aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net"

Transkript

1 aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

2 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici A.Ş. Esentepe Mahallesi, Akademiyolu Sokak, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, A Blok, No: Z07 Serdivan / SAKARYA T: F: tto@sakarya.edu.tr Tanıtım sunumunun ardından AdapTTO Proje Destek Birimi Uzmanlarından Özlem ERYILMAZ, Cihan KILIÇ ve Uzman Yardımcısı Zeynep ŞAHİN Teknoloji Fakültesi son sınıf öğrencilerine TÜBİTAK 2209 A B Programlarına yönelik açıklamalarda bulunarak, son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerini proje kapsamında değerlendirmeleri konusunda bilgiler verildi. ADAPTTO TEKNOLOJI TRANSFER OFISI BILGILENDIRMELERINE HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR! 5 Kasım 2016 AdapTTO ve Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen, Teknoloji Fakültesi son sınıf öğrencilerine sırasıyla, Sakarya Teknokent, AdapTTO, AdapTTO Patent Birimi, Girişimcilik birimi ve Proje Destek Birimi konularında sunumlar yapıldı. Son olarak TÜBİTAK 2209 A-B Programlarına yönelik bilgilendirme gerçekleştirildi. Seminer, Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Bilal ÇİNİCİ nin Sakarya Teknokent ve AdapTTO genel sunumu ile başlayarak sırası ile AdapTTO Modül Koordinatörleri kendi birimlerinin neler yaptığı ile ilgili kısa sunumlar yaptılar. Seminerin bitiminde katılım gösteren öğrencilerin soruları yanıtlandı. Seminere katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür eder, proje başvurularında başarılar dileriz. SAKARYA ÜNIVERSITESI ADAPTTO TEKNOLOJI TRANSFER OFISI SAÜ AKADEMISYENLERI İLE BULUŞMAYA DEVAM EDIYOR! 28 Ekim 2016 SAÜ Personel Yemekhanesinde stand açarak akademisyenlerimizle buluşan AdapTTO Teknoloji Transfer Ofisi uzmanları, AdapTTO nun akademisyenlere yönelik faaliyetlerini anlatarak çay ikramında bulundu.

3 Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin ENGİN in açılış konuşmalarının ardından, Türk Patent Enstitüsü Patent Uzmanı Onur ERÇAKIR ın, katılımcıları fikri ve sınai hakların önemi ve ülkemizdeki yasal süreçleri konusunda temel seviyede bilgilendirmek amaçlı verdiği eğitimde; Sınai mülkiyet hakları ve önemi, Patent verilebilirlik şartları, Patent ve faydalı model, Patent başvurusu hazırlanması, Patent ve faydalı model işlem süreçleri, Uluslararası patent işlem süreçleri ve Patent veri tabanları ve veri tabanlarından araştırma yapmanın önemi konuları anlatıldı. Eğitimimize katılım gösteren tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. ADAPTTO DA SINAI MÜLKIYET HAKLARI EĞITIMI GERÇEKLEŞTIRILDI! 4 Kasım 2016 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Lisans Yöneticileri Derneği ve Türk Patent Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi Firmalarının Sınai Mülkiyet Hakları Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Etkinliğinin Artırılması Projesi nin ilk aşaması olan Modül 1: Sınai Mülkiyet Hakları: Temel Kavramlar ve Patent İşlem Süreçleri Sakarya Teknokent konferans salonunda gerçekleştirildi. ADAPTTO TEKNOLOJI TRANSFER OFISI ÇALIŞMA EKONOMISI ENDÜSTRI İLIŞKILERI BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCILERINE TÜBITAK 2209 A B PROJE YAZIM EĞITIMI VERDI! 4 Kasım Ekim 2016 tarihinde Sakarya Teknokent Konferans salonunda, AdapTTO Akademik Danışma Kurulu Üyesi Sayın Doç. Dr. Mustafa Çağlar ÖZDEMİR, Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü son sınıf öğrencilerine TÜBİTAK 2209 A B Programları kapsamında eğitim düzenlemiştir. Eğitimde, proje konularını belirleyen öğrenciler grup olarak fikirlerini danışman hocaları ve AdapTTO uzmanları ile paylaşmışlardır. Eğitimimize katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

4 ADAPTTO DA ARAŞTIRMALARDA ADAPTTO TEKNOLOJI TRANSFER OFISI PROJE DESTEK BIRIMI BILGILENDIRMELERINE HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR! 30 Ekim 2016 ADAPTTO İLE KEIRETSU FORUM TÜRKIYE İŞ BIRLIĞI GÖRÜŞMELERINI GERÇEKLEŞTIRDI! 30 Ekim 2016 AdapTTO, Sakarya Üniversitesi girişimcilik ekosisteminde bulunan girişimlere fon desteği sağlamak amacıyla melek yatırımcı ağları ile görüşmelerde bulunmaktadır. Bu kapsamda Keiretsu Forum Türkiye ile görüşme yapılmıştır. Keiretsu Forum şimdiye kadar 600 ü aşkın girişimci şirkete $650 milyon üzerinde yatırım gerçekleştirmiştir. İkili işbirliği için yapılan bu görüşmeye Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimi Koordinatörü İlhan ÖZSOY, Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi Koordinatörü Aykut ULGAR, Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi Uzman Yardımcısı Mahmut Nedim AYRANCI katılmıştır. Yapılan bu görüşmede AdapTTO ve Sakarya nın jeopolitik konumdan ötürü iş birliği yapmaya karar verilmiştir. Bu işbirliği ile Sakarya ve Sakarya Üniversitesi ndeki girişimcilik ekosistemine destek sağlanması hedeflenmektedir. Keiretsu Forum, Randy Williams tarafından 2000 yılında San Francisco da kurulan bir melek yatırımcı ağıdır. Nitelikli Yatırım Fırsatı Yaratan Kapsamlı Ortaklık sloganıyla kurulan Keiretsu Forum, üç kıtada 41 şubesi ve ün üzerinde akredite lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük, organize melek yatırımcı ağıdır. Sakarya Teknokent Konferans salonunda, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine TÜBİTAK 2209 A B Programlarına yönelik bilgilendirme semineri yapıldı. AdapTTO Proje Destek Birimi Uzmanı Özlem ERYILMAZ ın anlatımlarıyla başlayan seminerde, Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Yusuf GENÇ, Proje Başlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerini proje kapsamında değerlendirmeleri konusunda bilgiler verdi. Seminerin bitiminde katılım gösteren öğrencilerin soruları yanıtlandı. Seminere katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür eder, proje başvurularında başarılar dileriz.

5 ADAPTTO TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR! 27 Ekim 2016 Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Finansal Ekonometri Bölümleri öğrencilerine yönelik TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projeleri Bilgilendirme Semineri düzenlendi. SAKARYA TEKNOKENT 5. ÖZEL SEKTÖR AR-GE MERKEZLERI ZIRVESINDE! 30 Ekim 2016 AdapTTO Akademik Danışma Kurulu Üyesi Sayın Doç. Dr. Mustafa Çağlar Özdemir tarafından Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri öğrencilerine Proje Konusu Belirleme Semineri düzenlenmiştir. AdapTTO uzmanları ve tarafından lisans son sınıf öğrencilerinin soruları cevaplandırılmış ve örnek proje çalışmaları paylaştırılmıştır Eylül tarihleri arasında Ankara da 5. si gerçekleştirilen ve 100 ün üzerinde TTO ların katılım sağladığı Ar-Ge Merkezleri Zirvesi nde, Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Bilal ÇİNİCİ, Marka Patent Vekili ve Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimi Koordinatörü İlhan ÖZSOY ve Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı İbrahim Halil BAYDİLEK katılım göstererek Sakarya Teknokent i temsil ettiler. Zirvenin 1. Günü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ödül töreni ile başlanarak, Congresium da Ar-Ge merkezlerinin stand ziyaretleri, ülkemizde Ar-Ge faaliyetleri ve mevzuatları ile alakalı Doç Dr. İlker Murat AR ın başkanlığında bir oturum gerçekleştirildi. Gün sonunda tekrar stand ziyaretleri yapılarak, Ar-Ge merkezlerinin faaliyetleri incelendi. Zirvenin 2. Gününde, Patent değerleme konusunda Bilim Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ilgili uzmanlarca bir panel gerçekleştirildi. Ardından Ar-Ge merkezleri temsilcileriyle daha etkili iletişim sağlamak adına katılım gösteren firmalar ile görüşülüp, sinerji toplantıları gerçekleştirildi.

6 ADAPTTO TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MODÜL KOORDİNATÖRLERİ VE UZMANLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYEN ZİYARETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR! 5 Ekim 2016 Birimi koordinatörleri, Sakarya Teknokent ve AdapTTO Teknoloji Transfer Ofisi nin sunmuş olduğu hizmetler konusunda ve yapılan çalışmalar ile ilgili SAÜ Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenlerini bilgilendirdi. Toplantı sonunda akademisyenlerin AdapTTO uzmanları tarafından soruları cevaplandırıldı. Etkinliğimize katılım gösteren tüm akademisyenlerimize teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz. ADAPTTO DA UYGULAMALI PATENT EĞİTİMİNİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ! 24, 25 Kasım 2016 İlgili tarihlerde ve saat 09:00-18:00 arasında iki gün süren ve yoğun ilgi gören eğitimimiz başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Eğitimin ilk günü, Genel Müdür Yardımcımız Bilal ÇİNİCİ nin açılış konuşmasının ardından tecrübe paylaşımını yaptığı Yaşayan Patentler ve Patentin Ar-Ge Ekosistemindeki Yeri ve Önemi sunumları ile başladı. Ardından Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Bilal ÇİNİCİ nin bilgilendirmesi ile başlayan toplantıda, Tanıtım, Farkındalık, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi, Proje Destek Birimi, Üniversite Sanayi İşbirliği Birimi, Fikri Mülkiyet Birimi ve Şirketleşme ve Girişimcilik

7 Birimi Koordinatörü ve Patent Vekili İlhan ÖZSOY un Patentlenebilirlik Kriterleri, Patent ve Faydalı Model Arasındaki Farklar, Patent Araştırması Nedir, Neden Yapılmalıdır ve Nasıl Yapılmalıdır? ve En Çok Kullanılan Patent Veri Tabanları Nelerdir konularında uygulamalı olarak sunumlarını gerçekleştirmiştir. Sunumların ardından katılımcıların soruları yanıtlanmıştır. Eğitimin ikinci gününde Soylu Patent Kurucu Ortağı Ekrem SOYLU tarafından Patent Başvuru Dokümanları, Örnek Doküman İnceleme ve Araştırma ve İnceleme Raporu Değerlendirmesi konularında örnek vakalar üzerinden uygulamalı olarak sunumlarını gerçekleştirmiştir. Gün sonunda katılımcıların soruları yanıtlanmıştır. Eğitime gelen tüm katılımcılara ve değerli eğitmenlere teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. ADAPTTO DA TÜBİTAK 1001 BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI HAZIRLIK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ! 24 Kasım 2016 AdapTTO Proje Destek Birimi tarafından 24 Kasım 2016 tarihinde iki oturum şeklinde düzenlenen çalıştayda 1001 proje yazım hazırlığı içerisinde bulunan araştırmacıların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Doç. Dr. Ayla EREN ÖZDEMİR ve AdapTTO Proje Destek Birimi Uzmanı Özlem ERYILMAZ katılımcıların sorularını cevaplayarak tecrübe paylaşımında bulunmuşlardır. Çalıştay programında; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerde Ar-Ge Çalışmaları Arge Türleri: Temel Araştırma/ Uygulamalı Araştırma/ Deneysel Uygulama 1001 Proje Önerisi Bölümleri 1001 Projesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar TÜBİTAK ARDEB'e Sunulan Proje Önerilerinin Değerlendirilmesi Konularında sunumlar yapılarak araştırmacılar bilgilendirilmişlerdir. Çalıştaya katlım sağlayan tüm araştırmacılarımıza proje başvurularında başarılar dileriz. Çalıştay programında AdapTTO Akademik Danışma Kurulu akademisyenlerinden Prof. Dr. Adnan DERDİYOK, Prof. Dr. Kenan GENEL, Yrd.

8 Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici A.Ş. Esentepe Mahallesi, Akademiyolu Sokak, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, A Blok, No: Z07 Serdivan / SAKARYA T: F: tto@sakarya.edu.tr

eylül 2016 / 1. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

eylül 2016 / 1. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net eylül 2016 / 1. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar 1. [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net

ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net ekim 2017 / 7. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net 7. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu [Tasarım] Murat Tamcı Bilal Altun Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

şubat 2017 / 3. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

şubat 2017 / 3. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net şubat 2017 / 3. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 3. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR 24.12.2015 1 24 Aralık 2015 tarihinde Tübitak Ardeb 3001 programına proje yazmak isteyen sanayici, projeyi Tübitak'a göndermeden önce Akademik kuruluna

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Destek Sistemimizde Ticarileşme Boyutu Yetersiz %98 nin temel araştırmaya aktarıyoruz; % 2 transfere aktarıyoruz 7,5 Milyar TL (%98) * 131 milyon TL (%2)

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ Bire Bir Görüşmeler Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bugüne kadar 28 araştırmacı ve akademisyen ile yüzyüze proje fikirleri,

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ

KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ KASIM E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:11 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA MARKANI BAŞTAN YARAT EĞİTİMİ N11.com un Kurucu Müdürü Ömürden Sezgin, Samsun Teknopark Konferans Salonu nda Markanı Baştan Yarat-Stratejik Pazarlama

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 11 1 4 EKİM 2016 Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme Sunumu 2016 4 EKİM 2016 Kariyer Planlama ve İç Girişimcilik Semineri Key Of Change

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

e-bülten GENÇ PUPA MARKA ÇALIŞTAYI Kardeş TTO protokolü ENEFM 2015 ve 14 Ekim 2015 22 Ekim 2015 INTERM 2015 Kongreleri

e-bülten GENÇ PUPA MARKA ÇALIŞTAYI Kardeş TTO protokolü ENEFM 2015 ve 14 Ekim 2015 22 Ekim 2015 INTERM 2015 Kongreleri e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EKİM SAYI 2 GENÇ PUPA MARKA ÇALIŞTAYI Kardeş TTO protokolü ENEFM 2015 ve 14 Ekim 2015 22 Ekim 2015 INTERM 2015 Kongreleri 19-23 Ekim 2015 1 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net www.adaptto.net iletisim@adaptto.net Teknoloji Transferi Nedir? Teknoloji Transferi kavramı bir kurum tarafından geliştirilen yeni bir teknolojinin, buna ihtiyaç duyan kurum(lar)a başarılı bir şekilde

Detaylı

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 12 1 1 KASIM 2016 KOSGEB Kocaeli OSB Müdürü Hakan DEMİRCİ den Dinliyoruz Girişimcilik Destek Programı, Ar-ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek

Detaylı

Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret. Baybars ALTUNTAŞ ile Girişimcilik Gününe Katılım Gösterdik

Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret. Baybars ALTUNTAŞ ile Girişimcilik Gününe Katılım Gösterdik Gaziantep Teknopark tan Erciyes Teknoparka Ziyaret 30.11.2015 1 Gaziantep Üniversitesinden Gıda, Makine, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde görev yapan akademisyenler Gaziantep Teknoloji

Detaylı

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ PROJE VE İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 2006 yılında kurulmuş olan PİGEM; teknoloji transferi, girişimciliği destekleme ve inovasyona yönelik diğer

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

mayıs 2017 / 5. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net

mayıs 2017 / 5. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net mayıs 2017 / 5. sayı / üç ayda bir yayınlanır / adaptto.net 5. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Bilal Altun Sakarya Üniversitesi Teknoloji

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 ISIF 18 de OMÜ-TTO rüzgârı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin (OMÜ-TTO), 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı nda (ISIF 18) 1 altın 1 gümüş 3

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜZCE-9 MAYIS 2013 KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı

YENİLİK SÜRECİ YÖNETİMİ ve AR-GE YARDIMLARI BAŞVURUSU HAZIRLAMA ÇALIŞTAYI

YENİLİK SÜRECİ YÖNETİMİ ve AR-GE YARDIMLARI BAŞVURUSU HAZIRLAMA ÇALIŞTAYI YENİLİK SÜRECİ YÖNETİMİ ve AR-GE YARDIMLARI BAŞVURUSU HAZIRLAMA ÇALIŞTAYI ÖZET: Ar-Ge faaliyetleri, risk içeren, pahalı bir süreçtir. Çalıştay Ar-Ge projelerinin finansmanında Ar-Ge destek programlarından

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

Misyon. Vizyon.

Misyon. Vizyon. nlanır üç ayda bir yayı / 10. sayı / Haziran 2018 / Adaptto.net İmtiyaz Sahibi Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı İcra Direktörü Prof. Dr. Şakir GÖRMÜŞ Sakarya Teknokent Genel

Detaylı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Kom. Sekreteri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Değişen

Detaylı

100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ

100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ 100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK İKİNCİ TEKNOPARKI ŞİRKET SAYISI: 120 AR-GE ELEMANI SAYISI: 2000

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9

GENÇ PUPA. e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 GENÇ PUPA e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEMMUZ / AĞUSTOS SAYI 9 1 GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi Genç Pupa e-bülten 14 TEMMUZ 2016 19 TEMMUZ 2016 Uğur Metal Ldt. Şti. ye Teknoloji

Detaylı

TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI FORMU ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ FSMH EĞİTİMİ İSU GEZİSİ

TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI FORMU ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ FSMH EĞİTİMİ İSU GEZİSİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ HAZİRAN SAYI 8 TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI FORMU ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ FSMH EĞİTİMİ İSU GEZİSİ 1-4 HAZİRAN 2016 8 HAZİRAN 2016 20 HAZİRAN 2016 TÜRKİYE - UKRAYNA İŞ ADAMLARI 01FORUMU

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI 18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ ZİRVESİ 27 Nisan 2012 tarihinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ile işbirliği içinde Ankara

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Işık Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı

Misyon. Vizyon.

Misyon. Vizyon. Haziran 2018 / 10. sayı / üç ayda bir yayınlanır / www.adaptto.net nlanır üç ayda bir yayı / 10. sayı / Haziran 2018 / Adaptto.net İmtiyaz Sahibi Prof. Dr. Mehmet Ali YALÇIN Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 4 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

KTÜ. Teknoloji Transfer O si BÜLTEN KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK KASIM 2015 / SAYI 1

KTÜ. Teknoloji Transfer O si BÜLTEN KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK KASIM 2015 / SAYI 1 BÜLTEN KASIM 2015 / SAYI 1 KTÜ Teknoloji Transfer O si KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK 1.TÜBİTAK - BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM (BİGG) Değerli iş fikri sahipleri, TÜBİTAK 1512 Programı bu yıl isim ve içerik değişikliği

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, SANAYİ İLE ORTAK PROJE

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Ser?fikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi.

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi. İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos 4 Eylül 2015 İNOVASYONDA KADIN Girişimcilik ekosisteminde önemli bir adım olacak İnovasyonda Kadın

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Prof. Dr. Candeğer YILMAZ,... Ege Üniversitesi Rektörü EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini

Detaylı

Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi

Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Birimi Adaptto faaliyetleri hakkında farkındalık, tanıtım, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisini tercih edilen arayüz

Detaylı

e-bülten İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU GENÇ PUPA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3

e-bülten İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU GENÇ PUPA TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3 e-bülten TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KASIM SAYI 3 GENÇ PUPA İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU 1 İNOPAK KulübüMÜZ KurulDU TTO muz İNOPAK (İnovasyon ve Patent) Kulübü nü kurmuştur. -1 Kasım 2015 TÜBİTAK (SOBAG) Proje

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ, İNOVASYON ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BÜ-BİTTO) baskent.edu.tr

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ, İNOVASYON ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BÜ-BİTTO) baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLGİ, İNOVASYON ve TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (BÜ-BİTTO) baskent.edu.tr BİTTO, 01.07.2017 TARİHİNDE TÜBİTAK 1601 DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR baskent.edu.tr MODÜL 1 - Farkındalık,

Detaylı

Bilindiği gibi TÜBİTAK tarafından desteklenen Cumhuriyet Üniversitesi Akademik

Bilindiği gibi TÜBİTAK tarafından desteklenen Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Bilindiği gibi TÜBİTAK tarafından desteklenen Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Kadroları için TUBİTAK Tarafından Desteklenen Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projelerinde Farkındalık Yaratma ve Üretme/Kabul

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

Törende, ödül alan araştırmacılarımız:

Törende, ödül alan araştırmacılarımız: Başkent Üniversitesi nde Buluş Ödül Töreni Başkent Üniversitesi, bilimsel çalışmalara destek olmayı sürdürüyor. Başkent Üniversitesi Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ikincisi düzenlenen

Detaylı

Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI

Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon

Detaylı

MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1

MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1 MAYIS E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:5 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK EN İYİ ÜÇÜNCÜ Samsun Teknopark, başkentteki zirvede En İyi Gelişme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Kategorisi nde üçüncü olarak büyük

Detaylı

LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ

LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ LİSANSÜSTÜ VE LİSANS BİTİRME PROJELERİNİN DESTEKLENMESİ CMS JANT VE MAKİNA SAN. A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA

Detaylı

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Bilimsel Etkinliğini Gerçekleştirdi

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Bilimsel Etkinliğini Gerçekleştirdi Diş Hekimliği Fakültesi İlk Bilimsel Etkinliğini Gerçekleştirdi GÜNCELLEME 30.05.2015 00:00 Diş Hekimliği Fakültesinin organize ettiği; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) Araştırma

Detaylı

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARALIK SAYI 4 KOSGEB SEMİNERİ İNOVASYON HAFTASI STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 3-4-5 ARALIK 2015 9 ARALIK 2015 KOSGEB G r ş mc l k ve FSMH Destekler Sem 01.12.2015

Detaylı

Misyon. Vizyon.

Misyon. Vizyon. Aralık 2018 12. sayı nlanır üç ayda bir yayı / 10. sayı / Haziran 2018 / Adaptto.net İmtiyaz Sahibi Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı İcra Direktörü Prof. Dr. Şakir GÖRMÜŞ

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

Ön Görüşme. Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ

Ön Görüşme. Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ Ön Görüşme Değerli Akademik / İdari Personelimiz ve Öğrencilerimiz, Ülkemizde Ocak 2017 yılında 6769 No'lu Sınai Mülkiyet Kanun tasarısının yasalaşmasıyla

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2018 TÜBİTAK Destekleri 2 1995 2017 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 34.874 Proje Başvurusu Desteklenen 18.872 Proje 7,1 Milyar TL Destek* 12,7

Detaylı

ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı

ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı Teknokent Nedir? Teknokentler, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

ÖZETLE ODTÜ %30 su rekabetçi araştırma fonlarından en büyük döner sermaye geliri

ÖZETLE ODTÜ %30 su rekabetçi araştırma fonlarından en büyük döner sermaye geliri ÖZETLE ODTÜ Toplam bütçenin %30 su rekabetçi araştırma fonlarından Tıp hariç en büyük döner sermaye geliri: yıllık ~25 milyon AB ve TUBİTAK fonlarından en fazla destek alan üniversite Herhangi bir zamanda

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU

BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU HAZİRAN 2014 Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Başvuru Sayısı BÖLÜM 1: LİSANS BAŞVURULARI Başvuru Durumu Haziran 2014 İtibariyle Sistemdeki Toplam

Detaylı

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU EK-1: YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Unvanı, Adı ve Soyadı Bölüm/Anabilim Dalı :.. BAŞVURUDA YER ALAN YAYINLAR: Sıra No Başlık Dergi Adı, Cilt, Sayfa No., Yıl Yazar Sayısı Yazarlar (yayında yer aldığı

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MITTO TÜBİTAK 1601 Projesi Öncesi ve Sonrası Durum Değerlendirmesi Yapısal Değişim (Ofisten Merkez Statüsüne

Detaylı

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Araştırma temelli, katma değeri yüksek ürünlerle bilgi odaklı kalkınmaya destek ve ülke ekonomisinin daha rekabetçi bir ekonomi olarak dünya çapında yarışmasına katkı

Detaylı

Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi

Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi 06-08 Mart 205 Teknoloji Transfer Ofisi Güncelleme Tarihi : 02.2.204 Güncelleme No : 0. Sayfa : 5 İçindekiler. EĞİTİMİN AMACI... 2 2. KAPSAMI... 2 3. TARİH... 2 4. YER...

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine,

Detaylı

PATENT FARKINDALIK SEMİNERLERİ-2

PATENT FARKINDALIK SEMİNERLERİ-2 PATENT FARKINDALIK SEMİNERLERİ-2 «Temel Bilimler ve Mühendislik Alanındaki Buluşların Patentlenebilirliği» Esra YARDIMOĞLU, MSc. Patent Ofisi Koordinatörü, Patent Vekili esra.yardimoglu@hacettepe.edu.tr

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Hakları ve Türk Patent Enstitüsünün Rolü

Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Hakları ve Türk Patent Enstitüsünün Rolü Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Hakları ve Türk Patent Enstitüsünün Rolü Prof. Dr. Habip ASAN TPE Başkanı 9 Mayıs 2013 İçerik Sınai Mülkiyet Hakları İnovasyon, Teknoloji Transferi ve Sınai Mülkiyet

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2017_Antalya TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji

Detaylı

BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI

BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi T: 0312 204 6825 E: bks@hazine.gov.tr BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI

Detaylı

BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU

BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU MART 2014 Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Başvuru Sayısı BÖLÜM 1: LİSANS BAŞVURULARI Başvuru Durumu Mart 2014 İtibariyle Sistemdeki Toplam

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

Fikri Haklar Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri FERİDE ÖZDEMİR

Fikri Haklar Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri FERİDE ÖZDEMİR Fikri Haklar Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri FERİDE ÖZDEMİR 30.11.2017 Hizmet ve Faaliyetler Fikri Mülkiyet Bilincinin Yaygınlaşması Standart Bilgilendirme mesajları Bilgilendirme ve Üniversite Kaynaklı

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1-

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri -1-08.06.2017 -2- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri Aytülü Sert, MBA Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ticarileştirme Birim Yöneticisi ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Canberk Sayın

Detaylı

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarının iş sağlığı ve güvenliği açısından 2010 yılı performans değerlendirme toplantısı 21 Aralık 2010 tarihinde

Detaylı

Teknopark teknokent, bilim parkı, araştırma parkı, bilim şehri

Teknopark teknokent, bilim parkı, araştırma parkı, bilim şehri Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün Odaklı AR-GE Ticari Ürün Uygulamaları Üniversite Akademisyenler Öğrenciler Mezunlar Araştırma Merkezleri Laboratuarlar Teknopark teknokent, bilim

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS SAYI 7 UYGULANABİLİR İNOVASYON YARIŞMASI DEMODAY 16 BASIN LANSMANI GTÜ GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ 1 NİSAN 2016 15 NİSAN 2016 22-23 NİSAN 2016 Gebze Tekn k Ün vers tes (GTÜ) IEEE

Detaylı

UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP)

UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) Yükselen teknolojilere dayalı yeni girişimler yaratmak isteyen yaratıcı

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018 10. KALKINMA PLANI KTÜ STRATEJİK PLAN 10. Kalkınma Planında Yer Alan Politikalarla Örtüşen Hedef ve Faaliyetlerimiz Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme Yaşanabilir

Detaylı

Arı Çalıştayı (Vet-Arı)

Arı Çalıştayı (Vet-Arı) Arı Çalıştayı (Vet-Arı) 17-18 Ekim 2014 ANKARA Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen Arı

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA İLKE VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne

Detaylı