözleşmesinin Feshi Akit Dışı Sorumluluk Hukuku Basın İş Hukuku Tazminat Hukuku Yenilik Doğuran Haklar Teminat Sözleşmesi İnşaat Hukuku İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Sorumluluk Anabilim Dalı Semineri Şirketler Hukukunda Güncel Sorunlar Avrupa Sözleşme Hukuku Özel Hukukta Faiz Sigorta Hukukunda Güncel Sorunlar Evlilik Birliğinde Mal Rejimleri Kanun Yolları İflasın Ekonomik Analizi Bireysel İş Hukukunda Güncel Sorunlar İflasın Hukuki Sonuçları İflas Davası Üçlü Borç İlişkileri Rehnin Paraya Cevrilmesi İnternet Hukuku Özel Hukukun Anayasal Temelleri Özel Hukukta Faiz Sendikalar Hukuku Boşanma Hukuku Genel İşlem Koşulları Taşıma Hukuku Çek Hukuku Özel Emeklilik Sistemi Marka Hukuku Sigorta Kolları Tahkim Hukuku Kefalet Hukuku Kullandırma Borcu Doğuran Sözleşmeler Avrupa Müşterek Satım Hukuku İş Sözleşmesinin Askıya Alınması Mukayeseli Miras Hukuku İş Yargılamasında Bilirkişilik İş İlişkisinde Kişilik Haklarının Korunması Şirketler Hukukunda Yeniden Yapılandırma İş Sağlığı ve Güvenliği Hukukunda Güncel Sorunlar

17 Yüksek Lisans Ders Müfredatı YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KAMU HUKUKU DERS MÜFREDATI Yüksek Lisans Tezi İdare Hukuku Anabilim Dalı Semineri Anayasa Yargısında Yorum Yöntemleri İdari Yargı Ceza Muhakemesinde Kanun Yolları İdari Sözleşmeler Hukuku Uluslararası Örgütler Anayasa Yargısı İdarenin Sorumluluğu İnsan Hakları Hukuku Kamu Malları Ceza Usul Hukuku Hükümet Sistemleri Ceza Hukukunun Güncel Sorunları Amme Alacakları Tahsili Usulü Hukuku İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi Katma Değer Vergisi Kanunu Uygulaması Yerel Yönetimler Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Hukuku Ekonomik Kamu Hukuku Ceza Muhakemesinde Koruma Tedbirleri Seçim Sistemleri Rehnin Paraya Cevrilmesi Avrupa Topluluğu Hukuku İnternet Hukuku Suçun Özel Görünüş Biçimleri Özel Hukukun Anayasal Temelleri Sağlık Hukuku İnsan Hakları Hukuku Hukukta Araştırma Yöntemleri Vergi Suç ve Cezaları İktidar Kuramı Kamu Denetçiliği Kurumu Anayasal Vergilendirme İlkeleri Kamu İhale Hukuku Çağdaş Demokrasilerde Anayasa Yapımı Memur Hukuku Anayasa Şikayeti Anayasa Hukuku Hukuk Devlet Kuramı Ceza Hukuku Kamu İdaresinin Güvenirliliğine ve İşleyişine Karşı Şuçlar

18 Melikşahlılar Broşürlerdeki İmkanların Ötesindeki Üniversite Ali Osman Bağırgan Hukuk Merhabalar, Ben Ali Osman. Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Üniversitemizin burslu kontenjan imkanından yararlanmaktayım. Ülkemizde üniversitelere girmek isteyen her öğrenci gibi ben de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı na girdim, en az sınav süreci kadar stresli olan tercih sürecini atlattım. Sınava hazırlanan siz arkadaşlarımın ne derece sıkıntılı bir dönem içerisinde olduğunuzu anlayabiliyorum. Ancak ardından umutları da beraberinde getirecek olan bir sınav geçirdiyseniz, hayatınızın en güzel yaz aylarından birinin sizi beklediğini müjdelemek isterim. Her sabah Türkiye nin farklı bölgelerinden, farklı üniversitelerinden gelen davetiye postalarını aldığınızda söylemek istediklerim daha çok anlam kazanacaktır. Yaşadığım tüm stresi unutturan o davetiyelerden birisi de şu an öğrencisi olma ayrıcalığını yaşadığım Melikşah Üniversitesi tarafından gönderilmişti. Değerli arkadaşlar, şu an bu güzide eğitim ortamının bir üyesi olabilmeme vesile olan o broşürlerde bahsedilen tüm imkânların daha da fazlasıyla karşılaşmak ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bana her an hatırlatmaktadır. Türkiye nin günden güne gelişen şehri Kayseri nin, hayırseverliği bir yaşam biçimi haline getirmiş insanlarının hiçbir fedakârlıktan kaçınmadanbizler için hazırladığı Melikşah Üniversitesi, teknolojiyi güçlü akademik kadrosuyla buluşturarak biz öğrencilere en üst seviyede eğitim vermeyi amaçlamıştır. Geniş kampüsü ve spor tesisleri, bizlerin her zaman hayalini kurduğumuz kampüs yaşantısını karşılamakta ve eğlenceli vakit geçirmemizi sağlamaktadır. Ayrıca başkanlığını üstlendiğim Melikşah Üniversitesi Genç Hukukçular Kulübü dahil, çeşitli kulüplerde görev alabilir, yurt içi ve yurt dışından gelen ünlülerin ve kıymetli akademisyenlerin söyleşilerine katılabilir, bizi bekleyen zorlu iş hayatı öncesinde, ilk deneyimlerimizi Melikşah Üniversitesi nde hep birlikte kazanabiliriz. Sevgili arkadaşlarım, başarı hikâyemizin Melikşah Üniversitesi nde başlaması inancıyla sizleri bu sıcak eğitim ortamında buluşmaya davet ediyorum.

19 Melikşahlılar Alanında Uzman Hocalar Gamze Öztürk Hukuk Melikşah Üniversitesi ni tercih etmemin sebebi gelişmeye açık yeni bir üniversite olmasıydı. Hukuk Fakültesi tercihimde ise sınırlı sayıda öğrenci alınması sayesinde tüm öğrencilerin öğrenim sürecinde daha etkin roller alması, kaliteli bir eğitim kadrosunun bulunması gibi faktörler etkili oldu. Burada geçirdiğim zaman içerisinde hocalarımızın öğrencilerle çok ilgili olduğunu, herhangi bir sorun karşısında kendilerine başvurulduğu zaman ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını, öğrencilerle görüşmeyi sadece bir görev olarak görmeyip, kapılarının bizlere daima açık olduğunu gördüm. Derslerimizde teorik bilgilerin yanı sıra iş hayatımızda bizlere fayda sağlayacak pratik bilgiler de verildi. Yurtdışından gelen alanında uzman hocalarımızdan dersler aldık. Ayrıca yurtdışındaki birçok seçkin üniversitelerle yapılan anlaşmalar ve uluslararası programlarla yurtdışında eğitim görmek Melikşah Üniversitesi öğrencileri için kolaylaşmış oldu. Bu şekilde hem farklı kültürleri tanıma, hem de Uluslararası hukuk, Avrupa Birliği hukuku gibi derslere ait konuları bizzat yerinde öğrenme şansımız arttı. Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesini seçerek meslek hayatıma doğru attığım ilk adıma en doğru yerden başladığımı düşünüyorum. Teoride ve Pratikte Canlı Bilgiler Furkan Erdem Hukuk Melikşah Üniversitesinin tercih etmemdeki en önemli etkenlerden birisi yaşadığım şehirde bulunması ve hayalimdeki fakültenin bu üniversitenin bünyesinde olmasıdır. Hazırlık sınıfı dahil ikinci senemi doldurduğum okulumda güzel anılar, arkadaşlıklar kazandığımı ve kaliteli bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Üniversiteden önce aldığım sekiz yıllık İngilizce öğrenimimi buradaki bir yıllık hazırlık öğrenimiyle pekiştirdim ve yabancı uyruklu hocalarımızla pratik yaparak çok rahat bir şekilde İngilizce konuşabilir hale geldim. Hukuk öğrenimi açısından da birinci sınıfı bitiren bir öğrenci olarak şunu söyleyebilirim ki hocalarımız gerçekten çok iyiniyetli, gayretli ve öğrencileriyle arkadaş gibiler. Teoride ve pratikte bilgilerimizi canlı tutmak için sürekli çalışmalar yapmaktadırlar.

