İÇİNDEKİLER : 2. GERSAN BUSBAR TEKNİK ÖZELLİKLERİ 3. TİP TEST SERTİFİKALARI 4. KALİTE SERTİFİKALARI 6. İLETKEN ÖZELLİKLERİ 7. ÇIKIŞ KUTUSU DETAYI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇİNDEKİLER : 2. GERSAN BUSBAR TEKNİK ÖZELLİKLERİ 3. TİP TEST SERTİFİKALARI 4. KALİTE SERTİFİKALARI 6. İLETKEN ÖZELLİKLERİ 7. ÇIKIŞ KUTUSU DETAYI"

Transkript

1

2 İÇİNDEKİLER : 1. ŞİRKET PROFİLİ 2. GERSAN BUSBAR TEKNİK ÖZELLİKLERİ 3. TİP TEST SERTİFİKALARI 4. KALİTE SERTİFİKALARI 5. BUSBAR KATALOG 6. İLETKEN ÖZELLİKLERİ 7. ÇIKIŞ KUTUSU DETAYI 8. DİKEY-YATAY ASKI DETAYI 9. REFERANSLAR

3 1) ŞİRKET PROFİLİ

4 ŞİRKET PROFİLİ GERSAN A.Ş. Türkiye elektrik sektöründeki en büyük üreticilerden birisidir yılında kurulan GERSAN, iletim ve dağıtım sistemleri için aşağıda özetlenen ürün ve çözümleri üretmektedir; Busbar Sistemleri. Kablo Kanal ve Askı Sistemleri. Döşeme Altı Sistemler. Topraklama Sistemleri. Tip Testli Modüler Dağıtım Pano ve Data Kabin Sistemleri. LED Endüstriyel ve Sokak Aydınlatma Sistemleri. G BUS Otomasyon Enerji Hattı Üzerinden Haberleşme Sistemleri. Elektrikli Araç Şarj Sistemleri. Ankara, İzmir ve Bursa ofisleri yanı sıra Dubai, Kazakistan ve Irak satış ofisleri ile birlikte m2 kapalı alana sahip Çaycuma, İstanbul ve Rusya fabrikaları ile 3 farklı noktada üretim yapmaktadır. Ana merkezi İstanbul da bulunan GERSAN A.Ş. Katar da %100 Türk sermayeli bir şirkete de sahiptir. Yaklaşık 450 kişilik bir çalışan kadrosuna sahip olan GERSAN A.Ş. üretimlerinin tamamını ISO 9001, ISO ve ISO Kalite Standartlarında ve Ürün Sorumluluk Sigortası ile sunmaktadır. Üretimlerini onlarca ülkeye %75 oranında ihraç eden GERSAN A.Ş. uluslararası geçerliliğe sahip ASTA, LOVAG, ACAE, IPH sertifikaları yanı sıra TSE, GHOST ve çeşitli lokal onaylara da sahiptir. GERSAN A.Ş. %60 ı halka açık olan, BIST e kote bir şirkettir. İLETİŞİM BİLGİLERİ: E mail : info@gersan.com.tr Web : Tel : Faks :

5 2) GERSAN BUSBAR TEKNİK ÖZELLİKLERİ

6 NEDEN GERSAN BUSBAR (GS)? 1- GERSAN busbarları her bir akım kademesi IEC (Yeni Versiyon) standardına göre gerekli olan 12 tip test için test edilmiştir ve her bir akım kademesi için ayrı ayrı uluslararası bağımsız ASTA, LOVAG, ACAE test laboratuvarından sertifikalandırılmıştır. Busbarın dikey kullanım tip deneyi de tamamlanmıştır. 2- İzolasyon gerilimi 1000Volt. 3- Gövdesi eloksal kaplamalı ve 2,5mm kalınlığında ekstrüzyon alüminyumdur. Düz boy busbarlar 4mt boyunda imal edilebilir. 4- Her bir busbar elemanı üzerine renk değiştiren termal etiket uygulanır. Busbar ısı kontrolünün termal kamera olmaksızın gözle yapılabilmesi sağlanır. 5- Kompakt yapı, gövde boyunca her 10cm de bir kullanılan civatasız metal-metal clinch kenetleme ile sağlanır ve bu sayede IP68 e kadar koruma sağlar. 6- Kullanılan iletkenler 99,9% elektrolitik bakır veya EC grade alüminyum ve tam boy kalay kaplıdır. 7- Kısa devre dayanımları ve iletken kesitleri daha yüksektir. 8- Ek noktaları IP koruma derecesi standart olarak IP55 dir ve IP68 e kadar yükseltilebilir. 9- GERSAN Busbar sistemleri aşağıdaki iletken kombinasyonlarına sahiptir; Standart olarak ; 5 iletkenli Ekstra toprak baralı : 3P + N + 1/2E + Pe(Gövde AL) Opsiyonel olarak ; 6 iletkenli %200Nötr baralı : 3P + 2N + 1/2E + Pe(Gövde AL) yada 6 iletkenli Temiz Toprak baralı : 3P + N + E+1/2E + Pe(Gövde AL) 10- GERSAN GS tip busbar sistemi kompakt yapısı sayesinde dahili yangın bariyeri gerektirmez ve duman geçişine izin vermez. 11- GERSAN busbarları izolasyon yapısı iletkenler arasında 4 kat Class B MYLAR Polyester Film ile sağlanır. 12- Elektriksel bağlantı tek cıvata yapısı ile sağlanır ve her ek noktası iki Belville disk içermektedir. Bu diskler yay olarak iletkenlere baskı uygular ve kontak baskısını uzun süreli olarak temin eder. Somun ve cıvata başı kilitleme tertibatına sahiptir. 13- Ek noktasında standart olarak Patentli SmartBolt renk değiştiren akıllı cıvata kullanılır. Tekrar tekrar kullanılabilir olması ile de avantaj sağlar. 14- Ekler 90Nm değerindeki sıkılığa göre tasarlanmıştır. GERSAN kırılabilen cıvata başını tavsiye etmemektedir. Çünkü ekler GERSAN yetkili personeli tarafından gerekli tork değerinde sıkılıp sıkılmadığı konusunda kontrol edilmelidir. Eğer ek tek taraftan kilitlenirse kilitlenmemiş taraftan gevşeyebilir. Gevşek ek noktası busbar sistemi için en tehlikeli problemdir. İki taraflı kilitleme sistemi Bakım Gerektirmeyen ek yapısını oluşturmaktadır. Anadolu Yakası OSB Gazi Bulvarı No: Tuzla, İstanbul, TÜRKİYE Tel : Faks : E mail : info@gersan.com.tr Web :

7 15- Ek noktaları özel olarak şekil verilmiş her iki uç kısım sayesinde direkt temas etmektedir. Bu özellikle 1000A ve üzeri akımlar için 3 önemli avantaj sağlamaktadır; a) Elektriksel avantaj : GERSAN sistemi 2 iletken arasında direkt kontak yapısındadır, böylece tek ve büyük bir kontak yüzeyi elde edilir, bu da ek noktalarında düşük direnç sağlar. Ancak monoblok ek sistemi kullanıldığında iki ve daha küçük ek kontak yüzeyi sağlanmış olur. b) Mekanik avantaj : GERSAN sistemi büyük ve paket ek yapısı sağlar. İletkenlerin direkt teması sayesinde yüksek baskı kuvveti oluşur. Böylece iki iletken tek bir iletken gibi davranır ve ek noktasındaki hareketleri engeller. Bu sayede uzun süreli gevşemelerin önüne geçilir. c) Montaj avantajı : Özel olarak şekillendirilmiş iletkenler kolay ve güvenilir montaj sağlar. X, Y, Z eksenindeki hizalama bu özel yapı sayesinde kendiliğinden gerçekleşir. 16- Ek eleman izolatörleri yanmaz, alev iletmez ve halojen gazı içermeyen malzemeden imal edilir. Bu malzeme aşırı ısınma şartlarına karşı daha fazla dayanıklılık sahibidir. Dolayısıyla özellikleri kaybetmeyerek kısa devreye sebebiyet vermemektedir. Taşıma esnasında zarar görmesini engellemek için ekler plastik koruma kapağı ile korunmaktadır. Eklerin gevşemesini engellemek için her iki tarafta da kilitleme tertibatı bulunmaktadır. 17- Bolt-on ve Plug-in tip busbar sistemleri her ek noktasında 2 adet ( A) bolt-on tip çıkış kutusu takılabilme imkanı sağlar. Bu imkan sayesinde planlanmamış yükler Bolt-on hatlardan beslenebilir. 18- Plug-in tip çıkış kutusu akımları 160A ile 630A arasındadır. Plug-in tip çıkış kutusu elektriksel interlock mekanizmasına sahiptir, bu mekanizma sayesinde çıkış kutusu ON pozisyonunda iken busbardan çıkartılamaz. Plug-in çıkış kutusu kontakları gümüş kaplıdır. Çıkış kutuları metal sacdan imal edilir ve elektrostatik olarak boyanır. 19- Plug-in noktaları Plug-in busbarlar üzerinde IP55 koruma sağlayacak koruma kapağına sahiptir. 4mt uzunluktaki standart Plug-in busbar 2 veya 3 çıkış noktasına sahiptir. Plug-in çıkış noktaları ayrıca fiyatlandırılmamaktadır, standart fiyata dahildir. 20- GERSAN dikey dilatasyon elemanı her katta dikey genleşme için kullanılır ve busbar sistemi her katta basit askı sistemi ile sabitlenir. GERSAN askı sistemi çok sağlam ve güvenilir bir askı sistemidir. Diğer yaylı askı sistemlerini ayarlamak çok zordur ve vibrasyon boyunca bina salınımından daha farklı salınımlar üreten deprem durumu için güvenilir değildir ve bazı askılar üzerinde aşırı yüklenmelere sebep olabilir. 21- GERSAN Busbar Sistemleri Enerji Hatları Üzerinden Veri İletimi (Power Line Communication) teknolojisi ile Dünya da ilk olarak Patentli G-Bus Otomasyon imkanı sunmaktadır. Bu sayede tüm busbar yükleri aç, kapa, dim olarak kontrol edilir ve çıkışlardaki enerji analizörleri busbar üzerinden çift yönlü veri iletimi ile izlenebilir. Anadolu Yakası OSB Gazi Bulvarı No: Tuzla, İstanbul, TÜRKİYE Tel : Faks : E mail : info@gersan.com.tr Web :

8 160A 1000A Busbar Sistemi Teknik Özellikleri: 1 Standartlar & Sertifikasyon Busbar sistemi, IEC / IEC standartlarına ve/veya en son geçerli revizyonuna uygun olarak, bağımsız akredite test laboratuvarlarında her akım kademesi ve her iletken tipi için ayrı ayrı ilgili tip testleri yapılmış ve tip test raporları alınmış olmalıdır. Busbar sistemi, standartlara ve test sertifikalarına uygun olarak üretilmeli, CE işaretli olmalı ve üretim tesisi ISO 9001, ve sertifikalı olmalıdır. Busbar sistemi, P , NP 00197, NP , GOST , GOST , GOST sismik değerler içinde ve mekanik tepkiler 8 siddetinde (değer MSK 64) yükseklik noktası 70.0Mt, MP3 standartlarında sismik test sertifikasına sahip olmalıdır. 2 Gövde ve Genel Yapı Busbar sistemi iletkenleri izolatörler üzerine yerleştirilerek oluşturulan ayrık baralı yapı ile HAVA İZOLASYONLU tip olmalıdır. Ek noktası sıkılığı ve yüzey sıcaklığı kontrollerinin gözle yapılabilmesini sağlayacak özellikler içermelidir. Her bir elemanın gövdesi üzerinde yüzey ısı değerini gösteren termal etiket bulunmalıdır. Dış gövde, eloksal kaplamalı soğutma kanallı Ekstrüzyon Alüminyum olmalıdır. Gövde birleşme yapısı civatasız olarak sağlanmalıdır ve açılamaz özellikte olmalıdır. İletken izolasyon malzemesi yanmaz, halojen gazı içermeyen ve Class B sınıfında olmalıdır. Gövdenin bir yüzünden standart olarak 100 cm de bir çıkış alınmasını sağlayacak şekilde yerleştirilmiş plug in pencereler olmalıdır. Bu pencereler busbar gövdesinin iki tarafına şaşırtmalı olarak yerleştirilmeli ve iki yüzden ortalama 50 cm de bir çıkış alınabilmelidir. Busbar kanal boylarının eklenmesi sırasında faz sırasının ters olarak yapılmasını engellemek için, busbar kanal üzerinde doğru montajı güvence altına alan asimetrik yerleşimler bulunmalıdır. Düz boy elemanlar, daha az ek noktası kullanımı için 4 metre boyunda imal edilebilmelidir. Plugin pencerelerinin IP kapağının altında, kutu toprak kontağının plug in penceresine sürülmesiyle açılan panjur sistemi olmalıdır. Panjur mekanizması çıkış kutusu takılır iken otomatik olarak açılabilmeli, çıkış kutusu çıkartıldığında ise otomatik olarak kapanmalıdır. Hiçbir şekilde pencere içine parmak girmemeli ve iletkenlere el değmemelidir.

9 Busbar kanal sisteminde, aşağı yukarı, sağa sola dönüş elemanları, T ve ofset elemanları, pano, trafo ve kablo bağlantı elemanları, sonlandırma, yatay ve dikey genleşme elemanları standart olarak bulunmalıdır. Projenin uygulaması sırasında gerekli olabilecek özel modül ve ara boy busbar kanallar standart özelliklere ve tekniğine uygun olarak kısa zaman içinde imal edilebilmelidir. Dönüş elemanlarında iletkenler kesinlikle kaynak ile birleştirilmemelidir. Busbar hatları bina dilatasyon noktasından geçiyorsa geçiş yerinde muhakkak 3 eksenli yatay dilatasyon elemanı kullanılmalıdır. Ayrıca yatay hatlarda 40 m de bir yatay dilatasyon elemanı kullanılmalıdır. Busbar kanalların dikey şaft uygulamalarında, gerekli miktarda genleşmeleri üzerine alacak, fiziksel yapısı busbar kanalın fiziksel yapısı ile aynı dikey genleşme elemanı kullanılmalıdır. 3 İletkenler Busbar sistemi aşagıdaki iletken sayısı ve faz konfigürasyonunda olmalıdır. 4,5 İletkenli: 3P + N + Pe(%50) + Gövde Nötr iletkeni, faz iletkenleri ile aynı kesitte ve izoleli olmalıdır. Dahili toprak iletkeni faz iletkenin %50 si kesitte olmalıdır ve gövde içerisinde kesintisiz olmalıdır. Alüminyum iletkenler EC Grade, Bakır iletkenler 99,9% saflıktaki Elektrolitik sınıfında olmalıdır. İletkenlerin tüm boy ve yüzeyleri kalay ile kaplanmalıdır. 4 Ek Yapısı Busbar kanal sistemi eklerinde Tek Civata yapısına sahip modüler ek sistemi kullanılacaktır. Ek noktası merkezi civataları katalog değerlerine uygun değerde ayarlı Tork Anahtarı ile sıkılmalıdır. 90Nm için kullanılan cıvata, tork özelliği olan ve boştayken kırmızı renk, sıkıldığında (yeterli torka ulaştığında) ise siyah renge dönüşen yapıda olmalıdır ve tekrar kullanabilme özelliğine sahip olmalıdır. 5 Çıkış kutuları Plugin tip busbar kanal sisteminin her plugin çıkış noktasından 630A e kadar plugin çıkış kutuları ile akım alınabilmelidir. Bu kutular busbarın enerjisi kesilmeden sökülüp takılabilmelidir. Çıkış kutuları elektriksel interlock kilit mekanızmasına sahip olmalıdır. Bu mekanizma çıkış kutularının şalteri ON pozisyonunda iken busbardan mekanik olarak sökülmesine ve aynı zamanda kutu kapağının açılmasını engellemelidir.

10 Kutu busbara takılı ve off pozisyonunda kapağı açık iken canlı hiçbir iletken açıkta olmamalı ve bu halde kutunun koruma sınıfı IP 2X olmalıdır Çıkış kutuları Sigortalı Yük Kesicili(SYK), veya Kompakt Şalterli(MCCB) imalata uygun olmalıdır. Çıkış kutuları kontakları gümüş kaplı bakır olmalıdır. Kutunun topraklama kontağı sisteme yerleştirilirken ilk temas etmeli ve sistemden sökülürken teması en son kesilmelidir Çıkış kutuları montajında ekstra malzemelere ihtiyaç olmamalıdır. Busbar çıkış kutuları 80 A e kadar V0 plastik malzemeden imal edilmelidir. 160 A den 630A e kadar çıkış kutuları sacdan imal edilmeli ve epoksi polyester sınıfı elektrostatik toz boya ile boyanmalıdır

11 500A 6000 A Kompakt Busbar Sistemi Teknik Özellikleri 1 Standartlar & Sertifikasyon Busbar sistemi, IEC / IEC standartlarına ve/veya en son geçerli revizyonuna uygun olarak, bağımsız akredite test laboratuvarlarında her akım kademesi ve her iletken tipi için ayrı ayrı ilgili tip testleri yapılmış ve tip test raporları alınmış olmalıdır. Busbar sistemi, standartlara ve test sertifikalarına uygun olarak üretilmeli, CE işaretli olmalı ve üretim tesisi ISO 9001, ve sertifikalı olmalıdır. Busbar sistemi, DIN S120 ve DIN E90 standartlarına uygun yangına dayanım test sertifikasına sahip olmalıdır. Busbar sistemi,p , NP 00197, NP , GOST , GOST , GOST sismik değerler içinde ve mekanik tepkiler 8 siddetinde (değer MSK 64) yükseklik noktası 70.0Mt, MP3 standartlarında sismik test sertifikasına sahip olmalıdır. 2 Gövde ve Genel Yapı Busbar sisteminin yapısı, iletkenlerinin Class B izoleli olarak hava aralığı kalmayacak şekilde paketlenerek, deliksiz ALÜMİNYUM gövdenin içine sıkıştırılarak yerleştirilmesi olarak tanımlanan KOMPAKT tipte olmalıdır ve içerisinde hiçbir hava kanalı bulunmamalıdır. Ek noktası sıkılığı ve yüzey sıcaklığı kontrollerinin gözle yapılabilmesini sağlayacak özellikler içermelidir. Her bir elemanın gövdesi üzerinde yüzey ısı değerini gösteren termal etiket bulunmalıdır. Dış gövde, eloksal kaplamalı soğutma kanallı Ekstrüzyon Alüminyum olmalıdır. Kompakt gövde yapısı civatasız olarak klinçlenme ile sağlanmalıdır ve açılamaz özellikte olmalıdır. Ortalama her bir metrede ilave destek takozları bulunmalıdır. İletken izolasyon malzemesi Class B olmalıdır. Ek ve çıkış noktalarındaki izolasyon malzemeleri Halojen gazı içermeyen (Halogen Free), Yanmaz (V0) ve Alev iletmez özellikte olmalıdır. Minimum ısı dayanımı Class B olmalıdır. Sistemin koruma sınıfı IP 55 olmalıdır. IP65 ve 68 koruma sınıfına yükseltilebilir olmalıdır. Düz boy elemanlar, daha az ek noktası kullanımı için 4 metre boyunda imal edilebilmelidir. Busbar kanal sisteminde, yatay dikey, sağa sola dönüş elemanları, T ve ofset elemanları, pano, trafo ve kablo bağlantı elemanları, sonlandırma, yatay ve dikey genleşme elemanları standart olarak bulunmalıdır.

12 Dönüş elemanlarında iletkenler kesinlikle kaynak ile birleştirilmemelidir. Busbar hatları bina dilatasyon noktasından geçiyorsa geçiş yerinde muhakkak 3 eksenli yatay dilatasyon elemanı kullanılmalıdır. Ayrıca yatay hatlarda 40 m de bir yatay dilatasyon elemanı kullanılmalıdır. Busbar kanalların dikey şaft uygulamalarında, gerekli miktarda genleşmeleri üzerine alacak, fiziksel yapısı busbar kanalın fiziksel yapısı ile aynı dikey genleşme elemanı kullanılmalıdır. 3 Elektriksel Değerler Busbar sisteminin nominal izolasyon gerilimi 1000V olmalıdır. Busbar sisteminin minimum kısa devre değerleri aşağıdaki gibi olmalıdır; AL iletkenli BUSBARLAR İÇİN; 500A 630A 800A: 1sn değeri 36kA, 1000A: 1sn değeri 50kA, 1250A: 1sn değeri 65kA, 1600A 2000A: 1sn değeri 80kA, 2500 A: 1sn değeri 100kA, 3200 A: 1sn değeri 120kA, 4000A 5000A: 1sn değeri 150kA, CU İletkenli BUSBARLAR İÇİN; 500A 630A 800A 1000A: 1sn değeri 36kA, 1250A: 1sn değeri 50kA, 1600A: 1sn değeri 65kA, 2000A 2500 A: 1sn değeri 80kA, 3200 A: 1sn değeri 120kA, 4000A 5000A 6000A: 1sn değeri 150kA, 4 İletkenler Busbar sistemi, Alüminyum veya Bakır iletkenli olmalıdır ve aşağıdaki iletken sayısı ve faz konfigürasyonunda üretilebilmelidir; 4,5 İletkenli: 3P + N + Pe(%50) + Gövde

13 Nötr iletkeni, faz iletkenleri ile aynı kesitte ve izoleli olmalıdır. Dahili toprak iletkeni faz iletkenin %50 si kesitte olmalıdır ve gövde içerisinde kesintisiz olmalıdır. Alüminyum iletkenler EC Grade, Bakır iletkenler 99,9% saflıktaki Elektrolitik sınıfında olmalıdır. İletkenlerin tüm boy ve yüzeyleri kalay ile kaplanmalıdır. 5 Ek Yapısı Busbar sistemi modüllerinin eklenmesi; merkezi tek civata, izolatörler ve disk düzeneğinden oluşan tek cıvata yapısı ile yapılmalıdır. Ek noktasında iletkenler direkt olarak üst üste oturmalı, doğrudan bağlantı sağlanmalıdır. 90Nm için kullanılan cıvata, tork özelliği olan ve boştayken kırmızı renk, sıkıldığında (yeterli torka ulaştığında) ise siyah renge dönüşen yapıda olmalıdır ve tekrar kullanabilme özelliğine sahip olmalıdır. 6 Çıkış Kutuları Bolt on ve plug in tip busbar sisteminin her ek noktasından bolt on çıkış kutuları ile busbar amperajına kadar direkt akım alınabilmelidir. Bolt on çıkış kutusu ile (ek noktasından) enerji alınacağı zaman, busbarın eki değiştirilmeden, kutu kontaklarının girebileceği kadar mesafeyi sabitleyen ve sağlayan sabitleme parçaları sökülerek kutunun kontakları eke yerleştirilmelidir. İlave parçalar gerekmeksizin çıkış kutusu takılabilmelidir. Fazla sayıda çıkış gereken hatlarda ve dikey şaft dağıtım hatlarında Plug in tip çıkış pencereli dağıtım busbarı kullanılmalıdır. Plug in çıkış noktalarından 630A e kadar akım almak mümkün olmalıdır. Plugin çıkış kutuları, busbarın enerjisi kesilmeden sökülüp takılabilmelidir. Bu pencereler kullanılmadığı zaman IP55 korumalı bir kapak ile kapalı olmalıdır. Plug in tip busbarların ek noktaları da bolt on kutular ile enerji almaya müsait olmalıdır. Çıkış kutularının kontakları gümüş kaplı olmalıdır. Busbar çıkış kutuları sac gövdeden ve elektrostatik fırın boya yöntemi ile epoksi polyester sınıfı elektrostatik toz boya ile boyanmış olmalıdır. Busbar çıkış kutuları, yükün enerjisi kesilmeden kapağın açılmasını sınırlayan kilit mekanizmasına sahip sigortalı yük kesici (SYK) ya da kompakt şalter (MCCB) ile donatılmış olmalıdır. Plug in çıkış kutuları aşağıdaki mekanik ve elektrik güvenlik şartlarına sahip olmalıdır. Kutunun kapağı ancak off pozisyonunda açılmalıdır. Kutunun topraklama kontağı sisteme yerleştirilirken ilk temas etmeli ve sistemden sökülürken teması en son kesilmelidir.

14 500A 6000 A Reçine Busbar Sistemi Teknik Özellikleri 1 Standartlar & Sertifikasyon Busbar sistemi; alçak gerilim için, IEC / IEC standartlarına ve/veya en son geçerli revizyonuna uygun olarak, orta gerilim için, IEC standartlarına ve/veya en son geçerli revizyonuna uygun olarak, bağımsız akredite test laboratuvarlarında her akım kademesi ve her iletken tipi için ayrı ayrı ilgili tip testleri yapılmış ve tip test raporları alınmış olmalıdır. Busbar sistemi, standartlara ve test sertifikalarına uygun olarak üretilmeli, CE işaretli olmalı ve üretim tesisi ISO 9001, ve sertifikalı olmalıdır. 2 Gövde ve Genel Yapı Busbar sisteminin yapısı, iletkenlerinin reçine izoleli olarak hava aralığı kalmayacak şekilde kalıplanarak, deliksiz reçine gövdenin içinde sıkıştırılarak yerleştirilmesi olarak tanımlanan Cast Resin tipte olmalıdır ve içerisinde hiçbir hava kanalı bulunmamalıdır. Dış gövde, UV ve korozyon dayanımlı olarak kompozit reçine olmalıdır. Gövde yapısı reçine ile sağlanmalıdır ve açılamaz özellikte olmalıdır. Gövde ve İletken izolasyon malzemesi Class F olmalıdır. Ek ve çıkış noktalarındaki izolasyon malzemeleri Halojen gazı içermeyen (Halogen Free), Yanmaz (V0) ve Alev iletmez özellikte olmalıdır. Minimum ısı dayanımı Class F olmalıdır. Sistemin koruma sınıfı IP 68 olmalıdır. Düz boy elemanlar, daha az ek noktası kullanımı için 4 metre boyunda imal edilebilmelidir. Busbar sisteminde, pano trafo üstü, yatay dikey, sağa sola dönüş elemanları standart olarak bulunmalıdır, T ve ofset elemanları, yatay ve dikey genleşme elemanları özelliklerine göre imal edilebilir olarak bulunmalıdır. Busbar hatları bina dilatasyon noktasından geçiyorsa geçiş yerinde muhakkak 3 eksenli yatay dilatasyon elemanı kullanılmalıdır. Ayrıca yatay hatlarda 40 m de bir yatay dilatasyon elemanı kullanılmalıdır. Busbar kanalların dikey şaft uygulamalarında, gerekli miktarda genleşmeleri üzerine alacak, fiziksel yapısı busbar kanalın fiziksel yapısı ile aynı dikey genleşme elemanı kullanılmalıdır. 3 Elektriksel Değerler Busbar sisteminin nominal izolasyon gerilimi 11kV olmalıdır.

15 Busbar sisteminin minimum kısa devre değerleri aşağıdaki gibi olmalıdır; AL iletkenli BUSBARLAR İÇİN; 500A 630A 800A 1000A 1250A: 1sn değeri 65kA, 1600A 2000A: 1sn değeri 80kA, 2500 A: 1sn değeri 100kA, 3200 A: 1sn değeri 120kA, 4000A 5000A: 1sn değeri 150kA, CU İletkenli BUSBARLAR İÇİN; 500A 630A 800A 1000A 1250A 1600A: 1sn değeri 65kA, 2000A 2500 A: 1sn değeri 80kA, 3200 A: 1sn değeri 120kA, 4000A 5000A 6000A: 1sn değeri 150kA, 4 İletkenler Busbar sistemi, Alüminyum veya Bakır iletkenli olmalıdır ve aşağıdaki iletken sayısı ve faz konfigürasyonunda üretilebilmelidir; 3 İletkenli : 3P 4 İletkenli: 3P + N 5 İletkenli: 3P + N + Pe 6 İletkenli: 3P + N + 2Pe / 3P + 2N + Pe Nötr ve toprak iletkeni, faz iletkenleri ile aynı kesitte ve izoleli olmalıdır. Dahili toprak iletkeni gövde içerisinde kesintisiz olmalıdır. Alüminyum iletkenler EC Grade, Bakır iletkenler 99,9% saflıktaki Elektrolitik sınıfında olmalıdır. İletkenlerin tüm boy ve yüzeyleri kalay ile kaplanmalıdır. 5 Ek Yapısı Busbar sistemi modüllerinin eklenmesi; merkezi tek civata, izolatörler ve disk düzeneğinden oluşan tek cıvata yapısı ile yapılmalıdır. Ek noktasındaki iletkenlerin bağlantısı modüler ek elemanı üzerinden sağlanmalıdır.

16 90Nm için kullanılan cıvata, tork özelliği olan ve boştayken kırmızı renk, sıkıldığında (yeterli torka ulaştığında) ise siyah renge dönüşen yapıda olmalıdır ve tekrar kullanabilme özelliğine sahip olmalıdır. Tamamlanan ek montajı sonrasında ilgili ek noktası, reçine ile dolgu yapılarak IP68 koruma elde edilmelidir. 6 Çıkış Kutuları Bolt on ve plug in tip busbar sisteminin her ek noktasından bolt on çıkış kutuları ile busbar amperajına kadar direkt akım alınabilmelidir. Bolt on çıkış kutusu ile (ek noktasından) enerji alınacağı zaman, busbarın eki değiştirilerek, kutunun kontakları ek noktasına yerleştirilmelidir. Bu çıkışlar kullanılmadığı zaman IP65 koruma elde edilmelidir. Plug in çıkış noktalarından 630A e kadar akım almak mümkün olmalıdır. Plug in çıkış kutuları, busbarın enerjisi kesilmeden sökülüp takılabilmelidir. Bu pencereler kullanılmadığı zaman IP65 korumalı bir kapak ile kapalı olmalıdır. Çıkış kutularının kontakları gümüş kaplı olmalıdır. Busbar çıkış kutuları paslanmaz gövdeden olmalıdır. Busbar çıkış kutuları, yükün enerjisi kesilmeden kapağın açılmasını sınırlayan kilit mekanizmasına sahip sigortalı yük kesici (SYK) ya da kompakt şalter (MCCB) ile donatılmış olmalıdır. Plug in çıkış kutuları aşağıdaki mekanik ve elektrik güvenlik şartlarına sahip olmalıdır. Kutunun kapağı ancak off pozisyonunda açılmalıdır. Kutunun topraklama kontağı sisteme yerleştirilirken ilk temas etmeli ve sistemden sökülürken teması en son kesilmelidir.

17 3) TİP TEST SERTİFİKALARI

18

19

20

21

22

23

24

25 MFPA Leipzig GmbH Prüf-, Überwachungs- und Zertifizierungsstelle für Baustoffe, Bauprodukte und Bausysteme Geschäftsbereich III - Baulicher Brandschutz Dr.-Ing. Peter Nause Arbeitsgruppe Brandverhalten von Bauarten und Sonderkonstruktionen Dipl.-Ing. (FH) P. Kircheis Telefon +49 (0) kircheis@mfpa-leipzig.de Prüfbericht Nr. PB 3.2/ ENTWURF vom 01. Juli Ausfertigung Gegenstand: Auftraggeber: Brandprüfung von Gersan Stromschienensystemen GS-A und GS-C mit einer Einhausung aus 50 mm dicken PROMATECT-LS Platten im Hinblick auf den Funktionserhalt nach DIN : in Verbindung mit DIN : bei zwei-, drei- bzw. vierseitiger Brandbeanspruchung GERSAN Electric A.S. Auftragsdatum: Probeneingang: KW 49 - KW Tuzla Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi Gazi Bulvari No: PK Tuzla-IST. / TURKEY Probennahme: Kennzeichnung: Angaben über eine amtliche Entnahme liegen der Prüfstelle nicht vor. keine Prüfdatum: Bearbeiter: Dipl.-Ing. (FH) Peter Kircheis Dieses Dokument besteht aus 12 Seiten und 5 Anlagen Der Prüfbericht ersetzt keinen allgemeinen bauaufsichtlichen Verwendbarkeitsnachweis nach dem deutschen bauaufsichtlichen Verfahren. Dieser Bericht darf nur ungekürzt vervielfältigt werden. Eine Veröffentlichung auch auszugsweise bedarf der vorherigen schriftlichen Zustimmung der MFPA Leipzig GmbH. Als rechtsverbindliche Form gilt die deutsche Schriftform mit Originalunterschriften und Originalstempel des/der Zeichnungsberechtigten. Es gelten die Allgemeinen Geschäftsbedingungen (AGB) der MFPA Leipzig GmbH. Durch die DAkkS GmbH nach DIN EN ISO/IEC akkreditiertes Prüflaboratorium. Die Akkreditierung gilt für die in der Urkunde aufgeführten Prüfverfahren (in diesem Dokument mit * gekennzeichnet). Die Urkunde kann unter eingesehen werden. Nach Landesbauordnung (SAC 02) anerkannte und nach Bauproduktengesetz (NB 0800) notifizierte PÜZ-Stelle. Gesellschaft für Materialforschung und Prüfungsanstalt für das Bauwesen Leipzig mbh (MFPA Leipzig GmbH) Sitz: Geschäftsführer: Handelsregister: USt-Id Nr.: Tel.: Fax: Hans-Weigel-Str. 2b Leipzig/Germany Prof. Dr.-Ing. Frank Dehn Amtsgericht Leipzig HRB DE (0) (0)

26 MFPA Leipzig GmbH Prüf-, Überwachungs- und Zertifizierungsstelle für Baustoffe, Bauprodukte und Bausysteme Geschäftsbereich III - Baulicher Brandschutz Dr.-Ing. Peter Nause Arbeitsgruppe Brandverhalten von Bauarten und Sonderkonstruktionen Dipl.-Ing. (FH) P. Kircheis Telefon +49 (0) kircheis@mfpa-leipzig.de Prüfbericht Nr. PB 3.2/ zur Beantragung einer allgemeinen bauaufsichtlichen Zulassung vom 10. Juni Ausfertigung Gegenstand: Antragsteller: Feuerwiderstandsprüfung von insgesamt 9 Abschottungen für Stromschienenverteiler aus Aluminium und Kupfer der Typen GS-A bzw. GS-C in einer Normtragkonstruktion aus Porenbetonsteinen zur Ermittlung der Feuerwiderstanddauer nach DIN : * in Anlehnung an DIN EN : * in Verbindung mit DIN : * in Anlehnung an DIN EN : * hinsichtlich des Raumabschlusses und der Wärmedämmung bei einer einseitigen Brandbeanspruchung. GERSAN Electric A.S. Auftragsdatum: Probeneingang: KW 43, 2012 Probennahme: Kennzeichnung: Tuzla Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi Gazi Bulvari No: PK Tuzla-IST. / TURKEY Angaben über eine amtliche Entnahme liegen der Prüfanstalt nicht vor. keine Prüfdatum: Bearbeiter: Dipl. Ing. (FH) Peter Kircheis Dieser Prüfbericht besteht aus 10 Seiten und 7 Anlagen. Der Prüfbericht ersetzt keinen allgemeinen bauaufsichtlichen Verwendbarkeitsnachweis nach dem deutschen bauaufsichtlichen Verfahren. Dieser Bericht darf nur ungekürzt vervielfältigt werden. Eine Veröffentlichung auch auszugsweise bedarf der vorherigen schriftlichen Zustimmung der MFPA Leipzig GmbH. Als rechtsverbindliche Form gilt die deutsche Schriftform mit Originalunterschriften und Originalstempel des/der Zeichnungsberechtigten. Es gelten die Allgemeinen Geschäftsbedingungen (AGB) der MFPA Leipzig GmbH. Durch die DAkkS GmbH nach DIN EN ISO/IEC akkreditiertes Prüflaboratorium. Die Akkreditierung gilt für die in der Urkunde aufgeführten Prüfverfahren (in diesem Dokument mit * gekennzeichnet). Die Urkunde kann unter eingesehen werden. Nach Landesbauordnung (SAC 02) anerkannte und nach Bauproduktengesetz (NB 0800) notifizierte PÜZ-Stelle. Gesellschaft für Materialforschung und Prüfungsanstalt für das Bauwesen Leipzig mbh (MFPA Leipzig GmbH) Sitz: Geschäftsführer: Handelsregister: USt-Id Nr.: Tel.: Fax: Hans-Weigel-Str. 2b Leipzig/Germany Prof. Dr.-Ing. Frank Dehn Amtsgericht Leipzig HRB DE (0) (0)

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51 4) KALİTE SERTİFİKALARI

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61 5) BUSBAR KATALOG

62 w w w. g e r s a n. c o m. t r 2014 VE MERD VENLER BUS BAR S STEMLER DÖ EME ALTI KABLO KANALLARI TOPRAKLAMA S STEMLER KABLO Cable KANAL Management Systems ELEKTR KL Busbar ARAÇ ARJ Trunking S STEMLER Systems AG DA ITIM Underfloor Cable PANELLER Trunkings G-BUS Earthing OTOMASYON Systems LEDBUS LED-BUS S STEMLER systems Electrical Vehicle Charging Systems Distribution Panels G-BUS Automation ISO

63 GNL 25-40A GL A GGD A GGD A GR-CAST RESIN GS-SUPER COMPACT A ISO

64 GERSAN ELEKTRİK TİC. ve SAN. A.Ş. Anadolu Yakası OSB Gazi Bulvarı No: Tuzla / İSTANBUL - TÜRKİYE Busbar Trunking System GNL, GL, GGD, GS-, GR 690V/1000V/11kV; 25A/6000A ; 50/60 Hz; Class F; IP 43/55/65/67/68 Safety EMC FIRE : IEC/EN IEC/EN : IEC/EN Annex K : DIN & 12 IEC IEC & 2-13 IEC ISO 834 LOVAG Laboratory, the result of which are laid down in test report no. 5983/5987 İSTANBUL

65 GERSAN A.fi. Firmas n n üretti i Busbar sistemlerinde teknoloji ve uluslararas standartlar ön planda bulundurulmufltur. Bu standart ve teknolojik üstünlükler Tuzla- STANBUL ve Çaycuma-ZONGULDAK Fabrikas nda uygulanmaktad r. Quality, technology and international standards are held on the first place on production of GERSAN Company. These high standards have been applied to the production in Tuzla-ISTANBUL, Çaycuma-ZONGULDAK has started to apply these standards to the production also in factory. Busbarlarda 2 y l malzeme, 10 y l yedek parça garantisi vard r. Busbars are guaranteed for 2 years material and 10 years spare part. Üretti imiz Busbar sistemleri afla da ad geçen uluslararas IEC/EN , , IEC/EN 60529, IEC , DIN /12 normlar na uygun görülmüfltür. GERSAN Busbar sistemi afla daki tip testlerine (1) sahiptir. * S cakl k Art fl S n rlar * Dielektrik Özellikleri * K sa Devre Dayan m * Koruma Devreleri Etkinli i * Yal tma Aral klar ve Yüzeysel Kaçak Yolu Uzunluklar * Mekanik Çal flma * Koruma Derecesi * Elektriksel Karakterikistikler * Yap sal Dayan m * Yal t m Malzemeleri Direnci * Alev Yay l m na Karfl Direnç * Yang n Bariyeri * GERSAN Busbar Sistemleri Faydal Model Patenti ve Tasar m Tescili ile koruma alt ndad r. (1) IEC/EN e göre Our busbar systems do comfort the standards listed below. IEC/EN , , IEC/EN 60529, IEC , DIN /12. GERSAN Busbar systems have type tests (1) listed below. * Temperature Rise Limits * Dielectric Properties * Short-circuit Withstand Strength * Effectiveness Of The Protective Circuit * Clearances and Creepage Distances * Mechanical Operation * Degree Of Protection * Electrical Characteristics * Structural Strength * Insulation Resistance * Flame Propagation * Fire Barrier * GERSAN Busbar Systems is under protection with the Useful Model Patent and Design Registration. (1) According to IEC/EN IEC/EN , , IEC/EN 60529, IEC , DIN /12 IEC/EN

25-40A 40-160A 160-400A 500-1000A 500-6000A ISO 9001-14001-18001

25-40A 40-160A 160-400A 500-1000A 500-6000A ISO 9001-14001-18001 GL 25-40A GL 40-160A GGD 160-400A GGD 500-1000A GS-SUPER COMPACT 500-6000A ISO 9001-14001-18001 Busbar Trunking System GL, GL, GGD, GS- 400V/1000V; 25A / 6000A ; 50/60 Hz; Class F; IP 43/55/65/67/68 Safety

Detaylı

GGD GGD ISO 9001-14001-18001

GGD GGD ISO 9001-14001-18001 GGD GGD A 500-100 0 A GGD GGD ISO 9001-14001-18001 GGD 160-1000A IP55 GGD *160 A dan 1000A ya kadar genifl bir yelpazeye sahiptir. * Alüminyum gövdesi ile hafif, dekoratif ve sa lamd r. * letkenler Kalay

Detaylı

ELINEMK Teknik Tablo E L E K T R İ K Beyan Akımı Busbar Kodu Standartlar Beyan Yalıtım Gerilimi Maks. Beyan Çalışma Gerilimi Beyan Frekansı Kirlilik Derecesi Koruma Sınıfı Mekanik Darbe Dayanımı (IK Kodu)*

Detaylı

08-15.FH11 11/27/12 12:44 PM Page 12 C M Y CM MY CY CMY K GNL GNL ISO Composite

08-15.FH11 11/27/12 12:44 PM Page 12 C M Y CM MY CY CMY K GNL GNL ISO Composite 08-15.FH11 11/27/12 12:44 PM Page 12 C M Y CM MY CY CMY K GNL GNL GL GL ISO 9001-14001-101 Composite 08-15.FH11 11/27/12 12:44 PM Page 14 C M Y CM MY CY CMY K Composite GL 40-0A IP55 GL *Düflük güç da

Detaylı

GGD ISO

GGD ISO GGD GGD GGD 160-400 160-400 A A 500-100 0 A GGD ISO 9001-14001-18001 ORTA GÜÇ BUSBAR KAAL S STEMLER GGD 160-1000A IP55 GGD *160 A dan 1000A ya kadar geni bir yelpazeye sahiptir. * Alüminyum gövdesi ile

Detaylı

ISO Composite

ISO Composite 21_35 arapca gl.fh11 8/1/ 4:42 PM Page 7 C M Y CM MY CY CMY K GL ISO 9001-101-18001 Composite GL -100A IP55 GL *Düflük güç da t m için kullan l r. * Alüminyum gövdesi dekoratif görünüm sa lar. * 2, 3,

Detaylı

GGDA 160-1000A GGDC 160-800A

GGDA 160-1000A GGDC 160-800A 160-1000A IP55 *160 A dan 1000A ya kadar genifl bir yelpazeye sahiptir. * Alüminyum gövdesi ile hafif, dekoratif ve sa lamd r. * Ek noktalar Kalay kapl d r. * Standart düz boyu 4 mt. olarak üretilir. *

Detaylı

arapca.FH11 3/29/11 3:31 PM Page 2 C M Y CM MY CY CMY K A GGD GGD GGD Composite

arapca.FH11 3/29/11 3:31 PM Page 2 C M Y CM MY CY CMY K A GGD GGD GGD Composite 160-1000A GGD GGD GGD GGD 160-1000A IP55 GGD *160 A dan 1000A ya kadar genifl bir yelpazeye sahiptir. * Alüminyum gövdesi ile hafif, dekoratif ve sa lamd r. * letkenler Kalay kapl d r. * Standart düz boyu

Detaylı

EAE Elektroteknik A.Ş. bu katalog içinde yer alan bilgilerde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

EAE Elektroteknik A.Ş. bu katalog içinde yer alan bilgilerde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar. GENEL TANITIM 2 EAE Elektroteknik A.Ş. bu katalog içinde yer alan bilgilerde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar. PanelMaster Tip Testli Alçak Gerilim Kuvvetli Akım Panoları PanelMaster

Detaylı

GS-SÜPER COMPACT GS-Super Compact ISO

GS-SÜPER COMPACT GS-Super Compact ISO -SÜPER COMPCT -Super Compact ISO 9001-14001-11 SÜPER COMPCT BUSBR KNL S STEMLER - IP55 IP65/67/68 -SUPER COMPCT * - mper aral nda üretilir. * letkenler Kalay kapl d r. * Tamam alüminyumdan imal edilmifl

Detaylı

KAM 25-32 A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi KAP 40-63 A Plug-in Busbar Kanal Sistemi

KAM 25-32 A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi KAP 40-63 A Plug-in Busbar Kanal Sistemi KALİTE VE ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ www.eae.com.tr Akçaburgaz Mahallesi, 119. Sokak, No:10 34510 Esenyurt-İstanbul Tel: 0 (212) 866 20 00 Faks: 0 (212) 886 24 20 IEC 60439-2 s T E ME 04 ISO 9001 14001 KAM

Detaylı

KAP 40-63 A Plug-in Busbar Kanal Sistemi IEC 60439-2 ME 04

KAP 40-63 A Plug-in Busbar Kanal Sistemi IEC 60439-2 ME 04 EAE Elektrik A.Ş. Akçaburgaz Mahallesi, 119. Sokak, No:1 341 Esenyurt-İstanbul-TÜRKİYE Tel: (212) 866 2 Fax: (212) 886 24 2 www.eae.com.tr 2-32 A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi E ISO 91 141 TEMİ s SİS

Detaylı

BUSBAR KANAL SİSTEMLERİ 25A-63A AB-E SERİSİ. Güç dağıtımında en akıllı yol.

BUSBAR KANAL SİSTEMLERİ 25A-63A AB-E SERİSİ. Güç dağıtımında en akıllı yol. BUSBAR KANAL SİSTEMLERİ SERİSİ 25A-63A İÇİNDEKİLER SERİSİ Genel Bilgiler 2-4 Proje Bilgileri 5-6 Fitingler Düz Boylar 7-8 Dönüş Modülleri 8-9 Dilatasyon Modülü 9 Baştan Besleme Modülü 10 Sondan Besleme

Detaylı

Seviye Kontrol Flatörleri Level Control Float Switches

Seviye Kontrol Flatörleri Level Control Float Switches Seviye Kontrol Flatörleri Seviye Kontrol Flatörleri Serisi Seviye Kontrol Flatörleri Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 03 Boyutlar 05 Series Level Control Float Switches General Specifications and Technical

Detaylı

Bakır. Yalıtım. Akım Taşıma Kapasitesi (A) (Ortam sıcaklığının 20 C olması durumunda) İletkende yükselen sıcaklık değerine göre Kesit (mm 2 )

Bakır. Yalıtım. Akım Taşıma Kapasitesi (A) (Ortam sıcaklığının 20 C olması durumunda) İletkende yükselen sıcaklık değerine göre Kesit (mm 2 ) Flexible Baralar Uzunluk 2000 mm (-0/+5 mm) Şerit Kalınlığı: 0,8 ve 1 mm Şerit Genişlik: 9-100 mm Şerit Sayısı: 2-10 mm Maxiflex ve boyut etiketi (genişlik x kalınlık x levha sayısı) Elektriksel Özellikler

Detaylı

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2014-1

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2014-1 SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2014-1 İÇİNDEKİLER SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER KAUÇUK FİŞ ve PRİZLER 3-5 CEE NORM FİŞ ve PRİZLER 6-31 YÜKSEK AKIM FİŞ ve PRİZ GRUPLARI 32-39 ALÜMİNYUM BUATLAR 40-41 PLASTİK

Detaylı

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1 SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1 İÇİNDEKİLER SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER KAUÇUK FİŞ ve PRİZLER 3-5 CEE NORM FİŞ ve PRİZLER 6-29 YÜKSEK AKIM FİŞ ve PRİZ GRUPLARI 30-37 ALÜMİNYUM BUATLAR 38-39 PLASTİK

Detaylı

SKF. Teknik Bilgiler. Çal flma S cakl : maks. C +85 Koruma Sınıfı : SKF IP68 SKF1A IP68 Anma flletme Gerilimi Ue : 250 V AC

SKF. Teknik Bilgiler. Çal flma S cakl : maks. C +85 Koruma Sınıfı : SKF IP68 SKF1A IP68 Anma flletme Gerilimi Ue : 250 V AC SKF Serisi Seviye Kontrol Flatörleri Basit montaj ve kullan m özellikleri stenilen çal flma mesafesini a rl k parças ile ayarlayabilme imkan Özgün tasar m ile suya karfl tamamen izole edilmifl Mikro siviçli

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri A

Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri A Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri A DL İÇİNDEKİLER ELINE DL Tanıtım Sipariş Kod Sistemi Teknik Tablo Standart Boy Modüller Araboy Besleme Kutuları Çıkış Fişleri Çıış k Kutuları Askılar DL Ek Montajı

Detaylı

KAM A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi KAP A Plug-in Busbar Kanal Sistemi

KAM A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi KAP A Plug-in Busbar Kanal Sistemi 25-32 A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi 4-63 A Plug-in Busbar Kanal Sistemi / İÇİNDEKİLER E-LINE / Genel Özellikler 2-3 Sipariş Kod Sistemi 4 Teknik Bilgiler 5 Standart Busbarlar 6 Besleme Üniteleri 7

Detaylı

Basınç Transmitteri JUMO dtrans p30

Basınç Transmitteri JUMO dtrans p30 JUMO GmbH & Co. KG JUMO Ölçü Sistemleri ve Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. Gönderi adresi: Mackenrodtstraße 14, Adres: Yenişehir Mah. Ataşehir TEM Yanyol, JUMO GmbH & Co. KG JUMO Instrument Co. Ltd. JUMO

Detaylı

M NYATÜR DEVRE KES C LER

M NYATÜR DEVRE KES C LER Anahtarl Otomatik Sigortalar Ç NDEK LER FM A... A FM A... A Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş Kodları Eğriler Faz - Nötr Anahtarlı Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş

Detaylı

Yüksek darbe dayanımına sahip alüminyum enjeksiyon gövde High impact resistance provided by aluminium injection

Yüksek darbe dayanımına sahip alüminyum enjeksiyon gövde High impact resistance provided by aluminium injection 258 Farklı model ve tipte klemens, ray, sigorta, röle vs. montajına uygun, rahat kablo montajı sağlayan tasarım Unique design for assembly of different type of terminals, DIN rails, fuses, relays etc.

Detaylı

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Teknik Tablo Teknik Resimler 1 2 FVS2 NH1 / 2A FVS400 NH2 / 400A FVS60 NH / 60A

Detaylı

otomasyon sistemi G-BUS Automation System

otomasyon sistemi G-BUS Automation System G-BUS otomasyon sistemi 2017 G-BUS Automation System G-BUS otomasyon sistemi Şirket Profili Elektrik sektörünün öncü kuruluşlarından olan GERSAN A.Ş., enerji santrallerinden evdeki prize kadar uzanan hat

Detaylı

1.00 BARA DAĞITIM SİSTEMLERİ ÖZGEN ELEKTRİK

1.00 BARA DAĞITIM SİSTEMLERİ ÖZGEN ELEKTRİK 1.00 BARA DAĞITIM SİSTEMLERİ ÖZGEN ELEKTRİK Türkiye de ilk imalatçısı olduğumuz sac kanal içinde bara ile kuvvet dağıtımı (Busbar) konusunda ki uygulamalarımız, 1970 li yılların başında Çukurova İnşaat

Detaylı

Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri 25-32-40 A

Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri 25-32-40 A KALİTE VE ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ www.eae.com.tr Akçaburgaz Mahallesi, 119. Sokak, No:10 34510 Esenyurtİstanbul Tel: 0 (212) 866 20 00 Faks: 0 (212) 886 24 20 IEC 604392 s T E ME 04 ISO 9001 101 Busbar Kanal

Detaylı

MODÜLER PANO SSTEMLER

MODÜLER PANO SSTEMLER MDÜLER PN SSTEMLER Tip Testli Pano Ç NDEK LER Tip Testli Pano Özellikleri Elektriksel - Mekaniksel Karakteristikler FMP-1 Modüler Panolar Pano Ölçüleri Pano Bileşenleri FMP-2 Modüler Panolar Pano Ölçüleri

Detaylı

d h k d t s a t

d h k d t s a t 1 t d h k d, t t s a t 2 TS EN ISO / IEC 17065 Uygunluk Değerlendirmesi standardına uygun olarak ve akreditasyon kapsamında gerçekleştirilen kalite yönetim sistemi ve ürün belgelendirme programına bağlı

Detaylı

İÇİNDEKİLER INDEX l serisi Busbar ÜRÜN TANIMLAMASI

İÇİNDEKİLER INDEX l serisi Busbar ÜRÜN TANIMLAMASI N E T B A R B U S B A R E N E R J İ D A Ğ I T I M S İ S T E M L E R İ N İ N G E N E L Ö Z E L L İ K L E R İ V E A V A N T A J L A R I E l e k t r i k e n e r j i s i n i n d a ğ ı t ı m ı v e t a ş ı n

Detaylı

Otomatik Yük Ayırıcı

Otomatik Yük Ayırıcı Otomatik Yük Ayırıcı Teknik Özellikler: IEC standartlarına göre - E3 M2 Anma gerilimi (kv rms) 36 Anma akımı (A) 630 Anma kısa devre akım (ka) 12,5 Anma yalıtım düzeyi kv rms, 50Hz/1 dak. faz - toprak

Detaylı

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi

MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi MODEL 1500 Tek Kanallı Askıda Katı Madde Ölçüm Sistemi Optik ve Dijital Sıfıra Yakın Sensör Sapması Sarf Malzeme Yok Hareketli Parça Yok MLSS (Aktif Çamur), RAS (Geri Devir), WAS (Atık Aktif Çamur) Ölçümleri

Detaylı

TEKNiK KATALOG TECHNICAL CATALOG. Kompozit Panel Profilleri Composite Panel Profiles

TEKNiK KATALOG TECHNICAL CATALOG. Kompozit Panel Profilleri Composite Panel Profiles TEKNiK KATALOG TECHNICAL CATALOG Kompozit Panel Profilleri Composite Panel Profiles Kompozit Panel Profilleri Composite Panel Profiles - 01 / 03 PROFİL KESİT DETAYLARI PROFILE DETAIL DRAWINGS - 04 / 06

Detaylı

www.tpelectric.com.tr MINIBOX MINIBOX

www.tpelectric.com.tr MINIBOX MINIBOX MINIBOX MINIBOX Minibox Kulplu Minibox with Handle Minibox with Hanger - Fuse Module Minibox Askılı - Sigorta Modüllü 27 MINIBOX 215x215 ölçüsüne sahip MINIBOX serisi ürünler özellikle fabrika, tekstil,

Detaylı

MEDIUM VOLTAGE HIGH VOLTAGE CAPACITOR BANKS ORTA GERİLİM YÜKSEK GERİLİM KONDANSATÖR BANKLARI

MEDIUM VOLTAGE HIGH VOLTAGE CAPACITOR BANKS ORTA GERİLİM YÜKSEK GERİLİM KONDANSATÖR BANKLARI MEDIUM VOLTAGE HIGH VOLTAGE CAPACITOR BANKS ORTA GERİLİM YÜKSEK GERİLİM KONDANSATÖR BANKLARI OPEN RACK SUBSTATION BANK AÇIK RAF TRAFO MERKEZİ BANKI MEDIUM VOLTAGE PAD MOUNTED CAPACITOR BANKS ORTA GERİLİM

Detaylı

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Adexsi Grubu, 2013 yılı itibariyle 1.8 milyar Euro cirosu olan Fransa merkezli Soprema'ya aittir. Adexsi içinde

Detaylı

BUSBAR KANAL SİSTEMLERİ 100A-160A SP-H SERİSİ. Güç dağıtımında en akıllı yol.

BUSBAR KANAL SİSTEMLERİ 100A-160A SP-H SERİSİ. Güç dağıtımında en akıllı yol. BUSBAR KAAL SİSTEMLERİ SERİSİ 100A-160A İÇİDEKİLER SERİSİ Genel Bilgiler 2-4 Proje Bilgileri -10 Fitingler Düz Boylar 6-7 Dönüş Modülleri 8 Dilatasyon 9 Sonlandırma Modüllü 9 Çıkış Kutusu 10 Baştan Besleme

Detaylı

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR Giriş VOLTRANO Markalı Yatay Sigortalı yük ayırıcılarda, güvenirlik ve performans sağlamak için en son teknoloji kullanılır. Yatay Sigortalı Yük ayırıcılar TS EN 60647-3 de belirtilen şartlara ve ölçülere

Detaylı

Yüksek ortam sıcaklıkları için basınç transmitteri JUMO dtrans p31

Yüksek ortam sıcaklıkları için basınç transmitteri JUMO dtrans p31 JUMO GmbH & Co. KG JUMO Ölçü Sistemleri ve Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. Gönderi adresi: Mackenrodtstraße 14, Adres: Yenişehir Mah. Ataşehir TEM Yanyol, JUMO GmbH & Co. KG JUMO Instrument Co. Ltd. JUMO

Detaylı

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm RELAYrack / Açık sistemler, network teknolojisi ve elektronik alanında sayısız uygulama için, uygun maliyetli ve montaj dostu çözümler sunar 19 standart cihazların montajı için tasarlanmıştır. Ekipmanlara

Detaylı

CLZ-HD. Ağır Görev Kondansatörleri. Yeni geniş kapsamlı koruma sistemi. Technology for energy efficiency

CLZ-HD. Ağır Görev Kondansatörleri. Yeni geniş kapsamlı koruma sistemi. Technology for energy efficiency CLZ-HD Ağır Görev Kondansatörleri Yeni geniş kapsamlı koruma sistemi Technology for energy efficiency CLZ-HD Ağır Görev Kondansatörleri CIRCUTOR tarafından hazırlanan CLZ Ağır Görev Kondansatör serisi,

Detaylı

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1 HIZLI BAĞLANTI DUVAR FİŞ & PRİZLER MINIBOX SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1 İÇİNDEKİLER SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER KAUÇUK FİŞ ve PRİZLER 3-5 CEE NORM FİŞ ve PRİZLER 6-31 YÜKSEK AKIM FİŞ ve PRİZ GRUPLARI

Detaylı

biz kimiz. Simtes / Ostim

biz kimiz. Simtes / Ostim biz kimiz. Simtes Elektrik olarak bizler; enerji iletimi, dağıtımı ve kontrolu konularında şirketinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere hizmet vermekteyiz. 1975 yılından günümüze kadar Simtes,

Detaylı

Endüstriyel Röleler ve Soketler Industrial Relays and Sockets

Endüstriyel Röleler ve Soketler Industrial Relays and Sockets Endüstriyel Röleler ve Soketler Endüstriyel Röleler ve Soketler RE Serisi Endüstriyel Röleler Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 03 8 ve 11 Pinli Endüstriyel Röleler 04 RE Series Industrial Relays General

Detaylı

1 Mart https://twitter.com/schneider_tr

1 Mart https://twitter.com/schneider_tr http://www.facebook.com/schneiderelectrictr https://twitter.com/schneider_tr n n n n n 3 4 5 6 B: Sepam 10 B serisi, aflırı yüklere, faz-faz hatalarına ve toprak hatalarına karfl koruma sa lar A: Sepam

Detaylı

KAP A Plug-in Busbar Kanal Sistemi IEC ME 04

KAP A Plug-in Busbar Kanal Sistemi IEC ME 04 EAE Elektrik A.Ş. Akcaburgaz Mahallesi, 119. Sokak, No:1 341 Esenyurt-Istanbul-TURKEY Tel: +9 (212) 866 2 Fax: +9 (212) 886 24 2 www.eae.com.tr 2-32 A Aydınlatma Busbar Kanal Sistemi Y A N EN V IT AL E

Detaylı

Hava debisi ölçme üniteleri için fark basınç transdüseri

Hava debisi ölçme üniteleri için fark basınç transdüseri Statik fark basınç transdüserleri.2 X XStatik fark basınç transdüserleri testregistrierung Hava debisi ölçme üniteleri için fark basınç transdüseri Statik tip fark basınç transdüserleri Statik efektif

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. 00205 Easy 9 katalog.indd 1 1/17/14 2:33 PM Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni, sağlam bir ser... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi olarak

Detaylı

DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR

DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR DKEY TP SGORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Aksesuarlar Teknik Tablo Teknik Resimler Dikey

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni ve sağlam bir seri... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi

Detaylı

Proses direnç termometreleri için ölçüm elemanı

Proses direnç termometreleri için ölçüm elemanı Elektrikli sıcaklık ölçümü Proses direnç termometreleri için ölçüm elemanı Model TR12-A WIKA veri sayfası TE 60.16 Diğer onaylar için 2. sayfaya bakınız Uygulamalar Bakım için ölçüm elemanı değişimi Diğer

Detaylı

Ri4Power ISV dağıtım panosu

Ri4Power ISV dağıtım panosu Ri4Power ISV dağıtım panosu Dikili tip dağıtım panosu Modüler pano sistemi TS 8, bkz. sayfa 75 Sistem panosu SE 8, bkz. sayfa 81 Montaj setleri, bkz. sayfa 298 Duvar tipi dağıtım panosu Temel kompakt kumanda

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ ÖLFLEX CLASSIC 110 H

ÜRÜN BİLGİSİ ÖLFLEX CLASSIC 110 H Halojen içermeyen, yağa dirençli ve çok esnek kontrol kablosu halojensiz kontrol kablosu, HFFR, yağa dayanıklı, çok esnek ve -30 C'ye kadar soğuğa karşı dayanıklı, çok yönlü uygulamalar için, müşterinin

Detaylı

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser)

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser) Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici (Recloser) Üç kutuplu iki konumlu (açık - kapalı) Anahtarlama (kesme - kapama) vakum ortamında (vacuum interrupter) da hızlı tekrar kapamaya uygun tasarlanmıştır. Kesiciye

Detaylı

HAS METALLER

HAS METALLER www.hasmetaller.com.tr info@hasmetaller.com.tr 2000 m2 kapalı alanımızda sizlere hizmek vermekteyiz. KESİM BÜKÜM Sac, profil, köşebent, kesim, büküm şekil ve ebatları tamamen ihtiyaç duyulan özelliğe

Detaylı

HPL paneller Pharma-Clean serisi Eco-Clean serisi

HPL paneller Pharma-Clean serisi Eco-Clean serisi HPL paneller Pharma-Clean serisi Eco-Clean serisi HPL ( Yüksek basınçlı kompact laminat ) yüzeyler Mükemmel bir aşınma ve çizilme dayanımına sahiptir. Bununla beraber zımpara, çelik vb. malzemelerle çizilebilir.

Detaylı

Basınç Transmitteri JUMO MIDAS

Basınç Transmitteri JUMO MIDAS JUMO GmbH & Co. KG Almanya JUMO Instrument Co. Darende Ltd. İş Merkezi JUMO No:17 Process D.4, Control, Inc. Posta adresi: 035 Germany Almanya Ataşehir - İstanbul TR Faks: Phone: +49 +49 661 6000 661 600607

Detaylı

ENERJĠ DAĞITIMI-I. Dersin Kredisi 4 + 0 + 0

ENERJĠ DAĞITIMI-I. Dersin Kredisi 4 + 0 + 0 ENERJĠ DAĞITIMI-I Dersin Kredisi 4 + 0 + 0 Açma-Kapama Cihazları Elektrik enerjisinin açılması, ayrılması, kesilmesi veya kapatılması işlevlerini yapan cihazlardır. Alçak Gerilim Ayırıcı Nitelikli Orta

Detaylı

designed by LINEA ROSSA

designed by LINEA ROSSA designed by LINEA ROSSA info@nte.com.tr www.nte.com.tr NTE ALÜMİNYUM ve CEPHE SİSTEMLERİ; bilinçli kalite anlayışı ile müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmayı ilke edinmiştir. Tecrübesi ve deneyimi

Detaylı

63A - 125A CEE NORM FİŞ & PRİZLER 63A - 125A CEE NORM PLUGS & SOCKETS. connectors

63A - 125A CEE NORM FİŞ & PRİZLER 63A - 125A CEE NORM PLUGS & SOCKETS. connectors 63A - 125A CEE NORM FİŞ & PRİZLER 63A - 125A CEE NORM PLUGS & SOCKETS connectors 38 63A - 125A CEE NORM FİŞ & PRİZLER 63A - 125A CEE NORM PLUGS & SOCKETS connectors Mermer ocakları ve maden ocakları, limanlar

Detaylı

Endüstriyel Röleler ve Soketler

Endüstriyel Röleler ve Soketler Endüstriyel Röleler ve Soketler Industrial Relays & Sockets Serisi Endüstriyel Röleler Genel Özellikler ve Teknik Bilgiler 03 Endüstriyel Röle Tipleri 04 Series Industrial Relays General Specifications

Detaylı

KAPI KAPATICILARI İndeks İNDEKS 6.12 6.13 6.14 6.15 6.16-6.17. Kapı Kapatıcıları. TS 90 Impulse TS 92 Contur Design TS 93 Contur Design ITS 96 [Gizli]

KAPI KAPATICILARI İndeks İNDEKS 6.12 6.13 6.14 6.15 6.16-6.17. Kapı Kapatıcıları. TS 90 Impulse TS 92 Contur Design TS 93 Contur Design ITS 96 [Gizli] İndeks İNDEKS Kapı Kapatıcıları DRMA Genel Bilgi VBH GEZE 6.01 Esco-Dorma TS-100 Esco-Dorma DC-150 Esco-Dorma DC-200 Esco-Dorma DC-300 Esco-Dorma DC-600 Boxer [Gizli] TS-1500 TS-1500G [Kayar Kollu] TS-2000

Detaylı

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (ŞARTNAMELER)

GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (ŞARTNAMELER) GEÇERLİ DOKÜMAN LİSTESİ (ŞARTNAMELER) Doküman LS 01 Yayın Tarihi 01.02.2001 Rev. 3 Rev. Tarihi 26.01.2012 Doküman İsmi Doküman Yayın Tarihi Tarihi Nedeni Dağıtım Şekli Dağıtım Yeri Çinko Alım Şartnamesi

Detaylı

ÇOK KONTAKLI FİŞ & PRİZ SERİSİ Fiyat Listesi / 2014-2

ÇOK KONTAKLI FİŞ & PRİZ SERİSİ Fiyat Listesi / 2014-2 ÇOK KONTAKLI FİŞ & PRİZ SERİSİ Fiyat Listesi / 2014-2 İÇİNDEKİLER ÇOK KONTAKLI FİŞ & PRİZ SERİSİ ÇOK KONTAKLI FİŞ & PRİZ BİLEŞENLERİ 2 MAKİNE GÖVDE ÖLÇÜLERİ 3 ÇEKİRDEK EKSEN ÖLÇÜLERİ-RAKOR ÖLÇÜLERİ 4 VİDALI

Detaylı

NUTRIX. Stainless & Functional Paslanmaz ve İşlevsel

NUTRIX. Stainless & Functional Paslanmaz ve İşlevsel NUTRIX Die cast aluminium housing for high corrosion resistance. Marine grade stainless steel front trim. Diffuser of toughened safety-glass. The range of light distribution options offers all style of

Detaylı

Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri 100-160-225 A

Busbar Kanal Enerji Dağıtım Sistemleri 100-160-225 A KALİTE VE ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ IEC 6039-2 T s E ME 0 ISO 9001 1001 www.eae.com.tr Çakmaklı Mahallesi, 2. Cadde, 119. Sokak, No:12 322 Kıraç-Hadımköy-İstanbul Tel: 0 (212) 886 23 90 Faks: 0 (212) 886 2

Detaylı

Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat

Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 www.jumo.co.uk www.jumo.us Veri Sayfası 605041 Sayfa 1/6 Patlamaya karşı korumalı yüzey montaj termostat ATH-Ex Serisi Özellikler Kompakt gövde (75 x 110 x 56 mm) 5 A kontak

Detaylı

In-ground Luminaires. Yere Gömme Serisi

In-ground Luminaires. Yere Gömme Serisi In-ground Luminaires Yere Gömme Serisi Flora Flora COB Flopa page 218-225 page 226-231 page 232-233 Flopa SMD page 234-235 - High efficient leds with lens attachment maximizes the performance of the luminaire.

Detaylı

DECONTACTOR FİŞLER & PRİZLER ENTEGRE YÜK ANAHTARI İLE. marechal.com TESİSLERİNİZİ KORUMA ALTİNA ALİR:

DECONTACTOR FİŞLER & PRİZLER ENTEGRE YÜK ANAHTARI İLE. marechal.com TESİSLERİNİZİ KORUMA ALTİNA ALİR: DECONTACTOR FİŞLER & PRİZLER ENTEGRE YÜK ANAHTARI İLE TESİSLERİNİZİ KORUMA ALTİNA ALİR: DECONTACTOR - tescilli MARECHAL teknolojisi ile 250A ve 75kW güce kadar olan ekipmanlarınızı canlı güç kaynağına

Detaylı

t d h k d, t t s a t

t d h k d, t t s a t t d h k d, t t s a t TS EN ISO / IEC 17065 Uygunluk Değerlendirmesi standardına uygun olarak ve akreditasyon kapsamında gerçekleştirilen kalite yönetim sistemi ve ürün belgelendirme programına bağlı olarak;.

Detaylı

Proses kontrolörü. pnömatik ve elektrik aktüatörler için. Proses kontrolörü 110-240V. Proses kontrolörü

Proses kontrolörü. pnömatik ve elektrik aktüatörler için. Proses kontrolörü 110-240V. Proses kontrolörü 110-240V pnömatik ve elektrik aktüatörler için Rittal-panoda dtron 316 kontrol için akım döngüsü sensör girişli 4-20 ma çıkışlı konum kontrolörlü pnömatik ve elektrik aktüatörü Özellikler Rittal pano RAL

Detaylı

valve & automation AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ

valve & automation AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ AĞIR HİZMET AKTÜATÖRÜ 11 www.smstork.com THDA- ET SERİSİ Ağır Hizmet Pnömatik Aktüatör Özellikler Dayanıklı ve kompakt tasarım Çeyrek dönüş uygulaması ve geniş tork çıkışı Üstün su girişi ve korozyona

Detaylı

Y-0056 PANO MONTÖRLÜĞÜ EĞİTİM SETİ

Y-0056 PANO MONTÖRLÜĞÜ EĞİTİM SETİ Pano Montörlüğü Eğitim Seti, elektrik - elektronik alanında, bina iç - dış elektrik tesisatları, zayıf akım, kuvvetli akım, aydınlatma vb. panolarının tasarımı, malzemelerin yerleştirilmesi, bara ve kabloların

Detaylı

TANITIM. E-Kabin D Serisi Elektrik Kabinleri

TANITIM. E-Kabin D Serisi Elektrik Kabinleri E-KAB N D SER S TANITIM E-Kabin D Serisi Elektrik Kabinleri E-Kabin D Serisi elektrik kabinleri genel amaçl olarak, dahili uygulamalarda kullan lmak üzere tasarlanm flt r. Sade tasar mlar farkl uygulamalar

Detaylı

OSMAN AĞA KÜLTÜR EVİ

OSMAN AĞA KÜLTÜR EVİ OSMAN AĞA KÜLTÜR EVİ TEKLİF KABUL EDİLİR İLAN NUMARASI: KKTC-12-TCKB-01/004 Osman Ağa Kültür Evi Projesi 1.Genel Tanım: Osman Ağa Kültür Evi Restorantı, Bahçesi, Mutfağı, Büfe ve havuzu için döşenecek

Detaylı

High Bay Lighting Fixtures Saver Premium HB 80

High Bay Lighting Fixtures Saver Premium HB 80 High Bay Lighting Fixtures Saver Premium 80 Saver Premium, provided by Lightmaster Lighting Solutions, provides high efficiency solutions in highbay, lowbay, warehouse, gas station and outdoor applications

Detaylı

B+C Sınıfı Parafudurlar Class B+C SPD for Power Supply Systems

B+C Sınıfı Parafudurlar Class B+C SPD for Power Supply Systems 25 RC / T N 75 RC LPZ 0 A - ve üzeri bölgelerdeki AG cihazların yıldırımlardan (0/) ve darbe gerilimlerinden (8/20) korunması amacıyla üretilmiş B+C sınıfı parafudur. GB 8802.-2002 / IEC 664-:998-02 standardına

Detaylı

Ç NDEK LER. EasyPan Da t m Panolar

Ç NDEK LER. EasyPan Da t m Panolar EasyPan Da t m Panolar Ç NDEK LER yollu yollu 24 yollu 30 yollu yollu yollu 24 yollu 30 yollu Özellikler Kullanılan Ürünler ipariş Kodları ksesuarlar ve ipariş Kodları Hazır ara istemleri Özellikler ipariş

Detaylı

Faaliyetlerimiz. www.emzaenerji.com

Faaliyetlerimiz. www.emzaenerji.com w w w. e m z a e n e r j i. c o m Yenilikçi ve evrensel bir anlayışla kurulan genç, tecrübeli ve dinamik bir yapıya sahip olan firmamız kısa zamanda prestijli projelere imza atmış olup uzun vadeli projelerde

Detaylı

çindekiler Kombinasyon kutular

çindekiler Kombinasyon kutular çindekiler...72 Sunum...72 Bofl kombinasyon kutular...74 Montajl kombinasyon kutular...75 220x300 montajl kombinasyon kutular...75 130x220 montajl kombinasyon kutular...78 90x180 montajl kombinasyon kutular...80

Detaylı

DUYLAR. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası

DUYLAR. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası Giriş Elektrik Lamba Duyu, içine vidalanan lamba başlığı aracılığı ile elektrik lambasının beslenmesini ve elektrik devresine bağlanmasını sağlayan içi Edison vidalı düzendir. İlgili Standartlar TS EN

Detaylı

ELINEDL Teknik Bilgiler E L E K T R İ K DL 2424 DL 3434 DL 4444 Beyan Akımı Standartlar İzolasyon Gerilimi Frekans Koruma Sınıfı Kısa Devre ( 0, 1 sn.) Kısa Devre (Dinamik) Kısa Devre Tepe Testi 1 msn'de

Detaylı

Standartlara Uygunluk IEC/EN 62208

Standartlara Uygunluk IEC/EN 62208 TAIS Cube serisi dağıtım ve otomasyon panoları, termoset türevi ürünler (GRP) için IP66 Koruma Sınıfı ve UV ışınlarına dayanıklı ağır işlerde kullanılır. Opak veya Şeffaf kapaklı versiyonlarda 7 farklı

Detaylı

www.kocsantrafo.com TRANSFORMATÖR KATALOĞU

www.kocsantrafo.com TRANSFORMATÖR KATALOĞU TRANSFORMATÖR KATALOĞU ÜRÜN RESİMLERİ KOÇSAN Trafoda imalatı yapılan tüm ürünler başlangıç safhasından bitip test edilen ana kadar kendi alanlarında tam donanımlı personeller ve makinalar tarafından yapmaktadır.

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER

E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER Tan t m Atölyede Kolayl k Yerinde Kolayl k Siparifl Bilgileri Ön Örtü Elemanlar Aksesuarlar Özel Çözümler 1 3 5 9 11 13 14 E-Kabin E Serisi Duvar Tipi Tesisat

Detaylı

B Sınıfı Parafudurlar Class B SPD for Power Supply Systems

B Sınıfı Parafudurlar Class B SPD for Power Supply Systems -2 25 Serisi LPZ 0 A -1 ve üzeri bölgelerdeki AG cihazların yıldırımlardan (10/350) ve darbe gerilimlerinden (8/20) korunması amacıyla üretilmiş B sınıfı parafudur. GB 18802.1-2002 / IEC 61643-1:1998-02

Detaylı

YXV 2XY (N)2XY. 90 c 250 c. Uygulanabilir Standartlar Applicable Standards

YXV 2XY (N)2XY. 90 c 250 c. Uygulanabilir Standartlar Applicable Standards YXV 2XY (N)2XY XLPE İzoleli, Tek Damarlı Bakır İletkenli XLPE Insulated Single Core with Copper Conductor 90 c 250 c Maksimum işletme sıcaklığı Maximum operating temperature Maksimum Kısa Devre Sıcaklığı

Detaylı

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal.

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 ÜÇ VE DÖRT KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 25A, 40A ve 63A (AC1) IEC çalışma gücü:

Detaylı

BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65

BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65 BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65 264 BAR Dış aydınlatma aygıtları / Outdoor luminaires BAR 65 12 18 30 40 42-2 22 36 41 41-7 Elektrostatik toz boyalı Alüminyum profil gövde Alüminyum

Detaylı

Endüstriyel fişler ve prizler. Fiyat listesi Türkiye 2018/1

Endüstriyel fişler ve prizler. Fiyat listesi Türkiye 2018/1 Endüstriyel fişler ve prizler Fiyat listesi Türkiye 2018/1 CEE Prizleri CEE Duvar Prizleri, üstten kablo girişli IP 44 10 16 2+E 27001 29,40 IP 44 10 16 3+E 27002 32,80 IP 44 10 16 3+N+E 27004 36,80 IP

Detaylı

AKSESUARLAR AKSESUARLAR 2150 PROJE CEBİ (A4) 2152 PROJE CEBİ (A5) 2220 GÖZETLEME CAMI 2215 SAYAÇ ÇERÇEVESİ GERDİRME MANDALI

AKSESUARLAR AKSESUARLAR 2150 PROJE CEBİ (A4) 2152 PROJE CEBİ (A5) 2220 GÖZETLEME CAMI 2215 SAYAÇ ÇERÇEVESİ GERDİRME MANDALI AKSESUARLAR GRUP KODU ÜRÜN ADI 2150 PROJE CEBİ (A4) 2152 PROJE CEBİ (A5) 2220 GÖZETLEME CAMI 2216 SAYAÇ ÇERÇEVESİ 2215 SAYAÇ ÇERÇEVESİ 24XX 240X AYBOLTLAR KAFESLİ SOMUN 340.00.135 GERDİRME MANDALI 340.00.133

Detaylı

Yüksek Tavan Aydınlatma Armatürleri Saver Comfort HB 115

Yüksek Tavan Aydınlatma Armatürleri Saver Comfort HB 115 Yüksek Tavan Aydınlatma Armatürleri Saver Comfort 5 Lightmaster LED aydınlatma armatürlerinin ömrü LM80 - TM standardına göre 60.000 saatin üzerindedir. Konvensiyonel aydınlatma armatürlerine göre yaklaşık

Detaylı

APLİKLER / WALL LUMINAIRES

APLİKLER / WALL LUMINAIRES APİKER / WA UMINAIRES Hemara Hotel / Antalya 446 APİKER / WA UMINAIRES Adidas / İstanbul Genel ortam aydınlatmasını tamamlamak için kullanılan AMP 83 aplikleri, şık olmaları ve teknik üstünlüklerinin yanında

Detaylı

TAŞIMA PROFİLİ Yekpare yapısı sayesinde yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Kapalı kablo kanalı, yoğun kablo akışında avantaj sağlar.

TAŞIMA PROFİLİ Yekpare yapısı sayesinde yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Kapalı kablo kanalı, yoğun kablo akışında avantaj sağlar. ÜRÜNLER Products SEGMENT SEÇİMİ Choosing Segment OPKOL OPK. 9010 SERİ Series TAŞIMA PROFİLİ Yekpare yapısı sayesinde yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Kapalı kablo kanalı, yoğun kablo akışında avantaj

Detaylı

designed by LINEA ROSSA

designed by LINEA ROSSA designed by LINEA ROSSA KURUMSAL YAPIMIZ Bilgi birikimini en etkin şekilde kullanan firmamız bu sayede her başlamış olduğu projede deneyimli ekibiyle projelerle birebir ilgilenerek en ufak ayrıntısına

Detaylı

NH Sigortal yük ay r c lar

NH Sigortal yük ay r c lar SPX >>> SPX NH Sigortal yük ay r c lar NH Sigortal yük ay r c lar 6052 00 6052 02 6052 04 6052 06 6052 08 Teknik özellikler (s. 114) Ölçüler (s. 115) Amb. Ref. SPX NH Sigortal yük ay r c lar IEN 60947-3

Detaylı