2008 Yılı Olağan Genel Kurulu na Hoşgeldiniz. 22 Mart 2009

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2008 Yılı Olağan Genel Kurulu na Hoşgeldiniz. 22 Mart 2009"

Transkript

1 2008 Yılı Olağan Genel Kurulu na Hoşgeldiniz 22 Mart 2009

2 Yönetim Kurulu Halim ÇUN 77 Başkan Av. Argun EĞMĐR 86 Başkan Yardımcısı Sevil ÖZCĐĞER Genel Sekreter Kemal MĐLANĐ 86 Sayman Av. Fehmi HASANOĞLU 76 Üye Av.Ufuk ÖZVARDAR 73 Üye Oğuz DURAKBAŞA 82 Üye

3 KURUMSAL ÇALIŞMALARIMIZ

4 Marka Kimliği Çalışması Logo Tasarımı, Logo Kullanım Kılavuzu Kurumsal Dokümantasyon (antetli kağıt, e-posta formatı, dijital imza) Tanıtım Materyalleri (Sunum dosyası, broşürler, e-bülten tasarımı, tebrik kartları,özel Gün Kartları) Web Sitesi Tasarımı ve güncel takibi E-bülten Kurumsal Đletişim Stratejileri Slogan Tespiti kalev misyon ve vizyonunun ifadesi Tanıtım metinlerinde ortak dil kullanımı Mezun ve mütevelliler ile düzenli ve sürekli iletişim

5 VĐZYONUMUZ Öğrencilerimizin; Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine ve çağdaş Türkiye idealine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, çağdaş, iyi eğitimli, gelişime açık, bilgiyi üreten ve kullanabilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak şartları oluşturmaktır. MĐSYONUMUZ Eğitim seviyesinin ve fiziki olanakların batı standartlarına çıkartılması, çağın gereklerine uygun teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip eden ve uygulayan nitelikli ve sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de desteklenen ve tamamlanan kaliteli bir eğitim hizmetinin sunulabilmesi için kaynaklar ve projeler yaratarak Kadıköy Anadolu Lisesi ndeki gençleri ve eğitim sürecini her anlamda ve her aşamada desteklemektir.

6 WEB SĐTEMĐZ Ziyaretçi Sayıları * 2254 * 20 Mart itibariyle

7 KALEV - KALĐD Diğer tüm köklü okullarda olduğu gibi, KALEV in mezunlar tarafından da desteklenmesi ve okuldaki eğitime yapılacak yatırımların ve hizmetlerin KALEV aracılığı ile yapılması gereğine inanıyoruz. Camianın mezunlara yönelik hizmetlerinin KALĐD; okula yönelik hizmetlerinin KALEV üzerinden yürütülmesi şeklinde bir görev bölümüyle; her iki kurumun da daha etkin ve amaca yönelik projeler üretmesi öngörülüyor. KALEV i mezunlarımızın okula bakan yüzü, öğrencilerimize sağlanacak desteğin, eğitime ve okula yapılacak yatırımların ve her türlü katkının koordinasyon merkezi ve etkin bir organizasyon olarak konumlandırmak istiyoruz. Bu iş birlikteliği sayesinde 5000 mezunumuza her ay 2 kez elektronik posta ile, üç aylık periyodlarla Kadıköy Maarif Dergisi ile ve broşürlerimizle ulaşıyor ve KALEV in bilinirliğini sağlıyoruz.

8 KALEV ĐN ĐDARĐ YAPISI VE YAPILANMASI Vakıf Merkezimiz Mayıs 2008 tarihinden bu yana Bahariye deki ofisimizde çalışmalarını sürdürmektedir. Ofis KALĐD ile ortak kullanılmakta; sinerji, kaynak tasarrufu ve eşgüdüm sağlanmaktadır. Vakıf Yönetim Kurulunun çalışmalarını daha etkin kılmak, iletişim ve faaliyetlerde koordinasyonu sağlamak ve alınan kararları uygulamak ve izlemek amacı ile Sn. Sibel KÜPELĐ Vakıf Genel Koordinatörü olarak atanmıştır. Kendisi 1981 yılı mezunu olup geçmiş dönemlerde KALĐD de Yönetim Kurullarında da görev yapmıştır. Aynı zamanda veli sıfatı da olan Genel Koordinatörümüz, Yönetim Kurulu çalışmalarının daha verimli, etkin ve organize şekilde yürütülmesini sağlayarak faaliyet ve projelerin gerçekleşmesinde, çalışma sisteminin yürümesinde önemli rol oynamaktadır.

9 MÜTEVELLĐLERĐMĐZLE ĐLETĐŞĐM Mevcut Mütevellilerimiz Kalev Mütevelliler Kurulu ndaki mevcut mütevellilerimize, e-bülten ve lerle projelerimiz ve çalışmalarımızla ilgili bilgi veriliyor ve düzenli olarak bilgileri güncellenerek iletişimin sürekliliği sağlanıyor. Yeni Mütevelli Kazandırılması Çalışmaları Öğrencilerimizi Türkiye'nin yarınlarında aydınlık yüzler olarak görmenin, Kadıköy Maarif geleneğini yaşatmanın ve geliştirmenin ön koşulu, bugün öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmekten onlara her anlamda destek olmaktan geçiyor. Hepimizin bildiği gibi devlet okullarında, kaynak yetersizliği ve yapısal sorunlar nedeniyle çeşitli güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Bugün devlet okulları öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek olanakları maalesef tam anlamıyla sunamıyorlar. Sivil toplum örgütlerinden yerel yönetimlere, velilerden öğrencilere ve bizim gibi camia kültürüne sahip okullarda özellikle mezunlara kadar hemen herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz. Gönüllü kuruluşların, özel sektörün ve mezunların, hayati önem taşıyan bu alanda devletin verimliliğini artıracak şekilde; destek olarak, örnekler yaratarak ve eksikleri tamamlayarak sorumluluğu paylaşmaları gerekli.

10 Gelenekleri olan köklü bir okulda eğitim görme onur ve ayrıcalığını yaşayan öğrencilerimize en iyiyi sunmak için KALEV olarak projelerimizle ve yarattığımız kaynaklarla kendilerine destek sağlamaya çalışıyoruz. Diğer tüm köklü okullarda olduğu gibi, KALEV in mezunlar tarafından özellikle desteklenmesi gereğine inanıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda verimli çalışmalar yapmak ve projeler üreterek kaynak sağlamak üzere, alanlarında belli noktalara gelmiş, başarılı, Kadıköy Maarif geleneğine inanan ve eğitime destek vermeye gönüllü mezunlarımızın katılımı ile yeni mütevelliler kazanmayı, daha etkin bir KALEV yaratmayı hedefliyoruz. Desteğiniz Fark Yaratacak sloganı ile yürüttüğümüz çalışma ile Geçen Genel Kurul da Yönetim Kurulumuza verilen yetki çerçevesinde, hazırlanan sunum dosyaları ile Vakfımıza kazandırmayı amaçladığımız mütevelli adaylarına mütevelli davet mektupları ve Vakıf Senedimiz gönderildi. Sonrasında aramalarla iletişim sağlandı. Kurumsal Kimlik çalışmalarımız tamamlandıktan sonra, Kasım ayında başlattığımız çalışma ile Vakfımızın 82 olan mütevelli sayısı 19 yeni mütevelli kazandırılarak 101 e yükseldi. Bu girişimi ve açılımı mezunların okullarına sahip çıkmalarının yeni ve güçlü bir göstergesi olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu sayının daha da artacağına inanıyoruz.

11 EĞĐTĐM ve ÖĞRETĐM FAALĐYETLERĐNE DESTEKLERĐMĐZ Mezunlarımızın okula bakan yüzü; kalev

12 Martı Bursları Kalev-Kalid ortak burs projesi Martı Bursları kapsamında öğrencilerimize desteğimiz devam ediyor. Martı Bursları Kalid in mezunlarımızdan sağladığı kaynağın, başvuruların Kalev-Kalid Yönetim Kurullarınca ortak değerlendirmesi sonucunda, gerektiğinde Kalev in kaynaklarıyla da birleştirilerek Kalev tarafından okul öğrencilerimize ulaştırılıyor. Eğitim Bursu (öğrencilerin eğitimlerine destek sağlanması için kullanılmaktadır) Sağlık Bursu (Revirin ihtiyaçlarının sağlanması için kullanılmaktadır) Kütüphane Bursu (Kütüphaneye yeni yayınlar alınması için kullanılmaktadır) Eğitmen Bursu (eğitim seviyesine destek sağlanması için kullanılmaktadır) Kulüp Bursu (Öğrenci Kulüplerinin Faaliyetlerinin desteklenmesi için kullanılmaktadır)

13 Martı Bursları Eğitim Bursu Geçen yıl 74 olan burslu öğrenci sayımız bu yıl 78 e yükselmiştir TL x 10 ay Ayrıca hazırlık sınıfında okuyan bir öğrencimizin yatılılık bedelinin tamamı temin edilerek ödenmiştir. Martı Bursları Sağlık Bursu Revirin ilaç ve sarf malzemesi ihtiyaçları karşılanmaktadır. Martı Bursları Kütüphane Bursu Kütüphanemizin zenginleştirilmesi ve güncelliğinin korunması amacıyla yeni yayınlar alınmaktadır. Martı Bursları Eğitmen Bursu Okulumuz matematik öğretmenleri Demet Kır ve Aysın Başyazıcıoğlu nun katıldıkları Kasım 2008 tarihlerinde Matematikçiler Derneği'nin düzenlediği 7. Matematik Sempozyumu, Đzmir Ekonomi Üniversitesi, Đzmir Türk Koleji salonlarında gerçekleştirilmiştir. Okulumuz Öğretmenlerinden Demet Kır ın Rotary Gurup Đnceleme Değişim Projesi kapsamında Mart 2009 için 5 hafta süreyle Avusturalya da meslek eğitimine katılması organize edilmiş ve aynı proje kapsamında Amerika ve Avusturalya dan gelecek öğretmen guruplarının okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle paylaşımda bulunmaları programlanmıştır. Okulumuzdan üç öğretmenin AKUT un düzenlediği bir haftalık TAMT (Toplum Afet Müdahale Takımı) eğitimine katılmalarına destek verilmiştir.

14 Kadıköy Maarif Geleneği Mezunlardan Öğrenci Kulüplerine Destek... KALEV (Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı) ve KALĐD in (Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği) Martı Bursları ortak projesi kapsamında kulüplere vereceğimiz destekle ilgili genel prensipleri Okul Müdürümüz Sn. Osman Nuri Ekiz, Öğrenci Kulüpleri temsilcileri ve Danışman Öğretmenleriyle ile paylaştık. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ayrılmaz parçası olarak nitelediğimiz okul içi sosyal çalışmalara ve öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine her anlamda destek olmayı ve bu amaçla kaynak ve işbirliği olanakları yaratmayı görev kabul ettiğimizden, okulumuz öğrenci kulüplerine çalışma ve projelerinde destek vererek, Kadıköy Maarif geleneğini yaşatmaya ve geliştirmeye katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.

15 Martı Bursları Kulüp Bursu ECHO Đngilizce Kulübü eğitim öğretim döneminde Đstanbul un seçkin okullarının katılımı ile bir Đngilizce münazara yarışması düzenlenmiştir. Okul geleneğimizde bulunan bu aktivitenin önümüzdeki yıllarda da geliştirilerek sürdürülmesi destek sağlanması hedeflenmiştir eğitim öğretim dönemi 11 Şubat 8 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan Đngilizce münazara yarışmasının geçen yıl hedeflediğimiz gibi 2. sinin düzenlenmesi için de destek verilmektedir. Đngilizce Münazara Yarışması şu an 16 okulun katılımıyla devam etmektedir. Kayak Takımımız Uludağ Kayak Đl Şampiyonası na Katıldı Kadıköy Anadolu Lisesi Kayak Takımı, 7-10 Ocak tarihlerinde Uludağ da yapılan Đstanbul Kayak Đl Şampiyonası na katıldı. Müdür Yardımcımız Yurdanur Erbasan sorumluluğunda Şampiyonaya katılan 15 öğrencimiz okulumuzu başarı ile temsil etmiştir. Kayak Takımımızdan öğrencilerimiz Onur ARI, Baran KÖSEOĞLU ve Batuhan DĐREK (Snowboard) Batı Gurubuna katılmaya hak kazanmışlardır, öğrencilerimize başarılar dileriz.

16 Türkiye Almanya Buluşması Kalev olarak, ziyaret programı kapsamındaki destek verdiğimiz Kadıköy Anadolu Lisesi ve Paul- Klee Gymnasium okullarının, Alman ve Türk öğrencilerin farklı kültürleri yakından tanıma imkanını bulması, bu sayede kültürler arası anlayış ve hoşgörüyü geliştirmek amacıyla yürüttükleri projenin ilk aşaması Ekim 2008 tarihleri arasında 13 Alman öğrenci ve öğretmenlerinin Okulumuza gelmeleriyle gerçekleşti. Her iki toplum arasındaki, eğitimden güncel yaşama her alanda var olan ortaklıklar ve farklılıklar hakkında fikir alışverişleri yaparak hem farklı kültürlerin hem de farklı eğitim sistemlerinin tanınması amacıyla oluşturulan proje kapsamında, Alman öğrenci grubu, Đstanbul da Kadıköy Anadolu Lisesi ve öğrencilerimizin aileleri tarafından konuk edildiler. Öğrencilere okulumuz, Đstanbul ve Türk Kültürü tanıtıldı. Projenin ikinci aşamasında, Mart ayında öğrencilerimiz Almanya yı ziyaret edeceklerdir.

17 MUN (Model United Nations) Kulübü MUN (Model United Nations) Kulübü Đtalya GeMUN 2009 Konferansına Katıldı MUN (Model United Nations) yaş arası öğrencilerin belli bir format çerçevesinde, dünya sorunlarını, resmi bir Đngilizceyle tartıştıkları Birleşmiş Milletler simülasyonudur. Kadıköy Anadolu Lisesi, MUN aktivitelerini ciddiyette yürüten Türkiye deki tek devlet okuludur. Kadıköy Anadolu Lisesi MUN Kulübü Şubat tarihlerinde Đtalya da düzenlenen GeMUN 2009 konferansına katıldı. Konferansta Sezin Okulları, FMV Ayazağa Işık Lisesi, Đzmir Işıkkent Lisesi, TED Đstanbul ve TED Ankara Kolej i ile birlikte ülkemizi temsil eden okulumuz dünya çapında 15 i aşkın ülkeden katılan öğrencilerle dünya sorunlarını tartıştı. Öğrencilerimiz, Đnsan Hakları Komitesi nde, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi nde, Biyoçeşitlilik hakkında Özel Konferans ta, Güvenlik Konseyi nde, Ekonomik ve Sosyal Konsey de ve Akdeniz Komitesi nde yapılan tartışmalara katıldılar.

18 MUN (Model United Nations) Kulübü MUN Kulübü, iki öğretmenimiz ve yirmiüç öğrenci ile Bilkent Üniversitesi nde yapılan MUNESCO konferansında okulumuzu temsil etmiştir. Vakfımızdan talep edilen destek sağlanmıştır. Dans Kulübü Her yıl olduğu gibi bu yılda Dans Kulübü, KASDAV Liselerarası Dans ve Folklor Đstanbul Şampiyonasında okulumuzu başarıyla temsil etmiştir. Şampiyonada okulumuz iki ekiple temsil edilmiştir. Yarışma Kostümleri için kendilerine gerekli destek sağlanmıştır.

19 FĐZĐKĐ YATIRIM PROJELERĐ Mezunlarımızın okula bakan yüzü; kalev

20 KAL Kütüphane Bilgisayar Donanımı yenilenerek okulumuz öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur Okulumuz kütüphanesindeki bilgisayarların sayısı arttırılarak, tamamı yenilenmiş ve dokuz adet tam donanımlı bilgisayar öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Öğrencilerimiz gerek uluslararası proje hazırlıklarında gerekse ödevleriyle ilgili araştırma yapmak amacıyla kütüphanemizi yoğun olarak kullanmaktadırlar. KAL Kütüphane Bilgisayar Donanımı Projesi için Vakfımıza verdikleri destekle fark yaratan mezunlarımız M.Muvaffak Kılıçeri 74, Feyza Başaran 92, Hakan Yazıcı 90 ve mütevellimiz Şükran Erdoğan a teşekkür ederiz.

21 KAL Biyoloji Laboratuarı Öğrencilerin Kullanımına Sunulmuştur 1200 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulumuzda, mevcut olan tek biyoloji laboratuarı yetersiz kaldığından, öğrencilerimizin uygulamalı ders olanaklarını arttırmak amacıyla, gerekli tüm araç gereçler ve teknolojik olanaklarla donatılmış çağdaş bir biyoloji laboratuarı öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. KAL Biyoloji laboratuarı için Vakfımıza verdikleri destekle fark yaratan mezunlarımız Hasan T.Gürtay 78, Hakan Yazıcı 90 ve KAL Okul Aile Birliği ne teşekkür ederiz.

22 Diğer Đyileştirme Çalışmaları ve Destekler Okulumuzda Satranç Kulübü nün ve tüm öğrencilerin kullanımı için tam donanımlı bir satranç odası açılmıştır. 8 adet standart müsabaka masası, barkovizyon ve perde sistemi, profesyonel maç saatleri ve açık hava satrancından oluşan bu proje satranç kulübü ve diğer öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Donanımları geliştirilmiş dört adet bilgisayar okulun ve kulüplerin kullanımı için okul yönetimine teslim edilmiştir. Okulun ön ve arka bahçesindeki kablosuz internet erişimi güçlendirilmiştir. Okula tahsis edilmiş olan Vakıf aracının tüm masrafları karşılanmaktadır. Okulumuzda 6 personelin istihdam giderlerine katkı sağlanmaktadır.

23 PROJELER VE FAALĐYETLER Mezunlarımızın okula bakan yüzü; kalev

24 Okul Tanıtım Gezileri SBS sınavı sonrasında, Okulumuzun en iyi şekilde tanıtılması ve en başarılı öğrencilerin camiamıza kazandırılması için organize edilen Okul Tanıtım Gezileri nde öğrenci ve mezunlar olarak, gelenekleri olan köklü bir camia olmanın ayrıcalığını yaşatıyoruz. Kadıköy Maarif i tercih edecek martı adayları için basın, okul ve dershanelerde tanıtım afişleri ile duyurulan: Temmuz 2008 tarihlerinde geziler gerçekleştirdik. Okul Müdürümüz, öğrencilerimiz, Okul Aile Birliğimiz, KALEV ve KALĐD den oluşan Okul Tanıtım Komitemiz, veli ve öğrenci adaylarına ikramlar eşliğinde detaylı bilgi vererek okulumuzu fiziken tanıttı.

25 Özel Gün Kartları Aralık 2008 den bu yana kullanıma sunduğumuz Kalev Özel Gün Kartları ile mutluluk, sağlık, başarı dilekleri ve taziye mesajlarınızı sevdiklerinize ilettiğinizde, bu kartlar için Vakfımıza yapacağınız bağışlar burs fonumuzun gelişmesine ve genç martıların eğitim sürecine ve Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eğitime destek vermek amacı ile oluşturulan projelerin finansmanına katkı sağlamaktadır. Tebrikler... Ömür Boyu Mutluluklar... Hoş Geldin Bebek... Nice Mutlu Yıllara... Geçmiş Olsun... dileklerinizin ve taziye mesajlarınızın sizin adınıza Özel Gün Kartları ile iletilmesini istiyorsanız Vakfımıza telefon etmeniz yeterli. Bağışta bulunan kişi ya da kurum adına, duygularınızı iletmek istediğiniz kişiye posta, kargo ya da kurye ile gönderilmektedir.

26 KALEV Kadıköy Anadolu Lisesi 1. Satranç Turnuvası Đstanbul Liselerinin katılımıyla Ocak 2009 tarihlerinde Kadıköy Anadolu Lisesi Spor Salonu nda gerçekleştirilen turnuvaya toplam 39 takım, 158 sporcu katıldı. Turnuva 18 Ocak 2009 Pazar günü Kadıköy Anadolu Lisesi Kültür Merkezi nde yapılan ödül töreni ile sona erdi. KALEV sponsorluğunda, Satranç Kulübü öğrencilerimiz ve Öğretmenimiz Emel Oğuz la birlikte organize ettiğimiz turnuvada Takım 1.liğini Özel Alman Lisesi, Takım 2.liğini Kadıköy Anadolu Lisesi ve Takım 3.lüğünü Özel Avusturya Lisesi kazandılar. Ayrıca öğrencilerimiz masa dereceleri kazandılar. KALEV olarak Kadıköy Anadolu Lisesi ndeki başarılı ve geniş satranç geçmişinden ve potansiyelinden de yararlanarak, eğitim öğretim döneminde başlatılan satranç turnuvasının geleneksel olarak her yıl tekrarlanmasını ve okulda geçen yıl açtığımız satranç odasının daha etkin kullanımı, mezunları da satrançla ilgili faaliyetlerle okulda buluşturmayı planlıyoruz.

27 KALEV Yurt Dışı Dil Okulları Programı Yaz tatilinde yabancı dilini yurtdışında o kültürü yaşayarak geliştirmek, okulda öğrendiği dil bilgisini pratikle buluşturmak ya da yabancı dil eğitimine yurtdışında başlamak isteyen yaş gençler için KALEV Yurtdışı Dil Okulları Programı 3-8 haftalık programlar Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Đngiltere ve Almanya da özenle seçilmiş nitelikli dil okulları ve yabancı öğretmenler Kültürel-sosyal gezi ve aktivitelerle hem güzel bir tatil hem eğitim olanağı Ayrıca, tüm yıl boyunca yetişkinlere yönelik, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Đngiltere de uzun/kısa süreli, amaca yönelik ve yoğun Đngilizce dil eğitim programları, Ortaöğrenim, kolej ve Üniversite eğitimi, Sertifika, diploma, master, doktora eğitimi

28 KALEV Kadıköy Anadolu Lisesi 1. Eğitim ve Kariyer Günleri Kadıköy Anadolu Lisesi nde bir ilk: Geleceğinizi Planlamak için Doğru Seçim Kadıköy Anadolu Lisesi Kişisel Gelişim Kulübü nün KALEV in koordinasyonu ile düzenlediği Kadıköy Anadolu Lisesi 1. Eğitim ve Kariyer Günleri 7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde okulumuz kampüsünde gerçekleşecek. Eğitim sektörünün profesyonelleri ile lise çağındaki gençleri buluşturarak bilinçli tercih yapabilmelerine ve kurumların kendilerini tanıtabilmelerine olanak yaratılan organizasyonda; üniversitelerin, dershanelerin, yayınevlerinin ve eğitim sektöründeki diğer şirketlerin tanıtım standlarının yanı sıra KAL Kültür Merkezi nde üniversite, meslek tanıtım ve kariyer seminerleri ile başarılı eğitim ve kariyerleri olan ve toplumda tanınan kişilerin katılımları ile sunumlar düzenlenecek. Organizasyon, eğitim-öğretim kurumları ve sektörü ile Kadıköy Đlçesi ndeki Anadolu Lisesi ve Özel Liseler de dahil olmak üzere tüm liselerin öğrencilerini buluşturmayı ve gençlerimizin geleceklerini planlamak için doğru seçim yapabilmelerine olanak sağlamayı ve eğitim dünyasındaki açılımları, yenilik ve seçenekleri tanıtmayı hedefliyor.

29 Kadıköy Anadolu Lisesi 46. Dönem Martılar Mezuniyet Töreni ve Balo Organizasyonu eğitim öğretim döneminde okulumuzdan mezun olacak 46.Dönem Martılar ın Mezuniyet Töreni ve Çırağan Otel de yapılacak Mezuniyet Balosu na organizasyon desteği veriyoruz.

30 KALEV - KAL Okul Armalı Ürünler Tüm mezun ve öğrencilerimizin ortak noktası: Okul Armamızı 54 yıldır gururla taşıyoruz 2008 mezunları için kendi tasarımları ile özel mont yaptırdık yılı içerisinde yeni yaptırdığımız okul armalı ürünler Vakıf Merkezimizden veya mağaza bölümünden temin edilebiliyor.

31 Diğer Proje ve Faaliyetler Şubat tarihlerinde Educatürk 09 Eğitim Fuarında, okulumuzun standında ziyaretçilere Yurtdışı Dil Okulu ve 1.Eğitim ve Kariyer Günleri organizasyonlarımızla ilgili broşür dağıttık ve bilgi verdik. KAL, KALEV ve KALĐD web sitelerinde tanıtım amaçlı kullanmak ayrıca çoğaltarak Okul Tanıtım Günlerine gelen veli ve öğrencilere, Anadolu daki başarılı dershane ve okullara göndermek amacıyla 3 boyutlu panoramik sanal tur filmi hazırlanmıştır.

32 GERÇEKLEŞME BĐLGĐLERĐ

33 2008 Hedefleri Eğitim Öğretim Faaliyetlerine Destek 2008 Gerçekleşenler Eğitim Öğretim Faaliyetlerine Destek Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi okul öğrencilerine mezunlardan bu amaçla toplanacak bağışlarla ve KALĐD ile işbirliği yapılarak burs sağlanması uygulamamızı geliştirerek devam ettirmeyi, 78 öğrenciye burs verilmektedir Okul öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine destek sağlamayı ve teşvik etmeyi Okul öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine destek sağlamayı ve teşvik etmeyi Öğrencilere yönelik meslek ve üniversite tanıtım seminerleri düzenlemeyi 1.Eğitim ve Kariyer Günleri organizasyonu Đstanbul un seçkin okullarının katıldığı Đngilizce Münazara organizasyonunu geliştirerek sürdürmeyi Đngilizce Münazara nın ikincisine gerekli destek verilmiştir Okulda sportif ve kültürel amaçlı çeşitli turnuvalar ve yarışmalar düzenlemeyi, KAL Đstanbul Liselerarası 1. Satranç Turnuvası düzenlenmiştir

34 2008 Hedefleri Okulun fiziki ihtiyaçları ve yatırımlar 2008 Gerçekleşenler Okulun fiziki ihtiyaçları ve yatırımlar Okul arka sahasında bir halı saha yaptırmayı ve okula gelir sağlamayı Projesi hazırlanmış, izin konusunda problem yaşanmıştır Pansiyon binası alt katındaki alanda fitness salonu yaptırmayı ve okula gelir sağlamayı Projesi hazırlanmış, izin konusunda problem yaşanmıştır Kütüphane geliştirme projesini sürdürmeyi Kütüphaneye 9 adet yeni bilgisayar alınmış ve internet erişimi güçlendirilmiştir Okul idaresinin talep edeceği ve ihtiyaç duyulan diğer fiziki yatırım ve projeleri hayata geçirmeyi Đkinci Biyoloji Laboratuvarı öğrencilerin kullanımına sunulmuştur

35 2008 Hedefleri 2008 Gerçekleşenler Faaliyetler Faaliyetler Okulun ihtiyaçları için dış kaynaklardan ve mezunlardan sponsorluk ve bağışlar sağlamayı Projelerle ilgili sponsorluk ve bağışlar gerçekleşmiştir Özel gün bağış kartları yaptırarak mezunlardan bağış toplamayı Özel gün bağış kartları yaptırılmıştır Vakfımıza yeni mütevelliler kazandırmayı Vakfımıza 16 yeni mütevelli kazandırılmıştır Yurtdışı ve yurt içi yaz okulu ve dil okulu programları düzenlemeyi Yurtdışı ve yurt içi dil okulu programları düzenlenmiş, çalışmalar çeşitlendirilerek devam etmektedir

36 2008 Hedefleri 2008 Gerçekleşenler Đdari Çalışmalar Đdari Çalışmalar Vakfımızın idari yapılanmasını etkin kılmayı ve geliştirmeyi Hedeflerimiz doğrultusunda yeniden yapılanma tamamlanmış olup, geliştirme ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Kaynak yaratma ve sponsorluk bulma odaklı profesyonel bir yapı oluşturmayı Kaynak yaratma ve sponsorluk bulma odaklı çalışmalarımız artarak devam edecektir MEB, yerel yönetimler ve TEVDAK ile ilişkilerimizi geliştirmeyi Đlişkilerimiz düzenli şekilde sürmektedir Đletişim, kurumsal kimlik web sitesi, PR ilişkilerimizi geliştirmeyi ve etkinleştirmeyi Kurumsal kimlik ve web sitemizin yenilenmesi çalışmaları tamamlanmıştır

37 DE KAL A AKTARILAN KAYNAK KAL GĐDERLERĐ KAL Personel Gideri KAL Yatırım giderler Eğitim Destek Giderleri Revir Destek Giderleri Öğrenci Eğitim Yardımı Kütüphane Giderleri , , ,50 205, , , , , , , ,90 TOPLAM , ,04

38 YENĐ VAKIFLAR MEVZUATI VE RESMĐ ĐLĐŞKĐLER

39 VAKIFLAR ĐLE ĐLGĐLĐ MEVZUAT Eski Vakıflar mevzuatındaki boşlukların ve çelişkilerin giderilmesi, uygulamanın netleştirilmesi ve Avrupa Birliği Uyum çalışmaları çerçevesinde Yeni Vakıflar Kanunu tarihli Resmi Gazetede ve Vakıflar Yönetmeliği de tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni mevzuat bir çok alanda değişiklikler ve yenilikler getirmektedir. Bu arada, Anayasa Mahkemesi, tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2008/92 Karar Sayılı kararı ile Türk Medeni Kanununun 101. Maddesinin 3. Fıkrasında düzenlenen vakıflarda üyelik olmaz hükmünü anayasaya aykırı bularak iptal etmiştir. Bu karardan sonra vakıfların üye almalarının önündeki engeller kaldırılmış ve yeni üye almaları serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak VGM de tarih ve 2008/14 sayılı Genelgesi de yayımlanmıştır. Yeni Vakıflar Kanunu ve Yönetmeliği ile getirilen yeni düzenlemelerle ilgili olarak gerek Vakıflar Genel Müdürlüğü gerek ilgili Devlet Bakanlığının genelge ve tebliğler yayımlayacağı bilinmektedir. KALEV, hem değişen ve gelişen mevzuata uyum hem de resmi makamlarla ve diğer benzer vakıflarla düzenli ilişkileri sürdürme, görüş ve önerilerini iletme, mevzuatı ve bu konu ile ilgili yayımları izleme konusunda yönünde gerekli tüm hassasiyeti göstermektedir.

40 Eski Vakıflar Mevzuatı ile Yeni Vakıflar Kanununun Yeni Vakıflara Đlişkin Hükümlerinin Karşılaştırması Açıklama Kişisel Sorumluluk Vakıf Yönetimine Đdari Para Cezası verilmesi Vakıfların mal edinmesi Malların Değiştirilmesi Sonradan edinilen mallar: Eski Mevzuat (4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu, TMK Göre Kurulan Vakıflar Hakkında Tüzük, VGM Tebliğleri) Sadece vakıf yöneticilerinin sorumluluğu vardı Đdari para cezası yoktu Vakıflar VGM nin izni ile mal alıp satabiliyordu Vakıflar Meclisinin uygun görüşünden sonra yetkili asliye mahkemesi kararı ile yapılabiliyordu Yeni Vakıflar Kanunu Kanun No: 5737 Vakıf yönetiminde yer alan kişiler ile vakıf çalı-şanları kusurlu fiilleri nedeniyle vakfa verdikleri zararlardan sorumludurlar (Madde 10) Genel Müdürlükçe yapılan tebligata rağmen iste-nen beyanname, bilgi ve belgeleri zamanında vermeyen, organların vakfiye veya vakıf senedine aykırı olarak toplanmasına sebebiyet veren veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan vakıf yönetimine her bir eylem için beş yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir (Madde 11) Vakıflar mal edinebilirler ve bu mallar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilirler (Madde 12) Kuruluşta özgülenen mal varlığının değiştirilmesi: Kuruluşta özgülenen mal ve haklarının değiştirilmesine VGM nin görüşü alınarak mahkeme kararı ile izin verilecektir (Madde 12) Sonradan edinilen taşınır ve taşınmaz malların bağımsız ekspertiz kuruluşlarınca düzenlenecek rapora dayalı olarak vakıf yetkili organının kararı ile değiştirilecek veya paraya çevrilecektir (Madde12) Vakıfların yurtiçi ve yurt dışı ayni ve nakdi bağış ve yardımları Vakıf mevzuatında açıkça tanımlanmamıştı Vakıflar; yurt içi ve yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi bağış ve yardım ala-bilirler, yurt içi ve yurt dışındaki benzer amaçlı vakıf ve derneklere ayni ve nakdi bağış ve yar-dımda bulunabilir (Madde25)

41 Eski Vakıflar Mevzuatı ile Yeni Vakıflar Kanununun Yeni Vakıflara Đlişkin Hükümlerinin Karşılaştırması Yurtdışından bağış ve yardım alınması ve yapılmasında bildirim Đktisadi Đşletme ve Şirket kurulması Vakıf Muhasebesi Özel bankalara da para yatırılması Beyanname verme yükümlülüğü Vakıflarda iç denetim Dernekler Kanununun 38/E Maddesi gereğince bildirim yapılıyordu Đzne tabi idi Maliye Bakanlığının belirleyeceği esas ve usullere göre tutuyorlardı Vakıfların paralarını devlet bankalarına yatırma zorunluluğu vardı Mali tablolar ve vakıfla ilgili bilgiler VGM ye bildirilmekteydi Yurtdışından nakdi yardım alınması durumunda VGM ye bildirilir. Bildirimin şekli ve içeriği yönetmelik ile tanımlanacaktır (Madde 25) Yurt dışından nakdi yardım alınması veya yurt dışına nakdi yardım yapılması banka aracılığıyla gerçekleştirilir (Madde 25) Vakıflar; amacını gerçekleştirmeye yardımcı ol-mak ve vakfa gelir temin etmek amacıyla, Genel Müdürlüğe bilgi vermek şartıyla iktisadî işletme ve şirket kurabilir, kurulmuş şirketlere ortak olabilirler şirketler dahil iktisadî işletmelerden elde edilen gelirler vakfın amacından başka bir amaca tahsis edilemez (Madde 26) Muhasebe kayıtları VGM nin belirleyeceği esas ve usuller dahilinde tutulur (Madde 31) Vakıflara, varlıklarını ekonomik kural ve riskleri gözetmek suretiyle değerlendirirler. Böylece vakıflar paralarını istedikleri bankada değerlendirirler (Madde 31) Vakıf yönetimi; vakfın yönetici veya yönetim kuru-lu üyeleri listesini, bir önceki yıla ait faaliyet rapor-larını, bütçe ve bilançolarını, gayrimenkullerini, malî tablolarını ve bu tabloların uygun araçlarla yayınlandığına dair belgeyi, işletme ve iştirakleri-nin malî tabloları ile yönetmelikle belirlenecek di-ğer bilgileri içeren beyannameyi her takvim yılının ilk altı ayı içerisinde Genel Müdürlüğe verir (Madde32) Yeni vakıflarda iç denetim esastır (Madde 33) Vakıf; organları tarafından denetlenebileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırabilir (Madde 33) VGM denetimi Teftiş ve denetleme payı Uygunluk denetimi VGM tarafından yapılıyordu Vakıflar her yıl VGM ye Teftiş ve Denetleme Giderlerine Katılım Payı ödüyorlardı Vakıfların amaca ve yasalara uygunluk denetimi ile iktisadî işletmelerinin faaliyet ve mevzuata uy-gunluk denetimi Genel Müdürlükçe yapılmaya devam edilecektir (Madde 33) Teftiş ve denetleme giderlerine katılım payı kaldırılmıştır(madde 80)

42 TEVDAK ile temaslar düzenli olarak sürdürülmektedir. Önümüzdeki dönemde bu ilişkilerin geliştirilmesi ve TEVDAK okulları ile ortak proje arayışlarımız olacaktır. TEVDAK ın özellikle Vakıf Destekli Okul modeli üzerindeki çalışmaları ilgi çekmektedir. TEVDAK ın Ankara da MEB ve diğer resmi makamlar ile olan temasları ve ziyaretleri de izlenmekte ve katkı sağlanmaktadır. Halen TEVDAK Yönetim Kurulu nda geçmiş dönem başkanlarımızdan Sn. Özer YELÇE asil; Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Fehmi HASANOĞLU da yedek yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilindiği gibi, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Đlişkilerine Dair Kanun un yarattığı sıkıntılar devam etmektedir. Gerek TEVDAK bünyesinde gerekse Diğer temaslarda kanunun Eğitim Vakıflarına istisna tanıyacak şekilde değiştirilmesi yönündeki çalışmalar devam etmekte olup, bu çalışmalar izlenmekte ve katkı sağlanmaktadır.

43 Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu eğitim yerleşkeleri, okullar ve benzeri eğitim tesislerinin yapımında, şehir merkezinde kalmış, eğitim yeri olma özelliğini kaybetmiş, eğitim hizmeti için ihtiyaç önceliği olmayan taşınmazların satılmasından elde edilecek gelirin özel idarelere aktarılarak finansmanının sağlanmasına dair düzenleme yapılması amacı ile Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli, devlet okulları arazilerini de kapsayan Hazine mülkiyetindeki taşınmazların özelleştirilerek satılabilmesine imkan tanıyan 5793 sayılı Kanun 6 Ağustos 2008 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiştir. Konunun; bulunduğu konum ve arazisi itibarıyla okulumuzu da ilgilendirebileceği düşüncesi ile KALEV ve KALĐD tarafından yakından takip edildiğini belirtmek isteriz. Ayrıca konunun tüm devlet okullarını ilgilendirmesi nedeni ile, benzer kaygılar taşıyan köklü okullar ortak hareket kararı almışlardır. Bu nedenle KALEV in de üyesi olduğu, köklü okulların ortak platformu olan TEVDAK ta yapılan toplantıda, yapılan ve yapılacak çalışmaların, duyurulmasına ve gelişmelerin yakından takip edilmesine karar verilmiştir. Bu amaçla TEVDAK Yönetim Kurulu Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde ziyaretlerde bulunmuşlardır. Konu ile ilgili çalışmalar izlenmektedir, okula bu yönde gelen bir resmi bilgi ya da duyuru da bulunmamaktadır. Her iki konuda da her türlü gelişme ve haber mütevellilerimize duyurulacaktır. Vakıf Yönetimimizin temsilcileri Ankara ya giderek Milli Eğitim Bakanlığında gerek KALEV gündeminde yer alan konular gerekse yukarıda bahsedilen konularla ilgili çeşitli temaslarda bulunmuşlardır.

Eski Vakıflar Mevzuatı ile Yeni Vakıflar Kanununun Yeni Vakıflara İlişkin Hükümlerinin Karşılaştırması

Eski Vakıflar Mevzuatı ile Yeni Vakıflar Kanununun Yeni Vakıflara İlişkin Hükümlerinin Karşılaştırması Eski Vakıflar Mevzuatı ile Yeni Vakıflar Kanununun Yeni Vakıflara İlişkin Hükümlerinin Karşılaştırması Açıklama Eski Mevzuat (4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu, Yeni Vakıflar Kanunu Kanun No: 5737 TMK Göre

Detaylı

2009 Yılı Genel Kurulu na Hoşgeldiniz

2009 Yılı Genel Kurulu na Hoşgeldiniz 2009 Yılı Genel Kurulu na Hoşgeldiniz 14 Mart 2010 www.kalev.org.tr Bahariye cad. Adliye Palas No:72 Kat:4 Daire: 8 Kadıköy/Đstanbul 0216.338 95 78 bilgi@kalev.org.tr 2009 Yönetim Kurulu Halim ÇUN 77 Başkan

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

YENİ VAKIFLAR KANUNUNA VE VAKIFLAR YÖNETMELİĞİNE SİVİL DEĞERLENDİRME

YENİ VAKIFLAR KANUNUNA VE VAKIFLAR YÖNETMELİĞİNE SİVİL DEĞERLENDİRME YENİ VAKIFLAR KANUNUNA VE VAKIFLAR YÖNETMELİĞİNE SİVİL DEĞERLENDİRME Tüzel Kişilik MADDE 4 Vakıflar, özel hukuk tüzel kişiliğine sahiptir. Yeni vakıfların kuruluşu, mal varlığı, şube ve temsilcilikleri

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU EYLEM PLANI EP Konusu Hedef 1.1. Çift yönlü iletişim kanallarını en etkin şekilde kullanarak nitelikli öğrencilerin İKÜ Adalet Meslek Yüksekokulu na kazandırılması, Strateji 1.1.