20 Melikşahlılar Neden Melikşah Üniversitesi? Esra Kara Hukuk Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Üniversitelerin artık sadece üniversite mezunu olmak için tercih edildiği şu yıllarda doğru tercih yaptığına inanan ve bu tercihinden hiçbir zaman pişman olmamış bir öğrenciyim. Her şeyin olduğu gibi her üniversitenin de bir tercih nedeni vardır, bazı öğrenciler kendi memleketleri olduğu için, bazıları sırf akrabalarının olduğu şehri kazanarak hazır çevreyi kullanmayı amaçladıklarından ve maalesef birçoğu da puanının karşılığına denk düştüğünden üniversiteleri tercih ederler. Bu anlık tercihler yapılırken insan kendi geleceğiyle oynadığını hissedemeyecek kadar heyecana sahip olmaktadır. Doğru üniversite, doğru pusula demektir. Hedefinizi belirleyin ve kariyer merdiveninizdeki ilk basamağınız Melikşah Üniversitesi olsun. Çünkü hayatın sizi nereye sürüklediği değil sizin hayatınızı nereye sürüklediğiniz çok daha önemlidir. Her geçen gün biraz daha farkına vardığım bir gerçekle, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olmanın ayrıcalığını yaşayarak ve anlayarak emin adımlarla eğitim hayatıma devam ediyorum. Ülkemizin dört bir yanındaki Hukuk fakültelerinde mezun olma ihtimali varken neden Melikşah Üniversitesi? Web sitemizden kolaylıkla ulaşıp inceleme şansınızın olacağı çeşitli sosyal imkânlarla ve diğer etkinliklerin haricinde sadece yaşanılarak tecrübe edinilebilecek bilgiler vermenin daha verimli bir eğitim olacağını düşünüyorum. İlk olarak, mesleğinde belirli bir noktaya gelmiş, kendisini bu ülkeye hizmet etmeye adamış çok değerli hocalara sahip olacaksınız ki onların tek gayesi adalet anlayışı yüksek, bilgili, kültürlü, vizyon sahibi hukukçular yetiştirmektir. Üniversitemiz sayesinde yurtdışında eğitim fırsatlarıyla hedeflerinizi büyütmenin önü açılacaktır. Yabancı akademisyenlerle birlikte olacağınız konferanslar, seminerler hem derslerinize katkı sağlayacak hem de mesleki anlamda geleceğe yönelik bilgiler edineceksiniz. Zaten yapılan Uluslararası Sempozyumlarda okulumuzun başarısının önemli örneklerindendir. Önemle altının çizilmesi gereken noktalardan birisi de çok değerli hocalarımızdan alacağınız Akademik İngilizce dersleri olacaktır ki bu derslere girmeye başladığınızda ve hocalarımızla tanıştığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gerek okulumuzun bizlere sunduğu sayısız imkânlar gerekse öğretmenlerimizin her konu da bizlere yardımcı olmaları ve kolay iletişime geçiyor olmamız hem derslerimizdeki başarımıza hem de kişisel gelişimimize büyük katkı sağlamaktadır. Melikşah Üniversitesi Ailesi nin üyesi olmak bir şanstır. Bu şansı birlikte paylaşmayı umut ettiğim sevgili öğrenci arkadaşlarıma doğru pusulayı bulup geleceklerine yön vermelerini tavsiye ediyorum.

Hukuk Fakültesi 2015-2016

Hukuk Fakültesi 2015-2016 Fakültesi 2015-2016 Dekanın Mesajı Değerli Arkadaşlar, Öncelikle adaleti sağlamaya ilişkin mesleki eğitim ve öğretimin yapıldığı Fakültesi nde okuma düşüncesinde olan sizleri gönülden kutluyorum. Sizleri,

Detaylı

Hukuk Fakültesi 2015-2016

Hukuk Fakültesi 2015-2016 Hukuk Fakültesi 2015-2016 Dekanın Mesajı Değerli Arkadaşlar, Öncelikle adaleti sağlamaya ilişkin mesleki eğitim ve öğretimin yapıldığı Hukuk Fakültesi nde okuma düşüncesinde olan sizleri gönülden kutluyorum.

