HUKUK FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HUKUK FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT"

Transkript

1 HUKUK FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

2 GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR.

3

4

5 Hukuk, sosyal bilimler alanında, sorun çözmeyi, devleti biçimlendirmeyi ve en önemlisi insan onurunu gözetmekle kalmayıp bireyler için iyi bir yaşam alanı inşa etmeyi en çok hedefleyen bilim dalıdır. Özyeğin Üniversitesi nde küreselleşmeyi azami dikkate alan; hem ulusal hukuku hem de uluslararası ve karşılaştırmalı hukuku içeren fakültemizle, dünyaya ve insanlığa karşı bilinçli gençler yetiştiriyoruz. Prof. Dr. Yener Ünver Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h. c. Yener Ünver, ÖzÜ Hukuk Fakültesi Dekanı ve ÖzÜ Alman Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi YK Başkanı dır. Akademik ünvanlar:lisans (1986), yüksek lisans (1990), doktora (1996), doçentlik (2002) ve Profesörlük (2008). İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yönetim kurulu üyeliği (2002), Türkiye Basketbol Federasyonu Hukuk Kurulu üyeliği ( ), TFF Disiplin Kurulu üyeliği ( ) ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Asli Üyeliği ( ) yapmıştır yılında Gürcistan (Tiflis) Grigol Robakidze Alma Mater Üniversitesi tarafından Onursal Hukuk Doktorası (honorar causa) ile ödüllendirilmiş, DAAD liler Derneği, Tıp Hukuku Derneği ve Uluslararası Dünya Tıp Hukuku Derneği (ABD) ve Türk Ceza Hukuku Derneği üyesidir yılında Avrupa Bilim ve Sanatlar Akademisi üyeliğine (Salzburg) seçilmiş, Sofya (Bulgaristan) Ulusal ve Dünya Ekonomi Üniversitesi ve Roma Hukuku Öğretimi ve Romanistik Eğitim Merkezi tarafından (2014) Stefan Bobçev şeref madalyası ve diploması verilmiş, T.C. Dışişleri Bakanlığı adına halen Almanya daki (Münih) NSU (Neonazi Cinayetleri) ceza davasında gözlemci ( ) olarak görev yapmakta olup, SAHUM Danışma Kurulu (2015), Medicine Law & Society Dergisi Editörler Kurulu, Üniversitelerarası Kurul ve İçişleri Bakanlığı Uluslararası Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Ticaretiyle Mücadele Kurulu üyeliklerini sürdürmektedir.

6 YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

7

8 Bir hukukçu olduğunda senden hukukun temel ilkelerini kavrayarak temel hak ve özgürlüklerin koruyucusu olman beklenecek. Bunun için hem ulusal hem de uluslararası bir hukuk vizyonuna sahip olman gerekecek. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, küreselleşmeyi azami dikkate alarak ulusal ve uluslararası hukuk ile karşılaştırmalı hukuku harmanlayarak seni uluslararası standartta bir hukukçu olarak yetiştirecek. Teorik eğitimin yanı sıra yargı uygulaması eğitimleri ve yoğun staj ve sertifika programlarıyla henüz mezun olmadan seni iş hayatına hazırlayacak.

9

10

11 Hedefimiz Hukuk dünyasındaki gelişmelere cevap verecek, Ulusal ve uluslararası, karşılaştırmalı hukuk bilgi ve tecrübesine sahip olacak, Karşılaştığı sorunlara çözüm bulacak, Bireylere ve topluma güven ve yön verecek hukukçular yetiştirmektir.

12

13 YENİ MESLEĞİNİ TÜM BOYUTLARIYLA ÖĞREN

14

15 Burada gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak ve yeteneklerini keşfedeceksin. Bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi nde, çağımızın dinamiklerini göz önünde bulunduran bir eğitim alacaksın. Sana güçlü bir hukuk bilgi ve tecrübesi kazandıracak temel derslerin yanı sıra ilgi alanların ve yeteneklerin ışığında, Spor Hukuku, Sağlık Hukuku, Bilişim Hukuku, Hukuk ve Ekonomi, Ekonomik Suçlar, Fikri Mülkiyet Hukuku, Moda Hukuku, Enerji Hukuku, Rekabet Hukuku, Tahkim, SPK ve Uluslararası Taşıma ve Ticaret Hukuku, Avrupa Birliği Ekonomi Hukuku gibi seçmeli derslerle uzmanlaşarak gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaksın. Türk hukuku için bir referans noktası olan Alman hukukunun araştırıldığı ve temel yasalar, yargı kararları ve bilimsel çalışmalarda muhtemel etkilerinin değerlendirildiği Türkiye nin ilk Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi nde uluslararası bir bakış edineceksin. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ndeki mesleki yabancı dil eğitimleri ile birlikte seçmeli İngilizce, Almanca, Fransızca hukuk dersleri alarak uluslararası hukuk başlıklarındaki gelişmeleri yakından izleme şansına sahip olacaksın.

16

17 Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde disiplinler arası bir hukuk eğitimi alacaksın. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ndeki seminerler ve sertifika programları aracılığıyla işletme ve iktisat gibi farklı dallarda da uzmanlaşacak, iş hayatında karşılaştığın sorunlara çözüm yolları geliştirebileceksin. Bilişim, Finans Hukuku, Borçlar ve Ticaret Hukuku gibi sertifika programları sayesinde güçlü bir hukuk bilgi ve becerisine sahip olacaksın.

18

19 MESLEĞİNE YAŞAYARAK HAZIRLAN

20

21 Özyeğin Üniversitesi seni hayata hazırlıyor. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesindeki Sanal Mahkeme de daha mezun olmadan ilk duruşmana katılabilir, Hukuk Klinikleri ve Edebiyat-Sinema-Hukuk Seminerleri aracılığıyla vizyonunu genişletebilirsin. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ndeki Hukuk Sohbetleri, Uluslararası Kongre ve Sempozyumlar, Ulusal ve Uluslararası Mahkeme Ziyaretleri, Adli Tıp Kurumu uygulama gezisi ile iş hayatına hazır olarak mezun olacak ve kişisel, kurumsal ve sosyal girişimciliğin ruhunu keşfedeceksin. Burada kültürlerarası bir diyaloğun parçası olacaksın. Öğrencilerine kültürlerarası bir diyaloğun parçası olma imkanı tanıyan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi aracılığıyla, yurtiçi ve yurtdışındaki önemli uluslararası ölçekte bilinirliği yüksek öğretim ve hukuk kurumlarını ziyaret edebilir, çalışmalara katılabilir, adliyelerde duruşma izleyebilir ve cezaevlerinde toplumsal sorumluluk projelerine dahil olabilirsin. Ayrıca yurtdışı sertifika eğitimleri kapsamında Birleşmiş Milletler, Kızılhaç, Avrupa Adalet Divanı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Lahey Uluslararası Daimi Ceza Mahkemesi ve Avrupa Birliği kurumları, yabancı yüksek mahkemeler ve yabancı parlamentolar gibi önemli uluslararası kurumlarda eğitim alabileceksin. NATO Model Event Simülasyon Çalışması ve Avrupa Parlamento Oyunları aracılığıyla uluslararası hukuk konularında kendini geliştirebileceksin.

22

23

24

25 Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ADI SOYADI ÜNVANI YIL, DOKTORA YIL, YÜKSEK LİSANS ALANI Yener Ünver Prof. Dr. - Dekan 1996, İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Jan C.Joerden Prof. Dr. 1985, Friedrich-Alexander-Universitaet Erlangen-Nürnberg Kamu Hukuku Korkut Kanadoğlu Prof. Dr. 1998, İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Mesut Hakkı Caşin Prof. Dr. 1994, İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Özlem Yenerer Çakmut Prof. Dr. 2001, Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Paul Tiedemann Prof. Dr. 1976, Frankfurt Universitaet Kamu Hukuku Timuçin Muşul Prof. Dr. 1982, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Altan Heper Yrd. Doç. Dr. 1989, 1996, Georg August Universitaet Göttingen, İstanbul Üni. Kamu Hukuku Bige Açımuz Yrd. Doç. Dr. 2011, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne Kamu Hukuku Deniz Ege Göktuna Yrd. Doç. Dr. 2011, Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Gülfer Meriç Yrd. Doç. Dr. 2015, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Işık Özer Yrd. Doç. Dr Ankara Üniversitesi Özel Hukuk İrem Çağlar Gürgey Yrd. Doç. Dr. 2009, Ankara Üniversitesi Kamu Hukuku Sami Kocabıyık Yrd. Doç. Dr. 2015, Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Kutluhan Bozkurt Yrd. Doç. Dr. 2004, University of Vienna School of Law Kamu Hukuku Nihat Güman Yrd. Doç. Dr. 2006, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Nilay Şenol Yrd. Doç. Dr. 2010, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Özge Yücel Dericiler Yrd. Doç. Dr Ankara Üniversitesi Kamu Hukuku Pelin Işıntan Yrd. Doç. Dr. 2009, Galatasaray Üniversitesi Özel Hukuk Sendi Yakuppur Yrd. Doç. Dr. 2013, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Sevgi Usta Yrd. Doç. Dr. 1995, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Zeliha Hacımuratlar Yrd. Doç. Dr. 2011, Ankara Üniversitesi Kamu Hukuku Zeliha Bengi Berk Eriş Öğr. Gör. Devam, Marmaral Üniversitesi Özel Hukuk Alev Dilber Özeroğlu Arş. Gör. Devam, Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Elif Karayazı Arş. Gör. - Devam, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Mert Duygun Arş. Gör. Devam, Ren Friedrich Wilhelm Bonn Universität Kamu Hukuku Merve Selin Şohoğlu Arş. Gör. - Devam, Ankara Üniversitesi Kamu Hukuku Nurdan Gürgen Arş. Gör. - Devam, Özyeğin Üniversitesi Özel Hukuk Tuğçe Arsan Arş. Gör. - Devam, Özyeğin Üniversitesi Özel Hukuk Aslıhan Deniz Bilgehan Arş. Gör. Devam, İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Göktürk Öcal Arş. Gör. Devam, İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Zehra Başer Doğan Arş. Gör. Devam, Bahçeşehir Üniversitesi Kamu Hukuku Merve Yücel Arş. Gör. Devam, Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Balay Sütlüoğlu Arş. Gör. Devam, Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku Victoria Torun Uzman - Özel Hukuk

26

27

28 Nişantepe Mah. Orman Sok. No: 34-36, Alemdağ - Çekmeköy/İstanbul T E-posta: tanitim.basvuru@ozyegin.edu.tr Tüm detaylar için başvuru sayfamıza bağlanın. Sanal Tur ile Özyeğin Üniversitesi ni gezin.

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR.

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ BIR ADIM ÖNDE

HUKUK FAKÜLTESİ BIR ADIM ÖNDE 2017-2018 HUKUK FAKÜLTESİ BIR ADIM ÖNDE Hedefimiz Hukuk dünyasındaki gelişmelere cevap verebilen, Ulusal ve uluslararası, karşılaştırmalı hukuk bilgi ve tecrübesine sahip, Yeni hukuk alanlarında uzmanlaşan,

Detaylı

Özgeçmiş. Dr. iur. Öğr. Ü. Cansu Topal, LL.M. (Göttingen) TEL: E-POSTA:

Özgeçmiş. Dr. iur. Öğr. Ü. Cansu Topal, LL.M. (Göttingen) TEL: E-POSTA: Özgeçmiş Dr. iur. Öğr. Ü. Cansu Topal, LL.M. (Göttingen) TEL: +9016677160 80 E-POSTA: cansu.tpl@gmail.com Kişisel Bilgiler Doğum Yeri ve Tarihi: Ünye, 18.1.1978 Unvanı: Doktor Öğretim Üyesi, Arabulucu

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 211 101 105 107 TURK 111 ENG

Detaylı

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ NDE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİN BİR GELECEK SENİ BEKLİYOR. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi sürdürülebilir

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Psikolojiyi

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103 MEF ÜNİVERSİTESİ UK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 201 101 105 107 TURK 101 ENG 101 Roma Hukuku: Genel Hükümler Atatürk

Detaylı

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law)

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law) *4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Roma Hukuku: 2 0 2 ECON Hukukçular için 2 0 4 101 Genel Hükümler 116 İktisat (Economics for

Detaylı

MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ

MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ MÜTERCİM -TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ NEDEN MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ? Çevirmenlik ve Dil Hizmetleri Sektörünün Sunduğu Kariyer Olanakları Yazılı Çevirmenlik Hukuk Metinleri Çevirisi, Bilişim Teknolojileri Metinleri

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT Otel Yöneticiliği Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL ŞUBE

Detaylı

Albayrak Hukuk Bürosu. Selim Pars Sokak No:7 Florya Bakırköy İstanbul T F

Albayrak Hukuk Bürosu. Selim Pars Sokak No:7 Florya Bakırköy İstanbul T F Albayrak Hukuk Bürosu Hakkımızda Albayrak Hukuk Bürosu, profesyonel ve dinamik ekibiyle finans, enerji, madencilik, inşaat, gayrimenkul, ağır sanayi, orman ürünleri ve tekstil gibi sektörlerde çalışmalar

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım zyildirim@antalya.edu.tr Uluslararası Antalya Üniversitesi Fakültesi, Üniversite Cd. No: 2 07190 Döşemealtı/Antalya 0 (242) 241 01 92 İş Deneyimi 2012 - Yardımcı Doçent Doktor,

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

Prof. Dr. OĞUZ KÜRŞAT ÜNAL TELEFON (CEP) : 0 532 353 21 92. E.POSTA : kursatunal@gazi.edu.tr

Prof. Dr. OĞUZ KÜRŞAT ÜNAL TELEFON (CEP) : 0 532 353 21 92. E.POSTA : kursatunal@gazi.edu.tr Prof. Dr. OĞUZ KÜRŞAT ÜNAL İLETİŞİM BİLGİLERİ TELEFON (İŞ) : 0 312 439 47 68 TELEFON (CEP) : 0 532 353 21 92 E.POSTA : kursatunal@gazi.edu.tr KİŞİSEL BİLGİLER DOĞUM YERİ-TARİHİ : AFYON 21.06.1955 MEDENİ

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

Kriminoloji (LAW 421) Ders Detayları

Kriminoloji (LAW 421) Ders Detayları Kriminoloji (LAW 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kriminoloji LAW 421 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik. 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980. 4.Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik. 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980. 4.Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980 3.Unvanı : Yard.Doç.Dr. 4.Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi Bilgi Üniversitesi 2002 Y. Lisans

Detaylı

2. Uluslararası Ticaret Hukukuna İlişkin Mevzuat ve Anlaşmalar, 2. bası, İstanbul 2006.

2. Uluslararası Ticaret Hukukuna İlişkin Mevzuat ve Anlaşmalar, 2. bası, İstanbul 2006. PROF. DR. NURAY EKŞİ 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni birincilikle bitiren Prof. Dr. Nuray Ekşi, 1988 yılında aynı fakültede Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı nda araştırma görevlisi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Serçin Kutucu

Yrd. Doç. Dr. A. Serçin Kutucu Yrd. Doç. Dr. A. Serçin Kutucu EĞİTİM Lisans, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yüksek Lisans, Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Malta ve La Sapienza Üniversiteleri Doktora, Kamu Hukuku, Galatasaray

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://muhendislik.sdu.edu.tr/endustri Ocak, 2014 Isparta SDÜ MF Endüstri Mühendisliği Bölümü 2006-2014 2 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30 Ç.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU YARIYIL ESASIYLA EĞİTİM (2014 VE ÖNCESİ GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) I. YARIYIL HF 101 Anayasa Hukuku I 4 4 5 HF 103 Medeni Hukuk I (Giriş, Kişiler)

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT

İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT İŞLETME FAKÜLTESİ YENİ HAYATIN İÇİN İLK ADIMI AT GERÇEK POTANSİYELİNİ KEŞFEDECEĞİN VE İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIN HAYATININ GİRİŞİMİ İÇİN ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SENİ BEKLİYOR. Özyeğin Üniversitesi

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ PROF. DR. ŞABAN KAYIHAN ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku ABD. Başkanı Tlf: 0532 543 09 88 Elmek: sabanmanas@hotmail.com skayihan@fsm.edu.tr

Detaylı

İnan & Aras Hukuk Bürosu

İnan & Aras Hukuk Bürosu İnan & Aras Hukuk Bürosu İnan & Aras, müvekkil ve danışanlarına hukukun her alanında hizmet veren Ankara merkezli bir hukuk bürosudur. Hukuk büromuz, yerli ve yabancı müvekkillerine şirketler hukuku, birleşme

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

CURRICULUM VITAE Doktora Diploması (Özel hukuk-karşılaştırmalı Hukuk) Lisans Diploması

CURRICULUM VITAE Doktora Diploması (Özel hukuk-karşılaştırmalı Hukuk) Lisans Diploması CURRICULUM VITAE 1. Soyad : Özkan 2. Ad : Zehra 3. Doğum Tarihi : 22/10/1981 4. Uyruğu : T.C. 5. E-mail Adresi : zhozkan@yahoo.com 6. Eğitim : Kurum- Tarih Dereceler veya Diplomalar 2007-2014 Doktora Diploması

Detaylı

EĞİTİM İŞ TECRÜBESİ ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr

EĞİTİM İŞ TECRÜBESİ ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu: Gerçek Olmayan Vekâletsiz İş Görme ve Menfaat

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

İletişim Hukuku (LAW 222) Ders Detayları

İletişim Hukuku (LAW 222) Ders Detayları İletişim Hukuku (LAW 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İletişim Hukuku LAW 222 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: EBRU KARAMAN 2. Doğum Tarihi: 21 Haziran Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Doktora

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: EBRU KARAMAN 2. Doğum Tarihi: 21 Haziran Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: EBRU KARAMAN 2. Doğum Tarihi: 21 Haziran 1981 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi İstanbul Bilgi Üniversitesi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2016 2017 Akademik Yılı Ders Müfredatı I. Yıl (1.Dönem Güz) I. Yıl (2.Dönem Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile Hukuku 5 0

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:00-11:00 4857 Sayılı İş Kanunu'na Bakış Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4857 Sayılı İş Kanunu Yargıtay Bakış Açısından Değerlendirilmesi İşçinin Korunması Alt İşveren Geçici İş

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ Sermaye Piyasası Kurulu nun, Kurumsal Yönetim Tebliğinin (II-17.1) sayılı Tebliğinin 1.3.1 maddesi uyarınca yapılması gereken ek açıklamalar aşağıda bilginize

Detaylı

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ 2014 ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ Kontenjan 60 Puan Türü MF-1 Eğitim Dili Türkçe Eğitim Süresi 4 yıl Yer ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi EBELİK Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çebi Ebelik bölümünün amacı;

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKT S HUK 103 2 0 3 ECON 114 2 0 3 HUK 104

Tablo 4. Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKT S HUK 103 2 0 3 ECON 114 2 0 3 HUK 104 Tablo 4. Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl 103 HIT R 201 LAW 101 105 107 TURK 101 ENG 101 Roma Hukuku: Genel Hükümler Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Hukuka Giriş (Introduction to Law)

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976-1980. Yüksek Lisans Ticaret Hukuku Ankara Üniversitesi 1981-1982

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976-1980. Yüksek Lisans Ticaret Hukuku Ankara Üniversitesi 1981-1982 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Selma ÇETİNER ŞEKERCİ 2. Doğum Tarihi : 3 Kasım 1958 3. Unvan : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976-1980 Yüksek Lisans

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı BASIC CONCEPTS

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Prof.Dr. MUSTAFA ERDEM CAN

Prof.Dr. MUSTAFA ERDEM CAN Prof.Dr. MUSTAFA ERDEM CAN ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1971 Diğer T: 2423106457 F: 2422276977 merdcan@akdeniz.edu.tr

Detaylı

Prof. Dr. Önder TUZCU'nun Özgeçmişi 2016

Prof. Dr. Önder TUZCU'nun Özgeçmişi 2016 Prof. Dr. Önder TUZCU'nun Özgeçmişi 2016 1943 yılında Bursa'da doğdu. 1950-1963 yılları arasında ilk ve orta öğretimini İstanbul'da Galatasaray Lisesi nde tamamladı. 1963 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ 24.12.2015 tarih ve 1043 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR SAYISI 1. YARIYIL 2. YARIYIL SAYISI HUK 101

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı)

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı) TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL (İŞLETME BÖLÜMÜ İÇİN) Lisans Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl HUK 101 Medeni Hukuk-I 3 0 3 HUK 102 Medeni Hukuk-II 3 0 3 HUK 104 Anayasa

Detaylı

Türk Parlamento Hukuku (LAW 256) Ders Detayları

Türk Parlamento Hukuku (LAW 256) Ders Detayları Türk Parlamento Hukuku (LAW 256) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Parlamento Hukuku LAW 256 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı : Ahmet Yağlı Doğum Tarihi : 16.09.1977 Doğum Yeri : İzmir E-posta : ahmetyagli@maltepe.edu.tr EĞİTİM 2009 Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku anabilim

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

Anayasa Yargısı (LAW 415) Ders Detayları

Anayasa Yargısı (LAW 415) Ders Detayları Anayasa Yargısı (LAW 415) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Anayasa Yargısı LAW 415 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 14.6.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2017-2018 Ders Adı INTERNATIONAL

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınavları

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınavları İktisat Bölümü 03 Kasım 2014 Pazartesi 10 Genel Matematik Yrd. Doç. Dr. Şamil AKÇAĞIL 04 Kasım 2014 Salı 11 Genel Muhasebe 05 Kasım 2014 Çarşamba 10 Hukukun Temel Kavramları 06 Kasım 2014 Perşembe 9 İşletmeye

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ESPİYE MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Detaylı

Spor Hukuku (LAW 223) Ders Detayları

Spor Hukuku (LAW 223) Ders Detayları Spor Hukuku (LAW 223) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Spor Hukuku LAW 223 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Avukatlık ve Noterlik Hukuku (LAW 332) Ders Detayları

Avukatlık ve Noterlik Hukuku (LAW 332) Ders Detayları Avukatlık ve Noterlik Hukuku (LAW 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Avukatlık ve Noterlik Hukuku LAW 332 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden:

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ve Öğretim Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş

Detaylı

Y Ö N E T İ M İ -- 1.YARIYIL DERSLERİ

Y Ö N E T İ M İ -- 1.YARIYIL DERSLERİ İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ -- 1.YARIYIL DERSLERİ Ekonomik Analiz (EKO 505) (İşl.Yön.-1/Ulus.Tic.Fin.-1 Ortak Ders) Prof. Dr. Mehmet TOMANBAY D / 8 49 Temel İşletme Bilgileri (İŞL 501) (İşl.Yön.-1/İKY.-1

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

2016-Halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Mali Hukuk ABD Mali Hukuk (İÖ)

2016-Halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Mali Hukuk ABD Mali Hukuk (İÖ) ALİ ATAY Mail : avukataliatay@gmail.com Kişisel Web Sayfası: www.atayatayhukuk.wordpress.com LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/atayatayhukuk/ 1992 yılında Mersin de doğdum. 2010 yılında Mersin-Tarsus

Detaylı

BEYOĞLU ADLİYESİ MAHKEMELERİNİN İSTANBUL ADLİYESİ MAHKEMELERİNE DAHİL EDİLDİĞİ LİSTE

BEYOĞLU ADLİYESİ MAHKEMELERİNİN İSTANBUL ADLİYESİ MAHKEMELERİNE DAHİL EDİLDİĞİ LİSTE BEYOĞLU ADLİYESİ MAHKEMELERİNİN İSTANBUL ADLİYESİ Beyoğlu 1.İcra Mahkemesi İstanbul 12.İcra Mahkemesi Beyoğlu 2.İcra Mahkemesi İstanbul 13.İcra Mahkemesi Beyoğlu 3.İcra Mahkemesi İstanbul 14.İcra Mahkemesi

Detaylı

ÖZEL MARMARA KOLEJİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖSS SONUÇLARI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM

ÖZEL MARMARA KOLEJİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖSS SONUÇLARI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM ÖZEL MARMARA KOLEJİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖSS SONUÇLARI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM 1 İLAYDA BEGÜM TURHAN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYATI FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 2 ECE ŞENGÜN BOĞAZİÇİ

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER (FRANSIZCA) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ 1. Program Tanımları Kuruluş: Uluslararası İlişkiler (Fransızca) Tezli Yüksek Lisans Programı 2014 yılında kurulmuştur. Amaç:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları

İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisatta Pratik Eğitim I ECON 429 Her İkisi 1 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HUKUKU ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GENEL BİLGİ Anabilim dalımızın amacı; uluslararası hukuka uygun olarak, bilimsel veriler ışığında,

Detaylı

Sunumda yer alan işbirliği önerileri Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu onayı ile geçerlilik kazanacak olup, planlama amaçlıdır.

Sunumda yer alan işbirliği önerileri Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu onayı ile geçerlilik kazanacak olup, planlama amaçlıdır. www.tkyd.org Sunumda yer alan işbirliği önerileri Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu onayı ile geçerlilik kazanacak olup, planlama amaçlıdır. Projede yer alması öngörülen kişi ve kuruluşlar

Detaylı

Ceza Hukuku Özel Hükümler (LAW 307) Ders Detayları

Ceza Hukuku Özel Hükümler (LAW 307) Ders Detayları Ceza Hukuku Özel Hükümler (LAW 307) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ceza Hukuku Özel Hükümler LAW 307 Güz 3 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Galatasaray Üniversitesi Y. Lisans Ekonomi Hukuku İstanbul Bilgi Üniversitesi 2009

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Galatasaray Üniversitesi Y. Lisans Ekonomi Hukuku İstanbul Bilgi Üniversitesi 2009 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Kadir Berk Kapancı İletişim Bilgileri: Tel: 0090 212 395 36 00 Faks: 0090 212 395 36 92 E-mail: kapancib@mef.edu.tr / berk.kapanci@mef.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 1983 3. Unvanı: Yrd.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAZİRAN 2014 KÜNYE 2 Rektör Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER Dekan Prof. Dr. Nevin ŞANLIER 2 0 1 4 Editörler Yrd. Doç. Dr. Ebru TÖRÜNER Baskı İletişim Adresi:

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Ad Soyad : Elif ARDIÇ 2. Doğum Yeri ve Tarihi : Eskişehir, 1984 3. Ünvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi

Detaylı

MESLEK YÜKSEKOKULU - Adalet Programı GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 4 12:00 12:50

MESLEK YÜKSEKOKULU - Adalet Programı GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 4 12:00 12:50 ..0..0..0..0 0..0..0..0..0..0 0..0 0:00-0:0 0:00-0:0 :00 - :0 MESLEK YÜKSEKOKULU - Adalet Programı 0-0 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI :00 :0 :00 - :0 :00 - :0 :00 - : 0 Klavye Kullanımı I Öğr. Gör.Sevil

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI VE PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ İletişim: www.bartin.edu.tr/ Tel : 03782235126 Fax : 03782235065 Adres : Bartın Üniversitesi, Orman Fakültesi,

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN

Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN Yrd. Doç. Dr. Bahadır Bumin ÖZARSLAN EĞİTİM GEÇMİŞİ 1. Hukuk Lisansı (2000) Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Kamu Hukuku Yüksek Lisansı (2006) Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sosyal

Detaylı

Yargı Örgütü (LAW 110) Ders Detayları

Yargı Örgütü (LAW 110) Ders Detayları Yargı Örgütü (LAW 110) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yargı Örgütü LAW 110 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Naim Demirel Doğum Tarihi: 10.10.1963 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1984 Y. Lisans Hukuk

Detaylı

Karşılaştırmalı Hukuk (LAW 219) Ders Detayları

Karşılaştırmalı Hukuk (LAW 219) Ders Detayları Karşılaştırmalı Hukuk (LAW 219) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Karşılaştırmalı Hukuk LAW 219 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Kurucu Notu... 2 Dekan Notu... 3 Fakülte Statüsü... 5 Hukuk Fakültesinin Misyon ve Vizyonu... 6 Genel Hukuk... 11

Kurucu Notu... 2 Dekan Notu... 3 Fakülte Statüsü... 5 Hukuk Fakültesinin Misyon ve Vizyonu... 6 Genel Hukuk... 11 Kurucu Notu... 2 Dekan Notu... 3... 4 Fakülte Statüsü... 5 Hukuk Fakültesinin Misyon ve Vizyonu... 6... 7... 8... 10 Genel Hukuk... 11... 15 Ticaret Hukuku... 19 Kamu Yönetimi... 22... 25... 26... 35...

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL EĞİTİM

ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL EĞİTİM ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu:

Detaylı

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır.

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Program temelde bir klinik psikoloji programıdır ancak

Detaylı

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır.

Lisans seviyesinde (TYYÇ 6. seviye) öğrenim veren bir programdır. ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye de kendi alanındaki ilk ve tek bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, İngilizcenin yanında

Detaylı

SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. HUK 116 Kamu Hukukun Temel Kavramları (İngilizce) (Seçimlik) Öğr.Gör.Dr.Larry WHITE Zemin Kat Amfi

SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. HUK 116 Kamu Hukukun Temel Kavramları (İngilizce) (Seçimlik) Öğr.Gör.Dr.Larry WHITE Zemin Kat Amfi 1. SINIF II. DÖNEM (BAHAR YARIYIL) İNGİLİZCE DERS PROGRAMI 9.00-9.50 HUK114 Akademik Ok. ve Yaz. İng A HUK114 Akademik Ok ve Yaz İng B Öğr.Gör.Gülsen PULATSÜ E208 HUK114 Akademik Ok ve Yaz. İng C Öğr.Gör.Selin

Detaylı

Ceza Hukuku Genel İlkeler - I (LAW 235) Ders Detayları

Ceza Hukuku Genel İlkeler - I (LAW 235) Ders Detayları Ceza Hukuku Genel İlkeler - I (LAW 235) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ceza Hukuku Genel İlkeler - I LAW 235 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DEKANDAN MEKTUP UFUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ Sevgili Öğrencilerimiz, Mütevelli Heyetimiz ve Rektörümüzün 22 Mayıs 2018 tarihindeki kararıyla Hukuk Fakültesi Dekanı olarak göreve başladım. Böylelikle

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE İstanbul, 2014 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 13 YEREL YÖNETİMLER EVRENSEL BİLDİRGESİ... 15 GİRİŞ...

Detaylı

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar,

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sayın Başkanı; Yüksek Yargı Kurumlarının çok değerli Başkanları; Sayın Büyükelçiler; Avrupa Konseyinin çok değerli temsilcileri; Uluslararası Kuruluşların değerli temsilcileri

Detaylı

Ceza Usul Hukuku (LAW 403) Ders Detayları

Ceza Usul Hukuku (LAW 403) Ders Detayları Ceza Usul Hukuku (LAW 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ceza Usul Hukuku LAW 403 Güz 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

SAAT/YERİ. Öğretim Üyesi Odası. Öğretim Üyesi Odası SOE5903 SOE6904. Öğretim Üyesi Odası KHU5001 Seminer. Öğretim Üyesi Odası. 08:30/11:20 Derslik 10

SAAT/YERİ. Öğretim Üyesi Odası. Öğretim Üyesi Odası SOE5903 SOE6904. Öğretim Üyesi Odası KHU5001 Seminer. Öğretim Üyesi Odası. 08:30/11:20 Derslik 10 Sayfa1 YÜKSEK LİSANS BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PRGORAMI DERSİ VEREN ÖĞRETİM PAZARTESİ Yüksek Lisans Alan ÖĞRETİM Danışman Yüksek Lisans Danışman KHU5001 Seminer KHU5009 Anayasa Mahkemesi ve Siyasi Partiler

Detaylı