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr

Etkinlik hakkında. Enver ALTIN. Y. Boran PUHALOĞLU. enver.altin@linux.org.tr. boranp@cs.bilgi.edu.tr Etkinlik hakkında Türkiye'nin en büyük Özgür Yazılım ve Linux odaklı etkinliklerini 2002 yılından beri gerçekleştiren İstanbul Bİlgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin, 2. defa tek çatı ve

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

SERMAYE PİYASASI PROFESYONELLERİ DERNEĞİ FAALİ YET RAPORU 2014

SERMAYE PİYASASI PROFESYONELLERİ DERNEĞİ FAALİ YET RAPORU 2014 SERMAYE PİYASASI PROFESYONELLERİ DERNEĞİ FAALİ YET RAPORU 2014 İçindekiler 1. SPP Hakkında 2. Vizyon, Görev ve Hedefler 3. Yönetimin Mesajı 4. Kurullar 5. Üyelerimiz 6. Eğitimler 7. İnternet Sitesi 8.

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MLMM PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding arasında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İşbirliği

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

OKUL AİLE ÇEVRE İLİŞKİLERİ

OKUL AİLE ÇEVRE İLİŞKİLERİ OKUL AİLE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Okul Aile Çevre İşbirliği Eğitim sisteminin temel bir unsuru okul eğitim amacıyla bir araya gelen paydaşların oluşturduğu bir sistemdir. Okulun önemli paydaşlarından biri de

Detaylı

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri başlamıştır. Sayın Velilerimiz, İlkokul-Ortaokul Bölümünde 09 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri

Detaylı

Stratejik amaç1: En ileri düzeyde mesleki eğitim ve öğretim hizmeti sunmak.

Stratejik amaç1: En ileri düzeyde mesleki eğitim ve öğretim hizmeti sunmak. B-TEMALAR, STRATEJİK AMAÇLAR,HEDEFLER VE STRATEJİLER 1-TEMALAR TEMA 1-İNSAN KAYNAKLARI TEMA 2-FİZİKİ ORTAM TEMA 3-EĞİTİM ÖĞRETİM TEMA 4-MALİ KAYNAKLAR Stratejik amaç1: En ileri düzeyde mesleki eğitim ve

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye'de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına ve gelişimine liderlik eden, bu konuda ülkemizin

Detaylı

4. Mavi Yakalılarda İK Yönetimi Zirvesi www.hrdergi.com

4. Mavi Yakalılarda İK Yönetimi Zirvesi www.hrdergi.com Örme, boyama, ev tekstili ve hazır giyim konularında üretim yapmaktadır. Birlikte çalıştığı fason firmalarla birlikte yaklaşık 10.000 kişiye istihdam imkanı yaratan Yeşim Tekstil, kendi alanında dünyanın

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

T.C İZMİT KAYMAKAMLIĞI 7. BORU İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C İZMİT KAYMAKAMLIĞI 7. BORU İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C İZMİT KAYMAKAMLIĞI 7. BORU İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜ OKULUMUZUN TEŞKİLAT ŞEMASI VE İŞ AKIŞI OKUL İDARESİ Hakan KOÇAR Okul Müdürü Zeki ZENGİN Müdür Yardımcısı Mehtap TOKAT Müdür Yardımcısı Zeki ZENGİN

Detaylı

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 6-7 Aralık 2017 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 06 07.12.2017 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına

Detaylı

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Geleneksel Sempozyumu Geleceğin Öğretmeni temasıyla 28-31.01.2015 tarihleri arasında Antalya Belek te gerçekleştirildi.

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

3-) Üniversite içi Spor Faaliyetlerini koordine etmek; (Turnuvalar Sportif Şenlikler Yarışmalar, Maç organizasyonları, Spor Kursları v.

3-) Üniversite içi Spor Faaliyetlerini koordine etmek; (Turnuvalar Sportif Şenlikler Yarışmalar, Maç organizasyonları, Spor Kursları v. ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRİMİ OLARAK ASLİ GÖREVLERİMİZ ; 1-) Hizmet verdiği kesimin beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, onlara disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak, spora ilgi

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı BİRİM KALİTE GÜVENCESİ DEĞERLENDİRME RAPORU Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2018 Birim Kalite Politikası Üniversitemiz ve birimimiz misyonu, vizyonu doğrultusunda; eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerine

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Aralık 2018 WOW Hotel satinalmazirvesi.org Değerli Yönetici, Sürdürülebilir etik satınalma yaklaşımı çerçevesinde satınalma mesleğini güçlendirme misyonu ile ön plana çıkan TÜSAYDER,

Detaylı

GİRESUN OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013 YILI OKUL GELİŞİM PLANI

GİRESUN OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013 YILI OKUL GELİŞİM PLANI Sıra No Stratejik Amaç No GİRESUN OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 2013 YILI Hedef No 1 1 1 Çalışmanın Adı Faaliyet 1.2.1:12.sınıf öğrencilerine yönelik öğrenci koçluğu uygulaması. OKUL GELİŞİM PLANI

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ LİSE OKUL AİLE BİRLİĞİ SINIF TEMSİLCİLERİ TANIŞMA TOPLANTISI 26.12.2014 TED KDZ. EREĞLİ OKUL AİLE BİRLİĞİ GÜNDEM OAB Yönetim Kurulu ve Sınıf Temsilcilerinin Tanıtımı OAB Gerçekleştirilen

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ NİCELİK VE NİTELİK OLARAK GELİŞTİRİLMESİ Hedef 2.1. Birimler düzeyinde akademik ve idari kadronun oluşturulması

İNSAN KAYNAKLARININ NİCELİK VE NİTELİK OLARAK GELİŞTİRİLMESİ Hedef 2.1. Birimler düzeyinde akademik ve idari kadronun oluşturulması STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: KALİTELİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM ORTAMININ OLUŞTURULMASI HEDEF 1.1. Fiziki altyapının ve eğitim altyapısının iyileştirilmesi HEDEF 1.2. Kurumsal

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü. 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası

İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü. 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası İçerik İçerik Rotary Hakkında İnsanlık için barış ve iyi niyet ile Kendinden Önce Hizmet Hizmet idealini gerçekleştirme Dostluğu Geliştirme

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TOBB 2013 ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1-ÜYE SAYIMIZ 2013 yılı sonu itibari ile 48% artış ile 372 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. 2010: 93 2011: 132 2012: 252 2013: 372 2014: 397(Haziran ayı itibari

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Gelişen Teknoloji Günleri 2012 [GETEK 12] 11-12-13 Aralık 2012

Gelişen Teknoloji Günleri 2012 [GETEK 12] 11-12-13 Aralık 2012 Gelişen Teknoloji Günleri 2012 [GETEK 12] 11-12-13 Aralık 2012 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ IEEE ÖĞRENCİ KOLU Bu yıl 4. sünü düzenleyeceğimiz GETEK te sizleri de aramızda görmekten onur ve mutluluk duyarız. Elektrik

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) BİDEB Organizasyon Yapısı 2 BİDEB 2011 Yılı Destek Bütçesi 2011 Toplam Destek Bütçesi 81,3 Milyon TL 3 BİDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Danışma Kurulu: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulunu,

YÖNETMELİK. a) Danışma Kurulu: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulunu, 11 Nisan 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27902 Akdeniz Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GIDA GÜVENLİĞİ VE TARIMSAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ TEMEL DEĞERLER STRATEJİK AMAÇLAR PERSONEL SAYISI OKUL VE ÖĞRENCİ SAYILARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYNAŞTIRMA YOLUYLA EĞİTİME

Detaylı

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU

SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU SPOR A.Ş. FARKIN OLSUN PROJE YARIŞMASI BAŞVURU KILAVUZU 2015 İyi fikirler sınırları yok eder. 1.Giriş SPOR A.Ş., 2014 yılı içinde Kurumun İçin Proje Üret Farkın Olsun sloganı ile bir proje yarışması düzenledi.

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017 YILI EYLEM PLANI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017 YILI EYLEM PLANI Amaç No AMAÇ HEDEF PERFORMANS GÖSTERGESİ FAALİYETLER SORUMLU KİŞİLER / KURUMLAR BÜTÇE KAYNAKLAR OCAK 2017 ŞUBAT 2017 ZAMANLAMA (FAALİYET BAŞLAYIŞBİTİŞ) MART 2017 NİSAN 2017 MAYIS 2017 HAZİRAN 2017 TEMMUZ

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STRATEJİK PLAN EYLEM PLANI BUCAK MESLEK VE TEKNK ANADOLU LSES PLAN EYLEM PLANI ZAMANLAMA (FAALYETN BAŞLAYIŞBTŞYILI). Okulumuz u ortaokul son sınıf n leri ne daha iyi tanıtarak okula erişimi kolaylaştır mak. Okulumuz u tercih eden

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28608 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Mezunların okula bakan yüzü; kalev

Mezunların okula bakan yüzü; kalev Burası Kadıköy Anadolu, 1955 ten günümüze, Maarif Koleji geleneğinin çağdaş, öncü ve lider temsilcisi Burası, katılımcı eğitim anlayışını benimsemiş, bilimsel gelişmeleri takip eden ve kendini sürekli

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI 1 ÜNVANI/GÖREVİ SORUMLULUK ALANI ORGANİZASYONDAKİ YERİ VEKİLİ : Şube Müdürü /Kültür Şube İş ve İşlemleri, (Nilüfer ZENGİN) :Kültür Şube Müdürlüğü(Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) :, Yardımcıları,

Detaylı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı. Karar Sayısı: 819 Karar Tarihi: 25/09/2002

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı. Karar Sayısı: 819 Karar Tarihi: 25/09/2002 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı Karar Sayısı: 819 Karar Tarihi: 25/09/2002 (28.09.2002 tarih ve 24890 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.)

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Proje Fuarı www.ieu.edu.tr/esmpf 31 Mayıs 2013 Sponsorluk dosyası 1 Proje Fuarı nedir? Bölümümüz, öğrencilerinin mezun olmadan önce gerçek iş hayatından

Detaylı

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü \ ij U $ s \ denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü KASIM 2016 1920 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli İl Müftülüğü İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1- Milli

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç Bölüm I Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine verilen

Detaylı

İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği YÖNERGESİ

İstanbul İmam Hatip Liseliler Derneği YÖNERGESİ AKADEMİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ Birinci Bölüm Genel Hükümler Amaç Madde 1 tarafından yürürlüğe konan bu yönergenin amacı, Akademi Birliği nin amacını, görev, yetki ve çalışma alanlarını düzenlemektir. Tanımlar

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim...

Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim... Eğitime Doğru Yerden Başlayın... Güçlü Gelenek... Gerçek Eğitim... Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) 1985 yılından beri eğitimle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bizler, Kadıköy Anadolu Lisesi

Detaylı

2015 Mart 2016 Mart deuder.org.tr 1

2015 Mart 2016 Mart deuder.org.tr 1 2015 Mart 2016 Mart 1 Üniversitesine DEĞER katan Mezun Mezunlarına DEĞER veren Üniversite Dokuz Eylül e Değer Dokuz Eylüllü ye Değer 2 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. 34 Yaşındayız

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 )

oranında arttırmak Diploma notu ortalamasını her yıl % 2 oranında arttırmak (76.069 ) EĞİTİME DESTEK HİZMETLERİ KURUMSAL YAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM EĞİTİM-ÖĞRETİM 1 ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARILARINI ARTTIRMAK DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU PLAN- HEDEF LUK TABLOSU TEMA AMAÇ HEDEFLER

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 29.11.2012/196-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : 9 Şubat 2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL-AİLE

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu 218 217 216 Durum (215) 911 689 SH1 163 15 21 4 149 25 SH2 İDARE Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=23,24 Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=3

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

YUNUS EMRE VAKFI KANUNU

YUNUS EMRE VAKFI KANUNU 10095 YUNUS EMRE VAKFI KANUNU Kanun Numarası : 5653 Kabul Tarihi : 5/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 18/5/2007 Sayı : 26526 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 46 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ)

2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ) 2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ) 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU....2-3 I- GENEL BİLGİLER..4 A- Misyon ve Vizyon...4 B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...4

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Rehber

Bilişim Teknolojileri Rehber Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri Toplantısı Yapıldı Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumları yapılmış olan,

Detaylı

İ L K Y A R F A A L İ Y E T L E R İ

İ L K Y A R F A A L İ Y E T L E R İ İ L K Y A R 2 0 1 8 F A A L İ Y E T L E R İ 2018 yılında Adana, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Düzce, Erzurum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Niğde, Osmaniye, Şırnak, Zonguldak

Detaylı

4. SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

4. SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 4. SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Sayın Velimiz, T.C. MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 28.05.2013 tarihli ve 22 sayılı kurul kararı eki İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Dağıtım Çizelgesi açıklamalarının

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

Gelir getiren çalışmalarımız:

Gelir getiren çalışmalarımız: YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 05/10/2016-04/10/2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Proje Fuarı www.ieu.edu.tr/esmpf 31 Mayıs 2013 Sponsorluk dosyası 1 Proje Fuarı nedir? Bölümümüz öğrencilerinin mezun olmadan önce gerçek iş hayatından

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler

İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Akademik İlişkiler İç Denetimi Öğrencilere Tanıtmaya Yönelik Fikirler Aşağıdaki listede önerilen projeler, öğrenciler arasında iç denetim konusunda farkındalık yaratmaya katkı sağlamak üzere enstitünüzün

Detaylı