Detaylı

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30 Ç.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU YARIYIL ESASIYLA EĞİTİM (2014 VE ÖNCESİ GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) I. YARIYIL HF 101 Anayasa Hukuku I 4 4 5 HF 103 Medeni Hukuk I (Giriş, Kişiler)

Detaylı

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law)

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law) *4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Roma Hukuku: 2 0 2 ECON Hukukçular için 2 0 4 101 Genel Hükümler 116 İktisat (Economics for

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 211 101 105 107 TURK 111 ENG

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2016 2017 Akademik Yılı Ders Müfredatı I. Yıl (1.Dönem Güz) I. Yıl (2.Dönem Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile Hukuku 5 0

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103 MEF ÜNİVERSİTESİ UK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 201 101 105 107 TURK 101 ENG 101 Roma Hukuku: Genel Hükümler Atatürk

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı)

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı) TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL (İŞLETME BÖLÜMÜ İÇİN) Lisans Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl HUK 101 Medeni Hukuk-I 3 0 3 HUK 102 Medeni Hukuk-II 3 0 3 HUK 104 Anayasa

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS MÜFREDATI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS MÜFREDATI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS MÜFREDATI Tablo 1 1. Dönem (Güz) 2. Dönem (Bahar) Hukuka Giriş ve n HKUK 131 Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile 5 0 5 6 Medeni Hukuka Giriş ve Genel

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS MÜFREDATI Tablo 1 1. Dönem (Güz) 2. Dönem (Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve n Temel Kavramları HKUK 135 Medeni Hukuka Giriş ve Kişiler HKUK 137 Anayasa

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2013-2014 DERS MÜFREDATI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2013-2014 DERS MÜFREDATI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FÜLTESİ 2013-2014 DERS MÜFREDATI *Tablo 1 1. Dönem (Güz) 2. Dönem (Bahar) Hukuka Giriş ve n HKUK 131 Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile 5 0 5 6 Medeni Hukuka Giriş ve HKUK

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS MÜFREDATI Tablo 1 1. Dönem (Güz) 2. Dönem (Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve n Temel Kavramları HKUK 135 Medeni Hukuka Giriş ve Kişiler HKUK 137 Anayasa

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI (218-219) 217-218 ÖĞRETİM YILINDA UYGULANAN 218-219 ÖĞRETİM YILINDA UYGULANACAK Yapılan Değişiklikler/İntibak Kuralı 1. YARIYIL 1. YARIYIL

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL ŞUBE

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKT S HUK 103 2 0 3 ECON 114 2 0 3 HUK 104

Tablo 4. Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKT S HUK 103 2 0 3 ECON 114 2 0 3 HUK 104 Tablo 4. Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl 103 HIT R 201 LAW 101 105 107 TURK 101 ENG 101 Roma Hukuku: Genel Hükümler Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Hukuka Giriş (Introduction to Law)

Detaylı

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ 24.12.2015 tarih ve 1043 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR SAYISI 1. YARIYIL 2. YARIYIL SAYISI HUK 101

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ Sayfa No: 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT DERS LİSTESİ Sayı: 302.10.00 Tarih: 27.4.2016 Diploma Programı Adı Akademik Yıl : 2015-2016 : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 1.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

2011-2012 AKADEMİK YILI HUKUK FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

2011-2012 AKADEMİK YILI HUKUK FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 011-01 AKADEMİK YILI HUKUK FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL Adı LAW 101 Hukuk Başlangıcı LAW 111 Anayasa Hukuku 5 5 LAW 11 ECON 111 LAW 131 Medeni Hukuk I (Temel Kavramlar ve Kişiler Hukuku) Introduction

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

M.Ü.HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARILI DERS PROGRAMI I. SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM - TEK NUMARALI ÖĞRENCİLER (1.

M.Ü.HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARILI DERS PROGRAMI I. SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM - TEK NUMARALI ÖĞRENCİLER (1. I. SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM - TEK NUMARALI ÖĞRENCİLER HUKUK BAŞLANGICI İKTİSAT ANAYASA HUKUK BAŞLANGICI İKTİSAT ANAYASA 10.30-11.20 ROMA ANAYASA 11.30-12.20 ROMA ANAYASA 13.00-13.50 ROMA 13.00-13.50 İKTİSAT

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 2017 2018 ve 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılları Müfredatları İntibak Tablosu I. Yıl (1. Yarıyıl) (Güz Dönemi) Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS Ders Kodu Ders Adı

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 1 Haydarpaşa Yerleşkesinin Tarihçesi Fakültemizin de içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 tarihinde atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 16.01.2014 tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 2 SERVİS DERSLERİ TABLOSU Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü * EBB147 Eğitim Bilimine Giriş 3 0 3 4 19 EBB148 Eğitim Psikolojisi 3

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2010 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI ( %30 İNGİLİZCE) DERS MÜFREDATI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI ( %30 İNGİLİZCE) DERS MÜFREDATI YAŞAR ÜNİVERİTEİ HUKUK FAKÜLTEİ 2016 2017 AKADEMİK YILI ( %30 İNGİLİZCE) DER MÜFREDATI I. Yıl (1.Dönem Güz) I. Yıl (2.Dönem Bahar) Ders Kodu Ders Adı T U K Ders Kodu Ders Adı T U K HKUK 131 Hukuka Giriş

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HUKUKU ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GENEL BİLGİ Anabilim dalımızın amacı; uluslararası hukuka uygun olarak, bilimsel veriler ışığında,

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ders Programı I. Sınıf Tek 13.00-13.45 13:55-14:40 15:00-15:45 15:55-16:40 17:00 17:45

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ders Programı I. Sınıf Tek 13.00-13.45 13:55-14:40 15:00-15:45 15:55-16:40 17:00 17:45 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ders Programı I. Sınıf Tek 13.00-13.45 13:55-14:40 15:00-15:45 15:55-16:40 17:00 17:45 Genel Kamu Hukuku Genel Kamu Hukuku Hukuk Başlangıcı

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI (GÜZ)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI (GÜZ) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI (GÜZ) I. Sınıf Tek 13.10-13.55 14.05-14.50 15.10-15.55 16.05-16.40 17.10-17.55 Genel Kamu Hukuku Genel Kamu Hukuku Kişiler e Aile

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDATI 2013 2014 DERS VE KREDİ LİSTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDATI 2013 2014 DERS VE KREDİ LİSTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDATI 2013 2014 DERS VE KREDİ LİSTESİ 1.SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) 1- HUK-101 Hukukun Temel Kavramları 3 3 5 2- HUK-103 Medeni Hukuk I 4 4 6 3- HUK-105 Anayasa

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim MÜFREDAT ADI: Siyaset 2012 Bu program 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin İngilizce Adı Dersin

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

I. SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM - TEK NUMARALI ÖĞRENCİLER (1. AMFİ) DERS SAATİ PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

I. SINIF BİRİNCİ ÖĞRETİM - TEK NUMARALI ÖĞRENCİLER (1. AMFİ) DERS SAATİ PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA HUKUK BAŞLANGICI MEDENİ HUKUK İKTİSAT ANAYASA HUKUK BAŞLANGICI MEDENİ HUKUK İKTİSAT ANAYASA 10.30-11.20 ROMA ANAYASA 11.30-12.20 ROMA ANAYASA 13.00-13.50 ROMA 13.00-13.50 MEDENİ HUKUK İKTİSAT ANAYASA MEDENİ

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU BİRİNCİ SINIF 1. Yarıyıl/1. Term LAW101 Hukuk Başlangıcı / Introduction to Law 2 3 LAW103 Anayasa Hukuku Genel Teorisi /General Theory of Constitutional

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2018 Bu program 2018-2019 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

ADLi & idari HAKiMLiK KARİYER REHBERİ

ADLi & idari HAKiMLiK KARİYER REHBERİ ADLi & idari HAKiMLiK KARİYER REHBERİ 2011 yılında İstanbul Beşiktaş ta devlet ve özel sektör kariyer sınavlarına hazırlık programları yürütmek amacıyla kurulan şirketimiz, bünyesine katılan, değerli,

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 12 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır. İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek için başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 14 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

HUKUK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

HUKUK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ HUKUK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması Sınavlar,

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL KONTENJANLARI, BAŞVURU TARİHİ VE KOŞULLARI Fizik A.

