Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 04.06.2014"

Transkript

1 KURUM ADI ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASİTE ve EK BİLGİLER Düzenli toplantılar ve 1K2N 5 tematik başlık altında Soma ile ilgili çalışan ve çalışmayı Tüm sivil aktörler: matrisi güncelleme ihtiyaç belirleme yapıldı. SİTAP adına Hayata Bilgi Yönetimi ve planlayan tüm sivil aktörler İİstanbul merkezli bireyler, özel sektör ve uygulaması devam ediyor. Bilgi yönetimi ve iletişim Destek Planlama arasında bilgi paylaşımı ve iletişimi sivil toplum kuruluşları İihtiyaç olduğu sürece bu rolü çalışmaları için 2 tam kolaylaştırma üstlenmeye hazır. zamanlı personeli mevcut Oy ve Ötesi Gıda Bankacılığı Bilgi Yönetimi ve Planlama Bilgi Yönetimi ve Planlama Bilgi Yönetimi ve Planlama İst. Bilgi Üni. Örgütsel İş sağlığı ve Psikoloji YL Programı güvenliği ikliminin oluşturulmasına yönelik adımlar Soma'daki ihtiyaçlarla gönüllüleri ve sivil aktörleri buluşturabilecek bir platform oluşturmada SİTAP'la birlikte çalışacak. Online bir İstanbul merkezli platform yaratılarak, bu platform saha ekipleriyle desteklenmeye çalışılacak ailelere ulaşarak ihtiyaç analizi yapıyor. Madencilik işinin analiz edilmesine imkan verecek, bu işte ve sektörde madenci, danışman, mühendis, sağlıkçı olarak çalışmış bir gruptan Haziran'ın son haftasında İstanbul, Soma ve teknik eğitim alıp; ikinci gün proje çevredeki maden planı çıkartmak için bir atölye alanları çalışması planlandı. Daha iyi güvenlik koşulları yaratılmış bir maden işletmesini ziyaret edip güvenlik kültürünün referanslarını belirlemek Çeşitli STK'lar ile toplantılar Tüm sivil aktörler: yapıldı, SİTAP ile çalışma bireyler, özel sektör ve grubu oluşturuldu ve online sivil toplum kuruluşları platformun ilk yol haritası oluşturuldu Bölge halkı Tamamlanmak üzere İşçiler ve her kademede yöneticiler Planlama ve eğitim - Haziran sonu Websiteyi yapacak gönüllüleri ve sistem oluştuktan sonra destek çağrısı yapabileceği gönüllüsü mevcut Dernek gıda bankacılığı sistemini Türkiye'de yaygınlaştırmayı amaçlıyor. End. Ve Örgüt Psikolojisi, Güvenlik Kültürü konusunda uzmanlaşmış 2 öğretim üyesi. Gönüllü YL mezun ve öğrencisi,. proje ekibine dahil işyeri hekimi ve İSG uzmanları Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Tüvana Okuma İstekli Çocuk Vakfı (TOÇEV) Erken çocukluk ve yetişkin eğitimi, travma ve aile destek merkezi kurulması Ağırlıklı olarak dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar Maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarının eğitiminin desteklenmesi Anne, Baba, Kadın, Çocuk Planlama aşamasında Dezavantajlı gruplar Planlama aşamasında İlkokul - Üniversite düzeyindeki çocuklar Hedef grupların belirlenmesi için bu yaz Soma'ya bir ekip gönderilecek. Ciddi sayıda tecrübeli gönüllüsü ve teknik uzmanlığı ile çalışmaya hazır ve psikososyal çalışmalar konusunda deneyimli kadrosu mevcut 20 yılda binlerce çocuğun eğitime destek vermiş bilgili ve tecrübeli geniş bir ekibe sahip.

2 Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Vakfı İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri (MAGDER) Çağdaş Yaşamı Destekleme Çocukla Yaşam Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Afet Araştırma Birimi Mahallelerde afetlere yönelik ekip kurma ve eğitim organizasyonları Afet ve acil durumlarda profesyonel kurtarma ve bu çalışmaları yapabilecek ekiplerin oluşturulması konusunda destek Soma- Savaştepe Soma Mahallede yaş arası gönüllü olmak isteyen yetişkinler yaş arası Soma Kaymakamlığı ile görüşme aşamasında Mesleki eğitimler verilmesi Kadınlar Planlama aşamasında Okul öncesi eğitime destek çalışmaları Mevcut mühendislik ve teknik sorunların araştırılması; Madencilikle ilgili arşiv çalışması; İyi örnek uygulamaları ile ilgili yurtdışından gelecek uzmanlarla yapılacak eğitimler Maden işçilerinin yaşadığı bölgelerde Türkiye'de madencilik sektörünün olduğu yerler 3-6 yaş grubu çocuklar ve anneleri Teknisyenler, mühendisler, ilgili paydaşlar ve kamuoyu 2000 yılından beri Kocaeli, İstanbul, Yalova, Bursa ve İzmir'in 105 mahallesiinde toplam MAG gönüllüsü yetiştirmiş profesyonel bir ekibe sahip. Soma Kaymakamlığı ve Soma MAG Vakfının yetiştirdiği Maden Ocakları'nda çalışan afet gönüllülerin maden mühendisleri ile kurmuş olduğu bir dernek. görüşme aşamasında 2008'den beri meslek edinmek isteyen binlerce genç kadına eğitim sonunda işe yerleştirmiş, Çalışma Bakanlığı ve Üniversitelerle kapsamlı çalışmalar yapmış 25 yıllık deneyimi olan bir dernek. Araştırma ve projelendirme aşamasında Teknik arşivleme tamamlandı. Diğer projeler iletişim ve planlama aşamasında, ilgili kamu kurumlarıyla görüşülecek. 20 gönüllüsü bulunuyor. Bakanlıklar ve UNICEF'le ortak çalışma yapma kapasiteleri var. Mavi Hilal Vakfının bu tür teknik araştırmalar yapacak bir teknik uzman havuzu mevcut.

3 Mavi Kalem Sosyal Dayanışma Greenpeace Hayata Destek Çocukla Yaşam Mavi Kalem Sosyal Dayanışma Türk Kızılayı sürekliliği için eğitim Egitim; Psiko- Sosyal yöneticileri ve öğretmenleri Destek destekliyor Geçim Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Geçim Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Geçim Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Güçlendirme Alternatif enerji alanında istihdam konusunda çalışmalar Çeşitli istihdam olanaklarının araştırılması Ulusal düzeyde Soma Bergama Savaştepe Kınık Etkilenmis bölgedeki eğitim yöneticiler ve öğretmenler Bakanlıklar ve tüm kamuoyu Bölge halkı Kaynak yaratma aşamasında İmza toplanıyor Planlama aşamasında Kadın kooperatiflerinin kurulması Kadınlar Planlama aşamasında Soma madeninde eşini kaybederek yalnız kalmış kadınların özgüven ve becerilerinin Kadınlar Planlama aşamasında desteklenmesi Bölgede gıda ihtiyaçları karşılanıyor. 20 Mayıs itibariyle toplam kişiye ulaşıldı. Ayni bağışların ailelere ulaştırılması sağlanıyor Kırkağaç, Mezarlık, Soğuk hava deposu, Bölge halkı Maden ocağı, Devlet hastanesi Kızılay'ın alandaki dağıtımları birkaç gün daha devam edecek yılından beri, Uluslararası Afet ve Acil Durumlar Ağı üyesi (INEE ) de Asgari Standartlar ; Hazırlık, Müdahale ve Toparlanma El kitabının Türkçe'ye çevirisi projesini tamamladı. İstanbul İl Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile kitabın ve eğitim modülünün MEB'e uyarlanması yapıldı. Bu konuda çalışacak setifikalı eğitmeni ve ekibi mevcut. Araştırmaya evrilebilir den beri kadınları güçlendirme, psikolojik destek, şiddet ve çatışma ile başa çıkma konularında çalışan bir kadın danışma birimi var. 151 Kızılay personeli bölgede çalışıyor.

4 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Tüvana Okuma İstekli Çocuk Vakfı (TOÇEV) Mavi Kalem Sosyal Dayanışma Afetlerde Psiko- sosyal Hizmetler Birliği (Kızılay, Türk Psikologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Türkiye Psikiyatri, Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı, Türk PDR ) Türk Kızılayı SITAP adına Mavi Kalem Sosyal Dayanışma Psiko- Sosyal Destek Kriz sonrası toplamda kişiye gıda yardımı yapıldı. Zarar gören ailelere Ramazan boyunca gıda yardımı ve yardım pakelerinin dağıtımı Yetim çocuklara düzenli yardım sağlanması için 500 sponsor aile bulundu Maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına ayni destek Akut dönemde çalışana destek Programı Alanın tamamını kapsayacak 2 Psiko- sosyal destek merkezinde gezici ekipler ve gönüllüler aracılığıyla psiko- sosyal destek vermek Psiko- sosyal çalışmalara destek Alanda çalışan psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarını destekleme eğitimleri Mezarlık, Soğuk hava deposu, Maden ocağı, Devlet hastanesi 2 farklı ilçede kurulacak birimler bölgedeki 25 ilçeye hizmet ulaştıracak. Gıda yardımı ve dağıtımlar için bölge halkı, sivil toplum kuruluşları, TTK, Maden ocağı Yetim kalan çocuklar İlkokul - Üniversite düzeyindeki çocuklar Etkilenmis bölgede calışan ve çalışacak olan ekiplere Çocuklar, Eşler, Anne/Babalar, Madenciler, Kurtarma sürecinde görev alan meslek grupları/bireyler, İkincil travmaya maruz kalan diğer grupların mensupları Soma- Kırkağaç İhtiyaç sahibi ve görev Balıkesir (Savaştepe) yapan herkes Manisa Psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve sosyal çalışma yapan diğer saha çalışanları Gıda yardımı dağıtımı sona erdi. Ramazan yardımları için hazırlıklar yapılıyor. Yetim çocukların belirlenmesi bekleniyor. Hedef grupların belirlenmesi için bu yaz Soma'ya bir ekip gönderilecek. Kaynak yaratma aşamasında Saha değerlendirme ve projelendirme aşamasında. Bakanlıklar ve ilgili kurumlar ile eşgüdüm sağlanması süreci devam ediyor. Alanda çalışmaya devam ediyor. Projelendirme aşamasında 1995'ten beri Türkiye içinde ve dışında çok çeşitli projeler yürütmüş, ciddi kapasitesi olan bir insani yardım kuruluşudur. Gelişmiş bir yetim destek programı mevcut. Yetim programına alınan tüm çocuklar 18 yaşına kadar İHH'dan düzenli destek alıyor. 20 yılda binlerce çocuğun hayatına dokunmuş, bilgili ve tecrübeli geniş bir ekibe sahip yılından beri ilk müdahale ekiplerine/ çalışanlara destek olmak konusunda özel eğitim almış uzman ekibi mevcut. APHB bünyesinde bakanlıklarla koordinasyon halinde bir çalışma yapılması hedefleniyor. Sahada çalışacak gönüllülerin bölgeye ulaşımlarının karşılanabilmesi için acil kaynak gereksinimine ihtiyaçları bulunuyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüşme halinde. Uzman eğitmen havuzu ve 1999 Marmara depreminden beri alan tecrübesi

5 Hayata Destek Çocuk, genç ve kadınlarla atölye çalışmaları ve mesleki eğitimler Soma, Bergama, Savaştepe, Kınık Bölgedeki çocuk, genç ve kadın nüfus Planlama aşamasında Psikososyal çalışmalarda hem Türkiye içi hem yurtdışı deneyimleri olan ve toplum temelli yaklaşımı benimsemiş ekipleri mevcut Çağdaş Yaşamı Destekleme Fotoğraf vakfı Merkezi oluşturulmak isteniyor Çocuklara yönelik fotoğraf çalışması SOMA- Eçev Yurdu Manisa ilçelerine bağlı köylerden biri seçilecek. Okul öncesi- Üniveriste Planlama aşamasında 6-14 yaş grubu Temmuz- Ağustos aylarında tam zamanlı ekipler 2 hafta sahada kalacak şekilde bir planlama yapılıyor. Çocuk ve gençlerle yürütülen birçok projeden edinilen deneyimlerle bölgenin ihtiyaçlarına özel psiko- sosyal etkinlikler geliştirebilecek ekip ve gönüllülere sahip Kaynak ve işbirliği yapacak kuruluşlar aranıyor. Çocukla Yaşam Anne ve çocukları hedefleyen sosyal destek programlarının geliştirilmesine yönelik her türlü kuruluş ve projenin desteklenmesi Madenlerde çalışan işçilerin yaşadığı tüm yerleşim yerlerinde 3-6 yaş grubu öncelikli olmak üzere tüm çocuklar Araştırma ve projelendirme 20 gönüllüsü bulunuyor. Bakanlıklar ve UNICEF'le ortak çalışma yapma kapasiteleri var. Tüvana Okuma İstekli Çocuk Vakfı (TOÇEV) EMDR Maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarıyla atölye çalışmaları Olaydan etkilenen her grup (Sağ kurtulanlar, yakınları, çocuklar vb) için çalışma manuelleri hazırlandı, gönüllü grubun önemli bir bölümü için alanda çalışabilecek biçimde eğitimleri tamamlandı. Şu anda Soma'da APHB bünyesinde hizmet veren merkezde çalışacak ekibe en az 1 EMDR'cı gönderiyor. Ayrıca İzmir Eşrefpaşa Hastanesi'nin psikososyal Destek Birimine destek veriyor. İlkokul - Üniversite düzeyindeki çocuklar Olaydan etkilenen her grup için çalışılabilecek şekilde planlama yapıldı. Hedef grupların belirlenmesi için bu yaz Soma'ya bir ekip gönderilecek. EMDR HAP TR APHB bünyesinde olmadığı için ilk günden bu güne kadar resmi kanallardan psikolojik destek vereblmenin yollarını aradı. Konu lle ilgili tüm sivil toplum örgütleri ile resmi makamlara EMDR hakkında bilgi verildi EMDR'ın erken dönem müdahalelerdeki etkliliği anlatıldı. Ailelerin konumları konusunda bilgi takibi yapılıyor. Gönüllü listesi çıkardı.tüm Türkiye'den 80 kişi (EMDR eğitimi almış uzmanlar) Soma ve çevresindeki psikososyal hizmetlere destek için gönüllü oldular. Ayrıca Yurtdışından EMDR HAP bünyesnde bir çok uzman destek için başvurdular. EMDR çalışmalarına devam edebilmek için bir ihtiyaç listesi yayımladı. İletişim için: didemtc@yahoo.com

6 UNİCEF Babalarını kaybeden çocuklar ve aileleri için psikososyal destek hizmetleri vermeyi amaçlıyor. Bu amaçla psikososyal ilkyardım, bireysel danışma ve grup terapileri düzenleyerek, mobil destek grupları oluşturulması planlanıyor. Aynı zamanda çocuk odaklı durum analizi yaparak facianın uzun vadeli etkilerinin araştırılması çalışmalarını yürütülmesi planlanıyor. Çocuklar ve aileleri Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, dünyada çocuk haklarının başlıca savunucusudur.

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014 Kurum Adı ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASITE ve EK BİLGİLER SİTAP adına Hayata Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Bilgi Yönetimi ve Planlama Soma

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 04.06.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 04.06.2014 Düzenli toplantılar ve 1K2N 5 tematik başlık altında Soma ile ilgili çalışan ve çalışmayı Tüm sivil aktörler: matrisi güncelleme ihtiyaç belirleme yapıldı. SİTAP adına Hayata Bilgi Yönetimi ve planlayan

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 10.06.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 10.06.2014 KURUM ADI ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASİTE ve EK BİLGİLER Düzenli toplantılar ve 1K2N 5 tematik başlık altında Soma ile ilgili çalışan ve çalışmayı Tüm sivil aktörler: matrisi

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 01.07.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 01.07.2014 Oy ve Ötesi Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 01.07.2014 Soma'daki ihtiyaçlarla gönüllüleri ve sivil aktörleri buluşturabilecek Çeşitli STK'lar ile toplantılar Websiteyi yapacak bir platform

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 25.06.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 25.06.2014 KURUM ADI ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA Oy ve Ötesi Planlama Soma'daki ihtiyaçlarla gönüllüleri ve sivil aktörleri buluşturabilecek bir platform oluşturmada SİTAP'la birlikte çalışacak.

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 24.07.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 24.07.2014 KURUM ADI ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASİTE ve EK BİLGİLER Oy ve Ötesi Planlama Soma'daki ihtiyaçlarla gönüllüleri ve sivil aktörleri buluşturabilecek bir platform oluşturmada

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 24.07.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 24.07.2014 KURUM ADI ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASİTE ve EK BİLGİLER Oy ve Ötesi Planlama Soma'daki ihtiyaçlarla gönüllüleri ve sivil aktörleri buluşturabilecek bir platform oluşturmada

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 05.06.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma 1N 2 K Matrisi - 05.06.2014 KURUM ADI ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASİTE ve EK BİLGİLER SİTAP adına Hayata Bilgi Yönetimi ve Planlama Soma ile ilgili çalışan ve çalışmayı planlayan tüm sivil aktörler arasında

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 1. Saha Özeti Türk Psikologlar Derneği, Genel Başkan Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Öncü Ekip ve Saha Değerlendirme

Detaylı

31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU 2 YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

SİVİL TOPLUM AFET PLATFORMU: SOMA İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTI RAPORU. Tarih: 21 Mayıs 2014, İstanbul

SİVİL TOPLUM AFET PLATFORMU: SOMA İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTI RAPORU. Tarih: 21 Mayıs 2014, İstanbul SİVİL TOPLUM AFET PLATFORMU: SOMA İÇİN BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTI RAPORU Tarih: 21 Mayıs 2014, İstanbul 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma faciasından sonra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllüleri

Detaylı

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1

* Kuruluşunuzun Adı. 1) STK ya İLİŞKİN BİLGİLER 2) 1. BAĞLANTI KİŞİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER. Page 1 1. Hayata Destek Derneği (HDD), Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAG), Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MK) bir araya gelerek Sivil Toplum Afet Platformunu (SİTAP) kurmak üzere çalışmalara

Detaylı

1999 Marmara Depremlerinden pek çok acının yanısıra pek çok dersle de çıkılmıştır. Bunlardan birkaçı;

1999 Marmara Depremlerinden pek çok acının yanısıra pek çok dersle de çıkılmıştır. Bunlardan birkaçı; AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ (APHB) APHB tarihçesi 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Marmara Depremleri, depremlerin yaşandığı bölgeler dışında, Türkiye genelinde de önemli etkiler yaratmıştır. Depremin

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

Dilşad Koloğlugil 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Dilşad Koloğlugil 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Aylin Sezer 2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü lisans programından "Kıskançlıkta Cinsiyet Farklılıkları: Evrimsel Hipotezin Testi" başlıklı tezini tamamlayarak fakülte birincisi

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

Kadına Yönelik Şiddet mi? Aile İçi Şiddet mi? Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet

Kadına Yönelik Şiddet mi? Aile İçi Şiddet mi? Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Kadına Yönelik Şiddet mi? Aile İçi Şiddet mi? Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet TEMEL Kadına yönelik şiddetin tanımlanması: Fiziksel şiddet? Duygusal şiddet? Ekonomik şiddet? Cinsel şiddet? İhtiyaç- Hizmet

Detaylı

KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu

KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu KRİZ ÖLÜM VE YAS PSİKOTERAPİSİ Eğitim Bilgilendirme Kataloğu APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen ve Dr. Nevin DÖLEK tarafından verilecek olan "Kriz, Ölüm

Detaylı

AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ (APHB) SOMA DAYANIŞMA AĞI (SOMADA) PROJESİ KAPANIŞ RAPORU

AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ (APHB) SOMA DAYANIŞMA AĞI (SOMADA) PROJESİ KAPANIŞ RAPORU AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ (APHB) SOMA DAYANIŞMA AĞI (SOMADA) PROJESİ KAPANIŞ RAPORU 2 YÖNETİCİ ÖZETİ Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği (APHB) üyesi 6 sivil toplum örgütü (Türkiye Kızılay

Detaylı

Psikolog Dr. Nedret ÖZTAN nedretoztan@gmail.com. Yüksek Lisans, Psikoloji, Catholic University of America, Washington, D.C., 1979.

Psikolog Dr. Nedret ÖZTAN nedretoztan@gmail.com. Yüksek Lisans, Psikoloji, Catholic University of America, Washington, D.C., 1979. Psikolog Dr. Nedret ÖZTAN nedretoztan@gmail.com EĞİTİM Doktora, Klinik Psikoloji, Ankara Üniversitesi, 1996. Yüksek Lisans, Psikoloji, Catholic University of America, Washington, D.C., 1979. Lisans, Sosyoloji,

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Bahri SOYYİĞİT Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Nisan 2014 İçerik Gönüllü katılım Yerel gönüllü yapılanmalar Mahalle Afet Gönüllüleri

Detaylı

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Sosyal Sorumluluk Projelerinin Amacı Yaşamın sürdürülebilirliği, Toplumsal yaşamın iyileştirilmesi için ortak evrensel değerlerin toplumlar tarafından

Detaylı

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ?

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? Aralık 2011 de kurulan Türk Psikologlar Derneği Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Birimi (TPD-KTCÇB),TPD bünyesinde düzenlenecek toplumsal

Detaylı

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları 1990 yılında Körfez Krizi sonrasında Kuzey Irak tan sığınmacı akını 17 Ağustos 1999 Marmara depremi TTB ODSH Kolu Yönergesi çerçevesinde, TTB ODSH Kolu

Detaylı

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler)

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) MEB-JICA OKUL TABANLI AFET EĞĠTĠMĠ PROJESĠ FORMATÖR ÖĞRETMEN EĞĠTĠM PROGRAMI AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) Gülgün Tezgider ACĠL DESTEK VAKFI Eylül 2011 Sunum

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013 SWOT Analizi Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 SWOT Strengths Weaknesses Opportunities Threats İşletmenin güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerin tespit edilmesi, stratejinin bu unsurlar arasında

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

PSİKOLOG DENİZ ÖZER ERYILMAZ. 1965 İstanbul doğumlu,evli ve bir çocuk annesidir. 1985 yılına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

PSİKOLOG DENİZ ÖZER ERYILMAZ. 1965 İstanbul doğumlu,evli ve bir çocuk annesidir. 1985 yılına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi PSİKOLOG DENİZ ÖZER ERYILMAZ 1965 İstanbul doğumlu,evli ve bir çocuk annesidir 1985 yılına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1 / 18 PSİKOLOJİ bölümünden mezun olduktan sonra, İ.Ü. İşletme Fakültesi

Detaylı

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

Paydaş adı İç Paydaş Dış Paydaş Neden Paydaş Önceliği

Paydaş adı İç Paydaş Dış Paydaş Neden Paydaş Önceliği a.paydaş Analizi Formu Paydaş adı İç Paydaş Neden Paydaş Önceliği Milli Eğitim Bakanlığı İç Paydaş Eğitim Politikalarının üst düzeyde üretildiği kurumdur. Valilik Mülki idarenin üst yönetimi konumundadır.

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI. 1 Haziran-30 Ağustos 2013 TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ MERKEZ TRAVMA BİRİMİ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDEN ETKİLENENLERE YÖNELİK PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI 1 Haziran-30 Ağustos 2013 Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi

Detaylı

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti Ebru ÖZKURT TOPCU Uzman Klinik Psikolog Aile ve Çift Terapisti 2009 yılında Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden başarısı dolayısıyla Onur Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi nde

Detaylı

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü Küreselleşmenin etkisi Devlet bir çok sosyal alandan çekilmiştir Küresel ekonomi sürecinde özelleştirmeler ile eşitsizlik,

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

Kadına Yönelİk AİLE İÇİ Şİddetle Mücadelede Şİrketler:

Kadına Yönelİk AİLE İÇİ Şİddetle Mücadelede Şİrketler: Kadına Yönelİk AİLE İÇİ Şİddetle Mücadelede Şİrketler: Uygulama Örneklerİ İŞ DÜNYASI AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI PROJESİ İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) Projesi, 2013 yılında Sabancı Üniversitesi Kurumsal

Detaylı

DORANABIZ5 Sosyal Dayanışma Araştırması

DORANABIZ5 Sosyal Dayanışma Araştırması 20 Dora Research. Her hakkı saklıdır DORANABIZ- BEN BÜYÜNCE... DORANABIZ Sosyal Dayanışma Araştırması Eylül 20 Araştırma hakkında Çalışmanın saha aşaması, 2 Temmuz 0 Ağustos 20 tarihleri arasında ONLINE

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

Kütüphan-e Türkiye Projesi

Kütüphan-e Türkiye Projesi Kütüphan-e Türkiye Projesi Sunum Planı Haziran dan bu yana yapılan çalışmalar Tanıtım Çalışma Grubu Eğitim Çalışma Grubu BİT Çalışma Grubu Etki Değerlendirme Çalışma Grubu Aralık ayı bölge toplantıları

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Gönül Elçileri İletişim Stratejisi

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Gönül Elçileri İletişim Stratejisi T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gönül Elçileri İletişim Stratejisi Gönül Elçiliği tanımı Gönül Elçiliği: İnsana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan

Detaylı

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır. 1 BAK-Kadıköy Asker Baran Olası Adaylar Cumali Hüzeyin 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır.

Detaylı

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ Bilgilendirme Kataloğu Apamer Aktüel Psikolojik Araştırmalar Merkezi Çocuklar İçin APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Örnekliğinde Göçmen Bilgilendirmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü

Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Örnekliğinde Göçmen Bilgilendirmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Örnekliğinde Göçmen Bilgilendirmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü Keçiören Göçmen Hizmetleri Merkezi Projesi Nedir? Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı, Sosyal

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus +

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus + Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + İzmir 2013 PROJE NEDİR? Proje, önceden belirlenmiş bir süre ve bütçe içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

CURRICULUM VITAE. 4. Uyruk : Avusturya (Mavi Kart dolayısıyla çalışma ve oturma serbestisi

CURRICULUM VITAE. 4. Uyruk : Avusturya (Mavi Kart dolayısıyla çalışma ve oturma serbestisi CURRICULUM VITAE 1. İsim : ESRA 2. Soyadı : HASHEMI - SHIRZI 3. Doğum tarihi : 22 Temmuz 1970 4. Uyruk : Avusturya (Mavi Kart dolayısıyla çalışma ve oturma serbestisi mevcuttur) 5. Medeni hali : Bekâr

Detaylı

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı : ULUDOĞAN 2. Adı : MUSTAFA 3. Doğum Tarihi : 20.10.1962 4. Uyruğu : T.C. 5. Öğrenim : FAKÜLTE Öğrenim Ç.Ü.Ziraat Fakültesi (1980-1985) ODTU SEM (02.1999-10.1999) BİLGİ Ü. (09.2006-06.2007)

Detaylı

5.1.14 ACĐL SAĞLIK HĐZMETLERĐ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV TANIMI

5.1.14 ACĐL SAĞLIK HĐZMETLERĐ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV TANIMI Sayfa No 1/5 5.1.14 ACĐL SAĞLIK HĐZMETLERĐ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN GÖREV TANIMI Görev Unvanı: Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Bağlı Bulunduğu Üst Makam: Đlgili Sağlık Müdür Yardımcısı Vekâleti: Diğer şube müdürü

Detaylı

KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014

KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014 KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014 2014 yılında Kadın Dayanışma Vakfı Danışma Merkezi ne 354 kadın başvurdu. 101 kadın yüz yüze başvuru yaparken,

Detaylı

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi İSTANBUL İLİ ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) 2010 YILI FAALİYETLERİ SIRA BAŞLANGIÇ BİTİŞ KATILIMCI ADI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO TARİHİ TARİHİ SAYISI 1 Afetlerde Sağlık Hizmetleri 04.01.2010 04.01.2010

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük. (İnoSuit) Programı. Dr. Umut Ekmekçi Sabancı Üniversitesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük. (İnoSuit) Programı. Dr. Umut Ekmekçi Sabancı Üniversitesi İnovasyon Odaklı Mentörlük (İnoSuit) Programı Dr. Umut Ekmekçi Sabancı Üniversitesi 04.05.2018 Neler Söyledik Neler Yaptık? Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Politikaları 50 yıla yakın bilgi ve doküman birikimi,

Detaylı

ECE Hizmetleri Yoksullara Nasıl Yaygınlaştırılır ve Kadınlar için Güçlendirme Stratejisi Olarak Nasıl Kullanılır?

ECE Hizmetleri Yoksullara Nasıl Yaygınlaştırılır ve Kadınlar için Güçlendirme Stratejisi Olarak Nasıl Kullanılır? ECE Hizmetleri Yoksullara Nasıl Yaygınlaştırılır ve Kadınlar için Güçlendirme Stratejisi Olarak Nasıl Kullanılır? Kadın ve Çocuk Merkezleri ECE Hizmetleri Sunan Kadın Kooperatifleri Kadın Emeğii Değerlendirme

Detaylı

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : EKİM 1999/2505 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

OLAĞANDIŞI KOŞULLARDA PSİKOSOSYAL YAKLAŞIMLAR ve TERAPİ İLKELERİ. 21. TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu Antalya, 2017

OLAĞANDIŞI KOŞULLARDA PSİKOSOSYAL YAKLAŞIMLAR ve TERAPİ İLKELERİ. 21. TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu Antalya, 2017 OLAĞANDIŞI KOŞULLARDA PSİKOSOSYAL YAKLAŞIMLAR ve TERAPİ İLKELERİ 21. TPD Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu Antalya, 2017 Tanım Yaşamı ya da yaşama dair bütünlüğü tehdit eden olayların bütünüdür.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ 4 Modül - 64 Akademik Saat Çocuk ve Ergen Odaklı Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uzman Psikolog

Detaylı

TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER

TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER TÜRKİYE DE EV ZİYARETLERİ (HOME VISITING) VE BENZERİ HİZMETLER Prof. Dr. İbrahim H. DİKEN Arş. Gör. Seçil ÇELİK Arş. Gör. Gözde TOMRİS Anadolu Üniversitesi Erken Özel Eğitim Hizmetleri Erken Özel Eğitim

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 9-15 KASIM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan Faaliyetler...

Detaylı

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur

BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRLİK! Ekip Nedir? Hedefi olan, birbirlerine bağımlı bireylerden oluşan küçük gruptur Paramedik Özlem AYDIN Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Detaylı

Kadın İstihdamı: Sorun Alanları, Çözüm Önerileri. Ülker Şener 13.02.2013

Kadın İstihdamı: Sorun Alanları, Çözüm Önerileri. Ülker Şener 13.02.2013 Kadın İstihdamı: Sorun Alanları, Çözüm Önerileri Ülker Şener 13.02.2013 Temel sorun alanları Toplumsal yapı: kadın olmaya yüklenen anlam ve toplumsal cinsiyet rolleri İşgücü talebinden kaynaklı sorunlar:

Detaylı

Gebelik veya hamilelik,

Gebelik veya hamilelik, Gebelik veya hamilelik, yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar geçen 266 günlük döneme verilen isimdir. Anne ve baba adayının bu dönemi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi, hem doğacak çocuk/çocukları

Detaylı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi 12.12.12 Atılım Üniversitesi, Ankara Pelin Kihtir Öztürk pelin.kihtir@undp.org UNDP Türkiye üç alanda çalışıyor: 1. Demokratik

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. :

KİŞİSEL BİLGİLER. : ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Ad, Soyad : Hatice ERTUĞRUL Doğum Tarihi : 28.05.1981 Medeni Durum Uyruk : Evli : Türkiye Cep Tel : 90 533 500 80 66 E-posta : haticeertugrul07@gmail.com, ertugrulhatice01@gmail.com

Detaylı

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler

Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler Ocak-Şubat-Mart 2013 UGLA da Eğitimler ve Etkinlikler 2013 yılının Ocak Şubat Mart aylarında, UGLA bünyesinde 5 farklı konuda yerel eğitimler verildi. Toplamda, akran eğitmenlerimiz ve kolaylaştırıcılarımız

Detaylı

KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ

KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ KEŞAN AVRUPA BİRLİĞİ VE PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ (KAPUM) KURULUŞ GEREKÇESİ İlgi: a. 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve görevleri hakkında kanun, b. 17 Aralık

Detaylı

APAMER APAMER Corparation 2013-2015

APAMER APAMER Corparation 2013-2015 APAMER APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Eğitim Organizasyon Hizmetleri Ltd. Şti Zuhuratbaba Mah. Akmescit Sokak Çiğdem Apartmanı No:12 Daire:3 Bakırköy / İstanbul www.apamer.com.tr E-Posta: bilgi@apamer.com.tr

Detaylı

AY-MEL ÇEV.MÜH.EĞ.PR.DAN.LTD.ŞTİ. aymelcevre@gmail.com

AY-MEL ÇEV.MÜH.EĞ.PR.DAN.LTD.ŞTİ. aymelcevre@gmail.com İlan Sahibi Firma AY-MEL ÇEV.MÜH.EĞ.PR.DAN.LTD.ŞTİ. İş Tanımı Firmamız bünyesinde istihdam edilmek üzere, "Çevre Kanununca Alınması Gereken Đzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik" kapsamında Çevre Görevlisi

Detaylı

Belediye Belediye Şirketleri Danışmanlığı

Belediye Belediye Şirketleri Danışmanlığı BASLICA HİZMET ALANLARIMIZ A AB Projeleri ve Fonları A İnsan Kaynakları A Muhasebe ve Finansman A Satın Alma A İş Sağlığı ve Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri A Yönetmelikler A Destek Hizmetleri İşlemleri

Detaylı

Afet Yönetimi (INM 476)

Afet Yönetimi (INM 476) Afet Yönetimi (INM 476) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 15.3.2016 Murat UTKUCU 1 Türkiye de Afet yönetimi Türkiye sahip olduğu tektonik,

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ

ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ ÇOCUK VE GENÇLİK DESTEK MERKEZİ Projenin Süresi Projenin amaçları Ortaklar Hedef gruplar Nihai Yararlanıcılar 1 Beklenen Sonuçlar 15 ay Genel Amaç: Cinsel istismara uğramış ve bu nedenden dolayı sosyal

Detaylı

Suriye İnsani Krizi Sürecinde Türk Kızılayı nın Mülteci Çocuklar için Adaptasyon Çalışmaları. İlhami YILDIRIM Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı

Suriye İnsani Krizi Sürecinde Türk Kızılayı nın Mülteci Çocuklar için Adaptasyon Çalışmaları. İlhami YILDIRIM Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı Suriye İnsani Krizi Sürecinde Türk Kızılayı nın Mülteci Çocuklar için Adaptasyon Çalışmaları İlhami YILDIRIM Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı Suriye Acil Durum Müdahalesi Psiko-Sosyal Destek Programı

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No:

Detaylı

Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye

Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye Vodafone, Dünyanın Vodafone En dünyanın Büyük en Mobil büyük mobil Şirketidir iletişim şirketidir. VODAFONE VOice + DAta + telefone 1985 te İngiltere nin ilk cep

Detaylı

AFETLERDE PSĠKOSOSYAL HĠZMETLER BĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ

AFETLERDE PSĠKOSOSYAL HĠZMETLER BĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ AFETLERDE PSĠKOSOSYAL HĠZMETLER BĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ Bu protokol; Türkiye Kızılay Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı

Detaylı

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı 12.02.2009 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, toplumsal sorunlara yaklaşımımız sorunların değil çözümün bir parçası olmaktır. Bu nedenle, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

AFETLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ GENEL ETKİLERİ...

AFETLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ GENEL ETKİLERİ... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: AFETLERİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ GENEL ETKİLERİ... 1 BÜTÜN DOĞAL AFETLERDE ORTAK SAĞLIK SORUNLARI... 3 Toplumsal Tepkiler... 3 Bulaşıcı Hastalıklar... 4 Nüfusun Başka Bir Yere Taşınması...

Detaylı

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Adli Yardım «Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler» Konferansı 10-11 Aralık Antalya Proje detayları Proje adı: Toplam

Detaylı

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar 1 2 3 4 5 PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTIRILEN ETKINLIKLER ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLER PANELİ

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDAKİ PROBLEMLER ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Hüseyin ÇİÇEK Maden Mühendisi Yangın Güvenlik Uzmanı A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İSGDER Yönetim Kurulu Üyesi huseyin.cicek@windowslive.com

Detaylı