GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2011 MÜFREDATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2011 MÜFREDATI"

Transkript

1 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2011 MÜFREDATI ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I. Dünya savaşı ve Mondros mütarekesi sonuçlarına kadarki dönem, Türk inkılaplarının temel kavramları, kurtuluş savaşı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu konuları anlatılmaktadır. PROGRAMLAMA TEMELLERİ (BIP101) (3 + 1, Teorik+Uygulama) Bu ders ile algoritma, akış diyagramı, programlama araçları, değişkenler ve sabit, giriş-çıkış işlemleri, operatörler, karar yapıları, döngü kontrolleri, tek boyutlu diziler, çok boyutlu diziler, değer döndürmeyen alt programlar, değer döndüren alt programlar, sıralı dosyalar, rastgele erişimli dosyalar anlatılacaktır. GRAFİK VE ANİMASYON-I (BIP103) (2 + 1, Teorik ) Bu ders ile öğrenciler İnternet ortamında çalışabilen programlar yazma yeterlikleri kazandırılması amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu derste görüntü düzenleme işlemlerini yapma, metin düzenleme, metin düzenleme ve katman işlemlerini yapma, WEB araçları hazırlama, hareketli resimler ve dosya aktarım işlemlerini yapma becerilerini kazanacaklardır. BİLGİSAYAR DONANIMI (BIP105) (2 + 0, Teorik + Uygulama) Bilgisayar donanımında kullanılan birimleri, kartların ve cihazların yapılarını, çalışmalarını ve kullanımlarını kavrayabilme. Bilgisayar sistemlerinin oluşturulması, montajı, bakım-onarımı için gerekli temel bilgileri ve becerileri edinebilme. Programlama ve bilgisayarın işleyişi için gerekli donanım bilgilerini kavrayabilme. OFİS YAZILIMLARI (BISEC101) (2+0,Teorik) Bu ders ile öğrencinin, bilişim teknolojilerinin her dalında ihtiyaç duyulan ofis programlarını kullanımı ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Öğrenciler derste kelime işlemci programını kullanmak, elektronik tablolama programını kullanmak, sunu hazırlama programını kullanmak ve İnternet ve e-posta yönetim programlarını kullanmak becerilerini kazanacaklardır.

2 MATEMATİK (MAT117) (4+0,Teorik) Bu derste öğrenciye, mesleği için gerekli olan matematik bilgi ve becerilerini işine uygulayabilme yeterliği kazandırmak amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu derste mesleğinde matrisler ve lineer denklem sistemleri ile ilgili uygulamalar yapma, mesleğinde sayısal analiz ile ilgili uygulamalar yapmak, mesleğinde geometri ile ilgili uygulamalar yapmak, mesleğinde trigonometri ile ilgili uygulamalar yapma becerilerini kazanacaklardır. TÜRK DİLİ-I (TDB101) (2 + 0, Teorik ) Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, dil-kültür ilişkileri, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçe de sesler ve sınıflandırılması, Türkçe nin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, hece bilgisi, imla kuralları ve uygulaması, noktalama işaretleri ve uygulaması konuları anlatılacaktır. İNGİLİZCE-I (YDB117) (3 + 0, Teorik ) Bu dersin ana hedefi; başlangıç düzeyinde okuma, dinleme ve yazma becerilerini geliştirmek ve İngilizce de etkin iletişim yeteneğine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla İngilizce kelime hazinesini geliştirmeye, temel yapıları sunmaya ve bunları değişik bağlamlarda kullanmaya vurgu yapılacaktır. Öğrencileri, bütün iletişim ihtiyaçları ile ilgili soru-cevaplar kullanarak iletişim kurabilecekleri düzeye getirmek, karşısındaki kişinin ifadelerini anlayarak kendi düşüncelerini ifade edebileceği iletişim düzeyine getirmek dersin amacıdır. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II (AITB192) (2 + 0, Teorik) Politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonraki reformlar, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra Atatürk ün iç ve dış siyaseti ve yeni Türk Devletini oluşturan ilkeler bu ders kapsamında verilmektedir. GÖRSEL PROGRAMLAMA-I (BIP102) (3 + 1, Teorik ) Görsel bir programlama dilini kurabilme ve kullanabilme. Görsel programlama arayüz (IDE) ortamını tanıyabilme. Nesnel programlama yapısını yapısal programlamadan ayırt edebilme. Temel bileşenleri kullanabilme ve görsel açıdan düzenleyebilme. Bileşenlerin özelliklerini ve olaylarını kullanabilme. Program yazımında değişkenler, kontrol deyimleri ve döngüler kullanabilme. Nesnel bir dili kullandıktan sonra sınıf ve nesne kavramı ile ilgili terim ve tanımlamaları kavrayabilme ve kullanabilme. Yeni bileşenler oluşturma, geliştirme ve ileri düzey kullanma. GRAFİK VE ANİMASYON-II (BIP104) (2+ 1, Teorik ) Bu ders ile öğrencilere İnternet ortamında yer alacak gelişmiş animasyon uygulamalarını oluşturma yeterliklerini kazandırılması amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu derste animasyon düzenleme işlemleri yapma, gelişmiş teknikleri uygulama, eylem kodları ile etkileşimli animasyonlar oluşturma becerilerini kazanacaklardır.

3 VERİ TABANI-I (BIP106) (3 + 1, Teorik + Uygulama) Veritabanı ve ilişkisel veritabanı kavramlarını tanıma, doğru veritabanı tasarlayabilme, veritabanı denetimi, erişimi ve yönetimsel araçlarını kullanabilme, sql dilini kullanabilme yeteneklerini geliştirmek. Veritabanı ve ilişkisel veritabanı kavramı, tasarımı, normalizasyon ve sql dilinin kullanımı. WEB TASARIMININ TEMELLERİ (BISEC102) (2 + 0, Teorik + Uygulama) Bu ders ile öğrencilere WEB projesi için HTML işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırılması amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu derste Html kodları ile WEB sayfaları için temel işlemler yapma, Html kodları ile WEB sayfaları için gelişmiş özellikler oluşturma, Stil şablonu (CSS) yapılandırmasını gerçekleştirme becerilerini kazanacaklardır. MESLEKİ MATEMATİK (MMAT118) (3+0,Teorik) Analitik ve nümerik çözümler, Matris ve matris işlemleri, Hata analizi, Denklem sistemleri ve lineer denklem sistemlerinin nümerik yöntemlerle çözümü, Lineer denklem sistemlerinin nümerik yöntemlerle çözümü, Eğri uydurma yöntemleri, İnterpolasyon teknikleri, Çokgenler, açılar, çember ve dairede geometrik uygulamalar, Geometrik cisimler, Koordinat sistemleri, Temel trigonometri ve trigonometrik fonksiyonlar TÜRK DİLİ-II (TDB102) (2 + 0, Teorik ) Bu ders Türkçe nin yapım ekleri ve uygulaması, kompozisyon ile ilgili genel bilgiler, kompozisyon yazmada kullanılacak plan ve uygulaması, Türkçe de isim ve fiil çekimleri, zarfların ve edatların kulanım şekilleri, kompozisyonda anlatım şekilleri ve uygulaması ile çeşitli yazışma tipleri konularında bilgi verilmektedir. İNGİLİZCE-II (YDB118) (2 + 0, Teorik ) Öğrencilerin temel düzeyde hikayeleri, başından geçen olayları, haberleri ve deneyimleri İngilizce olarak ifade etme becerilerini geliştirmektir. Film ve müzik türleri, geçmiş zamanda olumsuz ve soru cümleleri, belirli-belirsiz tanıtıcılar, sıfatlar ve yer betimleme, karşılaştırmalar, şimdiki zaman, zarflar, hastalıklar, mevsimler, hava durumu, gelecek zaman ve geleceğe yönelik planlar, yönler, fiil yapıları, bazı modal yardımcı fiiller, büyük-küçük sayılar, en üstünlük ifadeleri, Present Perfect zaman yapısı, deneyimler, telefon görüşmeleri. İNTERNET PROGRAMCILIĞI-I (BIP201) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Bu ders ile öğrencilere İnternet ortamında çalışabilen açık kaynak kodlu programlar yazma yeterlikleri kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu derste öğrencilere açık kaynak kod tabanlı programlama için gerekli yazılımları kurma ve test etme, açık kaynak kodlu programlama dilinin temel komutları ile WEB sayfası hazırlamak, açık kaynak kodlu programlama dili ile fonksiyon ve nesneleri kullanarak WEB sayfası hazırlama, açık kaynak kodlu programlama dili ile form uygulamaları yapma becerileri kazandırılacaktır.

4 GÖRSEL PROGRAMLAMA-II (BIP203) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Bu ders ile öğrencinin, görsel programlama ile veritabanı uygulamaları geliştirerek, uygulama dağıtım paketleri hazırlama ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Yerel veri tabanı ile çalışmak, uzak veri tabanı ile çalışmak, gelişmiş uygulamalar yapmak, kurulum paketi hazırlamak dersin içeriğinin oluşturmaktadır. NESNE TABANLI PROGRAMLAMA-I (BIP205) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Bu dersin amacı; nesneye dayalı programlama kavramlarını tanıtarak bunların farklı uygulama alanlarına ait gerçek olayların modellenmesinde veya gerçek sistemler oluşturulmasında kullanılmasını sağlamaktır. Bu kavramlar arasında nesneler, sınıflar, veri kılıflamaları, veri soyutlamaları, arayüzler, kalıtım, çok biçimlilik, fonksiyonlara ve operatörlere ek anlam yükleme, modelleme dilleri, katmanlı mimari ve tasarım şekilleri yer almaktadır. Öğrenciler aynı zamanda yazılım uygulamaları, büyük yazılım projeleri geliştirme, grafik kullanıcı arayüzlerini oluşturma, çok izlekli programlama ve web programlama (SOA, REST, Ruby, Lift) konularında da bilgi edinme fırsatı bulacaktır. Ders, Java ağırlıklı olacaktır, ancak C++ ve.net C# gibi diğer nesneye dayalı programlama dilleri hakkında da bilgi sunulacaktır. VERİTABANI-II (BIP207) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Veritabanı tasarımını kavranmak. Veri güvenliği, yedekleme ve geri yüklemeyi bilmek. Sql dilinin kullanımı öğrenmek. Stored procedure ve trigger kullanımını öğrenmek. Programlama dilleri ile veritabanı bağlantısını ve veritabanı işlemlerini yapabilme yeteneğini geliştirmek. Mysql ve MS SQL Server programının kullanımını öğrenmek, veri madenciliği yöntemlerini anlama ve uygulama yapma yeteneğini geliştirmek. Veritabanı tasarımı, veri güvenliği, yedekleme ve geri yükleme, Sql dili. Stored procedure ve trigger kullanımı. Programlama dilleri ile veritabanı bağlantısı ve veritabanı işlemleri, veri madenciliği. MESLEKİ İNGİLİZCE I(BIP209)(2+0, Teorik) Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, mesleki terim, kavram ve terminoloji, Mesleki konularda sözlü ve yazılı iletişim kurma, Temel mesleki bilgilerin öğretilmesi. AĞ TEMELLERİ (BIP211) (2+0,Teorik) Bilgisayar ağı ve özellikleri. Bilgisayar ağı bileşenleri ve donanımları. İletişim Kartları, Kablolu İletişim, Kablo Türleri, Ağ Türleri;Yerel Ağlar, Geniş Alan Ağları, MAN Ağları. Ağ Topolojileri; Doğrusal (BUS) yapı, Halka (Ring) yapı, Yıldız (Star) yapı. ATM yapısı, özellikleri ve iletişimi. Ağ protokolleri. Ağ sınıfları. Sayı sistemleri ve MAC adresleri. FDDI ve Ethernet ağ dizaynı ve dokümantasyonu, ağ kurulumu, IP adresleme ve yönlendirme protokolleri, taşıma, oturum, sunum ve uygulama katmanları.

5 WEB PROJE YÖNETİMİ (BISEC205) (2 + 0, Teorik ) Bu ders bir web sitesinin konsept tasarımının yayınlanmasına kadar geçen süre anlatılacaktır. Bu süreçte web sitesinin ihtiyaçları, tasarlanması, yayına nasıl hazırlanacağı ve nasıl yayınlanacağı, güvenliğinin nasıl sağlanacağı, yedekleme işlemi ve bakımının nasıl yapılacağı anlatılacaktır. İÇERİK YÖNETİMİ (BISEC207) (2 + 0, Teorik ) Bu derste uygulama siteleri ve hazır portal sistemler yer alacaktır. İçerik Yönetim Sistemi olarak Wordpress, Joomla, Moodle, Drupal, E-Ticaret Sistemleri, Blog sistemleri vb. sistemler PHP ve ASP tabanlı MySql veritabanı ile birlikte kullanılacaktır. İNTERNET PROGRAMCILIĞI-II (BIP202) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Bu ders ile öğrencilere internet ortamında çalışabilen, veritabanı ve web servislerini kullanabilen web programları yazma yeterlikleri kazandırılacaktır. Web tabanlı programlama için gerekli yazılımları kurmak ve test etmek, web programlama dilinin temel komutları ile web sayfası hazırlamak, programlama dilinde fonksiyon ve nesne kullanarak web sayfası hazırlamak, web form uygulamaları yapmak, web servislerini kullanmak. GÖRSEL PROGRAMLAMA-III (BIP204) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Active form uygulaması yapmak, DLL uygulaması, API uygulaması, Registry uygulaması, OLE nesneleri ile çalışmak, Pdf uzantılı dosyalarla çalışmak, Resim dosyaları ile çalışmak, Pdf uzantılı dosyalarla çalışmak, Dosya transfer uygulaması yapmak, Canlı mesajlaşma uygulaması yapmak, Çok katmanlı uygulama yapmak NESNE TABANLI PROGRAMLAMA-II (BIP206) (3 + 1, Teorik+Uygulama ) Bu ders ile öğrencilere nesne tabanlı bir dil kullanarak program yazımı ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Programlama için gerekli yazılımın ayarlarını yapmak, işletim sistemi tabanlı temel ve ileri uygulama geliştirmek, nesne tabanlı programlama paradigmalarını uygulamak, veritabanı bağlantılı uygulama tasarımı yapmak dersin temel içeriğini oluşturmaktadır. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI (BIP208) (3 + 1, Teorik ) Bilişim sektöründe bir projenin tüm süreçleriyle geliştirilmesi bu amaçla proje konusu seçme, analiz yapma, akış şeması ve algoritmasının çıkartılması, projeye uygun platform seçilmesi ve kurulması, projenin kodlanması testlerinin yapılması son olarak projenin sunulması. MESLEKİ İNGİLİZCE II(BIP210)(2+0, Teorik) Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek genel İngilizce bilgilerinin güncelleştirilerek tekrarı, Mesleki terim, kavram ve terminoloji, İşletim sistemi kurulum dokümanları, İşletim sistemi hata mesajları, İşletim sistemi yardım dosyaları, Program dili hata mesajları, Program dili yardım dosyaları, Program dilinde kullanılan terimler, Program dilinde kullanılan terimler, Bilgisayar çevre birimleri dokümanları.

6 WEB EDİTÖRÜ (BISEC208) (2 + 0, Teorik ) Bu ders ile öğrencilere WEB editörünü kullanarak WEB sayfası tasarlama yeterlikleri kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu dersin sonunda öğrenciler temel WEB editörü işlemlerini yapma, WEB projesi için şablon oluşturma, WEB sayfaları içinde kullanıcı etkileşimli uygulamalar yapma becerilerini kazanacaklardır. YAZILIM MİMARİLERİ (BISEC210) (2 + 0, Teorik ) Gereksinimleri belirlenmesi ve analiz edilmesi, Yazılım geliştirme modeli ve yazılım mimarisini seçilmesi, Gereksinimlere uygun yazılımı tasarlanması, Yazılımı kodlamak, Test araçlarını kullanmak, Yazılımın testini yapmak, Proje yönetim araçlarını kullanmak, Bakım ve onarım süreci işlemlerini yapmak. Öğr.Gör.Osman DUMAN Bilg.Tek.Bl.Bşk.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2012 MÜFREDATI

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2012 MÜFREDATI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2012 MÜFREDATI ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I.

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I. Dünya savaşı ve

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2015 MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2015 MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2015 MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (AITB191) (2 + 0, Teorik) Osmanlı İmparatorluğu, I.

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TÜRK DİLİ-I (TDB 101) Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, dil-kültür ilişkileri, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ111 TÜRKDİLİ 1 1. Dil, diller ve Türk dili 2. Dil bilgisi, sözcük, cümle 3. Kelime Türleri 4. Anlatımın

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 6913130 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) 1 6913130 Atatürk

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSĠN KODU VE ADI: 146 ĠNTERNET PROGRAMCILIĞI - I Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 250 JAVA PROGRAMLAMA VE MOBİL UYGULAMALAR BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. YARIYIL DERSİN ADI Teori Uygulama Kredi Ders Saati Z/M/S

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 145 GRAFİK VE ANİMASYON - I BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri / Bilgisayar

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL BPR101 Matematik BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Kümeler ve sayılar. Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri. Diziler ve sayı dizilerinde

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Teknolojileri Bo lü mü Bilgisayar Programcılıg ı Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SINIFLAR BTP101 Türk Dili 1 2 0 2 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 234 SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 143 WEB TASARIMININ TEMELLERİ BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri /

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 240 AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı Bölümü 2013 Eğitim - Öğretim Planı 1. Yarıyıl ATA1031 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 1 Diğer 2 0 0 0 2 - BIL1011 Ofis Yazılımları Meslek Dersi 3 0 0 3 4 - BIL1021 Programlama

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÇEMİŞGEZEK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM Türk Dili-I Z 2 0 2 2 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 149 OFİS YAZILIMLARI Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MYBP101 Matematik * (3-1)7 Bu derste öğrencilere, dersin teknik programlar için önemi kavratılır, öğrencinin kendi programı

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Matematik I Sayılar. Cebir. Denklemler ve Eşitsizlikler. Fonksiyonlar. Logaritma. Trigonometri. Geometri. Teknolojinin Bilimsel İlk. Malzeme

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tusaş Kazan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri

Gazi Üniversitesi Tusaş Kazan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S KREDİ AKTS TAR-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK TARİHİ - I 2 0 2 Z 2 2 TÜR-101 TÜRK DİLİ - I 2 0 2 Z 2 2 MAT-101 MATEMATİK 4 0 4 Z 4 6 ING-101 YABANCI

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulacak Dersler

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulacak Dersler F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU Bilgisayar Programcılığı Programında Okutulacak Dersler 1. SINIF - I. YARIYIL DERSLERİ Türk Dili-I 2 + 0 2 2 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 613 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ TÜRKÇE 1.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 613 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ TÜRKÇE 1. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 613 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ TÜRKÇE 1. YIL GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL TKD 103 Türk Dili I (2.0.2) AKTS 2 Dil

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 148 VERİTABANI VE YÖNETİMİ Eğitim-Öğretim Yılı: BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TUR 101 Türk Dili I (T:2 U: 0 K:2 AKTS:2 ) Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÇİÇEKDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSLERİ BLP-103 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4 ( 3 + 1 ) AKTS: 6 Algoritma, Akış Diyagramı,

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. DÖNEM Türk Dili I Z 2 0 2 2 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin yapısal özelliklerini ve

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDA OKUTULACAK DERSLER

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDA OKUTULACAK DERSLER FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDA OKUTULACAK DERSLER 1. SINIF 1. YARIYIL OPT D.KOD DERS ADI Te Uy K D.Saati Z/S

Detaylı

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU)

KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) KARABÜK YENĠCE MESLEK YÜKSEKOKULU BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGAMCILIĞI PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (BOLOGNA UYUMLU) I. YARIYIL DERSLERĠ Ders Kodu Ders Adı Ders Ġçeriği Teorik Uygulama AKTS

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI-İKMEP PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL 101- TÜRK DİLİ I Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk dilinin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İKMEP) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İKMEP) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İKMEP) PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM 1. SINIF 1. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi

Detaylı

3. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S Dil T+U Saat Kredi AKTS BBP 209

3. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S Dil T+U Saat Kredi AKTS BBP 209 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı MYO 101 İLETİŞİM VE ETİK

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Teknolojileri Bo lü mü Bilgisayar Teknolojisi Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SINIFLAR BT101 Türk Dili 1 2 0 2 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.SINIF 2.YARIYIL İNTERNET PROGRAMCILIĞI II DERS İZLENCESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.SINIF 2.YARIYIL İNTERNET PROGRAMCILIĞI II DERS İZLENCESİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.SINIF 2.YARIYIL İNTERNET PROGRAMCILIĞI II DERS İZLENCESİ Kodu: BLG104 Adı: İnternet Programcılığı II Teorik + Uygulama: 3 + 2

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I Z 1

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I Z 1 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z Yabancı Dil I 2

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ 1.DÖNEM DERSLERİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI DERS İÇERİKLERİ 1.DÖNEM DERSLERİ 1.DÖNEM DERSLERİ BLG 1101 Matematik I Teorik: 2 Uygulama: 0 Ders Saati: 2 AKTS: 4 Küme, sayılar, modüler aritmetik, cebir kavramı, polinom kavramı ve polinomlarla işlemler, oran ve orantı kavramları ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat Öğrenim çıktıları ve yeterlikler Dersin amacı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 252 ELEKTRONİK TABLOLARDA MAKROLAR BÖLÜM/PROGRAM Bilgisayar Teknolojileri

Detaylı

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi 01/05/2018 Salı Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan Bu dersin amacı, bilgisayar bilimlerinin temel kavramlarını

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı DERS İÇERİKLERİ

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı DERS İÇERİKLERİ F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF - I. YARIYIL DERSLERİ TRD101 Türk Dili-I (2 0 2) Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin yapısal

Detaylı

Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri.

Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : 0690130114 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Yabancı Dil

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İNTERNET TEKNOLOJİLERİ BG-412 4/1 2+2+0 2+2 6 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 I. YARIYIL TBP101 Programlama Temelleri Algoritma, Akış

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS PROGRAMLAMA BG-213 2/1 2+0+2 2+1 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : LİSANS

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARI YIL

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARI YIL T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. YARI YIL DERSİN ADI: ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ I.YARI YIL T: 3 P: 1 KREDİSİ: 4 DERSİN İÇERİĞİ:

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU MATEMATİK 2 ( ) ELEKTRONİK VE OTOMASYON ELEKTRONİK HABERLEŞME. Okul Eğitimi Süresi SÜRE VE ) MATEMATİK 2 (0860210080-0860300063) Zorunlu Meslek i Seçmeli lık (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ BIL1001 MATEMATİK (4 0 4) AKTS:7 Kümeler ve sayılar, Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri, Diziler ve sayı dizilerinde dört işlemler, Aritmetik ve geometrik diziler,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (2007-2009)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (2007-2009) 2. Sınıf IV. Yarıyıl 2. Sınıf III. Yarıyıl 1. Sınıf II. Yarıyıl 1. Sınıf I. Yarıyıl SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (2007-2009) 6913101

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 TBP101 Programlama Temelleri KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Algoritma, Akış

Detaylı

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Nesne Yönelimli Programlama BİM-222 2/II 1+0+2 2 3 Dersin Dili

Detaylı

.. MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI

.. MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI 22-26.10.2018 15-19.10.2018 Ekim 08-12.10. 2018 01-05.10.2018-28.09.2018 Eylül 17-21.09. 2018.. MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ 2018 - EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI BĠLĠġĠM TEKNOLOJĠLERĠ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS VERİ TABANI BG-313 3/1 3+1+0 3+0,5 5 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : LİSANS

Detaylı

SDÜ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012 ( * IKMEP ) DERS İÇERİKLERİ

SDÜ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012 ( * IKMEP ) DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL SDÜ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012 ( * IKMEP ) DERS İÇERİKLERİ (*İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Programı) BPR-101

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.YARIYIL DERSLERİ

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 1.YARIYIL DERSLERİ 1.YARIYIL LERİ ADI TÜRK DİLİ 1 AKTS kredi 2 0 1 1 Yüksek öğrenimini tamamlamış olan her gence, ana dilinin yapısı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavratabilmek; Türkçeyi doğru ve güzel kullanabilme

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı 63 Tarih 05/07/2017 Kurulda Gör. Tarihi 31/05/2017 Önceki Kararın Tarih ve Sayısı Konu: Web ve Mobil Programlama ile Yönetimi Kursu Programları

Detaylı

DERS SEÇİM KILAVUZU. Sınıf Dönemi Kodu Adı Sınıf Dönemi Kodu Adı. Nesne Yönelimli Programlama. Yazılım Tasarımı ve Mimarisi

DERS SEÇİM KILAVUZU. Sınıf Dönemi Kodu Adı Sınıf Dönemi Kodu Adı. Nesne Yönelimli Programlama. Yazılım Tasarımı ve Mimarisi DERS SEÇİM KILAVUZU 1. Ön Koşul Talep Edilen Dersler Hakkında i. Bölümümüze Yüksek Öğrenim Kurumları yerleştirme sınavı ile gelen Öğrenciler için Tablo 1 de verilmiş olan ve bölümümüz ders planında yer

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Algoritmalar ve Programlama Lab. I BİL 103 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS VE DERS İÇERİKLERİ

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS VE DERS İÇERİKLERİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS VE DERS İÇERİKLERİ 2012 TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ PROGRAMI

Detaylı

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Veri Tabanı Yönetimi BİM-324 3/II 3+0+0 3 4,5 Dersin Dili Dersin

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4(2+0+2) AKTS:6

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4(2+0+2) AKTS:6 BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 4(2+0+2) AKTS:6 Algoritma, Akış Diyagramı, Programlama Araçları,

Detaylı

TC OKÜ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

TC OKÜ BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I YARIYIL T U K TDI TÜRK DİLİ 1 2 0 2 AİİT ATATÜRK İLKELERİ. VE İNKILÂP TARİHİ 1 2 0 2 BTP105 BEDEN EĞİTİMİ I 0 1 0 BTP107 GÜZEL SANATLAR I 0 1 0 YDİ I İNGİLİZCE 1 4 0 4 BTP111 MATEMATİK 1 3 1 4 BTP113

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ (2016-2017) BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 TÜRK DİLİ I (2+0+2)

Detaylı

MEZİTLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

MEZİTLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI MEZİTLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Öğretim Yılı : 2015-2016 Dersin Adı : İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ Sınıfı :

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI Eğitim Öğretim Yılı T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (UZAKTAN ÖĞRETİM) ÖNLİSANS PROGRAMI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ BPU101 5 AKTS 1. yıl/1.yarıyıl

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi ELEKTROMEKANİK KONTROL VE PLC (0860260122) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 4+1 5 Bu ders ile öğrenci, kumanda elemanlarının montajını ve kumanda devre elemanları kullanılarak

Detaylı

AĞ İŞLETMENİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

AĞ İŞLETMENİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR AĞ İŞLETMENİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEK : AĞ İŞLETMENİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ

Detaylı

İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ

İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ İNTERNET PROGRAMCILIĞI DERSİ Dersin Modülleri İnternet Programcılığı 1 İnternet Programcılığı 2 İnternet Programcılığı 3 İnternet Programcılığı 4 İnternet Programcılığı 5 Kazandırılan Yeterlikler Programlama

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MATEMATİK Kümeler ve sayılar Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri Diziler ve sayı dizilerinde dört

Detaylı

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-I Ders No : 0690130054 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Programlama Dilleri II. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Programlama Dilleri II. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Programlama Dilleri II Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Hakkında.NET, Ye n i Je n era syo n Inter n et in geliştirilmesi için gerekli ürün ve teknoloji platformudur. Bugün sayısal

Detaylı

gerçekleme becerisine sahip olabilir.

gerçekleme becerisine sahip olabilir. Kodu: OBLG212 Adı: Görsel Programlama III Teorik+Uygulama: 3 + 1 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl Ders Düzeyi Ders Türü Programı Öğretim Sistemi Ders Süresi Öğretim Elemanı 2/ Bahar Ön lisans Seçmeli Bilgisayar Programcılığı

Detaylı

Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri

Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Bilgisayar Programcılığı Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL KODU ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ-I 2 0 2 2

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli

Detaylı

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İnternet Teknolojileri BİM-432 4/I 2+2+0 3 6 Dersin Dili Dersin

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Teknik Programlar Bölümü BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 TÜRK DİLİ I (2+0+2) (Teori+UYG +

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilişim Teknolojileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) İkinci Örgün

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (1999-2001)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (1999-2001) IV. YARIYIL III. YARIYIL II. YARIYIL I. YARIYIL SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI (1999-2001) 6909101 Programlama ya giriş ve algoritmalar

Detaylı

BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ZORUNLU DERS ĠÇERĠKLERĠ

BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ZORUNLU DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠLGĠSAYAR TEKNOLOJĠLERĠ BÖLÜMÜ BĠLGĠSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI ZORUNLU DERS ĠÇERĠKLERĠ 5007101 Matematik (4-0)5 Bu derste öğrencilere, dersin teknik programlar için önemi kavratılır, öğrencinin kendi

Detaylı

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi BİM-312 3/I 3+0+0 3 4 Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İnternet Uygulamaları için Veritabanı Programlama EEE474 8 3+2 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2016 Müfredatı 1 BLG109 Üniversite'de Yaşam Kültürü ve Bilgisayar Mühendisliğine İntibak 1

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-II Ders No : 0690130057 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YDL101 Yabancı Dil-I (2-0-2) 2 AKTS am, is, are (to be), presentcontinuous (am doing, is doingaredoing) presentsimple:

Detaylı

Bilgisayar Teknolojisi 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Dili I Amfi :00 -x- -x- -x- -x- -x-

Bilgisayar Teknolojisi 1 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Dili I Amfi :00 -x- -x- -x- -x- -x- Bilgisayar Teknolojisi 1 Bilgisayar Teknolojisi 1, Bilgisayar Programcılığı 1 Genel Matematik Bilgisayar Teknolojisi 1 Temel Bilgi Teknolojileri E1-116 Bilgisayar Teknolojisi 1, Bilgisayar Teknolojisi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖN SÖZ Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli

Detaylı

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Mühendisliğine Giriş BİM-215 2/I 2+0+0 2 2 Dersin Dili

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP)

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: BTP) BTP 105 PROGRAMLAMA TEMELLERİ 3(2+0+2) AKTS:6 Algoritma, Akış Diyagramı, Programlama Araçları,

Detaylı