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

Ekonomiye Giriş I Economics I

Ekonomiye Giriş I Economics I MÜFREDAT ADI: Siyaset 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2015 müfredatı için tıklayınız

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ -N

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ -N I.YY 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ -N.Ö. BÖLÜMÜ LİSANS İNTİBAK PROGRAMI ESKİ PROGRAM

Detaylı

Ankara Barosu, üyesi ve 2200 stajyer avukat ile Türkiye nin ikinci büyük Barosu dur.

Ankara Barosu, üyesi ve 2200 stajyer avukat ile Türkiye nin ikinci büyük Barosu dur. Saygıdeğer Konuklar, Kıymetli Meslektaşlarım, Ankara Barosu,14 Temmuz 1924 tarihinde, ilanından hemen sonra kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyet in Başkent Barosu olarak, Baromuz, kurulduğu günden bu yana yaptığı

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ Hukuk Lisans Programı 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı UYGULAMA ESASLARI Uygulama Alanı Madde 1. (1) 2017 2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI Fakültemiz Yönetim Kurulu 0.07.205 tarihinde Saat 6:00 da Dekan Prof. Dr. Mustafa TİFTİK başkanlığında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı.

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

12 Mart 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

12 Mart 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 12 Mart 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29651 YÖNETMELİK Türkiye Adalet Akademisinden: AVUKATLIK MESLEĞİNDEN ADLÎ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLIĞI İLE İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLIĞINA ATANANLARIN MESLEK ÖNCESİ

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Biruni Üniversitesi Fakülteleri nde çift anadal (ÇAP) ve yandal

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

NEDEN İSTANBUL KEMERBURGAZ HUKUK FAKÜLTESİ?

NEDEN İSTANBUL KEMERBURGAZ HUKUK FAKÜLTESİ? ç HUKUK NEDİR? Hukuk bireyler arasındaki, bireylerle devletler arasındaki ve devletlerle devletler arasındaki ilişkileri düzenleyen, uygulaması devlet yaptırımına bağlanabilen kurallar bütünüdür. Bu kurallar

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 216-217 Ders Adı ANAYASA HUKUKU(YILLIK)

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ NÜN İKTİSAT ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL-YANDAL MÜFREDATI

KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ NÜN İKTİSAT ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL-YANDAL MÜFREDATI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TOPLANTI SAYISI:22 YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI KARAR TARİHİ:10.08.2012 KARAR: 5- İşletme, Maliye İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman ve İngilizce İşletme

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

NEDEN İSTANBUL KEMERBURGAZ HUKUK FAKÜLTESİ?

NEDEN İSTANBUL KEMERBURGAZ HUKUK FAKÜLTESİ? ç HUKUK NEDİR? Hukuk bireyler arasındaki, bireylerle devletler arasındaki ve devletlerle devletler arasındaki ilişkileri düzenleyen, uygulaması devlet yaptırımına bağlanabilen kurallar bütünüdür. Bu kurallar

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017 ÖSYS Aday Öğrencilerin Tanıtım Günleri 11-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında (hafta içi) her gün saat 11.00 'de Fakültemiz 102 No lu Derslikte Gerçekleştirilecektir. İrtibat

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

2. Yarıyıl (Bahar Dönemi)

2. Yarıyıl (Bahar Dönemi) KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2013 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİ MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) 1005101 1011101 3 4 TOPLUM BİLİMİ 1 Zorunlu 1005102 1011102 3 4 HUKUKA GİRİŞ 1 Zorunlu 1005103 1011103 3 4 İKTİSADA

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI PROGRAMI 1 / HAFTA (ÇARŞAMBA)

HUKUK FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI PROGRAMI 1 / HAFTA (ÇARŞAMBA) Sınav Saatleri 07.01.2019 (PAZARTESİ) HUKUK FAKÜLTESİ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI PROGRAMI 1 / 12 08.01.2019 (SALI) 1. HAFTA 09.01.2019 (ÇARŞAMBA) 10.01.2019 (PERŞEMBE) 11.01.2019 (CUMA) [HKUK

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI ALİ FUAD BAŞGİL UK FAKÜLTESİ 0.0.01 1 01/0-0 Fakültemiz Yönetim Kurulu 0.0.01 tarihinde saat 1:00 da Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Tahsin KEÇELİGİL Başkanlığında Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi toplantı

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı