Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum."

Transkript

1 Önsöz: Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Kırmızı ile gösterilmiş yazılar konu başlığı, Mavi ile gösterilmiş yazılar ise yan başlıktır.

2 İçindekiler: Sf 3: Irklar Sf 4: Sınıflar Sf 5-8: Skill ler Hakkında Bilgi Sf 9: Npc lere Sahip Bölgeler Sf 10: Npc lere Sahip Olmayan, Farm Bölgeleri Sf 11-12: Evcilleştirme Sf 13: Yaratıklar Sf 14: Zindanlar Sf 15: Ekipmanları Güçlendirmek Sf 16: Ekonomi Sf 17: Pet Kastırmak (Güven için önlem) Sf 18: Sunak ve PK Sistemi Sf 19-22: Ayılar İni Sf 23-24: Grup Kurmak Sf 25: Klan Kurmak Sf 26-30: Oyun Kuralları (Rappelz Resmi Forum dan Alıntı) Sf 31: Kısaltmalar Sf 32: Sık Sorulan Sorular (SSS)

3 Irklar: Asura: Karanlık Irk. Gaia ve Deva Irkları ile müttefiklerdir. Asıl anlamda saldırıyı başarabilmektedirler. (Tam anlamıyla.) Gaia: Tarafsız Irk. Deva ve Asura Irkları ile müttefiklerdir. Asıl anlamda saldırıyı ve savunmayı başarabiliyorlar. Deva: Işığın yaradılışları. Asura ve Gaia Irkları ile müttefiklerdir. Asıl anlamda hayat verme, savunma ve buff basan karakterler bu Irktadır.

4 Sınıflar: Her ırk, önce Temel sınıfıyla başlar. Daha sonra Kendi sınıfına 10. Seviyede erişir, ardından 50. Seviyede ileri sınıfını elde eder. Aşağıda tüm Irkların tüm Sınıflarını Temel sınıfından kendi sınıfına, kendi sınıfından da son sınıfına göre sıraladım. Asura; Yandaş Suikastçı Katil veya Gölge Avcısı na dönüşebilmekte. Yandaş Büyücü Kaos Büyücüsü veya Kara Büyücü ye dönüşebilmekte. Yandaş Çağrıcı Ruh Çelen e dönüşebilmekte. Gaia; Gezgin Paralı Asker Gladyatör veya Yay a dönüşebilmekte. Gezgin Mistik Keşiş veya Şaman a dönüşebilmekte. Gezgin Terbiyeci Doğanın Ruhu na dönüşebilmekte. Deva; Öğrenci Şövalye Kutsal Şövalye veya Şampiyon a dönüşebilmekte. Öğrenci Rahip Bilge veya Şifacı ya dönüşebilmekte. Öğrenci Eğitmen Ruhların Efendisi ne dönüşebilmekte.

5 Skill ler Hakkında Bilgi Her Irk ın kendine özgü sınıfları olduğu gibi, her sınıfında kendine özgü skill leri (büyülü becerileri) vardır. Her sınıfın her skill i kadar detaya girmeden, temel bir şekilde skill sistemini sizlere açıklayacağım. Ekranın ortasında ve altında Yetenekler isimli ikon a tıklıyoruz (kılıç şeklinde). Karşımızda küçük ve büyük olmak üzere iki adet kutu geliyor. Sağda ki yani büyük kutuda, skill lerimizin

6 seviyeleri ve hakkında bilgiler gösterilmekte. Üstte 3 sekme var. Temel Esas ve İleri. Bunların anlamı, Temel sekmesi, sizin temel sınıfınızda sahip olabileceğiniz, olduğunuz skiller dir. Bu skill leri, solda ki küçük kutuda gösterilen CP isimli puan ile yükseltebilirsiniz. Skill in sırada ki seviyesi ne kadar CP istiyorsa, okadar CP tüketilmeli. Esas sekmesi, kendi sınıfınıza geçtiğinizde (10. seviye de) elde ettiğiniz skill lerdir.

7 İleri sekmesi ise, Kendi sınıfınızdan ileri sınıfınıza geçtiğinizde elde ettiğiniz skiller dir.

8 Gelelim SSev (Sınıf Seviyesi) konusuna. Sağda ki kutucukta, skill leri yukardan aşağıya doğru sıraladığımızda, aşağıda ki skill ler için birtek CP feda etmemiz gerekmiyor. Hem CP, hem de SSev isteyebiliyorlar. Örnek: Sizin SSev iniz 35. Fakat son sırada ki skill ler, SSev 40 olmadan açılamıyorlar.

9 Npc lere Sahip Bölgeler: Çaylaklar Adası: Oyuna yeni başlayan maceracıların ilk başlangıç noktası olup gerekli görevleri yapmaları gereken bölgedir. 20. seviyeye kadar bu bölgede tecrübe kazanabilirsiniz. Laksi: Deva Irkının Şehri. Deva Irkına sahip oyuncuların 2. Sınıfına geçtiklerinde gitmesi gereken şehirdir. Aydınlık bir şehirdir. Ufuk: Gaia Irkının Şehri. Gaia Irkına sahip oyuncuların 2. Sınıfına geçtiklerinde gitmesi gereken şehirdir. Kırsal bir bölgede doğa ile iç içe bir şehirdir. Katan: Asura Irkının Şehri. Asura Irkına sahipoyuncuların 2. Sınıfına geçtiklerinde gitmesi gereken şehirdir. Karanlığın hakim olduğu bir şehirdir. Harabe Şehir: Diğer şehirler gibi tüm oyuncuların girebileceği bir alandır. Daha çok yüksek seviyeli oyuncular tercih eder. Yaratıklar Seviye arasıdır. Fakat burası aynı zamanda bir şehir olur ve npc leri vardır. Saklı Köy: Sadece saklı köy pasaportu olanların girebildiği özel bir şehirdir. İçerisinde herhangi eşya satan npc lerin %25 ucuzları bulunur. Ayrıca 75 saatlik normalden hızlı bineklerde buradadır.

10 Npc lere Sahip Olmayan, Farm Bölgeleri Fazla olduğu için map üzerinden açıkladım. (Farm bölgelerinin üzerine kaç level lar da o bölgelerde kasabileceğinizi bilmeniz için level ile gösterdim. Haritanın boyutu çok büyük olduğu için yazdığım bilgiler gözükmez. Paint açın ve sürükleyerek Paint in içine atın Resmi.)

11 Evcilleştirme Oyunun en karışık konusu denebilir. Ben yaklaşık 30 seviye olana kadar anlamamıştım. Arkadaşlar konuyu özetlemek gerekirse, Yaratıklar bizim yanımızda düşmanlarla savaşarak bize destek olurlar. 25 ten çok yanımızda savaşabilen yaratık çeşidi vardır. Gelelim konuya; Yukarda ki resimde, benim dolduracağım pet Mavi Peri. Ondan dolayı herhangi bir Mavi Peri mob u bularak başlıyorum işe.

12 Evcilleştirme skill ine basarak (Resimdeki gibi.) Yaratığı evcilleştirmeye başlıyoruz. (Yukarıda ki resimde olduğu gibi.) 15 Saniyelik bir süreden sonra yaratık bize saldırmaya başlıyor. Onu öldürünce ise kart ya kırılıyor, ya da doluyor. Dolarsa petiniz artık hazır demektir. Fakat yanarsa boş kart yok olacak.

13 Yaratıklar Normal yaratıklar: Farm yaparken ve genellikle birkaç vuruşta yatan yaratıklardır. 35. Level a kadar genellikle bunlarda kasılır. Tüm Rappelz dünyasında bulunurlar. Şampiyonlar: Tek başınıza kesmeniz çok zordur. Ondan dolayı gruplar halinde kesilir ve daha çok exp kazanılır. Zindanlarda bulunurlar. *++] [+] Başkanlar: Farm da kesiyorsanız, tek başınıza yatırmanız için bir ihtimal vardır. Normal yaratıklar dan daha çok ex verirler. Fakat zindanda ki boss lardan kesiyorsanız, tek yatırma ihtimaliniz yoktur. Sadece gruplar halinde zorlu bir mücadele ile kesilebilirler. ***+**]

14 Zindanlar Zindanlar 35. Level dan sonra, zor kasılmaya başlandığında grupça kasılan ve daha kolay exp veren bölgelerdir. Map üzerinden açıkladım; (bu haritada aynı şekilde. Eğer zindanların girişlerini göremiyorsanız, Paint i açın ve resmi oraya sürükleyin. Girişlere göz atın.) Arası M1 veya M2 de, Arası LM1 veya LM2, Arası CW1 veya CW2, (70 level da çok büyük miktarda exp veren cadı görevini diğer oyuncuların yardımları ile yapıyorsunuz. Level ınız 88 oluyor.) 88 + ise PP1 veya PP2 kasmanız gerekmekte.

15 Ekipmanları Güçlendirmek Ekipmanları güçlendirmenin 3 yolu vardır. Sıralayalım. 1-Seviye yükseltme: Her şehirde ekipmanın seviyesini yükseltmek için görevlendirilmiş olan demirciler vardır. Demirciyi buluyoruz. Üstüne geliyoruz ve seviyesini arttırmak istediğimiz ekipmanı seçiyoruz. (Giyiyor olmamız gerekli.) Daha sonra bir miktar rupi karşılığında ekipmanı 1 seviye yükseltebiliyor. Arkadaşlar kafanız karışmasın. Ekipmanın Level ını değil. Seviyesini yükseltiyor. Bu onu giyip giyememenizle alakalı değil. Sadece ekipman daha büyük güce veya defansa sahip oluyor. 2-Ekipmana + basma: Ekipmanınızın seviyesine göre küp aldıktan sonra Birleştirme penceresini açın. Pencereye önce ekipmanı sonra ise küpü koyun. Onaylayın. Artık ekipman + 1. Bu şekilde + 4 e kadar yanmadan geçiyor. Fakat sonrasında basılan + larda yanma riski olabiliyor. 2a-Küpler hk. Bilgi: Eğer herhangi bir zırh basıyorsanız ( Armor, Kalkan, kask, eldiven, ayakkabı vb.) Savunma küpleri kullanılır. Zırhın seviyesine göre, o seviyede güç küpü kullanılır. Herhangi bir silah basıyorsanız güç küpleri kullanılır. Zırhın seviyesine göre, o seviyede güç küpü kullanılır. 3-Ruh Taşları: Ekipmanın level ında olan taşları ekipmana geçirirseniz taşın üstünde yazdığı kadar özellik kazanır ekipmanınız. Birleştirme penceresine önce ekipmanı, Daha sonra ise taşı koyun. Onayla basın.

16 Ekonomi Banka: Her şehirde bulunan, sizin fazla eşyalarınızı depolayabilen kullanışlı bir npc. Pazar kurma: Eğer satacak eşyalarınız varsa, mısır çarşısı isimli şehre Pazar kurarak eşyalarınızın satılmasını bekleyebilirsiniz. Takas:Oyun içi eşya alış verişi yapmak için alışveriş yapacağınız kişi üstüne sağ click + ticaret basabilirsiniz. Mısır çarşısı: Ticaret şehri. Pazarlarınızı sadece bu şehre kurabilirsiniz. Açık Artırma: Siz bilgisayar başında değilken bile, eşyalarınızın satılmasını istiyorsanız açık artırma görevlilerinden herhangi birisiyle konuşup eşya(ları)nızı açık artırmaya koyabilirsiniz.

17 Pet Kastırmak (Güven için önlem) Arkadaşlar. Herkesin bildiği gibi, bu tür oyunlarda hırsız sayısı çok fazla. Pet lerinizi kastıracaksanız, yada Pet lerinizi tame edecekseniz, resmi terbiyeciler & eğitimciler listesinde ki oyunculardan başka kimseye vermemeniz kesinlikle önerilir. Listeyi görmek için Rappelz resmi forumda şu sırayı izleyin; Anasayfa Yaratıklar Evi Terbiyeciler Listesi.

18 Sunak ve PK Sistemi Tanrıçanın Sunağı isimli nesne, Npc lerin olduğu her şehirde bulunur. Amacı ise iyilik puanlarımızı artırmaktır. Eşya ve R bağışı yaparak, iyilik puanlarımızı artırabiliriz. PK modunu açar, müttefik ve düşmanlarımıza saldırırsak, kötülük puanlarımız artar. Kötülük puanları çok fazlaysa, PK modunda olmasak bile oyuncular size saldırabilir. İyilik puanlarınız çok fazlaysa, onları puan ürünleriyle takas edebilirsiniz. Tanrıça sunağı nı bulup Tanrıçanın bir ödülünü seçin. Yazısına tıklamanız yeterli. Orda puanlarla kazanabileceğiniz eşyaların listesi açıklanacak.

19 Ayılar İni Ayılar İni, her seviyede ki oyuncunun girebileceği bir zindandır. Ayrıntılı anlatıma geçelim. Dünya nın herhangi bir yerinde, sol alt köşede, ortanın biraz solunda Ayılar İni yazılı bir buton görürsünüz. Onun sağında ki yukarıya doğru olan ok a tıklayın. Normal Kanala Giriş basın. Artık İn in başlangıcındasınız.

20 Başlangıçta, Ayılar İni ne giriş grubu kurmanız gerek. Bunun için elektrikler çıkaran cadının mühürlediği ellerden birisine tıklayın. Daha sonra Keşi Gezisi Yarat basarak grubunuzu kurun. Grubunuza istediğiniz oyuncuları alarak, sağ altta Başla butonuna tıklamanız yeterli.

21 Artık İn desiniz. Burada ki amacınız, Yeteri kadar Ayı yı 24 dakika içinde öldürerek, 3000 puana ulaşmaktır. Bunun sonucunda bir miktar Ayı İni puanı elde edersiniz. Bu puanlar görevlerden de kazanılabilir. Peki ne işe yarar bu puanlar?

22 Tabii ki Ayılar İni mağazasından muhteşem eşyalar almaya! Ayılar İni puanlarınıza bakmak isterseniz, Envanterinizde ki Ayılar İni Alım Kartı üstüne gelmeniz yeterlidir.

23 Grup Kurmak Grup kurmak genellikle Zindanlarda kullanılır. Birlikte oynayıp beraberlik zevkini tatmak isteyen kişiler, genel kasmalarında da arkadaşlarını gruplarına davet edip kasmayı seçerler. Sağ alt köşeye doğru, sekmelerde Kontrol isimli bir sekme göreceğiz, giriyoruz. Mouse ile üstünü gösterdiğim sağ tarafta ki kutuda Grup Yarat butonuna tıklıyoruz. Daha sonra, solda ki küçük dikdörtgen kutu açılacak. Grubunuzun ismini yazarak grubunuzu yaratın.

24 Gruba diğer oyuncuları davet etmek için ise, aynı kutuda Mouse ile gösterdiğim Gruba Davet Et butonuna tıklıyoruz. Küçük bir isim girme kutusu açılıyor. Buraya grubunuza davet etmek istediğiniz oyuncunun tam ismini yazın. Eğer kişi daveti kabul ederse, grubunuza katılmış olacaktır.

25 Klan Kurmak Klan kurmak için, Her şehirde yerini almış olan bir npc ye, Klanlar Sorumlusu na danışmamız gerek Rupi ödedikten sonra klanımızı oluşturabiliriz. Not: Klandan atıldıktan veya çıktıktan sonra, 1 hafta boyunca yeni klan kuramazsınız ve bir klana giremezsiniz.

26 Oyun Kuralları (Rappelz Resmi Forum dan Alıntı) Rappelz e hoş geldiniz! Oyunun bütünlüğünü korumak amacıyla Gala Networks Europe sadece kendi bilgisinde dahilinde forum, sitelere, ve / veya oyunlara bağlantınızı sınırlandırabilir veya kesebilir. gpotato takımı tarafından alınan Kullanım Şartları ihlali sonuncunda alınan her karar kesindir. Bu tür cezalar doğurabilecek konuların listesini okumanız rica edilir. Bu davranış kuralları eskizsiz değildir ve her an gpotato takımı tarafından değiştirilebilir. - Davranış / Taciz - Sahtekârlık - Hile - Satın/Alım/gPotato mülk paylaşımı ÖNEMLİ : - genel olarak kuralların devamlı ihlali hesabınızın temelli ihracıyla sonuçlanabilir - Oyun Efendilerinin vermiş oldukları cezalar ve diğer kararlar değişime uğrayabilir - sadece Oyun Efendilerinin bilgisi dahilinde bu kuralların ihlali doğrudan yukarıda belirtilmiş cezalardan daha ağrına tabi tutulabilir. Rappelz topluluğunun bir parçası olmak sokakta yürümeye, sinemaya veya okula gitmeye, vs. eş değer sayılır. Sohbet ettiğiniz kişiyle hiçbir zaman saygısız olmamanız gerek. Sorumlu bir topluluk görmeyi diliyoruz ve bunun içinde her aşırı davranış cezalandırılacağı bir ortam olacak. Ayrıca sizin düzenli olarak düşünebileceğiniz bir davranışın diğerleri için şok edici olabileceğini değerlendirmeniz gerekir. Bilindiği gibi MMORPGler ayrı kültür ve uyruklardan çok sayıda oyuncuyu buluşturuyor. Aşağıda kural ihlali içeren davranışları bulabilirsiniz: Pedofili Reşit olmayanlara karşı cinsel veya şiddetli eylemleri içerir, ister sohbet olsun, ister bilgi toplama. Küstahlık/Edepsizlik/Cinsellik/Kin/Siyasi İçerik Her çeşit küstah, edepsiz, siyasi, cinsellik içeren ve nefret körükleyen davranışlardır. **Küfretmenin minimum cezası 3 günlük hesap kapatılmasıdır! Bu daha fazla ceza verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. GM ler uygun gördüklerinde oyuncunun hesabına daha ağır hatta süresiz hesap kapatma cezası verebilirler. Bu GM lerinizin insiyatifine kalmıştır. Oyunumuzda hoş olmayan kelimelerin kullanılması yasaktır ve ilk cezası 30 dakikalık sohbet cezasıdır (Lan, gerizekalı.. vb). Tekrarlandığı takdirde hesap kapatımına neden olabilir. Spam/Flood Oyundaki sohbet kanallarını kirletmeye amaçlayan mesajlardır. (@@@@, 11111, /////,!!!!!,,rrrrrrrrrr vs) Cezası ilk olarak uyarı ve sonrasında 1 günlük hesap kapatmadır. Aynı mesajın defalarca tekrarlaması. Büyük Harf

27 Büyük harflerden kurulu cümleler yazmanın okunaklılığı olumsuz yönde etkilediğinden dolayı yasaktır ve cezası ilk olarak 30 dakikalık sohbet cezasıdır. Tekrarlandığı takdirde cehennem yada hesap kapatma cezasına dönüşebilir. Uygunsuz dil Alkol, uyuşturucu, vs. konulu sohbetleri içerir. Ceza GM lerinizin insiyatifine kalmıştır. Taciz ve PK Sadece oyuncuyu taciz etme amacıyla gerçekleştirilen bütün davranışları içerir (misal: sohbet, PK, ). Fark edebileceğiniz gibi PK vasıtasıyla taciz oldukça özeldir çünkü PK oyunda izinlidir. Ancak herhangi bir oyuncu bunu bir diğer oyuncuyu uzun bir süre oynamasına engel teşkil edecek şekilde kötüye kullanırsa cezalandırılacaktır. *Şuan da oyunumuzda bulunan iki server da PK serverıdır. *Partiyi (SS li veya SS siz) PK lamak bir suç değildir. Ama etik açıdan tabiki doğru değildir. *PK açan kişi yapmış olduğu işlemin sonucu olarak afet cezası alarak cezalandırılır. *PK lanan kişi PK yapanı şikayet ettiği takdirde, kişi gerekiyorsa ilk olarak uyarı alacak, aynı hareketi tekrarladığı takdirde de hesap kapatma cezası alacaktır. Kimlik hırsızlığı Bir rappelz topluluk takımı çalışanın veya bir oyuncunun kimliğini bir avantaj sağlamak için çalmayı kapsar. Aşağıda Oyun Efendisi olarak değerlendirilmesi gereken isimler: - [GM]Xyriantos - [GM]Raxiyaan - [GM]Qwelessia Sahte raporlar Oyun Efendilerinden bir avantaj elde etmek için veya bir olaya alakasız bir oyuncuyu karıştırmak için gönderilen sahte raporları kapsar. Cezası GM lerinizin insiyatifine kalmıştır. Alan düzen bozukluğu Bir NPC ye erişimi engellemekten, bir animasyonu veya sohbeti bozmaya kadar uzanan davranışları kapsar. Bu tür bir davranış sergileyen bir oyuncu - ikaz edilecektir; - bir süreliğine sohbet kanallarından men edilecektir; - geçici veya temelli olarak oyundan men edilecektir.

28 Rappelz dünyasında takas gerçekleştirebileceğiniz bir sürü oyuncu ile karşılaşacaksınız: savaşçılar, bilgeler, tüccarlar, vs Ancak dikkatli olun her savaşçının arkasında sizi ceplerinizi boşaltmaya tereddüt etmeyecek bir hırsız bulanabilir. Bir sahtekârlığa kurban gittiyseniz Oyun Efendilerine e-posta vasıtasıyla bu adrese rapor yollamanızı tavsiye ediyoruz ki onlar ne olduğu hakkında bir araştırma gerçekleştirebilsinler. Sahtekârlık nedir? Sahtekârlık bir yanıltma kullanarak bir oyuncunun varlığını çalmaktır. Bir sahtekârlığa uğradım ne yapmalıyım? Bu durumda sizleri gpotato ID'niz ile sitemize girş yaparak Bildirim oluşturmaya davet ediyoruz. Takım raporunuzu değerlendirip sonrasında bir araştırma başlatacaktır. Bir sahtekârlık meydana geldiği günden itibaren onu bildirmek için en fazla 7 GÜNE sahipsiniz, bu süre geçtikten sonra maalesef Oyun Efendileri sizlere destek vermeyecek durumda olacaklar. Eşyamı geri alabilecek miyim? gpotato Takımı size kaybınızı iade edebilmek için elinden geleni yapacaktır ancak 100% bir garantisi yok. Bir sahtekârlık iadesi 0% dan 100% bulabilir: 0% : hiç bir iade mümkün değildir; 100% : kayıplarınızın tamamı size iade edilecektir; 1% den 99% : "en iyi çaba" iade türüdür, sahtekârlık sonrası olaya karışmış oyuncunun üzerinde bulunan eşyalar iade edilir. En iyi çaba örneği : Dolandırıcının elinde olan eşyayı mağdur olan oyuncuya iade etmek. Dolandırıcı cezalandırılacak mı? Tabiki gereken cezai işlem uygulanacaktır. (Dolandırıcılığın boyutuna göre süresiz veya süreli hesap kapatımı) Arkadaşlarımdan beri dolandırıldı bir şey yapmak için ne bekliyorsunuz? Oyun Efendileri size üçüncü bir kişinin hesabı hakkında herhangi bir bilgi veremez. Dolayısıyla sizin yapabileceğiniz tek şey arkadaşınızı e-posta vasıtasıyla Oyun Efendileriyle temasa geçmeye itmek. Tekrar bir sahtekârlık kurbanı oldum ne yapabilirim? Bir sahtekârlık soruşturmasının uzun bir zaman aldığını bilmeniz gerekir. Eşyalarınıza çok dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz çünkü Oyun Efendilerinin sizlere her zaman eşyanızı iade etme imkanı olmayacaktır. Ancak ilgili oyuncu hakkında gerekli önlemlerin alınabilmesi için sizi takımımızla iletişim kurmaya davet ediyoruz. Hesap ile eşyalarınızın güvenliği için birkaç tavsiye: - Takası gerçekleştireceğiniz kişi hakkında diğer oyunculardan görüşlerini istemeye üşenmeyin - Acele etmeyin, bu oyunda keyif almak için bulunuyorsunuz gerçek hayatta yaşadığınız baskıyı oyunda da yaşamak için değil - Herkese çabucak güvenmeyin. Güvenin kazanılması lazım. - bir oyuncunun size nedensiz yere hediye edebileceği değerli bir eşyayı kabul etmeyin - gpotato takımının bir üyesi sizden hiçbir zaman bağlantı bilgilerinizi istemeyecektir, dolayısıyla etraftaki oyuncuları onları vermeyin - bir yaratık yetiştirmek istiyorsanız Yaratıklar forumunda bulunan terbiyeciler listesine göz atmayı ihmal etmeyin

29 - oyunda herhangi bir takas gerçekleştirdiğinizde ekran görüntüleri almayı ihmal etmeyin, sorunlarda Oyun Efendilerinin işlerini oldukça kolaylaştırıyor (Aksi halde iddia ettiğiniz olayı ispat etmekte yetersiz kalmış olacaksınız) Ayrıca serverlar arası her türlü takas takımımız tarafından geçersiz sayılmaktadır ve bu durumlarda hiçbir iade söz konusu değildir. Oyunun para birimi ile eşya içermeye takaslar (hesap, gpotato, gerçek para ) geçersiz sayılmaktadır. Rappelz hoş sağlıklı bir ortam muhafaza etmek istediğimiz bir MMORPG olduğunu akıllarınızdan çıkarmayınız, gerçek hayatta olabildiğince yakın olması istenilen bir ortam. Dolayısıyla sizleri sağlıklı pişman duymayacağınız iyice düşünülmüş kararlar almaya davet ediyoruz. Ayrıca hesap güvenliğinizden sadece ve sadece sizin sorumlu olduğunuzu unutmayınız. Aksi halde yukarıda belirtilmiş ters davranışlarda bulunan oyuncular - geçici veya temelli olarak oyundan men edileceklerdir. gpotato mülkü (hesap, karakter, eşya, rupi) mağaza dışında gerçek paraya (paysafe karlarıyla oyun harici her türlü para birimi) karşılığında satıp/alan veya yapmayı teklif her oyuncu oyun, forumlar ve web sitesinden süresizce men edilecektir. Kullanım şartlarında da belirtildiği gibi bir hesabın içeriğinin başka bir kişiye doğru transferinin önüne geçilemez. Dolayısıyla hesap, karakter veya eşya alıp/satımı ne şekilde olursa olsun yasaktır ve cezalandırılacaktır. Hesabın sahibi bu hesaba doğru veya üzerinde gerçekleştirilen bütün işlemlerden sorumludur. Hesap paylaşımı durumunda kişinin gpotato takımı tarafından destek alma hakkı da kaybolabilir. E-pin Satımı: Oyun içi E-pin satımı yaşanan sahtelarlıkların önüne geçmek adına yasaklanmıştır. Bu konu hakkında gelecek şikâyetlerde dolandırıcılar süresiz ban alacağı gibi, rupi veya eşya kaybeden oyunculara hiç bir iade yapılmayacaktır. Dolandırmadan epin satışı yapan oyuncular ilk seferinde uyarılacaklardır, ikinci sefer ise hesap kapatılması söz konusu olacaktır. Arkadaş Davet Sistemi: Arkadaş davet sistemini su istimal eden hesaplar tespit edildikleri takdirde, süreli, süresiz hesap kapatma ve/veya elde etmiş oldukları gpotato'ların silinmesi cezasına çarptırılacaklardır. NOT : (GM) Oyun Efendileri sizden hiçbir zaman şifrenizi istemeyeceklerdir. Bu tarz davranışlarda bulunan oyuncular - ikaz edilecekler veya da - geçici veya temelli olarak oyundan men edilecekledir.

30 **Hesap devri (gerçek para, oyun parası, oyun eşyası yada gpotato karşılığında) her şekilde yasaktır ve cezası süresiz oyundan ve forumlardan mendir.

31 Kısaltmalar Her oyunda olduğu gibi, Rappelz de de kısaltmalar var. Sıralayalım; Oyun Dışı: 1-Npc: Non-Playable Character, oyun tarafından yönetilen, senaryoda yer etmiş karakterler. 2-Afk: Away From Keyboard, bilgisayar başında değilim kısaltması. 3-SS: Ekranın görüntüsünü çekme anlamında bir kısaltma. 4-GM: Game Master, oyunun yöneticilerine verilen genel lakab. 5-Skill: Büyü veya çeşitli bonusları kapsayan sihirlerinize denir. Kullanımı için MP gerekir. 6-Stat: İstatistik puanlarınıza denir. (Güç-Zeka-Savunma vb.) 7-HP: Health Points. Can puanlarınızın kısaltması. 8-MP: Mana Points. Sihir gücünüzün kısaltması. 9-PK: Player Killer ın kısaltması. Bu mod u açtığınızda önünüze çıkan dost-düşman herkeze saldırabilirsiniz. 8-Farm: Tek başınıza, az exp kazanarak fakat seri bir şekilde mob keserek kasmak. 9-Mob: Yok ettiğimiz yaratıklara verilen genel ad. Monsters Of Bashing. 10-Pet: Yanımızdan gelen, bize tüm savaşlarımızda ortak olan, en yakın dostumuza verdiğimiz kısa ad. Oyun İçi: ET: Enerji Tasarrufçusu nun kısaltması. Evo: Evolution ın kısaltması. Evrim anlamına gelir. Tame: Herhangi bir boş pet i doldurma işlemine verilen kısa ad. GP: Gpotato nun kısaltmasıdır. Oyun içi özel eşyalar alabileceğiniz para birimidir. CP: Cesaret Puanı nın kısaltması. Skill lerimizi geliştirmekte kullanıyoruz. SSev: Sınıf Seviye sinin kısaltmasıdır.

32 Sık Sorulan Sorular (SSS) Soru 1: Pet e nasıl + basılır? Cevap 1: Arkadaşlar pet e siz + basmazsınız. Pet 50 level olduğu zaman 2. Evrim e dönüşebiliyor. Fakat siz 50. Level da dönüştürmeyip, 60. Level da dönüştürürseniz her level da 60 a kadar 1 adet + kazanıyor. (Örn: evo 1.) 60 yapınca +10 olacak petiniz. O zaman evo 2 geçirebilirsiniz petinizi. Her bir + petinize extra 1 skill puanı kazandırır. + ların amacı budur. Soru 2: Güzel binekleri nerelerden bulabilirim? Cevap 2: Güzel binekler derken, Ornito dışını kast ediyorsunuz. Saklı Köy de güzel binekler var. Lydyan dan Orix e. Fakat Saklı Köy e giriş bileti GP ile alınmakta. GP ile aldığınız, size özel bineklerde bulunmakta. Soru 3: Karakterim çok yavaşladı. Neden? Cevap 3: Çantanızda ki ağırlık %75 i geçtiyse, %50 yavaşlarsınız. Ağırlığınızı düşürün.

Mağaza Kullanım Rehberi

Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi İçindekiler Mağaza nedir? Mağazaya nasıl ulaşılır? Mağaza genel açıklaması. Mağaza eşyaları nelerdir? Gp alımında yaşanan sıkıntılar da ne yapılmalıdır?

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz mmorpg oyunumuzun en yüksek seviyeli canavarlara ve boss una sahip olan

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız.

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız. Sizlere oyunun ilk seri görevleri olan Kırmızı Çiftlik ve Muhteşem Cadı görevlerini anlatacağım. Umarım bu rehber size görevleri daha kolay yapmanızda yardımcı olur. Başlarken: Kesmemiz gereken yaratıklar,

Detaylı

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir?

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? İÇİNDEKİLER Giriş MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? Rappelz deki Coğrafik Bölgeler Irklar ve Sınıflar Seviye Alma Petler ve Genel Özellikleri Evcilleştirme

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi 1 İçindekiler Kara Pençe Mağarası Zindanına Nasıl Gidilir?... 1 Kara Pençe Mağarası Nasıl Bir Yer?... 2 Kara Pençe Mağarasına Kimler Gitmeli?... 3 Kara Pençe Mağarasının Boss u Hangisi?... 4 Kara Pençe

Detaylı

Kristal Vadi Zindan Rehberi

Kristal Vadi Zindan Rehberi İçindekiler Zindan Nedir?... 2 Kristal Vadi Zindanlarına Nasıl Gidilir?... 3 Kristal Vadi Zindanlarına Kimler Gitmeli?... 3 Kristal Vadi Zindanlarında Hangi Boss lar Vardır?... 4 Kristal Vadi Zindanlarına

Detaylı

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix)

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix) İçindekiler İçindekiler...1 Giriş...3 Oyunda Fare Kontrolü...4 Oyunda Klavye Kontrolü...4 Irklar ve Sınıflar, Sınıf Seviyesi (SSev) ve CP...5 Zırhlar ve Diğer Eşyalar...15 Silahlar...15 Silah ve Zırhların

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Mehtap Tapınağı Zindan Rehberi Giriş: İyi oyunlar Rappelz oyuncuları. Karşınıza Mehtap Tapınağı ile ilgili birçok yararlı bilginin yer aldığı zindan rehberiyle bulunmaktayım. Eksikleri olabilir fakat birçok

Detaylı

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven ÖNEMLİ Kırmızı çiftlik görevlerini (1'den 11'e kadar) yapabilmeniz için 50 lvl veya üzeri bir karakter, cadı fanatikleri ve diğer cadı görevlerini (11'den 29'a kadar) yapabilmeniz için 70 lvl veya üzeri

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım.

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Ahmet SOYARSLAN biltek.info İnternet ve BİT Kullanım Kuralları İNTERNET İnternetin artık

Detaylı

Uzem Öğrenci Girişi. Şekil 1

Uzem Öğrenci Girişi. Şekil 1 Uzem Öğrenci Girişi Sisteme öğrenci olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra bizi ilk resimdeki gibi bir ekran karşılıyor.

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI GEREKSİNİMLER VE KURULUM YARDIMI GİRİŞ Facebook, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir,

Detaylı

RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle.

RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle. RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle. Bölüm-1 İÇİNDEKİLER Bölüm-2 Rappelz nedir? Nasıl kayıt

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

Merhaba değerli Dostlar;

Merhaba değerli Dostlar; Merhaba değerli Dostlar; Eğitim Merkezi nin forumunun nasıl kullanıldığını bu belgede öğrenebileceksiniz. Eğer bugüne kadar hiçbir forum kullanmadıysanız merak etmeyin; forumu kullanmak çok kolay. İlerleyen

Detaylı

SUPERNOVA BOY OYUN TASARIM BELGESİ MURAT DALKILIÇ

SUPERNOVA BOY OYUN TASARIM BELGESİ MURAT DALKILIÇ SUPERNOVA BOY OYUN TASARIM BELGESİ MURAT DALKILIÇ İÇİNDEKİLER 1. Oyun Hakkında Genel Bilgi...3 1.1 Oyunun Türü...3 1.2 Oyunun Konusu...3 1.3 Hedef Kitle...3 1.4 Hedef Platform...3 2. Oyun Mekanikleri...4

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Etik Nedir? Adem Fırat Etik: Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü,

Detaylı

Adım 1) Photoshop ekranının üst bölümünde bulunan Window seçeneğinden Animation u seçiyoruz. Ve alt kısımda uzun bir kutucuk açıldığını göreceksiniz.

Adım 1) Photoshop ekranının üst bölümünde bulunan Window seçeneğinden Animation u seçiyoruz. Ve alt kısımda uzun bir kutucuk açıldığını göreceksiniz. Photoshop ta Gif oluşturmak aslında çok kolaydır. İşin en zor kısmı ne gibi görseller kullanacağımıza, içindeki hangi nesneleri hareketli hale getireceğimize karar vermektir. Bu kısmı sizin yaratıcılığınıza

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU WEB SİTESİ YÖNETİM REHBERİ Bilindiği üzere Kurumumuzun Web Sitesi www.tkhk.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Web Sitemiz; Alt Alan, Orta Alan, Manşet Haberleri ve Duyurular

Detaylı

ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI. 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın.

ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI. 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın. ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın. beta.wavesplatform.com cüzdan erişimi Sisteme daha önceden giriş yaptığınız adresler burada

Detaylı

Öğrenci E Posta Açma Sistemi ve Kullanma Dokümanı

Öğrenci E Posta Açma Sistemi ve Kullanma Dokümanı Öğrenci E Posta Açma Sistemi ve Kullanma Dokümanı 1-) İlk olarak aşağıdaki görselde belirtilen http://mailaktivasyon.harran.edu.tr/ linkine giriş yapıyoruz. 2-)Bu adımda ise Öğrenci e posta açma sisteminde

Detaylı

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi http://rappelzonline.net/ Katkılarıyla Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi ĐÇĐNDEKĐLER: Giriş Kırmızı Peri nin Ana Özellikleri Kırmızı Peri nin Takabileceği Silahlar ve Zırhlar Kırmızı Peri nin Silah

Detaylı

SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU

SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU SAĞLIK TAKİP OTOMASYONU ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - Sağlık ve yardım Takip

Detaylı

T E M E L B Ü Y Ü M E İ

T E M E L B Ü Y Ü M E İ T E M E L B Ü Y Ü M E İ ş S i m ü l a s y o n u O y u n u K U L L A N I M K I L A V U Z U İşleyiş ve Amaçlar Temel Büyüme (Yapay Zeka) İş Simülasyonu oyununun işleyişini ve başarılı olmak için dikkat etmemiz

Detaylı

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ 2011 HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX İçindekiler İçindekiler 1 Giriş..2 Görevin alt yapısını hazırlayan hikaye nedir? Görev dizisi bize oyunda hangi gerçekleri

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011 2011 Efsanevi Petler Hıdır 24.06.2011 Sayfa 2 Efsanevi PETLER Adları neden efsanevidir tahmin etmek zor değil. Onlar Rappelzin En eski serverlarında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan ulaşılmazlar

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02

İÇEL OSGB ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ. www.icelosgb.com info@icelosgb.com Telefon 0324 327 08 01 Faks 0324 327 08 02 İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ SİSTEME GİRİŞ bölümünde, İÇEL OSGB OFİS SİSTEMİNE nasıl giriş yapabeleceğinizi öğrenebilirsiniz. Basit görünse bile, bazı püf noktaları yeni olabilir.

Detaylı

1. Lütfen Araştırın!

1. Lütfen Araştırın! GENEL BİLGİLER Bu dokümantasyonu meydana getirmekteki temel amacımız, belirsizlikleri asgari düzeye indirgemek ve bazı konularda düşünmenizi sağlamaktır. Birçoğunuzun ilk defa duyduğu bu hizmetlerle ilgili

Detaylı

Windows 2000 açılırken önce "Ctrl", "Alt" ve "Del" tuşlarına birlikte basarak login ekranını ekrana getiririz. Login ekranındaki değişiklikler

Windows 2000 açılırken önce Ctrl, Alt ve Del tuşlarına birlikte basarak login ekranını ekrana getiririz. Login ekranındaki değişiklikler Windows 2000 açılırken önce "Ctrl", "Alt" ve "Del" tuşlarına birlikte basarak login ekranını ekrana getiririz. Login ekranındaki değişiklikler Normalde bu ekran bize sadece kullanıcı adı ve şifresini soracaktır.

Detaylı

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 YETİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN 1.6. BİT Nİ KULLANIRKEN ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Ankara, 2014 ETİK ve SOSYAL DEĞERLER Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ www 1.6.1. İNTERNET ve BİT KULLANIM

Detaylı

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday Tıklayarak ilerleyiniz... bulma kuralları 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA 1 Web Sitesi Kuralları 1. Web Sitesi kurmak isteyen

Detaylı

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Merhabalar ZİNDAN NEDİR? Zindanlarda daha hızlı lvl ve parti sistemi sayasinde daha hızlı arkadaş edinebilirsiniz ayrıca zindan mobları exp cp oranları yüksektir örnek vermek gerekirse zindan içerisinde

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 ŞAHİN ADAM REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

İÇERİK. Rappelz: Cadı Görev Dizi Rehberi. Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son

İÇERİK. Rappelz: Cadı Görev Dizi Rehberi. Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son İÇERİK Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son Başlıklar gözünüze az olarak gözükmüş olabilir fakat bunlar sadece ana başlıklar. Sizi rehberin tamamını

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 8. Ticaret.31 Mısır Çarşısı..31 Açık Arttırma 34 Pazar Kurmak 36

İÇİNDEKİLER. 8. Ticaret.31 Mısır Çarşısı..31 Açık Arttırma 34 Pazar Kurmak 36 İÇİNDEKİLER 1. Önsöz..3 2. Hafif Bir Başlangıç 4 3. Oyuna Giriş ve Karakter Açma..5 4. Arabirim.10 5. Ne Nereden Alınır?...11 6. Sınıf Seçimi 15 7. Şehirler...17 Laksi.17 Katan.20 Ufuk..23 Rondo 26 8.

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Bu sunum dosyasını sadece www.mobrabus.com adresinden indirdiyseniz güncel ve doğru olarak kabul edin. Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Elbette Mo Brabus size hiçbir kesin gelirgarantisi veremez,

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler I.

Detaylı

"Periyodik olarak, benim sevk hediye verecek (Neobux benim bağlantı kullanmak katılmak insanlar.) 1 $ Ödülü Ben Paypal hesabınıza transfer olacak"

Periyodik olarak, benim sevk hediye verecek (Neobux benim bağlantı kullanmak katılmak insanlar.) 1 $ Ödülü Ben Paypal hesabınıza transfer olacak "Periyodik olarak, benim sevk hediye verecek (Neobux benim bağlantı kullanmak katılmak insanlar.) 1 $ Ödülü Ben Paypal hesabınıza transfer olacak" Bu kez ödül kullanıcı adı verilecektir: Kullanıcı Adı:

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

DİBBYS DE KUR ANKURSU AÇMA VE ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ. Süleyman UCER (22/11/2016)

DİBBYS DE KUR ANKURSU AÇMA VE ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ. Süleyman UCER (22/11/2016) DİBBYS DE KUR ANKURSU AÇMA VE ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ DİBBYS Sistemine kurs açma (Yaz Kursu, İhtiyaç Odaklı, 4-6 Yaş, Cami dersleri) ve kayıt işlemleri 4 aşamadan oluşmaktadır. 1- SİSTEME GİRİŞ 2- KURS

Detaylı

ATM Kullanım Kılavuzu

ATM Kullanım Kılavuzu ATM Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER ATM DEN PARA ÇEKME İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? ATM Uyarı Ekranı Nedir

Detaylı

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat RAPPELZ EL KASSIA 120. SEVİYE GÖREVLERİ Chygrynyskyy - Fenix 1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat Görevi veren NPC: Tüccar Ake [Rondo] Görev Hedefi: Paketi Kara Orman Muhafız Noktasında bulunan Muhafız

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Merhaba Sevgili Arkadaşlar Sevgili Genç Arkadaşlar, İnternetten yararlanmak sizin temel hakkınızdır. İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler

B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler B2B Sistemi Kullanımı Hakkında Bilgiler Merhabalar, Bu dökümandaavm/cadde mağazalarının sipariş oluşturup, ilgili bölge yöneticisinin onayından geçmesini ve ardından siparişin hazırlanarak sevk edilip,

Detaylı

ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ

ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİ ECZANEM PROGRAMI SAYIM İŞLEMLERİNİN NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA AŞAĞIDA SIRASIYLA YAPMANIZ GEREKENLER BELİRTİLMİŞTİR. 1 - BU İŞLEMLER ECZANEM PROGRAMININ KURULU OLDUĞU ANA

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. www.e-pdo.com

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. www.e-pdo.com DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ www.e-pdo.com Uygulama adresi: e-pdö web uygulamasını kullanabilmek için; En güncel Google Chrome web tarayıcısı, Mikrofon (Bas Konuş sisteminde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad ve Soyad E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Hesabına Kolay Erişmek İçin

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU

KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS, üniversitemize internet üzerinden Yüksek Lisans ve Doktora başvurularını yapabilmeniz için tasarlanmıştır. Başvuru dönemlerinde açılacak programlara yönelik başvurularınızı

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Hoş geldiniz. Twinspace Kılavuzu. Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hoş geldiniz Twinspace Kılavuzu Bu kılavuz, TwinSpace de yeni olan Öğretmen Yöneticiler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Sizlere: - TwinSpace inize erişme - Profilinizi düzenleme - Proje aktiviteleri

Detaylı

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi

Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Öğrenciler için Macmillan Practice Online rehberi Macmillan Practice Online İngilizce öğrenenler için hazırlanmış online alıştırma sitesidir. Buradan sizin yada okulunuzun seçtiği online derslerin tümüne

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

KIRMIZI PERİ REHBERİ

KIRMIZI PERİ REHBERİ 1 KIRMIZI PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz. 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum

E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz. 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum E-Posta Arşivi Kolay Kurulum ve Kullanım Kılavuz 3 Adımda Hızlı ve Pratik Kurulum 1.Adım http://www.natro.com/postaarsivi/ adresine giderek Natro E-posta arşivi hizmetini satın alıyoruz. Satın alma işlemini

Detaylı

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EYLÜL 2016 1 Bu kılavuzda yazılı bilgiler Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Bilgi İşlem Otomasyonu dahilinde kullanılan

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ. Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler;

DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ. Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler; DUYARRULMAN.COM KULLANIM REHBERİ Web sitemizi ziyaret eden değerli ziyaretçiler; Müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda web sitemizde yenilikler yaptık. Artık web sitemiz herkese açık değil, sadece

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR syf. 1 2015 Alia RİOR. Tüm hakları saklıdır. Bu ekitap, Alia RİOR (yazar) tarafından publitory.com da yaratılmış ve yazarın kendisi tarafından Creative Commons Attribution-NonCommercial- NoDerivs CC BY-NC-ND

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATINALMA TALEBİ NASIL YAPILIR

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATINALMA TALEBİ NASIL YAPILIR Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATINALMA TALEBİ NASIL YAPILIR İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada D.E.Ü. Otomasyonları bölümüne

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE FARKINDALIK WEB SİTESİ KULLANIM KILAVUZU

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE FARKINDALIK WEB SİTESİ KULLANIM KILAVUZU 1 BİLGİ GÜVENLİĞİ VE FARKINDALIK WEB SİTESİ KULLANIM KILAVUZU Günümüzde kurumlar ve bireylerin sahip olduğu en değerli varlıkları olan bilginin; gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik nitelikleri bakımından

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, http://ebys.ege.edu.tr/sayfası üzerinden

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

Bilişim Teknolojileri

Bilişim Teknolojileri Bilişim Teknolojileri Dünyada İnternet Kullanımı 2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var. Türkiye de

Detaylı