TAR 101 Tarih Metodolojisi ve Kaynak Bilgisi (Zorunlu)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TAR 101 Tarih Metodolojisi ve Kaynak Bilgisi (Zorunlu)"

Transkript

1 1.YARIYIL TAR 101 Tarih Metodolojisi ve Kaynak Bilgisi (Zorunlu) Bu derste yöntem bilgisi, tarihin ve tarihçinin yeri toplumun neresi olduğu, tarih alanında ortaya konulan farklı yaklaşımlar ve ekollere temas edilecektir. TAR 103 Osmanlıca I (Zorunlu) Osmanlı Türkçesi hakkında bilgi verildikten sonra Arap harflerini okuma ve temel düzeyde yazma öğretilmektedir. TAR 111 Eskiçağ Siyasi ve Kültür Tarihi (Zorunlu) İlkçağ Medeniyetlerinde coğrafya koşulları, yazının bulunması, devlet kavramı, devletlerarasındaki ilişkiler ve devlet teşkilatının gelişmesi, hukuk, ekonomi, toplum ve toplumsal yapı, din gibi konular ele alınacaktır. TAR 113 Genel Türk Tarihine Giriş (Zorunlu) Türk Tarihinin başlangıcından Türklerin İslam ı kabul ettikleri döneme kadar olan devrede kurdukları devletler hakkında öğrencilere bilgi vermek ve Hunlar, Avarlar, Göktürkler, Hazarlar, Bulgarlar, Uygurlar, Karluklar, Türgişler ve benzeri Türk topluluklarını tanıtmak. TAR 115 Türk Kültür Tarihi I (Zorunlu) Orta Asya Türk ve Moğol topluluklarının yarattıkları bozkır kültürünü oluşturan unsurların çağdaş (yerleşik) kültürlerle (özellikle Çin) mukayeseli bir şekilde ve karşılıklı ilişkiler göz önünde bulundurularak incelenmesi Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (Zorunlu) 2002 Bilgi teknolojilerinde temel kavramlar, donanım üniteleri, yazılım, bilgisayar kullanımı ve dosya yönetimi, Microsoft office programlarının tanıtımı, ofis uygulamaları, internet explorer ve uygulamaları Yabancı Dil I (İngilizce I) (Zorunlu) Vocabulary Expansion Including Technical Terms, Tenses, Articles, Pronouns, Modals, To Give The Student the Responsibility of Utilizing These Subjects in Workshop.

2 Türk Dili I (Zorunlu) Dil Kültür Münasebeti. Türk Dilinin Gelişmesi ve Tarihi Devreleri incelenecektir. TAR 119 Tarihçilik Etiği (Zorunlu) 3003 Ders kapsamında bilimin ne olduğu ve niçin yapıldığı, doğa bilimleri ile sosyal bilimler arasındaki farkların neler olduğu, tarihin bir bilim olup olmadığı gibi sorular tartışılmaktadır. 2. YARIYIL TAR 102 Osmanlıca II (Zorunlu) yy. Osmanlıca Tarih metinlerinin okunması ve metinlerin içerik olarak incelenmesi. Osmanlı Türkçesi metinlerin okunmasına yardımcı olacak düzeyde Arapça ve Farsça isim, sıfat tamlamaların öğretilmesi. TAR 112 Roma Tarihi (Zorunlu) Roma Devleti nin kuruluşundan başlayarak Akdeniz havzasına yayılması, bir imparatorluk şekillendirmesi, gerileyiş ve çöküş süreçleri hakkında bilgi verilmektedir. TAR 114 Bilim Tarihi (Seçmeli) Bilimin kökenleri ve ilmi bilginin niteliği; Modern bilim kavramına yol açan belli başlı teoriler ve keşifler aşağıdaki safhalarda ele alınmaktadır. TAR 116 İslam Tarihi (Zorunlu) İslam'ın hangi sosyal ve politik zemin üzerine oturduğu, mesajı, Hz. Muhammed'in mücadelesi, dinamikleri ve bunlara bağlı olarak gelişen siyasi süreç ve akabinde ortaya çıkan politik organizasyonları kendi içinde ve çevre medeniyetlerle ilişkisi bağlamında ortaya koymak bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. TAR 118 Türk Kültür Tarihi II (Zorunlu) Türklerin İslam Öncesi iktisadi, sosyal ve askeri yapılarını tanıtmak ve İslam ı kabulünden sonraki iktisadi, içtimai ve askeri yapılarını tanıtıp aradaki benzerlik ve farkları kavratmak.

3 Yabancı Dil II (İngilizce II) (Zorunlu) Reading Comprehension (Basic Manufacturing, Engineering Materials, Basic Industries Computer Technologies), Listening Comprehension (Use of Various Recorded Materials including Terminology of Computer Science), Study With Materials Türk Dili II (Zorunlu) Türk Dilinin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri, Türk Dilinin Bugünkü Durumu ve Yayılma Alanları, Türkçede Sesler ve Sınıflandırılması, Türkçenin Ses Özellikleri ve Ses Bilgisi İle İlgili Kurallar irdelenecektir. TAR 120 Eskiçağ Tarihinin Kaynakları 203 Bu ders kapsamında eskiçağ tarihi hakkında bilgi veren temel kaynakların neler olduğu, müzeler, ören yerleri gibi tarihsel dokunun korunduğu alanların eskiçağ tarihi için önemi üzerinde durulmaktadır. TAR 196 Tükler ve İslamiyet 202 Türklerin İslamiyet i kabulü, kurulan ilk Müslüman Türk devletleri ve kurulan devletlerin kültürel hayatı işlenmektedir. İş Güvenliği (Seçmeli) ÜÇÜNCÜ YARIYIL TAR 211 Bizans Tarihi (Zorunlu) Roma İmparatorluğu nun merkezinin Doğu ya kaymasıyla birlikte yaşanan siyasal gelişmeleri ana hatlarıyla değerlendirmek ve Bizans Devletini kurumlarıyla bir bütün olarak değerlendirilecektir. TAR 213 Hitit Siyasi Tarihi (Seçmeli) Hitit Devleti nin kuruluşundan başlanarak, eski Hitit Devleti ve İmparatorluk Dönemi nde hüküm süren kralların politikaları ve komşularıyla olan ilişkileri incelenecektir. Hitit Kültürünü etkileyen unsurlar ve bunların yansımaları verilecektir.

4 TAR 215 Ortaçağ Avrupa Tarihi (Zorunlu) Roma İmparatorluğu nun dağılma sürecinde belirmeye başlayan Avrupa ve onun temelindeki sacayak (antik miras, Hıristiyanlık, Cermenlik). Cermenlerin, Slavların ve Asyalı Bozkır kavimlerinin sosyal-kültürel yapıları incelenecektir. TAR 217 Ortaçağ Tarihi Semineri (Seçmeli) Ortaçağ tarihi konularında araştırma yapma yolları teorik olarak verilip, bu çerçevede hazırlanacak seminerlerin tartışılması. TAR 219 İlk Müslüman Türk Devletleri Tarihi (Zorunlu) Türklerin İslam'a girişini hazırlayan süreç ve bunun doğurduğu sonuçlar ile buna bağlı olarak ortaya çıkan devletlerin niteliği ve tarihi gelişimlerini belirlemek. Karahanlılar, Bulgarlar, Oğuzlar ve Selçukluların islama bakışı ve Müslümanlığı kabul etme süreçleri hakkında detaylı bilgiler verilecektir. TAR 221 Türk-İslam Sanatı Tarihi (Seçmeli) İslam'ın doğuşundan günümüze kadar yayıldığı alanlarda meydana getirilmiş dini ve sosyal içerikli müesseseler ile düşünce akımları, bilim, sanat, edebiyat ve mimari ile bunların diğer kültürlerle olan ilişkilerini ortaya koymak. TAR 223 Anadolu Uygarlıkları I (Seçmeli) Hitit İmparatorluğu nun yıkılışından sonra Güney-Doğu Anadolu da (Subarular, Hurriler- Mitanniler) Doğu Anadolu da (Urartu medeniyeti), Orta Anadolu da (Kapadokya ve Frig Devletleri), Batı Anadolu da (Lidya Devleti ve uygarlığı), Güney Batı ve Güney Anadolu da (Karya-Likya uygarlıkları, İyonya ve Pamfilya Uygarlıkları) ele alınacaktır. TAR 201 Arşivcilik Bilgisi ve Arşivler (Seçmeli) Modern arşivin ne olduğu, arşivlere neden ihtiyaç duyulduğu, arşivlerde saklanan belgelerin niteliği, Türkiye de ve dünyada modern arşiv kurulmasının tarihi gelişimi, arşivlerin tarih araştırmalarındaki yeri ve önemi ile Başbakanlık Osmanlı Arşivleri tanıtılacaktır.

5 TAR 203- Osmanlı Paleografyası I (Seçmeli) Osmanlı Türkçesinde kullanılan gramer bilgilerinin ve tüm yazı türlerinin tanıtılması, Rika, Divani ve Siyakat gibi önemli yazı türlerinin okunmasına yönelik pratikler yapılması bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. TAR 225 Timurlular Tarihi Timur Devleti nin ortaya çıkması, İran ve Türkistan bölgesinde egemenlik kurması, Timur un doğu politikası, Osmanlı Devleti siyasi ve diplomatik ile ilişkiler, Ankara Savaşı ve Anadolu daki diğer Timurlu faaliyetleri bu dersin kapsamını oluşturmaktadır. TAR 229 Mezopotamya Tarihi I Güneydoğu Anadolu'dan başlayarak, Basra Körfezine kadar uzanan, Dicle ve Fırat nehirleri arasındaki bölgenin tarihi elişimi ve değişimi ile Mezopotamya medeniyetinin vuku bulduğu bölgenin siyasi, iktisadi ve sosyal durumu yıl boyunca işlenecektir. DÖRDÜNCÜ YARIYIL TAR 202- Osmanlı Paleografyası II (Seçmeli) Osmanlı Türkçesinde kullanılan gramer bilgilerinin ve tüm yazı türlerinin tanıtılması, Rika, Divani ve Siyakat gibi önemli yazı türlerinin okunmasına yönelik pratikler yapılması bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. TAR 212 Büyük Selçuklu Medeniyeti ve Müesseseleri Tarihi (Zorunlu) Selçuklu Devletlerinin siyasi tarihine ek olarak kurmuş oldukları medeniyetler, Haçlılarla olan siyasi-askeri mücadeleleri, Bizans İmparatorluğu ile olan münasebetleri ve Selçuklu Devleti Müesseselerinin kavratılması dersin içeriğini oluşturmaktadır. TAR 214 Osmanlı Tarihine Giriş (Zorunlu) Osmanlı Devleti'nin Kuzey-Batı Anadolu da küçük bir uç beyliği olarak ortaya çıkmasından İstanbul un alınarak başkent yapılmasına kadarki dönemde yaşanan siyasi ve askeri hadiseleri öğrenciye kavratmak dersin içeriğini oluşturmaktadır. TAR 216 Anadolu Beylikleri Tarihi (Zorunlu)

6 Türkiye Selçukluları Devri nde Anadolu da kurulan beylikler (Danişmendliler, Mengücekliler, Saltuk Oğulları, Artuk Oğulları vs.) ve Selçuklu Devletinin dağılma sürecinde Batı Anadolu da ortaya çıkan beyliklerin teşekkül süreçlerinin incelenmesi. TAR 218 Eski Anadolu Kültür Tarihi (Seçmeli) Anadolu nun Prehistoryası, eski Tunç Devri ve tarihi devirlere girişi ele alınmaktadır. Ayrıca Eski Anadolu kültürlerinin temel kavramları işlenerek öğrencinin kültürel farklılıkların farkına varması amaçlanır. TAR 222 Osmanlı Kültür Tarihi (Seçmeli) Kültür ve medeniyet kavramlarının tahlili yapılarak, Osmanlı kültürünün unsurları incelenecek ve Osmanlı İmparatorluğu ndaki göçebe ve yerleşik hayat düzeni, iktisadi hayat, dini ve sosyal yapı günümüz kültürel değerleri ile de alaka kurularak anlatılacaktır. TAR 224 Hitit Kültür ve Sanatı (Seçmeli) Anadolu da bulunan Hitit mimarisi ve heykelciliği, Hititlere ait kabartmalar, Hitit kentlerinde ele geçen seramikler ve plastik eserler, mühürler ve heykellerin incelenmektedir. Hitit sanatının doğuşu, hangi kültürlerden etkilenerek gelişip şekillendiği ele alınmaktadır. TAR 226 Eski Yunan Tarihi (Seçmeli) Ege dünyasının tarih öncesi dönemi (Yunanlıların gelişinden önceki dönem) ile ikinci bin yılda bölgeye gelen Yunanca konuşan Akalar ile başlayan Yunan tarihi ele alınacaktır. İ.Ö.5. ve 4. yüzyılın büyük savaşlarından sonraki Helenistik dönem, Büyük İskender in imparatorluğu ve onun ölümünden sonraki Diadoklar mücadelesi incelenmektedir. TAR 202 Büyük Selçuklu Siyasi Tarihi Büyük Selçuklu devletinin kuruluşu, Büyük Selçukluların yükselme dönemi, Büyük Selçuklu devletinin yıkılışı olarak ele alınacaktır. TAR 228 Mezopotamya Tarihi II Güneydoğu Anadolu'dan başlayarak, Basra Körfezine kadar uzanan, Dicle ve Fırat nehirleri arasındaki bölgenin tarihi elişimi ve değişimi incelenecektir..

7 TAR 230 Moğol Tarihi 12. yy da Cengiz Han tarafından kurulan Moğol Devleti nin kurulduğu coğrafya ve Cengiz Han dan başlayarak tüm dönemleri ele alınacaktır. BEŞİNCİ YARIYIL TAR 311 Yeniçağ Osmanlı Tarihi (Zorunlu) Bu derste genel olarak Osmanlı İmparatorluğu nun yılları arasındaki siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve toplumsal yapısı genel olarak ele alınacaktır. Dönem sonunda öğrencilerin anılan yıllar arasında Osmanlı İmparatorluğu nun geçirdiği değişim ve dönüşümleri sebep ve sonuçlarıyla kavramış olmaları hedeflenmektedir TAR 313 Osmanlı Sosyo-Ekonomik Tarihi (Zorunlu) Beylik biçiminde ortaya çıkan Osmanlı Devletinin kuruluştan itibaren iktisadi hayatının örgütlenme çabaları, kanunlaştırma hareketleri, toprak düzeni, tımar sistemi, sipahi-reaya ilişkisi, kent yaşamı, kentlerdeki iktisadi örgütlenmeler, vergilendirme, kanunlaştırma çabaları gibi oluşumlar incelenecektir. TAR 315 Avrupa Tarihi (Zorunlu) Erken ortaçağlardan itibaren 17. yüzyılın sonlarına kadar Avrupa'daki siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişim ve değişim süreçlerinin incelenmesi ve araştırılması yapılmaktadır. TAR 317 Osmanlı Sanatı (Seçmeli) Osmanlı Devrinde, bilim, sanat ve kültür alanındaki faaliyetler incelenmektedir. Osmanlı döneminde meydana getirilen cami, han-hamam, medrese gibi yapılar, bu yapıların karakteristik özellikleri, süslemeler ele alınır. TAR yy. Balkan Devletleri Tarihi (Seçmeli) Balkanlarda 19 ve 20. yy. da kurulmuş olan devletlerin bağımsızlık mücadeleleri, siyasi ve ekonomik tarihleri ve Türkiye ile olan ilişkileri incelenmektedir. TAR 321 Antik Batı Mitolojisi (Seçmeli)

8 Yunan Mitolojisi hakkında temel bilgiler, Yunan Mitolojisi nin doğuşu, Mezopotamya ve Anadolu Mitolojisi nin Yunan Mitolojisi ne etkileri incelenmektedir. Bununla birlikte Yunan, Roma ve Bizans Mitolojilerini karşılaştırılarak ele alınmaktadır. TAR 323 İlkçağ Tarihi Coğrafyası (Seçmeli) M.Ö. 2. binyıldan başlayarak Klasik Çağ Anadolu Coğrafyası ve Yerleşimleri, M.Ö. 2 binyıl Anadolu da, Kıta Yunanistan da ve Mezopotamya daki siyasi durum hakkında bilgi verilerek Anadolu daki uygarlıkları incelemektir. TAR 325 Türk Fikir Hareketleri Tarihi I (Seçmeli) Osmanlı da ve Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan farklı düşünceler ve fikir akımları (Osmanlıcılık, İslamcılık, Türkçülük, Batıcılık) incelenmektedir. Bu fikir akımlarının hangi koşullarda ortaya çıktığı, bu akımlara öncülük edenler ve bu akımların ne derece etkin olduğu konuları incelenir. TAR 301 Tarih ve Sosyoloji (Seçmeli) Dersin temel konuları Tarih felsefesi, Annales tarih okulu, sosyolojinin doğuşu ve gelişimi ile tarih-sosyoloji ilişkisidir. TAR 303 Mesleki Yabancı Dil I Temel düzeyde Arapça, Farsça, Hititçe ve Rusça eğitimleri verilmektedir. TAR 327 Osmanlı Vakıf Müessesesi Tarihi İslam dünyasında vakfın ortaya çıkması, tarihi temelleri ve gelişimi ele alındıktan sonra bu kurumun Osmanlı Devletine ne şekilde devrolunduğu tartışılacaktır. TAR 329 Kıbrıs Tarihi Ortaçağda Kıbrıs yarımadasının siyasi, coğrafi, sosyal iktisadi konumu ele alınacaktır. Ayrıca, Luzinyan Devri ( ) Venedik Dönemi ( ) ve Osmanlı Dönemi ( ) Osmanlı hâkimiyetine Kıbrıs ın durumu ele alınacaktır. TAR 331 Eskiçağ Dünyasında Ticaret ve Ekonomi

9 Eskiçağ dünyasındaki coğrafi koşulların ticareti ne şekilde etkilediği, temel ticari değeri olan malların neler olduğu, Doğu-Batı, Kuzey-Güney istikametindeki ticari rotaların ve şehirlerin nereler olduğu gibi konular bu dersin kapsamını oluşturmaktadır. TAR 333 Memluk Tarihi İslam tarihinde kurulmuş büyük birkaç devletten birisi olan Memluklerin, genelde İslam özelde de Müslüman Türk ve Çerkez tarihi içindeki yeri ortaya konur. Bahrî ve Burcî Memluklerde siyasi olaylar, Müslüman ve gayrimüslim devletlerle olan ilişkiler, devlet teşkilatları, ilmi ve sanat faaliyetleri ile Memluklerde sosyal hayat incelenir. TAR 335 Sosyal Antropoloji Tarihi Antropolojinin ortaya çıkması, bir bilim dalı olarak yerleşmesi, teorileri ve temel kavramları incelenecek, ardından bir alt disiplin olarak Sosyal Antropoloji aynı kıstaslarla incelenecektir. TAR 337 Arapça I Bu derste öğrencilere temel düzeyde Arapça gramer bilgisi ve basit metin okumaları öğretilecektir. TAR 339 Farsça I Bu derste, temel Farsça bilgisi verilecektir: Farsça isimler, sıfatlar ve zarflar, şahıs ve iyelik zamirleri, ilgi zamir ve cümlecikleri, edatlar, fiiller, zamanlar, bağlaçlar, edilgen yapılar öğretilecektir. TAR 341 Rusça I Bu derste Rus dili alfabesi, Rus alfabesinin sesleri ve Türkçede yerlerini tutan sesler temel düzeyde öğretilecektir. TAR 343 Hititçe I Temel düzeyde çivi yazısı ve Hititçe nin öğretilmesi. TAR 345 İngilizce I Osmanlı Tarihi ile ilgili İngiliz dilinde yazılmış metinlerin tanıtılması, yabancı arşivlerde çalışma yapabilmek için gerekli alt yapının oluşturulması.

10 ALTINCI YARIYIL TAR 312 Yakınçağ Osmanlı Tarihi (Zorunlu) yy. Osmanlı tarihi genel olarak incelenmektedir. Tanzimat ve ıslahat fermanları ilan edilmesi, azınlıklara tanınan geniş haklar ve kapitülasyonlar sebebiyle Osmanlı devletinin Avrupa devletlerinin açık pazarı haline dönüşmesi konuları ele alınır. TAR 314 Osmanlı Teşkilat Tarihi (Zorunlu) Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan çöküşüne kadar merkez ve taşra teşkilatındaki yapı ve bu yapının gelişimi ve değişimi incelenmektedir. Osmanlı devletinin saray teşkilatı ve burada yer alan Enderun ve Birun gibi eğitim kurumları, eyalet yapısı- tımarlı sipahiler, beylerbeyliği sancakbeyliği ve bunlara bağlı birimler ele alınır. TAR 316 Tarih Yazım Teknikleri (Zorunlu) Fransa da Annales ekolü, Alman tarih ekolü, mikro ve makro tarih çalışmaları konuları, Türkiye de tarihçilik çalışmaları, Vakanüvislik konuları incelenir. TAR 318 Osmanlı Tarih Semineri (Seçmeli) Yakınçağ Osmanlı tarihi ile ilgili literatür çalışması ve araştırma yapma teknikleri konusunda öğrencilerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesidir. Yakınçağ tarihinin kaynakları üzerinde durulur. TAR 322 Türk Yenileşme Tarihi (Zorunlu) yy. başlarında temelleri atılan Türk batılılaşma hareketlerini yaratan düşünce akımlarını ve Türk batılılaşma sürecinde meydana gelen olayları sebep sonuç ilişkisi içerisinde incelemektir. TAR 324 Türk Demokrasi Tarihi (Seçmeli) Osmanlı da ilk defa padişahın yetkilerinin sınırlandırılması olan 1808 Sened-i İttifak ile başlayan, 1876 Kanun-ı esasi ile meşruti idareye geçiş, yılları arasındaki gelişmeler ve 1908 II. Meşrutiyetin ilanı ve sonuçları ile Cumhuriyet dönemindeki demokratikleşme süreci incelenmektedir. TAR 326 Osmanlı İktisat Tarihi, (Seçmeli)

11 Osmanlı Devleti'nde üretim, tüketim, pazarlama faaliyetleri ile devletin bu alanda izlediği siyaset ve oluşturduğu kurumlar ve kuruluşlar incelenmektedir. Narh sistemi, ithal ve ihraç gümrükleri, kapitülasyonlar, hazinenin durumu, esnaf teşkilatı, üretim şekilleri konuları incelenir. TAR 328 Osmanlı Şehircilik Tarihi (Seçmeli) Osmanlı da şehirlerin fiziki, idari, askeri, sosyal ve kültürel özellikleri ile şehirde yaşayanların sosyo-ekonomik yapısı ve şehirlerdeki sosyal kurumlar incelenmektedir. Osmanlı şehrinin karakteristik yapısı, yeni şehirlerinin inşa edilmesi, iskân-kolonizasyon metodu konuları ele alınır. TAR 332 Hitit Mitolojisi (Seçmeli) Mitoloji hakkında genel bilgi verilerek, Yakın Doğu Mitolojisi çerçevesinde kültürler arası etkileşimde dinsel motiflerin önemini incelenmektedir. Hitit Mitolojisi ana hatları ile ele alınarak, dönemin sosyal ve kültürel yaşamı hakkında bilgi verilmektedir. TAR 334 Mezopotamya Tarihi (Seçmeli) Uygarlık tarihinde önemli bir yeri olan Mezopotamya Bölgesi nde ortaya çıkan ilk uygarlıklar ele alınmaktadır. Mezopotamya da kurulan Sümer, Akad, Babil, Mitanni, Asur Devletleri ve bölgenin jeopolitik ve ticari değeri incelenmektedir. TAR 302 Osmanlı Diplomatikası (Seçmeli) Osmanlıca belgelerin (Arz-ı hal, Buyruldu, Ferman, Berat, Nişan, Hüccet, Itknâme, Takrir, Telhis, Hatt-ı hümayun, Tezkere vb.) diplomatik (belge ilmi) özellikleri, içerik ve şekil yönünden incelenerek değerlendirilmesi yapılmaktadır. Örnek belgeler üzerinde uygulamalar gerçekleştirilmektedir. TAR 304 Tarih Felsefesi (Seçmeli) Tarih nedir? Tarihsel bilginin özellikleri nelerdir? Tarihin itici gücü var mıdır ve varsa nedir? Ayrıca tarihte yasa var mıdır? gibi sorulardan hareket edilerek varlık alanı olarak tarih ve bilgi alanı olarak tarih ayırımının farkına varılması; tarihin gidişinin, yapısının, anlamının yorumlanıp kavranması amaçlanmaktadır. TAR 334 Mısır Tarihi

12 Uygarlık tarihine önemli bir katkı sağlamış olan Mısır Uygarlığının, sosyal, siyasi ve iktisadi konumunu ele alınarak dünya tarihine katkıları değerlendirilecektir. Ayıca Anadolu da yer alan diğer bir uygarlık olan Hititler ile yapılmış olan ve ilk yazılı barış antlaşması olan Kadeş Barış antlaşması üzerinden iki uygarlık arasındaki münasebetler incelenecektir. TAR 306 Mesleki Yabancı Dil II Temel düzeyde Arapça, Farsça, Hititçe ve Rusça eğitimleri verilmektedir. TAR 336 Kıbrıs Tarihi II Kıbrıs Tarihi I in devamı olan bu ders Adanın İngiliz hâkimiyetine girişi ele alınacaktır. İngiliz Sömürge İdaresi ( ) altında yaşayan Rum ve Türkler in durumu ele alınacaktır yılında gerçekleşen barış harekâtı ile başlayan yeni süreç ve günümüzdeki adanın durumu gözler önüne serilecektir. TAR 338 Atatürk İlkelerinin Tarihi Temelleri Millî tarih bilinci, Vatan ve millet sevgisi, Millî dil, Bağımsızlık ve özgürlük, Egemenliğin millete ait olması, Millî kültürün geliştirilmesi, Türk toplumunun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarılması, Türk milletine inanmak ve güvenmek, Millî birlik ve beraberlik, Ülke bütünlüğü bağlamlarında incelenmektedir. TAR 340 Amerika Tarihi 1492 tarihinde Amerika kıtasının keşfi incelendikten sonra İspanya, Portekiz, Fransa İngiltere nin kıtadaki kolonileşme mücadeleleri anlatılmaktadır. Amerika nın bağımsızlık mücadelesi ele alınmakta, son olarak ta Türk-Amerikan ilişkilerine değinilmektedir. TAR 342 Arapça II Arapça I dersinin devamı niteliğinde olup, Arapça gramer bilgisi ve basit metin okumalarına devam edilip, yılsonunda öğrencilerin basit Arapça metinleri okur düzeye gelmesi hedeflenmektedir. TAR 344 Farsça II Farsça I dersinin devamı niteliğinde olup yılsonunda öğrencilerin basit Farsça metinleri okumaları hedeflenmektedir.

13 TAR 346 Rusça II Rusça I dersinin devamı niteliğinde olup, yılsonunda öğrencilerin basit Rusça metinleri okuması hedeflenmektedir. TAR 350 Hititçe II Hititçe I dersinin devamı niteliğinde olup yılsonunda basit Hititçe metinlerin okunması hedeflenmektedir. TAR 348 İngilizce II Osmanlı Tarihi ile ilgili İngiliz dilinde yazılmış metinlerin okutulması, yorumlanması ve kullanılması amaçlanmaktadır. TAR 326 Türk Fikir Hareketleri Tarihi II Osmanlı nın son dönemlerinde ortaya çıkan Osmanlıcılık, İslamcılık, Milliyetçilik, Türkçülük, Batıcılık akımları incelenip, bu akımların Türk Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti nin kurulmasındaki etkileri incelenecektir. YEDİNCİ YARIYIL TAR yy. Siyasi Tarihi (Zorunlu yy. da Dünyadaki siyasi gelişmeleri bir bütün halinde işleyerek sömürgecilik hareketlerini, 1980'lere kadar teorik olarak irdelemek. TAR 413 Çağdaş Türk Dünyası Tarihi (Zorunlu) Dersin temel konuları 20. yüzyıl başlarında dünya, I. ve II. Dünya savaşları, Soğuk savaş dönemi Dünyadaki (Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika) gelişmeler, 20. yüzyıl Türkiye tarihi ve 20 yüzyıl Türk dünyası tarihi siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel gelişmeleriyle birlikte ele alınacaktır. TAR 415 Çağdaş Orta Doğu Tarihi (Zorunlu) I. Dünya Savaşı ve bölgeye yansımaları, savaş sonrasında ortaya çıkan tablo ve çok sayıda Arap ülkesinin ortaya çıkışı. II. Dünya Savaşı öncesi bölgenin durumu, Batılı güçlerin destek ve

14 kontrolünde kurulan Orta Doğu devletlerinin arasında petrol kaynaklarının kontrolü ve yeni bir ülke yaratılması projesi çerçevesinde İsrail Devletinin kurulması ve bölgeye getirdiği sorunlar. Orta Doğu yy tarihi uluslararası ilişkiler ve diplomasi tarihi perspektifinde incelenmektedir. TAR 417 T.C. Dış Politikası Tarihi (Seçmeli) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dış politikası ele alınmaktadır. Türk dış politikasının temel dinamikleri, uluslararası ilişkiler, Milli mücadele ardından izlenen barış yanlısı politikalar, II. Dünya savaşı dönemi izlenen denge politikası ve günümüzdeki yansımaları ele alınır. TAR 419 T.C. Kültür Tarihi (Seçmeli) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kültür politikaları ve kültürel kurum ve kuruluşları incelenmektedir. TAR 421 Atatürkçü Düşünce Tarihi (Seçmeli) Kurtuluş Savaşı ve sonrası Atatürk İlke ve İnkılâpları incelenerek, günümüze kadar Türkiye'deki Atatürkçülük ideolojisi hakkında bilgiler verilmektedir. Atatürk ün muasır medeniyet anlayışı, Türk tarihine ve kültürüne bakışı konuları incelenir. TAR 423 Urartu Tarihi (Seçmeli) Urartu Devleti nin tarihçesi ve M.Ö. I. Bin de Anadolu da bulunan diğer devletler ile olan askeri ve siyasi ilişkileri ve Urartu Devleti nin mimari ve sanatsal açıdan önemi ele alınmaktadır. Urartu Devletinden günümüze ulaşan tarihi eserler incelenir. TAR 425 Ortaçağ Tarihinin Kaynakları (Seçmeli) Bu derste Ortaçağ ın oluşumu, Ortaçağda yaşamsal koşullar ve düşünsel ortam, Ortaçağda toplumsal sınıflar ve yönetim konularını ele alan kaynaklar üzerinde durulacaktır. Dönem sonunda öğrencilerin Ortaçağ Avrupası nın siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını tanımış ve kavramış olmaları ile feodalite de denilen Ortaçağ Avrupası nın toplum yapısını yansıtan kaynakları anlamış olmaları hedeflenmektedir. TAR Bitirme Çalışması I-II (Zorunlu)

15 Tarih araştırmasının nasıl yapılacağına dair temel bilgiler verilerek, örnek bir konunun seçilip tarih metodu çerçevesinde araştırma yaptırılması. TAR 403 Mesleki Yabancı Dil III Temel düzeyde Arapça, Farsça, Hititçe ve Rusça eğitimleri verilmektedir. TAR 427 Osmanlı Eğitim Tarihi Osmanlı Devleti ni kuruluşundan itibaren yükseliş dönemine taşıyan eğitim sistemi ele alınmakta ve ardından duraklama ve gerileme döneminde Devletin eğitim kurumlarındaki yenileşme çabaları ayrıntılarıyla incelenmektedir. TAR 429 Arap Dünyası Tarihi İlk olarak yaşadıkları coğrafya ile birlikte Arapların kökenleri incelenmektedir. Ardından İslamiyet in doğuşu ve İslam devletleri ele alınmaktadır. Osmanlı yönetiminde bulundukları ve bağımsızlıklarını kazanmaları ayrıca bir dönem halinde anlatılmakta, son olarak günümüz Arap dünyasının sorunları incelenmektedir. SEKİZİNCİ YARIYIL TAR 412 Modern Türkiye Tarihi (Zorunlu) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tarihi incelenmektedir. Cumhuriyetin ilanından itibaren yapılan siyasi-sosyal- ekonomik düzenlemeler, yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalar, yeni kurulan bu devletin misyonu ve vizyonu üzerinde durulur. TAR 414 Sömürgecilik Tarihi (Zorunlu) Sömürgeciliğin ortaya çıkışı ve eskiçağdan günümüze kadar sömürgeciliğin gelişimi incelenmektedir. Sömürgeciliğin dünyadaki gelişmelere paralel olarak zaman zaman hız kazanması, sömürülen halkların sosyo- kültürel ve iktisadi vaziyetleri sömürgeci devletlerin bunlara karşı izlediği politikalar ve günümüzde ki seyri konuları ele alınır. TAR 416 Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Semineri (Seçmeli) Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ile ilgili kaynak bilgileri vermek ve metodolojik çerçevede örnek çalışmalar yaptırmak. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi çalışmaları için başvurulabilecek arşivler, ana kaynakları, ikinci el kaynaklar ve araştırma eserler üzerinde durulur.

16 TAR 418 Uzak Doğu Tarihi (Seçmeli) yy da uzak doğudaki devletlerin kuruluşu, bölge ve Dünya tarihindeki siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan yeri ve önemi incelenmektedir. Uzakdoğu daki yaşanan gelişmelerin bu dönemde Avrupa ve Amerika merkezli dünya sistemi ile ne ölçüde teması olduğu, bölgede yer alan devletlerin gelişim seyri ile Avrupa-Ön Asya ve ABD ile ilişkileri, toplumsal yapılarıkültürel özellikleri ele alınır. TAR 422 Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Tarihi (Seçmeli) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin arası ekonomisi incelenmektedir dünya ekonomik buhranı, devletçilik politikası, varlık vergisi, İzmir İktisat kongresi, yerli sermaye konusu ve 1980 li yıllarla birlikte hızlanan özelleşme politikaları üzerinde durulur. TAR 424 Osmanlı-Bizans İlişkileri (Seçmeli) Klasik Osmanlı döneminde Osmanlı-Bizans siyasi ilişkileri incelenmektedir yüzyıllarda Bizans ordusunda paralı asker olarak Türklerin görev almaya başlaması sonrasında Selçuklularla devam eden Türk- Bizans münasebetleri Osmanlı Devleti nin kuruluş aşamasında, Bizans sınırını kendine yerleşim yeri olarak seçen Osmanlılarla birlikte yoğunluk kazanır. TAR yy. Kafkasya Tarihi (Seçmeli) yy da Rusya nın Kafkasya politikaları, Osmanlı-Rus ilişkileri ve Osmanlı-Kafkas halkları ve devletleriyle olan ilişkileri incelenmektedir. Kafkas direnişçiler, Müridizm hareketi. TAR 428 Hitit Tarihi Semineri (Seçmeli) Hitit Tarihi metinlerinde geçen yazılı siyasi antlaşmalar, envanter metinleri, resmi nitelikli mektuplar, vasiyetnameler, otobiyografiler, ferman niteliğindeki metinler, kralların dönemi hakkında bilgi veren resmi nitelikteki belgeler incelenecektir. Hitit Yasaları ve dönemin diğer önemli devlet yasalarının karşılaştırılması yapılmaktadır. TAR 424 Bizans ta Gündelik Hayat Bizans İmparatorluğunun siyasi tarihi ve iktisadi tarihini de etkileyen sosyal tarihi hakkında yeterince bilgi edinmek amaçlanmıştır. Gündelik olan, bilebildiğimiz bütün toplumlarda insan soyunun varlığını sürdürmek için geliştirdiği etkinliklerden oluşur: yeme, içme, barınma,

17 üretme, güvenlik, soyun yeniden üretimi gibi basit insani gereksinimleri karşılamak üzere yapılan tüm etkinlikler hakkında değerlendirmeler yapmak hedeflenmiştir. TAR 430 Cumhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi Cumhuriyetin ilanını takiben eğitimde birliğin sağlanması ve milli bir eğitim sisteminin oluşturulması incelendikten sonra eğitimin laik ve çağdaş anlayışla yeniden oluşturulma süreci ele alınmaktadır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 16 U : 4 Kredi : 16 ECTS : 24 T+U : 16 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL Adı Adı TAR 501 Eski Anadolu Kültür 3 0 3 TAR 502 Eskiçağda Türkler 3 0 3 TAR 503 Eskiçağ Kavimlerinde

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçedir. Programın öngörülen süresi 4

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl TAR 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 6 TAR 102 OSMANLI TÜRKÇESİ II 4 0 4 6 TAR 103 İLKÇAĞ TARİHİ I 2 0 2 4 TAR 104 İLKÇAĞ TARİHİ II 2 0 2 4 TAR

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 600 Özel Konular Z 4 0 0 30 TAE 601 Türkiyat Araştırmalarına Giriş I Z

Detaylı

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri TAR701 1 3+0 6 Bu dersin temel amacı belli

Detaylı

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 14.11.2013 tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Sosyal BilimlerEnstitüsü İletişim Bilimleri Doktora Programı * 1. YARIYIL 2. YARIYIL İLT 771 SİNEMA ARAŞTIRMALARI SEMİNERİ 2 2 3 10 1

Detaylı

ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT)

ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT) ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT) 1. Yarıyıl (Güz) 121711200 İlkçağ Tarihi I Z 2 0 0 2 2 3 121711201 Osmanlıca I Z 4 0 0 4 4

Detaylı

T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM

T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM TAR513 Klasik Dönem Osmanlı Taşra Teşkilatı Klasik dönem Osmanlı taşra teşkilatı; Osmanlı

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL ECTS II. YARIYIL ECTS BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TAR 107 İlkçağ Tarihi I 3+0 5,0 TAR 108 İlkçağ Tarihi II 3+0 5,0 TAR 115 Osmanlıca

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI Fakülte Kodu: 02 Bölüm Kodu: 05 BİRİNCİ YIL I. YARIYIL (Güz dönemi) KODU DERSİN ADI T U K ECTS 101 OSMANLICA I 4 0 4 8 103 ESKİÇAĞ İHİ

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir.

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ İKİLİ ÖĞRETİM DERS PLANI (2013-2014 Eğitim öğretim yılından

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı 2017-2018 Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı I. YARIYIL TARİH SAAT DERSLİK DERSİN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI TAR 102 İlkçağ Tarihi II 31.05.2018 09.00-09.45 YD 102 Yabancı Dil İngilizce

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n T a r i h B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n T a r i h B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ T A R İ H B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V i z y o n T

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS Fakülte/Yüksekokul : Edebiyat Fakültesi Böl./Program Tarih Bölümü Yarıyılı : Güz / Bahar ESKİ PROGRAM DERSİN YARIYIL KODU ADI (T+U 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI YENİ PROGRAM DERSİN ECTS ECTS

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 700 Özel Konular Z 5 0 0 30 TAE 701 Kültür Kuramları ve Türkiyat Araştırmaları

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 İNG-101/RUS-101 İngilizce-I / Rusça-I 2 4 4 TAR - 101 Tarih Araştırmalarında Metod-I 3 0 3 TAR - 103 İslâm Öncesi Türk Tarihi-I 3

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ 1. SINIF GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI (1. Öğr.)

TARİH BÖLÜMÜ 1. SINIF GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI (1. Öğr.) TARİH BÖLÜMÜ 1. SINIF 2018-2019 GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI (1. Öğr.) 31.12.2018 10:00- İslam Tarihi I Prof. Dr. Ali İPEK 03.01.2019 10:00- İlk Müslüman Türk Devletleri I Dr. Öğr. Üyesi G. SUTAY

Detaylı

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri)

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri) ARAŞTIRMA ALANLARI 1 Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı alanlarına dair araştırmaları kapsar. 1. Kur an tarihi 2. Kıraat 3. Memlükler ve

Detaylı

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI 4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE 1 Dersin Adı: ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 Dersin Kodu: OATA204 3 Dersin Türü: ZORUNLU 4 Dersin Seviyesi: ÖNLİSANS 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği

Detaylı

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati

ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI. Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati ANTROPOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Sınıf Dersin Kodu Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik 1. Öğr. 1 1209252 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 16.03.2015

Detaylı

LİSANS PROGRAMI İŞLETME

LİSANS PROGRAMI İŞLETME İŞLETME 1 MATEMATİK I 2 İKTİSADA GİRİŞ I 3 GENEL MUHASEBE I 4 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 5 İŞLETME İLKELERİ 6 DAVRANIŞ BİLİMLERİ I 1 MATEMATİK II 2 İKTİSADA GİRİŞ II 3 GENEL MUHASEBE II 4 BORÇLAR HUKUKU

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) 17.11.2017 CUMA 16.11.2017 PERŞEMBE 15.11.2017 ÇARŞAMBA 14.11.2017 SALI 13.11.2017 PAZARTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖR ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) Altay

Detaylı

Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS Klasik Dönem Osmanlı İktisat Tarihi I TAR 809 1 3+0 6 İçeriği

Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS Klasik Dönem Osmanlı İktisat Tarihi I TAR 809 1 3+0 6 İçeriği Tarih Anabilim Dalı Doktora (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri 1. Yarıyıl Seçmeli Dersler Milli Mücadele Tarihi TAR801 1 3+0 6 Mondros Mütarekesinden Lozan

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ YILLIK PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ YILLIK PLANI KASIM EKİM 07-08 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 9. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ YILLIK PLANI Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı TARİH VE TARİH YAZICILIĞI

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH İKİNCİ ÖĞRETİM BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI (1.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH İKİNCİ ÖĞRETİM BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI (1. 0 0 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI (.SINIF) :0 : Beden Eğitimi-Halk Oyunları Spor Salonu Müzik B 8 : :0 :00 : TAR 00 Osmanlı Paleografyası I Doç. Dr. Bilgin ÇELİK B TAR 0 İslam Tarihi Prof. Dr. TAR 0 Tarih

Detaylı

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 19.1.17 tarih ve 19 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı DERSİN KODU VE ADI T

Detaylı

İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS İÇERİKLERİ

İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS İÇERİKLERİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK DERS İÇERİKLERİ I. Sınıf 00101-102 Osmanlıca (4 0 4 ) Tarih araştırmalarında arşiv belgelerinin önemi büyüktür. Osmanlı Tarihi çalışmalarına

Detaylı

T.C. Tarih: :10:21 Sayfa:1/11 GÜN KARAGÖZ Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK1891 TAR-404-A-Türkiye KASALAK

T.C. Tarih: :10:21 Sayfa:1/11 GÜN KARAGÖZ Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK1891 TAR-404-A-Türkiye KASALAK Sayfa:1/11 GÜN 31.05.2016 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 10:00-10:30 1883 İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) Okutman MUSTAFA VANÇİN

Detaylı

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ COĞRAFYA NIVEAU / SEVIYE L-1 1-Coğrafya nedir coğrafyanın bölümleri. 2-Dünyanın şekli ve sonuçları. 3-Dünyanın hareketleri. 4-Harita bilgisi. 5-Atmosfer ve özellikleri. 6-İklim elemanları 7-Sıcaklık 8-Basınç

Detaylı

TÜRK BİLİMLERI VE ÇAĞDAŞ ASYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ. ID Başlık ECTS

TÜRK BİLİMLERI VE ÇAĞDAŞ ASYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ. ID Başlık ECTS TÜRK BİLİMLERI VE ÇAĞDAŞ ASYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ ID Başlık ECTS 1 Yarıyıl 70001 Α Türk Dili I Biçimbilim ve Sözdizimi 70001 Β Türk Dili I Okuma - Anlama ve Yazılı Anlatım Becerileri 70001 C Türk Dili I-

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORTA ASYA TÜRK TARİHİ Ders No : 0020100004 : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

T.C KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ(I.Ö-II.Ö) DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF, 1. YARI YIL(GÜZ DÖNEMİ)

T.C KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ(I.Ö-II.Ö) DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF, 1. YARI YIL(GÜZ DÖNEMİ) T.C KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ(I.Ö-II.Ö) DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF, 1. YARI YIL(GÜZ DÖNEMİ) UNV13101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 2 ZORUNLU Dil nedir? Dilin birey ve millet için

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.)

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.) PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ YAN DAL DERSLERİ DERSLER DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİ PSİ 101 Psikolojiye Giriş I PSİ 10 Araştırma Teknikleri I PSİ 10 Psikoloji için İstatistik I PSİ 01 Sosyal Psikoloji I PSİ 0 Gelişim

Detaylı

T.C. Tarih: :56:14 Sayfa:1/11 GÜN Kadir KASALAK. Tarihi Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Kadir KASALAK. Hayri ÇAPRAZ

T.C. Tarih: :56:14 Sayfa:1/11 GÜN Kadir KASALAK. Tarihi Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Kadir KASALAK. Hayri ÇAPRAZ Sayfa:1/11 GÜN 31.05.2016 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 11:00-12:00 1883 İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) Okutman OYLUM KONAY 1885

Detaylı

T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Doktora Programı

T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Doktora Programı T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Doktora Programı 1 Programının Amacı Programın amacı, öğrencilerin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İLKÇAĞ TARİHİ Ders No : 0020100003 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSDİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİŞLER BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSDİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİŞLER BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSDİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİŞLER BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. ULUSLARARASI İLİŞKİLER I (3.0.3) Uluslar arası sistem/ Temel Kavramlar/ Devlet/ Sivil Toplum Örgütleri/

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BEZLTPL7* Sayı : 75063593-100- Konu : Müfredat Ders İçeriklerinin Düzenlenmesi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : 30/11/2016 tarihli, 58066181-100-35998

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1. 1. XIV. yüzyıl başlarında

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 0. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI. OSMANLI DEVLETİ NİN KURULUŞU (00-5). XIV. yüzyıl başlarında Anadolu, Avrupa ve Yakın

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARASINAV PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ)

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARASINAV PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ) TARİH BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARASINAV PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ) Kuruluş Dönemi Doğu Roma H. ERDEMİR 09.04.2018 10:00 Güzel Sanatların Gelişimi A.Galip

Detaylı

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI ALANLAR ve ÖNCELİKLER AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI 1- Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı na dair araştırmaları 1. Kur an tarihi 2. Kıraat

Detaylı

T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL

T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YIL TÜRK101 Türk Dili-I (2-0)2 Dilin tanımı, özellikleri; Yeryüzündeki diller ve Türkçe nin dünya dilleri

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI (1.SINIF)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI (1.SINIF) (1.SINIF) 27 Mart 2017 10:20-12:00 Ofis TAR 1016 Eski Anadolu Tarihi I. Öğr. Gör. Dr. Murat KILIÇ 27 Mart 2017 13:00-14:40 Ofis TAR 1018 Mesleksel Değerler ve Etik Prof.Dr. Bayram BAYRAKDAR 28 Mart 2017

Detaylı

9. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

9. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI.Tarih biliminin konusunu, tarihçinin kullandığı kaynakları ve yöntemleri kavrar..tarihî olayların incelenmesinde yararlanılan zaman kavramlarını

Detaylı

ORTA ASYA TÜRK TARİHİ PDF

ORTA ASYA TÜRK TARİHİ PDF ORTA ASYA TÜRK TARİHİ PDF Orta Asya Tarihi adlı eser Anadolu Üniversitesinin ders kitabıdır ve Ahmet Taşağıl gibi birçok değerli isim tarafından kaleme alınmıştır. PDF formatını bu adresten indirebilirsiniz.

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BE8V3HYP6* Sayı : 75063593-100- Konu : Final-Bütünleme SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 08/05/2018

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ DERS MUHTEVALARI

TARİH BÖLÜMÜ DERS MUHTEVALARI 1. SINIF 1. YARIYIL DERS MUHTEVALARI TAR 101 OSMANLICA I 4 0 4 Osmanlı alfabesi, harflerin yazılış şekilleri, Türkçe kelimelerin yazılışı metinler üzerinde örneklemeler ve metin okuma çalışmaları TAR 103

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI (1.SINIF)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI (1.SINIF) 0 0 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI (.SINIF) 0:0 09: TAR 0 Eski Anadolu Tarihi I. (Müfredattan kalkan ders) Prof. Dr. Ş. Recai TEKOĞLU PDÖ TAR 0 Eski Anadolu Tarihi I. (Müfredattan kalkan ders) Prof. Dr. Ş.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI (1.SINIF)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI (1.SINIF) 0 0 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI (.SINIF) 0:0 09: TAR 0 Eski Anadolu Tarihi Öğr. Gör. Dr. Murat Kılıç PDÖ TAR 0 Mesleksel Değerler ve Etik Doç. Dr. Kurtul Gülenç PDÖ 09: 0:0 :0 TAR 0 Büyük Selçuklular Prof.

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih geçmiş hakkında eleştirel olarak fikir üreten bir alandır. Tarih; geçmişteki insanların yaşamlarını, duygularını, savaşlarını, yönetim

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL TARİH VE GENEL TÜRK TARİHİ I. TARİH BİLİMİNE GİRİŞ...3

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL TARİH VE GENEL TÜRK TARİHİ I. TARİH BİLİMİNE GİRİŞ...3 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM GENEL TARİH VE GENEL TÜRK TARİHİ I. TARİH BİLİMİNE GİRİŞ...3 A. Tarihin Tanımı...3 B. Tarihin Kaynakları...4 C. Tarihe Yardımcı Bilim Dalları...4 D. Tarihte Yüzyıl, Yarı Yüzyıl,

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU 201-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.YIL 2. YY. 1 YDİ2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil

Detaylı

Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV.

Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV. 339 GENEL LİSE Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV. Yeniçağ 3. Yeniçağda Avrupa 6. Eğitim, kültür, bilim ve

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders. (Yeni Eklenen Ders) Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod.

Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan Ders. (Yeni Eklenen Ders) Uygulama Gerekçe (**) Kod Dersin Adı T U L AKTS Kod. FORM :3 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI MESLEK YÜKSEKOKULU : BÖLÜM/ PROGRAM : SANAT TARİHİ 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Eşdeğeri Kaldırılan

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YILSONU SINAV PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YILSONU SINAV PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YILSONU SINAV PROGRAMI I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ) Türk Dili II M. YORULMAZ KAHVE 29.05.2017 10:00 -Z2-Z3-Z4- Z8--1 Osm. Türkçesine Giriş II E: GÖKMEN

Detaylı

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Bir toplumun dünya tarihi içinde rol oynayabilmesi, tarihin öznesi olabilmesi, bu şuura sahip olup olmamasına bağlıdır. Birey ya da toplum olarak tarihin oluşumunda rol üstlenebilmek,

Detaylı

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ATATÜRK Ü ETKİLEYEN OLAYLAR VE FİKİRLER

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ATATÜRK Ü ETKİLEYEN OLAYLAR VE FİKİRLER 1 1789 da gerçekleşen Fransız İhtilali ile hürriyet, eşitlik, adalet, milliyetçilik gibi akımlar yayılmış ve tüm dünyayı etkilemiştir. İmparatorluklar yıkılmış, meşruti yönetimler kurulmaya başlamıştır.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI 09: :20 09: Z 11- Z 12 Yrd. Doç. Dr. N.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI 09: :20 09: Z 11- Z 12 Yrd. Doç. Dr. N. 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI I.Sınıflar ( A-B Şubeleri) Örgün Öğretim Yabancı Dil Osmanlı Türkçesine Giriş I Doç. Dr. E.Gökmen Yrd. Doç. Dr. A. Taşcan 07.11.2016 08.11.2016

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82114 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ DÜZENLENEN SINAV PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ DÜZENLENEN SINAV PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ DÜZENLENEN SINAV PROGRAMI 1.Sınıf (A B Şubeleri) İslam Tarihi I N.ÖZKUYUMCU H. AKYOL 16.01.2017 09:00 Z 4- Z 8Z10 Eski Mısır Tarihi ve Kültürü (S) M.TEPEKAYA 16.01.2017 13:00-2 Türk Tarihine

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Doktora

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Doktora Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Dersin Verildiği Yıl Dersin Verildiği

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVLARI PROGRAMI ( 1.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVLARI PROGRAMI ( 1. TARİH BÖLÜMÜ ( 1. SINIF ) 19 Ocak Pazartesi 13:00 B 354 TDL 1001 Türk Dili I 19 Ocak Pazartesi 09:25 B 357 TAR 1021 Tarih Bilimine Giriş Doç. Dr. Melih TINAL 20 Ocak Salı 09:25 B 459 TAR 1019 Eski Türk

Detaylı

AVRUPA VE OSMANLI (18.YÜZYIL) GERİLEME DÖNEMİ

AVRUPA VE OSMANLI (18.YÜZYIL) GERİLEME DÖNEMİ AVRUPA VE OSMANLI (18.YÜZYIL) GERİLEME DÖNEMİ 1. Osmanlı İmparatorluğu nun Gerileme Devrindeki olaylar ve bu olayların sonuçları göz önüne alındığında, aşağıdaki ilişkilerden hangisi bu devir için geçerli

Detaylı

NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ULU101 Uluslararası İlişkiler (3+0)6 Uluslararası ilişkilerin temel

Detaylı

Zorunlu/ Dersin adı T U K Kodu

Zorunlu/ Dersin adı T U K Kodu KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERS LİSTESİ Birinci ve İkinci Yarıyıl Zorunlu/ adı T U K Seçmeli TAR 601 Orta Asya Türk Devletleri Tarihi TAR 602

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YILSONU SINAV PROGRAMI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YILSONU SINAV PROGRAMI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 5-6 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YILSONU SINAV PROGRAMI I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ) N. Özkuyumcu - İslam Tarihi 30.05.6 M. Tepekaya - Yabancı

Detaylı

T.C. Tarih: :04:52 Sayfa:1/10 GÜN

T.C. Tarih: :04:52 Sayfa:1/10 GÜN Sayfa:1/10 GÜN SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 09:00-10:00 1891 Türk Kültür Tarihi Yrd. Doç. Dr. Abdullah BAKIR 1882 TAR-208-A-Türk Kültür Tarihi Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi

Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi KONGRENİN AMACI Sultan II. Abdülhamid, Avrupa'da olduğu gibi Osmanlı İmparatorluğunda da önemli gelişmelerin ve büyük dönüşümlerin

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1. SINIF

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1. SINIF A-TEKLER B- ÇİFTLER TARİH BÖLÜMÜ 201-201 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1. SINIF in Kodu in Adı Kredi Kontenjan Öğretim Üyesi in Günü Saati Sınıf AKTS TAR102 Eski Batı Tarihi 200 Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) 08:30-12:20 : OSMANLI PALEOGRAFYASI I ANS Eğitim 2 Blok - 111 Yrd.Doç.Dr. MEHMET GÜNEŞ Doç.Dr. MUSTAFA GÜLER Osmanlı alfabesi,

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları

Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Uygarlık Tarihi (HIST 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uygarlık Tarihi HIST 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri TAR701 1 3+0 6 Bu dersin temel amacı araştırma

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BE5D3NRAB* Sayı : 75063593-100- Konu : Ara Sınav Tarihi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : 19/10/2017 tarihli, 58066181-100-34829 sayılı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi. Sınıfın Adı Tarih 1

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi. Sınıfın Adı Tarih 1 Haftalık Ders Programı Sınıfın Adı Tarih 1 / 1.Ders 2.Ders 3.Ders 4.Ders 5.Ders 6.Ders 830 915 925 1010 1020 1105 1115 1200 1200 1300 1300 1345 1355 1440 A257 Şube 1 Şube 2 1450 1535 1545 1630 Eskiçağ

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınav Takvimi. 1.Sınıf Örgün

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınav Takvimi. 1.Sınıf Örgün 1.Sınıf Örgün 15 Haziran 2015 Pazartesi 09:25 B 357 TAR 1024 Büyük Selçuklular Prof.Dr. Mustafa DAŞ 15 Haziran 2015 Pazartesi 13:00 B 357 - TDL 1002 Türk Dili II 16 Haziran 2015 Salı 13:00 PDÖ 216 TAR

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE %0 HESAPLAMASINDA DİKKATE ALINACAK ASGARİ DERSLER FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

İlkçağ Anadolu Uygarlıklarında Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Yapı Bağlamında Kütüphane/Arşiv Kurumu

İlkçağ Anadolu Uygarlıklarında Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Yapı Bağlamında Kütüphane/Arşiv Kurumu İlkçağ Anadolu Uygarlıklarında Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Yapı Bağlamında Kütüphane/Arşiv Kurumu Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü E-posta : byilmaz@hacettepe.edu.tr

Detaylı

UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I

UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR Ders saati: Salı, 09.00 10.30 Perşembe, 09.00 10.30 Ders Asistanı: Mustafa Batman Ofis saati: Salı, 11.00-12.00 Perşembe, 11.00 12.00 Ders Tanımı

Detaylı

İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI MISIR UYGARLIĞI İRAN UYGARLIĞI HİNT UYGARLIĞI ÇİN UYGARLIĞI DOĞU AKDENİZ UYGARLIĞI

İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI MISIR UYGARLIĞI İRAN UYGARLIĞI HİNT UYGARLIĞI ÇİN UYGARLIĞI DOĞU AKDENİZ UYGARLIĞI İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI MISIR UYGARLIĞI İRAN UYGARLIĞI HİNT UYGARLIĞI ÇİN UYGARLIĞI DOĞU AKDENİZ UYGARLIĞI MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI Kelime anlamı İki nehrin arası olan Mezopotamya,

Detaylı

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FELSEFE FEL0* İLKÇAĞ FELSEFESİ 5 5 FEL04* FELSEFİ KAVRAMLAR VE TERİMLER 5 5 FEL06* VARLIK FELSEFESİ 5 5 FEL08* KLASİK MANTIK 4 5 5 FEL0* BİLİM TARİHİ 4 4 FEL0* İSLAM FELSEFESİ TARİHİ I +0 5 5 FEL04* AHLAK

Detaylı

Türkiye'nin En Çok Satan. TARİH ten

Türkiye'nin En Çok Satan. TARİH ten Türkiye'nin En Çok Satan TARİH ten Editör: Suat DÜZ Zehra SAVAŞ ÖZTÜRK Selami REİSOĞLU KPSS TARİH DERS NOTLARI Yayın Yönetmeni: Arzu Batur Dizgi-Grafik Tasarım: Didem Kestek Kapak Tasarımı: Didem Kestek

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI ( 1. SINIF )

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI ( 1. SINIF ) TARİH BÖLÜMÜ ( 1. SINIF ) 30 Mart 15 Pazartesi 09:25 B 357 - B 359 TAR 1024 Büyük Selçuklular Prof.Dr. Mustafa DAŞ 31 Mart 15 Salı 13:00 PDÖ 216 TAR 1002 Osmanlı Paleografyası II Doç.Dr. Bilgin ÇELİK 31

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI ÖRGÜN ÖĞRETİM FİNAL PROGRAMI 1.Sınıf

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI ÖRGÜN ÖĞRETİM FİNAL PROGRAMI 1.Sınıf 1.Sınıf 29 Mayıs 2017 Pazartesi 09:00-10:30 B 355-B 358 TAR 1024 Büyük Selçuklular Doç. Dr. Erkan Göksu Bülent-Yakup 30 Mayıs 2017 Salı 09:00-10:30 B 353-B 358 TAR 1028 Çağdaş Dünya Tarihi Doç. Dr. Nedim

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ (TÜRKÇE LİSANS PROGRAMI) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ (TÜRKÇE LİSANS PROGRAMI) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ 2017-2018 BÖLÜMÜ (TÜRKÇE LİSANS PROGRAMI) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 135 Kredi ve 241 AKTS den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ TEST

İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ TEST İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ TEST TANER ÖZDEMİR DETAY TARİHÇİ TÜRK TELEKOM NURETTİN TOPÇU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ TARİH ÖĞRETMENİ İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ TEST 1 1) Türklerin Anadolu ya gelmeden önce

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı