LAZER- IPL EPĠLASYONDA YENĠLĠKLER; FATMA YILDIZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LAZER- IPL EPĠLASYONDA YENĠLĠKLER; FATMA YILDIZ"

Transkript

1 LAZER- IPL EPĠLASYONDA YENĠLĠKLER; FATMA YILDIZ

2 Yayınlarda hirsutizm oranı %1-4 olarak verilmekte, Modifiye Ferriman-Gallwey skorunun 12 anatomik bölgesi; Üst Dudak,Yanak, Kulak önü,çene,çene altı,üst sırt,alt sırt,üst kol,uyluk,göğüs,üst karın,alt karın,perine

3 Modifiye Ferriman-Gallwey skoru 10 ve üzerinden olan hasta sayısı%5.7 Skoru 8 ve üzerinde olan hasta sayısı%9.2 Normal popülasyonda bıyık bölgesinde kıl Ģikayeti olan kiģi sayısı %18,7

4 Skor ortalaması Skor Ortalaması 4,00 3,00 2,00 1,00 0,00 Açık Buğday Esmer Ten rengi

5 Bilimsel olarak yayınlanan ilk laser epilasyon çalıģmasında 13 gönüllü üzerinde ruby laser kullanıldı. Sonuçlar 1996 yılında Grossman ve arkadaģları tarafından yayınlandı.

6 Lazer epilasyon etkinliği artırmak için geliģtirilen mekanizmalar; Fototermal hasar; Fotomekanik hasar; Fotokimyasal hasar;

7 Termal hasar Mümkün olan en yüksek enerji, En büyük prob çapı, En kısa puls süresi,

8 Yeterli sonuç için; Mümkün olan en yüksek enerji, En büyük prob çapı, En kısa veriliģ süresi, Ġdeal hasta - Gerçekçi beklentileri olan - Normal endokrin bulgulara sahip - Siyah kıl, beyaz tenli

9 Fototermal hasar; Meladine; fosfadilkolin bazlı melanin solüsyonu Sprey Ģeklinde lizozom yapıdaki tescilli ürün follüküle penetre olabilecek kadar küçük bir molekül, Amaç geçici olarak melaninden zengin bir follükül elde etmek te non pigmente kılların lazer ile tedavisine yardımcı olarak fda onayı almıģ olsa bile 2004 yılında Tanzi EL ve Alster TS tarafından yapılan çalıģmada kılların çıkıģ süresini geciktirdiği ama kalıcı kıl kaybı oluģturmadıkları yayınlandı.

10 Fototermal hasar; Lipoxome adlı melanin içeren lipozomal kapsüllerin kullanıldığı araģtırmada; 16 hastanın beyaz, gri ve kızıl kılları bulunan 42 değiģik bölgesine her iģlemden önce sprey melanin, kontrol bölgesine serum fizyolojik sprey uygulanmıģ.üzerine 8 hafta aralıklarla 28/40 jul/cm2 800 nm diot lazer 3 kür uygulanmıģ. 3. tedaviden sonra belirgin fark olmasına rağmen tedaviden 6 ay sonra kontrol grubu %10 azalma topikal melanin uygulanan alanda %14 azalma gözlenmiģ. Ġstatisliksel olarak anlamlı olsa da uygulamadaki ek çaba ve maliyete bakıldığında hayal kırıklığı olarak değerlendirilmiģ. A randomized, controlled, double-blind study evaluating melanin-encapsulated liposomes as a chromophore for laser hair removal of blond, white, and gray hair. Ann Plast Surg May;58(5): Sand M, Bechara FG, Sand D, Altmeyer P, Hoffmann K.

11 Fotomekanik hasar; The Softlight System tarafında tescilli bir uygulama; Önce 10 mikro milim çapındaki karbon partikülleri ağdalanmıģ çilde sürülüyor sonra ıslak mendille siliniyor. DüĢük enerji ile 2-3 j/cm2 Qswitched Nd: YAG lazer (1064nm, 10 Hz, 10 ns pulse duration, 7 mm spot size) ile atıģ yapılıyor. Fotoakustik Ģok dalgaları ile karbon partiküllerin patlatılması ve follükülü hasarlaması hedeflenmiģ. Kılların büyümesini geciktirmekte çok etkili olmasına rağmen uzun dönem sonuçları iyi bulunmamıģ.

12 Fotokimyasal hasar; Fotodinamik tedavi; 5 ALA ( amino levulinic acid) topikal olarak uygulanmıģ 3 saat sonra 630 nm dalga boyunda argon- pumped dye lazer ile 200 j/cm2 ile atıģ yapıldığında kalıcı kıl kaybı oluģturulmuģ. (ÇalıĢma yalnızca 12 hastadan oluģuyor ve kontrol grubu yok). Photodynamic therapy for cosmetic applications. Dermatol Ther May-Jun;18(3): Uebelhoer NS, Dover JS.

13 Fotokimyasal hasar; Yüz bölgesinde kıllardan Ģikayetçi 15 kadın hasta (10 hasta beyaz terminal kıllardan, 5 hasta vellus kıllarından Ģikayetci) Yüzün yarısına Ala uygulanıp, tüm yüze Radyofrekans +IPL 4-6 hafta aralıklarla 2 seans uygulanıp. 6 ay sonra değerlendirilmiģ. Kontrol bölgesinde%35, ALA uygulanan bölgede %48 azalma olmuģ. Vellus kılları olan 5 hasta hiç cevap vermemiģ Fotokimyasal bir hasar oluģturacağı için beyaz kıllarda da etkili olması bekleniyor Treatment of terminal and vellus non-pigmented hairs with an optical/bipolar radiofrequency energy source-with and without pre-treatment using topical aminolevulinic acid. J Cosmet Laser Ther Mar;7(1):25-8. Goldberg DJ, Marmur ES, Hussain M.

14 Etkinliği artırmak için yapılan çalıģmalar; BaĢarıyı artırmak için epilasyon öncesi tüm kılları anagen fazda senkronize etmeyi amaçlamıģlar. 13 beyaz tenli, siyah kılları olan hastanın sırtında 4 adet 2.5cm lik alan belirlenmiģ, ikisine ağda yapılarak dört alan 2 hafta sonra alexandrite lazer ile iģlem yapılmıģ. Anlamlı fark bulunamamıģ. Effect of wax epilation before hair removal with a long-pulsed alexandrite laser: a pilot study. Dermatol Surg Feb;29(2):118-22; Lehrer MS, Crawford GH, Gelfand JM, Leyden JJ,USA

15 Etkinliği artırmak için yapılan çalıģmalar; Kombine cihaz kullanımı; 111 hastayı iki gruba ayrılmıģ. Bir gruba alexandrite lazer diğer gruba diyot - alexandrite lazer uygulanmıģ Anlamlı fark bulunamamıģ Comparison between sequentional treatment with diode and alexandrite lasers versus alexandrite laser alone in the treatment of hirsutism. J Drugs Dermatol Nov;10 Nilforoushzadeh MA, Naieni FF, Iran..

16 Etkinliği artırmak için yapılan çalıģmalar; Kombine cihaz kullanımı; 15 hastanın bacak bölgesine belirli bir alanına alexandrite lazer diğer alanına alexandrite ve Nd : YAG lazer uygulanmıģ.18 ay sonra dijital fotoğraf makinesiyle yapılan değerlendirmede fark bulunamamıģ. Comparison of long-pulsed alexandrite and Nd:YAG lasers, individually and in combination, for leg hair reduction: an assessor-blinded, randomized trial with 18 months of follow-up Arch Dermatol Oct;144(10): Davoudi SM, Behnia F, Gorouhi F, Keshavarz S, Nassiri Kashani M, Rashighi Firoozabadi M, Firooz A., Iran.

17 Etkinliği artırmak için yapılan çalıģmalar; Kombine cihaz kullanımı; Muliplexed 755 nm/1064 nm ve 1064 nm/755 nm atıģ yapılabiliyor. Yalnız alexandrite lazer ile yapılan çalıģmalarla aynı anda iki farklı dalga boyunda atıģ yapılan hastalar arasında istatistiksel olarak fark bulunamamıģ. Bilateral axilla hair removal comparing a single wavelenght alexandrite lazer with combined multiplexed alexandrite and ND Yag laser treatment from a single laser platform J. Drugs Dermatol 2012 Feb;11(2): Bernstein E F. Basilavecchio L. Plugis J.

18 Etkinliği artırmak için yapılan çalıģmalar; Ütüleme teknolojisi Diod Lazer ile 10 J/cm2 lik atıģları saniyede 10 kere tekrarlayarak tedavi bölgesinin santimetrekaresine 53 Jül enerji vermeyi amaçlıyor. Sistemin FDA onayı var den bu yana Türkiye de kullanılıyor.

19 Etkinliği artırmak için yapılan çalıģmalar; Radyofrekans Epilasyonda radyofrekans dokuya ıģıkla beraber uygulanır. Kıl RF e iletken ya da absorban değildir. RF akımları kılın çevresinde çok yoğunlaģır ve bu bölgeyi çok fazla ısıtır. Bunun sonucunda kılı çevreleyen folikül ısınır. Bu ısınmaya ıģığın absorbsiyonu ile sağlanan ısınma da eklenerek folikül koagüle edilir. 19

20 ELOS sistemini anlamlı bulan çalıģmalar; Blond hair removal using ELOS systems. J Cosmet Laser Ther Jun;8(2):82-6. Schroeter CA, Sharma S, Mbonu NC, Reineke T, Neumann HA. Combination of short- and long-pulsed mode of electro-optical synergy technology for photoepilation: a retrospective study with short- and long-term follow-up. J Eur Acad Dermatol Venereol Jan;23(1): Epub 2008 Aug 18. Karsai S, Schmitt L, Raulin C, Hammes S.

21 IPL cihazları Ġlk olarak uçaklarının eski boyasını yerinden sökmek için kullanılmıģtır nm dalga boyunda ıģık üretir. GeniĢ bir yelpazede enerji verdiği için koplikasyon oranları yüksektir.

22 Yan etkiler Ağrı Perifoliküler ödem Eritem Lazer enerjisinin istenmeyen epidermis absorsiyonuna bağlı epidermal hasarlanmalar; (Yanık ve koplikasyonları) -bül -hiper-hipopigmentasyon -skar

23 Daha az görülen yan etkiler Koltuk altında terleme artıģı Ürtiker Akneiform erüpsiyon Ödem Retiküler eritem Tromboflebit UNCOOMMONLY REPORTED SİDE EFFECTS OF HAİR REMVAL BY LONG PULSED-ALEXANDRİTE LASER. RASHEED AI J COSMET DERMATOL DEC;8(4): SEVERE URTİCARİA AFTER LASER TREATMENT FOR HAİR REDUCTİON. BERNSTEİN EF. DERMATOL SURG. 2010;36(1): EPUB 2009 NOV

24 Yan etkileri azaltmak için yapılan çalıģmalar; 150 hastanın 550 bölgesine yapılan uygulamalar sonucunda koplikasyon oranını%2 olarak bulmuģlar fakat bu hastaları tespit etmede test atıģlarının yayarlı olmamıģ. Alexandrite laser hair removal is safe for Fitzpatrick skin types IV-VI. Dermatol Surg Feb;26(2): Garcia C, Alamoudi H, Nakib M, Zimmo S.Saudi Arabia. 140 hastalık bir çalıģmada test atıģlarının 72 saat önce yapıldığı halde bunlardan alınan sonuçla gerçek tedavilerde görülen yan etkilerle korelasyon göstermediğini dikkat çekti. Laser-assisted hair removal in Asian skin : Efficacy, complications and the effect of single versus multiple treatments. Hussain M, Polnikorn N,Goldberg D J.; Dermatol surg 2003;29:

25 Paradoksal kıl artıģı ÇalıĢmalar %0.6 ile %10 arasında oranda paradoksal hipertrikoz görüldüğünü söylüyor. Tedavisinde yine lazer tedavileri önerilmekte.

26 Effects of the 755-nm Alexandrite laser on fine dark facial hair: review of 90 cases Uyar B. Saklamaz A. J. Dermatol 2012 May;39(5):430-2 Bu çalıģmada yalnızca ince ve ince-kalın kılları olan yüz hastaları üzerinde yapılmıģ ve paradoksal hipertrikoz oranı%33 olarak bulunmuģ. Tedavisi için lazer tedavisine devam önerilmiģ.

27 Pneumatic skin flattening (PSF):

28 Pneumatic skin flattening (PSF):

29

30

31

32

33 Araştırmaya Katılan Firmaların Sattıkları Işın Tabanlı Epilasyon Cihazlarının Türlerine Göre Ortalama Fiyat Dağılımları Işın Tabanlı Epilasyon Cihazı Türü Satış Yapılan Ürün Sayısı Ortalama Ürün Fiyatı Alexandrite Diode ND: Yağ IPL Alexandrite + ND:Yağ Kombine ND: Yağ + IPL Kombine

34 TRIA Laser Hair Removal System : Price: $ & this item ships for FREE with Super Saver Shipping.

35 Hafif jilet olarak adlandırmıģ. Hair removal evaluated with a filterless flashlamp-based system: a preliminary study in 10 patients. J Cosmet Laser Ther Apr;5(1): Trelles MA, Allones I, Calderhead RG, Velez M.

36 Epilasyon amaçlı lazer uygulamaları için yapılan çalıģmalarda ortalama,12.3 yaģta güvenli ve iyi tolere edilebilir bulunmuģ Hair removal with the long-pulse alexandrite and long-pulse Nd:YAG lasers is safe and well tolerated in children. Rajpar SF, Hague JS, Abdullah A, Lanigan SW. Clin Exp Dermatol Aug;34(6): Epub 2009 Jan 23

37 DĠNLEDĠĞĠNĠZ ĠÇĠN TEġEKÜRLER

ADELA ICE TRIO TRIO CLUSTERED DIODE TECHNOLOGY EN İYİ EPİLA EN İYİ EPİL S A Y S ON DENE

ADELA ICE TRIO TRIO CLUSTERED DIODE TECHNOLOGY EN İYİ EPİLA EN İYİ EPİL S A Y S ON DENE EN İYİ EPİLASYON DENEYİMİ İÇİN EN SON TEKNOLOJİ Aynı Anda 3 Farklı Dalga Boyu Atışı ile Teknolojide Gelinen Son Nokta! 755 nm 810 nm 1064 nm CROSS ailesinin en son teknolojilerinden olan ADELA ICE TRIO,

Detaylı

808nm Diode Laser. Allie

808nm Diode Laser. Allie 808nm Diode Laser Allie Sac n Anatomik Yap s Vücut Bölgesi Anajen (büyüyen) kıl Telojen (dinlenen) kıl Telojen Süresi Folikül Yoğunluğu Folikülün Derinliği Kafatası 85% 15% 3Ay 350/sq.cm 5-7mm Sakal 70

Detaylı

Lazer Epilasyon. Laser Epilation. Gonca Elçin. Sürekli Eğitim Continuing Medical Education. Kıl Folikülünün Anatomisi ve Fizyolojisi. Özet.

Lazer Epilasyon. Laser Epilation. Gonca Elçin. Sürekli Eğitim Continuing Medical Education. Kıl Folikülünün Anatomisi ve Fizyolojisi. Özet. 10 Sürekli Eğitim Continuing Medical Education DOI: 10.4274/turkderm.46.s1.03 Laser Epilation Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye Özet Günümüzde

Detaylı

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER!

FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! ÜTÜLEME DIODE LAZERDE EN SON TEKNOLOJİ FCD FİBER OPTİK ÜTÜLEME DIODE LAZER! HAFİF EN BAŞLIĞI (300 gr) DÜNYANIN 60.000.000 ATIŞ ÖMRÜ 20.000.000 Garanti 2 YIL GARANTİ BUZ BAŞLIK K142186/878.4810 17.04.2015

Detaylı

Uzun Vuru Süreli Nd:YAG Lazerin Epilasyondaki Etkinliği: Hacettepe nin 1 Yıllık Sonuçları

Uzun Vuru Süreli Nd:YAG Lazerin Epilasyondaki Etkinliği: Hacettepe nin 1 Yıllık Sonuçları ORĐJĐNAL ARAŞTIRMA / ORIGINAL RESEARCH. Uzun Vuru Süreli Nd:YAG Lazerin Epilasyondaki Etkinliği: Hacettepe nin 1 Yıllık Sonuçları HAIR REMOVAL WITH LONG-PULSED ND:YAG LASER: RESULTS OF 1-YEAR EXPERIENCE

Detaylı

Epilasyonda Diod Lazer

Epilasyonda Diod Lazer Orijinal Araflt rma / Original Article 33 Diode Laser for Epilation Turna lknur, P nar Koç, Bedriye Turhan, Melda Demirtaflo lu, fiebnem Özkan Dokuz Eylül Üniversitesi T p Fakültesi Dermatoloji Anabilim

Detaylı

Kanıtlanmış Buluş. Long-Pulsed 1064 nm Nd:YAG lazer, IV-VI cilt tiplerinin epilasyonunda en güvenli dalga boyu olarak kabul görmektedir.

Kanıtlanmış Buluş. Long-Pulsed 1064 nm Nd:YAG lazer, IV-VI cilt tiplerinin epilasyonunda en güvenli dalga boyu olarak kabul görmektedir. Kanıtlanmış Buluş Long-Pulsed 1064 nm Nd:YAG lazer, IV-VI cilt tiplerinin epilasyonunda en güvenli dalga boyu olarak kabul görmektedir. trupulse Rakip trupulse teknolojisi sayesinde atış yaptığınız süre

Detaylı

XP Spectro Teknoloji ve Uygulamalar

XP Spectro Teknoloji ve Uygulamalar XP Spectro Teknoloji ve Uygulamalar Komple Anti-Aging Tedavileri Estetik; Kalıcı epilasyon Vasküler lezyonlar Akne ve Akne İzi Revizyonu Non-ablatif cilt yenileme Onikomikoz Rozasea Telenjiektazi Cerrahi;

Detaylı

Epilasyonda dört mevsim uygulama

Epilasyonda dört mevsim uygulama Epilasyonda dört mevsim uygulama Soprano ICE - Buz Lazer, epilasyon için günümüzün en konforlu ve etkili çözümüdür. Farklı dalga boylarına sahip opsiyonel başlıkları ile Soprano ICE diod lazer, her türlü

Detaylı

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Uzmanlardan Lazer Epilasyon Uyarısı Haberi 23.02.2015. Tarih Aralığı: 23.02.2015-26.02.2015.

Dr.Jale Yüksek Pehlivan Uzmanlardan Lazer Epilasyon Uyarısı Haberi 23.02.2015. Tarih Aralığı: 23.02.2015-26.02.2015. Dr.Jale Yüksek Pehlivan Uzmanlardan Lazer Epilasyon Uyarısı Haberi 23.02.2015 Tarih Aralığı: 23.02.2015-26.02.2015 Haber Sayısı: 60 İÇİNDEKİLER No Adı Haber Başlığı 1 23.02.2015 AJANSMANISA.COM Uzmanlardan

Detaylı

Erol Koç, Yıldıray Yeniay, Hakan Yeşil, Ercan Çalışkan, Gürol Açıkgöz Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Dermatoloji Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye

Erol Koç, Yıldıray Yeniay, Hakan Yeşil, Ercan Çalışkan, Gürol Açıkgöz Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Dermatoloji Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye Orijinal Araflt rma Original Investigation DOI: 10.4274/turkderm.62333 31 Epidermal ve dermal benin deri lezyonlarında ablatif fraksiyonel Er: Yag (Erbium: Yttrium-Aluminum-Garnet) lazer tedavisinin etkinliği:

Detaylı

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON

MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON MEDİKAL KOZMETOLOJİ ÜNİTESİ LASER EPİLASYON LAZER EPİLASYONUN HASTANE BÜNYESİNDE UYGULANMASI AVANTAJ MIDIR? Daha önceden lazer epilasyon uygulamalarının denetimi ile ilgili net bir yasa yoktu ve bu uygulamalar

Detaylı

ARAŞTIRMA / RESEARCH ARTICLE

ARAŞTIRMA / RESEARCH ARTICLE Adli Tıp Bülteni, 2016; 21(3): 153-158 ARAŞTIRMA / RESEARCH ARTICLE doi: 10.17986/blm.2016323748 Lazer Epilasyona Bağlı Cilt Lezyonlarının Malpraktis Açısından Değerlendirilmesi Evaluation of Skin Lesions

Detaylı

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi

MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ. Dr.Sedat Yıldız Tamamlayıcı ve İntegratif Sağlık Akademisi MEZOTERAPİ NEDİR? Dr.Sedat YILDIZ Mezoterapi, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle

Detaylı

Lazer Đle Kılların Ortadan Kaldırılmasının En Đyi Şekilde Kullanılması

Lazer Đle Kılların Ortadan Kaldırılmasının En Đyi Şekilde Kullanılması Lazer Đle Kılların Ortadan Kaldırılmasının En Đyi Şekilde Kullanılması OPTIMIZING LASER HAIR REMOVAL *Waldorf is Director of Laser Surgery, Department of Dermatology, Mount Sinai Medical Center, New York,

Detaylı

1064 NM ND YAG LAZERİN SPİDER ANJİYOM, YÜZDEKİ VE BACAKTAKİ TELENJİYEKTAZİLERİN TEDAVİSİNDE ETKİNLİĞİ

1064 NM ND YAG LAZERİN SPİDER ANJİYOM, YÜZDEKİ VE BACAKTAKİ TELENJİYEKTAZİLERİN TEDAVİSİNDE ETKİNLİĞİ Anatol J Clin Investig 2010:4(3):141-147 1064 NM ND YAG LAZERİN SPİDER ANJİYOM, YÜZDEKİ VE BACAKTAKİ TELENJİYEKTAZİLERİN TEDAVİSİNDE ETKİNLİĞİ THE EFFICIENCY OF 1064 NM ND YAG LASER IN THE TREATMENT OF

Detaylı

Silla DIODELAZERTÜY GİDERİCİ SİSTEM. Süper soğutma: Sa r soğutma 0-5 Profesyonel: Mikro kanal teknolojisi Yüksek : Enerji alman bar Büyü:12*12mmspot

Silla DIODELAZERTÜY GİDERİCİ SİSTEM. Süper soğutma: Sa r soğutma 0-5 Profesyonel: Mikro kanal teknolojisi Yüksek : Enerji alman bar Büyü:12*12mmspot Silla DIODELAZERTÜY GİDERİCİ SİSTEM Süper soğutma: Sa r soğutma 0-5 Profesyonel: Mikro kanal teknolojisi Yüksek : Enerji alman bar Büyü:12*12mmspot - Modern Tasarım - Sabit çıkış - Kısa süreli ışınlama

Detaylı

Pigmente Lezyonlarda Lazer

Pigmente Lezyonlarda Lazer Sürekli Eğitim Continuing Medical Education 23 DOI: 10.4274/turkderm.46.s1.05 Pigmente Lezyonlarda Lazer Lasers in Pigmented Lesions Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı,

Detaylı

DIODE LASER FOR HAIR REMOVAL

DIODE LASER FOR HAIR REMOVAL LAZER EPİLASYONDA ALTIN STANDART DIODE LASER FOR HAIR REMOVAL www.simge.gen.tr summum Milesman Summum Kalıcı Epilasyon Diode Lazeri diode lazer güçlü ve etkilidir. 4,000 Watt'lık gücü ile sadece birkaç

Detaylı

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ. Güzellik ve Estetik Amaçlı Lazer ve IPL Uygulamaları Kılavuzu

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ. Güzellik ve Estetik Amaçlı Lazer ve IPL Uygulamaları Kılavuzu TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ Güzellik ve Estetik Amaçlı Lazer ve IPL Uygulamaları Kılavuzu 1 I. Gerekçe ve Kapsam: Ülkemizde, estetik amaçlı lazer kullanımı

Detaylı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, Malatya 2

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, Malatya 2 doi: 10.15624.dermatoz18091d2 DERLEME Akne Sikatrislerinde Lazer Tedavisi Uzmn. Dr. Hülya Cenk 1, Prof. Dr. Yelda Kapıcıoğlu 2 1 Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim

Detaylı

Dermatolog Gözüyle Hirşutizm Tedavisi

Dermatolog Gözüyle Hirşutizm Tedavisi Prof. Dr. Erol KOÇ Bahçeşehir Ün. Tıp Fak. Dermatoloji AD, İstanbul Özel Medicalpark Hastanesi, Ankara Dermatolog Gözüyle Hirşutizm Tedavisi 22.05.2016 PKOS da Güncel Durum Sempozyumu PKOS : : Hirşutizm

Detaylı

Meme Kanseri Cerrahisinde İntraoperatif Değerlendirme Ne kadar güvenebiliriz?

Meme Kanseri Cerrahisinde İntraoperatif Değerlendirme Ne kadar güvenebiliriz? Meme Kanseri Cerrahisinde İntraoperatif Değerlendirme Ne kadar güvenebiliriz? Prof. Dr. Banu Bilezikçi Ankara Güven Hastanesi, Patoloji Bölümü Ankara Meme Hastalıkları Derneğinin III. Toplantısı 24 Kasım

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Alan Dersin Adı Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim

Detaylı

Açıklama 2008 2009. Araştırmacı: YOK. Danışman: YOK. Konuşmacı: YOK

Açıklama 2008 2009. Araştırmacı: YOK. Danışman: YOK. Konuşmacı: YOK Açıklama 2008 2009 Araştırmacı: YOK Danışman: YOK Konuşmacı: YOK SİLAHLI ÇATIŞMA İLE İLİŞKİLİ TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞUNDA DİĞER BİYOLOJİK TEDAVİ SEÇENEKLERİ Dr. Cemil ÇELİK Sunumun hedefleri Silahlı

Detaylı

Non-surgical Rejuvenation Devices

Non-surgical Rejuvenation Devices Cerrahi Dışı Gençleştirmede Kullanılan Cihazlar Non-surgical Rejuvenation Devices Fazıl Emre ÖZKURT, Özcan ÇAKMAK ÖZET Yeni teknolojilerin gelişmesine paralel olarak cilt gençleştirme ve cilt sıkılaştırmaya

Detaylı

Yüzey Yeniden Yapılandırma 2002

Yüzey Yeniden Yapılandırma 2002 Yüzey Yeniden Yapılandırma 2002 RESURFACING 2002 Ranella J. HIRSCH* *Dr. Hirsch is a cosmetic dermatologist in Boston and New York City Hirsch RJ. Resurfacing 2002. Cosmetic Dermatology 2002; 15(9):43-45.

Detaylı

EPİRAY TURKEY 2016-2017

EPİRAY TURKEY 2016-2017 1 EPİRAY TURKEY 2016-2017 Biz; Başarının formülü içerisinde, bir tutam yaratıcılık ve orjinallik olmasını istiyoruz. info@epirayturkey.com 0090 212 931 24 43 www.epirayturkey.com info@epirayturkey.com

Detaylı

Lazer Epilasyonda Yeni Çağ!

Lazer Epilasyonda Yeni Çağ! MEDİKAL VE ESTETİK ÇÖZÜMLER Motus AX MOTUS AX Lazer Epilasyonda Yeni Çağ! İkisi Bir Arada Lazer Epilasyon Benign Pigmentli Lezyonlar ESTETİK EPİLASYON ALANINDAKİ EKSİK KALMIŞ ÇÖZÜM Epilasyon piyasası oldukça

Detaylı

Özet Anah tar Ke li me ler: Sum mary Key Words Gi rifl Ya z fl ma Ad re si/ad dress for Cor res pon den ce:

Özet Anah tar Ke li me ler: Sum mary Key Words Gi rifl Ya z fl ma Ad re si/ad dress for Cor res pon den ce: 30 Sürekli Eğitim Continuing Medical Education DOI: 10.4274/turkderm.46.s1.06 Tatuajda Lazer Lasers in Tattoos Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye Özet

Detaylı

9/4/ /24/2010 (NYC) Göst. Emtia Endeksinde, kriz sonrası yeni bir zirveye ulaşıldığını görüyoruz

9/4/ /24/2010 (NYC) Göst. Emtia Endeksinde, kriz sonrası yeni bir zirveye ulaşıldığını görüyoruz 11 Ekim 2010 Pazartesi 1.66 1.64 1.62 1.58 1.56 1.54 1.52 1.48 1.46 1.44 1.42 1.38 1.36 HAFTANIN GRAFİĞİ 1.6 1.5 1.4 EUR - CRB Emtia End. CRB Emtia End. EUR 1.34 'daki zayıflama 1.32 eğiliminin devam 1.3

Detaylı

S+S. Q-Switched Nd: Yag Laser Kullanım Kılavuzu 1/17

S+S. Q-Switched Nd: Yag Laser Kullanım Kılavuzu 1/17 S+S Q-Switched Nd: Yag Laser Kullanım Kılavuzu 1/17 Cihaz kullanımı 1. Başlık 10.4 TFT renkli ekran El probu tutacağı El probu Acil buton tuşu Ana makina Cihaz açma anahtarı Sigorta Hava çıkışı Güç soketi

Detaylı

Rozase hastalarında uzun atımlı-nd: YAG lazerin tedavi etkinliğinin araştırılması

Rozase hastalarında uzun atımlı-nd: YAG lazerin tedavi etkinliğinin araştırılması Ori ji nal Arafl t r ma Ori gi nal In ves ti ga ti on DOI: 10.4274/turkderm.09825 45 Rozase hastalarında uzun atımlı-nd: YAG lazerin tedavi etkinliğinin araştırılması Treatment of rosacea with long-pulsed

Detaylı

Akış: Organ İskemilerinin Erken Tanısında Yeni Bir Uygulama: Laser Speckle Görüntüleme

Akış: Organ İskemilerinin Erken Tanısında Yeni Bir Uygulama: Laser Speckle Görüntüleme Akış: Organ İskemilerinin Erken Tanısında Yeni Bir Uygulama: Laser Speckle Görüntüleme Mikrodolaşımın önemi Laser speckle görüntüleme tekniği Ektremite perfüzyon görüntüleme İç organ perfüzyon görüntüleme

Detaylı

Striae Distensae Tedavisi. Dr. Ali KARAKUZU İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Striae Distensae Tedavisi. Dr. Ali KARAKUZU İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Striae Distensae Tedavisi Dr. Ali KARAKUZU İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Striae distensae Lineer dermal sikatriks Epidermal atrofi Striae distensae Stretch marks Striea atrophicea Stria

Detaylı

! "#!#$$ %!$&$ '($'))!$ "&$&$ $!&# *+",#! & # $ - # & &$'*+",#

! #!#$$ %!$&$ '($'))!$ &$&$ $!&# *+,#! & # $ - # & &$'*+,# "%#-/%+-1 %+-2%%-"-3435%$ 2",/6 &$#! "#!#$$ %!$&$ '($'))!$ "&$&$ $!&# *+",#! & # $ - # & &$'*+",#.$#$ $$ / $ " # #1$$&& "!& +$$ $23 # # "&$ 2 #4 1#$!$&#$$ "&$&) # ') '!$ "&$&&$5! &$$$$#%6.7 $&#$3 & 2 &

Detaylı

ESTETİK TIPTA CİLT GÖRÜNTÜLEME

ESTETİK TIPTA CİLT GÖRÜNTÜLEME MIRAVEX ANTERA 3D ESTETİK TIPTA CİLT GÖRÜNTÜLEME Estetik işlemler, cildin dokusunu ve görünümünü geliştirmeyi hedefler. IPL cihazları, kahverengi noktaları hedef alır ve istenmeyen melanini azaltır. Vasküler

Detaylı

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar

INTRACEL - Altın İğne RF İyi Haftalar INTRACEL - Altın İğne RF 16.02.2015 İyi Haftalar Intracel nedir? INTRACELL Altın iğne uygulamasında cildin yüzeyinin altında kalan tabakalarına onarılabilir ölçüde ufak bir hasar vererek ilgili bölgedeki

Detaylı

Selülit ile mücadelede son nokta. Cellulaze. www.ortadoguas.com

Selülit ile mücadelede son nokta. Cellulaze. www.ortadoguas.com Be Selülit ile mücadelede son nokta Cellulaze www.ortadoguas.com Cellulite Laser Workstation Sadece tek bir uygulamadan sonra etkinli i kan tlanm fl, baflar l sonuçlar Cellulaze minimal invaziv bir selülit

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 10 Haziran 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 10 Haziran 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 1 Haziran 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 3 Haziran 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

Yüz Cildi Yenilenmesinde Er: YAG Lazer ve Dermabrazyon Uygulamas

Yüz Cildi Yenilenmesinde Er: YAG Lazer ve Dermabrazyon Uygulamas Cerrahpaşa Tıp Dergisi 2006; 37: 5-9 ISSN:1300-5227 ARAŞTIRMA Yüz Cildi Yenilenmesinde Er: YAG Lazer ve Dermabrazyon Uygulamas Erol BENLİER 1, Hüsamettin TOP 1, A. Cemal AYGIT 1 1 Trakya Üniversitesi Tıp

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 8 Nisan 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 8 Nisan 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 8 Nisan 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 1 Nisan 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

GÜZELLİĞİ KUCAKLAYIN. Tüm Yüz & Vücutta Rejuvenasyon Mucizesi

GÜZELLİĞİ KUCAKLAYIN. Tüm Yüz & Vücutta Rejuvenasyon Mucizesi GÜZELLİĞİ KUCAKLAYIN Tüm Yüz & Vücutta Rejuvenasyon Mucizesi Sizin için En Güvenilir Marka Tüm yüz ve vücudun gençleștirilebilmesi șimdi her zamandan daha iyi ve daha hızlı! Adeline, özellikle estetik

Detaylı

BUZ EPİLASYON ve CİLT ONARIM Ünitesi. 1 Mükemmel Cihaz 7 ŞAŞIRTICI TEDAVİ

BUZ EPİLASYON ve CİLT ONARIM Ünitesi. 1 Mükemmel Cihaz 7 ŞAŞIRTICI TEDAVİ SİZİ TEKNOLOJİSİ ile TANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ... BUZ EPİLASYON ve CİLT ONARIM Ünitesi 1 Mükemmel Cihaz 7 ŞAŞIRTICI TEDAVİ 20 DK. da TÜM VÜCUT ACISIZ BUZ EPİLASYON AKNE, LEKE, VASKÜLER Tedavi Cilt GENÇLEŞTİRME

Detaylı

Ümmügül Üyetürk Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Tıp Fakültesi,İç Hastalıkları AD, Tıbbi Onkoloji BD, BOLU

Ümmügül Üyetürk Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Tıp Fakültesi,İç Hastalıkları AD, Tıbbi Onkoloji BD, BOLU P1 Ümmügül Üyetürk Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Tıp Fakültesi,İç Hastalıkları AD, Tıbbi Onkoloji BD, BOLU Slayt 1 P1 PackardBell; 01.11.2013 Pankreas kanseri tanısı konulduğu zaman, hastaların sadece

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 17 Haziran 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 17 Haziran 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 17 Haziran 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 1 Haziran 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

İç göçün sosyal, ekonomik ve mekansal yansımaları

İç göçün sosyal, ekonomik ve mekansal yansımaları tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı İç göçün sosyal, ekonomik ve mekansal yansımaları Güven SAK Ankara, 11 Kasım 2009 Slide 2 Çerçeve Mesele nedir? Kentlerin hızla artan önemi ve kentleşme

Detaylı

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL

Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL Doç. Dr. Mustafa ÖZDEN Arş. Gör. Gülden AKDAĞ Arş. Gör. Esra AÇIKGÜL 11.07.2011 Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği A.B.D GĠRĠġ Fen bilimleri derslerinde anlamlı

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 15 Ocak 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 15 Ocak 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 15 Ocak 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 8 Ocak 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 11 Mart 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 11 Mart 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 11 Mart 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 4 Mart 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

Endovenöz Lazerde Ultrason Kılavuzluğunda Femoral ve Siyatik Sinir Blokajları Saim Yılmaz, Kağan Çeken, Mustafa Çetin, Emel Alimoğlu, Timur Sindel

Endovenöz Lazerde Ultrason Kılavuzluğunda Femoral ve Siyatik Sinir Blokajları Saim Yılmaz, Kağan Çeken, Mustafa Çetin, Emel Alimoğlu, Timur Sindel Endovenöz Lazerde Ultrason Kılavuzluğunda Femoral ve Siyatik Sinir Blokajları Saim Yılmaz, Kağan Çeken, Mustafa Çetin, Emel Alimoğlu, Timur Sindel Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim

Detaylı

Vasküler Lezyonlarda Lazer

Vasküler Lezyonlarda Lazer Sürekli Eğitim Continuing Medical Education 15 DOI: 10.4274/turkderm.46.s1.04 Lasers in Vascular Lesions Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, Samsun, Türkiye

Detaylı

GENEL İŞLEMLER Deri ve mukoza smear`leri, direkt Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini Wood ışığı muayenesi Deri ve mukoza smear`leri (giemsa, wright,

GENEL İŞLEMLER Deri ve mukoza smear`leri, direkt Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini Wood ışığı muayenesi Deri ve mukoza smear`leri (giemsa, wright, GENEL İŞLEMLER Deri ve mukoza smear`leri, direkt Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini Wood ışığı muayenesi Deri ve mukoza smear`leri (giemsa, wright, gram vb) Mantar aranması Mantar kültürü yapılması, her

Detaylı

DERMATOLOJİK LAZER CİHAZI ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

DERMATOLOJİK LAZER CİHAZI ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER DERMATOLOJİK LAZER CİHAZI ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER BIR ESTETIK LAZER VEYA IŞIK SISTEMI SATIN ALMADAN ÖNCE SORULACAK SORULAR Bu metin kutuları, siz farklı estetik sistemleri düşünürken sormak istediğiniz

Detaylı

Kişiye/Departmana Özel Person/Department-Specific

Kişiye/Departmana Özel Person/Department-Specific 2017 Yurt İçi Satışlar Segmentler Pazar Ford Otosan Pazar Payı % Sıralama Ticari Araçlar Toplam Hafif Ticari Araç Orta Ticari Araç Kamyon Binek Otomobil 252.180 76.397 30,3 #1 126.111 31.881 25,3 #2 107.324

Detaylı

GENTLEMAX PRO TM LAZER SİSTEMİ TEDAVİ PARAMETRELERİ EPİLASYON TEDAVİ PARAMETRELERİ (755 nm) Atım Süresi (ms)

GENTLEMAX PRO TM LAZER SİSTEMİ TEDAVİ PARAMETRELERİ EPİLASYON TEDAVİ PARAMETRELERİ (755 nm) Atım Süresi (ms) Lezyon/Cilt Tipi (Etnik Köken) I - II (Kuzey Avrupa, Kafkas, kızıl saç, çiller, açık cilt, mavi gözler) III (Koyu Kafkas, açık Asya) IV (Akdeniz, Asya, Latin) V (Orta Doğu, Latin, Asya açık cilt Siyahi,

Detaylı

Minimal ablatif fraksiyonel Er: YAG lazerin akne skarlarının tedavisindeki etkinliği: Retropsektif çalışma

Minimal ablatif fraksiyonel Er: YAG lazerin akne skarlarının tedavisindeki etkinliği: Retropsektif çalışma 142 Orijinal Araflt rma Original Investigation DOI: 10.4274/turkderm.88965 Minimal ablatif fraksiyonel Er: YAG lazerin akne skarlarının tedavisindeki etkinliği: Retropsektif çalışma Efficacy of minimal

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 12 Şubat 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 12 Şubat 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 12 Şubat 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 5 Şubat 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 26 Şubat 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 26 Şubat 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 26 Şubat 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 19 Şubat 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

ERKEN EVRE SEMİNOM OLGUSU

ERKEN EVRE SEMİNOM OLGUSU ERKEN EVRE SEMİNOM OLGUSU Dr. Mustafa ERMAN Hacettepe Kanser Enstitüsü İzmir, Kasım 2014 36 y, E Aralık 2009 da sol orşiektomi Markerlar ve CT normal Patoloji: Klasik seminom, tm 2,5 cm. Tm testis içine

Detaylı

Acil servis başvurularının. %50-60 ını oluşturur. ERİŞKİN HASTADA AĞRI YÖNETİMİ. Dünya Ağrı Araştırmaları Derneğinin. ağrı tanımlaması şöyledir:

Acil servis başvurularının. %50-60 ını oluşturur. ERİŞKİN HASTADA AĞRI YÖNETİMİ. Dünya Ağrı Araştırmaları Derneğinin. ağrı tanımlaması şöyledir: Dünya Ağrı Araştırmaları Derneğinin ERİŞKİN HASTADA AĞRI YÖNETİMİ ağrı tanımlaması şöyledir: Var olan veya olası doku hasarına eşlik eden veya bu hasar ile tanımlanabilen, Dr. Selcan ENVER DİNÇ AÜTF ACİL

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 31 Temmuz 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 31 Temmuz 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 31 Temmuz 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 24 Temmuz 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Pedodonti Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: SİNEM YILDIRIM İletişim Bilgileri: Adres: İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 34959 Akfırat- Tuzla / İSTANBUL Telefon: 0 (216) 6771630-3856 Mail: sinem.yildirim@okan.edu.tr

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 19 Şubat 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 19 Şubat 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 19 Şubat 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 12 Şubat 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

Türk Telekom e-devlet Kapısı

Türk Telekom e-devlet Kapısı Türk Telekom e-devlet Kapısı E-Devlet Çevrimiçi tek noktadan devlet kavramı, kamu hizmetleri alıcısının (vatandaşın, özel şirket, sivil toplum örgütü gibi) bakış açısından çevrimiçi entegrasyonunu ifade

Detaylı

Lazere Giriş ve Genel Bilgiler

Lazere Giriş ve Genel Bilgiler 2 Sürekli Eğitim Continuing Medical Education DOI: 10.4274/turkderm.46.s1.01 Lazere Giriş ve Genel Bilgiler Introduction to Laser and General Information Erol Koç, Didem Dinçer Gülhane Askeri Tıp Akademisi,

Detaylı

KONAKLAYAN KĠġĠ SAYISI GECELEME ORTALAMA KALIġ SÜRESĠ DOLULUK ORANI % (NUMBER OF TOURISTS) (BEDNIGHTS) (AV. LENGTH OF STAY) (OCCUPANCY RATE)

KONAKLAYAN KĠġĠ SAYISI GECELEME ORTALAMA KALIġ SÜRESĠ DOLULUK ORANI % (NUMBER OF TOURISTS) (BEDNIGHTS) (AV. LENGTH OF STAY) (OCCUPANCY RATE) Tablo 11. Turistik konaklama tesislerinde konaklayan kiģi sayısı,geceleme, ortalama kalıģ süresi ve doluluk oranının T.C., Yabancı ve K.K.T.C. bazında aylara göre dağılımı. (2012) (Number of tourists and

Detaylı

Tedaviye dirençli palmoplantar ve ungual siğillerde uzun atımlı 1064 nm neodimyum katkılı itriyum alüminyum granat lazerin etkinliği

Tedaviye dirençli palmoplantar ve ungual siğillerde uzun atımlı 1064 nm neodimyum katkılı itriyum alüminyum granat lazerin etkinliği Orijinal Araflt rma Original Investigation DOI: 10.4274/turkderm.41017 Turkderm - Arch Turk Dermatol Venerology 271 Tedaviye dirençli palmoplantar ve ungual siğillerde uzun atımlı 1064 nm neodimyum katkılı

Detaylı

Neden MGB Tercih Ediyorum? DR. HALİL COŞKUN İSTANBUL

Neden MGB Tercih Ediyorum? DR. HALİL COŞKUN İSTANBUL Neden MGB Tercih Ediyorum? DR. HALİL COŞKUN İSTANBUL İdeal Bariatrik Cerrahi Kriterleri Ne Olmalıdır? 1. Düşük komplikasyon riski olmalı 2. Etkili kilo kaybı olmalı 3. Teknik olarak kolay uygulanabilmeli

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 27 Kasım 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 27 Kasım 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 27 Kasım 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 2 Kasım 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 20 Temmuz 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 20 Temmuz 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 2 Temmuz 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 1 Temmuz 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

Türkiye Toptan Elektrik Piyasası Piyasa Mekanizmaları

Türkiye Toptan Elektrik Piyasası Piyasa Mekanizmaları YTL/MWh YTL/MWh SMF Piyasa Takas Fiyatı PTF Miktar MW MW Türkiye Toptan Elektrik Piyasası Piyasa Mekanizmaları Uygar Yörük Kıdemli Müdür, Deloitte Danışmanlık Deloitte Danışmanlık A.Ş. İstanbul, 22 Mayıs

Detaylı

KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI

KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI KANITA DAYALI TIP AÇISINDAN PRP ENDİKASYONLARI Yasemin Saray Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı 03/11/15 KULLANIM ALANLARI Alopesi Akne skarları ve diğer skarlar Rejuvenasyon

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 15 Nisan 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 15 Nisan 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 15 Nisan 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 8 Nisan 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

TÜKET GÜVEN ENDEKS SER N GER YE ÇEK LMES RAPORU

TÜKET GÜVEN ENDEKS SER N GER YE ÇEK LMES RAPORU TÜKET GÜVEN ENDEKS SER N YE ÇEK LMES RAPORU ÖRNEKLEME VE ANAL Z TEKN KLER DA RE BA KANLI I VER ANAL Z TEKN KLER GRUBU 18.01.2013 ANKARA TÜKET GÜVEN ENDEKS SER N YE ÇEK LMES 2004 y ndan itibaren ayl k olarak

Detaylı

Coğrafi temel yaklaşım farklılıkları

Coğrafi temel yaklaşım farklılıkları Coğrafi temel yaklaşım farklılıkları Doğu Asya Cerrahi D2 sonrası oral floropirimidin bazlı adjuvan tedavi Avrupa Perioperatif kemoterapi (neoadjuvan ve adjuvan) Amerika Adjuvan kemoradyoterapi Surg Oncol

Detaylı

Eritematöz telenjiektazik rozasede yoğun atımlı ışık tedavisinin yaşam kalitesine etkisi

Eritematöz telenjiektazik rozasede yoğun atımlı ışık tedavisinin yaşam kalitesine etkisi 46 Orijinal Araflt rma Original Investigation DOI: 10.4274/turkderm.69008 Turkderm-Turk Arch Dermatol Venereology Eritematöz telenjiektazik rozasede yoğun atımlı ışık tedavisinin yaşam kalitesine etkisi

Detaylı

SP Dynamis Teknoloji ve Uygulamalar

SP Dynamis Teknoloji ve Uygulamalar SP Dynamis Teknoloji ve Uygulamalar Komple Anti-Aging Tedavileri Cilt temizleme (pigmente, vasküler, ) Cilt resurfacing ( kırışıklıklar, izler, ) Cilt sıkılıştırma Kolajen Modellenmesi Laser Lipoliz 2

Detaylı

GENTLELASE PRO TM LAZER SİSTEMİ TEDAVİ PARAMETRELERİ EPİLASYON TEDAVİ PARAMETRELERİ (755 nm) Atım Süresi (ms)

GENTLELASE PRO TM LAZER SİSTEMİ TEDAVİ PARAMETRELERİ EPİLASYON TEDAVİ PARAMETRELERİ (755 nm) Atım Süresi (ms) Lezyon/Cilt Tipi (Etnik Köken) I - II (Kuzey Avrupa, Kafkas, kızıl saç, çiller, açık cilt, mavi gözler) III (Koyu Kafkas, açık Asya) IV (Akdeniz, Asya, Latin) V (Orta Doğu, Latin, Asya açık cilt Siyahi,

Detaylı

Ameliyatsız Yüz Gerdirme ve Vücut Şekillendirme

Ameliyatsız Yüz Gerdirme ve Vücut Şekillendirme REFLEX Robot Teknolojisi ACE Aktif Soğutma Teknolojisi İnce Kartuş Tasarımı Uzatılmış Kullanım Ömrü Yüz ve Vücut İşlemleri Ameliyatsız Yüz Gerdirme ve Vücut Şekillendirme Teknik Veri Genel Özellikler Voltaj

Detaylı

VİTİLİGOLU HASTALARDA DAR-BANT UVB VE PUVA TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

VİTİLİGOLU HASTALARDA DAR-BANT UVB VE PUVA TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI VİTİLİGOLU HASTALARDA DAR-BANT UVB VE PUVA TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN Gülbahar Saraç 1, Yelda Kapıcıoğlu 2 1 Malatya Devlet Hastanesi Dermatoloji Kliniği 2 İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dermatoloji Anabilim

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 25 Aralık 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 25 Aralık 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 25 Aralık 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 18 Aralık 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 4 Aralık 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 4 Aralık 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 4 Aralık 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 27 Kasım 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

BASIC COLLECTION. Öğrenme - Öğretme Yöntem ve Teknikleri

BASIC COLLECTION. Öğrenme - Öğretme Yöntem ve Teknikleri BASIC COLLECTION 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI... LİSESİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI SEPTEMBER 17-21 Sep 24-28 Sep PRONOUNS konu anlatımı basic skills 1-2 basic reading 1-2 basic vocabulary 1-2

Detaylı

KLİNİK MAKALE. Lazerle Tüy Dökme ve İlgili Uygulamalarda Puls Süresi İle Pik Gücün Değeri: Öncü Lazer Uzmanlarının Yuvarlak Masa Tartışması.

KLİNİK MAKALE. Lazerle Tüy Dökme ve İlgili Uygulamalarda Puls Süresi İle Pik Gücün Değeri: Öncü Lazer Uzmanlarının Yuvarlak Masa Tartışması. KLİNİK MAKALE No.2 Lazerle Tüy Dökme ve İlgili Uygulamalarda Puls Süresi İle Pik Gücün Değeri: Öncü Lazer Uzmanlarının Yuvarlak Masa Tartışması Giriş Dalga boyu, puls süresi, doz ve nokta ebadı gibi lazer

Detaylı

Mhz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK. Non-invaziv Yüz Germe. 2 Hz

Mhz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK. Non-invaziv Yüz Germe. 2 Hz NANO HIFU (HIGH INTENSITY FOCUS ULTRASOUND) 2 YIL GARANTİ AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEKNOLOJİSİNDE YÜKSEK ETKİNLİK NANO Teknoloji Başlıklar (1.5mm / 2 Hz, 3mm / 2 Hz ve 4.5mm) NANO Frekans4,3 Mhz 2 Hz Yeni

Detaylı

DENİZ-NEHİR TAŞIMACILIĞI

DENİZ-NEHİR TAŞIMACILIĞI DENİZ-NEHİR TAŞIMACILIĞI DENİZ-NEHİR TİPİ GEMİLER Sovyet Dönemi Modern Tarz 4500 6200 DWT 8000 DWT - VOLGA AZOV MAX - VOLZHSKIY - VOLGO-DON - 2900-3500 DWT - VOLGO-BALT - SORMOSKIY - OMSKIY - SIBIRSKIY

Detaylı

LAZER LIPOSUCTION (LAZER İLE YAĞ ALMA) GÖĞÜS ESTETİĞİ KEPÇE KULAK ESTETİĞİ BURUN ESTETİĞİ

LAZER LIPOSUCTION (LAZER İLE YAĞ ALMA) GÖĞÜS ESTETİĞİ KEPÇE KULAK ESTETİĞİ BURUN ESTETİĞİ LAZER LIPOSUCTION (LAZER İLE YAĞ ALMA) Vücut şekillendirme ve sıkılaştırmak için yeni jenerasyon lazer liposuction... GÖĞÜS ESTETİĞİ Etkin ve güvenilir Tek seansta fazla yağlarınızdan kurtulma imkanı Narkoz

Detaylı

BĠR DEVLET HASTANESĠNDE ÇALIġANLARIN HASTA VE ÇALIġAN GÜVENLĠĞĠ ALGILARININ ĠNCELENMESĠ. Dilek OLUT

BĠR DEVLET HASTANESĠNDE ÇALIġANLARIN HASTA VE ÇALIġAN GÜVENLĠĞĠ ALGILARININ ĠNCELENMESĠ. Dilek OLUT BĠR DEVLET HASTANESĠNDE ÇALIġANLARIN HASTA VE ÇALIġAN GÜVENLĠĞĠ ALGILARININ ĠNCELENMESĠ Dilek OLUT Tıp biliminin ilk ve temel prensiplerinden biri Önce Zarar Verme ilkesidir. Bu doğrultuda kurgulanan sağlık

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 11 Eylül 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 11 Eylül 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 11 Eylül 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 4 Eylül 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1 Feb-11

Detaylı

Diyaliz tedavisinde ilk seçenek: Periton diyalizi. Neslihan SEYREK, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji BD

Diyaliz tedavisinde ilk seçenek: Periton diyalizi. Neslihan SEYREK, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji BD Diyaliz tedavisinde ilk seçenek: Periton diyalizi Neslihan SEYREK, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji BD KBY PREVALANSI Dünyada SDBY Prevalans ve Prevalans İnsidansı İnsidans USRDS 2009 Önümüzdeki

Detaylı

Prof. Dr. Rabin SABA Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Memorial Sağlık Grubu

Prof. Dr. Rabin SABA Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Memorial Sağlık Grubu Prof. Dr. Rabin SABA Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Memorial Sağlık Grubu Tedavi hedefleri HIV e bağlı morbidite ve mortaliteyi azaltmak Viral yükü maksimal ve en uzun süreli şekilde bastırmak. İmmun

Detaylı

AYLAR KONAKLAYAN KİŞİ SAYISI GECELEME ORTALAMA KALIŞ SÜRESİ DOLULUK ORANI %

AYLAR KONAKLAYAN KİŞİ SAYISI GECELEME ORTALAMA KALIŞ SÜRESİ DOLULUK ORANI % Tablo 11. Turistik konaklama tesislerinde konaklayan kişi sayısı, geceleme, ortalama kalış süresi ve doluluk oranının, diğer yabancı ve K.K. bazında aylara göre dağılımı. (2013) (Number of tourists and

Detaylı

Endovenöz LASER ve Eksternal LASER Uygulamaları. Dr. Kıvanç METİN Ege Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği İzmir

Endovenöz LASER ve Eksternal LASER Uygulamaları. Dr. Kıvanç METİN Ege Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği İzmir Endovenöz LASER ve Eksternal LASER Uygulamaları Dr. Kıvanç METİN Ege Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği İzmir Alt ekstremite varisleri Yüzeyel venöz sistem yetersizlikleri kadınlarda 25%,

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 19 Ağustos 2016

Seçilmiş Haftalık Veriler* 19 Ağustos 2016 Seçilmiş Haftalık Veriler* 19 Ağustos 216 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 12 Ağustos 216 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Nov-9 Apr-1 Sep-1

Detaylı

Gerekçe. Birim. Genel İşlemler

Gerekçe. Birim. Genel İşlemler İŞLEM ADI Genel İşlemler BD/İE Birim Önerilen Birim Deri ve mukoza smearleri, direkt 10 10 Deri ph ölçülmesi, deri tipi tayini 15 15 Wood ışığı muayenesi 15 15 Deri ve mukoza smearleri (giemsa, wright,

Detaylı

Bankacılık, Aralık 2014. Sibel Alpsal Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü 4 Şubat 2015

Bankacılık, Aralık 2014. Sibel Alpsal Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü 4 Şubat 2015 Bankacılık, Aralık 2014 Sibel Alpsal Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü 4 Şubat 2015 2007/01 2007/05 2007/09 2008/01 2008/05 2008/09 2009/01 2009/05 2009/09 2010/01 2010/05 2010/09 2011/01 2011/05 2011/09

Detaylı

DOLULUK ORANI % (NUMBER OF TOURISTS) (BEDNIGHTS) (AV. LENGTH OF STAY) (OCCUPANCY RATE)

DOLULUK ORANI % (NUMBER OF TOURISTS) (BEDNIGHTS) (AV. LENGTH OF STAY) (OCCUPANCY RATE) Tablo 11. Turistik konaklama tesislerinde konaklayan kişi sayısı, geceleme, ortalama kalış süresi ve doluluk oranının, diğer yabancı ve K.K. bazında aylara göre dağılımı. (2014) (Number of tourists and

Detaylı

EK 2. BİRİMLER, DÖNÜŞÜM FAKTÖRLERİ, ISI İÇERİKLERİ

EK 2. BİRİMLER, DÖNÜŞÜM FAKTÖRLERİ, ISI İÇERİKLERİ 1 EK 2. BİRİMLER, DÖNÜŞÜM FAKTÖRLERİ, ISI İÇERİKLERİ (Ref. e_makaleleri) BİRİMLER Temel Birimler uzunluk, metre kütle, kilogram zaman, saniye elektrik akımı, amper termodinamik sıcaklık, Kelvin Zaman bir

Detaylı

Nefrektomilerde lenfoid infiltrasyonlar

Nefrektomilerde lenfoid infiltrasyonlar Nefrektomilerde lenfoid infiltrasyonlar Dr. Kürşat Yıldız Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi 22. Ulusal Patoloji Kongresi, 8 Kasım 2012 Olgu sunumu 60 yaşında kadın hasta Mesanenin düşük dereceli papiller

Detaylı